Legfontosabb > Bútor

Hogyan és mi a legjobb módja annak, hogy otthoni akrilfürdőt tisztítsanak (kémiai és népi gyógymódokkal)?

A modern lakásokban gyakran használnak praktikus és tartós akril fürdőket, azonban a polimer gyorsan elveszti a megjelenését nem megfelelő gondossággal. A csillogó fehérség fenntartásához és a repedések és karcolások megelőzéséhez megfelelő módon gondoskodni kell az akril fürdőről.

előnyök

A modern vízvezeték gondozása eltér a vas- és fémfürdő szokásos mosásától. Az akril alkotta termékek gondozásával a tulajdonosuk legalább három évtizede. Kedvezően hasonlítanak a régi nagyméretű fürdőkhöz a könnyűség, a különböző modellek, a bevonat csillogó fehérsége, hosszú ideig tartó hőállóság, korrózióállóság, penész és gomba hiánya.

Az akril karcolódhat fürdés közben. A fémvödrök és -medencék, kemény kefék és súrolók károsítják a polírozott felületet. A detergensek csiszolóanyagokkal és klórral történő használata hátrányosan befolyásolja az akril bevonat minőségét: homályos lesz, elveszíti vonzó fényét.

A fürdőkamrák oldószeres és ammónia-tartalmú géllel történő mosásának kísérlete a felső réteg károsodásához vezet: először zavaros lesz, és ezekkel az anyagokkal gyakori és tartós érintkezés következik be.

A szeszélyes polimer nem bírja még az áztató vászon is. A por, a mosás során használt festékeltávolítók káros hatással vannak a törékeny hófehér fürdőre. A nem megfelelő működésből és karbantartásból eredő mikrotörzsek nemcsak esztétikusak, hanem hozzájárulnak a fürdőfelület további megsemmisítéséhez. A műanyag nem tolerálja a magas hőmérsékletnek való kitettséget.

Tisztítószerek

Annak érdekében, hogy az akril bevonatú fürdő hófehérre maradjon, naponta meg kell tisztítani, hogy ne hagyja figyelmen kívül a szennyezés megelőzését. A polimer sima felülete nem szennyezi a szennyeződéseket, ezért elegendő lágy szivaccsal és szappannal mosni és folyó víz alatt öblíteni. Annak érdekében, hogy a vízcseppek megszáradjanak, ne hagyja a jeleket, törölje le a bevonatot száraz ruhával. Ha ezekre az egyszerű műveletekre nem volt idő, és a kád felszínén sárgaság és mész betétek jelentek meg, akkor használjon kifejezetten az akril fürdők tisztítására tervezett termékeket. A jól ismert gyártók pénzének minősége kétségtelen:

 • A "Ravak" egy olyan termékcsalád, amely tisztításra, fertőtlenítésre, különösen súlyos szennyezésre, a védőréteg visszaállítására szolgál.
 • Az "acrylan", amely óvatosan hat a felületre, eltávolítja a szappan- és mészfestékeket, a rozsdát és a penészt, valamint védőfóliát képez, ami extra fényt kölcsönöz.
 • A "Tim Profi" kitűnő munkát végez, még a régi szennyezés miatt is, ragyog és ragyog, küzd a kellemetlen szagokkal szemben. Ezenkívül szükség van a hidromasszázs fürdőszobára. Annak érdekében, hogy a mechanizmus hosszú ideig működjön, azt időben és hatékonyan meg kell tisztítani.
 • A basszus hatékonyan tisztítja az akril kádakat és zuhanyzókat.
 • Univerzális krém Cif akril termékek tisztítására. Segítségével megszabadulhat a sárga virágzástól, a rozsdától és a mészlerakódástól.
 • "Acryl Polish" - az akril bevonatok ápolására, javítására és polírozására szolgáló termékcsalád.
 • Mr. Chister egy nagyszerű költségvetési lehetőség, amely nemcsak a különböző szennyeződésekkel küzd, és hatékonyan küzd a baktériumok ellen, hanem védi a fürdő felső rétegét a gomba felől. A felületet lefedi, ezáltal megakadályozza, hogy a szennyeződés akkumulálódjon. "Mr. Chister" alkalmazása után a fürdő hosszabb ideig hófehér lesz, és megtartja fényerejét.
 • A Bon Professional hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül különleges filmet is képez, amely megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön a fürdőbe.

A folyékony mosószereket puha szivaccsal alkalmazzák, permeteket szórnak a fürdő felületére. A használati utasításban meghatározott időtartam (általában 5-20 perc) után a terméket vízzel lemossák. Az akril fürdők mosására szolgáló gélek és folyadékok szintén fertőtleníthetők (például Tim Profi, Ravak Desinfectant). Töltse fel a fürdőt vízzel és adj hozzá fertőtlenítőszert, várjon 10 percet, majd öblítse ki a vizet, alaposan öblítse le a tálat.

A szokásos mosogatógéppel napi takarításra alkalmasak, és az erre a célra tervezett zselék és krémek segítségével meg kell birkózni a régi vízkővel: Sanfor, WC 5+ gél, Ravak Turbocleaner.

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt otthon? Tippek a mosáshoz szerszámokkal és speciális szerszámokkal

A tökéletesen tiszta vízvezeték minden hostess vágya. Azonban, ha kiválasztja, hogy mit kell mosni az akril fürdő otthon, válassza ki a megfelelő taktikát. Ellenkező esetben nemcsak a kellemetlen virágzásnak, hanem a vízvezetéknek is búcsúzhat. Ezért megfontoljuk, hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon, és milyen eszközök teljesen elfogadhatatlanok ezzel a bevonattal.

Kezelési szabályok

Az akrilfürdő tiszta tisztítása egyszerű. Ezért a tisztítószerek használata előtt ajánlott egyszerűen meleg vízzel mosni. Egy ilyen egyszerű módszer megszabadul sok apró szennyeződéstől.

Rendszeres megelőző tisztításhoz puha szivacsot és speciálisan tervezett szerszámot kell használni (az akrilfürdő otthoni mosásának módját az alábbiakban ismertetjük).

A mosási folyamat rendkívül egyszerű. Kezdetben a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. Ezt követően tisztítószert adnak be, és egy fürdőt dörzsölnek egy puha ruhára vagy szivacsra. Öblítse le a felületet vízzel és szárítsa meg. Annak érdekében, hogy ragyogjon, használhatja a viasz polírozást.

Minél gyakrabban alkalmazza a felület szokásos mosását, annál ritkábban fog gondolni, mint tisztítani az akril fürdőt a bevonatból otthon. Ajánlatos megismételni ezt az eljárást hetente egyszer.

Tiltott pénzeszközök

Az akril fürdőnek számos előnye van. Ennek ellenére van egy nagy hátránya - alacsony mechanikai szilárdságú. Ezért fontos tudni, hogyan lehet az akrilfürdőt otthon otni, hogy ne csak ideális megjelenést biztosítson, hanem védje a felületet a sérülésektől.

Szigorúan tilos a következő eszközök és eszközök használata a vízvezetékhez:

 1. Ecsetek fémes vagy más kemény bevonattal.
 2. Tisztítószerek, amelyek anyagokat tartalmaznak: klór, ammónia, aceton, formaldehid, csiszolóanyag.
 3. Mosóporok.

Szigorúan tilos a fürdést "száraz" mosni. A tisztítás mindig vizet igényel.

Akrilkádak tisztítására szolgáló eszközök

A felület mossa meg olyan folyékony anyagokat, amelyek nem tartalmaznak agresszív összetevőket. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen tisztítsa meg a vízvezetéket.

Ezeknek a felületeknek speciálisan kialakított eszközök vannak. Tehát, hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt otthon?

Tekintsük a legnépszerűbb eszközöket:

 1. "Akrilan". Az anyag nagyon gyorsan hat a felületre és nagyon hatásos. Eltávolítja a penészgombát, a rozsdát, a szappanmaradványokat és a virágzást. Nem hagyja el a károsodásokat, karcolásokat. Az eszköz használata után a készüléket könnyű védőfóliával borítják.
 2. "Ravak". Ezek olyan eszközök, amelyeket a zsír, foltok, rozsda, skála eltávolítására használnak. Teljesen fertőtlenítik a felületet.
 3. "Akril lengyel". A hatékony megoldás akril felületre. A költségek alacsonyak.
 4. "Tim Profi". Modern eszköz, amely nem tartalmaz csiszolóanyagokat. Ez lehetővé teszi a kristálytisztaság elérését, ugyanakkor nem hagy karcolásokat.
 5. Mr. Chister. Egy ésszerűen olcsó megoldás, amely hatékonyan kiküszöböli a rozsdát és a plakkot. Ezenkívül ez az eszköz gombaellenes és antibakteriális hatást is kifejt.

Vízkő eltávolítása

A fő probléma, hogy az emberek, akik telepítettek akril fürdő egy bevonat a felszínen. Az eltávolítás azonban teljesen egyszerű. Tehát, hogyan kell tisztítani az akril kupakot otthon?

A kő eltávolításához a következő intézkedéseket kell tenni:

 1. Írja be a fürdőbe a meleg vizet. Hőmérséklete nem haladhatja meg a 30 C-ot.
 2. Adjunk hozzá ecetet a vízhez - 0,5 liter. E komponens helyett citromsavat használhat. A fürdőben 1 csomag kell.
 3. Keverje hozzá a vizet a kezével. Hagyja a fürdőt ebben az állapotban egyik napról a másikra.
 4. Ébredj reggel, engedje fel a vizet. Mindig öblítse le a felületet. Ezután törölje le törölni.

Az ilyen intézkedések elégek ahhoz, hogy megszabaduljanak a raidtől. De mi van akkor, ha a víz kő túl sok, és nem lehet teljesen megszüntetni? Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt otthon? A raidtől tökéletesen megszabadul a fenti tisztítószerek. Például folyékony "Acrylan" vagy RAVAK Turbocleane.

Szabadság a sárgaságtól

Az akril felületekre az ilyen hibák nem jellemzőek. Gyakran előfordul, hogy a sárgaság az olcsó műanyagból készült fürdőkben történik, védő réteggel.

Kezdetben azt kell mondani, hogy ezek a foltok rossz minőségű vízből, a folyadék hőmérsékletének hirtelen változásából származnak. Ilyen helyzetekben a műanyag reagál a foltok kialakulására. Ezenkívül nagyon fontos, hogy az akril mindig száraz legyen. Teljesen elfogadhatatlan, hogy a víz stagnál a fürdőszobában. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a csapokat. Ezek közül nem szabad a felszínre csapni a vizet.

Emlékeztetni kell arra, hogy az akrilfürdő lemosása. Otthon az ilyen bevonatokhoz tervezett tisztítószerek enyhítik a sárgaságot otthon. Használhatja az "Acrylan" anyagot. Kiváló folyadék a "Tim Profi". Egy ilyen eszköz hatékonyan tisztítja még a nagyon elhanyagolt felületeket is. Ezenkívül tökéletesen fertőtleníti a fürdőt.

Tökéletesen tisztítsa meg a citromsavat a sárgaságból. Ajánlatos 1 tasakot feloldani 1 pohár vízben. A kapott folyadékot akril felületre kell felhordani. Ezután alaposan öblítse le. A fürdő újra hófehér lesz.

Ellenőrző eszközök

Ha nem rendelkezik a szükséges folyadékkal, használhat másikat. Azonban hogyan kell kiválasztani azt, amely tökéletesen megtisztítja és nem károsítja a felületet?

Kezdetben mindenképpen vizsgálja meg az anyag összetételét. Az eszköz nem tartalmazhat agresszív alkatrészeket.

Továbbá, annak érdekében, hogy meghatározzuk, hogyan lehet otthoni akrilfürdőt tisztítani, ajánlott egy kis trükk. Alkalmazzon kiválasztott folyadékot egy kis területre. Válasszon egy figyelmetlen területet. Például oldalról. És a legjobb, ha a szerszámot a fürdő alján használjuk. Hagyja 20-30 percig, majd öblítse le a területet. Óvatosan ellenőrizze, hogyan reagált a fürdő erre a tisztítószerre.

Ha nem találtak hibákat, akkor a folyadék teljesen alkalmas, és folytathatja a mosási eljárást.

Fertőtlenítőfürdő

Az akril felületek általában nem járulnak hozzá a penész- és mikroorganizmusok növekedéséhez. Mindazonáltal rendszeres fertőtlenítési intézkedésekre is szükség van. Ezért, amikor megtervezzük, hogyan kell mosni egy akril fürdőt otthon, győződjön meg róla, hogy ilyen takarításra gondol. Ez különösen igaz azoknak a családoknak, ahol gyermekek vannak. Ha a morzsákat fel kell venni további kockázatnak?

A fürdõs fertõzés meglehetõsen egyszerû gyakorlat, amelyet évente egyszer ajánlanak.

Az eljárás végrehajtásához szükséges:

 1. Írja be a fürdőbe a meleg vizet.
 2. Adjunk hozzá néhány fertőtlenítőszert a folyadékhoz. Használhatja a fent említett "Tim Profi" folyadékot. Keverjük fel a vizet.
 3. A fürdőt ebben az állapotban kell tartani 10-15 percig, majd engedje el a folyadékot.
 4. Mindig öblítse le a felületet. Minden maradék oldatot el kell távolítani. Ne felejtsd el törölni a fürdőt.

Klór-fertőtlenítés

Van egy másik módszer a felület tisztítására. Ugyanakkor nagyon óvatosnak kell lenned vele. Mivel a magas konzisztencia károsíthatja a felületet.

A klór fertőtlenítésére használja az utasításokat:

 1. Írja be a vízfürdőbe.
 2. Add hozzá klórral. A megoldásnak 7% -nak kell lennie. Vigyázz a következetességre.
 3. Várjon néhány percet. Ezután nyissa ki a lefolyót.
 4. Alaposan öblítse le a felületet és törölje szárazra.

Szigorúan tilos az akril fürdőt tiszta klóroldattal törölni. Ez nem csak a felületet károsítja, hanem sárga, szörnyű foltok mögött is marad.

Az akril fürdők gondozása nem különösebben nehéz. A legfontosabb, hogy rendszeresen elvégezzék az eljárásokat, és csak azokat a szerszámokat használják fel, amelyek nem károsítják a felületet.

Mint egy akril fürdő tisztítása. Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

A fürdőkészítésben öntöttvas és fém már reménytelenül kimerült. Az összes fronton lévő anyagok tartós és gyönyörű akrilot veszítenek el. Korábban csak fogászatban használták, de hamarosan az építkezés során kezdtek el használni. Most van sok módosítás, néhány alkalmas fürdőköntéshez. Felmerül a kérdés: hogyan tisztítsuk meg a rozsdát a fürdőszobában?

A cikk tartalma:

Akril fürdõtípusok

Most a fürdőkádakhoz egy speciális akril volt. A vízhőmérséklet fenntartása szempontjából praktikusabbnak tekinthető, például ha egy öntöttvíz vízzel 5 percenként kisebb mértékben csökken, majd vékony falú akrilben ez a folyamat fél órával késik.

Két fürdőkád létezik: öntött és extrudált. A fémjelzés merev. Az extrudálás az akril és a gyanta üvegszálas keverékének extrudálása. Ez a fürdő feltétlenül erős keretre van szerelve, mivel gyengén ellenáll a feltörésnek.

A tartós merevségű öntött fürdő közvetlenül a készletben található lábakon található. Ezek a különbségek szintén jelentősen befolyásolják az ellátást. Az öntött akrilfürdő ellenáll a károsodásnak.

Az akril fürdők fő előnye, hogy nem korróziónak vannak kitéve, és az anyag kémiai tulajdonságai meggátolják a baktériumok és gombák kifejlődését.

Akrilfürdő ellátás

Gyakran felmerül a kérdés, hogyan kell mosni egy akril fürdőt. Minden szennyeződést azonnal szivaccsal kell mosni, hogy ne felszívódjanak. Az akril előnye, hogy nagyon kényelmes és egyszerűen tisztítható közönséges folyó vízzel. De a mechanikai sérülésnek való kitettség gyakran karcolásokhoz vezet.

Ezért, ha a nagy szennyezés nem használ szerszámokat csiszolószemcsékkel. Az is ellenjavallt, hogy forró vízbe öntse és hosszú ideig áztassa a ruhát. Ez minden bizonnyal a fürdés szürküléséhez vezet.

Akril fürdőkád tisztítás

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fürdőkád, mint minden bútor, állandó gondozásra és tisztításra szorul. A tisztítási munkálatok megkezdésével gondolj át a fürdő tisztítására. Rendszeres tisztítószerek a mosdóhoz vagy mosogatóhoz biztosan nem. Az akrilfürdő speciális eljárásmódot igényel az idő előtti "nem öregedés" érdekében.

A fő szabályt kell követni - rendszeres gondozás. Ellenkező esetben meg kell gondolnod, hogyan kell mosni a fürdőt és hogyan kell tisztítani az akril fürdőt. Az intézkedések összetétele:

 • • fürdés után törölje le a felületet puha szivaccsal folyékony mosószer használatával;
 • • Szárítsa meg a fürdőt természetes textíliából készült ruhával;
 • • kéthetente egyszer általános tisztításra.

Nem mindenki ismeri, de a tisztítószereket fel kell használni a felületre, majd várjon legalább 10 percig, amíg a kémiai összetevők nem dolgoznak, és csak ezután mossa le a fürdőt meleg vízzel.

A rozsda megnyilvánulása és eltávolítása

Az akril jobb, mint a többi anyag diffúziós tulajdonságai. Amikor megjelenik a rozsda, behatol a szerkezetbe, ezért nagyon nehéz a vörös foltoktól való megszabadulni. Az előfordulásának oka olyan hibás csapok, amelyekben víz szivárog. Ő volt, aki nyomokat hagyott és vörös virágot okozott.

Ha ez a helyzet bekövetkezik, fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától, hogy ne károsíthassa az akrilát. A háztartási tisztítók segítik eltávolítani:

Egy másik lehetséges probléma a mészkő. Ezt hasonló módon tisztítják. Másrészt a kémia rosszul mossa ki és destruktív módon hat a bőrre. Ezért érdemes figyelembe venni a népi jogorvoslatokat.

Recept a rozsda ellen

 1. Rendelje el a relax akrilt - töltse fel teljesen a fürdőt meleg vízzel, de legfeljebb 30 ° C-on.
 2. A hab helyett hozzáadja az egész citrom levét vagy 50 ml ecetet.
 3. 12 órát várunk, ugyanakkor kívánatos a meleg víz megtartása.
 4. Kiveszük a parafát és nagy mennyiségű hideg vizet öntünk fel a felületre, hogy eltávolítsuk a savas maradékokat.
 5. Száraz ruhával törölje szárazra.

Az ilyen eljárások az ellátás agresszív formája. A szakértők javasolják, hogy ne alkalmazzák ezt a módszert. Használata évente legfeljebb kétszer megengedett.

Szóda és ecet

Annak érdekében, hogy megtisztítsuk a fürdőkádat otthonról, kedvező folyamatot jelentett számunkra, gyakran javasolt egy ilyen módszert: a fürdőt szódával és ecettel tisztítani. Ehhez szükségünk van:

Soda ital és szóda vásárlás. A nedves fürdőt kétféle kétasztalos keverékkel dörzsöljük. kanál. Ezután 10 perc elteltével összekeverjük az ecetet fehérítővel 50 grammra. Az oldatot felvisszük a szóda felületére.

A fürdőt fél órán át az alkalmazott oldattal hagyjuk, majd meleg vízzel lemossuk. Ugyanakkor minimális erőfeszítésekre és olcsó eszközökre van szükség, szemben a modern vegyi anyagokkal.

Ha gondosan elvégeztük, nem találunk károkat. A fürdő ezután megőrzi a hófehér megjelenést, és nem gondolja át, hogyan kell mosni a fürdőt, amíg fehér.

Más módon

Használhat ecettel nedvesített papírtörlőt is fehérítésre és minden falra elszórva, fél órán át, öblítse le vízzel. Egyszerűbb módszer: nedves rongyot enni vagy citromsavval nedvesítse meg, dörzsölje meg a felületet, majd öblítse le és szárítsa meg.

Idővel foltok alakulnak ki akril fürdőkön. Hogyan kell tisztítani a fürdőt az ilyen foltoktól? Fogkrémmel vagy ezüstszínű polírozással dörzsölik őket. Néha problémás esetekben a starkrilt felvisszük a felületre.

Annak érdekében, hogy az akril felületet hosszú ideig fényessé tegye, viaszos lencsét és dörzsölést használnak egy puha ruhával.

Ha mikrotömbök képződnek, ebben az esetben használják a finom finompapír eltávolítására. A repedéseket csiszolópapírral tisztítják, a szemetet eltávolítják és polírozzák.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

 • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
 • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
 • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
 • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
 • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
 • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

 • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
 • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
 • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
 • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
 • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

 • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
 • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
 • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
 • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt?

Az akril fürdők mostanra aktívan szorongatják vas és acél "barátnőjüket" a piacon a könnyűség, a könnyű beépítés és a különböző formák miatt. Következésképpen a modern háziasszonyok előbb-utóbb azzal a kérdéssel szembesülnek, hogy hogyan kell törődni egy akril termékkel, és hogyan kell lemosni különböző foltokat a felületéről otthon.

Különlegességek

Köztudott, hogy az akrilt először a fogorvosok használják fogprotézisek gyártására. Idővel ez az anyag szélesebb körű felhasználást kapott, beleértve az egészségügyi termékek gyártását is. Az akril nem rosszabb az öntöttvas és acél esetében az erő és a kitartás szempontjából. Azonban az anyagok gondozásának módszerei jelentősen eltérnek egymástól.

Az alapvető ajánlások figyelmen kívül hagyása repedéseket és karcolásokat okozhat, amelyek megzavarják a fürdő megjelenését.

A fürdő hosszú ideig elégedett a tulajdonosok a fehérség és a tökéletes simaság, kövesse az alábbi egyszerű tippeket:

 • Ne fürdjünk az állatokat a kádban. Karmai elég nehéz ahhoz, hogy megkarcolják a fürdő felületét. Ha kedvenceit fürödni kívánja, használjon műanyag medencét;
 • Ne helyezzen fémtartályt a kádba. E szabály súlyos megsértése mély repedéseket és a termék károsodásához vezethet;
 • Kerülje a durva keféket, és karcolja meg a felületet;
 • Körülbelül kéthetente kétszer kell kezelni a fürdőt egy speciális ügynöknek az utasításoknak megfelelően;
 • Hat hónaponként a tartályt speciális megoldással kell fertőtleníteni;
 • Nagy károsodás esetén a helyreállítás csiszolópapírral és folyékony akrilnal történik, de ez a munka különleges készségeket igényel, ezért jobb szakemberre bízni.

Annak érdekében, hogy ne birkózzunk meg a régi betétek leküzdésével, jobb a rendszeres megelőző eljárások elvégzése a fürdők számára. Alapvetően öblítse le a terméket vízzel, használat után szappanos szivaccsal dörzsölje meg, szárítsa meg a fürdőt, és a mész a felszínen nem fenyeget.

Mit nem lehet tenni?

Az akril fürdők legjelentősebb hátránya a mechanikai károsodásnak való rossz ellenállásuk. Könnyű karcolásokat hagyni az akril bevonaton, és a fürdő természetes fényét szalagolni, ha nem megfelelő tisztítószereket használ. A csiszolóanyagok károsítják a folyékony akril bevonatot.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a fürdő előzetesen homályos árnyékot vegyen fel, az alábbi anyagok tisztításához használjon fel:

 • Csiszolóanyagok;
 • Klór-tartalmú szerek;
 • Minden oldószer, beleértve az acetont. Felhígítják a zománcot, és hosszan tartó érintkezéssel deformációt okozhatnak;
 • Az ammónia is zavaróvá teszi a zománcot;
 • A formaldehidek nem kompatibilisek az akril felületekkel. Ez az anyag, bár ritkán szerepel a háztartási cikkek összetételében, de mégis megtalálható.

Amint kiderült, hogy az akrilfürdőt a termék károsítása nélkül mossa le, ismernie kell néhány finomságot. Ezután keresse meg, hogyan kell tisztán kímélni a fürdőkádat speciális eszközök segítségével.

Ajánlott alapok

Ma egyre több akrilsav tisztítószer készült. Kiválaszthat egy eszközt próbával és hibával, és kapcsolatba léphet a már bevált gyártókkal, akik sikeresen ajánlják termékeik minőségét. Természetesen fel kell készülned arra, hogy ára jóval magasabb lesz. Az alábbiakban felsoroljuk a háztartási vegyi anyagok leghatékonyabb gyártói listáját.

 • "Akrilan". A név már arra utal, hogy a termék alkalmas akril fürdőkre. Az akrilának gyors hatása van, és eltávolítja a különböző szennyeződéseket: segít megszabadulni a sárga lerakódásoktól és a mész betétektől. A gyógyszer a tartály felszínén egy vékony filmet hoz létre, amely fényes fényt ad a terméknek.
 • A "Ravak" különböző eszközökkel rendelkezik: tisztítás, fertőtlenítés, védelem. Mindegyik folyadék összetöri a feladatát.
 • "Akril lengyel". A háztartási szerszámot a tisztításra, helyreállításra és polírozásra szolgáló készítmények képviselik.
 • "Tim Profi". Ökológiailag tiszta készítményeket kezel. Enyhe fertőtlenítést végez, eltávolítja a plakkot, zsírfoltokat, kellemetlen szagokat.
 • "Seth". Permet vagy krém formájában jelenik meg. Nem tartalmaz csiszolóelemeket, ezért akril fürdőkhöz alkalmas.
 • Bass. Napi fürdőmosáshoz alkalmas.
 • „Hamupipőke”. Hatékony szórás, de csípős szag van. A légzésvédőben végzett munkát ajánlott elvégezni.
 • "Chister". Jó tisztább, hatékonyan kezelve a különböző szennyeződéseket. Összetételében van egy olyan polimer, amely megakadályozza a gomba növekedését.

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.