Legfontosabb > Fürdő

Elhatározzuk, hogy melyik fürdőt válasszuk: akril acél vagy öntöttvas

A fürdő vásárlása gyakorlati válasz a kérdésre: melyik fürdőt választani akril, acél vagy öntöttvas?

A felkészületlen személynek csak véletlenszerű és töredékes ismerete van, amely nem tisztázható a helyzeten. Eközben a kérdés alapos megfontolásra érdemes.

Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Az öntöttvas mintákat hagyományosan a régi lakóházakba építették, így a legtöbb ember ismeri őket. A modern termékek nem rendelkeznek az előző modellek számos hiányosságával, és számos előnnyel rendelkeznek:

 1. Hosszú élettartam.
 2. Magas hőtakarékos minőség.
 3. Tartós, megbízható bevonat, amely gyakorlatilag minden mosószer feldolgozását teszi lehetővé.

A hátrányok a következők:

 1. Nagy súly. Egy ilyen termék mozgatásához csak fizikailag erős emberek lehetnek, legalább együtt. Ugyanakkor egy nehéz test mozgatásával könnyen károsodhat - az öntöttvas törékeny, megtörik, ha a fürdő leesik.
 2. Az öntöttvas minták meglehetősen drágák, ami jelentősen csökkenti a keresletet.
 3. Kis számú űrlap. Alapvetően hagyományos négyszög alakú modellek készülnek.
 4. Az olcsó modellek egyenetlen felülettel rendelkeznek, amelyet hagyományos öntési módszerek alkalmazásával érnek el. Ennek a hiánynak a modernbb típusai megfosztottak és eléggé megjeleníthetőek.

Az öntöttvas fürdő élettartama nagy előny. Az öntött betét tartóssága és megbízhatósága 40 év szolgálatot biztosít a szabványok szerint. A gyakorlatban ez az időtartam sokkal hosszabb lehet, az működési feltételektől és a megfelelő gondosságtól függ. A modern gyártók 25 évig igényelnek, de ez csak garanciaidő.

Ráadásul az öntöttvas fürdők praktikusabb kialakításúak. Mi különböztet meg egy öntöttvas fürdőt például az acélból? Nagyobb mélységben. A kisebb fürdők divatja a vízmérők bevezetésével ment, de szinte nem érintette az öntöttvas mintákat.

Az akrilfürdő előnyei és hátrányai

Az akril fürdők később megjelentek, mint minden típus, de szinte azonnal viszonylag erős pozícióba kerültek a felhasználók körében. Különbséget és szokatlan alakokat, különleges elegáns megjelenést különböztetnek meg. Előnyük:

 1. Sok alak és méret.
 2. Alacsony tömeg.
 3. Magas hőtakarékossági tulajdonságok - egy akrilfürdőben a víz csaknem kétszer lassabb lehűl.
 4. Az anyag nem porózus és nem túl piszkos.
 5. Csendes. Az ilyen fürdők a leginkább "csendesek" az összes létező.
 6. A test anyaga lehetővé teszi a helyreállítás lehetőségét.

Ugyanakkor vannak hátrányai is:

 1. Az anyag törékeny, és megrepedhet, vagy akár megszakadhat a nehéz terhelésektől.
 2. Az akril egy olyan műanyag, amely érzékeny a hőmérséklethatásokra. A forró víz tárcsázásakor a tál deformálódására utaló esetek vannak. Ez elsősorban a turista osztályra vonatkozik, de bizonyos mértékig minden akrilmintára vonatkozik. Az akril fürdők megbízhatósága alacsony.
 3. Szükséges a speciális eszközök használata. A csiszoló vagy agresszív adalékanyagok megrongálhatják a felületet, ami megrongálhatja a megjelenést, és veszélyeztetheti a fürdő integritását.
 4. Az akrilfürdő telepítése meglehetősen bonyolult, mivel a műanyag nem teszi lehetővé az alap bonyolultságát vagy egyenetlenségét. A telepítés során keletkezett hibák károsíthatják vagy elpusztíthatják a burkolatot.

Az akril fürdők megbízhatósága hosszú viták tárgyát képezi a támogatók és az ellenfelek között. Egyedülálló vélemény jelenleg nem létezik. A vékony falú, gyenge akril minőségű dobozokból álló alacsony költségű modellek meglehetősen kockázatosak, és más típusú fürdőkhöz képest megkérdőjelezhetők. A drágább minták meglehetősen sikeresen ötvözik az erősséget és a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállást, de a hozzáállásuk még mindig kissé gyanakvó.

Van még egy érdekes lehetőség - akril bélés. Ez egy olyan kupak alakú bélés, amelyet acél vagy öntöttvas fürdőbe helyezett elrontott bevonattal. Az eredmény a test tartósságának kombinációja egy tiszta, sima akril bevonatú tálcával. Számos hang szól az ilyen döntésre és ellen, de maga az opció nagyon jó, mert lehetővé teszi, hogy elkerülje a régi fürdő lebontását.

Az acélfürdő előnyei és hátrányai

Acél bélyegzett fürdő - olyan költségvetési lehetőség, amely mindenki számára elérhető, de képes teljesíteni funkcióit. Kétségtelen előnyökkel jár:

 1. Sima, ügyes formájú, tiszta, zománcozott felület.
 2. Könnyű súly a könnyű szállításhoz és felszereléshez.
 3. A test gyors felmelegedése lehetővé teszi a fürdőszoba kényelmes használatát.
 4. Az acél fürdők a legolcsóbbak.

A hátrányok a következők:

 1. A kereskedelemben bemutatott minták többségének vékonyfalú kagylója van, ami a deformálás kockázatát zománcozással okozza.
 2. A vízfürdő tipizálása nagyon zajos.
 3. A víz gyorsan lehűl.
 4. Az ápolás nem abrazív tisztítószereket igényel.

Az a kérdés, melyik fürdő jobb, acél vagy öntöttvas, nem alapul elvileg. Az acél fürdők széles körű használatának oka a gazdasági síkon áll. Ha két teljesen egyenlő méretű és ára van az acél és az öntöttvas fürdők, akkor a választás nyilvánvaló.

Az acélfürdő és az akrilfürdő közötti különbség elsősorban nagyobb szilárdságú, és - magas vízhőmérséklet-ellenállással is rendelkezik. Az akril és acél fürdők tulajdonságainak bizonyos hasonlósága miatt az összehasonlítás az első dekoratív tulajdonságokkal jár, de a második a szilárdság és tartósság kedvéért. Azonban a kérdés - milyen fürdőt kell vásárolni, akril vagy acél - leginkább válaszolni kell - az acél.

Telepítés

A fürdő telepítése nehéz folyamat a zománc bevonat biztonságának figyelemmel kísérése miatt. Öntöttvas kád nagyon nehéz, kényelmetlen mozogni, és acél - éppen ellenkezőleg, könnyű, de képes valamilyen deformációra, ami veszélyezteti a zománc integritását. Az akril modellek esetében a komplexitás még nagyobb - a telepítés nemcsak sík támasztófelület biztosítását, hanem egy keretszerkezet felépítését is megköveteli, amely támogatja a külső keretet a kerület körül.

Milyen gondosság szükséges

Minden típus esetében rendszeres karbantartás szükséges - a tál (vagy akril felület) zománcburkolatának tisztítása speciális mosószerekkel. A használata reaktív, korrodáló vagy koptató tartalmazó adalék készítmények nagyon nemkívánatos, mivel az sérti a felső bevonatréteg fényes tál integritását köztelezettségeket foltok, horzsolások, stb

Élettartam

Az öntöttvas fürdő üzemideje 25 év, de ez csak garanciaidő.

A szovjet idők normái szerint 40 éves, de ez messze van a határtól. A megfelelő gondossággal, megfelelő működéssel az öntöttvas fürdő sokkal többet tarthat.

Az acélfürdő élettartama legalább 15 év (a régi szabványok szerint - 20 év). Az ilyen tartósság teljesen lehetséges, de gondos működést igényel, és egy egyenletes, stabil berendezést is igényel, ezzel kiküszöbölve az alakváltozást. Ha a zománc réteg nem sérül, a fürdő elég hosszú lesz.

Az akril fürdők viszonylag rövid élettartamúak - az olcsó modellek lehetővé teszik a 7-8 éves használat, drága megerősített minták - 20-25 év. Ez a pillanat jelentősen korlátozza az akril fürdők preferenciáját a fogyasztók körében.

Űrlap és konfiguráció

Az acél és az öntöttvas fürdők általában hagyományos téglalap alakúak, bár a finomabb prémium modellekre jellemzőbb finomabb csészealakok jellemzőek. Az akril fürdők sokféle - hagyományos vagy háromszög, aszimmetrikus és kerek. A nem szabványos tálcák termékei több helyet igényelnek és nem helyezhetők el mindenhol, amelyet figyelembe kell venni a vásárlás során. A legnagyobb elfoglalt terület akril mintákat kör alakú, amelynek átmérője 150 cm. A méretek a helyiségek ebben az esetben kell lennie legalább 5 m2, és hogy jelenléte nélkül más vízvezeték.

Méret és tömeg

A hagyományos négyszögletes modelleknél a méretek meglehetősen átlátszóvá válnak. Hosszúság:

A szélesség 70 és 80 cm közötti, a tál mélysége 39 cm (acélmodellek) 60 cm-ig terjed.

A leggyakoribb 150 cm-es és 70 cm-es acélfürdő tömege körülbelül 20 kg (akár 60 kg a tartósabb modellek esetében). Az öntöttvas mérete 80-120 kg. Az akril fürdők meglehetősen könnyűek, tömegük nem éri el a 25 kg-ot.

Telepítési típus

Hagyományosan a fürdőt a fal mentén helyezik el. Ez az opció lehetővé teszi, hogy szorosan illessze a végét és az egyik oldalát a falhoz, és zárja le az ízületeket, ami kiküszöböli a padlón lévő víz lehetőségét. A sarokmodellek ugyanúgy vannak felszerelve, de csak két oldal keskeny a falak felé, mivel csak hárman vannak. Vannak drága prémium modellek is, amelyek a szoba közepén vannak felszerelve. Ezek a minták meglehetősen nagy mélységűek, hogy megakadályozzák a víz kifolyását, a tál alakja és a tartóelemek különösen elegáns díszítő megjelenéssel rendelkeznek.

Ár-összehasonlítás

Az öntöttvas, akril és acél fürdők költségeinek összehasonlítása a legjobban ugyanolyan minőségi színvonalú modellekhez igazodik, így sokkal pontosabbak és pontosabbak lesznek. Az egyenértékű modellcsoportokkal kiderült, hogy az acélminták a leginkább hozzáférhetőek. A második helyen az akril, és a harmadik öntöttvas. Ugyanakkor minél magasabb a termékek szintje, annál kisebb az árkategóriák, különösen az öntöttvas és akril fürdők esetében.

Hasznos videó: válasszon egy fürdőszobát

Készítsen egy ötletet arról, hogy milyen fürdőt kell elhelyeznie az otthonában, előre kell lennie a vásárlás előtt. Lehetséges, hogy egy adott minta tulajdonságait és kényelmét a külső tulajdonságok alapján le lehet következtetni, és a megfelelő választás érdekében elegendő ismerni kell a különböző fürdők jellegzetességeit.

Öntöttvas vagy acél fürdõ. Segítsen választani

javítunk és vitatkozunk, acélt akarok (könnyebb), és a férjem vas. Mondja meg, mi az előnye és hátránya mindegyiknek.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Nem tudom eldönteni, hogy milyen fürdőkádat kell választani: fürdőkád 2 2 méter (WC, mosdó, fürdőkád). Melyik fürdő használata kényelmesebb, azaz. Melyik sokkal könnyebb hazudni?

A gondatlan építőművészek munkájának köszönhetően Jacob Delafon csodálatos fürdőjének fenekén kialakult egy zúzós zománc. A beépített fürdő cseréje nagyon problémás. Van-e professzionális eszköz, például a.

Nem találom a mosogatót. Beágyazás a pultba van szükség, mert következő mosás. A gépnek a pulttal is meg kell állnia. Ezért az asztallap magassága 90-95 cm, az alátét mélysége 40 cm, és a mosogató mélysége legyen. legalább 50 cm. így szükséges.

A szülők a régi módon télen a medence, a nyáron a nyáron zuhany mosni. Azt akarom, hogy az egyik helyiségben egy elválasztó és egy fürdőszoba és WC álljon rendelkezésre. Az apa azt mondja, hogy ez lehetetlen, mert a falakat borítja a penész. Igen, és milyen berendezésekre van szüksége.

Segítség a törülközőtartó cseréjéhez, a natív 40 cm-es magasságú, és nincs ilyen értékesítő.

Melyik fürdő jobb? - öntöttvasból, acélból vagy akrilból

A zuhanyzók növekvő népszerűsége ellenére a hagyományos fürdők nem adják fel a pozícióikat. Végső soron ezek a pihenés és a regeneráló munkamenetek az illóolajok, a tengeri só vagy az illatos hab használatával jönnek létre. A kényelem szempontjából a legújabb generációs modellek semmiképpen sem rosszabbak a hidroboxoknál. De fontos tudni, melyik fürdő jobb, nehogy elrontsák a választást, és hosszú ideig élvezzék a vízkezelést.

Az első dolog, amit figyelmet kell fordítania - anyag- és gyártástechnológia. Ezek a paraméterek nem csak a tálca teljesítményjellemzőitől, hanem a megjelenésétől, valamint a szállítási és beszerelési lehetőségektől is függenek.

Ma a fürdők:

 • öntöttvas
 • lettek
 • akril
 • kVAR
 • edzett üveg
 • kő - természetes vagy mesterséges
 • faipari
 • réz

Az acél, az öntöttvas és az akril a legelterjedtebb - mind tömegtermelésben, mind luxustermékek előállításánál használatosak. A fennmaradó anyagok tervezői modelleket hoznak létre, elsősorban az egyedi formában.

Jellemzők öntöttvas fürdők

Hosszú történelmük van. A 17. században jelen lévő mindennapi életünkben az öntöttvas fürdők továbbra is az egészségügyi piacvezetők maradnak, a növekvő verseny és az új anyagok megjelenése ellenére. Nem ez a bizonyíték a tagadhatatlan előnyökre, mint az acél és az akril ellenfelek?

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Alacsony hővezető képesség. A víz egy ilyen tálban nem hűl le sokáig, lehetővé téve, hogy különleges kényelemre keltsünk. Azonban nem mondható el, hogy az öntöttvas az első helyet hőteljesítménnyel tartja, az akril megjelenése után "helyet kell teremteni". Megállapították, hogy a polimer betűtípusa kétszer hosszabb ideig tartja a vizet.

Természetesen sok a függőleges falvastagságtól, a fürdőszobai szellőzéstől és egyéb körülményektől függ. Ezért nehezen lehet megmondani, melyik fürdő jobb - akril vagy öntöttvas, amikor a hőkapacitás.

 • Tartósság. Ezen a ponton az öntöttvas fürdő még mindig nincs a versenyben. Minimális élettartama 50 év, de ez messze a határtól. Gondos kezeléssel, tisztító hatású, enyhe tisztítószerekkel, csiszoló részecskék és maró-savak nélkül, a tál megtartja a zománc bevonatot, ami azt jelenti, hogy a család több mint egy generációját szolgálhatja.

Tipp: a fürdésre házi kedvenceknél jobb, ha a fürdőbe gumidagot helyezsz, hogy ne karcolja meg a felületét. Ugyanezen okból nem kívánatos olyan fémvödröt és más tartályt elhelyezni a betűtípusban, amely károsíthatja a zománcot.

 1. Stabilitását. Egy másik vitathatatlan előnye az öntöttvasból készült vízvezetéknek. Masszívsága miatt a betűtípus nem fog átfordulni, még akkor sem, ha nagyobb súlyú személy ül a szélén.
 2. Zománc ereje. A bevonat nem idővel sújt, nem vékony, kellemes tapintási érzeteket okoz. A tál külső oldalát gyakran élénk színek festik, ami lehetővé teszi a termékterv diverzifikálását. De a zománc különös gondot igényel, különben sárga színű lesz, mikroszálas borítással és összeomlással.
 3. Alacsony zajszint. A fürdőt szinte hallhatatlanul beírják. Ez az előnye egy acélöntvényes tálnak.
 4. Könnyen törődhet. Ezzel ellentétben az akrilból készült öntöttvas fürdők nem szeszélyesek, és nem igényelnek speciális tisztítószereket. Éppen ellenkezőleg, egy egyszerű szappanoldatot ajánlottak ecettel, mosószerrel, fehérítővel vagy szódával kiegészítve.

De minden használat után rendszeresen mossuk le a fürdőt. Ha nincs komoly szennyeződés, elég meleg víz lesz, és ha vannak foltok, rozsdás csíkok vagy plakk, bármilyen módon alkalma lehet lúgos alapon.

Fontos: Mosás után a tálat meg kell szárítani. Ezután nem lesz mész betét és rozsda a zománc zseton vagy csatorna helyén. Alacsony páratartalmú a fürdőszobában, egyszerűen kinyithatja az ajtót, és várja meg, amíg a fürdő felülete megszárad. Ha ez nem elég, törölje le a tálat egy papírtörölközővel.

Az öntöttvas fürdő hátrányai

 • A méltóságteljes öntöttvas fürdő nagy tömege könnyen hátrányos helyzetbe kerülhet a termék szállítása és beszerelése szempontjából.

A minőségi edény falának vastagsága legalább 5 mm legyen, nem meglepő, hogy súlya 90-120 kg között változik. Lehetetlen lehet egy ilyen vízvezetékszerelvényt felemelni egy magas padlóra - 3-4 személyre van szükség. A nehézkes teljes méretű fürdő nem illeszkedik a személyszállító liftbe, ezért rakomány hiányában a lépcsőn szállítják, ahol további probléma van a járatok közötti váltásnak a járatok között.

Legalább két ember vesz részt a betűtípus telepítésében. Mindez nehézségeket okoz, és kétségbe vonja, hogy ajánlatos-e öntöttvasból vásárolni egy modellt.

Figyelem: a külföldi gyártók fürdői kisebb falvastagsággal rendelkeznek és sokkal könnyebbek, anélkül, hogy elveszítenének minőséget. Különösen híresek a katalán Roca márkanevei, amelyek 1925-ben elsőként kezdték el az öntöttvas fürdő tömegtermelését.

 • A helyreállítás összetettsége. Amikor a zománc forgácsos vagy repedezett, megjelenik a szakemberek szolgáltatásai, mivel problémát jelent a bevonat helyreállítása otthon.
 • Egyhangúságot. Az öntöttvas kevés rugalmasságot biztosít a feldolgozásban, így az abból készült termékek egyszerű formája a klasszikus: ovális, téglalap vagy háromszög alakú (sarokmodellekhez). Azok, akik szeretik a rendkívüli modern dizájnt, ilyen korlátozások nem valószínű, hogy fellebbezni.

Mikor kell öntöttvas fürdőt választani?

A görbült faragott lábú oroszlánpálak alakú öntöttvasból készült betű tökéletes egy birodalmi stílusú, Provence, retro vagy shebbi-elegáns fürdőszobában. A kecses kád szabadon felszerelhető a szoba közepén, "összegyűlik" a kompozíció többi része körül.

Egy stabil tál nem igényel további támogatást, mint általában acél vagy akril modelleknél. Nem lesz szükség a dobogóra, hogy elrejtse a csúnya tartószerkezetet.

A klasszikus stílusú öntöttvas kád teljesen szigorúan és elegánsan néz ki. Különösen, ha a külső bevonatot pasztell színekben festették, vagy kézzel festettek.

A kisgyermekes családok, az idősek vagy nagy tömegűek is figyeljenek az öntöttvasból készült modellekre. Ezenkívül ma a gyártók speciális betétekkel ellátott betéteket, csúszásgátló bevonatot és kényelmes ülést biztosítanak azok számára, akik nem akarnak teljesen vízbe meríteni.

A hazai gyógymódok szerelmeseinek pedig hidromasszázs-fúvókákkal kezdtek öntöttvas kádakat gyártani. Igaz, az ilyen eszközöket elitnek és költségnek tekintik.

Acél fürdők. Előnye és hátránya

Az acélszerelvények a költségvetés kategóriájába tartoznak. De egy minőségi termék akár 30 évig is eltarthat anélkül, hogy cserére vagy nagyszabású helyreállításra lenne szükség.

Ha összehasonlítja, melyik fürdő jobb - öntöttvas vagy acél, akkor megtalálja az előnyeit és hátrányait az egyes fajta.

Az acélmodellek előnyei

 1. Kezdjük a tervezéssel. Mivel az acél fürdőket nem fröccsöntéssel készítik, hanem a bélyegzéssel, és maga az anyag sokkal műanyagabb, mint az öntöttvas, a tál alakjára és méretére nem szabnak szigorú határértékeket. Ennek eredményeképpen a modellt nagy változatosság jellemzi, lehetővé téve a megfelelő választást mind a modern, mind a klasszikus belső tér számára.
 2. Az acélszivattyú ára, amint azt már említettük, nagyon demokratikus, a termelés teljes automatizálása miatt.
 3. Az acélfürdő legalább kétszer olyan könnyű, mint az öntöttvas. Súlyuk a mérettől függően 15-50 kg. A tálat önmagában hordozható és telepíthető, ami nagyon kényelmes.
 4. Az acélfürdő gondozása sokkal könnyebb és higiénikusabb. A magas hőmérsékleten sült zománc nem képez mikrotömböket, amelyekből nehéz eltávolítani a vízkő és a szennyeződéseket.
 5. A modern modellek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek, fogantyúkkal és puha fejtámlával vannak ellátva, nem csúsznak, és teljes biztonságot nyújtanak. A kényelem szempontjából jobbak az öntöttvas analógokhoz képest, és nem rosszabbak az akril esetében.

Az acél fürdők negatív oldala

Az acél fürdők hátrányai nem kevésbé előnyösek, de a legtöbbjüket egyedül, rögtönzött módon lehet kiküszöbölni:

 1. A víz gyors hűtése. Az acél tálak nem tartják jól a hőt - ez az egyik fő hátránya. Másrészt gyorsan felmelegednek, ezért zuhanyozásra nem kell hideg felületen állni.
 2. A felborulás veszélye. Sikertelenül ül a fürdőszobában, és megsérti a stabilitását, kockáztatunk vele esni.
 3. A gravitáció okozta deformáció. Hatalmas személy vagy tárgy alatt a fürdő kanyarodik, ami a zománc repedését okozza.
 4. Alacsony zajelnyelés. A fürdő vékony falai vízcsöve alatt csengenek, így nem csendesen tárcsázhatja.
 5. Rozsda a zsetonokon. Az öntöttvas kevésbé oxidálódik, mint az acél. Ezért a fém tálak olyan helyeken, ahol zománc tört, szinte nem rozsdásodik. Az acéltartályok nem rendelkeznek ilyen méltósággal, ezért sokkal gyorsabban használhatatlanná válnak.

Szerencsére nem nehéz javítani a fürdő teljesítményét.

Az első tennivaló, amikor a tálat helyezi el, gondoskodjon megbízható rögzítéséről. Standard "lábak", amelyek szerepelnek a készletben, általában nem elég. A vörös téglák széles támaszát építheti (a szilikát rosszul tolerálja a nedvességet) - ez a legsikeresebb megoldás. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a vízvezeték megjelenése, minden kiegészítő szerkezetet és csövet díszítő képernyővel borítanak.

A habszivacs tálca hátsó oldalán két probléma megoldható egyszerre: további hang- és hőszigetelés jelenik meg. Ennek eredményeképpen a víz nem olyan erősen érinti a falakat, és hosszabb ideig tartja a hőmérsékletet. A hab helyett technikai dugót vagy vibroisolot használhat - egy anyag a bitumenalapon, amelyet az autók zajvédelmére terveztek.

Hogyan ellenőrizzük az acélfürdő minőségét?

Ha a fürdő jobb a kérdésben, az előnyben részesült az acél csésze, nagyon fontos, hogy ne tévesszen meg a választás, amikor vásárol. Ezután a hasonló vízvezeték-szerelő hosszú ideig szolgál majd, így a vízkezelés valóban kényelmes. Ugyanakkor a termék ára sokkal alacsonyabb, mint az azonos akrilé, ami nem mindig megfelelő ár-minőség arány.

Mit kell keresni:

 • Az acélfürdő falvastagsága 2,5-3 mm legyen. A boltban ezt a számot szemmel nem fogjuk meghatározni, de mozgathatjuk a tartályt, hogy érezzük a súlyát. Ha a fürdő könnyedén megszabadult a nyomástól, a gyártó nyilvánvalóan megmentette az anyagot, miután a falakat vékonyabbá tette, mint a szabvány szerint.
 • A zománcburkolat hibái - az alacsony minőségű vízvezetékek másik jele. Elmosás vagy túlságosan vékony réteg, amelyen az alap átgázol, érdesség, idegen anyagok és más ilyen hibák elfogadhatatlanok. Ha a zománc nem egyenletesen fekszik, idővel feltörni fog egy egyenetlen terhelésből, és a fürdőt használhatatlanná teheti. A "helyes" bevonat sima és kellemes az érintésre, egységes színű.
 • A legjobb gyártóknak szánt szanitereket kell vásárolniuk - ez a legmegbízhatóbb garancia. A német Kaldewei és Bette cégek, ugyanazok a Roca és BLB Portugália, jól teljesítettek. A hazai vállalatok közül a Felső-Iset kohászati ​​üzem termékei hitelesek, amelyek megfelelnek a modern szabványoknak, és olcsóbbak, mint külföldi társaik.

Rozsdamentes acél fürdők

A zománc bevonatú fémbetétekhez szoktuk, de ritkábban vannak rozsdamentes acél modellek is. Tehát melyik fürdő jobb?

A rozsdamentes acél tálak minden tekintetben zománcozottak, kivéve az árakat. Az ilyen fürdők nem nevezhetők költségvetésnek - sokkal többet fognak fizetni, mint az öntöttvas vagy akril vízvezeték.

De rendkívül környezetbarát, tartós és ellenáll a bármilyen jellegű termék eredeti, egyedi kialakításának kárára.

Tipp: ahhoz, hogy megszabaduljon a vízfoltoktól, amelyek a csillogó, csillogó fémből jól láthatóak, minden alkalommal fürdés után törölni kell a tálat egy száraz, természetes anyaggal.

A rozsdamentes acél szaniterek tökéletes választás egy minimalista, hi-tech vagy loft fürdőszoba számára.

Akril fürdők: új technológiák a régi hagyományokkal szemben

A szintetikus tálak - a polimetil-metakrilát (colloquially Plexiglas) egyre inkább ellenzi a fémekből készült vízvezeték szerelvényeket. Az akrilfürdők gyártásának technológiája folyamatosan javul, ezért a növekvő érdeklődés teljes mértékben indokolt.

A polimer betűtípusok ára és minősége a gyártás módjától függ. Ezek ketten vannak:

 • öntés, majd megerősítés
 • szendvics típusú szendvicsszerkezet használata
 1. Az öntött akril (PMMA) termékek magas hőmérsékleten történő préseléssel készülnek. Az erő növelése érdekében a fürdőket üvegszállal vagy poliuretánnal erősítik, majd polírozzák.

Az öntött akril sima felületű mikropórus nélkül, ahol patogén növényzet vagy szennyeződések felhalmozódhatnak. Könnyen tisztítható, nem repedezhető, nem képes nagy terhelésnek ellenállni. Kisebb sérülések esetén a fürdő felületét egyszerűen őrléssel vagy különleges pasztákkal történő feldolgozással lehet helyreállítani.

Az öntött akril betűkészletek magas áron, de az élettartamuk legalább 15 év.

 1. Van egy gazdaságos lehetőség is - az úgynevezett "szendvics". Ez egy olcsó ABC műanyagon alapul, és egy vékony akril réteggel van bevonva.

Kérdezd meg, melyik fürdő jobb ebben az esetben nincs értelme. Az akril bevonat bármely sérülése a szendvics tálban a víz közvetlen érintkezését eredményezi műanyaggal, ami nem nedvességálló. Ennek eredményeképpen a fürdőt elpusztítják, és egy új helyére kell cserélni. Ezenkívül a törékeny vízvezeték repedést okozhat egy csapás vagy pontterhelés és a fürdés során.

Nem meglepő, hogy az akril betűkészletek költségvetési lehetőségei 3-4 év szolgálati idejűek. Vásárlásuk csak egy esetben érdemes: ha rendszeresen frissíteni szeretné a vízvezeték tervezését, a divatot és a pénztárca sérelme nélkül.

Az akril fürdők előnyei

 • A képesség, hogy hosszú ideig melegen tartson, kellemes a test számára, nem hűtési felület.
 • A víz beírásakor nincs zaj.
 • A bevonat nem veszít színt, és nem sötétedik.
 • Mérgező összetevők hiánya (csak jó minőségű termékek esetén).
 • Alacsony tömeg - legfeljebb 30 kg.

Fontos: túl világos a tál, amikor vásárolni kell riasztó. Vékonyfalú vagy műanyagból készült, akril "álcázott". A PMMA fürdő optimális falvastagsága 5-6 mm legyen.

 • Kreatív design, képes összetett alakú műanyag termékek előállítására. A tálakat elsősorban a modern stílusban berendezett fürdőszobában tervezték. Bár klasszikus modellt is felvehetsz.

A fürdők különböző típusainak összehasonlításával a vásárlók gyakran habozzanak: ami jobb - akril vagy acél. Mindkettő mérsékelt, különösen az öntöttvas tálakhoz képest, elegáns, modern megjelenést kölcsönöz és minden szükséges biztonsági funkcióval felszerelt.

Igaz, a magas színvonalú akril betűk költsége sokkal magasabb. De nem rozsdásodnak, nem igényelnek olyan zománcburkolatot, amely idővel repedt és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Az akril fürdők hátrányai

 • Akril fürdőszobához szükség van egy tartószerkezetre, amely segít a terhelés elosztásában és az alak megőrzésében. Nem ajánlatos külön megvásárolni, hanem a csészével együtt kiválasztani azokat a gyártókat, amelyek mindkét pozíciót kínálnak.
 • Különleges ápoló termékekre van szükség, mivel az akril könnyen karcolható normál porral vagy túlságosan merev ecsettel. A mechanikai ütközést megelőző instabilitás miatt nem ajánlott az akril fürdőszobában fürdeni a háziállatokat, ami karmok nyomát hagyhatja.
 • A forró víz deformálódásának veszélye.

Az akrilfürdő kiválasztása. Mit keres

A PMMA kupák nem olcsóak, ezért nagyon fontos, hogy egy nagyon jó minőségű verziót kapjunk, ami igazolja a benne fektetett pénzt. Mit kell keresni a vásárláskor?

 1. A betűtípus nem érhet kellemetlen "vegyi" szagot. Ha van, vagy egy műanyag analóg vagy egy alacsony minőségű termék.
 2. Megfelelő réteg megerősítés. Ellenőrizheti az epoxi kezelt üvegszálak jelenlétét a fürdő oldalának ellenőrzésével.
 3. Ha egy zseblámpát irányít a tálba, a fény nem látható a vastag falakon keresztül.
 4. Egy fontos jel túlságosan összetett tál. A tartós, fröccsöntött műanyag nem igényel díszes hajlatokat, amelyek valószínűleg kiegészítő keményedőként szolgálnak egy vékony falú és törékeny modell számára.

Figyelmeztetés: az akrilfürdő ára nem szolgálhat a jó teljesítményt nyújtó tulajdonságok egyetlen garanciájaként. Előfordul, hogy egy márkát vagy egy eredeti vízvezeték-formát kell fizetnünk, de ugyanakkor nincs elég ereje hosszú ideig tartani. Csak a 6 mm-nél vastagabb akril akril, a megfelelő megerősítéssel valóban megbízható.

Összefoglalva, melyik fürdő még jobb?

Milyen fürdőt nem választanánk, amíg jó minőségű anyagból készült, a gyártási technológiának megfelelően. Ezután minden modell: öntöttvas, acél vagy akril hosszú ideig tart, anélkül, hogy nagyobb figyelmet igényelne.

És ami jobb, személyes preferencia kérdése. Megbízhatóságot és egyszerűséget igényelünk, öntöttvas tálakat választunk, valami eredetiet és lenyűgözőt akarok, akrilra helyezzük a hangsúlyt, és meg kell mentenünk acél betűkészleteken.

Öntöttvas fürdő vagy acél, ami jobb?

Az ókori fürdőszobák több ezer évvel ezelőtt jelentek meg. Az ősi időkben különböző anyagból készültek, mint például bronz, kerámia, réz vagy fa. Hosszú idő után az emberiség arra a következtetésre jutott, hogy jobb, mint az öntöttvas - nyersanyagokat nem találnak! Ezért ma az öntöttvas fürdő a legfőbb fürdőkád, ahol sokan lazítanak és felszedik a forró vizet.

Jelenleg a vízvezetékgyártók nem akarnak ott állni. A modern piac számos különböző formájú és méretű fürdőt kínál, különböző anyagok segítségével. Emellett minden évben minden új fejlesztésről van szó, amely a vásárlók számára a legjobb lehetőségeket kínálja a kényelem és a működés szempontjából. Azonban a vezetők sok tekintetben vas és acél maradnak meg. Melyik a jobb?

Általános jellemzők

A fürdőszobákat leggyakrabban a zuhanyzó eredeti kialakításában használják. Először is - ez a termék megjelenésének, könnyűségének és kellemes tapintásának köszönhető. Ez az anyag megfizethető áron, nagyon tartós, és számos híres gyártó védnöke. A fő hátrányok közé tartozik a hőmérséklet gyenge megőrzése, a súly alá esés, kellemetlen hang, amikor a felület nyomás alatt lévő vízzel érintkezik.

Melyik fürdőszoba jobb? Az öntöttvas termékek kiváló teljesítményt nyújtanak, tartósak, megbízhatóak, kopásállóak. A klasszikus design lehetővé teszi számukra, hogy mind a modern, mind pedig az antik belső térben használható legyen. Egyes esetekben az öntöttvas fürdők valódi ritkaságnak számítanak, és értékelik, hogy megfeleljenek a műalkotásoknak. Azonban az anyag gyengeségeinek is van helye. Először is, a termék jelentős tömege, másrészt jelentős ár és a többi - néhány előny.

A mai napig számos vízvezeték lehetővé teszi, hogy válasszon egy fürdőszobát a léleknek. A modern anyagok új lehetőségeket nyitnak a zuhanyzóhoz. De ugyanaz a kérdés merül fel, mely medence lesz jobb? Határozottan válaszolni elég nehéz, mivel minden esetben egyedi. Különböző követelmények mellett, amelyeket különféle anyagokból különböző termékeknek kell tekinteni.

Például a leggyakoribb anyag az acél és az öntöttvas után akril. Jó minőségű erős tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül minden tulajdonságnak hasonlósága van az acél és az öntöttvas szerkezetek legerősebb tulajdonságaival, amelyek nem hátrányosak, de ugyanakkor sajátak is.

Így az előnyök és hátrányok különösek minden anyaghoz, ezért foglalkozunk velük.

Öntöttvas

Az utóbbi időben az ezen anyagból készült termékek iránti kereslet fokozatosan növekszik, annak ellenére, hogy a gyártási folyamat meglehetősen bonyolult. Ráadásul az öntöttvas fürdők termelésével foglalkozó vállalkozások nem annyira. Azonban a folyamatos növekedés a kötetekben azt mutatja, hogy az emberek emlékeznek az öntöttvas kiváló tulajdonságaira. Ez egy megbízható és tartós anyag, melyet hosszú élettartam jellemez.

A standard bevonat vastagsága 0,8-1,2 mm, ami jó védelmet nyújt a véletlen hatások, a nagy mechanikai terhelés és más negatív tényezők ellen. A felületet folyékony zománc formájában először alkalmazzák, majd speciális porokkal megerősítik. A mai napig az öntöttvas fürdők különböző árnyalatúak - matt, fényes vagy színes. A védőkeverék igényeitől függően ezüstionokat is tartalmazhat.

Pozitív hatást gyakorolnak az emberi bőrre, általános állapotára, valamint az öntöttvas termékek funkcionalitására. Ez az anyag tökéletesen ellenáll a bőszítő sok rezgésnek, amelyet a fürdõ felületével érintkezõ nagy vízáramlás okoz. Ebben az esetben csak a tartályba öntött folyadék fojtott és nagyon kellemes hangja hallható. Az öntöttvas egyéb pozitív elemei:

 • A nagy szilárdság lehetővé teszi az anyag számára, hogy elég hosszú ideig működjön, miközben nem viszi ki, és nem csökkenti annak teljesítményét.
 • Milyen eszközök alkalmasak a tisztításra? Bármely! Az öntöttvas nem fél a legerősebb mosószerektől, kivéve a savakat, ami nagyon gondoskodik a gondoskodásról.
 • A pórusok hiánya lehetővé teszi a fürdő számára, hogy önállóan és meglehetősen sikeresen ellenálljon a különféle szennyezéseknek. A tulajdonosnak csak egy szivaccsal kell törölnie a fürdőt.
 • A hő megőrzésének képessége nagyon fontos tényező egy olyan termékhez, amelyben felmelegedni szeretne meleg vízben.
 • Az öntöttvas anyagot nagyon nehéz hajlítani és szinte lehetetlen megszakítani. Ezért biztonságosan elférhet olyan embereknél is, akik túlzott súlyt szenvednek.

Öntöttvas fürdő gyengeségek

Az öntöttvas nyilvánvaló hátrányai közé tartozik a lassúság és a zömök. A nagy súly valóban kézzelfogható probléma, de ez is egyértelmű előny. Természetesen a szállítás, a beszerelés vagy a leszerelés folyamán ez különösen erősen megmutatkozik, de a falak elvékonyodása miatt a modern technológiák lehetővé tették a termékek összsúlyának némileg csökkentését.

Ezenkívül az öntöttvas különleges zománnyal van bevonva, amely a nehéz tárgyak hatására elszakadhat. A védő réteget a saját kezével nem lehet újra alkalmazni. Különösen érdemes megjegyezni, hogy hosszú távú működtetés esetén a zománc maga törlődik és részben elkezd sötétedni. Ezeknek a termékeknek a termelése munkaigényesnek tekinthető, és ennek eredményeképpen nagyon nehéz a fürdők kialakítása különböző stílusokban. Ebből sokféle termékválaszték szenved.

A gyártók általában klasszikus vagy avantgárd módon végeznek fürdőket. Ráadásul gyakran ez a vízvezeték csak külföldön készül. A telepítést szakemberek jelenlétében végzik, a hidromasszázs és egyéb modern kiegészítők csak álomba kerülhetnek. Érdemes megemlíteni a többi gyengeséget is:

 • Az öntöttvas sokkal hosszabb ideig hevül, mint más anyagok, ami némi nehézséget okozhat az időben.
 • A nagyméretű vízvezeték súlya valódi fejfájás lesz a mérsékelt dimenzióval.
 • A zománcburkolat kopása semmi sem áll meg, és mikor megrepedt és megrepedt, elégedettnek kell lennie a fürdő kellemetlen megjelenésével.
 • A termékformák nem eredetisége és egységessége valóságos botránygá válik azon emberek előtt, akik követték a divatirányzatokat.

Acéltermékek

Milyen fürdőszoba, ha nem acél, leginkább versenyezhet az öntöttvas? Ezek a termékek kevésbé keresettek, mint az öntöttvas szerkezetek. Az ügyfelek általában csak az anyagi hibákra hívják fel a figyelmüket, ami alapvetően hibás! Az acélnak számos előnye van, amely új lehetőségeket nyit meg annak használatához.

A minőségi acéltermékeket megbízható zománc jellemzi, amely idővel nem bomlik le. Az öntöttvas fürdőhöz képest sokkal jobb. Ez valószínűleg a speciális kemencékben végzett óvatos hőkezelésnek köszönhető, mivel az acél felületét ténylegesen összeolvasztották a zománccal.

Ezenkívül hosszú távú működés esetén a fürdő megjelenése ugyanolyan szinten marad, és a repedések csak a falak deformációja során jelentkeznek.

Az acéltermékeket könnyű megkülönböztetni, ami viszonylag egyszerűvé teszi az üzembe helyezést és a szállítást. Átlagosan az öntöttvas és az acélszerkezet közötti különbség körülbelül 4-szer. Ezenkívül az acél nagyon könnyen olvasható, mint az öntöttvas, amely lehetővé teszi a termékek változatosságát az ügyfél igényei szerint vagy a zuhanyzó méretétől függően. Egyéb előnyök:

 • Az alacsony ár az anyag, elsősorban vonzza annyi vevőt.
 • A tervezés kis súlya egyszerűen lehetővé teszi a termék szállítását és üzembe helyezését.
 • A pórusok hiánya miatt az anyag nagyon higiénikus.
 • A különböző formájú és méretű termékek széles választéka.

Acélfürdő hiányosságok

Jobb, mint az anyag bármely jellemzője, azt mondja a hibái. Meg kell jegyezni, hogy minden nyersanyagból készült terméknek nemcsak a saját ereje van, hanem gyengesége is. Az acélkádak élénk példája a falak elégtelen vastagsága, amely nagy terhelés esetén deformálódik. Ez kétségtelenül hatással lesz a zománc felületére, ahol repedések vagy forgácsok elkerülhetetlenül megjelennek.

Az acéltermékek ára meglehetősen alacsony, azonban nem garantálja minőségüket. Azon megbízható fürdőkád, amely ellenáll a tehernek és elegendő falvastagsággal rendelkezik, elég pénzt költeni. A 3 mm-nél vastagabb falak nem deformálódhatnak, ezért az acélcső élettartama jelentősen megnő. Ezenkívül az acél gyengén megőrzi a hőt, azaz a töltött tartály elég gyorsan lehűl.

Külön is meg kell említeni egy olyan problémát, amely sok vizet veszít. A csaptelep általában be van kapcsolva és nyomás alatt, a víz kitölti a fürdőt. Azonban az áramlás által előidézett, az acéltermék felületének megfelelő hangzás kellemetlen és még bosszantó zajokat eredményez. Ennek a kellemetlen jelenségnek a elkerülése érdekében a külföldi cégek javasolják a speciális betétek használatát, de nem is segítenek elég jól.

Részleges vagy teljes permutációk lehetővé teszik e probléma részleges vagy teljes megszabadulását. Például, a legjobb, ha megpróbálja telepíteni a betűtípust az alapra, bélelt közönséges tégla és bélelt csempe. Ezzel az opcióval megszabadulhat a bosszantó zajtól, de új hibákat kap. Az acél fürdőszoba meglehetősen nehéz és kevésbé mozgatható lesz, ami hatással lesz a bontására. Egyéb hátrányok:

 • Állhatatlan helyzet a padlófelületen.
 • Kötelező földelő termékek acélból.
 • Kellemetlen zaj a víz beírásakor.
 • A rossz visszatartja a hőt.
 • Deformáció nehéz terhek alatt.

Öntöttvas vagy acélkád - mi a különbség?

Néha a boltban lévő látogatók megosztják gondolataikat a termékek előnyeiről vagy hátrányairól, különösen az öntöttvas és acél fürdőkről, amelyeket "az interneten olvashatnak". Mivel a "San Premium" választékboltban vannak ilyenek és más fürdő lehetőségek, szakembereink úgy döntöttek, hogy kifejtik véleményüket a témáról. A félreértések arról, hogy honnan származnak a vevők furcsa gondolatai, néhány perc múlva megolvadhat, ha például google, az "öntöttvas fürdők" kifejezést. A keresési eredmények első oldalán kaphat egy linket a fürdők oldalak egyikének az "A zománcozott öntöttvas fürdők fő előnyei" feliratú címmel.

Ezután megjegyzéseket fogunk tenni ezeknek az "előnyöknek", és talán segítünk az olvasóknak abban, hogy növeljék a tudatosság szintjét az öntöttvas vagy acélfürdő kiválasztásakor.

"A tartósság és a különböző deformációkkal szembeni ellenálló képesség, a legmagasabb minőségi öntöttvas és a modern zománcozás a termelésben."

Az öntöttvas meglehetősen törékeny anyag, és nem helyénvaló "deformálódással szemben ellenállónak" nevezni. A vasércből előállított vas rész nem vágható le, mert erősen összeomlik. Általában nyersanyagként használják az acélgyártáshoz. Hagyományosan elmondható, hogy az öntöttvas a vasércből származó acélgyártás egyik szakasza. Hacsak nem az acél a cél. De sok esetben az öntöttvas elég közvetlen használatra alkalmas.

A "kiváló minőségű öntöttvas" kifejezés felvetette a kérdést - milyen minőség? Erő, hajlékonyság, széntartalom? Végtére is, ha az öntöttvas minőségét a szén százalékában mérjük, akkor a "minőségi" öntöttvas minimális százalékkal fog összemosódni az acélszerkezetben. Ugyanezzel a sikerrel a szűretlen víz viszonylagos tisztasága előnyösnek tekinthető, bár a szűrt termék tisztább lesz.

"Nagy zajszigetelés és kiváló hőteljesítmény".

Az a tény, hogy a vas szerkezete több szénből, mint acélból, a gyakorlatban azt mutatja, hogy a törékenyebb vas falának vastagsága vastagabb, mint az acélfelület. A szerkezetben a magasabb széntartalmú, vastagabb öntöttvas falak figurális értelemben sokkal "porózusabbak", mint a vékony acéloké. A fémrétegben szétszórt szén egy bizonyos szerkezetet hoz létre, miközben a hőteljesítmény gyakran különbözik mikroszintben, ezáltal a hő hosszabb ideig tart, és a hang eloszlik. Ezért lényegében egyet kell értenünk ezzel az előnnyel, ha figyelembe vesszük azt a helyzetet, hogy a hangszigetelés elemei nem kapcsolódnak a készlet acélfürdőjéhez, és ezeket a hajókat a hideg évszakban egy fűtetlen helyiségben használják. De még ebben az esetben is felmerül a kérdés: mi a helyzet a vízfelszínen áthaladó hő átadásával a fürdő falai által? Végül is a melegebb levegő a fürdőbe öntött víz hőjét hordozza, attól függetlenül, amit készített.

És ez a hőkiáramlás sokkal jelentősebb lehet, mint az öntöttvas vagy acélból készült fürdőszobai falak hőteljesítménye közötti különbség.

Egyébként, az acél fürdőkhöz való rögzítésre alkalmas típusú hangszigetelő lapok hőszigetelésként is szolgálhatnak.

"A szín telítettsége és mélysége, az öntöttvas fürdők nem unalmasak, megtartva eredeti színüket és fényességüket, és más zománcozott fürdők sem olyan lenyűgözőek."

Ez egy nagyon furcsa kijelentés, tekintettel arra, hogy zománcozott fürdőkről beszélünk. Például a Kaldewei acél fürdők ("Kaldevai") zománcozásának minősége és technikája lehetővé teszi a vállalat vezetőségének bizalmát minden bizonnyal a termékeikre vonatkozó 30 éves garanciával kapcsolatban.

Nem kevésbé bízik a zománcozott acélok bevonatolására vonatkozó technológiáik minőségében, valamint a német Betta (Bette) vállalat vezetőivel, amelyek három évtizedes kifogástalan szolgáltatást nyújtanak e márkájú acél fürdők számára.

A Jacob Delafon ("Jacob Delafon") öntöttvas fürdő 25 éves garanciája szintén kiváló minőségi mutató, de az öntöttvas fürdőkádak kiválóságára vonatkozó állítások szerzői nyilvánvalóan nem korrelálják a szavakat ezekkel a tényekkel.

Lehetőség van arra, hogy hasonlítsák össze az öntöttvas kádakat néhány, fürdős tárgyakkal, amelyek túlságosan vékony acélból készültek, nem megfelelő zománc bevonat technológiával. És ha valamilyen oknál fogva ez a fürdő deformálódik, akkor a zománc bevonat elvesztheti integritását. De ebben az esetben a szerzők is megfontolhatják egy vékony falú, öntöttvas kád verzióját, amelyet rossz minőségű zománccal együtt lehet összetörni.

Ez egy másik oka annak, hogy a fürdő kiválasztásakor nagyobb figyelmet kell fordítani a termék funkcióival közvetlenül összefüggő tulajdonságokra. Például a fürdő falainak vastagsága (amely relatív súly alapján megítélhető). Egy egyszerű "formula" - az anyag nevének megismerése, és az elfogult véleményezésre támaszkodva - a technológiai fejlődés jelenlegi szintjével - valószínűtlennek nem lesz megbízhatóbb, mint egy érme vagy egy kávézóban elkövetett szerencse.

"Az öntöttvas ellenáll a karcolásoknak és az agresszív szerek károsodásának."

Vannak olyan acélosztályok, amelyek hasonló és még stabilabb stabilitást mutatnak, de nem tisztázott, hogy ki érdekli ez az "előny" olyan helyzetben, amikor a fémt, ahonnan a fürdőt el kell rejteni a zománc alatt.

"A zománc és az öntöttvas kiváló kombinációjának köszönhetően a modern fürdők sima felületűek."

Az "öntöttvas" szó helyettesítheti az "acél" szóval, és az előny eltűnik, mintha egyszerűen elkészült volna.

"A zománcozott öntöttvas fürdők könnyen tisztíthatók, mert a felületükön nincsenek pórusok, megakadályozva a szennyeződés felhalmozódását."

Ismét a zománc minőségéről beszélünk, amely még az acél fürdők gyártói is hibátlanok lehetnek.

"Hosszú élettartam - több mint 20 év."

Már bemutattunk egy példát a garanciális feltételekkel. Csak addig kell hozzáfűznünk, hogy szakembereink alapvetően és gondosan választják a "San Premium" áruházak körét, csak azok a termékek, amelyek megbízhatósága kétségtelen. Ennek megfelelően mindenféle vita "mely termék jobb" ezzel a megközelítéssel elveszti a gyakorlati jelentést, mivel ha egy fürdő nem a legjobb a hasonló paraméterekkel rendelkező fürdők között, akkor egyszerűen nem tartozik a boltunk termékeinek számához.

És ennek az analitikus munkának a befejezése után, amelyik a feleslegesen hülye látogatókat felhasználhatja, megjegyzést teszünk az ugyanazon a helyszínen található öntöttvas általános leírásával kapcsolatban:

"Az öntöttvas öntöttvas öntöttvas és nagyon nehéz, bár az öntöttvas fürdők vékonyak, az átlagos termék súlya meghaladja a 100 kg-ot, ugyanakkor nagy tömeg biztosítja a fürdő stabilitását működés közben."

Az acél szénből készült vasból is van, csak a szén kevesebb. De kevésbé törékeny, ezért falai még vékonyabbak, mint az öntöttvasak. De mégis, egy köbméter acél súlya körülbelül 7,800 kg, és egy köbméter öntöttvas változik 6,800-tól 7,300 kg-ig, ezért nevetséges az acélhoz képest "nehéz" öntöttvas. Az a tény, hogy az acél fürdők könnyebbek, a lényegesen kisebb anyagmennyiség miatt, mint az öntöttvas esetében. Nos, a stabilitás érdekében a modern gyártók kényelmes, megbízható és könnyen állítható lábakat tartalmaznak az acél fürdőbe.

Következtetés: acél és öntöttvas fürdők - mindannyian vas

Az öntöttvas fürdőkádak összehasonlítása az acél fürdõkkel, a körülményektõl és a felhasználástól függetlenül, ugyanolyan "hasznos" lecke, mint a dízel üzemanyag és a benzin összehasonlítása, anélkül, hogy figyelembe kellene vennie, hogy ki és mit fog használni. Ezért, ha ki kell választania a legjobb fürdőt, és nincsenek mérhető paraméterek, amelyekkel meg lehetne érteni, hogy az egyik fürdő "jobb", mint a másik, akkor nincs értelme a keresés megkezdéséhez sem. Elég az első.

Akár egy high-tech kád, beépített zenés központtal és hidromasszázs, akár egy egyszerű, de minőségi zománcozott tartály, mindegyikük valamivel "jobb" lesz, mint a másik. Valaki jobban érdekli az ár, és valaki márka. Nem nehéz megérteni, valamint azt a tényt, hogy a fürdő eladók nem tudnak többet róluk, mint a gyártók, és a tapasztalt vásárlók különböző termékek néha többet tudnak, mint eladók bármely. De ezek és mások, mások is képesek tanulni és megosztani a tudást másokkal, új lehetőségeket teremtve és új ötleteket testesítenek meg a jobb jövő érdekében.

A megszerzett tudás alapján kiválasztott kiváló minőségű fürdőszobának sikeres megszerzését kívánjuk Önnek.

Cikk szerző: Valery Klyonov

Az acélból készült vasaló kád eltérése

A fürdőkád a teljes fürdőszoba megjelenését és stílusát határozza meg. A fürdőkádak gyártásához használt anyagok minőségének legelismertebb része az öntöttvas, zománcozott acél és akril. A különféle egzotikus lehetőségek, például mesterséges öntés vagy természetes márvány, kerámia, üveg és még fa, nem idegenek az ügyfelek számára. Ezen kívül a modern fürdők sokféle formában, méretben és számos egyéb kiegészítő tulajdonsággal rendelkeznek, mint pl. Hidromasszázs és különféle kiegészítők. Ebben a cikkben megpróbáljuk részletesen megvizsgálni, mi a különbség egy öntöttvas fürdő és egy acél között, azok előnyei és hátrányai.

A klasszikus változat zománcozott acél vagy öntöttvas fürdő. Ezek a termékek voltak a szovjet ipar büszkesége, és újabban a lakások túlnyomó többségében voltak hazánkban.

Az öntöttvas fürdő előnyei és hátrányai

Az öntöttvas fürdőt nagy tömege különbözteti meg, amely lehetővé teszi, hogy a folyó víz hangját jól elpárolja. A nagy tömeg miatt az öntöttvas fürdő hosszú ideig melegszik, de tökéletesen melegszik, és a meleg víz nagyon lassan lehűl. Az öntöttvas fürdők általában a klasszikus változatban kaphatók kis változatokkal. Ennek oka a gyártástechnológia bonyolultsága, ezért ezek a fürdők ritkán kapnak kifinomultabb tervezési formákat. A hazai termelésű sertésvas fürdők 1 cm-es falvastagsággal készülnek, míg az importált termékek falai 2-3 mm-rel vékonyabbak. Emiatt a külföldi öntöttvas fürdők egy kicsit könnyebbek. A falvastagság e különbsége mellett a különböző gyártóktól származó fürdők eltérőek lehetnek a zománcréteg összetételében és vastagságában. A termékek híres külföldi gyártók zománcozás öntöttvas fürdők vastagabb, erős és sima. Meg kell jegyeznünk, hogy az öntöttvas fürdőt lefedő zománc nem teljesen sima, a zománcozott felület enyhe hullámzása észrevehető a szabad szemmel a fényben, de egyáltalán nem érezhető tapinthatóság. Ha a zománc felületi érzékenységét kézi úszással észleli, akkor egy ilyen termék egy rossz minőségű termékre mutat példát.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai

A fő különbség egy öntöttvas fürdő és egy acélkád között az, hogy az acélnak vékony falai vannak és sokkal kisebbek, mint egy öntöttvas fürdő, így gyorsan felmelegszik, de ugyanolyan gyors és hőveszteséget okoz. A zajtól való további elszigetelés hiányában egy ilyen fürdőbe eső vízsugár elindul, mint egy üres dobozban. Az acélfürdő súlya 5-6-szor kevesebb, mint egy azonos méretű öntöttvas analóg. Emiatt sokkal olcsóbb lesz. A minőségi modern acélkádak építésében jó teljesítményt lehetett kombinálni, ami majdnem olyan jó, mint az öntöttvas fürdők, viszonylag alacsony költséggel. Ha az acélkád falvastagsága 3-4 mm, akkor sokkal kevésbé zajos lesz, csaknem egészen addig melegszik fel és hűl le, amíg az öntöttvas termék viszonylag könnyű.

Vannak olyan utak is, amelyekkel sikeresen megoldhatjuk a vékony acélkád boomjának problémáját. Például lehet ragasztani a rázkódáscsillapító anyag csíkjait az alján vagy egy habréteg felhordására, acélfürdőt is elhelyezni egy homokba és ugyanabba a habba helyezett tartályba, amely a falat alatta karmazgatja.

A klasszikusok soha nem veszítik el vonzerejüket és relevanciájukat, mivel klasszikus megoldások, amelyek felszívták az emberiség gazdag tapasztalatát, otthonos és kényelmes légkört teremtve a házban.