Legfontosabb > Csapok

Hogyan különbözik egy mosogató a mosdótól?

A házban szüksége van egy eszközre a kézmosáshoz. Hogyan különbözik egy mosogató a mosdótól, véleményem szerint ugyanaz?

Nem fontos, de van különbség.

A mosogató egyfajta vízvezeték, és a mosogató egy lámpatest.

A héj mély, ovális vagy négyzet alakú, amelybe víz áramlik.

A mosdó viszont vízhez közvetlenül a kezekhez vagy eltávolítható tartályokhoz szállít.

3) Vízellátás:

A mosogató meleg és hideg.

A mosdókban alapvetően csak hideg.

A mosdókagyló a mosogató elődjeinek tekinthető, a 20. század közepén sokan voltak - folyadék- és leeresztő tálcák a vízhez és egy csaptelep a lefolyóhoz. A víz mennyisége függ a tartálytól, amelyet rendszeresen meg kellett tölteni. A szobában egy klasszikusan elkészített mosdó került beépítésre, a központi csatornahálózathoz nem volt csatlakoztatva, hanem egy hagyományos vödröt használtak, melyet fa panelekből álló talapzattal zártak le.

Ráadásul a víz többnyire hideg volt, forró - csak akkor, ha ezt a vizet öntötték és azonnal felhasználják. A mosdó univerzális volt - amint azt a neve is sugallja - elsősorban személyes higiéniai célokra használták, de tartályként is használták: vízforraló, valamint edények és zöldségek gyümölcsökkel való mosogatására szolgáló eszköz.

Később megjelentek mosó- tartályok, amelyek meleg vízzel és hideg vízzel keveredtek. Az edényeket mosogatva használták, és ha a mosdót a fürdőszobába helyezték, mosogatónak nevezték (eredetileg alakja hasonlított néhány tengeri lény mosogatójához). A higiéniai vízkezelés végrehajtására szánták.

Mi a különbség a mosogató és a mosdó között?

Mi a különbség a mosogató és a mosdó között?

A mosogatóban mosogatjuk az edényeket, és a mosdó segítségével megtisztítjuk)

A mosogató általában fém, és a mosogató kerámiából készül)

Mosdó - Mosóhely. Lehet, hogy egy mosdó tükröt egy természetes leeresztő, egy üveg felfüggesztett egy fa az erdőben parkoló egy törülközőt a kurva, egy kancsó egy medence vagy egy mosdó csaptelep.

A mosogató esztétikus vízelvezető, nem feltétlenül a mosdó része. Lehet, hogy öntöttvas, fém, de a fürdőszobában gyakrabban fajansz, mint a WC, vizelde, bidé vagy üveg. Az edények mosogatásának műanyaga lehet, rozsdamentes acél (leggyakrabban) természetes vagy mesterséges kőből.

Mosogató - ez egy öntöttvas, acél vagy kerámia edény formáján alapul, amelynek lyukaként a víz hasonló formájú, mint egy héj vízelvezetéséhez vezet. Egy mosdókagyló - a név alapján ismét - mosogatóeszköz. Fő jellemzője a mosóvíz tisztítására szolgáló mechanizmus. A mosogató része lehet a mosdónak, és mosogató is lehetséges, anélkül, hogy a mosdó vízzel töltött vízzel közvetlenül a talajra vagy a padlóra kerülne.

Mosogatók és mosdók: mi a különbség?

A mosdók és mosdók gyakran össze vannak zavarodva. Eközben az ilyen típusú vízvezeték-berendezések különböző funkciókat tartalmaznak. A klasszikus mosdó elsősorban mosdó a fürdőszobában, és egy tipikus mosogató a konyha jól ismert ürege, amelyet mosogatásra terveztek (tehát egy gyökérből) a termékek és ételek.

A modern mosogató kialakítása tartalmaz egy vagy több tálat, szárnyat vagy szárnyakat a nedves tárgyakhoz, és gyakran mindenféle felszerelést, például rácsot és vágódeszkát.

Bowl alak

A konyhai mosogató és a mosdó között a fő különbség a tál belső formája. Rendszerint mind szélesebb, mind mélyebb, és kifejezetten úgy tervezték, hogy kényelmesen összehajtogatják az ételeket, vagy nagydarabokat és termékeket helyettesítsenek a csaptelep alatt: edények, edények, vadhús, görögdinnye és dinnye.

anyag

A mosdót általában egészségügyi vagy szaniteráruk készítik, és a mosogatót leggyakrabban kőből vagy fémből készítik. Sokkal jobban alkalmazhatóak a konyhában, mivel a kerámiától eltérően ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek, a mechanikai igénybevételnek stb. A speciális kiegészítők általában csak egy adott mosási modellhez alkalmazhatók, és nem tartoznak a csomagolásba.

Kiegészítő felszerelés

Sok konyhai mosogató fel van szerelve olyan készülékekkel, amelyek az ételhez és az ételekhez nem túl fárasztóak. Ezek elsősorban az úgynevezett szárnyak, amelyekben a tiszta, nedves poharakat és a mosott gyümölcsöket össze kell kötni. A konyhai mosogató is lehet rácsok, kosarak, táblák, colanders, stb A konyhai mosogató, ellentétben a mosdó a fürdőszobában, mindig van egy konyhai csaptelep hosszú csővel, amely visszahúzható. Szintén gyakran használnak speciális zuhanyzó öntözést. Kényelmes ezeket a készülékeket nagy és hosszú tárgyak mosására használni.

Mosás kiválasztási kritériumok

• Méret. Nagyon függ a konyha területtől. Például egy hat méteres teremben kissé nevetséges lenne egy 120 cm-es teljes szélességű szárnyas mosogató.

• A tálak száma. Az egyiktől ötig változik, a legnépszerűbb kettős és egy és fél (egy tál nagy, a másik kis). A további tálakat külön mosogatásra és zöldségfélékre / gyümölcsökre tervezték. Ha három vagy több tál van, és egymástól nagy távolságban vannak, akkor egy keverővel kell felszerelni egy kihúzható zuhanyfejjel, amely további költség;

• Stílus. A mosogató nem tűnhet ki a konyha általános kialakításától. Így a réz klasszikus modellje egyértelműen összeütközésbe kerül a sima lakkozott homlokzatokkal és a "süllyesztett" rozsdamentes acél fogantyúkkal;

• Telepítési módszer. Válasszon a számla és a fülke mosogatója között. Az első a tabletta tetején helyezkedik el, és saját oldalán tartja. A második a síkban van. Mindkét esetben jó vízszigetelésre van szükség.

Mi különbözteti meg a mosogatót a mosdótól?

Julia72 2010. szept. 06. 3:38

A hirdetés

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Natalya S. Mon. 06. 06. 2010 9:38

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

tulenin Szeptember 06, 2010 13:26

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Natalya S. Május 06, 2010 18:41

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Julia72 2010.07.07. Szombat 3:43

Re: Mi a különbség a mosogató, mosogató és mosdó között?

Marie Wue 2010. szeptember 14., 11:55

Különböző mosogatók: mosdók és mosdók.

Mosogatók: típusok és célok

A mosogatók olyan csoportos vízvezeték-szerelvények csoportja, amelyek hulladékgyűjtést és -lefolyást terveznek.

Számos mosogató típus létezik: fürdőkádak, WC-k, mosdók, mosdók.

A célfajok miatt a fajok megkülönböztetése. A fürdők az egész testet mosják, ezek nagy, nagy mosogatók. Mosdókagylók - a test különálló részeinek mosásához. Mosogatók - háztartási cikkek (ételek, zöldségek) mosásához. Az a kérdés, hogy egy mosdó különbözik-e a mosdótól, így válaszolhat: a mosogatók közös nevek az összes mosogató számára, és a mosdókagyló egyfajta háztartási mosogató.

A mosdó az emberi test egyes részeinek mosására szolgál. Hagyományosan a kezében és arca a fürdőszobában van. A bidé szintén egy mosdó (személyes higiénia). A gyermekek egészségügyi táboraiban mosdókagyló kerül telepítésre az utcán. Gyakran a mindennapi életben a "mosás" kifejezést nevezzük olyan tárgynak, amely valami nagyon piszkos mosolyt tartalmaz - lábakat, zöldségeket, edényeket. Néha a konyhában a mosdót "mosdókagylónak" nevezik, nagyon piszkos kezekkel, amelyeket a kertben vagy a dagasztó tészta után kell mosni.

Mosdókagylók: anyagok és típusok

Anyagok mosdók

Mosdó beépítési séma.

A modern fürdőszoba mosdója lehet igazi mesterművészet.

Különböző mosogatók előállításához felhasznált anyagok, 2 fő követelmény: vízállóság és tartósság. Ezen tulajdonságok jelenlétében tovább vizsgálják az alakzat esztétikáját, az ellátás igényeit és a költségeket.

A legelterjedtebb kerámia mosdókagylók. Nagyon tartósak a gondos kezelés mellett. Azonban a mosogató megtörheti vagy feltörheti, amikor eltalálja (amikor egy nehéz tárgy beleesik). Kerámia anyagok mosogatók gyártásához: porcelán és cserépáruk, szaniterek és szaniterek. Az első 2 meglehetősen drága, a második 2 anyag olcsóbb, míg minőségük és megjelenésük nem rosszabb, mint az első. Egyéb gyártási anyagok: kő, üveg és kompozitok.

A kő mosdókagylók a legdrágábbak és fényűzőbbek, természetes vagy mesterséges kőből készülnek (márvány, gránit vagy onyx). A mesterséges márványnak számos előnye van a természetes anyagokkal szemben. Ez nem csak olcsóbb, hanem simább felületet, kevesebb karbantartást és tisztítást is biztosít.

Átlátszó üvegmosó mosdók a legmodernebb tömeggyártású mosogatók. Ütésálló üvegből készülnek.

Nagyméretű mosdókagyló rajzolása.

A kompozit anyagokat nagy ütésállóság jellemzi. Készítsen összetett akril (kötőanyag) és töltőanyag (kőpor).

A fém mosdókagylók szinte használaton kívül vannak a fürdőszobában.

Különösen eredetiek nevezhetők fából készült mosogatók. A víztaszító anyaggal történő időszakos impregnálás szükséges a gyártásukhoz és működésükhöz.

Tányérok típusai

Napjainkban a fürdőszobákban több fő mosdókagyló tartozik. A köztük lévő különbségek a kötődés módszerei. A rögzítés fajtája szerint felszereléskor függő (konzolok), padló ("tulipán" és "medencék") és bútorok (beépített mosdók) vannak felosztva. Minden fajnak saját előnyei vannak. A falra szerelt mosdók - a konzolok általában csekélyek (a szerkezet súlyának csökkentése érdekében), a lehető legkisebb helyet foglalják el, és helyet takarítanak meg a fürdőszobában. A falon belül vízellátó és leeresztő csövek vannak szerelve: egyrészt helyet takarít meg - növeli a telepítési költségeket.

A kültéri mosdókagyló egy támaszon helyezkedik el: könnyebben telepíthetők, nagyméretűek és súlyosak lehetnek. A tulipán mosdókagyló egy keskeny lábon áll, ahol csövek és egyéb lehetséges kommunikáció rejtve van. A "medence" kialakítása extravagánsan különbözik. A kapacitás egy sima asztalon van, mint egy polcon. A mosdókagylók (kocka, golyó, kúp) alakja élesen kiemelkedik az asztal síkján, ez szokatlan megjelenést és az érzést, hogy csak a mosdót vegye és mozgassa.

A bútorok mosogatógépeinek extra felszereltségük van, az asztalra vagy a fürdőszobai bútorokba épülnek, a kádak tárolására szekrényeket és polcokat szerelnek. A bútorbevonatokban is kényelmesen elhelyezheti az összes összekötő kommunikációt a szekrény belsejében.

Mosogatók - típusok és beépítési módok

A konyhai mosogatók olyan tárgyak tisztítására használhatók, amelyek nem kapcsolódnak az emberi testhez (főleg ételek, zöldségek). A mindennapi életben mind a mosogató, a mosdó, mind a fürdőkád mosdóként is használható - ahol közelebb van a kezek mosása. A modern konyhai mosogatók leggyakrabban rozsdamentes acélból készülnek - nikkel és króm tartalmú acél.

A beépítés útján a konyhai mosogató lehet mortise vagy számla. A mosogatópultok a konyhai munkalapokba vannak szerelve. Különböző formák álcázik mosogató miatt, hogy a táblázat tetején lehet vágni a kívánt kerületet. A beépítésnél könnyebb telepíteni a fészket. A kész konyhai szekrény tetejére kerül (általában négyszögletes). Ráadásul a költségek jelentősen kisebbek.

A konyhai mosogató különféle konstrukciói a vevők számára kedveskednek. Egy-, két- és többkamrás mosogatók, szögletesek és falra szerelhetőek, téglalap alakúak, kerekek és oválisak, további vízszűrővel moshatók, újabb dugóval és lefolyószűrővel moshatók, különböző mélységben, méretben, falvastagságban.

A mai piacon hatalmas különféle mosdók vannak: mosdók, konyhai mosogatók. A vevő választása.

Mosogató, medence vagy mosdó: mi a különbség?

Menjen a vízvezetékgyártó vagy a profi online áruház katalógusába, és szédülést érez e termékek sokféleségéből. Padló és lógó WC és bidé, egyenes és sarokfürdők, zárt és nyitott zuhanyzók... De a leginkább zavaros a mosdók sokasága. Itt és mosogatók, mosdók, tulipánok és vízi liliomok - próbáld meg kitalálni a nevüket! És ha a "szemantika kérdése" nevetségesnek tűnik számodra, csak azért van, mert nem kellett választani a megfelelő modellt több ezer különböző mosdó és mosdó között.

Tehát kezdjük megérteni ezeknek az egészségügyi termékeknek a főbb kategóriáit. Az egyértelműség érdekében az egyik gyártó webhelyére léphet. Például a fürdőszobába tartozó mosdókagyló és mosdókagyló a Kolo cég katalógusában található. Mi a különbség a termékek között?

 1. A mosogatók mind vízvezeték szerelvények, amelyek távolról hasonlítanak a tengeri kagylókra (igen, puhatestűs kagylók, például kagyló).
 2. A mosogatók a konyhai használatra szánt mosogatók (általában mosogatószerek).
 3. Mosdókagylók - mosáshoz használt egészségügyi termékek. Ezek meglehetősen széles mosogatók, amelyek fölött nem csak a kézmosás, hanem a fogmosás, az arc tisztítása stb.
 4. A mosdók olyanok, mint a mosdók kisebb változatai. Ezeket a mosdókat kézmosáshoz tervezték, és ennek megfelelően kisebb szélességűek (de kissé mélyebbek lehetnek, mint "testvéreik"). Általában WC-kbe vagy kávézók és étkezdék bejáratába kerülnek.

Amint látja, valójában minden egyszerű, és az egészségügyi eszközök nevei magukért beszélnek. Eközben az emberek még mindig komoly vitákkal foglalkoznak arról, hogy a név "helyesebb-e" - mosogató vagy mosogató. És most biztonságosan keressen a katalógusok között, pontosan a szükséges vízvezeték típusok szerint.

De nem pihenünk a babérjainkon, és folytatjuk az egyes mosogatók és mosdók típusát. Valamilyen oknál fogva kiderült, hogy "virág" nevet kapnak. Tehát évszázadok óta vannak "tulipánok". Ezek a lábakkal ellátott talpak. A tálak úgy néznek ki, mint egy tulipánbimbó, és a lábaik egy kis szárnak tűnnek. By the way, a klasszikus tulipán közelebb van a mosdóhoz, mint a mosdóhoz. Csészéje keskeny és mély. De a modern modelleknek nagyon eltérő dimenziói vannak, így köztük mosdók és mosdók.

És a közelmúltban voltak "vízi liliomok". Ezek széles és lapos mosogatók a mosógépek fölé vannak szerelve. Itt nem oszthatók mosdókra és mosdókagylókra - minden modell közel azonos méretű, a mosógép szélességével és mélységével korrelálva.

Mosdók és mosdókagylók

Mosogató, mosdó és mosdó, és mi az ami

Azonnal válasszuk ki a "mosdókagyló" fogalmát, amely gyakorlatilag elavult a szemünk előtt. Valószínűleg a közeljövőben az emberek teljesen megszüntetik ezt a szót. Az a tény, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a mosogatógépek egy óriási házban voltak, a régi tervezésben, vagyis az egyfejű csapok, amelyek csak hideg vizet szolgáltattak, és a kifolyó vízzel ellátott, magas szélekkel rendelkező lefolyó fém raklapokat. Ez a tálca - a jelenlegi mosogatók és mosdók őse. A mosogató általában a konyhában volt. Még nem volt mosogató, mosogató, vagy mindkettő volt. A "mosdókagyló" típusú vízvezetékszerelvény a víz számára egyetemes gyógymód volt: alatta mosni és vízzel vigyázni az edények mosására vagy mosására, és onnan ivóvizet öntöttek a vízforralóba. A viszonylag közelmúltban nem több, mint két, két csaptelepet tartalmazó víz pontot a hideg és meleg vizet szállító keverőn telepítettek többszintes épületekbe. Azóta még két szó jelenik meg a nyelvünkön - "mosogató" és "mosogató", és a "mosdó" szó még a korábbi jelentésében is használatban van, ezért fogalmazódni kezd bizonyos fogalmak, bár a gyakorlatban az emberek általában, tudják, mire gondolnak. Miután elmondta a mosdót, a mosdókhoz és mosdókhoz, a "leszármazottaihoz" fordulunk.

Lényegében ezek az objektumok nagyon közel vannak egymáshoz. Olyannyira, hogy az első alkalomtól kezdve nem érthető, hogy különböznek egymástól. Ez nagyon egyszerű. A különbség nem vonatkozik azokra a formákra, amelyekben egy vagy másik mosogató vagy mosogató végrehajtása (nagyon közel lehet), és még az előállításukhoz használt anyag sem áll rendelkezésre. Általános szabályként különböznek a kinevezés módjától.

Mosogató - tartály, beépítve a konyhába, mosogatáshoz, mosogatáshoz, ivóvízhez és egyéb háztartási célokra. A mosdó a fürdőszobában van, és szűkebb célokra szolgál - személyi higiéniánk mosogatásával. Ami a "mosogató" nevet illeti, ezt a vízvezetéknek az alakjának köszönhetően alkalmazza: kissé hasonlít a nyitott tengeri héjhoz. Miért mosásnak nevezzük a mosást, nem kell elmagyarázni. Most van egy sor mosogató és mosogató, mind alakban, mind anyagban - gyémánt alakú, ovális, acélból márványba. Megjegyzendő azonban, hogy a konyhában célszerűbb a zománccal bevont fémlemezek telepítését. Ne felejtsük el, hogy a mosogatót edények mosására tervezték, és ez sokkal nagyobb terhet jelent számukra, mint a mosdók mosdójában. Szükség van egy kis emlékeztetőre: ne terhelje túl a mosdókat és mosdókat. Nem tetszik. Nincs szükség arra, hogy a mosogatóba helyezze az összes piszkos edényt, amely az ünnepi asztal után felhalmozódott. Ne töltse mosogatás közben a mosdó mosogatásával nyers mosodát. Mindez megrázza az eszközöket, és előbb-utóbb szivárognak: a mosogató alatt lévő mosóeszköz - általában műanyag - nem alkalmas nagy teherbírásra, és ott szivárgás következik be. Szét kell szednünk az elvezető eszközt, és ez... Általában jobb, ha nem.

Engedjék meg, hogy kitaláljam a civilizáció eredményeinek csodálatát illetően. Nem, csak csodálatos, mennyire nem értékeljük őket. De nem messze a nagyvárostól, néhány tucat kilométerre, egy közönséges faluban, amely több ezer Oroszországban van, sokan nem tudtak a forró csapvízről, még mindig nem tudják. Az edények mosásához, vagy egy közönséges zuhanyozáshoz egy fárasztó nap után, a lakosság nagy része továbbra is kénytelen meleg vízzel melegíteni egy gáz vagy elektromos tűzhelyen. Hosszú és fárasztó. Nem is beszélve arról, hogy a vidéki környezetben jó ételeket mosni sokkal nehezebb, különösen télen. Természetesen számos kivétel létezik, de nem anélkül.

És mégis, a legtöbb esetben a modern falusi ember nem rendelkezik alapvető egészségügyi felszereléssel. Nincs mosogató és mosogató, kerámia vagy zománcozott WC-kagyló, nincs kád. Nem végeztek szociológiai felmérést ebben a kérdésben, de minden komolysággal feltételezhetjük, hogy ez a negatív jelenség gátolja a város és az ország közötti különbségek elmosódását. A különbségek abban a jó értelemben, ami az életünkben van. És tudod, nem leszünk legalább meglepve, ha megtudjuk, hogy egy fiatal férfi elhagyta vidéki vidékeit, mert kényelmesebb körülmények között akar élni. És támogatunk egy ilyen fiatal férfit. Gyönyörű az életben, nem csak tiltani, ezért élni kell! De vissza a vízvezetékhez.

Ha nem nevetsz, elmondjuk neked, hogyan kell használni a mosogatókat Shakespeare és Margaret Thatcher hazájában, azaz Angliában. A mi szemünkben ez nagyon szórakoztató. A mosogatót dugóval dugják be, és két párhuzamba húzódnak vízzel, nem keverik össze a csaptelepekkel, csapok - meleg és hideg vízzel. A mosogatóba a vizet a kívánt hőmérsékletre keverik, majd az angol, horkantva, elkezd mosni. Szereti, mert itt is szeretik a mosási eljárást, mert mint tudják, a britek a szertartások jól ismert mesterei. És ha gondolatai vannak ennek a mosásmódnak a nem higiénikus természetéről, akkor sietni fogunk, hogy megnyugtassuk Önt: olyan tiszta, hogy nem csak a mosogatóban mosson, hanem a levest is főzzük.

Ezt a történelmi tényt nemcsak oktatási célokra mondtuk, hanem azért is, mert az angol vízelvezető modellekkel találkozhatunk a modern vízvezetékházban, és úgy gondoljuk, hogy ez valami abszurd. Egyáltalán nem. Ez egy időigényes, megbízható és kényelmes eszköz, amelyben, mint a tartályban, túlcsordulást biztosít, ha a mosogató túlfolyik vízzel, és a padlóhoz áramlik. A túlcsordulás nem teszi lehetővé, hogy ez megtörténjen, és a felesleges vizet a csatornába dobja. Felismeri az angol mosogatókat az arany színű lánccal, a záródugóval (mint a fürdőnkben).

Linkek a honlap más oldalaira az "építés, lakásfelújítás" témakörben:

Mosogató vagy mosdó?

Úgy tűnik, hogy ez a két szó nem egyezik meg, de hasonló céljuk van, és a sorsok eltérőek.

Valószínűleg a "mosdó" koncepciója hamarosan teljesen eltűnik a háttérben, mivel régóta egy teljesen más funkcióval foglalkozik, mint a mosás.

Korábban, a régi épületekben a mosdó egy fém leeresztő edényt tartalmaz az alsó rész felhalmozódásához és kisütéséhez, valamint egy csaptelephez, hogy túl hideg vizet szolgáltasson felülről. A medencék elődei még mindig megtalálhatók a falvakban, egy víztartály és egy csaptelep leállítja a vízellátást, és megnyomja a vizet. A raklap szerepe itt egy vízgyűjtő medencében történik, amelyet vízzel töltenek le.

Mivel nemcsak a mosdóban mostak, hanem vízforralókat, edényeket, mosott edényeket is ettek és mostak, és főleg a konyhába helyezték. Azaz valójában ez az univerzális eszköz egyszerre egy mosogató és egy mosdó, és egyáltalán nem külön-külön.

Mosogató és mosogató

Ami az ideiglenes teret illeti, a közelmúltban sokemeletes épületekben az antliluvian mosdók - mosdók és mosdók - leszármazottai üzembe helyeztek. A legfontosabb különbség az ilyen eszközök között az, hogy két pontjuk van a vízellátás (meleg és hideg) és egy keverő, amely egyesíti csapok.

A két termék hasonlósága nagyszerű, de a céljukban különböznek.

Egy konyhában, amelyben vizet húzanak a főzéshez, a gyümölcsök, a zöldségek, a hús és a mosogatás utáni fogyasztását követően, a konyhában van elhelyezve, és mosogatónak nevezik. Pontosan azért, mert elsősorban mosott benne, a "mosogató" szó; amennyire csak lehetséges, átadja lényegét.

A fürdőszobában rendszerint mosogatót szerelnek, amelynek segítségével napi gyakorlatot tesznek - személyes higiéniát tartanak fenn, és néha könnyű, apró dolgokat mosnak. A héj kapta a nevét annak a ténynek köszönhetően, hogy nagyon hasonlít a nyílt kagylóhoz, annak egy részéhez.

Őszintén szólva, jelenleg nagyon sok mosogató és mosogató modell létezik, amelynek alakja távol van a héttól. Ezek a termékek kerekek és négyzetek lehetnek gyémánt vagy ovális formában, de használatuk lényege nem változik. Az anyag, amelyből készültek a termékek is - fém, márvány, porcelán, kő, üveg, sőt fa.

És mégis, amikor a készülékeket a konyhában és a fürdőszobában telepítik, nem szabad elfelejteni, hogy a terhelés mértéke más. Például jobb, ha a konyhában vagy a rozsdamentes acélból zománc bevonattal ellátott fémtálcát telepít, és próbálja meg betölteni nem azonnal a ház minden edényében.

Ami a mosogatót illeti, a termék anyaga szinte lehet. És mégis ne tárolja az ágyneműt, vegye ki a gépből a mosás után, és ne essen nehéz, kemény tárgyakat is (hogy elkerülje a forgácsolást, ha a készülék üvegből vagy porcelánból készül).

A túlzott terhelés, mind a mosogatók, mind a mosogatók, a műanyag szifon (vízelvezető eszköz) gyors kopását eredményezheti és működésének megzavarását okozhatja.

Vízvezeték-szerelő és villanyszerelő Voronezh | A vízvezeték-szerelő és villanyszerelő meghívása a házba © 2015-2018

Vízvezeték tankönyv Hasznos cikkek a vízvezetékekről, szellőzésről, csatlakozásról és vízelvezetésről

A vízvezetékboltba érkezve sokan szeretnének egy mosdót, mosdót vagy mosdót választani. Egyesek azt mondják, hogy ez egy és ugyanaz, mások azt állítják, hogy ez a berendezés nagyon eltérő a funkcionalitásban.

Valóban most el kell dönteni?

Ezenkívül elmondjuk a mosogatóknak, és milyen mosogatókat használnak a fürdőszobában, az országban, ahonnan elkészíthetők. Először is, a vízvezeték egyes elemeinek leírását külön kell megadni, majd az eredményt össze kell foglalni.

mosogatók

Az úgynevezett egészségügyi eszközök csoportja, amelyet a hulladék eltávolítására és gyűjtésére terveztek.

Van néhány faj, amelyek különbözőek a céljukban:

 • mosogatók - mosogatószerek, egyéb háztartási cikkek és zöldségek mosására;
 • mosdókagylók - amelyeket testünk egyes részeinek mosására terveztek;
 • WC-tálak - a természetes igények kielégítésére;
 • A fürdők olyan hatalmas mosogatók, amelyekben egyszerre meg lehet mosni az egész testet.

Ebből megállapítható, hogy az összes mosogató kapacitást héjaknak hívják. Ennek megfelelően a mosdó különféle háztartási mosdók.

 • a fürdőszobában, ahol mossa meg a kezét és arcát vele;
 • a WC-szobában - egy bidé, amely a kényes helyiségek higiéniájára szolgál;
 • ezen kívül van olyan lábbeli felszerelés is, amelyet az utcákon a gyermekek táboraiban helyeznek el.

Figyelj! Gyakran a mindennapi életben a "mosás" kifejezést nevezzük, ami lehetővé teszi számunkra, hogy valami nagyon tisztát kell mosnunk - ételt, zöldséget vagy lábat. Nem ritka, hogy a konyhában a mosdót más néven "mosdókagylónak" is nevezik, ami segíteni fog a nagyon tisztátalan kézmosásnak, miután befejezte a helyszínen végzett munkát vagy a dagasztó tésztát.

mosási lehetőség

Az alábbiakban azon anyagokat vesszük figyelembe, amelyekből ezeket a vízvezeték-típusokat és termékeket gyártják.

anyagok

A modern mosdó a fürdőszobában gyakran nem a vonzerő központjának ritkasága, és igazi remekmű.

A különböző héjak gyártásához használt anyagok kiválasztásakor két fő követelményre kell figyelni:

Ezt követően megvizsgálják:

 • a megjelenés esztétikája;
 • igényes működés;
 • a késztermék árát.
 1. A legtöbb hatalmas elosztást kapta.
 2. Megfelelően kezelhető.
 3. Megrepedhet vagy megszakadhat, ha nehéz tárgy esik a készülékbe.
 4. Kerámia anyagok a mosogatók előállításához:
 • cserép;
 • porcelán;
 • szaniterek;
 • sanfarfor.

Az első kettő ára magas, a második pedig olcsóbb, de minőségük és megjelenésük nem rosszabb, mint a múlté.

 1. A legelegánsabb és legdrágább anyag.
 2. Az egészségügyi készülékek természetellenes vagy kőből készültek (onyx, gránit vagy márvány).
 3. A természetellenes márványnak bizonyos előnyei vannak a természetes anyagokkal szemben:
 • olcsóbb;
 • simább felület;
 • kevesebb karbantartást és tisztítást igényel.

Van is egy vasaló, amely gyakorlatilag nem használják a fürdőszobában. A fa lehetőségek nagyon egyediek.

Tipp: a fa modellek üzemeltetéséhez és gyártásához a vízzel szemben ellenálló anyagokat tartalmazó termékek rendszeres impregnálásához van szükség.

Most lehetséges kiválasztani az ilyen termékek fő típusát a fürdőszobák számára.

A rögzítési módszerrel különböznek egymástól:

 • felfüggesztett (konzol);
 • padló - "medence" és "tulipán";
 • bútorok - a mosogató beépített modellei.

Az egyes típusok előnyei:

 1. Fali mosdókagyló:
 • kis méretű, ami csökkenti a szerkezet súlyát;
 • ne foglaljon el sok helyet a szobában, így megtakarítva a helyet;
 • a lefolyó és a falba szerelt takarmány. Annak ellenére, hogy helyet takarít meg, de növeli a telepítési költségeket.
 1. Padlóra szerelt oszlop:
 • a telepítés egyszerű, függetlenül működik;
 • lehetnek általános méretek és nagy tömeg.

"Tulip" - egy keskeny lábra állítva, amelyben más kommunikáció és csövek rejtve vannak.

"Medence" - különböző extravagáns. A mosogatót sima asztallapra szerelik fel. Az alak - egy labda, egy kocka, egy kúp gyorsan ellentétben áll az asztal síkjával, szokatlan megjelenést és az érzést, hogy a termék mozgatható is.

 1. Bútor - saját kiegészítői:
 • beépítve az asztalra vagy a fürdőszobába;
 • az utasítás lehetővé teszi a szerelőpultok és szekrények számára a kisebb elemek tárolását.

Tipp: kényelmes a műszaki kommunikáció a kabinetbe.

Autómosás

A konyhában olyan tárgyak mosására használják, amelyek nem kapcsolódnak az emberi testhez, legtöbbjük zöldség, gyümölcs és étel. A mindennapi életben egy mosdó, egy fürdőkád és egy mosogató is használható mosdóforma formájában - ahol közelebb van, lehetőség van a kezek mosására is. Jelenleg a konyhai mosogatók a legtöbb esetben rozsdamentes acélból készültek, króm és nikkel tartalmúak.

A telepítés módja szerint lehetséges számlázó vagy fésűs. Ez utóbbit a konyhai készletek munkalapján szerelik fel. Különböző formáik miatt az asztal tetején bármilyen méretű kivágás lehetséges.

Nehéz telepíteni a számla termék verzióját - elegendő egy lyukat készíteni a táblagépben, és tetejére telepíteni egy mosogatót. Az ára jelentősen alacsonyabb.

A tervezés valószínűleg a legkülönbözőbb:

 • a fényképezőgépek nem ritkák - 1,2 vagy 3;
 • szög;
 • kerek;
 • kerek;
 • téglalap alakú;
 • további vízszűrővel;
 • további dugóval;
 • mélység, méret és falvastagság.

következtetés

Tehát a cikkből is elhatároztuk - mi a különbség a mosogató és a mosogató között? Az utóbbi nem szakosodott név egy bizonyos típusú vízvezetékhez, ez nem különbözik a mosdótól, a gyakorlatban ugyanaz a termék egy termék. Amikor kiválasztja a berendezés jellemzőire és funkcionalitására összpontosít.

A jelen cikkben szereplő videó lehetővé teszi, hogy további adatokat találjon a fenti témában.

Hogyan különbözik a mosogató a mosdótól?

Már pénzt vittem az apámtól, hogy nagyjavítást végezzen a konyhában a WC-ben és a fürdőszobában. Szóval tudnom kell, hogy a mosogató különbözik a mosogatótól. Mondja meg, tudják-e, nagyon hálás leszek neked, köszönöm előre.

Válaszok a felhasználók és a fórum szakértőinek a kérdésre: Hogyan különbözik a mosogató a mosdótól?

Jó reggelt, kedves ember. A nevem Vadim és én dolgozom a boltban, bútorokat értékesítünk a WC és a konyha számára. Tehát a mosogató különbözik a mosogatótól, mivel márványból készült. És a mosogató fémből készült. A mosogatót úgy tervezték, hogy a fürdőszobába kerüljön. A konyha mosogatója ez a különbség. Jó napot.

A kérdés megválaszolása vagy tisztázása

Népszerű kérdések

Jó reggelt A helyzetem olyan, hogy most a dachában egy fürdőház építésével foglalkozunk. Gőzkamrát készítünk, a padlót felmelegítenünk, de nem tudjuk, hogyan vagy mi. Mondd meg,.

Helló Nemrég hallottam, hogy van ilyen eszköz, mint egy épületszárító. Vicces kombináció, úgyhogy azon töprengtem, mi az? Mi szükséges.

Jó napot. Kérlek, hogy segítsek a férjemnek, és úgy döntöttem, hogy ragasztom a csempéket a konyhába, de sajnos nincs pénz a mester számára. Segítségnyújtás. Köszönöm előre.

A képen bemutatott helyiség szokatlan szerkezettel rendelkezik. A fő jellemzője egy vastag üvegburkolat, amely védelmet nyújt.