Legfontosabb > Bútor

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Eddig az építési termékek piaca széles választékot kínál a munka befejezésére. Tehát, ha csak néhány évvel ezelőtt a mennyezet a fürdőszobában meglehetősen szabványos volt, és csak olyan módszerekre korlátozódott, mint a festés és tapétázás, akkor most a helyzet radikálisan megváltozott.

Annak ellenére is, hogy a fürdőszoba tulajdonságainak és minőségének kiemelésével különös figyelmet kell fordítani, mindenféle lehetőségek széles választéka egyszerűen elképesztő.

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszobában a mennyezet mennyezetének befejezésére?

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobát helyesen a helyiségnek tartják, ahol egy nap alatt többször is megváltozhat a levegő páratartalma és hőmérséklete, különös figyelmet kell fordítani a mennyezet befejezésére. Először is, az anyagot nem szabad deformálódni és elveszteni a fő tulajdonságait a gőz, a víz vagy a hőmérséklet különbség hatása alatt.

Ezenkívül a díszítés olyan módon történik, hogy a szoba vonzó és harmonikusan illeszkedjen a meglévő belső térbe.

Ma már többféleképpen lehet befejezni:

 • festékbevonás vagy fehérítés;
 • felületkezelő anyag használata, a matricával a felületen;
 • függesztett álmennyezet;
 • feszített mennyezetburkolat eszköze.

Mindegyik opciónak megvan a maga sajátossága, előnyei és hátrányai. Tekintsük őket részletesebben.

Szitálás vagy festék bevonat

A mennyezet befedése a fürdőszobában, ez a módszer a leginkább költséghatékony, de ugyanakkor rendkívül rövid életű. Tekintettel arra, hogy még a legmodernebb bevonatot is negatívan befolyásolja a magas páratartalom, nagyon gyakran frissíteni kell.

Meszelés esetén kétféle fehér használható: mész, valamint kréta alapján. De sajnos mindkét típus nagyon sebezhető, és ezért ajánlott előnyben részesíteni egy vízbázisú bevonatot.

Természetesen a jó minőségű festék drágább, mint a fehér, de az eredmény sokkal jobb lesz.

Ami az anyag kiválasztását illeti, a szakértők erősen javasolják, hogy megvásároljanak egy emulziót homlokzati munkához, mivel ez a leginkább ellenálló a nedvességgel, a gőzzel és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokkal.

A meszelés vagy a festés folyamata több fázist tartalmaz:

 • alapos felszíni előkészítés. A mennyezetet úgy kell előkészíteni, hogy a lehető legegyenletesebben és egyenletesebbé váljon, és távolítsa el az összes szennyeződést;
 • mint a régi bevonat eltávolításánál, csak akkor kell megtenni, ha elvesztette a vonzerejét, például sárga lett, vagy éppen elkezdett összeomlani. Ezenkívül, ha a pillanat alatt tervezett bevonat eltér a már felhasznált bevonatától, összetételétől és tulajdonságaitól, javasoljuk a régi festék vagy fehér eltávolítását is. Más esetekben nincs szükség a régi bevonat megszabadulására;
 • a régi bevonás eltávolítása után (ha szükséges), a mennyezetet speciális védőoldattal (alapozó) kell megszáradni és impregnálni. Megvédi a felületet a penész és gombák megjelenésétől;
 • a végső szakasz a festés (mazsolás). A festéket vagy a mészfestést bármelyik rendelkezésre álló módszerrel kell alkalmazni, szórópisztollyal és egyéb szerszámokkal. Annak érdekében, hogy egyenletesen feküdjön a felületen, és készen álljon a felületre, ajánlott több rétegben alkalmazni.

A felületkezelő anyag használata a ragasztással a felületre

Napjainkban a legfontosabb a ragasztás a következő anyagok felületén:

 • polisztirol csempe;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton.

Ha a mennyezeten szabálytalanságok vannak, az anyag ragasztása előtt el kell távolítani őket, és a felszínnek a lehető legszintesebben kell lennie. A legjobb a gipszkeverék és a gitt. Ha a szabálytalanságok túl nyilvánvalóak, a felületet vakoljuk és szárítjuk.

Ezt követően szintező gittet alkalmaznak, amelyet szintén szárításnak vetettek alá, majd őröltek. Befejezi az illesztési folyamatot a befejező gitt alkalmazásával. Köszönetnyilvánításának köszönhetően a mennyezet olyan sima és sima lesz, amennyire csak lehetséges, ezért továbbhaladhat a befejező anyag matricájára.

Ragasztóként használhatja a befejező anyagok gyártóinak ajánlott kompozícióit és megoldásait, valamint a "folyékony körmöket".

Függesztett mennyezeti készülék

Ez a módszer egy vitathatatlan előnyt jelent - nincs szükség előzetes összehangolásra. Először is egy keretet egy horganyzott profilból állítanak össze, amely a befejező anyag alapjául szolgál. Egyes esetekben a horganyzott profil helyett faanyagot használnak, de a fürdőszoba magas páratartalma miatt ez a lehetőség nem a legjobb megoldás.

A keret összeszerelése előtt gondolj arra, hogy milyen felszerelést telepítenek. Például, ha beépített világítást szeretne telepíteni, akkor a mélységből kell kilépnie. A legtöbb esetben 10 és 15 cm között van.

Ha a keret készen áll, a következő anyagok egyike csatlakozik hozzá:

 • nedvességálló gipszkarton. Ma ez a lehetőség a legnépszerűbb, mivel vonzó költséggel rendelkezik, és képes bármilyen formát és formát létrehozni a mennyezeten. Lehetőség van arra is, hogy a mennyezet felépítését több szinten is elvégezzék. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, a befejeződés, vagyis a gittelés és festés;
 • műanyag díszítő panelek. Ez a lehetőség a legtartósabb, és nem igényel további befejeződést. Ezenkívül a telepítési folyamat nagyon egyszerű, és kézzel is elvégezhető, szakemberek bevonása nélkül;
 • alumínium lécek használata. Ez a módszer a legdrágább, de ugyanakkor a maximális tartósság jellemzi.

Stretch mennyezeti készülék

A fürdőszoba burkolatának befejezése PVC anyagból vagy más poliészter alapú anyagokból meglehetősen drága. Azonban a befejeződés magas költségeit teljesen ellensúlyozza a különböző lehetőségek, a vonzerő és a hosszú élettartam.

Ezenkívül bármilyen textúrát követhetsz, legyen az fa, valódi bőr, nubuk, tükör vagy bármi más. A tagadhatatlan előny az, hogy a vászon nem veszíti el vonzerejét az idő múlásával, és nem fél a túlzott nedvességtől. Példák arra, hogyan lehet befejezni a fürdőszobai mennyezeti fotót az alábbiakban leírt módon.

Milyen anyagot használnak a befejezéshez?

Mielőtt megvásárolná ezt a vagy az anyagot, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre, amelyek segítenek meghatározni a fürdőszoba mennyezetének csökkentését:

 • a helyiség mérete és a mennyezet magassága;
 • meglévő belső tér;
 • az anyag tulajdonságait és jellemzőit. Hogyan reagál a páratartalomra, a hőmérséklet csökkenésre és egyéb tényezőkre?
 • bérlői preferenciák;
 • befejező munkák teljes költségvetése.

A legtöbb esetben a fő összetevő a pénzügyi oldal. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a legtöbb költségvetési lehetőség, leggyakrabban, a legrövidebbek. Ezért a szakértők határozottan javasolják, hogy ragaszkodjanak az optimális ár és minőség közötti kombinációhoz.

A modern gyakorlat szerint ma a legnépszerűbb megoldás a műanyagból készült dekoratív panelek használata. Először is, hosszú élettartam jellemzi őket, és könnyen karbantartható. Tehát tisztításukhoz bármilyen mosószert használhat. Ráadásul, ha idővel a műanyag elveszítette vonzerejét, vagy ellenállhatatlan vágy keletkezett, hogy kicsit megváltoztassa a belső térben, elegendő csak a panelek festésére.

Ha nincs különösebb korlátozás a költségvetésre, akkor a legjobb megoldás a mennyezet lefedése az alumínium lécekkel vagy a feszített mennyezet beillesztése.

következtetés

Melyik választási lehetőség? Érdemes megjegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezet számos tagadhatatlan előnye.

Először is az igazítás szükségességének hiányáról, valamint a különböző színekről, árnyalatokról és textúrákról van szó. De a legfontosabb dolog az, hogy a kikészítés során használt vászon nagyon erős és rugalmas.

Még ha egy kis áradás is előfordul a szomszédok hibájából a felsőbb szintről, akkor a vászon vízzel megakadályozza a bútorok és faldíszek károsodását.

A mennyezet befedése a fürdőszobában: lehetőségek és módok

A fürdőszoba mennyezetének kitöltése nagyon fontos szerepet játszik, ezért a javítás során érdemes felelősségteljesen választani a befejező anyagokat. Ebben a szobában nemcsak a kemény napi munka után fáradtságot enyhít, hanem a reggeli zuhanyzást, vagy a fogmosást és fogmosást is megkapja.

A mennyezeti díszítést falborítással kell kombinálni. Ez kétségtelenül kulcs a sikerhez és a jó hangulathoz. Igen, a kiegészítők is fontos szerepet játszanak, de pozitív háttérrel kell rendelkezniük, és ez a padló, a falak és mindenekelőtt a mennyezet befejeződése.

Ön megkérdezi - miért van a mennyezet? A válasz sugallja magát. Ha egy sötét és elhanyagolt mennyezettel rendelkező, korlátozott helyiségbe lépsz, akkor bármelyik pszichéjén azonnal kellemetlen nyomást gyakorol. Ki akarom nyomni a helyet és mély lélegezni.

A kisméretű szobák problémája a könnyű és terjedelmes mennyezetet oldja meg. A felhasznált anyagok köre és a fürdőszobai mennyezetek befejezésének módszerei jelentősek, de érdemes megemlíteni a legnépszerűbb és megfizethető lehetőségeket.

A fürdőszobai mennyezet burkolatának módszerei

A legnépszerűbb anyagok a fürdőszobai mennyezet befejezésére a felsorolásban találhatók:

 • PVC Stretch Ceiling
 • PVC műanyag panelek
 • Alumínium rácsos mennyezetek
 • Habos mennyezeti panelek
 • Tükrözött, Armstrong rendszerek

A fent említett mennyezeti felületek mindegyike kétségtelenül esztétikailag gyönyörű és működőképes, de bármelyikük kiválasztásához előzetes elemzésre és tervezésre van szükség.

Fontos megismerni! Bármely anyag, mint a mennyezet mennyezetének lecsökkentése a fürdőszobában, az ebben a cikkben szereplő példákhoz nem tartozik nedvesség, és a magas páratartalmú helyiségek mennyezeténél ajánlott.

Stretch trim

Az anyag, amelyből a szövet készült, egy poli (vinil-klorid) film vagy PVC. Gyakorlatilag nem esik nedvességnek és fűtött állapotban, úgy viselkedik, mint a gumi (minden irányban megnyújtva).

Egy speciális profillal, amelyet harpoonak neveznek, hegesztett egy téglalap alakú penge paradicsoma. A fürdő falához történő rögzítéséhez speciális alumínium vagy műanyag profilot használnak. Két szárnya van a belső harccal a harpoon horoghoz. A kendő és a baguette dokkolásának elve pontosan megismétli a bálnavadász harp horogját.

Harpoon profil vagy baguette a feszített mennyezet vízszintes szintjének előjelzése után a falhoz van rögzítve. A rögzítést tűcsúcsok és kalapácsfúró vagy perforátor készítik. A 6 mm átmérőjű fúró a beton átmérőjével (SDS).

A jelöléshez ajánlott lézeres szintet és festékfestéket használni.

Annak érdekében, hogy a PVC burkolatot lehúzzuk, a fürdőben a környező levegőt +60 ° C hőmérsékletre kell felmelegíteni. Ehhez hő propánpisztolyt használnak. A harpunálat egy bagettbe való töltéséhez használjon keskeny spatulát.

A süllyesztett lámpatestek burkolatai előre fel vannak szerelve a meglévő mennyezetre, miután ragasztották őket egy termikus gyűrűre, és befejezték a világítóeszközök beszerelését. A PVC szalagfüggöny csodálatos képeket hordoz magában a fürdőben.

Műanyag burkolat

A mennyezet a műanyag panelek, sokkal olcsóbb, mint egy szakaszon. Mint minden felfüggesztett mennyezethez, a műanyag panelek kiváló felszerelési tulajdonságokkal is rendelkeznek. Bent vannak üregesek, de vannak partícióik, amelyek jelentősen növelik erejüket.

A panel eleje offset nyomtatással használható. Ez lehet egy nemes kő vagy egy drága fa mintája. Mennyezeti műanyag paneleket helyeznek el az elkészített keretre.

Fontos megjegyezni! Javasoljuk, hogy horganyzott fémprofilot használjon gipszkarton álmennyezetekhez a fürdőszoba keretének kialakításához.

A panelek lehetnek varratok vagy varratok. Az első utánozza a textúra a fából készült falburkolat vagy ház. Az utóbbi, éppen ellenkezőleg, csatlakozáskor szinte észrevétlen varratot ad - ezáltal a nevüket "zökkenőmentes panelek".

A világítótestek, beleértve a beágyazott készülékeket, könnyen felszerelhetők műanyag paneleken. Süllyesztett spotlámpák beépítése esetén a mennyezetszintet 12 cm-rel csökkenteni kell.

Alumíniumlemezes panelek befejeződése

Az anyag, amelyből a csuklós mennyezet készül, alumínium. A tetején egy különleges védő réteg festék és lakk. A víz nem szörnyű hozzá, és egyszerű felfüggesztett szerkezetnek köszönhetően könnyen telepíthető.

A függesztett álmennyezet keret a falvezető profilból és a tartószárakból áll. A különleges felfüggesztésekre vonatkozó meglévő mennyezetre felfüggesztik őket. A hüvelyben vannak hézagok a burkolatukban, amelybe az alumínium mennyezeti panelek beakadnak a helyükre.

A panelek közötti intervallumokban dekoratív keskeny profilt helyezhet el. Ez exkluzív megjelenést biztosít, és bezárja a meglévő mennyezet és annak hibáinak megjelenését.

Homlokzati habpanelek

A fürdőszobai mennyezet legegyszerűbb és legolcsóbb módja a nedvességálló anyagnak a hablapok ragasztására. Az ilyen anyag gyakorlatilag nem érzékeny a nedvességre. A telepítés elvégzéséhez elegendő a meglévő mennyezet ragasztandó felületének felkészítése.

A mennyezet befedése a fürdőszobában kezdődik egy gitt és alapozó. Az alapozó a ragasztó és a betonfödémlemez legjobb ragasztását biztosítja. A hablemezeket és a mennyezetet nedvességálló ragasztóval maszatják meg, és 1-2 percig tartják őket szorosan az alapra. A vágás méretét szabályos késsel lehet elvégezni. Miután a hablemezeket a mennyezet kerületére szerelik fel, az ugyanazon hab álmennyezetét ragasztják.

Armstrong tükrözött mennyezet a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy vizuálisan bővítse ki a kis fürdőszobát, alkalmazza a mennyezeti díszítést ARMSTRONG fürdőszobai tükörre. Ő egy fémkeret, tükrös mennyezeti lemezekkel. Általában védőfóliával van bevonva, amely megakadályozza a töredékek szétszóródását véletlen sérülés esetén.

Az ilyen mennyezet felfüggesztő vázszerkezete a profiljaikból áll, amelyek 600 x 600 mm-es cellákat képeznek. Tükrözõ paneleket vagy váltakozó tükröket és tányérokat helyeznek el. Berendezések telepítéséhez 600 x 600 mm-es üvegvágó vagy raszteres világítóeszközöket használhat. Csak a keretprofilokra esnek. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudta, mit és hogyan vágja le a mennyezetet a fürdőszobában.

A mennyezet befedése a fürdőszobában: festés, gipszkarton, műanyag panelek, vázszerkezetek, hablemezek, stretch bevonatok

Fürdőszoba mennyezet

A fürdőszobai mennyezet befejezésének lehetőségei teljesen eltérőek lehetnek, csak a vágytól és az ízlésektől függ. A legfontosabb dolog, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom, ezért a szépség mellett a mennyezetnek is meg kell felelnie a tulajdonságnak, hogy ne veszítse el minőségét ebben a működési körülmények között.

Sokféle módon lehet befejezni, és egyszerűen lehetetlen őket egy cikkbe illeszteni, néhányat megnézünk, és reméljük, hogy ez nagyban megkönnyíti a befejeződést (lásd: Mennyezeti burkolólapok PVC-vel - könnyű telepítés részletesen).

színezés

Még mindig az egyik legmegfelelőbb és legkedvezőbb módja annak, hogy befejezze a mennyezetet a fürdőszobában, mert a festés önmagában nem lesz nehézség. A festészet nagy előnyei:

 • Olcsóság.
 • Gyakorlatilag nincs szükség sok eszközre.
 • Alacsony mennyezetek esetén a szoba magassága nem távolítható el.

Hogyan kell csinálni

 • Szükséges egy régi festékréteget vagy fehérítőt eltávolítani.

Távolítsa el a régi réteget

 • Ellenőrizze az integritás felső határát, a megbízhatatlan gipsz vakolat eltávolítása érdekében.

Elszakadt a repedt vakolat

 • Vakolás vagy gipszből kiindulva a repedések és az ízületek bezárásához, ragasztással és ragasztással
 • Először egy alapozóval és erős abszorpciós alapozóval két rétegben, az első szárítás után.
 • Igazítsa a mennyezetet gitttel és homokkal a felületen (lásd Ceiling Putty for Painting: Basic Steps).

Tipp: Csiszoláskor erős fényű lámpát csatlakoztathat a falhoz, és világosságával minden szabálytalanság látható

 • Henger segítségével három rétegben nedvességálló vízbázisú festéket használjon. A festékeknek meg kell felelniük az előző réteg szárítási idejének (lásd: A mennyezeti csempe festése: részletes leírás).

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet

A gipszkarton befejezi a nagyon hajlított mennyezet kiegyenlítését (lásd: A mennyezet szintezés gipszal: modern anyagokat használunk). A fürdőszobában is kiváló minőségű berendezés található. A lemezeknek nedvességállóságúaknak kell lenniük, általában zölden festettek, és a vágott részeket nedvességálló alapozóval kell kezelni.

Fix lapok gipszkarton két módon:

 • Vagy egy fémprofilból készült lógó kereten
 • Vagy egy speciális gipszkeverék segítségével, mint a "perlfix"

Ezután gitt és nedvességálló festékkel dolgoznak.

Műanyag panelek

Műanyag burkolat

A fürdőszoba mennyezetének befejeződése műanyag panelekkel - ma a legnépszerűbb. Ez a fajta mennyezet - abszolút nem fél a nedvességtől, tartós és nagyon könnyen telepíthető. Szintén előnyei közé tartozik a könnyű elhagyás és a kedvező ár.

A fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben. A paneleket a függesztett típusú keretre szerelik fel, fémprofilból. Az ilyen mennyiségek sok évig tartanak, és újak lesznek. Csak nedves rongyot kell törölni időről időre. Gyakorlatilag hermetikus és nem enged nedvességet (lásd Mennyire moshatja le a mennyezetet: módok és eszközök).

Rack mennyezetek

Tipp: Az álmennyezetek a mai napig az egyik legállóbb anyagnak számítanak, nem félnek a magas páratartalmú vagy magas hőmérsékletektől.

A tervezési megoldások meglehetősen nagy választékú panelek. Vannak egyenes, hajlított és teljesen különböző színek és panelméretek. A rácsos mennyezetek is perforálhatók.

De mielőtt egy süllyesztett mennyezetet készítene, érdemes figyelembe venni, hogy körülbelül 10 cm-re tisztítja a szobát.

Az ilyen mennyezet felszerelése meglehetősen egyszerű:

 • A perem mentén rögzített sarkok vannak a falhoz.
 • Útmutatók a függesztők mennyezetéhez vannak rögzítve
 • A rúdokra pattan az öltözőszalagokon

Mennyezeti lemezek polyfoamból

Mennyezeti lemezek

A befejezőlemezek - elég egyszerűek, és egy jó lehetőség a mennyezet befejezésére. Nagyon tartósak és nem félnek a nedvességtől. Főleg 50-50 centiméteres méretben készülnek, és a szokásos nedvességálló hab ragasztóval rögzítik a mennyezetre.

 • Olcsó költség.
 • Elég jó szigetelés.
 • Lehetőségük a nedvességálló vízbázisú festékkel történő festésére.
 • A telepítés során nincs szükség építési ismeretekre.

Stretch mennyezet

A nyújtható mennyezeteket az egyik legdrágább mennyezeti dekorációnak tekintik, de ez nem teljesen igaz. A filmek különböző árkategóriákban érkeznek, és a munka költségeit megtakaríthatja magával.

Az előnyök egy ilyen mennyezet sokat. Nem félek a nedvességtől, ráadásul, ha elárasztják, a film képes akár száz liter vízre ellenállni, amelyet a lámpák lyukakba engednek át.

Hogyan kell csinálni

Hogyan lehet vágni a mennyezet a fürdőszobában feszültség film? - Ez nem túl nehéz, de bizonyos készségeket és eszközöket igényel.

 • A helyiség peremén ragasztott profil a film rögzítéséhez.
 • Továbbá meg kell erősíteni a tüskékkel.
 • A fóliát feszítjük és egy vékony spatulával behelyezzük a szerelési profilba.
 • Az épület hajszárító megtisztítja az összes hullámot, és ki van simítva.
 • Vágja le a felesleges végeit egy éles késsel a profil alsó szélén.

Stretch mennyezet, nagyon szépnek tűnik, és nem igényel különösebb gondosságot. Elegendő időről időre törölni egy speciális megoldással. Szintén a szokásos "tündérek", vagy hasonló eszközök.

Függetlenül attól, hogy megválasztotta-e a mennyezet mennyezetét a fürdőszobában, mindent meg kell tennie. Nem javasoljuk az anyagok minőségének megtakarítását, mert a javításokat egyszer jobban végezzük.

Hogyan kell díszíteni a mennyezetet a fürdőszobában

A fürdőszoba mennyezetének befejezése: a lehetséges lehetőségek

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszoba belsejének kialakításakor csak nedvességálló bevonóanyagokat használhat. A fürdőszobában lévő mennyezet befejeződése ezen elven alapul. Első pillantásra ez a körülmény korlátozza a felületek anyagainak és tervezési jellemzőinek megválasztását.

Valójában jelenleg olyan sok lehetőség van a mennyezetek és a sokféle nedvességálló anyag rendezésére, hogy a fürdőszoba befejeztével szinte minden tervezési ötlet megvalósulhat. Az ilyen mennyezeti burkolatok legnépszerűbb típusát az alábbiakban ismertetjük.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

A módszer annyira ismerős, hogy az első eszembe jut. A fürdőszobában lévő mennyezet befejeződése szinte mindenki számára elérhető. Ez egy egyszerű eljárás, amelyet önállóan végezhet, anélkül, hogy szakembereket bevonná a javításba (olvassa el: "Hogyan kell festeni a mennyezetet a fürdőszobában").

A mennyezet befejezésének ezen előnye a következő lehet:

 • festék olcsóság;
 • alacsony költségek és a festőeszközök rendelkezésre állása;
 • az eredeti mennyezeti magasság megőrzése.

A festési munka szakaszai

 • Felület tisztítás. Szükséges eltávolítani a régi festéket vagy mészetet, valamint a leeső vakolatot.
 • Spackling work. Ebben a szakaszban az ízületek, repedések átfestettek, a mennyezetet egy primerrel kezelik, majd egy réteg réteggel.
 • Illessze a mennyezetet. A felületet csiszolópapírral csiszolják, majd a primert újra felhordják. Ne felejtsük el, hogy a gitt megfelelően száradjon.
 • Festék alkalmazás. A festési munkákat hengeren végzik. A fürdőszobában lévő mennyezetek vízbázisú vagy akrilfestékkel készülnek.
 • Újrafestés. Az első festékréteg szárítása után helyezze el a másodikat. A görgő mozgásának iránya ebben az esetben merőlegesnek kell lennie az előző rétegre.

Gipszkarton mennyezet

Ha kíváncsi, hogyan kell díszíteni a mennyezetet a fürdőszobában, nézze meg a gipszkarton mintákat az interneten. Ebből az anyagból komplex, többszintű mennyezeteket készíthet. Ennek eredményeképpen a fürdőszobai formatervezés szokatlan és teljesen egyedülálló lesz.

Csak nedvességálló gipszkarton lapok fognak működni. Rozsdamentes fémprofilok előszerelt keretén vagy függőleges gipszkeverék segítségével rögzítik őket.

A gipsz-mennyezetet alapozóval kezeljük, majd a gitt. Ezután a felület festett. A szokványos festészet előnye, hogy a mennyezet bármilyen kívánt formát, valamint beépített lámpát adhat.

Hab mennyezet

A fürdőszobában a mennyezetburkolatok befejeződése egy másik olcsó és gyors furnérozási lehetőség. Ráadásul ez a legegyszerűbb módja. A burkolólapokat egyszerűen ragasztják a beton felületre vízálló ragasztóval. A habblokk elrendezése még olyan személy számára is elérhető, aki teljesen tisztában van a javítással.

A gyártott lemezek nagy része 50x50 cm méretű, a legjobb dekoratív hatás a falak síkjával 45 fokos szögben ragasztva érhető el. Más előnyeik között megkülönböztethetők a zajszigetelő tulajdonságok.

Műanyag mennyezetek

Műanyag panelek - nagyon olcsó anyag, amely kifejezetten a fürdőszobához igazodik. A műanyag vízálló, tartós és viszonylag könnyű összeszerelni. A mennyezet alapja a fém lécek vázlata. PVC paneleket rögzítenek hozzá.

A mennyezet másik fontos előnye a könnyű karbantartás - néha elég nedves ruhával törölni. Ha komolyabb szennyeződést kell tisztítani, biztonságosan használhat bármilyen mosószert - az anyag felülete nem szenved.

Rack mennyezet a fürdőszobában

Az alumínium lécekkel borított mennyezetek fenomenálisan erősek és tartósak. Nem félnek sem a magas páratartalomtól, sem a hőmérséklet csökkenésétől, sem a felülről áradástól, a szennyeződéstől vagy a véletlen mechanikai sérüléstől.

A panelek felületének alakja és kialakítása nagyon eltérő lehet. Az egyenes és a sima felületen egy hajlított, metszett, színezett léc is található. Szélességük is változhat.

Hogyan vágjuk le a mennyezetet a fürdőszobában alumínium lécekkel:

 1. A sarkok a falakhoz vannak rögzítve. Annak érdekében, hogy az építkezés is egyenletes legyen, használja az épület szintjét (ez egy eszköz).
 2. A felfüggesztéseket a mennyezetre szerelik fel. Fel vannak szerelve vezetősínek.
 3. A paneleket az útmutatókhoz rögzítik. A terv kész. Szükség esetén a lécek könnyen eltávolíthatók és visszahelyezhetők.

Rack mennyezeti szerelés, részletes videó:

A mennyezet befedése a fürdőszobában: lehetőségek és módok

A fürdőszoba mennyezetének kitöltése nagyon fontos szerepet játszik, ezért a javítás során érdemes felelősségteljesen választani a befejező anyagokat. Ebben a szobában nemcsak a kemény napi munka után fáradtságot enyhít, hanem a reggeli zuhanyzást, vagy a fogmosást és fogmosást is megkapja.

PVC Stretch Ceiling

A mennyezeti díszítést falborítással kell kombinálni. Ez kétségtelenül kulcs a sikerhez és a jó hangulathoz. Igen, a kiegészítők is fontos szerepet játszanak, de pozitív háttérrel kell rendelkezniük, és ez a padló, a falak és mindenekelőtt a mennyezet befejeződése.

Ön megkérdezi - miért van a mennyezet? A válasz sugallja magát. Ha egy sötét és elhanyagolt mennyezettel rendelkező, korlátozott helyiségbe lépsz, akkor bármelyik pszichéjén azonnal kellemetlen nyomást gyakorol. Ki akarom nyomni a helyet és mély lélegezni.

Armstrong tükör mennyezet

A kisméretű szobák problémája a könnyű és terjedelmes mennyezetet oldja meg. A felhasznált anyagok köre és a fürdőszobai mennyezetek befejezésének módszerei jelentősek, de érdemes megemlíteni a legnépszerűbb és megfizethető lehetőségeket.

A fürdőszobai mennyezet burkolatának módszerei

A legnépszerűbb anyagok a fürdőszobai mennyezet befejezésére a felsorolásban találhatók:

 • PVC Stretch Ceiling
 • PVC műanyag panelek
 • Alumínium rácsos mennyezetek
 • Habos mennyezeti panelek
 • Tükrözött, Armstrong rendszerek

A fent említett mennyezeti felületek mindegyike kétségtelenül esztétikailag gyönyörű és működőképes, de bármelyikük kiválasztásához előzetes elemzésre és tervezésre van szükség.

Fontos megismerni! Bármely anyag, mint a mennyezet mennyezetének lecsökkentése a fürdőszobában, az ebben a cikkben szereplő példákhoz nem tartozik nedvesség, és a magas páratartalmú helyiségek mennyezeténél ajánlott.

Stretch trim

Az anyag, amelyből a szövet készült, egy poli (vinil-klorid) film vagy PVC. Gyakorlatilag nem esik nedvességnek és fűtött állapotban, úgy viselkedik, mint a gumi (minden irányban megnyújtva).

Rack alumínium mennyezet

Egy speciális profillal, amelyet harpoonak neveznek, hegesztett egy téglalap alakú penge paradicsoma. A fürdő falához történő rögzítéséhez speciális alumínium vagy műanyag profilot használnak. Két szárnya van a belső harccal a harpoon horoghoz. A kendő és a baguette dokkolásának elve pontosan megismétli a bálnavadász harp horogját.

Harpoon profil vagy baguette a feszített mennyezet vízszintes szintjének előjelzése után a falhoz van rögzítve. A rögzítést tűcsúcsok és kalapácsfúró vagy perforátor készítik. A 6 mm átmérőjű fúró a beton átmérőjével (SDS).

A jelöléshez ajánlott lézeres szintet és festékfestéket használni.

Annak érdekében, hogy a PVC burkolatot lehúzzuk, a fürdőben a környező levegőt +60 ° C hőmérsékletre kell felmelegíteni. Ehhez hő propánpisztolyt használnak. A harpunálat egy bagettbe való töltéséhez használjon keskeny spatulát.

Zökkenőmentes műanyag mennyezet

A süllyesztett lámpatestek burkolatai előre fel vannak szerelve a meglévő mennyezetre, miután ragasztották őket egy termikus gyűrűre, és befejezték a világítóeszközök beszerelését. A PVC szalagfüggöny csodálatos képeket hordoz magában a fürdőben.

Műanyag burkolat

A mennyezet a műanyag panelek, sokkal olcsóbb, mint egy szakaszon. Mint bármely más függesztett mennyezet. A műanyag panelek kiváló felszerelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Bent vannak üregesek, de vannak partícióik, amelyek jelentősen növelik erejüket.

A panel eleje offset nyomtatással használható. Ez lehet egy nemes kő vagy egy drága fa mintája. Mennyezeti műanyag paneleket helyeznek el az elkészített keretre.

Fontos megjegyezni! Javasoljuk, hogy horganyzott fémprofilot használjon gipszkarton álmennyezetekhez a fürdőszoba keretének kialakításához.

A panelek lehetnek varratok vagy varratok. Az első utánozza a textúra a fából készült falburkolat vagy ház. Az utóbbi, éppen ellenkezőleg, csatlakozáskor szinte észrevétlen varratot ad - ezáltal a nevüket "zökkenőmentes panelek".

A világítótestek, beleértve a beágyazott készülékeket, könnyen felszerelhetők műanyag paneleken. Süllyesztett spotlámpák beépítése esetén a mennyezetszintet 12 cm-rel csökkenteni kell.

Alumíniumlemezes panelek befejeződése

Az anyag, amelyből a csuklós mennyezet készül, alumínium. A tetején egy különleges védő réteg festék és lakk. A víz nem szörnyű hozzá, és egyszerű felfüggesztett szerkezetnek köszönhetően könnyen telepíthető.

A függesztett álmennyezet keret a falvezető profilból és a tartószárakból áll. A különleges felfüggesztésekre vonatkozó meglévő mennyezetre felfüggesztik őket. A hüvelyben vannak hézagok a burkolatukban, amelybe az alumínium mennyezeti panelek beakadnak a helyükre.

A panelek közötti intervallumokban dekoratív keskeny profilt helyezhet el. Ez exkluzív megjelenést biztosít, és bezárja a meglévő mennyezet és annak hibáinak megjelenését.

Homlokzati habpanelek

A fürdőszobai mennyezet legegyszerűbb és legolcsóbb módja a nedvességálló anyagnak a hablapok ragasztására. Az ilyen anyag gyakorlatilag nem érzékeny a nedvességre. A telepítés elvégzéséhez elegendő a meglévő mennyezet ragasztandó felületének felkészítése.

A mennyezet befedése a fürdőszobában kezdődik egy gitt és alapozó. Az alapozó a ragasztó és a betonfödémlemez legjobb ragasztását biztosítja. A hablemezeket és a mennyezetet nedvességálló ragasztóval maszatják meg, és 1-2 percig tartják őket szorosan az alapra. A vágás méretét szabályos késsel lehet elvégezni. Miután a hablemezeket a mennyezet kerületére szerelik fel, az ugyanazon hab álmennyezetét ragasztják.

Armstrong tükrözött mennyezet a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy vizuálisan bővítse ki a kis fürdőszobát, alkalmazza a mennyezeti díszítést ARMSTRONG fürdőszobai tükörre. Ő egy fémkeret, tükrös mennyezeti lemezekkel. Általában védőfóliával van bevonva, amely megakadályozza a töredékek szétszóródását véletlen sérülés esetén.

Az ilyen mennyezet felfüggesztő vázszerkezete a profiljaikból áll, amelyek 600 x 600 mm-es cellákat képeznek. Tükrözõ paneleket vagy váltakozó tükröket és tányérokat helyeznek el. Berendezések telepítéséhez 600 x 600 mm-es üvegvágó vagy raszteres világítóeszközöket használhat. Csak a keretprofilokra esnek. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudta, mit és hogyan vágja le a mennyezetet a fürdőszobában.

Nem is olyan régen, a szovjet korszakban a mennyezet legfontosabb részét a szokásos vakolat és fehérítő módszerrel végezték. De a felület befejezésének ez a módja régóta elveszítette népszerűségét, és messze a múltba ment. Jelenleg az építőipar korában a befejező anyagokat annyira különböző kombinációk képviselik, hogy a megfelelő választás nehéz. Ezért ma beszélünk arról, hogyan lehet vágni a mennyezetet a fürdőszobában.

A szoba javításának megkezdéséhez a megfelelő opciót kell választania, mivel néhány árnyalat van. Tehát a levegő állandó páratartalmának köszönhetően az anyagoknak nagy nedvességállósággal és a gombás fertőzésekkel szembeni ellenálló képességüknek kell lenniük. Ráadásul a hangsúly a bevonatok minőségén kell alapulnia. Erős és erős anyagok hosszú működési időt biztosítanak, és örömmel fogják élni a teljesítményüket.

Gipszkarton a fürdőszobában

Az alapanyaggal történő felszerelés az ilyen típusú anyagokkal a fémprofilokból készült keret kezdeti konstrukciójához és a további tervezéshez nedvességálló gipszkarton lapokkal történik.

A mennyezet bevonat kifogástalan teljesítményt nyújt. Az ebbe a kategóriába tartozó anyag a bevonat ökológiájának tisztaságából adódik, segítve a fürdőszobában a mennyezetet csökkenteni. A gipszkarton telepítésével kapcsolatos problémák nem okoznak problémát. Ennek eredményeként szokatlan terveket kaphat több szinten, amelyek nem csak díszítik a belső teret, hanem elrejtik a kommunikációt és a csöveket. Az ilyen bevonat pozitív tulajdonságai a következők:

 • megfizethető költség;
 • tökéletesen sima felületet kap;
 • a vezetékezés és a kommunikáció elrejtésére való képesség;
 • az eredeti tervek létrehozása több szinten;
 • különböző mennyezeti lámpatestek beállítása;
 • megbízható védelem az idegen zajtól.

Fektetés a gipszkartonhoz
A gipszkarton mennyezetének hiányosságai:

 • a helyiség további szellőzést igényel;
 • amikor az elárasztott anyag romlik;
 • a huzalozás javítása során szükségessé válik a mennyezet egyes részeinek leszerelése;
 • Nem ajánlott új házakba szerelni: az építőanyag természetes zsugorodása miatt repedés és deformálódás következhet be;
 • csökkenti a szoba magasságát.

Függesztett rácsozott és csempézett mennyezet

Az egyik legjobb megoldás egy süllyesztett mennyezet.

Az ilyen tervek tökéletes választás azok számára, akik még mindig nem tudják, hogyan kell a fürdőszoba mennyezetét vágni. Ez a lehetőség azonban előnyösebb, ha a lakás felső határa magas. Végtére is, felfüggesztett mennyezet "eszik" mintegy 15 cm, ezen felül, a költségek meglehetősen magasak.

Ezek a minták a következő típusokból állnak: csempézett és csavart. Tehát a műanyag lemezek az univerzális anyagok, amelyek egy tucatnyi év alatt nem változnak a változásoknak.

Figyelj! A tükrös aljzatok érdekesnek tűnnek, alumíniumlemezekből készültek, fényes díszítéssel. Ezek a minták vizuálisan képesek a teret kibővíteni.

Függesztett háttérvilágítás

A sínekből származó készülékek kitűnő kiegészítői lesznek a magas páratartalmú és időszakos hőmérsékleti ingadozásokkal rendelkező helyiségekben.

Az alumíniumtartó álmennyezetek környezetbarát anyagból készültek, nem félnek a mosószerek és a nedvességtől. Ezeket különböző színpaletták és számlák mutatják be. Az ilyen bázis "arany alatt" díszíthető. Ezenkívül ezen anyag felhasználásával tökéletesen lapos felületet és térfogati konfigurációt hozhat létre.

 • különböző árú anyagok rendelkezésre állása;
 • az eszköz könnyen szétszerelhető, ami megkönnyíti a kommunikációhoz való hozzáférést;
 • nincs szükség kiegészítő befejeződésre;
 • az egyszerű gondozás, a higiénia, a működtetés időtartama;
 • hőtakarékosság és megbízható zajvédelem.

Rack mennyezet a fürdőszobában

Függesztett szerkezetek hibái:

 • a szoba magasságának csökkenése;
 • a felszerelést szakembereknek kell elvégeznie;
 • az alumínium elemek magas költsége.

Stretch filmrétegek

Feszített egy mintával

Az ilyen mintákat fém vagy műanyag alapú ruhákkal látják el. A nyújtható mennyezetek nagyon vékony PVC fóliák, amelyek ideálisak a fürdőszobák számára. A képen tökéletesen látható.

Figyelj! Nincsenek páralecsapódások a feszített mennyezeten, nincsenek foltok. Az ilyen struktúrák nem félnek az áradástól, mert képesek ellenállni nagy mennyiségű víznek.

Az ilyen szerkezetek előnyei:

 • a könnyű és gyors telepítés;
 • a mennyezet bármilyen konfigurációját megadja;
 • különböző textúrák színei;
 • nem félnek az áradástól;
 • nem keletkezik gomba;
 • biztonságos és nem éghető anyagok;
 • erő, egyszerű karbantartás, hosszú üzemidő.

Szerelvények szerelése az álmennyezetbe

Feszítetlen mennyezetek:

 • az e helyiségben lévő készülékek textil alapú telepítésének képtelensége;
 • jelentős hőmérsékleti ingadozások vezetnek a bevonat deformációjához;
 • könnyen károsodhat éles tárgyakkal;
 • magas ár.

A PVC színe, textúrája és alapterülete minden helyiséget díszít. Univerzális anyag a fürdőszoba felszereléséhez.

A fürdőszobában a mennyezet befejezése: ami jobb választani

Meg kell választani a fürdőszobában a mennyezet befejezésének lehetőségeit, először is, figyelembe véve a helyiség magas páratartalmát, valamint a szivárgás megbékélésének lehetőségét.

Szomorú lenne, ha a padló fölött élő szomszédok elrontanák a mennyezetet, amelyre pénzt vagy saját erejét töltötték.

Dekoratív befejeződés egy különleges összetett, kívülről közel a márvány, nevezzük velencei vakolat. Környezetbarát, rendkívül esztétikus, könnyen karbantartható, káros és tartós.

Ennek két típusa van:

 • Limy - nehéz elvégezni és helyreállítani;
 • Akril - több jellemzővel rendelkezik, mint a mész.

A velencei vakolat elvégzéséhez a következő eszközöket használja:

 • Rozsdamentes acél spatula, jól élesítve, forgácsolás nélkül, lekerekített sarkokkal;
 • Rozsdamentes acél simító lekerekített sarkokkal;
 • Finom szemcsézett csiszolópapír vagy szivacs csiszolópapírhoz.

A vakolat alkalmazásának felületi felkészültsége megegyezik a festési készséggel. Más szóval, ha a mennyezetet egy befejező gitt borítja, továbbhaladhat a vakolat előkészítésével és alkalmazásával.

Először is, meg kell festeni a keveréket a kívánt szín - zakolerovat it. Ehhez speciális színezéket adjon hozzá - szín és keverés.

A keverék és a szín mennyiségi aránya határozza meg a végeredmény színét.

A mennyezetre vagy falra történő felhordás előtt a festett keveréket fehér papírlapra kell felhordani és fehér fényben megvizsgálni.

Számos alkalmazási technikát alkalmaznak. Ezek közül néhány a következő.

Klasszikus technika

Az elsőt olyan vékonyra kell felhordani, amennyire csak lehetséges, a spatulák egyikével vagy másik oldalával lekerekített löketekkel. Simaabbá teszi a felületet.

Minden további réteg alkalmazható az előző egy teljes száradása után. Körülbelül egy óra.

A második réteget simítóval alkalmazzuk, és alig észrevehető csíkok képződnek.

A harmadik réteget egy spatula segítségével alakítjuk ki, az alábbiak szerint: az oldatot a felület egy kis területére viszik fel, majd körkörös mozgással lehúzzuk. És így az egész felületet kezelik.

Törölgetve. Most törölje le a felületet csiszolópapírral, és lehetőleg szivacs segítségével tökéletes simasággal.

Gyantázást. Ezután rázza le a port, és vigye fel a viaszt ugyanúgy, ahogyan a harmadik réteget felhordta. A viasz növeli a minta mélységét és részleteit, a színek telítettségét, és tükrözi a felületet.

Ha a felület megjelenése nagyon jól megmutatkozik, a gyantázás nem szükséges. Az egyik vagy másik út, nem fáj.

Kérjük, nézze meg a videót a cikk témájában:

Csiszolása. 30 perc elteltével törölje le a felületet egy száraz, puha ruhával, hogy jobban eloszthassa a viaszt.

Miksatsiya

Ez a technika csak a második réteg kialakulásában különbözik a klasszikusoktól. Ezt a minimális megkönnyebbülés létrehozásával is alkalmazzák.

De ebben az esetben két árnyalat azonos színű és spatulával. 1/2 négyzet A felületet világos árnyékolással kezeljük.

Ezután a szárítás várakozása nélkül a sötét árnyalatú kis lökéseket erőteljesen felviszik a kezelt területre.

Art technika

Az első réteg. Az oldatokat több színben helyezik a spatulára, és nagy nyomással átlósan felhúzzák a felületre.

A második réteg ugyanolyan módon alakul ki, mint az első réteg, átlósan, de nagyobb művészi szabadsággal. Különböző szélességek és ütések megengedettek.

A dörzsölés és a gyantázás ugyanúgy történik, mint a klasszikus technikában (lásd fent).

A mennyezet befedése a fürdőszobában a velencei vakolat nem engedheti meg magának mindent a magas ár miatt.

Stretch mennyezet

Egy alumínium vagy műanyag profilra szerelt szövet vagy filmlap - a padlóburkolat alatt lévő pogácsát rugalmas mennyezetnek nevezik.

Környezetbarát és esztétikus, felülről védve van a szivárgástól, lehetővé teszi a behúzható lámpák vagy fénycsillár beágyazását.

Az ilyen típusú mennyezet azonban legalább 5 cm-rel csökkenti a helyiség magasságát, ráadásul könnyen károsíthatja az éles tárgyat.

A feszített mennyezetet néhány óra alatt szerelik fel, és élettartama 10-15 év. A ruhát tisztán, időnként törölje nedves ruhával.

Felszerelési technika

Baguettek felszerelése. A falhoz a mennyezet alatt a vízszintesen a fémprofil kerület mentén helyezkednek el - bagettek.

De előtte fel kell készülniük. A szoba sarkai határozzák meg a baguette hajtáspontjait. Ezeket a pontokat az egyik oldalon levágott fémfűrésszel le kell vágni.

A belső sarkoknak megfelelő pontokon 1 alá kell vágnia. A külső sarkoknak megfelelő helyeken 3 alátámasztás van, amelyeknek a középső része a nagyon hajlítási pontra esik.

Az ilyen helyeken nyert náddarabokat csíkkal kell eltávolítani. Ezután meg kell tisztítanunk egy fájlt az összes vágott éllel, hogy ne maradjon egyetlen rés.

Itt az ideje, hogy előkészítsük a lyukakat a falakon és a profilokon. Végül meg kell hajlítani a zsákokat a helyiség kerületének megfelelően, és csavarokkal és csavarhúzóval rögzíteni kell a falra.

Annak ellenére, hogy a profilok közötti csatlakozásokat megtisztítják, ragasztóval ragasztják őket, hogy megóvják a webbit könnyebben.

A háló megnyújtása és rögzítése. A lámpatestek platformjait rögzítik a mennyezetre és a huzalozás áthalad rajta.

Továbbá a csapok a helyiség sarkából vannak felfüggesztve, amelyen a szövedék ideiglenesen rögzítve van. A nyújtás érdekében a helyiséget gázégővel melegítik.

Ezután a vászon szélét egy bagett segítségével helyezzük a baguettába, először a sarkokban, majd az egész kerületen.

A nyújtás után műanyag gyűrűket ragasztanak a vászonhoz azokon a helyeken, ahol a lámpatestek találhatók, és a ragasztó száradása után a vászon belsejében van vágva. Ebben a szakaszban a lámpatestek felszerelése befejeződött.

A dekoratív betét a mennyezet kerületére van szerelve.

Polisztirol csempe

A polisztirol csempe (habos fajták) a mennyezet díszítéséhez 1/2 m hosszú oldalsó négyzetek formájában készülnek, amelyek általában megkönnyebbüléssel vannak ellátva.

Ragasztással ragasztják a fő mennyezethez. A fürdőszobában a mennyezet befejezése így nem csökkenti a szoba magasságát, és gyorsan elvégezhető, ami nem igényel speciális készségeket.

Ez a felső határ azonban legfeljebb öt évig tart. Fenntartó szivárgás esetén cserélni kell. A hablapok tisztaságának fenntartása meglehetősen problémás, könnyen deformálódhat.

Szilikon ragasztót alkalmazzon a csempe felületére vonalakkal vagy pontokkal egyenletesen a hátsó felületén. Csatlakoztasson egy csempe ragasztóval a fő mennyezethez, és nyomja rá egész területére.

Hasonlóképpen óvatosan rögzítse a teljes mennyezetet a sejtek sorrendjében. A mennyezet kerületén ragasszuk el a csempe és a falak közötti határvonalat.

Zsírozza meg a burkolólapok közötti csomókat szilikon ragasztóval. A burkolólapok közötti kereszteződéseknél illessze be az anyagból, négyzetből vagy más figurákból kivágott köröket.

Műanyag panelek

A minőségi panelek mennyisége kielégítően nagy szilárdsággal és sűrűséggel rendelkezik, nedvességállóság, környezetbarát.

Kívülről a fürdőszobában lévő műanyag mennyezet modernnek tűnik, és a legtöbb ember számára az egyik legmegfelelőbb lehetőség.

Felszerelési technika. A falak alatt a mennyezet födém vízszintesen szerelt keret fából készült rudak.

A mennyezetről a keretre való távolságnak 2-3 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a beépített szerelvények magassága.

A rögzítőelemek közötti távolságnak 50 cm-nek kell lennie, ha a keret csupasz falra van szerelve, akkor használjon körmöket.

Ha a rudakat fel kell szerelni a csempézett bélés felett, akkor használjon öncsavart csavarokat, csavarja őket a csempe között.

A keretnek a falhoz párhuzamosan elhelyezkedő részéhez több rács van rögzítve rács formájában.

A PVC kereteket a fa kerethez rögzítik, a tűzőgéppel a falrudakra és a többiekre öncsavarró csavarokkal.

Amint a lécek fel vannak szerelve, a lámpatestek lyukakat fúrták egy koronával, és maguk a lámpatestek vannak felszerelve.

Rack mennyezet

Ez a fajta mennyezet a műanyag panelek mennyezetének előfutára. Az anyag vékony alumínium lécek.

Környezetbarát, káros, könnyen karbantartható és 10-15 évig tart. Azonban a rack mennyezet nem véd a szivárgás ellen, de az esztétika szempontjából tegnap délnek számít. A telepítéshez legalább 1 nap szükséges.

Rajzolj egy vízszintes liliomot a falra a jövő felső szintje mentén.

Rögzítse az alumínium sarkokat csavarokkal a falhoz széles részekkel, miután elkészítette a lyukakat. A sarkok alsó szélének meg kell egyeznie a húzott vonallal.

A sínvezetők a sarkokhoz történő rögzítése - a merőleges merevítők a lencse felállítását tervezik. A távolságnak azonosnak kell lennie mind a szálak között, mind a szélső széltől a legközelebbi falig.

Csavarja be a csavarokat a mennyezetre a csavarral. Szerelje fel a lámpatestet a mennyezetre.

A zsinórhoz kattintson a lécekre egyenként, a fal bejáratától a szoba bejáratával szemben. Ha az utolsó rake nem illeszkedik, le kell vágni.

A lámpák alatt lévő lécekben a lyukakat koronával kell fúrni. A lámpatesteket közvetlenül a lyukakkal ellátott sínek után telepítik.

Kapcsolódó videók:

Az utolsó sín felszerelése után húzza meg a csavarokat. Helyezzen fényes csíkokat a lécek közé. Csúsznak a helyére és megerősítik a mennyezetet.

Mondd el a barátaidnak ezt a cikket a társadalomban. hálózatok!

Mindent a telepítésről és a javításról
mennyezet a saját kezével

A készülék mennyezet a fürdőszobában - egy meglehetősen bonyolult esemény. Ebben a szobában mindig nedvesség felhalmozódik, és a fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeknek meg kell felelniük bizonyos műszaki jellemzőknek. Ezért fontos foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Műszaki adatok

Először is figyelembe kell vennie a szoba jellemzőit, amelyek a következők:

 • Magas páratartalom, amelynél kondenzáció következik be. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyetlen kapucni sem segíthet a probléma megoldásában, ezért a bajok elkerülése érdekében jobb, ha előnyben részesítjük a nedvességálló anyagokat.
 • Az anyagok tartóssága, mivel a plafon éves cseréje sok kényelmetlenséget okoz.
 • Esztétika.
 • És az utolsó fontos szempont az ár, mert nagyon kevés ember akarja, hogy transzcendentális legyen.

Különféle fürdőszobai megoldások

Most nézzük meg a rendelkezésre álló és népszerű anyagokat javításra.

felületi mész

A fürdőszobában a legolcsóbb mennyezeti lehetőség a mázolás:

 • Igaz, ez a lehetőség nem vonatkozik a tartós, mert nem tolerálja a nedvességet, és időről időre frissíteni kell.
 • Ezenkívül ez a felület nagyon egyszerűnek tűnik, és nem adja a helyiség teljességét, különösen akkor, ha a falak és a padló elegánsak.
 • A meszelést saját kezével lehet elvégezni, anélkül, hogy külső segítségre lenne szükség, mivel mindössze annyit kell tennie, hogy a mészhabot hígítsa, szigorúan kövesse az utasításokat, majd ecsettel vagy hengerrel felhúzza a mennyezetre.

Tipp A maximális eredmények elérése érdekében ajánlatos megismételni az eljárást kétszer.

Az így elkészített mennyezetek továbbra is relevánsak lesznek különböző falusi stílusokban, különösen a padlózatokkal együtt.

A mennyezet festése

Egy másik költségvetési lehetőség a festés:

 • Annak ellenére, hogy ez a lehetőség kis költséggel jár, nem könnyű. Először választania kell a "helyes" festéket.
 • Ajánlott előnyben részesíteni a vízzel diszperziós festéket, amely nedvességgel szemben ellenálló anyagon, például latexen alapul. Ez a felület szükség esetén nedves ruhával is öblíthető.
 • Azt is meg kell előzetesen szintetizálnia a felületet, megszüntetve az összes hibát, ami nagyon hosszú, mert először gitt, majd először. Csak az utasítás után lehetséges a közvetlen festés.
 • Igaz, a mínuszokkal együtt ez az opció előnyökkel jár, amelyek széles skálájú színeket tartalmaznak, lehetővé téve a mennyezet harmonikus illesztését bármilyen formatervezésbe.

Gipszkarton kivitelben

Nem mondható el, hogy a gipszkarton ideális a fürdőszobában, mert az anyag higroszkópikus ahhoz, hogy idővel elveszítse megjelenését és a gombák tenyésztési helyévé váljon. Általánosságban elmondható, hogy nedves körülmények között a gipsz anyagokat nem ajánlott használni, de számos ilyen módon meg lehet védeni ezt a felületet annak érdekében, hogy kiaknázhassák ezt a kialakítást, amely nemcsak a többszintű eligazítást teszi lehetővé, hanem a különböző kommunikáció elrejtését is lehetővé teszi.

 • Először érdemes választani a zöld színű lapokat a GKLV jelölésével. Az ilyen lapok nedvességállóak, ami lehetővé teszi az ilyen körülmények közötti működést.
 • Másodszor, ugyanúgy kell festeni ugyanazokkal a festékkel, amely nedvességgel szemben immunis, mint a fenti példában.
 • Egyes esetekben a gipszkarton alapja a kerámia burkolólapok legjobb megoldásai, amelyek néha a mennyezetre is rögzíthetők.
 • A gipszkartonra vinyl tapéta is ragasztható, ami nem engedi meg a gőzt és nedvességet jól tolerál.

Az ilyen mennyezet felszerelése bizonyos ismereteket igényel, de elvben nem túl bonyolult. Dióhéjban először össze kell szerelni egy bizonyos konfigurációjú fémkeretet, amely után gipszkarton lapokat ragasztanak rajta. Ezután a felületet a varratok kötelező megerősítésével tesszük.

Műanyag mennyezet

Egy másik lehetőség, amely a felfüggesztett és a töltőanyag legkedvezőbb árának tekinthető, a PVC mennyezeti burkolat. Ez a megoldás a következő előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

 • A legfontosabb dolog a nedvesség teljes nedvességállósága a fürdőszobában.
 • Az anyag olcsó, de a fali dekorációval megegyező, nagyon vonzó megjelenésű.
 • Maga nem lesz nehéz az anyag felszereléséhez - elegendő ahhoz, hogy megtudjunk néhány egyszerű utasítást, amelyek könnyen megtalálhatók a weboldalunkon, és a legegyszerűbb telepítési eszközökkel rendelkeznek.
 • Az anyag élettartama nagy, és ha szükséges, könnyen tisztítható enyhe tisztítószerekkel.
 • A mínuszokból törékennyé válik, de a fürdőszobai mennyezet valószínűtlen, hogy valaha mechanikus sokkban szenved.

A műanyag nagyon népszerű volt 3-5 évvel ezelőtt, miközben ma már erőteljes versenytárssá vált a sztreccs mennyezetek mellett, amelyeket később tárgyalunk.

Függesztett mennyezetek változatossága

Részben a képviselők e kategória, már találkozott - ez a gipszkarton és ugyanaz a műanyag. Ez a döntés egyre népszerűbb a fogyasztók körében, és ennek oka azok többfunkcionalitása, amiről már írtunk.

Azonban elegendő anyag van itt, hogy folytassuk a felülvizsgálatunkat, és rámutassunk mindegyikük tulajdonságaira.

Szakító szerkezetek a fürdőszobában

Napjainkban a legnépszerűbb lehetőség a felfüggesztett mennyezet:

 • Segít átalakítani a szobát, divatba és modernbe tenni.
 • A rugalmasság változó, így tökéletesen fenntartja a hőmérsékleti különbségeket.
 • Ezenkívül a feszültség anyagok nagy mennyiségű vizet is képesek ellenállni, ami nagyon fontos a szomszédoknál.
 • Valójában, mielőtt az anyaga ugyanabból a PVC-ből készül, mint a panel, de rugalmas formában. Legfőbb előnye a piszkos munka minimális és a padlón bármilyen magasságban található, masszív keret nélkül - csak a falra szerelt bagett tartja.
 • Napjainkban a mennyezet rendkívül megfizethetővé válik (az anyag ára a telepítés mellett körülbelül 300 rubel / négyzet).
 • A lehető legrövidebb időn belül dolgozzanak professzionális mesterek - a legtöbb időt a vászon vágására fordítják.
 • A PVC stretch mennyezet rugalmasságának ellenére többszintű kialakítást is végezhet, valamint a felfüggesztő anyagok más képviselőit is.

Rack és kazetta mennyezetek

Őszintén szólva ezek a struktúrák meglehetősen különböznek egymástól, de számukra lehetséges közös tulajdonságok azonosítása.

 • Először is, speciális fém profilok működnek keretként ezekre a mennyezetekre. Mindenkinek megvan a maga, de még mindig.
 • A keret felszerelése szinte megegyezik, bár a csuklós mennyezetek kissé egyszerűbbek, a befejező anyag profiljának alakja miatt.
 • Az anyagok azonban jelentősen változhatnak. Ha az állványzat fém vagy műanyag, akkor a kazetták üvegszálasak.
 • Az ilyen mennyezetek megjelenése teljesen függ az anyag típusától és színteljesítményétől.

Tipp Természetesen a legjobb megoldás a fürdőszobába fém alumínium panelek, amelyek nem félnek a víz és a gőz.

Fa mennyezet

A fa egy másik lehetőség egy mennyezet létrehozására a fürdőszobában. Ez a megoldás azonban az egyik legdrágább lesz.

 • Először is, kellemes illata a fa.
 • Másodszor, elegáns megjelenés.
 • Harmadszor, a fa bélés ellenáll a magas páratartalomnak, ha természetesen a megfelelő fajtát választják ki, ami szintén feldolgozott.

Ami a telepítést illeti, nagyon egyszerű, mert minden szükséges a rácsok megfelelő kerete. A bélés maga a csavarral vagy csavarral rögzíthető. A videó ebben a cikkben sok érdekes dolgot mond a felfüggesztett mennyezetek felállításáról.

Üveg mennyezet

Ha megvizsgáljuk, hogy a mennyezet mennyire jobb egy fürdőszobában, akkor nem tudunk segíteni abban, hogy a felületet üveggel díszítsük.

Milyen előnyökkel jár az üveg mennyezet:

 • Nagyszerű megjelenés.
 • Abszolút ellenáll a nedvességnek és a gőznek.
 • Az anyag nem szagtalanítja a szagokat és a szennyeződéseket, a rothadás és penész megjelenésének lehetősége gyakorlatilag kizárt.
 • A különféle üvegfelületek úgy vannak kialakítva, hogy a beépített bevonat bármilyen belső térben harmonikusan jelenjen meg.
 • Ártalmatlan anyag a környezetre és az emberre.
 • Az üvegburkolat feletti világítótestek telepítésének lehetősége, amely átalakítja megjelenését és segít különböző tervezési ötletek megvalósításában.
 • Könnyen karbantartható.
 • A dekoratív bevonat hosszú élettartama.

A gyártás átlátszó panelek használják a hagyományos ablak (szilikát) üveg, és annak akril analóg, úgynevezett plexi. Jellemzőik a fent felsorolt ​​általános jellemzők ellenére kissé eltérnek.

Minden esetben megtalálja a pozitív aspektusait és hátrányait. Ezért nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy mely mennyezetek a fürdőszobában jobbak - természetes vagy szintetikus üvegből.

 1. A szilikát üvegeket a hosszú távú változásokkal szembeni ellenállás jellemzi, még magas hőmérsékleteken is, nem veszíti el megjelenését, és nem bocsát ki környezetkímélő vegyületeket a levegőbe.
 • A szennyezett felületet vízzel vagy ablaktisztítóval borított közönséges szivaccsal lehet törölni. Az üveg ellenáll az agresszív közegeknek.
 • A bevonat teljes vagy egyedi elemei matt textúrát kaphatnak, amelyet homokfúvással érnek el.
 • Az anyag hátránya tekinthető tisztességes súlyának, aminek következtében megerősített profilokat használnak a telepítéshez.
 • A szilikát bevonatot óvatosan kell kezelni, mivel az átlátszó felület károsodhat a hatásoktól. Különös figyelmet kell fordítani az anyag feldolgozására, amelyhez minőségi eszköz használatát javasolják.
 • Egy jó lehetőség a bevonat erősségének növelésére a felületén felhordott film.
 1. Az akrilüveg elfogadhatóbb bevonatnak is tekinthető, amikor kiválasztja, melyik mennyezet jobb a fürdőszobában, mivel kényelmesen használható és a feldolgozási műveletek során.
 • Könnyebb dolgozni ezzel az anyaggal: könnyű, inkább műanyag.
 • Ahhoz, hogy elérje a repedések megjelenését az akril felületén vagy felosztják, elég nehéz.
 • Bármilyen feldolgozási lehetőség: a vágás, fúrás, köszörülés minden probléma nélkül, szakemberek bevonása nélkül.
 • A plexi is jól tolerálja a nedvességet, de a magas hőmérsékletek destruktív módon hatnak rá. Ezzel összefüggésben a világítási eszközöket, amelyek működése közben a hőmérséklet felszabadul, nem szabad a bevonat közelében használni.
 • Óvatosan kell eljárni a mosószerek kiválasztásánál a szennyeződés megszüntetése érdekében, mivel az anyag nem tolerálja egyes maró hatású közegek hatásait. Legjobb a mennyezet mosásához tiszta vízzel.
 • A plexi ára kissé magasabb, mint a szilikát.

Mindkét típusú üvegbevonatok különféle eszközökkel díszíthetők:

 1. A tükörfelület amalgám vagy öntapadó tükörfilm alkalmazásával készül.
 2. A színes üvegablakok különböző színű üvegekből készülnek, speciális festékekkel vagy színes üvegfestéssel történő ragasztással.
 3. Kiváló dekoratív hatása az ultraibolya technológiával készült üvegen készült fénykép. Hasonló módon, a nagy művészek munkáit megismételő, egyszerű formákat és képeket fel lehet használni a felszínre.

Az üvegburkolatok felszerelése mind a felületen (csavarokkal vagy ragasztóval), mind a szerelt kerettel történik. A második lehetőség sokkal gyakoribb, mivel az üvegből készült felfüggesztett mennyezet biztonságosabb és praktikusabb.

Ezen kívül vannak más típusú mennyezetek a fürdőszobában, de sokkal kevésbé gyakoriak, ezért nem fordítunk külön figyelmet. Az egyetlen dolog, amit mondunk, a tükör felületek, amelyek lehetővé teszik, hogy a szoba eredetiségét.