Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba egy faházban - nincs probléma a megfelelő megközelítéssel

A fa nem nedvességálló és nagyon tartós építőanyag, jelentős zsugorodást eredményez. Mindezt figyelembe kell venni, amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban. Mutassuk meg, milyen problémák merülnek fel és hogyan oldják meg őket.

A legtöbb faanyag nem tolerálja a hosszú távú érintkezést a nedvességgel, ami a fő probléma egy fürdőszobai faház kialakításakor. Újabban ez a faanyag jellemzője a faházak nedves helyiségeinek fejfájását okozta a fejlesztők és az ilyen épületek tulajdonosai számára. Most, a modern faimpregnálást és a fát a nedvességtől való behatolással védő anyagokat használva jelentősen megnövelhető a faanyag vízzel és vízgőzzel szembeni ellenállása.

A hatékony szellőztetés megteremtésénél még az építés során is gondoskodni kell.

A második kérdés, amellyel foglalkozni kell, a padló aljzatának létrehozása, amely elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy masszív vízvezeték-szerelvényeket tartson fenn, és alkalmas legyen a csempézett vagy porcelán cserép-csempék - a legmagasabb páratartalmú helyiségekben lévő tiszta padlófelület kialakítására. A tradicionális épületekben alkalmazott hagyományos megközelítés, amely a beton esztrichek szerkezetében van - egy faszerkezet esetében ez nem igaz. Először is, ez jelentős terhelés egy fából készült épület szerkezetére, másrészt technikailag nehéz konkrét alapot készíteni fapadlógerendák alapján. Szerencsére most olyan technológiák vannak, amelyek lehetővé teszik a megbízható fapadlók burkolását a nehéz betonok használata nélkül.

Lehetőség van a nedvességnek a fara gyakorolt ​​hatásának csökkentésére nemcsak a fa részek védelme, hanem a vízgőz tartalom csökkentése révén is. Ezt a hatékony beszállító és kipufogó szellőztető rendszer kialakításának köszönhetően kell elvégezni, amelyet az épület kialakításában és kialakításának szakaszában kell előirányozni. A rendszeres passzív szellőztetés nem elegendő a szükséges nedvességtartalom fenntartásához, ami kényelmes a faszerkezetek hosszú távú működtetéséhez.

A fennmaradó befejező intézkedések nem okoznak különösebb nehézségeket, mivel hasonlóak lesznek a közönséges építőanyagokból készült épület nedves helyiségeinek befejezéséhez.

Az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a padló alapját a fürdőszobában tervezzük, a terhek a tartógerendákon. Előzetesen meg kell határozni, hogy a nehézkes szaniterberendezések telepítésre kerülnek-e, és további merevítőket is felvehetnek ezeken a területeken. A mennyezet fagerendái becsült terhelésének kiszámításánál nemcsak a fürdõ saját súlyát, hanem a feltöltött vizet is figyelembe veszik.

A második fontos pont, amellyel meg kell aggódnia, mielőtt a készülék elindítja a padlót a fürdőszobában egy faházban, a megfelelő csatlakozás a szennyvízcsatorna és a víz kommunikációjához. Figyelembe veszi azt a tényt, hogy a modern, jó minőségű faanyagból épült faházak jelentős zsugorodást eredményeznek. Ezért elsőbbséget élveznek a rugalmas csövek (fém-műanyag és térhálósított polietilén), és inkább mobil rögzítésük az épületszerkezetekhez kommunikáció telepítésekor (speciális klipeket használnak, amelyek lehetővé teszik a csövek mozgását).

Most magukról a nemekről. Lehetőség van alapozásra a csempe ragasztására nem csak cementtartalmú habarcsok (beton, cement-homok keverékek, csomagolt roverek) segítségével. Most ezekre a célokra, beleértve a nedves helyiségekben, erősen nedvességálló lemezeket is sikeresen használnak. Ezek közé tartoznak a rétegelt lemez (FSB, FOF) és OSB lemezek. Ezeknek az anyagoknak a padlóburkolata, amelyek a csapágyrúdokon készülnek, tartós, sima és nedvességálló felületet hoznak létre kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében.

A szerelőlemezeket a mennyezet fagerendái fölött lehet varrni, ha egy szintre vannak szerelve, de rendszerint rácsok vannak felszerelve, amelyek merőlegesek a fő csapágyrúdokra. Ehhez a fürdőszoba padlófelülete és a szomszédos helyiségek padlózatához kell igazítani. A rönköknél szokványos rudakat használhatunk, amelyeket antiszeptikus impregnálással és vízszigetelő anyagokkal előkezeltünk, de jobb, ha ragasztott laminált faanyagot használunk, amely ellenáll a deformációnak, ami erősebb és sima felületet eredményez. A rönk beszerelésekor figyelembe veszik a burkolólemezek vastagságát és a bonyolultabb csempézett ragasztót, plusz csempe (porcelán kőzet), hogy a padlózatok kialakítása nélkül elérjék a ház egyéb szintjeit.

Ha vízálló rétegelt lemezt használnak, és a csempe helyén vannak elhelyezve, további vízszigetelésre nincs szükség.

A fő hosszirányú elmaradások mellett, a lemezekkel szembenézve, a keresztirányú rúdak ugyanolyan szinten vannak elhelyezve, mint a fő. Ezek a szerkezeti elemek szükségesek az RSD vagy rétegelt lemez töredékek összekapcsolásához, valamint az egészségügyi eszközök rögzítésének alapjaként. A padló alját képező lemezeket a csapágyrudak segítségével körülbelül 15 cm-es magasságú önmetsző csavarokkal vonják be, a lemezek töredékei közötti varrásokat szilikonnal vagy folyadékkal lezárják. További vízzáró ilyen alap (nedvességálló rétegelt lemezek és OSB használatakor) nem szükséges. A megfelelően lefektetett padlólapok nedvességálló habarccsal ellátott tömítő varratokkal a csempe számára megbízható nedvességálló gátat képeznek.

A nedves helyeken lévő csempeburkolatok közötti tömítésnél szilikon alapú fugázást kell alkalmazni. A csempecsuklók kialakításához szükséges anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a gyártók ajánlásait és a habarcs összetételét, amelyet mindig feltüntet a csomagoláson.

A választás, mint a fürdőszoba díszítése, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a falak teljes felületét a létrehozott keret mentén gipszkartonra fektetve, hamis falat képezve csempék készítéséhez;
 • csak egy bizonyos szintig hoz létre alapot a csempe számára, a leginkább érzékenyen a nedvesség közvetlen behatolására, és a fal tetejét faapszal le kell zárni;
 • varrni a falakat díszítő műanyag panelek a beépített láda (gazdaságos változat).

A nedvességálló gipszkarton falburkolása ideális alapja a burkolásnak

Az első technológia egy horganyzott fémprofilból (vagy előkészített fa lécből) készült váz, amely vízálló kivitelezéssel készül. A hamis falak létrehozott felülete ideális alapja a fürdőszobának egy későbbi befejeződéséhez. A falburkolat technológiája a létrehozott láda segítségével megoldja a kommunikáció rejtett telepítésének problémáját (beleértve az elektromos áramot is), és kialakítja a szellőzőteret a fafalak és a gipszkarton alapfelülete között. A létrehozott felületnek a szilárd burkolatú burkolatokkal való lezárása megbízható nedvességmegkötést jelent, amely a burkolat és a fa fal közötti térbe jut.

Azok számára, akik meg kívánják őrizni a fa beltéri elemeinek elemeit a helyiség belsejében, a második lehetőség elfogadhatóbb, ha alul egy nedvességálló gát keletkezik a fal csempézésével, a fal tetejét fa anyagokkal díszítik. A csempeburkolattal ellátott védőburkolat magassága rendszerint 1,5-1,7 m között van, amely fölött a falat fából faragni vagy más befejeződés nélkül hagyni, ha a fal belső felülete megfelel az esztétikai követelményeknek. A faanyag vízgőzzel szembeni érzékenységének csökkentése érdekében (a fürdő falán lévő víz közvetlen érintése ritkán fordul elő), a felületet védő impregnálással kezelik, és több rétegű lakkal kinyitják, ami a védőburkolat fa részeit a nedvességtől is védi.

A falburkolatok műanyag táblákkal való ellátottsága inkább a kis költségvetésű, fából készült, fából készült faházak számára jelentőségteljesebb. A technológia biztosítja a fa kezelését védőszerekkel, ezután egy láda keletkezik. A rugalmas kábelcsatornákba helyezett csővezetékek és villamos vezetékek elhelyezése után a létrehozott struktúrát dekoratív polimer panelekkel kell bevonni. A műanyag felület jó, mert könnyen kezelhető, és az anyag ellenáll a mikroorganizmusok károsodásának. Az alacsony szilárdságú panelek hiánya és ugyanolyan esztétikai vonzerő. De mint egy költségvetés lehetőség a nedves helyiségekbe való befedéshez, a keret műanyag panelekkel történő burkolása meglehetősen elfogadható.

A fürdőszoba mennyezetének befejezése, egy faházban elrendezett, szinte egyáltalán nem különbözik a mennyezet többi szobájától. A mennyezetszerkezet kialakításának technikája nagyon eltérő lehet - a fából készült anyagoktól a felfüggesztett vagy felfüggesztett álmennyezetig. A hatékony szellőzéssel a nedvességnek a mennyezetre gyakorolt ​​hatása minimális, ezért a felületek kiválasztásakor nincsenek korlátozások.

Faházak egy faházban: az elrendezés szabályai és a befejező funkciók

Faházak már nem ritkaság a külvárosi építkezésben. A természetes fa egyedi szerkezete és környezeti biztonsága miatt sokkal több előnye van, mint a téglából vagy betonból készült analógok. Könnyű lélegezni az ilyen házakban, melegben és otthonosan lenni benne még a legsúlyosabb fagyban is.

A pozitív tulajdonságok ellenére néhányan óvatosan járulnak hozzá a fa épületéhez. A főbb félelmek a faházban lévő fürdőszoba és az elrendezésének folyamata. Az izgalom meglehetősen ésszerű, mivel a szerves építőanyagok erősen elnyelik a nedvességet, és ez tele van bomlással. Ezek elkerülése segít a helyes megközelítésben a fürdőszoba tervezésében és befejezésében.

Hol és hogyan lehet a legjobban elhelyezni a fürdőszobát

Először is, a tervezési szakaszban meg kell találnunk az optimális helyet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ajánlatos az első emeleten elhelyezni a hálószobát, öltözőt vagy két szobát.

Ha a lakóterület nagy, akkor a házban a kényelem érdekében különböző fürdőszobák lehetnek különböző szinten. Ebben az esetben a helyiségek egymással fel vannak szerelve. Ebben az esetben nagy jelentőséget tulajdonít a faházak padlójának terhelésének előzetes számításai.

Tekintettel arra, hogy a standard fürdő átlagos súlya körülbelül 100 kg. Tele van vízzel, kétszer annyi súlyú. Ráadásul a személyfürdő testtömege is. Emiatt a számított terhelés nem kevesebb, mint 460 kg / m2.

A tervezett terheléshez szükséges paraméterek megszerzése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • lerakó gerendák lépéseinek csökkentése;
 • a nagy keresztmetszetű padlók használata;
 • a gerenda vastagságának növekedése 25% -kal.

A fürdőszoba padló jobb, hogy valamivel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A tartalékmagasság megóvja a házat az elárasztástól az előre nem látható körülmények miatt a csövek áttöréséből vagy a berendezések meghibásodásából.

A tervezés során meg kell rajzolnia a vízvezeték-berendezések, felszállók, szerelvények, szelepek elrendezését.

A kommunikációs rendszer elrendezésének jellemzői

Ha megfelelő helyet választanak, itt az ideje, hogy átgondoljon minden olyan árnyalat, amely a szobához való kapcsolatot kísérte. Ajánlatos részletes tervet készíteni, ahol minden egyes elem helyét jelezni kell.

A vízellátás szervezésének részletei

A kondenzátum minden faszerkezet lelkes ellensége, gyakran nagy mennyiségben hideg vízzel. A fürdőszobában védje meg a fát a fém termékek helyett a műanyag csövek választásával.

A műanyagot az alacsonyabb hővezető képesség jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kondenzátum mennyisége csökkenni fog és minimálisra csökken.

A telepítéssel kapcsolatos hasznos javaslatok segítenek megakadályozni a fa szerkezetek rothadásának kockázatát, nevezetesen:

 • a csövek érintkezése a falakkal;
 • hőszigetelés a speciális poliuretán habcsövekkel;
 • a csővezeték gumibilincsekkel való rögzítése;
 • a leeresztő szelep elrendezése, amely eltávolítja a padlón felgyülemlő vizet.

Ezen egyszerű szabályok tiszteletben tartása a fürdőszobában történő vízellátás megakadályozásával megakadályozza a faház tartószerkezeteinek idő előtti elpusztítását.

A szennyvíz alapvető követelményei

Különleges követelményeket támasztanak a faházak csatornázási rendszereire. Minden szivárgás veszélyes a fa számára, ezért feltétlenül gondosan ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát.

Az is lehetetlen megakadályozni, hogy a csövek megfagyjanak. Mivel a szellőztetés a természetes szellőztetéshez télen, a kockázat meglehetősen magas. Az ilyen jelenség megakadályozásának hatékony módja a csatornahálózat földön való eltemetése.

Az elektromos hálózat elrendezésének jellemzői a fürdőszobában

Ahhoz, hogy megfelelően vezesse a vezetékeket a fürdőszobában, meg kell jegyezned, hogy a magas páratartalom nem a legjobb módja a vezetékezésnek. Kedvezőtlen körülmények között a nyitott kontaktusok gyorsan oxidálódnak, és a vegyületek területén az ellenállás és a fűtési fok nő.

Ezt nem szabad viccelni, a kritikus hőmérséklet gyakran a tüzek okozója. A kábelezés megteremtése fontos az összes szabályozási követelménynek megfelelően, mivel megbízhatóan csatlakoztatja a kábeleket. A végek olyan vegyületeknél éltek, amelyeket előnyösen ónréteggel borítottak.

A bekötési rajz elkészítésekor ne felejtsük el, hogy a ház fából készült. És itt nagyobb figyelmet és a vezetők további védelmet igényelnek.

A legjobb megoldás az lenne, ha olyan fémcsöveket használnánk, amelyeket fektetni fognak. A réz vagy acél csövek használata biztonságosan rejtett telepítést tesz lehetővé a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy az elektromos pontokat el kell távolítani a csapokról és a zuhanyfejről. A csatlakozót speciális védőburkolattal kell kiválasztani - IP44 nedvességállósággal.

A szellőzés megszervezése

A légcsere minden fürdőszobához fontos, és egy faházban különösen megfelelő szellőzőrendszert kell szervezni.

Fontos, hogy a levegő teljes áramlását biztosítsa a helyiségbe, és rés maradjon az ajtó alatt. Az ajtó alján egy speciális rácsot is elhelyezhet - gyönyörűnek tűnnek, és ellátják a levegőellátás fő funkcióját.

A kipufogó levegő felépítésének eltávolítása. A ház padlásra vagy a hamis mennyezet alatt fekszik, ha a fürdőszobában van.

Biztonsági okokból a szellőzőcsatornák tűzvédelmi csappantyúkkal, rugalmas, nem éghető anyagokkal és tűzzel szemben védett ventilátorral vannak felszerelve. A kipufogóventilátor teljesítménye a szoba területe alapján történik.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

Mielőtt elkezdené a megmunkálást, vízszigetelést kell készítenie - egy hatékony vízhatlan gátat a hely minden részében.

Főbb vízszigetelő anyagok

A vízszigetelésre szolgáló anyag kiválasztásakor célszerű összpontosítani a fürdőszobában használt felület típusát.

A falszerkezetnek a nedvesség káros hatásaitól való védelme érdekében használjon ilyen anyagokat:

 • Obmazochnye. Készíthetnek tartós vízálló bevonatot. Ezek masztixok és emulziók, amelyek három rétegben, hengerrel vagy kefével több napos időközönként kerülnek a felületre;
 • Beillesztve, tekercsekben vagy lapokban eladva, amelyek átfedéssel vannak ragasztva. A varratokat szintén tömítőanyaggal vagy vízálló gittal kezelik;
 • Impregnáló. Nem lakó helyiségek feldolgozására használják, mivel különböző kémiai adalékanyagok jelen vannak.

A víztaszítóságot különleges adalékok jelenléte biztosítja az emberek számára biztonságos anyagokban. Tehát a lemezes bitumen vagy polimer anyagok ragasztásához különleges, meleg vagy hideg masztix adalékanyagot kell készíteni

A vízszigetelés elvégzésének eljárása a fürdőszobában

A vízszigetelő anyagot csak a tisztított felületre kell alkalmazni, mélyen behatoló hatású alapozó kompozíciókkal kezelve. A padlót legtöbb esetben bitumenes szigeteléssel szigetelik, majd egy vízszigetelő fóliával ragasztják be, és egy megerősítő hálóval és egy lágyítóval erősített cement-homok esztrich fel van téve. Ez a technológia megbízható és viszonylag olcsó.

A falak vízszigeteléséhez használhatja az egyik lehetőséget:

 • Kezelje a felületet latex vagy akril vízszigeteléssel gipszkartonhoz;
 • Festse a falakat maszkkal, mielőtt a lapokat felhelyezné;
 • Hagyja befejezni a fa felületét, olajjal és lakk alapanyagokkal való áztatásával.

A mennyezet felületét szintén 2-3 rétegben bitumenes maszkolattal kell jól bevonni, majd antiszeptikus védőelemmel kell kezelni.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

Miután a megbízható vízszigetelés készen áll és teljesen megszáradt, ez a befejező munkák fordulója. Az anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni a faházban található helyiség jellemzőit.

Mi a padló a fürdőszobában?

A padló befejeződésének alapja konkrét betonként szolgál a vízszigetelő réteg felett. Kisebb lejtőn kell, hogy legyen, aminek köszönhetően a padlóba vészhelyzeti lefolyót helyeznek el.

A leggyakrabban alkalmazott padlózat befejezéséhez:

 • laminált padló;
 • kőagyag / kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • fa nedvességálló fajta.

A bélés alsó és nem a legrosszabb változata - kerámia burkolólapok. A fapadló szépen és organikusan néz ki a fürdőszobában. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a linóleummal megteheti.

A fából készült házak kemény burkolatának fektetése a padlón úszó rendszer szerint történik. Vagyis nem rögzítik mereven az alapra és az épület falai és az esztrich között a rácsozott csempe, például 1,5 - 2 cm-es résszel. A faszerkezetek lineáris mozgásait kompenzálni kell. Felülről a rést egy lábazattal zárják, amely kizárólag a falon van rögzítve.

A fal dekorációjának jellemzői

A falak befejezésénél figyelembe kell venni a természetes fa tulajdonságait. Nedvesség és hőmérséklet-sokkok hatására csökken és repedés.

Annak elkerülése érdekében, hogy a felület deformációja elkerülhető legyen, a későbbi kikészítéshez fel kell készíteni a dobozt és rögzítenie a hamis falat. Ez az építmény nedvességálló gipszkartonból vagy egy fémprofilból készült csúszó keretből áll, a szellőzőrés betartásával.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú befejezéseket végezzen. De ha fát használnak a burkoláshoz, nincs szükség hamis szerkezetek létrehozására.

Most a kereslet a következő befejező anyagok a falak a fürdőszobában:

 • Fa bélés. Ez őrölt és ezenkívül festékekkel és lakkokkal készültek. Jobb, ha egy vízálló kullancsból vagy vörösfenyőből készítik.
 • Csempe. Ez egy hatalmas választékban jelenik meg: sima és dombornyomott, egyszólamú, díszítéssel, nagy vagy mozaikos. Vízálló ragasztóval van felszerelve, és a varratokat poliuretán rugalmas tömítőanyaggal kezelik;
 • Falpanelek. Ezek lehetnek műanyag lemezek vagy akvapanelek. Alatta van telepítve a doboz a szellőzőréshez.

A befejeződő anyagok széles választéka lehetővé teszi a tervezői fantázia megvalósítását. Kombinálhat többféle anyagot, színes kompozíciókat, textúrákkal játszhat.

A mennyezet elrendezésének részleteit

A magánfaházakban található fürdőszobák mennyezetét általában fényes PVC panelekből és nedvességálló gipszkartonból álló felfüggesztett vagy feszítő szerkezetekkel díszítik.

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek. Ezek egy erős pajzs a nedves levegőből, könnyű álcázni az elektromos és szellőző rendszerek elemeit.

Ha a választás a gipszkartonra esett, akkor az alatta lévő profilt cinkkel kell kezelni, és további védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. A mennyezet a gipszkarton hosszabb megtartotta az eredeti vonzerejét, akkor ragasztott üvegfal papír.

Vízvezeték kiválasztása és szerelése

Amikor a legnehezebb munka véget ér, a vízvezeték megválasztásának és megvásárlásának pillanatában jön. Ebben a kérdésben vegye figyelembe a szoba méretét, helyét, a családtagok számát.

A szoba stílusa is fontos. Mindegyik irányzatban - Art Deco, Provence vagy klasszikus - kiválaszthatja a megfelelő vízvezetékberendezést.

A piacon különböző fürdőmodellek vannak:

Az öntöttvas fürdő beszerzésének lehetősége jobb, ha azonnal leeshet. Elfogadhatatlan egy faház számára a lenyűgöző tömeg miatt. Több praktikus acéltermék, amely kis helyigényű.

Az eco stílusban díszített szobáknak szokatlan fafürdõt kell vásárolniuk. A legkülönfélébb konfigurációk különböző akril modellek. Közülük pontosan pontosan illeszkedik egy bizonyos belső térbe.

A kombinált fürdőszobában kívánatos a kád és a WC elválasztása gipszkartonból, fából, színezett, matt vagy tükörüvegből készült válaszfalakkal. Szintén a szobában kell feltételes zónák úszás, pihenés, egészségügyi terület.

A vízvezetékeket úgy kell felszerelni, hogy ott legyen szabad hely:

 • fürdő - 100 cm;
 • WC csésze - 60-70 cm;
 • éjjeliszekrény nyitott ajtókkal - 50 cm;
 • zuhanykabin - 90 cm;
 • mosogató - 70 cm.

Az egyes berendezések közötti távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, ami lehetővé teszi minden eszköz problémamentes használatát, anélkül, hogy oldalra tapadna a másikhoz.

Válassza a vízvezeték kis helyiségek kell nagyon óvatos. A tér további szűkítése érdekében a mosdó, a mosdó és a fürdő sötét színeit nem lehet felszerelni. Az előnyös megoldás pasztell árnyalatok, átlátszó polcok, beépített bútorok bevezetése lenne.

Hasznos videó a témában

Videó a PVC panelek befejezéséről:

Hogyan készítsük el a padlót a befejezéshez: hatékony vízszigetelési módszerek:

Laying tiles a fürdőszobában - minden árnyalat a videó:

A fürdőszoba egy faházban csak első pillantásra nehéz és lehetetlen feladatnak tűnik. Sőt, bárki képes kezelni az összes finomságot. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a természetes faanyag sajátosságait, és válasszon kiváló minőségű nedvességálló anyagokat a dekorációhoz.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel

A mai napig a házak rönkök vagy fűrészáruk, nagyon népszerűek. Szép és kényelmesnek tűnnek. A házak díszítése és elrendezése nem okoz nehézségeket, de gondosan mérlegelni kell a nedves helyiségek kialakítását. A faházban lévő fürdőszobai javítás folyamán meg kell felelni a különleges elveknek, amelyek kizárják a deformációt és a fa sérülését.

A faházban lévő fürdőszoba javításának jellemzői

A fürdőhely elhelyezkedését az épület tervezési szakaszában kell biztosítani. A szoba tervezésénél feltétlenül figyelembe kell venni annak jellemzőit:

 1. Magas páratartalom. A helyiség felületét védeni kell a nedvességtől, ami különösen fontos egy faház esetében.
 2. A hőmérséklet csökken. A falak deformálódását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében fel kell melegíteni a jövő fürdőszobájának falát.
 3. Lehetséges, hogy vizet öntött a padlóra. A padlószintet 1-2 cm-rel alacsonyabbra kell tenni, mint a szomszédos helyiségekben. Erre azért van szükség, hogy a fürdőben elszivárgott víz ne árassza el más helyiségeket.
 4. Súlycsőszerelés. Így a vízzel töltött fürdőszoba óriási súlyú, ezért ha a tulajdonosok a második emeleten helyet foglalnak a helyiségben, akkor szilárd mennyezetet kell létrehoznia. Ehhez a vastagabb gerendákat vagy szabványos méretű gerendákat választják, de kisebb intervallummal vannak felszerelve.

A szakemberek javasolják, hogy egy nehéz és nagy fürdőt helyezzenek el az első emeleten. Annyira könnyebb megerősíteni a padlót. A második emeleten könnyű és kompakt zuhanyozható.

A faházban lévő zuhanykabin jobb elhelyezése a legfelső emeleten.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel? Ez minimális építési készségeket igényel. Minden munkát le kell bontani olyan lépésekre, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

A nehéz vízvezeték jobb az alsó szinten

vízszigetelés

A fa egy környezetbarát anyag, fél a nedvességtől és befolyása alatt képes deformálódni. Tehát a vízszigetelés a faépület fürdőszobai folyamatának legfontosabb része. Az épület fa keretének maximális védelme érdekében a vízszigetelést két rétegben kell rögzíteni vagy alkalmazni.

A faházban lévő fürdőszobában lévő padlószerkezet a víz behatolás elleni védelemmel kezdődik. A fürdőszobai vízszigetelés megakadályozza a nedvesség terjedését más helyiségekbe. Kezdetben a padlót cementhabarcs vagy bitumen maszk. Az aljzat kiválasztása a mennyezet teherbírásától függ. Ha a szerkezet nem elég erősítve van, akkor nem képes elviselni a cementhabarcsot, a padlóburkolatot és a vízvezetéket. Ebben a helyzetben jobb, ha nem kockáztat, és használjon bitumen masztixot.

Jobb, ha kerámia burkolólapokat használnak a padló padlójára.

Az anyag teljes száradása után vízszigetelő réteget helyeznek el, általában egy tekercselt anyagot. A modern vízszigetelő filmek tartósak és tartósak. Csökkentik a hőveszteséget télen, lehetővé teszik a levegő áthaladását és ugyanakkor teljesen gőz és nedvességtartalmat. A tekercsfólia felett egy padlóburkolat van elhelyezve. A videofelvételekkel a saját kezű faházban lévő fürdőszobák építése látható.

Amellett, hogy a népszerű vízszigetelő film, a szigetelés a víz a padlóról a fürdőszoba egy faház használata:

 1. Öntött szigetelés. Az anyagot folyékony állapotúra olvasztják, majd az egész padlót öntik. Ez az opció puha védelmet biztosít, nem alkalmas nagy terhelésű helyiségekben.
 2. Festék. Ez egyszerű és gazdaságos módja a padlók védelmének. A festék nem enged meg nedvességet, de rendszeresen frissíteni kell.
 3. Impregnálás. Növeli a faanyag tartósságát és nedvességállóságát.
 4. Bevonóanyagok. A vízszigetelő keverékek fő összetevője - bitumen. A bevonóelegyeket rétegekben alkalmazzuk, egy bizonyos időtartam van fenntartva minden egyes megközelítés között.

Figyelem! A vízszigetelés vízszigetelése előtt győződjön meg arról, hogy a fa táblák teljesen szárazak. Ha a fa nedves, akkor belülről romlik.

Obmazochnaya vízszigetelő zuhany

Sokan nem tudják eldönteni, hogyan védhetik meg a fát a fürdőszobában egy faházban. A legjobb megoldás az anyagok kombinációja. A padló sík részeihez használhatunk tekercsfilmeket és nehezen elérhető festékeket.

Tipp Ahhoz, hogy megóvja a helyiséget az elárasztástól, a padlózat padlójának lejtősnek kell lennie, és a legalacsonyabb pontnál telepítenie kell egy lefolyót - egy tölcsért, hogy a vizet a csatornába engedje.

Fürdőszoba padlócsatorna a csempe padlóban fürdőszoba

falak

Hogyan fektetjük a falakat a fürdőszobában egy faházban, hogy megvédjük őket a nedvességtől? A függőleges felületek vízszigeteléséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:

 1. Fólia polietilén fóliával. Könnyen kezelhető a saját kezével. A tulajdonosnak csak meg kell vágnia a megfelelő mennyiségű filmet, és csatolja a falhoz egy építőipari tűzőgépet. Ugyanakkor gondoskodni kell egy jó minőségű szellőzőrendszer kialakításáról.
 2. Kezelés víztaszító oldattal. Ez egy fa felületen történik. Lehetővé teszi a falak eredeti megjelenését.
 3. Műanyag panelek szerelése. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a falak nedvességtől való védelmére. A fő hátrány nem egyedi tervezés.

Víztaszító fa falak feldolgozása a fürdőszobában

Padlóburkolat

A faházban lévő fürdőszobához legalkalmasabb padlóburkolatok:

 1. Kerámia csempe. Ez a legnépszerűbb anyag a fürdőszobák díszítésében. A csempe praktikus. Tartós és a fény nem igényel különös gondosságot. A kerámia burkolólapok hátrányai: a csempe megszakítása a szállítás során, a kész bevonat hideg felülete. Az utolsó hátránya a meleg padlók rendszerének telepítésével megszűnik.
 2. Porcelán csempe. A tulajdonságai szerint a csempe. A porcelán cserépet a minta nagyobb szilárdsága, fagyállósága és kopásállósága különbözteti meg. A padló a fürdőszoba egy faház alatt a csempe kell szintetni.
 3. Linóleum. Ez gazdaságos és praktikus lehetőség. Hogyan készítsük a padlót a fürdőszobában egy faházban, így a linóleum alatt nem keletkezik penész vagy gomba? Ehhez meg kell szintetizálnia a padlófelületet, ragasztóval ragasztani a linóleumot és minden rést fel kell ragasztani tömítőanyaggal.
 4. Ragasztópohár. Környezetbarát, durva az érintőanyag. Nem fél a hőmérséklet és a magas páratartalom változásától. Több rétegű bevonattal borítja, így teljesen légmentesen zárja. Hátrányok telepítése parafa padló: magas ár, nehéz telepítés.
 5. Laminált padló. Külsőleg a rétegelt lemez bármilyen típusú fát utánozhat. A csúcsminőségű modellek nem félnek a nedvességtől és a megfelelő gondossággal szolgálhatnak sok évig. A padlózat befejeződése a fürdőszobában laminált faházban divatos a fotón.
 6. Fa táblák. Csak a természetes fa lehetővé teszi, hogy megőrizze a leírhatatlan légkör a melegség és a kényelem jellegzetes falusi ház. A fürdőszobai padlók esetében ajánlott a kullancs vagy vörösfenyő táblák használata. Egy másik praktikus megoldás a termoenergia. Ezt az anyagot vákuumtérben gőzzel kezelik, amely után ellenáll a penésznek és a penésznek. A lemezek közötti kötéseket tömítőanyaggal kell kezelni.

A fa padlóburkoláshoz nem szükséges az esztrich. Az erdő alatt csak a vízszigetelést. Az alábbiakban láthatja a padlót a fürdőszobában esztrich nélküli faházban.

Mennyezeti javítás

A faházban lévő fürdőszobának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Zajelnyelés;
 • Nedvességállóság;
 • biztonság;
 • Tűzállóság

A legjobb lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére egy faházban, saját kezükben, csuklós szerkezet lesz. Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes kommunikációt, felszerelje a szükséges számú szellőzőrácsot, építsen a lámpákba, hozzon létre egy szokatlan design.

Saját csuklós szerkezet létrehozásához a következőket kell tennie:

 1. Szereljen be műanyag profilokat;
 2. Csatlakoztassa a mennyezetet a kerethez;
 3. Ragaszkodjon az üvegfalhoz.

Az üvegszál természetes alapanyagokból készül. Biztonságban vannak az egészségre, nem félnek a nedvességtől és az agresszív vegyi anyagoktól.

Fal dekoráció

Hogyan lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában egy faházban? A fal dekorációja nagymértékben függ a választott lakberendezéstől. Ha a tulajdonosok el akarták hagyni a fából készült függőleges felületeket, akkor festékkel vagy lakkal lehet a falra felhordani.

Ha a tulajdonosok nem fogják elhagyni a fából készült falakat, a nedvességálló gipszkarton felszerelését megteheti. Ez összehangolja a falak felületét. A befejezéshez alkalmazható:

 1. Kerámia csempe. Nagy színekkel és formákkal rendelkezik. Ez az anyag nem érzékeny a baktériumok megsokszorozására, környezetbarát, tartós és könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A képen látható a fürdőszoba burkolat egy faház csempe.
 2. Dekoratív vakolat. Olcsó, könnyű alkalmazni a saját kezüket. A fürdőszobában ajánlatos egy külső vakolatnak szánt vakolat kiválasztása.
 3. Festék. Lehetővé teszi a befejeződés mentését és egy szokatlan szín felvételét. Több különböző szín kombinálásával egyedülálló designt hozhat létre.

A magas páratartalom, a hirtelen hőmérsékletváltozás a falak falán lévő formák vagy gomba kialakulásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében szereljen be egy kényszerített szellőzőrendszert.

Fürdőszobai elrendezés

Amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban, figyelembe kell vennie a helyiség méretét, a házban élő és rendszeresen pihentetett embereket, a szükséges felszerelést.

fürdő

Fontos eleme a fürdőszobának. A fürdőszoba kiválasztásának egyik fő kritériuma a tömeg. A legkönnyebb modellek akrilból készülnek. Súlyuk körülbelül 30 kg. Az öntöttvas fürdők nehezebbek, de erősek és tartósak.

Az országházban látványos fürdőkád lesz a valódi fa. Támogatja a fizikai és érzelmi relaxációt, de rendszeres használattal gyorsan elveszíti vonzó megjelenését. A fából készült fürdőt jól áztassa egy különleges folyadékkal, amely megóvja a nedvességet és a baktériumokat, és több rétegű lakkot takar.

Általában a fürdőt úgy helyezzük el, hogy egyik oldalán a falhoz illeszkedjen. Ha a hely lehetővé teszi, a fürdőt a szoba közepén kell elhelyezni, és a padló alá kell tartani. A fürdőszoba előtt 80-100 cm szabad helyet kell hagynia, hogy kényelmesen kiléphessen a betűtípusból. Javasoljuk, hogy a fürdőből körülbelül 60 cm-re helyezzenek el ruhaszárnyakat és fűtött törülközőtartókat. Az alábbiakban bemutatjuk a faházban lévő fürdőszobák sikeres javításának fényképét.

Egyéb vízvezeték

Amellett, hogy a fürdő a fürdőszobában van telepítve:

 1. Mosdó. Alapfelszereltség szerint a padlóról 70-80 cm magasra szerelhető. A telepítés során figyelembe kell venni minden családtag növekedését.
 2. Zuhanyzó. A szoba bármely falán található. A legkompaktabb megoldás a zuhanyzó kabin tolóajtókkal való felszerelése a szoba sarkában.
 3. WC-tál Telepítve van, ha a fürdőszobát WC-vel kombinálják. A WC előtt legalább 70 cm szabad helyet hagyjon.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor ezenkívül egy bidét, egy mosógépet és más berendezéseket is elhelyezhet. Az alábbiakban látható az ország tágas fürdőszobájának fotói faházban.

lakberendezés

Ha a fürdőszobában van egy kis terület, akkor csak a vízvezetékhez illeszkedik. A tágas fürdőszobában különböző bútorok közül választhat:

 • Ruhásszekrény vagy fiókos szekrény törölközőkhöz és ágyneműkhöz;
 • Kosár koszos ruhákhoz;
 • Székek és lépcsők a gyermekek számára, hogy elérhessék a mosogatót;
 • Polcok higiéniai termékekhez.

Minden fürdőszobának szükséges eleme lehet tükör. Díszíti a szobát, vizuálisan megnöveli méretét, és lehetővé teszi a fésülést, a smink alkalmazását.

A faházban lévő fürdőszobát saját kezével lehet díszíteni és felszerelni. A szakértői ajánlásoknak való megfelelés számos probléma előfordulásának kiküszöbölését eredményezi: a gomba kialakulása, a szomszédos helyiségek áradása és mások. Kiváló minőségű és gyönyörű anyagok kiválasztása érdekében olyan vonzó designt hozhat létre, amely évek óta örömet okoz a faház tulajdonosainak.

Fürdőszoba egy faházban

A faházban lévő modern fürdőszoba kialakítása speciális építési intézkedéseket igényel az építészeti elemek védelme érdekében a nedvesség negatív hatásaitól. Ebben az esetben minden technikai hiba kritikus lehet, és helyrehozhatatlan károkat okozhat a szerkezetben. Ajánlatos egy faházban lévő fürdőszoba kialakítása a tervezési szakaszban. A számítások során figyelembe kell venni a fürdő nagy tömegét, és ezzel összefüggésben erősíteni kell a szexuális átfedés elemeit. Ezen túlmenően, javítani a paramétereket a működését a helyiségek kell egy hatékony természetes vagy kényszer szellőztető rendszer, hogy megoldja a problémát a vízellátás és a szennyvíz.

Fürdőszoba egy faházban

A kiszámított maximális terhelés a padlógerendákon 460 kg / m2-re kell emelkedni annak biztosítása érdekében, hogy az ilyen jelzők a megnövekedett szakaszok gerendáinak tekintendők. Ezenkívül ezeknek a helyiségeknek kissé alacsonyabbnak kell lenniük, mint a többi helyiség gerendái. És egy másik nagyon fontos jellemzője a faházak - jelentős zsugorodás. A fürdőszoba elrendezése, szemben a lakóhellyel, csak a zsugorodás befejezése után indítható el, és ez legalább egy naptári évet igényel.

Fürdőszobai dekoráció példa

Mit kell keresni, amikor egy fürdőszobát építenek egy faházban?

A fürdőszoba az a hely, ahol a ház minden mérnöki rendszere koncentrálódik, ezek közül néhány rendszeres karbantartást igényel. Ez bonyolultabbá teszi az építészek feladatait, ezért el kell különíteniük a csővezetékeket oly módon, hogy ne korlátozzák a hozzájuk való hozzáférést az ellenőrzéshez és a karbantartáshoz.

Milyen elemekkel vannak felszerelve, amelyek biztosítják a fürdőszoba biztonságos és hosszú távú működtetését?

Padló, fal és mennyezet

Ezeket a különleges követelményeket figyelembe kell venni a faépületben lévő fürdőszoba kialakításakor.

Hangulatos fürdőszoba egy faházban

Klasszikus fürdőszoba egy faházban

Lépésről lépésre a fürdőszoba elrendezésére vonatkozó utasítások

Például a legösszetettebb elrendezést tartjuk számon: a szoba régi, megköveteli a fal-, mennyezet- és padlóburkolat lebontását, a mérnöki hálózatok ellenőrzését. Új konstrukcióval néhány műveletet kihagyhatunk. A falakból származó régi díszítőanyagokat el kell távolítani a fára, tisztítani kell a padlót és fel kell szüntetni a régi mennyezetet.

Szoba a javítás előtt

Mennyezet javításra

1. lépés: Távolítsa el a szoba teljes díszítését a ház csontvázához, ellenőrizze a faszerkezetek állapotát, ha problémát észlel, és javítsa ki őket. A mennyezetet fel kell szabadítani a mennyezeti gerendákig, és a padlót a késésig.

2. lépés: A padlólapon egy esztrichet készítsen félszáraz habarccsal, az esztrich síkjának a késés szintjén kell lennie. A félszáraz esztriche viszonylag kis súlya és jó hőszigetelési teljesítménye miatt ezért ajánlott ezt az anyagot használni a munkához. A felület összehangolása a szabály szerint történik, a jelzőfények a késleltetés felületei Hagyjon időt arra, hogy az anyag megszilárduljon.

A mester ellenőrzi a padló síkosságát

A padló síkosságának ellenőrzése

3. Lezárja az esztrich két rétegű 200 μm vastag polietilén fóliával. 15-20 cm magas tekercselést kell biztosítani a falak köré, jobb, ha a tekercselést marginálisan végezzük, majd óvatosan vágjuk le a filmet, hogy a megoldás a fa elemekkel érintkezzen. A filmet egy rendes tűzővel rögzítik.

Gyakorlati tanácsok. Vízszigeteléshez használhat más modern anyagokat is. Javasoljuk a film használatát két okból: a legalacsonyabb költségekkel jár, és az anyag a hatékonyság szempontjából ugyanolyan jó, mint a drága partnerei.

Lépés 4. Csatlakoztassa a zsalu szalagot a falhoz. Szükséges a beton-esztrichek lineáris kiterjedéseinek kompenzálására. Ha nincs telepítve, akkor nagy erőfeszítéseket tesznek a falak és a padló között. Ennek eredményeképpen az esztrich megduzzad és megrepedhet. A szalag vastagsága körülbelül 4-5 mm, a tűzővel is rögzítve van.

Csillapító szalag az esztrichhez

5. lépés: A betonhabarcs szilárdságának növelése érdekében helyezze el a vasalót.

Fektetés és kötés szerelvények

Szükséges csak az időszakos profil profiljaira használni. A padló feletti rudak felhúzásához öt centiméteres műanyag csövek darabjait kell használni. Miután a rudakat áthelyezték a szobába, a második pedig a tetején. A vasaló méreteinek meg kell felelniük a helyiség méretének, a rudak közötti távolság kb. 20-25 cm, a rudak átmérője 8 mm. Annak megakadályozása érdekében, hogy a rudak mozgassanak, amikor a nyakkendőt öntik, kösse össze őket drótkal. Nem kell gyakran kötni, elég, hogy minden sávot három helyen rögzítsenek egy ellenőrzőlap mintán a megerősítés felszínén.

A láncszemeket a vasalás fölé helyezzük.

Gyakorlati tanácsok. A beton szilárdságának növelése érdekében használhat munkatervet is, és ráerősítheti a rudakat. De a szakemberek úgy vélik, hogy ez idő és pénz pazarlás. A háló szilárdsága jóval alacsonyabb, mint az építési megerősítés szilárdsága, nincs semmilyen észrevehető hatása a beton esztrich végső teljesítményére. Ezenkívül a megerősítés tetején helyezkedik el.

Slave a szerelvények felett

Lépés 6. Helyezzen lyukakat a szennyvízhez, és ideiglenes jelzéseket bocsásson be belőlük. Később eltávolítják őket, és állandó csatornákat telepítenek.

7. lépés Hogyan töltsük be az esztrich? Ez egy egyszerű folyamat, de néhány tapasztalatlan építészek hibát követnek el - két rétegben döntetlenek. Az első szelepeket beöntik, a második pedig beaconokat helyez el és a felületet szintre helyezi. Ezt azzal magyarázták, hogy nehéz helyzetbe hozni a jelzőfényt a megerősítésre, különösen akkor, ha a láncszemek hálón vannak. Szigorúan tilos ezt megtenni.

Miért? Először is, a két különböző réteg közötti tapadás teljesítménye sokkal kisebb, mint a monolit réteg ereje. Másodszor, a legtöbb esetben az erősítő megerősítése az esztrich közepén helyezkedik el, és ebben a helyzetben ez nem működik. Az erősítést a réteg vastagságának 1/3-án kell elhelyezni, nem számít, felülről vagy alulról. De nem a szimmetria tengelyén. Csak ilyen helyzetben maximálisan kompenzálja a hajlítási erőfeszítéseket, ha a beton réteget egyetlen monolitikus szerkezetbe köti. Következtetés - a megerősítő réteget helyesen kell elhelyezni a magasságban, és a kötést azonnal fel kell tölteni a vastagságon keresztül. A rúddal nehezebbé tegye a jelzőfényt, de nem kell figyelni.

Ha a hálós beaconok telepítése akadályozza a jelzőfények telepítését, akkor két lépcsőben kell elvégezni őket. Először, dobja a megoldást cölöpökbe egy kicsit a rács fölött, és adja meg a megoldás fagyását. A beállítást követően növelje a teli oldat magasságát a jelzőfények alatt a kívánt magasságig. A jelzőfényekhez fém vagy fadarabokat használhat. A fürdőszoba kicsi, a jelzőfények precíz felszerelésével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel. Először jelölje meg a padlószintet a falakon, mert ehhez a munkához a víz vagy a lézer szintjét kell használni. A Reiki a megjelölt vonalakra van állítva, a pozíciót a szint irányítja.

8. lépés: Készítsen cement-homok habarcsot, és készítsen esztrichet. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor ebben az esetben használhat félszáraz keveréket. Az igazítást a szabály végzi, a munka befejezése után a lécek eltávolíthatók vagy oldatban maradhatnak.

Dagasztóhabarcs az esztrichhez

A munkálatok előkészítése a padló alapja a padló alatt befejeződött, akkor kezdheti befejezni a falakat és mennyezetet.

1. lépés: A falakat fertőtlenítőszerrel és alapozóval kezelje, növeli a felület tapadását gipsszel. Jobb, ha pneumatikus porlasztóval dolgozzuk fel, a sugár nagy sebességgel mozog és behatol az összes hornyba.

Biofa fa belső alapozó

Gyakorlati tanácsok. Ha a fürdőszobában fővárosi fal van, azt ajánlott legalább öt centiméteres vastagságú ásványgyapottal melegíteni. Az ásványgyapot különleges ragasztóval ragasztják a falhoz (lehet kerámia ragasztóval ragasztani), ami biztosítja a feszes és tartós illeszkedést.

Ragasztó ST 180 Ceretes az ásványgyapotra

Ne feledje, hogy a felmelegített felület és a fűtőelem közötti rés nem megengedett. A levegő szabadon mozog a résen, és ez drasztikusan csökkenti a szigetelés hatékonyságát. Az ásványgyapot rögzítésének stabilitásának növelése érdekében hosszas körmökhöz tapadjon a falhoz, nagyméretű kupakokat használhatunk.

2. lépés: Vegye le az ásványgyapot vízszigetelő maszk felületét a nedvesség elleni védelem érdekében. Az ásványgyapotnak számos előnye van, de két jelentős hátrány is van. A növekvő páratartalom mellett a termikus vezetőképesség fokozódik. Ezenkívül rosszul szárad, és a nedves szőnyegek és a faszerkezetek hosszú távú érintkezése megfertőzött folyamatok megjelenését okozza.

3. lépés: Használja ugyanazt az algoritmust, melegítse a fürdőszoba mennyezetét. Ha két sor ásványgyapot préselt lapot igényel, akkor az ízületek átfedéséért pecsétlapot kell elhelyezni.

4. lépés: A pára gátat a mennyezetre, vágja le bármilyen fóliával. A páraáteresztő szalagok közötti átfedésnek legalább tíz centiméteresnek kell lennie, és a ragasztószalagot teljes tömítéshez kell használni. Óvatosan és nagyon minőségi módon izolálja a mennyezetet, a vízkezelés során pedig a maximális gőzmennyiség befolyásolja. Húzzuk át a gőzöket a falakon, a mennyezet szélessége kb. 10 cm legyen.

Fényvisszaverő pára gát

5. lépés: Szerelje fel a fém hálót a falakon a vakolat alá. A hálót nagy pneumatikus tűzőkkel vagy csapokkal rögzítik.

Rács a gipsz alatt. Szerelt jelzőfények. fénykép

Fontos. Győződjön meg róla, hogy kerek a háló sarkán, de ne csinálj ízületet ezen a helyen. Ennek a technikának köszönhetően megakadályozza a repedések valószínűségét a gipsz sarkában.

A rács és a fal között néhány centiméteres rést készítsen, használjon különféle segédtáblákat.

6. lépés Telepítse a jelzőfényeket. Ez könnyebb drótcsavarokkal, fém lécekkel és lézerrel. Ha nincs meg, akkor állíthatja be a jelzőtáblákat egy hétköznapi lyukkal.

 1. Rendszerint meg kell határozni a legkonvolensabb helyet a felületen, ezért ezt több helyen helyezze a falra. Ez a paraméter a vakolat vastagságának beállítására szolgál.
 2. Csavarja be a csavart a mennyezet alá, csatlakoztassa hozzá egy közönséges lyukat, és csavarja be az alsó csavart szintjére. A sima sínek alatt rögzítse a hardvert ugyanazon a vonalon. Ha elegendő gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a vakolásban, akkor a zuhanás helyett a világítótornyok rendes szinten állíthatók.
 3. Ugyanezt a műveletet hajtsa végre a fal másik sarkában.
 4. Csavarja meg a fémcsíkot a csavarokon, speciális fémlemezeket használjon a rögzítéshez.
 5. Húzza meg a köteleket a két külső sínek között, és szerelje fel az összes fennmaradó világítótoronyot. A köztük lévő távolságnak 20-30 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a szabály hossza.

Beaconok telepítése gipsz falakhoz

7. lépés: Ellenőrizze a fémrács helyzetét, ne érintse meg a falak felületét, ha ilyen területeket talál fogóval, hajlítsa meg a huzalt. A bekötési rajz szerint rögzítse a szekrényeket, aljzatokat és kapcsolókat a falra. Miután a huzalokat belülre nyújtják, a héjokat le kell zárni, ez megakadályozza a megoldás bejutását.

8. lépés: Szerelje fel az elektromos kábeleket, miközben szigorúan követi az EMP követelményeit. Ha nincs elég tudásod, akkor forduljon szakemberhez.

Előre telepített dobozok nélkül is vakolhat falakat, de aztán be kell üríteni őket, és ki kell töltened speciális lyukakat. Ha magad csinálod a munkát, akkor nem szabad felesleges problémákat okoznia. Ugyanakkor, fel a jelzálog alatt víz alatti dugók, víz bevitel, stb Jelzáloghitelek szükségesek minden kommunikáció, hogy a fürdőszoba.

Lépés 9. Ellenőrizze az elemek beszerelését, minden rendben van - folytassa a falak vakolását. Ezt kétféle módon lehet elvégezni: a hagyományos kézi munkát a kolónia és a korszerű gépesített segítségével a tartály vödör segítségével. Az első módszer nagyon fárasztó, a második lehetővé teszi a munka gyorsabb elvégzését és ugyanakkor minimalizálja a munkaigényes munka mennyiségét. A szokásos vakolás már régóta ismert mindenkinek, megmondjuk, hogyan kell dolgozni a garat vödör.

Fontos. A megoldás előkészítése előtt a homokot finom szitán átszitáljuk. Ellenkező esetben problémák merülnek fel a keverék falon történő alkalmazásának mechanizmusával kapcsolatban.

Ne feledje, hogy a vakolat egyetlen rétegvastagsága nem haladhatja meg az 1,5 cm-t - ha a vastag réteg megszárad, mély repedések jelennek meg. Ha bizonyos helyeken vastagabb a vakolat, akkor két lépésben kell elvégeznie a munkát.

 1. Fedje le a padlót kartonból vagy rétegelt lemezekből, védve a folyékony vakolattól. A padlóburkolat vastag rétegeit száraz csempe eltávolítás nélkül eltávolítja a padlóról, és ha lábát szintre helyezi, hosszú ideig meg kell tisztítania a padlót.
 2. Készítse elő a gipszkeveréket. Adjunk hozzá 4-5 rész homokot a cement egy részéhez, szükség szerint vízzel.
 3. Összegyűjti a megoldás egy részét egy tölcsérrel, és dobja a falra az első érintkező réteget, amely körülbelül egy centiméter vastag.
 4. Engedélyezze az időtartamot, hogy kissé állítsa be a gipszet, és zárja ki a felesleget.

Vödör készlet

Ebben a szakaszban befejeződik az első szakasz, csak a következő napon folytatható. Ez alatt az idő alatt a megoldás keményedni fog, és a nedvesség elpárolog. Ha repedések jelennek meg - nem probléma, a második réteg bezárja őket. Végezzük el a gipszréteget is, dobja a tartályt a vödör fölé. Munka a telkeken, azonnal távolítsa el a felesleges gipsz szabályt. Húzza felfelé a jelzőfények aljáról, és egyidejűleg balra / jobbra mozogjon kissé. Tegye vissza a felesleges oldatot a tömegtartályba. A kicsi maradék bemélyedéseket a gallérra lehet dobni, és ismét a szabály szerint kiegyenlíteni.

Fürdőszoba egy faházban: 4 titok össze az összeegyeztethetetlen

Egy faházban kényelmes fürdőt is készíthet.

A saját kezű faházban lévő fürdőszoba álom az országos házak és nyaralók sok tulajdonosának. Ez az álom valósághűen megvalósítható, de annak érdekében, hogy erőfeszítéseink nem hiábavalóak, érdemes alaposan tanulmányozni a befejező technológiát.

Amikor a szüleimhez hozzáláttam egy fürdőszobát egy vidéki házban, sok árnyalatot kellett kitalálnom, és számos technikát kellett elsajátítanom. Ezért próbáltam összegyűjteni az összes hasznos tippet.

Titok 1. Minőségi vízszigetelés nélkül semmi sem fog jönni

Az első dolog, amit gondolni kell a vízszigetelés. A nedvesség elleni védelem a sarokköve és a legfontosabb alapja: hibázzunk itt, rendszeresen küzdeni kell a gomba ellen, és maga a díszítés is gyorsan romlik.

A vízszigetelés kialakításának legjobb módja összetett. Ez azt jelenti, hogy a padló a fürdőszoba egy faházban fogunk több rétegű, maximális védelme minden réteg nedvességtől. Végrehajtottam a következő rendszert:

 1. A szünet alatt lévő tér a szigetelés - kibővített agyag elhelyezésére szolgál. Ehhez a talajt a föld alatti térben egy réteg homok és kavics (15 cm) keverékével borították be, majd a későbbiekben a táguló agyagot a felső szélére helyezték. A végső szakaszban az agyagot folyékony cement habarccsal öntötték.

Rétegelt padló

 1. A rönkök tetején 15 mm vastagságú, nedvességálló rétegelt falemez durva padlóját rendezte. Ez a vastagság elég volt, mert a késések 50 mm-es lépésekben történtek, és a padló nem mutatott semmilyen alakváltozást.
 2. Rétegelt lemezre vízszigetelő membránon. A falakon átfedés kb. 10 cm-t tett ki - ezek az oldalak úgy lettek kialakítva, hogy védelmet nyújtsanak az oldalról való szivárgás ellen.
 1. A vízszigetelés tetejére 50 mm esztrich vastagságba öntötték. Az esztrich által használt jelzőfények irányításához, amelyeket ezután eltávolítanak, és a lyukakat a habarcs helyén töltik fel.

Ön is lejthet a vízáramlás irányába, és helyezze egy lyukat a padlóhoz a fal közelében, egy leeresztő csőhöz csatlakoztatva. Kívánatos, hogy ezt a lyukat rácskal és dugóval lefedje, amely a cső lumenjét lefedi. A rács megakadályozza a kis tárgyak (gyűrűk, fülbevalók stb.) Bejutását a csatornába, és a forgalom akadályt jelent a kellemetlen szagoknak.

A vízszigetelésre ható vegyületek

 1. A szárított esztrichemet csiszoltuk és áztató vízszigetelő oldattal kezeltük.

Meg kell jegyeznünk, hogy a fürdőszobában lévő faházban lévő padlónak vízzárónak kell lennie a kommunikáció, különösen a csatornahálózat lefektetésével párhuzamosan. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a csöveket fel kell vinni a helyiségbe a padlón keresztül, és jobb ezt előre megtenni - akkor nem kell kettős munkát végezni.

A faházakban lévő szennyvízcsövek fektetésének technológiája magában foglalja az összes elem beépítését egy tégla vagy betonból készült szilárd alapra, hogy elkerülhető legyen az elmozdulás és a deformáció a faanyag zsugorodása során. Azokat a területeket, ahol a cső áthalad a falon vagy elhagyja az alapot, fel kell szerelni beton tálcával vagy fémhüvellyel.

Szennyvízcsatornák rejtve a padlón, előre kell feküdnie

Titok 2. A szellőztetés számos hibát kijavít.

A faházban lévő fürdőszobai kommunikációs rendszer elrendezése szükségszerűen egy szellőztető rendszer telepítését jelenti:

 1. A fal felső részén az egyik sarkon elhagyjuk a szellőzőnyílást - légáramlást. Javítás közben lefedhető, hogy megakadályozza a törmelék bejutását, aztán egy rovarszelettel ellátott szellőzőrácsot maszkol.
 2. A fürdőszobában lévő szellőztetés közvetlenül az utcán (falon keresztül) vagy a tető szellőzőcsövön keresztül látható, fémcsövekből álló speciális áramkörön keresztül. A második esetben a légcsatornákat függesztett mennyezet alatt vagy a padláson kell elhelyezni.

A szellőzőrendszer képe a padláson

 1. A hatékonyság növelése érdekében telepíthet egy elszívó ventilátort, amely a hálózatról táplálkozik. Vízkezelés után bekapcsoljuk: pár perc múlva a készülék egy kis helyiségből kihúzza az összes nedves levegőt.
 2. Annak érdekében, hogy a ventilátor be- és kikapcsolása ne szenvedjen, felszerelhet egy kis lámpatestet, amely egy bizonyos idő elteltével kikapcsolja a tápellátást. Akkor elég lesz, ha egy gombnyomással egyszerre kattintunk - és nem mehetsz vissza a fürdőszobába.

Mennyezeti ventilátor verzió

 1. A szellőzésnek a megvilágításhoz történő csatlakoztatásának lehetősége szintén életképes: beköltöztünk, bekapcsoltuk a világítást - a ventilátor bekapcsolt, balra állt, kikapcsolta a fényt - a ventilátor kikapcsolt állapotban van.
 2. A kimerült levegő mellett biztosítani kell a beáramlást. A falakat nem szükséges külön eszközzel felszerelni (bár ilyen szelepek is léteznek). Elég, hogy hagyjon körülbelül 15 mm-es rést az ajtó alsó széle és a küszöb között.

A kényelmes szellőzés eszköze a fürdőszobában előfeltétele a kényelmes mikroklímának. Ha nedves levegőt nem távolít el időben, és friss, szárazabb levegővel helyettesítheti, akkor majdnem minden felület összegyűjti a kondenzátumot, és ennek következtében a felületkezeléshez használt anyagokat fokozatosan vízzel táplálják, és ezen a nedves és meleg felületen gomba- és baktérium települnek fel.

Titkos 3. A falak, padlók és mennyezet megfelelő befejezése.

padló bevonatok

Most arról kell beszélnünk, hogyan kell díszíteni a szobát. A prioritás ugyanaz marad - a leghatékonyabb védelem a nedvesség ellen.

Padlóburkolatként egy csempét vagy masszív / ragasztott táblát választanék. A csempe elhelyezése a következőképpen történik:

Mielőtt végleges döntést hozna, tanulmányozza ezt az alaprajzot.

 1. Ha ezt korábban nem végezték el, a csatlakozót áthatoló alapozóval kezeljük vízszigetelő komponensekkel.
 2. Főzze a csemperagasztót, kiválasztva a kiváló minőségű nedvességálló fajtát.
 3. Úszó használatával ragasztót ragasszon fel a padlóra, majd helyezze el a csempe (előzetesen áztatott vízben). A csempeit sorba helyezzük, és megpróbáljuk az egyes burkolatelemek közötti varrásokat kicsinyíteni.
 4. Miután befejezte a ragasztókészítmény bélését és polimerizációját (körülbelül egy napig tart), elkezdheti a fugázást. A varratok kitöltéséhez olyan polimer vegyületet használok, amely maximális nedvességállóságot biztosít: igen, nehezebb a saját kezeimhez alkalmazkodni, mint egy standard cementhabarcsot, de sokkal jobb védelmet nyújt a nedvesség ellen.

Lehetőség csempézett padlóval és falfalakkal.

A csempe univerzális alapanyag a padlóhoz a fürdőszobában. A házunk azonban fából készült, és ha az egész stílust ugyanolyan stílusban szeretnénk fenntartani, akkor a padló fából készült:

 1. A padlóburkolatok befejeztével a fürdőszobában parketta vagy szokványos barázdált deszkák lesznek alkalmasak. Telepítés előtt az anyagot a helyiségbe helyezzük, és legalább 48 óráig hagyjuk, ezalatt a levegő és a fa páratartalma egyenletesen kiegyenlít, és a lapot a telepítés első óráiban kevésbé deformálják.

A tömör lap nagyon vonzónak tűnik.

 1. A fapadló beépítésének alapja a fürdőszobában lehet konkrét beton vagy elgázosító rendszer, amely a beton alapzatán van elhelyezve, kiváló minőségű vízszigeteléssel. Az első esetben ragasztót ragasztunk fel a ragasztóval, a második csavarokat vagy szögeket további ragasztással.
 2. A padló véglegesítéséhez felkészült táblák, melyek a padlóra vannak szabva, és testre szabják a méretet.
 3. Aztán folytatjuk a telepítést: a sarkok egyikétõl kezdve a padlólapokat a nedvességálló ragasztóval feldolgoztuk, és ha szükséges, az egyes lapok széleit mechanikus rögzítõkkel rögzítjük.

Szerelőlapok ragasztóra

 1. A fa nedvességtől való védelmének megválasztásakor a bonyolult feldolgozást előnyben részesítem: először impregnálást alkalmazok a vízszigetelő és antiszeptikus összetevőkre a táblákon, majd - a tonizáló pigmenteket tartalmazó olajjal. Az olaj helyett víztaszító lakkot használhat, lehetőleg matt, így a padló kevésbé csúszós.

A fa belső díszítése szükségessé teszi a védőréteg időszakos frissítését, és a padlóburkolat ez elsősorban.

A nedvesség elleni védelem érdekében a padlót olajjal vagy lakkal kell lefedni

Elvileg más anyagokkal javíthatja a padlót, de az építkezés nem lesz olyan tartós. Igen, és a faház stílusa érdemes kiemelni, ha parketta vagy természetes kő alatt fapadló vagy padlóburkolat választja.

Fal és mennyezet

A falak és mennyezetek befedése a ház fürdőszobájába bárpultból vagy rönkökből szinte bármilyen anyag felhasználásával végezhető el. A nedvesség nagyon ritkán érkezik ezekre a felületekre, és nagyon rövid időn át érkezik, mert fontos, hogy a festék, a bőr, a vakolat vagy a tapéta többé-kevésbé magas, "háttér" páratartalmakkal boruljon deformálódás vagy hámlás nélkül.

És mégis, mivel a házunk fából készült, akkor a stílus egységét megőrizni, fafedéllel - padlót vagy ragasztott táblát használnék. Ebben az esetben a mennyezet és a falak lehúzják a keretet:

Fali burkolat vízszintes lépcsőlap

 1. A tartószerkezeteken a láda a vízszintes burkolat alatt - függőleges, és fordítva.
 2. Azon a helyen, ahol a falra szerelt mosdót telepítik, valamint ahol polcokat, fali szekrényeket stb. a jelzálogokat a fal horgonyai által rögzített sávból szereljük fel.
 3. A fürdőszobai hő- és hangszigetelés a porózus anyagok dobozában történik. Itt van a választásom - sűrű, bazaltos gyapotból készült panelek, amelyek minimálisan elveszítik szigetelési tulajdonságaikat a nedvesség belépésekor.

Ebben a szakaszban a bõr alatt rejtõzõ huzalozást lefektetjük, és következtetéseket vonunk le a foglalatok és lámpák alatt. Minden vezetéket vízálló, nem gyúlékony burkolatokba kell helyezni.

Rejtett kábelezés a házakban

 1. A szigetelés felett feltétlenül víz- és párazáró membránt kell elhelyezni. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszoba nagyon meleg legyen, akkor a membrán helyett fóliázott polietilén habot kell bevinnie.
 2. Akkor saját kezünkkel meg kell csinálnunk, hogy rögzítsük a burkolatot a dobozon. Ebben az esetben a fürdőszobában javaslom, hogy megtagadja a bilincseket és rögzítse a lapokat vékony körmökkel: annál kevesebb fém van a külső felületen, annál kevesebb rozsdásodik.

A kombinált lehetőség: bélés + csempe

A díszítés befejezése után befejezi a falakat és a mennyezetet:

 1. Először telepítsünk további elemeket: alaplapok és álmennyezetek, díszlécek, saroklemezek stb.
 2. Minden fa felületet áthatoló antiszeptikus kezeléssel kezelnek.
 3. A falra és a mennyezetburkoló olajra nedves helyiségekben vagy lakkban víztaszító tulajdonságokkal kell felhordani.
 4. Csatlakozókat és lámpákat csatlakoztatunk. Érdemes ezeket az alkatrészeket megfelelő mennyiségű nedvességvédelemmel megvásárolni - igen, az áruk magasabb, mint a szabványosaké, de akkor védettek a záróelem ellen, ha vízcseppek találják meg, nem jobb példa erre.

Nedvességálló aljzat

Azonban senki sem kényszerít bennünket arra, hogy csak egy táblát használjunk platinghez. A falburkolat és a csempe kombinációja nagyon előnyösnek tűnik (a falat a fal mögé vagy a fal alsó részébe kb. 1 m magasságig), valamint a faburkolat és a nyújtás (faburkolat vagy vinil) mennyezetét szegélyezzük.

Titkos 4. Vízvezeték szerelése - a feje felett

Ebben a szakaszban befejeződik a díszítés. És ahhoz, hogy a fürdőszobát használhassuk, csak az összes vízvezetéket lehet telepíteni.

 1. Elkezdjük a legnagyobb elemet - a fürdőt. A lábakat előzetesen a tálhoz rögzítjük (ha a kád akril, majd az egész fémkeret), behozzuk a szobába, és telepítjük a fal mentén.

Szifon, túlfolyó rendszer és egyéb csatlakozások, amelyek a fürdőszoba alá vannak szerelve. Jobb előrelépni.

Opció akril káddal, hamis fa burkolatban

 1. Kihúzzuk a lábakat a szintre, igazítjuk a fürdőt, majd végül áthelyezzük a falra. Az oldal és a fal közötti rés átfedi az öntést és töltse fel nedvességálló tömítőanyaggal.
 2. A szifont a fürdőszobában a szennyvízcsatorna kifolyójához csatlakoztatjuk a padlón, utána telepítünk egy, a termék oldalsó falaira kiterjedő képernyőt.
 3. A keverőt a falon lévő hideg és forró víz következtetéseihez csatlakoztatjuk. Ellenőrizzük a teljesítményét és a csatlakozás tömítettségét a rendszerbe történő víz betáplálásával.

Stílusos mosogató fa tokban

 1. A falon a jelzáloghoz rögzített mosogatóhoz. A termék rögzítéséhez egy horgonyt használok, amelyet a falburkolat burkolatán lévő jelzálogos csíkban még a sűrűségtől is megcsavarok, a mosogató nem biztos benne.

Ha a mosogatógép súlyos, akkor használjon olyan hosszú rögzítést, amely a jelzálogot átmegy és a tartófalba záródik, vagy úgy dönt, hogy a mosogatót a szekrénybe helyezi. Ezenkívül a második lehetőség sokkal előnyösebbnek tűnik számomra, mivel nagy terhelés esetén a vastag horgonyok idővel lazulnak.

 1. Csatlakoztunk egy szifont a mosogatóhoz, amely csatlakozik a csatornába.
 2. Ellenőrizzük az összes csatlakozás szorosságát: nagyon fontos, hogy a víz ne szivárogjon sehova, különben a fa (fertőtlenítővel kezelve is) elkezd rothadni.

Belsőépítészet zuhanyzóval

következtetés

A faházban lévő fürdőszobában végzett befejezése során a fő célt kell betartani: a tartószerkezetek és a dekoratív anyagok védelme a nedvesség (és részben a hőmérsékletváltozások) káros hatásaitól is. A kívánt eredmény elérése nehéz, de valós - és ez segíteni fog a tippeket, a videókat ebben a cikkben, valamint azokat a javaslatokat, amelyeket a megjegyzésekben feltett kérdések feltevésével kaphat.