Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát, kivéve a csempe?

A fürdőszoba befejeztével a csempe a leggyakrabban használt. Nem a hagyományról van szó, hanem nagyon kényelmes anyag. Higiénikus, nem fél a nedves, szép, tartós. De ez nem az egyetlen megfelelő anyag, a mi korunkban van valami díszíteni a fürdőszobát, kivéve csempe.

10 lehetőség

A papír nem felel meg, a nedvességtartalom rövid élettartamú. Az akril és a vinil jobb. Vásárláskor a "három hullám" szimbólum vagy egy festett tisztító kefe (nedvességálló), stabilabbak. A vízállóság azonban még mindig nem kielégítő: a nedvesség behatol az ízületekbe, és fokozatosan megrongálódáshoz vezet.

Üvegszál

De ezek jól illeszkednek. Szövetek, csak a szálak üvegből készültek. A speciális jacquard gépek lehetővé teszik, hogy különböző felületi mintázatot kapjon.

Nagyon jó bevonat, tartós (akár 30 évig is használható), környezetbarát, nem tűzveszélyes, nem igényel ideális felületet, ha alkalmazzák. Nem fél a gombáktól, nedvességtől. Sőt, ez a tapéta védi a falakat magától a károsodástól, olyan erős. Sajnos, az ár sokkal magasabb, mint a normál háttérkép, de megéri.


Ne keverjük össze az alkalmazáskor: a belső és a külső oldalak hasonlóak, de vannak különbségek. Tekercsben az elülső oldal belsejében van feltekercselve, egyes gyártók színes csíkkal jelzik a külső oldalt. Különleges ragasztó kívánatos. A "kár" félelmei az üveggyapotból átvettek, hülyék és az információk hiánya miatt: ezek teljesen más anyagok. Fali díszítés után az ilyen háttérképet úgy lehet hagyni, ahogy van, akár festett, alapozott vagy díszített is - tetszés szerint. Az ilyen tapéta megfelelően díszíti a fürdőszobát.

Öntapadó film

A tapétahoz hasonlóan, de PVC-fóliából készült, ragasztót már alkalmaztak. Olcsó, de nagyon alapos előkészítést igényel a falak elkészítése előtt, ami növeli az eredmény költségét. Igen, és nagyon óvatosan kell alkalmazni. És még mindig instabil, néha dagadt vagy hámozott, hogy a fürdőszoba nem fest...

Műanyag panelek

A videóban: a PVC panelek köre

Egyszerű kivitel: 2 sínek rögzítettek, a panelek váltakozva csatlakoznak hozzájuk. Nagy választék, olcsó, nedvességállóság. Ezenkívül lefedhetik a csöveket, kábeleket, anélkül, hogy akadályoznák őket, még a fal kisebb építési hibái is. Igaz, a nedvesség páralecsapódhat a falak és a panelek között. Ezenkívül az anyag törékeny, ütközés vagy könnyezés van az ütközéstől (azonban ez a sérült csatlakozó könnyen cserélhető, ha szabadon maradt). Idővel sárguljon. Egy másik hátrány: az anyag rendelkezésre állása és egyszerűsége meghatározza annak előfordulását nyilvános helyeken. És a fürdőszoba (analógia szerint) nem elég okos...

gipszkarton

Csak nedvességálló gipszkartonról beszélhetünk, a másik nem alkalmas a fürdő tisztítására. Olcsó, könnyen telepíthető, javítja a hangszigetelést. Nem nagyon szép önmagában, ezért a későbbi festés kívánatos. Ráadásul a fürdőszoba mennyiségének csökkentése esetén csökkenthető, és ha ilyen kicsi...

mozaik

Időigényes befejezés és művészi ízlés is szükséges. De széles választék, elvileg bármilyen minta lehetséges. De az ellátás tekintetében a csempe egyszerűbb ebben a tekintetben, kevesebb szabálytalansággal rendelkeznek.

Kő, természetes és mesterséges

Természetes drága, hogy néhány számára ez hátrány, nem pedig előny. A kő nehéz, ami különös gondosságot igényel a szerelés során. Jobb, ha szakembert bérelsz. Márvány (gyakran azt is jelenti, hogy brecciák, dolomit, karbonát keverékek) gondoskodni kell. A gránit magas erődítmény. Maga a magas ár nem garantál egy csodálatos eredményt. Például a gránitlapokkal ellátott fürdőszoba teljesen díszítheti egyfajta barlangba, és egyáltalán nem elegáns...

Csökkenti a helyet, így rossz választás kis helyiségméretekkel. Mesterség nagyjából hasonló a természetes, de sokkal olcsóbb.

faipari

Nem rossz választás. Az anyag speciális impregnálást igényel, de nedves is. Finoman égetheti a paneleket, áztassa a foltot a textúra fejlődéséhez, nem pedig szebbé téve. A tudatalatti szintre felemelkedés valahol, talán mindannyian az elmúlt életben druidák. Utakon. Megfelelő formatervezést igényel a fürdőszobai elemek többi részében (akasztók, polcok, tükrök).

Dekoratív vakolat

Enyhén hasonlít a szokásos vakolatra az alkalmazáson - ugyancsak vastag tömegű, a falon elkenve. De csak egy nem szakértő véleménye szerint, valójában egy különleges anyag. Nagyon szép, ha helyesen történik. Az ilyen vakolatok különféle típusai most készülnek el, ezért könnyű választani egy gyönyörű koncepciót a koncepciót illetően. Ezenkívül a "márvány" kivitel nagyon jelentősen különbözik a valódi márvány értékétől. Az olcsóság irányába egyértelmű.

festmény

Talán az egyik legolcsóbb cserélhető cserealkatrész (bár az ár a festék kiválasztásától függ), jobb latex festék használata - ellenáll a nedvességnek. Az eredmény kevésbé függ az alkalmazási módtól - mindenre alkalmas: ecsettel, hengerrel, permetezéssel. És sokat - az előadó művészi ízéből és készségéből. Ez nem egy monoton festmény, bár itt kiválaszthat bármilyen színt. Valódi képeket rajzolhat vagy stencileket készíthet. Sajnos, a szürke sovok falak csak a csalódást idézik...

Eredeti cserépcsere ötletek

Üvegdarabokat használhat. Ha tulajdonos nélküli anyaghoz lehet hozzáférni, mondjuk, ismerősök dolgoznak a kettős üvegezésű ablakok telepítésekor (és nincs helye a régi tulajdonosoknak, hogy ablakokat kapjanak, felkérik őket, hogy vegyék fel őket). A Salamander műanyag ablakok beszerelését és értékesítését Ukrajnában az OKna5 kezeli. Megismerkedhet a vállalat részletes információival és érdeklődésre számot tartó kérdéseivel a http://okna-kiev.com.ua/okna-salamander/ címen található linkre kattintva.

Az üvegvágó ugyanazokat a darabokat vágja le, és a csempe helyett használja. Tükröket is használhat. Igaz, az amalgám fél a nedvességtől, ráadásul gondosságra van szükség: a tükör tükrözi a port, ugyanolyan szennyeződéssel, mint piszkosabbnak tűnik. A kombináció lehetséges: használd a falat vászonként, és festéssel festesz be üvegre.

Tehát, ahogy az eleinte mondták, annak érdekében, hogy a fürdőszobát a csempe mellé lehessen tenni, a falak díszítésének különböző módjai vannak. Mindenesetre nem csak (nem annyira) az erőfeszítések és a pénz fontosak, hanem a művészi ízlés. Azonban nem egy sivatagi szigeten élünk: könnyű megtalálni a szabad tanácsadókat, vagy felvenni a tervezőt. A második módszer megbízhatóbb, de drágább.

Mi lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában, a csempe kivételével

Sokan úgy vélik, hogy a csempe falakon kívül a fürdőszobában már nem lehet befejezni semmit. Sőt, a kerámia csempe a legjobb megoldás - nincs kitéve a nedves környezet a fürdőszoba, a hőmérséklet különbség. De ez valóban az egyetlen módja annak, hogy a falak falát a fürdőszobába vágják? A befejező anyagok piaca más megoldásokat kínál.

Fali dekoráció a fürdőszobában

Az egyik lakásban lévő fürdőszobában sok negatív környezeti hatás érhető el. Ez a magas páratartalom a megfelelő szellőztetés hiányában - általában természetes, nedvességnek és kondenzátumnak nem elegendő ahhoz, hogy ne felhalmozódjon a falak és a mennyezet felületén. Következésképpen a faldíszítésre szolgáló anyag, amely a fürdőszobában lévő cserép alternatívája, a következő legyen:

 • Ellenáll a magas páratartalomnak, a levegő hőmérsékletének, a páralecsapódásnak.
 • Környezetbarát - tilos olyan anyagokat használni, amelyek mérgező, veszélyes anyagokat bocsátanak ki egy lakóövezetben.
 • Higiénikus - a fürdőszoba dekorációra kiválasztott anyagok legyenek könnyen moshatók. A fürdőszobának különleges követelményei vannak a tisztaságra nézve.
 • Tartós - az anyag, amelyet a fürdőszoba falaira választanak ki, hűségesen kell szolgálnia legalább több évig, tekintettel a költséges javítási költségekre.
 • Gyönyörű. Az esztétikai elem nagyon fontos. A tervezés szabálya - egy lakás vagy ház teljes belsejét ugyanabban a stílusban kell elkészíteni.

Ha saját fürdőszobájába kívánja javítani a fürdőszobában, olyan fontos tényező is, mint a könnyű telepítés. Az ehhez szükséges szakemberek meghívása további javítási költségeket von maga után.

Fontos! Amikor kiválasztja a fürdőszoba falához tartozó anyagot, amely lecseréli a cserépet, vegye figyelembe ezt a mutatót a tapadásnak. Az a képesség, hogy határozottan tapadjon a fal felületéhez, kulcsfontosságú a javítás tartósságához.

A műanyag táblák utánzhatnak fát, természetes kőből vagy téglából

Kiválasztási kritériumok

A higiéniás helyiség falainak anyagválasztását nem csak az anyag tulajdonságai befolyásolják, hanem:

 • A szoba stílusa;
 • A fürdőszoba mérete és alakja;
 • Az elrendezés jellemzői;
 • A színek kiválasztása;
 • Becsült tervezési megoldások - podiumok, többszintű mennyezetek, rések kialakítása;
 • A vízvezeték típusa.

A dekoratív gipsz tökéletes a klasszikus stílus kialakításához a fürdőszobában.

Általános tervezési szabályok

A fürdőszobai falak befejezésének általános szabályai azt igazolják, hogy a kis helyiségekben világos színeket, vízszintes vonalakat, tükröket kell választani - vizuálisan bővítik a helyet.

Nagyméretű fürdőszoba esetén több anyag felhasználható a "nedves" és a "lakó" zónák, a sötét árnyalatok elválasztására. A minta, tükör vagy többlépcsős függesztett mennyezet függőleges iránya nem tilos.

A texturált díszítő vakolat friss jegyzeteket ad a fürdőszobába.

Természetes anyagok fal dekorációhoz

Minden lakberendezési dekoráció a lakásban lehet osztani természetes és mesterséges. Az elsőek - a fa, a kő - előnyben részesítik a környezettudatosságot, de a modern technológiáknak köszönhetően a mesterséges anyagok erőssége, higiéniája és tartóssága magas tulajdonságokkal bírnak, amelyeknek köszönhetően ilyen népszerűek.

A modern feldolgozási technológiáknak köszönhetően egyre inkább használják a fát és a kőt a fürdőszobák díszítésében.

A természetes anyagokat a falak befejezéséhez a fürdőszobában kerámia cserép helyett előnyben részesítik a kőt. Szigorúan, szilárdan és költséges módon - ez a fajta dekoráció jellemezhető. Kétségtelen előnyei:

 • A környezettudatosság természetes kő, melynek biztonsága egy személy számára kétségtelen - nem bocsát ki mérgező anyagokat a levegőbe, nem alkot olyan vegyületeket, amelyek károsak lehetnek más anyagokkal rendelkező emberek számára.
 • Magas nedvességállóság - a természet által létrehozott minőség. A márvány, gránit, tekercs és egyéb anyagok díszítésére falak a fürdőszobában, nem fél a víz vagy a gőz.
 • A kilépés egyszerűsége - a lúgokat tartalmazó mosószerek ellenállóképessége.
 • Az esztétika - a természetes kő fényűző - ezért a klasszikus, történelmi stílusban díszített, nagy területek drága belső terét használják - barokk, rokokó, gótikus és mások.

A kő segít a legmerészebb projektek megvalósításában

A kőfajták közül a márvány a leghíresebb - gyakran cserélik a falakat a fürdőszobába, amikor cserepet keresnek - a legkisebb nedvszívó képességgel és minimális sugárzással rendelkezik. Azonban a márvány nem olcsó, megköveteli a szakképzettséget, és különös gondot fordít a magas esztétikai tulajdonságok hosszú ideig tartó megőrzésére.

A márvány az egyik legdrágább anyag, amelyet a fürdőszobák befejeztével lehet használni.

faipari

A fürdő díszítésére szolgáló természetes fa népszerűtlen, egyszerűen megmagyarázható: a fa könnyen felszívja a nedvességet, nem képes ellenállni a magas hőmérsékletnek, különös gondot igényel.

Azonban a csempe helyett a fürdőszoba a falon gyakran használnak panelek speciális bevonattal. A fa:

 • Nedvességálló - ez különleges vegyületekkel történő kezeléssel érhető el;
 • Ellenálljon a gomba kialakulásának;
 • Alacsony deformációs kapacitással rendelkezik.

A legalkalmasabb fajták a falak falba történő cseréjéhez, a cserép alternatívájaként: tölgy, szil, hamu. A "nedves" zónákban bambusz, teak, cédrus, vörösfenyő, parafa, stb.

Fontos! A faelemeket klasszikus belső térben, rusztikus, öreg stílusban lehet használni.

Wall papír tapéta a fürdőszobában

Ez a lehetőség, hogy a fürdőszobában a falak befejeződnek a cserép helyett, nagyon kedvelt, pozitív tulajdonságai közé tartozik az alacsony költség, a fürdőszoba önálló javításának képessége. Fontos, hogy csak a megfelelő háttérképet válasszák meg - nedvességállónak kell lenniük. A fürdőszobában más választási lehetőségek állnak rendelkezésre, sokan vannak.

Vinyl tapéta

Polimerből készülnek, és nyugodtan elviselik a hőmérséklet változásait, a magas páratartalmat és a párologtatást. Többet költenek, mint más lehetőségek, de tovább tartanak.

mosható

Ez egy olcsó lehetőség, amely lehetővé teszi a könnyű nedves tisztítást egy szivacsos és tisztító oldattal. Egy speciális bevonat védi őket a nedvességtől, ami megakadályozza a víz bejutását. Hosszú ideig, mint a vinil, nem fognak tartani, de ennek oka lehet, hogy gyakrabban frissítik a fürdőszoba belsejét.

Öntapadó

Az ilyen anyagok könnyen kezelhetőek, nedvességálló ragasztós alapú film. Könnyedén és gyorsan alkalmazhatók a falra, de az opciók megválasztása korlátozott, ezért a fürdőszoba falának ez a kialakítása nem népszerű.

folyadék

Ez egyszerűen természetes szálakból, pamutból és ragasztóból álló vakolat, amelyet száraz keverékként adnak el, vízzel hígítva és a falakra. A szín felvitelének lehetősége lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy választott fürdőszobát. Száradás után a gipsz falak ellenállnak a víznek és a gőznek. Bizonyosodjon meg róla, hogy egy réteget vagy több réteg akril lakkot használsz a tetejére.

Üvegszál

Az "üveg" szó azt mondja, hogy nem félnek a víztől és a gőztől. Az üvegfalak alapja egy üvegszál, keményítő impregnálással, amely tartós bevonatot biztosít a falakon való alkalmazást követően, melyet sokszor át lehet festeni, ha frissíteni kívánja a fürdőszoba kialakítását. Finishing lehetőség - nem olcsó, de tartós, környezetbarát és magas nedvességállósága miatt - az egyik legnépszerűbb.

Műanyag panelek a fürdőszoba falain

A műanyag panelek széles választéka - színes, mintázott - népszerűvé teszi őket, amikor díszíti a falakat a fürdőszobában, a csempe helyett. Előnyük:

 • Alacsony ár;
 • Könnyű telepítés - a javítások önmagukban is elvégezhetők;
 • tartósság;
 • Nedvesség és páraállóság;
 • Higiénia és az egyszerű gondozás.

Hátrányok: gyúlékonyság, alacsony mechanikai szilárdság. Az egyik panel sérülése esetén a különleges szerelési technológia miatt az egész falat szét kell szedni.

Gipszkarton fürdőszoba

Gipszkarton a falak befejezéséhez a csempe helyett a helyiségben, amely nem büszkélkedhet nagy méretű - a választás nem a legjobb. Cserép helyett használják, amikor szükséges az ívelt felületek összehangolása, vagy éppen ellenkezőleg, egy speciális kialakítás - rés, kanyar, rétegezés.

Válassza míg a helyiség, amely mindig nagyobb a páratartalom, akkor csak speciális lemezek - vagy cement-mosható. Ezek könnyen megkülönböztethetők másoktól a zöld színük miatt.

Előnyei a gipszkarton

A gipszkarton előnyei az, hogy kényelmes felhelyezni, kis súlya, megfizethető ár. Ezenkívül kedvező mikroklímát tart fenn a fürdőszobában, és magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

hiányosságokat

Mint ilyen, a gipszkarton nem hagyhatja - a felületet díszített rá kell festeni vagy illessze más anyagokat - például tapétázottan. Az igény, hogy túlélje telepítése után gipszkarton lapok egy pár napig a teljes „zsugorodik” őket a helyükre, és további töltőanyag, primer kiterjeszti a javítás alatt.

Festék falak a fürdőszobában

Az évek során a festés helyett cserép helyett a legkedveltebb megoldás. A piac tele van különféle vegyületekkel, amelyek jobb nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A festék helyett a festék előnyei

A legfontosabb előny az, hogy képesek vagyunk a saját kezeinkkel javítani a munkát. Ezen kívül:

 • A textúrák közül választhatnak: festék matt, fényes, texturált;
 • Olcsó költség - figyelembe véve azt a tényt, hogy Ön festeni fogja magát, a javítás olcsóbb lesz;
 • A színek széles választéka - a színárnyalatok hozzáadásával megteremtheti magának a szükséges árnyalatot;
 • Egyedi beltér kialakításának lehetősége festékek használatával - légfúvással, festéssel, akril lakkozással több rétegben;
 • A javítás sebessége - az üzleti tevékenység reggelen történő felvétele, este befejezheti a festést.

A fürdőszobai festékek típusai

Higiéniai helyiségek nem ajánljuk olajfesték - ez a „nem lélegző”, ami egy sűrű film, és végül majd feltörni, tartsa távol magát a falon. A legnépszerűbb módszere festésével a falak a fürdőszobában helyett burkolólap a vízfelhasználás-alapú és víz-diszperziós készítmények.

Vízemulziós festék

A lakások belső falainak, köztük a fürdőszobának a festésére szolgáló legáltalánosabb lehetőség. Festék előnyei:

 • Alacsony ár;
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Környezetbarát;
 • Gyors száradás

A vizes emulziós festék könnyen használható, a falakra egy hengerrel vagy egy szórópisztollyal történik. Bármilyen árnyalatot hozhat létre a szükséges pigment hozzáadásával. Idővel, még a napfény vagy az elektromos izzók hatása alatt sem, a felület nem fakul vagy elhalványul.

Fontos! Nincs szaga és talán csak egyetlen hátránya - nem mosható. Mindazonáltal több lakkal történő takarással is kiküszöbölhető.

Víz diszperziós festék

A belső munkákhoz kétféle festék van:

Mindkét vegyület hozzáadásával ellenállnak a gomba, ezért alkalmasak a csempe helyett a fürdőszoba falaira. Amikor a felületre kerülnek, eloszlatják a halvány szagot, amely gyorsan eltűnik, így a festékek környezetbarát anyagok.

Mindkét festék sima felületet képez, kis repedésekkel töltve, a falak száradása után nedves tisztításnak vethető alá.

Szilikon festék - a harmadik típusú víz-diszperziós színező kompozíciók, amelyek helyettesíthetik a csempe a fürdőszoba falain. A közelmúltban jelent meg, és felülmúlja az összes fent említett festéket, de túl magas ár, és nem mindenki számára elérhető.

mozaik

A választás, hogy mit lehet cserélni a cserép a díszítés a falak, a fürdőszoba, lehet tekinteni egy üveg és fém mozaik, agglomerátum - a modern anyag, amely úgy néz ki, mint a kerámia. Ezek vékony csempe különböző színű, fényes felület. Mosaic igényel némi stílus készségek agglomerálódnak egyszerűen fogalmazva, hogy tartós és megbízható. Azonban mindkét anyag drága befejező, ezért nem népszerűek.

Sokféle lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy válasszon a változat berendezés, amely felváltja csempe, hogy illik a költségvetést, és lehetővé teszi, hogy megtervezzük a belső tér a stílus.

Hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában: a különböző befejeződések előnyei és hátrányai

A szerzőtől: Üdvözlöm, kedves olvasó. Örülünk, hogy úgy döntött, hogy meglátogatja informatikai és oktatási portálunkat. Nem is olyan régen kellett szembenéznem a kérdéssel: hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában? Egyszerre megjegyzem, hogy magamnak választottam a szokásos cserépet, de nem kevésbé, meg kellett merülnem a kérdés tanulmányozásában. Az építőipari hipermarket barátnője részletesen ismertette az általánosan elfogadott befejezési módszerek előnyeit és hátrányait. Ma megosztom ezt a tudást veled, kedves olvasó.

Úgy gondoljuk, hogy a legkedveltebb megoldás a befejezés, így eldöntheti, mi a legjobb az Ön számára. Szeretném azonnal figyelmeztetni, hogy a cikk tisztán tanácsadó jellegű. Ez azt jelenti, hogy nem fogom meggyőzni, hogy valami finishing jobb és valami rosszabb. Csak azt vesszük figyelembe, hogy a falakat díszíthetjük, és a választás természetesen a tiéd lesz.

Itt vannak a lehetőségek, amelyeket a modern építőanyagok piac kínál:

 • falfestés falak vízálló festéssel (gipszkartonok előkészítése [gipszkarton lapok] lehetséges);
 • csempe;
 • tapéta;
 • PVC csempe / PVC panelek;
 • mozaik;
 • üveg / tükörlapok;
 • díszítő vakolat.

Amint láthatjuk, a jól ismert csempe mellett sok lehetőség létezik - és mindegyikük valami jó. Nos, valami rossz, persze. Mielőtt elkezdenénk beszélni a fürdőszoba befejezésének sajátos módjáról, tegyük fel cikkünk egyik szakaszát az alapokhoz. Szó szerinti értelemben. Beszélünk arról, hogyan készítsük el a falakat a befejezéshez javasolt bármely lehetőség közül.

Előkészítő munka

Először válaszoljon arra a kérdésre, hogy a gipszkarton lapokat a munkaterület szintjének megfelelő szintre állítja-e. És általában, tökéletesen sima falakat és sarkokat igényel 90 ° -ban. Ha a válasz nem, akkor a műveletek sorrendje a következő lesz:

 • távolítsa el a régi festéket a falról (vagy régi háttérképről vagy bármi másról);
 • ha talál egy helyet, ahol a páratartalom kezdte leválik vakolat - kíméletlenül egyértelmű az a hely a régi vakolat;
 • áztassa a falakat antiszeptikus (gombaellenes szer). Ez nagyon fontos, mert a gombatelepet (más néven „név” penész) - nem csak veszélyes az egészségre az emberek és állatok, hanem fokozatosan tönkreteszi az anyagok. Persze, lassan, de megállás nélkül. Gipsz, beton, tégla - mindez alkalmas az ilyen "arrogáns" paraziták számára. By the way, a mi oldalunk külön cikket arról, hogyan lehet megszabadulni penész a fürdőszobában;
 • első / gitt munkafelület. Ha nem akarod felhelyezni a gipszkartonot, akkor a falak falának vakolását igénybe veheti;
 • várjon addig, amíg a gitt keverék teljesen megszárad a falakon (± 24 óra 18 ° C-os hőmérsékleten);
 • folytassa a befejező munkák további végrehajtását.

Ha úgy dönt, hogy használja a GCR-et, természetesen nem kell a falakat beakasztókkal / gittal / primerrel igazítani. De (!) A penetráló antiszeptikus - szükségszerűen. És ha megerősítené a falat, ha ilyen igény mutatkozik rá, lehetőség nyílik rá. Ezenkívül számos behatoló láncindító antiszeptikus tulajdonsággal rendelkezik. Nem lesz túl sok.

A gipszkarton lapokat kétféle módon lehet felszerelni. De többet erről később. Már a kezdet kezdetén - egy nagyon fontos pont: a fürdőszobában, akkor több kell, mint egy egyszerű gipszkarton, és vízálló. Gondolom, maga tudja, miért. Fürdőszoba - egy szoba külön működési feltételeinek, ezért a mennyezet és a falak, meg kell gipszkarton, amely nem fél a nedvesség. Az anyag kék / kék színnel van jelölve, és a lap felületét zöld karton fedezi. Ritkán vannak más színek is, de ez nem olyan fontos.

Lehetséges-e díszíteni a falak / mennyezetet a fürdőszobában rendszeres gipszkartonnál? Igen, igen. De nem úgy tervezték, hogy magas páratartalmú körülmények között maradjon, ezért valószínűleg a következőket fogják megtenni:

Nem a legkedvezőbb perspektíva, ugye? Itt a szöveges megjegyzések feleslegesek. Igen, érdemes nedvességálló GCR valamivel drágább, mint a normál, de az építőanyagok megtakarítása általában nem ér véget. Emlékeztem arra, hogy hányszor faggatom fizet?

Az előnyök a fali dekoráció a fürdőszobában segítségével vízálló GFC - nyilvánvaló: az anyag tartós, tartós, lehet elérni egy tökéletesen sík felületre, és szigorúan derékszögben, könnyen telepíthető, és lehetővé teszi, hogy végre olyan kreatív ötlet. Lehetőség van, hogy tervezzen egy dekoratív (vagy funkcionális), kiemelkedések vagy bemélyedések formájában bármilyen geometriai alakú, a FCL lehet rejtett, például egy cső (vagy más kommunikációs). GCR - kiváló anyag a falak és a mennyezet a fürdőszobában, és minden helyiségben vagy az erkélyen / loggia.

Mint mondtuk, - a GCR kétféleképpen szerelhető fel:

 • az első a kereten van. Ha ezt a módszert használja, lehetősége lesz arra, hogy bármilyen tervet (legalább három szintet) hozzon létre és elrejtse a kommunikációt;
 • a második a lapokat ragasztja a falhoz. Ennek az eljárásnak az egyetlen előnye az első, hogy egy ilyen dekoráció nem fog sok hasznos teret venni a fürdőszobából. Ezért szükség van erre, ha a szoba nagyon kicsi.

A gipszkarton behelyezése után alapozni kell a falakat. Ezt követően meg kell várnia a szárítást - és elkezd létrehozni. Ezt a felületet lehet festeni, ragasztani a háttérképet, elhelyezhetsz egy csempe / mozaikot rajta. Egy szóval, mindaz, amit lelked kíván és kreatív képzelőerő.

Most itt az ideje, hogy átgondolja a falak befejezésének különböző módjait.

Hogyan kell díszíteni a falak felületét

Talán a "műfaj klasszikusaival" kezdődik a kis áttekintésünk. Azt hiszem már kitaláltad, hogy mit fognak vitatni. Most úgy gondoljuk, hogy talán a legkedveltebb befejező, például a csempe.

csempe szerelése

Ezt a módszert nagyon hosszú ideig használják a mai napig. A csempe nem lesz a múlté, és elfoglalja pozícióját, új utakat enged. Mint tudják, nemcsak a fürdőszobákat, hanem a konyhákban dolgozó munkaterületeket, úszómedencéket és zuhanyzókat is befejezik.

Az ilyen népszerűség három egyszerű tényezőnek köszönhető:

 1. Tartósság / tartósság. Még a legagresszívabb működési körülmények között is a csempe nem veszíti el tulajdonságait, és évtizedekig tarthat.
 2. Hygiene. A szennyeződés nem marad a csempe sima felületén (hacsak természetesen nem teljesen elhanyagolják a helyzetet). És a felület tisztításához, csempével díszítve és a szennyeződéstől való tisztításhoz nem nehéz.
 3. A modern bútorok széles választékát kínálja az építőanyagok modern piacán. Menj az épület szupermarketbe a csempeosztállyal - és mindenféle dekorációt találsz - a szigorú klasszikustól a legbizarrabbig. Egy szóval, minden íz, szín és pénztárca számára.

Ha újak vagyunk a javításhoz és az építkezéshez, akkor a csempe a saját kezünkkel nagyon nehéz feladat lesz számodra. Lehet, hogy újra meg kell újítania a munkát. Ennek elkerülése érdekében kérjen segítséget szakképzett szakemberektől.

A telepítés során elvégezhető hibák a munka befejezése után nagyon, nagyon észrevehetők. Ezért a burkolólapok elhelyezésekor a "+" szimbólum szintjén és speciális műanyag vezetőinél kell használni.

És ami a legfontosabb - ne felejtsük el, hogy a telepítés megkezdése előtt feltesszük a munkaterületet. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy idővel a lemezek egyszerűen lehullanak és elesnek.

Milyen csempe közül választhat a fürdőszobában? Nagyon gyakori kérdés. Valójában minden olyan csempe, amelyet a falra történő szerelésre terveztek. A padlóhoz tervezettet is használhatja - ez többszörösen erősebb, de ugyanakkor nehezebb, mint a falhoz rögzíthető.

Ami a színeket illeti, nem lehet szigorú korlátozás. A kreatív képzelet nem korlátozható. Íme néhány általános irányelv, amelyet a tervezők a fürdőszoba belső kialakításakor használnak:

 • a fehér szín a "halhatatlan klasszikus". És ne tűnjön neked banálisnak és "nyájasnak". Valójában a fehér csempe nem csak vizuálisan bővíti a kis fürdőszobát, hanem univerzális színsémának is szolgál. Fehér falak harmonikusan kombinálódnak még fekete, barna, akár szürke padló / mennyezet esetén is. Az egyetlen szubjektív ajánlás: ne válasszon egy nagyon fehér csempe, mivel ez kórházhoz vagy más közintézményhez való társulást eredményezhet, ami nem teljesen megfelelő a lakóépület fürdőszobájában. Válasszon egy másik árnyalatot, amely közelebb lesz a bézs színeihez;
 • a fekete szín vizuálisan csökkenti a helyet, ezért kisebb helyiségekben jobb megtagadni a használatát. De egy nagy, tágas fürdőszoba fekete csempe fog kinézni. Csak felkészülj arra, hogy a feketén észrevehető szappanfoltok vagy nyomokban keletkezhetnek a felszínre csapódott vízcseppek;
 • Brown - kényelmet, meleget, biztonságot és megbízhatóságot nyújt. Nagyon látványos csempe lesz, "a fa alatt". Nemcsak a falak felületét, hanem a padlót is képes befejezni;
 • a kék / zöld színek megkönnyítik a könnyedséget, erőt és frissességet, ami a WC-ben / fürdőszobában nagyon megfelelő. De ne használjon túl világos, mérgező színeket - ilyen nyomasztóan fog működni. Legjobb az égszínkék vagy fű zöld árnyalatok kiválasztása;
 • Ami a fényes, rendkívüli színeket, például az aranyat, a türkizet vagy a pirosat illeti, ezeket csak azokon a helyeken kell használni, amelyeket kiemelni szeretnél. Ha az egész szoba hasonló színekkel készül, akkor esély van arra, hogy a belső tér nevetségessé váljon.

Ha még nem döntöttél arról, hogy milyen típusú cserépedet szeretne látni a fürdőszobád falain, kérjen tanácsot a csempe értékesítési részlegétől egy hardverraktárban. Valószínűleg a legmegfelelőbb megoldás lesz.

Azt hiszem, eléggé eleget mondtunk a csempe. Most a befejeződés következő verziójához fordulunk.

Falfestés

Az ebben a részben szereplő színekről nem kell beszélni. Mindent elmondtunk, amikor csempere néztünk. Annak ellenére, hogy a falak festése sokkal könnyebb, mint a cserép, vagy akár a tapéta ragasztása - itt azonban vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni, hogy a munka simán megy végbe, és az eredmény sok éven át tetszett.

Először is megjegyezzük, hogy a falak festése előtt gondosan fel kell készülni: a fertőtlenítő, alapozott, feldobott, szintetizált (esetleg gipszkartonnal) történő feldolgozás után csak a festéshez kell folyamodnia.

Az ilyen munkákhoz a legmegfelelőbb a diszpergálható vízalapú festék. Miért? - minden egyszerű:

 • a szárítás után a felület vízállóvá válik;
 • a festék nem éles szagú, biztonságos az emberek és az állatok egészségére, nem okoz allergiás reakciókat;
 • Az anyag tökéletesen érintkezik szinte minden felületen: legyen szó gipszkarton lapokról vagy szokványos vakolatról.

Portálunkon külön cikk található a mennyezet vízzel festett festékkel történő festésére, amely részletesen leírja a vízalapú festékkel való munkavégzés folyamatát. Ha ezt a befejező módszert választotta magának, azt javaslom, hogy ismerkedjen meg a javasolt anyaggal. Ne figyeljen arra, hogy a cikk inkább a mennyezetről szól. A falak festésének elve teljesen azonos.

tapétázás

Igen, ennek a módszernek is van helye. Hallottam a széleskörű meggyőződést, hogy a fürdőszobában tapéta nem megfelelő. És őszintén szólva én magam is ragaszkodom ehhez a véleményhez. De, amint azt a cikk elején megígérted, semmi sem lesz rá, a választás mindig a tiéd lesz.

Az a tény, hogy különböző háttérképek vannak. Természetesen jobb, ha feladjuk a tapadó papír tapétát a fürdőszobában, de gondolhatunk a nedvességálló vászon ragasztására. Nedvességálló tapéta különleges szimbólummal jelezve, mint egy hármas tilde - " ". Ezek általában vinil vagy akril tapéta típusok.

Ne feledje, hogy a nedvességálló tapéta ragasztására is szükség van, és speciális nedvességálló ragasztó.

Az egyetlen hely, ahol tapéták ragasztására nem ajánlott, közel van a fürdőhöz. Az a tény, hogy bármennyire is nedvességálló az anyag, nem képes ellenállni a rendszeres és nedvesség hatásoknak. Itt van, mi történik, ha figyelmen kívül hagyja ezt az egyszerű szabályt:

Ezért a fürdő közelében a legjobb, ha befejezi a felületet egy másik, vízálló anyaggal, valamint megfelelően lezárja a rést a fürdőszoba és a fal között.

A rés megszüntetéséhez használhatja az alábbi lehetőségek egyikét:

 • cement keverék;
 • szerelési hab;
 • szilikon tömítőanyag;
 • műanyag alaplap (még az is, amelyet általában a padlóra használnak);
 • szalag.

Építhet egy járdát ugyanabból a csempeből vagy PVC-ből - mindez attól függ, hogy milyen anyagot használt a fürdő körül. De a fal és a fürdőszoba közötti rés lezárása egy olyan téma, amelyet érdemes megfontolni egy külön cikkben, így most nem vesszük figyelembe.

PVC bevonat

Nem kevésbé népszerű a fentieknél. És jó okból. Az anyag rendelkezésre áll, könnyen felszerelhető, vízálló és tartós. Mi mást kell a teljes boldogsághoz?

A PVC-panelek telepítésének folyamata hasonló a gipszkarton beépítéséhez. Vagyis - a PVC-paneleket a kereten / láda falán rögzítik. Nem szükséges a falak előzetes beállítása. De (!) - A penetráló antiszeptikus - szükségszerűen. És még egy dolog: ha egy fakeretet használsz a rögzítéshez, akkor a fát is antifungális szerekkel kell kezelni, mivel nem olyan ellenáll a nedvesség állandó hatásának, mint mondjuk a műanyagból, amelyből a paneleket készítik.

A helyiség felső határát vizuálisan növelve helyezze a paneleket függőlegesen. De így nincsenek szigorú korlátozások: vízszintesen és akár átlósan is elrendezhetők, bár az utóbbi esetben meg kell bajlódni.

A lehetséges színbeállítások száma valóban lenyűgöző. Választhat bármilyen árnyalatú, bármilyen textúrájú paneleket: a tiszta fehértől a vörös vagy mérgező rózsaszínig. Bár ismét senki sem törli az illetékes belsőépítészeti szabályokat.

Mozaik dekoráció

Ha olyan módot keres, hogy olcsón díszítsen egy fürdőszobát, akkor nyilvánvalóan nem vagy itt. Ez a lehetőség nem hívható meg. Az anyag maga (a csempéhez képest) nem olcsó, ráadásul egy mozaikból álló kompozíció létrehozása még mindig különleges képességeket igényel. Itt egy újonnan érkező ember alig tud megbirkózni, ezért szakképzett szakembert kell felvennie.

Ha úgy dönt, hogy mozaikot használ a fürdőszobában, akkor biztosíthatom Önöket, hogy ez egy praktikus, tartós és esztétikailag vonzó anyag, amely nem rosszabb a csempe esetében. De nem mondható el, hogy a mozaik jobb, mint a cserép. A csempe különböző minőségű lehet - fényes lehet, azaz teljesen sima és texturált, fából készült textúrával. És a mozaik teljesen más: különböző árnyalatok, különböző minőség. De készülj fel arra a tényre, hogy az igazán jó minőségű építőanyagok egyszerűen nem lehetnek olcsóak.

Mi így teszünk, a mozaik drágább alternatív lehetőség egy "klasszikus" csempe. Sem jobb, sem rosszabb, csak egy másik fajta. És ha tetszik ez a tervezési lehetőség - nagyszerű! A mozaikból teljes műalkotásokat hozhat létre, de az ilyen kompozíciók csak akkor lesznek előnyösek, ha összhangban vannak a szobabelső többi részével.

Logikus következtetés

Tehát a témánk logikus következtetéseire jutottunk. Köszönöm szépen, hogy eddig elolvastad a szöveget. Nagyon remélem, hogy a bemutatott anyagok hasznot hoztak neked. Ne felejtsd el megosztani a kapcsolatot a gyorsan fejlődő projektünket a Facebook, a Vkontakte, a Twitter, az Odnoklassniki vagy egy másik közösségi hálózaton keresztül. A legjobb, kedves olvasó, jöjjön hozzánk.

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát a csempe kivételével

A fürdőszoba egy eldugott sarok a ház tulajdonosa számára, és a design fontos része az otthoni kényelemnek. Nagyon gyakran csempéket használnak a falak és a padló díszítésére a fürdőszobában, de ez nem olcsó. Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában, kivéve a csempe, és így megszabadulni a rögeszmés minta, hogy a fürdőszoba egy cserép ország, megtakarítva egy tisztességes mennyiség mellett.

A befejező anyagokra vonatkozó követelmények

A fő célja a fürdőszoba - a víz használata a különböző célokra: higiénia, mosoda és így tovább. Ezért nem meglepő, hogy ebben a szobában a páratartalom magasabb, mint a többi. Az ilyen koncentrációjú nedvességgel való levegő telítettség negatívan befolyásolja a leggyakrabban használt alapanyagokat. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszoba kiválasztása előtt a csempe mellett tudnia kell, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a kiválasztott anyagnak. Tekintsük részletesebben a követelményeket.

Nedvességállóság

A levegő nedvességtartalmának szintjétől függetlenül a díszfalaknak nem szabad elveszíteniük a használati utasításban feltüntetett tulajdonságukat. Továbbá az anyagnak nem szabad nedvességet átadnia az alatta lévő szerkezeteknek: falak, padló és így tovább. A befejező anyagnak meg kell védenie a tartószerkezeteket a megsemmisítéstől.

tartósság

Az élettartam fontos szerepet játszik a döntésben is, hiszen senki sem akarja újraéleszteni a javítást 2 év után. Ebben az esetben ne felejtsd el, milyen feltételek mellett fog az anyagod.

Antiseptichnost

A felületkezelő anyag felületének higiénikusnak és nem terjedő mikroorganizmusoknak kell lennie. Sok anyag bizonyos körülmények között a baktériumok ideális táptalajává válik. Nem szabad ilyen.

szilárdság

Amikor kiválasztja a fürdőszoba díszítésének módját, kivéve a cserépet, fontolja meg azt a tényezőt, hogy nem csak a hőmérséklet lesz, hanem a mechanikai hatások is. A háztartási gépek és a vízvezeték szintén befolyásolják a felületet.

Minél kevésbé szennyezik a felületet, és annál könnyebb lesz tisztítani, annál jobb az Ön számára és magának a felületnek. A legalkalmasabbak a sima felületkezelő anyagok vagy nagyon kis porozitásúak.

Vegyi ellenállás

Mosószerek és más háztartási termékek hatása alatt a bevonat összeomolhat, ami nem kívánt következményekhez vezethet. Ezért válasszon olyan anyagokat, amelyek ellenállnak az agresszív szereknek.

A felületek típusai

Elképzelhető, hogy a falakon csempe nélküli fürdőszobai tervet készítenek, és erre számos különböző eszköz létezik, amelyekről beszélni fogunk. A csempék mellett a fenti feltételeknek megfelelő anyagok is:

 1. Vízálló festék.
 2. Linóleum.
 3. Öntapadó film.
 4. Vízálló tapéta.
 5. Műanyag panelek, ők is iparvágányok.
 6. Mosaic.
 7. Bélés fából, MDF.
 8. Porcelán csempe.
 9. Üvegblokkok.
 10. Az olajruhához.
 11. Kő.

Mint láthatja, a fajta elegendő ahhoz, hogy pontosan válassza ki, amire szüksége van. Beszéljünk többet az egyes anyagokról.

festék

A fürdőszoba díszítésének módja, kivéve a csempe, olcsó, akkor hagyja abba ezt a változatot. Javasoljuk, hogy a fürdőszobában lévő falak nedvességálló latex vagy akril festékkel lefedjenek. Többek között ez a felület antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, megakadályozza a penész megjelenését.

Fontos! Mielőtt a festéket száraz falra helyezi, vízzel szemben repedő alapozót kell felállítania a felületen, és csak akkor kezd dolgozni.

Ez a fajta dekoráció lehetővé teszi, hogy egyedülállóan díszítse a falakat: festés, keverés színek, rajzok. A téglafal előnyös ebben a fényben. A mosogató és a fürdőszoba körüli zónákat üvegblokkkal vagy üveggel kell lezárni.

Ha festéket használ a falra, akkor a következő előnyöket élvezheti:

 1. Könnyű gondozás.
 2. Hygiene.
 3. A színpaletták széles választéka.
 4. Egyszerű munkát végezni.
a tartalomhoz ↑

linóleum

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát? A csempe mellett linóleum is használható. Sokan meglepődnek egy ilyen váratlan alternatíva miatt, mert sokkal ismertebb az ilyen típusú anyag a padlón. Valójában a linóleum falainak számos lehetősége van. Ugyanakkor ez a fajta falburkolat elengedhetetlen előnyt jelent. A legfontosabbak a következők:

 1. Az ízületek hiánya, amely lehetővé teszi, hogy ne hozzanak létre környezetet a baktériumok termesztéséhez.
 2. Viseljen ellenállást. A linóleum életében, akár a padlón is legalább 10 év, mit mondhatunk a falakról.
 3. A különböző textúrák és tervezési megoldások.
 4. Egyszerű telepítés. Az ilyen javításokat a legtapasztaltabb ember is elvégezheti.

Fontos! A linóleum helyes beillesztéséhez teljesen alá kell illeszteni a falakat: a felesleges anyagokat távolítsuk el, a gitttel feltöltsük, feltöltsük, majd ragasszuk fel a felületet.

Öntapadó film

Az egyik legfrissebb megoldás a faldíszítéshez. A film nagyon változatos anyag, amely kielégíti a legigényesebb vásárló igényeit is.

Beszéljünk az anyag előnyeiről másokkal szemben:

 1. Gyors és olcsó do-it-yourself fürdőszoba javítás.
 2. Könnyű gondoskodni, nem igényel sok figyelmet.
 3. Különböző színek, árnyalatok, textúrák.
 4. Ragaszthatja az ilyen anyagokat bármilyen felületen.
 5. Azok számára, akik gyorsan szeretnék változtatni a belső téren, az öntapadó film a legjobb megoldás.

Nem kímélték ezt az anyagot és néhány hibát:

 1. A film maximális élettartama 10 év.
 2. A fürdő helytelen kezelésének köszönhetően kórokozó baktériumok keletkezhetnek ebben az anyagban.
a tartalomhoz ↑

Vízálló tapéta

Ha a fürdőszoba falai jól vannak kialakítva, és nincsenek nagy szabálytalanságok, a tapéta is alkalmas lesz a befejezésre. Mivel a szoba különleges mikroklímája nem teszi lehetővé a hagyományos használatot, nedvességálló tapéták alkalmasak arra, hogy ragaszkodjanak hozzá. Ezek közül választhatnak vastag vinil tapéta, amely mosható és tisztítható.

Fontos! Hosszú vízzel való érintkezés esetén a nedvességálló tapéta változata sem képes ellenállni, ezért azt javasoljuk, hogy használja őket a fürdőből és a mosdóból.

Műanyag panelek

Kérdezzen egy kérdést, hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában, a csempe mellett, ne felejtsd el ezt a lehetőséget, mint a műanyag panelek. Ezáltal gyorsan és egyenletesen nedvességálló felületet hoznak létre.

Fontos! Ha a helyiség lehetővé teszi, a panelek azonnal rögzíthetők a csempe fölött, anélkül, hogy időt vesztenének a falak kiküszöbölésére és összehangolására.

A műanyag panelek nagy előnye a csempékhez képest az a tény, hogy a panelek nagy felületűek, ami azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítésre lesz szükségük azok telepítéséhez.

Az anyag kétféle módon történő rögzítéséhez: a kereten és a folyékony köröm használatán.

Fontos! Az első lehetőség hasznos lehet a falak nagy szabálytalanságai esetén. A keret főként alumínium vagy műanyag profilokból vagy fadarabokból készült, speciálisan antiszeptikus kezeléssel. Az ízületek ebben az anyagban szinte észrevétlenek és a falburkolat úgy néz ki, mint egy darabból álló szerkezet.

mozaik

Ha a falak csempe nélküli csempeburkolását látványosan kívánja használni, használjon mozaikos lehetőségeket. Az a képesség, hogy rajzokat állítson össze, különböző méretű egyedi elemeket díszítsen meg, többek között megkülönbözteti ezt az anyagot. Emellett az anyag vizuálisan növeli a helyiséget a helyiségben, amit egyéb lehetőségek hiányoznak.

Fontos! A mozaik számos más anyaggal kombinálható, amely minden esetben hasznosnak tűnik. A mozaikozáshoz készségekre van szükség, ezért jobb, ha ilyen szakszerűtlen munkát bízunk a szakemberrel.

Öntött

A szokásos bélés mellett gyakran nedvességálló, műanyagból vagy MDF-ből készül. Ez a műanyag nem különbözik a fenti táblázatoktól, és a legmegfelelőbb megoldás még az MDF. Az anyag felszerelése kézzel könnyen elvégezhető.

Az MDF előnyei közé tartoznak:

 1. Az anyag könnyű felszerelése és karbantartása.
 2. Nedvesség, fényállóság.
 3. Az anyag hangszigetelési tulajdonságai.

A fürdőszobában lévő falak fedezésére fából készült csapólapokkal és nem kockáztatható bevonattal elegendő fedezni világos lakkal vagy viasszal.

Fontos! Ha lehetséges, tegye a szigetelést a bevonat és a fal közé, és így melegítse a hideg helyiséget.

Porcelán kőagyag

A porcelán tartós minőségű anyag. Erõsebb, mint a cserép, de a hátránya, hogy hiányzik a különféle színek. Ugyanakkor számos előnnyel meggyőződik arról, hogy a falak díszítése nem csak nagyszerűnek tűnik, hanem nagyon hosszú ideig is szolgál.

Az előnyök között különbséget tesz:

 1. Erő.
 2. Nedvességállóság.
 3. Hygiene.
 4. Fény, nedvesség és hőállóság.
 5. Nagyobb kopásállóság.

Fontos! A porcelán csempe elrejtheti a shtrobleny vezetékeket és más kommunikációt.

Üvegblokkok

Miután elvesztette népszerűségét, az üvegblokkok ismét vezető szerepet töltenek be az értékesítésben. Gyorsan segítenek létrehozni egy nagy fürdőszobai designot, a csempe nélkül a falakon.

Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 1. Tökéletesen összehangolódik más befejező anyagokkal, ami óriási lehetőségeket teremt az egyedi belső kialakításban.
 2. Könnyű gondozás.
 3. Hygiene.
 4. Az anyag fényáteresztése lehetővé teszi, hogy csak az üvegblokkok segítségével különítse el a zuhanyzó területét az egész fürdőszobából.

Fontos! Az anyag mínuszát mindenfajta karcolásnak és más kárnak érzékeltetik. Üvegblokk falának létrehozásához gyorsan elvégezheti azt.

Természetes anyag, amely mindig szépnek és elegánsnak néz ki a belső térben. A piacon kínált fajta elég ahhoz, hogy egyszerűen és ízlésesen díszítse a fürdőszobát.

A probléma az, hogy ha úgy gondolja, hogyan kell díszíteni egy fürdőszobát, kivéve a csempe olcsó, akkor ez nem az Ön opció. Sok ilyen anyag hozzáférhetővé válik a magas költségek és a munkahelyi munkák miatt. És ha pontosabban - az a pénz, amelyet a mesternek a befejezés után költött, mert magának kell kivennie a kővet, sok tapasztalatra van szüksége.

Fontos! A mesterséges kő olcsóbb az eladni, de az ára még mindig magasabb, mint a hasonló anyagok piacán.

viaszosvászon

Ha gyors javítást szeretne, akkor ez az opció az Ön számára. Az öntapadó filmhez hasonlóan számos színes megoldás létezik, ugyanakkor nem az anyag tartóssága. De ha gyakran próbálkozik a belső térrel és 5 év alatt gyakrabban változtatja meg, akkor ez a lehetőség tökéletesen megfelel.

Videó felvétel

Mindezek a megoldások kimerítően válaszolnak arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a falak falát csempézni a csempe kivételével. Ha választani szeretné ezt a vagy az anyagot, ne felejtse el figyelembe venni a fürdő sajátosságait, a kísérletek iránti szeretetet és az Ön által választott egyéb tényezőket. Keverjük össze, és egyezik! A szomszédos fürdőszobákban, különböző színű, vagy akár különböző anyagokból álló külön zónákkal - ez különleges kényelmet kölcsönöz a fürdőszobának.