Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát, kivéve a csempe?

A fürdőszoba befejeztével a csempe a leggyakrabban használt. Nem a hagyományról van szó, hanem nagyon kényelmes anyag. Higiénikus, nem fél a nedves, szép, tartós. De ez nem az egyetlen megfelelő anyag, a mi korunkban van valami díszíteni a fürdőszobát, kivéve csempe.

10 lehetőség

A papír nem felel meg, a nedvességtartalom rövid élettartamú. Az akril és a vinil jobb. Vásárláskor a "három hullám" szimbólum vagy egy festett tisztító kefe (nedvességálló), stabilabbak. A vízállóság azonban még mindig nem kielégítő: a nedvesség behatol az ízületekbe, és fokozatosan megrongálódáshoz vezet.

Üvegszál

De ezek jól illeszkednek. Szövetek, csak a szálak üvegből készültek. A speciális jacquard gépek lehetővé teszik, hogy különböző felületi mintázatot kapjon.

Nagyon jó bevonat, tartós (akár 30 évig is használható), környezetbarát, nem tűzveszélyes, nem igényel ideális felületet, ha alkalmazzák. Nem fél a gombáktól, nedvességtől. Sőt, ez a tapéta védi a falakat magától a károsodástól, olyan erős. Sajnos, az ár sokkal magasabb, mint a normál háttérkép, de megéri.


Ne keverjük össze az alkalmazáskor: a belső és a külső oldalak hasonlóak, de vannak különbségek. Tekercsben az elülső oldal belsejében van feltekercselve, egyes gyártók színes csíkkal jelzik a külső oldalt. Különleges ragasztó kívánatos. A "kár" félelmei az üveggyapotból átvettek, hülyék és az információk hiánya miatt: ezek teljesen más anyagok. Fali díszítés után az ilyen háttérképet úgy lehet hagyni, ahogy van, akár festett, alapozott vagy díszített is - tetszés szerint. Az ilyen tapéta megfelelően díszíti a fürdőszobát.

Öntapadó film

A tapétahoz hasonlóan, de PVC-fóliából készült, ragasztót már alkalmaztak. Olcsó, de nagyon alapos előkészítést igényel a falak elkészítése előtt, ami növeli az eredmény költségét. Igen, és nagyon óvatosan kell alkalmazni. És még mindig instabil, néha dagadt vagy hámozott, hogy a fürdőszoba nem fest...

Műanyag panelek

A videóban: a PVC panelek köre

Egyszerű kivitel: 2 sínek rögzítettek, a panelek váltakozva csatlakoznak hozzájuk. Nagy választék, olcsó, nedvességállóság. Ezenkívül lefedhetik a csöveket, kábeleket, anélkül, hogy akadályoznák őket, még a fal kisebb építési hibái is. Igaz, a nedvesség páralecsapódhat a falak és a panelek között. Ezenkívül az anyag törékeny, ütközés vagy könnyezés van az ütközéstől (azonban ez a sérült csatlakozó könnyen cserélhető, ha szabadon maradt). Idővel sárguljon. Egy másik hátrány: az anyag rendelkezésre állása és egyszerűsége meghatározza annak előfordulását nyilvános helyeken. És a fürdőszoba (analógia szerint) nem elég okos...

gipszkarton

Csak nedvességálló gipszkartonról beszélhetünk, a másik nem alkalmas a fürdő tisztítására. Olcsó, könnyen telepíthető, javítja a hangszigetelést. Nem nagyon szép önmagában, ezért a későbbi festés kívánatos. Ráadásul a fürdőszoba mennyiségének csökkentése esetén csökkenthető, és ha ilyen kicsi...

mozaik

Időigényes befejezés és művészi ízlés is szükséges. De széles választék, elvileg bármilyen minta lehetséges. De az ellátás tekintetében a csempe egyszerűbb ebben a tekintetben, kevesebb szabálytalansággal rendelkeznek.

Kő, természetes és mesterséges

Természetes drága, hogy néhány számára ez hátrány, nem pedig előny. A kő nehéz, ami különös gondosságot igényel a szerelés során. Jobb, ha szakembert bérelsz. Márvány (gyakran azt is jelenti, hogy brecciák, dolomit, karbonát keverékek) gondoskodni kell. A gránit magas erődítmény. Maga a magas ár nem garantál egy csodálatos eredményt. Például a gránitlapokkal ellátott fürdőszoba teljesen díszítheti egyfajta barlangba, és egyáltalán nem elegáns...

Csökkenti a helyet, így rossz választás kis helyiségméretekkel. Mesterség nagyjából hasonló a természetes, de sokkal olcsóbb.

faipari

Nem rossz választás. Az anyag speciális impregnálást igényel, de nedves is. Finoman égetheti a paneleket, áztassa a foltot a textúra fejlődéséhez, nem pedig szebbé téve. A tudatalatti szintre felemelkedés valahol, talán mindannyian az elmúlt életben druidák. Utakon. Megfelelő formatervezést igényel a fürdőszobai elemek többi részében (akasztók, polcok, tükrök).

Dekoratív vakolat

Enyhén hasonlít a szokásos vakolatra az alkalmazáson - ugyancsak vastag tömegű, a falon elkenve. De csak egy nem szakértő véleménye szerint, valójában egy különleges anyag. Nagyon szép, ha helyesen történik. Az ilyen vakolatok különféle típusai most készülnek el, ezért könnyű választani egy gyönyörű koncepciót a koncepciót illetően. Ezenkívül a "márvány" kivitel nagyon jelentősen különbözik a valódi márvány értékétől. Az olcsóság irányába egyértelmű.

festmény

Talán az egyik legolcsóbb cserélhető cserealkatrész (bár az ár a festék kiválasztásától függ), jobb latex festék használata - ellenáll a nedvességnek. Az eredmény kevésbé függ az alkalmazási módtól - mindenre alkalmas: ecsettel, hengerrel, permetezéssel. És sokat - az előadó művészi ízéből és készségéből. Ez nem egy monoton festmény, bár itt kiválaszthat bármilyen színt. Valódi képeket rajzolhat vagy stencileket készíthet. Sajnos, a szürke sovok falak csak a csalódást idézik...

Eredeti cserépcsere ötletek

Üvegdarabokat használhat. Ha tulajdonos nélküli anyaghoz lehet hozzáférni, mondjuk, ismerősök dolgoznak a kettős üvegezésű ablakok telepítésekor (és nincs helye a régi tulajdonosoknak, hogy ablakokat kapjanak, felkérik őket, hogy vegyék fel őket). A Salamander műanyag ablakok beszerelését és értékesítését Ukrajnában az OKna5 kezeli. Megismerkedhet a vállalat részletes információival és érdeklődésre számot tartó kérdéseivel a http://okna-kiev.com.ua/okna-salamander/ címen található linkre kattintva.

Az üvegvágó ugyanazokat a darabokat vágja le, és a csempe helyett használja. Tükröket is használhat. Igaz, az amalgám fél a nedvességtől, ráadásul gondosságra van szükség: a tükör tükrözi a port, ugyanolyan szennyeződéssel, mint piszkosabbnak tűnik. A kombináció lehetséges: használd a falat vászonként, és festéssel festesz be üvegre.

Tehát, ahogy az eleinte mondták, annak érdekében, hogy a fürdőszobát a csempe mellé lehessen tenni, a falak díszítésének különböző módjai vannak. Mindenesetre nem csak (nem annyira) az erőfeszítések és a pénz fontosak, hanem a művészi ízlés. Azonban nem egy sivatagi szigeten élünk: könnyű megtalálni a szabad tanácsadókat, vagy felvenni a tervezőt. A második módszer megbízhatóbb, de drágább.

Mi lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában, a csempe kivételével

Sokan úgy vélik, hogy a csempe falakon kívül a fürdőszobában már nem lehet befejezni semmit. Sőt, a kerámia csempe a legjobb megoldás - nincs kitéve a nedves környezet a fürdőszoba, a hőmérséklet különbség. De ez valóban az egyetlen módja annak, hogy a falak falát a fürdőszobába vágják? A befejező anyagok piaca más megoldásokat kínál.

Fali dekoráció a fürdőszobában

Az egyik lakásban lévő fürdőszobában sok negatív környezeti hatás érhető el. Ez a magas páratartalom a megfelelő szellőztetés hiányában - általában természetes, nedvességnek és kondenzátumnak nem elegendő ahhoz, hogy ne felhalmozódjon a falak és a mennyezet felületén. Következésképpen a faldíszítésre szolgáló anyag, amely a fürdőszobában lévő cserép alternatívája, a következő legyen:

 • Ellenáll a magas páratartalomnak, a levegő hőmérsékletének, a páralecsapódásnak.
 • Környezetbarát - tilos olyan anyagokat használni, amelyek mérgező, veszélyes anyagokat bocsátanak ki egy lakóövezetben.
 • Higiénikus - a fürdőszoba dekorációra kiválasztott anyagok legyenek könnyen moshatók. A fürdőszobának különleges követelményei vannak a tisztaságra nézve.
 • Tartós - az anyag, amelyet a fürdőszoba falaira választanak ki, hűségesen kell szolgálnia legalább több évig, tekintettel a költséges javítási költségekre.
 • Gyönyörű. Az esztétikai elem nagyon fontos. A tervezés szabálya - egy lakás vagy ház teljes belsejét ugyanabban a stílusban kell elkészíteni.

Ha saját fürdőszobájába kívánja javítani a fürdőszobában, olyan fontos tényező is, mint a könnyű telepítés. Az ehhez szükséges szakemberek meghívása további javítási költségeket von maga után.

Fontos! Amikor kiválasztja a fürdőszoba falához tartozó anyagot, amely lecseréli a cserépet, vegye figyelembe ezt a mutatót a tapadásnak. Az a képesség, hogy határozottan tapadjon a fal felületéhez, kulcsfontosságú a javítás tartósságához.

A műanyag táblák utánzhatnak fát, természetes kőből vagy téglából

Kiválasztási kritériumok

A higiéniás helyiség falainak anyagválasztását nem csak az anyag tulajdonságai befolyásolják, hanem:

 • A szoba stílusa;
 • A fürdőszoba mérete és alakja;
 • Az elrendezés jellemzői;
 • A színek kiválasztása;
 • Becsült tervezési megoldások - podiumok, többszintű mennyezetek, rések kialakítása;
 • A vízvezeték típusa.

A dekoratív gipsz tökéletes a klasszikus stílus kialakításához a fürdőszobában.

Általános tervezési szabályok

A fürdőszobai falak befejezésének általános szabályai azt igazolják, hogy a kis helyiségekben világos színeket, vízszintes vonalakat, tükröket kell választani - vizuálisan bővítik a helyet.

Nagyméretű fürdőszoba esetén több anyag felhasználható a "nedves" és a "lakó" zónák, a sötét árnyalatok elválasztására. A minta, tükör vagy többlépcsős függesztett mennyezet függőleges iránya nem tilos.

A texturált díszítő vakolat friss jegyzeteket ad a fürdőszobába.

Természetes anyagok fal dekorációhoz

Minden lakberendezési dekoráció a lakásban lehet osztani természetes és mesterséges. Az elsőek - a fa, a kő - előnyben részesítik a környezettudatosságot, de a modern technológiáknak köszönhetően a mesterséges anyagok erőssége, higiéniája és tartóssága magas tulajdonságokkal bírnak, amelyeknek köszönhetően ilyen népszerűek.

A modern feldolgozási technológiáknak köszönhetően egyre inkább használják a fát és a kőt a fürdőszobák díszítésében.

A természetes anyagokat a falak befejezéséhez a fürdőszobában kerámia cserép helyett előnyben részesítik a kőt. Szigorúan, szilárdan és költséges módon - ez a fajta dekoráció jellemezhető. Kétségtelen előnyei:

 • A környezettudatosság természetes kő, melynek biztonsága egy személy számára kétségtelen - nem bocsát ki mérgező anyagokat a levegőbe, nem alkot olyan vegyületeket, amelyek károsak lehetnek más anyagokkal rendelkező emberek számára.
 • Magas nedvességállóság - a természet által létrehozott minőség. A márvány, gránit, tekercs és egyéb anyagok díszítésére falak a fürdőszobában, nem fél a víz vagy a gőz.
 • A kilépés egyszerűsége - a lúgokat tartalmazó mosószerek ellenállóképessége.
 • Az esztétika - a természetes kő fényűző - ezért a klasszikus, történelmi stílusban díszített, nagy területek drága belső terét használják - barokk, rokokó, gótikus és mások.

A kő segít a legmerészebb projektek megvalósításában

A kőfajták közül a márvány a leghíresebb - gyakran cserélik a falakat a fürdőszobába, amikor cserepet keresnek - a legkisebb nedvszívó képességgel és minimális sugárzással rendelkezik. Azonban a márvány nem olcsó, megköveteli a szakképzettséget, és különös gondot fordít a magas esztétikai tulajdonságok hosszú ideig tartó megőrzésére.

A márvány az egyik legdrágább anyag, amelyet a fürdőszobák befejeztével lehet használni.

faipari

A fürdő díszítésére szolgáló természetes fa népszerűtlen, egyszerűen megmagyarázható: a fa könnyen felszívja a nedvességet, nem képes ellenállni a magas hőmérsékletnek, különös gondot igényel.

Azonban a csempe helyett a fürdőszoba a falon gyakran használnak panelek speciális bevonattal. A fa:

 • Nedvességálló - ez különleges vegyületekkel történő kezeléssel érhető el;
 • Ellenálljon a gomba kialakulásának;
 • Alacsony deformációs kapacitással rendelkezik.

A legalkalmasabb fajták a falak falba történő cseréjéhez, a cserép alternatívájaként: tölgy, szil, hamu. A "nedves" zónákban bambusz, teak, cédrus, vörösfenyő, parafa, stb.

Fontos! A faelemeket klasszikus belső térben, rusztikus, öreg stílusban lehet használni.

Wall papír tapéta a fürdőszobában

Ez a lehetőség, hogy a fürdőszobában a falak befejeződnek a cserép helyett, nagyon kedvelt, pozitív tulajdonságai közé tartozik az alacsony költség, a fürdőszoba önálló javításának képessége. Fontos, hogy csak a megfelelő háttérképet válasszák meg - nedvességállónak kell lenniük. A fürdőszobában más választási lehetőségek állnak rendelkezésre, sokan vannak.

Vinyl tapéta

Polimerből készülnek, és nyugodtan elviselik a hőmérséklet változásait, a magas páratartalmat és a párologtatást. Többet költenek, mint más lehetőségek, de tovább tartanak.

mosható

Ez egy olcsó lehetőség, amely lehetővé teszi a könnyű nedves tisztítást egy szivacsos és tisztító oldattal. Egy speciális bevonat védi őket a nedvességtől, ami megakadályozza a víz bejutását. Hosszú ideig, mint a vinil, nem fognak tartani, de ennek oka lehet, hogy gyakrabban frissítik a fürdőszoba belsejét.

Öntapadó

Az ilyen anyagok könnyen kezelhetőek, nedvességálló ragasztós alapú film. Könnyedén és gyorsan alkalmazhatók a falra, de az opciók megválasztása korlátozott, ezért a fürdőszoba falának ez a kialakítása nem népszerű.

folyadék

Ez egyszerűen természetes szálakból, pamutból és ragasztóból álló vakolat, amelyet száraz keverékként adnak el, vízzel hígítva és a falakra. A szín felvitelének lehetősége lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy választott fürdőszobát. Száradás után a gipsz falak ellenállnak a víznek és a gőznek. Bizonyosodjon meg róla, hogy egy réteget vagy több réteg akril lakkot használsz a tetejére.

Üvegszál

Az "üveg" szó azt mondja, hogy nem félnek a víztől és a gőztől. Az üvegfalak alapja egy üvegszál, keményítő impregnálással, amely tartós bevonatot biztosít a falakon való alkalmazást követően, melyet sokszor át lehet festeni, ha frissíteni kívánja a fürdőszoba kialakítását. Finishing lehetőség - nem olcsó, de tartós, környezetbarát és magas nedvességállósága miatt - az egyik legnépszerűbb.

Műanyag panelek a fürdőszoba falain

A műanyag panelek széles választéka - színes, mintázott - népszerűvé teszi őket, amikor díszíti a falakat a fürdőszobában, a csempe helyett. Előnyük:

 • Alacsony ár;
 • Könnyű telepítés - a javítások önmagukban is elvégezhetők;
 • tartósság;
 • Nedvesség és páraállóság;
 • Higiénia és az egyszerű gondozás.

Hátrányok: gyúlékonyság, alacsony mechanikai szilárdság. Az egyik panel sérülése esetén a különleges szerelési technológia miatt az egész falat szét kell szedni.

Gipszkarton fürdőszoba

Gipszkarton a falak befejezéséhez a csempe helyett a helyiségben, amely nem büszkélkedhet nagy méretű - a választás nem a legjobb. Cserép helyett használják, amikor szükséges az ívelt felületek összehangolása, vagy éppen ellenkezőleg, egy speciális kialakítás - rés, kanyar, rétegezés.

Válassza míg a helyiség, amely mindig nagyobb a páratartalom, akkor csak speciális lemezek - vagy cement-mosható. Ezek könnyen megkülönböztethetők másoktól a zöld színük miatt.

Előnyei a gipszkarton

A gipszkarton előnyei az, hogy kényelmes felhelyezni, kis súlya, megfizethető ár. Ezenkívül kedvező mikroklímát tart fenn a fürdőszobában, és magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

hiányosságokat

Mint ilyen, a gipszkarton nem hagyhatja - a felületet díszített rá kell festeni vagy illessze más anyagokat - például tapétázottan. Az igény, hogy túlélje telepítése után gipszkarton lapok egy pár napig a teljes „zsugorodik” őket a helyükre, és további töltőanyag, primer kiterjeszti a javítás alatt.

Festék falak a fürdőszobában

Az évek során a festés helyett cserép helyett a legkedveltebb megoldás. A piac tele van különféle vegyületekkel, amelyek jobb nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A festék helyett a festék előnyei

A legfontosabb előny az, hogy képesek vagyunk a saját kezeinkkel javítani a munkát. Ezen kívül:

 • A textúrák közül választhatnak: festék matt, fényes, texturált;
 • Olcsó költség - figyelembe véve azt a tényt, hogy Ön festeni fogja magát, a javítás olcsóbb lesz;
 • A színek széles választéka - a színárnyalatok hozzáadásával megteremtheti magának a szükséges árnyalatot;
 • Egyedi beltér kialakításának lehetősége festékek használatával - légfúvással, festéssel, akril lakkozással több rétegben;
 • A javítás sebessége - az üzleti tevékenység reggelen történő felvétele, este befejezheti a festést.

A fürdőszobai festékek típusai

Higiéniai helyiségek nem ajánljuk olajfesték - ez a „nem lélegző”, ami egy sűrű film, és végül majd feltörni, tartsa távol magát a falon. A legnépszerűbb módszere festésével a falak a fürdőszobában helyett burkolólap a vízfelhasználás-alapú és víz-diszperziós készítmények.

Vízemulziós festék

A lakások belső falainak, köztük a fürdőszobának a festésére szolgáló legáltalánosabb lehetőség. Festék előnyei:

 • Alacsony ár;
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Környezetbarát;
 • Gyors száradás

A vizes emulziós festék könnyen használható, a falakra egy hengerrel vagy egy szórópisztollyal történik. Bármilyen árnyalatot hozhat létre a szükséges pigment hozzáadásával. Idővel, még a napfény vagy az elektromos izzók hatása alatt sem, a felület nem fakul vagy elhalványul.

Fontos! Nincs szaga és talán csak egyetlen hátránya - nem mosható. Mindazonáltal több lakkal történő takarással is kiküszöbölhető.

Víz diszperziós festék

A belső munkákhoz kétféle festék van:

Mindkét vegyület hozzáadásával ellenállnak a gomba, ezért alkalmasak a csempe helyett a fürdőszoba falaira. Amikor a felületre kerülnek, eloszlatják a halvány szagot, amely gyorsan eltűnik, így a festékek környezetbarát anyagok.

Mindkét festék sima felületet képez, kis repedésekkel töltve, a falak száradása után nedves tisztításnak vethető alá.

Szilikon festék - a harmadik típusú víz-diszperziós színező kompozíciók, amelyek helyettesíthetik a csempe a fürdőszoba falain. A közelmúltban jelent meg, és felülmúlja az összes fent említett festéket, de túl magas ár, és nem mindenki számára elérhető.

mozaik

A választás, hogy mit lehet cserélni a cserép a díszítés a falak, a fürdőszoba, lehet tekinteni egy üveg és fém mozaik, agglomerátum - a modern anyag, amely úgy néz ki, mint a kerámia. Ezek vékony csempe különböző színű, fényes felület. Mosaic igényel némi stílus készségek agglomerálódnak egyszerűen fogalmazva, hogy tartós és megbízható. Azonban mindkét anyag drága befejező, ezért nem népszerűek.

Sokféle lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy válasszon a változat berendezés, amely felváltja csempe, hogy illik a költségvetést, és lehetővé teszi, hogy megtervezzük a belső tér a stílus.

Hogyan lehet díszíteni egy fürdőszobát, kivéve egy csempe: fényképek, lehetőségek, tippek


A fürdőszoba befejeződésének gondolata során a csempe a legfontosabb anyag, amely meglehetősen érthető - kiválónak bizonyult, és a legmegfelelőbb és tartósabb befejező anyagok egyikeként széles körben alkalmazható. Igen, és szép, senki sem vitatja.
Azonban a csempeanyagok a fürdőszoba befejezéséhez nem korlátozódnak csak egy, a mai piac kínál sok alternatív lehetőségeket, az elérhető egzotikus. Nézzük meg a fürdőszobában lévő felület felületét, legalábbis több tucat rendelkezésre álló anyagon belül. Szóval induljunk el.

1. Festés

Megfizethető, meglehetősen megbízható és jól felszerelt befejező módszer. A latex festék tökéletesen tolerálja a nedvességet és nedvességet, ezért a fürdőszobákban ajánlott. Mielőtt megvásárolná a festéket, eldöntheti, hogy milyen színsémát szeretne látni minden nap: a sima festés nem a legsikeresebb tervezési lehetőség, de a színkombinációk, a zoning az, amire szüksége van. Legalább rajzolhat képeket, mindez a művész készségétől függ. A befejezés költsége, a végén, erősen függ a megvásárolt festék költségeitől.

2. Öntapadó film

A PVC film egy olcsó anyag, amely azonban helyettesítheti a festést. Az önkötés különféle színei és textúrái sok tervezési ötlet megvalósítását teszik lehetővé, és a felület ellenáll a nedvességnek. De van egy nagy "de": a film alatti felületek előkészítése különösen magas minőségű, különben a duzzadás és a delamination nem kerülhető el. És egyébként időnként elmarad néhány helyen...

3. Háttérkép

Az öntapadó film után logikus, hogy visszahívja a tapétát. Nyilvánvaló, hogy a papír tapéta opciót azonnal el kell dobni, minden szemet - a vinil és az akril, amelyek nedvességállósággal rendelkeznek, különösen a mosókefével vagy három hullámformával jelöltek. De még ebben az esetben is, fogadja el, hogy az idő múlásával újra meg kell végeznie a javítást a fürdőszobában, cserélje ki az ízületek és néhány helyen duzzadt háttérképet.

4. Üvegszál

Ha valóban hátteret szeretne a fürdőszobában, akkor olyan üvegből kell választania, amely sokkal drágább, mint a fenti, de az egyetlen, amely igazán alkalmas a fürdőszoba működési feltételeire. Az üvegszálakból készültek, teljesen környezetbarátek, nedvességállóak és tűzállóak, ellenállnak a gomba megjelenésének, megbízhatóan szolgálják a garanciát 30 évig. Ezen kívül nagyon szép, sokféle díszítést és textúrát kínál, barátságos a festészethez és a különböző díszítési módokhoz.

Fontos:

- használjon speciális ragasztót;
- megkülönbözteti az elülső (külső) és a belső oldalt (tekercsekben, a külső oldal "belül néz ki", és egyes esetekben színes csíkkal van jelölve);
- Értsd meg, hogy az üvegszálak káros hatásaival kapcsolatos aggodalmak teljesen és teljesen megalapozatlanok.

5. Gipszkarton

Természetesen csak nedvességálló gipszkartonok alkalmasak a célunkra. Az előnyök - olcsó, gyakorlati anyagok, kényelmes felszerelés, bónusz javított hangszigetelés formájában. Hátrányok - filmek festése vagy beillesztése, a fürdőszoba mennyiségének csökkentése, ami gyakran kritikus lehet.

6. Műanyag panelek

Ha egy dióhéjban - "olcsó és dühös". Egyszerűen szerelhető, nedvességálló, és kiválaszthatja a megfelelő külső kialakítást. Jó, mert felmelegíthetik a falak közepes szabálytalanságát. Ugyanakkor az objektivitás kedvéért emlékezzünk a műanyag panelek hiányosságaira: törékenyek, elveszítik megjelenésüket (sárga színűek), nedvességet gyűjtenek a hátsó és a fal közötti résbe, nehéz elegáns fürdőszoba megjelenést találni: az egyszerűség és az elérhetőség, a nyilvános helyeken történő széleskörű használat néhány szobát adhat "Olcsó" nézet.

7. Fa

Nos, ez a fához tartozik. Nos, nem rossz döntés: a különleges feldolgozás által megjelenített textúra a helyzetet szilárdsággal és eleganciával változtatja, a színárnyalatokat megváltoztathatja, kiválóan illeszkedik a dekor fém elemeihez (aranyozott tükörkeret, "bronz" csapok és fogantyúk stb.). Azonban: drága, megfelelő előkészítést igényel (impregnálás, befejeződés), korlátozza a tervezési lehetőségeket.

8. Kő (természetes vagy mesterséges)

Nos, mondjuk - egy amatőrnek: a megjelenés gyakran lehangoló hatást gyakorol az érzékelésre, a márvány hidegségére és a gránit dömpingjére (a mauzóleum hasonlít valamire...), a "pompozgás", amely elnyomja az anyag súlyát és a kő textúráját. Bár ismét egy amatőr. Ráadásul a kő drága és technikailag nehéz, nagyon jó szakember szükséges. Igen, és nagyszerűen csökkenti a tér észlelését.

9. Dekoratív vakolat

Jól használható a fürdőszobában, különleges falburkoló anyag. A dekoratív vakolat típusai ma - sok minden, nem minden ízlés, saját előnyeivel. Ha mindent jól csinál (ha nem magad, akkor egy szakértő, aki ezt megérti), akkor kiváló eredményt kapsz. Továbbá, ésszerű áron.

10. Mozaik

Ó, ez a mozaik: az ókori Róma idejétől, és még mindig izgalmasan megragadja az elegáns designok sok értelmezőjének elméjét azzal, hogy képesek a legösszetettebb művészi tervek megvalósítására, valamint az azzal díszített felületek szépségére. A mozaik azonban a valódi mesterek munkájának színvonala, a megfelelő művészi képességekkel és a nagyon nehéz munkával kapcsolatos tapasztalatokkal. A működés során különös gonddal kell eljárni.

Ezek az alternatív csempe a fürdőszobában nem kimerítő felsorolás: annak célja, hogy megmutassa a különböző lehetőségeket, hogy ösztönözze a saját keresést a nem szabványos megoldásokra. A legfontosabb dolog természetesen művészi íz és széles kilátások. Lehetséges, hogy a javasolt "tucatok" elhagyása nélkül egyesíti a különböző anyagokat egy egyedi kialakításban, létrehozva saját, egyedi designját olyan fontos és naponta szükséges helyiségben, mint a fürdőszoba.

Fürdőszoba csempe nélkül: 4 módja a dogma megtörésének

Csempe - nem az egyetlen módja a fürdőszoba kialakításának.

Nemrégiben egy barátom megkért tőlem, hogy tanácsot adjon neki minden olyan fürdőszobai befejező anyagnak, amely nem csempe. Belefáradt a csempeibe, és nem akarja követni az általános tendenciát. Aztán felajánlották neki a választékot a különböző típusú felületek, amelyek működési tulajdonságaik kiválóak a nedves levegőben.

Úgy gondolom, hogy minden olyan kezdő kézműves, aki saját maga elvégzi a javítást, ilyen választási utasítás nem lesz felesleges.

Követelmények a fürdők anyagának befejezéséhez

A fő célja a fürdőszobában - a higiéniai eljárásokat vízzel. Ezért nem meglepő, hogy a benne levő levegő nagy mennyiségű vízgőzzel telített, ami káros hatással lehet a befejező anyagra és a zárt szerkezetekre.

Ezenkívül fürdés vagy zuhanyozás közben a víz hőenergia kerül a levegőbe, ami nagyon forró. Ezután a mosás befejezése után a szoba újra lehűl. Az állandó hőmérsékleti ingadozások ártanak a falak burkolatának, a padlónak és a mennyezetnek is.

A falon lévő falak befejezéséhez szükséges anyagoknak meg kell felelniük bizonyos követelményeknek.

A legjobb, ha ellenállnak a leírt csempéknek. Azonban az anyag ára meglehetősen magas, és nagyon nehéz telepíteni. A kerámiák ragasztásához a falaknál bizonyos képességekkel és képességekkel kell rendelkeznie.

Ezért ha a végrehajtás összetettsége miatt vagy más okok miatt nem kívánja használni ezt a bélést, akkor más lehetőségeket is használhat. Azonban a fürdőszoba cserépének alternatívája a következő követelményeknek kell megfelelnie:

Ezek a szempontok különböző mértékben megfelelnek a különböző típusú befejeződéseknek, amelyeket személyesen használtam a gyakorlatomban. Az alábbiakban leírom azokat.

Díszítő felületek fajtái

Az összes meglévő dekorációs anyag közül néhány olyan lehetőséget választottam, amelyek a fürdőszobába történő legtökéletesebbek:

A fürdőszobai falak dekoratív rekeszeinek fajtái.

Falpanelek: alternatív szám 1

Fürdőszoba, falpanelek.

Az első dolog, ami akkor eszébe jut, amikor gondolkodni, hogyan kell cserélni a csempe a fürdőszobában, a műanyag panelek. Azonban a PVC lécek mellett más anyagokból készült falpanelek is kaphatóak, amelyek közül sok megengedi a nedves levegőben történő működést.

Néhány lehetőség használatával olyan fürdőt díszíthet, amellyel száz pontos esélyt ad a szokásos cserépnek. Az igazság és a pénz kellően fizetnie kell.

A meglehetősen nagy karrierem során a fürdőszobák befejezéséhez a következő falpanelt kellett használnom:

 1. Egy természetes fáról. Általában értékes fa - tölgy, juhar, éger, cédrus. Nagyon környezetbarát környezetet biztosítanak, és lehetővé teszik a belső tér kialakítását klasszikus stílusban.

Fürdőszoba, fából készült falpanelek borítják.

Használhatók a magas páratartalmú helyiségekben, de ez speciális kezelést igényel - impregnálás viaszokkal, olajokkal vagy egyéb vízzel és szennyeződéssel szemben.

Nem javaslom a faelemeket a fürdőszobába helyezni, ahol közvetlen érintkezésbe kerülhetnek a vízzel. Bár a levegőben feloldott nedvesség, a védőbevonat folyamatos frissítésének függvényében, nem károsítja a felületet.

 1. Forgácslap táblák. Olcsó alternatíva az előző változathoz. A termékek forgácsból és fűrészporból készülnek, amelyeket fenol-formaldehid gyantákkal ragasztanak.

A forgácslapot leginkább a lakóházak díszítésére használják.

A dekoratív faforgácslemezek kis szilárdságúak és rosszul tolerálják a nedvességet. Ezért gyakorlatilag nem használják fürdőszobák díszítésére. Szélsőséges esetekben nagyon hatékony szellőzést kell igénybe venni egy erős szívóventilátorral.

 1. Farost. Faanyaggyártásból készültek, de itt hosszú növényi szálakat használnak, így javultak a víztaszító tulajdonságaik.

A fotó-fürdőszobai burkolat fa-fiber panelek.

A fürdőszobában vízzel érintkező felületek (4 páratartalom-tartomány) befejezhetők.

 1. MDF panelek. Ez az anyag nem olyan régen jelent meg, de már széles körben használják az építőiparban, a bútorgyártásban stb. A lemezeket nagyon finom faforgácsok nyomásával készítik magas hőmérsékleten és nyomáson.

Nedvességálló lemez MDF lapok.

Ha hőnek van kitéve, egy ragadós anyag szabadul fel a fa maradványaiból - a lignin, amely szerepet játszik a kötőanyagban.

Ez az anyag képes ellenállni a jelentős terhelésnek (még a bútorok és polcok is), jól nedvességet, alacsony hővezető képességet és nagyon higiénikus. Ezért biztonságosan ajánljuk a falfelületek simítására a fürdőszobában.

 1. Üvegtáblák. Ezek edzett üvegből készülnek, amelyet jól tolerálnak mechanikai terhelések. A nagy szilárdság, az abszolút hidrofobicitás, a higiénia és más pozitív tulajdonságok miatt az üveglemezek nagyszerűen használják a fürdőszobát.

A fürdőszoba üveglapokkal díszített.

Az anyag teljesen átlátszó, színesre festve, díszítéssel, mintával, nyomtatással. Én is találkoztam a faragott üveglapokkal.

Az egyetlen negatív az, hogy az üveg nem alkalmas minden belső stílusra és elég drága. De a csúcstechnika üveges fürdő csak egy belsőépítészeti drágakő.

 1. Gipszes vinil panelek. A széles körben használt gipszkarton lapok fejlett verziója. Szerkezetileg az ilyen termékek a szokásos GVL, de külső rétegük borítású, így az anyag önálló dekoratív kivitelként is használható.

A fürdőszobában gipszvászon panelek választéka.

A termékek természetes anyagokat utánozhatnak színben és textúrában, bizonyos színekben festettek vagy díszítéssel díszítettek.

Különbséget jelent a nagy tartósság, megbízhatóság és nedvességállóság. Alkalmas a fürdőszoba felszerelésére.

 1. Háromdimenziós panelek. Egyedülálló dekoratív anyag, amely lehetővé teszi, hogy gondoskodjon az egészségügyi helyiség eredeti stílusáról. A termékek egyedi lapok, amelyek felületén világosan megkülönböztethető megkönnyebbülést alkalmaznak.

Háromdimenziós panel a szoba kialakításában.

A készre gyártott részek falra vagy táblákba történő beépítésre alkalmasak, alapozó alapon akril vagy szilikon festékekkel történő további festéshez.

A tervezési módszer hátránya a költség. De a fürdőszobai megjelenés nem fogja megbánni az elköltött pénzt.

 1. Műanyag panelek. A kerámia cserép legáltalánosabb alternatívája. Ennek az anyagnak a népszerűsége nagy teljesítményének és alacsony költségének köszönhető.

A falak műanyag panelekből készülnek a fürdőszobában.

A műanyag lécek nagyszerűen díszítik a fürdőszobát. Még a zuhanyba is elhelyezhetők, ahol állandóan vízkibocsátásnak vannak kitéve. Sem a megjelenés, sem a működés időtartama, ez nem érinti.

Mivel a PVC panelek a legnépszerűbbek hazánkban, továbbra is leírom az adott anyag tulajdonságait. Tehát milyen előnyökkel jár a falak és mennyezetek műanyag lamellája a fürdőszobában:

 1. Környezetbarát. A lamellák gyártásához használt polivinil-klorid teljesen ártalmatlan az emberi szervezet számára. Ugyanabból a műanyagból, egyébként készítsenek például élelmiszercsomagolást és vízvezetékeket.
 2. Hőállóság. Az anyag megőrzi eredeti méretét és integritását nagyon magas hőmérsékleten. Gyújtás és olvadás lehetséges, ha meghaladja a + 370 Celsius fokot. Tűz esetén az anyag kis mérgező füstöt bocsát ki, ami nehezíti az emberek evakuálását és a tűzforrás megszüntetését.
 3. Nedvességállóság. A falpanelek teljesen vízállóak. Az ízületek nedvességének szivárgásának kiküszöbölése érdekében a lamellák végei zárócsuklókkal vannak ellátva. Az anyag porózussága alacsony, ezért kissé szennyezett és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.
 4. Egyszerű telepítés. A csempével ellentétben a panelek közvetlenül ragaszthatók a falakhoz, vagy a keretre vannak felszerelve. Ez utóbbi módszer lehetővé teszi a minimális költséggel a felület összehangolását, elősegítik a közművek, a szigetelés stb.
 5. Széles tartományban. Most értékesítve van egy hatalmas mennyiségű különböző műanyag panelek, amelyek kielégítik a művészi ízlés még a leginkább vőlegény vevő.

Ami az alakot és a méretet illeti, az alábbi lehetőségeket emelhetem ki:

 1. Lambéria. A műanyag lécek 3 cm hosszúak és 10 cm szélesek, bár 12,5 cm szélességű modellek vannak, leggyakrabban ezek a panelek fehér színűek, bár színváltozatokat találtam. A végeit európai típusú (széles zárású) és polka (keskeny) típusú zárszerkezetekkel díszítik.

Mennyezet a műanyag bélésből.

 1. A panelek. Ez a legnépszerűbb megoldás. A falpanelek hossza 2,6-3 méter, a szélessége 15-50 cm, munkám során nagyrészt 25 cm-es léccel dolgoztam. A külső felület festhető, lakkozható vagy ragasztható hőfóliával. Az alkatrészek nagyon szorosan csatlakoznak, a varrat szinte láthatatlan.

A falak a fürdőszoba műanyag lécek.

 1. A lemezeket. Ebben az esetben az egyik elem szélessége 80-200 cm, a hossza 150-400 cm. A habosított cellás poli (vinil-klorid) gyártási anyagként szolgál, de a felső réteg még mindig sima és külső terhelésnek ellenáll.

Műanyag lemezek a fürdőszoba díszítésére.

Festék: alternatív szám 2

A festett falak kiválóan alkalmasak a felületek díszítésére.

Most fontold meg, mi más lehet a csempe helyett a fürdőszobában? Természetesen festék. A falazó falak festése a következő előnyökkel jár:

 1. Készpénzmentés. Még a legdrágább festék is kevesebb, mint a csempe és egyéb díszítőanyagok. Ezért, ha a cél a lehető legnagyobb mentés, használja azt.
 2. Különböző megjelenés. Bizonyos színek vagy árnyalatok kombinálásával egyszerűen díszítheti a fürdőszobát egyedi stílusban. És ha művészi tehetséged van, a legjobb megoldás nem érdemes megkeresni. A falon vagy mennyezeten ábrázolt táj vagy csendélet még a legkifinomultabb ismerősei számára is.
 3. Egyszerű munka. Azt hiszem, mindegyikünk legalább egyszer ecsetet tartott a kezében, ezért a falak festésének folyamata nem okozhat nehézségeket. Ez nem ragasztja a burkolólapokat, vagy a panelek keretét nem tervezi.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy a festék minden előnyét csak abban az esetben derítik ki, ha a fürdőszobában lévő falak már vakolattal (vagy gipszkartonnal) vannak ellátva, gondosan vakolva és polírozva. Ellenkező esetben nincs kérdés a pénz, az idő és az erőfeszítések megtakarításáról.

Ha a zárt felületek jelentős eltéréseket mutatnak függőleges helyzetben, akkor jobb, ha más befejező lehetőségeket is előnyben részesítenek.

A festett falak kiváló megjelenése csak kiváló minőségű előkészítéssel lehetséges.

A tökéletes eredmény elérése érdekében fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő színező összetétel kiválasztásáról. Csak azok a festékfajták alkalmasak, amelyeket a víz jól tolerál. A hagyományos vízzel festett festék nem fog működni, mert folyadékkal érintkezve lemossá válik.

Ezért javasoljuk, hogy használja ezeket a lehetőségeket:

 1. Akril Tökéletesen átadja a mûködést nedves levegõben és bármilyen felületen alkalmazható, kivéve a fémeket. Az ilyen festék nem túl drága, és sokféle szín közül választhat. Ezenkívül a kompozíciókat árnyalhatja a boltba pigmentek segítségével, így saját árnyalatot hozhat létre.

Akril festék a fürdőszobában.

 1. Latex. Olyan anyag, amely nemcsak magas víztaszító tulajdonságokkal, hanem jó rugalmassággal is megkülönböztethető. A festéket nem mossa le vízzel, és nem okoz repedéseket kisebb fali mozgásokkal a zsugorodás és a hőtágulás során. Csökkenhet apró (legfeljebb 1 mm) repedések.

A latex festék tökéletes a falak díszítésére.

 1. Szilikon Nagy szilárdságú festék, amelyet általában homlokzati munkákhoz használnak. Ideális falak és mennyezetek falon való festéséhez a fürdőszobában, ellenáll a jelentős mechanikai igénybevételnek és közvetlen érintkezésnek a vízzel. Nagy hátránya a magas költségek.

Szilikon alapú festék.

Az oroszországi építőanyag-piacon különböző gyártók festékei találhatók. Mindegyikük megfelel a jelenlegi szabványoknak, így biztonságosan használhatók a munka során. Példaként több lehetőséget is adhatok:

 • A Tikkurila olyan, Finnországból származó cég, amely évtizedek óta foglalkozik festékekkel a belsőépítész szakemberek körében. Különben tudom ajánlani a nedvességálló alapozó alapján készült festéket, ami miatt a felületek nedvesítése kizárt.
 • A Dulux a világ egyik vezető piacvezetője a lakk- és lakkgyártók körében. A cég termékskálájában nagyon jó minőségű festék áll rendelkezésre, megfizethető áron.
 • A Jobi egy német cég, amelynek színe felülmúlhatatlan minőségű, de számodra jelentős összegeket kell fizetnie.

Vakolat: alternatív szám 3

Már felsoroltam kétféleképpen a falak befejezését, kivéve a csempéket - hogyan lehet még a fürdőszobát díszíteni? Ezt a dekoratív homlokzati gipszet javaslom használni. Bár ez az anyag eredetileg az épületek külső részére készült, kiválóan alkalmas fürdőszobák díszítésére.

A falakat homlokzati gipsz díszíti.

Íme néhány olyan jellemző, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy ezt a következtetést vonjak le:

 1. Magas páraáteresztő képesség. A fagyasztott homlokzati vakolat szerkezete olyan, hogy nem akadályozza meg a levegő beszivárgását a falakon keresztül, és ezáltal hozzájárul a fürdő mikroklímájának önszabályozásához. Továbbá, magas légnedvesség mellett az anyag képes felszívni a vízgőzt, és ahogy megszárad, visszaküldi.
 2. Könnyű gondozás. A díszítő vakolat messze nem olyan finom és törékeny anyagtól, amilyennek első pillantásra tűnhet. A modern anyagok tökéletesen ellenállnak a mechanikai igénybevételnek és károsodásnak köszönhetően a szivacsok és háztartási tisztítószerek hatása a tisztítás során történik. A felület maga antisztatikus hatással is jár, ami miatt a por nem ragaszkodik hozzá.
 3. Egyedi megjelenés. A homlokzati vakolat segítségével nagyon szép és szokatlan lehet a falak díszítése a fürdőszobában. A szakemberek ezen anyag segítségével valódi művészi remekeket hozhatnak létre. Ennek ellenére természetesen jelentős készségekkel kell rendelkeznie.
 4. Hidrofób tulajdonságok. Mivel ez az anyag eredetileg nehéz környezeti körülmények között készült, nagyon kényelmes a fürdőszobában, és nem is összeomlik, még akkor sem, ha a vízből egy vízfolyás irányul a gipszre. Ezt az eredményt a felületen kialakuló vékony film okozza.
 5. Sóveszteséggel szembeni ellenállás. Annak ellenére, hogy cementcement van a gipszben, a dekoratív anyag egyéb alkotóelemei meggátolják a felszínre kerülés hatását.

A fürdőszoba befejezéséhez két homlokzati tapétát kellett használni:

 1. Sima felületen. E kategória legnépszerűbb képviselője a velencei. Az ő divatjától az egészségügyi helyiségek homlokzatdekorációjának használata történt.

A velencei vakolat a szoba igazi dekorációjaként szolgál.

A megszilárdulást követően a falakon fényes sima felület alakul ki, amely felett a víz leereszkedik, és a falak nem szívják fel. A vakolat általában követi a természetes kő, különösen - márvány.

Ezért a sok diverzitás, hogy elérjük itt, nem fog működni. Csak a színsémát változtatja meg, és bizonyos hatásokkal (pl. Mesterségesen öregedő felület) hígítja a designt.

Opcióként azt javasolhatom, hogy a befejezésnél használjon stencileket, de ez jelentősen megnehezíti a befejező folyamatot (vagy növeli a költségeket, ha a mester fizetős szolgáltatásait használja).

 1. Szerkezeti vakolat. Ebben az esetben különböző ásványi komponenseket (granit kavics, csillám, stb.) Adunk hozzá a kezdeti keverék összetételéhez, ami lehetővé teszi a felületen egy jellegzetes megkönnyebbülés kialakítását. Világos képviselői az ilyen típusú vakolatok - kavicsos vagy kéreg bogár.

A texturált felület felhalmozhatja a nedvességet.

Ez az anyag jobb befejezni a felületet, amely a működés során nem tapasztal közvetlen érintkezést a vízzel. A folyadék nem gördül le, de az üregekbe ragad, ami negatívan befolyásolja a helyiség egészségügyi állapotát és a falak integritását.

Annak érdekében, hogy a cél a lehető leghamarabb összeessen, javíthatja a felület víztaszító tulajdonságait, és további viasszal, lakkal vagy más hasonló készítménnyel fedheti le.

Háttérkép: alternatív szám 4

Egy másik lehetőség fal dekoráció a fürdőszobában - tapéta. De nem hétköznapi, amit szokott látni a lakóépületekben, de vízálló. A festékhez hasonlóan ez a fajta dekoráció nagyon olcsó, és bármelyikünk a papírokat a falra ragaszthatja, ugye? Természetesen a felületet előre kell beállítani.

Háttérképek a fürdőszobában is nagyon szervesnek tűnnek.

Ezen kívül a tapéta használata a fürdőszobában több más előnye van. Először is, sokféle design. Tapétázhat egy már nyomtatott mintával, dombornyomott textúrával vagy fehérvel, amelyeket később a kívánt színben festett.

Amit jobban szeretem, az a pontos javítás lehetősége. Ha a fal bármely része károsodott vagy erősen szennyezett, elég csak ahhoz, hogy ragaszts fel rajta egy tapétát, hogy újra élvezhesse a szoba finom megjelenését.

De annak érdekében, hogy ne csalódjék a vásárlás során, csak olyan típusú tapétákat kell kiválasztania, amelyek jól tolerálhatók a párás levegőben. Az alábbi lehetőségek többé-kevésbé alkalmasak:

 1. Mosható tapéta: hagyományos papír tapéta, amelynek külső felülete víztiszta film formájában vízálló bevonattal rendelkezik. Ennek köszönhetően a nedvesség bejutása az anyag vastagságába kizárt, a felület nem rétegez, nem duzzad és hosszú ideig megtartja működési tulajdonságait.

Klasszikus mosható tapéta a fürdőszobában.

A mosható tapéta másik előnye, hogy eltávolítja a szennyeződést, port, gombát és a víz nyomai a felületükről. De ami a legfontosabb - megfizethető áron.

 1. Vinyl tapéta. Nagyszerű lehetőség a fürdőszoba beillesztésére. Az anyag külső díszítő rétege nem csak a nedves levegőnek való kitettséget, hanem a vízzel való közvetlen érintkezés esetén sem összeomlik.

Vinyl tapéta a vízvezetékben.

Azonban sok pénzt kell fizetni erre a lehetőségre, ezért nem lehet sokat menteni az egészségügyi helyiség javításáért. Mindazonáltal az árat teljes mértékben igazolja a hosszú élettartam, tartósság és vonzó megjelenés.

 1. Önhordó tapéta. Itt egy polimer filmről beszélünk, amelynek hátoldalán ragasztót alkalmaznak, amelyet tapadós papír véd. Az ilyen tapéták ragasztásához csak vegye le a védőréteget, és határozottan nyomja meg az anyagot a felületre.

Fali dekorációs öntapadós film.

Az öntapadó fólia tökéletesen elviseli a vízzel való közvetlen érintkezést, ezért azt javaslom, hogy a falak, a kád, a zuhanyzó vagy az mosdó közelében lévő falrészeket díszítse.

 1. Folyékony tapéta. A kötőanyagok és dekorációs elemek (pigmentek, cellulózszálak stb.) Száraz keveréke (pl. Vakolat). Használat előtt vízzel keverve és spatulával a falra kerülnek.

Folyékony tapéta díszített falak.

Ez a felület tökéletes a fürdőszobában. A folyadék tapéta segítségével tökéletesen diverzifikálhatja a tervezést, az anyag felületét nem károsítja a víz, és nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik.

 1. Üvegszál Hőálló üvegszálas alapanyag. A befejeződés teljesen nedvességálló, és erősebb tulajdonságokkal rendelkezik.

A texturált üveg tapéta akrilfestéssel festhető.

Az üvegszálakat általában fehér vászonok formájában szállítják, amelyek kis mintázattal vannak felszínen. Miután a falra tapadt, a háttérképeket a kívánt színben festették, és ezt követően akár tízszer is átlapíthatók.

 1. Falfestmény. Egy másik népszerű trend a fürdőszoba tervezésében. A modern rajzok és fényképek nagyon magas nyomtatási minőséggel és felbontással rendelkeznek. A fotó háttérképek segítségével néhány óra alatt drasztikusan átalakíthatod a fürdőszobádat, ami meglepetést okoz a lelkiismeretnek.

Fali falfestmény a falon a fürdőszobában.

A felületen lévő hidrofób fólia miatt a kivitel a fürdőszobában jól működik (ha olyan anyagot választasz, amelyik a kívánt jelölést választja).

Összefoglaló

Most már tudod, mit lehet tenni a fürdőszobában a cserép helyett. Néhány ötlet az ártéri helyiségek díszítőelemeinek díszítésére az ebben a cikkben szereplő videóban található. Azt is leírja, hogyan kell őket telepíteni.

Az alábbi megjegyzésekben hagyhatja a véleményét az anyagban található információkról.