Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan kell befejezni a WC-t a lakásban?

A fürdőszobák nagyon fontos helyiségek minden lakásban, ezért sokan aggódnak a WC-k lecsökkentésének kérdésében. Mi ez a szoba? Rendszerint egy kicsi, külön helyiségről beszélünk egészségügyi célokra, de valaki itt szeret nyugdíjba vonulni, hogy egyedül legyen, csak olvasni. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobát ne csak kényelmi, hanem coziness, kényelem, szépség jellemzi.

Befejező szakaszok

Hogyan kell tisztítani a WC-t a lakásban? A rendszer megközelítőleg a következő:

 • Először is, a falakkal dolgozni;
 • Aztán elkészítik a mennyezetet;
 • A padló letelepedése után.

Egy meglehetõsen gyakori kérdés az, hogy miként lehet a wc-t egy csempe kivágásán kívülre vágni. Valójában a befejező anyagok kiválasztása nagyszerű, de a munka során fontos figyelembe venni, hogy a szoba nedvességtartalma nagyon magas.

Tetszik, akár nem, és a fő befejező anyag a fürdőszobában még mindig kerámia csempe. A burkolatot burkolatként használják, a padló lefedésére.

Ennek a népszerűségnek a magyarázata nem nehéz - a csempe jól reagál a nedvesség hatásaira, mint a nyitott víz, ezért ez egy nagyon nagy plusz. Ha valamilyen más lehetőséget szeretne használni, ügyeljen a WC-díszítésre szolgáló műanyag panelekre, de egy kicsit később beszélünk erről.

Előkészítés a WC befejezéséhez - a WC lebontása

Falburkolat

Mielőtt arról beszélnénk, hogyan kell a csempe kivételével befejezni a WC-t, beszéljünk a trendről ezen a területen. A korunk jó hangzása a fürdőszobáknak tekinthető, amelyek világosak, szépek, ízlésesek. Finishing tiles - ezt az opciót lehet esztétikusnak, praktikusnak nevezni. Ha azonban a költségekre figyelsz, egy ilyen döntés nem lesz olcsó, a munka elég időigényes lesz. Fontos megjegyezni, hogy mikor választott egy csempe a WC számára, hogy a szoba nem túl tágas, ezért érdemes megtagadni a sötét színeket, hogy megakadályozzák a vizuális helytakarékosságot. Az ideális mód: megvásárolni egy csempe a világos színek - a méret vizuálisan növekszik, mintha a "nyitott" a látogatók felé.

Ami szintén jó, a mi gyártónk a mi korunkban különböző tulajdonságokkal rendelkező lapokat készít: a választás mind textúra, mind árnyalatában gazdag, sok csempe díszítőelem van. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát jobban nézhessük, ajánlott néhány kombinált opció kiválasztása - világos, de nem túl fényes megjelenéshez.

Fontos megjegyezni, hogy a WC-ben található csempe gyakran érintkezik bizonyos vegyi anyagokkal, ezért az anyagnak nedvességállósága és súlyellenállása kell legyen.

Kiváló lehetőség például magas kémiai ellenállóságú csempe. Egyszerűbb megoldás, ugyanakkor a legoptimálisabb és olcsóbb - a mosdó műanyag panelekkel történő kijavításához. Egy ilyen munka előkészítéséhez nincs komoly készség. Beszélni fogjuk, hogyan kell befejezni a WC-t a panelekkel, mi működik ehhez.

Hogyan kell befejezni a WC-t? Korábban kerámia lapokat választott.

Fali dekoráció műanyag panelekkel

Hogyan lehet befejezni a mosdót műanyag panelekkel? Nem nehéz - először léptetést készítesz: a fürdő falához fadarabok vannak, ezeknek 0,2 cm és 0,3 cm-eseknek kell lenniük.

A doboz elkészítésekor a műanyag panelek beszerelésére kerül sor. A rögzítéshez általában egy építőipari tűzőt választanak - ebben az esetben a munka nagyon kényelmes és gyors.

Speciális műanyag átmeneti sarkok vannak a sarokban. A műanyag panelek mind minta, mind színben választhatók, de ennek az anyagnak a fő előnye a kiváló nedvességállóság. Természetesen vannak további lehetőségek a befejezéshez - például választhat MDF burkolatot: ebben az esetben a fürdőszobát "fából" díszítik.

Az a tény, hogy a javítás nagyon korrekt, fájdalmas téma minden modern ember számára. Különösen nyugtalan a lélek, amikor a javítás a WC-ben vagy a fürdőszobában történik. Ha hagyományos csempét választasz, nagy mennyiségű pénzt fogsz keresni - valószínűtlen, hogy egy átlagos család költségvetése ilyen "károkkal" megbirkózik.

Ha a pénzügyek korlátozottak, itt az ideje, hogy a WC-t PVC panelekkel fejezzük be - ez a módszer egyre gyakrabban kerül kiválasztásra, amikor felmerül a kérdés, hogyan lehet a WC-t a csempe kivételével.

Hogyan kell befejezni a WC-t a csempe kivételével? Nagy lehetőség - a panel.

Mi a PVC pozitív oldala

Az utóbbi években ez a befejező anyag nagy népszerűségnek örvend, de ami a legérdekesebb, hogy nem mindenki ismeri minden előnyét.

 1. Például a panelek nem rothadnak - még néhány év elteltével az anyag nem változtatja meg tulajdonságait.
 2. Továbbá a panelek nagyon szépek, különösen a modern változatban. Nem valószínű, hogy ugyanazon az áron valami jobbat talál.
 3. A telepítés sebessége: a WC-k PVC-panelekkel való befejezése nem igényel sok időt.

Ha a fürdőszobában van egy szabványos formanyomtatvány, és rendelkezésére áll minden szükséges anyag és eszköz a kézben, akkor a bélés egy nap alatt elvégezhető, ha akarod (persze, ez nem tartalmazza a befejezést). Mit mondhatok - a hatékonyság ma számos mű számára kiemelt fontosságú, annál inkább felejthetjük el a cementet, a csempe és más fárasztó eljárásokat.

Mit kell dolgoznia a PVC panelekkel?

Kezdésként válassza ki a paneleket. Itt mindent meg lehet tenni saját ízlése szerint - a színes megoldások választéka gazdag ma, így mindenki talál valami érdekeset magának. Emlékeztetni kell arra is, hogy meg kell szerezni a szükséges fogyóeszközöket, a szükséges eszközöket - mindezek ellenére aligha lehetséges a toalett falainak hegesztése műanyag panelekkel. Mit kell vásárolnom a szembenézésért?

 • Minőségi írógép kés: meg kell győződnie arról, hogy ez optimális, minden erőfeszítés nélkül képes lesz vágni a panelt. Gondolkodni egy konyhai kés használatáról ebben a munkában? Lehetséges, és így, de a saját veszélye és kockázata - a műanyag, általában gyorsan fémes fém, vágott vonalak is kiderülnek görbék.
 • Csavarok, csavarhúzó: munka közben meg kell rögzíteni a paneleket a burkolatra. Táblák is szükségesek.
 • Szüksége van rudakra, amelyek keresztmetszete 3 x 10 cm, vagy kiválaszthat egy alumínium profilt, a lényeg az, hogy hasonló konfigurációjú.
 • Ha a tervek közvetlenül a panel falára dobnak, folyékony körmöket kell használnunk, fegyvert kell használnunk, habarcsot kell készíteni.
 • A javítási munkálatoknak nem szabad kazettázás, építési szint, dekoratív alaplapok és profil sarkok nélkül elkezdeni.

Hogyan vágjuk le a WC-t? Nem olyan nehéz.

A panel befejező módszerének megválasztása

Ha a döntés megtörtént, itt az ideje megtanulni, hogyan vágja le a WC-t panelekkel. Kezdetben érdemes megérteni, hogy milyen módszerekkel lehet a panelek falra szerelését használni. Két lehetséges módszer létezik:

 1. Fa- vagy fémprofil dobozon;
 2. Hab felhasználásával.

Ha a második opciót választja, érdemes megvenni a hengereket, amelyeken az eltarthatósági idő "friss". Ebben az esetben a hab hozama jóval nagyobb lesz. Milyen módon kell személyesen döntenie? Ha a fürdőszoba a lakásban elég tágas, vannak lapos tégla vagy beton falak, nincs értelme dolgozni a láda. A műanyag panelek a legmegfelelőbbek a folyékony körmökhöz.

Ügyeljen arra, hogy szem előtt tartsa - a munkafolyamat során türelmesnek kell lenni, néhány másodpercen belül a PVC nem tapad. Ezenkívül szükségessé válik a panelek egymástól független megtartása, vagy a falak közötti távtartók telepítése.

A panelek ragasztásához a folyékony körmökön - ebben a munkában nincs semmi bonyolult, ezért beszéljünk arról, hogyan kell helyesen dolgozni a betéten.

Felkészülés a panelek befejezésére

A munka megkezdése előtt a WC-t fel kell készíteni - távolítsa el a dekoráció minden elemét, amely zavarhat, az aljzatokat és a világítóberendezéseket eltávolítják. Ha a munka bonyolult lehet a tömlők vagy a csövek segítségével, ideális helyzetben jobb lesz szétszerelni, különben nehezebbé válik a WC kialakítása PVC panelekkel.

Van még egy releváns pont is - sokszor megbotlik a hálózaton lévő üzenetek között, mintha egy sugár nem lenne a ládák legjobb anyaga. Azt írják, hogy deformálódhat, megdagadhat - ennek következtében a fal azonnal elkezd látszani nem túl vonzónak. Ha valóban a szobahőmérséklet nedvességtartalma rendszeresen emelkedik, érdemes megfontolni az ilyen állításokat: van benne egy józan ész. De van egy kiutat is - mielőtt a mosdót műanyag táblákkal lefednék, a fát gondosan feldolgozzák: minden fa-tartósító erre képes. Ha a páratartalom normális - nincs okunk aggódni.

Hogyan kell befejezni a WC műanyag panelek - lépésről lépésre utasításokat

Első lépések a fürdőszoba PVC-panelekkel történő befejezésével

Először szerelje fel a dobozt. Mivel a panelek szinte mindig fentről lefelé helyezkednek el, a rudakat a padlóra merőlegesen kell rögzíteni. Ennek a munkának a végzéséhez gyakran használnak dugókat. Mivel a mennyezetnek valamit is meg kell tennie, a doboz is rá van szerelve.

Az egyes rudak között ajánlott 400-500 mm távolságot fenntartani. A rudak rögzítésének helyességét folyamatosan ellenőrizzük - ez az építési szint segítségével történik.

Mielőtt a mosdót műanyag panelekkel lefedné, be kell állítania a sarkokban díszítő profilokat - azok, ahol a sarokpanelek később kerülnek beillesztésre.

Fogd be a munkát a sarokból. A PVC-panel egyik szélét beillesztik a profilba, majd a másik oldalon a csavarokhoz rögzítik.

A csavart be kell csavarni a zárba, amely rugalmas és nagy méretű.

Hogyan vágjuk meg a műanyag paneleket - sokan felteszik ezt a kérdést. Valójában itt nincs semmi bonyolult: rossz oldalon a paneleket átfordítjuk, szilárd alapra helyezzük, majd egy bemetszést egy papi kést használunk. A vonal kiderült, rajta a panel megrepedt, a vékony réteg műanyag maradt ugyanazon a késsel.

A következő panelen már minden egyszerűbb lesz: mindaddig be kell illeszteni, amíg meg nem történik egy kattintás. Ezután ismét csavarokkal rögzítsen. Lehetőség van arra, hogy a mennyezetet ugyanúgy díszítse a PVC WC-jében (ha ezek a munkák a tervekben vannak, akkor a profil felületét fel kell szerelni). Ezután felveheti a díszítőlemezeket és a padlót, amellyel könnyen elrejthetők hibák, különböző technológiai szakadék.

Körülbelül annyira, hogy mindenki befejezhesse a mosdót műanyag panelekkel. A munkában nincs különösebb nehézség. A legfontosabb dolog a gondos végrehajtás során egymással panelek rögzítésére -, hogy nincs hiány. Jobb, ha a mennyezetburkolatot ragasztóra helyezzük - csak dekorációra van szükségük.

Hogyan kell tisztítani a WC-t a lakásban? Először megfelelően vágja le a paneleket

MDF panelek (gipszkarton)

Részletesen elemeztük, hogyan lehet a WC-t panelekkel vágni, most néhány szót szól az MDF panelekről. Ezek nagyon vékony, könnyű panelek, melynek homlokrétege drága fajokból származó fát imitál. Gyakran ez a befejező lehetőség a nagyméretű toalettek számára van kiválasztva, vagy azokban az esetekben, amikor klasszikusan díszített szobát szeretne kapni.

Mi a jó bélés? A panelek nedvességállóak, tökéletesen tolerálják a különböző mikroorganizmusok, a káros gombák hatásait - mindezek köszönhetően az MDF panelek higiénikusnak, háztartási használatra biztonságosak.

Igen, ez a lehetőség a költségek szempontjából többre fog kerülni, mint a cserép, de jelentős a természetes fahoz képest. Általánosságban elmondható, hogy a falak a fürdőszobában lehetnek, amit akarsz - a legfontosabb az, hogy vízállóságúak és egyenletesek.

Falikárpit WC-hez

Beillesztése a falak a fürdőszoba háttérkép

Ha figyelembe vesszük a WC tapéta falainak díszítését, azt mondhatjuk, hogy ez a legolcsóbb és leggyorsabb módja annak, hogy díszítse a szobát. A fő alapfeltétele az ilyen munka - sima, sima falak. De van egy hátrány - sok háttérkép nagyon érzékeny egy nedves falra. Ha tapétát választasz a WC-k befejezéséhez, akkor csak nedvességálló vagy vinil.

Hogyan vágjuk le a toalett mennyezetét?

A fürdőszoba mennyezetére támaszkodva - a javítás második szakasza ebben a szobában. Mindenki tudja, hogy a WC - az a hely, ahol rendszeresen nedves tisztítást kell végezni. Vagyis az ideális megoldás a felső nedvességálló mennyezethez. Számos lehetőség van a helyszín befejezésére:

 • Nedvességálló gipszkarton;
 • Műanyag lemezek;
 • Függesztett alumínium szerkezetek.

Manapság gyakran választják a felfüggesztett mennyezeteket. Egy ilyen eszköz nagyon vonzó. A legérdekesebb, hasonló kialakítású, spotlámpákat telepíthet. Ez egy nagy plusz a kis helyiségekben - az a tény, hogy a lámpák fénye fényes felületeken tükröződik, aminek köszönhetően a tér optikailag bővíthető.

Egy alternatív megoldás, amely megmutatja, hogyan vágja le a WC-t, a mennyezet díszítése habos műanyag díszítőlemezekkel. Azonban egyszerűen festeni a felületet néhány szép színben. A fürdőszobában lévő polcok PVC panelekből készültek - egy nagyon jó, praktikus megoldás.

A mennyezet díszítése a WC-ben nem annyira nehéz

Padlóburkolat

Kezdeni egy padló feldolgozását a javítás végső szakaszában a WC-ben. Természetesen a legjobb megoldás a padló burkolása a fürdőszobában. Ez a módszer jól néz ki, nagyon egyszerűen tisztítható, ha egy vagy más eszközt használ a tisztításhoz. A padlón a burkolólapokat bizonyos követelmények figyelembevételével választják ki, például jól kell kombinálni a falakon lévő bevonattal. A kialakítás, amelyet alaposan megválasztottak a padló felületén történő cseréptetéshez, tágasabbá teszi a WC-t vizuálisan.

A WC-ben lévő padló gyakran hőmérsékletváltozásnak van kitéve, és a páratartalom is megnő. A WC-ben (a fürdőhöz képest) csak vízszigetelést végezhet el - általában nemcsak a padlóra, hanem a falak felületére is - nem kevesebb, mint 20 cm.

Az ideális megoldás csempe a WC-ben, mind a padló, mind a falak számára. De vannak gazdaságosabb, praktikus lehetőségek, például linóleum. Ennek az anyagnak a kivitelezéséhez speciális készségekre nincs szükség, ezeket a padlókat könnyen fel lehet szerelni. Ha a WC-ben szeretne egy filmet meleg padlóra vinni, mindenképpen be kell látnia ezt - nagyon kényelmes lesz a szobában. A padló felhelyezése után a padlózat felhelyezése után. Ami szintén érdekes, a WC-ben rendszerint különböző kommunikációkat hajtanak végre: csatorna, vízvezetékek és így tovább. Fontos, hogy a befejezést úgy végezzük, hogy az összes elem el van rejtve a nézetből. De hozzáférést kell biztosítani nekik - szükség esetén külön ajtókat kell beszerelni, hogy gyorsan elérhessek egy adott kommunikációs hubot. Gyakran a dobozok műanyag vagy nedvességálló gipszkartonból készülnek, szintén be van vágva - általában ugyanazt az anyagot választják, mint a falak felé nézni. Ez az egyetlen módja annak, hogy elérjék a végső célt - egy praktikus, kényelmes, kényelmes fürdőszobát egy lakásban.

Videó: WC-kárpit

Nagyszerű videót kínálunk Önnek, mint a saját kezű WC-k befejezéséhez. Megtekintés után mindenki meg fogja érteni, hogy az ilyen munkák nem túl bonyolultak, ezért nem olyan fontos, hogy segítséget kérjen a szakemberektől.

Hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben: a legjobb mód kiválasztása a tervezéshez

A fürdőszoba befejezéséhez használt anyagként háttérképet is használhat

A kombinált fürdőszoba szükségszerűen nedvességálló bevonatot igényel, szinte bármilyen anyaggal külön WC alakítható ki: a nedvességszint itt nem haladja meg a normát.

Előkészítő munka

Megoldva a kérdést, milyen jobb módja annak, hogy befejezze a falakat a WC-ben, előkészítik a padló alatti falakat. A belső tér vonzónak tűnik, amikor a kifolyó tartály helyesen és harmonikusan illeszkedik. Alternatív megoldásként a falon el lehet rejteni, és csak a gombokat hagyhatja el a csatornába.


Az előkészítési eljárás magában foglalja a felszálló, a bélés szigetelését, valamint egy hatalmas kaput is.

A szigetelést speciális anyagokkal végezzük (a szokásos szinopont nagyon alkalmas).

A burkolatot a wc-ban lévő fény segítségével lehet bekapcsolni (a vezetékek összekapcsolódnak), vagy külön kapcsolóhoz (a lámpatesttől függetlenül működik).

A szellőztetés rögzített és lezárt.

Befejezési lehetőségek

Számos módon lehet díszíteni a falburkolatot a WC-ben. Bárki is kiválaszthatja a helyes lehetőséget, mert sokan érdeklik, hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben olcsó. A stílus és az eredetiség szintén fontos szerepet játszik.

Mi használható befejezni? A gyártók kínálnak csempe, PVC panelek a fürdőszoba, tapéta, festék, mozaik bevonat, természetes anyagok. Az első három lehetőség a leggyakoribb, a fa és a mozaikok gyakran nem használatosak. De segítségükkel szép kombinációkat hoznak létre.

Szükséges a különböző elemek kompetens összekapcsolása. Minden szobában a harmónia nagyon fontos. Például a kerámiákat tökéletesen ötvözik mozaikos, PVC tapéta panelekkel. Használjon természetes anyagokat (fa) óvatosan. Létrehozhat egy érdekes kombinációt fa panelek és mozaik falazatok.

Kerámia csempe - a műfaj klasszikusa

A WC-csempe falainak hosszú és finoman vágása. Ennek ellenére az anyag a fogyasztók körében legnépszerűbb. Kiváló tulajdonságai járulnak hozzá ehhez a sikerhez: könnyű karbantartás, vegyi és mechanikai károsodással szembeni ellenállás, környezetbarát és az önszerelés lehetősége. Minden különböző formákban és árnyalatokban jön.

A csempe klasszikus anyag a fürdőszoba befejezéséhez.

A harmonikusan díszített falak és a padló egy kis szobát érdekelnek és eredetiek. A csempe mozaikbetétekkel hígítható.

Egyszerű ajánlások kerámia burkolatokkal való munkához:

WC-díszítés: típusok és tervezési ötletek

A lakások és lakások díszítése már régóta átalakult az egyszerű szükségszerűségből a tervezőipar egyik ágába. Ha korábban nagyobb figyelmet fordítottak a szobákra, most a fürdőkád és a fürdőszoba stílusának és díszítésének követelményei olyan magasak, mint például a hálószoba vagy a nappali. Hogyan lehet díszíteni a WC-t, hogy ez nem csak egy szükséges sarok a lakásban, hanem egy hangulatos szoba, az alábbiakban lesz leírva.

Különlegességek

A modern lakások fürdőszobái kombinálhatók vagy elkülöníthetők. Rengeteg apartmanban van egy kis külön WC, néha akár 1 négyzetméter. m négyzet. A modern befejező anyagok bőségének köszönhetően a fogyasztó egy nyugodt, kényelmes és elegáns beállítást vár a legkisebb helyig.

A WC belsejének bizonyos minőségi jellemzőkkel kell rendelkezniük.

 • Az anyagok szilárdsága és tartóssága, mivel azokat minden családtag használhatja.
 • Megbízhatóság és tartósság. Kevés ember szeretné folyamatosan újraéleszteni a javítást a WC-ben. Rendszerint a befejezést évek óta választják, ezért feltételezik, hogy hamarosan elveszíti eredeti megjelenését.
 • Könnyen tisztítható. A fürdőszobák sokkal hajlamosabbak a szennyezésre, mint a lakás többi szobája. Ezért a befejező anyagok jobbak a háztartási vegyszerek és fertőtlenítőszerek használatával nem könnyű mosni és tisztítani azokat.
 • Ellenáll a nedvességnek. A víz állandó jelenléte megnövekedett páratartalmat okoz a helyiségben. Szükséges, hogy a belső tér ellenálljon a hatásainak, ne romoljon, ne duzzadjon és ne sötétedjen.
 • A penész és a penész elleni védelem. A magas páratartalom káros mikroorganizmusok kialakulásához is vezet, így a védelemre kell gondolni.
 • Környezetbarát. Jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem káros anyagokat bocsátanak ki a levegőbe, és tűzállóak.

Tervezési lehetőségek

A kis szobák jobb befejezni élénk színekben: bézs, pasztell. Ez klasszikus, fehér színű. A Laconic és a minimalista belső tér kiegészíthető krómozott szerelvényekkel, csapokkal és kiegészítőkkel. A fekete színnel kis mennyiségben (padló, csíkok és betétek a falakon) hígítják a dekorációt a csúcstechnika irányában. A világos és telített lakk textúrák bőséges skarlát, fű, citrom, bíborszínű színekkel pozitívumot, aktivitást és örömet kölcsönöznek. Rengeteg fehér színű, nem fogják eltakarni a szemét, és szűkíteni a helyet. Jól alkalmazható a kék és világoszöld felületű WC-k díszítéséhez. Ezek a hangok megnyugtatják, nyugtalanságot tesznek, és hoznak tavaszi frissességet.

Ha egy tágas fürdőszoba tulajdonosa vagy, a befejező anyagok modern iparága sok lehetőséget kínál a dekorációhoz. Fekete, mint az uralkodó szín választja a merész és rendkívüli természeteket. Az antik kiegészítők, kovácsoltvas csillárok a noir stílusba illeszkednek, és a 20-as évek hollywoodi stílusát fantasztikusan testesítik meg. A klasszikus kialakítás, aranyozott fogantyúval, márványos és természetes kő utánzással, a legjobb vécére is marad. Bár a könnyű árnyalatú márvány alkalmas egy minimális területre.

Érdekes lesz megnézni a falakon a mozaikot etnikai stílusban. A keleti és afrikai minták divatos hangsúlyt kapnak a dekorációban. A kis négyzetek mozaik csempei fényes fényűvé teszik a csillogást és az eleganciát.

Az ecostyle vagy az ország is beleillik a WC kialakításába magánházban, és a lakásban. A fadoboz befejezése vagy utánzata nem a legjobb megoldás kis méretű helyiségben, hacsak a felület világos árnyalatú. Az idősebb hatású, fehérre meszelt lemezek olyan érzést adnak Önnek, hogy egy tipikus Provence stílusú, rusztikus házban vagy.

A fából készült utánzás feltétlenül melegséget és kényelmet biztosít.

Ha a WC-helyiségben ablak van, akkor a redőnyökkel vagy vakokkal kényelmesen le kell zárni.

anyagok

A befejező anyagok sokasága annyira nagy, hogy nagyon nehéz választani egy tisztességes lehetőséget. A minőségi jellemzők és az árazási politikák lehetőséget és ötleteket kínálnak a befejezéshez minden ízlés és költségvetés számára.

Kerámia csempe, mozaik

A legáltalánosabb megoldás a befejezéshez. Az üzletekben hatalmas gyártók, formátumok és minták találhatók. A költségek a termékminőségtől és a márka promóciójától függenek. A tervező elemek nagyon drágák lehetnek.

A csempe számos tagadhatatlan előnnyel jár:

 • Tartósság. Ez az anyag nem éri el egy évet, sem tíz évet, anélkül, hogy elveszítené a megjelenését.
 • Erő. A kerámia és üvegkerámia termékek ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.
 • Könnyen kezelhető és tisztítható.
 • Vízállóság. Ezért a fürdőszobai padlóburkolatok díszítéséhez sokan inkább csempe, míg más helyiségek díszíthetőek, például laminált. Hosszú ideig tartó vízzel való érintkezés esetén a laminátum megduzzad és deformálódik, és a burkolat eredeti állapotában marad.
 • A kerámiák nem szívják el a szagokat.

Az ilyen dekoráció negatív aspektusai a falak összehangolása, a folyamat bonyolultsága és a telepítés komplexitása speciális képzés nélkül, valamint a viszonylag magas ár. De az eredmény, amit kapsz, megéri a költségeidet.

Mosható tapéta

Sokféle tapéta létezik: ez a textil tapéta, papírpapír és különböző típusú természetes tekercsbevonatok. De a WC-k befejezéséhez a legjobb megoldás csak mosható tapéta lenne.

A legtöbb vászonréteg poli (vinil-klorid) réteggel van burkolva, amely tartós vízálló réteget képez, amely lehetővé teszi, hogy könnyen gondoskodhasson a tapétáról. A különféle mosható tekercsanyagok magukban foglalják az öntapadó fóliát is - ez a költségvetés a befejezéshez.

Az ilyen típusú bevonat előnye a mosás lehetősége mellett az egyszerű használat, a tartósság (megfelelő gondossággal, jó minőségű szövetek legfeljebb 15 évig), bármilyen típusú alapozás beillesztésének lehetősége és a bontás egyszerűsége.

Ebben az esetben a vászon instabillá válik a károsodáshoz és a mechanikai feszültséghez, elhalványulhat a napfényben, és nem engedheti meg a falak lélegzését.

Műanyag panelek

Ez egyike a költségvetésnek. Most nagyon sok a színek és a textúrák, világos és pasztell, fényes és matt, akár utánozva a különböző természetes anyagok. A panelek könnyen felszerelhetők keret alapon. Ugyanakkor a felület nem igényel gondos beállítást. A telepítés gyors és nem igényel speciális készségeket.

A kapott bevonat könnyen mosható, ellenáll a nedvességnek és nagyon tartós. A műanyag tartós és könnyen karbantartható. A panelek hátránya a törékenység - ütközéskor, repedések és forgácsok keletkezhetnek. Ez az anyag is alig nevezhető környezetbarát. A falak alapjait gombaellenes készítményekkel kell kezelni, mivel a nedvesség hatása alatt, levegőztetés nélkül, gombák és penész is kialakíthatók a panelek alatt.

faipari

Természetes anyagok rajongói élvezni fogják a természetes fadarabok vagy gipszkarton díszítését. A színezésnek köszönhetően bármilyen színes megoldást elérhet. A táblák környezetbarát anyagok, könnyű befejezni őket, és hosszú ideig tartanak megfelelő gondossággal. De ez a módszer számos hátránnyal rendelkezik - először is, a fa természetes színe a sötét és sötét, sötét, vizuálisan csökkenti a helyiséget. A fa elszívja a szagokat. A tartósság érdekében a bevonatot időszakonként anti-penészgéppel kell kezelni, így az idő múlásával nem romlik. Tiszta formájában a fa nem tart sokáig. Festeni vagy lakkozni kell, hogy a felületet meg lehet mosni, és nem veszíti el vizuális fellebbezését különböző tényezők hatása alatt.

festék

Festse a falakat a WC-ben - elég általános módon, hogy gazdaságosan frissítse a belső tér. A festékek és lakkok színtartománya hatalmas, könnyen alkalmazható. A lefedettség sokáig tart. De gondosan meg kell közelíteni a festék kiválasztását. A készítménynek környezetbarátnak kell lennie, nem szabad káros anyagokat kibocsátania a levegőbe, és belsőépítészetre szánták. Jó választás lenne a nedvességálló vízbázisú festék használata. Ez megfelel a fenti követelményeknek, továbbá a falak könnyen moshatók és tisztíthatók. A modern építőipari piacon speciális színezékek állnak rendelkezésre az egészségügyi létesítményekben. Az ilyen bevonatok hátrányai a magas költségek, ha magas minőségű és időigényes alapkészítést kívánnak elérni.

Dekoratív vakolat

Az egyik legutóbbi módja a befejezés csak a név hasonlít vakolat falak kompozíciók piszkos színű. Valójában ez a belsőépítészet különféle tulajdonságokkal és szerkezettel rendelkező különleges paszták segítségével. A vakolat különbözik a különböző textúrákból álló festéktől és sokkal gazdagabb megjelenéstől. A fürdőszobák befejezéséhez érdemes szintetikus alapon választani a kompozíciókat, mivel jobban ellenállnak a nedvességnek.

Bizonyos készségek és speciális eszköz segítségével sima és dombornyomott felületet kaphat egy bizonyos mintával vagy válással, fényes ragyogással vagy matt bevonattal és akár természetes anyagok, például márvány, kvarc vagy fa utánzásával is. A hátrányok közé tartozik, hogy figyelembe vegyék a sima alap, a formulák magas költsége és az alkalmazási nehézség szükségességét. A rajzok sokféle dekorációval díszítő gipszkel díszítik, jobb, ha szakképzett kézművesek segítenek.

Hogyan kell befejezni?

A vécé célját választva dönthet az anyagok árkategóriájáról, a szoba méreteiről, a színekről és a dekoráció stílusáról. Különböző típusú felületek díszítésére használható egyetlen anyagként, így kombinálva a különböző típusokat.

falak

A falakat általában minden szobában feltüntetik. Mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ. Költségvetési várakozások alkalmasak arra, hogy gyakran változtassák a belső téren, és ne költsenek sok pénzt. A lemosható tapéta lesz a kiút. A különböző rajzok segítenek kiválasztani a legjobb megoldást, és a dekoráció megváltoztatásakor nem lesz gond a festmények eltávolításával. A fürdőszobák esetében jobb, ha megállítja a választást a nyugodt árnyalatokon. A kis szobák a legjobb díszített tapéta közepes méretű mintával pasztell színek. Ez vizuálisan növeli a helyet, és a terjedelmes dísz nem "összetörni". A PVC panelek jó alternatívát nyújtanak a háttérképhez az alacsony költségű javításokhoz. Könnyen felszerelhetők a saját kezével. A színek száma minden évben növekszik. Néhány vászon sikeresen utánozza a kerámia burkolólapokat.

A csempe különböző stílusokban tervezhető. A klasszikus belső tér sikeresen kiegészíti a burkolólapokat nyugodt, hagyományos fekete-fehér vagy bézs színben. Az élénk színek és váratlan kombinációk rajongói vonzódnak a telített piros, zöld, kék, arany színárnyalatú termékekhez, fényes szerkezettel. Különösen lenyűgöző lesz az üvegkerámia mozaik egyes szakaszainak (például hátsó falának) díszítése.

Pénzügyek jelenlétében érdemes megfontolni a mesterséges kő befejezését. Gyönyörű és fényűző. A természetes színekben lévő márvány vagy onyx-fény nyugtató játéka egy nagy fürdőszobában, például egy házban egy királynak fog kinézni. Az anyag tartós, ellenáll a különböző szennyezéseknek és több mint egy tucat évig tart.

Minden kommunikáció befejeződött, így a speciális dobozok fémprofilok segítségével készülnek, majd gipszkarton burkolattal vannak ellátva. A lapok jobban nedvességállóak, és rájuk már beillesztik a kiválasztott anyagokat. A falakat erős görbület és hibák esetén is összehangolhatják, valamint elvégezhetik az összetett ívelt konfigurációk elrendezését, ha az eredeti díszítést kívánja elérni.

Abban az esetben, ha javításokat végez a WC-ben egy rönkházban vagy egy rönkházban, akkor a legjobb, ha a falakat taposólappal tapsolják, mert ellenáll a páratartalom és a hőmérséklet változásainak. Ez a lehetőség kültéri toalettekhez is alkalmas. A sínezés alkalmas külső falak befejezésére: mind az esztétikailag, mind a gyakorlati szempontból is megfelelő lesz.

A WC-ben lévő padló nagyobb terhelésnek van kitéve, miközben ellenáll a nedvességnek és kényelmesen tisztítható. Nem minden padlóburkolat képes megfelelni ezeknek a kritériumoknak. A padló kialakításának legmegfelelőbb anyaga kerámia vagy porcelán csempe. A színek széles választéka: világos színek, a klasszikus fekete-fehér vagy bézs színű, természetes kövek vagy beton utánzata. A kerámia hőt vezethet, így a meleg padlók elrendezése további kényelmet biztosít. De jobb, ha megállítani a választás a matt és durva cserép, mert nagyobb a kockázata a víz a padlóra vezethet csúszós bevonatok.

Természetes kő lapok - messze a költségvetés, és nem a legsikeresebb befejező lehetőség. Felszívják a környezetszennyezést és igyekeznek gondoskodni.

A linóleum lecsiszolhatja a padlót, de minőségi anyagnak kell lennie. A nedvesség okozta alacsony költségű lehetőségek megduzzadhatnak és deformálódhatnak. Ebben az esetben a bevonat könnyen tisztítható, de a felületet először jól kell igazítani.

mennyezet

A mennyezetek befejezéséhez az előnyben részesített lehetőségek is vannak. A költségvetés és a gyakorlati mód - befejező műanyag panelekkel. A fényes fényes töredékek növelik a magasságot és a könnyedséget a fürdőszobában, és a beépített lámpák kényelmes megjelenést kölcsönöznek. Egyszerű a műanyag gondozása, és legfeljebb a mennyezet felszerelhető. A mosható tapéta a festéshez számos előnnyel jár, de a mennyezet alapos előkészítése szükséges, míg más módszerek lehetõvé teszik, hogy kihagyja ezt a stádiumot.

Egy másik módszer a befejező - rétegelt lemezek: műanyag, fém vagy fa. A különbségek az ár és a tartósság. A fém korrózióvédett, széles színskálával rendelkezik, de jelentős áron. A műanyag olcsóbb, de idővel elveszíti a színeket és a pontosságot. A fa környezetbarát, de kiváló minőségű léceket kell választania, feldolgoznia kell a penészből és a gombákból, hogy hosszú ideig szolgálhassanak.

A modern építési piac lehetővé teszi a mennyezet befejezését dekoratív vakolattal. Ez praktikus és tartós, de érdemes kiválasztani a nem gipszkötővel készült kompozíciókat. A nedvességtől megtörik és gyorsan leesik.

Adományozási lehetőségek

Az országban, sokan szeretnék csinálni a tervezés a WC van olcsó és gyönyörű. A fa díszítés azonnal eszébe jut, és számos tagadhatatlan előnye van. Az időjárási viszonyok megváltoztatása, a páratartalom és a hőmérséklet változása légáteresztő anyagokat igényel. A bélés ideális a lakberendezéshez. A gombaellenes szerek feldolgozása és a belső festés során sok éven át szolgálni fog. A világos színek még egy kis szobát is megnövelnek, a legfontosabb az, hogy elegendő megvilágítást gondoljanak a kültéri WC-n belül. A külső elemet el lehet választani az oldallapokkal. Gyönyörű kilátást nyújt a nagy színmélység miatt, és védi a fát a külső tényezők hatásaitól. A természetes (zöld, halványsárga, barna, bézs) színű színek kiválasztása nem fog diszharmónia a webhely teljes megjelenéséig.

Hogyan kell befejezni a WC-t a cseréptől?

Hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben olcsó és szép

A WC-ben lévő falak befejezése nem sok időt vesz igénybe. Ennek oka a szoba kis területe. Ebben az esetben használjon minimális időt és pénzügyi költségeket. De mivel a WC egy adott helyiség, a javításnak meglehetősen esztétikusnak és praktikusnak kell lennie, hogy megfeleljen az összes követelménynek. Magas páratartalomnál különös figyelmet kell fordítani az anyagok kiválasztására.

Amikor javításra kerül a szobában, vizuálisan megnövelheti a helyet. Ehhez beépített hordókat használnak a leeresztéshez. Egy vécécsészettel rendelkező komplexumba kerül, ezért annak megszerzése nem jelent további problémákat. A telepítéshez csak a falak előkészítése szükséges.

Az ürítőcső felszerelése gipsz alatt készülhet. Ebben az esetben az összes mérést és a nagyobb munkát a javítás kezdeti szakaszában kell végrehajtani. Az előkészítés során ajánlatos figyelni a kábelezésre és a kondenzátum eltávolítására a felszállón.

Fontos lépés a kapucni beszerelése. Azt is ajánlott elvégezni, mielőtt befejezi a munkát. Ellenkező esetben későbbi telepítése sok kellemetlen problémát okozhat a javítás során.

A WC-csempék vagy mozaikok falát vágjuk

Ha a csempe, mint a WC-szoba befejeződését választotta, akkor a vásárlás során figyelni kell a célra. Ha a csempe nem alkalmas erre a helyiségre, akkor azonnal el kell hagynia. És ennek megértése érdekében vannak ajánlások:

 • A WC-falak csak egy falburkolatot kapnak. A padlólapok vastagabbak és nehezebbek. Ezért lehet, hogy nem tartja jól a falat. Ezzel ellentétben a falburkolatok nem helyezhetők a padlóra, törékenyebbek és vékonyabbak, nem ellenállnak a nehéz terheknek. Továbbá a falburkolatnak csúszós felülete is van, amely nem arra szolgál, hogy járjon rajta.
 • A csempe különbözik a márkától és a tartósság osztályától. A WC-hez nem ajánlott nagy szilárdságú csempe vásárlására, mivel ez a helyiség nem rendelkezik rendszeresen. Ezért az erősségi osztály, és ennek megfelelően a költség megtakaríthat egy kicsit.
 • Fontos gondosan mérni a padlófelületet és a szükséges mennyiségű cserépet. Jobb néhány további egységet rendelni, ez magában foglalja a lehetséges vis maior helyzeteket (szállítás, házasság, helytelen telepítés stb.).

Díszíteni olcsó és gyönyörű? Mosható tapéta

A legkisebb szobák a fürdőszoba és a WC. De javításukhoz különleges megközelítésre van szükség. Ennek oka a magas páratartalom és a vegyi anyagok használata a tisztítási folyamatban.

Nem minden olyan anyag használható, amelyet a WC-szoba díszítésére használhatunk. És azok, akik jó tulajdonságokkal rendelkeznek, valójában drágák vagy kifelé vonzóak. Ezért a legjobb megoldás a mosható tapéta. Különböző színekkel rendelkeznek, amelyek tökéletesen kombinálhatók bármilyen felszereléssel, és megfizethető áron is eltérnek.

Minél jobb befejezni a falakat a WC-ben

Meg kell jegyeznünk, hogy még ha a mosható tapéta is a legkeményebb struktúrával rendelkezik, ez a fajta tér nem elegendő. Optimális esetben azokat a területeket, amelyek a legtöbb vízzel érintkeznek, sokkal tartósabb és megbízhatóbb anyagokkal kell eltakarítani.

Ha a választás erre az anyagra vonatkozik, akkor tudnia kell, hogyan kell kiválasztani a megfelelő háttérképet. A piacon és a boltokban sok faj létezik, amelyek szerkezetükben és jellemzőikben különböznek egymástól.

A hagyományos lehetőség papír háttérkép. A jobb szilárdság érdekében speciális réteggel bevonhatók, amely elnyeli a nedvességet. Ellenáll a víznek és ellenáll a mosásnak. De csak ebben a formában élni nem érdemes. A legjobb választás érdekében meg kell vizsgálnia a WC-hez legjobban megfelelő összes elérhető fajot.

Amellett, hogy a papír háttérkép, aktívan használják a lift, van egyfajta vinyl. Tartósabb, biztonságosabb és megbízhatóbb. Ha a választás leáll a csak ilyen tekercs anyagok mellett, akkor jobb, ha habot vagy sima vinil tapétát kíván vásárolni a toalett befejezéséhez. Egy összetett grafikai minta gyorsan piszkos lehet, és szinte lehetetlen lemosni a korábbi állapotára, és a rendszeres alapos tisztítás a felületen károsíthatja a megjelenést.

Hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben a csempék mellett

Van egyfajta vinyl tapéta, amely öntapadó felület. A beillesztésük nem nehéz, de nem mindenki lenyűgözte az ilyen típusú tekercsanyagok megjelenését.

A leginkább ellenálló külső tényezők üvegszálas tapéta. A gyártók 30 év garanciát vállalnak! Nemcsak ellenállnak a nedvességnek, hanem a tüzet, valamint a különböző vegyi anyagoknak. Ezek a jellemzők nagyon fontosak a vécéburkolat anyagának kiválasztásakor.

Ezért, ha tapéta használatát tervezi a vécé készítéséhez, akkor sokkal praktikusabb az üvegszálas anyag kiválasztása. Bármely festékkel színt adhat a felületükhöz. Még ecsettel is tisztítható. Azonban nehézségek merülhetnek fel a beillesztés folyamatában, ezért jobb, ha a javítási folyamatot a szakembereknek bízzák, vagy különös figyelmet fordítanak az összes szolgáltatásra.

Ha önálló üvegszálas tapétát használ, és azt tervezi megtenni magának, akkor lépéseket kell tennie. Kezdetben a falakat régi anyagokból tisztítják, a felületet megtisztítják, és szükség esetén kiegyenlítik. Ezt követően speciális tapadó kompozíciót kell készítenie, amelyet az ilyen háttérképekhez terveztek. Ezt követi a tapéta beillesztése, ami különleges figyelmet és türelmet igényel. A felesleges levegő eltávolítása és a felület felszínének tisztítása érdekében a tapétát gondosan vasaljuk egymást követő mozgásokkal.

Műanyag WC-fal: a legolcsóbb megoldás

A legkedvezőbb és praktikus megoldás a fürdőszoba falainak befejezéséhez a műanyag panelek használata. Nem csak a gyakorlati, hanem az esztétikai javítás eléréséhez jelentős összegre lehet szükség. A kivételek olyan műanyag panelek, amelyek meglehetősen vonzónak tűnnek, és jó műszaki jellemzőkkel is rendelkeznek.

A mai napig széles körűek, amelyek lehetővé teszik, hogy a stílus és az ízlési preferenciák közül választhassunk. A panelek matt, dekoratív vagy háromdimenziós mintázattal rendelkezhetnek. Az utolsó lehetőség egyedi megrendeléssel lehetséges. Segítségükkel egy teljes műalkotást készíthet a standard fürdőszobából.

A termékpalettát kiváló minőségű és tartós műanyag panelek képviselik. De a termékek széles választéka megnehezíti a választást. Ezért bizonyos anyagok kiválasztása érdekében a helyes döntés meghozatala érdekében néhány ajánlást figyelembe kell venni:

 • Erőssége közvetlenül a műanyag panel vastagságától függ. A deformáció elkerülése érdekében a telepítés és az üzemeltetés során ügyeljen legalább 8 mm vastagságú anyagokra.
 • Ha kívánja, mentheti a műanyag paneleket. Ehhez át kell vennie az összes telepítési munkát. A telepítés nem igényel különleges ismereteket és készségeket, elegendő néhány ajánlást megvizsgálni, megtekinteni a videó oktatóanyagait, és legyen türelmes. A DIY javítás megmenti a dolgozók szolgáltatásait.
 • A PVC panelek fő tulajdonsága a nedvességgel szembeni ellenállása, ugyanakkor az anyag "lélegeztetése". Az ilyen panelek, a köztük lévő falon soha nem indulnak el a gomba vagy a penész. Miután befejezte a WC-szobát, elfelejtheti a következő javítást sokáig.
 • A mennyezet anyagai ebben a teremben műanyag paneleket is használhatnak. Az eredeti háttérrel teljesen eredetiek és harmonikusak lesznek. Emellett az anyag természetéből adódóan nem fog felhalmozni a kondenzátumot.

Tervezési megközelítés: gyönyörű, de nem olcsó

A tervezési ötletek és minták megrendelése olyan emberek lehetnek, akik eredeti és lenyűgöző helyiséget akarnak létrehozni a fürdőszobából. Arra számít azonban, hogy az ilyen javítások költsége nem lesz kicsi. A munkát a munkások végzik egy tervező irányítása alatt. A fürdőszobában különféle anyagokat használhat faldíszként: márvány, malachit, gránit és más természetes kövek.

Általában egy ilyen kiváló befejezõfal ​​rendezte az emberek egy nagy fürdőszobával. Mivel meglehetősen nehéz a teljes stílus megjelenését megjeleníteni a sokemeletes apartmanok standard WC-jeiben. A helyiségben végzett munkában a természetes kövek, szövetek, háttérképek, valamint különböző díszítő elemek mellett használhatók. Bármi legyen is az anyag, a legfontosabb feladat egy minőségi WC-szoba kialakítása, amely luxus designnal rendelkezik.

Ha a javítás célja a WC-szoba falainak gyönyörű díszítése, és területe nem teszi lehetővé a képzelet tökéletességét, választhat egy cserépet tapétával kombinálva. Ezekkel az anyagokkal meglehetősen vonzó designt hozhat létre egy kis szobában.

Van egy módja annak, hogy vizuálisan megnövelje a rendelkezésre álló helyet, mivel ez a tükör az egyik falra van felszerelve, vagy az élénk színek anyagait díszítésként használják. Ahogyan a dekoráció a szoba dekoratív lámpák jól közeledik.

Bármely anyagot választanak a WC-helyiség befejezéséhez, fontos, hogy praktikus és kiváló minőségű legyen. És harmonikusan kombinálva a vízvezetékkel.

A WC-ben lévő falak: 6 népszerű fürdőszobai megoldás

A képen - a WC-vel kombinált fürdőszoba.

Nemrégiben a legidősebb fiammal vitatkoztam arról, hogy hogyan lehet a WC-k falát levágni. Ő is követte lépteimet, és most egy magasabb építészeti képzést kap. Tehát a vita velünk, néha komolyak.

Hosszú ideig vitattuk meg, hogyan kell ragasztani a falakat a mosdóban, függetlenül attól, hogy lezárható-e a műanyag panelekből, mi a teendő, ha megtöri a falat a WC és a fürdőszoba között. Néhány példány törött, és még mindig nem jöttünk közös nevezőre.

Ezért úgy döntöttem, hogy elmondom a legkedveltebbnek, az én szempontból, a dekoratív díszítő módszerek csak a WC-hez, és ha a falat a WC és a fürdőszoba között lebontották, az egész szaniter szobát.

Ez nem egy utasítás a befejezéshez, hanem a meglévő funkciók áttekintése. Elolvasása után a legmegfelelőbb lehetőséget választja magának. Végtére is, a legvalószínűbb, hogy a másik fele már tervez javításokat a közeljövőben.

Népszerű falfestmények a mosdóban

Azonnal foglaljon helyet, felajánljam kedvenc módjaimat a befejezésnek, és azokat, amelyeket a fiú preferál. Ezért, hogy megkönnyítse az Ön számára a választást, mint a WC tisztítását, mindegyik lehetőség előnyeit és hátrányait megadom.

A befejezés előtt meg kell választani a falak felületét.

A honfitársaink túlnyomó többsége fürdőszobával és WC-vel rendelkezik - a legkisebb helyiségek a lakásban. Éppen ezért sokan azt kérdezik, hogyan kell levágni a partit a WC és a fürdőszoba között, hogy még egy tágas terem legyen.

Azonban a felhasználás sajátosságai és a belső mikroklímának köszönhetően, amelyet a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti ingadozások jellemeznek, a WC-k javításához szükséges befejező anyagokat kell használni, amelyek nemcsak a falakat díszítik, hanem védik őket a káros külső tényezőktől is.

1. lehetőség - Tapéta a falakon

A szoba befejeződésének ez a módja az első. Elvben többször is találkoztam a takaróval fedett toalettekkel. Azonban ennek a különleges módszernek a sajátossága, hogy a háttérképet nem szabad drága és gyönyörűvé tenni, és azokat, amelyek ellenállni fognak a WC-ben végzett műveleteknek.

Számos háttérképtípust különböznek egymástól, nem az ár és a megjelenés, hanem a technikai jellemzők. Gyors áttekintést kaptam a kereskedelemben kapható fajtákról az alábbi táblázatban.

A fali dekoráció a WC-ben

A falak díszítésére a WC-ben hagyományosan használt csempe. A WC-ben lévő falak díszítéséhez, a csempe kivételével, a magas páratartalom körülményei között kell választani, mert a falakat kerámia burkolatokkal lehet elhelyezni a nedvességtartalmú helyiségekben (beleértve a vízzel való közvetlen érintkezést is).

A WC-ben lévő falak javítása sem jelent nehézséget, mivel nem igényel nagy anyagköltségeket a helyiség kis területének köszönhetően. Ennek ellenére megérthető a vágy, hogy megteremtse a gyakorlati és esztétikai teret, amely megfelel a modern igényeknek.

A fali dekoráció a WC-ben

A WC-szobában egy bizonyos mikroklímát figyelembe véve, a falak kikészítéséhez olyan anyagokat kell használni, amelyek képesek fenntartani minőségüket a magas páratartalom és a lehetséges hőmérsékleti változások között.

Az olyan anyagok, amelyek nemcsak átalakíthatják a szóban forgó térséget, hanem ellenállnak a külső környezet negatív hatásainak is, a következők lehetnek:

 • csempe;
 • tapéta;
 • folyékony tapéta;
 • festmény;
 • műanyag panelek.

Függetlenül attól a lehetőségtől, hogy a WC-k falainak befejeződését el kell fogadni, el kell látni és végre kell hajtani egy szellőztető rendszert, amelynek minőségi munkája lehetővé teszi, hogy a faldíszítéshez használt bármilyen anyag hosszú ideig megőrizze a legjobb teljesítményt.

Falcserép

Ez egy klasszikus és a legkeresettebb lehetőség a WC falainak díszítésére. A csempe nagy szilárdságú, nem fél a vízzel való érintkezéstől, és az építési piacon számos és számos gyűjtemény képviseltetik magukat.

Megbízható és kiváló minőségű működéséhez a technológiai sorrendet figyelemmel kell kísérni a telepítés során és a következő ajánlásokat:

 1. Először a falak felszínét kell szintetizálnunk, gipszkészítménnyel, majd egy gittal, elsődleges, majd csak a csempe lefektetésével.
 2. A cserép behelyezése előtt el kell rejteni az összes műszaki kommunikációt. Szükség esetén le lehet zárni gidrochnye lapokkal, és már a gidroku fekvő cserép.
 3. Ezután a csempe közvetlenül a habarcsra vagy a ragasztóra van helyezve, hogy elvégezze ezt a munkát, tapasztalatot és bizonyos készségeket igényel. Minden egyes lefektetett burkolatnak pontosan egy síkban kell feküdnie a korábban elhelyezett elemekkel, a közöttük lévő varrásoknak azonosnak kell lenniük.
 4. Az ízületek fugázása a csempék között egy speciális összetevővel történik, amely harmonikusan van kiválasztva a meglévő belső kompozíciónak megfelelően.

Kívánatosabb, hogy a WC-falak minőségi díszítését kerámia burkolattal bízzák bizonyos készségek hiányában.

Fal díszítő tapéta

A WC-k tapéta kiválasztása nem az olcsó vagy gyönyörű anyag kiválasztásánál, hanem a magas páratartalmú körülmények között történő működéshez szükséges jellemzőkkel.

Az ilyen vagy más típusú tapéták használatát a WC-falak ragasztásához a táblázatban feltüntetett jellemzők határozhatják meg:

Amikor a tapétát használják a WC-helyiség befejezéséhez, nem lesz felesleges a kerámia burkolólapon a vízzel való érintkezés helyét felvenni. Az ilyen helyek műanyagból vagy dekoratív kőből is készülhetnek.

Folyékony tapéta

A folyékony tapéta nagyon jól néz ki a WC-ben.

Ezenkívül jól tolerálják a víz hatásai, és önmagukban felszívják a vízgőzt, így nem szagolnak a helyiségben, és nem gyűjtik őket a falakba, ezáltal kedvező mikroklíma keletkezik, amelyet a falak rendszeres mosásával tartanak fenn.

Könnyen alkalmazható a tapétapasztát átlátszó úszóval.

Folyékony tapéta alkalmazható különböző felületekre:

A folyékony tapéta falakon való alkalmazásához kövesse a gyártó utasításait a keverék elkészítéséhez és ajánlásokat az ilyen típusú bevonat kivitelezéséhez:

 1. A száraz összetevőket alaposan kevertetjük vízzel az utasításokban megadott sorrend szerint.
 2. Dekorációs elemeket adunk az elkészített oldathoz.
 3. Kis mennyiségű keveréket alkalmaznak egy fém spatulával a vizsgálati területre, hogy meghatározhassuk a működőképességét.
 4. Szükség esetén a kompozíciót beállítjuk.

Folyékony tapéta segítségével csodálatos kompozíciókat hozhat létre, mivel különböző színeket és különböző textúrákat hozhat létre a bevonat számára, valamint gyapjú, cellulóz, pamut és egyéb díszítőelemek hozzáadásával.

Falfestés

A falak festése a WC-ben - a legegyszerűbb és legegyszerűbben kivitelezhető befejezési lehetőség. A színes kompozíciók és textúrák széles választékának felhasználhatósága lehetővé teszi a legmerészebb és egyedi tervezési projektek megtestesülését.

A festészet technológiája mindenki számára ismert. A magas színvonalú megvalósításhoz nagyobb figyelmet kell fordítani az alapítvány előkészítésére, amelyet a következő sorrendben kell végrehajtani:

 • először a felület vakolását végezzük;
 • a szárítás után az első gittréteget alkalmazzák;
 • következő a befejező gitt;
 • az elkészített felületet primerrel kezeljük;
 • akkor festés történik. A falak festéséről bővebben lásd a videót:

A festékszerkezet technológia végrehajtása során a bevonat hosszú ideig tart. A munka alacsony költsége és a teljesítményük egyszerűsége miatt ez a dekoráció kényelmes és igényes.

Fali dekoráció műanyag panelekkel

Egy másik olcsó megoldás, hogy befejezze a WC-t, hogy fedezze a falakat polimer anyagokkal.

Vízállóak, felületük könnyen tisztítható.

A műanyag panelek megjelenése meglehetősen vonzó.

A következő irányelvek megvásárlásakor és telepítésekor be kell tartani:

 1. Vákuumpanelek vásárlásakor 8 mm vastagságú szerkezetet kell választani, amelyek a szükséges szilárdsággal rendelkeznek, és képesek mechanikus hatásuk alatt megtartani tulajdonságaikat.
 2. A beszerelés előtt egy fa keret van elrendezve, amelyre a felületet műanyag panelekkel szegélyezzük.
 3. A panelek telepítésekor figyelni kell a függőleges helyzetüket.
 4. A polimer panelek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a penész és gomba kialakulását. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan lehet a falakat műanyaggal vágni, olvassa el ezt a videót:

Az erő ellenére a panelek elég törékenyek és megfelelő kezelést igényelnek.

Ha a WC falai laposak, akkor a műanyag panelek ragasztással közvetlenül ragaszthatóak rá.

Ez az anyag megőrzi tulajdonságait az egész élettartamra, tekintet nélkül a helyiség hőmérsékletének és páratartalmának változására.

A WC-fal díszítésének egyéb lehetőségei

Ha sürgősen szükség van egy különálló beltér kialakítására a WC-ben, a falakat természetes vagy mesterséges kővel lehet befejezni különböző dekorációs vakolatokkal, függönyökkel és lágy panelekkel, vagy több megfontolt kompozíció kombinációjával.

Természetesen ezek a lehetőségek nem tekinthetők kis fürdőszobáknak, hanem a nagy WC-szobákban, amelyek tágas házak és vidéki házak részét képezik.