Legfontosabb > Csapok

A fali dekoráció a WC-ben

A falak díszítésére a WC-ben hagyományosan használt csempe. A WC-ben lévő falak díszítéséhez, a csempe kivételével, a magas páratartalom körülményei között kell választani, mert a falakat kerámia burkolatokkal lehet elhelyezni a nedvességtartalmú helyiségekben (beleértve a vízzel való közvetlen érintkezést is).

A WC-ben lévő falak javítása sem jelent nehézséget, mivel nem igényel nagy anyagköltségeket a helyiség kis területének köszönhetően. Ennek ellenére megérthető a vágy, hogy megteremtse a gyakorlati és esztétikai teret, amely megfelel a modern igényeknek.

A fali dekoráció a WC-ben

A WC-szobában egy bizonyos mikroklímát figyelembe véve, a falak kikészítéséhez olyan anyagokat kell használni, amelyek képesek fenntartani minőségüket a magas páratartalom és a lehetséges hőmérsékleti változások között.

Az olyan anyagok, amelyek nemcsak átalakíthatják a szóban forgó térséget, hanem ellenállnak a külső környezet negatív hatásainak is, a következők lehetnek:

 • csempe;
 • tapéta;
 • folyékony tapéta;
 • festmény;
 • műanyag panelek.

Függetlenül attól a lehetőségtől, hogy a WC-k falainak befejeződését el kell fogadni, el kell látni és végre kell hajtani egy szellőztető rendszert, amelynek minőségi munkája lehetővé teszi, hogy a faldíszítéshez használt bármilyen anyag hosszú ideig megőrizze a legjobb teljesítményt.

Falcserép

Ez egy klasszikus és a legkeresettebb lehetőség a WC falainak díszítésére. A csempe nagy szilárdságú, nem fél a vízzel való érintkezéstől, és az építési piacon számos és számos gyűjtemény képviseltetik magukat.

Megbízható és kiváló minőségű működéséhez a technológiai sorrendet figyelemmel kell kísérni a telepítés során és a következő ajánlásokat:

 1. Először a falak felszínét kell szintetizálnunk, gipszkészítménnyel, majd egy gittal, elsődleges, majd csak a csempe lefektetésével.
 2. A cserép behelyezése előtt el kell rejteni az összes műszaki kommunikációt. Szükség esetén le lehet zárni gidrochnye lapokkal, és már a gidroku fekvő cserép.
 3. Ezután a csempe közvetlenül a habarcsra vagy a ragasztóra van helyezve, hogy elvégezze ezt a munkát, tapasztalatot és bizonyos készségeket igényel. Minden egyes lefektetett burkolatnak pontosan egy síkban kell feküdnie a korábban elhelyezett elemekkel, a közöttük lévő varrásoknak azonosnak kell lenniük.
 4. Az ízületek fugázása a csempék között egy speciális összetevővel történik, amely harmonikusan van kiválasztva a meglévő belső kompozíciónak megfelelően.

Kívánatosabb, hogy a WC-falak minőségi díszítését kerámia burkolattal bízzák bizonyos készségek hiányában.

Fal díszítő tapéta

A WC-k tapéta kiválasztása nem az olcsó vagy gyönyörű anyag kiválasztásánál, hanem a magas páratartalmú körülmények között történő működéshez szükséges jellemzőkkel.

Az ilyen vagy más típusú tapéták használatát a WC-falak ragasztásához a táblázatban feltüntetett jellemzők határozhatják meg:

Amikor a tapétát használják a WC-helyiség befejezéséhez, nem lesz felesleges a kerámia burkolólapon a vízzel való érintkezés helyét felvenni. Az ilyen helyek műanyagból vagy dekoratív kőből is készülhetnek.

Folyékony tapéta

A folyékony tapéta nagyon jól néz ki a WC-ben.

Ezenkívül jól tolerálják a víz hatásai, és önmagukban felszívják a vízgőzt, így nem szagolnak a helyiségben, és nem gyűjtik őket a falakba, ezáltal kedvező mikroklíma keletkezik, amelyet a falak rendszeres mosásával tartanak fenn.

Könnyen alkalmazható a tapétapasztát átlátszó úszóval.

Folyékony tapéta alkalmazható különböző felületekre:

A folyékony tapéta falakon való alkalmazásához kövesse a gyártó utasításait a keverék elkészítéséhez és ajánlásokat az ilyen típusú bevonat kivitelezéséhez:

 1. A száraz összetevőket alaposan kevertetjük vízzel az utasításokban megadott sorrend szerint.
 2. Dekorációs elemeket adunk az elkészített oldathoz.
 3. Kis mennyiségű keveréket alkalmaznak egy fém spatulával a vizsgálati területre, hogy meghatározhassuk a működőképességét.
 4. Szükség esetén a kompozíciót beállítjuk.

Folyékony tapéta segítségével csodálatos kompozíciókat hozhat létre, mivel különböző színeket és különböző textúrákat hozhat létre a bevonat számára, valamint gyapjú, cellulóz, pamut és egyéb díszítőelemek hozzáadásával.

Falfestés

A falak festése a WC-ben - a legegyszerűbb és legegyszerűbben kivitelezhető befejezési lehetőség. A színes kompozíciók és textúrák széles választékának felhasználhatósága lehetővé teszi a legmerészebb és egyedi tervezési projektek megtestesülését.

A festészet technológiája mindenki számára ismert. A magas színvonalú megvalósításhoz nagyobb figyelmet kell fordítani az alapítvány előkészítésére, amelyet a következő sorrendben kell végrehajtani:

 • először a felület vakolását végezzük;
 • a szárítás után az első gittréteget alkalmazzák;
 • következő a befejező gitt;
 • az elkészített felületet primerrel kezeljük;
 • akkor festés történik. A falak festéséről bővebben lásd a videót:

A festékszerkezet technológia végrehajtása során a bevonat hosszú ideig tart. A munka alacsony költsége és a teljesítményük egyszerűsége miatt ez a dekoráció kényelmes és igényes.

Fali dekoráció műanyag panelekkel

Egy másik olcsó megoldás, hogy befejezze a WC-t, hogy fedezze a falakat polimer anyagokkal.

Vízállóak, felületük könnyen tisztítható.

A műanyag panelek megjelenése meglehetősen vonzó.

A következő irányelvek megvásárlásakor és telepítésekor be kell tartani:

 1. Vákuumpanelek vásárlásakor 8 mm vastagságú szerkezetet kell választani, amelyek a szükséges szilárdsággal rendelkeznek, és képesek mechanikus hatásuk alatt megtartani tulajdonságaikat.
 2. A beszerelés előtt egy fa keret van elrendezve, amelyre a felületet műanyag panelekkel szegélyezzük.
 3. A panelek telepítésekor figyelni kell a függőleges helyzetüket.
 4. A polimer panelek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a penész és gomba kialakulását. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan lehet a falakat műanyaggal vágni, olvassa el ezt a videót:

Az erő ellenére a panelek elég törékenyek és megfelelő kezelést igényelnek.

Ha a WC falai laposak, akkor a műanyag panelek ragasztással közvetlenül ragaszthatóak rá.

Ez az anyag megőrzi tulajdonságait az egész élettartamra, tekintet nélkül a helyiség hőmérsékletének és páratartalmának változására.

A WC-fal díszítésének egyéb lehetőségei

Ha sürgősen szükség van egy különálló beltér kialakítására a WC-ben, a falakat természetes vagy mesterséges kővel lehet befejezni különböző dekorációs vakolatokkal, függönyökkel és lágy panelekkel, vagy több megfontolt kompozíció kombinációjával.

Természetesen ezek a lehetőségek nem tekinthetők kis fürdőszobáknak, hanem a nagy WC-szobákban, amelyek tágas házak és vidéki házak részét képezik.

Modern anyagok a WC befejezéséhez

Hagyományosan a WC kiszerelését gyorsan elvégzik, és nem igényel jelentős pénzügyi költségeket. A szoba sajátosságai miatt a díszítéshez használt anyagoknak jó nedvességállósággal, könnyű karbantartással, magas minőségi jellemzőkkel és esztétikai mutatókkal kell rendelkezniük. Miután áttekintette az anyagok fajtáit, megvizsgálva azok tulajdonságait és előnyeit, megtalálja az optimális megoldást arra a problémára, hogy hogyan kell a WC-t elvágni a fenti követelményeknek megfelelően.

Milyen anyagot választani a falakhoz?

Annak érdekében, hogy megválaszolják a falon lévő WC falának elvágásának kérdését, vegye figyelembe az erre a célra felhasznált anyagokat. Hagyományosan használt:

 • műanyag vagy MDF panelek;
 • festeni;
 • kerámia csempe vagy mozaik;
 • mosható tapéta;
 • díszítő vakolat.

Műanyag burkolat

A mosdó műanyag panelekkel történő lezárása az egyik legkedvezőbb árú és gazdaságos lehetőség. A műanyag jó nedvességállósággal, nagy tartóssággal és könnyű karbantartással rendelkezik. A szerkezet sikeres telepítéséhez a rackkeretet először a teljes helyiség peremére kell felszerelni csavarokkal, szigorúan a szintre. A panelek különleges zárakkal történő felszerelése lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse őket a kerethez anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelne. A falak befejezéséhez ajánlatos egy merevebb anyagot előnyben részesíteni, figyelembe véve a terhelést (különféle akasztók és polcok használata esetén). A különböző színek lehetővé teszik a megfelelő árnyék kiválasztását és a harmonikus belső kialakítását.

A WC falainak díszítése műanyag panelekkel

Tipp Az MDF burkolat ugyanolyan elven működik, mint a PVC anyag.

A befejező keret módszer nem ajánlott kisebb négyzetméteres helyiségekben való használatra m, mert a keret telepítése további térfogatot igényel, ami a kis szobák kritikus fontosságú lehet.

szín

A WC-festék kitöltése sok szempontból megfizethető lehetőség. Maga a festés maga gyorsan elvégezhető, de szem előtt kell tartani, hogy a végleges kialakítás előtt tökéletesen illeszkedni kell a falakhoz a gipsz és a gitt segítségével. Ellenkező esetben a festés után minden hiba azonnal észrevehető. Az anyag kiválasztásakor jobb, ha a latex alapú különleges festékek előnyben részesítik azokat, amelyek könnyen karbantarthatók, nagyon ellenállnak a nedvességnek és a különböző szennyeződéseknek. A különböző árnyalatok lehetővé teszik, hogy megtalálja a legjobb megoldást egy kis helyiség kialakításához.

csempe szerelése

Az időigényes, de igényelt megoldás a lakás WC-s falának befejeződésére kerámia burkolólapok vagy mozaikok használata - tartós, megbízható, vízálló, higiénikus és könnyen kezelhető anyagok. A tervezési lehetőség kiválasztásánál figyelembe kell venni a tökéletesen sima alapot. A falakat kétféleképpen lehet szintre húzni: gipsz vagy vakolat cementkötésű forgácslapokkal. Azt is meg kell jegyezni, hogy a nehéz cserép nem ragaszkodik a falakhoz, ezért előnyben részesítse a könnyebb termékeket.

A csempe a WC-ben gyönyörű és praktikus

A lakásban lévő mosdó véglegesítéséhez nincs szükség drága anyagok használatára, főleg olyan helyiségekre szánták, amelyek kíméletlen működési körülmények között vannak. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy az anyagfogyasztást a szoba méretének megfelelően számolja ki. A különféle formák és színek széles választékának köszönhetően eredeti és stílusos belső kialakításra lesz lehetőség. Például egy sikeres megoldás a monokróm kerámia csempe kombinációja egy mozaik vásznával, amely megfelel a színsémának.

tapétázás

A falak díszítésére a WC-helyiségben kívánatos mosható tapéta használata. A ruhákat folyamatosan kell választani a nedvesség, a hőmérsékleti különbségek és a kémiai összetételek hatása ellen. Ezeket a kritériumokat leginkább vinil ruhák és üvegszálas tapéta biztosítja.

Toalettpapír tapéta

A vinil biztonságos és tartós anyag, és a különböző textúrák lehetővé teszik, hogy a legjobb megoldást válasszuk a WC-k befejezéséhez a lakásban. Előnyben részesítjük a habot vagy a sima vásznokat, ami nagyban megkönnyíti a gondoskodást.

Üvegszálas tapéta, amely ellenáll a kemény működési feltételeknek, tartós, megbízható és tartós. A befejező eljárás nem okoz különleges nehézségeket - az üvegfestéshez való ragasztás nem igényel tökéletesen sima falakat, felületük kissé egyenetlen lesz a vakolattal és speciális ragasztókészítménnyel kezelhető.

A tapéta színe és mintája befolyásolja a beltér vizuális érzékelését, és vizuálisan is megnövelheti a WC-szobát, és csökkentheti

A színséma kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség méretét. Ha vizuálisan szeretné bõvíteni a helyet, válassza a kis vásznokkal ellátott fényes vásznat, használhatja a háttérképet hosszanti vagy keresztirányú csíkkal.

Tekintsük a gyártó ajánlásait, amelyeket a tekercseken jelöltek meg, ezáltal elkerülheti a hibákat a WC-helyiség befejezésénél.

Dekoratív burkolat

A WC-helyiségben lévő falak eredeti formája a dekoratív vakolat, ami egy különleges keverék, amellyel gyönyörű felületet hozhat létre, remek megkönnyebbüléssel. A dekoratív vakolat jó páraáteresztő képességgel, nedvességállósággal, nem okozza a gomba fejlődését a működés során, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben. Alkalmazásához elegendő egy hagyományos spatulát használni.

Venetian vakolat fal dekoráció - luxus és nemesség a belső

A dekoratív vakolat hátrányai magukban foglalják a viszonylag magas költségeket és az előkészítő munka szükségességét - a falfelület beállítását.

Mennyezeti kivitelezés

Miután befejezte a tervezést a falak a szoba, akkor kezdheti befejezni a mennyezetet a WC-szobában. Az erre a célra használt leggyakoribb anyagok a következők:

 • feszítő szerkezetek;
 • gipszkarton;
 • rack vászon;
 • műanyag panelek;
 • vakolat.

A nyújtható struktúrák drága tervezési lehetőség, de esztétikus megjelenésűek, sima és egyenletes felülete megőrzi a mennyezet összes szabálytalanságát, nem bocsát ki mérgező anyagokat, a tartósság, a nedvesség, a magas hőmérséklet és a különböző szennyeződések megkülönböztetik őket. A szerkezet sikeres telepítéséhez egy keret kerül kialakításra a helyiség peremén. A filmlapot hőpisztoly segítségével melegítik és biztonságosan rögzítik a kerethez. A textilanyag használata során bizonyos készségekkel kell rendelkeznie, amelyek lehetővé teszik a telepítés sikeres elvégzését.

Stretch mennyezet ideális vizuálisan növeli a WC magasságát

A felfüggesztett gipszkarton rendszer sokkal praktikusabb és olcsóbb, mint az előző változat. A gipszkarton segítségével sikeresen elrejtheti a szabálytalanságokat és a kommunikációt. A befejeződés a festés vagy a tapétázás során csökken. A gipsz-mennyezet előnyei kiváló hang- és hőszigetelést, hőmérséklet-öregedést és könnyű karbantartást biztosítanak. A szerkezet felépítése olyan speciális sínek beépítését jelenti, amelyekhez a gipszkarton rögzítve van, aminek következtében a helyiség magassága csökken. Ahhoz, hogy sima és sima felületet kapjon, gondos kezelést igényel az ízületek.

A rackszövet tökéletes a mennyezet díszítéséhez bármilyen helyiségben, függetlenül a helyiség méretétől. Az anyag tartós, ellenáll a különféle károknak, nedvességállóságnak és tűzállóságnak. A telepítés nem igényel különleges készségeket és az alap előkészítését, elegendő egy rögzítő rendszer felszereléséhez és a szerkezet összeszereléséhez (vegye figyelembe, hogy a kötőelemek felszerelése csökkenti a helyiség magasságát). A megfelelően megválasztott árnyalatok vizuálisan kibővítik a teret, és harmonikus belső teret hoznak létre. Az anyag költsége meglehetősen magas.

Műanyag panelek - gazdaságos és megfizethető anyag a mennyezet felújításához a WC-szobában. A műanyagnak jó nedvességállósága, ütésállósága, tartóssága, vegyszerállósága kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal bír. A panelek telepítése nem igényel különleges készségeket, és a speciális berendezések jelenléte, valamint a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy megtalálja a legsikeresebb megoldást. Az anyag egyetlen hátránya a magas hőmérsékletnek való kitettség, ezért a befejező eljárás kiválasztásakor figyelembe kell venni a biztonsági szabályokat.

Műanyag panelek - gazdaságos megoldás a mennyezet befejezéséhez, amellyel elrejthetők a kommunikáció és a felületi rendellenességek

Gipsz - a legegyszerűbb módja annak, hogy befejezze a mennyezetet. Ez a technika lehetővé teszi, hogy tűzálló, hőálló és nedvességálló, tökéletesen sík felületet hozzon létre. Kívánt esetben a vakolt felület nedvességálló festékkel festhető. Nagyszerű textúrájú vagy velencei gipsz-mennyezet fog kinézni. A hátrány az, hogy lehetetlen elrejteni a kommunikációt.

Padlóburkolat

A padló befejezése - a javítási munka utolsó szakasza. A padlózat megfelelő anyagának kiválasztására vonatkozó fő kritérium a jó gőz és vízszigetelés. A WC-ben lévő padló hagyományosan csempézett, amelyet a könnyű karbantartás, a kiváló nedvességállóság, a higiénia, a magas gyakorlatiasság és a tartósság jellemez. A csempe nagy szilárdsággal és elegendő vastagsággal kell, hogy bírja a jelentős terhelést.

Kérjük, vegye figyelembe! A WC-ben nem lehet a padlót vékony és törékeny anyagcsempékkel terjeszteni, ez tele van a padlózat gyors károsodásának lehetőségével.

A telepítési folyamat jelentős fizikai és időbeli költségeket igényel, de az eredmény biztosan tetszeni fog. Kis helyiségű helyiségek esetén jobb választani egy csempe világos árnyalatát, ezáltal vizuálisan bővíteni a helyet. A minta és egy érdekes díszítésű csempe használatával egyedülálló és eredeti belső teret hozhat létre.

A wc-k befejezésének bemutatott lehetőségei saját tulajdonságokkal rendelkeznek, de az anyag kiválasztásának fő kritériumai a személyes preferenciák és pénzügyi lehetőségek.

Hogyan kell befejezni a WC-t a cseréptől?

Hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben olcsó és szép

A WC-ben lévő falak befejezése nem sok időt vesz igénybe. Ennek oka a szoba kis területe. Ebben az esetben használjon minimális időt és pénzügyi költségeket. De mivel a WC egy adott helyiség, a javításnak meglehetősen esztétikusnak és praktikusnak kell lennie, hogy megfeleljen az összes követelménynek. Magas páratartalomnál különös figyelmet kell fordítani az anyagok kiválasztására.

Amikor javításra kerül a szobában, vizuálisan megnövelheti a helyet. Ehhez beépített hordókat használnak a leeresztéshez. Egy vécécsészettel rendelkező komplexumba kerül, ezért annak megszerzése nem jelent további problémákat. A telepítéshez csak a falak előkészítése szükséges.

Az ürítőcső felszerelése gipsz alatt készülhet. Ebben az esetben az összes mérést és a nagyobb munkát a javítás kezdeti szakaszában kell végrehajtani. Az előkészítés során ajánlatos figyelni a kábelezésre és a kondenzátum eltávolítására a felszállón.

Fontos lépés a kapucni beszerelése. Azt is ajánlott elvégezni, mielőtt befejezi a munkát. Ellenkező esetben későbbi telepítése sok kellemetlen problémát okozhat a javítás során.

A WC-csempék vagy mozaikok falát vágjuk

Ha a csempe, mint a WC-szoba befejeződését választotta, akkor a vásárlás során figyelni kell a célra. Ha a csempe nem alkalmas erre a helyiségre, akkor azonnal el kell hagynia. És ennek megértése érdekében vannak ajánlások:

 • A WC-falak csak egy falburkolatot kapnak. A padlólapok vastagabbak és nehezebbek. Ezért lehet, hogy nem tartja jól a falat. Ezzel ellentétben a falburkolatok nem helyezhetők a padlóra, törékenyebbek és vékonyabbak, nem ellenállnak a nehéz terheknek. Továbbá a falburkolatnak csúszós felülete is van, amely nem arra szolgál, hogy járjon rajta.
 • A csempe különbözik a márkától és a tartósság osztályától. A WC-hez nem ajánlott nagy szilárdságú csempe vásárlására, mivel ez a helyiség nem rendelkezik rendszeresen. Ezért az erősségi osztály, és ennek megfelelően a költség megtakaríthat egy kicsit.
 • Fontos gondosan mérni a padlófelületet és a szükséges mennyiségű cserépet. Jobb néhány további egységet rendelni, ez magában foglalja a lehetséges vis maior helyzeteket (szállítás, házasság, helytelen telepítés stb.).

Díszíteni olcsó és gyönyörű? Mosható tapéta

A legkisebb szobák a fürdőszoba és a WC. De javításukhoz különleges megközelítésre van szükség. Ennek oka a magas páratartalom és a vegyi anyagok használata a tisztítási folyamatban.

Nem minden olyan anyag használható, amelyet a WC-szoba díszítésére használhatunk. És azok, akik jó tulajdonságokkal rendelkeznek, valójában drágák vagy kifelé vonzóak. Ezért a legjobb megoldás a mosható tapéta. Különböző színekkel rendelkeznek, amelyek tökéletesen kombinálhatók bármilyen felszereléssel, és megfizethető áron is eltérnek.

Minél jobb befejezni a falakat a WC-ben

Meg kell jegyeznünk, hogy még ha a mosható tapéta is a legkeményebb struktúrával rendelkezik, ez a fajta tér nem elegendő. Optimális esetben azokat a területeket, amelyek a legtöbb vízzel érintkeznek, sokkal tartósabb és megbízhatóbb anyagokkal kell eltakarítani.

Ha a választás erre az anyagra vonatkozik, akkor tudnia kell, hogyan kell kiválasztani a megfelelő háttérképet. A piacon és a boltokban sok faj létezik, amelyek szerkezetükben és jellemzőikben különböznek egymástól.

A hagyományos lehetőség papír háttérkép. A jobb szilárdság érdekében speciális réteggel bevonhatók, amely elnyeli a nedvességet. Ellenáll a víznek és ellenáll a mosásnak. De csak ebben a formában élni nem érdemes. A legjobb választás érdekében meg kell vizsgálnia a WC-hez legjobban megfelelő összes elérhető fajot.

Amellett, hogy a papír háttérkép, aktívan használják a lift, van egyfajta vinyl. Tartósabb, biztonságosabb és megbízhatóbb. Ha a választás leáll a csak ilyen tekercs anyagok mellett, akkor jobb, ha habot vagy sima vinil tapétát kíván vásárolni a toalett befejezéséhez. Egy összetett grafikai minta gyorsan piszkos lehet, és szinte lehetetlen lemosni a korábbi állapotára, és a rendszeres alapos tisztítás a felületen károsíthatja a megjelenést.

Hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben a csempék mellett

Van egyfajta vinyl tapéta, amely öntapadó felület. A beillesztésük nem nehéz, de nem mindenki lenyűgözte az ilyen típusú tekercsanyagok megjelenését.

A leginkább ellenálló külső tényezők üvegszálas tapéta. A gyártók 30 év garanciát vállalnak! Nemcsak ellenállnak a nedvességnek, hanem a tüzet, valamint a különböző vegyi anyagoknak. Ezek a jellemzők nagyon fontosak a vécéburkolat anyagának kiválasztásakor.

Ezért, ha tapéta használatát tervezi a vécé készítéséhez, akkor sokkal praktikusabb az üvegszálas anyag kiválasztása. Bármely festékkel színt adhat a felületükhöz. Még ecsettel is tisztítható. Azonban nehézségek merülhetnek fel a beillesztés folyamatában, ezért jobb, ha a javítási folyamatot a szakembereknek bízzák, vagy különös figyelmet fordítanak az összes szolgáltatásra.

Ha önálló üvegszálas tapétát használ, és azt tervezi megtenni magának, akkor lépéseket kell tennie. Kezdetben a falakat régi anyagokból tisztítják, a felületet megtisztítják, és szükség esetén kiegyenlítik. Ezt követően speciális tapadó kompozíciót kell készítenie, amelyet az ilyen háttérképekhez terveztek. Ezt követi a tapéta beillesztése, ami különleges figyelmet és türelmet igényel. A felesleges levegő eltávolítása és a felület felszínének tisztítása érdekében a tapétát gondosan vasaljuk egymást követő mozgásokkal.

Műanyag WC-fal: a legolcsóbb megoldás

A legkedvezőbb és praktikus megoldás a fürdőszoba falainak befejezéséhez a műanyag panelek használata. Nem csak a gyakorlati, hanem az esztétikai javítás eléréséhez jelentős összegre lehet szükség. A kivételek olyan műanyag panelek, amelyek meglehetősen vonzónak tűnnek, és jó műszaki jellemzőkkel is rendelkeznek.

A mai napig széles körűek, amelyek lehetővé teszik, hogy a stílus és az ízlési preferenciák közül választhassunk. A panelek matt, dekoratív vagy háromdimenziós mintázattal rendelkezhetnek. Az utolsó lehetőség egyedi megrendeléssel lehetséges. Segítségükkel egy teljes műalkotást készíthet a standard fürdőszobából.

A termékpalettát kiváló minőségű és tartós műanyag panelek képviselik. De a termékek széles választéka megnehezíti a választást. Ezért bizonyos anyagok kiválasztása érdekében a helyes döntés meghozatala érdekében néhány ajánlást figyelembe kell venni:

 • Erőssége közvetlenül a műanyag panel vastagságától függ. A deformáció elkerülése érdekében a telepítés és az üzemeltetés során ügyeljen legalább 8 mm vastagságú anyagokra.
 • Ha kívánja, mentheti a műanyag paneleket. Ehhez át kell vennie az összes telepítési munkát. A telepítés nem igényel különleges ismereteket és készségeket, elegendő néhány ajánlást megvizsgálni, megtekinteni a videó oktatóanyagait, és legyen türelmes. A DIY javítás megmenti a dolgozók szolgáltatásait.
 • A PVC panelek fő tulajdonsága a nedvességgel szembeni ellenállása, ugyanakkor az anyag "lélegeztetése". Az ilyen panelek, a köztük lévő falon soha nem indulnak el a gomba vagy a penész. Miután befejezte a WC-szobát, elfelejtheti a következő javítást sokáig.
 • A mennyezet anyagai ebben a teremben műanyag paneleket is használhatnak. Az eredeti háttérrel teljesen eredetiek és harmonikusak lesznek. Emellett az anyag természetéből adódóan nem fog felhalmozni a kondenzátumot.

Tervezési megközelítés: gyönyörű, de nem olcsó

A tervezési ötletek és minták megrendelése olyan emberek lehetnek, akik eredeti és lenyűgöző helyiséget akarnak létrehozni a fürdőszobából. Arra számít azonban, hogy az ilyen javítások költsége nem lesz kicsi. A munkát a munkások végzik egy tervező irányítása alatt. A fürdőszobában különféle anyagokat használhat faldíszként: márvány, malachit, gránit és más természetes kövek.

Általában egy ilyen kiváló befejezõfal ​​rendezte az emberek egy nagy fürdőszobával. Mivel meglehetősen nehéz a teljes stílus megjelenését megjeleníteni a sokemeletes apartmanok standard WC-jeiben. A helyiségben végzett munkában a természetes kövek, szövetek, háttérképek, valamint különböző díszítő elemek mellett használhatók. Bármi legyen is az anyag, a legfontosabb feladat egy minőségi WC-szoba kialakítása, amely luxus designnal rendelkezik.

Ha a javítás célja a WC-szoba falainak gyönyörű díszítése, és területe nem teszi lehetővé a képzelet tökéletességét, választhat egy cserépet tapétával kombinálva. Ezekkel az anyagokkal meglehetősen vonzó designt hozhat létre egy kis szobában.

Van egy módja annak, hogy vizuálisan megnövelje a rendelkezésre álló helyet, mivel ez a tükör az egyik falra van felszerelve, vagy az élénk színek anyagait díszítésként használják. Ahogyan a dekoráció a szoba dekoratív lámpák jól közeledik.

Bármely anyagot választanak a WC-helyiség befejezéséhez, fontos, hogy praktikus és kiváló minőségű legyen. És harmonikusan kombinálva a vízvezetékkel.

A WC-ben lévő falak: 6 népszerű fürdőszobai megoldás

A képen - a WC-vel kombinált fürdőszoba.

Nemrégiben a legidősebb fiammal vitatkoztam arról, hogy hogyan lehet a WC-k falát levágni. Ő is követte lépteimet, és most egy magasabb építészeti képzést kap. Tehát a vita velünk, néha komolyak.

Hosszú ideig vitattuk meg, hogyan kell ragasztani a falakat a mosdóban, függetlenül attól, hogy lezárható-e a műanyag panelekből, mi a teendő, ha megtöri a falat a WC és a fürdőszoba között. Néhány példány törött, és még mindig nem jöttünk közös nevezőre.

Ezért úgy döntöttem, hogy elmondom a legkedveltebbnek, az én szempontból, a dekoratív díszítő módszerek csak a WC-hez, és ha a falat a WC és a fürdőszoba között lebontották, az egész szaniter szobát.

Ez nem egy utasítás a befejezéshez, hanem a meglévő funkciók áttekintése. Elolvasása után a legmegfelelőbb lehetőséget választja magának. Végtére is, a legvalószínűbb, hogy a másik fele már tervez javításokat a közeljövőben.

Népszerű falfestmények a mosdóban

Azonnal foglaljon helyet, felajánljam kedvenc módjaimat a befejezésnek, és azokat, amelyeket a fiú preferál. Ezért, hogy megkönnyítse az Ön számára a választást, mint a WC tisztítását, mindegyik lehetőség előnyeit és hátrányait megadom.

A befejezés előtt meg kell választani a falak felületét.

A honfitársaink túlnyomó többsége fürdőszobával és WC-vel rendelkezik - a legkisebb helyiségek a lakásban. Éppen ezért sokan azt kérdezik, hogyan kell levágni a partit a WC és a fürdőszoba között, hogy még egy tágas terem legyen.

Azonban a felhasználás sajátosságai és a belső mikroklímának köszönhetően, amelyet a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti ingadozások jellemeznek, a WC-k javításához szükséges befejező anyagokat kell használni, amelyek nemcsak a falakat díszítik, hanem védik őket a káros külső tényezőktől is.

1. lehetőség - Tapéta a falakon

A szoba befejeződésének ez a módja az első. Elvben többször is találkoztam a takaróval fedett toalettekkel. Azonban ennek a különleges módszernek a sajátossága, hogy a háttérképet nem szabad drága és gyönyörűvé tenni, és azokat, amelyek ellenállni fognak a WC-ben végzett műveleteknek.

Számos háttérképtípust különböznek egymástól, nem az ár és a megjelenés, hanem a technikai jellemzők. Gyors áttekintést kaptam a kereskedelemben kapható fajtákról az alábbi táblázatban.

Mi lehet díszíteni a falakat a WC-ben, a csempe kivételével?

A szerzőtől: egy személy gyorsan megszokja a szépséget és a kényelmet. Finomítja a körülötte lévő helyet, javítva az életkörülményeket. Ez hozzájárul új anyagok kifejlesztéséhez és innovatív technológiák bevezetéséhez. Beleértve, a frissített módon befejező és javítása a lakás.

Az emberek nem kímélik a hálószobák, a nappali és a konyhák dekorációját. És mi van egy ilyen szobával, mint WC-vel? A statisztikák szerint egy személy körülbelül 1,5 évig tölt a WC-ben. Ennek alapján szeretnék ezt az időt kényelmes és kellemes környezetben tölteni. De gyakran nincs vágy arra, hogy sok pénzt fektessenek be a helyiség javításába, és a csempe vágása homályos és monoton. Ahhoz, hogy segítsünk olvasóinknak, kitaláljuk: hogyan kell díszíteni a falakat a szekrényben, miközben kevés pénzt keresnek?

Javítási munkák a WC-szobában

Mennyire gyakran jársz a mosdóba barátaidhoz vagy ismerőseidhez, és látsz egy ilyen képet: festékfestés, kopott tapéta, penész a falakon és a szaglás a szobában? Bizonyára valaki ilyen dolgokkal szembesült. Mindez az üzembe helyezést megelőző helytelen javítás vagy előkészítés következménye. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében ismernie kell a WC-szoba elrendezésének néhány jellemzőjét:

 • a falak kis területe;
 • magas páratartalom;
 • egyenetlen fényeloszlás, a lámpa elhelyezése a bejárat felett.

Ezek a tulajdonságok némi előnyt jelentenek a javításban. Ugyanakkor korlátozhatják a jövőbeli falak bizonyos anyagainak vagy színeinek használatát.

A mosdóhoz tehát nem használhat olyan anyagokat, amelyek félnek a nedvességtől. A helyiségben leggyakrabban vízellátó csövek vannak. Nedvességet halmoznak fel, mivel a csővezeték alatt lévő falszakaszt megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

Rendszerint nincs jó világítás a WC-ben. Ez a szoba műszaki jellemzői és a szabványos villamos vezetékek miatt következett be. Néhány mesterek sötét anyagokkal vágják le a falakat, ezért szürkület alakul ki a WC-ben. A legjobb választani a világos színek végtermékeit, hogy ne érezze a kellemetlen érzést a WC-ben.

A helyiség kis méretei lehetővé teszik a múltbeli javításokból származó anyagok maradványainak használatát. Átlagosan a falak összterülete a WC-ben nem több, mint 10 négyzetméter. Ezért láthatja az anyag maradványait a tartályaiban és alkalmazza azokat a gyakorlatban.

De a legfontosabb dolog nem az anyag kiválasztása, hanem a falak előkészítése a további munkához. Mielőtt javítaná, gondosan fel kell készíteni a munkaterületet. Ellenkező esetben minden erőfeszítés hiábavaló lesz, és a javításokat hamarosan meg kell tenni.

Falkészítés

Mint említettük, a WC nagy nedvességtartalmú hely. A falak vagy a régi vízvezetékek rossz feldolgozásával minden javítás leesik a lefolyóba. Szó szerint hat hónap elteltével a szoba felszíne formába vagy gombafelületbe borulhat.

Az ilyen problémák elkerülése érdekében számos megelőző intézkedést kell meghozni:

 1. Ellenőrizze a vízvezetékek és csatornák állapotát. Ha a ház a régi alaphoz tartozik, és nem volt tőkejavítás 30 éven belül, akkor azonnal kérelmet intézhet csövek javításához a házban. A gyenge csőviszonyok ékesszóló jelei a következők lehetnek:
 • rozsda;
 • számos szorító és vízszivárgás;
 • nedves szag;
 • gomba a falakon és csöveken;

Jobb, ha egy vízvezetéket előzetesen meg kell várni, mint várni a nedvesség terjedésének következményeire.

 1. Alaposan előkészítse a falakat. Ehhez teljesen eltávolítania kell a régi felületet. Használjon simítóval vagy fém ecsettel. Ezután ellenőrizze a falak állapotát. Ha nedves foltok vagy gomba vagy penész területei vannak, tisztítsa meg a fal aljára. Ezután fel kell melegíteni és kiszáradni a helyiséget. Néhány órát vesz igénybe. A nedvesség és a rések közötti helyek tömítőanyaggal vagy cementhabarcsokkal vannak szigetelve. Fontos: a csővezeték közelében lyukakat és apró repedéseket hagyva kinyithatod a "kapukat" a csótányoktól és a rokonoktól a szomszédos apartmanoktól. Minden felületet nedvességgel és bioprotekcióval kezel. Ha a falak "görbék", vakoljuk őket, viszonylag lapos geometriát adunk nekik. Ne feledd, minél jobb az előkészítő munkát elvégezni, annál több időt takarít meg a következő ütemezett javításig.

Úgy tűnhet, hogy ez a megközelítés nem jelent kisebb pénzügyi befektetést. Ez azonban nem így van. Az alapos előkészítés számos problémát megold. És ne félj az előkészítő munka magas költségeitől. A szoba egy kis területe nem "kihúz" sok pénzt a falak feldolgozására.

Anyagkiválasztás

Az előkészítő munkák után elkezdheti a jó és olcsó befejező anyag megtalálását és kiválasztását. Mielőtt a raktárba szeretne költözni, nézzen utána néhány tippet, amelyek segítenek megtakarítani a pénzt, és nem keresnek több tucat keresési oldalt a szükséges termékekről.

 1. Mielőtt építőanyagokhoz megy, nézze meg jelenlétét otthon vagy a garázsban. Gyakran az emberek nem emlékeznek arra, mit tárolnak távoli szekrényekben, mezzaninokban vagy garázspultokban. Végül is a falak befejezéséhez kis mennyiségű anyagra van szükség, amely a régi javításból is megmaradhat. Ön is kérheti az ilyen anyagot a szomszédoktól vagy barátoktól.
 2. Keverheted. Ez az elem az elsőtől származik. Nem szükséges mindent ugyanabban a stílusban csinálni. Kombinálhat különböző anyagokat, amelyek csökkentik az építési költségkeretet. Például befejezheti a padló és a falburkolat egy részét, valamint a falak maradványait tapéta vagy festék borítja.
 3. Ha nem rendelkezel régi anyagkészletekkel - ez nem ok arra, hogy kétségbeesés és vásárlás a piaci áron a boltban. Inkább menjen a boltba még mindig van. Ebben az esetben haladéktalanul kérdezze meg a menedzsert, hogy hol van egy hely vagy egy vitrin az értékesítés maradványaival. Gyakran a nagy épületekben a szupermarketek megszabadulnak egy nagyon kis mennyiségű befejező anyagtól. Három tekercs tapéta, vagy két csomag csempe. Azonban a költségek 50-60% -kal eltérhetnek a hasonló termékektől.

Ha mindezen módszerek elfogadhatatlanok számodra, akkor továbblépünk a cikkünk következő részébe, nevezetesen az új anyag kiválasztásához.

A WC-ben végzett javítások olcsóak, használhatod a hagyományos háttérképet. Ha a helyiséget alapos előkészítő munkák végezték, akkor a tapétát félelem nélkül lehet ragasztani. Szinte minden tapéta illeszkedik a WC-hez, de jobb választani egy bizonyos típusú anyagot:

 1. Nem szőtt tapéta. Két rétegből áll. Az első réteg egy nemszövött anyag ragasztóanyaga. A második réteg eltérő lehet, de leggyakrabban a vinil permetezésével készül a szubsztrátum felületére. Ez a tapéta ellenáll a nedvességnek. Nedves ruhával moshatók, félelem nélkül a falak állapotára.
 2. Szilikon tapéta. Ezek valamivel drágábbak, mint a papír vagy a nem szőtt termékek. Azonban a hidrofobicitás révén ezek mindegyikét meghaladják.

gipszkarton

Egy másik jó módja annak, hogy befejezzük, lehetővé téve, hogy egy kővel két madarat ölts:

 • nincs szükség a falak geometriájának meghúzására;
 • A HL lemezeket világos alapozóval lehet bevonni és bármilyen színben festeni.

Az anyag kiválasztásánál fontos részleteket kell figyelembe venni. A fürdőkhez vagy a WC-khez a nedvességgel szemben ellenálló GKL-t vásárolnak. Ez a gipszkarton különbözik a zöld színű lapoktól. Az ilyen típusú telepítés egyetlen hátránya - a helyiség méretének csökkentése. A veszteségek minimalizálása érdekében érdemes egy olyan fémprofil alrendszerét felépíteni, amelyet maximálisan megnyomnak a falvázlatnak.

festék

A javításokat a lehető legolcsóbban és leggyorsabban végezheti a festékkel. Annak érdekében, hogy a falak ne tűnjenek unalmasnak, készítsenek néhány árnyalatot festékkel vagy rajzoljanak egy mintát egy díszítéssel a fal alján. A falak festéséhez a legjobb választani olyan anyagot, amely ellenáll a nedvességnek és a fizikai hatásoknak. Az akril festékek és lakkok megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Kevesebb pénzt költenek, és rengeteg szín és árnyalat teszi lehetővé a falak festését saját belátása szerint.

Műanyag panelek

Egy másik gyors és olcsó telepítési módszer, amely lehetővé teszi, hogy a szoba jó megjelenést biztosítson. A befejezéshez használjon hosszú műanyag léceket. A falra szerelt vezetékek felszerelése. Vékony fadarabokból vagy lécekből készülnek. Mutassa be a rácsokat a ládák típusán. A sarkokba telepítik a dokkolóburkolatokat, amelyek után a panelek maguk is rögzítve vannak. A padlóra vagy mennyezetre szomszédos helyeken padló- vagy mennyezeti díszléceket helyeznek el. Telepítéséhez elég a szokásos bútor tűzőgép. A fő előnye a műanyag panelek - nedvességállóságuk. Teljesen nem félnek a víztől.

PVC panelek

Egy egyre népszerűbb kidolgozási módszer. A PVC panelek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a műanyag panelekhez képest, de sokkal inkább nemesnek tűnnek. A rögzítéshez elegendő, hogy több henger legyen habbal vagy folyékony körmökkel. A kiváló nedvesség elleni védelem mellett a PVC lemezek széles színekkel és stílusokkal rendelkeznek. A PVC telepítésének bizonyos készségeivel a javítás ezzel a módszerrel egy munkanapot vesz igénybe. Ugyanakkor az eredmény nagyon szilárdnak tűnik.

Alternatív módok

Ha nem veszi ezeket a módszereket, úgy tűnik, hogy nincs több lehetőség a falak befejezésére. Amellett, hogy a csempe, amely megéri tisztességes pénzt. Azonban meglepődni fog, ha megtudja, hogy egyes kézművesek laminált anyagot használnak a falfelületek befejezéséhez. És ez néha nagyon racionális döntés. A laminátum nedvességet tart, és a felszínén lévő víz nem marad meg, lefelé gördül. Ha ezt a módszert választja, akkor ne keressen magas teljesítményű termékeket. Végtére is, a mi feladatunk - a legolcsóbb javítás! És a falak díszítésére nem igényelnek olyan termékeket, amelyek magas kopásállósággal rendelkeznek.

Ez a cikk bemutatja a telepítés megismerését. A javítás végső költsége csak az összes fogyóeszköz és egyéb költség gondos kiszámítása után ismert. Ne felejtsd el az elektromos berendezéseket. Ez nem ment! A személyes tapasztalatból elmondhatom, hogy a WC-k javítását, vagyis annak megjelenését minden családtagnál meg kell vitatni. Ellenkező esetben elkapja oldalnézetét és hallgathatja az állandó szemrehányásokat. Nos, mindent megtaláltam, amíg újra találkozunk!

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait

WC-díszítés: típusok és tervezési ötletek

A lakások és lakások díszítése már régóta átalakult az egyszerű szükségszerűségből a tervezőipar egyik ágába. Ha korábban nagyobb figyelmet fordítottak a szobákra, most a fürdőkád és a fürdőszoba stílusának és díszítésének követelményei olyan magasak, mint például a hálószoba vagy a nappali. Hogyan lehet díszíteni a WC-t, hogy ez nem csak egy szükséges sarok a lakásban, hanem egy hangulatos szoba, az alábbiakban lesz leírva.

Különlegességek

A modern lakások fürdőszobái kombinálhatók vagy elkülöníthetők. Rengeteg apartmanban van egy kis külön WC, néha akár 1 négyzetméter. m négyzet. A modern befejező anyagok bőségének köszönhetően a fogyasztó egy nyugodt, kényelmes és elegáns beállítást vár a legkisebb helyig.

A WC belsejének bizonyos minőségi jellemzőkkel kell rendelkezniük.

 • Az anyagok szilárdsága és tartóssága, mivel azokat minden családtag használhatja.
 • Megbízhatóság és tartósság. Kevés ember szeretné folyamatosan újraéleszteni a javítást a WC-ben. Rendszerint a befejezést évek óta választják, ezért feltételezik, hogy hamarosan elveszíti eredeti megjelenését.
 • Könnyen tisztítható. A fürdőszobák sokkal hajlamosabbak a szennyezésre, mint a lakás többi szobája. Ezért a befejező anyagok jobbak a háztartási vegyszerek és fertőtlenítőszerek használatával nem könnyű mosni és tisztítani azokat.
 • Ellenáll a nedvességnek. A víz állandó jelenléte megnövekedett páratartalmat okoz a helyiségben. Szükséges, hogy a belső tér ellenálljon a hatásainak, ne romoljon, ne duzzadjon és ne sötétedjen.
 • A penész és a penész elleni védelem. A magas páratartalom káros mikroorganizmusok kialakulásához is vezet, így a védelemre kell gondolni.
 • Környezetbarát. Jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem káros anyagokat bocsátanak ki a levegőbe, és tűzállóak.

Tervezési lehetőségek

A kis szobák jobb befejezni élénk színekben: bézs, pasztell. Ez klasszikus, fehér színű. A Laconic és a minimalista belső tér kiegészíthető krómozott szerelvényekkel, csapokkal és kiegészítőkkel. A fekete színnel kis mennyiségben (padló, csíkok és betétek a falakon) hígítják a dekorációt a csúcstechnika irányában. A világos és telített lakk textúrák bőséges skarlát, fű, citrom, bíborszínű színekkel pozitívumot, aktivitást és örömet kölcsönöznek. Rengeteg fehér színű, nem fogják eltakarni a szemét, és szűkíteni a helyet. Jól alkalmazható a kék és világoszöld felületű WC-k díszítéséhez. Ezek a hangok megnyugtatják, nyugtalanságot tesznek, és hoznak tavaszi frissességet.

Ha egy tágas fürdőszoba tulajdonosa vagy, a befejező anyagok modern iparága sok lehetőséget kínál a dekorációhoz. Fekete, mint az uralkodó szín választja a merész és rendkívüli természeteket. Az antik kiegészítők, kovácsoltvas csillárok a noir stílusba illeszkednek, és a 20-as évek hollywoodi stílusát fantasztikusan testesítik meg. A klasszikus kialakítás, aranyozott fogantyúval, márványos és természetes kő utánzással, a legjobb vécére is marad. Bár a könnyű árnyalatú márvány alkalmas egy minimális területre.

Érdekes lesz megnézni a falakon a mozaikot etnikai stílusban. A keleti és afrikai minták divatos hangsúlyt kapnak a dekorációban. A kis négyzetek mozaik csempei fényes fényűvé teszik a csillogást és az eleganciát.

Az ecostyle vagy az ország is beleillik a WC kialakításába magánházban, és a lakásban. A fadoboz befejezése vagy utánzata nem a legjobb megoldás kis méretű helyiségben, hacsak a felület világos árnyalatú. Az idősebb hatású, fehérre meszelt lemezek olyan érzést adnak Önnek, hogy egy tipikus Provence stílusú, rusztikus házban vagy.

A fából készült utánzás feltétlenül melegséget és kényelmet biztosít.

Ha a WC-helyiségben ablak van, akkor a redőnyökkel vagy vakokkal kényelmesen le kell zárni.

anyagok

A befejező anyagok sokasága annyira nagy, hogy nagyon nehéz választani egy tisztességes lehetőséget. A minőségi jellemzők és az árazási politikák lehetőséget és ötleteket kínálnak a befejezéshez minden ízlés és költségvetés számára.

Kerámia csempe, mozaik

A legáltalánosabb megoldás a befejezéshez. Az üzletekben hatalmas gyártók, formátumok és minták találhatók. A költségek a termékminőségtől és a márka promóciójától függenek. A tervező elemek nagyon drágák lehetnek.

A csempe számos tagadhatatlan előnnyel jár:

 • Tartósság. Ez az anyag nem éri el egy évet, sem tíz évet, anélkül, hogy elveszítené a megjelenését.
 • Erő. A kerámia és üvegkerámia termékek ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.
 • Könnyen kezelhető és tisztítható.
 • Vízállóság. Ezért a fürdőszobai padlóburkolatok díszítéséhez sokan inkább csempe, míg más helyiségek díszíthetőek, például laminált. Hosszú ideig tartó vízzel való érintkezés esetén a laminátum megduzzad és deformálódik, és a burkolat eredeti állapotában marad.
 • A kerámiák nem szívják el a szagokat.

Az ilyen dekoráció negatív aspektusai a falak összehangolása, a folyamat bonyolultsága és a telepítés komplexitása speciális képzés nélkül, valamint a viszonylag magas ár. De az eredmény, amit kapsz, megéri a költségeidet.

Mosható tapéta

Sokféle tapéta létezik: ez a textil tapéta, papírpapír és különböző típusú természetes tekercsbevonatok. De a WC-k befejezéséhez a legjobb megoldás csak mosható tapéta lenne.

A legtöbb vászonréteg poli (vinil-klorid) réteggel van burkolva, amely tartós vízálló réteget képez, amely lehetővé teszi, hogy könnyen gondoskodhasson a tapétáról. A különféle mosható tekercsanyagok magukban foglalják az öntapadó fóliát is - ez a költségvetés a befejezéshez.

Az ilyen típusú bevonat előnye a mosás lehetősége mellett az egyszerű használat, a tartósság (megfelelő gondossággal, jó minőségű szövetek legfeljebb 15 évig), bármilyen típusú alapozás beillesztésének lehetősége és a bontás egyszerűsége.

Ebben az esetben a vászon instabillá válik a károsodáshoz és a mechanikai feszültséghez, elhalványulhat a napfényben, és nem engedheti meg a falak lélegzését.

Műanyag panelek

Ez egyike a költségvetésnek. Most nagyon sok a színek és a textúrák, világos és pasztell, fényes és matt, akár utánozva a különböző természetes anyagok. A panelek könnyen felszerelhetők keret alapon. Ugyanakkor a felület nem igényel gondos beállítást. A telepítés gyors és nem igényel speciális készségeket.

A kapott bevonat könnyen mosható, ellenáll a nedvességnek és nagyon tartós. A műanyag tartós és könnyen karbantartható. A panelek hátránya a törékenység - ütközéskor, repedések és forgácsok keletkezhetnek. Ez az anyag is alig nevezhető környezetbarát. A falak alapjait gombaellenes készítményekkel kell kezelni, mivel a nedvesség hatása alatt, levegőztetés nélkül, gombák és penész is kialakíthatók a panelek alatt.

faipari

Természetes anyagok rajongói élvezni fogják a természetes fadarabok vagy gipszkarton díszítését. A színezésnek köszönhetően bármilyen színes megoldást elérhet. A táblák környezetbarát anyagok, könnyű befejezni őket, és hosszú ideig tartanak megfelelő gondossággal. De ez a módszer számos hátránnyal rendelkezik - először is, a fa természetes színe a sötét és sötét, sötét, vizuálisan csökkenti a helyiséget. A fa elszívja a szagokat. A tartósság érdekében a bevonatot időszakonként anti-penészgéppel kell kezelni, így az idő múlásával nem romlik. Tiszta formájában a fa nem tart sokáig. Festeni vagy lakkozni kell, hogy a felületet meg lehet mosni, és nem veszíti el vizuális fellebbezését különböző tényezők hatása alatt.

festék

Festse a falakat a WC-ben - elég általános módon, hogy gazdaságosan frissítse a belső tér. A festékek és lakkok színtartománya hatalmas, könnyen alkalmazható. A lefedettség sokáig tart. De gondosan meg kell közelíteni a festék kiválasztását. A készítménynek környezetbarátnak kell lennie, nem szabad káros anyagokat kibocsátania a levegőbe, és belsőépítészetre szánták. Jó választás lenne a nedvességálló vízbázisú festék használata. Ez megfelel a fenti követelményeknek, továbbá a falak könnyen moshatók és tisztíthatók. A modern építőipari piacon speciális színezékek állnak rendelkezésre az egészségügyi létesítményekben. Az ilyen bevonatok hátrányai a magas költségek, ha magas minőségű és időigényes alapkészítést kívánnak elérni.

Dekoratív vakolat

Az egyik legutóbbi módja a befejezés csak a név hasonlít vakolat falak kompozíciók piszkos színű. Valójában ez a belsőépítészet különféle tulajdonságokkal és szerkezettel rendelkező különleges paszták segítségével. A vakolat különbözik a különböző textúrákból álló festéktől és sokkal gazdagabb megjelenéstől. A fürdőszobák befejezéséhez érdemes szintetikus alapon választani a kompozíciókat, mivel jobban ellenállnak a nedvességnek.

Bizonyos készségek és speciális eszköz segítségével sima és dombornyomott felületet kaphat egy bizonyos mintával vagy válással, fényes ragyogással vagy matt bevonattal és akár természetes anyagok, például márvány, kvarc vagy fa utánzásával is. A hátrányok közé tartozik, hogy figyelembe vegyék a sima alap, a formulák magas költsége és az alkalmazási nehézség szükségességét. A rajzok sokféle dekorációval díszítő gipszkel díszítik, jobb, ha szakképzett kézművesek segítenek.

Hogyan kell befejezni?

A vécé célját választva dönthet az anyagok árkategóriájáról, a szoba méreteiről, a színekről és a dekoráció stílusáról. Különböző típusú felületek díszítésére használható egyetlen anyagként, így kombinálva a különböző típusokat.

falak

A falakat általában minden szobában feltüntetik. Mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ. Költségvetési várakozások alkalmasak arra, hogy gyakran változtassák a belső téren, és ne költsenek sok pénzt. A lemosható tapéta lesz a kiút. A különböző rajzok segítenek kiválasztani a legjobb megoldást, és a dekoráció megváltoztatásakor nem lesz gond a festmények eltávolításával. A fürdőszobák esetében jobb, ha megállítja a választást a nyugodt árnyalatokon. A kis szobák a legjobb díszített tapéta közepes méretű mintával pasztell színek. Ez vizuálisan növeli a helyet, és a terjedelmes dísz nem "összetörni". A PVC panelek jó alternatívát nyújtanak a háttérképhez az alacsony költségű javításokhoz. Könnyen felszerelhetők a saját kezével. A színek száma minden évben növekszik. Néhány vászon sikeresen utánozza a kerámia burkolólapokat.

A csempe különböző stílusokban tervezhető. A klasszikus belső tér sikeresen kiegészíti a burkolólapokat nyugodt, hagyományos fekete-fehér vagy bézs színben. Az élénk színek és váratlan kombinációk rajongói vonzódnak a telített piros, zöld, kék, arany színárnyalatú termékekhez, fényes szerkezettel. Különösen lenyűgöző lesz az üvegkerámia mozaik egyes szakaszainak (például hátsó falának) díszítése.

Pénzügyek jelenlétében érdemes megfontolni a mesterséges kő befejezését. Gyönyörű és fényűző. A természetes színekben lévő márvány vagy onyx-fény nyugtató játéka egy nagy fürdőszobában, például egy házban egy királynak fog kinézni. Az anyag tartós, ellenáll a különböző szennyezéseknek és több mint egy tucat évig tart.

Minden kommunikáció befejeződött, így a speciális dobozok fémprofilok segítségével készülnek, majd gipszkarton burkolattal vannak ellátva. A lapok jobban nedvességállóak, és rájuk már beillesztik a kiválasztott anyagokat. A falakat erős görbület és hibák esetén is összehangolhatják, valamint elvégezhetik az összetett ívelt konfigurációk elrendezését, ha az eredeti díszítést kívánja elérni.

Abban az esetben, ha javításokat végez a WC-ben egy rönkházban vagy egy rönkházban, akkor a legjobb, ha a falakat taposólappal tapsolják, mert ellenáll a páratartalom és a hőmérséklet változásainak. Ez a lehetőség kültéri toalettekhez is alkalmas. A sínezés alkalmas külső falak befejezésére: mind az esztétikailag, mind a gyakorlati szempontból is megfelelő lesz.

A WC-ben lévő padló nagyobb terhelésnek van kitéve, miközben ellenáll a nedvességnek és kényelmesen tisztítható. Nem minden padlóburkolat képes megfelelni ezeknek a kritériumoknak. A padló kialakításának legmegfelelőbb anyaga kerámia vagy porcelán csempe. A színek széles választéka: világos színek, a klasszikus fekete-fehér vagy bézs színű, természetes kövek vagy beton utánzata. A kerámia hőt vezethet, így a meleg padlók elrendezése további kényelmet biztosít. De jobb, ha megállítani a választás a matt és durva cserép, mert nagyobb a kockázata a víz a padlóra vezethet csúszós bevonatok.

Természetes kő lapok - messze a költségvetés, és nem a legsikeresebb befejező lehetőség. Felszívják a környezetszennyezést és igyekeznek gondoskodni.

A linóleum lecsiszolhatja a padlót, de minőségi anyagnak kell lennie. A nedvesség okozta alacsony költségű lehetőségek megduzzadhatnak és deformálódhatnak. Ebben az esetben a bevonat könnyen tisztítható, de a felületet először jól kell igazítani.

mennyezet

A mennyezetek befejezéséhez az előnyben részesített lehetőségek is vannak. A költségvetés és a gyakorlati mód - befejező műanyag panelekkel. A fényes fényes töredékek növelik a magasságot és a könnyedséget a fürdőszobában, és a beépített lámpák kényelmes megjelenést kölcsönöznek. Egyszerű a műanyag gondozása, és legfeljebb a mennyezet felszerelhető. A mosható tapéta a festéshez számos előnnyel jár, de a mennyezet alapos előkészítése szükséges, míg más módszerek lehetõvé teszik, hogy kihagyja ezt a stádiumot.

Egy másik módszer a befejező - rétegelt lemezek: műanyag, fém vagy fa. A különbségek az ár és a tartósság. A fém korrózióvédett, széles színskálával rendelkezik, de jelentős áron. A műanyag olcsóbb, de idővel elveszíti a színeket és a pontosságot. A fa környezetbarát, de kiváló minőségű léceket kell választania, feldolgoznia kell a penészből és a gombákból, hogy hosszú ideig szolgálhassanak.

A modern építési piac lehetővé teszi a mennyezet befejezését dekoratív vakolattal. Ez praktikus és tartós, de érdemes kiválasztani a nem gipszkötővel készült kompozíciókat. A nedvességtől megtörik és gyorsan leesik.

Adományozási lehetőségek

Az országban, sokan szeretnék csinálni a tervezés a WC van olcsó és gyönyörű. A fa díszítés azonnal eszébe jut, és számos tagadhatatlan előnye van. Az időjárási viszonyok megváltoztatása, a páratartalom és a hőmérséklet változása légáteresztő anyagokat igényel. A bélés ideális a lakberendezéshez. A gombaellenes szerek feldolgozása és a belső festés során sok éven át szolgálni fog. A világos színek még egy kis szobát is megnövelnek, a legfontosabb az, hogy elegendő megvilágítást gondoljanak a kültéri WC-n belül. A külső elemet el lehet választani az oldallapokkal. Gyönyörű kilátást nyújt a nagy színmélység miatt, és védi a fát a külső tényezők hatásaitól. A természetes (zöld, halványsárga, barna, bézs) színű színek kiválasztása nem fog diszharmónia a webhely teljes megjelenéséig.