Legfontosabb > Csapok

A küszöb kiválasztása és felszerelése a fürdőszobában

A küszöb a fürdőszobában - egy dolog, első pillantásra, egyáltalán nem kötelezõ, annyira sokan szeretnek nélküle. Valójában egy ilyen anya jelenléte - elengedhetetlen feltétel, amelyet az építési szabályzatok és szabályozások szabályoznak.

szükség

Ha például újépítésbe kezdett, amelynek következtében a padlószintek a fürdőszobában és a lakás többi részében azonosak lettek volna, akkor a KTF nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal. Természetesen, ha nem fogsz részt venni a szállásodban, akkor nem kell aggódnia, hogy a felújítás hivatalosan jóváhagyott.

Azonban az élet nem áll meg, és meglepő módon felmerülhet az a gondolat, hogy egy lakást adnak el és új terméket vásárol. Az átépítéssel kapcsolatos nehézségek elkerülése érdekében a javításokat a legmegfelelőbb előírásoknak megfelelően végzik.

A fürdőszobában a küszöböt először is meg kell tenni annak érdekében, hogy a szivárgás megálljon, vagy legalábbis megállítsa a víz áramlását, és megóvja a többi helyiséget az árvízből. A hatás erősebb lesz, ha az alsó 15-20 cm falak a fürdőszobában vízszigetelést biztosítanak.

Tehát a fő funkciója az anya, hogy megakadályozza a terjedését "árvíz" az egész lakásban. Ezenkívül további hangszigetelést hoz létre, mivel az ajtó szorosabbra van rögzítve a nyílásban. A belső küszöb megakadályozza a fürdőszobába való behatolást, a kellemetlen szagokat és a port.

Meg kell jegyezni, hogy a küszöb elrendezésén kívül számos más megoldás is van erre a problémára. Így lehetőség van a fürdőszobában és a folyosón lévő padlószintek közötti különbség megszervezésére. Ugyanakkor a padló a fürdőszobában 15-20 mm-rel lehet a padló alatt a folyosón vagy fordítva. A küszöb helyett sima lejtést lehet építeni a fürdő felé. Mindezek a lehetőségek sokkal több forrást igényelnek tőled - az idő, a munka és a pénz, mint a belső küszöb beállítása, tehát ha nem vagy nagyon tapasztalt építő, akkor javasoljuk, hogy ne kísérletezzen, hanem a problémát a legegyszerűbb és leghatékonyabban megoldja.

követelmények

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, ezért a szoba összes berendezése és felszerelése rendkívül óvatosan kell válogatni. A fürdőszobát a magas páratartalom és gyakori hőmérséklet-változások jellemzik. Ennek következtében - a kondenzátum és penész kialakulása. A javítás során felhasznált anyagoknak nedvességállónak kell lenniük, ne féljenek a hőtől vagy a hidegtől, és speciális mosószerekkel való mosással kell jól elviselni.

Így a fürdőszobában a küszöb felépítését és befejezését nagyon jól át kell gondolni. Kívánatos, hogy ez monolitikus szerkezet, hézagok és repedések nélkül. Erősnek és tartósnak kell lennie, vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanakkor nem csúszósnak kell lennie. Ezenkívül tartós, kopásálló anyagokból kell készülni, és természetesen összhangban kell lennie a fürdőszoba és a folyosó díszítésével. A feladat nem könnyű, de kezelhetjük!

Anyag kiválasztása

Mindenekelőtt meg kell határozni, hogy mi lesz a küszöbünk.

Különféle anyagok felhasználásával készült porok előállítására:

 • Az acél talán a legtartósabb anyag. Az ilyen dió nagyon nehéz lesz károsodni vagy megtörni. Vásárolhatsz acélküszöböket a fém színétől, vagy bármely más színben festettek.
 • A rozsdamentes acélból készült ablakpárkányok meglehetősen ritkák, sokkal gyakoribbak a rozsdamentes acélból, köszönhetően gyönyörű ezüst bevonatú falaknak vagy bútoroknak
 • A bronz kizárólag a megrendeléshez készült, mivel ez az anyag nagyon drága. Azonban megvásárolható alumínium küszöbök, "bronz" festéssel. Sokkal kevesebbet költenek, és megjelenésük majdnem ugyanaz.
 • Sárgaréz - az anyag nem is olcsó, de nagyon szép. A küszöbök nagyon erősek és tartósak.
 • Alumínium küszöbök - könnyű és olcsó. Vannak különféle színek.
 • A leggyakoribb faoszlopok. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen küszöböt könnyű felvenni színes fából készült ajtón. A fa gyönyörű és környezetbarát anyag. A faszerkezetek könnyen elkészíthetők kézzel. A tölgy és a fenyő a legalkalmasabb erre. Ezek a kőzetek a legnehezebbek és tartósabbak.
 • Műanyag küszöbök - a leginkább megfizethető. A boltokban mindenféle szín és méretű műanyag termék megtalálható. Kedvezőek, esztétikailag tetszetősek, de életük nem túl hosszú, ezért fel kell készülni arra a tényre, hogy néhány éven belül az ilyen porokat meg kell változtatni.
 • A konkrét küszöb olyan tőketermék, amely árvíz esetén megbízhatóan megvédi a lakást. Lehetséges, hogy egy ilyen küszöböt saját maga hoz. A befejező bevonatot általában csempe vagy laminált anyagként használják.

A legnépszerűbb fa, fém, műanyag és beton küszöbök.

Küszöb a fürdőszobában. A vetítés és a padlóburkolat szabályai

Valószínűleg minden lakást vagy házat a "javítás" szó kever. Végül is, bárki meg kívánja csinálni egy magas színvonalú belső dekorációt, és ezzel egyidejűleg menteni. Sokan saját kezével vállalják a javítást, mások pedig mesterekkel foglalkoznak. De a végeredmény a helyes műveletek sorrendjétől függ. Különösen, ha a mennyezetre, a falra, a padlóra és a küszöbön van a fürdőszobában. Valójában a fürdőszobában van egy külön mikroklíma, magas páratartalmú és meleg, ami hozzájárul a penész és a mikroorganizmusok fejlődéséhez.

Fürdőszoba - a szoba jellemzői

Külön figyelmet érdemel a fürdőszobában a padló és a küszöb, mivel a padlónak sok tulajdonsággal kell rendelkeznie:

 • Minőségi kivitelezés;
 • Víztaszító;
 • Megjelenés:
 • várat;
 • Nem csúszós, nedves;
 • Tartósság.

Ezért a legjobb megoldás egy csempe vagy porcelán csempe.

Ahhoz, hogy a padló és a küszöb harmonikus legyen, gyakran ugyanabból az anyagból készülnek. De a fürdőszobában a küszöb véglegesítése nem csak dekoratív megoldás, hanem a helyiség egyéb szobáiban a kiömlött víz elleni védelem. Ezért, hogy foglalkozzon a kérdéssel: "Hogyan kell gondoskodni a küszöb a fürdőszobában helyesen?" Lesz a fő kérdés minden kezdő építő.

Gyakran a fürdőszobában a küszöbértékek jóval magasabbak a padlószintnél, de a magas küszöb sok kellemetlenséget okoz. Először is, a vendégek vagy maguk a tulajdonosok gyakran elfelejtik a magas küszöböt és megütötik. Mi okozhat súlyos sérülést. Másodszor, a magas küszöbök rondanak tűnnek.

És a legjobb megoldás az ilyen helyzetben az, hogy a padlószintet lecsökkentse a fürdőszobában, akkor a küszöböt le lehet csökkenteni vagy a többi szoba padlójával párhuzamosan. Ez a megoldás egy bizonyos akadályt teremt a víz számára, és kiküszöböli a küszöböt.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában, és mi ehhez szükséges?

Előkészítő munka

Kezdve megjavítani a küszöböt a fürdőszobában, az első dolog, hogy szétszereljük a régi bevonatot, és előkészítő munkát. De ahhoz, hogy minél kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék őket, védőeszközöket kell szerezni, például:

 • kesztyűk;
 • Kényelmes munkaruhák;
 • Biztonsági szemüveg vagy maszk;
 • Fejdísszel.

A következő lépésben csökkentse a küszöböt a fürdőszobába, a régi küszöb és az ajtókeret szétszerelésével. A gyors és hatékony leszereléshez munkagépet és tartozékokat igényel, például:

 • Lyukasztók vésővel;
 • Bolgár körökkel (porcelán és gyémánt kerék);
 • Építési szint;
 • A keverék keveréséhez szükséges kapacitás;
 • Alap spatulák. Fogazott, gumi és sima;
 • Gumi sisak.

Miután megkapta a szükséges eszközt, elkezdheti dolgozni:

 1. Miután eltávolította a régi poroshek a fürdőszobában, folytassa a felkészülés a felület porcelán vagy csempe. Ehhez igazítsa a padló felületét, és készítse el a hordozót (ha meg akarja növelni a küszöböt).

Fontos: Ahhoz, hogy a falazás a lehető legjobb legyen, a padló felületének és a jövő küszöbének teljesen síknak kell lennie. Ehhez helyezze a vízszigetelést a felületre, és készítsen esztrichet vagy töltse fel a felületet egy cement-homokos habarccsal, és illeszkedjen a szabályhoz, és ha a megoldás egy kicsit megragadta, úszóval eltávolítjuk a csomókat és az egyenlőtlenségeket.

Threshold lehetőség a fürdőszobában

 1. A következő lépés a csempe előkészítése. A fürdőszoba küszöbéhez tökéletesnek bizonyult, és nem erõsödik ki erõsen, ajánlott a padlóra fektetett csempe. Ezért a padló javításánál meg kell számolnia a küszöbértékenkénti további csempék számát.
 2. Annak elkerülése érdekében, hogy feltesszük a kérdést: Hogyan lehet a küszöböt a fürdőszobában csökkenteni? Meg kell vizsgálni a padló anyagának és a cselekvési sorrendnek a technológiáját. Először is meg kell határozni a szükséges méretű anyagot, lecsapolják, majd lefektetik.
 3. Miután eldöntötték, hogy szükséges-e a poroshek a fürdőszobában, vagy mindent elvégezni a padlón, akkor folytatjuk a keverék elkészítését a csempeburkoláshoz. Ehhez a művelethez a legjobb megoldás a porcelán csempe vagy csempe speciális tapadóhabarcs. Ezek a keverékek keményedési időben különböznek egymástól, és a tapasztalatlan munkavállalóknak hosszú keményedési megoldásokat kell alkalmazniuk, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy eltávolítsák a falazatok hibáit az anyag károsítása nélkül.

Annak érdekében, hogy a megoldás megfelelő konzisztenciájú legyen, gondosan olvassa el a csomagon található ajánlásokat. De a legtöbb keverék esetében az intézkedések sorrendje a következő:

 • A vizet mély tartályba öntjük;
 • A víz keverés közben a száraz keveréket kis adagokban adjuk hozzá;
 • Keverje össze alaposan a vastag krémek konzisztenciáját.

Fontos: A keverék előkészítésének ez a szekvenciája segít elkerülni a csomók kialakulását és segíteni a csempe tökéletes küszöbét a fürdőszobában.

 1. És a javítás megkezdése előtt az utolsó előkészítő művelet a felület tisztítása (por, szennyeződés, törmelék) a felületről, és egy mély penetrációs alapozóval kezeli. Ezután elindíthatja a javítási folyamatot.

Fedél lefedése

Mint fent említettük, a csempe behelyezése előtt a felületnek tökéletesen laposnak kell lennie, mivel az egyenetlen felület nem teszi lehetővé, hogy szép és megbízható porokat hozzon létre a fürdőszobában.

Ha a küszöböt emelni vagy szintre emelni kívánja, akkor használjon két lapot ehhez és adja át a szükséges szélességet és magasságot. Így a szárítás után az oldat nem ragaszkodik a fa felületéhez, egy műanyag fóliát alkalmaznak rájuk.

Mivel a keverék több nap alatt kiszárad, az öntett küszöb nem reped, ha időnként vizet nedvesít.

Annak szükségességét, hogy a küszöb szükséges-e a fürdőszobában, vagy sem, az alatta előkészített felületet feltétlenül megtisztítják és alapozzák meg, hogy elkerüljék a gomba és a penész megjelenését.

Ha a küszöböt a másik szoba padlójával egy síkban végezzük, és a fürdőszobában a padlót leeresztjük. Ezután a fürdőszobában a küszöb magassága a csempe vastagsága és az alkalmazott ragasztási megoldás figyelembevételével történik. Ehhez a padlómagasságtól el kell távolítani a csempe és a falazat (kb. 3-5 mm) vastagságát, mindegyik a spatula fogainak méretétől függ. És az eredmény a töltési magasság az alapból.

A csempeburkoláshoz használt keveréket közvetlenül a burkolólapra vagy az esztrichre lehet indítani. E célból ajánlott egy fogazott simító használata, amely lehetővé teszi a keverék falazásához és egységes alkalmazásához.

A keverék átfedése, a csempe beállítása az esztrichhez, és egy gumi sisakkal való megérintés egy kicsit leül. Ugyanakkor meg kell figyelni a falazat szintjét.

Végső finomítás

Miután a ragasztókeverék keményedik, az ízületeket speciális fugával lezárják. Annak érdekében, hogy a varrat ne erőltesse erõsen, a simító keverék illeszkedik a csempe színéhez.

Tájékoztatásul: A falazat minõségének ellenõrzéséhez mindegyik burkolólapot egy gumi sisakkal kell megérinteni. A helyes telepítés fő jelzője az üregek jellegzetes hangjának hiánya. Ha ilyen hangot észlel, akkor a csempe leszerelése és újbóli elhelyezése, mert az ilyen burkolást nem tartja sokáig.

További információ a "Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában?" Című részben találja a professzionális építők fényképét. Vagy tanulmányozza a speciális videó tanfolyamokat a "Hogyan készítsek porot a fürdőszobában" témában?

És ha még mindig vannak kétségek, akár a fürdőszobában a küszöböt személyesen, akár a szakemberek felé fordítani, ezek az anyagok mindent meg fognak érteni.

Küszöb a fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában?

Annak érdekében, hogy szellőzést biztosítson a fürdőszobában, egy küszöböt állítanak elő. A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöbérték lehetővé teszi a szoba kényelmes használatának javítását. A gyártás módszereiről és a küszöbérték funkcionális terheléséről további tárgyalásokat folytatunk.

Tartalomjegyzék:

A fő okok az építési küszöb a fürdőszobában

Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy szükség van-e egy küszöbértékre a fürdőszobában, lehetetlen határozni igen vagy nem. Mivel mindez attól függ, hogy milyen helyiségben található a fürdőszoba. De azok számára, akik úgy döntöttek, hogy beállítják a küszöböt, javasoljuk, hogy fontolja meg a fő funkcióit a fürdőszobában.

Számos fő oka van annak, hogy egy fürdőszobában szükség van egy küszöbértékre. Ezek közül az első a küszöb használata a víz kiáramlásának akadályaként, például ha egy cső megtörik a fürdőszobában. Így az összes víz ugyanabban a helyiségben marad, és nem kell több szobát kijavítani. Ezenkívül a küszöb megvédi a helyiséget a véletlenül kifolyt víz ellen, például gyerekek fürdésénél.

Az ilyen küszöbértékek kialakításakor fából készült gerenda, amely része az ajtó doboz. Viszont a magas páratartalmú helyiségben való használata nem praktikus. Ezért leggyakrabban a fürdőszobában a beton küszöbét, a dekoráció ugyanazokkal az anyagokkal, mint a padozat építésében.

Egy másik lehetőség a küszöb kialakításához a fürdőszobában kerámia burkolólapokkal való elrendezés. Ezzel egyidejűleg egy szokásos lapkát először telepítenek, majd egy másik réteget tetejére ragasztanak, küszöb formájában. A végdarabok beillesztéséhez használja a sarkokat.

A fürdőszobában a küszöb beállításának másik oka a szellőzés biztosítása. Ezt a folyamatot két módon végzik el:

 • több milliméternyi rés maradt, így szellőztetésen keresztül jutnak hozzá;
 • beépített rácsok az ajtó közelében, amelyek természetes szellőzést biztosítanak.

A küszöb fő típusai a fürdőszobában

A rendes helyiségek küszöbértékei általában egy ajtóval, azaz műanyaggal, fémmel vagy fával azonos anyagból készülnek. Ezek a küszöbértékek egységes, holisztikus kialakításúak, vonzó megjelenésűek.

Azonban a fa vagy műanyag küszöbök használata a fürdőszobában gyors romláshoz vezet, mivel a nedvesség és a mosás állandó hatása jelentősen befolyásolja az ilyen küszöbértékek teljesítményét.

Ezért ha nem kerüljük el a fa küszöb bevezetését a fürdőszobában, akkor ajánlott szilárd faanyagot gyártani, amelyet antiszeptikus és nedvességálló impregnálással kell kezelni.

Lehetőség van egy fém küszöb behelyezésére a fürdőszobában, de jelenléte ebben a helyiségben teljesen helytelen, mivel a nedvesség állandó hatása negatívan befolyásolja a megjelenését.

Lehetőség van egy konkrét küszöb kialakítására, amely később ugyanazt a felületet kapja, mint az egész fürdőszoba padlója. Ezek a küszöbök a legtartósabbak, nedvességnek nincsenek kitéve, és nagyon jól néz ki a fürdőszobában, mivel nem különböznek a padlóktól.

A küszöb mérete a tulajdonosok preferenciáitól, a helyiség méretétől és a funkcionális céltól függ.

Hogyan készítsünk egy küszöböt a beton fürdőszobájában?

A küszöb felépítése előtt pontosan meg kell határoznia a méretét. Ha a szoba lehetővé teszi, akkor jobb, ha egy ilyen hosszúságú küszöböt építünk fel, hogy teljes lábat képezzen rajta.

Ha a fürdőszobában végzett javítás már megtörtént, a küszöb felépítése a padlófelületen feltüntetett jelzéssel kezdődik. A küszöb helyét a szennyeződéstől és törmeléktől meg kell tisztítani, ha van ilyen, majd a korábban mért méretek szerint fel kell állítani a zsaluzatot.

A primer használatával kezelje a felületet, erős beton tapadást biztosít. A zsaluzat felszerelése kövesse az egyenletességét. A küszöb magassága nem haladhatja meg az ajtó alsó szélének magasságát, hogy ne zavarja meg a szabad megnyílást.

Folytassa az oldat elkészítéséhez, győződjön meg arról, hogy a cement, a homok és a víz kivételével olyan zsugorodási oldatokat vagy keverékeket használjon, amelyek rugalmasabbá teszik a tömeget. Győződjön meg róla, hogy a megoldás nem túl folyékony.

Amint a habarcs elkészült, azt az előzetesen elkészített zsaluzathoz kell önteni és kiegyenlíteni. Nézzük a levegő hőmérsékletét a helyiségben, ne legyen túl magas, hogy a repedések ne jelennek meg a küszöbön. Ajánlatos továbbá, hogy a küszöböt vízzel időnként nedvesítsük meg, a tartósabb kikeményedés érdekében. Teljes száradás után haladjon a küszöb végére, ezért kívánatos ugyanazt a burkolólapot használni, mint a padlón a fürdőszobában vagy a WC-ben. Miután egy konkrét küszöböt épített a fürdőszobában, több mint tíz éve szolgál majd. Ezek a küszöbértékek nem igényelnek különös gondosságot, nagyon tartósak és erősek, nem szivárognak nedvességgel és könnyen tisztíthatók.

Fa küszöbök telepítése a fürdőszobában és a WC-ben

A fából készült küszöb behelyezése a fürdőszobába vagy a WC-hez egy meglehetősen gyors folyamat, amely nem igényel nagy erőfeszítést, szemben a konkrét küszöb kialakításával. De még mindig keményen kell dolgoznia.

Fa küszöbök a fürdőszobában - nagyon gyorsan elhasználódnak, ezért gyakori helyreállításra vagy cserére szorulnak. De ha nincs konkrét küszöbérték kialakításának lehetősége, akkor biztonságosan haladjon a fa küszöb elrendezéséhez.

Annak érdekében, hogy ilyen küszöböt lehessen választani, hatalmas fajtákból álló fát válasszon, mivel a séta és a zárás, valamint az ajtó nyitása folyamatosan a küszöbön van.

Mielőtt egy új fa küszöböt telepítene, ha van egy régi küszöbérték, ellenőrizze, hogy hibás-e. Kevésbé káros, olcsóbb és könnyebb visszaállítani. Ehhez a bevonatot meg kell csiszolni, majd egy réteg lakkokkal és festékkel kell bevonni, amely olyan színű, mint maga a fürdőszoba.

Ha a helyreállítási küszöbérték nincs feltétlenül és ki kell cserélni, azt egy karral kell eltávolítani, amely fokozatosan eltömődik a küszöb felszínén. Ha a fa küszöb emelkedik a padló felett, engedje el előtte a rögzítőelemeket, majd csak ütögesse le egy kalapáccsal. A küszöbfűrés több részre történő fűrészelésének lehetősége, biztonságos eltávolítása érdekében.

Új küszöb bevezetése előtt ügyeljen a törmelék eltávolítására és a felület nedves ruhával történő törlésére. A kész küszöbértékeket a hardverraktárakban vagy a piacon értékesítik, csiszolt, festett, és könnyen telepíthető, miután korrigálta őket méretükben.

Saját gyártási küszöb esetén nagyobb erőfeszítést igényel, hogy felületét tökéletesen sima és szép legyen.

Tipp: Javasoljuk, hogy a küszöbérték hosszabb legyen a szükségesnél, mivel ajánlott az ajtó oldalain lévő korábban vágott hornyokban elhelyezni. Így a küszöbérték biztonságosan rögzített, és jobban megőrizhető.

A küszöböt az ajtó felületére rögzítik körmökkel. A faanyag repedése elkerülése érdekében fúrja elő a köröm lyukakat, majd rögzítse és szegelje a küszöböt. Festés és küszöb lakkal borítva - a telepítési folyamat befejezése. Ha a küszöb és az ajtó, vagy a küszöb és a padló között van egy kis rés, javasoljuk, hogy töltse fel vízálló tömítőanyaggal.

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan kell csinálni magad

A küszöb a fürdőszobában és a WC-ben - miért kell? A küszöböt bizonyos esetekben bizonyos feltételek mellett adják meg. Bármely tulajdonos saját küzdelmével küszöböt készíthet oktató fotókkal és videó oktatóanyagokkal. Ebben a cikkben - mindent a készülék küszöbén a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Az okok a küszöb felépítéséhez a WC-ben vagy a fürdőszobában

Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy megfelelő-e a WC-ben vagy a fürdőszobában egy küszöbérték meghatározása, és minden esetben a hely tulajdonosai saját döntést hoznak ebben a kérdésben.

Természetesen a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő küszöb bizonyos funkcionális feladatokat lát el:

 1. A vízszivárgás akadályai - rendellenes vészhelyzetek esetén, amikor szivárgások keletkeznek a vízvezetékekből, vagy túláradnak egy fürdőszobában, a küszöb segít elkerülni a lakás többi szobájának áradását, ami akadályozza a vízáramlást.
 2. Gyermekek vagy állatok fürdésénél a küszöb megakadályozza a víz más helyiségekbe való elterjedését.
 3. A kellemetlen szagok elterjedésének akadálya - amikor a WC-be záródott ajtó zárva van, a küszöb jelenléte növeli a WC-helyiség elszigeteltségét, megakadályozva a szagok terjedését.

Általában a küszöbértékek meghatározása magában foglalja az anyag azonos szerkezeti elemeinek elkészítését, mint amilyennek az ajtót maga készítette: a műanyag ajtólap műanyag küszöb, a fém ajtó egy fém küszöb, a faajtó egy fadarabból van. Az anyagok azonosítása lehetővé teszi, hogy a szobatervet ugyanolyan stílusban tartsa fenn, de a fa- és műanyag padlók rövid élettartamúak.

Fa küszöbök - az előnyök és hátrányok

Ha van egy fából készült ajtó a fürdőszobában, akkor a fadoboz küszöbje ideális egy ilyen ajtó számára, ha csak egy általános harmonikus kialakítás követelményeit követjük. A fa könnyedén felszívja a nedvességet, érzékeny a bakteriális és a gombás elváltozásokra, könnyedén megrepedt, és durvább és folyamatosan nedvességnek kitett. A WC és a fürdőszoba csak azok a szobák, ahol folyamatosan magas a páratartalom. Ezekkel a mutatókkal a fa küszöbét könnyedén repedések vagy penész borítja, elveszíti eredeti méretét és alakját.

Sürgősségi helyzet esetén, amikor a kádból víz vagy a csővezetékben bekövetkezett baleset következtében szivárgást vált ki, a fa küszöbérték az első árvíz után használhatatlanná válik.

Tipp A fa küszöbét, ha lehetetlen más anyagot használni, csak keményfából készülhet, fertőtlenítő impregnálással, víztaszító és tűzoltó vegyülettel kezelve.

Fém küszöbök - ellenben és ellenben

A fürdőszobában a fém küszöb ereje nem kielégítő. Az ilyen struktúrák sok évig képesek szolgálni, nem hajlamosak a repedésekre, nem változtatják meg az alakjukat. A fém küszöbök egyik jelentős hátránya a rozsda kialakulása, amely fokozatosan gátolja a fémeket, és ezáltal a küszöböt használhatatlanná teszi.

Fürdőszoba és WC - műanyag küszöb

A műanyag ajtókat gyakran használják a fürdőszoba vagy a WC helyiségeinek ellátásához, ezért egy ilyen ajtóhoz egy műanyag küszöbértéket javasolnak. A műanyag azonban rövid életű anyag. Könnyen repedés, törés, törés. Figyelembe véve a hatalmas terhet a fürdőszobában vagy a WC-ben, amikor minden családtag meglátogatja ezeket a helyiségeket, nem kétséges, hogy a küszöb gyorsan válik értéktelenné. A műanyag öregszik, néhány év múlva a küszöb összeomlik és összeomlik. Bizonyos esetekben az öregedés esetén a küszöb változik. A design színének megváltoztatása ugyanolyan stílusban disszonanciát kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Beton küszöb - a legjobb megoldás a fürdőszoba és a WC számára

A betonküszöb kialakításának lehetősége a fürdőszobákhoz és a WC-khez leginkább megfelelő, a beton küszöböt könnyedén be lehet vágni, hogy megfeleljen az egész teremnek padlólapokkal. A beton küszöb magas kopásállóságot, tartósságot és szilárdságot jelent. A betonfelület nem változtatja meg az idegen tényezők geometriai méreteit és alakját. A betonküszöb legnagyobb előnye a magas nedvességállóság: a gőz és a nedvesség nem képes károsítani a beton küszöbszerkezetet.

A beton küszöbének befejeződése padlókerámia vagy kőburkolatból készült, amely könnyen felvehető a helyiség belsejébe.

Küszöbök a fürdőszobában vagy a WC-ben csinálják magukat - lehetőségek és trükkök

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a küszöbértéknek meg kell felelnie a helyiségnek, a funkcionális célnak és a helyszínnek.

Tipp Ne tegye a küszöbértéket nagyon szűknek - ez növeli a sérülés lehetőségét.

A küszöb gyártása a fürdőszobában padlókerámia vagy kőcserép felhasználásával, az első rétegben a szokásos cserépre van szerelve, a réteg tetején egy másik csempe van burkolva, amely maga is küszöbként szolgál. A végek keretezett sarkok.

Nem nehéz egy küszöbértéket létrehozni a beton fürdőszobájában, különösen ha bizonyos követelményeket követel:

 • a lépésszélességnek meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a lábak hosszát;
 • előzetesen gondos mérésekre és a padló felületének jelölésére van szükség;
 • a zsaluzatot szigorúan méretre kell szerelni, vízszintesen és függőlegesen igazítva;

Tippek a küszöb készítéséhez és befejezéséhez a fürdőszobában

Az apartmanok vagy házak tulajdonosai időigényes javítási folyamattal szembesülnek. Mindent meg akarok tenni a legmagasabb szinten, ugyanakkor menteni a családi költségvetést, így a tulajdonosok maguk vállalják a javításokat. De nem mindenki tudja, hogy a javítási munkák sikere a helyes műveletek sorrendjétől függ, különösen, ha az alapvető mennyezetről, falakról, padlóburkolatokról és a fürdőszoba küszöbéről beszélünk. Ne feledje, hogy a fürdőszobában egy speciális mikroklíma magas páratartalmú, amely lesz a talaj kialakulásához penész és a különböző baktériumok.

Mi a küszöb a fürdőszobában?

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy szükség van-e egy küszöbértékre a fürdőszobában, maga a lakás tulajdonosa dönt.

A fürdőszobában számos funkciót lát el:

 • Az árvíz esetén akadályt jelent a víz áteresztésére a lakásban;
 • Gyermekek vagy állatok fürdőzése közben a fürdőszobában akadályozza a vizet más helyiségekbe való bejutáshoz;
 • Megakadályozza a kellemetlen szagok terjedését a lakásban és a piszkozatok bejutását a fürdőszobába.

Fontos! A legtöbb esetben az anya ugyanolyan anyagból készült, mint az ajtólap. Ez a megközelítés támogatja a szoba belső kialakítását egyetlen stílusban. Ne feledje azonban, hogy a fa és a műanyag nem különbözik a hosszú élettartamban.

Fürdőszoba jellemzői

A fürdőszobában nagy figyelmet érdemel a padló és a küszöb. Számos követelmény van rá:

 • Kiváló minőségű burkolat;
 • Vízálló;
 • Vonzó megjelenés;
 • Jó szilárdsági jellemzők;
 • Csúszásgátló tulajdonságok;
 • Viseljen ellenállást.

A fürdőszobában a legjobb megoldás a cserép. A küszöb befejezése nem csak díszítő hatású, hanem más helyiségekbe belépő víz elleni védelem. Ezért, hogy megértsük, hogyan készítsünk egy küszöböt a fürdőszobában a saját kezünkkel, hasznos minden kezdő mester számára.

A porózus a padló felett helyezkedik el, de a túlzott magasság kényelmetlenséget okoz. A lakosok figyelmen kívül hagyják a magas korlát jelenlétét, ami sérülést okoz. Ráadásul a túlságosan nagy kiterjedés esztétikusnak tűnik.

A szakemberek javasolják, hogy csökkentsék a padlószint általános szintjét. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a küszöböt ne legyen túl magas vagy más helyiségek padlóburkolatának szintje.

A fürdőszobai küszöb típusai

A fából és műanyagból készült termékek használata nem ajánlott nagy nedvességtartalmú helyiségbe beépíteni. A nedvesség és a hőmérséklet-csökkenés állandó hatása miatt az anyag gyorsan elhasználódik. De ha nem tudja elkerülni a fa használatát, a szakemberek javasolják a keményfa használatát. És meghosszabbítani az anyag élettartamát impregnált antiszeptikus és víztaszító vegyületekkel.

Fémből készült ablakpárkányok is telepítésre kerülnek, de a nedvességnek való hosszú távú kitettség szintén hátrányosan befolyásolja a külső megjelenésüket.

Acél küszöb, fotó

A legjobb megoldás egy konkrét küszöb kialakítása, amely ezt követően ugyanazt a burkolólapot érinti, mint a padló. Ez az opció a legtöbb kopásálló, nem tartozik a nedvesség és a szélsőséges hőmérséklet káros hatásai alá.

Küszöb betonból, fotó

A küszöb közvetlen méretei a tulajdonos választásától, a helyiség méretétől és a termék funkcionális céljától függenek.

Fa küszöbök: előnyök és hátrányok

Ha egy fából készült ajtót szerelnek be a fürdőszobába, akkor az azonos anyagból készült küszöb a tervezési megoldások szemszögéből megközelíti a lehető legjobban. Azonban a fa elnyeli a nedvességet, ami deformálódik, megreped és gyorsan elveszíti funkcionális tulajdonságait.

Fa Poroshek Fotó

Fontos! Az első árvíz után az erkély azonnal használhatatlanná válik, és új berendezés leszerelésére és telepítésére lesz szükség.

Acél küszöbök - minden előny és hátrány

A fémpor szilárdsági jellemzői magasak. Ezek az eszközök nagyon tartósak. De a fémnek van egy fontos hátránya - hosszú időn át nedvesség hatására, korrózió jelenik meg az acél felületén, ami hátrányosan befolyásolja az anyagot. A rozsda fokozatosan erodálja, és egy idő után egy ilyen küszöb haszontalan lesz.

Műanyag porok

A műanyag konstrukciók gyakran a magas páratartalmú helyiségekben biztosítják az ajtókat. Általában egy ilyen ajtó esetében a küszöböt azonos anyagból készítik. Megjegyezzük azonban, hogy ez a fajta anyag rövid életű.

Fontos! A műanyag könnyen feltörhet, felrobbanhat vagy csiszolhat.

A fürdőszobában és a WC-ben lévő küszöbértékre való terhelés miatt a műanyag küszöb nem tart sokáig, gyorsan elveszíti esztétikai megjelenését.

A padló szintje a folyosó alatti fürdőszobában, fénykép

Beton küszöb a fürdőszobában, a gyártási folyamat

A küszöb felépítése előtt meg kell határozni a szerkezet közvetlen méreteit. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, akkor előnyös, ha ilyen méretű küszöböt állít fel az egész lábfejen.

A padlóburkolat felületén jelöléseket kell kezdeni a részekkel. A lámpatest közvetlen helye, ahol a lámpatest helyezkedik el, törmelék és por tisztít, a zsaluzat fel van szerelve.

Fontos! A felületet primerrel kezeljük. Az ilyen manipuláció elősegíti a beton jobb tapadását.

A zsaluzat telepítésekor ellenőrizni kell annak egyenletességét. A küszöb magassága nem haladhatja meg a szárny kinyitását.

Annak érdekében, hogy a megoldás rugalmasabb legyen, add hozzá a zsugorodási keveréket. Fontos annak biztosítása, hogy a megoldás nem folyékony legyen. Amikor elkészült a cementhabarcs, az előkészített zsaluzathoz öntjük és kiegyenlítjük.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy figyelje a helyiség hőmérsékletét. A túl magas hőmérsékletek repedések keletkeznek a felületen.

Öntés után a szakemberek rendszeresen nedvesítik a termék felületét. Az ilyen manipulációk hozzájárulnak az oldat gyors keményedéséhez.

Előkészítés az építőanyag közvetlen felhelyezésére, fotó

A betonküszöb nem mutatható ki, így csempézett. Jobb, ha előnyben részesítjük a durva felülettel rendelkező csempeeket, figyelembe véve a helyiség sajátosságait.

Helyes csempézés a saját kezével, fotó

A csempe a kívánt méretű darabokra vágódik, figyelembe véve a varratokat. Az elkészített béléselemeket megpróbálják, és csak utána áthatoló alapozóval kezelik őket. Az ilyen manipuláció elősegíti a csemperagasztó jobb tapadását a gyártott küszöb anyagához.

Szerszám a megfelelő méretű csempék vágásához, fotó

A ragasztót egy száraz keverékből készítik, amelyet vízzel hígítanak homogén műanyag tömeg elérésére.

Csempézéstechnika

A kész ragasztót a csempere kell felhúzni és szorosan nyomni az alapra.

Fontos! Az üres üregek jelenléte a célpont alatt elfogadhatatlan.

Fektesse a csempeit egyenletes távolságra. Megfelelően speciális műanyag kereszteket használnak, amelyeket beillesztenek a kárpitozási elemek közötti térbe.

Amikor alaplapra helyezi a csempeburkolatokat, ajánlott olyan szintet használni, amely megakadályozza a hibákat a magasságkülönbségek formájában.

Részleges ragasztásos polimerizáció után a varratokat dörzsöljük. Ehhez egy speciális pasztát kell kapnia, hogy megfeleljen a bélésnek vagy a kontrasztnak. A fugázást gumi spatulával végezzük. A felesleges pasztát azonnal eltávolítják a befejező anyagból nedves szivaccsal.

A kész eszköz erejét könnyedén megérintve határozhatja meg. A megérintés során csengő hangot kell hallani. Ha süket jegyzetek vannak, akkor azt jelzi, hogy milyen üregek vannak a befejező anyag alatt, ami hamarosan a csempe repedéséhez vezet.

Küszöbértékek készítése - apró trükkök

Győződjön meg arról, hogy a küszöb megfelel a helyiség méretének és rendeltetésének.

Fontos! A küszöbérték nem ajánlott túlságosan szűknek, mivel ez a lehetőség növeli a sérülés valószínűségét.

Ha az ajtó küszöbbel van ellátva, akkor ne felejtsd el a természetes szellőzést, amihez kis távolság van az eszközök között.

Könnyedén konkrét küszöböt készíthet a saját kezével, ha bizonyos szabályokat követ:

 • A gyártott lépés szélessége azonos vagy nagyobb, mint az ajtóé;
 • Az előjelzés és az intézkedés átfedése;
 • A rögzített zsaluzatoknak meg kell felelniük a megadott értékeknek;
 • A cementhabarcs gyártásakor fontos, hogy szigorúan kövesse a receptet.

A szakemberek javasolják, hogy konkrét küszöbértéket válasszon a magas páratartalmú helyiségek számára. A gyönyörű és funkcionális do-it-yourself küszöb könnyű felállítása. De fontos szempontokat kell figyelembe vennie, és ügyeljen arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában és miért kell megbotláncolnunk: 6 csaló lapot válaszol

A küszöb képe a folyosó és a fürdőszoba között

Hogyan kell a küszöböt a fürdőszobában megfelelően kiépíteni, és miért van szükség erre? Egy napon, miközben ismét megbotlott rajta, felkértem magam egy második kérdésre, és amikor megtaláltam a választ, amire kíváncsi voltam, átváltottam az elsőre, amit azonnal kihasználtam a gyakorlatban.

Mi változtatta meg ezt a látszólag jelentéktelen bútorlapot? Ezután összeállítottem néhány egyszerű csalólapot minden szükséges információval azok számára, akiknek nincs ideje, hogy belevágjanak a leírt probléma tanulmányozásához a fejjel.

Cheat Sheet 1: És mindazonáltal szükség van rá

Lehetséges, hogy az én lábamon lévő nagy lábujj nem ért egyet az összes alábbi érvvel, de az agy a szükséges következtetések levonásával értékelte őket.

Szükségünk van egy küszöbre a fürdőszobában? Határozottan szükséges, mert:

 1. Anélkül, hogy nem is tudná eladni a lakást, mivel ez a belső elemnek jelen kell lennie a BTI normái szerint. Természetesen lehetséges, hogy nem tervezed ezt, de az élet nagyon változékony, ezért jobb, ha nem lesz probléma legalizálása a lakhatás átépítése esetén, ha sürgős szükség van az eladásra;
 2. Megakadályozza a víz elterjedését a fürdőszobából a többi helyiségbe árvíz esetén. A fürdőszobában a padlózat leggyakrabban vízálló csempékkel van bélelve, és ha betölti a keverőt sürgősségi vagy gondatlan használat esetén, akkor valójában elegendő csak a folyadék kinyerésére és a szoba száradására. De ha az árvíz meghaladja a nedvességálló zónát, akkor ennek következtében a jövőbeli javítások ára nemcsak a folyosó padlóburkolatából alakulhat ki, hanem az alatta lévő szomszédok mennyezetének és falainak befejezésével is;

A folyosó és a fürdő közötti küszöb árvíz esetén gát szerepet játszik

Annak érdekében, hogy a vízcsövek vagy más hasonló bajok megszakadásának lehetőségéből adódó lehetséges fenyegetés maximálisan lokalizálható legyen, azt javaslom, hogy a falakat legalább 200 mm magas vízszigetelő anyaggal borítsa be a fürdőszobába. Akkor biztosak lehetsz benne, hogy a víz nem fogja leküzdeni a szoba határait.

 1. Késlik a felesleges hangokat. A víz gyűjtésének zöme nagyon nyugtalan lehet, különösen, ha valaki késő este próbál aludni egy nehéz nap után, és valaki csak elkezdett vízkezelésre;
 2. Megakadályozza a piszkozatok kialakulását a fürdőszobában és a por behatolásával. Az első jelenlétének köszönhetően a forró kád elhagyása után könnyen elfogyhat a hideg, és a második jelenléte tönkreteszi a fürdés általános érzetét, és arra kényszeríti Önt, hogy gyakran tisztítsa meg az állandóan eltömődő kapucnivalot;

A fürdőszobában lévő küszöb hiánya negatívan hat majd a kapucnira is

Tehát van egy fürdőszobaajtó küszöbértékkel vagy anélkül? Ha biztos vagy benne, hogy örökségül átadja a lakását a gyermekeknek, nem kétséges a fürdőszobai berendezéseinek megbízhatósága, minden körülmények között elaludtál egy hősies álmoddal, jó egészséged van, hogy ne féljenek a rajzolástól, és hozzászokott a rengeteg porhoz, biztonságosan figyelmen kívül hagyhatja a vizsgált létesítményt a belső tér eleme.

Azt is tervezem, hogy a házat egy tágasabbra cseréljem, és nem rendelkezem az említett istállókkal, ezért nem tudom a küszöbértéket nélkülözni.

alternatív

Igaz, igaz, hogy a fürdőszobának a lakás többi részétől való megvédése hasonló hatással jár, és a lakás másik része a fürdőszobából más módon érhető el: a padló emelésére a folyosón, de ehhez további pénzügyi és munkaerőköltségekre van szükség, valamint "enni". Sokkal könnyebb és olcsóbb a két szoba határán lévő sáv elhelyezése a saját kezével.

Lehetséges, hogy a különböző szintű padlók drágábbak és nehezen megvalósíthatók

Cheat Sheet # 2: Az álmok küszöbe

Az a tény, hogy az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértéket a védelmi szempontok határozzák meg, egyértelmű, de milyen követelményeket terjesztenek elő közvetlenül a belső tér ezen elemeire? Ideális esetben az alábbiak mindegyikének meg kell felelnie:

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték az idő, a nedvesség és a láb hosszadalmas vizsgálata után

Cheat Sheet 3: Tehát mi ez ugyanaz, amit csinálni

Az előző "csalólapon" meglehetősen szigorú követelményeket írtam le, de milyen anyagokat tudtak kielégíteni? Lássuk:

 • Steel. A legtöbb ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ugorj rá, téveszd, ő maradhatatlan abban a vágyában, hogy hűségesen szolgáljon. De azonnal felhívom figyelmedet, hogy egy ilyen párkányon megbotlik, különösen fájdalmas. Ne felejtsük el a korróziós folyamatok lehetőségét állandó nedvesség miatt;

Az acélanya nagyon erős, de rozsdásodhat

Acéltermék vásárlásakor azt javaslom, hogy ezt a választást lefedje a porfestékkel festett festékre, vagy saját kezdeményezésére ezt az eljárást elvégezheti. Ebben az esetben már nem félek a nedvesség káros hatásai miatt bekövetkezett idő előtti pusztulásának.

 • Rozsdamentes acél. Ebben az esetben egyáltalán nem kell aggódnia a vízért, de ez az anyag némileg drágább, mint az egyszerű fém. Ne feledje azonban, hogy a rozsdamentes acél a legmodernebb stílusok, mint például a high-tech és a modern;

Rozsdamentes acél "halhatatlan" küszöb

 • Bronz. Nagyon szép termék, hangsúlyozva a tulajdonosok gazdagságát, de ez is nagyon drága, és megköveteli a fürdőszoba megfelelő díszítését;
 • Brass. Az ilyen anyagokból készült termékek némileg olcsóbbak, mint a bronzminta, de különleges szépségükre és a közös belső tér követelményeire is büszkélkedhetnek;

A sárgaréz dió gazdagnak tűnik

 • Alumínium. Ez a fémtermékek legelterjedtebb képviselője, mivel viszonylag olcsó, nem fél a nedvességtől és kis tömege van, ami a szállítás és a beszerelés során kényelmes;
 • Fa. Gyönyörű és nagyon gyakori a lakásokban lehetőség, de itt, természetesen, meg kell emlékezni a legfontosabb hiánya a fa, ami a hidrofóbicitás. Vagyis egy fából készült minta egyszerűen elkezd rothadni magas páratartalmú körülmények között.

Ezért a tölgy vagy a fenyő küszöbét meg kell vásárolnia vagy meg kell vásárolnia, amelyek a legkönnyebben tolerálják a nedvességet és kiváló kopásállóságot mutatnak, és ne felejtsük el a nedvességálló bevonatot;

Fa küszöb jól illeszkedik az ajtóhoz és a padlóhoz a folyosón.

Hogyan és milyen anyagokkal, hogy befejezze a küszöböt egy erkélyajtó a saját kezével

Az erkélyajtó küszöbje az egész szerkezet fontos szerkezeti eleme. Az építők szerint egy kis küszöb egyszerűen szükséges. Különösen akkor, ha eredetileg a ház projektjében biztosították.

Kell egy küszöb az erkélyen

Széles körben úgy vélik, hogy az erkélyajtó ajtaja a fõszoba és az erkély között extra részlet, de kényelmetlen és csak hátrált. De egy ilyen kivetítést az építészek adott okból. Ezt a műszaki követelmények követelik meg.

Nem ajánlatos a meglévő küszöböt önmagában lebontani, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja az erkélyszerkezet teherbíró képességét.

Az erkélyajtók küszöbének befejezése fontos, mivel a szoba általános megjelenése és a könnyű használat függ ettől.

Célja és típusa

Az elem célja az otthoni kényelem és biztonság nyújtása. Ezenkívül a küszöb beállítása a következő súlyos okok miatt szükséges:

 1. A nappali védelme a hideg behatolása ellen. Ha lebontja a küszöböt és az erkély szintjét csak a szoba padlóján hagyja, akkor egy "hideg híd" fog megjelenni. Kondenzátum jelenik meg ezen a helyen, és a vasalódás és a fém alkatrészek korai megsemmisülésének kockázata növekedni fog. Ez viszont negatívan befolyásolja az erkélylap teherbírását.
 2. A küszöb behelyezése az erkélyajtóra elosztja a helyiséget. Ez akkor is megfelelő, ha a loggia kódot egy helyiséggel egyesítjük a helyiséggel.

A részlet egy lépésből vagy egy kis lépésből állhat. Különféle mutatói vannak a mélység, a szélesség és a magasság tekintetében. A kiálló tégla, a cement-homok keverék és a befejező anyag kialakításához.

Küszöbérték beállítások

A küszöb befejezésekor ugyanazt az anyagot használják, mint a főszobában a padlón, hiszen ezáltal harmonikus kilátás nyílik a helyiségre, és a kiálló rész jól illeszkedik a belső térbe. A legnépszerűbb anyagok az anyagok befejezéséhez:

 • Kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • laminált fából vagy kőből;
 • egy fa;
 • speciális műanyag lemezek.

A végeredmény a befejező munka minőségétől függ. Ha alapvető ismerete és tapasztalata van, maga elvégezheti a munkát. Ha nincs bizonyosság arra, hogy minden technológiai folyamatot helyesen hajtanak végre, akkor jobb, ha szakemberekre bízzák a tervezést.

Téglával dolgozni

Az építőanyagok, amelyekből a kivetítés elkészült, nagyon különbözőek lehetnek. Egyes esetekben a nélkülözhetetlen anyag - tégla. Nagyon jó, ha javítás után nagy távolság van az ajtókeretről a padlóra.

A munka megkezdése előtt helyesen elő kell készíteni a padlófelületet, azaz a meglévő padlószintet.

Téglagyártáshoz speciális habarcsot kell használni a cement, gipsz és homok keverékéből. Jó tapadási felületet biztosítanak.

A munka során ajánlott figyelembe venni a befejező anyag méreteit. Miután a cement megszárad, továbbhaladhat a béléshez.

Öntési megoldás

Abban az esetben, ha az ajtó és a padló közötti rés kicsi, a cement és a homok lesz a legjobb anyag a kezdethez. A szerkezet létrehozásának folyamata meglehetősen egyszerű:

 1. A padló alatt padló készítés (tisztítás, gitttel egyenlített).
 2. A szükséges méretű és alakú fa zsaluzat leesik.
 3. Vegyes cementkeverék homokkal. Fontos tiszteletben tartani az arányokat: 1 rész cement esetén 3-homokot kell venni. Erősséghez adj hozzá egy kis finom kőből. Keverjük össze mindent alaposan.
 4. A kész beton megoldás a helyiségben öntött helyet. Felülete gondosan igazodik.

Miután a beton teljesen megszilárdult, egy befejező bevonat felszereléséhez továbbhaladhat.

Egy műanyag ablakpárkányról

A műanyag erkélykeret küszöbére való tekintettel a keret anyaga nagy előnye van:

 • A műanyag mint befejező anyag harmonikusan illeszkedik a szerkezet teljes megjelenéséhez.
 • Ez gyakorlatias. Könnyű törődni vele.
 • Az anyag használata gyakorlatilag nem marad építõtörmelék.

Ehhez a kialakításhoz kész küszöböket használnak, amelyek megegyeznek a jövő küszöbének nagyságával. A műanyag használatának előnye a beépítési sebesség.

A szerelési eljárás nem bonyolult. Először is, a csavarok a falakhoz rögzített vezetők. Ezután egy műanyag küszöböt állítanak be, és ezenkívül megnövelik a rögzítő habot.

Faépítés

A fa könnyű vele dolgozni. Fafelszereléshez: fa rudak, forgácslap, csavarok és építőipari szerszámok.

A létrehozási folyamat a következő:

 1. A rudak rögzített alapja, vagyis a keret.
 2. Segítségével fém sarkok keret csatlakozik a padlóhoz.
 3. A kívánt méretű lapokat levágják egy laplemezből és rögzítik csavarokkal.
 4. A kész küszöböt dekoratív bevonattal vagy fával látják el.

A fa díszítés sokoldalú. Használható, ha a kiemelkedés nagysága nagy, és ha ez jelentéktelen.

A fürdőszoba és a WC küszöbe. Hogyan készítsünk?

Javítok a fürdőszobában és a WC-ben.
Ez volt a sor, hogy küszöböket adjon ki (№1 és №2 képek).
Ennek következtében nem tudom megérteni és eldönteni - mi a legjobb módja a küszöbértékek létrehozásának (3. kép)?

A 3. képen nagyjából (narancssárga) vetítettem egy átfedést a küszöbön.
Itt van a hibás folt, hogyan kell kiadni? Csempe, hogy rendezni, vagy van egy kész kerámia dolog (küszöb)?
Segítséget kérek ebben a kérdésben, és várok a szakemberek konzultációjára.

Nem csinálunk küszöbértékeket, ahogyan láttuk. Vonunk egy fém elrendezést, eloxált luminiumot vagy sárgarézet, hogy a bútorok színe legyen.
Az elrendezések 8, 9 és 12 mm vastagok. Vágja le az elrendezést, 2 küszöbértékenként. Ragassza össze az összegyűjtött csíkokat az amerikai folyékony körmökkel. Ezeknek a küszöböknek a magassága 15 mm, ha kívánja, növelheti azt. Ezután fúrja le az összes ízületet. Mind)
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

A munkás írta:
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Nincs egyetlen fotó az albumában - csak az album neve.
Nincs mobiltelefonunk sem.
Kérdés: hogyan nézhetek meg fotókat?

Jargal írta:
Segítséget kérek ebben a kérdésben, és várok a szakemberek konzultációjára.

Bronz alatt fémes sarkok vannak.
PS: És mi van veled, a padló a fürdőszobában magasabb, mint a folyosón? IMHO, nem a belekben.

Kemény munkás
És lehetséges-e részletesebben, milyen elrendezések vannak?

Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Gray írta:
a küszöbérték nem lehet konkrét, hanem fából készült.

Van vasalóm. Breaking?

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

És nincs vízszigetelés ott?

Gray írta:
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Tehát nem szabad! Ez egy fürdő. Van egy konkrét tálca a kis szivárgások lokalizálásához.

Viktor__s írta:
És nincs vízszigetelés ott?

Vízszigetelő tanfolyam ott. Az esztrich alatt van (lebegő). A képeken ez (és a csatoló) nincs feltüntetve, hogy ne lebegjen az agy.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Köszönöm a tanácsot.
Valójában a küszöbértékek a santehkabiné. Sajnálom - a bevezetőben nem jeleztem, hogy a házam panel.
Ami az ajtókeretet illeti - te vagy, aki izgatott volt.
Jelenleg a délutáni tűz piacán nem talál egy alacsony küszöbértékű ajtókeretet.
Ezúttal.
Két - még akkor is, ha megtalálja (és ez valószínűleg finn ajtók a finn ajtókeret - fehér, vagy orosz gyártású különálló kis növények), akkor az én verzióban lesz szükség, hogy vegye le a beton küszöbök. Ez nem egy lehetőség számomra.
Referenciaként a tölgy (nem festett) küszöbérték a jobb tartósság érdekében.
Meg kellett tanulnom a dokumentumok szabályozási és technikai alapját ebben a kérdésben.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a fürdőszoba (SU) küszöbének, és ez - a fürdőszobának (és a WC-nek) kell lennie.
Ez a dolog. És régen töröttem volna ezek az ostoba gyorsaságok.
Ha szeretné, külön témát készíthetek, és felvethetek egy kérdést a küszöbök problémájáról (jelenlétéről vagy hiányáról), és arról, hogy ezt hogyan szabályozzák jelenleg a szabályozási és műszaki dokumentáció. A probléma fontos és komoly, de először válaszokat akarok kapni a tisztán magánproblémáimra.

By the way, én "füst" fórumok (javítások), és még soha nem láttam, vagy akár találkozott egy tipp, hogyan kell beállítani a küszöböt hasonló helyzetben az enyém.
Ezért - a fórum kedves tagjait - kérlek - felajánlják az opcióitokat - várok.

A munkás írta:
Nem csinálunk küszöbértékeket, ahogyan láttuk. Vonunk egy fém elrendezést, eloxált luminiumot vagy sárgarézet, hogy a bútorok színe legyen.
Az elrendezések 8, 9 és 12 mm vastagok. Vágja le az elrendezést, 2 küszöbértékenként. Ragassza össze az összegyűjtött csíkokat az amerikai folyékony körmökkel. Ezeknek a küszöböknek a magassága 15 mm, ha kívánja, növelheti azt. Ezután fúrja le az összes ízületet. Mind)
Itt van egy fotó az albumomban és a mobilomban

Köszönöm a gyors választ.
De csak add hozzá a választ:
1). Mi az elrendezés?
2). Hogyan és hol ragasztani az "elkészített csíkokat az amerikai folyékony körmökre" - nem értettem.
3). Tölts fel fotókat a lehetőségek megértéséhez.

Tisztelt fórum-felhasználók - a jobb megértés érdekében röviden leírom a nyomvonalat:
1). hogyan készíts narancssárga dologot (3. kép)?
Ez a következő: a). a csempe? (talán a tapasztalt szakemberek segítenek megmagyarázni - hogyan alakíthatunk ilyen U-alakú küszöböt egy csempéből).
b). kész küszöbértékről? (lehet bárki látni - már készen gyártott U-alakú (lehetőleg kerámiás) porokat is elad.

2). Hogyan rakod a narancsot?
Ez a következő: a). hogyan kell egy narancs darabot elhelyezni a folyosó oldalán úgy, hogy a laminátum vége "bejusson" alatt.
b). hogyan kell elrendezni a narancssárga darabot a fürdőkád oldalán, a WC-ben, hogy a csempe vége "jöjjön" alá.

Hubert írta:
Bronz alatt fémes sarkok vannak.
PS: És mi van veled, a padló a fürdőszobában magasabb, mint a folyosón? IMHO, nem a belekben.

Köszönöm a választ.
De kérhetné a válaszát egy fotóval - a megértés érdekében.

Például Jargal.. A bal oldalon az alaplap az ajtó színében alulról vagy más elrendezésből lett levágva. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Itt a képeken látható, hogy az ajtókeret pontosan a fal vastagsága. Ez helyes. Megnézzük a küszöböt. A csúcsot (hívjuk a padlónak) és a falakat. A fürdő oldalán a küszöb ezen alsó fala a fürdőszoba falának része. Tehát le kell díszíteni - falburkolat a minta és a sorok megőrzésével. A küszöb vízszintes részén (padló) - padlólapok. Csatlakoztassa a padló és a fal csempeit a küszöbön, ahogy tetszik - 45 g-os csempeburkolat, vagy speciális műanyag vagy fém szögletes betét. Néha elrendezésnek hívják. A fém természetesen jobb. Hosszabb ideig nem törölték. Az ajtó oldalán a fürdőszoba ajtó kárpit lefelé a padlóra, így egy rést 2-3 mm. Amelyet szilikonnal tömítenek. Ha a folyosón csempék vannak, az ötlet ugyanaz. Jól néz ki, mint a padlólapok, "becsomagolt" a falra. Természetesen a fal síkjában, ahelyett, hogy kiszolgálja a centimétert. A linóleum, laminált vagy parketta a folyosón, akkor kínálnak, hogy ugyanazt a díszítés, mint az alsó az ajtó tetején. Jobban néz ki, mint egy lábazata a függőleges nyeregtábla vagy a padlódeszka felett. Nyugodj meg, nyelvtudva, mi ez! Egy kép mindent gyorsabban és könnyebbé tenné.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült.

+1
Így tettem:
Vettem egy bárpultot (dobozt), átfordítottam, takarítottam a hátoldalon, leborzoltam az ajtó alá.
Lefedtem a raklap oldalát (kicsit kicsit ragadtam és a küszöböt lefelé vágtam le, hogy elérjem a kívánt szintet, és a horizonton volt), a folyosó oldaláról a falhoz simítottam, közvetlenül a padlóburkolat mellett. Belsejében illeszkedj a csempézett padlóhoz, fürdőszoba.
A küszöb tetején tegye be az ajtókereteket rések nélkül.

Jargal írta:
A délutáni piacot nem találja tűzzel

Ugyanaz a fa használható az ajtókeret többi részének küszöbértékeként.
Zhargal,
Ha nem szeretné lecsökkenteni a konkrét küszöböt, akkor ez így történik: ellenőrizze a küszöb magasságát, úgy kell elhelyeznie egy lábazatot a folyosó oldaláról, ha nagyobbra kell törekedni a beton küszöbén (pl. Egy vagy két réteg hl vagy öntsön, ahogy tetszik)) és a fürdőszoba oldaláról a küszöböt csempével rakják le, a csempe az ajtó alá kerül, és a lábazathoz vagy a talapzat felett helyezkedik el,
akkor így van, ha egyidejűleg egy folyosót és egy fürdőt is csinálsz,
És ha csak egy szoba van a második megérintésével, akkor természetesen minden fém sarkot, küszöböt és más szemetet kell használnia, de ha így van, anélkül kell megtennie őket, mert az extra részletek mindig elrontják a képet, függetlenül attól, hogy hogyan állította be őket.

Itt van egy link az albumomhoz: ">

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Nemiroff írta:
Kemény munkás
És lehetséges-e részletesebben, milyen elrendezések vannak?

Az elrendezéseket főként műanyagból készítik. A csempe külső és belső széleinek finomítása.
Az elrendezés bal oldala a csempe alá van rejtve, csak a külső részt látjuk. Az elrendezéseknek minden színe és árnyalata van.
De ez az, hogy a króm - soha nem láttam. Ezért eloxált lumineszcens, csillog, mint a króm.
Ha a hardver arany, akkor a sárgaréz. A küszöböket az amerikai folyékony körömre ültetik. Ők a legtartósabbak.

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Jargal írta:
Tölts fel fotókat a lehetőségek megértéséhez.

Adtak egy linket a fotóalbumnak, az volt. És az MMS-n, küldhetek egy képet egy másik lehetőségről, bonyolultabbá. De a csempe + elrendezések is

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Köszönöm a tisztázást.

Jargal írta:
Köszönöm a választ.
De kérhetné a válaszát egy fotóval - a megértés érdekében.

Lechaim.
Holnap megcsinálom.

waw0375 írta:
Például Jargal.. A bal oldalon az alaplap az ajtó színében alulról vagy más elrendezésből lett levágva. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Köszönöm, figyeltem.

Gray írta:
Jargal, a küszöb nem lehet konkrét, hanem fából készült. Egy ajtóval van ellátva. Csináld, ahogyan mindenhol elfogadod, és nem lesz probléma.
Nézz ide, ahogy kellene lennie.

Nagyon érdekes konstruktív megoldás.
De az én esetem nem megfelelő. Beton küszöb áll rendelkezésre. És ez minden.

waw0375 írta:
Például Jargal.. A bal oldalon az alaplap az ajtó színében alulról vagy más elrendezésből lett levágva. A jobb kerekítés egy műanyag elrendezés. Lehet vágni és letörni egy csempe alatt 45, de jobb, ha nem éles a folyosón.

Jó választás. Köszönöm a tanácsot. Azt hiszem.

Bruegel írta:
Itt a képeken látható, hogy az ajtókeret pontosan a fal vastagsága. Ez helyes. Megnézzük a küszöböt. A csúcsot (hívjuk a padlónak) és a falakat. A fürdő oldalán a küszöb ezen alsó fala a fürdőszoba falának része. Tehát le kell díszíteni - falburkolat a minta és a sorok megőrzésével. A küszöb vízszintes részén (padló) - padlólapok. Csatlakoztassa a padló és a fal csempeit a küszöbön, ahogy tetszik - 45 g-os csempeburkolat, vagy speciális műanyag vagy fém szögletes betét. Néha elrendezésnek hívják. A fém természetesen jobb. Hosszabb ideig nem törölték. Az ajtó oldalán a fürdőszoba ajtó kárpit lefelé a padlóra, így egy rést 2-3 mm. Amelyet szilikonnal tömítenek. Ha a folyosón csempék vannak, az ötlet ugyanaz. Jól néz ki, mint a padlólapok, "becsomagolt" a falra. Természetesen a fal síkjában, ahelyett, hogy kiszolgálja a centimétert. A linóleum, laminált vagy parketta a folyosón, akkor kínálnak, hogy ugyanazt a díszítés, mint az alsó az ajtó tetején. Jobban néz ki, mint egy lábazata a függőleges nyeregtábla vagy a padlódeszka felett. Nyugodj meg, nyelvtudva, mi ez! Egy kép mindent gyorsabban és könnyebbé tenné.

Nem tudom, hogyan kell megköszönni neked - de különösen kedveltem a részletes konzultációt. Nagyon jó tanács, hogyan kell mindent rendbe hozni. Különösen az ajtókeretekről tetszett.
De csak a pillanat - a folyosó oldalán a küszöbmagasság csak 5 mm. A lemezt 5 mm-re le kell vágni - mindazonáltal pornográfia lesz. A modern műanyag lábazatokat kábelcsatornával legalább 15 mm-re vágják. Kevesebb - már csúnya.
A végén - nagyszerű lehetőség - de gondolom.

A munkás írta:
Itt van egy link az albumomhoz: ">

Köszönöm. Néhány kérdést maguk is levettek.
Ahogy mondják - jobb látni egyszer, mint hallani százszor.

A szabályzat SP 29.13330.2011 "SNiP 2.03.13-88. Floors" (jóváhagyva az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumának 2010. december 27-i 785. számon)

Az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériuma 2010. december 27-i 785. sz. Könyve "A szabályzat jóváhagyásáról" SNiP 2.03.13-88 "Padlók".

A 2009. december 30-i, az Orosz Föderáció Gyűjtött Jogszabályai (2010, 1. sz., 5. cikk) szerinti, az Orosz Föderáció kormányának 2008. november 19-i rendelete alapján a 384-ФZ "Építmények és szerkezetek biztonságáról szóló műszaki szabályok" Számú, az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumáról szóló rendelet 5.3.15. Szakasza szerinti, az Orosz Föderáció kormányának 2005. január 26-i rendelete által jóváhagyott 858. sz. "Szabályok kidolgozására és jóváhagyására vonatkozó eljárásról" (Az Orosz Föderáció jogalkotási gyűjteménye, 2008, 48. cikk, 5608. cikk) No. 40 (.. Obranie Orosz Föderáció, 2005, № 5, 390. cikk, 2007, № 45, Art 25488) a következőképpen:

 1. A "SNiP 2.03.13-88" padlók jóváhagyására vonatkozó szabályzat jóváhagyása.
 2. Megállapítja, hogy a "SNiP 2.03.13-88" padlók szabályzata 2011. május 20-án lép hatályba
 3. A megbízás végrehajtásának ellenőrzése az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériuma helyettesének megbízatása. Royal.

V.F. miniszter Basargin

A szabályozási dokumentum szövege szerint - az SP 29.13330.2011 "SNiP 2.03.13-88. Floors" (az Orosz Föderáció Regionális Fejlesztési Minisztériumának 2010. december 27-i rendelete által jóváhagyott), 4. szakasz Általános követelmények, 4.8. Bekezdés - szabályozott hogy "A WC-ben és a fürdőszobában a padlószint a szomszédos szobákban 15-20 mm-rel legyen a padló alatt, vagy ezeken a helyiségeken egy küszöböt kell elválasztani."

By the way, az alaplapokról - ibid., Csak a 4.9. Pont - "A padló és a falak, válaszfalak, oszlopok, a berendezések, csővezetékek és a padló felett kiálló egyéb struktúrák közötti összekötő helyeken a lábazatokat fel kell szerelni. Amikor a folyadékok megütik a falakat, az áztatás teljes magasságába kell bevonni. A falak mentén történő terjeszkedési csatlakozások, az esztétika követelményei és a folyadékok alacsony intenzitású helyiségekben zajló technológiai folyamatokra vonatkozó különleges követelmények hiányában a padlózat csatlakozópontjaiban kizárhatók a lábazatok szerkezetei ".

Ennek következtében a küszöbértéknek akkor kell lennie, ha "a WC-ben és a fürdőszobában a padlószintnek 15-20 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint a szomszédos helyiségek padlója", akkor automatikusan (azaz ez a különbség 15-20 mm); ha a padló szintje egybeesik, vagy akár a fürdőszoba szintje (WC) magasabb, akkor e küszöb mérete ismeretlen, nem világos (15-20 mm, mi vagy mi?). Legalább nem találtam olyan dokumentumot, ahol megismerhettem volna őket (méretekkel). Bár gyanítom, hogy ez a dokumentum vagy a dokumentumok természetüknél fogva vannak.
Valójában a szöveg nem helyes: "A WC-ben és a fürdőszobában a padlószintnek 15-20 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint a szomszédos helyiségek padlószintje, vagy ezeknek a helyiségeknek a küszöbértékét el kell különíteni." Azt írnám: "A WC-szobák és a fürdőszobák végső szintjének szintje 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szomszédos helyiségek késztermékének szintje. Más esetekben az ilyen helyiségek padlóit mesterséges küszöbértékkel kell elválasztani. Amikor egy mesterséges küszöb általános műszaki megoldását megtervezzük, használjuk az SNiP-t olyan küszöbökre, amelyek ilyenek és ilyenek lakóházak, családi házak és középületek számára. "
A rekord tartalmának mélysége - érzed a különbséget - csak a padló és a tiszta padló?
Fogyasztóként nem érdekel, hogy a tipikus vagy nem szabványos háztervek tervezője "izgolyatsya" -nak lesz a durva padlók szintjével. Ahogy ott van, a mélységet hígítjuk stb. Stb.
A tervezőnek olyan dimenziókat kell megállapítania, hogy a lakóépületek és az SU padlóburkolatokban van párnázó tányér - mindkettő csatlakozóval, szintetikus réteggel, laza padlóval, laminált anyaggal, aljzattal és linóleummal, valamint parkettával és rétegelt lemezzel, csempével és porcelán kőzelettel, és a pokol tudja, hogy mit és meleg padlót találnak nélkülük lehetőségek (röviden, minden lehetőséget meg kell adni) - és az állapot még mindig teljesülni fog - " A tiszta padlószint a fürdőszobákban és a fürdőszobákban 15-20 mm-rel a szomszédos helyiségek padlószintje alatt... "
Mit nem lehet mindenféle megoldás rendezni? Mi az, ami nem korlátozhatja a felhasznált anyagok listáját, amit más országok tapasztalataiból nem lehet tanulni (a vezető országok, ahol hasonló projektek vannak)? A varázsló a libák vezetője, hogy legyen a vitorlázógép - nagy elme nem szükséges. Írás az illetékes minisztériumoknak, amelyeknek a piacot és az NTD-t közvetlenül kell szabályozniuk - ez egy akció. Húsz évig lyukba sodródtunk - valahogyan dolgoznunk kell, hogy ne essünk lyukba. A "törmelék" minisztereknek gyakran szükségük van rá. És akkor néhány babskie beszélgetés...
Itt volt, hogy sokat mondtam, de valójában volt valami triviális probléma a fürdőszoba és a szomszédos helyiségek közötti ajtó küszöb kialakításával kapcsolatban - ez leküzdhetetlen kő volt. Számomra olyan személy, aki részt vesz az állami problémák megoldásában, aki időben van a számlán, és aki nem tudja eltölteni az időt (még az üzeneteket is), hogy megoldja a küszöbök problémáját.... Ez Kick.

Még most is, miután ezt a munkát elvégezte a normál vállalkozóknak, még mindig olyan pornográfiát kaphat, amellyel csak találsz valakit.

Nachet lábazatok - azt hiszem, mindenki világossá vált mindenkinek. Például nincsenek "deformációs varratok a falak mentén, esztétikai követelmények és speciális követelmények a technológiai folyamatokban előforduló helyiségek alacsony intenzitású expozíció a folyadékok" - ezért nem tudom őket.