Legfontosabb > Tervezés

Hogyan lehet frissíteni a fürdőszoba ajtót egy fillért sem: egyszerű módon visszaállítani az ajtólapot

Leggyakrabban a fürdőszobában fából készült ajtókat szerelnek - a masszából, a DVP-ből vagy a műanyagból. A magas páratartalmú környezetben történő működés hátrányosan befolyásolja az ajtólap megjelenését: a felszíni láncok, a festék és a lakkréteg romlik. Ebben a tekintetben sokan érdeklik a kérdés, hogy hogyan lehet helyreállítani a fürdőszoba ajtót. Mindenről - rendben.

tartalom

Hogyan készítsük el a régi ajtó felületét a helyreállításhoz ↑

Minden helyreállítási munka a régi felület tisztításával kezdődik. Fa ajtó (a tömbből) - nem kivétel. Szükséged lesz:

 • festékeltávolító;
 • épület hajszárító;
 • spatula (kaparó);
 • egy régi vasat és egy vastag pamut szövetet;
 • gitt fa, gitt;
 • csiszolópapírral;
 • ajtókeretek, fogantyúk, zár;
 • ecset készlet;
 • csavarhúzó, véső, kalapács, kés és egyéb vízvezeték-szerszám;
 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • fa beadings.

Mindezt meg kell tenni a munka kezdeti szakaszában, amely akkor kezdődik, amikor az ajtókat eltávolítják a zsanéroktól.

Bizonyos esetekben ez nem nélkülözhető a feszítővas nélkül, amelyet karokként használnak, és alátámasztják a vászon alját. Az üvegbetéteket (ha vannak ilyenek) el kell távolítani az üveggyöngyök eltávolításával.

A régi festék eltávolítása ↑

Megszabadulni a régi festék lehet a különböző módokon.

 • Abban az esetben, ha el kell távolítania a bevonat vékony rétegét, jobb egy "mosó" - savas alapú vegyi anyag használata. Ez a leginkább kedves út. Miután elolvasta a címkén lévő utasításokat, a szerszámot a régi festékkel ecsettel viszi fel, és várja meg a megadott időt. A festék kiépítése után gondosan tisztítsák meg a spatulával. Használható a lehúzó méhész számára.

A kéz és a szem védelme: a sav súlyosan károsíthatja a bőrt és a nyálkahártyákat.

 • A vastagabb festékréteget nagy erőfeszítéssel kell eltávolítani. Építõszárítót használnak: a fûtött festékréteg kibõvül, ezt követõen egy kaparóval tisztítják. Ez egy hatékony módszer, de a spatulával és hajszárítóval való gondatlan munka miatt a fa sérülhet.
 • Ha nem lehet hajszárítót használni, a régi "régimódi" módszer segít: nedves, durva pamutszövetet terítenek a vászonra, és fűtött, régi vasalommal nyomják rá. Néhány másodperc elteltével eltávolítják a vasat és a rongyot, a festéket eltörik. Ez a módszer messze nem a legjobb: nehéz egyenetlen felületeket tisztítani. Ezenkívül a vasalótalp és a ronggya gyorsan szennyezett.

Hogyan lehet visszaállítani az ajtólapot a tömör fából ↑

A régi festéktörzsek a textília tisztítását követően eltávolíthatók smashas törlőkendővel. Az első lépést durva csiszolópapír, majd fokozatosan a "nulevka" felé mozog. A csiszolás a szálak mentén történik, hogy ne alakuljon ki keresztirányú vonalak.

Hogyan lehet frissíteni a fürdőszoba ajtót farostlemezről ↑

Hogyan lehet frissíteni a fürdőszobai ajtót, ha farostlemezből készült? Ez az anyag nem nagyon ellenáll a magas páratartalomnak. Figyelembe kell venni, hogy a fenti technológiák egy része nem alkalmazható. Különösen forrasztó vas használata nem megengedett. A durva csiszolópapír tönkreteheti a felületet. Ebben az esetben vékony pamut ronggyal kell mosni vagy a régi festéket mosni. A kaparó óvatosan működik úgy, hogy az éles szélek ne károsítják a külső bevonatot, amelynek vastagsága legfeljebb 4 mm.

A "null" óvatos polírozás után újra kell alkalmazni a festéket. De az ajtók helyreállításának legjobb módja a furnérozás. Így létrehozhatod a drága anyag illúzióját. A tölgy furnér ára körülbelül 1,5 USD / m². Ne felejtsd el az ajtókeretet: frissíteni kell. A helyettesítése valószínűleg nem fog működni, mert fennáll a kerámia burkolatok károsodásának veszélye.

Műanyag ajtók restaurálása ↑

A műanyag ajtók megjelenhetnek, de idővel a szennyeződés behatol a mikroporokra, és a vászon elveszíti eredeti megjelenését. Frissítheti a következő módon:

 • a természetes fából vagy márványból eredő vinilfilmhez ragasztva;
 • festék poliuretán alapú;
 • beillesztve a furnérral.

Mindenesetre az ajtólapot először tisztítani és zsírtalanítani kell. Tegye azt hagyományos háztartási vegyszerek segítségével. Lehetőség van olyan festékkel festeni, amelyhez egy keményítőt adnak hozzá, majd kiszűrjük. A munkavégzés során használjon permetet: így a bevonatot egy egyenletes rétegben alkalmazzák. Átlagosan 9-10 órát vesz igénybe, hogy egy réteg szobahőmérsékleten teljesen megszáradjon. A festék teljes kristályosodása csak 7 nap után következik be.

A díszítéshez vinilfilm is használható: a minták és a minták különböző színekkel készülnek. Ez a technika jobb, ha a vászon sík, panelek nélkül. Javasoljuk, hogy a vászont szappanos vízzel kezelje. Ez segít elkerülni a szappanbuborékok képződését és megfelelően szétszedni a szomszédos elemeket. Ha egyszerre be kell ragasztania az egész felületet, akkor szüksége lesz egy partner segítségére.

A festés előtt egy új zár be van helyezve az ajtón, a fogantyúk rögzítve vannak, majd a háló az új zsanérokra felfüggesztésre kerül.

Abban az esetben, ha hiányzik a szükséges tapasztalat, jobb, ha nem végez ilyen munkát. Ellenkező esetben az ajtólap levél lesz. Jobb, ha a szakemberek segítségért fordulnak: erőfeszítéseik révén az ajtó ismét újnak tűnhet.

Ajtók a fürdőszobához és a WC-hez - Gyönyörű lehetőségek a jobb tervezéshez (90 fotó)

Az ajtókeretek kiválasztását komolyan kell venni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a magas páratartalmú helyiségek, mint például a fürdőszoba és a WC, nem minden ajtó alkalmas.

A fürdőszobai ajtók és toalettek:

 • Ellenáll a nedvességnek, tartósnak és megbízhatónak;
 • Könnyű nedves tisztítás;
 • Kiváló hang- és hőszigetelés.

Most a fürdőszobába és a WC-hez vezető ajtók nem mindig keskeny szélességűek. Egyre több ember választja ki az azonos méretű ajtókat, mint a többi szoba.

A fürdő szellőztetésének javítása érdekében az ajtólapot egy és fél és két centiméter közötti résszel kell felszerelni.

Egy másik lehetőség a levegőáramlás biztosítására, hogy speciális nyílást biztosítson az ajtólapon.

Típusú ajtók a fürdőszobákban és a WC-kben

Egy sima festett fa vagy paneles ajtó egy elavult verzió.

Ma a gyártók a minőségi anyagok modern kialakítású ajtóinak széles választékát kínálják.

Ajtók fából és furnérból.

A faajtó persze szép, de nem olcsó. A fa és a fürdőszoba közötti ajtókat lakkozni kell a nedvesség elleni védelem érdekében.

A furnérozott ajtó olcsó, alacsony minőségű fából készült ajtó, és egy drága fa vékony réteggel ragasztva. Nem nagyon alkalmas az egészségügyi létesítmények számára, mivel a furnér nem ellenáll a nedvességnek.

Az újonnan megjelenő euro furnér ajtaja tökéletesen elviseli a nedvességet. Az eur furnér mechanikus sérülésnek ellenáll, és nem fakul a napfény hatása alatt. A természetes furnértól elkülönítve lehet sima bevonat.

A fa és furnérozott ajtók tökéletesen megtartják a hőt és jó hangszigetelést tesznek lehetővé. A tisztítás során nedves ruhával törölje le a tisztítószereket.

Ajtókeret műanyagból és műanyagból.

A műanyag ajtók nem ellenállnak a nedvességnek, és alacsony költséggel rendelkeznek. Hiányosságuk és alacsony mechanikai szilárdságuk.

A fém-műanyagot gyakran nem használják a fürdőszoba és a WC-szoba ajtajához, mivel túlságosan megjelenik a többi anyag között, és ez meglehetősen drága. De a fém műanyag ajtók minősége kiváló.

Ajtók üvegből.

Az üvegajtó nem túl népszerű. Az üveg vízálló, tökéletesen elviseli a nedves tisztítást.

A modern üvegajtók nagy szilárdságúak. A fürdőszobák esetében átlátszatlan vagy matt ajtókat használnak.

Festett, tükrös bevonattal vagy festett üvegfestéssel díszíthetõk. Ajtók üvegből - nem a legjobb megoldás, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik.

PVC laminált ajtók és ajtók.

A laminált ajtó megfizethető és fából készült.

Nagyon könnyű, ellenáll a nedvességnek, jól mosott, de sajnos alacsony tolerancia a sokkterheléshez.

A PVC ajtó szerkezetileg hasonló a laminált, de erősebb és tartósabb. Tökéletes a fürdőszobában.

Ajtók több anyagból.

Az ilyen ajtókat együtt hívják. Általában átlátszatlan, temperált vagy laminált üvegbetétekkel vannak díszítve.

A műanyag ajtóknál az üvegbetétek nem készültek, az MDF-ben - nagyon ritkán, és az üveg más típusú ajtókban való használata lehetővé teszi számtalan érdekes változat létrehozását.

Az ajtó típusai a nyílás módján.

A leggyakoribb az ajtó. Mínusz - a szabad hely megköveteléséhez szükséges.

Most kezdődik a tolóajtók kora. Nyílt és titkos. Az első esetben a sáv, amelyen az ajtólap leválik, közvetlenül a falra van szerelve.

A második esetben meg kell teremteni egy speciális rést, amelyben az ajtó nyitva lesz. A második lehetőség a leginkább időigényes, és nem alkalmas minden típusú falra. A nyitott tolóajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek.

Az ajtón egy titkos rendszer ezzel sokkal jobb, de többe kerül. A tolóajtók teljes mínusz a bonyolult telepítés, így a szakértők segítsége gyakran szükséges.

Összecsukható ajtók két típusból állnak:

 • "Könyvek" formájában;
 • A "harmonika" formájában.

Mindkét esetben az ajtólap több mozgathatóan összekapcsolt részből áll. Amikor az ajtót kinyitják, ezeket a részeket "könyv" vagy "harmonika" formájában hajtják.

Az ajtó-harmonika általában műanyagból készül, megfizethető. Az ajtókeretek létrehozásához a műanyagon kívül más anyagok is használhatók.

Reméljük, hogy az árucikkben adott ajtóvizsgálat megkönnyíti az Ön számára a megfelelő döntést, amikor a fürdőszobájukhoz vagy a WC-hez való ajtót választja.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba és a WC ajtóit, mivel ezek a szobák jellemzői

Az első különbség, amely elkapja a szemet, amikor a fürdőszobába vagy a WC-ként való ajtót választja - méretüket. Ha a magasság ugyanaz, mint a többi helyiség esetében, akkor szélessége általában 55 vagy 60 cm, de ez messze az egyetlen olyan paramétertől, amelyre figyelmet kell szentelni, kiválasztva melyik ajtót kell a fürdőszobába és a WC-ba tenni -, akkor is el kell döntenie az anyagot ahonnan készültek, gondold át a szellőzőrendszert, a zárószerkezetet és a szerelvényeket, aminek köszönhetően ez megtörténik. Azt is el kell dönteni, hogy telepítenek-e süket ajtólapot vagy üvegből - ebben a kérdésben nemcsak esztétikai, hanem racionális pillanat is van.

A bevonattal és töltelemmel ellátott ajtók jobbak a fürdőkádba és a WC-kbe való beépítésre

Ez a kérdés egyaránt függ attól a vágytól, hogy egy bizonyos anyag ajtólapját telepítsük, és magának a fürdőszobának a méretére.

Ha olyan nagy, hogy van lehetőség arra, hogy zárt zuhanykabin, fürdőszoba, WC, bidé, mosdó és mindegyik között helyet foglaljon, még mindig van hely ahhoz, hogy néhány lépést tegyen, akkor az ajtó anyagát nem korlátozza semmi, csak ne esnek egyáltalán.

Ha a fürdőszobában lehetetlen egy lépést tenni, mivel egy fal melletti fürdőkád, mellette egy mosogató és egy mosógép mögötte van, akkor nyilvánvaló, hogy a magas páratartalom folyamatosan befolyásolja az ajtólapot, és meg kell választania a megfelelő anyagot és módszert kivitelben.

Miért lehet a belső ajtók elviselni a nedvességet?

Minden belső ajtó egy belső keretből és külső burkolatból áll. A belső keret alapja lehet olyan anyagok, mint: alacsony értékű fa, forgácslap és MDF. Mindezek az anyagok félnek a nedvességtől. A gyártók 60% -ig garantálják a kapu nedvességállóságát. Ha a páratartalom magasabb, akkor az üveg és műanyag ajtók irányába kell nézni, majd egy kicsit később beszélünk róluk.


MDF panelekkel borított forgácslemez ajtók.


Ajtók MDF panelekkel borított masszából.

Az ajtó nedvességtartalmának stabilitása attól függ, hogy mennyire védik belső tartalmukat a nedvességtől. A tömör fából készült ajtó leginkább a nedvességre reagál. Vastagabb ajtóforgácslap és MDF.

A kapu nedvességállóságát illetően több gyenge pont van:

1. Egyes ajtókon önálló védőbevonatot alkalmaznak a lapon, majd a szélén. Így a szél és a vászon között kicsiny észrevehető kötés alakul ki. A szivárgó kötés nedvességet okozhat az ajtólapon. Ami fokozatosan a vászon károsodásához vezet.

2. Az ajtó felső és alsó vége soha ne fedje védőanyaggal. Valószínűtlen, hogy a nedvesség közvetlen sebzése az ajtó ezen helyén nem lehetséges, de ezeken keresztül az ajtók nedvességet gyűlhetnek a helyiségből. A legjobb, ha az ajtó felső és alsó részét védő lakkal kezeli. Ez különösen igaz a fürdőkádba szerelt ajtókra.

Ezután elemezzük, hogy ez a bevonat hogyan tudja megvédeni az ajtót a nedvességtől.

Laminált ajtók

Az egyik legvonzóbb a bevonatok költségén. Ez egy papír az ajtó aljára van ragasztva és gyantával bevonva. A gyártók azt mondják, hogy ezek az ajtók szabadon lehetnek a szobában, ahol a páratartalom akár 60%.

A kiváló minőségű laminált bevonat meglehetősen kopásálló anyag, de a probléma az, hogy sok beltéri ajtó gyártója alacsony minőségű bevonatot használ. Elég vékony, könnyen sérült, és a nedvesség károsodásához vezethet az ajtószárny duzzanata.

Vagy laminált. Ugyanaz a laminált, de jobb teljesítmény. Vastagabb papírt használnak gyártásához, és a lakkozást több rétegben végzik. Ez tükröződik a végtermék minőségében és költségeiben, ami némileg magasabb, mint a hagyományos laminátumoké.

PVC bevonatú ajtók

Ebben az esetben az ajtókeret fából és MDF-ből készül, és a felületén PVC-t alkalmaznak, amely nem fél a nedvességtől, kémiailag aktív anyagokkal tisztítható és jó kopásállósággal rendelkezik. A film különböző színekből és textúrákból állhat, így a fürdőszoba és a WC színének megfelelő ajtók kiválasztásának feladata nem olyan fontos, mint az összes műanyag ajtópanelek esetében. Az ilyen bevonatok hátrányai közé tartozik a készítményben lévő klorid jelenléte (normál módon a gyártók szerint) és az ajtólevél rétegződésének valószínűsége - amely után a nedvesség bejut a keretbe.

Öko-fedett ajtók

Ugyanaz a műanyag, de más technikával készült - tartalmaz fát, és kötőanyagként műanyagot használ, amely nem tartalmaz ártalmas anyagokat. Külsőleg egy ekoshpon utánozza a fa szerkezetét, de sokkal erősebb, mint a "prototípus" a tartósság szempontjából, teljesen nedvességálló, sőt, ha melegszik, nem bocsát ki olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az emberek számára - ezek az ajtók akár allergiás emberek számára is telepíthetők.

Furnérozott ajtók

Belső feltöltés lehet költségvetési fa vagy forgácslap. A külső ajtókat finom fa furnér borítja. Úgy ítélik meg, hogy a fából készült ajtót nem lehet a magas páratartalmú helyiségekbe beépíteni, de ha jó lakkot, zománcot vagy festéket takar, akkor a páratartalom nem lesz nagy hatással a belső alkotóelemekre. Ha azonban a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, jobb, ha előnyben részesítjük a faforgácslapból készült furnérozott ajtókat. A furnér a legdrágább bevonat, mivel természetes anyag, de a nedvességállóság szempontjából nem a legjobb bevonat az ajtók számára.

Műanyag ajtók

Viszonylag az utóbbi időben a piac teljesen műanyagból készült ajtókat mutatott. Nincsenek semmi közük a PVC profilból készült ajtókhoz, amelyek úgy néznek ki, mint egy ablak. Ezek olyan belső műanyag ajtók, amelyek ugyanolyan kinézetűek, mint más anyagokból készült ajtók. Olyan olcsó és tartós anyagból készülnek, amely nem alakul ki penész, gombák és nedvességre nem érzékeny. Az ajtó ürege polisztirolhabgal tölthető, így kiváló hangszigeteléssel, hőszigeteléssel és teljesen ellenáll a nedvességnek.

Ezeknek az ajtóknak csak két hátránya van - alapvetően minden javasolt modell fehér, bár más színeket, valamint klorid jelenlétét találja az anyag komponenseiben. Azonban a tanúsított termékek megfeleltek az összes szükséges tesztnek, és rendelkeznek a megfelelő minőségi tanúsítvánnyal.

Üvegajtók

Ideális a fürdőszobában minden tekintetben. Ez az anyag mások számára esélyt ad gyakorlati és esztétikai okokból, de két hátránya van: egy ilyen ajtólap meglehetősen nehéz, ezért kiváló minőségű szerelvényeket igényel. Önnek is fizetnie kell a minőséget - az árnál ez az ajtó meghaladja az összes többi analógot.

Mi a legjobb megoldás az ajtó kinyitásához?

A módszer a bezárása a legnépszerűbb - nyitható, csúszó és összecsukható ajtók. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a vásárlási döntés meghozatala előtt.

hinta

Ez a leggyakrabban használt klasszikus megoldás. A szokásos kialakítás mellett külön előnnyel is bírnak - a küszöbértékek beállítására, ami javítja a hangszigetelést. Ennek a megoldásnak csak egy hátránya van - egy ilyen ajtó mindig bizonyos szabad területet igényel, de őszintén szólva, nehéz elképzelni, hogy miben lehet még elfoglalni.

csúszó

Igen, helyet takarítanak meg, de el kell dönteniük, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába és a mosdóba, nem szabad azonnal megállítani a választásukat, különösen, ha klasszikus dizájnnal kínálják őket. Az a tény, hogy mindig van egy rés az ilyen ajtólap és a padló között, ami azt jelenti, hogy az ilyen ajtóknak gyakorlatilag nincs hangja és hőszigetelése, ami kritikus hátrányt jelent a fürdőszobák számára.

Ha sürgősen szükség van egy ilyen modell telepítésére (például a fürdőszobaajtók átfedéskor a helyiségben vagy a folyosó túlságosan keskeny), akkor jobb, ha a falba lépő kazettás ajtókat választja. Ezekben a modelleknél a tolóajtók hátrányai minimálisak, de vásárláskor szükség van a jótállási szolgáltatás feltételeinek megvitatására, mert ha megszakadnak, akkor szét kell szedni a falat.

összecsukható

Úgy tekinthetők egyfajta csúszó, de egy fontos figyelmeztetés - nincs szükségük további teret nyitásra - sem a falon, sem közel. Szerkezetileg két könyv két változatából és egy harmonikából készülnek. Az első esetben ezek két fél, a második, három vagy több rész. A rossz hangszigetelés mellett a hátrány az, hogy az ajtók "elfogyasztják" az ajtó egy részét, amelyet összecsukva foglalnak el. Ennek eredményeképpen a 40-45-ös érték 55-60 cm maradt.

Az ajtólap átlátszósága

Természetesen ez nem jelenti az átláthatóságot a közvetlen értelemben, hanem a csillogó vagy színezett üvegbetétek jelenléte az ajtón - semmi sem látható rájuk, de legalább világossá teszik, hogy van-e valaki a fürdőszobában vagy sem.

Ha esztétikai szempontból közelítünk ehhez a kérdéshez, akkor nem lehet semmilyen ajánlás - ez csak ízlés kérdése - sok üveges ajtó nagyon jól néz ki.

Ha az ilyen ajtókat csak gyakorlati oldalról vesszük figyelembe, akkor figyelmet kell fordítanunk az ilyen pillanatokra:

 • Hangszigetelés. Jó szintjét csak vastag és sűrű ajtólap biztosítja. Az üvegbetétek, ha nem több rétegből készülnek, szükségszerűen csökkenti a hangszigetelést. Ha ez a pillanat az egyik kulcs, akkor szükség van egy üres ajtóra.
 • Szabad-elfoglalt. Üvegbetétek jelenlétében ez a probléma további dömping nélkül fog megoldódni, ami különösen nagy családok számára lesz értékelhető.
 • Úgy tűnik, hogy a világ mindenütt ki van kapcsolva. Ha a vélemény rossz, akkor ellenőrizheti ezt anélkül, hogy minden ajtót megnyitna.

Ennek eredményeképpen az ideális megoldás egy kiváló minőségű ajtó, vastag üveglapkákkal. Háromszoros formája két vagy három rétegből áll.

Ebben az esetben szükséges az ajtók szellőzőrácsja.

Ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor a jelek jelennek meg minden fürdés után - ez kondenzáció a falakon, ajtón és egy izzadt tükör, amelyet meg kell tisztítani annak érdekében, hogy tükröződjenek.

A kondenzáció kialakulása az ajtólevél és a fürdőszobában fűtött levegő közötti hőmérsékletkülönbségnek köszönhető. A különbség csökkentése érdekében vagy vásároljon ajtót szellőzőrácsokkal, vagy később külön telepítse őket. Ezt a kérdést meg kell oldani mielőtt kiválasztanák a fürdőszobát és a WC-t. A külön telepítéshez az ajtó fúrása szükséges, ami nem kívánatos.

Ha valamilyen oknál fogva a természetes szellőztetés nem oldja meg feladatát, az egyetlen módja annak, hogy egy száraz fürdőszobát kapjunk gomba és penész nélkül, mesterséges (kényszerű) szellőzést telepítsen. Ugyanaz a feladata, hogy biztosítsa a levegő mozgását a fürdőszobában, hogy a forró és hideg rétegek folyamatosan keveredjenek. Legtöbbször erre a célra egy ventilátort használnak, amely a szellőzőre van szerelve. Manuálisan bekapcsolható, a fürdőszoba világításával vagy a kijelölt időpontban, ha a modell időzítővel van felszerelve. Ezt a szellőztetési módot kipufogónak nevezzük, amikor meleg levegőt vezetünk ki a szobából az utcára, és újat jön a folyosóról.

Ha probléma merül fel a kipufogó levegővel, akkor kényszerített szellőztetés történik - amikor levegőt szivattyúznak a helyiségbe, majd természetes módon keringenek a nyomáskülönbség miatt.

Súlyos esetekben, amikor nincs lehetőség a légi tömegek természetes mozgásának módosítására, vegyes szellőztetés létrehozására kényszerülnek. Ebben az esetben a friss levegőt egy szellőzőcsatornán keresztül veszik ki, és a kipufogó levegő egy másik csatornán keresztül távozik. Ha van szükség és lehetőség van egy vegyes szellőztetés telepítésére, akkor valószínűleg nem lesz szükség az ajtók szellőzőrácsainak vagy hubjainak felszerelésére.

Milyen kiegészítők használhatók a fürdőkád és a WC-k ajtajához?

Ha nem szükséges egy fogantyút a nappaliban egy zárakkal felszerelni, akkor a mosdó vagy a fürdőszobában abszolút szükséges. Számos zárszerkezet létezik, és melyiket választja ki, az ajtó anyaga és a személyes preferenciák alapján kell döntenie:

Beépített retesz

Ez a legkedvezőbb választás a komissiózáshoz és a beszerelés költségeihez. Ez egy hétköznapi fogantyú, amelyen belül egy retesz van beépítve, amely egyik pozícióban meggátolja a mechanizmus elfordulását. Az ajtóba való beszereléshez elegendő két lyukat fúrni egy fúróval - az ajtólapon és a másik végén.

Külön retesz

Ebben az esetben külön vásárolt ajtókilincset és reteszelést, amely lehet mortise és számla. A második esetben, gyakran a zár helyett, egy csavart (csavart) szerelnek be, amely gyakorlatilag korlátlan élettartammal rendelkezik. Az ilyen típusú kiegészítők a leginkább egyszerűnek és megbízhatónak tekinthetők.

Egészségügyi zár

Valójában ez egy szabványos mortise zár, csak egy egyszerűsített kialakítású, és csak egy nyelv - egyszerre zárja az ajtót zárt helyzetben, és viszont rögzíti a retesz, amely a zárszerkezet belsejében található. A működtetés elve megegyezik a beépített zárral rendelkező zárral, de a mechanizmus megbízhatóbb, és nagy erőfeszítést igényel az ajtólapra történő beszereléskor - ha ezt a szolgáltatást külön rendeljük, az árkülönbség majdnem megduplázódik.

A belső ajtók záróerejének különbsége, beleértve azokat is, amelyek a fürdőszobába és a WC-be vannak felszerelve - nincs szükség a zárszerkezet magas titkosságára. A maximális, amit meg kell őriznie, megakadályozza, hogy az ajtó véletlenül kinyíljon, ha úgy tűnik, hogy senki sincs benne. Gyakran ilyen zárakban van egy speciális lyuk, amely lehetővé teszi, hogy egy tűvel nyissa meg - ez az elővigyázatosság hasznos lehet, ha a gyermek véletlenül bezárul a fürdőszobában.

Javítás ajtók a fürdőszoba és a WC csináld magad

Általában a fürdőszobához és a WC-hez való ajtó megszerzésének problémája elég gyorsan megoldódik. Vannak azonban olyan idők is, amelyeket tisztázni kell. Gyakran az anyag, a színek és a jövőkép átfedéséből változnak. Ezenkívül a helyiség teljes kialakításának, valamint a nagy teljesítményű anyagoknak való megfelelésre is szükség lesz. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a zuhanyzó a magas páratartalomtól, a hőmérséklet csökkenéstől és a kondenzátumtól eltér a lakóterület többi részétől.

Különösen érdemes megemlíteni egy ilyen mutatót, mint az árat. Elfogadhatónak kell lennie az emberek számára jövedelemszintjükre való tekintet nélkül. A fürdőszobában és a WC-ben lévő ajtók felszerelése, cseréje és működése nem különösebben nehéz, de az önjavítás bizonyos problémákat okozhat. A belsõ padlók a beavatkozás során különbözõ károkat kapnak, beleértve a molekulaszintet is.

Ez bizonyos aggodalmakat és nehézségeket okoz a működésében, és az életminőség csökkenéséhez is vezethet. Azonban nincs szükség az ajtók cseréjére a zuhanytálcában újakkal, mivel számos hibát saját kezével lehet rögzíteni. Valójában maga a vászon szilárd alapot nyújt, és a kis hibák nem befolyásolják a funkcionalitást. Egy másik dolog - nagy hibák.

Az egyik leggyakoribb probléma, amikor az ajtók javítása a zuhanyzóban van, a rés. És nem mennyi különbséget a vászon és a doboz között, és mennyi az ajtószerkezet falai között. Ezek a lyukak vizuálisan nem túl vonzóak, végül az ajtó süvítéséhez vezetnek a fürdőszobában és a WC-ben. miután egy bizonyos átfedési időszak kezd rosszul zárulni.

Elég egyszerű megoldani a helyzetet saját kezével, mivel nem igényel komoly készségeket vagy sok tapasztalatot, elegendő egy kis vágy és türelem. A repedések feltöltése önmagában nem sok időt vesz igénybe, és ezenkívül pénzt takaríthat meg. A javításhoz rendszeres fúrót kell vásárolnia, további tartókra van szükség a pótalkatrészek beszereléséhez, majd elkezdheti a munkát.

 1. Telepítő doboz. A mennyezet behelyezéséhez 3 lyukat kell készíteni, amelyeknek a fal teljes hosszában azonos távolságban kell lenniük egymástól.
 2. A lyukakat úgy kell kialakítani, hogy tökéletesen illeszkedjenek a 13-15 cm hosszú tányérok alá.
 3. A fürdőszobában és a WC-ben lévő belső dobozt rögzíteni kell, a kiválasztott nyílásokon keresztül.
 4. Az ajtószerkezet rögzítése után az összes rést fel kell szerelni a habarccsal.

elhervad

A nyílásokon kívül a fürdőszobában és a WC-ben lévő ajtók működtetésében, javításában és cseréjében felmerülő problémák főbb típusai közé tartozik a sagging. Nagyfokú kényelmetlenséget okoznak, mivel a belső padló rendszeresen beakad az ajtóba, vagy karcolja meg a padlót. A javítások helyes elvégzéséhez a következőket kell tennie:

 • Ellenőrizze a beszerelt hurkok rögzítését, mert nagy a valószínűsége, hogy a probléma a mechanizmusok szokásos lazításában rejlik.

szálasságot

Gyakran a fürdőszoba és a WC ajtói fából készültek. Ez azt jelenti, hogy egy idő után megnövekszik a magas páratartalom, hőmérséklet csökkenés, gőz, kondenzátum hatása alatt. Ha az idő nem akadályozza meg a negatív tényezők hatását, akkor hamarosan a vászon megtörik, majd feltörik. Ez a helyzet szükségessé teheti az ajtó cseréjét.

Ha azonban az ügy eddig nem ment, akkor a termék visszaállítható. A javítás az ajtó bontásával kezdődik, azaz eltávolítva a zsanéroktól. Minden szerkezeti elemet alaposan impregnálnak speciális ragasztási tulajdonságú vegyületekkel. A maszkos, repedezett repedések, valamint az anyag száradási helye megszűnik. E szakasz után meg kell ragasztani a ruhát speciális klipekhez, amíg teljesen megszárad, majd állítsa vissza.

Tudnia kell! A repedt termék helyreállításának leghatékonyabb módja a fém sarkok alkalmazása.

repedések

Az ajtóborítás deformációjának leggyakoribb változata - repedések. Egy bizonyos ideig megjelennek a fán. Az anyag használata a fürdőszobában és a WC-ben pozitív és negatív oldalakat hordoz. Az előnyök között vonzó megjelenés, de a fa hátrányai a nedvesség felszívódásának hajlamát jelentik.

A zuhany a legjobb az elit fajok - bükk vagy tölgy. A legmagasabb nedvességállóság jellemzi őket, de tisztességes pénzért fizetnek. Bár idővel ezek a beruházások kamatot fizetnek, ha annyira szereted a fát. Ami a közönséges fa, repedt a negatív hatás, akkor használja a kiváló minőségű ragasztó, és a nehéz sajtó nem fog fájni.

Nem szükséges speciális sajtolás, de a legjobb, ha nehéz tárgyat alkalmazunk a nyomásra. Az ajtólapot jól nyomja a tetején, hogy a ragasztó megragadjon. Különleges ragasztó kitölti az üregeket, hibákat vagy hiányosságokat. Ha a távolság vagy a mélység túl nagy, akkor megy egy bizonyos trükk - töltse meg a horony a fűrészpor, majd fedjük le a szokásos lakk.

Az ajtó nem záródik le

A fürdőszobában és WC-ben végzett belső ágynemű javítása átfogó intézkedéseket tartalmaz a különböző hibák kiküszöbölésére. Ráadásul repedések, duzzanat, deformáció, repedés, elhajlás, van egy másik veszély - a vászon bezárása. Ennek oka lehet vagy hasonló lehet az anyag duzzadásához. Ebben az esetben a fa elvesztette a védőréteget, ezért vissza kell állítani.

A termék nedvességtartalmának növelése, valamint a termékre gyakorolt ​​egyéb negatív tényezők nem befolyásolják a legjobb állapotát. Annak érdekében, hogy megszabaduljon ettől a problémától, átfogó megoldást kell nyújtania megoldására. Az ajtó teljes felületét csiszolópapírral tisztítani kell, és a többletet, azaz a nedves helyek egy síkot dolgoznak fel. Ezt követően meg kell szárítani a fa lapot, majd fedjük le egy speciális lakk, amely védi a nedvességet.

Ráadásul, az ajtó bezárásakor nem lehet más helyre lépni a helyére - a doboz és az ajtó közötti rés. Ez a gyári hiba miatt fordulhat elő, ha nem fárasztotta a terméket a boltban vagy a működés által okozott egyéb tényezők ellenőrizni. Mindenesetre az ajtó kisebb lesz, mint a doboz, és meg kell tenned valamit! A kiutat ez a helyzet meglehetősen egyszerű - köröm egy fából készült vasúti. Ezt követően egy síkjal kell kezelni és védő lakkal kell bevonni.

Új doboz telepítése

A belső padlók javítása nem mindig a legmegbízhatóbb. Rengeteg időt, erőfeszítést és pénzt költhet, de nem érheti el a kívánt eredményt. Elvileg az ajtók javítás nélkül is évekig tarthatnak, azonban előbb vagy utóbb itt az ideje, hogy kicseréljék őket. Ráadásul nem mindenki ismeri, hogyan, és ami a legfontosabb, képes a vászonra is gondosan ápolni. Ezért néha a legmegfelelőbb lépés a fából készült vászon vagy az egész doboz összeszerelése és cseréje. Bár ez az információ egy másik cikkre vonatkozik.

Hogyan lehet frissíteni a régi belső ajtót a fürdőszobába vagy a WC-ben olcsó?

A fürdőszobák ajtói felszerelésére használt termékek tömörfa, forgácslap vagy műanyag. Ezeknek a termékeknek a használata magas páratartalmú körülmények között hátrányosan befolyásolja a vászon megjelenését. A régi szerkezet szétszereléséhez és új telepítéséhez nem könnyű, tekintettel a minőségi ajtó aktuális költségére. Ezért sokan azt kérdezik, hogyan lehet a belső ajtót a fürdőszobában kijavítani.

Az ajtólap felépítése a helyreállításhoz

Mielőtt a helyreállítást elvégezné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a termékkel.

Az ajtólap felszínének frissítésére sok lehetőség van, de a választástól függetlenül először össze kell állítania az eszközök listáját:

 • Építési szárító;
 • gyalugép;
 • spatula;
 • Csiszolt az autó;
 • Emery papír.

A munka első szakasza a webréteg feldolgozása és tisztítása a régi bevonatból.

Fontos! A régi bevonat eltávolítása szükséges lesz, függetlenül attól, hogy milyen típusú kivitelezésre van szükség a jövőben.

A helyreállítási munka az ajtó zsanérokkal történő eltávolításával kezdődik.

Az anyag eltávolítása a hurokból

Az eltávolított redőny egy előre elkészített felületre kerül. A termék helyreállításának helyét úgy választják ki, hogy jól megvilágított és sugárzott legyen.

Minden elemet eltávolítanak az ajtóról, hogy egy csupasz vászon maradjon. Üvegbetétek jelenlétében gondosan törölni kell őket. A felesleges elemek szövetének megtisztítása után vegye le a régi bevonatot.

A régi festéket különböző módszerekkel távolíthatja el:

 • Ha a vászon vékony festékréteggel rendelkezik, ajánlatos egy különleges eltávolítószert alkalmazni, amely vegyi anyag, amely savakat is tartalmaz. Ez a módszer a leginkább jóindulatú. Az ecsettel végzett mosást az ajtó fedélére helyezzük és várjunk egy bizonyos időt a használati utasításban. Hamarosan a régi bevonat megduzzad, majd eltávolítják egy spatulával.
A kémiai oldatot ecsettel vagy hengerrel a régi festékre kell felhordani

Fontos! Ha a vászon felületét tisztítja kémiai anyaggal, védje magát a kézzel és a szemmel való érintkezéstől.

 • Amikor sok festék került a vászonra, sok erőfeszítést igényel. Ilyen esetekben speciális hajszárítót használnak. A forró levegő hatása alatt a bevonat megduzzad, majd azt egy spatulával eltávolítják. Ez a módszer meglehetősen hatékony, de néha a meggondolatlan munkának köszönhetően károsíthatja az ajtó felületét.
A régi festék eltávolítása spatulával egy épület hajszárítóval
 • Ha nincs építési hajszárító, használhat másik módszert. Az ajtólapra nedves, kemény pamut törlőruhát helyezzen, majd nyomja meg egy fűtött vasalóval. Két perc elteltével távolítsa el a ruhát és a vasat, majd egy spatulával leválja a festéket. Az ilyen eljárás meglehetősen nehézkes, és a segítségével nehéz eltávolítani a vásznon egyenetlen foltokat a festékről. Ugyanakkor a vasaló és a vas felületének tisztítása is gyorsan piszkos.

Frissítse az ajtólapot

A régi bevonat maradék részecskéit a tisztítás után eltávolítjuk. Először be kell járni az ajtólapra durva csiszolópapírral, fokozatosan a "nulevka" felé.

Fontos! A szálak mentén végzett csiszolási munkák a keresztirányú vonalak kialakulásának elkerülése végett.

Csiszoló csiszológép

Polírozás után a ruhát különböző hibák jelenlétére vizsgálják. A kis repedéseket rögzítik. Nagyobb hornyok a keményebb kiküszöbölésére. A legtöbb esetben a vászon nagy hibái kiküszöbölése érdekében meg kell vágni a sérült darabot, és elő kell készítenünk egy fedőt a fából. Méretileg állítható, ragasztóval a vászonhoz rögzítve. A ragasztásból eredő apró rések kiküszöbölésére a gitt is használatos.

Lakkozott ajtóval a régi felső réteg eltávolításával kapcsolatos minden manipuláció azonos. Csak egy dolog különbözik - a gitt választását különös felelősséggel kell megközelíteni. Mivel a lakk átlátszó, alatta minden hiba látható lesz. A ruhadarab színe lágy vagy fafestékkel megváltoztatható.

Fontos! A belső laminált vagy furnérozott szerkezetek nem festhetők. Teljesen különböző módszereket alkalmaznak a helyreállításukhoz.

Az ilyen jellegű építmények speciális viasz ceruzával frissíthetők.

Viasz ceruza, fotó

A ceruza először felmelegszik, majd feldolgozza az összes karcolást és repedést. A legfontosabb dolog -, hogy kiválassza a ceruza megfelelő hangszínét az ajtó színéhez. Ha az anyag megfelelően van kiválasztva, akkor az összes feldolgozott hiba majdnem észrevehető.

A dekoráció választása

A második szakasz a későbbiekben alkalmazott dekoráció típusának közvetlen kiválasztását tartalmazza.

színezés

A régi ajtó felújításának legegyszerűbb módja a festés. De, mivel a fürdőszoba jellemzői, meg kell választani a megfelelő festéket. Meg kell ellenállni a túlzott páratartalomnak, a hőmérséklet változásának, és nem szabad félnie a gyakori tisztítástól.

MDF ajtó festés, fotó

Milyen festék alkalmas a fürdőszoba ajtajára

A festéktartomány kicsi, alkid vagy akril készítmények.

Az alkid festék előnyei:

 • Ideális a DVA festésére és a forgácslapra;
 • rendelkezésre áll;
 • Jó védelem nedvesség ellen;
 • Nem fél a gyakori mosástól;
 • Nagy kiterjedésű színpalettával rendelkezik.

Az alkid festék hátrányai:

 • A szakemberek nem javasolják a festék felhasználását a természetes fából készült szerkezetekre.

Fontos! A fa hajlamos "lélegezni", és az alkidvegyületek páramentesek.

Ez a fajta bevonat gyorsan rétegzett, ami repedéseket okozott a felületen.

 • A festék illata hosszú időn keresztül nem romlik.

Az akrilfesték előnyei:

 • Felülmúlja az alkid festékeket az üzemidőben;
 • Nem fél a hőmérséklet változásától és a nedvességtől;
 • Könnyen tisztítható;
 • Nincs erős szaga. Vannak kompozíciók és teljesen szagtalanok.
 • A festék szárítási sebessége ellenére továbbra is érzékeny a legkisebb kárra a hónap folyamán.

Melyik festeni kívánja: fényes vagy matt?

Ami a festék típusát választja a szakemberek között, a viták hosszú ideje nem csökkentek. Dekoratív tulajdonságai szerint a festékek a következő típusokra oszthatók:

A matt felület a leginkább instabil. Ez a fajta festék teljesen alkalmatlan a padlóburkolatok bevonására a fürdőszobában, a magas páratartalom miatt. A fényes festék nem is alkalmas a fürdőszobában, mert túlzottan fényes.

Az ajtólap levágása, fénykép

Fontos! Ha a vásznon levő fény nem zavarja meg, akkor az ilyen típusú festék a fürdőszobában valóban lehetséges. Mivel gyakorlati szempontból a fényesség a legjobb lehetőség. A sima felület nem szennyezi a szennyeződéseket, és kevésbé hajlamos a festésre.

Félig fényes és szatén festékek - átlagolt és univerzális változat.

A festék típusának meghatározása után folytathatja az ajtólapok festését. A legfontosabb szabály a helyes színválasztás, mivel a festett ajtót a fürdőszobai burkoló elemekkel kell összekötni. A festéket 2-3 rétegben bármilyen kényelmesen alkalmazzuk.

Egy másik lehetőség az ajtó helyreállításához - több szín kombinációja. Először is, a vászon egyszínű. Szárítás után csiszolópapírral kezeljük, és egy második árnyalatot alkalmazunk. Készítse el a kívánt textúrát a rácskal. Miután megszáradt a szövet, lakkozott. Az ajtó ilyen módon leszorítva új életet kap.

Hogyan lehet visszaállítani az ajtót forgácslap

Ez a fajta anyag nem ellenáll a magas páratartalomnak, ezért ajánlatos a helyreállítási eljárást felelősségteljesen megközelíteni. Ehhez az anyaghoz ne használjon hajszárítót, csiszolópapírt a csiszoláshoz, mivel ez tele van a felület deformációjával.

A festés felső rétegének eltávolításához a "régimódi" módszert kell használni (vasaló és ruhával), vagy mosni kell. Spatula nagyon óvatosan távolítsa el a festékréteget, hogy elkerülje a vászon károsodását.

Az őrlés csak "nulla" értéket eredményezett. A kíméletes manipulációk elvégzése után lehetőség van festék felhordására.

Fontos! A legjobb megoldás az asztalos furnér kialakításának fejlesztésére.

A megfelelő festék kiválasztása fontos, de végső lépés a szerkezet helyreállításában. Nem kevésbé fontos a pontos színezés, ami meglehetősen nehéz bizonyos képességek nélkül.

Fürdőajtó kárpitozás

Fürdőszobai csempék. Az ajtólap oldalán az ajtó elérte az ajtót. De a csempe tetején a kapu alatt. most tedd az ajtót. Gondoltam, hogy befejeztem a dobóritkust + a díszletet De a tetején a dobor és a burkolat lehetetlen telepíteni megakadályozza csempe. A szerelő azt gondolta, hogy a csempe a tetején, és a tervek szerint. De nem akartam szennyezni a folyamatot. A szerelő azt mondja, jobb, ha a csempéket az ajtó felé mutatják be. Mi a tanács a jobb. Le tudja vágni a csempe és doborah. Ha jelentkezik a csempe, akkor hogyan dock csempe egy fa ajtót. És az oldalak csempe szöget zár be az ajtóhoz, és felülről merőleges. És hogyan kell befejezni a küszöböt.

Nem volt szükség a küszöbérték elérésére.

rusfar írta:
Le tudja vágni a csempe és doborah.

rusfar írta:
És hogyan kell befejezni a küszöböt.

Opció írta:
De a tetején a dobor és a burkolat lehetetlen telepíteni megakadályozza csempe.

rusfar írta:
De nem akartam szennyezni a folyamatot.

Általában nincs probléma a befejeződéshez A csempe felső sorában problémát okozhat egy pár csipesz, a legnagyobb, amire szüksége lehet, hogy a csiszológépet függőleges rövid vágásként a felső lapka nyílásának sarkaihoz kell a kapára helyezni. de a befizetés bezárul, de nem lesz por, megpróbálhatod magad, vagy meghívhatsz tiler-t, mert ez nem feltétlenül probléma.

De az ajtómban felhúzták, mi a fene? Van-e válasz? Most lesz szükség a pecsét alá helyezésére, aztán nem csináltad a küszöböt egyenesen a csempe nélkül ékeket (a folyosó magasabb volt? ilyen szélességgel, a gyönyörű dobor lesz (IMHO), azt hiszem, nem szörnyű, ha van egy derékszög a tetején, és a hajnal szöge az oldalán kibontakozott.

És hogyan tudok még csempézni az ajtókereten, ha az ajtót be van építve, de kicserélik?
Vagy jobb ezt megtenni a doboz telepítésekor, majd jelenteni a helyzetet

squat írta:
És hogyan tudok még csempézni az ajtókereten, ha az ajtót be van építve, de kicserélik?

Levágom a régi befizetést, és szimmetrikusan a csempe közötti ajtóban 67-68 cm-t (egy 60 cm-es vásznat), amikor az ajtót kicserélik, eltávolítják a vászont, a régi dobozt levágják,

FARAON7575 írta:
És az ajtómban húzódott, baszd meg? Van valami válasz?

Valójában nem figyelt, hanem a dobozt a csempere helyezte, és nem lenne gond.

FARAON7575 írta:
az ajtót felemelték

Diamond szemét!
PS avatar cool! Malevich örült?

PriZrak írta:
Valójában nem figyelt, hanem a dobozt a csempere helyezte, és nem lenne gond.

2rusfar
A küszöböt nem fából, hanem csempéből kell készíteni.
És hagyj egy rést az ajtó alatt a szellőzés érdekében.

A folyosó szintje magasabb (fa padló). Szerettem volna tanulni a mesterek alapján a fotó alapján, hogyan lehet a legjobban vágni a nyílást. Én hajlamos vagyok csempézni magam. De meghívni egy tiler-t, hogy drága legyen. Nehéz csinálni magad? És szeretném röviden leírni az előkészületek technológiáját. Hogyan épül a csempe a dobozhoz (ha a fa nem duzzad a habarcsból), mit kell feküdni, akár műanyag külső és belső sarokba rakni. Lehetséges-e egy küszöbértéket egy fa küszöbértéktől szögben egy csempéből készíteni?

rusfar írta:
A szerelő azt mondja, jobb, ha bejelentkezik az ajtóhoz.

prailno grit, különösen, mivel ez a modell szűk, széles dobory. Így értettem meg.

Felületek és kárpitok állnak rendelkezésre (szeretnék átadni)

rusfar írta:
hogy a fa megduzzad-e a megoldásból

rusfar írta:
mit kell tenni

rusfar írta:
akár műanyag külső és belső sarkot helyeznek el

külső kárpit szükségszerűen belső opcionális

rusfar írta:
Hogyan marad a csempe a dobozon?

a varraton keresztül, amelyet Lugato tömítőanyaggal tömítenek, Tserezit a habarcs színében vagy belső burkolatában

rusfar írta:
Lehetséges-e egy küszöbértéket egy fa küszöbértéktől szögben egy csempéből készíteni?

ez lehetséges, de az Ön esetében hosszú időbe telik, és a csempe szebbnek tűnik, mint a kopott, jobb, ha másik

Mondja meg, hogyan kell a külső és a belső műanyag szöget felszerelni, és kiszámítani a csempe szélességét. Milyen sorrendben telepíteni őket.

rusfar írta:
Mondja meg, hogyan kell a külső és a belső műanyag szöget felszerelni, és kiszámítani a csempe szélességét. Milyen sorrendben telepíteni őket.

Nem bontottam a belsőeket, logikusan fogom leírni: Vékony rétegű csemperagasztót helyezek az oldalfal + 1 - 2 cm-es csempe végeire, vágják le a külső kárpitot a lejtő magassága mentén, 45 fokkal a vágás tetején. majd ragassza fel ebbe a célba, majd vágja el a belső méretű (45-ös méretű) díszlécet is, és kiinduljon abból a helyről, ahol a második csempe alulról a maszkoló szalaghoz az ajtókerethez ragaszkodik ahhoz a helyhez, ahol a meredekség figyelni fogja a kiválasztott hajlítási szöggel (másrészt a szögnek meg kell egyeznie), majd mérje meg a külső és a belső burkolat közötti távolságot a csempe lefektetése helyén, 1-2 mm szerintem ezt a méretre kell dobni, vágni a csempe, szükség esetén ragasztani a ragasztót, a csempe másik szélét lenyomva öblítik be külső kárpitozással, ha a felesleges ragasztás a kárpiton keresztül történik, akkor jobb, ha azonnal eltávolítom, rendszeres ékkel csinálok egy cseréphez, ha minden szép, fix csempe maszkoló szalaggal (oldalfal) - külső kárpitozással (lejtő), az első áll, eltávolít korábban beillesztette a maszkolószalagot a belső burkolat helyéről, ahol a következő csempe fog állni, és mindegyik következő csempe a lejtőn, és mint ilyen, ki tudja kijavítani, mert nem helyeztem a belső burkolatot

Ajtók a WC-vel és a fürdőszobával

A ház és a lakás állapotának minősége és kényelme nagymértékben függ a kis dolgoktól és apró részletektől, amelyekkel nap mint nap szembe kell néznünk. A kilincsek magassága és kialakítása, az ajtónyitás mérete és jelenléte a fürdőszobában, a zárak kialakítása, a lámpák magassága és helyzete - a lista folyamatosan működik. Általánosságban elmondható, hogy néhány év telt el bizonyos sztereotípiák kialakulása után, és az első nagy átalakítás során a tulajdonosok inkább a wc-k és a fürdőszobák ajtaját szeretnék megváltoztatni. Első pillantásra az űrlap és az eszköz nem játszik különös szerepet a tulajdonosok körében, annak ellenére, hogy a fürdőszobát és a fürdőszobát gyakrabban kell használni, mint az otthoni telefonvonalat. De ez nem teljesen a helyzet, mint sok más dolog, a kapu a fürdőt kell választani nem kevésbé gondosan, mint a falak és a padló.

Mit kell figyelembe venni az ajtó kiválasztásakor?

Hagyományosan az ajtó anyagát, alakját és méretét választjuk a fürdőszoba és a WC számára, mint bármely más belső utat és nyílást. Általában az ajtólap és a lutki kiválasztásában a fő kritérium az a felfogás, hogy a felület textúrája és színe hogyan illeszkedik a folyosó belsejébe, és valójában a fürdőszobába.

A szépség és a design mellett fontos szempontokat is figyelembe kell venni:

 • Az anyag, amelyből az ajtót a fürdőszobába és a WC-hez tették;
 • Az ajtószerkezet beépítésének és működtetésének módja, amely sima nyitó-zárást biztosít;
 • Az ajtólap hang- és hőszigetelése;
 • Kiváló minőségű tömörítés és a szellőző ablakok megfelelő elrendezése.

Mindezek a tényezők egymáshoz kapcsolódnak, mivel bármely részlet és minőségi jellemző közvetett módon befolyásolja a többi elem és az egész ajtó munkáját. A fürdőszoba és a fürdőszoba magas színvonalú ajtóinak gyártója általában minden fontos elemet egy szerkezetben egyesíti, és kegyetlen szemekből elrejti őket. A felhasználók számára csak ajtófogantyúk vannak, amelyek zárral és dekoratív burkolattal rendelkeznek.

Kivételt csak az ajtók lógására és nyitására szolgáló speciális rendszerek végezhetnek, ahol a szabványos reedzár és forgó fogantyú technikai okok miatt nem telepíthető. Ezenkívül a reteszelőszerkezet és az ajtófogantyú leggyakrabban kondenzátum és mosószerek hatásának vannak kitéve. A vécéi és a fürdőszobai ajtók fogantyúit rendszeresen tisztítják fertőtlenítőszerekkel és mosószerekkel, így a kopásálló krómozott vagy festett eloxált alumínium modellek a legjobb választás.

Az ajtók munkafeltételei a fürdőszobában

A fürdőszoba ajtójának fő problémája a magas páratartalom és a rendszeres kondenzáció a falakon. A helyiségben, a falakon elhelyezett vízfilmek, még a jó szellőzés mellett, hagyományos módon küzdenek:

 • Falburkoló lapok vagy műanyag profil;
 • További szellőzés és fűtött törülközőtartók felszerelése;
 • A szoba szárítása padlófűtéssel.

De az ajtó, a sajátosságai miatt, gyakorlatilag nem szárítja meg a légáram. A legtöbb áramlás, amely áthalad a szobán belüli légutakon, a csempézett padló és a fürdőszoba falai köré áramlik. Ezenkívül a fürdőszobába vezető ajtó, még inkább a WC-hez tartozik egy ajtótömítés is, hogy elkerülje a vízpára és szagok szivárgását. Az ajtók távol maradnak a levegő mozgásától, tehát ha az ajtólapot és a fából készült dobozt, a préselt papírt használja, előbb-utóbb az alkatrészek duzzadásához és visszafordításához vezet.

Ezenkívül a nedvességet a szigetelés szigeteli, amelyet hangszigetelésként is használnak. Számos tulajdonos az új ajtók megjegyezte, hogy hat hónappal a telepítés után, bizonyos változások történtek:

 • Az ajtólap sokkal nehezebb lezárni;
 • A végeken szúrták a szálakat, és a torzítás miatt a zár szinte leállt;
 • A laminált film és papír külső díszburkolatának egy része buborékot kapott;
 • Az ajtóban lévő fogantyú csörögjön, és a zár reteszelőnyele nem nyílik meg teljesen.

Sem a nedvességálló polietilén fólia festése, sem újbóli bevonása megakadályozza a duzzanatot. Idővel a mechanikus tömítés és az ajtózár között rés fog megjelenni, és a sodrási folyamat lelassul. Természetesen megszüntetheti a rést, javíthatja a fogantyú és az ajtózár működését, de még mindig jobb, ha az ajtók különleges kialakítását használják a kedvezőtlen tényezők hatása miatt.

Modern fürdőszoba és WC-ajtók kialakítása

A fürdőszoba és a WC extrém körülmények között a legtöbb gyártó meglehetősen nagyszámú speciális műanyag, üveg, kezelt fa és laminált MDF lapokat kínál. A kísérő dokumentációban az összeszerelésre, az útlevéllel vagy az ajtónyomtatványra vonatkozó utasításoknak meg kell adniuk a fürdőszobában a maximális nedvességtartalmat, amely egy adott modellt használhat.

Ajtók üvegből és üvegből

A legtöbb szakértő szerint az üvegajtós kialakítások leginkább fürdésre vagy külön fürdőszobára vonatkoznak. A monolitikus polikarbonát leggyakrabban használt lapjai ragasztott tükörfilmmel és matt felületekkel. A polikarbonát kényelmes, mert az ajtószárny kis súlyával díszítő bútorszárnyakat lehet lógni.

Ha ásványi poharat szeretne használni, akkor a legjobb, ha egy zuhanyzó készen áll. Az ilyen üveg speciális hőkezelésnek és ragasztásnak van kitéve poliészterfóliával, sokkal biztonságosabb, mint egy szokásos ablaklevél. Az üvegajtók súlya nagyobb, mint az MDF-ből vagy a furnérral bevont kartonból készült hagyományos modellek, ezért az üveglap oldalához ragasztott acél tengely formájában külön szabad felfüggesztést választanak. Ennek eredményeképpen az ajtólap mindkét irányban nyitva lehet a fürdőszobában.

A forgótárcsa mellett a fürdőszobában lévő ajtók a vezetőcsatornában elhelyezett csúszógörgők burkolatának megfelelően felszerelhetők. A forgó szerkezetekkel összehasonlítva a rekeszrendszer elegánsabb és kényelmesebbnek tűnik, de a gyakorlatban ezek az ajtók általában jobban illeszkednek az ajtókerethez, ezért az ajtó felső és alsó szélein csőszerű tömítéseket kell elhelyezni, különben a WC-en vagy a fürdőszobán keresztül fognak megjelenni.

Üveg ideális a fürdőszoba ajtókhoz való anyagként. A megolvasztott nátrium-szilikát nem rothad, nem veszi fel a nedvességet és nem változtatja meg a geometriát még magas hőmérsékleteken sem. Az egyetlen hátránya az üveg rossz hangszigetelés. A hangszigetelés problémáját gyakran úgy oldják meg, hogy dupla üvegezésű ablakot telepítenek. De ebben az esetben a fém-műanyag ablakprofilokból álló ajtókeretnek is szüksége van, mivel a fürdőszoba és a WC ajtajában lévő üvegegység kiderül, hogy túlságosan érzékeny az oldalirányú terhelésre.

Műanyag és faajtós kialakítás a fürdőszobában

A műanyag kb. 2,5-szer könnyebb mint az ásványi üveg, így a műanyag ajtókon történő kivitelezésnél nem kell egy tőkeszekrényt vagy egy megerősített görgős tartót felszerelni, mint egy kupé esetében. Ráadásul a műanyag ajtó szinte érzéketlen:

 • Szennyezés és különböző tisztítószerek használata, kivéve a csiszolóanyagokat;
 • A magas páratartalom és hőmérsékletváltozás, a szigetelés és a zajszigetelés a műanyag ajtóblokkokban habos vagy polietilén habból készül;
 • Nem szabványos ajtózárak használata. A zár csere, ajtóretesz vagy más modell fogantyújának behelyezésekor a rögzítőjeleket javító ragasztóval és talajjal lehet lezárni.

A műanyag modellek egyetlen hátránya az ajtólap kis merevsége, ezért ilyen szerkezetekben ritkán használják a betéteket és az ólomüveget. A faanyagtól és a papírtól eltérően a műanyag nem szagtalanítja a szagokat, így a mosdóhoz való műanyag ajtó soha nem lesz alapja a gombafejlődésnek.

A fürdőszobákhoz és WC-khez készült MDF-ből, fából és préselt papírból készült ajtószárnyak és luttok a szokásos sémák szerint készültek, de a dekoratív bevonat nagyobb sűrűsége miatt. Leggyakrabban a lapot és a lógót 2-3 rétegben borítják epoxi- és poliurea-gyantákkal, amelyek biztosítják az ajtó megfelelő vízállóságát a fürdőszobában a nedvesség bármely szintjén.

A fürdőszobák és a WC-k védőburkolatának megnövekedett vastagsága miatt gyakorlatilag nem használják a furnérozott ajtókat és a tömörfa szerkezeteket, mivel a vastag réteg epoxi lakkoknál a furnér textúrája nem olyan hatásos, mint a rendes belső ajtóknál.

A modern divat szerint a vécéi és a fürdőszobai fából készült ajtók üvegbevonatú inlay-kből készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén vezérelhesse a helyiségben lévő fényt, és ezzel egyidejűleg oldja meg a probléma meghatározását, hogy a helyiség foglalt vagy nem.

Az ajtólap telepítése és felfüggesztése a fürdőszobában és a WC-ben

A hagyományos forgó felfüggesztés mellett széles körben alkalmazzák a csúszó, összecsukható, szekcionált és forgóajtós szerelési rendszereket. A csúszó kialakítások lehetővé teszik a probléma megoldását a folyosó blokkolásával a nyitott ajtólap miatt. De minden olyan esetben, amikor a kupé vagy a csúszó szerkezet megkívánja a megerősített csatornahálót a hengerek felszereléséhez és jelentős szabad helyet biztosít az ajtó oldalán.

Nem elegendő az ilyen ajtókat vízszintes gerendákra akasztani, szükséges egy közelebbi mechanizmust kialakítani, és az ajtólapot az ajtókeretre nyomni.

A szekcionált kapuk segítenek megoldani a fürdőszobába való belépést, és különösen a nagyon kis ajtókkal ellátott WC-hez. Ez általában műanyag konstrukció a mozgó vízszintes rúdvezetékeken.

A legszokatlanabb felfüggesztési rendszer egy forgatható kivitel, amelyben a főlapot egy mozgatható forgástengelyű kis panel egészíti ki. Ez a séma sikeresen alkalmazható a nagyobb ajtónyílású fürdőszobákhoz és toalettekhez, erősen a szoba oldalfalára tolva.

következtetés

A fürdőszobában vagy WC-ben történő beszereléshez használt bármely ajtórendszer kötelező tulajdonsága egy speciális szellőztető szelep vagy termékek. Az ajtólapra 30-40 cm-es magasságban bukkan fel a padlóról. A gyártók által kínált számos különböző lehetőség között a legmegfelelőbb és leghatékonyabb kialakítás egy szabályozható áramlási felületű kialakítás. Ehhez használja az integrált zsalugátert vagy a forgószektor zárját. Mindenesetre a termék lehetővé teszi a fürdőszoba és a WC-helyiség hatékony szellőzését anélkül, hogy további elektromos elszívó ventilátort használna.