Legfontosabb > Csapok

Faházak egy faházban: az elrendezés szabályai és a befejező funkciók

Faházak már nem ritkaság a külvárosi építkezésben. A természetes fa egyedi szerkezete és környezeti biztonsága miatt sokkal több előnye van, mint a téglából vagy betonból készült analógok. Könnyű lélegezni az ilyen házakban, melegben és otthonosan lenni benne még a legsúlyosabb fagyban is.

A pozitív tulajdonságok ellenére néhányan óvatosan járulnak hozzá a fa épületéhez. A főbb félelmek a faházban lévő fürdőszoba és az elrendezésének folyamata. Az izgalom meglehetősen ésszerű, mivel a szerves építőanyagok erősen elnyelik a nedvességet, és ez tele van bomlással. Ezek elkerülése segít a helyes megközelítésben a fürdőszoba tervezésében és befejezésében.

Hol és hogyan lehet a legjobban elhelyezni a fürdőszobát

Először is, a tervezési szakaszban meg kell találnunk az optimális helyet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ajánlatos az első emeleten elhelyezni a hálószobát, öltözőt vagy két szobát.

Ha a lakóterület nagy, akkor a házban a kényelem érdekében különböző fürdőszobák lehetnek különböző szinten. Ebben az esetben a helyiségek egymással fel vannak szerelve. Ebben az esetben nagy jelentőséget tulajdonít a faházak padlójának terhelésének előzetes számításai.

Tekintettel arra, hogy a standard fürdő átlagos súlya körülbelül 100 kg. Tele van vízzel, kétszer annyi súlyú. Ráadásul a személyfürdő testtömege is. Emiatt a számított terhelés nem kevesebb, mint 460 kg / m2.

A tervezett terheléshez szükséges paraméterek megszerzése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • lerakó gerendák lépéseinek csökkentése;
 • a nagy keresztmetszetű padlók használata;
 • a gerenda vastagságának növekedése 25% -kal.

A fürdőszoba padló jobb, hogy valamivel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A tartalékmagasság megóvja a házat az elárasztástól az előre nem látható körülmények miatt a csövek áttöréséből vagy a berendezések meghibásodásából.

A tervezés során meg kell rajzolnia a vízvezeték-berendezések, felszállók, szerelvények, szelepek elrendezését.

A kommunikációs rendszer elrendezésének jellemzői

Ha megfelelő helyet választanak, itt az ideje, hogy átgondoljon minden olyan árnyalat, amely a szobához való kapcsolatot kísérte. Ajánlatos részletes tervet készíteni, ahol minden egyes elem helyét jelezni kell.

A vízellátás szervezésének részletei

A kondenzátum minden faszerkezet lelkes ellensége, gyakran nagy mennyiségben hideg vízzel. A fürdőszobában védje meg a fát a fém termékek helyett a műanyag csövek választásával.

A műanyagot az alacsonyabb hővezető képesség jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kondenzátum mennyisége csökkenni fog és minimálisra csökken.

A telepítéssel kapcsolatos hasznos javaslatok segítenek megakadályozni a fa szerkezetek rothadásának kockázatát, nevezetesen:

 • a csövek érintkezése a falakkal;
 • hőszigetelés a speciális poliuretán habcsövekkel;
 • a csővezeték gumibilincsekkel való rögzítése;
 • a leeresztő szelep elrendezése, amely eltávolítja a padlón felgyülemlő vizet.

Ezen egyszerű szabályok tiszteletben tartása a fürdőszobában történő vízellátás megakadályozásával megakadályozza a faház tartószerkezeteinek idő előtti elpusztítását.

A szennyvíz alapvető követelményei

Különleges követelményeket támasztanak a faházak csatornázási rendszereire. Minden szivárgás veszélyes a fa számára, ezért feltétlenül gondosan ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát.

Az is lehetetlen megakadályozni, hogy a csövek megfagyjanak. Mivel a szellőztetés a természetes szellőztetéshez télen, a kockázat meglehetősen magas. Az ilyen jelenség megakadályozásának hatékony módja a csatornahálózat földön való eltemetése.

Az elektromos hálózat elrendezésének jellemzői a fürdőszobában

Ahhoz, hogy megfelelően vezesse a vezetékeket a fürdőszobában, meg kell jegyezned, hogy a magas páratartalom nem a legjobb módja a vezetékezésnek. Kedvezőtlen körülmények között a nyitott kontaktusok gyorsan oxidálódnak, és a vegyületek területén az ellenállás és a fűtési fok nő.

Ezt nem szabad viccelni, a kritikus hőmérséklet gyakran a tüzek okozója. A kábelezés megteremtése fontos az összes szabályozási követelménynek megfelelően, mivel megbízhatóan csatlakoztatja a kábeleket. A végek olyan vegyületeknél éltek, amelyeket előnyösen ónréteggel borítottak.

A bekötési rajz elkészítésekor ne felejtsük el, hogy a ház fából készült. És itt nagyobb figyelmet és a vezetők további védelmet igényelnek.

A legjobb megoldás az lenne, ha olyan fémcsöveket használnánk, amelyeket fektetni fognak. A réz vagy acél csövek használata biztonságosan rejtett telepítést tesz lehetővé a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy az elektromos pontokat el kell távolítani a csapokról és a zuhanyfejről. A csatlakozót speciális védőburkolattal kell kiválasztani - IP44 nedvességállósággal.

A szellőzés megszervezése

A légcsere minden fürdőszobához fontos, és egy faházban különösen megfelelő szellőzőrendszert kell szervezni.

Fontos, hogy a levegő teljes áramlását biztosítsa a helyiségbe, és rés maradjon az ajtó alatt. Az ajtó alján egy speciális rácsot is elhelyezhet - gyönyörűnek tűnnek, és ellátják a levegőellátás fő funkcióját.

A kipufogó levegő felépítésének eltávolítása. A ház padlásra vagy a hamis mennyezet alatt fekszik, ha a fürdőszobában van.

Biztonsági okokból a szellőzőcsatornák tűzvédelmi csappantyúkkal, rugalmas, nem éghető anyagokkal és tűzzel szemben védett ventilátorral vannak felszerelve. A kipufogóventilátor teljesítménye a szoba területe alapján történik.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

Mielőtt elkezdené a megmunkálást, vízszigetelést kell készítenie - egy hatékony vízhatlan gátat a hely minden részében.

Főbb vízszigetelő anyagok

A vízszigetelésre szolgáló anyag kiválasztásakor célszerű összpontosítani a fürdőszobában használt felület típusát.

A falszerkezetnek a nedvesség káros hatásaitól való védelme érdekében használjon ilyen anyagokat:

 • Obmazochnye. Készíthetnek tartós vízálló bevonatot. Ezek masztixok és emulziók, amelyek három rétegben, hengerrel vagy kefével több napos időközönként kerülnek a felületre;
 • Beillesztve, tekercsekben vagy lapokban eladva, amelyek átfedéssel vannak ragasztva. A varratokat szintén tömítőanyaggal vagy vízálló gittal kezelik;
 • Impregnáló. Nem lakó helyiségek feldolgozására használják, mivel különböző kémiai adalékanyagok jelen vannak.

A víztaszítóságot különleges adalékok jelenléte biztosítja az emberek számára biztonságos anyagokban. Tehát a lemezes bitumen vagy polimer anyagok ragasztásához különleges, meleg vagy hideg masztix adalékanyagot kell készíteni

A vízszigetelés elvégzésének eljárása a fürdőszobában

A vízszigetelő anyagot csak a tisztított felületre kell alkalmazni, mélyen behatoló hatású alapozó kompozíciókkal kezelve. A padlót legtöbb esetben bitumenes szigeteléssel szigetelik, majd egy vízszigetelő fóliával ragasztják be, és egy megerősítő hálóval és egy lágyítóval erősített cement-homok esztrich fel van téve. Ez a technológia megbízható és viszonylag olcsó.

A falak vízszigeteléséhez használhatja az egyik lehetőséget:

 • Kezelje a felületet latex vagy akril vízszigeteléssel gipszkartonhoz;
 • Festse a falakat maszkkal, mielőtt a lapokat felhelyezné;
 • Hagyja befejezni a fa felületét, olajjal és lakk alapanyagokkal való áztatásával.

A mennyezet felületét szintén 2-3 rétegben bitumenes maszkolattal kell jól bevonni, majd antiszeptikus védőelemmel kell kezelni.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

Miután a megbízható vízszigetelés készen áll és teljesen megszáradt, ez a befejező munkák fordulója. Az anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni a faházban található helyiség jellemzőit.

Mi a padló a fürdőszobában?

A padló befejeződésének alapja konkrét betonként szolgál a vízszigetelő réteg felett. Kisebb lejtőn kell, hogy legyen, aminek köszönhetően a padlóba vészhelyzeti lefolyót helyeznek el.

A leggyakrabban alkalmazott padlózat befejezéséhez:

 • laminált padló;
 • kőagyag / kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • fa nedvességálló fajta.

A bélés alsó és nem a legrosszabb változata - kerámia burkolólapok. A fapadló szépen és organikusan néz ki a fürdőszobában. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a linóleummal megteheti.

A fából készült házak kemény burkolatának fektetése a padlón úszó rendszer szerint történik. Vagyis nem rögzítik mereven az alapra és az épület falai és az esztrich között a rácsozott csempe, például 1,5 - 2 cm-es résszel. A faszerkezetek lineáris mozgásait kompenzálni kell. Felülről a rést egy lábazattal zárják, amely kizárólag a falon van rögzítve.

A fal dekorációjának jellemzői

A falak befejezésénél figyelembe kell venni a természetes fa tulajdonságait. Nedvesség és hőmérséklet-sokkok hatására csökken és repedés.

Annak elkerülése érdekében, hogy a felület deformációja elkerülhető legyen, a későbbi kikészítéshez fel kell készíteni a dobozt és rögzítenie a hamis falat. Ez az építmény nedvességálló gipszkartonból vagy egy fémprofilból készült csúszó keretből áll, a szellőzőrés betartásával.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú befejezéseket végezzen. De ha fát használnak a burkoláshoz, nincs szükség hamis szerkezetek létrehozására.

Most a kereslet a következő befejező anyagok a falak a fürdőszobában:

 • Fa bélés. Ez őrölt és ezenkívül festékekkel és lakkokkal készültek. Jobb, ha egy vízálló kullancsból vagy vörösfenyőből készítik.
 • Csempe. Ez egy hatalmas választékban jelenik meg: sima és dombornyomott, egyszólamú, díszítéssel, nagy vagy mozaikos. Vízálló ragasztóval van felszerelve, és a varratokat poliuretán rugalmas tömítőanyaggal kezelik;
 • Falpanelek. Ezek lehetnek műanyag lemezek vagy akvapanelek. Alatta van telepítve a doboz a szellőzőréshez.

A befejeződő anyagok széles választéka lehetővé teszi a tervezői fantázia megvalósítását. Kombinálhat többféle anyagot, színes kompozíciókat, textúrákkal játszhat.

A mennyezet elrendezésének részleteit

A magánfaházakban található fürdőszobák mennyezetét általában fényes PVC panelekből és nedvességálló gipszkartonból álló felfüggesztett vagy feszítő szerkezetekkel díszítik.

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek. Ezek egy erős pajzs a nedves levegőből, könnyű álcázni az elektromos és szellőző rendszerek elemeit.

Ha a választás a gipszkartonra esett, akkor az alatta lévő profilt cinkkel kell kezelni, és további védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. A mennyezet a gipszkarton hosszabb megtartotta az eredeti vonzerejét, akkor ragasztott üvegfal papír.

Vízvezeték kiválasztása és szerelése

Amikor a legnehezebb munka véget ér, a vízvezeték megválasztásának és megvásárlásának pillanatában jön. Ebben a kérdésben vegye figyelembe a szoba méretét, helyét, a családtagok számát.

A szoba stílusa is fontos. Mindegyik irányzatban - Art Deco, Provence vagy klasszikus - kiválaszthatja a megfelelő vízvezetékberendezést.

A piacon különböző fürdőmodellek vannak:

Az öntöttvas fürdő beszerzésének lehetősége jobb, ha azonnal leeshet. Elfogadhatatlan egy faház számára a lenyűgöző tömeg miatt. Több praktikus acéltermék, amely kis helyigényű.

Az eco stílusban díszített szobáknak szokatlan fafürdõt kell vásárolniuk. A legkülönfélébb konfigurációk különböző akril modellek. Közülük pontosan pontosan illeszkedik egy bizonyos belső térbe.

A kombinált fürdőszobában kívánatos a kád és a WC elválasztása gipszkartonból, fából, színezett, matt vagy tükörüvegből készült válaszfalakkal. Szintén a szobában kell feltételes zónák úszás, pihenés, egészségügyi terület.

A vízvezetékeket úgy kell felszerelni, hogy ott legyen szabad hely:

 • fürdő - 100 cm;
 • WC csésze - 60-70 cm;
 • éjjeliszekrény nyitott ajtókkal - 50 cm;
 • zuhanykabin - 90 cm;
 • mosogató - 70 cm.

Az egyes berendezések közötti távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, ami lehetővé teszi minden eszköz problémamentes használatát, anélkül, hogy oldalra tapadna a másikhoz.

Válassza a vízvezeték kis helyiségek kell nagyon óvatos. A tér további szűkítése érdekében a mosdó, a mosdó és a fürdő sötét színeit nem lehet felszerelni. Az előnyös megoldás pasztell árnyalatok, átlátszó polcok, beépített bútorok bevezetése lenne.

Hasznos videó a témában

Videó a PVC panelek befejezéséről:

Hogyan készítsük el a padlót a befejezéshez: hatékony vízszigetelési módszerek:

Laying tiles a fürdőszobában - minden árnyalat a videó:

A fürdőszoba egy faházban csak első pillantásra nehéz és lehetetlen feladatnak tűnik. Sőt, bárki képes kezelni az összes finomságot. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a természetes faanyag sajátosságait, és válasszon kiváló minőségű nedvességálló anyagokat a dekorációhoz.

Hogyan telepítsünk egy zuhanykabinot egy faházba

A modern technológiák fejlesztése lehetővé teszi zuhanykabinok és faépületek felszerelését. A kiemelés itt a helyiség megfelelő elkülönítése lesz a nedves párolgástól. Természetesen nem szabad elfelejteni a fürdőszoba tervezését és esztétikáját sem. Ezért, mielőtt egy faházba zuhanyozna, fontos lépéseket kell tennie.

A szoba követelményei

A faházban lévő fürdőszobának megvannak a maga sajátosságai. Gyakran előfordul, hogy az ilyen épületek összes falának támogató funkciója van. Ezért érdemes különös figyelmet szentelni a magas fokú védelemnek egy nedves környezetből. A gőz állandó hatása az ilyen szerkezetekre összeomlik. Ugyanez a tényező hátrányosan befolyásolhatja a mennyezet és a padló biztonságát. Ezért a fő technikai feltétel, mielőtt egy zuhanyfülkét egy faházban, lesz a szigetelést a padló minden síkjában.

Nagyon fontos, hogy gondoskodjon egy jó szellőztetőrendszerről. Ebben az esetben az optimális megoldás mesterséges légcsatorna lenne. A levegő folyamatos áramlása csökkenti a páratartalmat és stabilizálja a fürdőszobában a hőmérsékletet.

Előzetesen fel kell készülni az ellátási és vízelvezetési rendszerekre. Fontos, hogy kiváló minőségű, modern anyagokból készült csöveket válasszanak az árvízveszély elkerülése érdekében. Ha lehetséges, szereljen szivárgásérzékelőt.

A kommunikáció lebonyolítását és a helyiség általános tervét a legjobban a tervezett tárgyak pontos méreteinek feltüntetésével lehet előkészíteni. Az ilyen egyszerű műveletek végrehajtása segít a további munkák során.

Ne feledje, hogy a fülke telepítésekor különösen óvatosan zárja le az összes ízület helyét a falakkal és a padlóval. Ehhez a szakértők tanácsot adnak egészségügyi szilikon használatára. Azok a területek, ahol nagyobb az elárasztás lehetősége, jobban fedik le a második tömítőanyag réteggel, miután az első teljesen száraz.

Box tippek

A lakók több lakója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogyan kell egy magánházban zuhanyozni. Először is meg kell ismerkednie a bemutatott termékkínálattal. Szükséges a fürdőszoba méretének megfelelő méretű modell kiválasztása. Ma a következő típusok vannak:

 • normál zuhany;
 • design a raklappal;
 • multifunkcionális hidrobox

A termék megvásárlásakor ügyeljen arra, hogy külső és belső méreteit vegye figyelembe. Először is fontos, hogy a terv illeszkedjen a rendelkezésre álló helyre. Másodszor, ne használja a terméket a saját kényelmének kárára.

A legjobb megoldás az lenne, hogy bejusson a kabinba, és megpróbálja elterjedni a karjait, vagy leülni. A csuklós ajtókkal ellátott modell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy teljes körű nyilvánosságra hozatalához a doboz előtt szabad helyet kell biztosítani.

Ami a modellek konfigurációját illeti, a kis helyiségek legjobb választéka szögletes vagy négyzet alakú termékek. Segítségével hatékonyan használhatja a fürdőszoba területét a vízvezeték szöghelyzetében. A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai vásárolhatnak téglalap alakú vagy elliptikus szerkezeteket, amelyek teljesen függetlenek a ház falától, és közelebb kerülhetnek a szoba közepéhez.

Ügyeljen arra, hogy milyen funkciókat tartalmaz a rendszer. Ma hagyományos tusoló nélküli tálcát és egy modern fürdőszobát is vásárolhat egy teljes fürdővel. Ezenkívül a különböző modelleknek más lehetőségei vannak. A fülkék világítást, rádiót, különböző vízellátási módokat és hidromasszázzást biztosítanak. A luxusmodellek még szaunával vagy török ​​fürdővel is rendelkeznek. Minél alacsonyabb a termék funkcionalitása, annál olcsóbb lesz. Ebben az esetben a szakértők azt javasolják, hogy ne mentse el, hanem válassza ki a megfelelő lehetőséget. A középáras modelljei nagyon jónak bizonyultak. Ebben az esetben az ilyen zuhanás megvásárlásának további előnye a saját oldalán és hátsó falain való jelenléte, nem csak az előlapon.

Mindenképpen kérdezze meg a termék minőségét, és kérje az eladótól, hogy mutassa be az utasításokat és tanúsítványt. Fontos, hogy ellenőrizzük, hogy valójában a modellberendezés egybeesik-e a leírásaival. Jobb lenne tartózkodni az olcsó kínai rendszerek megkérdőjelezhető minőségétől.

Nézze meg a fülkén feltüntetett nyomást. Kívánatos, hogy ez egyezzen meg a rendszerben lévő nyomásnak otthon. Általában körülbelül 3 bar.

Ezeket az egyszerű ajánlásokat figyelembe véve, biztosan kiválaszthat egy megfelelő és jó terméket.

Főzőpadló

A faházban lévő fürdőszobában a padlóburkolatnak 10-12 cm-nek kell lennie a szomszédos helyiségek azonos síkjánál. Ez a kialakítás segít a károk csökkentésében, ha az minimálisra kerül. Ezenkívül kívánatos külön platformot készíteni, ahol a dobozt elhelyezni lehet. Így egy faházban a saját kezével kialakított zuhanykabin megbízható védelmet nyújt a külső felületen vészhelyzeti szivárgás esetén.

Ez a szerkezet téglából vagy csövekből hegeszthető. Ne felejtsd el bevinni a vízellátó és szennyvízrendszert. A tervezés során is két centiméteres falakon kell visszavonulni. Természetesen a készülék magasságának kissé a padló általános szintje alatt kell lennie. Jobb, ha ott egy második lefolyó lyuk van a felületen, és csatlakoztatjuk a lefolyóhoz. Ez extra elővigyázatosság. A kész dobogót gondosan szigetelni kell.

Ha kabin nélkül vásárolt egy raklapot, akkor a padlót kerámiával bevonjuk, és nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csatorna szabadon maradjon. A cementhabarcsokat megbízhatóan kell lezárni. Ugyanakkor szükséges egy kis előfeszítés fenntartása a lefolyó lyuk felé.

Szigetelő szalag

A fűrészüzemekben általában kétféleképpen lehet a padlót lefektetni - beton esztrich öntése és a rönkök alapozása. A választott bevonati módszertől függetlenül először egy szigetelő réteget kell elhelyezni, amely megakadályozza a nedvesség bejutását. Ehhez általában folyékony bitumen-maszkot alkalmaznak, és felülről bevonattal vagy szilárd polimerekkel bevonták.

Meg kell mondani, hogy ebben az esetben ajánlatos egy hagyományos polietilén fóliát két rétegben alkalmazni. Ez egy olcsó, de meglehetősen megbízható módszer a fapadlók megóvására.

Miután a munkát elvégezni kell cementhabarcsot vagy a padlólemezt. Ha az alapréteg fűrészelt faanyagból készült, hasznos lehet víztaszító és gombaellenes anyagokkal előkészíteni.

Fali telepítés

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy el kell különíteni a zuhanyt a fürdőszobából. Ezután további téglából kell építeni, vagy gipszkarton felépítéssel végre kell hajtani őket. Fontos, hogy szem előtt tartsuk a kabin külső méreteit, hogy később könnyedén elhelyezhető legyen a helyiségben. Ne felejtse el a válaszfalak magasságát. Legalább 2400 mm-esnek kell lenniük a rendszer könnyű használatának biztosítása érdekében.

A szerkezet megépítésekor ne felejtse el összekötni a csapágyfalakkal, ami növeli az ilyen partíció tervezési terhelését. Még a mosdó vagy bármely bútor is rögzíthető egy jól kialakított mólón a hátsó oldalon.

Fali és mennyezeti nedvesség elleni védelem

Mint említettük, egy rönkházban el kell különíteni az összes síkot. A falakat két réteg polietilén fóliával vagy más polimerrel borítják. A tetejére a vakolatot vagy gipszkartonból készült szerkezetet építhet fel. Ebben az esetben mindez a fürdőszoba kívánt kialakításától függ.

Az ilyen típusú épületekben a szakemberek javasolják, hogy a függesztett álmennyezeti rendszereket hidrofób anyagokból készítsék, ugyanazzal a polietilénnel. Ez a kialakítás megbízható védelmet biztosít a padlóknak a nedves gőz áthatolásával szemben. Ráadásul mögötte elrejtheti a légcserélő rendszert és az elektromos vezetékeket, amelyek javíthatják a helyiség esztétikáját.

Ami a szellőzést illeti, jobb lenne a kényszermunkás modellekre hagyatkozni. Ehhez telepíteni kell egy rendszert a levegő be- és kimenetéhez, és telepítenie kell egy elszívó ventilátort.

A fülkék összeszerelése és csatlakoztatása

A bemutatott zuhanycsomagok többségének raklapja van. Kezdje a felszerelést a fülke legyen vele. Csatlakoztassa a kifolyócsövet a hulladékkezelő rendszerhez. Győződjön meg róla, hogy a csatlakozást egy gumigyűrűvel lezárta, és a külsőt egészségügyi szilikonnal dolgozza fel. Ezután javítania kell a díszítő képernyőt, és telepítenie kell az edényt az előkészített platformra. Nagyon fontos a szint használata, hogy elkerüljük a szerkezet torzulását. Még egy kis csepp is okozhatja a tolóajtók elakadást. Ügyeljen arra, hogy a rendszer légmentes.

A szerelt raklapon rögzítse az oldal- és a hátsó falakat, valamint töltse be a terméket a szelepek vezetősínjével. A panelek csomópontjainak minden területét egy szilikon tömítőanyag réteggel kell lefedni. Hasznos lehet a csatlakozó doboz kezelése a helyiség fő falával.

A keret felszerelése után a terméket egy napig hagyja megszáradni. Amikor a szilikon végül keményedik, elkezdheti telepíteni a tolóajtókat. A fülke összegyűjtése után nem lesz helyénvaló ellenőrizni a termék vízvezeték-, csatornarendszer- és elektromos rendszerének működését.

Ha szükséges, tesztelheti a boxolás további funkcióit, ha vannak ilyenek. Az Ön által összeállított zuhanykabin, amelyet minden körülménynek megfelelően elkészítettek, hosszú ideig magánházban üzemeltethető, a vészhelyzetek veszélye nélkül. Ezen kívül, ha figyelembe vették az összes ajánlást és tanácsot, akkor a doboz használata kényelmes és kellemes fogadtatás a fürdő eljárásokkal szemben.

Miután beépítette a rácsos épületekbe épített zuhanyszerkezetek valamennyi árnyalatát, sikeresen megpróbálhatja az összes tervezési tervet életre kelteni. Az egyetlen dolog, amit szeretnék megemlíteni, hogy az ilyen munkák végrehajtása még bizonyos ismeretek és tapasztalatok meglétét igényli. Ezért ha nem ismeri az építési vállalkozást, akkor jobb, ha a telepítést professzionális mesterré bízza.

Zuhany a faházban: a tartós kialakítás bonyolultsága

A faházban lévő zuhanyzó elrendezése olyan feladat, amely csak első pillantásra egyszerű. A megvalósítás során számos olyan problémát kell megoldanunk, amelyek elsősorban a fa tulajdonságaihoz kapcsolódnak. A szükséges tudással azonban a megoldás szinte minden esetben megtalálható.

Még egy faházban kényelmes és praktikus zuhanyozást is készíthet.

Lehetséges lehetőségek és jellemzőik

Mielőtt egy faházba zuhanyozna, el kell döntenünk, hogy készen állunk-e a készenléti fülkék megvásárlásához, vagy időt és energiát feszítünk-e, de higiéniai eljárásokat fogunk készíteni. Mindegyik opció előnye és hátránya.

A befejezett kabin és a csempék "köténye" - egyszerű, de drága megoldás

 • A telepítés (feltéve, hogy az összes csővezeték már le lett helyezve) több órát vesz igénybe.
 • A fülkét egy nappal a telepítés után használhatja.
 • A termék hermetikus, ami minimalizálja a nedvesség hatását a fa burkolatra és a keretre.
 • A berendezések magas ára.
 • A legtöbb fülkék meglehetősen kompakt kivitelben kaphatók, így a belső tér nem lesz túl tágas.
 • A részek elhagyásakor nagyon nehéz lesz helyettesíteni őket.
 • Minden munkát saját kezével lehet megtenni, ami megóvja a mesterek béreit.
 • Az öntervezés lehetővé teszi, hogy olyan tervet készítsen, amely teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek.
 • A tervezésre és az építésre vonatkozó munka sokáig tart.
 • Ahhoz, hogy dolgozhasson, meg kell szereznie a megfelelő készségeket, és meg kell szereznie a szükséges felszerelést.
 • Alacsony szűkület vezet ahhoz a tényhez, hogy a fa szerkezetek folyamatosan nedvességnek vannak kitéve.

Amint látja, a faházban lévő zuhanyszerkezet sajátosságai mind az első, mind a második változatban. A választás itt teljesen a tiéd, és az alábbiakban mindkét esetben közelítő algoritmust tekintünk.

Opció nyitott falral

A kész kabin felszerelése

Ha megvásároltunk egy kész zuhanyzót, akkor gyorsan fel lehet szerelni. Általánosságban elmondható, hogy a termékkel kiegészítve meglehetősen részletes utasítások vannak, mert a sikeres munka befejezéséhez elegendő csak az ajánlások követésére.

A telepítés a következőképpen történik:

 • Kezdeni, előkészíteni a szobát. Víz- és csatornacsöveket szállítunk a telephelyre, és minden faalkatrészet nedvességbiztosítóval kezelünk.

Figyelj!
Egyes sarokmodellek hátsó függöny nélkül állnak rendelkezésre: a számítás szerint a kialakítás a fal közelében áll.
Ebben az esetben a fa burkolatot üveg vagy polikarbonát zuhanás alá helyezett csempézéssel kell felszerelni.

A lábak rögzítése a raklapra

 • Lábokat csatolunk a fülke zátonyához. Szerelje fel a raklapot egy fapadlóra, és állítsa vízszintesen a beállító csavarok forgatásával.
 • Alul a csatorna csövet helyezzük a lefolyó lyukba. Ha a fülke a fülke közvetlen közelében található, használhat rugalmas hullámosságot.
 • A raklapon rögzítse az ajtók és rögzített vakok alsó vezetőit. Rögzítse a vezetõket csavarokkal, majd zárja le a csatlakozást szilikonnal.
 • A hátlapot a falra rögzítjük, majd az egészségügyi felszerelést összekötjük: egy keverőt és egy öntöző kanna a zuhanyhoz.
 • Ha szükséges - csatlakoztatjuk a tápvezetéket (rendszerint egy rádió, egy ventilátor vagy egy autonóm fűtés működtetésére használják).

Fontos!
Minden fürdőszobában elhelyezett kábelezés rejtve van.
És mivel a munkát egy faházban végzik, a vezetékeket nem éghető anyagok zárt kábeles csatornáiban kell elhelyezni.

 • Ezután rögzítjük a függőleges támaszokat és üvegeket (vagy polikarbonát paneleket).
 • A végső szakaszban felakasztjuk az ajtókat a csuklópántokon vagy telepítjük a csúszó paneleket a síneken.
 • Minden ízületet lezárunk, majd a kabinat legalább egy napig nyitva hagyjuk.

Amint látja, a kialakítás meglehetősen légmentes, így a vécé és a zuhanyzó egy fából készült szobában helyezhető el.

Sokkal nehezebb a standot "a semmiből" megtenni, és a következő részben meg fogjuk mondani.

Zuhany kialakítása

A kommunikáció lebonyolítása

Zuhany az építési teljesítmény egy faház - a design meglehetősen bonyolult. Ideális esetben meg kell kezdeni a munkát az elrendezésben a szobának a befejező szakaszában.

Amire szükségünk van:

 • A padló alatt azon a helyen, ahol a zuhanytálca található, kiegészítő támaszokat telepítünk. Ha a befejező padlót a rönkökön tartják, akkor itt egy sor állványt helyezünk el, amelyek megakadályozzák a fa táblák elhajlását.

A fotó - a lefoglalás a leeresztő cső

 • A csatorna előtti elhelyezése is szükséges. Az egyik végét felszállítjuk a szobába, átmegyünk egy második lyukon az alap vagy a lábazaton keresztül.
 • A következő pont a szellőzés. Ennek megfelelően kellően hatékonynak kell lennie, mert különben a magas páratartalom okozza a faanyag kórokozását penészgombákkal, a tartószerkezetek korai felszabadulását és a díszítést.

Figyelj!
A természetes légnyomás általában nem elegendő, így a szellőzőcsőbe beépítik a kipufogó ventilátort.
Ugyanakkor a beáramlást vagy a falszelep működtetése (ritkán használják, mivel hozzájárul a hideg levegő behatolásához) vagy az ajtó alsó részén lévő rés.

Vezetékek lezárása kábelcsatornákban

 • A falburkolat alatt vízvezetékcsöveket és huzalokat helyeztünk a vízmelegítő és a ventilátor számára. Amint fentebb megjegyeztük, a huzalozást nem éghető burkolatokba kell helyezni.

Alapítvány előkészítése

Ahhoz, hogy egy faházban egy saját kezű zuhanyzóterületet hozzon létre, elegendő időt és pénzt kell eltöltenie, hogy megvédje az alapot a nedvességtől.

A következők szerint járunk el:

Keretes kerítés

 • Minden faalkatrészet hidrofób és antibakteriális impregnálással kezelünk.
 • A kastély falai gondosan kiegyenesednek, majd kerámia burkolattal díszítik. Az ízületeket dörzsöljük a csempe között egy szilikon alapú vegyülettel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megakadályozzuk a folyadék áteresztését a faalap felé.
 • A padló közvetlenül a zuhanyzó előtt helyezkedik el. Ha a raklapot támasztókra használják, akkor a burkolat alá van helyezve.
 • Amikor a raklapot egy sík aljzatra szereli, gondosan emelje fel a padlót. A kiegyenlítéshez cement-homok habarcsot használunk, amelyet egy rétegzett nedvességálló membránra fektetünk.

A padló a raklaphoz igazodik

 • Ha a leeresztést egyszerűen a padlón végezzük, akkor a lejtős síkokból egy lefolyót képezünk. A lefolyó alján egy leeresztő nyílásnak kell lennie, amelyet egy rács véd. A síkokat csiszoló részecskékkel csempézik, amelyek meggátolják a csúszást.

Tipp
Ebben az esetben érdemes egy kis hídot létrehozni a szoba és a zuhany között, a padlón téglákat helyezni és csempével koptatni.
Az ilyen anya jelenléte megbízhatóan védi a padlót a nedvességtől.

A munka befejezése

A faházban található zuhanyzó egyszerűen csak saját kezével van felszerelve:

 • Ha ezt a kialakítás biztosítja, akkor egy raklapot helyezünk a padló bélelt felületére, amelyet a leeresztőcsőhöz csatlakoztatunk.
 • Ha nincs a raklap, akkor rakott rácsot rakhat a padlóra - nem lesz kellemesebb lépni, mint a cserépen.

Az eredeti dekoráció a zuhanyzóban egy faházban. Természetesen víztaszító impregnálás nélkül nem elegendő

 • A falba rögzített vízcsövek következtetéseihez csatlakoztatjuk a keverőt és a zuhanyt.
 • Oldalainkon függőleges oszlopokat szerelünk fel, amelyekhez polikarbonát, átlátszó műanyag vagy edzett üveg oldalfalait rögzítjük.
 • A fal belsejében rögzítse a polcot a szappan és más higiéniai cikkek számára.
 • A beállított ajtó elején vagy függő vastag polietilén függönyön.

következtetés

A saját kezű faházban lévő zuhanás időben és pénzben elfogadható befektetéssel történhet. A legfontosabb itt a megbízható nedvesség elleni védelem, így speciális impregnálás, csempék és jól működő szellőztetés nélkül nem tudják megtenni. A jelen cikkben szereplő videó segít megérteni az árnyalatokat, ezért alaposan tanulmányozza meg az eszközt.

Zuhany a faházban, saját kezével: vízszigetelő falak és padlók

A főépülettől elválasztott földterületen álló WC vagy zuhanyzó már régóta a múlté. A modern faházak és vidéki házak feltétlenül biztosítják a fürdőszoba jelenlétét az épületben. A zuhanyzó rendezése során fontos a helyes feldolgozási technológiák alkalmazása, mivel ebben a teremben a nedvesség hatása a fára nő. A megnövekedett páratartalom miatt a fa fokozatosan bomlik, a formába borítja és felhasználhatatlanná válik.

De a magas színvonalú kivitelezés és az építési szabványok betartása segít elkerülni a hasonló problémák jövőjét. Ahhoz, hogy a zuhanyozót egy faházba szerelje, győződjön meg róla, hogy a padló, a falak és a mennyezet vízszigetelését végzi. Ezenkívül fontos kiválasztani a megfelelő vízszigetelő és kikészítő anyagokat, jó minőségű és a mérnöki hálózatokat összekötni, és megbízhatóan elvégezni a befejező munkát. Vessünk egy pillantást arra, hogyan készítsünk zuhanyt egy faházban a saját kezünkkel.

Stages elrendezés zuhanyzó

 • A szennyvízelvezetés, a leeresztő létrák telepítése a ház tervezése és építése során történik. Melyik csatornahálózat alkalmas faházra;
 • A tervezési szakaszban gondolkodnak a szellőző- és szellőzőcsatornákon. Nagyon fontos, hogy a normál légáramlást ne csak a nappaliban, hanem a fürdőszobákban is biztosítsák;
 • A fürdőszoba tervezése és kialakítása, a vízvezeték és kiegészítő berendezések kiszámítása (mosógép, mosogató stb.). Rajz létrehozása;
 • Építési, befejező és fogyóeszközök kiválasztása;
 • Befejező munkák és világítás.

A padló elrendezése a zuhany alatt

A vízszigetelés és a zuhanyfülke beépítése a faházba a padló telepítésével kezdődik. Az első vízszigetelő réteg az aljzat alá kerül. Ez lehet speciális tekercs- és csiszolóvízszigetelő anyag vagy szokványos tetőszerkezet.

By the way, az oldalsó anyagok nemrég vált népszerűvé, mivel azok egy egyenetlen felületre helyezhetők, bitumennel vagy alapozóval történő előzetes kezelés nélkül, ami egyszerűsíti és felgyorsítja a munkát. Ezenkívül a bevonószereknek nincs olyan erős, kellemetlen szaguk, mint a tekercselés.

Az anyagok átlapolódnak a falakon, és kívánatos a falak és a padló ízületének megerősítése további üvegszálas hálóval finom sejtekkel. Ez növeli az erőt és növeli az anyagok élettartamát.

A padló a zuhanyzó és a fürdőszoba fel van szerelve úgy, hogy két centiméterrel a padló alatt a többi szoba és elválasztja őket a hídon. Meg kell akadályozni, hogy a víz ne szivárogjon belépni más helyiségekbe. Ha a fürdőszoba padlószintjének csökkenése a többi helyiséggel összehasonlítva nincs megadva, akkor a küszöböt be kell szerelni!

A faházak zuhanykabinjának telepítésekor előnyös egy természetes raklap létrehozása, amelyet falak és padló segítségével alakítanak ki. A zuhanyozáshoz egy leeresztő létrát hoznak létre, amelyen keresztül a víz alá eső víz folytatódik. A legegyszerűbb telepíteni egy műanyag lefolyót száraz zárral. A lefolyó felszereléséhez a padló lejtő alatt van kialakítva, hogy maga a víz a lefolyóba kerüljön.

Vízszigetelés és a padló befejezése a zuhany alatt

Az utólagos vízszigetelési lépéseket az aljzat és a bevonat bevonása után végezzük (ha fából készült anyagokat használunk, nem csempe stb.). Fontos, hogy a fából készült elemeket gondosan kezeljük két rétegben. A feldolgozáshoz speciális keverékek és oldatok, fertőtlenítő impregnálás.

A padló kezelése után homok cementcementet készítenek, és befejező anyagokat helyeznek el, beleértve a meleg padló felszerelését is, amennyiben ez biztosított. A fürdőszobában egy tiszta padlóra megfelelő padlólap vagy mozaik csempe használható. Ne felejtse el, hogy a csempe nem fektethető egy fára! Ez az anyag csak a cementhabarcsokra van beállítva.

Ma a parafa bevonat nagyon népszerű. Nagyon költséges, de elegáns és fényűző. Emellett a parafa padló kellemes tapintású, magas páratartalmú, nem csúszik és megőrzi a faház környezettudatosságát. Egy gazdaságosabb megoldás lesz a termoboard különleges tömbje, amely a tartósságot, a környezetbarátságot és a vonzó megjelenést is jellemzi.

A fából készült anyagok jóak, mert nem sértik a faház természetességét, megtartják a melegséget és kellemesek az érintésre. Ezenkívül közvetlenül a fa rönkökre és a fa padlólapjára is felszerelhetők. Azonban fontos, hogy az egyes táblákat óvatosan fertőtlenítő szerekkel kezeljük, amelyek védik a természetes anyagokat a rothadóktól, a gombáktól és a penésztől.

A linóleum és a laminátum a befejeződéshez nem ajánlott. Az elsőt megkülönbözteti a vonzó megjelenése és a traumás kockázata, mivel csúszik sokat. És nagy mennyiségű vízzel hullik el. A laminátum szintén bizonytalan a magas páratartalom és nedvesség hatására, még speciális kezelés után is.

A falak és a mennyezeti zuhanyzók elrendezése

A falak és mennyezet vízszigetelésének követelményei lágyabbak. A tekercsanyagokat két rétegben egy építési tűzővel átfedik. Ehhez használjon nedvességálló gipszkarton, PVC panelek, és a mennyezetre egy megfelelő megoldás lenne egy feszítő szerkezet PVC. Ezen kívül a falak vízszigetelésére a fürdőszobában akvapaneli vagy extrudált polisztirol panelek segítségével. A panelek közötti csatlakozások tömítőfóliával vannak ragasztva.

A befejező anyagokat egy fakeretre rögzítik úgy, hogy a fal és az alap között hézag legyen, hogy megfelelő szellőzést biztosítsanak és a kondenzátum felhalmozódásának elkerülése érdekében. A folyamat során fontos, hogy a fa ládák minden elemét védőberendezéssel kezeljük.

Sokan úgy vélik, hogy a falak a fürdőszobában csak kerámia burkolattal rendelkeznek, különben a fa rothad és összeomlik. Ez azonban nem így van, mert a modern antiszeptikumok hatékonyan védhetik a természetes anyagokat. Ezért bármilyen befejezést kiválaszthat.

Ha meg akarja őrizni a log vagy a log ház természetes jellegét, válassza ki a bélést. A fa lépcsőlapon végzett befejeződés nem szünteti meg a szerkezet ökológiai tisztaságát, ugyanakkor megóvja a különböző fáradtságoktól való kivágást. Vékony lécek alkalmasak falakra és mennyezetre. Harmonikusan beilleszkednek a belső térbe, és hangsúlyozzák a szoba esztétikáját, ha szükséges, a felület szintjét.

A bélés egyszerűen telepíthető és feldolgozható, nem igényel nehéz elhagyást. Az anyag vízszintesen, függőlegesen és átlósan helyezhető el, bármilyen színben festhető. Napjainkban a fa, a mozaik és a kerámia kombinációja egyre népszerűbb. További részletek arról, hogyan és hogyan kell díszíteni egy fürdőszoba egy faház, olvassa el a linket http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelochnye-raboty/otdelka-vannoy-komnaty.

Fürdőszobás fürdőszoba ventilációja

Természetesen a fa "lélegzik", és oxigént szolgáltat a szobába, de a természetes szellőzés nem elegendő egy kényelmes élethez. Még egy rönkházban is, a kondenzátum felhalmozódása a falakon penész és gomba keletkezik, ami tönkreteszi a fát és megrongálja a megjelenést. Különösen fontos a szellőzés a fürdőben a magas páratartalom miatt.

Egy faházban néha eléggé hiányzik a rés a szerkezet alapja és a falak között. Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy záróanyagokat kell a dobozhoz rögzíteni. Továbbá, amikor az ajtókat a zuhany alatt rögzítjük, egy 5-10 mm-es rés marad.

A hatékonyabb és megbízhatóbb az ellátási és a kipufogó szellőztetés, amely különleges rajongók jelenlétét biztosítja. Friss levegőt adnak és kellemetlen szagokat távolítanak el a szobában. A kényszerített rendszer alkalmas a mennyezet felszerelésére. Ma olyan eszközöket állítanak elő, amelyek nemcsak friss levegőt biztosítanak, hanem szükség esetén melegítik a helyiséget.

A ház faházában lévő zuhanykabin munkaigényes. Pontos számításokat igényel, megfelelő anyagválasztást és szigorúan ragaszkodik az építési és befejező technológiához. Ezért jobb, ha a munkát szakértőkre bízzák. A "Marisrub" mesterei hatékonyan és megbízhatóan rendezik a faházban lévő zuhanyzót, kiválasztják az anyagokat, telepítik a csatornázást és szellőztetést, és tervezik a projektet.

Zuhany a faházban: mindent, amit figyelembe kell vennie

A ház modern tulajdonosa, az anyagtól függetlenül, nem akarja elhagyni az általános kényelmi szolgáltatásokat. Hagyományosan a faházépítésben kritikus volt a magas páratartalmú területek felszerelése a házban. Kádok, zuhanyzók külön szerkezetben, a természetes szálak károsodásának veszélyével, a fő ház szerkezetének idő előtti károsodásával. Az építőanyagok új generációja lehetővé tette a magas páratartalmú helyiségek biztonságos üzemeltetését. Napjainkban jelentősen nőtt az ilyen szobák WC-vel, fürdőszobával, zuhanyfülkével történő felszerelése iránti igény. A piacon elérhető termékek skálája lehetővé teszi az eredeti, exkluzív műszaki és formatervezési ötletek megvalósítását.

A faházban lévő zuhanyzó egyszerű, ha ismeri az alapvető szabályokat.

Szükséges zuhanyzó elemek egy faházban

A hosszú, biztonságos, kényelmes használat alapjait a tervezés határozza meg. A lakástulajdonosnak jogában áll a helyet saját belátása szerint választani, anyagokat és építési technológiákat választani. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni a jogalkotási aktusokban meghatározott normákat és szabályokat, amelyeket a SNIP és egyéb dokumentumok részleteznek, mivel figyelembe veszik a sok generáció - köztük negatív - tapasztalatait. A faházban régóta várt tusoló sok éven át szívesen viseli a tulajdonosokat, ha pontosan megfelelnek a következő rendszerek és elemek követelményei:

 1. Vízszigetelés, gőzölés.
 2. Világítás és villamosság.
 3. Vízellátás és szennyvíz.
 4. A vízvezeték szerelvények megfelelő választéka.
 5. Az anyagok felhasználása, optimális a faszerkezetekhez.
 6. Szellőztetés.

Design-projekt zuhanyzó egy faházban

A munka sajátossága abban rejlik, hogy a ház hatalomszerkezete fából készült, és egyes eszközök, a városi lakást vagy a kő, téglaházat ismerő anyagok nem alkalmasak ilyen épületek műszaki paraméterek szerinti felszerelésére. Szükség van komolyan fontolóra venni az ajánlásokat és szabályokat. Ez nem csak a kényelem és a meggyőződés, hanem a lakosság biztonsága is.

vízszigetelés

Ellentétben a hagyományos házak tégla, építőelemek, faépítés mobilabb. A geometria dinamikus változásai többszörösek, mint a rendes objektumok hasonló paraméterei. Annak ellenére, hogy a legnagyobb zsugorodás időszaka az első évre esik, a formatervezés a következő években változik. A tervezési méretek észrevehető torzulásait a szezonális, működési hőmérséklet- és páratartalom-változások okozzák. A fából készült rost magas színvonalú védelme a nedvességtől való penetrációtól jelentősen csökkenti a kritikus hibák és a geometriai ingadozások kockázatát. A faházban lévő zuhanyozás telepítésekor a falak, padló, mennyezet és egyéb elemek vízszigetelése prioritássá válik.

A faházhoz kiváló minőségű vízszigetelés szükséges

Nedvesség elleni védett fajták

A ház építésére szolgáló jogorvoslatok általában két típusra oszthatók. Vízszigetelő anyagok, amelyek közvetlenül védik a fa szerkezetét, és a szálak impregnálásához és megfelelő minőségűekhez való kompozíciók. Az első kategória az alábbi termékeket tartalmazza:

 • Tekercs, lemezanyag a hordozóra, bitument kompozícióval impregnált. Alapul szolgálnak cellulózrost (tol), polimer nemszőtt és hálószövet.
 • Bitumenes bevonat. A védőréteg közvetlenül az alkalmazás során keletkezik. A faház esetében ki kell zárni a márka termikus alkalmazását égővel.
 • Polimer filmek, membránok. Az iparág a kész ragasztóréteggel és anélkül kínál termékeket.
 • Polimer festés és bevonatkészítmények. A termékek széles választéka, amelyek közül sok univerzális, de egyesek kifejezetten fából készült felületek kezelésére szolgálnak.

A polimer filmek védik a nedvességtől és egyszerűen telepíthetők. A honlapunkon építőipari cégek kapcsolatai megtalálhatók, amelyek a szennyvíz és vízellátás telepítésével és tervezésével foglalkoznak. Közvetlenül kommunikálhat a képviselőkkel, látogasson el a "Low-Rise Country" házak kiállítására.

A fenti anyagok a vízszigeteléshez védő réteg kialakítására használják, amikor dekoratív anyagokat készítenek a zuhanyzóban. Ennek a kategóriának a jelentős hátránya a természetes szál természetes felépítésének lefedése. Faházakat szeretnek a létrehozott belső térben, ahol a dekoráció legfontosabb része az építőanyag szépsége, színe és szerkezete. Az impregnáló készítmények segítenek megőrizni a varázsát és a varázsát. A termékcsalád lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő minőségű terméket a természetes fa legjobb tulajdonságainak feltárásával. A következő termékkategóriák állnak rendelkezésre:

 • Olajos impregnálás. Bizonyított védelmi módszer. Napjainkban a termékeket természetes olajok, például lenmag és szintetikus analógok gyártják.
 • Szerencsés foltok. Az általános megnevezésű áruk nagy kategóriája a polimer gyantákon, szerves oldószereken, töltőanyagokon alapuló termékek. A színek kiválasztása segít az eredeti dekoratív védőfilm elkészítésében. A lakkok mind színtelenek, mind speciálisan színezettek, hogy értékes fafajokat utánozzanak.
 • Hidrofób vegyületek. A cselekvés elve szerint különböznek a fenti termékektől. A felszínnel való kölcsönhatás molekuláris szinten történik. A legjobb lehetőség a fa számára. A kapott film visszaszorítja a vizet, és a kezelt felület teljesen megőrzi a fa szerkezetét.

Az olaj-impregnálás nem egy évszázad a faházak vízszigetelésére

Számos országban a gyártók számos terméke széles körű teljesítmény- és alkalmazási technológiával rendelkezik. A munka során szigorúan be kell tartani az utasításokat és ajánlásokat, meg kell őrizni az átmeneti rendszereket, a műveletek sorrendjét és a javasolt eszköz alkalmazását.

A videó leírása

További információ a fürdőszobai vízszigetelés anyagairól, valamint a nyersanyagok költségének arányáról a videón:

Világítás és villamosság

A SNIP normái szerint természetes világítást kell biztosítani a fürdőszobában. Ezt több okból is kikövetkeztetik, amelyek fő feladata a biztonság biztosítása az emberi egészség és az élet veszélyeztetettségének csökkentése érdekében. A fürdőhely kiválasztásakor a zuhanyzónak tisztában kell lennie. Rendszerint a faházban lévő nyílások száma korlátozott, és szabványos elrendezésben nincs külön ablak. Jobb, ha az építkezésnél fekszik, és ha a ház készen van, akkor kívánatos.

Az építészek erősen javasolják, hogy készítsenek egy zuhanyzót

A projekt az áramvezetékek lefektetésének útvonalait határozza meg. A rendszer telepítésének sajátosságai különleges feltételek, különösen az alapanyag tűzveszélyessége. A vezetékek páncélozott tömlőkben, különleges dobozokban készülnek, garantálva a szerkezet védelmét a tűzforrások vészhelyzetekben és rövidzárlatokban. A végső kimeneti eszközök - aljzatok, kapcsolók, szenzorok is előnyösebbek a fokozott tűzvédelem melletti termékek listáján való vásárlás esetén. Fürdőszoba, WC, zuhanyzó a keretházban földelni kell. Jobb, ha a tápegység kiszámítását szakemberre bízza, még akkor is, ha a telepítést önmagában tervezik.

Érdekes lehet! A következő linkre vonatkozó cikkben olvassa el az ország nyári zuhatagát.

Vízellátás, vízellátás és szennyvíz

Elvileg ez a fajta munka nem különbözik a többi anyagból készült épületek azonos működésétől. Figyelmet kell fordítani a csővezetékeknek a falakon át történő áthaladására. A fát a nedvesség elkerülhetetlen kondenzációjától védeni kell a vízellátás és higiénia elemeihez való érintkezés helyén. A problémát a szigetelő és vízszigetelő réteg teljes vagy részleges beépítésével oldják meg. Az értékesítés az ebbe az osztályba tartozó késztermékek habosított polimerből készült csövek bélései formájában. Ön függetlenül védő réteget készíthet. Minden típusú szigetelést és vízszigetelést általános használatra, például ásványgyapotra, polisztirol habra, folyékony vegyületekre szabad használni.

Minden modern típusú vízvezeték a faház tulajdonosai számára áll rendelkezésre.

A kádak, mosdók, WC-tálak, zuhanykabinok telepítése nem jelent nehézséget. Néha egyszerűbb ez a művelet egy faházban, mert a fa könnyebben feldolgozható, vágható, fúró. Bizonyos ajánlások azonban segítenek elkerülni a jellegzetes hibákat. Óvatosan telepítse a sarokelemeket, beleértve a zuhanyzókat is. A házszerkezet mozgékonyságának köszönhetően a törékeny elemek a rombolás veszélyének vannak kitéve, ezért a hely geometriájának dinamikus változásaihoz illeszkednek. A speciális rögzítés rugalmas, mobil csatlakozással megkönnyíti a problémákat. A zuhanykabin felszerelése az egyik falra biztonságos.

A rusztikus stílusú vízvezeték kiválasztása és díszítése természetesnek és érdekesnek tűnik.

Népszerű ma a módszer a víznek a létrán keresztüli eltávolítására. Egy faházban sikeresen fel lehet szerelni egy ilyen rendszert, de figyelembe véve az anyag struktúrájának árnyalatait. A szerkezet mobilitását tekintve megbízható vízszigetelést biztosít, sok éven át élvezheti a munka eredményeit. A faházak létrájával együtt egy padlófűtést is felszerelhet. Az üzemi hőmérséklet biztonságos a fa számára, és ez a rendszer még kevésbé veszélyesnek tűnik, mint más fűtési módok.

szellőzés

Nagyon fontos elem egy fürdőszobában, zuhanyzóban egy faházban. A nedves levegő eltávolítása kulcsfontosságú feladat. A légtömegmozgás sebessége is fontos, így a kötelező rendszer előnyösebb. A faházakat a felhasználók és a szakemberek szeretik egyedülálló módon a hőmérséklet és páratartalom egyensúlyának fenntartásában. A levegőben lévő víz részecskék éles növekedése elkerülhetetlenül felborítja ezt az egyensúlyt, és rendkívül nemkívánatos jelenségnek számít.

A lakosság biztonsága érdekében a szellőztetés megfelelő felszerelése szükséges.

A passzív tápellátás és a kipufogógáz-osztály szellőztető rendszerének működése szintén sikeresen megbirkózik a feladattal, ha helyesen van felszerelve. A teljesítmény a csővezeték átmérőjétől és a rendelkezésre álló tolóerőtől függ. Javasoljuk legalább 100 mm átmérőjű csővezeték beszerelését. A jó vontatás garantált, ha nincs vízszintes szakasz vagy az útvonal mentén. Előfeltétel a friss levegő elegendő áramlása az eltávolított helyett. Az ilyen rendszereknél az erőszabályozás egy szelep vagy egymás utáni telepítése több helyen. A hatékony szellőzés tervezéséhez és beépítéséhez olyan szakembert kell vonzani, aki megérti a szakma bonyolultságát.

Tervezési és befejező anyagok

A technikai kiválóság ma már nem elegendő. Nagyon fontos a szoba esztétikája, beleértve a fürdőszobát és a zuhanyzót. A faházak jellemzőivel kapcsolatos kis korlátozások nem indokolják az eredeti, néha exkluzív ötletek és formatervezők felfedezésének megtagadását. Hogyan és hogyan kell díszíteni a zuhanyozást egy faházban, eldönti a tulajdonos, akit a televíziós tematikus műsorok és az internetes szakterületeken megjelenő kiadványok segítenek. Bízhat a személyes ízlés és tapasztalat, valamint a kész projekteket kínáló szakemberek véleménye alapján.

A klasszikus házban egy zuhanyzó kialakítása klasszikus

Ma minden olyan technológiát alkalmaznak, amelyet más anyagokból készült épületekben használnak a fából készült zuhanyzó díszítésében. A legjobb megoldás a tartószerkezetek maximális területeinek megőrzése lenne. A természetes nyersanyagokban rejlő szín és természetesség nemes és méltóságtelenek. De ha valamilyen oknál fogva úgy döntöttek, hogy hagyományos befejezni, akkor emlékezni kell arra, hogy egyes technikák nem kívánatosak, vagy speciális megközelítést igényelnek. Például a vakolat és festés nem ajánlott megbízható megerősítés nélkül elvégezni.

Alapanyagok

Különös figyelmet fordítanak a sarkok, az ízületek és a páros felületek kialakítására. A faház mozgatható konstrukciója jelentősen megváltoztatja a helyiség geometriáját a páratartalom és a hőmérséklet változásával. Néha ezt a tulajdonságot elasztikus kompenzáló réteggel egyenlíti ki. A vakolaton alapuló készítmények előnyösek a homok-cement keverékekhez. Széles körben használt tömítőanyagok, amelyek rugalmassága kompenzálja a kis méretváltozásokat. A faházban lévő zuhanyozók finiserének megválasztásakor a tulajdonosok gyakran megállnak a hagyományos mintákon, amelyeket meghatározott csoportokra osztanak:

 1. Csempe, porcelán csempe, egyéb csempe anyagok.
 2. Gipszkarton (nedvességálló, korrózióálló szerelvények).
 3. Festékek (magas páratartalmú helyiségekben).
 4. Díszítő panelek műanyagból, módosított szálból (MDF).
 5. Fa lécek a stílus fenntartásához és a belső részletek hangsúlyozásához.
 6. Polisztirol habképző elemek (vontatás, talpazat, aljzatok).

A csempe használata a zuhany dekorációjában Érdekes lehet! A cikk a következő link, olvassa el a zuhanyzó adni.

következtetés

Ez egy hiányos lista, amelyet bővíthetünk darabos termékekkel, például kerámia és üvegpanellel, vízálló filmekkel és tapétákkal. Egy faházban sikeres megoldás tekinthető egy feszített mennyezet felszerelésére, amely rugalmassága miatt nincsenek hibásak, ha a helyiség geometriája megváltozik. A zuhanyzó dekorációját jól választott kiegészítők és bútorok egészítik ki. A szoba kialakításában a végső akkord lesz a WC-készletek, polcok, szekrények, függönyök és képernyők, amelyeket a tulajdonosok ízlésesen vásároltak vagy terveztek.