Legfontosabb > Dekoráció

Mi eltávolítjuk a gomba a fürdőszobában: 6 módszerek eltávolítása a gomba és a fő módszerek a megelőzés

A fürdőszobában könnyű, tisztaság és frissesség társul, amíg nincs penész. Sajnos ez a hely ideálisan alkalmas nemcsak a vízkezelésre, hanem az aktív gombafertőzésre is, megfelelő körülmények között.

A gombák megelőzésének módszereinek meghatározásához ki kell deríteni, hogy mi járul hozzá a penész megjelenéséhez a fürdőszobában.

A penészgombák okai

 1. Páratartalom. A fürdőszobában a páratartalom mindig jelen van. Meleg fürdő vagy hosszú tartózkodás a zuhanyzóban, gyermek fürdőzés, mosás után lógó dolgok - mindez hozzájárul a víz fröccsenéséhez és elpárologtatásához, valamint a tartós kötésekhez és hiányosságokhoz.
 2. A szobahőmérséklet kb. 20 ° C. A fürdőszobában nincs fűtés. Leggyakrabban az egyik fal külső vagy kocsifelhajtó, ezért hideg, ami jó ok a melegítésért. Ezen a hőmérsékleten a kondenzátum mindig az öntöttvas csöveken alakul ki. Ezért elektromos fűtött törölközőtartót kell használni.
 3. Hiányzó ablak. Számos apartmanban és magánházakban a fürdőszoba egy szoba ajtóval és kipufogónyílással. Nagyon ritkán van egy kis ablak a konyhában. Ez a mentővonal, amelyen keresztül a páratartalmat szabályozzák. Az ablak azonban nem csak nedvességszabályozó a levegőben, hanem fontos, hogy a fürdő természetes fényt kapjon, mert az UV-sugárzás kedvezőtlenül hat a gombákra, megsemmisítve azt. Látta valaki a gombás fertőzést a napsütötte oldalra néző szobában?
 4. Nem megfelelő szellőzés. Ha a légcsatornák nem kerülnek elszigetelésre új épületekben, 10-30 éves épületekben a légáramlás a szellőztetésen túl sok kívánnivalót hagy maga után. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a párás levegő stagnál.
 5. Szivárgás víz, csapok, csövek.
 6. A falak elleni gombaellenes eszközökkel való kezelés hiánya a javítások elvégzése vagy gomba megjelenése előtt.
 7. Az ajtó zárva van.

Ez gyakori jelenség, amely nemcsak a rend megjelenését hozza létre, különösen a felhalmozott mosással, hanem kedvező környezetet biztosít a penész növekedéséhez.

Amint orvos azt mondja: "A megelőzés a legjobb kezelés!"

A fenti tényezők közül több is hozzájárul a penész fejlődéséhez. Ezért minden erőfeszítést meg kell tenni a megelőző intézkedésekre anélkül, hogy várnánk egy fekete vagy zöld plakett megjelenését. Használja ki a következő feltételeket.

 1. Normál hőmérséklet a fürdőszobában.
 2. Aktív kipufogórendszer, amely külön-külön vagy egyidejűleg bekapcsolható a bekapcsolt fénynél, és manuálisan vagy egy beprogramozott idő után kikapcsolható a motorháztető vagy a kipufogóventilátorral kombinált fény kikapcsolása után is.
 3. Fűtött padló, amely kényelmes mikroklímát teremt a fürdőszobában, kiküszöböli a nedves vagy nedves szőnyeg állandó problémáját.
 4. Elektromos fűtött törölközőtartó.
 5. A vízvezeték-szivárgások problémáinak megszüntetése.
 6. Tömítő varratok és ízületek egy fürdőszobával.
 7. Távolítsa el a felesleges nedvességet a felületeken.
 8. Mosoda az erkélyen.
 9. Nyisd ki az ajtót.
 10. Időszakos fertőtlenítő intézkedések.
 11. A penész felületkezelése a festés előtt. A fürdőszobában végzett javítások tervezésekor vegye figyelembe a falak kezelésének szakaszait az öntőformából.
 12. Gyors válasz az első foltok megjelenésére. A legkisebb jelek a penész, ne húzza, sürgősen hangot a riasztás és megoldja a problémát.

A penész jelenléte nemcsak a külső megjelenést károsítja, hanem károsítja az emberi egészséget is. A gomba és anyagcseretermékei nemcsak a felületen, hanem a levegőben is megtalálhatók. Így a bőrön tudnak letelepedni és beléptetni a testet a légutakon keresztül.

A gombák hozzájárulnak a krónikus mérgezéshez, ami gyengeségben, ésszerűtlen fejfájásban, allergiás betegségekben, gombás bőrelváltozásokban, légzőszervi megbetegedésekben, különösen tüdőgyulladásban, asztmában jelentkezik.

Ha a gomba jelen van a fürdőszobában, kellemetlen szag van jelen vele együtt, amely még hosszabb szellőztetés után is visszatér.

Ha a fürdőszobában van egy szekrény, amelyben a törölközőt tárolják, akkor is természetesen el fogják ölni ezt a szagot és gombát.

Kerámia burkolatokra, fugázókra, szilikon tömítésekre, fa- és fémszerkezetekre kellemetlen foltok láthatók, akár betonon vagy téglákon, falakon, padlón, mennyezeten.

Hogyan lehet egy gomba a fürdőszobában?

Kétféle gombaellenes szer van:

Függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használtak, a gumi eltávolításánál a biztonsági óvintézkedéseket be kell tartani.

A biztonság megóvása érdekében tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket és védőeszközöket használjon:

 • gumikesztyű
 • gázmaszk
 • kefével, ecsettel vagy szivacsjal alkalmazható
 • kezelési tartályt
 • biztonsági üvegek.

A piacon lévő professzionális vegyi anyagok választéka meglehetősen változatos, és mind a hazai, mind a külföldi gyártók termékei képviselik. Ezek antiszeptikumok és fungicid szerek.

A legtöbb esetben ezek a megoldások nemcsak kellemetlen szagúak, hanem mérgezőek is, ami szigorúan ragaszkodik a védelmi technikákhoz.

Először törölni kell a gomba a fürdőszobában minden érintett rétegből, akár betonba vagy tégla, ha szükséges. Ezt követi a fungicid és fertőtlenítő szer feldolgozása. És az utolsó szakasz egy vízszigetelő keverék.

Azok számára, akik félnek a "kémia" és az extra költségek, jobb próbálni eltávolítás népszerű módszerek.

 1. A teafaolaj segít tisztítani a gomba a fürdőszobában. Első alkalommal, amikor észrevette a penészgombákat, megnézhetjük a teafa erejét. Több kanállal 0,5 liter vízhez vezet, majd az elkészített oldatot a felületre permetezze. A fürdőszobát fél napra kell használni, hogy ne növelje a páratartalmat. Az eszköz nem igényel öblítést. Ráadásul a levegő szagtalanítása is.
 2. Réz-szulfát. Készítsünk oldatot: 1 liter vízhez 10 g vitriol. Ecsettel alkalmazva. Kesztyűben kell dolgozni.
 3. Szóda és ecet. Az érintett területek elaludni szódát és öntsük az ecetet. Miután az anyagok reagálnak és "sziszegnek", távolítsa el a szappanos víz maradványait. A szerszám jó, de csak vízszintes felületekre alkalmazható.
 4. Bórsav. Bórsav, ecet, peroxid és víz keveréke az 1: 2: 2: 4 részekben. Keverjük össze az érintett területeket.
 5. Klór-tartalmú tisztítószerek, mint a Domestos, fehérség. Az 1-től 1-ig terjedő mennyiségű vízzel egy ilyen koncentrált oldattal kezeljük a gombák és a közeli felületek által károsított felületeket, majd egy idő után mossuk le nagy mennyiségű vízzel. Szükség van a védelem eszközeire.
 6. Borax. 2,5 liter vízzel vegye be 1 üveg boraxot. Alkalmazza a terméket, és egy ideig letörölje a papírt.

A kellemetlen szagot csak a gomba eltávolításával szabad megszabadulni. Bármilyen sugárzás, bármilyen alaposságú is, erőtlen és átmeneti.

A penész elleni küzdelem nehéz folyamat, de nagyon megvalósítható. Minél előbb minden fegyver fog megakadályozni a gomba megjelenését, elterjedését és eltávolítását a fürdőszobában, annál hamarabb élvezheti a fürdőszobát a biztonság és a tisztaság.

Mennyire veszélyes a fekete penész a házban az emberi test számára, és hogyan lehet megszabadulni?

Megszünteti a kenyeret és megnézi a tenyészformák által létrehozott fekete bársonyfoltokat? Vagy hirtelen allergiát szenvedtek, bár korábban nem vettek észre ilyeneket?

A fekete penészgomba, amely időről időre találkozunk a saját házunkban vagy lakásunkban, hibás. Egyetértek azzal, hogy nem túl kellemes ahhoz, hogy valamilyen oknál fogva elfelejtett termékeket, vagy a fürdőszobában lévő falakra, vagy még rosszabbá tegyék a fekete penészgödröket.

Segítünk Önnek egy ilyen nemkívánatos szomszéddal való foglalkozással. Bár elpusztítani nem könnyű, de lehetetlen felidézni a megjelenést. Az ilyen szerencsétlenség kiküszöbölésének módjait illetően ebben a cikkben fogunk beszélni arról a veszélyről, hogy a fekete penész a házban milyen típusúak lehetnek a szobákban, és milyen lehetőségek vannak megszabadulni tőle otthon.

Ahhoz, hogy segítsen ezzel a rettenetes ellenséggel, vizuális videoeszközöket is felvetettünk a gomba megsemmisítéséhez és tippek megakadályozásához.

A fekete penész típusai

Ha nem kifejezetten nézel ki, úgy tűnik, hogy a fekete forma - ez csak futófelület szennyeződés, ahonnan könnyen megszabadulhat. De nem az.

A fekete penészgombóc mikroszkopikus gombák kolóniájának külső megnyilvánulása. Ezenkívül ezek a telepek különböző gombákfajokat képezhetnek. Az otthonaink leggyakrabban az alább felsorolt ​​fajták.

Fungus # 1 - Fekete Aspergillus

A fekete Aspergillus (Aspergillus niger) egy szaprofita, amely magának választotta magában a magas páratartalmú szobákat: konyhák, fürdőszobák, WC-k vagy kombinált fürdőszobák, úszómedencék.

A gomba gyarmatait gyakran nedvesítőszerekben, mosógépekben és még légkondicionálókban is kialakítják.

Gyakran nedves fekete mennyezetek és falak, régi könyvek borítói és a szobanövények virágcserei borítják ezt a fekete szerszámot. Ha a fürdőszobában vagy a fürdőszobában a csempék közötti varrások fekete színűvé válnak, akkor valószínűleg az Aspergillus niger telepei is felszínre kelnek.

A képen ez a gomba nagyon szépnek tűnik, de jelenléte nem ártalmatlan.

Még a jelentéktelen légmozgásból is, ennek a parazita spórái elterjedtek az egész helyiségben, behatoltak az emberek és a háziállatok légzőrendszerébe, elfogyasztották az ételt, rendezték be dolgainkat.

Hála nekik, ártalmatlan betegségek fordulhatnak elő:

 • agyhártyagyulladás;
 • mioardit;
 • bronchiális asztma vagy tüdőgyulladás;
 • rhinitis.

A gomba spórái jelenléte papillómák, sőt rákos sejtek kialakulásához is vezethet.

Ha egy személynek esélye van arra, hogy egyszerre nagy mennyiségű spórát lélegezzen be, akkor a szervezet mérgező hatása alakulhat ki. Egy gyengült immunrendszerrel, amely korunkban nem ritka, halálos a veszély.

Ez az Aspergillus niger, amely pulmonalis aspergillust okozhat. A gomba illékony spórái képesek könnyen átjutni a nasopharynxbe a légcsőbe, majd a hörgők, alveolák és hörgők. Javítva, elkezdenek virágozni.

A kolónia által szétválasztott toxinok hozzájárulnak a nekrózis gócai kialakulásához. Ennek eredményeképpen a tüdő parenchyma szövete megszűnik működésben, fulladás és halál történik.

2. gomba - Aspergill füstös

Ennek a formának a sajátossága, hogy a környezeti hőmérséklet emelkedését 12 és 53 fok között tartja.

Az Aspergillus dohányzási spórák (Aspergillus fumigates) nagyon kicsiek: csak 2-3,5 μm, így könnyen behatolnak az állatok és emberek tüdejébe. Egészséges emberek néhány száz spórát lélegezhetnek be ilyen gomba nélkül.

De egy gyenge immunrendszerben az aspergillózis veszélye sokszor megnő.

Ha a javításokat kórházak és klinikák közelében végzik, ahol csökkent immunitású betegek találhatók, a betegek fertőzésének kockázata drámaian megnő.

Ilyen helyzetekben szükségesnek látszik megfigyelni a levegőt a kórokozó spórák magas koncentrációjának kimutatására.

Az Aspergillus füstölők gyakran érintik a gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek mechanikusan megsérülnek.

Ha a gombák elpusztítják a gabonát, amelyet később sütőipari termékekbe sütnek, akkor a sütés során gyorsan fekete puha foltok vagy penészgombóc alakul ki.

A dohányzás az Aspergill veszélyes abban, hogy a létfontosságú tevékenységét kísérő toxinok allergének. Képesek elpusztítani a vért alkotó vörösvérsejteket. Ezenkívül a gomba toxinjai elfojtják az immunitás termelését.

3. gomba - Alternaria Alternata

A Spore-formáló gomba másik változata Alternaria alternate (Alternaria tenuis).

A gomba telepeinek megjelenése attól függ, hogy a tápközeg milyen formában van. Leggyakrabban sötétszürke, majdnem fekete foltok. De zöldes-olíva árnyalattal rendelkezhetnek.

Az ilyen gomba a növény haldokló részében él. Kolóniái az őszi leveleken, túl érett gyümölcsökön és még csak a talaj felszínén is megtalálhatók.

Ez a szerszám gyökeresen gyökerezik az élelmiszertermékekre, például a sertéshúsra, valamint a textilekre. A gomba toxinok megfertőzik a növények, méreg gabona magvakat.

Nem csak a gomba spórái, hanem töredékei is megtalálhatók a helyiségen kívül és a ház belsejében, a háztartási porban koncentrálva. Az Alternaria tenuis kolóniák veszélye magasabb a nedves légkörben lévő otthonokban.

A faépületekben ez a forma gyorsabban terjed, mint a beton házaknál. Vitája szétszóródik szeles, napos napokon, alacsony légnedvesség mellett.

A közvetlen fertőzésen kívül, amely akkor fordul elő, amikor az ember közvetlenül érintkezik az Alternaria tenuis-val, akkor ez a penész mérgezést okozhat.

A toxinok a bronchiális asztma, a dermatitis kialakulását okozhatják. Ezenkívül ez a penész veszélyes és az allergiás reakciók manifesztációja az Alternaria-val szemben érzékeny embereknél.

Mi járul hozzá a gomba elterjedéséhez?

Tehát tudtuk pontosan, hogy az öntőforma milyen veszélyes az emberi test számára. Nyilvánvaló, hogy minden lehetséges intézkedést meg kell tenni, hogy ne legyen a házban.

Tudnia kell, milyen módon ez a fertőzés behatol a lakásba annak megelőzése érdekében, hogy megelőzze a megelőző intézkedéseket.

Meleg és nedves - ezek a két legfontosabb körülmény a penészgombák kifejlesztéséhez. A létezésük optimális paraméterei a 70% -os páratartalom és a +18 és +25 fok közötti hőmérséklet.

Ha a helyiség még mindig nincs szellőztetve, akkor a penészgombák kialakulásának minden lehetősége nyilvánvaló.

Nyilvánvaló, hogy ezeknek a tényezőknek a kiküszöbölésére nincs jelentős anyagköltség. A szoba levegőztetése nem annyira nehéz.

De a fentiek mellett vannak egyéb okai a penész előfordulásának és fejlődésének. Az emberek róluk általában nem is gyanakodnak. A penész megjelenése az építőipar fejlődésének és az innovatív építési technológiák megjelenésének mellékhatása lehet.

1. ok - műanyag nyílászárók

Azok, akik legalább egy műanyag ablakot telepítettek a házukba, már sikerült megbecsülniük az általuk nyújtott előnyöket. Ezek az ablakok kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hozzájárulnak a hő megőrzéséhez. Könnyű és egyszerű gondoskodni. Ezen kívül a műanyag termékek tartósak és karbantarthatók. De ha helytelenül kihasználják őket, penészgéshez vezethetnek.

A műanyag nyílászárók majdnem szorosan zárva vannak. Ez azt jelenti, hogy a levegő tömegének keringése, amely a "lélegző" fa keretei között keletkezett, most megszakad.

Ha az üvegegységben lévő üvegek számát helytelenül választja ki, magának a terméknek a minősége nem felel meg a minőségi előírásoknak, és a telepítést a meglévő szabványok megsértésével hajtják végre, akkor az üveg felületén kondenzátum keletkezhet.

Kiderül, hogy a műanyag termékek ideális feltételeket teremtenek a lakosság nedvességtartalmának növeléséhez. Ezt a veszélyt felismerve az ablakgyártók megpróbálták a lehető leggyorsabban kiszolgálni a szobát.

A szobák rendszeres szellőztetése, függetlenül az időjárási viszonyoktól és a szezontól, segít elkerülni a penészgombák kialakulását a házban.

2. ok - mindenki kedvenc gipszkartonja

És hogyan nem szereted ezt az építőanyagot, ha segítségedre olyan egyszerű és gyors, hogy bármilyen vízszintes vagy függőleges felületet fel tudsz emelni? Ez gipszkarton, amely lehetővé teszi a lehető legrövidebb idő alatt, hogy felépítsen partíciókat bármilyen konfigurációban.

Ez a nagyon olcsó anyag igazán kényelmes mind a javításhoz, mind az építéshez, így jól megérdemelt népszerűségnek örvend.

De ez az anyag jelentős hiba: a gipszkarton tökéletesen felszívja a nedvességet, és így hosszabb ideig elfogy.

Annak elkerülése érdekében, hogy a gipszkarton használata során a fekete szerszámot el lehessen ragadni, szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, ne feledje, hogy a keverékeknek szárazon kell lenniük.

A gipszkarton helyiségben gombaellenes mikroklímát kell létrehoznia.

A magas páratartalmú helyiségekben olyan különleges gipszkartonokat kell használni, amelyeket ilyen működési feltételekhez terveztek. Ezenkívül az eljárásban alkalmazott oldatokhoz gombaellenes szereket kell hozzáadni.

Indokolás # 3 - Szegény szellőzés

Egy ablak a fürdőszobában valóságos ritkaság. Lakásaink elrendezése általában nem csak a fürdőszobában lévő ablakokat foglalja magában, hanem a megfelelő szellőzést is.

Eközben a fürdőszobákban sok nedves levegő keletkezhet, mivel a ruhák vagy a vízkezelés megszáradása miatt ezt a helyiséget tervezik. Természetes kipufogócsatornák nehéz megbirkózni vele.

A probléma megoldásának egyik módja a kényszerszellőztetés alkalmazása. Ennek az intézkedésnek köszönhetően megoldódik a túlzott páratartalom problémája, ugyanakkor nem alakul ki a penész mikroflóra kifejlesztésének feltételei.

Ok # 4 - nedves alagsorok és nedves falak

Gyakran előfordul, hogy a tervezés hibás számítása miatt az esőben az épületek falai vagy sarokrészei nedvesek és fagyosak az év hideg részében.

Ugyanez a probléma a lefolyócsövek hiányában vagy eldugult állapotban következik be. Ha nem figyelj erre, akkor idővel a penészgombák formálódhatnak a falakon.

Fokozatosan a gomba a téglafalon vagy paneleken keresztül nő, és már a helyiségben van. A behatolás még gyorsabb lesz, mint azt feltételezni lehet, ha a téglából repedések vannak, vagy a panelek ízületei nincsenek jól szigetelve.

A penész forrása lehet nedves pincében. Ebben a telepekben kialakul és szaporodik a telepek, majd szellőztető csatornákkal átterjednek az egész házban. A meghibásodott szennyvíz és vízellátás szintén feltétele a gombák kifejlődésének.

Fekete penész, tudjuk hozni az otthoni és magát, nem akarja. Elég, hogy megvásárolja a boltban kenyeret, melyet megfertőzött gabonából kenyér.

Ez a kenyér nagyon gyorsan borított, majd penész. Nem lehet semmilyen esetben: veszélyes az egészségre. Ezenkívül nem alkalmas takarmányozásra.

A műanyag zacskóba kell csomagolni, majd egy kültéri szemetesládába küldeni.

A fekete penész elleni küzdelem finomságai

Ha találsz egy fekete szerszámot a lakásodban, késedelem nélkül kell foglalkoznom egy ilyen szomszédsággal. A hosszabb telepek az otthonában találhatók, annál nagyobb károkat okozhatnak az egészségre, és annál nehezebb lesz a túlélés.

Szükséges azonnal fenntartást tenni, hogy az antibakteriális szerek alkalmazása a penész elleni küzdelemben nem segít. Ezek a gyógyszerek úgy vannak megtervezve, hogy megölik a baktériumokat, nem gombákat.

Meg kell küzdenie a penész parazitákkal, amelyekre speciális gombaellenes szerekre van szükség.

Kiváló és nagyon hatékony módja annak, hogy megszabaduljon a penésztől, hogy a szobát UV lámpával kezelje. Az ultraibolya sugarak hatása alatt a spórák elpusztulnak.

A lámpa használatakor bizonyos biztonsági intézkedéseket kell követni: vegye ki a háziállatokat a kezelt helyiségből, beleértve a madarakat és az akváriumi halat, és távolítsa el az összes élő virágot a szobából.

A penészgombák kezelésére más módszerek is léteznek:

 1. Ha a penésztelepek olyan különleges tárgyakon találhatók, amelyek elhagyhatók, azokat a házon kívül kell eltávolítani. Oldja meg a régi tapétát, penészes textíliákat vagy szennyezett gitt.
 2. Minden olyan építési és befejező keverékben, amelyet magánház építésénél vagy lakása javításánál használnak, speciális gombaellenes szereket és antiszeptikumokat kell felvenni. Gyakran előfordul, hogy a penész a konyhában és a fürdőszobában gyökerezik. Tehát a habarcsot különös figyelmet kell fordítani.
 3. A gombák által érintett területeket speciális ipari készítményekkel is kezelhetjük. A távollétüknél fogva használják azokat az eszközöket, amelyeket minden hostess megvan.

Ha penészfoltok jelentkeznek a nem porózus felületeken, például csempe vagy tükör esetén, akkor megszüntessék ezeket a népszerű anyagokat: fehérítő fehérítőt, ammóniát, boraxoldatot vagy ecetet.

Alkalmazhat hidrogén-peroxidot az érintett felületre, és 15 perc elteltével mossa le a területet vízzel. Kiváló szódabikarbóna is bizonyult.

A helyzet bonyolultabb a gipszben levő telepek megjelenésével: az egész érintett részt mechanikusan el kell távolítani. Jobb, ha ez egy fém ecsettel történik.

A kaparás a szerszám teljes mélységén történik. A csempecsuklók éles eszközzel is tisztíthatók.

Ajánlatos a tisztított felületet egy ipari hajszárítóval szárítani és antiszeptikus kezeléssel kezelni. És nemcsak a szerszámot eltávolító területet, hanem a szomszédos felületeket is meg kell vizsgálni.

Bármelyik fent felsorolt ​​módszert választja, fontos, hogy a penész megsemmisüljön, vagy legrosszabb esetben eltávolodjon a lakásból. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a megjelenését. Ez túl veszélyes szomszédság, amely mindenképpen meg kell szabadulnia.

Biztonsági intézkedések szükségesek

Tekintettel arra, hogy a viták részecske önmagában penész és toxinokat bocsát ki lehet osztani a légáramlást a szándékkal, hogy harcolni a gomba-, meg kell védeni a légutakat és a bőrt a nemkívánatos érintkezés:

 • Ne hagyja figyelmen kívül az ilyen egyéni védőeszközöket, mint légzőkészüléket, vízálló kesztyűt és védőszemüveget.
 • Ahhoz, hogy a viták már eltávolították az egyik felületén, nincsenek hozzászokva, hogy a többi felület a bútorok és a padló kell lefedni viaszosvászon, amelyek nem sajnálom, akkor dobd el, vagy műanyag csomagolást.
 • Mindaz, amit a tisztításkor ki lehet venni a helyiségből, jobb eltávolítani őket. A fürdőszobában lehet például mosogatóköpeny, ecset, törölköző és függöny.
 • Ha a helyzet súlyos, és a penész sikeresen elkapta a nagy területeket a helyiségben, minden olyan tárgyat, amely képes gombaspórákat kapni, be kell fésülni. Válasszon vastagabb filmet a védelemhez. Nem célszerű menteni az egészségedet: akkor többet fognak gyógyszerekre fordítani.
 • A tisztítás során semmilyen esetben sem kapcsolja be a ventilátort. A spórák könnyen elterjedhetnek a helyiségben, és egyszerűen nem lesz üdvösségük tőlük: váratlanul a leginkább helytelen helyeken nyilvánulhatnak meg.
 • Ne használjon háztartási porszívót a gombák telepének eltávolítására. A spórák maguk vagy a toxinok a háztartási készülék belső felületére juthatnak. A porszívókkal kapcsolatos viták nem halnak meg, hanem egyszerűen várják a szárnyakat és megfelelő feltételeket a kolóniák újjáéledéséhez.
 • De a szárító, ha a házban van ilyen eszköz, akkor kapcsolja be. A szárított levegő megfosztja a mikroorganizmusoktól a folytatás lehetőségét.
 • A szennyezett terület tisztítása után minden rongyot, kefét, kesztyűt és filmet légtelenítővel kell eldobni.

A penész elleni küzdelem - elkerülhetetlen esemény abban az esetben, ha a penész már elkezdődött. De sokkal jobb megakadályozni annak előfordulását, anélkül, hogy feltételeket teremtene a gombák telepeinek kialakulásához.

Fekete penész a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni?

Fürdőszoba - ez a lakás egyik legsötétebb, nedves, meleg és rosszul szellőző területe. És ezek a körülmények különösen alkalmasak a penész megjelenésére. És ha ezzel a komoly problémával szembesülsz, a lehető leghamarabb meg kell szabadulnod a fekete formából a fürdőszobában.

Mi a veszélyes fekete penész a fürdőszobában?

A veszélyes penészgomba - a fekete penész - nagyon káros az emberi egészségre. Ha időben nem szabad megszabadulni a penésztől, az ilyen lakásban élők hörgő asztmát, allergiás rhinitist vagy candidiátest alakíthatnak ki.

Leggyakrabban a fekete szerszám a falakon és a mennyezeten helyezkedik el a fürdőszobában. Hosszú ideig nem képes magát érezni és láthatatlanná válni. De fejlődésének kedvező feltételei esetén: a fürdőszoba rosszul szellőző, meleg és nagyon nedves, és a fekete forma kezd erőteljesen szaporodni. Ez a gomba lazán kapcsolódik a mennyezet és a falak felületéhez, így könnyedén el tud távozni. És egy ember légutakba való bejutása esetén ez a gomba számos betegséget elhagy.

Fekete penészgombák

Lehetőség van arra, hogy eltávolítsák a fekete fóliát a mennyezetről és a falak faláról gombaellenes szerekkel. De először ki kell venni a gipsz felső rétegét. Ezután egy ilyen helyet szárítószárral kell szárítani. Most használhatja az eszközt a gomba elpusztítására. Amikor a munkát emlékezni kell. hogy a fürdőben levő levegő száraz legyen, ezért jobb, ha nem kapcsolja be a vizet. Meg kell dolgozni egy légzőkészüléket és kesztyűt.

A réz-szulfátot a penész eltávolítására használják, de ne feledje, hogy mérgező. A vastag réteggel ellátott oldatot ecsettel viszi fel a penészes helyekre. Néhány óra múlva ezeket a helyeket meg lehet mosni és szárítani, és a fürdőszobát szellőztetni.

Eltávolíthatja a fekete szerszámot a fürdőszobában fehérítővel. Az elkészített vízoldatot fehérítővel 1:10 arányban kell felhordani a gomba által érintett helyeken kefével vagy szivaccsal. Ezután a helyiséget szellőztetni kell.

Van egy olyan gyógyszer, a Renogal, amely nemcsak a falakon, hanem a fürdőszobai csempe ízületében is sikeresen küzd a fekete formákkal.

Használhatja és népi jogorvoslatok a gomba eltávolítására a fürdőszobában. Ha a vízszintes felületek érintkeznek, öntsük őket szódával és öntsük az ecetet a tetejére. A hab feloldása után mosogatószerrel lemoshatja a helyet.

Nem rossz a gomba és a teafa olajjal. Két teáskanálnyi olajat vesz fel, hígítsa őket két pohár vízben, és dolgozza fel a szükséges helyeket az adagolóból. Öblítsük ki a keveréket nem szükséges.

A gomba a fürdő falain. Hogyan kell kezelni a penészt?

Nyilatkoztunk háborút a gombákról (penész).

Rengeteg ember, aki nem nagyon komoly, első pillantásra a probléma nem egyértelmű gyanús sötét foltok a falakon. De ha mélyebbre nézel, a pincékben, a fürdőszobákban vagy a nappaliban előforduló hasonló foltok jelentős bajhoz vezethetnek a jövőben: penészgomba, magas páratartalom és rossz szellőzés a szobában. A penész egy egysejtű gomba kolóniája, amely spórákból fejlődik ki, amelyek "konzervált" állapotban nagy mennyiségben jelen vannak a levegőben. A spórák "felébrednek" az intenzív reprodukcióhoz, amint kedvező feltételek mutatkoznak: magas páratartalom és hő.

A gombák okai (penész).

Nedves felülettel, fával, kővel vagy betonnal érintkezve a gomba spórái csíráznak a legfinomabb szálakkal. Az ilyen gombák megjelenésének és elterjedésének ideális feltételei a következők: hőmérséklet + 20 ° C (egyes fajták nullára vagy nullára nullára nőhetnek) és 95% feletti relatív páratartalom mellett. Általánosságban elmondható, hogy a káros gombák létfontosságú aktivitásának megteremtésének lehetősége nem kevés. Ez elsősorban a nedvesített alapok falain lévő nedvesség kapilláris szívása. Ez különösen a régi épületekben gyakori a vízszigetelés hiánya miatt. A modern otthonokban a penészgombák leggyakoribb oka a sarkok hővezető képességének növelése és a véghelyiségben lévő további hőveszteség az épületen belül elhelyezkedő rang és file miatt, az utcai külső falak megnövelt területének köszönhetően. Szintén meg kell mondani egy másik, saját országunkra jellemző sajátos körülményt - a tavaszi fűtés korai leállítását és az ősszel történő bekerülés késleltetését. Kedvező feltételeket teremt a gombák kifejlődéséhez. Nos, természetesen a műanyag ablaktechnika hatalmas bevezetése, amely a zajtól és a hő megtartásáért izolálódik, megzavarja a természetes szellőztetés folyamatát, és hozzájárul a magas páratartalom kialakulásához.
Normális a kényelmes emberi lét számára, a páratartalom 70-80% tartományban van. Ha a tér, a ház vagy a szoba magas páratartalom (házi növények, állatok, a gyakori mosás jelenlétében kisgyermekek, a hűvös szobákat magas nedvességtartalmú külső, nem egyenletes melegedése helyiségek, rossz szellőzés, és így tovább. D.), A nedvesség lecsapódik a megfelelő helyeken. Az ilyen helyek a penészgombák megjelenésének és gyors reprodukciójának jövője.

Milyen gombák elrontják az életünket.

A gombák háromféleképpen oszthatók meg: penész, kék gombák és rothadás gombák. A penészgombák betonra, festékre vagy kőre nőnek. Fekete, barna, kék vagy zöld foltokat vagy pontokat nézhet. Vannak olyan izzó, foszforeszkáló gombák is, amelyek nem szörnyűek a homlokzathoz. A formák szinte teljesen elpusztítják az építési és befejező anyagokat, és egyre gyakrabban kényszerítik az épületek javítását és néha újjáépítését.
A kék gombák befolyásolják a fa szálát, és egy faház felülete egyáltalán nem festett egy nemes szürke-kék színben. A kék kár nem csak esztétikai. Ez könnyen behatol a festékfilmen, és ez egyfajta "vízvezetékeket" hoz létre. Megnyitja az utat a víz behatolásához, ami viszont növeli a fa nedvességtartalmát. Ezután semmi sem akadályozza meg a szomszédság és a penész behatolását és konszolidációját. Különösen kitéve a kék fenyőnek.
A rothadó gombák kizárólag a fa hatását támadják meg. Rot van többféle - bakteriális, barna és fehér.
A bakteriális rothadás korrodálja a fa belsejét. Az érintett anyag észrevehetően szürke vagy sötét, erőssége jelentősen romlik - a baktérium a cellulóz helyi bomlását okozza. A fehér rothadás nemcsak a cellulózt, hanem a lignint is tönkreteszi, ezért a fa színe nem változik sokat. A barna rothadás okozza a fa hasadását. A fehér házat gomba a faház legvadabb ellensége. Egy hónap alatt négy centiméteres tölgy padlót "eszik", így a múltban a falvakban a kunyhó, amely elütötte ezt a gomót, azonnal égett, hogy megóvja a többi épületet a fertőzéstől.
Amikor nedves rothadás jelenik meg az anyagon, sárgás, sötétbarna és sötét színű csíkok jelennek meg, repedések következtében. Ha száraz, az érintett fa barnul, zsugorodik és hamarosan elkezd feltörni a szálak mentén és át.
Van egy másik fajta rosszindulatú mikroorganizmus, amely a területedre hivatkozik - actinomycetes - a gombák és az algák közötti kereszt. Nem csak a megjelenést károsítják, hanem a rostokat is elpusztítják, valamint a fa lágyulását okozzák, ami helyrehozhatatlan kárt okoz a fa szerkezetekben.
Miért kell mindezt tudnod? A kártevő hatékony kezelése. Végül is, ha a nedves rothadás elleni küzdelemre szánt vegyszereket használunk, például száraz rothadás esetén, ez pontosan ellenkező eredményhez vezet: a gomba gyorsabban növekszik. Ezenkívül van egy másik komoly kártevő, amely kéz a kézben jár a gombákkal - a virágzás. Ez egy fehér, kevésbé színű, só vagy lúgos plakett, amely a falakon történik, amely oldhatatlan szulfátokon, karbonátokon és szilikátokon alapul. A víz mozgása az anyagban lévő sókkal együtt alakul ki. Száraz időben a só fagymentes oldata a sziklafelületre rohan. A víz elpárolog, és a sók kristályosodnak, és a falon fehér virágzásként maradnak. A beton és a tégla homlokzatát, valamint a bélelt stukkót vagy márványt általában érintik. Ugyanez a kristályosodás fordul elő az anyag belsejében. Az anyag pórusaiban növekvő kristályok elkezdenék a pórusfalakat összekötni. Ennek eredményeként repedések jelennek meg, és az anyag összeomlik.

Az emberi egészségre ártalmas gombák.

Megjegyzés: a penész nem csak veszélyes, és nem annyira az épület szerkezetét, mert káros az emberi egészségre. A légzőszervi és keringési rendszerben a spórák számos betegséget okozhatnak. Ezen túlmenően a szaporítás során a formák illékony szerves vegyületeket bocsátanak ki, amelyek felelősek az adott szagért és nagyon egészségtelenek. A következmények eltérőek lehetnek. Először is nehéz diagnosztizálni és kezelni kell a bőr allergiás betegségeit (dermatosis, mikózisok) és légúti traktusokat (csecsemő orr, köhögés, bronchiális asztmáig). Amellett, hogy az izom-csontrendszeri vagy ízületi-reumás megbetegedések, az ismeretlen eredetű fejfájás, hányinger, szédülés, sőt kimerültség. Feltéve, hogy ez a csapás, mindenekelőtt a gyermekek, az idősek és az emberek a gyengült immunitás.

Hogyan védekezhet a gomba "támadása"?

Mindenekelőtt meg kell határozni a "fejfájás" megjelenésének okát bizonyos helyeken, és mérlegelni kell a megnövekedett páratartalom megszüntetésére irányuló intézkedéseket. Ugyanakkor tudnia kell, hogy a fűtés és szellőzésnek a tervezési szabványok szintjén kell működnie, a szobák falainak szigorúan a termikus ellenállásnak kell megfelelniük, és a fűtőberendezések helyesen vannak elhelyezve a végtermekben.
Kezelje a kis foltokat hidrogén-peroxiddal vagy ecettel az első sürgősségi intézkedésként.

Csak "csuklós" műanyag ablakokat szereljen fel és szellőztesse a helyiséget, teljesen kinyitva az ablakokat.

Ne zárja szorosan a fürdőszoba ajtaját, így helyet hagy a hőmérséklet és páratartalom kiegyenlítésére.

A szennyezett felületek kezelését speciális eszközzel végezze, szükség esetén beton (tégla) felületre.

Ha az alagsorról beszélünk, akkor az aljzat vízelvezetésére és vízszigetelésére sor kerüljön az olvadék és a talajvíz ellen.

Folk jogorvoslatok a penészgomba elleni küzdelemhez:

a felületet kreozotokkal kezelik;

egy oldatot, amely 10 liter vízben 1-1,5 kg nátrium-fluoridot vagy 1 kg réz-szulfátot vagy 1,5 kg vas-szulfátot tartalmaz. Lehetőség van egyidejűleg a vas és a réz-szulfát (mindkettő 0,5 kg-os) befecskendezésére;

egy oldatot, amely 10 l vízben 0,5 kg rézszulfátot és 1,5-2 l ecetsavat tartalmaz;

egy oldatot, amely 10 l vízben 0,9 kg boracsot, 0,4 kg bórsavat és 1,4 liter ecetet tartalmaz.

Az elkészített oldatot 50-70 ° C-ra melegítjük, és ecsettel permetezzük fel vagy alkalmazzuk azokon a területeken, amelyekre a gomba hatással van. A fa kiszárad, és egy hónap elteltével megismétlik a kezelés; Az antracén olaj mélyen behatol a fák pórusaiba, és teljesen elpusztítja a gombát, de az ilyen kezelés után a fa csak néhány év elteltével folt.
Egyéb érintett építőanyagok ajánlott rézszulfát, irodai ragasztó vagy karbamid kezelésére. Azonban a népi jogorvoslat csak átmenetileg megállítja a penész növekedését.

Hogyan lehet eltávolítani a gomba a fürdőszobában

A jó fürdőszoba nem csak drága vízvezeték és gyönyörű felületek, hanem tiszta és jól karbantartott. Jó állapotban és rendben tartása nem annyira egyszerű, és a sok probléma közül a leggyakoribb a gomba. Miután megjelent, képes legyőzni a legdrágább és kifinomult fürdőszobát. De ez csak a fele a fáradtságnak - a gomba még mindig komoly veszélyt jelent mindazok egészségére, akik egy lakásban vagy házban élnek. Ugyanakkor nem könnyű megszabadulni tőle - a mikroorganizmusok néha hatalmas vitalitást és ellenállást mutatnak mindenféle hatással szemben. Ezért számos házigazdának és hostessnek rendkívül fontos és fontos a probléma, hogy hogyan lehet a gomba a fürdőszobában.

Hogyan lehet eltávolítani a gomba a fürdőszobában

Hol jelenik meg a gomba a fürdőszobában és hogyan ismerik fel

A levegőben lévő legtisztább és legtisztább lakásban is van bizonyos mennyiségű gombaspórák, amelyek "konzervált" állapotban vannak. De ez csak addig, amíg meleg és párás környezetbe nem kerülnek, ami kedvező számukra. Ha a körülmények megfelelőek, a penészgombák kolóniái kezdik kifejlődni a spórákból. A mycológusok számos nemzetségbe és még nagyobb fajszámba sorolják őket. De egy olyan személy számára, aki csak alapvető biológiai tudással rendelkezik, a különböző gombák közötti különbség csak a színeikből áll, amelyek az alábbi táblázatban láthatók.

Fekete penészgombák

Táblázat. Mi lehet a gomba a fürdőszobában?

Kék és kék zöld

Elképzelése a penész megjelenésének a fürdőszobában nem nehéz - ez plakett fekete, szürke, kék, barna és egyes esetekben fehér. Az érintés (érintse meg a gomba csak kesztyű) úgy tűnik, bolyhos. Leggyakrabban a csempék és a mosogató vagy a fürdő ízületei között a falhoz tapadó varratok jelennek meg. Súlyos esetekben a gombák telepei csak a falon vagy mennyezeten helyezkednek el a szobában. Gyakran a penész a fürdőkád vagy a mosógép alatt van - sötét, meleg és nedves hely rendkívül vonzó a gombaspórák számára. Mikroorganizmusok is megjelenhetnek a fal díszítése alatt, lazán a beton mellett.

A gomba a fürdőszobában, amit a javítás alatt találtak az eltávolított csempék alatt

A külső jelzéseken kívül a gomba felismerhető a szag által - a fürdőszoba kezd enyhén nedves, mohó és alagsá válni. Az ilyen "ízt" valami mással összekeverni lehetetlen.

Fontos! Bizonyos esetekben a fürdőben a gomba jelenlétének közvetett jele gyakori fejfájás az apartmanok vagy egy magánlakás lakói körében.

A fejfájás a gomba egyik jele.

Gombák a fürdőszobában

Így találtál a penészt a fürdőszobádban. Most meg kell érteni, miért tűnik ott - különben a gomba eltávolítása a következményekkel küzd, de nem az oka.

Gombák a fürdőszobában

Számos oka lehet annak, hogy a forma és a fal és a fal közötti csempék vagy csuklópálcák megjelenhetnek a penészen:

 • magas páratartalom;
 • a természetes fény hiánya;
 • magas hőmérséklet a szobában;
 • a nehezen elérhető és sötét helyek jelenléte;
 • a légkeringés problémái.

Most nézze meg a penész okozta okokat részletesebben.

Először is, a gomba nedves környezetre van szüksége. A fürdőszoba teljes mértékben kielégíti ezt a követelményt - mindig van valami, ami kapcsolódik a víz (zuhanyzó, mosógép, mosogató, és a kombinált fürdőszoba - és még a WC). A szárazság egy ilyen helyiségben rendkívül ritka esemény. Ezenkívül a magas páratartalmú helyzete súlyosbodhat a szivárgó vízvezetékek és vízcsövek által, amelyeknél a kondenzvíz leesik.

A gomba nedves környezetben van.

Másodszor, a penész nem szeret közvetlen napfényt. Ezért a tipikus magas épületek fürdőszobái nagyon kedvező környezetet jelentenek - nincsenek saját ablakukkal felszerelve, a világítás rendkívül mesterséges. A napfény nem érkezik, ezért nem gátolhatja a penész aktivitását. A vidéki házak és nyaralók esetében a helyzet ritkán jobb - a fürdőszobák ablakai nem túl gyakran vannak.

Harmadszor, a gomba hőre van szüksége. A fürdőszobában nagyon korlátozott helyiség található, ahol fűtött törülközőtartó működik és forró víz folyamatosan használatos. És ahogy fent említettük, nincs ablak. Ezért a fürdőszobában a hőmérséklet nagyon ritkán alacsony, ezért szükséges a formák.

Negyedszer, a mikroorganizmusok számára kívánatos, hogy eldugott és sötét helyek legyenek nehéz hozzáféréssel, ahol képesek lesznek nőni, szaporodni, majd a látható felületre mozgatni, amelyet egy apartman vagy ház tulajdonosa nem észrevehet. A mi esetünkben sok ilyen hely van - a fürdőszoba alatt, a mosógép mögött, mosdó és WC, padló- és mennyezetcsatlakozások csövekkel stb.

Gyakran a fürdőszobában a gombafertőzés fókusza mosógép - a penész a hátsó fal mögött vagy gumi dobos tömörítőben vagy a háztartási készülék belsejében. Ez utóbbit felismeri a gépből kiszivárgó szag, valamint a benne mosott ruhanemű.

Ötödször, a levegő keringése a helyiségben kívánatos a gomba számára. És ha a szellőzés a fürdőszobában nem működik megfelelően, akkor az idő múlásával, nedvesség és hő jelenlétében, a penész minden bizonnyal megjelenik.

Tipp Egyszerűen ellenőrizhető, hogy milyen jó vagy rossz a légkeringés helyzete. Hozjon egy vékony papírlapot vagy illeszkedjen a fürdőszoba szellőzőrácsához. Ha a papírt vagy a lángot nem "fújja" bárhová - ez azt jelenti, hogy a helyiségben a levegő keringése nem kielégítő, szükség lehet egy kényszer szellőztető rendszer felszerelésére.

A vonatot egy gyertyával vagy egy öngyújtóval is ellenőrizheti.

Mi veszélyes a gomba jelenlétében a fürdőszobában

A legnyilvánvalóbb probléma, ami a fürdőszobában kialakul, károsítja a helyiség megjelenését. Amint azt a bevezetőben már említettük, még a finom és drága finomság is elveszíti szépségét, amikor a penész megjelenik. És a legsúlyosabb esetekben a gomba eltávolítása megköveteli a csempe lebontását - sőt, újra meg kell javítania a fürdőszobát.

A penész nagy probléma a vidéki házak tulajdonosai számára - létfontosságú tevékenységük során a mikroorganizmusok fokozatosan lebontják a fa egyes elemeit. Ennek eredményeképpen nemcsak külsőleg romlik, hanem erőssége is veszít, és igen gyorsan - a gomba ebben a tekintetben megkülönböztethető "szeszélyességével". Nem kíméli a penészt és egyéb anyagokat - a mikroorganizmusok el tudják dobni a betonokat, a téglákat és még a csempét is.

Gombák a fürdőszobában

De a fő veszélye a gomba a fürdőszobában nem az, hogy károsítsa a felületeket és az építőanyagokat, hanem azonnali veszélyt jelent az egészsége egész lakói egy lakást vagy házat. A penész két módon érintkezhet egy személyrel - bőrrel való érintkezés és finom részecskék és spórák belélegzése révén.

Ezek a mikroorganizmusok életük során sok toxikus anyagot bocsátanak ki, és a gomba jelenléte a fürdőszobában vezetheti Önt vagy családját a következő betegségekhez:

 • fejfájás;
 • különböző allergiák;
 • asztma;
 • orrmelléküreg-gyulladás;
 • orrmelléküreg-gyulladás;
 • az emésztőrendszeri rendellenességek;
 • a vesék és a máj megsértése;
 • az ízületek betegségei.

A fürdőszobában található különösen káros gombák a gyermekek, az idősek és azok számára lesznek, akiknek a testét más betegségek, a közelmúltbeli működés vagy a kemoterápia gyengíti.

Fontos! Az orvosok a penész és egyéb gombák által okozott betegségeket és betegségeket külön kategóriába osztják - mycoses.

A gomba eltávolítása a cserép varrataiból

Leggyakrabban a fürdőszobában kialakuló formák kis mikroorganizmus-kolóniák formájában jelennek meg, amelyek a csempék közötti ízületek beágyazódásán nyugszanak. Ha ezt időben észleli, akkor a probléma növekedése valamivel többet meg lehet akadályozni. Mechanikusan megszabadulunk egy gombás fertőzés kicsi és sekély fókuszától.

Az interstitialis injektálás fuga néven is ismert.

Ehhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • csiszolópapír vagy fém kefe;
 • gumi spatula;
 • száraz keverék injektáláshoz és kapacitáshoz;
 • lakk és ecset.

Bemutatjuk a gomba ízületek eltávolításának folyamatát lépésről lépésre.

1. lépés: A mikroorganizmusok által érintett helyek azonosítása. Kívánságra több jelölést is létrehozhat egy jelölővel a lapon.

A gomba által érintett helyek azonosítása

2. lépés: A sminkelt ruhával vagy egy fém ecsettel húzza le a régi burkolatot a két csempe között. A munkát a gombák foltjai közelében is el kell végezni, mégis olyan láthatatlan penészesetek találhatók, amelyek még nem nőttek eléggé.

Eltávolítva a régi habarcsot

Az ízületek csiszolása

3. lépés. Végül tisztítsa meg a varrást, ahol a régi habarcs található - mind a gombából, mind a porból, amely a csiszolópapírral végzett munka során keletkezett. Ezután "Belize" -vel dolgozzuk fel, kalácsosítsuk forrasztással vagy legalább egy hagyományos hajszárítóval - a magas hőmérséklet segít "kiégni" a penész maradványait.

Fontos! Ne öblítsük fel a varratokat forró vízzel - ebben az esetben a hőmérséklete nem kielégítő, és a nedvesség nagyon jelenléte csak a mikroorganizmusok túlélését segítheti.

4. lépés: Hígítsa fel a habarcsot. A gumi spatulát használva helyezze rá a csempék közötti varratra.

Összekeverés gumi spatulával

5. lépés: Ha az alkalmazott habarcs száraz - ecsetezi meg a lakkot a lakk segítségével, hogy eltávolítsa a gomba felületét a létezéshez.

A varrat lakkozott

A gomba eltávolítása a fürdőszobában népi módszerek szerint

A modern háztartási vegyi anyagok megjelenése előtt a lakások és nyaralók tulajdonosai rögtönzött eszközökkel küzdenek a fürdőszobai gombafelépítéssel, sok közülük minden konyhában vagy az otthoni segédeszközben. Ezért rövid áttekintést adunk a penészgombák kezelésének népszerű módszereiről.

Ecetet. Az egyik legáltalánosabb eszköz, aminek a konyhában kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy megbirkózzon a kis gerinces kolóniákkal, amelyek a csempe ízületében, a keverő alatt vagy a fürdőszoba és a fal között helyezkednek el. A penész eltávolításához illeszkedik a legegyszerűbb asztali ecetet adalék nélkül.

Az egyszerű ecet jó módja annak, hogy megszabaduljon a kis gombacsíraktól a fürdőszobában.

1. lépés: Kiveszünk egy kis mennyiségű ecetet egy tartályba egy permetrel vagy egy rongyal átitassuk.

Fontos! Az ecet belélegzése során gőzök irritálhatják a nyálkahártyákat - köhögés, orrfolyás, vizes szemek, de nem valószínű, hogy általános testmérgezést okozna.

2. lépés Spray folyadékot vagy rongyot a fürdőszoba problémás területére.

3. lépés: Várjon 60 percet, amíg az ecet megszárad.

4. lépés: A maradékot egy ronggyal vagy merev ecsettel távolítsa el.

Ecet eltávolítás

5. lépés: Mossa az érintett területet egy gomba vízzel, majd törölje le. Miután levegőztetett a szobában.

6. lépés: Hónap alatt ismételje meg az eljárást a fürdő ezen a részén hetente - ez megakadályozza a gomba visszatérését a korábban érintett helyre.

Bleach "White" egy szerszám, amely szinte minden otthonban megtalálható. Nemcsak a nehéz szennyezéssel, hanem a gombafelületen, amely csempe vagy fürdőszobában helyezkedik el. A "Belize" -el való munkavégzés kizárólag gumikesztyűben történhet.

1. lépés: A penészes területek azonosítása a fürdőszobában.

Az érintett területek meghatározása

2. lépés: Kis mennyiségű fehérítőt öntsön a vízszintes felületekre, míg a függőlegeseket egy pamutszűrővel vagy egy "Belizne" bevonattal ellátott ruhával kell megkenni.

Vízszintes felületkezelés

Függőleges felületkezelés

3. lépés: Hagyja a fürdőszobát néhány órára. Ha lehetséges, ne használja ezt az időt.

4. lépés: Szellőztesse a helyiséget és ellenőrizze az eredményeket - A "fehérség" sikeresen eltávolíthatja a gombák kis csoportjait. Távolítsa el a fehérítő maradékokat és maradékokat, majd öblítse le vízzel.

A hidrogén-peroxid 3% -os oldata szintén a népi népi remedy a penész. Használja ugyanúgy, mint az ecetet fehérítővel - határozza meg a fal vagy vízvezeték érintett felületét, dolgozza fel, hagyja megszáradni az anyagot, majd szellőztesse a helyiséget, távolítsa el a gomba maradványait, és minden vízzel kiöblítse.

Hidrogén-peroxid oldat

Fontos! Ne feledje, hogy mind a "fehér", mind a hidrogén-peroxid fehérítőszerek. Ezért egyes anyagokat, amelyek a velük való érintkezés befejeződésével járnak, elvészhetnek színben.

Hasonló elvek szerint egyes tulajdonosok szódabikarbónát és ammóniát használnak. Abban az esetben, ha egy ideig felszólít, ne látogasson el a helyiségbe - az anyag nagyon csípős és kellemetlen szagot okoz, amely fejfájást okozhat. Semmilyen körülmények között sem szabad keverni az ammónia fehérítővel - kombinációjuk eredményeképpen a klór felszabadul, ami gáznemű állapotban veszélyes az emberre.

A fürdőben a gomba elleni küzdelemben egyfajta "utolsó esély" fegyver a kreozot, a sötét, olajos, kátrányos folyadék. A fő alkalmazási terület - talpfák és egyéb faanyagok feldolgozása a rothadás ellen. Oldja fel a kreozot alkohollal vagy olajjal, alkalmazza a fal vagy mennyezet érintett felületére, várjon egy ideig, és alaposan öblítse le vízzel és mosószerrel. Ne feledje, hogy ez az anyag mérgező, mivel a feldolgozás után a fürdőszobában egyáltalán nem maradhat. Emellett a kreozot csak védőszemüvegben, légzőkészülékben és kesztyűben dolgozzon.

Fontos! Ne használjunk kreozot, hogy eltávolítsuk a gomba faanyagot - ott felszívódik és mérgező hatást gyakorol Önre és háztartására a kifejlesztett penész helyett.