Legfontosabb > Csapok

Hogyan tisztítsuk meg a vasfürdőt a sárgaság és a plakett otthon

Az öntöttvas fürdők népszerűek az anyag jó minősége és a hosszú élettartam miatt. De a vízvezeték működésének eredményeképpen öregszik, úgy tűnik, hogy a vízkőzet, a sárgaság és a rozsda jelentéktelen megjelenést eredményez. A házigazda nehéz feladat - visszaadni a tisztaságot és a fehérséget az anyag károsítása nélkül. Hogyan tisztítsam meg a vasból a vasat a különböző szennyeződésekből otthon?

A szennyezés okai

Az öntöttvas fürdõt sokféle szennyezettségnek lehet kitéve. A leggyakoribb vízkő, amely a nagy vízkeménység és a nagyszámú só összetételének jelenlétében jelenik meg. Ha a csapadékban folyó folyadékban magas a mangán koncentrációja, sárga foltok és foltok jelennek meg a fürdőben. Ha nem indul el a sárgaság és a plakett időben történő megszüntetése, akkor rozsdafoltok jelennek meg.

A nem megfelelő gondozás is szennyeződést és különböző károkat okozhat. Így a kemény szivacsokkal és a fémes cölöpökkel ellátott kefék tisztítása vezet a karcolások kialakulásához és a felület egyéb károsodásához.

Háztartási vegyi anyagok

Az öntöttvas fürdő mindenféle szennyezésének megoldására a háztartási eszközök segítenek. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy gondosan olvassa el a kompozíciót. Egyes alkatrészek súlyosbíthatják a helyzetet, és károsíthatják a zománcozott vízvezeték felületét.

Előnyben kell részesíteni azokat a termékeket, amelyek nem tartalmaznak olyan csiszolóanyagokat, amelyek veszélyeztetik a fürdő felületét. Ne vegyen vegyszereket korrozív savakra. A kivételek citromsav, oxálsav és szulfamid. De csak olyan területeken alkalmazhatók, ahol rozsdásodik. Ha ilyen eszközöket használ az egész felületen, a repedések valószínűsége. Ne használjon háztartási vegyszereket klórral, csak a gombák által érintett területek azonnali kezelésére használható.

Hatékony és biztonságos eszköz kiválasztásához gondosan olvassa el a címkét a termékek összetételével. Győződjön meg róla, hogy az öntöttvas kád tisztítására lett tervezve. Fontos, hogy a háztartási vegyi anyagok felületaktív anyagokat (felületaktív anyagokat) és fertőtlenítő funkciókat ellátó adalékokat tartalmazzanak. A színezékek vagy illatanyagok jelenléte a készítményben egészségre káros, és nem károsítja a vízvezetékeket.

A háztartási vegyi anyagok öntöttvas fürdőhöz történő kiválasztásakor előnyben részesítik a géleket vagy krémeket - gyakran használhatók a felület károsodása nélkül. A porok rendszeres tisztításra alkalmasak. Különösen a háziasszonyok kedvelt eszközei: Comet, Cillit, Cif, Amway stb.

Otthoni módszerek

A népszerű módszerek segítenek megszabadulni a plakk és a sárgaság ellen az öntöttvas fürdőben. Ezek rendelkezésre állnak, biztonságosak, nem okoznak allergiát és nem károsítják a vízvezeték felületét.

Soda szóda. Öblítse le a fürdőt a maradék szappan eltávolításához és törölje le egy ruhával. Lágy szivacson, kis mennyiségű szódabikarbónát és körkörös mozgásra törölje a vízvezetéket. Ez a módszer teljesen biztonságos, hatékonyan tisztítja a plakk vagy sárga foltok fürdőjét.

Citromsav (helyben a súlyos szennyeződés helyén alkalmazzák). 250 ml vízben oldjunk fel 1 zsákot. A kapott oldatban nedvesítse meg a szivacsot, és törölje meg rozsdával vagy sárgasággal. Hagyja hagyni 15-20 percig, majd távolítsa el a maradék terméket tiszta szivaccsal. A tisztítás során ne felejtsd el a biztonsági módszereket - használj kesztyűt.

Az ecet segít megszabadulni a mészárlástól. Egy edényben kis mennyiségű 9% -os ecetet melegítsen, áztassa be a ruhát és törölje át a szennyeződés helyét. A tisztítás végén alaposan öblítse le a maradékot vízzel

Nagy szennyeződés esetén egyszerre két eszközt használhat - szódát és ecetet. A két összetevő kémiai reakciója hatékonyan eltávolítja az elszíneződött sárga foltokat és plakkokat. De mivel ez hátrányosan befolyásolja a zománc állapotát, ez a módszer nem alkalmas gyakori használatra.

Hogyan kell lemosni a sárgaságot és a rozsdát?

Továbbfejlesztett szerszámok segítenek megszabadulni a sárgaságtól és a rozsdától az öntöttvas fürdőben:

 • Keverjük össze a keveréket 100 g asztali só és 35 ml terpentin kombinálásával. Az eredményül kapott rozsda vagy sárga helyek kezelésére szolgáló eszközt 5 percig hagyja, majd tiszta vízzel öblítse le.
 • Száraz tartályban egyesítsük a két aktív folyadékot - ammónia és hidrogén-peroxid 2: 1 arányban. Az oldatot rázzuk össze, hogy összekeverjük a fő alkotóelemeket, alkalmazzuk a szivacsra és töröljük az érintett területeket. Hagyja 15 percig reagálni, majd tiszta vízzel öblítse le.
 • Egy üvegedénybe keverjünk 100 ml ecettel és 2 evőkanál. l. sót. A kapott elegyet 65 ° C-ra melegítjük (nem forraljuk), áztassunk egy szivacsot a folyadékban, és töröljük meg a rozsdát és a sárgaságot. Munkavégzés közben ügyeljen arra, hogy gumikesztyűt viseljen. 20 perc elteltével távolítsa el a maradékot folyó vízzel.

Hogyan visszaküldhetem a fürdő fehérségét?

Az egyszerű és megfizethető módszerek segítségével megszabadulhatunk a sárgaságtól és az unalomtól. Töltsük fel a fürdőt tetejére meleg vízzel, adjunk hozzá benzint (100 ml), keverjük össze és hagyjuk néhány órát (nehéz esetekben jobb az éjszakára). A kijelölt idő után öblítse ki a vizet és öblítse le a vízvezetéket.

Egy másik módszer: a hidrogén-peroxidot és az ammóniát azonos arányban keverjük össze. Egy lágy szivacsot öntsünk citromléval és nedvesítsük meg egy oldatban. Törölje le a teljes vízvezeték felületét és hagyja 40-60 percig. Töltsük fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá 0,5 liter ecetet és várjunk még 20 percet. Az összes szennyeződés eltávolításához öblítse le és öblítse le a vízvezetéket.

Lehetőség van az öntöttvas fürdő otthon tisztaságára és fehérségére, rögtönzött eszközökkel vagy háztartási vegyi anyagokkal történő visszaadására. Annak érdekében, hogy ne pazaroljon időt és erőfeszítést a szennyeződés eltávolításánál (lépték, rozsda vagy sárgulás), megfelelően gondoskodjon a vízvezetékről, és rendszeresen végezzen megelőző tisztítást.

Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzást (sárga)

Fürdőszoba - az egyik fontos hely bármely lakásban vagy házban. Ez az a hely, ahol minden nap megtisztítod. A higiénia jelentős szerepet játszik az idős emberek életében. Minden szobához kád vagy zuhanyzó tartozik. Idővel a fürdõ egyre csekélyebb lesz, és ha helytelenül használják, karcolások, repedések és kellemetlen sárgaság jelentkezik. Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzás fürdőjét, kevesen tudják, de ez nem olyan nehéz.

Sárga virágzás okai

A sárgaság jelenléte a fürdő fő jellemzőjében nem ok arra, hogy új vízvezetékeket vásároljunk. A raid rendetlennek és nem esztétikusnak tűnik, és folyamatosan küzdenie kell vele. Mielőtt elkezdené a tisztítást, meg kell találnia az okait.

 1. Gyenge minőségű csapvíz.
 2. Rust.
 3. A vízkő.

Figyelem! A sárgaság egy vagy két napon belül nem jelent meg a fürdőben, hosszú folyamat. Ennek elkerülése érdekében rendszeres tisztítást kell végezni.

Tisztítási módszerek

A fürdő tisztítására szolgáló választott módszer a szennyezettségtől, valamint az anyagtól, amelyből készült. Három fő módja van:

 1. Mechanikai. Ez a megoldás magában foglalja a kád csiszolóanyagokkal való tisztítását dörzsöléssel kemény szivaccsal. Először meg kell nedvesíteni a fürdő teljes felületét vízzel, majd a súrolóporra kell ráönteni és egy ideig hagyni. A termék szárítása után vízzel kell nedvesíteni. Miután alaposan dörzsölje a felületet, és meleg vízzel lemossza a por maradványait.

Sárga virágos népi jogorvoslatok tisztítása

Mindezen módszerek nagyon hatékonyak, de nem mindig alkalmasak. Ebben az esetben a régi nagymama tanácsát kell használnia. Az öntöttvas fürdők tisztítására számos leghatékonyabb megoldás létezik.

 • A szóda egy jó csiszolóanyag, fehérítő hatással. A szalvétát vagy szivacsot nedvesítik szódában és meleg vízben, és ezzel a kompozícióval dörzsölnek sárga foltokat;

Figyelem! Legyen óvatos, mert a szóda megkarcolhatja a fürdő felületét.

 • a citromsav tökéletesen illik a fürdőszobába. Elég, hogy egy zsák citromot 350 ml nem forró vízben feloldjon, és szennyezzen. 20 perc elteltével meg kell tisztítani a port, és öblíteni kell vízzel;
 • A hidrogén-peroxid és az ammónia koktélja csodálatos rozsdásodásgátló. Keverés előkészítése 1 rész peroxid mennyiségben 2 rész ammóniához. A keveréket egy száraz ruhára helyezzük és szennyezzük. Ezután öblítse le vízzel;
 • só és ecet összetétele. 200 ml ecethez adjunk hozzá 4 evőkanál. l. sót, melegítsük fel a keveréket és helyezzük a szennyezett területeket. 30 perc múlva minden mosott;
 • fehérítő száraz formában. Az elegyet 1: 1 arányban készítjük el. A fehérítőt vízzel hígítjuk. Tedd fel a sárga foltokat és állj egy ideig. Ezután mossa le hideg vízzel.

Az akril fürdők tartói alaposabb ellátást igényelnek. Az akrilfürdő tisztításáról itt olvashat.

 1. Állandó mosás meleg vízzel.
 2. Citromsav, oxálsav és ecet felhasználása, valamint akril fürdőkád speciális eszközei. A készítményt felvisszük a sárgaságra, majd hideg vízzel mossuk.

Háztartási vegyszerek használata a sárgaság eltávolítására

A kellemetlen sárgaság a fürdőben segít megoldani a modern háztartási vegyi anyagokat, mert az üzletekben sok és minden választás. Könnyen megtalálhatja, hogy pontosan mi felel meg a fürdőkádnak, legyen az akril, öntöttvas, zománcozott vagy akár fából készült.

A kémiai termékek gyakran tartalmaznak csiszolószemcséket és vegyületeket. Ezért, mielőtt megvásárolná a megfelelő terméket, gondosan olvassa el a kinevezést. Az öntöttvas fürdő tisztításához sok más háztartási szerszámot lehet felvenni, ellentétben az akril példával. Ez a fajta gondosabb és kényes magatartást igényel.

A kémiai összetétel hatása ugyanaz az elv.

 1. Alapok alkalmazása.
 2. Várakozás egy ideig.
 3. Öblítsük le hideg vízzel.

A tapasztalt háziasszonyok azt javasolják, hogy vegyi anyagot használjanak a fürdő lúgos kezelésére. Ez azért van így, hogy semlegesítse az oxidatív folyamatokat, azaz megakadályozza a zománc felülete rozsdásodását. Miután a fürdőt lemossák, szárazra kell törölni.

Biztonsági óvintézkedések

Bármit is használ a tisztításhoz - legyen óvatos. Használjon védőkesztyűt a kézre és kerülje a szem érintkezését. Ha érintkezés történt, alaposan öblítse át a sérült területet vízzel, és forduljon orvoshoz.

Sárga a fürdõben szörnyen néz ki. A rendszeres tisztítás segít megőrizni a hófehér megjelenést. Ez minden kényelmesen elvégezhető. Például háztartási vegyszerek vagy népi gyógymódok segítségével. Fontos, hogy kiválassza a fürdésre alkalmas eszközt. Ellenkező esetben nemcsak nem tisztítható, hanem sérülhet is.

Hogyan kell tisztítani a fürdő a sárgaság és a plakk - az eszközök megválasztása

Ebben a cikkben foglalkozunk a népi és a tároló termékekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a fürdőt sárgaságból, mészből, rozsdásodásból és egyéb plakk-formákból tisztítsuk meg anélkül, hogy károsítanánk a bevonatot.

 • egyszerű szennyeződés - a test mosásakor megjelenik, a bőr és a verejték szappannal keverve, közvetlenül a fürdés után könnyedén mosható szivacsjal forró vízzel;
 • szappan virágzás - marad a samponok, zuhanyzselegek és közönséges szappan után, végül a fürdő zománcára helyezve szürke foltok formájában, a dohányzás (szóda, ecet) eltávolítása;
 • sárga virágzás - a megnövekedett keménységű víz miatt keletkezik, amely a feldolgozás során felbomlik és a kalciumvegyületeket oldó savakkal eltávolítódik;
 • rozsda - a víz magas mennyisége miatt jelenik meg a vízben, elhanyagolt formában az egyik legnehezebb szennyeződés, néha nem jelenik meg.

Idővel megnehezíti a fürdést, mivel repedések jelennek meg a régi zománcban, amelyen keresztül a szennyeződések behatolnak a bevonószerkezetbe. Ebben az esetben könnyebb a helyreállítást megrendelni, teljesen helyettesítve a zománcot, ahelyett, hogy folyamatosan időt és energiát költene a tisztításra.

Általános tudnivalók a fürdéshez és a fürdőzéshez:

 • A fürdő napi takarítása meleg vízzel és folyékony szappannal vagy mosogatószerrel történő mosás után legfeljebb 5 percig tart, de segít megelőzni a tartós sárgulás előfordulását, amelyet savat kell mosni.
 • Próbálja meg tartani a fürdőt száraz, állandó nedvességtartalmú és kis tócskák közelében a vízcsatorna vezet a rozsda megjelenését.
 • A fürdők nem tisztíthatók csiszolóanyagokkal (porok formájában), fém kefékkel és üvegszálas szivacsokkal, amelyek zománcot törölnek és a felület durva. Az alkalmazott termékeknek folyékonyaknak, krémesek vagy gélszerűek kell lenniük, és a szivacsokat puha (konyhai szivacsok, súrolók vagy rongyok) kell lenniük.
 • Tisztítsa meg a fürdőt csak gumikesztyűben, megvédi a kezek bőrét és megakadályozza az allergiát.
 • Nem ajánlott fehérítőt és fehérséget használni, ezek az anyagok tökéletesen fehérítik a felületet, de számos felhasználás után megsemmisítik a zománcot.
 • Sótartalmú anyagokat csak szélsőséges esetekben használjon, először próbálkozzon más módon.
 • Ne hagyja forgácsolni és rozsdásodni az acél kádakban.

Természetes fürdőt mosószerek

1. Szappanoldat. Gyengéd módszer minden anyag fürdésére. Alkalmas napi gyógyszerként, felhasználás előtt elkészítve, és nem tárolható. Szappanoldatot is használhatunk a sav és más agresszív anyagok zománcból történő kiöblítésére.

Keverje össze a szódabikarbóna és a folyékony szappan (szappanos zacskók) egyenlő részeit meleg vízzel, hogy habos anyagot készítsen, majd adj hozzá néhány csepp illóolajat, hogy megszüntesse a szagot (opcionális). A keletkező habot a fürdő felületére kell felhordni, puha szivaccsal vagy ruhával törölni, öblíteni meleg vízzel és törölni egy száraz ruhával.

2. Fogkrém. Összetételének köszönhetően bármely anyag fürdésére használják, de nagyon költséges az egész felület kezelése, ezért helyben alkalmazzák. Fogkrémet alkalmazzon a problémás területen, hagyja 3-5 percig, törölje le rongyot vagy szivacsot, majd öblítse le meleg vízzel.

A nehezen elérhető helyeket meg lehet dörzsölni egy fogkefével.

3. Kalcinált és szódabikarbóna. Ezek puha csiszolóanyagok, amelyek megfelelő használata esetén szinte nincsenek hatással a zománcozott felületekre. A szóda megoldásokat elsősorban a sárgaság, a rozsda és más plakkok ellen kell használni.

Gyenge szennyezés esetén nedvesítse a sárga felületeket vízzel, vigye rá a szódabikarbónát, nedves szivaccsal törölje át a ragyogást.

A szóda hamu része sok boltápolási terméknek, ez egy erős és enyhe anyag, amely megakadályozza a rozsdát és a régi vízkőzetet.

 • keverje össze a kalcium-karbonátot egyenlő arányban az élelmiszerrel;
 • Az elegyet a fürdő nedves bevonata után 30 percig hagyjuk;
 • nedvesítse meg a szivacsot ecetben és törölje le a felületet a szóda eltávolítása nélkül;
 • 40 perc múlva öblítse le az oldatot meleg vízzel és törölje le a zománcot.

Figyelem! A szóda hamu nem alkalmas az akril fürdők tisztítására!

4. Ecet és citromsav. Közös szennyeződés, rozsda és piszok tisztítására használják. A gyenge savak öntöttvas fürdőkben bizonyultak, de más akril bevonatokon is alkalmazhatók.

Ecet fürdő tisztító technológia:

 • bőven nedvesítse meg a papírtörlőket 9% -os ecettel;
 • tegyen szalvétát a fürdő teljes felületére;
 • 3-5 óráig hagyja;
 • tiszta törlőkendők, jól öblítsük le meleg vízzel.

A citromsav a leghatásosabb a hántolt mész és a régi rozsda fürdőjének fehérítésére.

 • feloldunk 30 gramm citromsavat 0,5 liter vízben;
 • használjon puha szivaccsal az oldatot a felületre;
 • 20 perc múlva óvatosan törölje le a fedelet egy ruhával;
 • Bőséges meleg vízzel le kell mosni.

A citromsav helyettesítheti a citromlevet. A gyümölcslevet a rozsdafoltra fel kell itatni, egy mosogatórongyal dörzsölni, 30 perc elteltével törölje le a felszínt egy durva szamócával, amely beleesik a citromlébe, a szennyeződés könnyen törölhető.

5. Só Az asztali só nagyobb súrlódási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szóda, de azért, hogy ne zavarja a zománcot, óvatosan használjon sót a rozsda eltávolítására.

 • sűrű sót és vizet elegyítsen (nagyon súlyos esetekben adj meg terpentinet);
 • csak rozsdát alkalmazzon, 45-60 percig hagyja;
 • Törölje le a területet egy puha szivaccsal és öblítse le hideg vízzel.

6. Száraz mustár. Jól kezeli az általános szennyeződést és virágzást. A mustárt csak nedves felületre kell felhordani, és 30 perc múlva vízzel öblíteni.

A vízkőlerakódás és a rozsda eltávolítása érdekében keverje össze a száraz mustárt a szódabikarbónával 3: 1 arányban, törölje át a problémás területet a kapott termékkel, előre megnedvesített, majd hideg vízzel öblítse le.

7. Ammónia hidrogén-peroxiddal. Segít a makacs rozsda ellen. Mindkét anyagot gyógyszertárban értékesítik.

 • 100 ml ammóniát (10% ammónia) öntse egy edénybe;
 • adjunk hozzá vékony hidrogén-peroxidot;
 • rázza fel többször a kannát;
 • az oldatot tiszta ruhára kell helyezni;
 • kezeli a rozsdás helyeket;
 • hagyja 15 percig, majd folyó vízzel öblítse le.

Kávéházáru tisztítószerek

Különleges folyékony oldatok, gélek és permetezők a mosóvizek mosására hatékonyabban járnak el, mint a népi jogorvoslatok. Nem csak eltávolítják a plakkot és rozsdát, hanem egy ideig védik a fürdő felületét az új piszoktól.

Legnépszerűbb eszközök:

 • "Cif Active" - ​​jól korrodálódik rozsdával és vízkővel;
 • "Comet (Comet)" - gél alakú szer, amely tisztít minden szennyeződést;
 • "Domestos (Domestos)" - jól eltávolítja a sárgaságot a fürdőszobában és a felületet fertőtleníti a klór miatt a kompozícióban, a szerszámot nem szabad 5 percnél hosszabb ideig hagyni, és permetezhető fémalkatrészeken;
 • "Fenolux" - segít megszabadulni a különböző típusú edzett lerakódásoktól, savakat tartalmaz, ezért ne hagyja, hogy a fémre esik.

Figyelem! Az akril fürdők tisztításához csak a bevonásra szánt termékeket (legfeljebb 14 naponként) használhassa: "San Wedge", "Ravak", "Triton" és mások, ellenkező esetben a fürdő használhatatlanná válik. A kiválasztott termék nem tartalmazhat acetont, ammóniát, klórt, alkoholt, formaldehidet, lúgokat és savakat.

A tárolóeszközök használatakor a következő szabályokat kell követni:

 • a szerszámot csak az utasításoknak megfelelően használja, figyelembe véve a dózist;
 • mossa le az anyagot pontosan a megadott idő alatt, ne perederzhivaya rá a zománcra;
 • ne használjon tárolt termékeket hetente többször, minden egyes alkalmazás után jelentéktelen, de károsítja a felületet, előbb-utóbb fürdőre kell helyreállítani;
 • öblítse le meleg, de nem forró vízzel;
 • csak kesztyűt használjon, ne próbálja meg belélegezni a mosószer gőzét.

A leghatékonyabb módja annak, hogy megtisztítsák a sárgaság fürdőjét otthon

Idővel egyre fontosabbá válik a kérdés: hogyan kell tisztítani a sárga virágzás fürdőjét az otthonban. Sok felületet szenved ez a probléma, és még a magas ár és a látszólag jó minőségű anyagok nem mindig mentenek.

Az első hibás a sárga virágzó víz megjelenéséért. Előbb vagy utóbb a víz rossz minősége, amely különböző szennyeződéseket és klórt tartalmazhat, a fürdő felszínén marad. A plakett második oka nem megfelelő ellátás. A fürdőt rendszeresen kell mosni, és erre csak speciális szerszámokat kell használni.

A fürdő elkészítése a tisztításhoz

Mielőtt elkezdené tisztítani a fürdőt, meg kell tudnia, hogy mit csinálnak annak érdekében, hogy ne helyrehozhatatlan hibát tegyen.

 1. Ez a gyártás anyaga nagyon fontos a tisztítószerek kiválasztásában. Az egyik fürdőhöz alkalmas eszköz ellenjavallt egy másik számára.
 2. Semmilyen esetben ne használjon keféket kemény sörtékkel, vagyis fémmel. Az ilyen takarítás után is megmaradt apró repedések tovább növelik a nagyobb megjelenést. Még akkor is, ha ily módon sikerül a fürdőt megtisztítani, valószínűleg rövidülni fog az élettartama. A bevonat megsemmisítésének folyamata megkezdődik.
 3. Nem ajánlott zsíros savakat tartalmazó tisztítószerek használata, különösen ha a kád akrilból készült.
 4. Győződjön meg róla, hogy minden fürdést követően felöntse a felületet termálvízzel, hogy lemossa a szappan nyomát, sampont.

Hogyan kell lemosni az öntöttvas fürdőjét?

A régi lakásokban, ahol hosszú ideig nem volt javítás, öntöttvas fürdő található. Korábban mindenhol használták őket, és eddig sok család szerette ezt az anyagot. A régi öntöttvas kádakat megkülönböztette az a tény, hogy idővel a szennyeződés repedésekké alakult. Most már több modern anyagból készültek, ami gyakorlatiasabbá tette őket. Az utolsó generációs sertés-vasfürdőt olyan speciális összetevők borítják, amelyek nem félnek a hőmérséklet-csökkenéstől, ezért a repedések előfordulása elkerülhető.

Az öntöttvas fürdőnek a makacs szennyeződéstől való tisztítására szolgáló háztartási kémiai áruházban bármilyen oxigéntartalmú anyagot vásárolhat. Azonban sok kompozíció készül otthon, ami jelentősen megmenti a családi költségvetést.

Speciális porok

A vasfürdőt a sárgaságból tisztíthatja, használhatja a szokásos mosóport.

 • kis mennyiségű port alkalmaznak a fürdő felületére;
 • vízben mártott ecsettel az alkalmazott por habos állapotba kerül és ebben az állapotban 15-20 percig marad;
 • az eltelt idő után az alkalmazott készítményt meleg vízzel mossuk;
 • Ha a felületen nagy szennyeződés van, akkor ecsettel távolíthatja el őket.

Szóda hamu kevert élelmiszer minőségű

A fürdõfelszínen a sárgaság, a szóda és az étel keverékében jól tapad a sárgaság.

 1. Egy kis tartályban két szemcsés anyag keveredik egyenlő arányban.
 2. A fürdőt termálvízzel nedvesítik a felület nedvesítésére.
 3. Megszórjuk szóda keverékével.
 4. Az alkalmazás után fél órával a fürdő felületét ecettel és fehérítővel kezeljük és 50 percig hagyjuk.
 5. A készítményt meleg vízzel mossuk.
 6. A felület ragyogásához alaposan törölni kell egy gyapjú rongyot.

ammónia

A következő tisztító megoldás elkészítésével megszabadulhat a sárgaság nyomaitól.

 • egy tartálykeverékben egy evőkanál szódabikarbónát és egy teáskanál ammónia;
 • szivacsot vagy ecsetet használva, az elkészített keveréket a fürdő teljes felületére fel kell használni és fél óráig hagyni;
 • ha az elosztott idő lejárt, az alkalmazott oldatot meleg vízzel mossuk.

Ezzel az elkészített megoldással még a makacs szennyeződést is meg lehet mosni.

Bleach szóda

Erős és régi sárgasági nyomok könnyen eltávolíthatók a következő megoldással:

 1. Egy kis tartályban a szódabikarbóna és a fehérítő keveredik egyenlő arányban.
 2. Az elkészített oldatot felvisszük a felületre és 40-50 percig hagyjuk.
 3. Az idő elteltével a keveréket meleg víz áramával eltávolítjuk. További manipulációk nem szükségesek, mivel minden szennyeződés könnyen elhagyja magát.

Hogyan lehet acélfürdőt tisztítani?

Az acél fürdők könnyebbek, mint az öntöttvasak, de ugyanakkor a meleget is rosszabbá teszik, és gyorsabban lehűlnek. A felület sem tolerálja az agresszív manipulációkat, így elfelejtheti a keféket vas-sörtékkel. A sárgaság nyomainak eltávolítása a felszínről számos olyan megoldás lehet, amelyet könnyen készíthet otthon.

Folyékony mosószer

Sárga nyomokat távolíthat el az acélfürdőből különböző tisztítószerekkel. A fő feltétel az agresszív komponensek hiánya a készítményben. Enyhe szennyeződés még a mosogatószerhez is illeszkedik.

 • az anyag a fürdő felületére kerül, habszivacs segítségével meggyullad és fél óráig marad;
 • az elosztott idő után a terméket hővízzel mossuk le.

A gyengén ragadt szennyeződések egyszerűen eltávolíthatók, ezért nem szükséges erőteljes kémiát használni.

szóda

Lehetőség van a víz és a rozsda nyomait eltávolítani a szódás segítségével, és ugyanúgy megfelel a szokásos élelmiszerek és szódák kezelésének.

 1. A szódát a fürdő nedves felületére helyezzük.
 2. Néhány perccel a felhordás után termikus vízzel mosható, mert nagyon gyorsan jár el.

Folyékony ammónia

Hatékonyan eltávolítja a sárgaság és a rozsda oldat ammónia.

 1. egy pohár vizet adunk hozzá egy teáskanál ammóniát;
 2. az oldatot szivacsra vagy tiszta ruhára helyezzük a fürdő felületére;
 3. 10-15 perc elteltével mossa le. Ezenkívül a fürdőt nem kell tisztítani, a szennyeződés nyomai gyorsan eltávolíthatók az oldattal.

Mi használható a zománcozott fürdő tisztításához?

A legnépszerűbb fürdőmodell zománc bevonattal rendelkezik. Rendszerint jól szolgálják és sokáig nem félnek a magas hőmérsékletektől, és egyszerűen és gyorsan tisztíthatók. Ez a nagyszámú pozitív tulajdonságok listája, amelyet sok család választ.

A zománcfürdõ nem tolerálja a durva kefével végzett tisztítást, és a háztartási vegyi boltban speciális aeroszolok találhatók, amelyek meghosszabbítják a felület élettartamát. Ha komoly piszok jelenik meg a fürdőben, akkor a súrolás érdekében ajánlott a nem merev szivacsokat használni.

De az eszközt, amellyel tisztíthatja a felületet, otthon is főzheti.

Soda szóda

Jól eltávolított sárga nyomokat a zománcfürdő szóda felszínéről.

 1. Előre öntött meleg víz.
 2. A felső szódabikarbózt alkalmazzuk és 10-15 percig hagyjuk.
 3. A kijelölt idő után a szódát meleg vízzel mossuk.
 4. Ha a kívánt eredményt nem sikerült elérni először, az eljárás megismételhető.

Citromsav

A szennyeződések eltávolítására koncentrált citromsavoldatot használhat.

 • vízben oldódó szemcsés anyag;
 • a fürdő felületére felvitt szivacsot használva és 20-30 percig hagyjuk;
 • amikor az idő elfogy, a felületet ezután egy szivaccsal töröljük, majd az oldatot meleg vízzel lemossuk.

Az egyik eljárás, általában, elegendő ahhoz, hogy a fürdőt korábbi megjelenéséig visszaadja.

Háztartási szappan ammónia oldat

Ha az Ön kedvenc fürdőjében erősen eszik sárga nyomokat, akkor eltávolítani őket, előkészítheti a következő tisztító megoldást.

 1. A mosószappant egy pohár tiszta vízbe dörzsöljük, és alaposan keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
 2. 4-5 csepp ammóniát adunk a folyadékhoz és összekeverjük.
 3. Az elkészített oldatba mártott szivacsot használva járjon át a fürdő teljes felületén, különös figyelmet fordítva a nagymértékben szennyezett területekre.
 4. 15 perc után a fürdőt meleg vízzel kezeljük.

További manipuláció nem szükséges, mivel a szennyeződést könnyen le lehet mosni az oldattal.

Egészségügyi tisztítószerek

A fürdõ tisztításához használt eszköz ugyanaz lehet, mint a mosogató és a kályha. Kívánatos, hogy gélkonzisztenciája van. A szerszámot a fürdő felületére helyezzük és 15-20 percig hagyjuk. Miután eltelt az idő, a szennyezett területeket szivacsmal kell törölni a maximális eredmény elérése érdekében A szerszám végén meleg vízzel mossuk le.

Hogyan tisztítsuk meg az akrilfürdőt?

Az akrilfürdő kiválasztása során nem szabad megfeledkezni arról, hogy gondoskodásuk a legnehezebb. A kemény kefék, az agresszív vegyszerek és a csiszolóanyagok nem használhatók tisztításukhoz. Az ajánlások betartásának elmulasztása a fürdőt használhatatlanná teszi.

Mi szigorúan nem használható?

Az akrilfürdő nagyon igényes az ellátáshoz. Annak elkerülése végett, hogy helyettesíteni kell, egyszerre és mindenkorra emlékezni kell, ami azt jelenti, hogy nem szabad tisztítani:

 1. Ammónia.
 2. Aceton.
 3. A formaldehid.
 4. Klór-tartalmú anyagok.
 5. Csiszolóanyagok.

Ebben az esetben, ha úgy dönt, hogy előnyben részesíteni az akril fürdőt, akkor jobb, ha azonnal kiválasztja a legtartósabb modellt. Tehát a piacon kétfajta fürdő található: akril bevonattal és akril lapokból. Az első nagyon hajlamos a repedésekre, így gondoskodni kell róla, hogy egész probléma lesz. Míg az utóbbi sokkal erősebb.

Kémiai megoldás

Ha sárga csíkok jelentek meg az akril fürdőben, akkor nincs sok kísérlet. A tisztításhoz a legmegfelelőbb a speciális eszközök használata:

 • Az Acrylan egy kémiai anyag, amelyet kifejezetten az akril fürdők tisztítására fejlesztettek ki. Lágy összetétele nem károsítja a finom felületet, és lehetővé teszi a fürdő számára, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson. Ezt a szerszámot bármely háztartási vegyi áruházban megvásárolhatja;
 • Bass-tisztító akril felületek. Nagy fürdéshez és zuhanyozáshoz is;
 • hifák - egy univerzális eszköz a fürdőszoba tisztítására, akril felületekhez.

A vegyszerek használatának fontos feltétele, hogy nagyon óvatosan és csak meleg vízzel le kell mosni.

Annak érdekében, hogy a fürdő mindig újnak tűnjön, tisztítás után különleges polírozó vegyülettel kell kezelni.

Videó: hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzás fürdőjét otthon?

Savas oldat

Az akrilfürdő eredeti megjelenését nemcsak különleges vegyszerekkel, hanem népszerű receptekkel is visszaadhatja. Hátmentesít minden sárguló ecet oldatot.

 1. Egy kis tartályban gyenge ecetsavoldatot készítsen.
 2. Írjon be egy fürdőt meleg vízzel és öntsön rá az oldatot.
 3. Hagyja ezt a formát 12 órán át, majd ürítse ki és alaposan öblítse le folyó vízzel.
 4. Miután a habarcsot eltávolították, törölje le a felületet egy puha ruhával.

Ha kisgyermeke van a családjában, fertőtlenítő oldatot lehet hozzáadni a folyadékhoz a fürdő további fertőtlenítése érdekében.

A fürdőszoba az a hely, ahol sok időt töltünk, és azt szeretnénk, hogy mindig tiszta és kényelmes legyen. Nem számít, milyen anyagból készül a fürdő, fontos, hogy rendszeresen és rendszeresen megtisztítsa. Csak egy adott felülethez használható, és nem szabad kísérletezni.

A fenti tippek hosszú távon fenntartják a fürdők megjelenését, attól függően, hogy megvalósultak-e. Ne felejtsd el a fürdőszoba használatának egyszerű szabályait. Ne hagyja hosszasan gond nélkül, és győződjön meg arról, hogy a szoba jó szellőzés.

Fontos megjegyezni, hogy ha a választott fürdő modell nem túl drága, akkor egyáltalán nem szükséges, hogy egy-két év alatt használhatatlanná váljon. Ha követi a gyártó összes ajánlását, évekig szolgálja a családot.

Hogyan lehet megtisztítani a sárga virágzás fürdőjét otthon?

A kemény víz hatásának köszönhetően a plakk, a rozsda és a sárga foltok tisztításához használhatja a háztartási vegyszerek vagy népi gyógyszerek termékeit. A tisztítószerek jól szennyezik a szennyező anyagokat a nagy mennyiségű erős vegyi anyagok miatt. De gyakori használat esetén károsíthatja a zománcot. Folk jogorvoslatok segítenek eltávolítani a környezetszennyezést enyhén.

Még egy új fürdő is be lehet fedni a vízkővel és elhalványulhat néhány hónappal a használat megkezdése után. A megnövekedett páratartalom miatt a zománcban sárga foltok, rozsda és más foltok jelennek meg. Az ilyen szennyezésnek három fő oka van:

 1. 1. Elavult vízvezeték.
 2. 2. A klór és a vas vízben lévő tartalma.
 3. 3. Kemény víz nagy mennyiségű magnéziummal és kalciummal.

A leghatékonyabb mód az otthon szennyezésének kiküszöbölésére fehérecet, meleg víz és szódabikarbóna keveréke:

 1. 1. Rendszeres palackban keverje össze ¼ csésze vizet ecettel és 2 evőkanál. l. szóda. Az edényt rázza fel erőteljesen többször.
 2. 2. Alkalmazza a kapott terméket közvetlenül a piszoktól és hagyja 30 percig. Használjon egy fogkefét a kompozíció eloszlatására nehezen hozzáférhető helyeken, és tegyen nagy szennyeződéseket egy szivaccsal.
 3. 3. Mossa ki a fürdőt bőséges vízzel és szárítsa meg törölközővel.

Az ecet hatékonyan tisztítja az első alkalommal, de ha néhány folt továbbra is fennmarad, eltávolíthatók egy másik eszköz segítségével. Szükséged lesz:

 1. 1. Fehérítőszert és alkoholt egy vödörben oldunk.
 2. 2. A megoldás a foltokra. Gumikesztyűt kell használni, mivel a fehérítő korrodálja a kezek bőrét.
 3. 3. 5-10 percig piszkálja a szennyeződéseket, és tisztítsa meg a felületet szivaccsal.

A makacs piszok népi jogorvoslat segítségével tisztítható. Ez segít a sósavban, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. A savval csak gumi kesztyűben kell dolgozni, ellenkező esetben fennáll a megégés veszélye.

A feldolgozási megbízás a következő:

 1. 1. Fedjük le a keverőket celofánnal.
 2. 2. Nedvesítse meg a ruhát savval és kenje el az összes foltot.
 3. 3. Hagyja a terméket 10-15 percig.
 4. 4. Bőséges vízzel le kell mosni a savat.

A kezelés alatt semmilyen körülmények között sem szabad gyermekeket és háziállatokat engedni a fürdő közelében. A sósav erős szagú. Megmunkálás után a helyiség ajtaját szorosan lezárni kell. A fürdőzés előtt feltétlenül öblítse le újra egy tisztítószerrel a maradék sav teljes levételéhez.

Egy biztonságosabb eszköz a régi foltok fürdőjének tisztítására szóda. A legrégebbi víztározó hófehérre is képes. A tisztítószerek előállításához szükség lesz:

 • szóda és ivóvíz - 2 evőkanál. l. ;
 • ecet - 50 g;
 • fehérítő - 50 g
 1. 1. A szóda teljesen dörzsölje a fürdő nedves felületét, hagyja 10 percig.
 2. 2. Keverje össze az ecetet fehérítővel és töltse fel a szódát.
 3. 3. 30 perc múlva öblítse le bő vízzel.

Ezt a módszert gyakran használják a régi szennyeződések eltávolítására.

Ez a fürdő leggyakoribb típusa. Az ilyen vízvezeték előnye, hogy rendszeres tisztítással kevésbé hajlamos a vízkőképződésre és más szennyeződésekre. Minden szennyeződést rendszerint egyszerű vízzel és szivacsjal lehet lemosni.

Azonban egy gyenge bevonat esetén akár egy állat is megkarcolhat. És idővel a szennyeződés, amely sárga foltot képez, károsodásba kerül. A fürdőben nedvesség következtében a mész betétek keletkezhetnek. Ezért javasoljuk, hogy a vízkezelés után szárazra törölje az összes felületet.

A tisztításhoz csak puha szivacsokat és termékeket kell használni. Háztartási kémia kívánatos havonta legfeljebb 2 alkalommal használni. Az akrilfürdő tisztításához jól illik a népi gyógymódok. Ezek hatékonyan kezelik a szennyeződést, és nem károsítják a felületet a puha hatásuk miatt.

A citromsav segít a plakknak és a sárgaságnak:

 1. 1. A fürdőt meleg vízzel kell kitölteni, és ki kell önteni egy zsákot. Várjon 2 órát és engedje el a vizet.
 2. 2. Bő vízzel öblítse le a maradékokat, és törölje le a fürdőt. Ha nincs benne citromsav, akkor az aszpirin helyettesítheti - 5 tablettát kell szednie.

A tisztításhoz különböző megoldásokat alkalmazhat, amelyeket rendszerint hozzáadnak:

 • szóda;
 • ammónia;
 • hidrogén-peroxid;
 • ecetet.

A legegyszerűbb módja az, hogy dörzsölje a fürdő szappannal és megszórja a szódát rajta. 20 perc múlva mosson le mindent, és szárítsa meg a fürdőt. Előmelegítheti a szódát folyékony szappannal és alkalmazhatja a szennyezést.

A friss foltok jól eltávolítják az alkohol és a peroxid oldatát, egyenlő mennyiségben összekeverik. Az eszközt helyileg kell alkalmazni a szennyezésre, várjon 10-15 percet és puha szivaccsal öblítse le.

Az ecet hatékonyan ellenáll az ellenállóbb foltoknak. A régi foltok tisztítása időbe telik. A fürdőt fel kell tölteni forró vízzel, adjunk hozzá egy liter ecetet, és hagyjuk 12 órán át.

Hogyan tisztítsuk meg a sárga virágzás fürdőjét otthon

A kemény víz, a törött csap- és fürdõhely gyorsan piszkos és tisztátalan. A szappan vagy mészkő a kórokozó baktériumok kifejlődésének tenyésztési alapja, amely káros hatással lehet az emberi egészségre. Hirtelen fejfájás, allergia, bőrkiütés a bőrön - ennek a jelenségnek az oka lehet csak a fürdő piszkos felülete. Ezért különös figyelmet kell szentelni a higiéniai és fürdőhelynek az egész családnak.

A szivattyú tisztítására szolgáló szerszám kiválasztásánál a szennyeződés típusára és a fürdőkád anyagára kell összpontosítania. A régi, sárga foltok fehérítésére olyan savakat kell használni, amelyek károsíthatják a zománcot.

A kád felületét nem szabad dörzsölni keményfém kefével, különösen akkor, ha savas alapú termékeket használnak a tisztításhoz.

Ne felejtsd el a kéz védelmét. Még a leggyengébb vegyi anyagok is súlyos allergiás reakciókat és bőrirritációt okozhatnak. A legjobb a gumi kesztyűben végrehajtott tisztítási műveleteknél.

Sok háziasszony, hogy tisztítsa meg a sárga virágzó fürdőt, használjon ugyanazt az eszközt, mint a WC-vel, de ez téves. Ennek oka, hogy a WC-tál tisztítószerek agresszív savakat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a zománcot. Szintén meg kell tagadni a porokat és az abrazív porokat.

A fürdő minden használatát követően szárazra kell törölni. Egy ilyen egyszerű manipuláció segít megszüntetni a rozsdát.

Az üzletek meglehetősen nagy választékot mutattak be a fürdőszobai tisztítószerekről. Gyorsan járnak el és jó eredményeket hoznak. Azonban tartalmaznak aktív vegyi anyagokat, amelyek károsak az egészségre.

Használhatja a népi jogorvoslatokat - készítsen egy pasztát a fürdők tisztítására az otthon mindig otthonos alkatrészektől.

Ez a leggyakoribb probléma, amelyet a hostess szembesül. A szennyezés a szilárd WC-szappan használatának következménye, amelynek maradványait kemény vízzel kombinálják és a vízvezeték felületén helyezik el.

A felület tisztításának legjobb módja a szappanhab megakadályozása. Ehhez a fürdő minden használatát meg kell tisztítani a habból és a szappanmaradékból.

A fürdőben levő szappan felszámolása érdekében speciális tisztítószert vásárolhat a boltban, és saját maga készítheti el. Ehhez vegyen be 150 gramm szódát és 50 gramm ecetet. Keverjük össze a komponenseket és azonnal alkalmazzuk a szennyezés helyére. 5 perc elteltével törölje le a szennyeződést egy szivaccsal és öblítse le vízzel.

Mielőtt eltávolítaná a rozsdafoltokat, meg kell javítania a keverőket és a csapokat, amelyek ezt a problémát okozzák.

A rozsda eltávolításához a mustár paszta. Ehhez egy száraz mustárban adjunk hozzá egy kis vizet, hogy felhúzzuk. A pasztát rozsdás rétegen alkalmazzuk és 5-6 órán át hagyjuk. Ezután nedvesítse meg a szivacsot a vízben és törölje le a mustárt.

A probléma oka kemény víz. Az ilyen plakk felszámolásához először is külön szűrőket kell elhelyezni a víz lágyítására.

A vízvezeték felületének fehérítésére a mészárnyalat ellenében mosogatószer alapú eszköz készíthető. Ehhez 150 gramm szódabikarbóna, 150 grammos mosószer és 75 gramm ecet szükséges. A kapott masszát a fürdő piszkos felületére kell felhordani és 20-30 percig hagyni. Ezután egyszerűen dörzsölje szivacsot.

Ez az eszköz nem javasolt akril fürdőkben való felhasználásra, mivel a szóda károsíthatja a felületet. Ebben az esetben jobb használni citromlevet vagy ecetet.

Lehetőség van sárga foltok fehérítésére a fürdő felületén. A legjobb megoldás az eljárás száraz fehérítő. Bármely háztartási vegyi áruházban megvásárolható. A port kis mennyiségű vízzel kell összekeverni egy paszta elkészítéséhez. A keveréket sárga színű foltokra helyezzük, és hagyjuk teljesen megszáradni. Ezután öblítse le vízzel.

Ha szükséged van a gyökeresebb módszerek eltávolítására makacs szennyeződés, akkor használjon oldatot sósav. A pamutszövetet meg kell nedvesíteni oldatban és törölni kell a szennyezett helyeket. Ez a módszer csak öntöttvas termékekre alkalmazható.

A sósavval végzett munka, mint más vegyszerekhez, csak gumikesztyűvel szükséges. A krómozott részeket védőfóliával kell védeni, hogy ne sérülhessenek.

Idővel minden fürdő elveszíti vonzó megjelenését - a felület durva lesz, repedések jelennek meg. Ilyen károsodás esetén a szennyeződés nagyon gyorsan felszívódik, és nehéz megoldani ezt a problémát. Az egyetlen megoldás az, hogy rendszeresen mossa le a vízvezetéket és törölje le minden használat után.

A szennyezett felületek jó tisztítószere a szóda paszta. Foltos foltokkal jobb a szóda hamu használata, mivel erősebb lúgokkal rendelkezik. A szódát vízzel hígított állapotban kell tartani, a keveréket szivaccsal kell felhordani és a szennyezett helyeket törölni kell. Egy ilyen paszta nemcsak tökéletesen tisztítja a régi szennyeződéseket, hanem rozsdát is. Ezenkívül a szóda hamu biztonságos az emberek számára, a tisztítást kesztyű nélkül is elvégezheti.

Egy másik módja a régi fürdő tisztításához az ecet és a száraz fehérítő keveréke, amely egyenlő arányban keveredik. Ez a módszer tökéletes a régi öntöttvas vagy zománcozott termékekhez.

Az akril vízvezeték gondos gondosságot igényel. Ennek az az oka, hogy ez az anyag nagyon gyorsan karcolásokkal és repedésekkel van borítva, amelyeket csak restaurálással lehet eltávolítani. Mielőtt fehérítőt és tisztítószereket tisztít, vegye figyelembe néhány szabályt:

 • ne használjon csiszolóporokat - karcolják meg az akril bevonatot;
 • kiküszöböli az erősen korrozív savak használatát, amelyek károsíthatják a fürdőt.

Az akril vízvezeték tisztítására és krémes és pasztell szerszámokra van szükség, az ecetet vagy a citromlé pedig tökéletesen alkalmas a fehérítésre, amelyben meg kell nedvesíteni a szivacsot és törölni kell az akril felületet.

Leggyakrabban a zománcozott öntöttvas fürdőben sárga foltok és csepegések vannak, különösen azokban a helyeken, ahol a folyadék felhalmozódik - a leeresztő lyuk. Ha nem távolítják el őket időben, a rozsda hamarosan megjelenik.

A sárga foltok tisztítására a zománcozott felületen ajánlatos ilyen szerszámokat használni:

 • terpentin;
 • olajfesték-oldatok;
 • sósav vizes oldatát;
 • ecet és szóda keverékét.

A rozsdafoltok ellen az ammónia keverékét használhatjuk hidrogén-peroxiddal - vegyük egyenlő arányban és tisztítsuk meg a piszkos felületet. 30 perc elteltével törölje le újra a fürdőt és öblítse le vízzel. Az öntöttvas felületet tökéletesen tisztítja a szódahajas paszta. Adjunk hozzá egy ecetet a porhoz, és helyezzük a tömeget a rozsdás helyekre. Hagyja 40-50 percig, és öblítse le vízzel.

Lehetőség van megszabadulni a sárgaságtól, rozsdától és a fehér fürdő mossuk. És ehhez nem szükséges drága pasztákat és porokat vásárolni. Használhat ecet, szóda, ammónia, citromsav. Segítenek még a legöregebb szennyezést is. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőkabát megjelenésének megőrzésének legjobb módja az, hogy minden használat után öblítse le, és akkor nem kell eltávolítania a kemény foltokat és a rozsdát.

A sárgaság fürdésének - a 10 leghatékonyabb népi jogorvoslatnak a mosása

Előbb vagy utóbb, még a hófehér fürdő a vízzel való állandó kapcsolatfelvétellel sárga virágzás borítja, ami sok emésztést kölcsönöz a fogadónak. Az a tény, hogy a rozsda szó szerint elfogy a vízvezeték felületére, és ennek következtében nehéz elméleti képzés nélkül megbirkózni vele. Ezért ebben a cikkben úgy döntöttem, hogy elmondom, mit és hogyan tisztítsa meg a fürdőt a bevonatból gyorsan és könnyedén.

A sárga foltok eltávolításának népszerű módjai segítenek a fürdő fehér megjelenésének

Népi kompozíciók sárga virágzáshoz

Jelenleg a háztartási vegyszerek üzleteiben óriási választékot kínál mindenféle mosószer és tisztítószer közül, hogy megbirkózhasson mindenféle rajt és egyéb szennyeződéssel. Rendszerint azonban olyan koptató adalékokat tartalmaznak, amelyek megkarcolják a fürdő felületét vagy toxikus savakat. Ráadásul a jó minőségű kompozíciók ára meglehetősen magas.

A sárga virágzás a fürdőben állandó vízzel való érintkezéskor jelenik meg

Ezért ne rohanjon be a háztartási vegyi áruházba - ugyanolyan hatékony, de biztonságos néptisztító készülékek készíthetők az egyes háziasszonyok konyhájában elérhető "rögtönzött" összetevőkből.

Ezek az eszközök a következők:

A rozsda elleni leghatékonyabb népi módszerek

Az alábbiakban elmondom neked, hogyan kell fehéríteni a sárgaság fürdőjét minden ilyen módon.

1. megoldás: ecet ecettel

Ha orvosságot keres, mint a vasaló mosogatását a sárgaságból, akkor próbálja meg a szódát ecettel. Ehhez szüksége lesz:

 • szóda hamu;
 • szódabikarbóna;
 • ecet;
 • fehérítő.

A fürdő tisztításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kezdje a készítmény első részének elkészítésével. Ehhez keverje össze a szódabikarbónát és a szódabikarbónát (2 kanál egyenként);
 2. majd adjunk hozzá kis mennyiségű vizet a szódához. Az eredménynek pépes következetességnek kell lennie;
 3. dörzsölje a fürdő nedves felületét a kapott kompozícióval és hagyja 15 percig;
 4. akkor meg kell keverni egy negyed csésze fehérítőt és egy negyed csésze ecetet;
 5. a kapott folyadékot a felhasznált nátriummal kezeljük és várjunk 30 percig;
 6. fél óra múlva törölje le a felületet szivaccsal és bő vízzel öblítse le.

A szódavíz szappan segít megszabadulni a rozsdás lerakódásoktól a fürdőben

2. megoldás: szódabikarbóna

Egy másik hatékony megoldás az öntöttvas és fém fürdő zománcozással történő tisztítására a szódabikarbónát szappannal. Használatához az öntöttvas fürdő tisztítása előtt dörzsölje meg a szappant, és egyszeri arányban keverje össze a kalcium-karbonáttal.

Ha a fürdőfelület elhanyagolt állapotban van, adjunk hozzá kis mennyiségű ammóniát a keverékhez.

Az így kapott keveréket kissé meg kell nedvesíteni, és kb. Egy órán át a szennyezett felületre kell felhordani. Ezután törölje le a kezelt területet egy szivaccsal és öblítse le vízzel.

Ammónia vásárolható a gyógyszertárban

3. megoldás: ammónia hidrogén-peroxiddal

Az ammónia hidrogén-peroxiddal régi "nagymamák", amelyeket évtizedek óta teszteltek. Ahhoz, hogy megszabaduljon a sárga virágzásból a segítségüktől, a következőket kell tennie:

 1. 100 ml ammóniát és 50 ml hidrogén-peroxidot elegyítünk;
 2. a kapott oldattal kezeljük az összes szennyezett területet és hagyjuk őket 15 percig;
 3. a meghatározott idő elteltével öblítse le a szennyezett területeket vízzel;
 4. szükség esetén az eljárást meg kell ismételni.

Az ammónia éles toxikus illata van. Ezért a munkavégzés során használjon személyi védőfelszerelést, valamint magas színvonalú szellőzést a helyiségben.

Az asztali ecet segít az akril fürdő tisztításában

4. megoldás: ecettel áztatott szalvéták

Most elmondom neked, hogyan kell lemosni az akril fürdőt a sárgaságról. Mint tudják, ez a vízvezeték gondosabb hozzáállást igényel, mint a fémek.

Ha a fürdõ viszonylag új és nem túl piszkos, akkor csak ecetes ecetszel áztassa a szalvétát, és fedezze le a fürdõ szennyezett területét. Egy óra múlva a szalvétákat el kell távolítani, majd puha szivaccsal törölni kell a kádfelületet.

5. megoldás: citromsav

Sok háziasszony nem gondolja, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt a sárgaságból, és a sárga virágzáskor azonnal citromsavval kezdenek, mivel ez nagyon hatékony megoldás. A rozsda fürdőjének tisztításához tegye a következőket:

 1. meleg vízzel a fürdőben;
 2. majd adjunk hozzá másfél-két evőkanál citromsavat a vízhez;
 3. hagyja el a fürdőt 12 órán át;
 4. egy meghatározott idő elteltével öblítse le a vizet és öblítse le a fürdőt tiszta vízzel;

A sav semlegesítése az ilyen kezelést követően törölje le a fürdőt szóda oldattal, majd öblítse le. Ez megszünteti a felső vízvezeték korrózióját.

A trinátrium-foszfátnak fehér kristályai vannak

6. megoldás: trinátrium-foszfát és hidrogén-peroxid

A trinátrium-foszfát egy gyakori tisztítószer, amely sok háziasszony számára ismerős. Megvásárolható szinte minden háztartási vegyi áruházban. Hidrogén-peroxiddal kombinálva rozsdásodik.

Az eszköz használatára vonatkozó utasítások a következők:

 1. mindenekelőtt a trinátrium-foszfátot vízben kell hígítani. Ehhez írjon be egy három literes vizes korsót, majd adj hozzá négy evőkanál ezt az eszközt;
 2. amikor a trinátrium-foszfát teljes mértékben feloldódik, 50 ml hidrogén-peroxidot fokozatosan öntünk a folyadékba;
 3. a kapott oldatban nedvesítse meg a szivacsot és dörzsölje vele a szennyezett területet;
 4. ha a folt nem teljesen eltűnt, alkalmazza a kompozíciót, és hagyja 10 percig;
 5. akkor a kezelt területet bő vízzel le kell öblíteni.

Rendszerint a rozsda az első alkalommal eltűnik. Szükség esetén ismételheti meg az eljárást.

Az oxálsavat a méhész üzletében lehet megvásárolni

7. megoldás: oxálsav

Egy másik egyszerű, de nagyon hatékony megoldás az oxálsav. Használható az akril fürdő tisztítására is.

Ezt az eszközt az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. Az akrilfürdő kiengedése előtt hígítsuk fel a savat egy-tízes arányban;
 2. alkalmazza az oldatot a sárga felületre, és hagyja abba a munkát három órán keresztül;
 3. majd nedvesítse meg a szivacsot meleg vízben, és törölje vele a kezelt területet.

8. eszköz: tisztítópor paszta

Ha öntöttvas vagy fém fürdő felületét futtatja, saját kézzel készített pasztával tisztíthatja. Ehhez szüksége lesz a következő összetevőkre: