Legfontosabb > Csapok

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a fürdőszoba csempe között? 4 otthoni recept és 6 professzionális eszköz

Ha nem mossa le a falakat és a padlókat minden fürdő vagy zuhany után, előbb-utóbb a csempe közötti csomók piszkosak lesznek. Nedvességet, por-, mész-lerakódásokat tartanak fenn, és néha gomba ülepszik. Szeretné megtanulni, hogyan kell tisztítani a burkolólapok közötti csomókat a fürdőszobában anélkül, hogy extra erőfeszítést tett volna, és hosszú távon tiszta maradna? Elmondom a titkaimat.

Otthoni módszerek

Kezdjük azzal a tanácsadással, amely a gazdaságos háziasszonyoknak szól, akik nem akarnak költeni a drága "kémiai" anyagokat. Bár ennek visszautasítása más okok miatt is elmaradhat. Például allergia vagy a vágy, hogy csak környezetbarát tisztítási módszereket használjon.

A fürdőszoba legveszélyesebb ellensége a fekete penész.

A fürdőszobában a varratok tisztítására szolgáló módszerek a szennyeződés mértékétől és a gomba jelenlététől függenek. Itt vannak a legnépszerűbb házi készítésű receptek.

1. recept - fehér és szóda tészta

Ez egy kiváló eszköz a penész elleni küzdelemhez, amely nemcsak tisztítja és fertőtleníti, hanem fehéríti a varratokat is. De a színes varratok esetében ez nem megfelelő.

Ne felejtse el a biztonsági intézkedéseket tenni: tegye a gumikesztyűt a kezébe és egy gézzsinórt az arcán.

A fehérség helyett bármilyen folyékony klór-fehérítőt el lehet vinni, és annyi szódabikarbónát keverni, hogy vastag, viszkózus masszát készítsen. Alkalmazzuk egy spatulával, és addig hagyjuk, amíg száraz marad.

A tisztítószereket ugyanúgy kell alkalmazni, mint a habarcsot.

Ezután öblítse le vízzel kefével, súrolószerrel vagy a súrolópad kemény oldalával. A lényeg az, hogy a szerszám nem karcolja meg a csempe felületét.

2. recept - ecet, szóda és citromsav oldat

A csempék és a gombák közötti csomók tisztítása nagyon jól segíti a víz, az ecet, a citromsav és a szóda keverékét. Ez talán a legnépszerűbb recept sok háziasszony számára. Hígítatlan 6% -os ecet segít a kisebb szennyeződésben. A permetezőbe be kell önteni, csempézve és 10 perc elteltével lemosni.

3. Recept - folyékony ammónia oldat

Ha nem tudja, hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből és visszaállítani a ragyogást, használja a következő receptet:

 • Adjunk hozzá egy evőkanál ammóniát két liter vízhez, keverjük össze;
 • Az oldatot öntsük egy spray palackba, és rövid időre permetezzük a szennyezett felületre;
 • Várjon 10-15 percet;
 • Törölje le nedves szivaccsal, majd puha ruhával törölje le.
Az ammónia szintén antimikrobiális hatást fejt ki, és megvédi a varratokat a penésztől.

4. recept - forró gőz

Az ideális tisztítási eljárás minden tisztítószer használata nélkül egy gőztisztító használatának tekinthető. Nem csak forró gőz keletkezik, hanem nagy nyomás alatt is.

A gőzfejlesztő gyorsan és hatékonyan tisztítja a közbenső rétegeket.

Az erőteljes sugár meglágyul és szó szerint kiüti a szennyeződéseket a csempe ízületekből. És a magas hőmérsékletnek való kitettség, amely 150-170 fokot ér el, megöli a penészt és a gombát.

De a legszebb dolog az, hogy a tisztítás során nem szükséges kapcsolatba lépni az agresszív anyagokkal, és lélegezni a füstjeit. Az egyetlen biztonsági intézkedés nem az, hogy tegye a kezét vagy lábát forró patak alatt.

Amint látja, az összes leírt módszer valóban nem igényel nagy erőfeszítéseket tőled: nem kell sokáig dörzsölnie, és a saját kezével lehúzza a varratokat. De teljesítményük gyakran elégtelen.

Professzionális eszközök

Ha nem sértheti a háztartási vegyi anyagok használatát, akkor nem feltétlenül szükséges a háztartási alkímia elkészítése és tisztítószer készítése a rendelkezésre álló összetevőkből. Az értékesítésen számos hatékony összetétel található. Nem csak összetett szennyeződéseket tisztítanak, hanem fertőtlenítik a felületeket, és védik őket a plakk és a penész megjelenésétől a jövőben.

Itt vannak a legnépszerűbbek:

Az "Atlas Dolphin" -ot a varrásokra vékony ecsettel alkalmazzák

Alkalmazza vagy közvetlenül a csempe behelyezése és a habarcs feljavítása után, vagy az ízületek tisztítása után. Ezzel a védelemmel a fürdőszobai ellátás gyors és egyszerű lesz.

A legfontosabb dolog nem az, hogy hígítsuk az emulziót, és ne keverjük össze más módon.

A "BOZO" tisztítószer fertőtleníti a felületet

A csempe tisztítása előtt a fürdőszobában vízzel 1: 4 arányban kell hígítani. Jobb kezelni a gombát és a szennyeződéseket, amelyek a varratokba hígítatlan koncentrátumot tartalmaznak.

A Mellerud csempeápolói - a száraz szappannal és vízzel könnyen elmosódnak

Rendszeres használat esetén a kézikönyv 125 ml anyagot javasol egy vödörvízhez.

Ha meg kell birkózni a régi szennyeződéssel, akkor tiszta formában használható. A terméket szivaccsal alkalmazzuk, és néhány perc múlva vízzel lemossuk.

Nem tartalmaz fehérítőt, ezért színezett varratokhoz is használható, elszíneződés kockázatának hiányában.

Ceruza "hógolyó" - visszaállítja a fehérségvarrásokat

Ehhez egyszerűen csak tartsa őket vonalban az összes ízületben. De csak abban az esetben hatásos, ha a szerszámnak nincs ideje betömni a cementhabarcsot.

A melamin szivacs gyorsan törlődik, ha használják, de olcsó

De az ilyen szivacs ára nagyon alacsony, így nem tudsz megmenteni. Mindössze annyit kell tenni, hogy nedvesítse meg vízzel és dörzsölje a varratokat.

Mindezek az eszközök sokkal hatékonyabban működnek otthon. Mi lehet egy plusz. Hátrányokkal azonban a legtöbb gyógyszer bizonytalanságát kell tulajdonítani: csak kesztyűvel és maszkkal dolgozhatsz velük, ami jó levegőáramlást biztosít a szobába.

Bár a fehérség nem tulajdonítható az ártalmatlan folyadékok kategóriájának. Ezért el kell dönteni, hogyan kell mosni a csempe a fürdőszobában, csak te.

Mi a teendő a mélyen behatolt formában

Az összes leírt módszer és eszköz csak háztartási szennyeződéssel és nemrégiben megjelenő penészgéppel foglalkozik. Ha a gomba behatol mélyen a fugázószerkezetbe, használatuk sem ad semmit. Itt drasztikus intézkedésekre van szükségünk.

A kaparó a további feldolgozás érdekében átlátszó öltéseket töröl.

A legjobb, ha teljesen eltávolítani a csempe, tiszta és fertőtleníteni az alapot, és feküdt egy új bevonat. De ez nem mindig lehetséges, a felújítás nem lehet idő vagy pénz.

Azonban nem hagyhatja el a gomba - a penészgombák nagyon veszélyesek az egészségre. Ebben az esetben teljesen ki kell tisztítani az ízületeket a csempe között, és el kell távolítani az egész habarcsot.

Ez egy fárasztó, piszkos, kemény, de szükséges munka. Ezt speciális kézzel vagy elektromos eszközzel végezheti el:

A fél tárcsafúvóval ellátott fúró gyorsan és könnyedén eltávolítja a habarcsot

A munka megkezdése előtt az ízületeket meg kell nedvesíteni, ecettel megsavanyított állapotban, hogy lágyítsa a habarcsot.

Teljes eltávolítása után minden ízületet alaposan meg kell mosni, gombaellenes készítménnyel kezelni és szárítani. Ezután törölje újra.

következtetés

Összegezve a fentieket, a következő következtetést vonhatjuk le: könnyebb a csavart varratok tisztán tartani, mint megpróbálni tisztítani őket a régi szennyeződésektől és a gomba kolóniáitól. Most már nem csak több módot tudsz megmosni, hanem azt is, hogy ne kezdj újra. Ehhez a tiszta és száraz varrások elegendőek ahhoz, hogy olyan védőanyagot dolgozzanak ki, amely nem teszi lehetővé a piszok és a gombaspórák behatolását a habarcsba.

Örülnék, ha az anyag elolvasása és a videó megtekintése közben elhagynád a megjegyzésedet, beszélve a csempe gondozásának módszereiről.

Hogyan és mit tisztíthatja az ízületek között a fürdőszoba csempe, népi és kémiai eszközök

Bizonyára mindannyian néha tanúskodtak minket arról, hogy a csempe lefektetése után az egymás közötti varrások fokozatosan piszkosak lesznek. Ennek oka nem csak a por felhalmozódása, hanem a hely magas páratartalma is. Ennek eredményeként veszélyes gomba és penész jelentkezik a varratokon. Ez nem csak a fürdőszoba esztétikai megjelenését rontja, de a legszörnyűbb, nagyon negatív hatással van az emberi egészségre. Ezért beszélhetünk ma arról, hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és milyen eszközök alkalmasak erre a célra. Megmutatjuk neked több titkot a gomba eltávolításáról a csempecsuklókon, amelyek lehetővé teszik, hogy otthon csináld.

Milyen a habarcs típusa?

A csempék közötti fugák háromféle fugázó fajtája létezik:

 • Portland cement;
 • epoxigyanta;
 • furángyanta.

Az első a legnépszerűbb. Színes pigmenteket, cementet és nedvességtartalmú keveréket tartalmaz. Könnyű dörzsölni és feldolgozni a különböző bevonatokat.

Sajnálatos módon egyik ilyen habarcs sem garantálhatja Önnek a gomba hiányát.

Hogyan tisztíthatom meg a háztartási vegyi anyagok csempecsuklóit?

Amint észreveszi a penész vagy penész megjelenését a csempe varratokon, ne késleltesse, azonnal kezdje el tisztítani őket. Minél hosszabb ideig vannak ott, annál mélyebbre kerülnek a megoldás, és ennek eredményeképpen nehezebb lesz eltávolítani.

Sok a varratok tisztítására használják a különböző háztartási vegyi anyagok használatát. Az oxigénes fehérítő kevésbé mérgező és a leginkább bizonyított.

Vízzel (1: 1) keverjük, majd a szennyezett varratokat összegyűrjük vagy dörzsöljük. A szennyeződés mértékétől függően a fehérítőt 30-60 percig kell hagyni a varratokon. Az oxigénionok mélyen behatolnak az oldatba, a piszkot és a gomba molekulákká válnak. Ezenkívül továbbra is csak a szennyeződéseknek a varratokból történő levágását és a felület száraz felszíneinek megóvását jelenti.

A tisztításhoz fehérséget vagy más tisztítószereket is használhat, amelyeket számos háztartási vegyi áruházban értékesítenek.

Tanács. A vegyszereket nagyon óvatosan kell kezelni. Használatukhoz kézi kesztyűt használjunk, és alaposan öblítsük le a varratokat vízzel a kezelés után.

A penész fertőtlenítésére speciális jelölőt használhat. Ez tökéletesen elpusztítja a szervezetünk számára veszélyes baktériumokat, és tökéletesen maszkolja a varratokat.

Mennyire könnyű megtisztítani a varratok népi jogorvoslatait?

Most elmondjuk, hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe között a fürdőszobában, kizárólag népi jogorvoslatokkal.

 1. Ahhoz, hogy a fehérítőt rögtönözött eszközökkel megtisztítsuk a ráncoktól, meg kell keverni 7 pohár vizet, 1/3 csésze citromlevet, fél csésze szódát és 1/4 csésze ecetet. Használja ezt a fehérítőt nagyon óvatosan. Ügyeljen arra, hogy nyissa ki az ablakot úgy, hogy friss levegő áramolhasson szabadon a fürdőszobába, tegyen kesztyűt és öblítse le az összes ízületet ezzel a megoldással egy régi fogkefével vagy szivaccsal. Hagyja az alkalmazott keveréket a csempe varratokon 10 percig, majd egyszerűen öblítse le vízzel.

Gőz tisztítás

Kérdezd meg, hogyan kell tisztítani az ízületeket a fürdőszoba csempe között a szokásos gőzzel? Igen, nagyon egyszerű!

A gőztisztító használata e célból az egyik leghatékonyabb módszer. A magas hőmérséklet és a vízgőz nyomása alatt a szennyeződésekből származó szennyeződés azonnal eltávolodik a külső részektől. Csak ki kell törölned a már megtisztított felületről. Érdemes megjegyezni, hogy ez a leginkább környezetbarát és biztonságos módja.

Távolítsa el a szennyeződéseket a csempe közötti ízületek mechanikai eszközökkel

Ha időben felkeltette a figyelmét a problémára, és a szennyeződésnek még nem volt időm arra, hogy mélyen belemerüljön a felületbe, akkor a varratok szokásos mechanikus tisztítását használhatja.

Csiszolópapír, óvatosan és lassan tisztítsa meg a csempék közötti összes varratot. Ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg a csempe felületét, és ne rontsa el szép megjelenését. A szennyeződést csak vízzel kell lemosni a felületről. Ez egy viszonylag gyors módszer, amely szintén környezetbarát és egészségre kímélő.

Ha a pillanatot már régóta kihagyták, a szennyeződés és a penész súlyosan belekeveredett a varratokba, és a fenti módszerek nem hoznak eredményt, akkor csak a csempék közötti habarcsot kell megváltoztatni.

Ne kezdje meg a csempe ízületek szennyeződését, időben tisztítsa meg, és időnként győződjön meg róla, hogy a káros gombák nem kezdtek szaporodni a felületen. A fenti módszerek bármelyikével távolítsa el a szennyeződéseket az ízületekről, hogy a fürdőszobája mindig tisztán és frissen világítson.

8 módja a csempék tisztításának a fürdőszobában

A csempe ízületek szennyezettsége a fürdőszobában gyakori és meglehetősen gyakori jelenség. A piszkos plakk és fekete foltok kialakulása a fugázás során a penészesedés eredménye. Az ízületek mesterséges kárpitozásának magas színvonala és a finom pórusú szerkezettel rendelkező legjobb szilikon tömítőanyagok kezelése sem garantálja a penész elleni védelmet.

Az a tény, hogy a mikroszkopikus mélyedések és a gödrök végül felhalmozódnak a por, piszok, szappan és nedvesség részecskéin, ideális környezetet teremtve a mikrobiális környezet kialakulásához. Ezért, ha figyelemmel kíséri az otthoni tisztaságot és gondoskodik az egészségéről, számos hatékony módszert kínálunk Önnek a csempék és a fürdőszoba közötti ízületek tisztítására, amely függetlenül végezhető szakértői segítség nélkül.

A felületi szennyeződés tisztítására szolgáló módszerek

1. módszer - a varratok tisztítása szódával.

A legegyszerűbb és nem drága mód. Ehhez szükség van egy csomag étkezési szódára, egy régi fogkefére és egy nagy ecsettel a fürdő tisztítására. Továbbá az eljárás a következő:

 • nedves varrások vízzel;
 • nagymértékben alkalmazzák a szódát;
 • 1-2 perc elteltével (amikor a por nedvesedik), elkezdheti aktívan dolgozni egy fogkefével;
 • egy nagy ecsettel, nagy mennyiségű szódát alkalmazva a sörtékén, és körbejárja a cserépet a plakett eltávolítása érdekében;
 • majd mindent leöblít vízzel.

Különös figyelmet kell fordítani a fekete foltok helyére. A nátrium-bikarbonát kiváló antiszeptikus és tönkreteszi a gomba 100% -os csíráját.

2. módszer - az ízületek ecettel történő tisztítása.

 • Keverje össze a szódát és az ecetet (9%) egyenlő arányban.
 • Nedvesítse meg az összes varratot oldattal (szórópisztollyal permetezhető).
 • Várjon 5 percet.
 • Kemény kefe a varratok tisztításához.
 • Öblítse le a maradékokat és az oldatot vízzel.

3. módszer - a varratok tisztítása fehérítővel.

Ehhez minden magas klór tartalmú tisztítószer (Fehér, Sanita, Cif, Comet vagy Domestos) megfelelő. További műveletek olyan egyszerűek, mint az előző verziók:

 • nedves minden varrat;
 • ugyanazt a fogkefe fehérítőt kell alkalmazni;
 • hagyja a hatóanyagot 10-15 percig;
 • óvatosan dörzsölje a varratokat ecsettel;
 • mossa le sok folyó vízzel.

Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak fehér fugázásra alkalmas, más esetekben a fehérítőszerek befolyásolhatják a színt.

[attention type = green] Figyelem! Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt, maszkot és szemüveget használ. [/ Figyelem]

4. módszer - a varratok speciális szerszámokkal történő tisztítása.

A háztartási vegyi anyagok közül számos speciális, hatékony eszköz (Silt Bang, Vex, Mildew Romanuver from sano stb.) A fürdőszobákra jellemző plakk, penész és egyéb tartós szennyezés elleni küzdelemre tervezett. Könnyen használhatók és kiküszöbölhetők a mechanikai hatások, de bizonyos biztonsági intézkedéseknek (kesztyűk, maszkok stb. Használata) meg kell felelniük. Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

 • Nedvesítse be a varratokat vízzel szivaccsal.
 • Tegyen detergenst a burkolólapok közötti problémás csatlakozásokra.
 • Hagyja az anyagot 5-7 percig.
 • Tiszta vízzel mosson le mindent.

5. módszer - "home" Silt Bang.

A koncentrált termék, amelyet otthon készíthetünk, igazi robbanóanyag keverék, de még a mély talajokon is jól múlik.

Összetevők: 1,5 liter meleg víz, 150 g szódabikarbóna, 100 ml ecet (7-9%), 25 g citromsav.

Eszközök: szivacs vagy kis kefe, gumikesztyű (kötelező!).

Felkészítjük az oldatot: vízben oldjuk a szódát, citromsavat adagolunk a folyadékba, majd ecetsavat. Minden összetevőt fokozatosan vezetünk be, hogy elkerüljük az erőteljes reakciót a savak és a szóda keverékének eredményeként.

 • az elkészített varratokat ecsettel dolgozzuk fel;
 • hagyja 15 percig;
 • ismételje meg a kezelést és hagyja el a megoldást egyidejűleg;
 • öblítse le meleg vízzel.

[attention type = green] Figyelem! A koncentrált oldat maradványai, amelyek a közös szennyvízcsatorna csatornájába esnek, károsíthatják a vékony gumibetétet. Ezért a maradék keverék öntése előtt vízzel hígítani (1: 3). [/ Figyelem]

6. módszer - a varratok tisztítása hidrogén-peroxiddal.

A hidrogén-peroxid jó antiszeptikus és nem agresszív anyag. Ez a megoldás nem igényel öblítést és megakadályozza a gombák további terjedését. Természetesen a makacs foltok problémája nem oldható meg ezzel az eszközzel, de a közelmúltban megjelent gomba, peroxid kiválóan megrongálódott.

A tisztítóoldat oldatának elkészítéséhez a peroxidot és a vizet (1: 2) kell keverni. A készhabarccsal minden varratot el kell hagyni, és hagyja megszáradni. Nem kell öblíteni.

A 7. módszer - a varrás frissítése vízbázisú festék.

Ha nem távolítja el teljesen a foltokat a fugázó anyagból, az ideális eredményt vízálló vízemulzió segítségével érheti el. Így frissítheti az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és úgy fog kinézni, mint egy nemrég végzett javítás után. A festék kiválasztásánál figyelembe kell venni egy szabályt: a színnek sötétebbnek kell lennie a habarcs két, vagy akár három tónusával. A festés előtti napon a varratokat gombaellenes szerrel kell kezelni (bármelyik hardverraktárban megvásárolható). Festéket ajánlott 2 vagy 3 rétegben alkalmazni.

A tisztítás során a termékek nem segítenek

A csempecsuklók tisztításának sikeressége a fürdőszobában a szennyeződés mértékétől függ. Néha elegendő szóda vagy ecetsav, de előfordul, hogy a fekete és a szürke foltok még a hatásos szerekkel való gondos kezelés után is fennmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a gomba határozottan megalapozza gyökereit, és radikálisan kell cselekednünk.

8. módszer - távolítsa el a habarcs felső rétegét.

Ehhez meg kell élesíteni a csiszolópapírt, és gyengéden törölni kell a gomba hatásait. Ezután a területet gombaellenes szerrel kell kezelni. Ha a habarcs felső rétegének eltávolítása következtében észrevehető mélyedés keletkezik a csempe között, akkor eltávolítható egy új réteges habarcs alkalmazásával.

9. módszer - a régi habarcs teljes eltávolítása és új alkalmazás.

Ez egy olyan bíboros módszer, amely speciális eszközöket és... férfi kezeket igényel. A betoncsavarozó csavarhúzóval vagy egy csiszológép vagy fűrészcsiszoló segítségével távolítsa el teljesen. A repedezett repedéseket mindig oldószerrel fertőtleníteni kell, majd előmelegíteni és új habarcsot kell feltölteni.

Megakadályozzák a penészgombát a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az öntőformák megjelenését a fürdőszobai csempecsatlakozásokon, vegye figyelembe néhány hasznos tippet.

 • A tisztítás után a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni - egy speciális szerszám, amely a mikroporokat lezárja. Ez megakadályozza a gomba bejutását a mikro-fugázó repedésekbe. A folyékony vízszigetelés speciális szaküzletben vásárolható meg.
 • Hogy elkerüljük a gomba kialakulását a fürdőszobában, havonta kétszer meg kell tisztítani az ízületeket a szódaburkolatok között.
 • A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása a varratok között, különösen a fürdőszoba és a csempe között.
 • Rendszeresen szellŒztesse ki a fürdőszobát, és törölje száraz ruhával vagy törülközővel az ízületeket.
 • A gombák egyedi foltjait egy speciális ceruzával kezeljük, amely a háztartási vegyi anyagok osztályaiban található. A ceruza összetételében speciális anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a penészesedést és a gombát.
 • Mosd le a fürdőszobát, hetente, nedves tisztítás ammónia vagy ecettel elég lesz ahhoz, hogy eltávolítsák a spórákat a gomba és a csírák.

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Az ízületek a csempe között a fürdőszobában - a leginkább szennyezett helyet. A legtöbb fogékony a penészre és a porra. És a nedvesség, amely a varrásokra kerül, csak erősíti a foltokat.

A vízkezelést követően a padló és a fal rendszeres mosása nem oldja meg a problémát, mert nem minden háziasszonynak van ideje rá. Ezért a nők arra gondolnak, hogyan kell mosni és tisztítani a piszkos kötéseket a csempe között a fürdőszobában.

Miért kell lemosni a csempe ízületeket?

A varratok mosása nemcsak a fürdőszoba esztétikai és tisztességtelen megjelenése, hanem a háztartás egészségének is fontos gondja. Ott van, hogy a baktériumok és a fekete penész, amely nem kevésbé veszélyes az emberi test számára, a legjobb fajta.

Nagyi receptjei

A csempe már régóta belépett a lakberendezésbe, és a tapasztalt háziasszonyok ismernék a titkokat, hogy nemcsak visszaadják az eredeti megjelenést a cserépnek, hanem eltávolítják az ízületek szennyeződését is. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább bizonyított és hatékony módszereket, amelyek segítik a varratokat a fürdőszobában.

Soda szóda, friss citromlé és asztali ecet keveréke

Az összetevők száma a következő lesz:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • Ecet (9%) - ¼ csésze.

Az összes fenti komponenst 1,5 liter forralt és hűtött szobahőmérsékletű vízbe oldottuk. A citrom és ecet által szelektált sav, amely kémiai reakcióba lép a szódával, fokozott habzáshoz vezet. Annak megakadályozása érdekében, hogy a permet a környező tárgyak elkenődését megakadályozza, a keveréket nyugodt mozgással kell keverni.

Gumikesztyűt kell viselni. Dörzsölje az eredményül kapott terméket a csempe ízületekbe egy régi fogkefével vagy szivacsjal, kemény oldallal. A szerkezet 15-20 perc alatt visszaadja a csempe és az ízületek kezdeti formáját.

ammónia

Az ammónia nem csak tisztítja a csempe, hanem fényes ragyogást is biztosít. A következőképpen kell eljárnunk:

 • két liter tiszta vízben oldjon fel egy evőkanál só ammóniát;
 • permetezzen egy szerszámot minden egyes varraton és csempe négyzeteken egy spray palack használatával;
 • 15-20 percig hagyja;
 • Törölje le a maradék habarcsot és szennyeződést kissé nedves ruhával.

Fehérség és szóda

A fehérség és a szóda két aktív összetevő, amelyek hatékonyan kezelik a penészt is.

A pasztát ezekkel az eszközökkel kell előkészíteni: öntsük a fehérséget a tartályba, és adjunk hozzá annyi szódabikarbót, hogy a megoldás tészta konzisztenciát nyerjen.

A spatulával minden egyes varratot a vegyületgel kezelünk és hagyjuk, amíg teljesen meg nem szárad. Ezután öblítse le vízzel, kefével vagy szivaccsal a tisztítás érdekében.

Ha a habarcs színe nem fehér, hanem más árnyalatú, akkor ez a módszer nem fog működni, mivel a termékben lévő fehérség fehéríti a festéket.

Mivel a fehérség nem csak csípős szagú anyag, hanem klórt is tartalmaz, fontos előfeltételezni a munkavégzés előtti óvintézkedéseket - védje meg a kezét gumi kesztyűvel és az arcát gézkötéssel.

Szóda, citrom, fogkrém, mustár

Ebben az esetben szódabikarbóna, friss citromlé, fogkrém vagy por és mustár keveréke lesz. Az arányok a következők:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • fogkrém vagy por - 1 tk.
 • mustár por - 1 evőkanál.

Öntsön 1 liter vizet a tartályba, és adja hozzá az összes fenti összetevőt a megadott értékekhez. Keverjük össze jól. Szivacs segítségével dörzsölje a szerszámot az egyes habarcsok felületére. 30 perc múlva meleg tiszta vízzel öblítse le.

Forró gőz

Ez azt jelenti, hogy nincs tisztítószer. A gőz tisztítása, amely nagy nyomású gőzt szabadít fel, gyorsan és hatékonyan tisztítja az ízületeket a fürdőszoba csempe között. A forró gőz sugara nemcsak lazítja a szennyezést, hanem leüti az ízületekből, megöli a gombákat, a penészeket és a baktériumokat.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a csempék között háztartási szerszámokkal?

A háztartási áruházakban bemutatott háztartási vegyszerek nem mindig felelnek meg az egészségbiztosítás követelményeinek. A termékekben található számos anyag mérgező.

Ezért minden alkalommal, amikor velük dolgozik, használjon védőkesztyűt és védőmaszkot az arcán. Hogyan kell lemosni a varratokat az alapok megvásárlásával? Melyek vásárolni?

 1. Toll tisztítása. A festéket vízálló alapon töltik. A káros mikroorganizmusok megsemmisülése mellett a jelölő maszkolja a varratokat.
 2. Oxigénes fehérítő. Meleg vízzel 1: 1 arányban keverjük. A szivacs a csempere helyezte a kompozíciót, különös figyelmet fordítva a csempe közötti varratokra. Hagyjon 1-1,5 órát. A fehérítőt alkotó ionok elpusztítják azt a szennyezést, amely mélyen behatolt a varratokba. Könnyű eltávolítani az eszközök maradványait merev ecsettel.
 3. „Fehér”. Használható nemcsak a népi jogorvoslat részeként, hanem önálló anyagként is. A Whitewash a csempe teljes felületének a fürdőszobában történő kezelésére szolgál, beleértve a csempe közötti ízületeket.
 4. A melamin szivacs drága, de hatékony megoldás a látható szennyezés elleni küzdelemben. Azonban nem képes megbirkózni a penészgombával.

A boltok eladják, és más készítményeket tisztítanak a fürdőszoba és a konyhában. Ezek a Sif, Ultrastripper, Mr. Muscle, BOZO, Atlas Dolphin. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően kell használni.

Egy radikális megoldás, vagy ha a penész túlságosan mélyen behatolt

Valamennyi fent leírt szerszám lehetõvé teszi a piszok és a penész megoldását, amely viszonylag korábban jelent meg. Ha a gomba mélyen beleolvad a habarcscsuklókba, radikálisan kell cselekednie.

Rescue kaparó. Ezzel meg kell tisztítani az összes habarcsot. Ideális esetben, ha a szerszám megjelenik a fürdőszobában, akkor cserélje le a cserépet vagy távolítsa el, tisztítsa meg a ragasztót vagy rögzítő oldatot, és tegye vissza. De az idő és a lehetőségek nem mindig erre szolgálnak. De nem hagyhatod, hogy a dolgok haladjanak. A penész veszélyes az egészségre, különösen azokra, akik hajlamosak az allergiás reakciókra és az asztmás rohamokra.

Az ízületek tisztítását megelőzően vízzel és ecettel kell lágyítani. Miután a habarcsot teljesen eltávolították, minden egyes ízületet óvatosan kell kezelni speciális gombaellenes oldattal, majd újra meg kell törölni egy spatulával ellátott vegyülettel.

Kis titkok

A csempe tisztítása saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek befolyásolják a további munkák során használt eszközök megválasztását.

 • Ha a csempe felülete mázas, akkor nem lehet savat használni, különben a csempe elhalványul.
 • A munkák befejeztével a matt csempeburkolatokat mindig védő tulajdonságú masztixokkal kell kezelni. Olyan filmet hoz létre, amely már nem teszi lehetővé, hogy a felület piszkos legyen.
 • A mozaik, mint az üveglap, ellenáll az irritáló hatásoknak. De nem alkalmazhatók az alapokra, ahol nagy mennyiségben alkáli és savas.
 • Csiszolóelemekkel rendelkező vegyületek - szemcsés porok vagy kristályos komponensek formájában, valamint túl kemény kefék használata esetén jobb, ha semmilyen felületen nem használják.
 • Az ízületek fugázóanyagának kiválasztásakor ügyeljen az epoxi alapra. Nem csak a szennyeződésnek ellenállnak, hanem a penész és a penész okozta képződésnek sem.

Annak érdekében, hogy ne kelljen feladni a feladatot, mint hogy lemossza a varratokat a csempék között, ne lusta a fürdőszobát rendszeresen tisztítani. Ezután a szennyeződésnek nincs ideje, hogy a felületbe ejtsen, és a csempe tisztább lesz.

A fürdőszobában lévő csempék közötti ízületek hatékony tisztítása

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában? Ha ez a probléma zavarja, akkor ez a cikk az Ön számára. Itt megtalálja az egyszerű és hatékony tippek listáját. Válassza ki, mi felel meg neked és cselekedj.

Tehát, hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe között a fürdőszobában?

Az első dolog, amit javasolunk, hogy rendszeresen szódabikarbónát használjunk, ami valószínűleg a konyhában van. Ezt a módszert úgy is nevezik, hogy "nagymama módszere".

Szóval, vegyél egy csomag szódát és karot egy kemény eszközzel - egy régi fogkefével. Nem kímélve elaludunk a csempe között a szódavízzel. By the way, az öntés előtt enyhén nedves azokat a helyeket a csempe vagy a csempe között, amit meg fogsz tisztítani. Néhány perc múlva a szóda nedves lesz és habot ad. Itt az ideje, hogy egy fogkefét használj. Akkor ne rohanjon a szóda öblítéséhez, és hagyja 15-20 percig.

Általában a szóda kiváló antiszeptikus. Ő képes megbirkózni a gomba szennyeződésével és spóráival. Ezenkívül a háztartási vegyszerekkel ellentétben ártalmatlan az ember számára. Ezért beszélünk először.

Továbbra is, vegyünk egy nagyobb kefét és sétáljunk a csempe felületen, miután megtisztítottuk a fürdőt a raidből.

Ezután mindent vízzel kell mosni.

A szódát hetente egyszer profilaktikus alkalmazásként elkerülheti a gomba megjelenésével kapcsolatos problémák.

Ha az eljárás után fekete foltok maradnak valahol a varratokon, ez azt jelenti, hogy a penész mélyen behatolt, és másképpen kell cselekednie. De többet erről később.

ecet

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között ecettel? Az ecetsav is megöli a gomba és a penész.

A vizet és az ecetet (9%) egyenlő arányban kell keverni. Spray, vagy ecsettel, alkalmazza a vegyületet a varratokon. 5 perc várakozás után ecsettel tisztítsa meg a piszok varrását. Bőséges vízzel öblítse ki.

Háztartási vegyi anyagok

Azok, akik nem hisznek a szóda és az ecet erejében, háztartási vegyi anyagokat vásárolhatnak.

Néha a fugázó a zsírt vagy a maradék mosószert okozza. Ebben az esetben minden olyan tisztítószer használható, amely megszabadulhat a zsírtól és a mésztől. Próbálja ki a CIF, Fairy, AOS, Silit stb.

Ha penész vagy gomba van, használjon klórtartalmú készítményt, például "Fehérség" vagy Domestos. Miután az érintett helyre helyezte, hagyja öt percig, majd mossa le.

A legjobb megoldás egy speciális eszköz a csempe és varratok tisztításához, például Ultra-Stripper vagy BOZO. Miután ezeket az akciókat használta. ez azt jelenti, hogy az "Atlas Dolphin" folyamat varratokat is tartalmaz. Így megvédi a varratokat, falakat, padlót, és hosszú ideig tiszta marad.

Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, fontolja meg azokat a fontos pontokat, amelyek megtudják, hogyan kell tisztítani a csempe közötti kötéseket:

 • A fehérítő fehérít. Ez a lényegük. És használatuk lehetetlen, ha a fürdő színes csempe és varratok. A fehérítő tönkreteheti a színt. Valószínűleg minden festődik. És lehetetlen visszaadni mindent vissza.
 • A háztartási vegyi anyagokban való munkavégzéshez további védőfelszerelésre van szükség (kesztyű, maszk, ruházat).
 • A háztartási vegyi anyagok gyakran klórt tartalmaznak. A ház szaga lesz. Ha gyermekei és háziállatok vannak, győződjön meg róla, hogy nem otthon vannak, amíg minden eltűnik.
 • Ha allergiás vagy asztmás rohamokról van szó, akkor valószínűleg nem lesz képes teljes egészében elvégezni a munkát a végéig.
 • Ezenkívül a vegyi anyagok maradványai nehezen mossák ki a repedéseket és az ízületeket. A varratokhoz használt gittnek pórusai vannak, ami még ennél is bonyolultabbá teszi a dolgokat. Az allergiás személy számára ez azt jelenti, hogy egy ideig nem fogja tudni használni a fürdőszobát. Ez a helyzet veszélyessé válik az egészségre, különösen, ha a gyerekek a fürdőszobát használják.

Ezért, ha érzékeny a kémia, akkor javasoljuk, hogy használja a "nagymama módszerét", vagy bármely más népi jogorvoslatot, amely egyáltalán nem gyengébb a vásárlás hatékonyságában. Számos recept előnyei. Mi mást tud megmosni a varratokat?

Népi jogorvoslat

Szüksége lesz egy vödörre és 1,5 liter meleg vízre (30-35 fok). Tegyen 6 kanál szódát egy vödörbe. Keverjük. Egy koktélt készítünk külön - egy pohár vízben feloldunk 1 evőkanál citromsavat és hozzáadunk fél csésze 9% -os ecetet. Fontos! Mindezt lassan egy vödörbe öntjük, ahol vizet adunk a szódával. Lesz reakció - a gáz felszabadulása. Mindezt egy nyitott ablak előtt tesszük.

Amit kaptunk, minden varratot felhoztunk. 10 percig hagyjuk, akkor, ha a gyógymód megmarad, újra feldolgozzuk és 15 perc múlva alaposan mossuk le.

A maradék óvatosan az utcára önt. Ha mindezt a WC-kbe vagy a fürdőszobába öntjük, az elkészített termonukleáris keverék károsíthatja a csöveket.

Hidrogén-peroxid

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe a fürdőszobában hidrogén-peroxiddal?

A peroxidot vízzel 1 és 2 arányban kell összekeverni. A peroxid oldatot nem kell lemosni. Talán nem fogja eltávolítani a fekete foltokat, de megállítja a gomba fejlődését. Ez jó antiszeptikus. Csak tedd, és hagyd a varratokat.

Gőz tisztító

Szerencsés vagy, ha van gőztisztítója.

Ha ilyen eszközt használ otthon, akkor könnyen és gyorsan megszabadulhat a piszoktól a varratok felületén. A gőztisztító egy másik előnye, hogy a gőz nem sérti a habarcs szerkezetét, és nem hagy foltokat. A vastag, forró gőz lágyítja a piszkot, és könnyen eltávolítható meleg vízzel megnedvesített ruhával.

Spetsflamaster

Ha bizonyos helyeken nem lehet lemosni a szennyeződést, akkor egyszerűen festeni rajta egy különleges, érezhető tollal.

csiszolópapír

A csiszolópapír segítségével eltávolítjuk a felső réteget. Tiszta habarcs van kitéve. A varratok még egyenletesebbek és simábbak. A csiszolópapírt a gombaellenes kezelés elvégzése után kell használni.

Fontos: ismételten megismételjük - csak a gombaellenes kezelés után dörzsölünk egy csiszolópapírt, és nem korábban. Ellenkező esetben, az érintett területet száraz módon dörzsölni, egyszerűen eloszlatjuk a gombák spóráit, ahol korábban nem volt ott. Tehát először öld meg a spórákat, majd tisztítsa meg őket.

Húzza fel a csiszolópapírt több rétegben a vastagság beállításához.

Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön a csempefelület.

Alsó sor: a fent említett eszközök többsége kiküszöböli a varratok felületén található szennyeződéseket. Ha az érintett hely feldolgozását követően a sötétség nem ment, akkor valószínűleg gombás, és mélyen behatolt. Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobában a varratokat a csempék között ebben az esetben?

A nagyon piszkos varrások mély tisztítása

Amikor a gomba behatol mélyen a varratba, csak egy dolog marad. Szükséges, hogy óvatosan távolítsa el a régi injektort a varratról (hímzés). Egyébként gyakran előfordul, hogy egy ilyen habarcs szó szerint kis erőfeszítésről dől el. Tehát általában könnyű tisztítani a varratot. A robbantó habarcs egyértelmű jel, hogy csak egy dolog fog segíteni - eltávolítás.

A csempék között képződő repedéseket primerrel és gombaellenes oldattal kezeljük. Hagyjuk száraz. És csak akkor dörzsölje újra a varratot.

Néhány hasznos tipp a csempék közötti varratok ápolására

Az a tény, hogy minden fugázás, még a legmodernebb is, pórusokat tartalmaz. Emiatt a piszok idővel felgyülemlik a varratok között. És néha megjelenik a penész. ezért:

Ha még egyszer megtisztította az ízületet a fürdőszobában lévő csempék között, ne légy lusta, türelmes és ezt követően tegye meg. Ne használja a fürdőszobát 24 órán keresztül - hagyja jól száradni. És miután a varratok szárazak, különleges megoldással kezeljük őket. Ilyen megoldást folyékony vízszigetelésnek neveznek és tömítik a púdereket. Mik ezek a folyadékok? Ezek az ATLAS DELFIN emulzió a nem üvegezett csempékhez, a CEREZIT CT10 Super üvegezett, Hyperdesmo-ADI lakkhoz, a CEREZIT Mapei Ultracolorhoz, a VIM habarcsokhoz és a speciális latex kompozíciókhoz.

Minden leírt intézkedés hatékony, ha időben veszik fel őket. Ezzel nem késleltetheti. A piszok és a gombák hajlamosak mélyre menni. A megjelenő forma egy hónapig képes a teljes varrás hosszának kitöltésére.

Biztosak vagyunk benne, hogy a cikkből származó tippek használatával megbízható segítséget nyújthat a fürdő tisztasága elleni harcban.

Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobában lévő varratokat - a legjobb módszereket és használati utasításokat (70 fotó)

A csempeösszehúzások legmagasabb minõségû finomítása, feldolgozása a legfrissebb és legdrágább szilikonalapú tömítõanyagokkal nem takarja el a fugázó ízületeket a plakk és a fekete foltok, azaz a penészképzõdés kialakulásában. A por, a piszok és a víz részecskéi, a pórusokba és a mikrorészecskékbe való betöméskor kedvező környezetet teremtenek a mikroorganizmusok növekedéséhez és terjedéséhez.

És ha nem minden alkalommal mosod le az egész fürdőt és a varratokat, akkor a fürdő havonta legalább egyszer általános tisztítást igényel, ahol különös figyelmet kell fordítani a simító ízületekre, ha valóban nem csak a tisztaságot, hanem a családtagjainak egészségét is érdekli, valamint az otthoni környezetbiztonságot.

A cikk összefoglalása:

Különleges termékek a varratok tisztítására

Van néhány tisztítószer, amelyet kifejezetten a csempe ízületek nedves területeken történő tisztításához terveztek. Többféle felületaktív anyagot és biocidet tartalmaznak, amelyek kifejezetten a tartósan szennyező piszok, sötét lerakódások és penészgombák eltávolítására szolgálnak.

Tapasztalt hostessek, ha szükséges, felsorolhatják az ilyen eszközök mintegy tíz különböző nevét, például a City Bang, a Wex és így tovább. A fürdőszobai varratok ilyen módon történő tisztítására vonatkozó utasítások meglehetősen egyszerűek:

 • Szivacs használata esetén jó nedvesíteni a csempe ízületeket tiszta vízzel;
 • Tegyen fel egy tisztítószert a varratok felülete felett, a hiányzó területeket;
 • Várjon néhány percet (legfeljebb 10), amíg a termék összetevői oldják fel a szennyeződéseket;
 • Minden területet jól folyó vízzel le kell mosni.

Miért nem ajánlott a kémiai használat lakóterületeken?

Számos felületaktív anyagnak és biocidnek rendkívül széles spektrumú hatása van, és gyakran káros hatással nem csak a penészesedésre, hanem olyan személyek egészségére is, akik érintkezésbe lépnek egy mosószerrel vagy belélegzett füstökkel.

A korrozív kémia gyakran okoz bőr allergiát, és a párok hatással lehetnek a légzőrendszerre, hozzájárulva a komplex tüdőbetegségek, például az asztma kialakulásához. Ezért ésszerűbb és sokkal gazdaságosabb a hagyományos módszereket és eszközöket használni a csempe ízületek tisztításakor.

Tekintsük a legáltalánosabb és jó detergens hatású vegyületeket.

Háztartási univerzális kompozíció fehérítő varratokhoz

Az első, mégis nagyon maró hatású összetétel, de jó fehérítő és antibakteriális tulajdonságokkal, fehérséget és szódabikarbózt tartalmaz. Keverjük össze a kompozíciót a szemen, vastag paszta állapotára. Ezután a csempe és a varratok teljes felületén egy spatulával kell felhordani, és hagyni teljesen megszáradni.

Ezzel a módszerrel teljes öltések fehérítése biztosított. Természetesen illik csak azokhoz a fürdőszobai dekorációs lehetőségekhez, ahol a fugázás fehér. Ha színes, akkor a fehérítő hatása hosszabb ideig változik.

A fehérség helyett bármilyen más klór-fehérítőt használhat. A penész elleni védelem 100%. Mivel a fehérség nagy mennyiségű aktív klórt tartalmaz (kb. 92%), akkor a hatása alatt természetesen egyetlen mikroorganizmus sem marad túl.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a klór eddig nem sikeresen váltotta fel az élő szervezetek, mikrobák és vírusok elleni küzdelem hatékonyságával kifejlesztett felületaktív anyagokat. De hatása is káros az ember számára, ezért munkavégzéskor védje a légutakat és a kezeket, majd óvatosan mossa le a kompozíciót a csempe felületéről, és szellőztesse a helyiséget.

Összetétel csempe és színezett varratok tisztább tisztítására

A háziasszonynak, akik arra gondolnak, hogyan kell tisztítani a kádban lévő csempe közötti színezett illesztéseket, tájékoztathatunk egy másik mosószer készítményről. Szintén nagyon jó és nagyon népszerű a buzgó és szorgalmas hostessek között. Tehát a varratok tisztításához sokan ajánlják a citromlé, az ecetsav (ecet) és a szódabikarbóna keverékét.

A keveréket folyadékkal kell elkészíteni, a benne uralkodó anyagnak 9% -os ecetet kell tartalmaznia. Keverjük össze a komponenseket, és öntsük a háztartási spraybe. A csempéket és varratokat feldolgozzuk. Várunk tíz percet, majd távolítsuk el a mosószert.

A citrom és az ecetsavak a mindennapi életben és a külső biztonságban való széles körű használatuk ellenére is igen agresszív összetevők. Amint a varrás felszínén kegyetlenül megsemmisítik a házat fenyegető kártevőket, a kompozícióban lévő szóda további, biocid hatással jár.

Munkavégzés és rendkívül gazdaságos. Használata egyszerű és kényelmes. Mosási teljesítmény minden hostessessel megvizsgált.

Az ammóniát csempék és varratok tisztítására az ízületeknél

Az ammónia jó és gyakran ajánlott szivattyú a kályhák és varratok szennyeződéséhez. A megoldás (egy tbsp 2 liter vízben) gyorsan eltávolítja a mészkőképződést, és hozzájárul a jó tisztításhoz és a felület felcsillanásához.

Ennek hatása általában szigorúan kozmetikai jellegű, nincs komoly hatása a penészre.

A sár és a penész forró gőzzel küzd

A csempecsatlakozások varrataiban a divat és a penész elleni új divatos és hatékony eszköz a forró gőz hatása.

A nyomás alatt lévő gőz sugara még a legnehezebb szennyezésnek sem ad lehetőséget. A forró levegő (legfeljebb 170 C) minden élő szervezetet megöli a varratok felületén.

Így garantáltan biztonságos és tiszta helyet kap. Ezt a tisztítási módot a leginkább környezetbarátnak is nevezhetjük, mert nem igényel agresszív kémiai felhasználást.

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Ha elhanyagoljuk a falak és padlók tisztítását minden egyes úszás után, a szennyeződés és a penész előbb-utóbb megjelenik a falakon és a padlón. A csempe közötti csomókban víz, mész és por gyűlik össze, ami kiváló tápanyag a gomba növekedéséhez.

Különlegességek

Csempe - kiváló befejező anyag, amely a tartós és könnyen karbantartható kategóriába tartozik. Ritkán azonban bárki elkerülheti a sötétedést, amely ellenére a szokásos nedves tisztítás tehetetlen. A csempézett ízületek, amelyek a közelmúltban fehérek voltak, megzavarták a hostesseket.

Mielőtt folytatná a varratok megtisztításának vizsgálatát, nézzük meg, miért sötétednek a csempecsuklók. A szennyezés mértéke függ attól a helyiségtől, ahol a burkolólapot lefektetették. Gyakran a folyosón és a konyhában a bevonat gyorsan elveszti a megjelenését, mert ezek a helyiségek szennyezettek, mint mások. A csempe önmagában rendszeresen tisztít, de a varratokat sokkal nehezebb tisztítani, ezért ez a hely gyakran nem tisztítható. A sötétedés elleni küzdelem módját a szennyezés típusától függően kell kiválasztani. Ők vezetik az élelmiszerek és mosószerek, por, utcai piszok maradványait.

Sajnos a habarcs nagyon gyorsan elveszíti eredeti megjelenését, mert durva felülete van, amelyben a szennyeződés könnyen elakad. Ezért a helyiség javításán és kialakításánál való gondolkodásnál fontos, hogy gondoskodjon a praktikusságról, és válassza ki a habarcsot sötétebbnek, különben a rövid, hófehér varrások nagyon rövid ideig kívánják a fehérséget.

Piszok tisztítása

Még az általános tisztítás után is a csempézett ízületek hézagos megjelenésűek lehetnek. De még mindig vannak módok arra, hogy visszaadják az eredeti állapotot a varratoknak, és elég sokan vannak.

A módszer kiválasztása a habarcs színétől és a csempe típusától függ. Ezek között a legfontosabb különbségek a háztartási vegyszerek vagy a háztartási termékek használata. Mindkettő nagyon hatékony.

Szóda és ecet

A víz és az asztali szóda keverékét 3 és 1 arányban kell elkészíteni. Sűrű paszta legyen, amely alkalmas a színezett ízületek tisztítására, ám károsíthatja a mészkőből és márványból származó természetes anyagokat. A munka algoritmusa a következő:

 1. A pecsétet ujjával gumikesztyűkkel kell felhúzni, hogy ne okozzon mikrotraumot a kezek bőrén;
 2. Víz és ecet oldatát 1: 1 arányban állítjuk elő. Az oldatot szórópisztollyal a tartályba öntjük;
 3. Az eszközöket az alkalmazott pépre permetezik. A tömeg buborékba kezd, ezért a kémiai reakció folyamata megkezdődött;
 4. Várjon, amíg a buborékolás leáll;
 5. Tisztítsa meg az ízületeket merev ecsettel;
 6. Nedvesítse meg többször a maradék habarcsot.

Oxidált fehérítő

Ez a módszer nem ajánlott színes kötésekhez, de a csempe esetében teljesen biztonságos. Az oldatot azonnal fel kell használni az elkészítés után, különben nem lesz hatékony. A végrehajtás sorrendje:

 1. Az oxidált fehérítőt 2 evőkanálnyi térfogatban feloldjuk 2 pohár vízben;
 2. A folyadékot nem feltétlenül kell kipróbálni, mielőtt a teljes csempézett felületre alkalmaznák. Bizonyos esetekben megváltozik a varratok színe, ezért ügyeljen arra, hogy ne rontsa el a habarcsot;
 3. Víz az ízületeket a megoldással.
 4. Kis területeken tisztítást végzünk, nehogy a folyadék összegyűljen a padlón;
 5. Az oldatot egy ecsettel összekötjük. Különösen óvatosan kell körbejárnod a sarkokat és az éleket;
 6. Végül jól öblítse le a padlót.

Hidrogén-peroxid, szóda és mosogatószer

Készítsünk egy pépet 3/4 csészéből, 1/4 peroxidból és 1 evőkanál étel mosószerből. Ez a módszer nagyon hatásos komponensei miatt:

 1. A szóda csiszolóanyagként működik;
 2. A peroxid a szódával reagál, ezáltal fehérítő hatású;
 3. A mosogatószer az edényekhez könnyen elfér a zsírral.

A pasztát egyenletesen öblítse át az ízületek felett és hagyja negyedóránként. Mossa meg a varratokat többször meleg vízzel.

Gőz tisztító

A gőztisztítók tökéletesen tisztítják és fertőtlenítik a burkolólapok közötti réseket vegyszer használata nélkül. A készüléknek nem kell megvásárolnia, biztosan megtalálja a bérleti díjakat. Egy gőztisztító egy tömlővel és egy ecsetfúvókával Önnek is alkalmas.

Tisztítsa meg a gőztisztítót az utasításoknak megfelelően. Bekapcsolás után várjon, amíg a gép eléri a kívánt hőmérsékletet. A kézikönyv azt jelzi, hogy mennyi időt kell várni. A gőz módszer nemcsak a port és a piszkot eltávolítja, hanem a penész is.

Összefoglalva, világossá válik, hogy könnyebb fenntartani az állandó tisztaságot a csempe között, mint hogy egyenlőtlen csatát vezessen a régi szennyeződéshez, és megpróbálja letörölni a gomba településeit. A foltok ismételt megakadályozása érdekében az ízületekhez védőszert kell alkalmazni, amely megakadályozza a szennyeződés és a penész behatolását a habarcsba.

A penész eltávolítása

Egy másik ellenség, amelyet rendkívül nehéz legyőzni, a fekete penész. A falak és a padló közötti undorító növekedés a csempe között még a legdrágább és kitűnő javításokat is kiveszi a fürdőszobában.

Számos módszer képes megszabadulni ettől a feketeségtől. Kezdjük a házi készítésű receptekkel, mert sok háziasszony nem szívesen fogadja a kémia használatát a mindennapi életben az egészségi károktól való félelem miatt. Ráadásul a házi módszerek sokkal gazdaságosabbak, mint a drága mosószerek vásárlása.

A leghatékonyabb receptek a penész megsemmisítésére:

 • Szóda és klór por paszta. Fehérség vagy bármilyen klórtartalmú tisztítópor lesz. A kapott szóda és fehér keverék hatékonyan felderíti és fertőtleníti a felületet. De ahogy fent említettük, a fehérítőt tartalmazó keverékek nem alkalmasak a színezett kötésekre. Viseljen kesztyűt és védőmaszkot, ha olyan agresszív anyaggal dolgozik, mint a klór. A tömeget egy spatulával kell felviselni a problémás területekre a szárítás előtt. Ezután minden vízzel lemossák.
 • Citromsav, szóda és ecet. Egy másik dolgozó otthoni módszer a penész kezelésére megoldást a víz, ecet, citromsav és a szóda. Ha a penészesedés elenyésző, akkor a sérüléseket ecettel hígítás nélkül kezelheti, majd öblítse le.
 • Ammónia. Két evőkanál ammóniát feloldottunk két liter vízben. Ezután permetezze fel az oldatot az érintett felületre. Négy óra elteltével járjon körbe egy nedves ruhával és törölje szárazra. Az ammónia antimikrobiális hatása megsegíti a fekete plakettet.
 • Par. A gőzfejlesztő segít nemcsak szennyeződéssel, hanem öntéssel is megbirkózni. A készülék forró gőznyomást biztosít nyomás alatt, ami lágyítja és kitolja a csempézett ízületek szennyeződését, és a magas hőmérséklet tönkreteszi a formát és a gombát.

Ez a módszer messze a leginkább kellemes és kényelmes. Tisztításkor nem kell lélegezni a maró hatású vegyszereket és hígítani a nedvességet a szobában. Ugyanakkor fennáll az égési sérülés veszélye, ezért a munkát gondosan meg kell tenni.

Háztartási vegyi anyagok

Nem mindig lehet otthoni módszerekkel megszabadulni a feketeségtől, és forduljon speciális eszközökhöz, amelyek a penész elleni küzdelmet célozzák. Az otthoni kémia nem mindig adja meg a kívánt eredményeket, és kellemes az ecetet és a fehérítőt. Ma számos olyan hatékony eszközt vásárolhat, amelyek enyhítik a penészt, és megvédik megjelenését a jövőben. A legnépszerűbb termékek a következők:

 1. Az "Atlas Dolphin" egy védő emulzió, nem tisztít, de filmet hoz létre, amely megakadályozza a szennyeződések és baktériumok felhalmozódását. A fugázás után vagy a varratok eltávolítása után azonnal fel kell használni. Ez a védelem megőrzi a fürdőt.
 2. A "Bozo" egy koncentrátum, amely megszünteti a mészet és a rozsdát, fertőtleníti és megszünteti a szagokat. Hígítva aránya 1-4, de a gomba magát tiszta koncentrátummal dolgozzák fel.
 3. "Mellerud" - kiváló eszköz a csempék kezelésére a fürdőszobában. Gyorsan kiküszöböli a szappan és a mész foltját, frissíti a habarcs és csempe színét. A szokásos tisztításhoz 125 g pénz hígítása vödörenként. A régi szennyeződéshez hígítás nélkül kell használni.
 4. A hógolyó egy speciális ceruza, amely fehéríti a varratokat és megöli a gombát. Az eszköz hatásos a sekély sérülésekre.
 5. A melamin szivacs nem abszorbens tisztítószer, mint gondolná, de mosószert. Ez egyfajta radír, amely megszünteti a szennyeződést és megszünteti magát. Elegendő a szivacs nedvesítéséhez és szennyeződés tisztításához.

Mindezek az anyagok sokkal erősebbek és koncentráltabbak, mint a háztartási komponensek, és ez minden bizonnyal egy plusz, és hátrányuk a nagy toxicitásuk, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, szellőzést biztosítva.

A fejlett esetekben komolyabb intézkedésekre van szükség, mivel a gomba sikerült mélyen belekeverni a habarcsba. A legjobb az egészben, persze, hogy eltávolítaná a régi cserépet, megtisztítaná és fertőtlenítené a felületet, és újakat helyezne el. Ha a felújítás nem szerepel a tervekben, akkor meg kell tisztítani a varratokat.

Semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni a formát. A gombaspórák rendkívül veszélyesek az egészségre, amelyek, mint tudjuk, a legdrágábbak.

A fugázás fárasztó és kemény munka, de megéri. A munkát spatulával lehet elvégezni, de jobb, ha egy fúrófejet félfelvétel formájában használnak, ami némileg egyszerűsíti a feladatot. Munkavégzés előtt a csempe öltéseket vízzel és ecettel kell nedvesíteni, hogy a habarcs rugalmasabb legyen. Ezután az ízületeket meg kell mosni, szárítani és gombaellenes szerekkel kezelni, majd törölni kell.