Legfontosabb > Csapok

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Az ízületek a csempe között a fürdőszobában - a leginkább szennyezett helyet. A legtöbb fogékony a penészre és a porra. És a nedvesség, amely a varrásokra kerül, csak erősíti a foltokat.

A vízkezelést követően a padló és a fal rendszeres mosása nem oldja meg a problémát, mert nem minden háziasszonynak van ideje rá. Ezért a nők arra gondolnak, hogyan kell mosni és tisztítani a piszkos kötéseket a csempe között a fürdőszobában.

Miért kell lemosni a csempe ízületeket?

A varratok mosása nemcsak a fürdőszoba esztétikai és tisztességtelen megjelenése, hanem a háztartás egészségének is fontos gondja. Ott van, hogy a baktériumok és a fekete penész, amely nem kevésbé veszélyes az emberi test számára, a legjobb fajta.

Nagyi receptjei

A csempe már régóta belépett a lakberendezésbe, és a tapasztalt háziasszonyok ismernék a titkokat, hogy nemcsak visszaadják az eredeti megjelenést a cserépnek, hanem eltávolítják az ízületek szennyeződését is. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább bizonyított és hatékony módszereket, amelyek segítik a varratokat a fürdőszobában.

Soda szóda, friss citromlé és asztali ecet keveréke

Az összetevők száma a következő lesz:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • Ecet (9%) - ¼ csésze.

Az összes fenti komponenst 1,5 liter forralt és hűtött szobahőmérsékletű vízbe oldottuk. A citrom és ecet által szelektált sav, amely kémiai reakcióba lép a szódával, fokozott habzáshoz vezet. Annak megakadályozása érdekében, hogy a permet a környező tárgyak elkenődését megakadályozza, a keveréket nyugodt mozgással kell keverni.

Gumikesztyűt kell viselni. Dörzsölje az eredményül kapott terméket a csempe ízületekbe egy régi fogkefével vagy szivacsjal, kemény oldallal. A szerkezet 15-20 perc alatt visszaadja a csempe és az ízületek kezdeti formáját.

ammónia

Az ammónia nem csak tisztítja a csempe, hanem fényes ragyogást is biztosít. A következőképpen kell eljárnunk:

 • két liter tiszta vízben oldjon fel egy evőkanál só ammóniát;
 • permetezzen egy szerszámot minden egyes varraton és csempe négyzeteken egy spray palack használatával;
 • 15-20 percig hagyja;
 • Törölje le a maradék habarcsot és szennyeződést kissé nedves ruhával.

Fehérség és szóda

A fehérség és a szóda két aktív összetevő, amelyek hatékonyan kezelik a penészt is.

A pasztát ezekkel az eszközökkel kell előkészíteni: öntsük a fehérséget a tartályba, és adjunk hozzá annyi szódabikarbót, hogy a megoldás tészta konzisztenciát nyerjen.

A spatulával minden egyes varratot a vegyületgel kezelünk és hagyjuk, amíg teljesen meg nem szárad. Ezután öblítse le vízzel, kefével vagy szivaccsal a tisztítás érdekében.

Ha a habarcs színe nem fehér, hanem más árnyalatú, akkor ez a módszer nem fog működni, mivel a termékben lévő fehérség fehéríti a festéket.

Mivel a fehérség nem csak csípős szagú anyag, hanem klórt is tartalmaz, fontos előfeltételezni a munkavégzés előtti óvintézkedéseket - védje meg a kezét gumi kesztyűvel és az arcát gézkötéssel.

Szóda, citrom, fogkrém, mustár

Ebben az esetben szódabikarbóna, friss citromlé, fogkrém vagy por és mustár keveréke lesz. Az arányok a következők:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • fogkrém vagy por - 1 tk.
 • mustár por - 1 evőkanál.

Öntsön 1 liter vizet a tartályba, és adja hozzá az összes fenti összetevőt a megadott értékekhez. Keverjük össze jól. Szivacs segítségével dörzsölje a szerszámot az egyes habarcsok felületére. 30 perc múlva meleg tiszta vízzel öblítse le.

Forró gőz

Ez azt jelenti, hogy nincs tisztítószer. A gőz tisztítása, amely nagy nyomású gőzt szabadít fel, gyorsan és hatékonyan tisztítja az ízületeket a fürdőszoba csempe között. A forró gőz sugara nemcsak lazítja a szennyezést, hanem leüti az ízületekből, megöli a gombákat, a penészeket és a baktériumokat.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a csempék között háztartási szerszámokkal?

A háztartási áruházakban bemutatott háztartási vegyszerek nem mindig felelnek meg az egészségbiztosítás követelményeinek. A termékekben található számos anyag mérgező.

Ezért minden alkalommal, amikor velük dolgozik, használjon védőkesztyűt és védőmaszkot az arcán. Hogyan kell lemosni a varratokat az alapok megvásárlásával? Melyek vásárolni?

 1. Toll tisztítása. A festéket vízálló alapon töltik. A káros mikroorganizmusok megsemmisülése mellett a jelölő maszkolja a varratokat.
 2. Oxigénes fehérítő. Meleg vízzel 1: 1 arányban keverjük. A szivacs a csempere helyezte a kompozíciót, különös figyelmet fordítva a csempe közötti varratokra. Hagyjon 1-1,5 órát. A fehérítőt alkotó ionok elpusztítják azt a szennyezést, amely mélyen behatolt a varratokba. Könnyű eltávolítani az eszközök maradványait merev ecsettel.
 3. „Fehér”. Használható nemcsak a népi jogorvoslat részeként, hanem önálló anyagként is. A Whitewash a csempe teljes felületének a fürdőszobában történő kezelésére szolgál, beleértve a csempe közötti ízületeket.
 4. A melamin szivacs drága, de hatékony megoldás a látható szennyezés elleni küzdelemben. Azonban nem képes megbirkózni a penészgombával.

A boltok eladják, és más készítményeket tisztítanak a fürdőszoba és a konyhában. Ezek a Sif, Ultrastripper, Mr. Muscle, BOZO, Atlas Dolphin. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően kell használni.

Egy radikális megoldás, vagy ha a penész túlságosan mélyen behatolt

Valamennyi fent leírt szerszám lehetõvé teszi a piszok és a penész megoldását, amely viszonylag korábban jelent meg. Ha a gomba mélyen beleolvad a habarcscsuklókba, radikálisan kell cselekednie.

Rescue kaparó. Ezzel meg kell tisztítani az összes habarcsot. Ideális esetben, ha a szerszám megjelenik a fürdőszobában, akkor cserélje le a cserépet vagy távolítsa el, tisztítsa meg a ragasztót vagy rögzítő oldatot, és tegye vissza. De az idő és a lehetőségek nem mindig erre szolgálnak. De nem hagyhatod, hogy a dolgok haladjanak. A penész veszélyes az egészségre, különösen azokra, akik hajlamosak az allergiás reakciókra és az asztmás rohamokra.

Az ízületek tisztítását megelőzően vízzel és ecettel kell lágyítani. Miután a habarcsot teljesen eltávolították, minden egyes ízületet óvatosan kell kezelni speciális gombaellenes oldattal, majd újra meg kell törölni egy spatulával ellátott vegyülettel.

Kis titkok

A csempe tisztítása saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek befolyásolják a további munkák során használt eszközök megválasztását.

 • Ha a csempe felülete mázas, akkor nem lehet savat használni, különben a csempe elhalványul.
 • A munkák befejeztével a matt csempeburkolatokat mindig védő tulajdonságú masztixokkal kell kezelni. Olyan filmet hoz létre, amely már nem teszi lehetővé, hogy a felület piszkos legyen.
 • A mozaik, mint az üveglap, ellenáll az irritáló hatásoknak. De nem alkalmazhatók az alapokra, ahol nagy mennyiségben alkáli és savas.
 • Csiszolóelemekkel rendelkező vegyületek - szemcsés porok vagy kristályos komponensek formájában, valamint túl kemény kefék használata esetén jobb, ha semmilyen felületen nem használják.
 • Az ízületek fugázóanyagának kiválasztásakor ügyeljen az epoxi alapra. Nem csak a szennyeződésnek ellenállnak, hanem a penész és a penész okozta képződésnek sem.

Annak érdekében, hogy ne kelljen feladni a feladatot, mint hogy lemossza a varratokat a csempék között, ne lusta a fürdőszobát rendszeresen tisztítani. Ezután a szennyeződésnek nincs ideje, hogy a felületbe ejtsen, és a csempe tisztább lesz.

Hogyan és hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában

A fürdőszobában csempeburkolat sokáig tart. De ha minden egyes vízkezelés után a felületeket nem törli, akkor idővel a burkolólapok közötti varrások elveszítik eredeti megjelenésüket és piszkosak lesznek. Meszes lerakódások, por, nedvesség, néha penész és gombák telepednek rájuk.

A varratok szennyezésének okai

Az ízületek szennyezettségének fő oka a fürdőben tapasztalt fokozott páratartalom és a háztartási vegyi anyagok használata. Ezt a folyamatot nem lehet teljesen megakadályozni, de lehetséges következményeivel megbirkózni.

A padló és a falak burkolólapjai közötti szennyeződések piszkosak lehetnek, ha helytelenül használják őket, és a szerelési technika a javítás során:

 1. A felület ápolására idő van.
 2. A fürdőszobában nincs fűtés.
 3. Nedves helyiségben nincs szellőztetés.
 4. A varratok nem lettek kitisztítva.
 5. Fugázó védőbevonat nélkül.
 6. A javítás során az aljzatra nem alkalmaztak alapozót penész és penész ellen.

A piszkos varratok még a legdrágább cserép megjelenését is tönkreteszik. Ha időben nem lehet a szennyezést leküzdeni, akkor a hézagokban kezdődhet a penész vagy a gomba. Sokkal nehezebb velük megbirkózni.

Népi tisztítási módszerek

A közgazdászok a szerszámokat használhatják és biztonságban tudják. A választásuk függ az interglaciális hézagok szennyezettségétől és a gomba hiányától vagy jelenlététől.

Ammónia oldat

Lehetőség van a cserép megjelenésének helyreállítására és a vízkőmentesítésre ammónia segítségével. Ehhez készítsen megoldást:

 • hígított evőkanál alkoholt két liter vízben;
 • az oldatot öntsük műanyag palackba és piszkos felületekre nedvesítsük;
 • 10-15 percig nedves szivaccsal mossa le a szennyeződéseket;
 • tiszta falakat és padlót törölje száraz ruhával.

Az ilyen feldolgozású kerámia burkolólapok újszerűen ragyognak. Ezen túlmenően az ammónia antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és képes megvédeni az anyagot a penésztől egy ideig.

Soda szóda

A legegyszerűbb módszer a szóda használata, amely szinte mindig minden otthonban van. Semmi bonyolult vele kapcsolatban. Elég, hogy egyszerűen hígítsuk fel egy pép vízzel, alkalmazzuk a piszkos varratokat, és tisztítsuk meg őket egy fogkefével.

A csempeburkolatok közötti különbségeket a padlón egyszerűen permetezik a szódával, amelyet egy permetezőpalackból nedvesítenek. Ezt követően a régi fogkefét is használják. A tisztított ízületekből készült szódát a kezelés után 15 perccel le kell mosni. Ez a fertőtlenítő használható a gomba megakadályozására a fürdőszobában.

Ecet, szóda és citromlé

Nemcsak a piszoktól, hanem a gombafelületektől is meg lehet tisztítani a csempék közötti különbséget szóda, ecet és citromlé keverékével. Az eszközt három evőkanálnyi szódából készítik, amelyhez a következő komponensekből álló oldatot készítenek:

 • víz - ½ pohár;
 • citromlevet - ½ evőkanál. l;
 • Táblázat 9% ecet ¼ üveg.

Az oldatot fokozatosan öntsük a szódába, mivel erős reakció lesz. A hatékonyság szempontjából a kapott keverék összehasonlítható a legjobb ipari tisztítószerekkel.

A kompozíció varrásainál ecsettel alkalmazzuk. 10 perc elteltével, amikor a keverék megszárad, új kompozíciós réteget kell alkalmazni. 15 perc elteltével a falakat és a padlókat alaposan mossuk vízzel. A piszkos rétegek lemosása lehet egy ecet, amelyet a problémás területekre permeteznek. 10 perc elteltével a terméket szivaccsal öblítjük.

Fehér szóda

Fehérség vagy folyékony klór fehérítő hozzáadásával a szódabikarbóna hozzáadásával olyan keveréket kaphat, amely eltávolítja a szennyeződéseket, penészgombákat és fehérítéseket a fürdőszobában és a konyhában. Ha a falakon és a padlón lévő varratok színesek, akkor ez az eszköz nem fog működni.

Fehérség vagy fehérítő szódában kell hozzá egy ilyen összeget, hogy egy pépes keveréket. A kerámiát spatulával alkalmazzák és teljesen szárazra tartják. A felületről a terméket egy szivacs vagy ecset kemény oldalával lemossák.

vegyi anyagokkal

A szalag megválasztása a fürdőszobában található közbenső rések tisztításához, figyeljen a kompozícióra. A fehérítő készítmények nem alkalmasak a színezett varratokra. Használatuk megváltoztathatja a színt, egyenetlenül és elhalványulva.

A legnépszerűbb és leghatékonyabb eszközök a következők:

 1. HG - a varratok tisztítására szolgál, a termék nem tartalmaz fehérítőt, ezért színes résekhez is használható. A gyógyszert 1: 4 arányban meleg vízzel keverjük, és a problémás területeken ecsettel vagy szivaccsal alkalmazzuk. 10 perc elteltével a réseknek ecsettel egy kicsit dörzsölje, majd meleg vízzel öblítse le.
 2. "Mellerud" - a falak és a padlólapok csempeinek tisztítása a fürdőszobában és a konyhában. Friss szennyező anyagokat eltávolítunk 125 ml készítmény 10 liter vízzel készített oldatával. Ha a csempe szennyeződése régi, akkor a készítményt tiszta formában mossák. Csak a folyadékot kell felszívni a felületre és 10-15 perc elteltével öblítse le vízzel. A "Mellerud" tökéletesen kifogásolja a láthatatlan szennyeződéseket, a szárított víz foltjait, a szappan maradványait, és frissíti a varratok színét.
 3. A BOZO egy nagyon koncentrált mosószer, amely eltávolítja a szennyeződést, a vízkőlerakódást és a rozsdát a fürdőszobában lévő csempékből és csempecsatlakozásokból. A gyógyszer kiküszöböli a szagokat és fertőtleníti a réseket. Használat előtt 1: 4 arányú vízzel hígítjuk. A régi, makacs piszok tisztítására és a gomba eltávolítására hígítatlan koncentrátumot használnak.
 4. "Atlas Dolphin" - emulzió a csempeburkolatok feldolgozásához és védelméhez. A habarcs pórusaiba behatolva nedvességgel, szennyeződéssel és baktériumokkal áthatolhatatlan filmet képez. Ezért ajánlatos az emulziót közvetlenül a kerámia burkolat elhelyezése és az ízületek ragasztása után alkalmazni. Ebben az esetben a piszok, különösen a baktériumok a hézagokban nem halmozódnak fel. Használat előtt a hatóanyagot nem hígítjuk, és az ízületeket vékony ecsettel alkalmazzuk.
 5. "Domestos" és "Fehérség" - klórtartalmú gyógyszerek. Az ilyen termékeket öt percig alkalmazzák a problémás területeken, majd alaposan lemossák vízzel és száraz ruhával törölgetik. Használatakor mindig gumikesztyűt és légzőkészüléket kell viselni, mivel ezekből a termékekből származó füst mérgező. A mosott fehérséget vagy a Domestos fürdőszobát jól szellőztetni kell. Azoknál az embereknél, akik hajlamosak az allergiára, jobb, ha nem használják őket.
 6. A melamin szivacs nem tisztítóeszköz. Ez egy tisztítószer, amelyen keresztül a szennyeződések egyszerűen törlődnek. Ugyanakkor a szivacsot szennyezik a szennyeződéssel. De meglehetősen olcsó, és hatékonyan és gyorsan működik. Csak meg kell nedvesíteni a szivacsot vízzel és törölje le a varratokat.
 7. Speciális fogfehérítő ceruza vagy jelölő - a hézagok fehérségének visszaállítása és a baktériumok és gombák elpusztítása. Nagyon könnyű használni ceruzát, és akciója sokáig tart. A markert speciális fungicid-oldattal töltjük meg. Eszközök fehérítenek, lakkként működnek, és védőfóliával fedik le a varratokat. Szagtalan és nem toxikus. Ahhoz, hogy a rések megtisztuljanak, rajzoljon rajta egy ceruzát, és hagyja megszáradni az oldatot.

Mechanikai módszerek

Lehetőség van megoldások nélkül megoldani a hézagok közötti távolságokat, e célból csak mechanikai módszereket használnak:

 1. Ha a házban van egy gőztisztító, akkor forró gőzt használhat, amely nagy nyomás alatt lágyul és eltávolítja a szennyeződéseket. Ebben az esetben az anyagot magas hőmérsékleten kezelik, ami segít megszabadulni a gomba és a penész. A gőztisztító használata után csak a mosást kell lemosnia. Ez egy környezetbarát tisztítási módszer, amelynek során nem kell káros anyagokat lélegezni. Csak óvatosnak kell lennie a forró gőzzel.
 2. Használhatja a véső által használt fa faragott eltávolítani szennyeződést a csempe között. Nagyon kicsi átmérőjű és félkör alakú felülettel kell rendelkeznie. Ha nem találja a vésőt, akkor egy fém csőből készítheti. Csak vágni kell, és élesíteni kell a széleket.
 3. Az újonnan kialakított plakk egy súroló szivacsral tisztítható. Nem ajánlott felhabozni, mert a szappanos környezet nem rendelkezik fertőtlenítő tulajdonságokkal, de súlyosbíthatja a helyzetet. Friss szennyeződés a csiszoló hatása alatt könnyen dörzsölni.
 4. Ha a lemezek között a varratok felszínesek, akkor hajlított csiszolópapírral lehet járni. Óvatosan kell használni, mivel a kerámiát megragadhatja a hatása. A csiszolt polírozó habarcsot meleg vízzel mossuk. A felső piszkos réteg eltávolítása után a varratok simaak lesznek.

A megfontolt módszerek, receptek és szerszámok segítségével a tiszta és vonzó felületet helyre lehet állítani a csempék és varratok után, amely közvetlenül a javítás után történt. De annak érdekében, hogy ne pazarolja az idő tisztítása régi szennyeződés és a harc a penész és gomba, a falak és a padló kell tiszta.

Hogyan kell tisztítani a csempe ízületeket a fürdőszobában?

Mi van, ha van a forma a csempék között a fürdőszobában?

Egy jó háziasszony csempe mindig csillog és csillog. Ez különösen igaz a fürdőszobában. De mi a teendő, ha a csempék között a közelmúltban elkápráztatóan fehér varrások sárgulnak, vagy ami még rosszabb, a penész és a gombák megjelenése megfeketedett? Kiderül, hogy egy tapasztalt háziasszonynak sok eszköze és módja van arra, hogy az eredeti tisztaságot visszaadja a csempe burkolólapok kitöltéséhez.

A csempecsuklók tisztítása: nagymamák receptje

A cserép nem tegnap jelent meg a piacon, és a tapasztalt háziasszonyok nagyon kevés eszközt ismernek, hogy visszaadják eredeti megjelenésüknek. Emlékezzünk a legnépszerűbb és bevált módszerekre:

 • A fél pohár szódabikarbóna, a citrom harmadrészének gyümölcse, a negyed egy pohár 9% -os ecetből álló keverék elősegíti a csempe közötti sötétség helyreállítását. Ezeket az alkotóelemeket fél és fél liter meleg vízzel kell hígítani. Ha szódával kombinálódik, akkor a sav bőségesen habzik, ezért a fröccsenés elkerülése érdekében a keverést lassan, lehetőleg erkélyen kell végezni gumi kesztyű segítségével. A keveréket szivacsos vagy fogkefével dörzsöljük a varratokba. 3a 10-15 perccel az alkalmazás után, ez a keverék képes visszaállítani a csempe ízületek kezdeti fehérségét a fürdőszobában.
 • Nem kevésbé népszerű az ízületek tisztítására szolgáló eszköz, ahol az összetevők ugyanazok a szódák, citromlé, fogkrém és mustár. A szóda és a gyümölcslé aránya ugyanaz, mint az előző receptben. A használat módja hasonló;
 • Egy másik érdekes recept szerint fél liter víz, fél pohár szóda, ugyanazon citromlé, ecet keveredik. Ez az első receptetől eltér, mivel 1 evőkanál ammóniát ad a készítményhez.

Háztartási tisztítószereket használunk

A háztartási tisztítószerek, amelyek nem mérgezőek és hatásosak, különböző gyártók gyártják, ezek közül a legelterjedtebbek:

 • Gyorsan megbirkózni a gomba és a penész segít egy speciális toll vízálló festék. A káros mikroflóra elpusztítása után az elszíneződik a keletkező színhibák;
 • Az oxigénes fehérítőt 50/50 arányban meleg vízzel keverjük. Szükség van a csempére vagy egy szivacsra piszkos helyen felhordani a kompozíciót, és fél óráig hagyni az anyagot, maximum egy órán keresztül. Az oxigéntartalmú ionok mélyen behatolnak a varratszerkezetbe, a szennyeződéseket lebontják, és ezt egyszerűen eltávolítják egy egyszerű ecsettel.
 • Hasonlóképpen használják a "fehérség" néven ismert tisztítót is. Lágy szivacsot használjunk védőkesztyűt használva. Szárítás után a készítményt a sár egyéb részével meleg vízzel lemossák;
 • Van néhány más tisztítószer az üzletekben, amelyek képesek megbirkózni a csempe ízületek tisztításával a fürdőszobában. Közülük a "Sif", "Ultrastripper", "Doctor Muskul", "BOZO", "Atlas Dolphin"
 • A Sika Remover-208 különösen zsíros foltok, poliuretán ragasztók és tömítőanyagok, fekete penész különösen nehéz esetekben segít.
 • Kiválóan eltávolítja a piszkot, a foltokat és a plakkot egy másik speciális eszköz a csempeápoláshoz, a melamin szivacsnak nevezik. Ha ilyen szivacs van, nem lesz semmi szüksége a víz kivételével. A vízzel reagáló melamin aktívan behatol a pórusokba, eltávolítva a felgyülemlett szennyeződéseket.

A klórtartalmú háztartási fehérítőszerek általános megítélésénél meg kell jegyezni, hogy valóban hatékonyak, ideális esetben a feladat megoldására abban az esetben, ha a mester fehér színű simítót használ. Amikor a tervező terve szerint a furnér színes fuga, a klór tartalmú szerek könnyítik meg a simítóvegyületet.

Hogyan tisztítsuk meg a csempeburkolatokat: vegye be a gőzhajtót a kezébe

A gőzös gazdaságban való jelenléte lehetővé teszi a háztartási vegyi anyagok mentését. A forró gőz sugárnyalábja, amelyet a gőzölős fúvóka fúvókája hoz létre, az egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb módja annak, hogy tisztítsa meg a csempe közötti ízületeket. A nyilvánvaló költségkereten, a környezeti tisztaságon és a biztonságon kívül ez a technológia figyelemre méltó, hogy a tisztítási folyamat nem tölti fel a lakást a vegyi anyagok illatával. A gőzölési eljárás után a varratok felhalmozódott szennyeződése felszínre kerül, és csak finoman kell törölni a felületet.

Ha semmi sem történik - a problémát gyökeresen meg kell oldanod!

Ha egyik javasolt módszer sem segített, és a foltok nem tűntek el, akkor a csempe közötti térben lévő habarcsot határozottan el kell távolítani annak érdekében, hogy helyreállítsa. A varratokat egy csavarhúzóval vagy egy egyszerű csiszolópapírral lehet tisztítani, szépen összecsukva. A legfontosabb, hogy rendkívül óvatosan járjunk el, nehogy megkarcoljuk a védőburkolatot a csempeburkolaton. Ha magabiztosan tartja a kezében egy őrlőgépet (népszerű nevén csiszológép), akkor eltávolíthatja a régi fugát azzal, hogy megvásárol egy speciális "betonhoz" vágódobot egy hardverraktárban. Miután a csempe ízületeket szennyeződésektől megtisztították, az új kötőanyag alkalmazása előtt az eltávolított hornyokat alaposan kezelni kell gombaellenes és alapozóval.

Néhány cserépápoló tipp

Miután legyőzte a szerszámot, megpróbálja megakadályozni, hogy ez a probléma másodszor fordul elő. Az értékesítéskor speciális szerszám található az ízületek fugázás utáni kezelésére. A felesleges fugák eltávolítása után óvatosan alkalmazza a készítményt a felületére, biztosítva, hogy a sűrített savas folyadék ne érjen a csempehez. És még egy tipp. Nem minden szivacs vagy ruha alkalmas a csempe rendszeres tisztítására. A természetes nedvesség nem halmozódik fel a varratok, amikor dörzsölni csempe, akkor használjon egy speciális bambusz ruhát, amelyet a természetes biofiber technológia.

8 módja a csempék tisztításának a fürdőszobában

A csempe ízületek szennyezettsége a fürdőszobában gyakori és meglehetősen gyakori jelenség. A piszkos plakk és fekete foltok kialakulása a fugázás során a penészesedés eredménye. Az ízületek mesterséges kárpitozásának magas színvonala és a finom pórusú szerkezettel rendelkező legjobb szilikon tömítőanyagok kezelése sem garantálja a penész elleni védelmet.

Az a tény, hogy a mikroszkopikus mélyedések és a gödrök végül felhalmozódnak a por, piszok, szappan és nedvesség részecskéin, ideális környezetet teremtve a mikrobiális környezet kialakulásához. Ezért, ha figyelemmel kíséri az otthoni tisztaságot és gondoskodik az egészségéről, számos hatékony módszert kínálunk Önnek a csempék és a fürdőszoba közötti ízületek tisztítására, amely függetlenül végezhető szakértői segítség nélkül.

A felületi szennyeződés tisztítására szolgáló módszerek

1. módszer - a varratok tisztítása szódával.

A legegyszerűbb és nem drága mód. Ehhez szükség van egy csomag étkezési szódára, egy régi fogkefére és egy nagy ecsettel a fürdő tisztítására. Továbbá az eljárás a következő:

 • nedves varrások vízzel;
 • nagymértékben alkalmazzák a szódát;
 • 1-2 perc elteltével (amikor a por nedvesedik), elkezdheti aktívan dolgozni egy fogkefével;
 • egy nagy ecsettel, nagy mennyiségű szódát alkalmazva a sörtékén, és körbejárja a cserépet a plakett eltávolítása érdekében;
 • majd mindent leöblít vízzel.

Különös figyelmet kell fordítani a fekete foltok helyére. A nátrium-bikarbonát kiváló antiszeptikus és tönkreteszi a gomba 100% -os csíráját.

2. módszer - az ízületek ecettel történő tisztítása.

 • Keverje össze a szódát és az ecetet (9%) egyenlő arányban.
 • Nedvesítse meg az összes varratot oldattal (szórópisztollyal permetezhető).
 • Várjon 5 percet.
 • Kemény kefe a varratok tisztításához.
 • Öblítse le a maradékokat és az oldatot vízzel.

3. módszer - a varratok tisztítása fehérítővel.

Ehhez minden magas klór tartalmú tisztítószer (Fehér, Sanita, Cif, Comet vagy Domestos) megfelelő. További műveletek olyan egyszerűek, mint az előző verziók:

 • nedves minden varrat;
 • ugyanazt a fogkefe fehérítőt kell alkalmazni;
 • hagyja a hatóanyagot 10-15 percig;
 • óvatosan dörzsölje a varratokat ecsettel;
 • mossa le sok folyó vízzel.

Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak fehér fugázásra alkalmas, más esetekben a fehérítőszerek befolyásolhatják a színt.

[attention type = green] Figyelem! Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt, maszkot és szemüveget használ. [/ Figyelem]

4. módszer - a varratok speciális szerszámokkal történő tisztítása.

A háztartási vegyi anyagok közül számos speciális, hatékony eszköz (Silt Bang, Vex, Mildew Romanuver from sano stb.) A fürdőszobákra jellemző plakk, penész és egyéb tartós szennyezés elleni küzdelemre tervezett. Könnyen használhatók és kiküszöbölhetők a mechanikai hatások, de bizonyos biztonsági intézkedéseknek (kesztyűk, maszkok stb. Használata) meg kell felelniük. Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

 • Nedvesítse be a varratokat vízzel szivaccsal.
 • Tegyen detergenst a burkolólapok közötti problémás csatlakozásokra.
 • Hagyja az anyagot 5-7 percig.
 • Tiszta vízzel mosson le mindent.

5. módszer - "home" Silt Bang.

A koncentrált termék, amelyet otthon készíthetünk, igazi robbanóanyag keverék, de még a mély talajokon is jól múlik.

Összetevők: 1,5 liter meleg víz, 150 g szódabikarbóna, 100 ml ecet (7-9%), 25 g citromsav.

Eszközök: szivacs vagy kis kefe, gumikesztyű (kötelező!).

Felkészítjük az oldatot: vízben oldjuk a szódát, citromsavat adagolunk a folyadékba, majd ecetsavat. Minden összetevőt fokozatosan vezetünk be, hogy elkerüljük az erőteljes reakciót a savak és a szóda keverékének eredményeként.

 • az elkészített varratokat ecsettel dolgozzuk fel;
 • hagyja 15 percig;
 • ismételje meg a kezelést és hagyja el a megoldást egyidejűleg;
 • öblítse le meleg vízzel.

[attention type = green] Figyelem! A koncentrált oldat maradványai, amelyek a közös szennyvízcsatorna csatornájába esnek, károsíthatják a vékony gumibetétet. Ezért a maradék keverék öntése előtt vízzel hígítani (1: 3). [/ Figyelem]

6. módszer - a varratok tisztítása hidrogén-peroxiddal.

A hidrogén-peroxid jó antiszeptikus és nem agresszív anyag. Ez a megoldás nem igényel öblítést és megakadályozza a gombák további terjedését. Természetesen a makacs foltok problémája nem oldható meg ezzel az eszközzel, de a közelmúltban megjelent gomba, peroxid kiválóan megrongálódott.

A tisztítóoldat oldatának elkészítéséhez a peroxidot és a vizet (1: 2) kell keverni. A készhabarccsal minden varratot el kell hagyni, és hagyja megszáradni. Nem kell öblíteni.

A 7. módszer - a varrás frissítése vízbázisú festék.

Ha nem távolítja el teljesen a foltokat a fugázó anyagból, az ideális eredményt vízálló vízemulzió segítségével érheti el. Így frissítheti az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és úgy fog kinézni, mint egy nemrég végzett javítás után. A festék kiválasztásánál figyelembe kell venni egy szabályt: a színnek sötétebbnek kell lennie a habarcs két, vagy akár három tónusával. A festés előtti napon a varratokat gombaellenes szerrel kell kezelni (bármelyik hardverraktárban megvásárolható). Festéket ajánlott 2 vagy 3 rétegben alkalmazni.

A tisztítás során a termékek nem segítenek

A csempecsuklók tisztításának sikeressége a fürdőszobában a szennyeződés mértékétől függ. Néha elegendő szóda vagy ecetsav, de előfordul, hogy a fekete és a szürke foltok még a hatásos szerekkel való gondos kezelés után is fennmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a gomba határozottan megalapozza gyökereit, és radikálisan kell cselekednünk.

8. módszer - távolítsa el a habarcs felső rétegét.

Ehhez meg kell élesíteni a csiszolópapírt, és gyengéden törölni kell a gomba hatásait. Ezután a területet gombaellenes szerrel kell kezelni. Ha a habarcs felső rétegének eltávolítása következtében észrevehető mélyedés keletkezik a csempe között, akkor eltávolítható egy új réteges habarcs alkalmazásával.

9. módszer - a régi habarcs teljes eltávolítása és új alkalmazás.

Ez egy olyan bíboros módszer, amely speciális eszközöket és... férfi kezeket igényel. A betoncsavarozó csavarhúzóval vagy egy csiszológép vagy fűrészcsiszoló segítségével távolítsa el teljesen. A repedezett repedéseket mindig oldószerrel fertőtleníteni kell, majd előmelegíteni és új habarcsot kell feltölteni.

Megakadályozzák a penészgombát a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az öntőformák megjelenését a fürdőszobai csempecsatlakozásokon, vegye figyelembe néhány hasznos tippet.

 • A tisztítás után a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni - egy speciális szerszám, amely a mikroporokat lezárja. Ez megakadályozza a gomba bejutását a mikro-fugázó repedésekbe. A folyékony vízszigetelés speciális szaküzletben vásárolható meg.
 • Hogy elkerüljük a gomba kialakulását a fürdőszobában, havonta kétszer meg kell tisztítani az ízületeket a szódaburkolatok között.
 • A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása a varratok között, különösen a fürdőszoba és a csempe között.
 • Rendszeresen szellŒztesse ki a fürdőszobát, és törölje száraz ruhával vagy törülközővel az ízületeket.
 • A gombák egyedi foltjait egy speciális ceruzával kezeljük, amely a háztartási vegyi anyagok osztályaiban található. A ceruza összetételében speciális anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a penészesedést és a gombát.
 • Mosd le a fürdőszobát, hetente, nedves tisztítás ammónia vagy ecettel elég lesz ahhoz, hogy eltávolítsák a spórákat a gomba és a csírák.

Hogyan kell frissíteni a varratokat a csempe között a fürdőszobában

Javítások a fürdőszobában - ez egy drága esemény, amely nagy különbséget jelenthet a családi költségvetésben. De ha egy csemperől beszélünk, akkor nem szükséges teljesen lebontani a régi felületet és új csempe. Gyakran elég csak frissíteni az ízületeket a csempék között, és a fürdőszobában azonnal teljesen más megjelenésű. Ehhez többféle módon is lehet: egyszerű és olcsó, véget érve a munkaigényes, de ugyanakkor esztétikusabb és megbízhatóbb.

Hogyan kell frissíteni a varratokat a csempe között a fürdőszobában

1. módszer. Csempe tisztítása

Ha a burkolólap a színes csempe között megváltozott, és ezért vonzó megjelenést váltott ki, megpróbálhatja tisztítani a szennyeződést. Ennek a módszernek az az előnye, hogy elég gyors és olcsó, a mínuszok között a törékenység - két vagy három hónap alatt sötétednek a varratok, és a gomba vagy a penész néhány hét múlva ismét kel ki. Az eljáráshoz különböző módszereket választhat: háztartási vegyi anyagokat, népi jogorvoslatokat, vagy próbálja mechanikus úton eltávolítani a szennyeződéseket.

Az ízületek tisztítása a csempe között

Háztartási tisztítás

A szennyeződés mértékétől függően a csempe közötti ízületek szennyeződésének eltávolítására szolgáló háztartási vegyi anyagokat kell kiválasztani. Ha a felületet csak szappanos virágzás és zsír borítja, a szokásos módon használhatja, és a makacs piszok, gomba és penész számára különleges porokat vagy egyéb savakat vagy klórt tartalmazó kompozíciókat kell használni.

 1. CIF, Pemolux, Fairy, Cilit és más hasonló eszközök alkalmasak felületek tisztítására egyszerű szennyeződéstől.

Háztartási vegyi anyagok

Cleaner BOZO

Belinzoni Ultra Stripper

Klór-tartalmú termékek

A fentiek segítségével a csempe közötti ízületek tisztítása meglehetősen egyszerű. A fertőzött helyeket szivacsos vagy puha kefével kell felhordani, jól dörzsölni, hagyni 5-10 percig, majd öblíteni. Ha erős koncentrált termékeket használ a szennyeződések eltávolítására, először olvassa el a gyártó utasításait.

Könnyen tisztítható a varrat egy ecsettel vagy szivaccsal egy csiszolóréteggel.

Fontos: a cserép tisztításához nem szabad a szokásos szappant választani, mivel a benne lévő alkáliföld kedvező légkört teremt a patogén mikroorganizmusok kifejlesztéséhez.

Az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket a csempe közötti ízületekről gőztisztító használatával. Ez olyan eszköz, amely magas hőmérsékleten és nyomáson távolítja el a szennyeződést kívülről, és ezután egyszerűen csak törölje le a csempe felületéről. A gőztisztító nagyon könnyen használható, és a varratok tisztításán kívül megsemmisíti a kórokozó mikroorganizmusokat és a gombaspórákat is.

A népi jogorvoslatok tisztítása

A hagyományos receptek hatékonyan megtisztítják a bélés varrásait a fürdőszobában, és friss és esztétikus megjelenést kölcsönöznek. Ehhez szódát, citromsavat és gyümölcslevet, ecetet, ammóniát és ammóniát használnak.

 1. Vegyünk egy harmadik csésze citromlevet, fél pohár szódát, 1/4 csésze ecetet, hígítva 7 csésze vízben. Vigyük fel a keveréket a varratokra, hagyjuk 10 percig, majd öblítsük le. Ez az eszköz meglehetősen erős, ezért használatakor ugyanazokat az óvintézkedéseket kell alkalmazni, mint a vegyszerek használata során.

A csempecsuklók tisztítására szolgáló eszközök, recept száma 1

A csempecsuklók tisztítására szolgáló eszközök, recept száma 2

A csempecsuklók tisztítására szolgáló eszközök, recept száma 3

A csempecsuklók tisztítására szolgáló eszközök, recept száma 4

Fontos: ne használjon ammóniát, ecetet és egyéb savat tartalmazó termékeket színes habarcsokhoz, ellenkező esetben színét megváltoztathatja.

Hasznos tippek

A csempecsuklók közötti tisztításhoz szükséges összetétel kiválasztásánál figyelembe kell venni nem csak a költségeket és egyéb jellemzőket, hanem a csempe tulajdonságait is.

 1. Ha a csempe mázas felülettel rendelkezik, akkor a savas anyagokat nem szabad a szennyeződés leküzdésére használni, mert a burkolat felületének homályos lehet.

EZH savas gél

Üvegmozaik nem tisztítható agresszív szerekkel.

A csiszolópor tisztítása a legjobb, ha nem használja, hogy ne hagyjon karcolásokat a csempe

Mechanikus tisztítás

A közbenső rétegek fehérítésének mechanikus módszere hatékonyabb, mint a háztartási termékek, mivel magában foglalja a habarcs felső rétegének eltávolítását és a szennyeződést. A hátrány az, hogy ez a folyamat meglehetősen időigényes, és a fürdőszobában aztán általános tisztítást kell végezni.

A csempecsatlakozások mechanikai tisztítása

Kaparó eltávolítása

A legalkalmasabb a csempék közötti csomók kemény konyhai kaparóval, csiszolópapírral vagy spatulával történő megtisztítása - minden egyes ízületben jól kell haladni, különös figyelmet fordítva a penész és gomba helyére. Különleges keféket használhat fémekhez, de észrevehető csíkokat hagy. Egy másik lehetőség az, hogy valami vékony csavarként egy vékony csövet készítsen, amelynek szélét egy darálóval meg kell élesíteni.

A régi habarcs eltávolítása mechanikusan

Figyelmeztetés: ne használjon lyukasztót a fóliázás legfelső rétegének eltávolítására - a munka gyorsabban megy, de nagy valószínűséggel károsítja a csempe.

Videó - Hogyan tisztítsuk meg a csempe közötti varratokat

2. módszer. Festészeti ízületek

Az ízületek festése a burkolólapok között megbízhatóbb módja a fürdőszobai felületek frissítésének (6 hónapig tiszták és frissek maradnak). A varratokat hagyományos mész, vízalapú festékkel lehet kezelni, vagy a boltban egy speciális, erre a célra szolgáló kompozíciót választani.

A színezőcsuklókat nem a legtartósabb megoldásnak tartják, az eredmény hatásának megőrzése legfeljebb hat hónapig tart.

Hogyan válasszunk festéket varratoknak?

A habarcs frissítéséhez kiválaszthatja a régi habarcs árnyékához hasonló színt, vagy kísérletezhet egy palettával. A fényes festék a csempe burkolatát roncsolja, és a csempe bármilyen árnyalataival harmonizál, a sötétség pedig eredeti megjelenést kölcsönöz a szobanak. Az Edding 8200, a Pufas Frische Fuge, a Fuga Fresca a legismertebb gyártók közé tartozik, amelyek festékanyagokat gyártanak a varratok számára.

 1. Edding A színezék összetétele, amely a csempe közötti "varratok" megjelenését "felfrissíti". A kényelmes működés érdekében megjelölés formájában lehet fekete, fehér és szürke.

Markoló ipari Edding 8200, 2-4 mm, kerek hegy, fehér (csempézett varratokhoz)

Figyelem: a varratok festésére szolgáló jelölő kiválasztásakor ügyelni kell a vonalvastagságra - ha szélesebb, mint maguk a varratok, akkor kényelmetlen lesz a jelölővel dolgozni.

 1. Pufas Frische Fuge Komplettset. Olcsó festék, amelynek egyik jelentős hátránya - alacsony ellenállás. Általában fehér árnyalatú, de a színezés megengedett.

Pufas Frische Fuge Komplettset

Mapei fuga fresca

Meg kell jegyezni, hogy a festék felszínén történő alkalmazása során a szín jelentősen eltérhet a gyártó által megadotttól, különösen akkor, ha az új összetétel árnyéka sokkal könnyebb, mint a régi habarcs árnyéka.

A színező összetétel kiválasztásakor gondosan olvassa el az utasításokat a csomagoláson - a legtöbb terméket nem használják epoxi ízületekhez, valamint azokhoz, amelyeket szilikon vagy poliuretán tömítőanyagokkal töltenek.

Lépésről lépésre útmutatás a festéknek a varratokra való alkalmazásáról

Ha egyenletesen festett a felületre, és az eredmény sokáig tetszett a szemnek, akkor néhány egyszerű szabályt kell követnie.

1. lépés: Tisztítsa meg jól a felületet a csempe között (használhatja a fent leírt módszereket). Ha a szennyeződés erősen elenyészik, használjon mechanikus tisztítási módszert, penész és penész jelenlétében, továbbá antiszeptikus kezeléssel.

2. lépés Várja meg a teljes száradást (lehetetlen festeni nedves felületen, mert a munka eredménye nem kielégítő).

3. lépés: A festéket vékony ecsettel kell felvinni, amennyire csak lehetséges, különös figyelmet kell fordítani a függőleges kötésekre, ahol a kompozíció lefolyhat.

A csempe alá eső festéket azonnal törölje le egy puha ronggyal anélkül, hogy várakozna, hogy kiszáradjon, mivel később nem lehet eltávolítani.

A felesleges festéket törlőruhával törölje le

4. lépés: Várjon 24 órát, amíg összetétele teljesen megszárad, majd értékelje az eredményt, és szükség esetén egy vagy több réteg festéket alkalmazzon.

A varratok festése után kívánatos egy speciális összetett tömítőanyaggal megvédeni őket, ami meghosszabbítja a kompozíció élettartamát.

Videó - A habarcs színének megváltoztatása a lapon

3. módszer. Fugázás helyett

A régi habarcs cseréje a leginkább időigényes, de hatékony és megbízható mód a fürdőszobai belső tér frissítésére. Ehhez el kell távolítania a régi habarcsot, majd egy új összetevővel le kell fednie a varratokat. Ez egy egyszerű, de időigényes folyamat, amely több szakaszból áll.

A megjegyzéshez: ha a varratok kissé "süllyesztettek" (vagyis legalább fél milliméternyi rés van a felületük és a csempe között), és a régi megoldás szorosan megtartja, anélkül teheti meg, hogy eltávolítja, és vékony réteg habarcsot helyez a tetejére.

Első szakasz. Eltávolítva a régi habarcsot

A régi habarcsot mechanikusan kell eltávolítani - ezért a legalkalmasabb egy speciális szerszámot használni, aminek egy varrógépe van. Rendszeres spatulát vagy más szerszámot vehet fel, de a munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy károsítsa a csempe széleit. Ha a csempe megkönnyebbüléssel rendelkezik, a felületet maszkolószalaggal védeni kell.

Eltávolítva a régi habarcsot

Leggyakrabban a régi habarcs könnyedén eltávolítható, de bizonyos esetekben (különösen akkor, ha cementalapú vegyületet használnak) speciális savas tisztítószert kell használni: például PUFAS CEMENT-EX vagy LITOCLEAN PLUS. A varrás vékony ecsettel történik, majd hagyja megszáradni, és a lágyított habarcsot nagyon könnyen eltávolítják.

Cement eltávolító

Referenciaként: ne aggódj, hogy a savas tisztító a csempe felületére kerül. A csempe esetében teljesen ártalmatlan, de a szervezet számára veszélyes lehet, ezért gondoskodni kell a bőr és a nyálkahártyák védelméről.

Annak érdekében, hogy apró törmelékeket és morzsalékot tartsanak a varratok mélyén, hagyományos felületű porszívóval kell a felületen járni. Ezután mossa meg a varratokat egy standard detergenssel (nem agresszív), és hagyja megszáradni.

Videó - Hogyan tisztítsuk meg a varratokat a habarcsból

Második szakasz. Keverjük össze a választást

A csemperagasztó egy olyan paszta vagy por, amely folyadékkal keveredik a kívánt konzisztenciára. A készítmények teljesítményjellemzői attól függnek, hogy milyen alapon készültek: cement vagy gyanta.

Egy másik fontos kritérium az összetétel megválasztásához - a csempe közötti varrás szélessége. Az üzletekben vannak olyan kompozíciók csempékhez, amelyek szélessége 1-től 15-ig, 3-6 mm-ig stb. Ceresit, Litokol, Mapei a hasonló termékek legnépszerűbb márkái közé tartozik.

Grout CERESIT CE 40

Grout Ceresit csempe

Fontos: a habarcs mennyisége a csempe méretétől, a varratok szélességétől és mélységétől függ: 25 kg súlyú száraz keverék zsák elegendő 50-100 m2 alapterületű, szabványos méretű lapokkal (33x33 cm) bélelve.

Szükség esetén a varratok aktualizálására szolgáló keveréket kézzel is elkészíthetjük, de technikai jellemzői rosszabbak lesznek, mint a gyárban. Ha a burkolólapok közötti kötés nem túl széles (1,5 mm-nél kisebb), a Portland-cementet speciális speciális lágyítókkal lehet összekeverni, és a homokos Portland cementhabarcsot (1-től 1-ig terjedő arányban) 1,5 mm szélesek.

Hogyan készítsünk egy csemperagasztót: különböző módokon

Hogyan válasszunk árnyékoló habarcsot?

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba belseje harmonikus és vonzó legyen, az árnyékolás színének megválasztásakor figyelembe kell venni a következő pontokat:

 • a könnyű árnyalatú kompozíciók lehetővé teszik, hogy koherens felületet hozzon létre, vizuálisan növelje a szobát és elrejti a béléshibákat;
 • sötét habarcs ideális egyedi zónák kiemelésére és eredeti kompozíciók készítésére;
 • a szennyeződést leginkább érintő padlóburkolatoknál ajánlott fekete vagy barna vegyületeket alkalmazni;
 • színes habarcsot a legjobb választani, hogy összhangban legyen a sötét vagy a legkisebb árnyalattal, amely a belső térben van;
 • A fényes kompozíciók, amelyek az általános háttérrel szemben erősen kiemelkednek, csak ideálisan sima felületeken használhatók fel, mivel hangsúlyozzák az arc minden hibáját.

Csempefugázó színek

A harmadik szakasz. Fugázó

Az új habarcs alkalmazása a megtisztított és kezelt ízületekre a következő eszközökre lesz szüksége:

 • perforáló speciális fúvókával keverési megoldásokhoz;
 • simító kanál;
 • gumi spatula;
 • szivacs és rongyok.

Mindent készen állunk a munkára

Az elegyet leggyakrabban vízzel, néha folyékony latexzel hígítják (ezt a gyártó utasításai jelzik). A munka elvégzése előtt a helyiséget jól szellőztetni kell a nedvesség minimálisra csökkentése érdekében, és a befugatás folyamata a következő.

Fontos: ha a varrásokat jól tisztítják a régi habarcsból és elég mélyek, akkor azonnal elkezdhet új összetételt alkalmazni. Ellenkező esetben ajánlott a varratokat speciális alapozóval (például Ceresit CT 99) előkezelni.

1. lépés. Adja a készítményt megfelelő tartályba, adjunk hozzá folyadékot, engedjük le a perforátort a megfelelő fúvókával, állítsuk be az átlagos sebességet és keverjük össze. Jobb a részecskék összetételének hígítása, mivel a "már megragadt" habarcs használata meglehetősen nehéz.

Fontos: nem ajánlott újra felhígítani a már edzett keveréket, mert teljesítménye romlik.

2. lépés: Hagyja hagyni a kész habarcsot 10 percig, hogy jól bejusson.

3. lépés: A legmegfelelőbb a munkából kiindulni a legszembetűnőbb szögből, és felülről lefelé mozogni, hogy a habarcsok, amelyek véletlenül lecsúsztak a szerszámról, nem roncsolják a kész varratokat.

Lépés 4. Írjon be egy kis habarcsot a spatulára (tartsa a szerszámot 30 fokos szögben a csempe számára), és először a varraton nyomja be, majd keverje össze a keveréket a mélységbe, majd végig. Nem szabad megmenteni a megoldást - a feleslegét csiszolópapírral lehet eltávolítani.

Jobb, ha azonnal eltávolítjuk a felesleget ugyanazzal a spatulával

5. lépés: Végezze el a kész kötést egy simítóval, egyenlítse ki és terítse el a keveréket. Távolítsa el a csempe felületét érintő keveréket, azonnal, amíg teljesen száraz - elegendő törölni a csempe nedves ruhával.

Törölje le a falat egy rongyal

Miután az oldat kissé megragadt, elkészítheti a kötést - egy darab kábelt, kissé tolja be a varratba, tartsa a teljes hosszát és távolítsa el a felesleges mennyiséget. A munka befejezésekor várjon addig, amíg a habarcs teljesen meg nem keményedik (ez 24-48 órát vesz igénybe), és a felületet finom csiszolópapírral kezelik.

A fürdőszobában lévő csempék közötti ízületek hatékony tisztítása

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában? Ha ez a probléma zavarja, akkor ez a cikk az Ön számára. Itt megtalálja az egyszerű és hatékony tippek listáját. Válassza ki, mi felel meg neked és cselekedj.

Tehát, hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe között a fürdőszobában?

Az első dolog, amit javasolunk, hogy rendszeresen szódabikarbónát használjunk, ami valószínűleg a konyhában van. Ezt a módszert úgy is nevezik, hogy "nagymama módszere".

Szóval, vegyél egy csomag szódát és karot egy kemény eszközzel - egy régi fogkefével. Nem kímélve elaludunk a csempe között a szódavízzel. By the way, az öntés előtt enyhén nedves azokat a helyeket a csempe vagy a csempe között, amit meg fogsz tisztítani. Néhány perc múlva a szóda nedves lesz és habot ad. Itt az ideje, hogy egy fogkefét használj. Akkor ne rohanjon a szóda öblítéséhez, és hagyja 15-20 percig.

Általában a szóda kiváló antiszeptikus. Ő képes megbirkózni a gomba szennyeződésével és spóráival. Ezenkívül a háztartási vegyszerekkel ellentétben ártalmatlan az ember számára. Ezért beszélünk először.

Továbbra is, vegyünk egy nagyobb kefét és sétáljunk a csempe felületen, miután megtisztítottuk a fürdőt a raidből.

Ezután mindent vízzel kell mosni.

A szódát hetente egyszer profilaktikus alkalmazásként elkerülheti a gomba megjelenésével kapcsolatos problémák.

Ha az eljárás után fekete foltok maradnak valahol a varratokon, ez azt jelenti, hogy a penész mélyen behatolt, és másképpen kell cselekednie. De többet erről később.

ecet

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között ecettel? Az ecetsav is megöli a gomba és a penész.

A vizet és az ecetet (9%) egyenlő arányban kell keverni. Spray, vagy ecsettel, alkalmazza a vegyületet a varratokon. 5 perc várakozás után ecsettel tisztítsa meg a piszok varrását. Bőséges vízzel öblítse ki.

Háztartási vegyi anyagok

Azok, akik nem hisznek a szóda és az ecet erejében, háztartási vegyi anyagokat vásárolhatnak.

Néha a fugázó a zsírt vagy a maradék mosószert okozza. Ebben az esetben minden olyan tisztítószer használható, amely megszabadulhat a zsírtól és a mésztől. Próbálja ki a CIF, Fairy, AOS, Silit stb.

Ha penész vagy gomba van, használjon klórtartalmú készítményt, például "Fehérség" vagy Domestos. Miután az érintett helyre helyezte, hagyja öt percig, majd mossa le.

A legjobb megoldás egy speciális eszköz a csempe és varratok tisztításához, például Ultra-Stripper vagy BOZO. Miután ezeket az akciókat használta. ez azt jelenti, hogy az "Atlas Dolphin" folyamat varratokat is tartalmaz. Így megvédi a varratokat, falakat, padlót, és hosszú ideig tiszta marad.

Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, fontolja meg azokat a fontos pontokat, amelyek megtudják, hogyan kell tisztítani a csempe közötti kötéseket:

 • A fehérítő fehérít. Ez a lényegük. És használatuk lehetetlen, ha a fürdő színes csempe és varratok. A fehérítő tönkreteheti a színt. Valószínűleg minden festődik. És lehetetlen visszaadni mindent vissza.
 • A háztartási vegyi anyagokban való munkavégzéshez további védőfelszerelésre van szükség (kesztyű, maszk, ruházat).
 • A háztartási vegyi anyagok gyakran klórt tartalmaznak. A ház szaga lesz. Ha gyermekei és háziállatok vannak, győződjön meg róla, hogy nem otthon vannak, amíg minden eltűnik.
 • Ha allergiás vagy asztmás rohamokról van szó, akkor valószínűleg nem lesz képes teljes egészében elvégezni a munkát a végéig.
 • Ezenkívül a vegyi anyagok maradványai nehezen mossák ki a repedéseket és az ízületeket. A varratokhoz használt gittnek pórusai vannak, ami még ennél is bonyolultabbá teszi a dolgokat. Az allergiás személy számára ez azt jelenti, hogy egy ideig nem fogja tudni használni a fürdőszobát. Ez a helyzet veszélyessé válik az egészségre, különösen, ha a gyerekek a fürdőszobát használják.

Ezért, ha érzékeny a kémia, akkor javasoljuk, hogy használja a "nagymama módszerét", vagy bármely más népi jogorvoslatot, amely egyáltalán nem gyengébb a vásárlás hatékonyságában. Számos recept előnyei. Mi mást tud megmosni a varratokat?

Népi jogorvoslat

Szüksége lesz egy vödörre és 1,5 liter meleg vízre (30-35 fok). Tegyen 6 kanál szódát egy vödörbe. Keverjük. Egy koktélt készítünk külön - egy pohár vízben feloldunk 1 evőkanál citromsavat és hozzáadunk fél csésze 9% -os ecetet. Fontos! Mindezt lassan egy vödörbe öntjük, ahol vizet adunk a szódával. Lesz reakció - a gáz felszabadulása. Mindezt egy nyitott ablak előtt tesszük.

Amit kaptunk, minden varratot felhoztunk. 10 percig hagyjuk, akkor, ha a gyógymód megmarad, újra feldolgozzuk és 15 perc múlva alaposan mossuk le.

A maradék óvatosan az utcára önt. Ha mindezt a WC-kbe vagy a fürdőszobába öntjük, az elkészített termonukleáris keverék károsíthatja a csöveket.

Hidrogén-peroxid

Hogyan kell tisztítani az ízületeket a csempe a fürdőszobában hidrogén-peroxiddal?

A peroxidot vízzel 1 és 2 arányban kell összekeverni. A peroxid oldatot nem kell lemosni. Talán nem fogja eltávolítani a fekete foltokat, de megállítja a gomba fejlődését. Ez jó antiszeptikus. Csak tedd, és hagyd a varratokat.

Gőz tisztító

Szerencsés vagy, ha van gőztisztítója.

Ha ilyen eszközt használ otthon, akkor könnyen és gyorsan megszabadulhat a piszoktól a varratok felületén. A gőztisztító egy másik előnye, hogy a gőz nem sérti a habarcs szerkezetét, és nem hagy foltokat. A vastag, forró gőz lágyítja a piszkot, és könnyen eltávolítható meleg vízzel megnedvesített ruhával.

Spetsflamaster

Ha bizonyos helyeken nem lehet lemosni a szennyeződést, akkor egyszerűen festeni rajta egy különleges, érezhető tollal.

csiszolópapír

A csiszolópapír segítségével eltávolítjuk a felső réteget. Tiszta habarcs van kitéve. A varratok még egyenletesebbek és simábbak. A csiszolópapírt a gombaellenes kezelés elvégzése után kell használni.

Fontos: ismételten megismételjük - csak a gombaellenes kezelés után dörzsölünk egy csiszolópapírt, és nem korábban. Ellenkező esetben, az érintett területet száraz módon dörzsölni, egyszerűen eloszlatjuk a gombák spóráit, ahol korábban nem volt ott. Tehát először öld meg a spórákat, majd tisztítsa meg őket.

Húzza fel a csiszolópapírt több rétegben a vastagság beállításához.

Ügyeljen arra, hogy ne sérüljön a csempefelület.

Alsó sor: a fent említett eszközök többsége kiküszöböli a varratok felületén található szennyeződéseket. Ha az érintett hely feldolgozását követően a sötétség nem ment, akkor valószínűleg gombás, és mélyen behatolt. Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobában a varratokat a csempék között ebben az esetben?

A nagyon piszkos varrások mély tisztítása

Amikor a gomba behatol mélyen a varratba, csak egy dolog marad. Szükséges, hogy óvatosan távolítsa el a régi injektort a varratról (hímzés). Egyébként gyakran előfordul, hogy egy ilyen habarcs szó szerint kis erőfeszítésről dől el. Tehát általában könnyű tisztítani a varratot. A robbantó habarcs egyértelmű jel, hogy csak egy dolog fog segíteni - eltávolítás.

A csempék között képződő repedéseket primerrel és gombaellenes oldattal kezeljük. Hagyjuk száraz. És csak akkor dörzsölje újra a varratot.

Néhány hasznos tipp a csempék közötti varratok ápolására

Az a tény, hogy minden fugázás, még a legmodernebb is, pórusokat tartalmaz. Emiatt a piszok idővel felgyülemlik a varratok között. És néha megjelenik a penész. ezért:

Ha még egyszer megtisztította az ízületet a fürdőszobában lévő csempék között, ne légy lusta, türelmes és ezt követően tegye meg. Ne használja a fürdőszobát 24 órán keresztül - hagyja jól száradni. És miután a varratok szárazak, különleges megoldással kezeljük őket. Ilyen megoldást folyékony vízszigetelésnek neveznek és tömítik a púdereket. Mik ezek a folyadékok? Ezek az ATLAS DELFIN emulzió a nem üvegezett csempékhez, a CEREZIT CT10 Super üvegezett, Hyperdesmo-ADI lakkhoz, a CEREZIT Mapei Ultracolorhoz, a VIM habarcsokhoz és a speciális latex kompozíciókhoz.

Minden leírt intézkedés hatékony, ha időben veszik fel őket. Ezzel nem késleltetheti. A piszok és a gombák hajlamosak mélyre menni. A megjelenő forma egy hónapig képes a teljes varrás hosszának kitöltésére.

Biztosak vagyunk benne, hogy a cikkből származó tippek használatával megbízható segítséget nyújthat a fürdő tisztasága elleni harcban.