Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből

Szürke foltok a vízvezeték és csempe felületén a fürdőszobában nem tűnnek nagyon szépnek, de vízkőnek nevezik őket. A tisztítás sok nehézséget és erõforrás-beruházást okoz, de tudva, hogy miért jött létre, nem pazarolhatja az idõt a tisztításra, hanem annak megelõzésére.

A vízkőképződés oka

Ismeretes, hogy a csapvíz, bár a lakosság belföldi igényeit szolgálja, de tele van különböző sókkal és mészel. Ezen elemek jelenléte a víz összetételében szükséges, különben veszélyes az emberi egészségre, ilyenek a mai technológiák. És a biztonság ára kalkulált a csempe felületén a fürdőszobában. A réteg sűrűsége eltérő lehet, minden a víz minőségétől függ - ha túl kemény, akkor a lerakódások nagyon gyorsan jelennek meg, és nehéz eltávolítani őket. A puha víz is raid, de sokkal könnyebb eltávolítani.

Mindenesetre a csempe mosása a fürdőszobában a vízkőből. Amint meglátod az első sávokat, kezdd el tisztítani őket. Ismeretes, hogy a felületeken és az anyagon lévő régi foltokat nehezebb eltávolítani, mint a frissek.

A mészkőzet kémiai összetétele

A boltok számos ipari szerszámot kínáltak. Segítségükkel gyorsan letisztíthatják a betéteket, eltávolíthatják a régi szagokat, megszüntethetik a baktériumok terjedését. Kellemes illatúak és tisztaságúak is.

Annyi ilyen kompozíció ellenére, hogy nem minden ember képes megtalálni a megfelelő cserépet a mosáshoz, és még inkább vásárolni. A keskeny irányítású keverékek ára nem mindig áll rendelkezésre, ezért a megmentés érdekében gyakran kapnak egyetemes eszközöket, amelyek minden típusú formáció ellen küzdenek, beleértve a gombákat és a rozsdát is. Használatukkal a mész is eltávolítható a fürdőszobai cserépből.

De fontos tudni, hogy a klór nem alkalmas mosogatásra, beleértve a vízkőzetet is. Ideális a fürdőkád peremének, belső felületének tisztítására, de a hatása alatt lévő csempe elszíneződhet, vagy fehér foltok jelennek meg. Mossa le őket, persze, nem fog működni. Emiatt a klór tartalmú készítmények nem alkalmasak a fürdő minden elemére. Fontos kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmasak a plakk eltávolítására, különben sok mellékhatást kaphat.

Ezeket a célokat az is jobb, ha nem használnak porokat, mivel tartalmaznak csiszolóanyagokat. A folyékony vagy kémiai kémia előnyben részesítendő, és a legnépszerűbbek a következők:

 • Mr. Muscle;
 • Cillit;
 • Domestos;
 • Comet és más analógok.

Próbálja meg azonnal lemosni a keletkező vízkőzetet, amint észreveszi annak megnyilvánulását, a fenti kompozíciók használatával.

Népi jogorvoslat a mészkőhöz

A vegyipar képességeinek kibővítése előtt a háziasszonyok rengeteg problémával szembesültek sok problémával, hogy a csempék tisztítása a fürdőszobában a raidből otthon könnyű legyen. Ráadásul a népi gyógymódok gazdaságosabbak, alkalmasak a kémiai összetételre hajlamos allergiásokra és általában az emberi egészségre biztonságosabbak.

Szappanoldat

A csempék mosásához a fürdőszobában, és általánosságban a gondozáshoz egy egyszerű szappan oldat alkalmas. Ez a módszer ideális azok számára, akiknek sok ideje van, mivel ajánlatos a felszínt ezzel a vegyülettel minden második napon áttörni, mindig vízzel mosogatva és szárazra törölni. Az ilyen ellátás legalább fél órát vesz igénybe, de ha rendszeresen csinálod, nem fogsz félni egy mészmérettől.

ecet

Ha vízkő alakult ki, akkor a csempéket a fürdőszobában asztali ecettel mossa le, tisztítja a felületeket és fertőtlenítő hatást fejt ki. Ez a módszer hátránya - az ecetet alkotó savak a csempe közötti ízületek elpusztításához vezethetnek. Ezért helyezze rá a ruhára, és csak a csempe felületét törölje át, próbáljon meg nem érinteni az ízületeket. Ugyanakkor a kezeket kesztyűkkel kell védeni, és a feldolgozás után a lapokat vízzel kell mosni és száraz ruhával törölni.

Citromsav

A kátrányos fürdőköpeny eltávolításához a citromsav segít. Csak gondosan alkalmazza, mivel a kristályok károsítják a felületet. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, hígítsa a sav meleg vízben - hogy egy mérsékelten vékony megoldás, körülbelül egy evőkanál vizet 20-30 gramm. sav. Minden szennyezett területet törölje és vízzel öblítse le.

ammónia

A régi ragyogás és a ragyogás helyreállítása segít az ammóniának - híg egy evőkanál 2 liter vízben, permetezze vagy alkalmazza a kompozíciót a szennyeződés területére. 5-10 perc elteltével öblítse le, törölje át a felületet egy tiszta nedves ronggyal, majd végül törölje le.

Az ipari eszközök vagy az emberek tanácsának kiválasztásakor ügyelni kell a kefékre is. Semmi esetre sem használhat fémhálót, bár gyorsan eltávolítja a sztrájkokat. Használata után karcolások maradnak. Előnyös rongyok, melamin szivacs, amelyek a kristályok összetételében vannak, amelyek a víz nyomása alatt hab alakulnak ki. Ennek következtében ezek a szivacsok nem hagyják el a csíkot, és összegyűjtik az összes nedvességet, vagyis a száraz ruhával a végén nincs szükség. A fogkefe használata megengedett az ízületek tisztítására és a sár rétegek megszabadulására.

megelőzés

A gyakorlatban ellenőrizhető, hogy a problémát könnyebb megelőzni, mint megoldani. A mészes virágzás mellett ez a bölcsesség is igaz. Ezenkívül nem nehéz megfogalmazni a megelőző intézkedéseket - úgyhogy a plakett nem válik a falon lévő falak díszítésévé a cserépen, elegendő a felületek 1-2 alkalommal hetente mossa le. Nem szükséges agresszív vegyi anyagokat használni, még az egyszerű folyékony szappan is alkalmas megelőzésre. És az ásványi lerakódások megjelenését könnyen megakadályozhatja a helyek szappanos törlésével.

Rendeljen szabályt a falak és a csapok száraz ruhával történő törlése után, hogy megakadályozza a mész és a penész kialakulását, ami még nehezebb a harcban.

Így időszerű és kiváló minőségű takarítás takaríthat meg a további felesleges idő, pénz és erőfeszítéssel. És a fürdőszoba ragyog, és édes édességet!

Hogyan lehet mosni a csempéket a fürdőszobában a raidből?

Az egyik legfontosabb probléma, amelyet minden háztartásnak a fürdőszoba tisztítása során szembe kell néznie, a csempe mésztől és rozsdától való hatékony tisztításával jár, anélkül, hogy egészségre ártana és a csempe felületének károsodása nélkül. Valójában a modern mosószerek többsége összetételükben különböző lúgokat és savakat tartalmaz, amelyeket a lehető legnagyobb gondossággal kell kezelni.

Ebben a cikkben fogunk beszélni arról, hogyan lehet megszabadulni a különböző szennyeződések egy csempe a fürdőszobában különböző eszközökkel. Tekintsük meg, hogy mi a népszerű módszerek, és melyek közülük a leghatékonyabbak és gazdaságosabbak. Végül is csak a megfelelő gondozás segít megőrizni a bevonatot tiszta és fényes hosszú ideig.

Különlegességek

A cserép vagy a kerámia burkolat tartós és nagyon tartós anyag, ezért nagyon gyakran használják a fürdőszobában történő befejezéshez. Megfelelő gonddal ez az anyag több mint egy tucat évig tart, és megtartja eredeti fényét és ragyogását. Ezenkívül az ilyen csempe előnyei között megjegyezhető:

 • hatalmas színválaszték és formák, amelyek lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában bármilyen design megvalósuljon;
 • kiváló hőállóság, hőmérséklet, gőz, zsír, vegyszerek és kozmetikumok;
 • egyszerűség, egyszerű használat és tisztítás.

A szennyeződés megakadályozása érdekében rendszeresen tisztítsa meg a csempéket. A legtöbb háziasszony tudja, hogy először is a csempe felületén megjelenik a vízkőzet, amelynek oka túl nedves helyiség és kemény víz. Ezenkívül nem lehet elkerülni a rozsda és a penész megjelenését. Kevesen gondolkodnak róla, de a samponok, a zselék és a toalett szappanok, hogy mi is használjuk, hogy hagyjuk a jeleket a csempe.

Ha nem gondoskodik a csempe időben történő gondozásáról, akkor a felület elhalványul, kellemetlen barnás árnyalat jelenik meg, és a fekete penész minden nap egyre nagyobb lesz.

Az elkezdett szennyeződés, hogy lemosni egy cserép lesz sokkal nehezebb. Ez további erőfeszítéseket igényel, elsősorban pénzügyi befektetések formájában, és többször energiát és időt kell költeni a tisztításhoz. Ezért a megelőző intézkedések sokkal hatékonyabbak és kevésbé költségesek.

A szennyezés típusai

A csempék tisztítása előtt meg kell értenie a szennyezés természetét. Erre azért van szükség, hogy kiválasztani a megfelelő tisztítószert és annak használatának módját. A főbb anyagok a szennyezett anyagokat a fürdőszobában:

 • Lime virágzás - már említettük. Az előfordulás legfőbb oka az ásványi anyagokat tartalmazó vízcseppek. Különösen sok ilyen adalékanyag a forró vízben, ő gyakran fehéres jeleket és foltokat hagy maga után. Ha nem azonnal eltávolítják őket, akkor idővel a csempe felület sáros és durva lesz. Ezt követően megszabadulni ettől a makacs szennyeződéstől. A vízkő megakadályozása olyan puha törlőkendők alkalmazása, amelyek után azonnal törölni kell a burkolat felületét a fürdés után.
 • Mold a varratok és gombák - jelennek meg a nedvesség és a rossz szellőzés a szobában. A fürdőszobában ez a szennyezés nagy probléma. A penész és gombák nagyon gyorsan fejlődnek, és elsősorban károsak az emberi egészségre. Ezek a szennyezések úgy néznek ki, mint a sötét és még a fekete foltok. A feketék minőségi eltávolítása különleges szerszámokat eredményez, amelyek különböző savakat tartalmaznak. De ezeket a tisztító folyadékokat óvatosan kell kezelni, gumikesztyűt és arcmasszát kell használni, hogy megakadályozzák a káros gőzök belélegzését és légzését.
 • Rozsda - általában rossz minőségű víz miatt következik be. Különböző mosószerek segítenek eltávolítani. Sajnos szinte lehetetlen megakadályozni a rozsdát. Ezért csak rendszeres tisztítás és tisztítás segít a burkolat tisztán tartásában.
 • A javítás után nagyon gyakran előfordul, hogy a foltokat a homlokfelületen látják. Természetesen, amíg az anyag be van fagyva, gyorsan eltávolíthatja azt. De meglehetősen nehéz lesz egy szárított habarcsot tisztítani egy csempéből, különösen akkor, ha a felület megkönnyebbülési mintázata van. Jelenleg cementkötészeti anyagot és epoxigyantát használnak az ízületek tömítésére. Ezek eltávolítására speciális savalapú lágyítószereket használnak.

De annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ilyen szennyeződés előfordulását, jobb a ragasztófelület ragasztása film és építőszalaggal a habzás kivitelezése előtt:

 • Tömítőanyag - a csempék repedéseinek és ízületeinek tömítésére szolgál. Szilikonból áll, amely tartósabb fogást biztosít. Ezért nagyon nehéz eltávolítani a tömítőanyagot a bélésről. Olyan helyeken, ahol a karcolások nem jelennek meg, éles kést használhat, melynek során gondosan meg kell vágnia az anyag kinyúló részeit. A csempe láthatóbb területeinek eltávolítására speciális kémiai vegyületeket, például oldószereket használnak, amelyek lágyítják a szilikont, majd a burkolat felszínéről törölhetők.
 • Néha a javítási folyamat során a salak a hegesztéshez juthat a csempere. A csempe felületén csúnya foltok jelennek meg, amelyek könnyen eltávolíthatók a mosogatótól, bármilyen mosószerrel. Ha üvegezett bevonattal rendelkezik, akkor a hegesztési foltok eltávolítása szinte lehetetlen. Ebben az esetben meg kell cserélni a sérült cserépet.

Mint látható, a fürdőszobában szinte bármilyen szennyezéssel szembesülhetsz. Csak meg kell szerezned a szükséges ismereteket, és bizonyos erőfeszítéseket kell tennie a jó minőségű tisztításhoz.

alapok

A fürdõszobában a ragyogásnak tetszett csempe nem csak professzionális mosószereket használhat, amelyek különbözõ kémiai vegyületeket és savakat tartalmaznak, hanem népszerû recepteket is. Otthon könnyen és gyorsan készíthet kiváló minőségű keveréket, amely gyorsan tisztíthatja a burkolatot és eredeti megjelenést ad.

Tekintsük a legnépszerűbbeket:

 • Az ecet és a szódabikarbóna szuszpenziója eltávolíthatja a szárított habarcsot a cserép felületéről. Ehhez az összetevőket ugyanolyan arányban kell keverni, és a keveréket a szennyezett felületre kell felhordani. Húsz perccel később, tisztítsa meg a csempe puha kefével és öblítse le vízzel.
 • A citromsav eltávolítja a vízkőzetet és fényt biztosít a felületre. Használhatja a préselt citromlé, friss citromsav vagy citromsav oldat (1 tk / pohár víz). Csak törölje le a piszkos területet, és 15-20 percig hagyja mélyebb ütés hatását, majd puha kefével és rengeteg vízzel alaposan tisztítsa meg a felületet. Ez az eszköz az egyik leghatékonyabb és gazdaságosabb otthon.
 • Távolítsa el a fagyasztott habarcsot, vízkőzetet és tömítőanyagot a folyékony ammónia (1 lb.l) és a víz (1 liter) segítségével. A folyékony ammónia helyett használhatja a fehér szellemet. Az elkészített keveréket a szennyezett bevonatra kell felhordni, 10-20 percig hagyni, majd bő vízzel öblíteni.
 • A hagyományos mosogatógéppel könnyebben megbirkózhat a könnyű szennyeződéssel. Ezt piszkos helyekre kell felhordani, negyed órán át hagyni, majd bő vízzel öblíteni.
 • A penész és a mikrobák megszabadulnak. Természetesen a szag egy kicsit kellemetlen, de ez az eszköz nagyon hatásos. A klórpor vizet kell hígítani, a kapott oldatot a csempere kell felhordani, figyelve a varratokat. Hagyjon mélyebb hatást 10 percig, majd törölje át a szennyezett területeket ecsettel, majd alaposan öblítse le vízzel.
 • A normál hidrogén-peroxid elősegíti a sötétített varratok fehérítését. Fel kell használni a felületre, hagyja 15-20 percig, majd gondosan tisztítsa meg a varratokat ecsettel és öblítse le bőséges vízzel.
 • A gőz tisztító segítségével megszabadulhatunk nem csak a mészkő méretétől, hanem alaposan meg is tisztíthatjuk a gomba és a penész varratát. Ez a készülék magas hőmérsékleten melegíti a vizet, hogy gőzt alakítson ki és megtisztítsa a felületet egy erőteljes sugárral. A nagy előnye, hogy a gőztisztító lehetővé teszi a kórokozók eltávolítását, így fertőtlenítve a felületet és a fürdőszobát egészben.

A fő szerepet játssza, hogy mennyire jól lehúzza a felületet a mosás után. Ezeket a célokat a puha mikroszálas törlőkendők vagy a bambusz törölközők használata előnyösebb. Ezek a szövetek nemcsak a felesleges folyadékot szívják fel, hanem tökéletesen polírozzák a csempe felületét.

Tisztítási módszerek

Természetesen a háziasszonyok többsége speciális tisztítószereket használ a fürdőszoba burkolatának tisztításához, amely bármelyik boltban megvásárolható. Az alábbiakban megnézzük a leggyakoribbakat, megmondjuk, hogy milyen szennyezésre hatékonyabbak, és milyen felülvizsgálatokkal rendelkeznek bizonyos eszközökkel:

 • Mr. Muscle ("Fürdőszoba szakértő"). A gyártó azt jelzi, hogy a szerszám tisztítja a szennyeződéseket, fertőtleníti a felületet, fokozza a ragyogást, nem hagy foltokat. A költségek 250 rubel. A felületre permetezővel történik. Az ügyfelek szerint az eszköz kerámia burkolatokat és varratokat, valamint vízvezetékeket is tisztít. Használata után valóban nincsenek foltok, a felület tiszta és fényes lesz. De a túl régi szennyezés nem képes megbirkózni. Csak a tisztaság napi karbantartására alkalmas. A kellemetlen, citromsavas kellemes citrus aromával jelzett mínuszok között.
 • Cilit Bang ("Antinalet + Shine"). A gyártó megjegyzi, hogy ez az eszköz küzd a vízkő, a rozsda, a szappanos foltok és a makacs szennyeződés ellen. A költségek 250 rubel. A palackon egy permet van a könnyű alkalmazhatóság érdekében. Az ügyfelek az egyik legjobb eszközt jelölik. Ezzel egyszerűen eltávolíthatja a bonyolult szennyeződéseket, nem csak a falon, hanem a padlón. Ehhez hagyja a terméket 5-10 percig piszkos felületen, majd bő vízzel öblítse le. A Cilit Bang segítségével könnyedén megtisztíthatja a dombornyomott burkolólapokat további erőfeszítés nélkül. A hostess megjegyzései közül kellemetlen éles szag volt.

Mi tisztítunk csempéket, hogy ragyogjanak a fürdőszobában

A kerámia burkolatokat megfelelően kell karbantartani, hogy a szoba mindig tiszta, friss és esztétikailag kellemes legyen. Távolítsa el a foltokat, könnyen megszabaduljon a penész és egyéb szennyezőktől. Ehhez megvásárolhatja az üzletben lévő pénzeket, vagy saját maga megoldhatja a megoldást.

Tisztítási módszerek

Tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában lehet száraz és nedves módon. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak, és a szennyezés összetettségétől függően alkalmazzák.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást néhány hónaponként legfeljebb egyszer kell megkezdeni. Ugyanakkor használnak ruhákat, mosogatószereket, fogkeféket, mopeket és melaminszivacsokat. Ez utóbbi tökéletesen megtisztítja a csempe ízületekben felhalmozódó szennyeződést. A készítményt a melamin uralja, amely vízzel érintkezve gazdag habot képez.

Gyors tisztítás

Gyors tisztítás a fürdőszobában történik a modern felszerelések - egy gőzfejlesztő segítségével. Ez a kezelés a szárazra vonatkozik. A gőztisztító használata segít megszabadulni az erős szennyeződéstől, penésztől és gombaiktól, további pénzügyi költségek nélkül.

Az ilyen módon történő feldolgozás több szakaszban történik:

 1. A felületre egy tisztítószert kell alkalmazni.
 2. Hagyja néhány percig.
 3. Mossa le gőzzel.

A csempecsatlakozásokhoz pontokat kell használni. A folyamat végén a falakat nedves ruhával töröljük, majd egy puha ruhával megszárítjuk.

Távolítsa el a plakettet

A raidet a fürdőszobában szakmai kompozíciók vagy népi módszerek távolítják el. A terméket a falra helyezzük és pár perc múlva nedves szivaccsal lemossuk. Az utolsó szakaszban a felületet száraz ruhával töröljük le.

Ami a raid elleni népi módszereket illeti, ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 • Lemon. Egy darab gyümölcsöt vágnak és dörzsölgetik őket egy problémás helyre. Ha a citromlevet vízben hígítja, akkor a kompozíció egy porlasztópisztollyal felhordható a falra.
 • Szóda ecettel. Hozzájárul a mész és a szappan lerakódásához. Először vízzel lágyított szódát alkalmaznak a falakra, és idő múlva az asztali ecetet rápermetjük.
 • Ammónia. Az anyagot vízzel hígítjuk 1:10 arányban, és a szennyezés összetételével kezeljük. Az ammónia még a tartós foltokat is eltávolítja.

A penész eltávolítása

A fürdőben a magas páratartalom miatt a penész megjelenhet a kerámia burkolaton. A kétségbeesés miatt nem érdemes, mivel könnyedén könnyen lemosható.

 • Gőz - a nagynyomású meleg levegő alatt a gőztisztító képes eltávolítani gomba, penész, zsír foltok.
 • A fehérítés enyhíti a penész, gomba, vízkő falát.
 • A kicsi koncentrációjú nátrium-klorid a legtöbb szennyeződéssel szemben áll.

Ha a penészgombákkal kapcsolatos minden módszer használhatatlan, az egyetlen módja annak, hogy megváltoztassuk a habarcsot. Miután az interplaque varratokat eltávolítottuk, a problémás területeket antiszeptikumokkal kezeljük, és egy új vegyületet alkalmazunk felül.

Az ízületek tisztítása a csempe között

Annak ellenére, hogy az injektáló anyagok ellenállása negatív tényezők, a magas páratartalom és a különböző agresszív anyagok miatt az interstitialis ízületek sötétednek és elvesztik esztétikumukat.

A habarcs tisztításához professzionális eszközöket használhat:

 • Cilit, Tündér, Cif. Ezeket a vegyületeket akkor használják, ha a varratok elvesztették színüket, nyomokban szennyeződtek.
 • A fehérséget és a Domesztot olyan esetekben alkalmazzák, amikor a penész vagy gomba megjelenik. A habarcsot 5 perc elteltével mossa le vízzel.

Ha egyes területeken nem szabadul meg a foltoktól, gondosan átfesthetőek a megfelelő színű, speciális fonott tollal. A varratok anyagokkal való feldolgozása után dörzsölnek őrölt papírral. Az ilyen intézkedések tiszta habarcsot tesznek majd ki, és a falak visszaadják a korábbi fellebbezést.

Tisztítószerek

A fürdőszobában lévő csempe tisztításához plakk, szennyeződés, foltok lehetnek a háztartási vegyi anyagok boltjaiban vásárolt szakmai eszközök és a hagyományos módszerek.

szakmai

A rendszeres napi takarítással a fürdőszobában a kerámiákat rendszeres időközönként speciális vegyszerekkel kell mosni. Ha kiválasztja őket, akkor figyelembe kell vennie a fugázó ízületek állapotát. Erősen agresszív anyagok fehérítőt, elszíneződést okozhatnak.

A professzionális készítményekben jelen vannak: izopropanol, ammónia és kíméletes oldószerek. Szórók, paszták, krémek, porok formájában kaphatók.

A leghatékonyabb megoldások közül a leghatékonyabbak közül a legegyszerűbb:

 • Ragyogó csempe;
 • Seth;
 • Cilitbang;
 • Domestos;
 • Mr. Muscle;
 • SunClean;
 • Schoeman.

A por cseréjekor történő kiválasztásakor rendkívül óvatosnak kell lenni. Ha a készítmény nagy csiszolószemcséket tartalmaz, karcolhatja az anyag fényes felületét.

népszerű

Annak ellenére, hogy a csempe különféle speciális eszközökkel rendelkezik, néha jobb választani házi készítésű szendvics, ecet, szappanoldat, citromsav receptek alapján. Nem kevésbé hatékonyak, nem károsítják az egészségre és a kezelt felületekre.

 • Szappanoldat. Napi használatra alkalmas. Jól szivárog a vízszivárgás, a felesleges hab, de erős mészkő és rozsda miatt ez az eszköz nem segít. Előkészítés: meleg vizet öntünk egy medencébe vagy bármely más tartályba, és kis mennyiségű folyékony szappant adunk hozzá. A falakat alulról felfelé dörzsöljük egy puha, az elkészített kompozícióban nedves ruhával. A felületet száraz, mikroszálas anyaggal kezeljük.
 • 9% ecet. A szerkezet még erős szennyezéssel is szembeszáll. Ezt a módszert alkalmazva az ecetet egy palackba öntjük 50 g / liter vízben. Ezt az eszközt piszkos helyen permetezik. Néhány perc múlva a burkolólapokat alaposan meg kell törölni egy nedves szivaccsal, és törölni kell.

Az ecet nemcsak foltokkal és szennyeződéssel takarít meg - fertőtlenít, eltávolítja a penészt, gombát, eltávolítja a vízkőzetet. Amikor anyaggal dolgozik, gumikesztyűt kell viselnie. Rendszeresen nem ajánlott ezt a módszert használni, mivel agresszív összetétel hátrányosan befolyásolja a varratokat.

 • Citromsav. Különböző szennyeződéseket takar. Kis mennyiségű sav van a nedves szivacsra, majd a falakat dörzsöljük. Ezután mossuk le a kezelt felületeket tiszta vízzel, és szárítsuk meg pamutszövet vagy mikroszálas ruhával. Annak érdekében, hogy a csempe ne kaparjon citromsav részecskékkel, az anyagot előzetesen kis mennyiségű vízzel kell hígítani.
 • Soda. Még a régi foltok ellen is kopog, de a szemek megkarcolhatják a célt. A piszok megszabadulása érdekében a szódát krémes zagyhoz hígítják, és egy problémás területre egy pamut törlővel alkalmazzák. Erős nyomás a felszínre nem éri meg, hogy ne károsítsa a dekorációt. Ezután a csempe száraz, puha ruhával törlődik.

A varratok közötti forma elkerülése érdekében ajánlott időről időre tisztítani egy fogkefével speciális gombaellenes vegyület vagy 9% -os ecetsav oldat alkalmazásával.

Csempézés

A fürdőszobában lévő falak gondozását rendszeresen kell végezni. Könnyebb megszabadulni a friss szennyeződésektől, mint a különböző tisztítási módszerek között. Az időben történő feldolgozás elhanyagolása azzal fenyeget, hogy kellemetlen barna árnyalat jelenik meg az anyag felületén, mész betéteken, penészen a varratokon.

A csempe gondozása során kövesse az ajánlásokat:

 • Mindig viseljen gumikesztyűt.
 • Tisztítsa alulról felfelé és törölje felülről lefelé.
 • A csempéknél csak puha szivacsot használjon csiszolóanyag nélkül.
 • Az új vegyszerek használata előtt kipróbáljon egy kis vizsgálatot az anyag érzéketlen helyre történõ reakciójára.

Milyen gyakran mossa a csempe a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy a csempe hosszú ideig ellenáll a szennyeződéseknek, foltokat, penészgombákat és néha gombákat is mutat.

 • Ahhoz, hogy a falak tökéletesen tisztíthatók legyenek, különböző kompozíciókkal kell tisztítani és rendszeresen csiszolni.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a falak el tudják választani a túlzott nedvességtől és a túlzott kondenzátumtól, tisztításuk után zuhanyozni kell. Tehát nincs szükség arra, hogy erős anyagokat használjon a makacs szennyeződések eltávolítására.
 • A kondenzátumból, samponból, szappanból származó friss foltokat puha ronggyal és minden mosószerrel eltávolítanak. Ha elhagyod őket, hamarosan mészká válnak, ami sokkal nehezebb lesz megszabadulni.

A kerámia lapok napi gondozásánál ne használjon professzionális szerszámokat csiszolóanyagokkal. Megkarcolják az anyagot, és tönkreteszik a megjelenését. A folyamatos feldolgozáshoz elegendő egy egyszerű szappanoldattal nedvesített puha ruhával törölni a falakat.

Ha gondosan kezeli a fürdőszoba dekorációját, minőségi és rendszeres gondoskodást biztosít, a falak és a padló mindig tiszta lesz.

A legjobb módja annak, hogy tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában a plakk és a penész

Még a kezdeti háziasszony is hatékonyan és gyorsan moshatja a csempét a fürdőszobában, mert a túl kemény víz hatása miatt a csempe a mészkőben keletkezik, és minden tisztítási mód ellenére a só marad. A vízcsörömpölések a csempere esnek, megszáradnak, és egy idő után a falat egy folyamatos vízkő réteggel borítják, ami nem könnyű megszabadulni. A legrosszabb, amikor a gomba és a penész csatlakozik ehhez a problémához. Nem csak a falak megjelenését károsítják, hanem károsak az egészségre, különösen a gyermekek és a légzőszervi betegségek számára. Ezért minden háziasszonynak tudnia kell, hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a plakk és a penész, nem csak a speciális mosószerek, hanem a hagyományos módszereket.

Hasznos tippek: Hogyan tisztítsa meg a csempe a fürdőszobában a vízkőből

A mészkõ plakk szilárd fehéres foltok, kristályszerkezettel és durva felületekkel. Egyedülállóak lehetnek, és teljesen lefedhetik a padlót és a falakat. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát könnyebben tisztítsa meg a szennyeződésektől, hetente egyszer ajánlott tisztítani.

A háztartási vegyiáruházban egy külön mosogatószert vásárolhat a fürdőszobában, amely a vízkő mellett megszabadul a szennyeződés falától és padlójától, valamint a rozsda tisztaságától és a penész eltávolításától. A terméket leginkább spray-ként kell megvásárolni, mert gyorsan és egyenletesen felviszik a felületre. Szélsőséges esetekben a szokásos mosogatószeres mosogatószer.

A legjobb, ha a plakkot a fürdőszobában lemossza egy speciális lágy szivacs

Mintázott csempe esetén javasoljuk, hogy krémes textúrájú termékeket használjanak csiszolószemcsék nélkül.

Mielőtt a tisztítószert felhelyezné a csempere, ajánlatos kipróbálni egy kis területen. Nem szabad korrodálni a csempe, vagy elrontani a mintát rajta. Ha nem előre tesztelték, akkor a fényes felület azonnal unalmas és durva lesz.

Néhány háziasszony egy gőztisztítót használ, hogy tisztítsa meg a falakat a régi szennyeződéstől és virágzásból. Gőzölés után tanácsos a csempe üvegtisztítóval bepermetezni és szárazra törölni, hogy a felület fényessé váljon. Ajánlatos az "antipar" jelöléssel ellátott eszközt használni.

Mi szükséges a fürdőszoba tisztításához?

 • Viszkóz univerzális törlőkendők;
 • Mikroszálas vagy kis frottír törölköző;
 • Puha ajkak;
 • Régi fogkefe;
 • Gőz tisztító.

A plakk és a penész eltávolítása során mindig gumi kesztyűt, valamint szemvédőt kell használni.

Ajánlások: hogyan kell tisztítani a fürdőszobai csempe a penész

A formák gyakran kialakulnak a fürdőszobában, nemcsak a csempecsatlakozások kialakításában, hanem a falak teljes lefedését is. A kezdeti szakaszban meg kell kezdeni a harcot annak érdekében, hogy megvédje magát és szeretteit az egészségre gyakorolt ​​negatív hatásoktól.

A gomba és a penész okozói:

 • Helytelenül helyezett csempe;
 • Állandó magas páratartalom a szobában;
 • Antiszeptikus szerekkel való kezelés hiánya;
 • Túl ritka takarítás;
 • Szellőztetés hiánya;
 • Kedvező környezet a mikroorganizmusok fejlődéséhez.

Különleges, a penészgomba-tisztítószerek kiválóan végzik a problémát, de nem olcsóak, és nem mindig állnak rendelkezésre, különösen a kisboltokban. Számos alternatív módszer létezik, amellyel kiküszöbölhető a gomba.

Ha úgy döntenek, hogy a csempeit a fürdőszobában tisztítják az öntőformából, győződjön meg róla, előkészíti előre a maszkot és a speciális kefét és mosóoldatot

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől?

 1. A gőztisztító tisztítása elpusztítja az összes mikroorganizmust, valamint megmossa a zsírt, a piszkot és a vízkőzetet.
 2. A fehérség vagy a fehérítő megoldás sokáig elfelejti a problémát, ha felhelyezi és hagyja a falakon 30-60 percig, majd tiszta vízzel mossa le. Az eljárást erős szag adja, így meg kell védenie a légzőrendszert. A helyiséget jól szellőztetni kell.
 3. Az ízületek tisztítása kemény ecsettel és nátronpapírral is kiváló eredményeket ad. De ezt alaposan meg kell tenni, hogy ne karcolja meg a csempe.
 4. Ha bármelyik módszer hatástalan, akkor csak a varratok közötti váltást kell megváltoztatni. Minden antiszeptikus kezelést igényel, és csak speciális speciális habarcsot használjon speciális adalékokkal ellátott fürdőszobákhoz.

A varratok fehérítésére alkalmazhatunk hidrogén-peroxidot, amelyet fel lehet vinni a felületre, és nem szabad mosni.

Univerzális do-it-yourself csempe tisztító

Otthon, akkor készítse el a saját tisztító oldatot, anélkül, hogy agresszív anyagokat. Ez a hatékony eszköz nem szúrós szagú, szinte minden típusú csempe számára alkalmas, és bármilyen szennyeződést eltávolít.

Lehetőség van megoldani a csempék mosásához a saját kezével, szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, citromsavat vagy mosószappant használva

Hozzávalók:

 • 100 g hidrogén-peroxid;
 • 50 gramm folyékony mosószappant;
 • 5 gramm szódabikarbóna.

Minden összetevőt keverni kell, és puha szivacsot vagy viszkóz szalvétát kell alkalmazni a falra. Hagyja 10-20 percig, és meleg vízzel öblítse le. A háztartási folyékony szappan helyett vécé tehet. Ezután a keveréknek kellemes illata is lesz.

Tipp: hogyan tisztítsa meg a padlózat burkolatát a szennyeződéstől könnyen és gyorsan

A padlólemez megnövekedett kopásállósággal rendelkezik, így a tisztítás során nemcsak takarékos, hanem súroló hatású tisztítószereket is használhat.

Fehér vagy világos csempe meleg vízzel mossa, csipetnyi szóda hamuval. Sötét csempe esetén ez az eszköz nem megfelelő, mert lesz válás.

Sötét színű sötétkék (sötétkék, fekete, bordó, stb.) Csempe esetén a padlóhoz 1-2 sapka speciális folyékony mosószert kell hozzáadni. Nem hagy nyomot és kellemes illatú citrom, hegyi frissesség, levendula, fenyő tű.

A könnyű cserép mosásához tökéletes a normál meleg víz szódával.

Hogyan csiszoljuk az ízületeket a csempék között:

 • Soda Ash;
 • Mosópor;
 • Konyhai tisztítószer nagy csiszolószemcsék nélkül.

Annak érdekében, hogy az ízületek könnyebben tisztíthatók legyenek károsodás nélkül, ajánlott bevonni őket epoxi festékkel.

A csempe hatékony tisztítása népi jogorvoslatokkal mindenféle szennyezés esetén

A csempe csillogása a háztartási vegyi anyagok felhasználása nélkül is lehetséges, amely sok káros anyagot tartalmaz, különösen az allergiás reakciókra hajlamos emberek számára. Sok rendelkezésre álló eszköz kiváló munkát végez mindenféle szennyezéssel, mint a speciális permetezők, krémek és porok.

Egy nagyon népszerű eszköz a csempék tisztításához olyan megoldás, amely szódából és ecetből készül.

A leghíresebb népi jogorvoslat:

 • Az ecet és a szóda keveréke barátjával és mészével reagál, és ezért 10 perccel az oldat alkalmazása után nem lesz fehér foltok nyoma.
 • A citromsav tökéletesen szennyezi a szennyeződéseket. A falakat friss citrommal kell lemosni vagy citromsav koncentrált oldatával megszórni, és hagyni kell egy ideig, majd mossa le a felületet meleg vízzel.
 • Az ecet nem csak a szennyeződéseket távolítja el, hanem a csempe számára is ragyog.
 • Az ammónia (ammónia oldat) eltávolíthatja a plakkot és a piszkot, valamint a gomba és a penész is, de éles kellemetlen szaggal rendelkezik, így amikor dolgozik vele, meg kell védenie a tüdőt. Alapjában véve használják a csempe ízületek tisztítására.

A savak tökéletesen megtisztítanak minden felületet, de el tudják dobni a burkolatot, és fényes felületűvé válnak. Ezért amikor velük dolgozik, nagyon óvatosnak kell lennie.

Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában (videó utasítás)

Minden háztartásnak joga van megválasztani, hogy milyen módon vegyen részt a fürdőszoba tisztításában: kémiai vagy népi. De ezt a választást bölcsen kell megközelíteni, hogy ne gyűjti el a gyönyörű csempe, és ugyanakkor tiszta és fényes legyen. A legfontosabb az, hogy kövesse a tanácsot, és kövesse a biztonsági előírásokat munka közben: viseljen gumikesztyűt és védőszemüveget, és gondoskodjon a tüdő védelméről.

Mint a mosogató csempék mosása a raidből: 7 hatékony eszköz

A fürdőszobában a tisztaság és a higiénia kapcsolódik, ezért a rend fenntartása itt is elengedhetetlen. Ebben a nehéz ügyben tanácsunk hasznos lesz számunkra, mint hogy tisztítsuk meg a csempét a raidből.

Általános ajánlások

A fürdőszobában lévő falak és padlók folyamatosan nedvességnek vannak kitéve. A csempe nem csak a tiszta vizet, hanem a különböző termékek a kozmetikai arzenál, szennyeződés, zsír felhalmozódik fokozatosan. A legszörnyűbb ellenség egy fehér mészhéjú réteg, amely idővel megszilárdul és gyakorlatilag összeolvad a csempezel.

A "katasztrófa" megelőzése érdekében kövesse a szabályokat:

A mosdólapokat rendszeresen, a látható szennyeződés megjelenése nélkül kell tartani.

A daru közelében lévő terület érzékenyebb a mészkő és a rozsda kialakulására.

A falat, amelyen a zuhany vagy a kád található, tisztítani kell a zsírlerakódásoktól.

Ne felejtse el rendszeresen tisztítani vagy teljesen frissíteni a habarcsot a burkolólapok között.

Figyelembe kell venni a tisztítószerek tulajdonságait, hogy ne rontsák el a bevonatot (például a fehérítő nem alkalmas sötét és világos csempékre).

Melamin szivacsot vagy rendszeres habszivacsot használhatunk. A fém kefe helyett használjon szintetikus vagy természetes luffa-luffa. Annak érdekében, hogy dörzsölje a csempe, a legjobb, hogy egy rongyból készült gyapjúszál vagy mikroszálas - nem hagynak mögött por és foltok.

Ne próbálja meg megtörni a mészkőt a cserépből - károsíthatja a felületet.

A tisztítás során használjon maszkot a kémiai füstök és kesztyűk védelme érdekében, hogy a bőr biztonságban és hangzást biztosítson.

A tisztítás eszközei az utasításoknak megfelelően és gyermekektől távol! A közvetlen napsugárzás és a magas hőmérséklet tilos, mert ez tüzet okozhat a háztartási vegyi anyagokban.

Top 7 csempe tisztító

A csempe tisztításához több tucat különböző összetételű és eredetű alapok. 7 olyan legnépszerűbb megoldást kínálunk, amelyek alkalmasak a mész és más szennyeződések megszabadulására.

Háztartási vegyi anyagok

A legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb lehetőség a kerámia burkolólapok mosására szolgáló speciális mosószer megvásárlása. Leggyakrabban különböző savakat és fehérítőt tartalmaznak. A permetezők és a gélek cserére alkalmasak, de jobb, ha nem használnak porokat és pasztákat csiszolószemcsékkel, hogy ne károsítsák a csempe fényes felületét.

A fényes csempe fényes felületén szórásokat használhat a szemüvegek tisztításához. Ezek olyan savakat tartalmaznak, amelyek szinte bármilyen plakkokat feloldhatnak. Ezenkívül az alkohol fertőtleníti a felületet és ragyog.

Mosóoldatot is készíthet mosópor, gél étel, kút vagy mosodai szappan alapján. Ezek a szerszámok tökéletesek a fürdőszoba heti tisztítására.

A háztartási vegyszerek hiánya - összetétele. Néhány összetevő mérgező és veszélyes a bőrre. Egy másik hátrány: nem minden gyártó jelzi a címkén a valódi információkat. Jelentős összeget fizethet egy olyan eszközért, amely megígéri, hogy a régi raid falát megtisztítja 1 alkalmazásért, de valójában nem lesz csoda.

Ha nem tudja, melyiket szeretné, nézze meg a Silite, Express Gel és Faberlic összehasonlító videót:

ammónia

Az ammóniát nem csak arra késztetik, hogy felébredjen az ember ájulásból, hanem hatékony eszköze az ablakok és csempe mosásához. Az ammónia ammónium-klorid (ammónia) 10% -os oldatát tartalmazza. A csípős illat erőteljes kipufogást vagy jó természetes szellőzést igényel, ami nem mindig lehetséges a fürdőszobában.

A munkaoldat elkészítéséhez fel kell oldani az ammónia egy sapka vizes medencéjében. A felületet ronggyal kezeljük és egy idő után tiszta vízzel mossuk.

fehérítő

A fehérítő por is nem büszkélkedhet kellemes szaggal, de erős fehérítő és fertőtlenítőszer. Nemcsak a falakat, hanem a csempézett padlót is mossa, hogy elpusztítsa a baktériumokat és a gombákat a varratokon.

A fehérítőport por, tabletta formában, vagy speciális szerszámok, például fehérség formájában tartalmazzák. Ebből vizes oldatot készít, amelyet minden piszkos felületen és vízvezetékben mossanak. Ezután tiszta vízzel kell lemosni a maró réteg és a kellemetlen szag eltávolítására.

Soda Ash

A fehér csempék esetében a szóda hamu ideális. A felület tisztítására és fehérítésére használt technikai por. A vízkő és zsír mellett a szóda tökéletesen megtisztítja az ízületeket a csempe között.

Ne felejtsük el, hogy a szóda csiszolóanyag, ezért a szorgalmas súrlódás karcolásokhoz vezethet a csempe felületén.

Citromsav

Ha összetévesztik a fent említett termékek néhány kellemetlen szagával, vagy megpróbálják a legtermészetesebb tisztítószereket használni, figyeljen a citromsavra. Ezek a savak biztosítják a plakk feloldódását a cserépen.

A fürdőszoba tisztításához használhatja:

 • egy szelet citrom;
 • sajtolt citromlé;
 • citrom oldat.

Dörzsölje a piszkos helyet a csempe kútján, és hagyja egy ideig, amíg a sav dolgozik. Citrommal visszaadhatja a fényt a felületekre, beleértve a vízvezetéket. Egy másik szép bónusz a friss aroma a fürdőszobában. De ha citrusfélékre allergiás vagy, akkor óvatosnak kell lennie ezzel a gyógymóddal.

ecet

A citrom talán nem lesz kézben, de minden konyhában biztosan vinék. Az ecetsav egy másik univerzális népi jogorvoslat a fényes felületek tisztítására.

A csempe lemosásához ecetet vagy esszenciát használhat. A sav különböző koncentrációja miatt fontos a vizes oldat megfelelő hígítása. Ha régi keményített szennyeződéssel rendelkezik, de védőkesztyűk jelenlétével, akkor tiszta lényegre kenje a problémás területet. Vegyük azonban figyelembe, hogy egy ilyen koncentrátum befolyásolhatja a csempe színét. Javítani kell a színes felületeket gyengébb megoldással, hogy ne kelljen cserélnie a bélést ilyen tisztítás után.

Az ecetnek nincs kellemes illata, ezért jól szellőztesse a szobát. A szag semlegesítésére egy textillágyítóval vagy ammóniával (természetesen jobb választani az első opciót).

Meg kell erősíteni a tisztító hatást, ha összekevered a szódát, ecetet és hidrogén-peroxidot. Ez a keverék alkalmas a sárga lapos felületek és a csempe közötti varratok fehérítésére.

Gőz tisztító

Régi piszok, plakett a csempe a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón tisztítható gőzzel. Ez a készülék egyszerűen működik: a vizet a párologtatás hőmérsékletére melegítik, a speciális fúvókák irányítják a gőzt a kezelendő felületre, és a magas hőmérséklet és nedvesség hatása alatt a film szó szerint "megolvad".

A gőztisztító nemcsak a mész eltávolítására szolgál a csempe, hanem a gomba és a penész varratainak tisztítását is lehetővé teszi. Ezenkívül gőzzel fertőtleníti a felületet, amely segít megóvni a fürdőszobát a penész megjelenésétől a közeljövőben.

Ha rendszeresen mossa le a csempe ezeket az eszközökkel, tiszta lesz. Egyébként lehetőség nyílik a kristály mosására szolgáló eszközök elfogadására. A kiválasztott termékek nem csak a szennyező anyagokat távolítják el, hanem fertőtlenítést is biztosítanak, de ne felejtsük el a vegyi anyagokkal végzett biztonsági intézkedéseket.

A vízkő okozta okok, a csempe eltávolításának leghatékonyabb és legnépszerűbb eszközei

A csempe plakkja gyakran megjelenik, különösen a magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában és a WC-ben. Nem mindig könnyű tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből, mindez a szennyeződés mértékétől és a csempe felületi jellemzőitől függ.

Mi a vízkő és az oka

A fürdőszobában és a WC-ben lévő vízvezeték és csempe rendszeresen érintkezik a vízzel, amely mész és só telített. Idővel ezek az ásványi lerakódások felhalmozódnak a felületeken, és plakkévá válnak, ami kalcium-karbonát. Minél nehezebb a víz, annál gyorsabban felgyülemlik az ásványi lerakódások.

A fürdőben lévő mész betétek nemcsak a felületek megjelenését károsítják, hanem károsítják őket. A szennyezés oka a rossz vízminőség és a mosdatlan szisztematikus tisztítás. De még a rendszeres cserépmosással is használhatatlan a probléma megoldása, ha a keverők szivárognak. A fürdőszobai felületeket folyamatosan befolyásolja a nedvesség elpárolgásának folyamata, ezért fontos, hogy az ajtó mindig nyitva legyen, amikor csak lehetséges a szoba szellőztetése.

A plakett megjelenésének oka a hely magas páratartalma, így a zuhanyzás után szárazra kell hagyni a felületet.

A különböző felületek tisztításának árnyalatai

A csempe gondozásának nehézsége abban rejlik, hogy a fürdőben lévő vízkőzet bármilyen anyagból felszíneket képes megütni. Ezért a probléma megoldásának módja az anyag jellemzőitől függ. Leggyakrabban fürdéskor a következő anyagokat használják:

Tisztítás a csempe a fürdőszoba, a kerámia, a legegyszerűbb. Leggyakrabban a mész keletkezik az interstitialis térben. A szennyeződés eltávolításához olyan folyékony vagy krémes készítményeket használjon, amelyek nem karcolják meg a bevonatot.

Akril - olyan anyag, amely különös gondot igényel. Elkényeztethető, ha kábítószereket, porokat, erős kémiai megoldásokat alkalmaz.

A műanyag és az üveg nem igényel gondos karbantartást. Mossa csempe a fürdőszobában lehet házi szerszámok, és még a szappanos víz. Az agresszív tisztítószereket csak fejlett esetekben szabad használni.

Hogyan lehet eltávolítani a vízkő a fürdőszobában

Távolítsa el a szennyeződést a csempe lehet otthon. Ha meg kell tisztítani a cserépet, jobb lágy szivacsokat és olyan termékeket használni, amelyek nem tartalmaznak sósavat. A kemény kefék megkarcolják a felületet, és a sav erodálja a bevonatot.

A por tisztítószer eltávolítja a mosdót a fürdőszobában, de karcolja is a burkolatot. A csempe tisztításához jobb folyékony és krémes termékeket használni. Rendszeresen tisztítani kell a cserépet egy folyékony oldattal, mert a folyadék régi szennyeződései nem képesek megbirkózni.

A krémes készítmények alkalmasabbak a vízkő eltávolítására. A padlóra vagy a falra csempékre kerülnek, és 10-15 percig maradnak. Ez alatt az idő alatt a szerszám korpálja a mészet, majd puha kefével könnyen eltávolítható.

A leghatékonyabb tisztítószerek

Jól eltávolíthatja a plakkot a csempeeszközökön, beleértve a klórt is. Ezek a tisztítószerek nem csak a mészet eltávolítják a csempe felületéről, hanem fertőtlenítik a falakat és a padlókat. Ezek szinte bármilyen bevonatot tisztítanak, de az üvegfelületek mosásához jobb, ha olyan termékeket használnak, amelyeket kifejezetten szemüvegek tisztítására terveztek.

Ha erős szennyeződések tisztítására van szükség, akkor jobb, ha olyan termékeket használnak, amelyek gátló anyagokat tartalmaznak. Az ilyen gyógyszerek könnyedén eltávolítják a plakkot, és célja a mészképződés lelassulása.

Ezek a legkedveltebb megoldások a szennyeződés eltávolítására csempékből. Vásárolhat pénzeszközöket háztartási vegyszerek üzleteiben. Vannak azonban más módok is, hogy megszabaduljanak a mészből egy csempe, amely magában foglalja a házi készítésű recepteket.

Néhány népszerű módszer

A mész betétek a legsúlyosabb és gyakoribbak a fürdőszobában és a WC-ben. Azonban a felület tisztítható olcsó gyógyszerekkel, ha nem futtatja a problémát. Az asztali ecet és a citromsav az ásványi lerakódásokkal jól működik.

Ha a szennyeződés erős, akkor a szódabikarbóna hozzáadható az ecettel, ezáltal hatékonyabbá teheti a tisztítást. A csempe ízületei, amelyek gyakran ásványi lerakódásokat gyűjtenek, fogkefével is feldolgozhatók.

A csempe citromsavval való tisztításához megoldást kell készítenie. Ehhez egy evőkanál citromsavat hígítunk egy pohár meleg vízben. Szivacs tompított az oldatban, törölje le a falakat és a padlót. Az oldat alkalmazása után a felületeket tiszta vízzel törölje le.

megelőzés

Annak megakadályozása érdekében, hogy a mész megjelenjen a falakon, a cserép karbantartása rendszeres legyen. A felületet hetente 1-2 alkalommal elegendő mosni. Nem szükséges hatékony vegyszereket használni, háztartási szappannal vagy folyékony szappan használatával.

A csempe nedvességnek nem szabad, ezért minden használat után a felületet szárazra kell törölni és a helyiséget szellőztetni kell. Az ásványi lerakódások megjelenése szódabikarbónával megakadályozható.

Néha, a szennyeződés és a vízkő esetén a penész megjelenik. Ennek megakadályozása érdekében a csempe egy klórtartalmú tisztító vagy fehérítő oldattal törlődik. Ez az eszköz azonban nem keverhető más vegyi anyagokkal.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában - a tökéletes csempe titkait

Ebben a felülvizsgálatban meg fogjuk érteni, hogyan kell a csempék mosni a fürdőszobában, és milyen tevékenységeket tesz lehetővé, hogy a felületet tökéletesen tartsa hosszú ideig. Gyakran foglalkozom a csempe a gyakorlatban, így egyszerre megértettem, mi befolyásolja az anyag megjelenését és hogyan érhető el tisztaság a szobában minimális idő és erőfeszítés. A népi jogorvoslatokra összpontosítok, mivel gyakran kevésbé hatékonyak és hozzáférhetőbbek.

A képen: csillogó falak és tiszta varrások - ez a fürdőszobának kell lennie

A fő munkalehetőségek áttekintése

Minden tevékenységet két nagy csoportra oszthatunk: mész és más szennyeződések tisztítására, harcoló gombák és gombák elleni küzdelemre. Természetesen a második eset bonyolultabb, de ha nem futtatod a fürdődet, akkor valószínűleg nem kell foglalkoznod vele. Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megakadályozni a penészt.

Speciális szerszámokkal a mészkő mérete

Amikor az emberek felteszik a kérdést: "mit kell mosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon", az esetek 90% -ában azt jelenti, "hogyan kell eltávolítani vízkő". És ez nem meglepő, mert azért van, mert a felület elveszíti fényét, és a víz minősége hazánkban olyan, hogy egyszerűen nem lehet megszabadulni ettől a bajtól.

A maguk mellett maguknak szivacsokat, ecseteket és szalvétákat kell készíteniük.

Felsorolom a legnépszerűbb lehetőségeket, és mindegyikről részletesebben és részletesen ismertetem, de el kell kezdeni az üzletekben értékesített speciális eszközöket.

Nincs értelme felsorolni a neveket - sok reklámban már széles körben hallhatóak, ugyanolyan hatékonyságúak és jó munkát végeznek friss érintéssel, de ha van egy nehezebb eset, akkor a következő lehetőségeket ajánlhatom:

Ez a lehetőség nagyon hatékony, különösen, ha nem futtatja a fürdőszobát.

Mivel a tisztítószerekről beszélünk, nem csak a minőségi kérdéseket vetik fel. Sajnos gyakran vannak olyan hamisított termékek, amelyek jellemzői miatt messze vannak az eredeti termékektől, hogy ne hamisítsanak be, próbáljanak meg néhány egyszerű szabályt követni:

 • Csak olyan üzletek vásárlása, amelyek már régóta a piacon vannak, és a vevők között bizonyultak. A piac és a kioszkok azok a helyek, ahol a legvalószínűbb, hogy alacsony színvonalú választékot vásárolnak;
 • Ügyeljen a csomagolásra - az eredetiben mindig rendben van, hibák és hibák nélkül;
 • Óvatosan ellenőrizze a címkét, legyen világos, minden címke jól olvasható. Találtam olyan lehetőségeket, amelyekben hibák voltak a címkén, itt a termék eredete azonnal világos.

Emlékezz az egyszerű igazságra: az eredeti termék a piacon nem sokszor olcsóbb, mint egy boltban. A nagykereskedelmi áron ne hallgassa meg a vásárlási garanciákat, a boltok összehasonlíthatatlanul többet vesznek, és a logikát követve alacsonyabb árat kell fizetni.

Minden speciális termék kémiai összetevőket tartalmaz, ezért kesztyűkkel együtt kell dolgoznia

A plakett elleni küzdelem rögtönözött

Sokan közülük, akik nem tudják tisztítani a csempét a fürdőszobában, nem akarnak különleges eszközöket használni az emberi egészségre való kémiai agresszivitásuk és bizonytalanságuk miatt. De vannak olyan kevésbé agresszív ügynökök, akik kiváló munkát végeznek a virágzással és a csempe ragyogását:

Megnézheted a hűtőszekrényt, és megtalálhatsz egy csomó fürdőszobai tisztítószert.

 • A citrom - a gyümölcslé a virágzással szembeszáll, és a csempe ragyogó, nem javaslom a falak dörzsölését ezzel a gyümölcsökkel, sokkal könnyebb levenni a gyümölcslevet, hígítani vízzel, és ez a keverék a falak és a padlót öblíteni, a tisztaság kivételével pedig természetes frissséget kap a fürdőszobában. A citrom helyett használhat citromsavat, amelyet használat előtt meleg vízzel hígítanak;
 • Vigye az ecet lényegét, hígítsa és öntsön egy spray palackba, majd szórja a tisztítandó felületre. A kezelést 2-3 percenként ismételjük meg, számos alkalmazás után törölhetjük a felületet, és élvezhetjük a tisztaságot és a ragyogást. Ezen lehetőség további előnye az, hogy az ecet hatékonyan küzd a penészgombbal és megakadályozza annak fejlődését rendszeresen;

Az ecet lényege - kiváló csempeeszköz

 • Az üvegházak és a tükrök tisztításakor gyakran alkalmaznak ammónia oldatot, de nem kevésbé hatékony a csempe tisztítása során. Ehhez az oldatot felvisszük a felületre, és néhány perc elteltével a csempe törlődik, az alkohol feloldja a plakettet, és a tulajdonsága, hogy felvegye a ragyogást, jól ismert szinte minden háziasszony számára. Az egyetlen negatív a kompozíció nem kellemes illata, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, vagy jól szellőzni a helyiséget;

Hogyan kell lemosni a csempe és üvegezés nélkül? Ammónia, hogy segítsen

 • Ammónia (lényegében az ammónia gyenge ammónia oldat): ezt a készítményt használják, ha szükséges a nagy szennyeződések megtisztítása. Nem valószínű, hogy légzésvédő nélkül dolgozni lehet, de a hatékonyság szempontjából ez a lehetőség számos speciális vonaton esélyt ad, így kényelmetlenné válik, ha a legjobb eredményt szeretné elérni;
 • Korábban az otthoni tisztítást leggyakrabban szokásos fehérítővel végezték. Ez a kellemetlen szagú por, amellyel csak kesztyűkkel kell dolgozni, továbbra is keresett, amikor összetett szennyeződést tisztít. Ezenkívül az összetétel megöli az összes baktériumot, ami fontos a gomba kialakulásának megakadályozásához a fürdőszobában;

Ne légy túlságosan buzgó a fehérítővel - ez károsíthatja a csempe felületét, és enni a fugu a varratokon

 • Végül egy olyan megoldás, amelyet az egyik leghatékonyabbnak tartok a régóta fennálló vízkő és a makacs szennyeződés tekintetében. Az összes szennyeződés eltávolítása érdekében először vízben áztatott szódabikarbónát kell felhordani, majd öntsük az ecetet a tetejére. Az erőszakos reakció nagyon jól tisztítja a csempe, és nyilvánvaló különbséget fog látni, miután alkalmazta ezt a gyógyszert;
 • Egy másik jó eszköz a szóda és a hidrogén-peroxid keveréke, ha nem tudod, hogyan kell tisztítani a szennyeződéseket a csempék között, próbáld meg ezt a megoldást. Szódát kell a tartályba önteni és peroxiddal hígítani egy pépbe, amelyet ezt követően minden nehéz területre fel kell használni, 10 perc elteltével könnyedén dörzsölheti a felületet egy szivacs segítségével, leggyakrabban a szennyeződés kezelésére.

A peroxid a szódás csodákkal

Arra lehet következtetni, hogy amikor a csempe, a válasz arra a kérdésre, hogy mi mossa le a ragyogni minden olyan lehetőség, amely eltávolítja a vízkő, mert ez miatt a kerámia elhomályosítja.

Szerszám eltávolítás

Ha fekete foltok jelentek meg a fürdőszobában, sok erőfeszítést kell tennie, hogy eltávolítsa őket, mivel ez penész. Ha nem foglalkozik vele, akkor idővel a probléma csak óriási arányokat ér el, és minden problémát el kell távolítania és számos kezelést meg kell tennie annak érdekében, hogy megszabaduljon ettől a problémától.

Penész - ez sokkal bonyolultabb, mint a vízkő

Meg fogjuk találni, hogyan kell megtisztítani a felületet a penésztől, hogy teljesen megszabaduljunk a problémától. Beszélni fogok azokról a leghatékonyabb módszerekről, amelyek bizonyították hatékonyságukat:

 • A legmegbízhatóbb megoldás egy olyan speciális gőztisztító, amely nagy nyomás alatt forró gőzöket szállít, és eltávolítja a gombát és a penészt az anyagból, ugyanakkor elpusztítja a spórákat. Nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, de jobb szakembert találni és felvenni, mert véleményem szerint a penész eltávolításakor semmi sem hatékonyabb, mint a gőz.

A gőz segítségével nagyon gyorsan és nagyon minőségi módon eltávolíthatja a formát a felületről.

 • Korábban senki sem gondolt arra, hogyan kell tisztítani a szerszámot: a fehérítő már ismerős volt számunkra, képes baktériumok elpusztítására és a plakk eltávolítására a felszínen, pontosan az, ami a gombafertőzetek teljes eltávolításához szükséges, hacsak természetesen nem értek bele az anyagba;
 • A kőlapok közötti varratok a saját kezűkkel eltávolíthatók szóda hamuval. Ez a habarcsra vonatkozik, amely után az egész bevonatot ecsettel távolítják el a felületről, az eljárás hosszú és bonyolult, de ha úgy dönt, hogy megszabadul a gombától, akkor sok időt és energiát kell eltöltenie.

Ne feledje, hogy kizárólag védőkesztyűben kell dolgoznia

Ha a fenti intézkedések egyike sem segítene, akkor az egyetlen lehetőség lenne a habarcs teljes cseréje, a munkamódszerek így néznek ki:

A munka nem túl nehéz, de sok időt töltött nekik

 • Először is meg kell szüntetni az összes fertőzött habarcsot, mert ez a legegyszerűbb egy cserélhető pengével ellátott speciális eszköz használata, amely segít az ízületek gyors és hatékony tisztításában.

Ez a lehetőség sokkal könnyebb, mint egy csavarhúzó, kések és egyéb szerszámok.

 • A merev kefe segítségével a kompozíció többi része megtisztul, erőteljes porszívóval járhat a lehető legtöbb szennyeződés eltávolítására. Ezután a varratokat fertőtlenítőszerrel kezeljük, fontos, hogy azt belülre helyezzük, hogy minden felületre kerüljön;
 • Ha a kompozíció száraz, új fúga alkalmazását kezdheti, a varratokra és dörzsölésre alkalmazható. A fürdőszobát azonnal átalakítják, és ha nem futtatod, akkor hasonló problémák elkerülhetők.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat?

Ha nem akarsz birkózni azzal, hogy mi a legjobb módja a kemény eltávolításnak és a felületi fény helyreállításának, akkor néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Javasoljuk, hogy a csempe felületét nedves ruhával törölje át, mivel a friss bevonat bármilyen módon eltávolítható. Ezt legalább akkor, ha a víz leggyakrabban a felületet érinti, és nagyon hosszú ideig nem lesz probléma a vízkővel;
 • Ha a fürdőszobában nincs jó minőségű szellőztető rendszer, a nedvességet folyamatosan a helyiségben tartják, ami a magas hőmérséklet mellett idővel meggátolja a penész növekedését. Ezért a javítás során ügyeljen arra, hogy olyan ventilátort telepítsen, amely erőteljesen kihúzza a nedves levegőt;

Ha úgy gondolja, hogy a szellőzés és a formázás a fürdőszobában nincsenek kapcsolatban, akkor téved

 • Hetente egyszer a felületet alaposan meg kell tisztítani, hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, kitaláltuk, ki kell választania a legjobb megoldást és használni.

Javasoljuk, hogy a habarcsot néhány éven belül meg kell változtatni az ízületeken, hogy megakadályozzák a penész fejlődését.

következtetés

Ha rendszeresen megtisztítja a lapkát és minőségi eszközöket használ, akkor a makacs plakk problémája soha nem fog megjelenni. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse az árnyalatokat, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.