Legfontosabb > Bútor

Hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában?

Nemcsak kellemetlenség, hanem a lakóterületen megjelenő penész is jelentős károkat okoz az egészségügyben. A gomba spórái a légzés során behatolnak a tüdőbe, allergiás reakciókat okoznak. Megszabadulni egy ilyen meghívott vendégtől nem könnyű. Általában a lakás legrosszabb szobájában elkezdett terjedni, így a küzdelemnek ott kell lennie. Hogyan tisztítsuk meg a formát a fürdőszobában modern és hagyományos eszközökkel, az alábbiak szerint.

Nemkívánatos vendégek okai

Az első ok az ultraibolya sugárzás távolléte a napból, így a penész gyakori vendég a sötét szobákban. A második a szoba állandó páratartalma, ami hozzájárul a penészgombák gyors reprodukciójához. És ha a belső tér nem rendelkezik friss levegővel, nincs szellőztetés, akkor ez a forma megjelenéséhez vezet.

Mold megelőzés

Az elsődleges biztonsági intézkedések a megelőzéshez kapcsolódnak, amikor maga a penészgomba még nem látható. A következő szabályokat kell betartani:

 • telepítse a szellőzést, erre a célra külön ventilátorokat adnak el a raktárakban, amelyek kombinálhatók a szellőzőnyílással;
 • ha a fürdőszobában nincs beépített fedél, akkor a lehető leggyakrabban az ajtókat nyitva kell hagyni, hogy a legtávolabbi sarkok is kiszáradhassanak, különösen ha zuhanyozni vagy mosni kell a fürdőszobában;
 • a fürdőszobába vezető ajtóknál hagyományos szerszámok segítségével kis szellőzőnyílások készíthetők, így a szellőztetés állandó;
 • ellenőrizze, hogy a fűtött törülközőtartó mennyire melegszik fel, függetlenül attól, hogy a mérete elegendő-e a helyiség fűtésére és szárítására;
 • rendszeresen öblítse le a fürdőszobában lévő összes felületet antiszeptikával, amely megöli a penészesedést és más kellemetlen "élőlényeket";
 • ha bizonyos helyeken foltok vannak, akkor rendszeres időközönként ecetsavoldattal kezeljük őket.

Hogyan lehet megszabadulni a formából a fürdőben

Minden lakásban a zuhanyzó vagy a fürdőszoba leginkább fogékony a gombafertőzésre. Egy szabványos fürdőben teljes körű feltételek vannak, amelyek elősegítik a penész növekedését.
A nagyobb nedvességtartalmat a régi fürdőszobákban és WC-kben lévő ónvas csövek biztosítják. Az áthaladó víz hőmérséklete és a szobahőmérséklet közötti különbség hozzájárul a kondenzátum megjelenéséhez, a kipufogás hiánya miatt a csövek kiszáradnak, és a felesleges nedvesség elpárolog. Plusz sötétség. Ezért van a fürdõszoba gyakran a penészgombák forrázóhelye, és ezután kitölti az egész lakást.

Népi jogorvoslat a pálmákhoz a fürdőszobában

Ne hagyja figyelmen kívül a népi jogorvoslatokat az ellenség ellen, mint a penész.

A szódabikarbóna - egyszerűen és hatékonyan

Az orvosi jogorvoslat sok kompozíciójában megtalálható a szóda szóda szinte minden szennyeződésének tisztítására szolgáló univerzális orvoslás. A hatékonyság és az ártalmatlanság elsősorban a többiek körébe helyezte a szódát. A zsíros jeleket, a fekete formát a fürdőben, a rozsdát sok nehézség nélkül eltávolítják a szódával. Maga is szagtalan, a szódabikarbóna eltávolítja a káros szennyeződések által elfogyasztott szagokat.

A penész megszabadulása érdekében a szódát kissé fel kell hígítani vízzel, majd egy szuszpenzióba, majd fertőzött felületre kell felhordani. Egy idő után öblítse le meleg vízzel és szivacsjal.

A szódaoldatot, amely kb. Fél evőkanálnyi étkezési szóda literenkénti vízmennyiséggel készül, egy spray palackba öntjük, és a detektált területeken öntettel szórjuk át. Ezt követően alaposan mossuk tiszta vízzel, és ismét feloldjuk a szódát. Hagyja a második alkalmazást teljesen szárazra. Távolítsa el a fehér virágot száraz ruhával, vagy mossa le szivaccsal és vízzel.

Folk jogorvoslat a penész a falakon segít, ha a foltok nem öregek.

Ecet a szóda megoldásának segítésére

A szóda hatása időnként fokozódik, ha ecetsavval keveredik. Ez így megy végbe: az elején megszórjuk a fertőzött helyeket tiszta szódával és megszórjuk az ecetet a tetejére. A reakció, amelyet a por erőszakos forrázásakor fejez ki, megöli a penészgombát. Továbbra is meg kell mosni a szappanoldatot forró vízzel, törölje át a felületet egy tiszta rongygal és hagyja megszáradni.

Az ecetsav kiváló módja a penész megöléséhez. Ha találsz fekete foltokat a penész, akkor alkalmazza őket koncentrált oldat közönséges ecetet értékesíteni a boltban. Egy órával később mossa le a maradványokat vízzel. Ha szükséges, ismételje meg az eljárást, hagyja, hogy a felület száraz legyen.

Bleach "fehér"

A kemény, vízálló és nem fröccsönthető felületek eltávolításához megfelelő fehérítőt kell használni, ami elpusztítja a penészgombát. A gipszkarton vagy a fa ilyen módon történő feldolgozása lehetetlen.

Mielőtt a szerszámot a fürdőszobában kezelné, gondoskodjon azok védelméről.

A helyiséget, ahol a felületet fehérséggel kezelik, jól szellőztetni kell. Kívánatos, hogy a légzésvédő vagy a géz többrétegű kötés, kezek védelme gumi kesztyű. Káros, mint az úgynevezett "fehérítő" párolgása, és a bőrön való bejutás.

Kb. Fél csésze fehérjét literenként fel kell keverni és szivacsra, szórópisztolyra vagy ecsettel kell a falra alkalmazni. A víz nem azonnal lemosódik, de a fehérek időt ad a mélyebb hatás eléréséhez. Más hasonló eseményekhez hasonlóan az eljárás kívánatos a száradás után megismételni.

Ha van "fehérítő" a kezében (mindig is volt a helyiségtisztítók arzenáljában), akkor a megoldást ugyanúgy használják, mint a "fehérség".

Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdő barna

A nátrium-tetraborát, vagy inkább a borax hatékony gyógyhatású, antiszeptikus, amely kiváló segítséget nyújt a hostessnek a különböző szennyeződések elleni küzdelemben. Az anyag biztonságos, nem bocsát ki káros szagokat. A fehér borászport vízben kell feloldani, literenként. Kezeljük a többi megoldást is: alkalmazzuk a fertőzött felületet, hagyjuk egy ideig, majd öblítsük le vízzel. A felületet szárazra kell hagyni.

Bórsavat is alkalmazhat vízzel, hidrogén-peroxiddal és ecettel való keverés közben. Arány: 1: 4: 2: 2.

ammónia

A gombafertőzés eltávolítása üvegből, csempe és egyéb kemény felületek segítenek az ammóniának. Vízzel egyenlő részekkel keveredik, majd a szivacsot vagy a kefét a falakra, padlókra és egyéb formákra öntjük. A megoldás alkalmazása után egy idő után lemossák.
Nem lehet szalamonikumot keverni olyan eszközökkel, mint a fehérítő. Már káros szagokat bocsát ki, ezeknek az anyagoknak a kölcsönhatásában reagálnak még károsabb gázzal az emberre. Ha ammóniával dolgozik, különös figyelmet kell fordítani a légutak védelmére és a kezek bőrére.

Hogyan kell tisztítani a fürdő öntöde más természetes antiszeptikumok

A jód, a réz-szulfát és a teafaolaj vizes oldata segít, ha a gomba már nem is olyan régen megjelent a fürdőszobában. Szabványos kezelés - megoldást kell alkalmazni a szükséges antiszeptikumok hozzáadásával a mennyezetre, a falra és a padlóra. Ne öblítse le néhány órát, hogy a gomba meghaljon, majd öblítse át tiszta vízzel és szappannal és hagyja megszáradni.

A fenti népi orvoslás a penész a fürdőszobában megbirkózni a gomba, ha nem nőtt egy buja párna.

A gomba elleni küzdelem modern módszerei

Az iparág által gyártott modern gyógyszerek a penészgombák elleni küzdelemhez, ártalmatlanok az emberi egészségre. Azonban ne dolgozzon kesztyű nélkül. Antiszeptikummal kezelt felületek a csomagoláson szereplő leírásoknak megfelelően.

Az ionizálás és a szennyvízelvezetés olyan módszer, amely a szennyezett helyekre irányuló, mikroelementekkel telített nyomelemek levegőáramának megsemmisítésére épül. Néha még a kis rágcsálók és a rovarok sem képesek ellenállni egy ilyen támadásnak. A módszer drága, speciális felszerelést és professzionalizmust igényel. Ez a lehetőség különösen alkalmas azok számára, akik már nem tudják, hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában a mennyezeten.

Ha a fenti módszerek nem segítenek Önnek, a forma nem tűnik el a fürdőszobában a csempe varratokon, a sarkokban, akkor drasztikus intézkedéseket kell alkalmaznia. Távolítsa el a fal teljes burkolatát azon a helyen, ahol a penészgomba terjedt a gyökereken, távolítsa el a burkolólapot. Szárítani a helyiséget, hogy teljesen fertőtlenítő készítményeket dolgozzon ki erős hatással.

És csak miután megbizonyosodt róla, hogy nem csak a gomba jelen van, hanem a megjelenés feltételei is, elkezdheti a festményt vagy a fürdőszobának egy másik designját.

6 ok a penész a fürdőszobában és 8 módszerek kezelésére

A háziasszony fürdőszoba egy többfunkciós szoba, amely kiemelkedő fontosságú a teljes életre. Ez és a mosóhely az egész család számára, és egy hely, ahol mosogatják vagy tárolják a szennyezett ruhát.

Az asszony a fürdőszobát kozmetikai és higiéniai eljárásokhoz, hajfestéshez, különböző napi tárgyak tisztításához és mosásához használja. Ne számolj bele minden olyan tevékenységet, amelyet a fürdő falaiban végzünk. A fürdőszobában száraz fürdőköpenyeket, frottírtörülközőket, takarítási és tisztítószerek arzenálját tároljuk.

Végül a fürdő a kellemes kikapcsolódás helyszíne a kemény napi munkának köszönhetően. Ideális esetben a fürdőszobának tisztának, illatosnak kell lennie az illatos testápolási termékek aromáival.

Azonban gyakrabban fordul elő a másik út: a ház legtisztább szobája a mocskos szag forrásává válik, és ennek csak egy oka van - a fürdőben megjelenő forma, ami nem olyan könnyű eltávolítani.

A patogén növényzet fertőzésének következményei

A legtöbben nem értik a közös probléma nagyságát. Gyakran a háziasszonyok egyszerűen törölik a fekete foltokat a felületről az aktuális vagy általános tisztítás alatt, kevés gondolkodás a nedvesség káros hatásairól a fürdőszobában.

Először is, a penészgombával, amely egy egysejtű gomba gyarmata, egy gomba jelenik meg - egy összetettebb organizmusrendszer. A gombaspórák mindenhol jelen lehetnek, de csak nedves környezetben szaporodnak.

Másodszor, a gomba virágzó tevékenysége számos komoly nehézséget okozhat, melyek közül a leginkább ártatlan lehet a fürdőkádak szörnyű szaga.

Itt van néhány, a bakteriális szennyeződés következménye a fürdőszobában:

 • az építőanyagok gyors megsemmisítése. Fekete vagy fehér gomba minden építési anyagot 1-2 év alatt zavarhat a talajra. Ha nem teszünk lépéseket, minden évben nagyjavítást hajtunk végre;
 • a levegőben spórázó spórák biztosan más helyiségekbe költöznek, és ha nedves helyeket találnak, ott elkezdenek szaporodni;
 • a kórokozó növénye szabadon bejut a személy légzőrendszerébe, allergiás bronchitist és szinuszitist, asztmát, súlyos tüdőkárosodásokat okoz, amelyeket nehéz diagnosztizálni;
 • a mikrobák spórái által érintett fürdő kiegészítők használata szúrás, szájgyulladás, sztreptoderma, allergiás dermatitis, lábmikózis és körmök okozzák;
 • a baktériumok kiválasztásának és vitalitásának állandó belélegzése befolyásolja az emberi gasztrointesztinális traktusokat, dysbacteriosist, hasmenést, hányást, gyengíti az immunrendszert.

Egy idő után újra megjelennek a bőrtisztító foltok és fekete csíkok a burkolólapon lévő homlokzati panelek között. Íme egy lista a penészesedés gyakori okairól.

 1. Helytelenül beszerelt szellőztető rendszer vagy fűtőrendszer. A jól fűtött helyiség és a nedvességtartalom a káros mikroflóra tenyésztésének előfeltétele.
 2. Természetes napfény hiánya, hiszen az UV sugárzás káros hatással van a gombák életére.
 3. Szegény tömítőpanel varratok. A sérült tömítőanyaggal a "harmatpont" elmozdulása a falakban hőmérséklet-csökkenéssel kondenzációt okoz, ami folyamatosan nedvesíti a felületeket.
 4. Sérült vízelvezető rendszer. Folyamatosan és észrevétlenül szivárgó csaptelep vagy cső a fürdő alatt lehetséges nedvességforrások; ne távolítsa el a gombát, amíg a sürgősségi terület nem lokalizálódik.
 5. A fürdés utáni mosás nem kielégítő. A párnák párolgása és nedvességtartalma, valamint a csempe és a polimer lemezek közötti tömítőanyag gondosan törölje le a zuhanyzás után.
 6. Használt törölköző szárítása a fürdőszobában. A gomba csak a nedvesség ilyen epicentrumait szereti. A nedves ruhákat csak szabad levegőn kell szárítani.

Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát

Az általános tisztítás elindításával és annak meghatározásával, hogyan lehet hatékonyabban lemosni a formát a fürdőszobában, ismerkedjen meg a legnépszerűbb eszközök spektrumával.

Figyelem! Először mechanikusan meg kell tisztítani a fürdőszobát, és el kell távolítani a fekete foltokat és foltokat! Ehhez viseljen kesztyűt, légzőkészüléket, karját ecsettel és rongyokkal. Ezután elkezdjük tisztítani a fekete szennyeződéseket a különféle lehetséges csatlakozásokkal a falakkal antiszeptikus vízzel.

Ne felejtsd el a csöveket és a csapokat, tisztítsuk meg őket egy szivaccsal. A padlózat, a panelvarrások, a polcok alaposan át kell tisztítani. Minden rendelkezésre álló anyagot - szivacsot, rongyot - jobb tisztítás után dobni.

Ha sajnálja a kefét, többször felöntjük a forrásban lévő vizet, és klóroldattal áztathassuk. Csak a tiszta felületeket kell kórokozó mikroflórával kezelni.

 • Réz-szulfát. A jól ismert égkék por sikeresen alkalmazzák mind az építőiparban, mind a kertészkedésben. Nem rossz réz-szulfát is penészgéppel. Az oldatot 1/10 arányban tiszta folyóvízben hígítjuk, és a problémás területekre alkalmazzuk: csempék, a fal és a fürdőszoba ízületei között, a mennyezetcsuklókon stb. Legyen óvatos, az oldat mérgező, helyileg alkalmazza a megfelelő helyre keskeny ecsettel. 2-3 óra múlva meg kell mosni a kezelt felületeket.
 • Szódabikarbóna + ecet. A fekete gomba egyszerűen megsemmisíthető szóda hamutartalmú vagy szabályos szódával. Hozz létre habos folyadékot. Nagy mennyiségű forró vizet öntsünk a forró vízbe, kb. Fél liter szódát vagy 150 gramm nátrium-szódát szükséges körülbelül 5 liter vízhez, 100 g 9% -os ecetet öntünk. A keverék az összes funkcionális felületet feldolgozza. Mivel a szóda ártalmatlan, a legjobb eredmény elérése érdekében hagyhatja a következő betakarításig. Ugyanakkor az elülső és a lefolyó elemekkel együtt az évelő szennyeződést tökéletesen lemossák.
 • Hidrogén-peroxid. A gyógyszertárakban szabadon hozzáférhető folyadék tiszta formában használható a penész felületek eltávolítására. Érdemes felidézni, hogy a gyógyszer fehérítő hatású, ezért a feldolgozás előtt távolítsa el a színes függönyöket, törölközőket és a fürdőzőszőnyegeket.
 • Ammónia vagy ammónia oldat. Kiváló antiszeptikus, jól megöli a gombát és megelőzi annak előfordulását. Az ammóniának jelentős hátránya van - éles szag. Ezért feldolgozza a szobát, zárja be az ajtót az expozíció időpontjában. Az anyag átöblítése után megfelelően szellőztetni kell a helyiséget, hogy elkerülhető legyen a fejfájás és az émelygés. Ráadásul elfogadhatatlan az ammónia oldat és a fehérítő keverése, mivel kémiai reakciójukat toxikus gáz felszabadítása kísérte.
 • Borax. Ásványi por, egyedülálló gyógyhatású bolhák, csótányok, rozsda stb. A gyógyszert natrium-tetraborát néven ismerik, de kis palackokban értékesítik, gazdaságosabb a száraz por. Más eszközökkel ellentétben 5-10 percig használják, mivel károsíthatja a festett felületeket. Egy pohár boraxot feloldunk 4-5 liter vízre. Az öblítés szükséges, mivel a gyógyszer hatásos!
 • Klór-tartalmú termékek. Minden klórtartalmú anyag - klóramin, nátrium-klorit, fehérítő, a "Fehérség" tárolása kiváló antiszeptikumok. Ezt ékesszólóan igazolja kórházaink tartós illata. Klór-oldat, először eltávolíthatja közvetlenül az elszaporodott gombák telepeit, majd tisztítsa meg a tiszta felületeket. Nagyon kényelmes permetezőpisztolyt használni, tömény tömény klóroldatot feltölteni és a helyiséget öntözni.
 • Teafa illóolaj. Egy hatalmas formabombázó biztos, hogy örökre elpusztítja azt. Ehhez 10 ml folyadékot kell felszívni és 500 ml vízben feloldani. A kapott folyadékot a csempék, a mennyezet és a padlócsatlakozások között a leeresztő csövek felületén alkalmazzák. A teafaolaj sokáig maradhat. Ezután szellőztetni kell a fürdőszobát a jellegzetes szagtól. A pénzhiány - meglehetősen nagy költsége. Alkalmasak azonban a mosószerekre allergiás háziasszonyoknak.
 • Shop termékek. A gombát modern, kész anyagokkal lehet eltávolítani. A gazdasági piac elárasztja a speciális termékeket, megsemmisíti és megelőzi a kórokozó mikroflóra létfontosságú aktivitását. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, a gyönyörű fényes címkék a palackokon nem csodaszer a bajunk miatt. Folk jogorvoslatok javulnak az évek során, receptjeik igazoltak, a biztonság nyilvánvaló. Ráadásul a buzgó háziasszony örömmel fog jelentősen megtakarítani a drága és nem mindig hatékony pénzeszközöket.

A penész megakadályozása

A penész és gomba termékek eltávolítása meglehetősen reális, szorgalommal és egy kis időt töltve. Sokkal fontosabb megakadályozni újbóli megjelenését. Ehhez figyelembe kell venni a szakértők egyszerű tanácsát. Ne hagyja nedves és nedves dolgokat a fürdőszobában, szárítsa meg őket az utcán.

Pihentető fürdő vagy nagy mosás után törölje le az összes felületet antiszeptikus szerekkel. Használjon egyszerű iránymutatásokat, és a fürdőszobája mindig a tisztaság és a frissesség oázisa.

Mi eltávolítjuk a gomba és a penész, amely megüt a falak és a padló a fürdőszobában

A rosszindulatú baktériumok a befejező és az építőanyagok megsemmisítését okozhatják. Ha nem szabadul meg a formából a fürdőszobában, akkor komoly problémákkal szembesülhet. A rózsaszín virágzás nem csak a szoba esztétikáját érinti, hanem egészségügyi kockázatot is jelent, különösen légzési problémák esetén.

Miért jelenik meg?

Mielőtt elkezdi kijuttatni a penész vagy gomba a fürdőszobából, meg kell határoznia az előfordulásának okait. Leggyakrabban fekete és szürke patina jelenik meg a következő körülmények között:

 • rossz szellőzés;
 • a természetes fény hiánya;
 • kondenzátum, amely gyakran öntöttvas csöveken és hideg falakon képződik;
 • magas páratartalom a csapok szivárgása miatt;
 • a fűtött törölközőt nem elégíti ki.

A penész megjelenítéséhez csak néhány felsorolt ​​tényező elegendő. A kellemetlen megnyilvánulások megakadályozásához a következőket kell tennie:

 • a motorháztetőt egy olyan ventilátorral szereljék fel, amelyet fény bevitelével indíthatnak el;
 • az öntöttvas csöveket műanyagból cserélje ki, és szükség esetén melegítse fel a falakat;
 • ha a fűtött törülközőtartó alacsony hőelvezetését észleli, akkor további fűtőberendezést kell felszerelni.

A gombák jelei

Annak megértéséhez, hogy egy szerszám vagy gomba kezdődött a szobában, akkor követheti a konkrét jeleket. Először is - szaga, amely emlékeztet a nedves alagsori levegőre.

A mocsaras aromán kívül észreveheti a plakettet is, amely bármely felületen kialakítható. Ez a különleges anyag kissé bolyhosodik az érintésre és fekete, szürke vagy zöldes árnyalatú lehet. Ha ilyen plakettet talál a falakon, a csempék között, a zuhanytálca alján, azonnal intézkedjen.

Milyen ártalmat okozhat?

A penészhelyzet igen változatos. Ez lehet beton, tömítőanyag, tégla, sőt festék és lakk. Néha a plakett megjelenése nehezen észrevehető, mert fal- vagy padlóburkolat alatt alakulhat ki. Nyilvánvaló, hogy helyrehozhatatlan kárt okozhat:

 • az építőanyagok megsemmisítése és a szerkezetek összeomlásának fenyegetése;
 • a felület megjelenésének romlása;
 • veszélyt jelent az emberi egészségre.

A spórák belépnek a légzőrendszerbe. Ez asztmához, allergiához, dermatózishoz és egyéb súlyos betegségekhez vezethet, beleértve az ízületek károsodását. Ezenkívül az érintett területek tulajdonosai fejfájást tapasztalhatnak.

Megelőző intézkedések

A penész megjelenésének és elterjedésének megakadályozása segít a következőkben:

 • Kezdetben a helyiséget jó szellőzéssel kell ellátni. De még akkor is, ha a burkolat a céljával megegyezik, a vízkezelés befejezése után a fürdőszobai ajtót egy ideig meg kell nyitni. Ez jó levegőztetést biztosít;
 • ha a fűtött törölközőtartály hőelvezetése nem elegendő, akkor további fűtőberendezést kell felszerelni. Ez különösen szükséges ősszel és télen, amikor a levegő hőmérséklete csökken és a páratartalom nő;
 • a kondenzátumot időben kell megszabadulnia, dörzsölve a felületet
 • annak érdekében, hogy ne gondolkodjunk arról, hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában, akkor rendszeresen végezzen megelőző felületkezelés speciális vegyi anyagok, amelyeket értékesítenek a speciális boltokban.

A fertőtlenítővel végzett felületkezelés, valamint a speciális habarcs használata a csempecsatornák közötti feldolgozásban meggátolja a gomba lehetőségét.

Radikális penészgombák

Az egyik legradikálisabb módszer a felújítás, ami a következőket jelenti:

 • falak, háttérképek vagy más típusú befejező anyagok kiküszöbölése;
 • padló cseréje;
 • a mészhomok eltávolítása a mennyezetről.

Minden tisztított felületet alaposan meg kell szárítani 2-3 napig. Ebben az időben a helyiség levegője szárazon maradjon, ezért tartózkodnia kell a fürdőszobában való tartózkodástól.

Ez azonban nem elegendő, mivel a viták már behatoltak az építőanyagok szerkezetébe. A megsemmisítéshez speciális fertőtlenítő készítményeket vagy önállóan előkészített eszközöket használhat. Miután megszűnt a penész, elkezdheti a befejező munkát.

Annak érdekében, hogy a fekete szerszám már nem jelenjen meg a felújított szobában, gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről. Szükség esetén a fürdőszobai ajtót egy légtelenítővel ellátott modellre cserélheti.

Shop eszközök

Ha a felújítás nem lehetséges, akkor megfizethetőbb módszerekre is igénybe vehető. A speciális kiskereskedelmi üzletekben minden alkatrész megtalálható, hogy megszabaduljon a penésztől:

 • réz-szulfát - nagyon hatékony és olcsó eszköz. A használat során óvatosnak kell lenni, mert az anyag mérgező, és kellemetlen hatásokat okozhat a bőrrel való kölcsönhatás során. A munka során kesztyűt és légzőkészüléket kell használni;
 • fehérítő - lehet por, amelyet előzőleg vízzel hígítottak, vagy klór fehérítőt. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőszobában kialakított ilyen penészgomba éles szagot ad, így a nedves maszk alkalmazása nagyon hasznos lehet. Annak érdekében, hogy a maró anyag ne károsítsa a bőrt, ne felejtsd el a kesztyűt;
 • Antiszeptikumok - kitűnő munkát végeznek a feladattal, de tartósan kellemetlen szagot hagynak maguk után. Az ilyen készítmények alapjaként olaj, terpentin vagy fehér szeszes ital használható;
 • kész keverékek és megoldások - sok vállalat, amelyek vegyszerekkel dolgoznak, készen állnak a harcot előállítani. Mielőtt ilyen termékeket vásárolna, konzultálnia kell az eladóval, mivel minden összetétel saját tulajdonságokkal rendelkezik. Sok gyártó olyan márkájú eszközöket kínál, amelyek hatékonyan működnek és meglehetősen olcsóak.

Itt csak néhány az alsó:

 • univerzális antiszeptikus "Anti-gomba" - a javítás során, vagy a sérülések véletlen feltárása esetén használható. A készítmény alkalmas téglák, beton, fa és egyéb anyagok feldolgozására. A megelőzéshez hozzáadhat egy kis ragasztót tapéta ragasztásához;
 • "Isocid" - olyan gyógyszerek sorozata, amelyek elpusztítják a penész és más mikroorganizmusokat, amelyek magas páratartalmú környezetben jelentkezhetnek. Az "izocid" használható vízoldható festék hígítására;
 • "Mil Kill" - olyan antimikrobás anyag, amely teljesen biztonságos az emberi egészségre. Ezzel az emulzióval finom porózus szerkezetű felületek kezelhetők;
 • A "Dali" egy átlátszó vízbázisú fertőtlenítőszer. Alkalmas fához való munkához.

A harc népi módszerei

Amint az első szerszám megjelenik a falakon, azonnal eltávolítani kell. Ehhez nem csak a tárolási módszereket, hanem a népi módszereket is használják. Az eljárások során ne felejtsd el a biztonsági intézkedéseket, ezért kesztyűt, védőruhát és maszkot vagy légzőkészüléket kell viselnie.

kreozotra

A súlyos összpontosítás érdekében kreozot használhat. Ezt az agresszív anyagot fel kell oldani alkoholban vagy olajban, és kezelnie kell az érintett felületet. A sárgás tömeg maradványait el kell távolítani, mivel ezek veszélyt jelentenek az egészségre. A kreozot csak beton- és téglafelületekre lehet használni, de a fa burkolathoz más eszközöket kell találni.

ecet

Amikor a penész megjelenik a fürdőszobában, sokan nem tudják, mit kell tenniük. Először ki kell értékelned a közelgő munka méretét. Ha a sérülések nem túl globálisak, akkor használhatja a szokásos ecetet, amelyet kulináris célra használnak. A feldolgozási folyamatnak a következőnek kell lennie:

 • az érintett felületet ecettel végezzük, és hagyjuk teljesen megszáradni;
 • kefe ki;
 • A tisztított területeket alaposan mossa le vízzel.
 • Az ecet, amely szinte mindenki otthon van, képes megsemmisíteni a mikroorganizmusok sokaságát.

Hogyan távolítsuk el a gombát: videó

Hidrogén-peroxid

Egy másik módja annak, hogy a fekete szerszámot ki kell venni a fürdőszobából, megvizsgálja az elsősegélykészletet. Hidrogén-peroxidnak kell lennie, amely tökéletesen megbirkózik ezzel a problémával. A munkafolyamat hasonló az ecet módszeréhez. Ez a megfizethető eszköz alkalmas műanyagok, csempe, beton és egyéb anyagok feldolgozására. Ne felejtse el a fehérítés hatását, amely sötét felületeken előfordulhat.

Más eszközök

Ezeken a módokon kívül más rendelkezésre álló eszközöket is használhat, amelyeket szinte minden hostess megtalálhat:

 • szóda;
 • klór fehérítő;
 • ammónia;
 • réz-szulfát;
 • bórsav.

A feldolgozás után a helyiséget jól szellőztetni kell, hogy megszabaduljon az adott szagtól.

Ha nem reagál a penész megjelenésére időben, akkor ez komoly problémává válhat, beleértve a lakosság egészségét is. A gondos előkészítés és a megfelelő eszközválasztás lehetővé teszi, hogy könnyen megszabaduljon a kellemetlen plaketttől.

Mold a fürdőszobában - a leghatékonyabb módja a harcnak

A gomba a mindennapi életben gyakori probléma, amelyet nem könnyű megoldani. Ez kellemetlen, nemcsak a vízvezeték megjelenéséért, hanem az egészségkárosodás miatt is. Az ellene való küzdelem sok időt és erőfeszítést igényel, elengedhetetlen a biztonsági előírások betartása a gombák eltávolítása és a megelőzés időben történő végrehajtása során, ami megakadályozza a probléma megismétlődését. Jobb, ha egy gombafertőzést eltávolítunk a megjelenés első jeleitől. Nagyon nehéz eltávolítani azonnal, ezért agresszív eszközöket kell alkalmazni.

Mi járul hozzá a fekete penész megjelenéséhez?

Fekete penész a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni ettől a bajtól? A folyamat hosszú és nehéz lesz, és sok háziasszony nem tudja, hogyan hozza azt a falon lévő csempék között - az egyik leginkább sebezhető helyen, amely első helyen szenved. Ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan megbirkózzunk a gombafelületekkel, meg kell értenünk, miért olyan gyakran jelenik meg.

A gomba a falakon, a sarkokban, a csempe és más helyeken felhalmozódik.

Ha fekete falakat lát a falakon, a sarkokban, a csempe és más helyek között, akkor ezek a gombák növekedésének nyomai. Légi úton szállítják, és bejuthatnak egy lakásra emberek vagy állatok, dolgok. Ha nem kezded el megszabadulni tőle, akkor minden egyes alkalommal elterjed minden felületen, és ebben az esetben rendkívül nehéz lesz eltávolítani. Zuhany - a gombák reprodukciójának legkedvezőbb helyszíne, mivel ott van a magas páratartalom és az ultraibolya sugarak hiánya. Az ultraibolya megöli a gombák spóráit és a páratartalmat - kedvező környezetet teremt a reprodukcióhoz. A penész eltávolítása a fürdőszobába időbe telik, és rendszeresen be kell tartani a megelőző szabályokat.

Emellett a motorháztető nem megfelelő működtetése vagy annak hiánya is okozhatja azt a tényt, hogy a vereség aktívan növekszik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gomba megsemmisítése a fürdőszobában csak teljesen kiküszöböli a hely magas páratartalmát, meg kell változtatnia a szellőzést. Az a tény, hogy az erős szellőztetés biztosítja a levegő áramlását, és a gombák spórái nem tapadnak a felületre. Ezért van a legnehezebben elérhető, zárt területeken. Ezen kívül, a télen és a nyáron kell dolgozni törölköző melegebb. Mivel a fürdés vagy mosás után a felületen marad a páralecsapódás, ami gumi megjelenését idézi elő. Leggyakrabban a csempe, a zuhanyzó, a fürdőszobában lévő térben helyezkedik el. Különös figyelmet szentelnek a nehezen elérhető helyek, amelyekben nagy a nedvesség, és a nem megfelelő vízvezeték a túlzott nedvesség forrása is. Ha ez a probléma nem oldódott meg, a probléma megoldására tett kísérletek nem eredményeznek eredményt.

Miért törölni?

Az első és legfontosabb ok az emberre gyakorolt ​​káros hatás, ezért először meg kell oldani a problémát, hogyan kell eltávolítani a fekete szerszámot a fürdőszobában. A gomba spórái a levegőben lévő cseppecskék belsejébe beléphetnek a szervezetbe, a bőrrel való érintkezés és a penészes ételnek a nyelőcsőn keresztül történő belélegzése révén. Egyes penészgombák különösen mérgezőek és súlyos betegségeket és allergiás reakciókat okozhatnak, például:

 • fejfájás;
 • hasi fájdalom, émelygés;
 • orrfolyás, köhögés, tüdőgyulladás, asztma, sinusitis;
 • allergiás bőrreakciók.

A második ok egy esztétikai tényező. Még az új vízvezetéknél is könnyen szaporodik, és a fekete növekedés elrontja a teljes megjelenést a zuhany alatt. Ezért ezt a problémát komolyan kell venni, és nem futni, mivel a gombák nagyon gyorsan szaporodnak, és minden fürdő után egyre több lesz. Hogyan kell kezelni a formát a fürdőszobában az alábbiakban ismertetjük.

Eltávolítási módszerek

Így hát itt az ideje, hogy megtudja, hogyan kell tisztítani a szerszámot a WC-ben vagy a fürdőszobában csempe ízületekben és más helyeken. Megfelelő figyelmet kell fordítani a biztonsági munkavégzésre, csak kesztyűben, és speciális porvédő maszkot viselni, javasoljuk továbbá biztonsági szemüveg használatát is. Ha sok penész van, és mélyen be van építve a felületbe, akkor légzésvédőt kell használni. Ne használjon porszívót speciális HEPA szűrő nélkül, hanem a levegőn keresztül terjedhet a gomba spórái, és csak súlyosbíthatja a helyzetet. Gombák a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni egy ilyen elváltozástól? Gyakran háziasszonyok aggódnak, hogyan kell tisztítani a varratokat a fürdőszobában az öntőformából, mert nagyon gyorsan terjed, és nehéz eltávolítani a sarkokban lévő varratokból.

Mielőtt elkezdené az eltávolítási eljárást, el kell különíteni a szobát, hogy a gomba spórái ne terjedjenek az egész lakásban. Először nyissa ki a friss levegőt, ha van ablak. Ha elegendő a levegőáramlás, akkor a spórák nem tudnak letelepedni. Másodszor, szorosan zárja be az ajtót.

A probléma kezelésének módjai az érintett terület méretétől függően változnak. Ha a folyamat éppen elkezdődött, és a penész nem annyira, elegendő lesz az érintett terület lehúzásához, megszáradni, és végül fertőtleníteni kell a helyszínre. A fürdőszobában a gomba közös helye a csempe varrásainál - mivel különösen nehéz megszabadulni tőle, jobb egy spray palack használata. Szóval, hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában otthon - fontolja meg a természetes és kémiai hatásokat.

Vannak természetes és kémiai eszközök a penész ellen.

Bleach oldat

Ez azt jelenti, hogy a szerszám eltávolítása a fürdőszobában például egyszerűen előkészíthető, és az átlagos szennyezettségi szintre van tervezve. Ez megköveteli:

 • két vödör és három szórópisztoly;
 • fehérítő - 250 ml;
 • detergens;
 • 4 liter tiszta vizet.

Először is, egy vödörben meg kell keverni a fehérítőt és a meleg vizet, valamint a másik híg mosószert és a vizet. Ezután öntsük ezeket a megoldásokat, és különítsük el a vizet a szórópisztolyokba. Ezután be kell permetezni az érintett területeket fehérítőszerrel és mosószeres oldattal, törölje le minden területet. Meg kell változtatni a rongyokat és azonnal dobni egy zárt táskába, hogy a spórák ne terjedjenek más tárgyakra.

Teafaolaj

Ez a módszer népi jogorvoslatokra utal, ezért ismételten meg kell ismételni az eljárást. Ez egy jó természetes fertőtlenítő, amelyet különböző célokra használnak - még a kozmetikai termékekben is. Ehhez a módszerhez a következőket kell tennie:

 • 2 kanál vaj;
 • 500 ml. a víz;
 • szórópisztoly.

A vizet és az olajat jól össze kell keverni és meg kell rázni, hogy egyenletes konzisztenciát kapjanak. Ezután bőven kell eloszlatni az öntőforma fölé, és hagyja 10 percig áztatni. Az olaj különös szaga nem mindenki kedvére késztet, de ne aggódjon - gyorsan levegőztetés után elpárolog.

Soda szóda

A szóda különösen kedvelt a hostessekkel a jó tisztító és fehérítő tulajdonságai miatt. Ez olyan tisztítószer, amely nem tartalmaz vegyszereket és nem okoz allergiát. A megoldás elkészítéséhez vízzel és szódabikarbónát kell 1: 1-re vinni. Porlasztóval alkalmazza az oldatot a szennyezésre, és lehetőleg ne mossa le, mert nem csak kiküszöböli, hanem meg is akadályozza az újra megjelenést.

Hidrogén-peroxid

Ez egy jól ismert antiszeptikus és gombaellenes szer, amelyet széles körben használnak minden otthonban. 3% -os hidrogén-peroxidot adnak el egy gyógyszertárban, elegendő az érintett helyre helyezni. Színes felületeken meg kell próbálkoznia egy peroxiddal egy kis területen, mert a peroxid, mint a szóda, fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel a formát nehezen lehet megtisztítani, alaposan meg kell dörzsölni a problémás területet, és jól öblíteni kell.

ecet

Az ecet minden konyhában megtalálható, és ezzel gyorsan és hatékonyan megszabadulhat a fertőzéstől. Az akcióban hasonló a fehérítő, de nem ellentétben vele, az ecet nem bocsát ki káros füstöket. Jobb, ha egy permetezőgépet használ, és törölje le nedves ruhával. Egy óra múlva a kezelt felületet alaposan le kell öblíteni vízzel, és szellőztetni kell a helyiséget. A megelőzéshez ajánlott, hogy hetente többször is szórjon ecetet.

A Borax egy fehér por, ami természetes összetevő, amely sokáig segít megoldani a problémát a gomba eltávolításában a fürdőszobában. A Borax jó munkaeszköz, fertőtlenítő és gombaellenes hatás. A borax keverékének elkészítéséhez a következőkre van szükség:

 • 300 ml. borax;
 • 4 liter meleg víz;
 • szórópisztoly;
 • ecsettel.

Keverjük össze a boraxot és a vizet, jól keverjük fel, amíg fel nem oldódik. Vigyük fel az érintett területre permetezőoldatot, és alaposan töröljünk ecsettel. Vastagabb konzisztenciát is tehet.

Ha a helyzet elhanyagolt állapotban van, akkor sokan teljesen lemondanak róla, és már nem érthető, hogyan lehet teljesen és örökké megszüntetni a formát a fürdőszobában. De vannak más, radikálisabb és drágább módszerek.

Levegő ionizáció

Ha az összes korábbi módszer nem segít, akkor érdemes bízni egy szakemberrel. Ez a folyamat felkéri a szakképzett szakembert, nem lehet ezt az eljárást maga elvégezni. Az a tény, hogy a levegő áramlását a megfelelő helyre küldik, amely ionokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a gomba spóráit. Ez a szolgáltatás meglehetősen drága, de nagyon hatékony. Ez a módszer akkor is megfelelő, ha nem tudja, hogyan kell eltávolítani a gomba a fürdőszobában a csempék a falon nagy mennyiségben. A penészen kívül a levegő ionizációja segít megszabadulni egyes rovaroktól.

Vajon hogyan tisztítsa meg a fürdőszobában a csempéket a penész és a penész 100% -át? A penész teljes eltávolítása érdekében a mikrohullámú módszer a legalkalmasabb. Ezt szakértők is végzik. Ennek jelentése, hogy milliméteres frekvenciák felmelegítik a felületet, és ennek hatására szinte minden típusú penész elpusztul. Ez egy többszínű szerszám és rothadás. Ezt a módszert radikálisnak tekintik, és teljes egészében elpusztítja a problémát, de ez nem jelenti azt, hogy végrehajtása után a megelőzés elhanyagolható. Segít megszabadulni a rovaroktól.

Tőkeintézkedések

Ha nagy területeket érint, akkor helyben lehetetlen kezelni. Különösen akkor, ha nem tudja megtisztítani a szerszámot a fürdőszobájában a falon lévő csempe között, ebben az esetben a gipszt kell eltávolítania és a felületet gombaellenes szerekkel kell kezelni. Természetes, népi jogorvoslatok és agresszívebbek lehetnek, amelyeket hardverraktárakban értékesítenek. Miután mindent alaposan feldolgoztak, meg kell szárítani a területet és szellőztetni a helyiséget, akkor folytathatja a helyreállítást. Sajnos az elhanyagolt eseteket nem kell helyi tisztításnak alávetni, és csak a teljes kaparás a legjobb megoldás a pálmák számára a fürdőszobában.

Nem szükséges pénzt költeni drága alapokra, először meg kell próbálnod önállóan járni anélkül, hogy elfelejtené a biztonsági szabályokat.

Réz-szulfát

Ha nem akar pénzt költeni a javításokra és az ionizációra, de nem tudja, hogyan lehet megszabadulni a gomba a fürdőszobában otthon nagy költségek nélkül, réz-szulfát jön a mentő. Ez az eszköz megvásárolható a boltban. Érdemes megjegyezni, hogy mérgező. A főszabály a biztonsági intézkedések betartása (gumi kesztyű használata, légzőkészülék jelenléte) és a maradékanyagok teljes eltávolítása.

keverékek

Napjainkig a szaniterek tisztítására szolgáló kész oldatok és keverékek széles skálája széles. A penész eltávolítása különböző helyeken különböző módon történik, így például konzultálnia kell az eladóval, mint a falak falának és a penésznek a kezelésére. Ő segít a megfelelő eszközök megválasztásában és elmondja neked, hogyan kell megsemmisíteni a gomba a fürdőszobában.

A megjelenés megakadályozása

Természetesen jobb a probléma megakadályozása, mint javítani. Ezért még akkor is, ha a munkát elvégezték a penész eltávolítása érdekében, fontos szabályokat kell követni, amelyek nélkül a probléma visszatérhet.

 1. A felesleges nedvesség forrásainak folyamatos eltávolítása szükséges. A törölközőmelegítőnek működnie kell, meg kell szüntetnie a csapok szivárgását, rendszeresen engedélyeznie kell a friss levegőt a helyiségbe. A zuhanyzás után egy ideig az ajtónak nyitva kell lennie. A mosás után nem ajánlott a dolgok száradását, ezért további nedves környezetet hoznak létre.
 2. Óvatosan ellenőrizze a motorháztető működését - tisztának és jól kell vezetnie a levegőt.
 3. Ne hagyja figyelmen kívül a fogkefék kapacitását, mert a víz gyakran stagnál, és később a keféket fekete gomba borítja.
 4. A formált termékeket azonnal eldobják, hogy elkerüljék a gomba terjedését a lakásban.
 5. A kondenzáció öntöttvas csövekre felhalmozódhat. Műanyag csövekkel ez a probléma nem fordul elő.
 6. A rendszeres tisztító vízvezeték a legjobb gyógymód a gomba számára a fürdőszobában.
 7. Az eltávolítás után az ecetet a helyiségben egy hónapra permetezhetjük, hogy a spórák ne ismétlődjenek.
 8. Ha nincs elegendő kipufogógáz, akkor ajánlatos egy olyan speciális készüléket vásárolni, amely kiszűri a levegőt. Így a szoba mindig száraz lesz, és a kedvező környezet a gomba számára teljesen hiányzik.

Ilyen egyszerű szabályok segítenek elkerülni a kellemetlen gomba megjelenését, amelyet teljesen nehéz eltávolítani. Nemcsak a vízvezeték biztonságát veszélyezteti, hanem minden háztartás egészségét, különösen ha gyermekek, háziállatok vagy allergiák élnek a házban. Kezdetektől jobb, ha nem engedheti meg, hogy megjelenjen, és új lakásba vagy javítások során érdemes megelőző karbantartást végezni: a felületeket antibakteriális és gombaellenes szerekkel kezelje. Ne felejtsd el a fontos szabályok betartását. Ön és családja nem fog semmilyen allergiát és káros hatásokat adni, és a fürdőben lévő gomba eltávolításának kérdése lezárul.

Fekete penész és gomba a fürdőszobában: hogyan lehet eltávolítani gyorsan és olcsó?

A régi épület házainak egyik fő problémája - a gomba a fürdőszobában, hogyan kell eltávolítani, minden háztartásnak tudnia kell, mert ez a jelenség nemcsak a fürdőszobai megjelenést rontja, hanem veszélyes is lehet a lakás minden lakójának egészségére nézve.

A fürdőben lévő gomba igen nehéz eltávolítani. Ezek a káros mikroorganizmusok bármilyen felületre telepedhetnek, akár az emberi szem elől rejtve. A gombafertőzés elváltozása olyan falaknál alakulhat ki, amelyek rossz minőségű építőanyag használata miatt keletkeznek, vagy a ház építése során felmerülő hibák miatt.

Fekete forma a fürdőszobában, amely megjelenik a mennyezeten, falakon, csöveken és a csempék között - ez a következmény, amelynek oka sokkal mélyebben fekszik. Ahhoz, hogy megtalálja a módját, hogy megszabaduljon a penésztől a fürdőszobában és a gombákban, meg kell értened, mi vezetett a megjelenéshez és ahol a micélium található - a gombás foltok terjedésének forrása.

A gomba lehet csempe alatt, porózus felületeken, mint pl. Poliuretán hab, festék, műanyag, gipsz. Még nehezebb küzdeni a gomba ellen, ha a penész középpontja téglából és betonból származik. Ebben az esetben csak radikális eszközökkel - egy nagyjavítással, amelynek során minden dekorációra és díszítőelemre szét kell szedni a fürdőszobában (mennyezet, padló és falazólapok vagy műanyag panelek). A javítás során gyakran szükséges eltávolítani az anyag felületi rétegét, amellyel a helyiség minden felületét vakolták. A csöveket általában cserehelyezésnek vetik alá az összes vízvezetékberendezéssel együtt.

Mielőtt befejezi a fürdőszobát, speciális gombaellenes szerekkel kezelik. Az építőanyagok modern gyártói többkomponensű kompozíciókat kínálnak, amelyek az intersticiális ízületekhez adhatók a gipsz, festék és habarcs készítéséhez. Néhány befejező anyag már tartalmaz gomba és penész elleni eszközt.

Azonban ez a módszer a gomba kezelésére a szobában racionális csak azok számára, akik vásároltak egy lakást, és készülnek mozogni. Nagyobb felújítások elvégzése, amikor a szerszám megjelenik a fürdőszobában, nincs jelentősége a jelentős idő, erőfeszítés és pénz miatt. Ha a gomba megjelenik egy már lakott lakásban, egyszerűbb eszközökkel lehet megsemmisíteni.

A feldolgozó helyiség előkészítése

Annak érdekében, hogy a helyiség hatékony legyen, a fürdőszobát fel kell készíteni. A fekete fóliával bevont területeket alaposan megmossák és szárítják. Olyan helyeken, ahol a gomba nagy mennyiségben felhalmozódott, távolítsa el a felső réteg anyagát. Ezután a helyiséget szárítani kell. Ez több óráig is eltarthat. Fontos, hogy ebben az időszakban senki ne használja a fürdőszobát.

Néha vannak olyan üregek a falakon, ahol a nedvesség és a kondenzátum felhalmozódnak. Megtalálhatja őket a falak megérintésével. Ha a gipszréteg alatt egy üreges rész található, akkor meg kell szüntetni ezt az építési hibát, majd csak a falak feldolgozásához kell folyamodni. A fal üregje a gombák elterjedésének melegágyává válhat, és hiába próbálkozik minden külső megnyilvánulása ellen. A falak, a padló, a mennyezet, a csővezetékek és a vízvezeték szétszáradása után száradni kell. Az ehhez szükséges idő az alkalmazott eszköztől függ.

Házi készítésű receptek a gomba plakettjének megsemmisítésére a fürdőszobában

A fürdőben lévő gomba általában először a sarkokban jelenik meg: a padlón vagy a mennyezeten. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a spórái gyorsan terjednek a helyiségben, ezért a patogén baktériumok sokszorosításának első megnyilvánulása és a fekete penész foltjai különböző felületeken való megjelenése nagyon kevés idő telik el.

a gomba megsemmisítése a fürdőszobában

Amint egy kis fekete folt tűnt fel a mennyezeten, vízvezetékben, csövekben vagy csempékben, minden intézkedést azonnal meg kell tenni a kellemetlen jelenség leküzdésére. Az öntőforma fejlődésének kezdeti szakaszában ez önállóan történhet, az egyes családok számára rendelkezésre álló népi jogorvoslatok, például a szóda és az ecet felhasználásával. A gomba sejtjei elpusztulnak ezen anyagok hatásával, és a mikroorganizmusok teljes kolóniájának növekedése megáll.

Egy speciális szerszám előkészítése és a fekete szerszám eltávolítása a fürdőszobából nagyon egyszerű:

 1. A helyiségben lévő összes felületet szódával kell kezelni, majd az anyagot ecettel meg kell öblíteni. Különös figyelmet kell fordítani azokon a területeken, ahol a gomba aktív reprodukciója történik. De még a penészmentes felület is jobban fedezhető egyenletes réteg paszta szóda és ecet, hogy megakadályozzák a terjedését a gomba.
 2. 1 óra múlva alaposan mossa le a szódát meleg vízzel és fürdővel.
 3. A helyiséget alaposan meg kell szárítani a feldolgozás után.

Nem kevésbé olcsó módja a falak tisztítására a gomba - bórsav és hidrogén-peroxid. Az összetevőket vízzel egyenlő arányban keverjük össze, majd a folyadékot a fürdőszobában lévő összes felületre töröljük. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a hidrogén-peroxid károsíthatja a festéket, különösen faanyag vagy műanyag esetén, ezért óvatosan kell használni ezeket az eszközöket. A kezelés után a falakat meleg vízzel kell mosni.

Van egy népi jogorvoslat a fekete formára, amelyet nem kell lemosni, mivel teljesen ártalmatlan az ember számára. Ez teafaolaj. A benne lévő anyagok káros hatással vannak a gomba sejtjeire. Elég, hogy keverjünk 2 tk. Teafaolaj 2 csésze vízben, és permetezze a keveréket a falra spray-palackgal. Célszerű, hogy a fürdőszobát több óráig ne használják a kezelés után (az esti lefekvés előtt este használhat gerincteleneket).

Vegyi gombaellenes szerek

A gomba elleni hatékony segítő a klór. Ez az anyag számos patogén baktériumot és káros mikroorganizmust ölthet meg. A fekete penész nem kivétel. Ha a száraz klór nehezen elérhető, klórtartalmú fehérítőt lehet vásárolni bármely hardverraktárban, megfizethető áron.

Minden felületnek szárazon kell lennie a kezelés előtt. A fehérség csak kesztyűben és speciális maszkban használható: az anyagnak erős a klórja, és károsíthatja a kezek bőrét is. A normál fehérítőt vízben 1: 10 arányban hígíthatjuk és dörzsölhetjük a falakkal és a gomba által érintett területekkel a kapott oldattal. A feldolgozás után a fürdőszobának jól szellőztetve kell lennie, mivel a klór éles illata hosszú ideig marad.

Egy közös vegyi anyag, amelyet a fürdőben a penész és gombás kolóniák ellen lehet használni, réz-szulfát. De ennek az anyagnak a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie, mivel nagyfokú toxicitást mutat. A vitriol gőzök belélegzése veszélyes az egészségre. A falak kezelésére irányuló munkát légzésvédőben, kesztyűben és védőruhában kell elvégezni.

A készítményt a gomba által érintett felületre kefével alkalmazzuk. Az eredmény javítása érdekében jobb, ha 2-3 órán át nem mossa le az anyagot, és ha elég idő telik el, akkor a falak moshatók és száríthatók.

Ipari termelés a gomba elleni küzdelemben

A szaküzletekben különböző gyógyszerek találhatók a fürdőben lévő gomba elleni küzdelemben:

 1. "Gombaellenes" - egy speciális megoldás széles fungicid hatással. A folyékony keverék összetevői aktívak a penész, gomba, mohák, zuzmók, és bizonyos típusú hibák, amelyek bejuthatnak a lakásba. Az eszközök alkalmasak bármely felület, kivéve a fém és a propilén feldolgozására. "Gombaellenes" is adható vízalapú festékekhez, vakolatokhoz, habarcsokhoz, és önállóan is fel lehet használni a felületkezeléshez.
 2. Az S-Hydrotex-P egy házi száraz keverék, melyet bármilyen helyiségbe lehet tenni: a fürdőszobából és a konyhából a nappaliba. A keveréket vasbeton szerkezetekre alkalmazzák, ami lehetővé teszi számodra, hogy hatékonyan kezeljük nemcsak a fekete penész hatását, hanem elpusztítsuk a fókuszát is.
 3. "Natura Antimantar" - speciális alapozó falakhoz és mennyezetekhez, vízbázisúak. Az érintett felületen vékony rétegen alkalmazzák, teljesen elpusztítja a gombát. Szárítás után az alapozó védőfóliát képez, amely megakadályozza a penész újbóli előfordulását. Ennek az eszköznek további előnyei az, hogy nem rendelkezik külön szaggal.
 4. A "Biolavatio" -ot olyan helyiségekben használják, ahol nagy számú penész és penész van. Nem csak a káros mikroorganizmusokat ártalmatlanítja, hanem a penész által sötétített felületeket is.
 5. "Homeenpoiste" - klórra épülő gombaellenes szer. Harcol a gombák spórái bármely felületen, beleértve a fát és a műanyagot.
 6. A "HG" egy fertőtlenítőszer, amelyet Hollandiában gyártanak. Hatékony a gombás fertőzések pusztításáért a magas páratartalmú helyiségekben. Kerámia burkolólapok, csempe ízületek, falak és mennyezetek feldolgozására használható a fürdőszobában. "
 7. A Renogal egy német fertőtlenítő megoldás, amely nem csak a gomba ellen küzd, hanem más patogén mikroorganizmusokat is, amelyek a lakóövezetekben különböző felületeken telepedhetnek le.

A gomba elleni ipari eszközökkel szigorúan követni kell a használati utasítást és követni kell a biztonsági eljárásokat, hogy az erős vegyi összetevők ne károsítsák a kezek bőrét, és a toxikus anyagok gőzei ne kerüljenek a légutakba.

Megelőző intézkedések

A legjobb módja a gomba és a penész elleni küzdelemnek a fürdőszobában megakadályozhatja a káros mikroorganizmusok megjelenését. Ehhez kövesse a tisztaság alapvető szabályait. Mivel a gomba jelenik meg, ahol nedvesség van, biztosítani kell, hogy a fürdőszoba száraz legyen. Ehhez meg kell változtatni a sérült csöveket és a vízvezetékeket. A kiváló minőségű törölközőmelegítő jelenléte részben megoldja a magas páratartalom problémáját.

A légáramlást jó szellőztető rendszerrel fenntarthatja. A legjobb megoldás egy korszerű telepítés lenne a fürdőszoba szellőztetésére, amely kipufogódobozként működik és bekapcsol a világítással. A friss levegő további forrása a fürdőszobában lehet ajtó, amelynek alján több nyílás van. Ezek az ajtólapok speciális vízálló anyagokból készülnek, és kifejezetten a fürdőszobákhoz készültek.

A vízkezelési eljárások elfogadása után kívánatos a falak és a vízvezetékek törlése, így vízcseppek felhalmozódhatnak rájuk. Nem lesz felesleges, hogy hagyja az ajtót a szobába nyitva egy ideig. Ha nagy mennyiségű kondenzáció van a fürdőszobában, ez azt jelzi, hogy a helyiség rosszul fűtött. A hideg falak magas páratartalom mellett ideális feltételeket biztosítanak a gomba kifejlődéséhez. Ezért a helyiséget fel kell melegíteni vagy egy további fűtőt kell elhelyezni a helyiségben.

A fürdőszobában lévő dolgok szárítása szintén nem ajánlott. A füstök, amelyek mindig a szárítási folyamatban jelennek meg, növelik a helyiség nedvességtartalmát. A fürdőszobát hetente egyszer gondosan meg kell tisztítani. A profilaxis során, néhány hónapon keresztül, a falak, a padló és a mennyezet speciális megoldásokkal kezelhetők, amelyek segítenek megakadályozni a gomba fejlődését.