Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba egy faházban - nincs probléma a megfelelő megközelítéssel

A fa nem nedvességálló és nagyon tartós építőanyag, jelentős zsugorodást eredményez. Mindezt figyelembe kell venni, amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban. Mutassuk meg, milyen problémák merülnek fel és hogyan oldják meg őket.

A legtöbb faanyag nem tolerálja a hosszú távú érintkezést a nedvességgel, ami a fő probléma egy fürdőszobai faház kialakításakor. Újabban ez a faanyag jellemzője a faházak nedves helyiségeinek fejfájását okozta a fejlesztők és az ilyen épületek tulajdonosai számára. Most, a modern faimpregnálást és a fát a nedvességtől való behatolással védő anyagokat használva jelentősen megnövelhető a faanyag vízzel és vízgőzzel szembeni ellenállása.

A hatékony szellőztetés megteremtésénél még az építés során is gondoskodni kell.

A második kérdés, amellyel foglalkozni kell, a padló aljzatának létrehozása, amely elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy masszív vízvezeték-szerelvényeket tartson fenn, és alkalmas legyen a csempézett vagy porcelán cserép-csempék - a legmagasabb páratartalmú helyiségekben lévő tiszta padlófelület kialakítására. A tradicionális épületekben alkalmazott hagyományos megközelítés, amely a beton esztrichek szerkezetében van - egy faszerkezet esetében ez nem igaz. Először is, ez jelentős terhelés egy fából készült épület szerkezetére, másrészt technikailag nehéz konkrét alapot készíteni fapadlógerendák alapján. Szerencsére most olyan technológiák vannak, amelyek lehetővé teszik a megbízható fapadlók burkolását a nehéz betonok használata nélkül.

Lehetőség van a nedvességnek a fara gyakorolt ​​hatásának csökkentésére nemcsak a fa részek védelme, hanem a vízgőz tartalom csökkentése révén is. Ezt a hatékony beszállító és kipufogó szellőztető rendszer kialakításának köszönhetően kell elvégezni, amelyet az épület kialakításában és kialakításának szakaszában kell előirányozni. A rendszeres passzív szellőztetés nem elegendő a szükséges nedvességtartalom fenntartásához, ami kényelmes a faszerkezetek hosszú távú működtetéséhez.

A fennmaradó befejező intézkedések nem okoznak különösebb nehézségeket, mivel hasonlóak lesznek a közönséges építőanyagokból készült épület nedves helyiségeinek befejezéséhez.

Az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor a padló alapját a fürdőszobában tervezzük, a terhek a tartógerendákon. Előzetesen meg kell határozni, hogy a nehézkes szaniterberendezések telepítésre kerülnek-e, és további merevítőket is felvehetnek ezeken a területeken. A mennyezet fagerendái becsült terhelésének kiszámításánál nemcsak a fürdõ saját súlyát, hanem a feltöltött vizet is figyelembe veszik.

A második fontos pont, amellyel meg kell aggódnia, mielőtt a készülék elindítja a padlót a fürdőszobában egy faházban, a megfelelő csatlakozás a szennyvízcsatorna és a víz kommunikációjához. Figyelembe veszi azt a tényt, hogy a modern, jó minőségű faanyagból épült faházak jelentős zsugorodást eredményeznek. Ezért elsőbbséget élveznek a rugalmas csövek (fém-műanyag és térhálósított polietilén), és inkább mobil rögzítésük az épületszerkezetekhez kommunikáció telepítésekor (speciális klipeket használnak, amelyek lehetővé teszik a csövek mozgását).

Most magukról a nemekről. Lehetőség van alapozásra a csempe ragasztására nem csak cementtartalmú habarcsok (beton, cement-homok keverékek, csomagolt roverek) segítségével. Most ezekre a célokra, beleértve a nedves helyiségekben, erősen nedvességálló lemezeket is sikeresen használnak. Ezek közé tartoznak a rétegelt lemez (FSB, FOF) és OSB lemezek. Ezeknek az anyagoknak a padlóburkolata, amelyek a csapágyrúdokon készülnek, tartós, sima és nedvességálló felületet hoznak létre kerámia burkolólapok elhelyezése érdekében.

A szerelőlemezeket a mennyezet fagerendái fölött lehet varrni, ha egy szintre vannak szerelve, de rendszerint rácsok vannak felszerelve, amelyek merőlegesek a fő csapágyrúdokra. Ehhez a fürdőszoba padlófelülete és a szomszédos helyiségek padlózatához kell igazítani. A rönköknél szokványos rudakat használhatunk, amelyeket antiszeptikus impregnálással és vízszigetelő anyagokkal előkezeltünk, de jobb, ha ragasztott laminált faanyagot használunk, amely ellenáll a deformációnak, ami erősebb és sima felületet eredményez. A rönk beszerelésekor figyelembe veszik a burkolólemezek vastagságát és a bonyolultabb csempézett ragasztót, plusz csempe (porcelán kőzet), hogy a padlózatok kialakítása nélkül elérjék a ház egyéb szintjeit.

Ha vízálló rétegelt lemezt használnak, és a csempe helyén vannak elhelyezve, további vízszigetelésre nincs szükség.

A fő hosszirányú elmaradások mellett, a lemezekkel szembenézve, a keresztirányú rúdak ugyanolyan szinten vannak elhelyezve, mint a fő. Ezek a szerkezeti elemek szükségesek az RSD vagy rétegelt lemez töredékek összekapcsolásához, valamint az egészségügyi eszközök rögzítésének alapjaként. A padló alját képező lemezeket a csapágyrudak segítségével körülbelül 15 cm-es magasságú önmetsző csavarokkal vonják be, a lemezek töredékei közötti varrásokat szilikonnal vagy folyadékkal lezárják. További vízzáró ilyen alap (nedvességálló rétegelt lemezek és OSB használatakor) nem szükséges. A megfelelően lefektetett padlólapok nedvességálló habarccsal ellátott tömítő varratokkal a csempe számára megbízható nedvességálló gátat képeznek.

A nedves helyeken lévő csempeburkolatok közötti tömítésnél szilikon alapú fugázást kell alkalmazni. A csempecsuklók kialakításához szükséges anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a gyártók ajánlásait és a habarcs összetételét, amelyet mindig feltüntet a csomagoláson.

A választás, mint a fürdőszoba díszítése, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • a falak teljes felületét a létrehozott keret mentén gipszkartonra fektetve, hamis falat képezve csempék készítéséhez;
 • csak egy bizonyos szintig hoz létre alapot a csempe számára, a leginkább érzékenyen a nedvesség közvetlen behatolására, és a fal tetejét faapszal le kell zárni;
 • varrni a falakat díszítő műanyag panelek a beépített láda (gazdaságos változat).

A nedvességálló gipszkarton falburkolása ideális alapja a burkolásnak

Az első technológia egy horganyzott fémprofilból (vagy előkészített fa lécből) készült váz, amely vízálló kivitelezéssel készül. A hamis falak létrehozott felülete ideális alapja a fürdőszobának egy későbbi befejeződéséhez. A falburkolat technológiája a létrehozott láda segítségével megoldja a kommunikáció rejtett telepítésének problémáját (beleértve az elektromos áramot is), és kialakítja a szellőzőteret a fafalak és a gipszkarton alapfelülete között. A létrehozott felületnek a szilárd burkolatú burkolatokkal való lezárása megbízható nedvességmegkötést jelent, amely a burkolat és a fa fal közötti térbe jut.

Azok számára, akik meg kívánják őrizni a fa beltéri elemeinek elemeit a helyiség belsejében, a második lehetőség elfogadhatóbb, ha alul egy nedvességálló gát keletkezik a fal csempézésével, a fal tetejét fa anyagokkal díszítik. A csempeburkolattal ellátott védőburkolat magassága rendszerint 1,5-1,7 m között van, amely fölött a falat fából faragni vagy más befejeződés nélkül hagyni, ha a fal belső felülete megfelel az esztétikai követelményeknek. A faanyag vízgőzzel szembeni érzékenységének csökkentése érdekében (a fürdő falán lévő víz közvetlen érintése ritkán fordul elő), a felületet védő impregnálással kezelik, és több rétegű lakkal kinyitják, ami a védőburkolat fa részeit a nedvességtől is védi.

A falburkolatok műanyag táblákkal való ellátottsága inkább a kis költségvetésű, fából készült, fából készült faházak számára jelentőségteljesebb. A technológia biztosítja a fa kezelését védőszerekkel, ezután egy láda keletkezik. A rugalmas kábelcsatornákba helyezett csővezetékek és villamos vezetékek elhelyezése után a létrehozott struktúrát dekoratív polimer panelekkel kell bevonni. A műanyag felület jó, mert könnyen kezelhető, és az anyag ellenáll a mikroorganizmusok károsodásának. Az alacsony szilárdságú panelek hiánya és ugyanolyan esztétikai vonzerő. De mint egy költségvetés lehetőség a nedves helyiségekbe való befedéshez, a keret műanyag panelekkel történő burkolása meglehetősen elfogadható.

A fürdőszoba mennyezetének befejezése, egy faházban elrendezett, szinte egyáltalán nem különbözik a mennyezet többi szobájától. A mennyezetszerkezet kialakításának technikája nagyon eltérő lehet - a fából készült anyagoktól a felfüggesztett vagy felfüggesztett álmennyezetig. A hatékony szellőzéssel a nedvességnek a mennyezetre gyakorolt ​​hatása minimális, ezért a felületek kiválasztásakor nincsenek korlátozások.

Fürdőszoba az országban egy faházban + fotó

Legutóbb ritka a faházban lévő fürdőszoba. Ennek oka az ilyen helyiségekben a magas páratartalom. A faházak javításának eredményei ilyen körülmények között nagyon gyorsan eltűnnek. Ma ezt a problémát a megfelelő építőanyagok kiválasztásával oldják meg. Fontos tudni, hogyan kell felszerelni egy fürdőszobát, milyen anyagokra van szükség ehhez, hogyan kell vizet felvenni és felszerelni a csatornarendszert.

Követelmények a fürdőszoba egy faházban

Annak érdekében, hogy a faházban lévő fürdőszobában kényelmes legyen, és a szoba a lehető leghosszabb ideig szolgálja a bérlőket, gondoskodni kell a megfelelő vízszigetelésről és szigetelésről. Fontos a helyiség szellőztető rendszer felszerelése. Jobb a fürdőszobában, hogy minőségi anyagokat vegyen fel. Ez meghosszabbítja az időt a következő javításig. Először projektet kell készítenie.

A fürdőszoba tervezésénél a telepítési jellemzők meghatározása számos fontos paraméter alapján történik: hány ember él a házban és hány vendéget terveznek. Ha a család kicsi, és legfeljebb 5 főből áll, elegendő lesz csak egy fürdőszobát felszerelni. A fürdőszobát általában kombinálják, ha a ház 3 ember él. Több emberrel a WC külön szobában van elhelyezve.

A mennyezeteket meg kell erősíteni a deformáció kiküszöbölése érdekében. Általában erősítik a gerendák keresztmetszetének növelésével és a köztük lévő távolság csökkentésével. A padlószint a fürdőszobában 10 cm-rel csökken a többi helyiség padlószintje alatt. A padló elkészítéséhez durva padlót kell kialakítani, majd egy vízzáró réteget kell elhelyezni, és az esztrichhez kell önteni. A vízvezeték-berendezés helyének kialakításakor tervet kell készíteni a vízellátás és a szennyvízcsövek elhelyezésére.

Vízellátó rendszer létrehozása

Tekintettel arra, hogy a ház fából készült gerendából épült, különös figyelmet kell fordítani arra a módszerre, amely a víznek a fürdőszobából történő elvezetését szolgálja. Ennek oka a rönkház erős zsugorodása. A szerelési és vízvezeték-rendszereknek figyelembe kell venniük a faépületek ezen tulajdonságait. Ilyen célokra gyakran használt fémcsövek. Ez annak köszönhető, hogy ellenáll a deformációnak. A cső szükségszerűen a klipekhez vagy bilincsekhez van rögzítve.

Nem szabad megfeledkeznünk a csővezetékek védelméről az alacsony hőmérsékletnek való kitettségről. Ehhez hőszigetelő anyagokat kell használni. Nemcsak csöveket, hanem a padló alapját is a fürdőszobában helyezik el.

A fafelületek nem érik jól a nedvességet. Ez a tény vitathatatlan. A fapadló védelme érdekében a fürdőszobában meg kell előzni a leeresztő szelep felszerelését. Nem hagyja, hogy túlzott nedvesség maradjon a szobában.

Az optimális vízelvezető rendszer egy faházban egy száraz kapuval rendelkező vízelvezető. Ez a rész egy műanyag úszó, amely megakadályozza a leeresztő lyukat a víz lecsapolása után. A faházban lévő fürdőszoba felszerelése esetén ez az eszköz optimális. Ez nemcsak megakadályozza a víz felhalmozódását, hanem megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a csatornába a szobába. Ezt a rendszert minden fürdőben be kell szerelni.

Vízellátás

Először is, fontos, hogy helyesen dolgozzon ki egy vízvezeték-rendszert Amint eldöntötték, hogy egy faházban fel kell szerelni a vízvezetéket, meg kell terveznie a helyét a házban. Fontos figyelembe venni az olyan elemeket, mint a szivattyú, kazán, kollektorok és tisztítóeszközök. A rendszer minden egyes részének tükröződnie kell a diagramban. A ház rajzolásánál meg kell jegyezni a csővezetékek útját is. Jobb, ha a rendszer figyelembe veszi a rendszer egyes elemei közötti távolságot.

A csöveket több séma szerint helyezik el:

 • egymás után;
 • kollektoros csatlakozással.

Kis épületek esetén optimális soros csatlakozás. Ugyanakkor a vízfelhasználók száma meglehetősen kicsi. Ha a fürdőt egy állandó lakóhelyű vidéki házban szerelik fel, akkor jobb, ha nem telepítenek ilyen rendszert. Egyszerűen működik - a vizet a fő csöveken át szállítják, és egy póló van felszerelve minden egyes fogyasztási pont közelében. Ez lehetővé teszi a víz elvezetését a fogyasztóknak. A vízellátó rendszer működése során több fogyasztó egyszerre a legkevesebb a végső víznyomás.

A kollektor típusának összekapcsolásakor a csöveket a forrásról minden pontra külön irányítják. Ez lehetővé teszi, hogy nyomás alatt tartsuk a vezetéket. Ezt a csőszerelést nagy házak esetében kell kiválasztani.

A kollektor rendszer kiválasztásakor jelentősen növeli a teljes vízvezeték-rendszer telepítésének költségeit otthon. Ez annak a nagy számának köszönhető, amelyet meg kell vásárolni. Azonban az ilyen rendszer működtetésének nagy kényelme megéri a pénzt. Ezért jobb megérteni a vezetékezés kollektor módját.

Minden vízellátási rendszer tartalmaz ilyen részleteket:

 • A vízbevitel forrása. Általában kút van kialakítva ehhez vagy egy kút telepítéséhez.
 • Szivattyúberendezés. A csöveket a vízbevezetés helyéről a szivattyúba helyezzük. A földön vannak. Mielőtt a csöveket a szivattyúhoz csatlakoztatná, egy visszacsapó szelepet kell felszerelni. Ez megakadályozza a víz visszatérését.
 • Hidraulika akkumulátora, amely felhalmozza a vizet.
 • A következő elem, amely az akkumulátor mögött megy, a tee. Ezen a helyen egy csaptelep van felszerelve. Az egyik csövet használják a ház lakóinak igényeihez, a másik - technikai munkához.
 • A háztartási igényekhez szükséges műszaki vizet tartalmazó csövet a szűrőrendszerhez és annak előkészítéséhez kell csatlakoztatni. Ez a vízben található káros szennyeződések esetleges tartalmának köszönhető.
 • A szűrőrendszer után telepítsen egy olyan pólót, amely a vizet hidegre és potenciálisan forróvá teszi.
 • A hidegvíz cső a megfelelő kollektorhoz van csatlakoztatva. Itt az elzárószelepeket az egyes fogyasztási pontok számára szerelik fel.
 • A forró vízcső a vízmelegítőhöz csatlakozik.
 • A fűtőkészülékről a forró vízcső a kollektorhoz csatlakozik, és a víz az épület teljes vízvezetékrendszerébe áramlik.

A vízvezetékek otthon is tartalmazhatnak más mintákat. A kapcsolási séma ugyanakkor marad.

Csőválasztás

A külvárosi épületek kommunikációjához kapcsolódó munkáknál a legnehezebb az, hogy lyukakat alakítsanak ki a padlón vagy a falakon. A fennmaradó eljárások, mint például a csövek vágása és összekapcsolása, meglehetősen egyszerűek. Ezenkívül csatlakoztatni kell a csővezetéket az elosztóhoz, telepíteni kell a szivattyúberendezést és a szűrőrendszereket. Ez megmagyarázza, hogy miért is egy újonc saját kezűleg építhet vízellátást.

Először meg kell kitalálnod, hogy mely anyagokból lehet jobb csöveket vásárolni:

 • A rézcsövek a legmagasabb áron vannak. Nem hajlamosak a rozsdásodásra és az UV expozícióra. Ráadásul a mikroorganizmusok nem tudnak behatolni a rézcsövekre, és az ilyen termékekre gyakorolt ​​fokozott nyomás nem szörnyű. A hőmérséklet-különbségek esetében az ilyen termékekben nincs jelentős változás. Ezenkívül a rézcsövek képesek tökéletesen kiszárítani a hőt. A réztermékek egyetlen hátránya a magas ár.
 • Fém csövek. Ezek a termékek alumínium csövek, amelyek polietilénen belül és kívül vannak védve. A sima felület miatt a lerakódások nem halmozódnak fel a csövekben, és a rozsda nem keletkezik. A csövek külső rétege megbízhatóan védi őket a kondenzátumtól és az ultraibolya sugárzástól. Ezek a csövek számos hátránnyal rendelkeznek - félnek a magas hőmérsékletektől, és deformálódhatnak, ha 95 fokos fűtésre melegítenek. Ezenkívül a fém-műanyag csövek érzékenyek a hűtőközeg fagyasztására.
 • Acélcsövek. A termék e verziója régi és bizonyított. Ezek a termékek sokáig szolgálnak, és nem félnek a mechanikai hatásoktól. Azonban nem rozsdásodnak. Ezenkívül a szereléshez a csövek menetét le kell vágni. Forraszthatóak, de ez a folyamat meglehetősen munkaigényes.
 • Polipropilén csövek. Ma a legnépszerűbb a vízellátó rendszerek telepítése egy vidéki házban. Ez nagy teljesítményük miatt következett be. Ezenkívül nem hajlamosak oxidálásra és tartósra. Ezeket könnyű telepíteni, és a csatlakozókat nem kell ellenőrizni, ami megkönnyíti a csövek elrejtését a felületen. Az elemek csatlakoztatásához azonban elektromos hegesztőberendezés szükséges.

A vízvezeték-rendszer ára nem csak a csövek számától, hanem a gyártás anyagától is függ. Ezért vásárláskor az ár / minőség arányra kell összpontosítani.

Az optimális csőátmérő választása ugyanolyan fontos, mint az anyagválasztás. Ez annak köszönhető, hogy a víz áthaladásának sajátosságai vannak a vízellátásban. Például, ha a csövek túl kicsi átmérőjűek, előfordulhat turbulencia. Ebben az esetben a víz a csövön át zajlik, és a mészben lerakódások halmozódnak fel benne.

A csőátmérő a csővezeték teljes hosszától függ:

 • Ha a csővezeték teljes hossza 30 m-nél kisebb, akkor jobb, ha 25 mm-es átmérőt választanak.
 • Ha a vízvezeték hossza meghaladja a 30 métert, akkor 32 mm átmérőjű csöveket vásároljon.
 • 10 méternél rövidebb, rövid csővezetékek esetén érdemes 20 mm átmérőjű termékeket kiválasztani.

Annak érdekében, hogy a vízellátó rendszert megfelelő módon felszereljék egy fafaházból, meg kell választani a gyűjtőcső optimális átmérőjét. Szükséges, hogy számos fogyasztó számára elegendő lehetőséget biztosítson a vízfelhasználásra. Számos szabványos számítás található, amelyek meghatározzák a cső átmérőjét:

 • 25 mm-es csőátmérővel a termék kb. 30 l / min-ot hagyhat.
 • 32 mm átmérő esetén a csőnek képesnek kell lennie 50 l / perc átfutásra.
 • Ha a cső átmérője 38 mm, akkor 75 l / perc sebességgel halad át.

Amikor egy nagy család házában lakik, és sok pont van a vízbevitelre a házban, gyakran vannak olyan helyzetek, amikor egyszerre használják őket. Ha összeadja a több eszköz által fogyasztott víz mennyiségét, akkor meglehetősen lenyűgöző számot kaphat.

Amikor a vízellátást egy kis család számára rendezik, és a házban sok víz fogyasztó van, a számítás egy másik szabály szerint történik. Szükséges kiszámítani, hogy mennyi vizet fogyasztanak több vízbevezetési pontban, és ez a szám 25-40% -kal csökken. Ez a szám a család közelítő kiadása lesz.

Szennyvíz-elvezetés

Külső szennyvízcsövet kell csatlakoztatni a házhoz egy kútból vagy szeptikus tartályból a központi csatornahálózatba. Csatlakoztatva van a kisülő csőhöz. Akkor jöjjön be a bemeneti csövek. Összekötődnek a mosogatóval, fürdőkáddal, mosógéppel. A csatlakozás flexibilis hullámcsövek segítségével történik. Az ízületeket tömítőanyaggal kell lezárni. A WC-tálat egy hullámos csővel kell összekötni az aljzat-csatlakozóval.

A nem használt ágakat dugóval kell lezárni. A padló közötti elvezető csövet revízióval kell összekötni. A faház szennyvíz elvárásai:

 • A csöveket a talaj fagyasztási szintje alá kell helyezni.
 • Az alulról bezárt pocsolyákat legalább 30 m-re kell elhelyezni a természetes vízforrásoktól.
 • A gödör térfogatát napi egy személy igényeinek megfelelően számítják ki. Ez a szám körülbelül 150-180 liter.
 • A csöveket egy bizonyos lejtéssel kell lefektetni. A csatornát a szennyvíz irányában kell létrehozni. A gradiens 0,5 cm / méter cső.

A szennyvízelvezetés kiszámításához szükséges fő mutatók az SNiP-ből származhatnak. Ez a dokumentáció leírja, hogyan lehet létrehozni ezt a rendszert a különböző építési és környezetvédelmi előírások megsértése nélkül.

Vízszigetelő fürdő

Annak érdekében, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a nappali helyiségbe a helyiségben, ahol a vízkezelés megtörténik, megfelelő vízszigetelési védelmet kell létrehoznia. Ez meghosszabbítja az épületszerkezet fa elemeinek élettartamát. A vízszigetelési intézkedéseknek bizonyos szabályokat kell követniük. Mielőtt elkezdené a munkát, tisztítsa meg és szintelje a vízzáró felületeket.

A faházban a nedvességtől való optimális védelem hengerelt anyagból - tetőanyagból készül. Más eszközök is használhatók - a polimer padló és a vízüveg. A mennyezet és a padló vízszigetelése a fürdőszobában egy munkanapon belül történik.

Számos bevált módja van egy faházban lévő fürdőszobának vízszigetelésére:

 • A felületek különböző védőelegyekkel kezelhetők, amelyek szilárdságuk után szilárd és nedvességálló filmeket képeznek.
 • Tekercs anyag elhelyezése. Ennek köszönhetően viszonylag tartós vízszigetelő réteget hozhat létre. A nedvesség nem kerülhet a varratokba. Ehhez a tekercsanyag átfedésben van.

A fa padlóburkolatot, amely már rendelkezésre áll a padlón egy faházban, egy bitumenréteggel kell lefedni. Csak akkor lehet a vízszigetelő anyagot elhelyezni, ha a maszta keményedik. Fontos megérteni, hogy a vízszigetelő munkák fő feltétele a befejező padló egy bizonyos szintjének betartása, melynek a fürdőszobában kell lennie. 10 cm-rel alacsonyabb, mint a ház többi szintje.

A fektetés után a szigetelést szigetelő és megerősítő hálóval kell elhelyezni. Ezután öntött beton esztrich. Még egy tapasztalatlan építő is képes elvégezni az összes munkát. Az alapszabály, amelyet minden munkánál végre kell hajtani, nem rohan. Még mindig tisztán kell követnie a munka minden fázisát.

Fürdőszobai szellőzés

A faházban a fürdőszoba szellőzésének kiválasztásakor a legjobb megoldás az ellátó- és kipufogórendszer telepítése. A szerelési munkák meglehetősen egyszerűek.

Olvassa el a szellőzés telepítésének lépéseit:

 • A mennyezet aljának kerületén két csövet kell felszerelni, amelyeken keresztül a levegő lefolyik és befecskendezik.
 • A sarkokban minden egyes csőben tölcsérek vannak. Az egyikben fel kell szerelni a ventilátort. A másik egyszerűen grillezővel van ellátva.

A munka nem jelenti a nehézségek meglétét, és figyelembe veszi a sok finomságot. Az alapelv az, hogy szigorúan kövessük a korábban kidolgozott tervet.

megállapítások

Ma egy faházban lévő vidéki házban lévő fürdőszoba már nem ilyen ritka. Ennek oka az épületek és a befejező anyagok gazdag választéka a piacon. A fürdő elrendezéséhez nem szükséges összetett rendszerek létrehozása és sok idő eltöltése. A fő munka, amely teljes kihatással és figyelmet igényel - a vízellátást és a szennyvízelvezetést. Elég lesz követni a munka szabályait, és egy faház a fürdőszobában sok évtizedig tart.

Faház egy faházban: érdekes design megoldások

Természetes faházak építésénél különös figyelmet kell fordítani a magas páratartalmú helyiségek kialakítására és díszítésére. Az a tény, hogy olyan nedves környezet, amely negatívan befolyásolja a fa állapotát, megváltoztatja annak alakját és megakadályozza a penész megjelenését. Ennek elkerülése érdekében, és a faházban lévő fürdőszoba vonzónak tűnhet, bizonyos szabályokat követnie.

Jelenlegi trendek

Annak ellenére, hogy idővel egyre több különböző stílus van, a klasszikus és a retro még mindig népszerű. Ugyanez vonatkozik az öko stílusra is. A természettudomány és a környezettudatosság most már trendben van, mert sokan gondozzák az egészségüket, és csak a családjuk számára választják ki a legjobbakat.

Természetes fa díszítés nyertes.

Egy faházban akár egy fürdőszoba is ugyanabban a stílusban és ugyanazon anyagokból készülhet. A bárban vagy a rönkökben lévő fürdőszoba jól néz ki, és hosszú ideig nem deformálódik. Magas páratartalmú helyiséget úgy lehet díszíteni, hogy egy magánhídházban és egy olyan házban, amelyet nem használnak nagyon gyakran.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában történő befejeződéshez különböző anyagokat használnak. Mi egyesíti őket, hogy képesek megvédeni a fa mindenféle deformáció és megjelenése penész rajta. Csak ebből fakadóan a szoba évek óta rendezett és vonzó megjelenésű.

falak

A falak felületének díszítésére a fürdőszobában olyan anyagokat használnak, mint pl. Csempe, üvegmozaik vagy kerámia alkatrészek és egyéb anyagok, amelyek általában magas páratartalomra reagálnak. Az anyagokat is egyszerűen tisztítani kell hagyományos módon.

Bizonyos esetekben fa paneleket használnak a fürdőszoba befejezéséhez. Rendszerint olyan fajtákból készülnek, mint a vörösfenyő. Vannak más fafajok is, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Szerencsére nem kevés. A minőségi fa panelek másik előnye, hogy idővel nem sötétednek.

Van egy hátránya a fa díszítés. Először is érdemes megemlíteni, hogy ez az anyag rosszul reagál sok tisztítószerre. Ezért a mosogató mellé további védőlapokat kell telepíteni.

Egy másik népszerű lehetőség a csempeburkolat. A csapágyazással vagy a burkolattal ellentétben ez egy elhúzódó folyamat. Az a tény, hogy először elő kell készíteni a falat. A csempe lefektetése előtt gipszkartonra kell fektetni a falat, mivel a cserép nem tapad a fa felületén. Szóval, vigyázni kell a bélés jelenlétére. Érdemes megjegyezni, hogy a falaknak további vízszigetelésre van szükségük.

A gipszkarton maga is kiváló befejező anyag lehet. Azonban, hogy ne áztassa, akkor kell kiválasztani a speciálisan kezelt gipszkarton, amely csak a befejező szobák nagy páratartalmú. A lapokat nem a falon kell rögzíteni, hanem a fa lécek felerősített ládájára.

Ez védi a fát a deformációtól, és garantálja a megbízhatóságot.

mennyezet

Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobában, nemcsak a falak koptatása, hanem a padló és a mennyezet megfelelő díszítése is szükséges. A belső mennyezetburkolat különböző módon hajtható végre. A legelterjedtebbek egy feszített mennyezet felszerelése. A felfüggesztett szerkezet megfelel a fürdőszobák befejező anyagaira vonatkozó összes követelménynek.

Jól felszívják az idegen zajokat, ellenállnak a nedvességnek és a tűznek. Ez a kialakítás lehetővé teszi az összes kommunikáció, szellőzőrács és kábelezés egyszerű elrejtését. Ennek eredményeképpen a szoba elegánsnak tűnik, és az összes nem vonzó részlet rejtve van.

Ezenkívül, mint a naplóházban, az üvegfalban és a mennyezet beépítésénél használt összes anyag, szintén teljesen biztonságos az egészség.

Népszerű stílusok böngészése

A modern fürdőszoba bármely létező stílusban díszíthető. Ezért mindenki kiválaszthatja az irányt, amit szeret.

klasszikus

Az egyik legjobb és időben tesztelt lehetőség egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Egy ilyen szobában nincs fényes dekoráció - minden olyan egyszerű és diszkrét, amennyire csak lehetséges. Ha a szoba alapja fa, akkor ez az opció az egyik legjobb.

Modern irányok

Sokan szeretnek lépést tartani az idővel. Ezért olyan területek, mint a high-tech, a minimalizmus, a loft és mások népszerűek. A modern szaniterárukkal töltött és világos színekben elkészített fürdőszoba elegáns megoldás, amely mindenki számára vonzó lesz, aki aktívan követi a trendi trendeket a design világban.

Számos érdekes projekt létezik, amelyek lehetővé teszik a modern vízvezetékek és a hagyományos fadarabok kombinációját. Bizonyos esetekben még a csövek és a vezetékek is dekoratív elemek.

Rusztikus stílus

Egy vidéki házban vagy az országban helyénvaló díszíteni egy szobát a falusi stílus egyikében. A legelterjedtebbek hosszú ideig olyan stílusok, mint a Provence és az ország. Egyrészt nagyon sok közösségük van, másrészt nagyon eltérőek.

A vidéki stílusú szoba egyszerűbb, kiegészítve sötét polcokkal, nehéz lámpákkal és más hasonló részletekkel. De a Provence stílusa éppen ellenkezőleg, elragadja a könnyedségét és a vonzó részleteket.

Ez színes függöny, fényes törölköző vagy könnyűfából készült polc.

Ezen stílusok mellett, amelyek a legnépszerűbbek, vannak mások is. Figyelheti őket is arra, hogy gyönyörűvé tegyék a fürdőszobát egy faházban.

Színtartomány

A fürdőszoba különböző színekben díszíthető. Hagyományosan ez a szoba választja a világos színeket. Segítenek lazítani és megnyugodni egy kemény munkanap után. A könnyűfalakat és a mennyezetet is könnyen tisztíthatja, így nem aggódhat, hogy a könnyű anyagok piszkosak és rendetlenek lesznek.

Különböző hideg árnyalatok továbbra is népszerűek: lila, kék, zöld. Frissességgel társítjuk őket, ezért logikusan használjuk őket a fürdőszoba befejeztével.

De a szakemberek a sötét hangok ellenére tanácsot adnak, bár a kis sötét faanyagok nagyon jól néz ki. A legfontosabb dolog - ne tégy túlzásba velük, különben a szoba egyre komorabb lesz, és kevésbé vizuálisan fog megjelenni.

világítás

Mivel a fürdőszobában állandóan magas a páratartalom, és fennáll annak a veszélye, hogy a víz a világítótestek felületére esik, meg kell keresni a legbiztonságosabb lehetőségeket.

A mennyezeti csillárt ritkán használják a fürdőszoba kialakításában. Túl sok helyet foglal el, ezért csak akkor kell telepíteni, ha valóban sok szabad hely van.

Fali lámpák - ez a legjobb lehetőség egy ilyen helyiségre. Jobb, ha olyan lámpák modelleket választanak, amelyekben az izzók zárva vannak. Tehát a nedvesség nem fog bejutni a lámpába.

Figyelheti az olyan érdekes megoldásokat is, mint a diódák vagy a spotlámpák. Kis helyet foglalnak el, és bárhol telepíthetők is. Például a tükör közelében vagy a fürdőszoba felett.

Belső feltöltés

A fürdőszoba feltöltése a méretétől és elrendezésétől függ. Ezért minden lakástulajdonosnak önállóan el kell döntenie, hogy mit telepít ebben a helyiségben, és mi jobb a konyhába vagy egy külön WC-hez vinni.

A szoba egyik központi tárgya a fürdő. Ez lehet egy nagyon kompakt modell, egy pezsgőfürdő, vagy zuhanyzós fürdő. A tálak különbözőek a formájukban, anyagukban és súlyukban is. Például az akril termékek nagyon könnyűek, és az öntöttvas modellek mérlegelhetnek, mint egy átlagember.

Az is fontos, hogy a mosdó a szobában legyen.

Rendszerint a mosogató kb. 70 cm magasságban van a padlóról. Ebben az esetben a legkényelmesebb használni. Lehetőség van arra, hogy minden falon mosdó legyen. A legjobb megoldás - a mosdó helye a sarokban, a zuhanyzó és a WC között.

Mint a modern apartmanokban, a vidéki házakban gyakran a fürdőszobát kombinálják. Ebben az esetben a WC alatt van egy hely. A szabályoknak megfelelően legalább 70 centiméternyi szabad hely legyen előtte.

Ha hely maradt, akkor a fürdőszobában egy szekrény vagy fiókos szekrény helyezhető el a törülközők, ruhák és egyéb szükséges részletek tárolására. A kisgyermekek szülõi a fürdõszobában kényelmesen mindenféle asztalokat, edényeket és polcokat tartalmazhatnak a baba dolgokkal.

A helyiséget tükörrel is fel lehet szerelni. Olyan kompakt lehet, amely a mosogató felett helyezkedik el, és hatalmas, egész magasságig. Egyébként szem előtt kell tartani, hogy minél nagyobb a tükör, annál jövedelmesebb lesz a szoba, mert vizuálisan megnöveli a kis fürdőszobát.

Ez a lista a legnehezebb dolgokról, amelyek szerint helyet kell találni a fürdőszobában. De mellettük mindenki meg tudja hozni valamit a sajátjából, vagy valahogy díszítheti a teret.

Mi mást kell fontolóra venni?

Nagyon fontos, hogy megfelelően előkészítse a fürdőszobát egy faházban, mielőtt díszítik és díszítik.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ellenálljon bármilyen terhelésnek, megfelelően fejlesztenie kell projektjét. Fontos meghatározni, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre. Már említettük, hogy van egy nehezebb és könnyebb vízvezeték. Minél nehezebbek a fürdők, a WC-tálak és más termékek, annál erősebb a padló megerősítése. Azt is meg kell számolnod, hogy hányan tartózkodnak, akik aktívan használják ezt a szobát.

A fürdőhely javítása előtt számolni kell azt is, hogy mennyi szabad hely marad el a burkolat és mennyezet behelyezése során. Például fa panelek beszerelésével vagy a gipszkarton falakkal kapcsolatos tervezésekor azt kell gondolni, hogy a szoba legalább néhány centiméterrel csökken a teljes kerület mentén. Ha a szoba további melegedése megtörtént, akkor néhány millimétert kell levonni a teljes területről.

Ezenkívül gondoskodni kell a helyiség szellőzéséről és páraáramáról.

Ez úgy történik, hogy a szoba normális légkört tartson fenn, és képes legyen védeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól.

Önnek egy ilyen pillanatot is figyelembe kell vennie, mint a szükséges felszerelés elhelyezése és kapcsolata. Először is a legmesszebb vízvezetékeket rendezik. Kezdetben egy hely a fürdő alatt. Ha szükséges, alatta további pódiumot is készíthet, amelyen emelkedni fog. Ha zuhanyzóval ellátott fürdőt telepít, a legjobb a sarokba helyezni.

Fontos, hogy a zuhanykabin mellett legalább 70 centiméter szabad hely legyen, annál jobb. Tehát kényelmesebb a fürdőszoba használata.

A fürdőszoba elrendezése nem ér véget. Ezenkívül meg kell fontolnia a csőrendszer helyét és telepíteni a keverőket. Gyakran a kommunikációs rendszer a fal vagy padlóburkolat alatt van elrejtve. A csövek díszítésére is használható.

Egyes esetekben a konnektor és a fürdőszoba költenek. Ez úgy történik, hogy biztonságosan használhatja a mosógépet és más eszközöket. A kimenetet földelni kell, de önmagában nem szabad megtenni, jobb feladatot adni a szakembereknek.

Fontos megjegyezni, hogy ha minden előkészületben helyesen történik, akkor a szoba tovább tart, és nem kell visszaküldeni a javításhoz.

Tervezési ötletek

Nem sok ötlet van egy kis lakásban, hogy hol helyezze el a fürdőszobát. De egy magánház esetében sokkal több hely van a fantázia számára.

A házban az első emelet gyakran a nappali helyiségekre vonatkozik, a második pedig a nappali és a fürdőszoba mellé van rendezve.

Jó választás a fürdőszoba tetőtérben történő elrendezése. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a padlás padozat nem a legmegfelelőbb, és nem használható a teljes hálószobákhoz, ha van egy hely. De a fürdő alatt lehet.

Ha lehetséges, akkor jobb, ha egy külön helyiséget rendezünk a fürdőszobában. Tehát szabadabb hely lesz, és nem kell folyamatosan megbotlani a polcokon dolgokkal.

Egy ilyen lehetőség kombinált fürdőszoba, sokkal gyakoribb. Egyesek számára ez a megoldás sokkal kényelmesebbnek tűnik, de valakinek, éppen ellenkezőleg, nem tetszik. Annak érdekében, hogy ezt a helyet egyszerre több ember is használhassa, elegendő csak megosztani a helyiséget, vagy lefüggeszteni a függönyt.

Egy ablak a fürdőszobában egy teljesen extra részlet. De ha csak úgy történik, hogy létezik, és az utcára is kijön, akkor jobb, ha kiegészítik a szobát olyan mennyezetekkel, amelyek megvédik azokat, akik a kegyetlen szemekből fürödnek.

A fából készült elemek bármilyen kényelmes elrendezéssel rendelkeznek.

Tehát csak a megfelelő opciót kell választania, és valóra válnia.

Kiváló példák

A fürdőszoba kialakítása önmagában kitalálható. De könnyebb megkapni a kész ötleteket.

Az első példa egy padlásterem. Annak ellenére, hogy az alacsony mennyezetek, kiderül, hogy kényelmes használni. A szoba falai és mennyezete teljesen fa, a padló és a fürdő pedig csempézett. Díszítse be a szobát olyan dekoratív elemekkel, mint a polcok kozmetikumokkal, friss virágokkal és törölközőkkel. A szoba hangulatos és pihentető.

A második lehetőség az eredeti fürdő élénk színekben. A fehér betű harmonizál a falfalakkal és a mennyezettel. Kiegészíti a belső tér egy kézzel készített válaszfalakkal. Ez a design nagyon jó, mert a szoba tágabbnak tűnik, annak ellenére, hogy önmagában kicsi.

A faházban lévő fürdőszoba mind az első, mind a második emeleten helyezhető el. Kipróbálhatja magát a szoba kialakításával. A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű anyagokat válasszanak, és ne csak a biztonságukra. Ezután a helyiség hosszú ideig is javulhat javítás nélkül.

Fürdő a házban (35 fotó): a rendezés és a befejezés módjai

A dacha régi fürdője már régóta megszűnt az egyedüli hely a személyes higiéniának, és egyre gyakoribbá válik egy normális modern fürdőszoba az országban. Szeretnénk megvizsgálni az ország fürdőszobájának belső kialakításának és berendezési módjának fő módjait.

Az országban egy teljes fürdőszoba felszerelhető.

Fürdő egy vidéki házban

Különlegességek

A városon kívüli fürdőszoba egyedülálló kényelem.

Korábban polgáraink többsége úgy látta, hogy a dacha egy nagy kert vagy egy kis kert, és nem volt szükség a kényelemről beszélni. Ma azonban a hozzáállás jelentősen megváltozott, és sokan szeretnének teljesen élni és pihenni a saját nyári házban.

Az elővárosi lakások azonban általánosságban rosszabbak a szaniterhelyiségek felszerelésére és a vízügyi eljárások felszerelésére.

Ellentétben a városi ház, vannak olyan jellemzők:

 • Nincs központosított vízellátás. Teljes értékű fürdőszobát kell felszerelni, biztosítani kell a hasznosítható vízellátást, lehet egy kút, egy kút vagy egy szivattyúval és csővezetékkel ellátott rugó;
 • Nincs központi csatornarendszer. A felhasznált vizet el kell távolítani, továbbá azt el kell távolítani egy vákuumos teherautóval. Ehhez egy vízelvezetést kell építeni a fürdőszobából egy szeptikus tartályba vagy gyűjtőtartályba, ahol a szennyvizet megtisztítanák, majd a talajba engednék vagy porszívóval eltávolítanák;
 • Nincs külön hely, amelyet vízkezelésre szántak. Nemcsak a fürdőszobának kell szobát találnia, hanem a normál használat érdekében is fel kell készülnie: a falak, a padló és a mennyezet vízállóságát, a zárt szerkezetek szigetelését, a kommunikációt, a megfelelő befejezést;
 • Nincs speciális kapucni. A jó szellőzés előfeltétele a nagy páratartalmú helyiség működtetéséhez, ezért gondoskodni kell egy megfelelő szellőztetőrendszerről.

A helyiségnek megfelelő előkészítésre és dekorációra van szüksége.

Figyelnie kell az épített épület típusára is. A konténerblokk falusi házai nagyon különböznek a tőkeházaktól, és ezeket a különbségeket figyelembe kell venni. A fa szerkezeteknek megfelelő feldolgozásra van szükségük.

A fürdőszobai bútorokat a páratartalom figyelembevételével kell kiválasztani. Távol a termékektől hosszú ideig a gőzfürdőben, ezért jobb szakosodott fajták megvásárlása.

Válassza ki a megfelelő bútorokat.

Fontos! Ha a dákót télen nem használják, akkor a vízellátó és szennyvízcsatornáknak csapdába kell kerülniük a vizet a csövekből, különben télen megszakadnak, amikor a folyadék kristályosodik.

faj

A képen fürdőkád nélküli zuhanyzót látunk.

Most vegye fontolóra a fürdőszobák szervezésének lehetőségeit, amelyeket leginkább a modern nyári lakosok használnak.

 1. Nyári zuhany. A legegyszerűbb és olcsóbb lehetőség, amely egy kis helyiség a helyszínen, felszerelt zuhanyzóval és serpenyővel. A raklap helyett gyakran helyeznek műanyag fürdőket;
 2. Szabadon álló fürdő vagy szauna az országban. Ez a legdrágább lehetőség, mivel megköveteli az új épület megépítését, a kemence felszerelésének megvásárlását vagy építését, amelynek ára igen jelentős, a vízellátás és a vízelvezetés szervezése;
 3. Fürdőszoba a házban. A legkényelmesebb és megfizethető lehetőség.

A fent található tartály víznyomást és napsugárzás hatására felmelegszik.

Fontos! Az autonóm vízellátó rendszerek normál működéséhez villamos energiára van szükség. Ha nincs központosított hálózata, használhatja a dízelgenerátor kölcsönzését.

A fürdőszoba előkészítése és befejeződése

A fürdőszobai csempe a legjobb megoldás.

Azok számára, akik saját kezükben fognak dolgozni, összeállított egy kis utasítást, amely segít megérteni a fürdőszoba előkészítésének és díszítésének alapelveit:

 1. Tisztítjuk a kiválasztott szobát idegen tárgyaktól és bútoroktól, távolítsa el a régi falakat és a padlót, mossa le a mészfestést a mennyezetről;
 1. Szétszereljük a régi padlóburkolatot és ellátjuk a csatornacsövet;

Szétszereljük a régi esztrichet.

 1. A padlót építő polietilénnel lefedjük, a megerősítő hálót helyezzük, és kitöltjük az új esztrichet. Jobb nedves helyiségekben speciális keveréket használni;

Új esztrichek készítése.

 1. Telepítünk elektromos vezetékeket és vízvezetékeket;

Csöveket és vezetékeket hozunk.

 1. A falak vakolását speciális vízálló anyaggal végezzük, a fal felső részében egy lyukat készítünk a kapucnivalhoz az ellentétes fal alsó részében - a levegő bejuttatásához;
 1. A falakat és a padlókat kerámia burkolattal borítják, az ízületeket vízálló epoxi habarcsgal dörzsöljük;

Végezzen felületi burkolólapokat.

 1. A mennyezetet vízálló akrilfestékkel festjük;

A mennyezetet vízálló festékkel festjük.

 1. Állítsa be a kádat. A nyári házak nem rossz műanyag kádjai bizonyították magukat - könnyebbek és olcsóbbak, mint az öntöttvasak. Helyezzük a mosogatót, a kazánt, és csatlakoztassuk a készülékeket a vízellátáshoz és a szennyvízhez.

Állítsa be a kádat és a mosdót.

Fontos! A fürdő telepítése előtt ügyelni kell arra, hogy a mennyezet képes ellenállni a súlyának, figyelembe véve az esztrich és a cserép súlyát.

következtetés

Egy fürdőszoba kialakítása egy vidéki házban, meglehetősen megvalósítható vállalkozás.

Fürdőszobai berendezés különböző módon

Házunk hosszú és kimerítő javítása után a feleségem és én úgy döntöttünk, hogy megtervezzük a fürdőszobát. Meg kell mondanom, hogy a javítási lehetőségek annyira változatosak, hogy azonnal nehéz kiválasztani, hogy melyik anyagot kell jobban használni, és mi lesz a falak a fürdőszobában. A fürdők típusai olyan sokszínűek, és egyes megoldások annyira nem szabványosak, hogy nézeteink, a kis helyiség kialakításában, eltérnek egymástól. Szerettem volna használni a költségkeret-opciót és az olcsó alapanyagokat, és a szokásos módon végeztem minden javítást a saját kezemmel. Ezért akarok beszélni arról, hogy a falaink hogyan kerültek a fürdőszobába, milyen anyagokat használtunk, és milyen lehetőségeket lehet alkalmazni a kis és a nagy szobák tervezésére.

Fürdőszobai dekoráció

Olcsó módon befejezni

Fali dekoráció a fürdőszobában

Számomra, mint sok ember számára, fontos volt nem csak a falak díszítésének kérdése a fürdőszobában, hanem azt is, hogy milyen anyagból van nagyobb költségvetés, és hogyan tudja gondosan és saját kezűleg rendezni a szobát. Ezért egy csomó információ megszakadt, rájöttem, hogy a kivitel alacsony költségű lehet, és ugyanakkor nem okoz semmilyen veszteséget a fürdőszoba minőségében.

 • Szóval, mi kell a fali burkolólapok befejezéséhez? Természetesen csempe ragasztó. Csempe vagy csempe, a legnépszerűbb anyag a kis és nagy helyiségek tervezéséhez. A csempézett fürdők típusai változatosak és elképesztőek. De gyakran kíváncsi, hogy a csemperagasztó fontos a javítási folyamatban? Természetesen fontos, de nem elég ahhoz, hogy sok pénzt költjen rá. Sokan nem takarítanak meg pénzt a cserépre, és helyes lehet, de kevesebb cserépet vásárolhat. Amikor felhagysz a Moment ragasztóval a híres Ceresite javára, akkor tudd, hogy mindkét cserép ragasztó ugyanazon céghez tartozik, bár különböző védjegyek. Ha a javítást kézzel és a lakáshelyzetben végezzük, akkor használhatunk költségkeret-ragasztót
 • A fürdőszoba falai a szoba kialakításának lényege. És ha a ragasztó menthető, akkor a csempe valóban nem lehet. Ez a megállapítás azonban nem mindig helyes, mert az anyag árának különbsége nem a szolgáltatás minőségétől és időtartamától, hanem a megjelenésétől függ. Ez azt jelenti, hogy az országban vagy otthonban lévő fürdőszobát olcsó, de sokáig szembesülhetjük. És ha elvégezed a javításokat, és olcsó anyagokat választasz, akkor a szobát egy költségvetésbe befedheted. By the way, néhány trükkök lehetővé teszik, hogy vizuálisan növelje a szoba magasságát, és a csempe segít ebben, de a magasság is nehéz befejezni.
 • Egyébként, ha más befejező anyagokat szeretne választani, használhatja műanyagot a fürdőszobában. A különböző mintáknak és színeknek köszönhetően nem rosszabb a csempe, és a befejeződés után a szoba kialakítása ugyanolyan vonzónak tűnik. Ráadásul a panelek sokkal olcsóbbak és telepítésük sokkal könnyebb. Sokan azt gondolják, hogy jobb a műanyag panelek felhúzása, és ha a fürdőszobában falak vannak repedésekkel vagy más hibákkal és szabálytalanságokkal, akkor ezek tökéletesen el vannak rejtve az ilyen befejező elemek telepítése után.

Fürdőszobai falburkolat csempével

 • Természetesen, kiválaszthatja a legolcsóbb módot és színezheti a szobát. De ha a falak a fürdőszobában vannak szabálytalanságok, akkor jobb elhagyni ezt az ötletet. A színezéshez igazítás szükséges, majd egy kérdés és egy új probléma jelentkezik, mint a fürdőszoba falának szintje. Elég drága javítás lehet az eredmény. A festett fürdőszoba esztétikailag kellemesnek tűnik csak a jó festékelőkészítési feltételek mellett. Festett falak kis helyiségekhez.
 • Linóleum használható a padló befejezéséhez a szobában, minden bizonnyal olcsóbb, mint a cserép, de jobb drágább lehetőségeket használni a telepítéshez. Ha a linóleumot olcsóbban választja, lehetséges, hogy nem csak elrontja a tervezést, hanem a közeljövőben is, hogy újra elkezdje a javítást. Nem használtam linóleumot a falak falánál - úgy tűnik számomra, hogy ez teljesen értelmetlen, bár vannak olyan nem szabványos lehetőségek is

Fontos! Ha a helyiséget műanyag panelekkel köti össze, akkor jobb, ha a fali burkolatokat a fürdőszobában helyezzük el, a legfontosabb az, hogy előzetesen gondoskodjunk a kábelezésről, és eldöntjük, hol lesznek a fürdőszobában.

gipszkarton

Gipszkarton dobozok beszerelése a mosdó alá a fürdőszobába

Számomra egy érdekes lehetőség volt a gipszkarton segítségével. A fürdőszobában gipszkarton kezdett használni a felület felszínének, majd a festésnek. De a gipszkarton a fürdőszoba telepítése csempe és még kő. Az ilyen befejező elemek lehetővé teszik a felület kimetszését és a kis szabálytalanságok elrejtését, de ha a cseppek több mint 5 mm-t tesznek ki, akkor a gipszelrendezést vagy a fémprofilból készült keret létrehozásához szükséges. A GVL telepítése és felszerelése meglehetősen egyszerű, és függetlenül működik, még akkor is, ha a szoba magassága nagy. A szobám helyzete lehetővé tette számomra, hogy ellopja a helyet a kerethez, de a kis szobák esetében érdemes megfontolni egy ilyen lehetőség szükségességét. Ez a fémprofil, amelyet leggyakrabban használnak a keret szereléséhez - ebben az esetben a tábla gyorsabban használhatatlanná válik, mivel nedvességnek van kitéve. A fürdőszobában lévő gipszkarton, amelynek felszerelését a kereten végezték, lehetővé teszi a vezetékezést és a kommunikáció elrejtését. Ezenkívül más struktúrák felépítésére is használható. Kiderült, hogy ez lehetővé tette számomra, hogy elrejtse a fürdőszobában a felesleges csöveket és csapokat a fürdőszobában.

Gipszkarton dobozok beszerelése a mosdó alá a fürdőszobába

Ami a fürdőszobában lévő falak díszítésének kérdését illeti, megerősítem, hogy az első dolog, amit meg kell tennie, a keret és a GVL lapok telepítése, majd festeni vagy más tervet szeretne készíteni. A gipszkarton falai a fürdőszobában lehetővé teszik a befejezést különböző elemek segítségével.

Polcok és válaszfalak

A kicsi és nagy szobák kényelméért különféle, nem szabványos kialakításokat alkalmaznak. A fürdőszoba gipszkartonjának polcai lehetővé teszik, hogy a helyet kényelmesen használhassa. By the way, a kérdés, mi teszi a rést a fürdőszobában, a válasz egyszerű - a gipszkarton. A falban a fürdőszobákban nagyon kényelmes az ilyen szerkezetek használata, nem igényelnek helyet és nagyon kényelmesek a használathoz.

Gipszkarton a fürdőszobában

Ha az ország fürdőszobája a gipszkarton segítségével rendeződik, akkor a fülke a fürdőszobában gyakori, nem pedig nem szabványos megoldás. Miért nem használja ki a pillanatot, és nem épít hasonló struktúrát, ha a cél lehetővé teszi? A közelmúltban az ilyen szerkezet felépítése, mint partíció, a szobák és fürdőhelyek befejeződése során, közhelysé vált. A partíció lehetővé teszi, hogy felosztsa a teret, különösen, ha egy helyiség. Azonban a partíció működőképességét a tulajdonos maga dönti el, és bizonyos esetekben a partíció telepítése messze nem általánosan elfogadott célokra szolgál. Lehetőség van arra, hogy a partíciót díszítő elemként és funkcionális igényként rendezzék. A fürdőszobában a falon néha elengedhetetlen a partíció.

Polcok a fürdőszobában

Fontos! Ha frissíteni szeretne, és nem teljes befejezni, akkor jöjjön el a fürdőszobába. Ez öntapadós, így a telepítés gyors és egyszerű, és a magasság nem teszi meg a folyamatot.

A gipszkarton és a porcelán kárpitozás befejezése

Fali dekoráció a fürdőszobában

A porcelán és a bélés teljesen más befejező elemek, ha az egyik egy tábla, akkor a másik egy kő. Azonban mindkét elem telepítése nagyon népszerű a fürdőszobák díszítésében. A fürdőszobában lévő falak kemény nap és gránit után mindenki békében maradnak, a fedélzet pedig javíthatja a tulajdonos hangulatát. És az ilyen módon díszített falak magassága vizuálisan megnőhet és nagy terem illúzióját hozhatja létre. Jellemzők:

 1. A porcelán csempe gondos előkészítést igényel, és a felület alatt a felületet simítja, a fedélzetet előre elkészített keretre szerelik fel
 2. A fedélzet bélése, hacsak természetesen nincs fedőlap, nem teljesen védett a nedvességtől. A porcelán csempe nagy szilárdságú és nem fél a nedvességtől
 3. A kerámia gránit az alsó sorból van ragasztva, majd a kerámia gránit megszárad. A tábla bélés függőlegesen rögzíthető a kerettel öncsavarró csavarokkal. A falpanel első panelje a szélén helyezkedik el, a függőleges helyzet miatt a magasság vizuálisan növekszik

Porcelán cserép a fürdőszobai burkolathoz

Érdekes! A fürdőszoba téglafalai valami extravagáns rajongók körében népszerűsödtek. Segítségével kiválaszthat egy adott területet. Az ilyen díszítés helyisége nem játszik szerepet.