Legfontosabb > Bútor

A mennyezet befedése a fürdőszobában: festés, gipszkarton, műanyag panelek, vázszerkezetek, hablemezek, stretch bevonatok

Fürdőszoba mennyezet

A fürdőszobai mennyezet befejezésének lehetőségei teljesen eltérőek lehetnek, csak a vágytól és az ízlésektől függ. A legfontosabb dolog, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom, ezért a szépség mellett a mennyezetnek is meg kell felelnie a tulajdonságnak, hogy ne veszítse el minőségét ebben a működési körülmények között.

Sokféle módon lehet befejezni, és egyszerűen lehetetlen őket egy cikkbe illeszteni, néhányat megnézünk, és reméljük, hogy ez nagyban megkönnyíti a befejeződést (lásd: Mennyezeti burkolólapok PVC-vel - könnyű telepítés részletesen).

színezés

Még mindig az egyik legmegfelelőbb és legkedvezőbb módja annak, hogy befejezze a mennyezetet a fürdőszobában, mert a festés önmagában nem lesz nehézség. A festészet nagy előnyei:

 • Olcsóság.
 • Gyakorlatilag nincs szükség sok eszközre.
 • Alacsony mennyezetek esetén a szoba magassága nem távolítható el.

Hogyan kell csinálni

 • Szükséges egy régi festékréteget vagy fehérítőt eltávolítani.

Távolítsa el a régi réteget

 • Ellenőrizze az integritás felső határát, a megbízhatatlan gipsz vakolat eltávolítása érdekében.

Elszakadt a repedt vakolat

 • Vakolás vagy gipszből kiindulva a repedések és az ízületek bezárásához, ragasztással és ragasztással
 • Először egy alapozóval és erős abszorpciós alapozóval két rétegben, az első szárítás után.
 • Igazítsa a mennyezetet gitttel és homokkal a felületen (lásd Ceiling Putty for Painting: Basic Steps).

Tipp: Csiszoláskor erős fényű lámpát csatlakoztathat a falhoz, és világosságával minden szabálytalanság látható

 • Henger segítségével három rétegben nedvességálló vízbázisú festéket használjon. A festékeknek meg kell felelniük az előző réteg szárítási idejének (lásd: A mennyezeti csempe festése: részletes leírás).

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet

A gipszkarton befejezi a nagyon hajlított mennyezet kiegyenlítését (lásd: A mennyezet szintezés gipszal: modern anyagokat használunk). A fürdőszobában is kiváló minőségű berendezés található. A lemezeknek nedvességállóságúaknak kell lenniük, általában zölden festettek, és a vágott részeket nedvességálló alapozóval kell kezelni.

Fix lapok gipszkarton két módon:

 • Vagy egy fémprofilból készült lógó kereten
 • Vagy egy speciális gipszkeverék segítségével, mint a "perlfix"

Ezután gitt és nedvességálló festékkel dolgoznak.

Műanyag panelek

Műanyag burkolat

A fürdőszoba mennyezetének befejeződése műanyag panelekkel - ma a legnépszerűbb. Ez a fajta mennyezet - abszolút nem fél a nedvességtől, tartós és nagyon könnyen telepíthető. Szintén előnyei közé tartozik a könnyű elhagyás és a kedvező ár.

A fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben. A paneleket a függesztett típusú keretre szerelik fel, fémprofilból. Az ilyen mennyiségek sok évig tartanak, és újak lesznek. Csak nedves rongyot kell törölni időről időre. Gyakorlatilag hermetikus és nem enged nedvességet (lásd Mennyire moshatja le a mennyezetet: módok és eszközök).

Rack mennyezetek

Tipp: Az álmennyezetek a mai napig az egyik legállóbb anyagnak számítanak, nem félnek a magas páratartalmú vagy magas hőmérsékletektől.

A tervezési megoldások meglehetősen nagy választékú panelek. Vannak egyenes, hajlított és teljesen különböző színek és panelméretek. A rácsos mennyezetek is perforálhatók.

De mielőtt egy süllyesztett mennyezetet készítene, érdemes figyelembe venni, hogy körülbelül 10 cm-re tisztítja a szobát.

Az ilyen mennyezet felszerelése meglehetősen egyszerű:

 • A perem mentén rögzített sarkok vannak a falhoz.
 • Útmutatók a függesztők mennyezetéhez vannak rögzítve
 • A rúdokra pattan az öltözőszalagokon

Mennyezeti lemezek polyfoamból

Mennyezeti lemezek

A befejezőlemezek - elég egyszerűek, és egy jó lehetőség a mennyezet befejezésére. Nagyon tartósak és nem félnek a nedvességtől. Főleg 50-50 centiméteres méretben készülnek, és a szokásos nedvességálló hab ragasztóval rögzítik a mennyezetre.

 • Olcsó költség.
 • Elég jó szigetelés.
 • Lehetőségük a nedvességálló vízbázisú festékkel történő festésére.
 • A telepítés során nincs szükség építési ismeretekre.

Stretch mennyezet

A nyújtható mennyezeteket az egyik legdrágább mennyezeti dekorációnak tekintik, de ez nem teljesen igaz. A filmek különböző árkategóriákban érkeznek, és a munka költségeit megtakaríthatja magával.

Az előnyök egy ilyen mennyezet sokat. Nem félek a nedvességtől, ráadásul, ha elárasztják, a film képes akár száz liter vízre ellenállni, amelyet a lámpák lyukakba engednek át.

Hogyan kell csinálni

Hogyan lehet vágni a mennyezet a fürdőszobában feszültség film? - Ez nem túl nehéz, de bizonyos készségeket és eszközöket igényel.

 • A helyiség peremén ragasztott profil a film rögzítéséhez.
 • Továbbá meg kell erősíteni a tüskékkel.
 • A fóliát feszítjük és egy vékony spatulával behelyezzük a szerelési profilba.
 • Az épület hajszárító megtisztítja az összes hullámot, és ki van simítva.
 • Vágja le a felesleges végeit egy éles késsel a profil alsó szélén.

Stretch mennyezet, nagyon szépnek tűnik, és nem igényel különösebb gondosságot. Elegendő időről időre törölni egy speciális megoldással. Szintén a szokásos "tündérek", vagy hasonló eszközök.

Függetlenül attól, hogy megválasztotta-e a mennyezet mennyezetét a fürdőszobában, mindent meg kell tennie. Nem javasoljuk az anyagok minőségének megtakarítását, mert a javításokat egyszer jobban végezzük.

A mennyezet befedése a fürdőszobában: lehetőségek és módok

A fürdőszoba mennyezetének kitöltése nagyon fontos szerepet játszik, ezért a javítás során érdemes felelősségteljesen választani a befejező anyagokat. Ebben a szobában nemcsak a kemény napi munka után fáradtságot enyhít, hanem a reggeli zuhanyzást, vagy a fogmosást és fogmosást is megkapja.

A mennyezeti díszítést falborítással kell kombinálni. Ez kétségtelenül kulcs a sikerhez és a jó hangulathoz. Igen, a kiegészítők is fontos szerepet játszanak, de pozitív háttérrel kell rendelkezniük, és ez a padló, a falak és mindenekelőtt a mennyezet befejeződése.

Ön megkérdezi - miért van a mennyezet? A válasz sugallja magát. Ha egy sötét és elhanyagolt mennyezettel rendelkező, korlátozott helyiségbe lépsz, akkor bármelyik pszichéjén azonnal kellemetlen nyomást gyakorol. Ki akarom nyomni a helyet és mély lélegezni.

A kisméretű szobák problémája a könnyű és terjedelmes mennyezetet oldja meg. A felhasznált anyagok köre és a fürdőszobai mennyezetek befejezésének módszerei jelentősek, de érdemes megemlíteni a legnépszerűbb és megfizethető lehetőségeket.

A fürdőszobai mennyezet burkolatának módszerei

A legnépszerűbb anyagok a fürdőszobai mennyezet befejezésére a felsorolásban találhatók:

 • PVC Stretch Ceiling
 • PVC műanyag panelek
 • Alumínium rácsos mennyezetek
 • Habos mennyezeti panelek
 • Tükrözött, Armstrong rendszerek

A fent említett mennyezeti felületek mindegyike kétségtelenül esztétikailag gyönyörű és működőképes, de bármelyikük kiválasztásához előzetes elemzésre és tervezésre van szükség.

Fontos megismerni! Bármely anyag, mint a mennyezet mennyezetének lecsökkentése a fürdőszobában, az ebben a cikkben szereplő példákhoz nem tartozik nedvesség, és a magas páratartalmú helyiségek mennyezeténél ajánlott.

Stretch trim

Az anyag, amelyből a szövet készült, egy poli (vinil-klorid) film vagy PVC. Gyakorlatilag nem esik nedvességnek és fűtött állapotban, úgy viselkedik, mint a gumi (minden irányban megnyújtva).

Egy speciális profillal, amelyet harpoonak neveznek, hegesztett egy téglalap alakú penge paradicsoma. A fürdő falához történő rögzítéséhez speciális alumínium vagy műanyag profilot használnak. Két szárnya van a belső harccal a harpoon horoghoz. A kendő és a baguette dokkolásának elve pontosan megismétli a bálnavadász harp horogját.

Harpoon profil vagy baguette a feszített mennyezet vízszintes szintjének előjelzése után a falhoz van rögzítve. A rögzítést tűcsúcsok és kalapácsfúró vagy perforátor készítik. A 6 mm átmérőjű fúró a beton átmérőjével (SDS).

A jelöléshez ajánlott lézeres szintet és festékfestéket használni.

Annak érdekében, hogy a PVC burkolatot lehúzzuk, a fürdőben a környező levegőt +60 ° C hőmérsékletre kell felmelegíteni. Ehhez hő propánpisztolyt használnak. A harpunálat egy bagettbe való töltéséhez használjon keskeny spatulát.

A süllyesztett lámpatestek burkolatai előre fel vannak szerelve a meglévő mennyezetre, miután ragasztották őket egy termikus gyűrűre, és befejezték a világítóeszközök beszerelését. A PVC szalagfüggöny csodálatos képeket hordoz magában a fürdőben.

Műanyag burkolat

A mennyezet a műanyag panelek, sokkal olcsóbb, mint egy szakaszon. Mint minden felfüggesztett mennyezethez, a műanyag panelek kiváló felszerelési tulajdonságokkal is rendelkeznek. Bent vannak üregesek, de vannak partícióik, amelyek jelentősen növelik erejüket.

A panel eleje offset nyomtatással használható. Ez lehet egy nemes kő vagy egy drága fa mintája. Mennyezeti műanyag paneleket helyeznek el az elkészített keretre.

Fontos megjegyezni! Javasoljuk, hogy horganyzott fémprofilot használjon gipszkarton álmennyezetekhez a fürdőszoba keretének kialakításához.

A panelek lehetnek varratok vagy varratok. Az első utánozza a textúra a fából készült falburkolat vagy ház. Az utóbbi, éppen ellenkezőleg, csatlakozáskor szinte észrevétlen varratot ad - ezáltal a nevüket "zökkenőmentes panelek".

A világítótestek, beleértve a beágyazott készülékeket, könnyen felszerelhetők műanyag paneleken. Süllyesztett spotlámpák beépítése esetén a mennyezetszintet 12 cm-rel csökkenteni kell.

Alumíniumlemezes panelek befejeződése

Az anyag, amelyből a csuklós mennyezet készül, alumínium. A tetején egy különleges védő réteg festék és lakk. A víz nem szörnyű hozzá, és egyszerű felfüggesztett szerkezetnek köszönhetően könnyen telepíthető.

A függesztett álmennyezet keret a falvezető profilból és a tartószárakból áll. A különleges felfüggesztésekre vonatkozó meglévő mennyezetre felfüggesztik őket. A hüvelyben vannak hézagok a burkolatukban, amelybe az alumínium mennyezeti panelek beakadnak a helyükre.

A panelek közötti intervallumokban dekoratív keskeny profilt helyezhet el. Ez exkluzív megjelenést biztosít, és bezárja a meglévő mennyezet és annak hibáinak megjelenését.

Homlokzati habpanelek

A fürdőszobai mennyezet legegyszerűbb és legolcsóbb módja a nedvességálló anyagnak a hablapok ragasztására. Az ilyen anyag gyakorlatilag nem érzékeny a nedvességre. A telepítés elvégzéséhez elegendő a meglévő mennyezet ragasztandó felületének felkészítése.

A mennyezet befedése a fürdőszobában kezdődik egy gitt és alapozó. Az alapozó a ragasztó és a betonfödémlemez legjobb ragasztását biztosítja. A hablemezeket és a mennyezetet nedvességálló ragasztóval maszatják meg, és 1-2 percig tartják őket szorosan az alapra. A vágás méretét szabályos késsel lehet elvégezni. Miután a hablemezeket a mennyezet kerületére szerelik fel, az ugyanazon hab álmennyezetét ragasztják.

Armstrong tükrözött mennyezet a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy vizuálisan bővítse ki a kis fürdőszobát, alkalmazza a mennyezeti díszítést ARMSTRONG fürdőszobai tükörre. Ő egy fémkeret, tükrös mennyezeti lemezekkel. Általában védőfóliával van bevonva, amely megakadályozza a töredékek szétszóródását véletlen sérülés esetén.

Az ilyen mennyezet felfüggesztő vázszerkezete a profiljaikból áll, amelyek 600 x 600 mm-es cellákat képeznek. Tükrözõ paneleket vagy váltakozó tükröket és tányérokat helyeznek el. Berendezések telepítéséhez 600 x 600 mm-es üvegvágó vagy raszteres világítóeszközöket használhat. Csak a keretprofilokra esnek. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudta, mit és hogyan vágja le a mennyezetet a fürdőszobában.

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Eddig az építési termékek piaca széles választékot kínál a munka befejezésére. Tehát, ha csak néhány évvel ezelőtt a mennyezet a fürdőszobában meglehetősen szabványos volt, és csak olyan módszerekre korlátozódott, mint a festés és tapétázás, akkor most a helyzet radikálisan megváltozott.

Annak ellenére is, hogy a fürdőszoba tulajdonságainak és minőségének kiemelésével különös figyelmet kell fordítani, mindenféle lehetőségek széles választéka egyszerűen elképesztő.

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszobában a mennyezet mennyezetének befejezésére?

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobát helyesen a helyiségnek tartják, ahol egy nap alatt többször is megváltozhat a levegő páratartalma és hőmérséklete, különös figyelmet kell fordítani a mennyezet befejezésére. Először is, az anyagot nem szabad deformálódni és elveszteni a fő tulajdonságait a gőz, a víz vagy a hőmérséklet különbség hatása alatt.

Ezenkívül a díszítés olyan módon történik, hogy a szoba vonzó és harmonikusan illeszkedjen a meglévő belső térbe.

Ma már többféleképpen lehet befejezni:

 • festékbevonás vagy fehérítés;
 • felületkezelő anyag használata, a matricával a felületen;
 • függesztett álmennyezet;
 • feszített mennyezetburkolat eszköze.

Mindegyik opciónak megvan a maga sajátossága, előnyei és hátrányai. Tekintsük őket részletesebben.

Szitálás vagy festék bevonat

A mennyezet befedése a fürdőszobában, ez a módszer a leginkább költséghatékony, de ugyanakkor rendkívül rövid életű. Tekintettel arra, hogy még a legmodernebb bevonatot is negatívan befolyásolja a magas páratartalom, nagyon gyakran frissíteni kell.

Meszelés esetén kétféle fehér használható: mész, valamint kréta alapján. De sajnos mindkét típus nagyon sebezhető, és ezért ajánlott előnyben részesíteni egy vízbázisú bevonatot.

Természetesen a jó minőségű festék drágább, mint a fehér, de az eredmény sokkal jobb lesz.

Ami az anyag kiválasztását illeti, a szakértők erősen javasolják, hogy megvásároljanak egy emulziót homlokzati munkához, mivel ez a leginkább ellenálló a nedvességgel, a gőzzel és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokkal.

A meszelés vagy a festés folyamata több fázist tartalmaz:

 • alapos felszíni előkészítés. A mennyezetet úgy kell előkészíteni, hogy a lehető legegyenletesebben és egyenletesebbé váljon, és távolítsa el az összes szennyeződést;
 • mint a régi bevonat eltávolításánál, csak akkor kell megtenni, ha elvesztette a vonzerejét, például sárga lett, vagy éppen elkezdett összeomlani. Ezenkívül, ha a pillanat alatt tervezett bevonat eltér a már felhasznált bevonatától, összetételétől és tulajdonságaitól, javasoljuk a régi festék vagy fehér eltávolítását is. Más esetekben nincs szükség a régi bevonat megszabadulására;
 • a régi bevonás eltávolítása után (ha szükséges), a mennyezetet speciális védőoldattal (alapozó) kell megszáradni és impregnálni. Megvédi a felületet a penész és gombák megjelenésétől;
 • a végső szakasz a festés (mazsolás). A festéket vagy a mészfestést bármelyik rendelkezésre álló módszerrel kell alkalmazni, szórópisztollyal és egyéb szerszámokkal. Annak érdekében, hogy egyenletesen feküdjön a felületen, és készen álljon a felületre, ajánlott több rétegben alkalmazni.

A felületkezelő anyag használata a ragasztással a felületre

Napjainkban a legfontosabb a ragasztás a következő anyagok felületén:

 • polisztirol csempe;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton.

Ha a mennyezeten szabálytalanságok vannak, az anyag ragasztása előtt el kell távolítani őket, és a felszínnek a lehető legszintesebben kell lennie. A legjobb a gipszkeverék és a gitt. Ha a szabálytalanságok túl nyilvánvalóak, a felületet vakoljuk és szárítjuk.

Ezt követően szintező gittet alkalmaznak, amelyet szintén szárításnak vetettek alá, majd őröltek. Befejezi az illesztési folyamatot a befejező gitt alkalmazásával. Köszönetnyilvánításának köszönhetően a mennyezet olyan sima és sima lesz, amennyire csak lehetséges, ezért továbbhaladhat a befejező anyag matricájára.

Ragasztóként használhatja a befejező anyagok gyártóinak ajánlott kompozícióit és megoldásait, valamint a "folyékony körmöket".

Függesztett mennyezeti készülék

Ez a módszer egy vitathatatlan előnyt jelent - nincs szükség előzetes összehangolásra. Először is egy keretet egy horganyzott profilból állítanak össze, amely a befejező anyag alapjául szolgál. Egyes esetekben a horganyzott profil helyett faanyagot használnak, de a fürdőszoba magas páratartalma miatt ez a lehetőség nem a legjobb megoldás.

A keret összeszerelése előtt gondolj arra, hogy milyen felszerelést telepítenek. Például, ha beépített világítást szeretne telepíteni, akkor a mélységből kell kilépnie. A legtöbb esetben 10 és 15 cm között van.

Ha a keret készen áll, a következő anyagok egyike csatlakozik hozzá:

 • nedvességálló gipszkarton. Ma ez a lehetőség a legnépszerűbb, mivel vonzó költséggel rendelkezik, és képes bármilyen formát és formát létrehozni a mennyezeten. Lehetőség van arra is, hogy a mennyezet felépítését több szinten is elvégezzék. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, a befejeződés, vagyis a gittelés és festés;
 • műanyag díszítő panelek. Ez a lehetőség a legtartósabb, és nem igényel további befejeződést. Ezenkívül a telepítési folyamat nagyon egyszerű, és kézzel is elvégezhető, szakemberek bevonása nélkül;
 • alumínium lécek használata. Ez a módszer a legdrágább, de ugyanakkor a maximális tartósság jellemzi.

Stretch mennyezeti készülék

A fürdőszoba burkolatának befejezése PVC anyagból vagy más poliészter alapú anyagokból meglehetősen drága. Azonban a befejeződés magas költségeit teljesen ellensúlyozza a különböző lehetőségek, a vonzerő és a hosszú élettartam.

Ezenkívül bármilyen textúrát követhetsz, legyen az fa, valódi bőr, nubuk, tükör vagy bármi más. A tagadhatatlan előny az, hogy a vászon nem veszíti el vonzerejét az idő múlásával, és nem fél a túlzott nedvességtől. Példák arra, hogyan lehet befejezni a fürdőszobai mennyezeti fotót az alábbiakban leírt módon.

Milyen anyagot használnak a befejezéshez?

Mielőtt megvásárolná ezt a vagy az anyagot, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre, amelyek segítenek meghatározni a fürdőszoba mennyezetének csökkentését:

 • a helyiség mérete és a mennyezet magassága;
 • meglévő belső tér;
 • az anyag tulajdonságait és jellemzőit. Hogyan reagál a páratartalomra, a hőmérséklet csökkenésre és egyéb tényezőkre?
 • bérlői preferenciák;
 • befejező munkák teljes költségvetése.

A legtöbb esetben a fő összetevő a pénzügyi oldal. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a legtöbb költségvetési lehetőség, leggyakrabban, a legrövidebbek. Ezért a szakértők határozottan javasolják, hogy ragaszkodjanak az optimális ár és minőség közötti kombinációhoz.

A modern gyakorlat szerint ma a legnépszerűbb megoldás a műanyagból készült dekoratív panelek használata. Először is, hosszú élettartam jellemzi őket, és könnyen karbantartható. Tehát tisztításukhoz bármilyen mosószert használhat. Ráadásul, ha idővel a műanyag elveszítette vonzerejét, vagy ellenállhatatlan vágy keletkezett, hogy kicsit megváltoztassa a belső térben, elegendő csak a panelek festésére.

Ha nincs különösebb korlátozás a költségvetésre, akkor a legjobb megoldás a mennyezet lefedése az alumínium lécekkel vagy a feszített mennyezet beillesztése.

következtetés

Melyik választási lehetőség? Érdemes megjegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezet számos tagadhatatlan előnye.

Először is az igazítás szükségességének hiányáról, valamint a különböző színekről, árnyalatokról és textúrákról van szó. De a legfontosabb dolog az, hogy a kikészítés során használt vászon nagyon erős és rugalmas.

Még ha egy kis áradás is előfordul a szomszédok hibájából a felsőbb szintről, akkor a vászon vízzel megakadályozza a bútorok és faldíszek károsodását.

Fürdőszoba mennyezet: befejező lehetőségek

Bejegyzés dátuma: 04/30/2017 a mennyezeti kategóriában // 0 hozzászólás // Feladó Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fürdőszobában végzett javítás megkezdéséhez gondoskodni kell minden részletről. Az egyik a mennyezetburkolat. A fürdőszobában nem csak pihenhet egy kemény nap után, de energizálja is, reggelente élénkítő zuhanyzással. És a befejeződés kérdése elsősorban a földesúr preferenciáitól és vágyaitól függ.

A mennyezetvázlat során a mennyezet befejezéséhez azonnal le kell tiltani azokat a lehetőségeket, amelyek nem alkalmazhatók a magas páratartalmú helyiségben. Miután eldöntötte az anyagot, meg kell ismerkednie a szerelési technikával, a mennyezeti dekorációhoz szükséges anyagok jellemzőivel és végleges döntést hozva. Ne felejtsük el, hogy a mennyezetnek összhangban kell lennie a falburkolattal. Így biztosíthatja a jó hangulatot egész nap.

Tekintsük a fürdőszobában a mennyezet befejezésének lehetőségeit, néhány anyag fő előnyeit és hátrányait.

festmény

Festés - praktikusabb megoldás a tisztítás szempontjából. A festék nem fél a nedvességtől, de sajnos nem védi a szomszédok elárasztását.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/oformlenie-potolka-v-vannoy.jpg "alt =" mennyezet a fürdőszobában trim beállítások "width =" 800 "height =" 600 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/oformlenie-potolka-v-vannoy.jpg 800w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/oformlenie-potolka-v-vannoy-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/ oformlenie-potolka-v-vannoy-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/oformlenie-potolka-v-vannoy-70x53.jpg 70w "sizes =" (max- szélesség: 800px) 100vw, 800px "/>

Vizsgáljuk meg a festési munkák végzésének lépéseit, amikor saját kezűleg végezzük el a fürdőszobában a mennyezetet:

 1. A régi bevonatot a mennyezetről kell eltávolítani;
 2. Ha nem találsz nyomot a penész, akkor még mindig alkalmazni 9% -os ecet vagy gombaellenes vegyületet, hogy megakadályozzák a gomba növekedését;
 3. A mennyezet felületének lehetőleg laposnak kell lennie, előfőzve kell; kell gitt és alapozó. Az első kitt-gitt, majd a bőr segítségével tisztítsa meg a felületet, megszünteti a szabálytalanságokat;
 4. Ezután új primer mennyezetre van szükség.

A legjobb, ha festéket és alapozót vásárol egy gyártóból. A fürdőszobában a mennyezet befedése a saját kezével teljesen lehetséges, különösen ha ezen a területen tapasztalat van.

Tipp Ahhoz, hogy a mennyezet sima legyen, szükség van egy gitt vízálló alapra.

A festéket leginkább merőlegesen alkalmazzák, néhány órával az első réteg után. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a festmény hangsúlyozza a mennyezet szabálytalanságait. Ezért, ha a mennyezet egyenetlen, akkor jobb, ha más befejező módszereket is használ, és rengeteg van. A fő előnye a mennyezetfestés, hogy nem fogod elveszíteni a magasságot.

Gipszkarton mennyezet

A népszerű módja a gipszkarton befejezése. Fő előnye a rugalmasság, amellyel különböző szintekből álló struktúrákat hozhat létre. A lapok különböző geometriai alakzatokat és hajlításokat vehetnek igénybe. A gipszkarton anyag jó nedvességállósággal rendelkezik.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/kak-sdelat-podvesnoy-potolok-v-vannoy.jpg "alt = "befejezi a mennyezetet a fürdőszobában" width = "500" height = "375" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/kak-sdelat-podvesnoy- potolok-v-vannoy.jpg 500w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/kak-sdelat-podvesnoy-potolok-v-vannoy-300x225.jpg 300w, https: // remontcap. ru / wp-content / feltöltések / 2017/04 / kak-sdelat-podvesnoy-potolok-v-vannoy-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/kak-sdelat -podvesnoy-potolok-v-vannoy-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 500px) 100vw, 500px "/>

Ehhez további előkészítésre van szükség, ez lehet: gyantázás, fugázás, alapozás, gitt. Miután festeni lehet a felületet. A gipszkarton segítségével szokatlan tervezést hozhat létre. Van egy kis hátránya: a falak magassága.

műanyag

A PVC paneleknek számos előnyük van, fő előnyei:

 • nedvességálló és erős
 • önszerelés lehetősége
 • nincs szükség további feldolgozásra
 • egyszerű gondozás
 • elfogadható költség

Ha helyesen van felszerelve, a mennyezet egy monolitnak tűnik, a műanyag mennyezeten lévő ízületek teljesen láthatatlanok. Ha kívánja, a mennyezetet további világítással felszerelheti, ha beleillik a belső térbe.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/tu1.jpg "alt =" a mennyezet befejeződése a fürdőszobában "width =" 482 "height =" 363 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/tu1.jpg 482w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/04/tu1-300x226.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/tu1-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/04/tu1-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 482px) 100vw, 482px "/>

 • ha helytelenül van felszerelve, akkor az ízületek láthatóak lehetnek, idővel szennyeződhetnek fel benne
 • ha nincs szellőztetés, penész alakulhat ki
 • A fém keret, amelyhez műanyag panelek vannak rögzítve, hajlamos rozsdásodni, még akkor is, ha előkezeltük horganyzott bevonattal. Szellőztetés szükséges az ilyen problémák elkerülése érdekében.

Műanyag paneleket szereltek fel a kész kereten. Kívül, a panelnézet leginkább díszítéssel vagy díszítéssel díszített, offszetnyomtatással. Lehetséges egy gyönyörű fa vagy egy drágakő vágása is.

Tipp A keret telepítéséhez jobb egy profilt használni egy fém alapon. Előre galvanizált, kifejezetten műanyag felfüggesztett mennyezetekhez.

Polisztirol lemezek

A fürdőszobában a plafon felújítása polisztirolhab lemezek használatával az egyik költségvetési lehetőség. Lehetőség van a mennyezet ilyen módon díszítésére rövid időn belül önállóan. Az anyagszerkezet nem különösebben különbözik, egyszerűnek tűnik. Különleges dekoráció nem tűnik ki, bár a megkönnyebbülés nagyon szokatlan. De jó nedvességállósággal rendelkezik. A fő előnyök közé tartozik a minimális előkészítő munka. Az egyik előfeltétel az anti-penész kezelés. A csempe költsége elfogadható, és a telepítés egyszerű. A habarcs a polifoam tökéletesen maszkolja az érdességeket és hibákat. Ez a javítási lehetőség azokra vonatkozik, akiknek nincs pénzük, vagy átmenetileg.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-v-vannoy-komnate-vylozhennyy-plitami.jpg "alt = "a mennyezet befejezésének lehetőségei a fürdőszobában" width = "440" height = "331" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-v-vannoy -komnate-vylozhennyy-plitami.jpg 440w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-v-vannoy-komnate-vylozhennyy-plitami-300x226.jpg 300w, https: // remontcap.ru / wp-content / feltöltések / 2017/04 / potolok-v-vannoy-komnate-vylozhennyy-plitami-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok- v-vannoy-komnate-vylozhennyy-plitami-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 440px) 100vw, 440px "/>

Rack vagy kazettás mennyezet

A rack típusnak sok tervezési döntése van, de a végső döntés meghozatala előtt emlékezni kell arra, hogy a magasságtól 10 cm-re elrejti.

Különböző típusok és formák különböznek: egyenes, hajlított, különböző méretű és színű, perforált.

Az ilyen típusú mennyezetek felszerelése nem különösebben nehéz:

 1. A sarkokat a fal körül falak rögzítik;
 2. Segítségével felfüggesztett szerelt rudak, amelyek beállítják az irányt;
 3. A sínek speciális rúddal vannak rögzítve a rúdra.

A tervezés teljes, ha kívánja, eltávolíthatja a léceket és visszahelyezheti a helyére. A rack mennyezete tartós és jó erőt jelent. A nedvességállóság kiváló, a hőmérséklet csökkenése nem szörnyű. Ez a fajta mennyezet nem fél a szennyeződéstől és a mechanikai sérülésektől.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/reechnyj-potolok-v-vannoj-svoimi-rukami.jpg "alt = "lehetőségek a mennyezet befejezéséhez a fürdőszobában" width = "604" height = "453" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/reechnyj-potolok-v -vannoj-svoimi-rukami.jpg 604w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/reechnyj-potolok-v-vannoj-svoimi-rukami-300x225.jpg 300w, https: // remontcap.ru / wp-content / feltöltések / 2017/04 / reechnyj-potolok-v-vannoj-svoimi-rukami-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/reechnyj- potolok-v-vannoj-svoimi-rukami-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 604px) 100vw, 604px "/>

Függesztett mennyezet

A fő előny és hátrány a mennyezet előtt elhelyezkedő hely. Az előny az, hogy elrejtheti a kommunikációs rendszereket, és a mínusz az, hogy "megeszi" a falak magasságát. Nem számít, milyen anyagokat használ, a telepítési technológia egyszerű és egyetlen működési elvvel rendelkezik.

Keret fából vagy fém öltésből készült anyagból. A keretet közvetlenül a beton alapjára telepítheti. A mennyezetet a kívánt magasságban lehet elhelyezni, ezt a designot felfüggesztik. A kikészítéshez használt anyagok felhasználhatók: gipszkarton, műanyag, fa vagy üveg. A legfontosabb a nedvességállóság. Abszolút módon bármilyen anyagot fel lehet szerelni egy keretre: lemezek, bélés, lécek, fém, műanyag modulok stb.

A felfüggesztett mennyezet modernbb megjelenést és magas szintű esztétikai érzékelést kínál. A hátrányok közé tartozik a telepítés és az anyagok túlbecsülése.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/plitochnui-podvesnoi-potolok1.jpg "alt =" lehetőségek a fürdőszoba befejezéséhez szoba "width =" 800 "height =" 600 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/plitochnui-podvesnoi-potolok1.jpg 800w, https: //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/plitochnui-podvesnoi-potolok1-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/plitochnui-podvesnoi-potolok1 -174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/plitochnui-podvesnoi-potolok1-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 800px) 100vw, 800px "/ >

Magnézium mennyezet

Üveg-magnézium lapok - az egyik modern építőanyag a mennyezet, amely megjelent a közelmúltban. A nedvességállóság szempontjából nem rosszabb, mint a gipszkarton. Rugalmas lehet szárazon, könnyen feldolgozható és nagyon tartós. Az anyag felszerelése nem különbözik a mennyezet illesztésétől a gipszkartonig. A telepítés után gitt és alapozó kell készíteni, majd festeni. Végső kivitelként az ilyen anyagot nem veszik figyelembe.

.gif "data-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-iz-steklomagnievogo-lista-03.jpg "alt =" befejezni fürdő mennyezet "width =" 550 "height =" 414 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-iz-steklomagniev-lista-03. jpg 550W, 300W https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-iz-steklomagnievogo-lista-03-300x226.jpg, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/ 2017/04 / potolok-iz-steklomagnievogo-lista-03-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/potolok-iz-steklomagnievogo-lista-03-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 550px) 100vw, 550px "/>

vakolat

A dekoratív vakolat jó megoldás a mennyezet befejezéséhez. Az építőanyagok között speciális szerszámokat vehet fel jó nedvességállósággal. Lefedheti velük a mennyezetet.

Gipsz - az egyik a környezetbarát anyagok. A dekoratív vakolat lehetővé teszi egyedi textúrák, hatások és minták létrehozását, amelyek a fürdőt eredeti és kifinomultá teszik. Ennek az anyagnak a színtartománya is nagyon változatos. A fő előnyt könnyűnek tekinti a javítások elvégzésében, ha akarja, bármelyik személy megbirkózik ezzel a feladattal, akkor is, ha nincs tapasztalata ezen a területen.

Amikor befejeződik a fürdő, jobb befejezni a mennyezetet akril alapú vakolattal, mert víztaszító hatást fejt ki. A velencei vakolat lehetővé teszi fényes hatás létrehozását, és ez nem igényel előzetes összehangolást.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/venetsianskaya-shtukaturka-v-vannoy-potolok.jpg "alt =" befejezni a fürdőszoba saját kezével "width =" 700 "height =" 525 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/venetsianskaya-shtukaturka-v- vannoy-potolok.jpg 700w, 300w https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/venetsianskaya-shtukaturka-v-vannoy-potolok-300x225.jpg, https://remontcap.ru/wp- tartalom / feltöltések / 2017/04 / venetsianskaya-shtukaturka-V-vannoy-potolok-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/venetsianskaya-shtukaturka-v-vannoy-potolok -70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 700px) 100vw, 700px "/>

Tükrös mennyezet

Ha vizuálisan szeretne több fürdőszobát készíteni, akkor ez az opció az Ön számára. Az Armstrongot modern típusnak tekintik, fémfalakkal és mennyezeti csempeivel rendelkezik a tükrökből. A lemezeket védőfóliával borítják. A hátrányok magukba foglalják a magas költségeket, amelyek magukban foglalják a keret nagy szilárdságát és a tükrözött lemezek felszerelésének munkáját, és csak a mester kvalitatív módon képes elvégezni ezt a munkát. Az ilyen burkolólapok ápolása nem könnyű, ha meg kívánja őrizni az eredeti megjelenést.

.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/zerkalnyj-potolok-v-vannoj.jpg "alt = fürdőszoba "width =" 700 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/zerkalnyj-potolok-v-vannoj.jpg 700w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/zerkalnyj-potolok-v-vannoj-150x150.jpg 150w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/zerkalnyj -potolok-V-vannoj-300x300.jpg 300W, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/zerkalnyj-potolok-v-vannoj-200x200.jpg 200W "méret =" (max-szélesség : 700px) 100vw, 700px "/>

Stretch mennyezet

Egy jó lehetőség - vágja le a mennyezetet a fürdőszobában megfeszült vászon. A nyújtható mennyezetek praktikusságot, tartósságot és kreativitást kölcsönöznek. A fő előnyök:

 • nedvességállóság
 • az erõsség következtében a felhalmozódott vizet az áradás felett lehet tartani
 • széles színek, minták és felületi textúrák
 • a mennyezet kiegészítő megvilágítással történő felszerelésének lehetősége
 • egyszerű gondozás

A nyújtható mennyezet hátrányai:

 • magas költségek
 • olyan anyag finomsága, amely könnyen tisztítható a tisztítás során
 • túl erős megvilágítás is olvad az anyagot

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/vannaya-12-1024x683.jpg "alt =" mennyezet a fürdőszobában "width =" 620 "height =" 414 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/vannaya-12-1024x683.jpg 1024w, https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/vannaya-12-300x200.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/vannaya-12.jpg 1125w "méretek = "(max-szélesség: 620px) 100vw, 620px" />

Fa mennyezet

A fa nem veszítette el népszerűségét sok más modern anyagból a mennyezet díszítéséhez. Fa mennyezet - az egyik elit befejeződik. Különleges keverékek, alapozók, impregnálás esetén bármilyen nedvességtartalom ellenállhat. A fából készült mennyezet más anyagtípusok között teljesen eltérő. Ezenkívül a faépítésnek köszönhetően a vízszigetelés kiváló.

A használt keret burkolata alatt:

 • hornyolt deszka
 • speciális mennyezeti panelek
 • fa padló (ritka)

A természetes anyagok közül választhat bármilyen fajta díszítésre: fenyő, tölgy, vörösfenyő és cédrus.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/Kak-sdelat-potolok-v-vannoj-derevjannym-i-ne- tolko.jpg "alt =" vágja le a mennyezetet a fürdőszobában "width =" 750 "height =" 500 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/ Kak-sdelat-potolok-V-vannoj-derevjannym-i-ne-tolko.jpg 750W, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/04/Kak-sdelat-potolok-v-vannoj-derevjannym -i-ne-tolko-300x200.jpg 300w "méretek =" (max-szélesség: 750px) 100vw, 750px "/>

Figyelembe kell venni a fürdőszobában lévő mennyezet meghatározásakor, hogy a befejező lehetőségek nagyon változatosak, alapvetően minden a tulajdonos preferenciáitól és a lehetőségektől függ. Érdemes figyelni az anyagtípusok működési tulajdonságaira, mivel a mennyezet egy magas páratartalmú és szélsőséges hőmérsékleti helyiségben lesz. A mennyezetet össze kell keverni a falakkal és bútorokkal a fürdőszobában, ezáltal teljes képet alkotva.

Mennyezeti a fürdőszobában - 30 lehetőség

Rengeteg lehetőség van a fürdőszoba mennyezetének befejezésére ma, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A nagy páratartalom miatt a fürdőszoba elrendezése különös figyelmet igényel, és elsősorban a mennyezetre vonatkozik.

Rengeteg lehetőség van a fürdőszoba mennyezetének befejezésére ma, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezért a fürdőszoba mennyezetének megválasztását bölcsen kell megközelíteni, mivel egyszerre esztétikusnak és praktikusnak kell lennie, a fürdő belsejével kombinálva, és nem okozhat felesleges bajt.

Mennyezet a fürdőszobában - olcsó lehetőségek

 1. A klasszikus mennyezeti megoldás fehérítő. Természetesen ez a mennyezet legolcsóbb változata, de ez is a legrövidebb. A fehérre meszelt mennyezet nem tolerálja a magas páratartalmat és csak száraz helyiségekhez alkalmas. Ezért rendszeresen javításokat kell végezni a fürdőszobában, hogy ez a mennyezet jó állapotban legyen.
 2. Egy másik költséghatékony mód a fürdőszoba mennyezetének befejezéséhez festés. Első pillantásra a színezés kissé eltér a meszeléstől, mivel sok festék nem képes a nedvességet és a forró gőzt. De ha kiváló minőségű vízalapú akrilfestéket használ a festéshez, kifejezetten fürdőszobákhoz tervezve, akkor a mennyezet sokkal tovább tart. Az ilyen festékek könnyen alkalmazhatók, gyorsan száradnak és nem félnek a víztől. Ezenkívül sok festék olyan speciális anyagokat tartalmaz, amelyek penész és penész ellen védenek. Az esztétika szempontjából a színezés is nyer, mivel a mennyezet bármely színben festhető, sima átmenetet hozhat létre több szín között, rajzolja rajzait és mintáit.
 3. A fürdőszobában lévő mennyezetre vinyl tapétát is használhatunk, a külső szintetikus filmnek köszönhetően teljesen vízállóak, ezért nem félnek a víztől és a nedvességtől. Szükség esetén többször is átmossá őket festékkel. Azonban, amikor a hőmérséklet és a páratartalom leesik az ilyen háttérképen, szabálytalanságok jelennek meg az idő múlásával.

Mennyezet a fürdőszobában - népszerű megoldás: panelek

A mennyezetek díszítésére a fürdőszobában gyakran faforgácslemezeket használnak, de mivel a fa nagyon higroszkópos anyag, a paneleket szükségszerűen vízálló lakkal kell védeni. Nagyon fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző és szellőző. Ha követed ezeket a szabályokat, a fa mennyezet elég hosszú lesz. Ez a mennyezet nagyon stílusos és kellemes légkört teremt a melegben és a kényelemben.

Egy másik lehetőség a mennyezetek befejezésére a fürdőszobában - PVC műanyag panelek. Nem félnek a nedvességtől, könnyen moshatók, csak fel vannak szerelve, és csak néhány centiméternyi mennyezeti magasságot vehetnek igénybe. Esztétikai szempontból az ilyen panelek nagyon vonzónak tűnnek és minden fürdőszobai kialakításhoz alkalmazkodnak. A fő hit ma tükrözött panelek és kaméleon panelek.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

A nyújtható mennyezetek segítenek a mennyezet divatos, modern megjelenésében. Rugalmas anyagból készült vinilfilmekből állnak, és különböző textúrájú, színű, formatervezettek lehetnek, amelyek széles körű képzelőerővel rendelkeznek. Természetesen ez nem olcsó élmény, de a feszített mennyezet 100% -os garanciát nyújt a védelemre, mivel nemcsak nem félnek a vízektől, hanem szivárgás esetén képesek akár 100 liter víz ellenállni.

Ha a szomszédok véletlenül elárasztanak, akkor csak olyan szerelőcsapatot kell hívnia, aki gondosan kiszedi a vizet és megszáradja a mennyezetet. Különböző színek, fényes vagy matt felület, sima felület vagy összetett konfiguráció - mindezt a felfüggesztett álmennyezet nem csak a praktikum szempontjából, hanem a dekoratív oldalról is ideális.

Hamis mennyezet a fürdőszobában

Szintén a fürdőszobában meg a függesztett mennyezet. Cserépre és rackre oszthatók. A fürdőszobák esetében jobb nedvességálló csempeburkolatok használata. Különböző anyagokból készülhetnek, ezek közül leggyakrabban fém, ásványi rost és gipszkarton.

A jó minőségű, szivárgású álmennyezetek elnyelik a nedvességet, magasságban duzzadnak, de szélessége nem. Ebben az esetben az "érintett" lemez, könnyen helyettesítheti a másikat. Azonban a felfüggesztett csempeburkolat mennyisége nem túl széles, általában fehér és pasztell árnyalatúak.

A fém függesztett mennyezetek kiváló nedvességállósággal és tartóssággal rendelkeznek, azonban kondenzátumot képeznek és gyakrabban kell mosniuk. By the way, a felfüggesztett mennyezet "ellopja" akár 10 centiméter magasságban a fürdőszoba.

A rack mennyezetek egy újabb népszerű módja a fürdőszoba mennyezetének szembenézésére. Általában acélból vagy alumíniumból készülnek, míg meglehetősen széles színskálájuk van, több mint 50 árnyalatban. A legdivatosabb színek arany, króm és tükör. Az ilyen lécek nem rozsdásodnak meg, nem szívják fel a nedvességet, és lehetővé teszik, hogy díszítse a mennyezet bármilyen konfigurációját. Ez az egyetlen mennyezet, amely bármilyen formát adhat, például hullámos sínt használhat. Ugyanakkor a süllyesztett mennyezetek "meg fognak enni" mindössze 3 centiméter magasságban.

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Eddig az építési termékek piaca széles választékot kínál a munka befejezésére. Tehát, ha csak néhány évvel ezelőtt a mennyezet a fürdőszobában meglehetősen szabványos volt, és csak olyan módszerekre korlátozódott, mint a festés és tapétázás, akkor most a helyzet radikálisan megváltozott.

Annak ellenére is, hogy a fürdőszoba tulajdonságainak és minőségének kiemelésével különös figyelmet kell fordítani, mindenféle lehetőségek széles választéka egyszerűen elképesztő.

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszobában a mennyezet mennyezetének befejezésére?

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobát helyesen a helyiségnek tartják, ahol egy nap alatt többször is megváltozhat a levegő páratartalma és hőmérséklete, különös figyelmet kell fordítani a mennyezet befejezésére. Először is, az anyagot nem szabad deformálódni és elveszteni a fő tulajdonságait a gőz, a víz vagy a hőmérséklet különbség hatása alatt.

Ezenkívül a díszítés olyan módon történik, hogy a szoba vonzó és harmonikusan illeszkedjen a meglévő belső térbe.

Ma már többféleképpen lehet befejezni:

 • festékbevonás vagy fehérítés;
 • felületkezelő anyag használata, a matricával a felületen;
 • függesztett álmennyezet;
 • feszített mennyezetburkolat eszköze.

Mindegyik opciónak megvan a maga sajátossága, előnyei és hátrányai. Tekintsük őket részletesebben.

Szitálás vagy festék bevonat

A mennyezet befedése a fürdőszobában, ez a módszer a leginkább költséghatékony, de ugyanakkor rendkívül rövid életű. Tekintettel arra, hogy még a legmodernebb bevonatot is negatívan befolyásolja a magas páratartalom, nagyon gyakran frissíteni kell.

Meszelés esetén kétféle fehér használható: mész, valamint kréta alapján. De sajnos mindkét típus nagyon sebezhető, és ezért ajánlott előnyben részesíteni egy vízbázisú bevonatot.

Természetesen a jó minőségű festék drágább, mint a fehér, de az eredmény sokkal jobb lesz.

Ami az anyag kiválasztását illeti, a szakértők erősen javasolják, hogy megvásároljanak egy emulziót homlokzati munkához, mivel ez a leginkább ellenálló a nedvességgel, a gőzzel és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokkal.

A meszelés vagy a festés folyamata több fázist tartalmaz:

 • alapos felszíni előkészítés. A mennyezetet úgy kell előkészíteni, hogy a lehető legegyenletesebben és egyenletesebbé váljon, és távolítsa el az összes szennyeződést;
 • mint a régi bevonat eltávolításánál, csak akkor kell megtenni, ha elvesztette a vonzerejét, például sárga lett, vagy éppen elkezdett összeomlani. Ezenkívül, ha a pillanat alatt tervezett bevonat eltér a már felhasznált bevonatától, összetételétől és tulajdonságaitól, javasoljuk a régi festék vagy fehér eltávolítását is. Más esetekben nincs szükség a régi bevonat megszabadulására;
 • a régi bevonás eltávolítása után (ha szükséges), a mennyezetet speciális védőoldattal (alapozó) kell megszáradni és impregnálni. Megvédi a felületet a penész és gombák megjelenésétől;
 • a végső szakasz a festés (mazsolás). A festéket vagy a mészfestést bármelyik rendelkezésre álló módszerrel kell alkalmazni, szórópisztollyal és egyéb szerszámokkal. Annak érdekében, hogy egyenletesen feküdjön a felületen, és készen álljon a felületre, ajánlott több rétegben alkalmazni.

A felületkezelő anyag használata a ragasztással a felületre

Napjainkban a legfontosabb a ragasztás a következő anyagok felületén:

 • polisztirol csempe;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton.

Ha a mennyezeten szabálytalanságok vannak, az anyag ragasztása előtt el kell távolítani őket, és a felszínnek a lehető legszintesebben kell lennie. A legjobb a gipszkeverék és a gitt. Ha a szabálytalanságok túl nyilvánvalóak, a felületet vakoljuk és szárítjuk.

Ezt követően szintező gittet alkalmaznak, amelyet szintén szárításnak vetettek alá, majd őröltek. Befejezi az illesztési folyamatot a befejező gitt alkalmazásával. Köszönetnyilvánításának köszönhetően a mennyezet olyan sima és sima lesz, amennyire csak lehetséges, ezért továbbhaladhat a befejező anyag matricájára.

Ragasztóként használhatja a befejező anyagok gyártóinak ajánlott kompozícióit és megoldásait, valamint a "folyékony körmöket".

Függesztett mennyezeti készülék

Ez a módszer egy vitathatatlan előnyt jelent - nincs szükség előzetes összehangolásra. Először is egy keretet egy horganyzott profilból állítanak össze, amely a befejező anyag alapjául szolgál. Egyes esetekben a horganyzott profil helyett faanyagot használnak, de a fürdőszoba magas páratartalma miatt ez a lehetőség nem a legjobb megoldás.

A keret összeszerelése előtt gondolj arra, hogy milyen felszerelést telepítenek. Például, ha beépített világítást szeretne telepíteni, akkor a mélységből kell kilépnie. A legtöbb esetben 10 és 15 cm között van.

Ha a keret készen áll, a következő anyagok egyike csatlakozik hozzá:

 • nedvességálló gipszkarton. Ma ez a lehetőség a legnépszerűbb, mivel vonzó költséggel rendelkezik, és képes bármilyen formát és formát létrehozni a mennyezeten. Lehetőség van arra is, hogy a mennyezet felépítését több szinten is elvégezzék. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, a befejeződés, vagyis a gittelés és festés;
 • műanyag díszítő panelek. Ez a lehetőség a legtartósabb, és nem igényel további befejeződést. Ezenkívül a telepítési folyamat nagyon egyszerű, és kézzel is elvégezhető, szakemberek bevonása nélkül;
 • alumínium lécek használata. Ez a módszer a legdrágább, de ugyanakkor a maximális tartósság jellemzi.

Stretch mennyezeti készülék

A fürdőszoba burkolatának befejezése PVC anyagból vagy más poliészter alapú anyagokból meglehetősen drága. Azonban a befejeződés magas költségeit teljesen ellensúlyozza a különböző lehetőségek, a vonzerő és a hosszú élettartam.

Ezenkívül bármilyen textúrát követhetsz, legyen az fa, valódi bőr, nubuk, tükör vagy bármi más. A tagadhatatlan előny az, hogy a vászon nem veszíti el vonzerejét az idő múlásával, és nem fél a túlzott nedvességtől. Példák arra, hogyan lehet befejezni a fürdőszobai mennyezeti fotót az alábbiakban leírt módon.

Milyen anyagot használnak a befejezéshez?

Mielőtt megvásárolná ezt a vagy az anyagot, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre, amelyek segítenek meghatározni a fürdőszoba mennyezetének csökkentését:

 • a helyiség mérete és a mennyezet magassága;
 • meglévő belső tér;
 • az anyag tulajdonságait és jellemzőit. Hogyan reagál a páratartalomra, a hőmérséklet csökkenésre és egyéb tényezőkre?
 • bérlői preferenciák;
 • befejező munkák teljes költségvetése.

A legtöbb esetben a fő összetevő a pénzügyi oldal. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a legtöbb költségvetési lehetőség, leggyakrabban, a legrövidebbek. Ezért a szakértők határozottan javasolják, hogy ragaszkodjanak az optimális ár és minőség közötti kombinációhoz.

A modern gyakorlat szerint ma a legnépszerűbb megoldás a műanyagból készült dekoratív panelek használata. Először is, hosszú élettartam jellemzi őket, és könnyen karbantartható. Tehát tisztításukhoz bármilyen mosószert használhat. Ráadásul, ha idővel a műanyag elveszítette vonzerejét, vagy ellenállhatatlan vágy keletkezett, hogy kicsit megváltoztassa a belső térben, elegendő csak a panelek festésére.

Ha nincs különösebb korlátozás a költségvetésre, akkor a legjobb megoldás a mennyezet lefedése az alumínium lécekkel vagy a feszített mennyezet beillesztése.

következtetés

Melyik választási lehetőség? Érdemes megjegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezet számos tagadhatatlan előnye.

Először is az igazítás szükségességének hiányáról, valamint a különböző színekről, árnyalatokról és textúrákról van szó. De a legfontosabb dolog az, hogy a kikészítés során használt vászon nagyon erős és rugalmas.

Még ha egy kis áradás is előfordul a szomszédok hibájából a felsőbb szintről, akkor a vászon vízzel megakadályozza a bútorok és faldíszek károsodását.