Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell kezelni a habarcsot a fürdőszobában?

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Vladislav Udovkin
A fürdőszobában az ízületek a csempe, kezelt fehér fugázó sötét foltok megjelent. Hogyan lehet megszabadulni? Kezdve aludni, és holnap, reggel egy friss fejjel gondolkodni, ez egy gomba, mindig kijön a nedvességből, próbálja meg Domostos "áztatni", és ha ez nem segít, akkor a vízvezeték-szerelő (olyan, ez az, ez egy eszköz ragadt a résekben is.

tömítő simítóval.

Mondja meg, hogy milyen módon tömítse le a csempék közötti varrásokat? Figyelembe véve a módszer a tömítés ízületek csempe a fürdőszobában. 1 Tegyen rá cementcementet, majd tetejére egy réteg lakkot vagy tömítőanyagot (talán az interneten azt jelentette, hogy a lakk és a tömítőanyag egy és ugyanazon fő eszköz). De a lehetséges hátrány az, hogy ezt a lefedettséget később frissíteni kell. Talán van elég eszköz egyszerre alkalmazni - szeretnék tudni róluk. 2 Hígítsa a cementhabarcsot nem vízzel, hanem speciális latex alapú folyadékkal. Itt szeretnék tudni a módszer megbízhatóságáról az elsőhöz képest a vízállóság szempontjából. És az utolsó kérdés. Mit gondolsz, fontos, hogy lezárjuk a varratokat a fürdőszobában? Talán még mindig szüksége van egy falra, hogy kicsit lélegezzen?

Vegyél egy jó behozott habarcsot, például a Mapey cégtől, és nincs szükség további tömítésre, mivel gyakorlatilag minden habarcs olyan jól védi a varratokat, ha nem hajlított kézzel készült

A szokásos habarcs elegendő, nem szükséges újra feltalálni a kereket.

Én használom a Dolphin szerszám gyártást Lengyelországban

habarcs szatén és nem rendeltetésszerűen több szennyeződés.

Próbálja meg IDROSTUK-ot egy latex adalékkal kétszer-háromszor felhordani egy nedvesített szivaccsal, ami vízálló bevonatot eredményez.

Miért van rá szüksége? Nincs úszómedence, nem fehér csempe fehér folyosóval a folyosón? A fürdőszobában - a leggyakoribb habarcs és minden.

Igen, elfelejtettem, a padlóburkolatokra szükség van, hogy a varratok ne szennyezzék a szennyeződéseket, és könnyebb volt lemosni őket

nem fog lélegezni és jobb, ha nem vizet, hanem egyszerű alapozót ad a habarcshoz

Általában, ha magas minőségű fugázóanyaggal rendelkezik, amelyet szakember végez, akkor nincs szükség több manipulációra! DE! Ha rág kétséges, hogy 1. kaphat kevert habarcs nem a víz, és a latex lágyító (pl Axton, bár elég sok különböző és tulajdonságaik közel azonos) Ez javítja a műszaki jellemzőit fugázó alapuló cement. Növeli a víz abszorpciója és a habarcs kopásállóságát az ízületekben, növeli a csempeélek tapadását, javítja az izületek rugalmasságát és deformálódási képességét. Ne változtassa meg a habarcs színét. Növeli a fading-ellenállást a fakulással szemben. Van másik mód. A végső megszilárdulás után habarcs (két hét) alaposan átitatott varratok impregnált egy kis ecsettel, a legjobb példa rajz ATLAS Delfin.Eto legjobb impregnáló most den.Effekt tündér. Öt évvel ezelőtt dolgoztam ezen a konyhában és folyosón a csempézett padlón lévő varratokon, még mindig nem tetszik! És az utolsó. Az ízület a csempe vége és a fürdőszoba között egy normál habarcs után mindig jól átlátható vagy fehér színű, a helyzet függvényében, szilikon tömítőanyag. JÓ LUCK!

Itt van egy palacsinta, és semmi sem ad hozzá)))). Teljes mértékben egyetértek. Személy szerint az Ultrakolor habarcsot használom. A kritikus helyeken a Fugolók helyett víz helyett (ha a csempe sima és pórus nélkül van)

Ah ah ah, hogy hiányzott egy ilyen pillanat. A padlón lévő fürdőszobában a varratok enyhén szennyezettek, az ultrakönnyű habarcs elég könnyű, de értem, hogy túl késő van a varratok impregnálással történő festése? fél év telt el a javítás után (((

Ver, szappanos vízzel ecsettel mossa meg a varratokat, hagyja megszáradni. Aztán, amint már fentebb említettük, dolgozzuk fel a varratokat a delfinnel.

Hogyan lehet megtisztítani az ízületeket a csempék között a fürdőszobában?

Az ízületek a csempe között a fürdőszobában - a leginkább szennyezett helyet. A legtöbb fogékony a penészre és a porra. És a nedvesség, amely a varrásokra kerül, csak erősíti a foltokat.

A vízkezelést követően a padló és a fal rendszeres mosása nem oldja meg a problémát, mert nem minden háziasszonynak van ideje rá. Ezért a nők arra gondolnak, hogyan kell mosni és tisztítani a piszkos kötéseket a csempe között a fürdőszobában.

Miért kell lemosni a csempe ízületeket?

A varratok mosása nemcsak a fürdőszoba esztétikai és tisztességtelen megjelenése, hanem a háztartás egészségének is fontos gondja. Ott van, hogy a baktériumok és a fekete penész, amely nem kevésbé veszélyes az emberi test számára, a legjobb fajta.

Nagyi receptjei

A csempe már régóta belépett a lakberendezésbe, és a tapasztalt háziasszonyok ismernék a titkokat, hogy nemcsak visszaadják az eredeti megjelenést a cserépnek, hanem eltávolítják az ízületek szennyeződését is. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább bizonyított és hatékony módszereket, amelyek segítik a varratokat a fürdőszobában.

Soda szóda, friss citromlé és asztali ecet keveréke

Az összetevők száma a következő lesz:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • Ecet (9%) - ¼ csésze.

Az összes fenti komponenst 1,5 liter forralt és hűtött szobahőmérsékletű vízbe oldottuk. A citrom és ecet által szelektált sav, amely kémiai reakcióba lép a szódával, fokozott habzáshoz vezet. Annak megakadályozása érdekében, hogy a permet a környező tárgyak elkenődését megakadályozza, a keveréket nyugodt mozgással kell keverni.

Gumikesztyűt kell viselni. Dörzsölje az eredményül kapott terméket a csempe ízületekbe egy régi fogkefével vagy szivacsjal, kemény oldallal. A szerkezet 15-20 perc alatt visszaadja a csempe és az ízületek kezdeti formáját.

ammónia

Az ammónia nem csak tisztítja a csempe, hanem fényes ragyogást is biztosít. A következőképpen kell eljárnunk:

 • két liter tiszta vízben oldjon fel egy evőkanál só ammóniát;
 • permetezzen egy szerszámot minden egyes varraton és csempe négyzeteken egy spray palack használatával;
 • 15-20 percig hagyja;
 • Törölje le a maradék habarcsot és szennyeződést kissé nedves ruhával.

Fehérség és szóda

A fehérség és a szóda két aktív összetevő, amelyek hatékonyan kezelik a penészt is.

A pasztát ezekkel az eszközökkel kell előkészíteni: öntsük a fehérséget a tartályba, és adjunk hozzá annyi szódabikarbót, hogy a megoldás tészta konzisztenciát nyerjen.

A spatulával minden egyes varratot a vegyületgel kezelünk és hagyjuk, amíg teljesen meg nem szárad. Ezután öblítse le vízzel, kefével vagy szivaccsal a tisztítás érdekében.

Ha a habarcs színe nem fehér, hanem más árnyalatú, akkor ez a módszer nem fog működni, mivel a termékben lévő fehérség fehéríti a festéket.

Mivel a fehérség nem csak csípős szagú anyag, hanem klórt is tartalmaz, fontos előfeltételezni a munkavégzés előtti óvintézkedéseket - védje meg a kezét gumi kesztyűvel és az arcát gézkötéssel.

Szóda, citrom, fogkrém, mustár

Ebben az esetben szódabikarbóna, friss citromlé, fogkrém vagy por és mustár keveréke lesz. Az arányok a következők:

 • szóda - ½ csésze;
 • citromlevet - a préselt gyümölcs 1/3-a;
 • fogkrém vagy por - 1 tk.
 • mustár por - 1 evőkanál.

Öntsön 1 liter vizet a tartályba, és adja hozzá az összes fenti összetevőt a megadott értékekhez. Keverjük össze jól. Szivacs segítségével dörzsölje a szerszámot az egyes habarcsok felületére. 30 perc múlva meleg tiszta vízzel öblítse le.

Forró gőz

Ez azt jelenti, hogy nincs tisztítószer. A gőz tisztítása, amely nagy nyomású gőzt szabadít fel, gyorsan és hatékonyan tisztítja az ízületeket a fürdőszoba csempe között. A forró gőz sugara nemcsak lazítja a szennyezést, hanem leüti az ízületekből, megöli a gombákat, a penészeket és a baktériumokat.

Hogyan tisztítsuk meg az ízületeket a csempék között háztartási szerszámokkal?

A háztartási áruházakban bemutatott háztartási vegyszerek nem mindig felelnek meg az egészségbiztosítás követelményeinek. A termékekben található számos anyag mérgező.

Ezért minden alkalommal, amikor velük dolgozik, használjon védőkesztyűt és védőmaszkot az arcán. Hogyan kell lemosni a varratokat az alapok megvásárlásával? Melyek vásárolni?

 1. Toll tisztítása. A festéket vízálló alapon töltik. A káros mikroorganizmusok megsemmisülése mellett a jelölő maszkolja a varratokat.
 2. Oxigénes fehérítő. Meleg vízzel 1: 1 arányban keverjük. A szivacs a csempere helyezte a kompozíciót, különös figyelmet fordítva a csempe közötti varratokra. Hagyjon 1-1,5 órát. A fehérítőt alkotó ionok elpusztítják azt a szennyezést, amely mélyen behatolt a varratokba. Könnyű eltávolítani az eszközök maradványait merev ecsettel.
 3. „Fehér”. Használható nemcsak a népi jogorvoslat részeként, hanem önálló anyagként is. A Whitewash a csempe teljes felületének a fürdőszobában történő kezelésére szolgál, beleértve a csempe közötti ízületeket.
 4. A melamin szivacs drága, de hatékony megoldás a látható szennyezés elleni küzdelemben. Azonban nem képes megbirkózni a penészgombával.

A boltok eladják, és más készítményeket tisztítanak a fürdőszoba és a konyhában. Ezek a Sif, Ultrastripper, Mr. Muscle, BOZO, Atlas Dolphin. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően kell használni.

Egy radikális megoldás, vagy ha a penész túlságosan mélyen behatolt

Valamennyi fent leírt szerszám lehetõvé teszi a piszok és a penész megoldását, amely viszonylag korábban jelent meg. Ha a gomba mélyen beleolvad a habarcscsuklókba, radikálisan kell cselekednie.

Rescue kaparó. Ezzel meg kell tisztítani az összes habarcsot. Ideális esetben, ha a szerszám megjelenik a fürdőszobában, akkor cserélje le a cserépet vagy távolítsa el, tisztítsa meg a ragasztót vagy rögzítő oldatot, és tegye vissza. De az idő és a lehetőségek nem mindig erre szolgálnak. De nem hagyhatod, hogy a dolgok haladjanak. A penész veszélyes az egészségre, különösen azokra, akik hajlamosak az allergiás reakciókra és az asztmás rohamokra.

Az ízületek tisztítását megelőzően vízzel és ecettel kell lágyítani. Miután a habarcsot teljesen eltávolították, minden egyes ízületet óvatosan kell kezelni speciális gombaellenes oldattal, majd újra meg kell törölni egy spatulával ellátott vegyülettel.

Kis titkok

A csempe tisztítása saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek befolyásolják a további munkák során használt eszközök megválasztását.

 • Ha a csempe felülete mázas, akkor nem lehet savat használni, különben a csempe elhalványul.
 • A munkák befejeztével a matt csempeburkolatokat mindig védő tulajdonságú masztixokkal kell kezelni. Olyan filmet hoz létre, amely már nem teszi lehetővé, hogy a felület piszkos legyen.
 • A mozaik, mint az üveglap, ellenáll az irritáló hatásoknak. De nem alkalmazhatók az alapokra, ahol nagy mennyiségben alkáli és savas.
 • Csiszolóelemekkel rendelkező vegyületek - szemcsés porok vagy kristályos komponensek formájában, valamint túl kemény kefék használata esetén jobb, ha semmilyen felületen nem használják.
 • Az ízületek fugázóanyagának kiválasztásakor ügyeljen az epoxi alapra. Nem csak a szennyeződésnek ellenállnak, hanem a penész és a penész okozta képződésnek sem.

Annak érdekében, hogy ne kelljen feladni a feladatot, mint hogy lemossza a varratokat a csempék között, ne lusta a fürdőszobát rendszeresen tisztítani. Ezután a szennyeződésnek nincs ideje, hogy a felületbe ejtsen, és a csempe tisztább lesz.

A habarcs típusai és tulajdonságaik, a lakk használata porózus csempe varratok fugázására

A kerámiák elhelyezése óvatlanul fog megjelenni, és hamarosan elhasználódik, ha a javítás befejező szakaszában nem alkalmazták a csempe speciális feldolgozását. A csempe közötti csomópontok esztétikaiak. Ebben a tekintetben meg kell tenni a fugázást.

A habarcsszerkezet alkalmazása

Fugázó csempe a fürdőszobában

Mi a csempe kezelés? A fürdőszobában van a legmagasabb páratartalom, ami azt jelenti, hogy a javítás során jó nedvességállóságú anyagokat kell használni. A varratokon való feszítés védi a felületet a nedvességtől, a penésztől, a portól és a piszoktól. Ennek megfelelően, ha fedezi a védőszerkezetet, akkor az élet tart.

Annak érdekében, hogy egy anyag védje a bevonatot, a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • vízzárás; Jó választás lenne olyan anyag, amely nagy védelmet nyújt a burkolóanyag alatti vízbehatolás ellen;
 • a felesleges nedvesség felszívódásának mértéke;
 • mi lesz a habarcs zsugorodása az alap felé?
 • erejét.

A modern gyártók többféle habarcsot kínálnak. A csempe ízületekhez négyféle fugázási mód létezik:

 • a varratok cementvédelem;
 • epoxi;
 • szilikon felületkezelés;
 • lakk az ízületek fugázására.

A fürdőszobában alkalmazott szilikon habarccsal történő felületkezelés csak akkor alkalmazható, ha az ízületek porozitással rendelkeznek. Kerámia burkolatot ne használjon ezzel a tömítőanyaggal. Ennek az anyagnak a célja a bevonat tömítése.

Óvatosan dörzsölte fehér csempe a fürdőszobában

Cementcsempe a csempecsatlakozásokhoz

A cement alapú anyag hagyományos, a fürdőszobát fedezi. Az ilyen feldolgozás a védelemhez alacsony költséggel jár. A cementkeverék közvetlenül a kis cementből és egyéb adalékanyagokból áll. Víz hozzáadása esetén a keverék hasonlít a gitt tulajdonságaitól.

Ha a kerámia közötti távolság legalább 5 mm, a habarcs összetétele víz hozzáadását jelenti. Ha széles varrással kell eljárni, akkor homokot adnak a szerkezethez, ami viszont megakadályozza, hogy a készítmény az egész felületen elterjedjen és megtartsa a kötést. Ha a csempe között hosszú távolság van, akkor a feldolgozott keverékhez hozzáadott homoknak is nagynak kell lennie.

Attól függően, hogy milyen tapasztalatokkal és preferenciákkal rendelkezik a javítás területén, készen vagy szárazon is kaphat cementhabarcsot.

A kész készítmény könnyen használható, nem kell hígítani, ami azt jelenti, hogy kevesebb időbe telik a felkészítés. Ennek ellenére van egy hátránya - a kész keverék gyorsan szárad, gyorsan és pontosan mindent meg kell tennie, mivel az üveg teljes mennyiségét egy órán belül el kell fogyasztani.

Fontosabb a habarcs második változata. Egyetlen konzisztencia vásárlása esetén több helyiségre is alkalmazható. Az egyetlen különbség az, hogy a száraz port vízzel vagy latexzel hígítják, csak a helyiséghez szükséges mennyiségben. Fontos megjegyezni, hogy a latex lágyító megvédi az anyagot a különböző mikroorganizmusok kifejlesztését követő fugázás után. A száraz keverék nagyon alkalmas a javítási munkákra, mivel a szükséges mennyiséget és hígítást el lehet végezni, ez a keverék gond nélkül tárolódik is.

A cementhabarcs legfőbb előnyei:

 • könnyen használható száraz és kész keverék;
 • széles skálájú színárnyalat esetén a megfelelő árnyalat a csempe alatt választható;
 • nedvességállóság;
 • széles körben használják.

A hátrány az, hogy az élettartam kicsi. Ezt befolyásolja a szennyezés, a háztartási vegyszerek és a mosószerek.

Epoxi kezelés

Sok szakértő hallja, hogy az epoxi habarcs prémium anyag. Az ilyen keverékeket leggyakrabban a nyilvános helyiségekben használják: úszómedencék, étkezdék, konyhák, laboratóriumok. Pontosabban azokban a helyiségekben, ahol a bevonat minden nap kölcsönhatásba kerül a nedvességgel, a kémiai összetételekkel és a gőzzel.

A keverék fő elemei epoxi, keményítő és homok. Ezen komponensek összekeverésével nagy viszkozitású keveréket kapunk. A keverés szakaszában meg kell felelni a pontosságnak. Ha ez nem történik meg, a drága anyagok elkárosodásának kockázata megnő. Bár nem könnyű dolgozni epoxi habarccsal, még hosszú ideig tartja és védi az anyagot.

Az epoxi keverékeknek a következő előnyei vannak:

 • az egyik legjobb anyag a magas páratartalmú helyiségek bevonásához;
 • a felhasználási idő eléri a 45 évet;
 • a mikroorganizmusok fejlődésével szemben rezisztens összetétel;
 • ideális esetben hangsúlyozhatja a bevonat árnyékát.

A hátránya kemény munka és magas ár. A szakértők azonban meg vannak győződve arról, hogy az utolsó mínuszért nem aggódhat, mert az anyag képes Önt és még az unokáit is szolgálni.

Lakk a védelem érdekében

Ha a fürdőszobában lévő kerámia porozitással rendelkezik, irracionális az epoxi és a cement összetétele. Így csak elrontja az anyagot. A porózus kötésekhez a legjobb habarcs lesz.

Miután a porózus felületet védő réteggel bevonjuk, egy vékony, de erős film keletkezik, ami szinte észrevehetetlen. Megvédi a nedvességet, a szennyeződést és a kémiai elemeket. Lakk a csempeburkolat csiszolásához, a dekoupage papír kikészítéséhez, mivel ezeket a részeket védeni kell a nedvességtől is.

Lakk a csempék burkolására

A burkolólapok jobban fedik le a tiszta lakkot. Az ilyen típusú kikészítés behatol az anyag mélységébe, és megerősíti annak alapját. Amikor a víz egy védett felületre kerül, nem felszívódik az anyagba, hanem cseppekben gyűjtik össze.

Impregnálás alkalmazása csempe ízületekhez és típusaihoz

A járulékos varrások további feldolgozás nélkül elvesztik vonzó megjelenésüket, de teljesítményüket is. Ha nem biztosít védelmet a nedvességtől, idővel a habarcs összeomlik, a csempe elkezd lazítani és kiesik. A varratoknak is védelmet kell biztosítaniuk a kémiai hatásoktól, mivel a mosószer felgyorsítja a pusztítást. Cikkünk segít meghatározni, hogy milyen impregnálás szükséges a csempe varratokhoz és hogyan kell használni.

Impregnáló és védő készítmények típusai

A csempecsuklók összes számos védőanyaga és impregnálása több fő kategóriára osztható.

A védőanyagok és az impregnálás összetétele:

 • Polimer lakkok.
 • Akril tömítőanyagok.
 • Szilikon tömítőanyagok.
 • Védő készítmények latex alapúak.

Szintén hozzárendelhessek az alapok típusát ehhez a célhoz:

 • Védő. A varratok mechanikai és kémiai károsodástól védettek. Megfelelő a régi csempével való munkához.

Milyen varratokat kell feldolgozni?

A gyártó általában azt jelzi a habarcs címkéjén, hogy szükség van-e a dörzsöltött varrat további feldolgozására. Egyes modern fajok nem képesek a habarcsot, mivel már tartalmaznak védő (gombaellenes vagy tömítő) adalékanyagokat.

A gitt igényelhet védelmet a nedvességtől (víztaszító használata) vagy egyéb környezeti hatásoktól. Az impregnálás megvásárlása előtt tisztázni kell, hogy milyen impregnálók gyártói javasolják.

Általános impregnálási javaslatok

 1. A különböző típusú csempe (porcelán csempe, cserép, cotto) felülete eltérő módon reagálhat a csempe varratok impregnálásához. Bizonyos impregnálás bizonyos esetekben összeférhetetlenné válik, ezért tanulmányozni kell a gyártó ajánlásait a varrásokkal kapcsolatban.
 2. A cement alapú gitt megnövelt nedvességvédelmet igényel. A varrásokhoz hasonló gitt nem véd a nedvesség ellen.
 3. A polimer (epoxi) gyanta alapú gittek sokkal jobban védettek a magas páratartalom hatásaitól. Ezeket a gitteket védő vagy dekoratív vegyületekkel kell bevonni. Megvédik a kopás, a festés, a háztartási vegyszerek hatásait.
 4. A padlólap burkolólapjai, valamint a falhoz közeli ízületek gyakrabban tele vannak vízzel, és mechanikai ütésnek vannak kitéve, ezért először kell őket kezelni. Víztaszítót kell alkalmazni.
 5. A könnyű vagy színezett fugákkal való kötések kezelésére jól használható polimer lakk az ízületekhez. Védő impregnálás nélkül, egy ilyen habarcs elkerülhetetlenül elkezül elhalványulni és piszkosá válni.
 6. A fényerõ védelme és növelése, illetve a kerámia burkolólapok színes kötései esetén fényes védõszerkezetet kell használni. Ehhez fényes polimer lakkokat használhat.

Számos modern védőszerkezet egyidejűleg védő víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket bármilyen helyiségben kerámia burkolólapok összefogására lehet használni. A tulajdonságokra vonatkozó információk, az impregnálás alkalmazása a címkén szereplő leírásban találhatók. A szakértők azt ajánlják, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a hatékony vízfestékekre, mert a vékonyabb szobákban a varrások folyamatosan versenyeznek a vízzel.

A cement alapú gitteket tömítőanyagokkal kell kezelni. További feldolgozás nélkül a megsemmisítés az idő múlásával kezdődik.

A videóban: hogyan lehet hatékonyan védeni az átfedő öltéseket.

Védő impregnálás alkalmazása a varratokon

Fugázás után a varratoknak teljesen száraznak kell lenniük. A különböző gyártóktól származó simító keverék különböző szárítási idővel és készenlétben áll a további feldolgozásra.

Ahhoz, hogy biztonságban legyen, egy hétig nem érheti el a beágyazott felületet. Ez alatt az idő alatt mindent kiszáradnak.

A felhordás előtt el kell különíteni a csempe a védőszerkezetbe való belépéstől. Például óvatosan ragaszthatja a papírszalagot, és csak a varratokat fedezheti fel. Jobb lesz a csempe egy monoton vagy egyszínű mintával, amelyen a különböző hibák észrevehetőbbek.

A csempe közötti varratokat egy vékony ecsettel megkenjük. Ez a módszer kiváló minőségű, egyenletes fedést biztosít. A mélyen behatoló hatású vegyületeket két rétegben alkalmazzuk, mivel az első réteg szinte teljesen felszívódik a habarcsba. A kettős réteg biztosítja a legjobb védelmet.

Az impregnálás a habarcs színét nem kívánatosvá változtatja, így először tesztelni kell az impregnációt egy olyan kis területen, amely nem jelenik meg. Kipróbálhatja a csempeburkolat próbamintáját.

Fedje le az anyagot impregnálással bizonyos hőmérsékleti és páratartalom-expozícióval. Ezek a számok a címkén jelennek meg. Ha nem követik, az impregnálás elveszítheti tulajdonságait és általában csökkenni kezd. Legjobb univerzális impregnáló vízpuhító használata.

A védő impregnálás alkalmazása után jobb lesz 1-2 napig hagyni a teljes szárítás és keményedés érdekében. Ezután további feldolgozás végezhető.

További ajánlások

Néhány tipp, amelyek segítenek új megjelenést adni a régi csempecsuklókhoz:

 • Ha nem érzékenyek a pusztításra vagy repedezésre, amelyet nedvesség vagy mechanikai igénybevétel okoz, akkor ezek egyszerűen csak egy réteg mély behatolásúak. Megvédi a pusztítást.
 • A színezett varratok tisztíthatók, felújíthatók akrilfestékkel, majd egy réteg védő impregnálószert (akril vagy polimer)
 • A szennyeződéseket fogkefével és fehérítővel távolítják el. Nehéz szennyeződés a szódabikarbónát ecettel. Szóda önt, majd öntsük ecetet. Kémiai reakció következik be, ami a szennyeződéseket kikapcsolja a pórusokból.

A polimer lakk tökéletesen alkalmas cementkötés feldolgozására. Teljesen átjárja a varratot, erősíti szerkezetét és teljes védelmet nyújt a nedvességtől.

Hogyan kell a varratokat feldolgozni a csempe között?

A falak és a padló díszítése a fürdőszobában és a fürdőszobában, a konyhában működő kötény kialakítása főként kerámia burkolólapokból áll. Idővel azonban a varratok elhasználódnak, eldugulnak a piszoktól, és a fürdőszobában állandó vízzel való érintkezéskor teljesen penészedik. Ennek eredményeképpen a dekoráció teljes megjelenése elkényeztetett. A habarcs kopásból való megvédéséhez időbeni impregnálás szükséges a csempeburkolatok különleges megoldásához.

A gittek ötvözésének technológiája

Kerámia burkolólapok kiválasztásakor a csempe jellemzőit leggyakrabban tárgyalja: a tervezés, a tokozástechnika és más szempontok. A csempe ízületek végrehajtásakor sokkal kevésbé felidézhető, sőt a habarcs minőségétől függ, hogy az egész felület hogyan fog kinézni.

A kapcsolódó befejező anyagok különféle típusától megkülönböztethetők a következő típusú habarcsok.

Epoxi keverékek

Ellenáll a kémiai behatásoknak, a hőmérsékleti ingadozásoknak, a penésznek és a penésznek, könnyen eltávolítható a szennyeződés. Az agresszív külső tényezők hatásával szembeni ellenállása miatt az ilyen habarcs széles körben elterjedt a helyiségek kezelésénél, ahol a páratartalom-index emelkedett (pl. Fürdőkád vagy zuhany).

Azonban csak szakemberek dolgozhatnak epoxi vegyületekkel, mivel a megoldás konzisztenciája meglehetősen viszkózus és nagy gondot igényel.

Polimer készítmények

Jelentős előnyökkel jár:

 • műanyag konzisztencia;
 • a varratok alacsony zsugorodása;
 • a hőmérséklet és a nedvességtartalom gyorsaságának és minőségének függetlensége;
 • fagyállóság;
 • a csempe felületének könnyű tisztítása a felesleges oldatból;
 • hidrofil felület.

Azonban, ha ezt a készítményt összehasonlítjuk az epoxiddal, akkor az lényegesen alacsonyabb az erősségénél. Az oldat szilárdságának növelése céljából hozzáadott folyékony polimerek.

Cement paszta

Ez a leggyakoribb típus. Kedveltségének köszönhetően megfizethető ár és könnyű alkalmazási technológia.

A habarcs elkészítéséhez elegendő a száraz keveréket az előírt mennyiségű vízzel önteni a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Miután a varratok megszáradtak, eltávolíthatja a fehér lapátot a cserépen egy közönséges vízzel megnedvesített szivaccsal.

Az ilyen kötések szennyeződésnek kitett, és a hatása alatt a nedvesség sötétté vagy morzsolódik, így fenntartani a kialakuló bevonat megjelenését kell impregnált egy különleges megoldás egy víztaszító hatást. Vannak olyan kézművesek, amelyek víztaszítót adnak hozzá a cementkompozícióhoz, amikor az oldatot összekeverik.

A habarcsot gumi spatulával alkalmazzuk, az oldatot a csempék közötti résbe vagy egy speciális tasakba préseljük, amely a működési elvéhez hasonlóan egy tésztazsákhoz van kötve.

A Zatirochny tasakot leggyakrabban polimer vagy epoxi vegyületekkel való munkavégzés során használják.

Kezelés védőoldattal

Olyan bevonat létrehozására, amely vízzel és tisztítószerekkel szemben ellenálló, sötétedés, szennyeződés és gombaalakítás a közbenső ízületeknél, a hidrofób tulajdonságokkal rendelkező speciális készítményekhez szükséges további impregnálás szükséges. A varratok impregnálása a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • hidrofób bevonatot biztosít (fontos a csempe feldolgozásakor a fürdőszobában);
 • megakadályozza a felület szennyeződését;
 • gombaellenes hatást fejt ki.

Az ilyen feldolgozás leggyakrabban használt:

 • vízsugárzók, amelyek a folyékony konzisztenciának köszönhetően könnyedén alkalmazhatók a varratokra vékony ecsettel;
 • olyan polimer lakk, amely mélyen behatolhat a habarcsba (a talajig);
 • szilikon vagy akril alapú tömítőanyagok, amelyeket főként a legkiszolgáltatottabb helyeken használnak: a fürdőszoba sarkainál vagy a fürdő (zuhany) és a csempe ízületeiben.

Most vannak olyan védőbevonatok a piacon, amelyek nem hoznak létre "üveg" réteget, és nem befolyásolják a kezelt felület páraáteresztő képességét. Széles körben használatosak a kétkomponensű készítmények is, amelyek szárításkor nagy szilárdsággal, tartóssággal és vízállósággal rendelkeznek. Az ilyen megoldásokkal történő fugázásnál nincs szükség további impregnálásra.

Víztaszító alkalmazása

Az impregnálás legkorábban 7 nappal a fugázás után javasolt, így a felület teljesen száraz. Ritka esetekben az impregnálás megváltoztathatja a habarcs színét, ezért a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében jobb, ha egy rejtett területen próbatestet folytatnak.

A gyártó által ajánlott hőkezelési módot a csomagolás tartalmazza. Azonban általános követelmények vannak: a kezelést legalább + 5 ° C-os és legfeljebb + 30 ° C-os hőmérsékleten és legalább 80% relatív páratartalom mellett kell elvégezni. Ezért a magas páratartalmú helyiségekben (fürdőkád, kád, medence, zuhanyzó) végzett munka során tisztázni kell a mutatókat egy nedvességmérővel.

Víztaszító alkalmazása a varratokra

A víztaszító hatású védőburkolatot vékony ecsettel végezzük, a varrat mentén. A csempe felületén fellépő megoldás sárgulása lehet. A festék károsodásának elkerülése érdekében ajánlott ragasztani a burkolólapok széleit ragasztószalaggal. A vízben lévõ szennyezõ anyagok behatolhatnak a habarcsba, így egy második réteget kell alkalmazni, hogy víztaszító bevonatot biztosítsanak.

Közös frissítés frissítése

Ha idővel a varratok piszkosak, akkor kétféle módon frissen nézhet a fürdőszoba bélelt felületére.

Ceruzafestés

A mosásokat mosószerekkel kell mosni, várni kell arra, hogy megszáradjanak és víztaszító hatásúak legyenek. Az építőüzletekben kapható speciális ceruza injektáláshoz, marker formájában. A szerszám tökéletesen megbirkózik a csempe ízületek tisztításával a fürdőszobában, mivel a megoldás, amely része annak, képes elpusztítani a formát és megelőzni a gomba kialakulását.

Sok háziasszony nem csak ipari tisztítószereket használ, hanem a régi népi módszereket is alkalmazza az egymásba ágyazott ízületek tisztítása során:

 1. A fürdőszobában lévő varratokon megjelenő gomba vagy penész eltávolítása érdekében a felületet ecettel, ammóniával és vízlágyítóval kell kezelni.
 2. Az alkohol egy másik módja a penészes foltok elleni küzdelemnek. Az ízületeket egy kis ecsettel kell felhordani (egy régi fogkefe fog tenni), ellenálljon az időnek és törölje le a szennyeződéseket.
 3. A gombaellenes szerek (Nystatin) vizes oldata segít a szerszám eltávolításában a fürdőszobában. Az oldat elkészítése elég ahhoz, hogy kis mennyiségű vízben feloldja a tablettát.
 4. A fényes ízületek fehérítésére rendszeres háztartási klórozott fehérítőt használhat. Elég, ha az ízületeket egy oldattal tölti meg, és ecseteli őket.
 5. Nehéz szennyezés esetén az ízületeket szódabikarbónával lehet megszórni és ecettel megtölteni. A kémiai reakció eredményeként létrejött hab egyszerűen kikapcsolja a szennyeződéseket, és könnyen vízzel lemosható.

A tisztítószerekkel való munkát (még azok által készítettek is) a biztonsági óvintézkedések betartásával kell elvégezni: gumikesztyűben és szükség esetén légzőkészülékben.

frissítés

Frissítheti a habarcsot, mint ez. Távolítsa el a régi bevonatot szabványos szerkezeti késsel vagy speciális "kötőanyaggal". A szerszám kiválasztása egyedi kérdés, feltéve, hogy a szerszám nem hagy karcolást vagy más kárt a csempe felületén.

Ha a régi réteg erősen edzett és a szokásos mechanikai művelettel nem távolítható el, akkor a habarcs speciális lágyítószerrel kezelhető. Meg kell jegyezni, hogy nem lesz képes eltávolítani az epoxi-gitt önmagát - ez a szakemberek feladata. akkor:

 • a varratok tisztítása után fejezze be a csempe végeit és az ízületeket egy alapozóval;
 • friss betöltést végezni;
 • ha a habarcs száraz, elkezdhet hidrofób oldatot alkalmazni.

Ahhoz, hogy a felületet a lehető leghosszabb ideig lehet bevinni, és újnak tűnhet, ajánlott frissíteni a habarcsot 3-5 évente.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a könnyű habarcsot a szennyeződésnek köszönheti, mint a sötét árnyalatok bevonása. Valójában pontosan ugyanúgy szennyezik őket, de világos háttéren a szennyeződés még jobban kitűnik. A kerámia burkolatok esztétikai megjelenésének megőrzése csak akkor lehetséges, ha a telepítés és a fugázás technikáit megfigyelik és megfelelő gondossággal kezelik.

Milyen fugázó használata jobb a fürdőszobában, előkészíti a varratokat, és magára alkalmazza a burkolólapot

Fugázó csempe a fürdőszobában - a befejező munka végső szakaszában. Nagyon attól függ, hogy mennyire jól megy: a szoba általános megjelenése, a vonalak világossága és egyenletessége, amely a burkolóanyag szépségét és geometriai méreteit hangsúlyozza.

A falak és padlók díszítésére szolgáló fürdőszobákban és fürdőszobákban a cserép használata szokásos. Ezt a befejező anyag jellemzői indokolják.

A fürdőszobához szükség van a burkolólapok kitöltésére és kialakítására. Ezek az otelochnye keverékek különbözőek. Cement alapúak, poliuretán, latex, epoxi gyanták. Antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Az ilyen megoldásokat antibakteriálisnak nevezik.

Melyik habarcsot jobb használni a fürdőszobában

A csempe burkolatának megválasztása a fürdőszobában a szoba funkciójának figyelembe vételével kezdődik. A fürdőszobában a páratartalom időszakonként emelkedik, ezért az ízületek tömítésére szolgáló keveréknek először is ellen kell állnia a nedvességnek és a szennyeződésnek. Ebben a helyiségben higiéniai eljárásokat végeznek, ezért ajánlatos antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező készítményeket választani.

Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a csempe optimális színét. Ha üvegmozaik van elhelyezve, az áttetsző epoxi alapú keverék a legjobb választás. A tervezés a varrat a fürdőszobában leggyakrabban használt színes habarcs. Az ilyen varratok a legkifejezőbbek és gyönyörűek.

A cement alapú keverékek két típusból állnak: homokkal és polimerek hozzáadásával. Ezek a legalkalmasabbak a széles rések lezárására: 4-6 mm. A cement-homok kompozíciók törölhetők és szélesebbek is lehetnek. Ezek a keverékek számos fontos előnnyel rendelkeznek:

 • a hasonló célú anyagok között a legalacsonyabb ár;
 • könnyen alkalmazható, ezért alkalmas nem szakemberek számára;
 • amikor a dörzsöltött varratok megrepedtek, a cementkészítmény könnyen eltávolítható és alkalmazható.

Ezek a habarcs és hátrányok:

 1. kevesebb nedvességállóságuk van, mint más típusú keverékek;
 2. a színoldatok szűk tartománya;
 3. miután a habarcs megszáradt, a varrat kissé megremeg,
 4. hosszabb szárítási idő, mint a többi készítmény.

A kétkomponensű epoxialapú fugázás a legjobb megoldás a magas páratartalmú területek közötti csempék kitöltésére. Ezek a fürdőszobák és a konyharuhák. E megoldások előnyei közül:

 • abszolút nem higroszkópos;
 • szennyeződéstől mentes tulajdonságok;
 • a tömör, tömör, pórus nélküli varrás;
 • nincs repedés veszélye;
 • széles színválaszték.

Az epoxi vegyületek használata saját nehézségekkel jár. Az ilyen keverék gyorsan beállítható, és a kikeményedés után nehéz eltávolítani a cserépet, ezért nagyon óvatosan kell dolgoznia, és kívánatos a megfelelő készségek megszerzése. Ezek a vegyületek a legdrágábbak.

A poliuretán kompozíciókat a rugalmasság és a nedvességállóság jellemzi. Segítségükkel könnyen le lehet zárni 1-4 mm széles vékony rést. Ezen megoldások előnyeiből megállapítható, hogy lágy konzisztenciát észlelnek, melynek köszönhetően a legszűkebb réseket eke borítja. A poliuretánvegyületek könnyen eltávolíthatók a csempe felületéről, és nem helyezhetők el olyan gyorsan, mint a cement és az epoxi.

Latex habarcs, melynek célja, hogy kitöltse a hézagokat 2-3 mm szélességgel. Ezek a keverékek rugalmasak, nedvességállóak, világos színűek. Nagyon ellenállnak a repedésnek, keményedés után könnyedén lemossák a cserép felületét a szokásos vízzel. Az ilyen készítményeket gyakran adják a cement alapú habarcsokhoz teljesítményük javítása érdekében.

A gyártó választásának jellemzői

A legjobb habarcs, amely minden tekintetben alkalmas:

 1. képes kiváló minőségű réstöltőre;
 2. repedésálló;
 3. nem higroszkópos;
 4. szennyeződést visszatartó tulajdonságokkal rendelkezik;
 5. színe kiemeli a csempe szépségét.

A vezető gyártók legmagasabb minőségű keverékei, többek között:

Ezeknek a vállalatoknak a termékeit megfizethető ár jellemzi, és megfelel a nemzetközi szabványok követelményeinek. A legnépszerűbb márkák a Ceresit és az Atlas.

Csempefugázási folyamat

A fürdőszobában lévő kerámia csempéknek antibakteriális tulajdonságokkal kell rendelkezniük. Ebben az esetben a gomba és a penész nem képezik a falak rendszeres vízzáródásából. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező termékeket vásárolnak padlóburkolatokhoz a fürdőszobában, a fürdőszobában vagy más helyiségekben. Javasoljuk, hogy kiválasszák a nem festőszíneket, mert a padlólapok között gyakran szükséges a szennyeződés miatt frissíteni a habarcsot.

Fontos, hogy pontosan számítsuk ki a keverék áramlási sebességét. Ez segít a gyártó utasításainak, melyeknek meg kell adni a szükséges mennyiségű oldatot, hogy kitöltsék az 1 m²-es területet. Azonban ezek a mutatók ellenére a szakértők azt javasolják, hogy a tartalékban kissé nagyobb mennyiségű keveréket vásároljanak. Ehhez elegendő 10% -kal többet vásárolni, mint a szükséges mennyiségű keverék.

Szükséges eszközök és anyagok

A csempe fugázása a fürdőszobában megfizethető és olcsó eszközökkel történik, amelyeket bármely tárolóépületben és befejező anyagban lehet megvásárolni. A keverék alkalmazására szolgáló fő munkaeszköz egy spatula. A legalkalmasabb kitölteni a hiányzó gumi. Különböző méretben készülnek, így a legmegfelelőbbek a maguk számára. A spatulán kívül szüksége lesz:

 1. simító kanál;
 2. fogó (a varratok egyenletességét és simaságát biztosítják);
 3. kis kapacitás a megoldás előkészítéséhez;
 4. mixer a keverék keveréséhez (nagy mennyiségű munkához szükséges);
 5. szivacsot a felesleges keverék eltávolítására.

Miután a befejező munka befejeződött és a habarcs száraz volt, le kell mosni a keverék maradványait, és törölni kell a burkolólapokat. Ehhez használjon tiszta, jól felszívódó rongyokat.

Öltések és habarcs készítése

A fugázólapok a fürdőszobai csempe felületkezeléssel kezdődnek. A befejező munkák szabályai szerint a varratok megtervezése egy nappal a cserép lefektetése után kezdődik. Ebben az esetben a csemperagasztónak ideje megragadnia, és képes biztonságosan tartani a burkolóanyagot a falon. Két olyan követelmény van a felületen, amelyen a fugázást tervezi:

 • A hűvös összetétel nem lehet nedvesség.
 • A tisztításnak és a burkolólapoknak száraznak és tisztanak kell lenniük.

A mesterek eltávolítják a felesleges ragasztót, amely a varratokba esik, a burkolólapok fázisában. Ha ezt a pillanatot kimaradtuk, a megoldás többi részét egy fémlapával ellátott spatulával eltávolítottuk. Ezután tisztítsa meg a varratokat, és ha szükséges, törölje szárazra.

A csempe széleit impregnált (porozapolnitelami) kezeljük. Ezek olyan megoldások, amelyek szárítás után vékony védőfóliát hozhatnak létre. Vízzel könnyen lemosható, de a színes habarcs alkalmazása során a színezékek nem engedik be a csempe mélyébe. A feldolgozás során különös figyelmet fordítanak a forgácsos helyekre, amelyek kialakulása a csempe pontatlan csiszolásának köszönhető, 45 ° -os szögben, és a helytakarékosság során a helytelen lépések befogadása miatt.

Védelmi megoldásokat vásárolnak a boltokban építési és befejező anyagok. Ezeket a folyadékokat leggyakrabban 1 literes palackokban értékesítik. Ez az összeg elegendő a 12-15 m² felület feldolgozásához. A leggyakrabban használt eszköz a német gyártó "Sopro AH737". A megoldást egy puha, puha szivacs segítségével próbálják elkerülni.

A fúráshoz való keveréket a gyártó utasításainak megfelelően készítik el. De a feladat megkönnyítése érdekében használhatja a cserépépítők szakmai "trükköket".

 1. A mesterek úgy vélik, hogy az alacsony minőségű vagy lejárt termékek beszerzésének lehetősége nem zárható ki. Ezért annak érdekében, hogy megértsük a keverék konzisztenciáját és az idő múlásával, elkészíthetünk egy kis habarcsot, és megpróbáljuk dörzsölni a varratok felett egy kis fal vagy padlón.
 2. A keverőtartálynak száraznak és tisztanak kell lennie.
 3. A száraz keveréket vízzel hígítjuk, amelyet kis részletekben adunk a készítményhez.
 4. Miután a folyékony keverék minden részét alaposan összekeverjük egy spatulával. Ha a csapat nagy mennyiségben dolgozik, keverő és csavarhúzó (fúró) használják a kiváló minőségű oldatkészítéshez. A forgási sebességnek nem szabad 300 ford / percnél nagyobbnak lennie.
 5. A keverék elkészítése után 5-7 percig állni kell.
 6. Újra keverjük össze a megoldást.
 7. Kezdje befejezni a munkát.

A megoldás alkalmazása

A fugázás technikája ugyanaz a fal- és padlóburkolat esetében. Három mód van a varratok kitöltésére és tervezésére, amelyek közül a legmegfelelőbb.

 • Gyűjtsön össze egy spatulát a habarcs kis mennyiségének felhordására.
 • Töltse meg a varratokat.
 • Vegye ki a simító gerendát, és állítsa a csempere 30 ° -os szögben.
 • A rács átlós átmozgatása egyenletes nyomással osztja el a keveréket a varrásokban. Így átmennek az egész terület 2-3 alkalommal.

Ez a módszer jó, mert lehetővé teszi a varratok sűrűségének szabályozását. Minél nagyobb a nyomás a rácsra, annál nagyobb a nedvesség a keverékből. Vesztesége biztosítja a réteg sűrűségét a csempe közötti rések között.

A rések kitöltésével ez a módszer két kézzel működik. Az egyikben egy tiszta gumi spatulát vesznek, a másikban - a második megoldással (egy fémt használhat). Egy szerszám tele van varrások keverékével, a második - távolítsa el a felesleget. Ez a módszer nem olyan egyszerű, mint az előző. Némi időt vesz igénybe a két kézzel való munkavégzés. A varázsló útmutatásai:

 1. minden mozgást azonos nyomáson kell végrehajtani;
 2. a keverék közepes sűrűségű (ebben az esetben sűrűbben tölti ki a réseket);
 3. Ha epoxi habarcsot használ, vegyen 2 db spatulát egy fém pengével, amely könnyebben alkalmazható ez a viszkózus és sűrű keverékre.

A fugázási eljárásban a szárított habarcs-oldat zsugorodását figyelték meg. Ezért meg kell ismételnie a habarcsot. Az első alkalommal, amikor a keveréket vízszintesen alkalmazzák, a második - függőlegesen.

Ebben a módszernél a fürdőszobában lévő fugázásnak közepes vastagságúnak kell lennie. A keveréket egy műanyag zacskóval töltötték be, amelynek sarokszöge van. A megoldás fokozatos megszüntetésével kitöltik a szakadékot. A munkamódszer sokféleképpen hasonlít a sütemények kialakítására egy süteményes fecskendővel. Ez a módszer a fugázás legmegfelelőbb a porózus csempékkel rendelkező szobák számára.

tömítő

Tömítés varratok a fürdőszobában - a legfontosabb szakasza a befejező munkák. Ha bármilyen kétség merül fel az oldat nedvességállóságával kapcsolatban, akkor a szilikon tömítőanyagot a csempe közvetlen érintkezésben kell tartani vízzel. A furnér védelme a nedvesség behatolásától. Pecsételje a csempe összes ízületét egészségügyi felszereléssel is. Ez minimálisra csökkenti a víz behatolásának kockázatát.

Utólagos tisztítás

Függetlenül attól, hogy milyen módon készült a habarcs, miután a csempefelületre került, gyenge foltok lesznek. 20-30 perc múlva puha, nedves szivaccsal lemossák őket. Így 3 feladat azonnal elvégezhető:

 • sima és sima varratok;
 • távolítsa el a felesleges habarcsot;
 • mossa le a foltokat.

Ezután várja meg a megoldás teljes száradását. Ezt a paramétert mindig a gyártó utasításai tartalmazzák. Ezután mossa újra a csempe vízzel és törölje szárazra tiszta ruhával.

8 módja a csempék tisztításának a fürdőszobában

A csempe ízületek szennyezettsége a fürdőszobában gyakori és meglehetősen gyakori jelenség. A piszkos plakk és fekete foltok kialakulása a fugázás során a penészesedés eredménye. Az ízületek mesterséges kárpitozásának magas színvonala és a finom pórusú szerkezettel rendelkező legjobb szilikon tömítőanyagok kezelése sem garantálja a penész elleni védelmet.

Az a tény, hogy a mikroszkopikus mélyedések és a gödrök végül felhalmozódnak a por, piszok, szappan és nedvesség részecskéin, ideális környezetet teremtve a mikrobiális környezet kialakulásához. Ezért, ha figyelemmel kíséri az otthoni tisztaságot és gondoskodik az egészségéről, számos hatékony módszert kínálunk Önnek a csempék és a fürdőszoba közötti ízületek tisztítására, amely függetlenül végezhető szakértői segítség nélkül.

A felületi szennyeződés tisztítására szolgáló módszerek

1. módszer - a varratok tisztítása szódával.

A legegyszerűbb és nem drága mód. Ehhez szükség van egy csomag étkezési szódára, egy régi fogkefére és egy nagy ecsettel a fürdő tisztítására. Továbbá az eljárás a következő:

 • nedves varrások vízzel;
 • nagymértékben alkalmazzák a szódát;
 • 1-2 perc elteltével (amikor a por nedvesedik), elkezdheti aktívan dolgozni egy fogkefével;
 • egy nagy ecsettel, nagy mennyiségű szódát alkalmazva a sörtékén, és körbejárja a cserépet a plakett eltávolítása érdekében;
 • majd mindent leöblít vízzel.

Különös figyelmet kell fordítani a fekete foltok helyére. A nátrium-bikarbonát kiváló antiszeptikus és tönkreteszi a gomba 100% -os csíráját.

2. módszer - az ízületek ecettel történő tisztítása.

 • Keverje össze a szódát és az ecetet (9%) egyenlő arányban.
 • Nedvesítse meg az összes varratot oldattal (szórópisztollyal permetezhető).
 • Várjon 5 percet.
 • Kemény kefe a varratok tisztításához.
 • Öblítse le a maradékokat és az oldatot vízzel.

3. módszer - a varratok tisztítása fehérítővel.

Ehhez minden magas klór tartalmú tisztítószer (Fehér, Sanita, Cif, Comet vagy Domestos) megfelelő. További műveletek olyan egyszerűek, mint az előző verziók:

 • nedves minden varrat;
 • ugyanazt a fogkefe fehérítőt kell alkalmazni;
 • hagyja a hatóanyagot 10-15 percig;
 • óvatosan dörzsölje a varratokat ecsettel;
 • mossa le sok folyó vízzel.

Meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak fehér fugázásra alkalmas, más esetekben a fehérítőszerek befolyásolhatják a színt.

[attention type = green] Figyelem! Amikor háztartási vegyi anyagokkal dolgozik, győződjön meg arról, hogy gumikesztyűt, maszkot és szemüveget használ. [/ Figyelem]

4. módszer - a varratok speciális szerszámokkal történő tisztítása.

A háztartási vegyi anyagok közül számos speciális, hatékony eszköz (Silt Bang, Vex, Mildew Romanuver from sano stb.) A fürdőszobákra jellemző plakk, penész és egyéb tartós szennyezés elleni küzdelemre tervezett. Könnyen használhatók és kiküszöbölhetők a mechanikai hatások, de bizonyos biztonsági intézkedéseknek (kesztyűk, maszkok stb. Használata) meg kell felelniük. Hogyan mosható le a csempe között a varratok?

 • Nedvesítse be a varratokat vízzel szivaccsal.
 • Tegyen detergenst a burkolólapok közötti problémás csatlakozásokra.
 • Hagyja az anyagot 5-7 percig.
 • Tiszta vízzel mosson le mindent.

5. módszer - "home" Silt Bang.

A koncentrált termék, amelyet otthon készíthetünk, igazi robbanóanyag keverék, de még a mély talajokon is jól múlik.

Összetevők: 1,5 liter meleg víz, 150 g szódabikarbóna, 100 ml ecet (7-9%), 25 g citromsav.

Eszközök: szivacs vagy kis kefe, gumikesztyű (kötelező!).

Felkészítjük az oldatot: vízben oldjuk a szódát, citromsavat adagolunk a folyadékba, majd ecetsavat. Minden összetevőt fokozatosan vezetünk be, hogy elkerüljük az erőteljes reakciót a savak és a szóda keverékének eredményeként.

 • az elkészített varratokat ecsettel dolgozzuk fel;
 • hagyja 15 percig;
 • ismételje meg a kezelést és hagyja el a megoldást egyidejűleg;
 • öblítse le meleg vízzel.

[attention type = green] Figyelem! A koncentrált oldat maradványai, amelyek a közös szennyvízcsatorna csatornájába esnek, károsíthatják a vékony gumibetétet. Ezért a maradék keverék öntése előtt vízzel hígítani (1: 3). [/ Figyelem]

6. módszer - a varratok tisztítása hidrogén-peroxiddal.

A hidrogén-peroxid jó antiszeptikus és nem agresszív anyag. Ez a megoldás nem igényel öblítést és megakadályozza a gombák további terjedését. Természetesen a makacs foltok problémája nem oldható meg ezzel az eszközzel, de a közelmúltban megjelent gomba, peroxid kiválóan megrongálódott.

A tisztítóoldat oldatának elkészítéséhez a peroxidot és a vizet (1: 2) kell keverni. A készhabarccsal minden varratot el kell hagyni, és hagyja megszáradni. Nem kell öblíteni.

A 7. módszer - a varrás frissítése vízbázisú festék.

Ha nem távolítja el teljesen a foltokat a fugázó anyagból, az ideális eredményt vízálló vízemulzió segítségével érheti el. Így frissítheti az ízületeket a fürdőszobában lévő csempék között, és úgy fog kinézni, mint egy nemrég végzett javítás után. A festék kiválasztásánál figyelembe kell venni egy szabályt: a színnek sötétebbnek kell lennie a habarcs két, vagy akár három tónusával. A festés előtti napon a varratokat gombaellenes szerrel kell kezelni (bármelyik hardverraktárban megvásárolható). Festéket ajánlott 2 vagy 3 rétegben alkalmazni.

A tisztítás során a termékek nem segítenek

A csempecsuklók tisztításának sikeressége a fürdőszobában a szennyeződés mértékétől függ. Néha elegendő szóda vagy ecetsav, de előfordul, hogy a fekete és a szürke foltok még a hatásos szerekkel való gondos kezelés után is fennmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a gomba határozottan megalapozza gyökereit, és radikálisan kell cselekednünk.

8. módszer - távolítsa el a habarcs felső rétegét.

Ehhez meg kell élesíteni a csiszolópapírt, és gyengéden törölni kell a gomba hatásait. Ezután a területet gombaellenes szerrel kell kezelni. Ha a habarcs felső rétegének eltávolítása következtében észrevehető mélyedés keletkezik a csempe között, akkor eltávolítható egy új réteges habarcs alkalmazásával.

9. módszer - a régi habarcs teljes eltávolítása és új alkalmazás.

Ez egy olyan bíboros módszer, amely speciális eszközöket és... férfi kezeket igényel. A betoncsavarozó csavarhúzóval vagy egy csiszológép vagy fűrészcsiszoló segítségével távolítsa el teljesen. A repedezett repedéseket mindig oldószerrel fertőtleníteni kell, majd előmelegíteni és új habarcsot kell feltölteni.

Megakadályozzák a penészgombát a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az öntőformák megjelenését a fürdőszobai csempecsatlakozásokon, vegye figyelembe néhány hasznos tippet.

 • A tisztítás után a varratokat tömítőanyaggal kell kezelni - egy speciális szerszám, amely a mikroporokat lezárja. Ez megakadályozza a gomba bejutását a mikro-fugázó repedésekbe. A folyékony vízszigetelés speciális szaküzletben vásárolható meg.
 • Hogy elkerüljük a gomba kialakulását a fürdőszobában, havonta kétszer meg kell tisztítani az ízületeket a szódaburkolatok között.
 • A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása a varratok között, különösen a fürdőszoba és a csempe között.
 • Rendszeresen szellŒztesse ki a fürdőszobát, és törölje száraz ruhával vagy törülközővel az ízületeket.
 • A gombák egyedi foltjait egy speciális ceruzával kezeljük, amely a háztartási vegyi anyagok osztályaiban található. A ceruza összetételében speciális anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a penészesedést és a gombát.
 • Mosd le a fürdőszobát, hetente, nedves tisztítás ammónia vagy ecettel elég lesz ahhoz, hogy eltávolítsák a spórákat a gomba és a csírák.