Legfontosabb > Csapok

Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

Felület előkészítése cserép lefektetéshez

A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

 • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
 • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
 • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
 • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

A régi bevonat eltávolítása

Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

Felületi kiegyenlítés

A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

 • lejtők különböző irányokban;
 • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
 • konvexitás és homorúság.

A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

vakolat

Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

Gipszkarton

Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

Hogyan kell feldolgozni a falakat a fürdőszobában, mielőtt csempét készítenek

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában és mit kell tennie

Innen kezdik a csempét a fürdőszobában - ez a kérdés aggodalomra ad okot mindenki számára, aki először készít javításokat. Egyrészt ebben nincs semmi nehézség, de ha figyelembe vesszük az előkészítés során felmerülő művek teljes listáját, akkor a vélemény eltérő lehet.

A burkolólapok elhelyezése több folyamatot is magában foglal.

A fürdőszobát instabil körülmények jellemzik, amelyek állandó hőmérsékletváltozással, a felületek vízzel és gőzzel történő érintkezésével, kondenzációval stb. Kapcsolatosak. Vigyázzunk minden olyan követelményre, amely a falak és a padló védelmét a negatív hatásoktól teszi függővé.

A fürdő a penész és a penész fejlődését szolgáló ugródeszka, ezért különös figyelmet fordítunk a higiénikus felületkezelésre a csempe lefektetése előtt.

A maximális hatás eléréséhez nemcsak a falak és a padló összehangolása szükséges. Vízzáró, antiszeptikus és víztaszító kezelést végez, jelölje meg a területet.

Mi felsoroljuk, mi lesz a csempék burkolásához a fürdőszobában:

 • cserépvágó;
 • mérőszalag;
 • szint és dörömböl;
 • ceruza;
 • bolgár;
 • spatulák készlete;
 • keresztezik a varratokat.

Az anyagok között meg kell említeni a primer, antiszeptikus, tapadó habarcsot, vízszigetelést, tömítőanyagot és habarcsot. Ajánlatos egy latex vagy epoxi alapon egy habarcsot használni annak megakadályozása érdekében, hogy a nedvesség behatoljon a csempe közötti ízületekbe.

Eszközök és anyagok

Az első lépés a terület tisztítása. Minden felesleget kivettek a szobából, ideális esetben teljesen felszabadítják a helyet a fürdőszobában. Ezután a régi bélés eltávolításra kerül, a csempe vésővel vagy vékonyfúvókával ellátott perforátorral leereszkedik. Természetesen a kézi módszer jobban megfelel, ha a cserépdarabokat érintetlenül hagyja, és máshol használható, azonban ez lelassítja a javítás sebességét.

Ezt követően meg kell oldani a kérdést - mi épül fel először: fürdőkád vagy cserép? Mindez a jövőbeli terveitől és a használt vízvezeték típusától függ. Ha a következő javítás előtt nem tervez átrendeződést, és feltéve, hogy a fürdőt a keretre szerelik, akkor a padlót és a falat nem szegélyezheti, de a kezelést és a szigetelést még végre kell hajtani. Ha a fürdő szabadon áll, a csempe mindenütt elhelyezhető. Ebben az esetben a befejező munkálat befejezése után a lábakra van szerelve.

A következő lépés a felrakandó felület kiegyenlítése. Ha a falakon vagy a padlón dudorok, üregek és mély repedések vannak, ez jelentősen rontja a bevonat állapotát. Ezen túlmenően, hogy egyenletes szintet érjen el, nagy mennyiségű ragasztót kell elhelyezni, amely anyagi szempontból nem csak veszteséges, hanem praktikus is, mivel a megoldás feleslegessé válik.

A felületnek síknak kell lennie.

A falakat a legjobban bevonják vagy nedvességálló gipszkarton burkolják. De a padlónak előzetesen vízzárónak és egy esztrichhez kell igazodnia. Ideálisak a latex alapú önszintező keverékek. Ezek lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen tökéletesen megjelenjenek a felület, minimális rétegvastagsággal. És a polimer komponensek megakadályozzák a nedvesség átadását és a gomba kifejlődését.

Ha meleg padlót telepít a csempe alá, először telepíteni kell az esztrich feltöltése előtt, és el kell különíteni egy filmet. A fürdőszoba és a bútor alatti hely nem szigetelt.

Vízszigetelés és további feldolgozás

Ha arról beszélünk, hogy hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában, figyeljünk a vízszigetelésre. Mivel a helyiség állandó nedvességnek van kitéve, és a víz felhalmozódik a padlóra, ügyeljen arra, hogy ne essen mélyen a beton alapzatába. Ellenkező esetben ez az anyag sűrűségének csökkenéséhez, a gomba és a penész növekedéséhez vezethet, vagy a nedvesség behatol a fürdőszobához közeli helyiségbe.

Lehetőség van padlók védelmére az alábbi anyagok valamelyikével:

 • olaj alapú festékkel vagy latex komponensekkel;
 • film;
 • bitumen masztix;
 • különleges folyékony polimer kompozíció a vízszigeteléshez;
 • ásványi maszk;
 • tekercs vízszigetelés.

Javasoljuk, hogy a falakat előzetesen víztaszító keverékekkel és masztixokkal kezeljük. A padló szigetelésénél vegye figyelembe a falak kb. 10-15 cm-t.

Különleges folyadékkompozícióval történő vízszigetelés egyszerű ecsettel történik.

Gombaellenes kezelés

Előfeltétel, mielőtt a csempe a fürdőszobában - antiszeptikus kezelés. A piacon nagyszámú kompozíció létezik. Az ilyen impregnálás alkalmazása megakadályozza a baktériumok növekedését, védi a falakat és a padlókat a penésztől és a penésztől. Ez azért fontos, mert vitájuk olyan anyagokat szelektál, amelyek káros hatással vannak az emberi szervezetre, és a fürdőszobában ideális feltételeket teremt a létfontosságú tevékenységük. Ez rákos sejtek kialakulásához vezethet. Ezen kívül a csempe fekete varratai jelentősen károsítják az esztétikai érzékelést.

A bélés előtt a felület megfelelő kezelése érdekében tisztítani kell a portól. Ecsettel vagy hengerrel fertőtlenítőszert kell alkalmazni az egész területre. Várjon, amíg teljesen száraz, és folytassa a következő lépéssel.

párnázás

Speciális keverékeket használnak, különböznek az alapszerkezetbe, a kompozícióba való behatolás mértékétől, és további tulajdonságokkal rendelkezhetnek.

A kiegyenlített felületet alapozni kell.

A falak és a padló előkészítéséhez széles ecsetre és alapozó tartályra van szükség. Óvatosan kezelje a felület minden centiméterét. Az alapozó vékony védőfóliával fedezi, és behatol az alapanyag szerkezetébe. A kezelés után a csempe sokkal jobb lesz.

jelölés

Először gondolja át a programot, és dolgozza ki a papír különböző lehetőségeit. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy vizuálisan értékeljük mindegyikük előnyeit és hátrányait. Ezen felül, ha van egy olyan tervezési terv, amelyet méretezésre fejlesztettek ki, akkor pontosan kiszámíthatja a szükséges anyagok mennyiségét, és megnézheti, hogy hány darabot kell végrehajtani. Ez nagyban megkönnyíti a lefektetés folyamatát.

A felület előjelzése megszünteti a lézersűrűség szükségességét.

Miután elkészült a rendszer, folytassa a jelölést a felszínen. A szimmetria fenntartásához jelölje meg a középpontot és indítsa el a telepítést. A második lehetőség, amelyet gyakrabban használnak, az ellenőrző csempe jelölése a távolabbi saroktól, ami leginkább feltűnő. Falcsempékhez csatlakoztassa a tartóoszlopot a második sorban.

Ezután ellenőrizze a szintet és állítsa be a vonalvezetéket. Jelölje meg a cseppeket a padlón, hogy megtudja, hol van több vagy kevesebb habarcs mennyisége a telepítés során. Fektesse a felületet a felületen, oldja meg a felületen, állítsa be a varratok távolságát, és jelölje meg a vezérlőlapok helyzetét a sarkok jelölésével.

Ezt követően elkezdheti alkalmazni a tapadóoldatot, és maga a csempe is megfogható. Ha az előkészítő intézkedéseket helyesen és teljes egészében elvégezték, akkor a bevonat hosszú ideig tart és nagyszerűen néz ki.

Fürdőszobai falak előkészítése cserépbeállításhoz

A magas páratartalmú helyiségekben és a vízfelületek állandó érintkezésében ideális falburkoló anyag csempével szemben. A csempe hosszú távú működésre lett tervezve, ezért a falaknak a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhai minőségben történő kialakítása érdekében a falakat megfelelően fel kell készíteni a csempe behelyezésére.

A bélés megfelelő alapkészítése - a tartósság és a siker kulcsa

Vegyük fontolóra azokat az anyagokat, amelyekből a falak a fürdőszobában készülhetnek. Ez egy tégla, különböző típusú cementblokkok vagy falválasztó panelek. Nem foglalkozunk a falfalak lehetőségével ebben a cikkben. A kőfalak felületeinek előkészítése a saját kezű csempék készítéséhez 3 lépésben történik:

 • A régi befejezés megszüntetése.
 • Felületi igazítás.
 • Primer.

Mielőtt munkába állna, el kell hagynia a szobát. Ha a szobát korábban fürdőszobákként használták, akkor szüntesse meg a meglévő vízvezetékeket és elektromos berendezéseket: mosogató, csaptelepek, elszívó ventilátor, fali lámpák, elektromos fűtés titán, foglalatok, kapcsolók. A szétszerelés előtt ki kell kapcsolni a villamos energiát és le kell vágnia a vízellátást ebbe a szobába vagy apartmanba.

Ha a fali lámpák bontása után a helyiség megvilágítás nélkül marad, jó fényt kell biztosítani egy hermetikus biztonsági változat hordozható lámpájának segítségével, elegendő lámpával.

A vízvezeték szerelvények lebontása után ideiglenes dugókat kell telepíteni a vízellátó és szennyvíz rendszerhez való csatlakozásuk helyén, ami könnyen kezelhető a saját kezeivel, így semmilyen szemét vagy cementhabarcs ne kerüljön a rendszerbe.

Ha a fürdőkád a falhoz közel helyezkedik el, és áthelyezése egy másik helyre vagy helyettesítőre, nem tervezik, de szétszerelésére nincs szükség, de szükség esetén hozzáigazítható. A fürdőt egy ponyvával kell lefedni, hogy a munka során ne zavarja a zománcburkolatot.

A régi befejezés megszüntetése

A csempék falainak előkészítése a falak bármely meglévő felületének lebontásával vagy eltávolításával kezdődik, ugyanakkor előzetesen kiegyenlíti a felületet. Ez a munka, akár készségek nélkül is, a saját kezével végezhető el.

A csempék szétszerelése a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat.

Ha a fürdőszobai falakat csempézik, akkor azt egy ragasztó keverékréteggel vagy cement-homokhabarccsal kell lebontani. Könnyen szétszedheti a régi cserépet és előzetesen szintetizálni a felületet egy elektromos perforátorral, véső segítségével.

Amikor lyukasztással dolgozik, győződjön meg róla, hogy védőszemüveget és ujjatlan kesztyűt használ, mivel a csillogó éles csíkok veszélyesek.

Ezenkívül figyelembe kell venni a falak falának lehetséges helyét a csempe elektromos bekötése alatt, melynek károsodása, ha a helyiség feszültségmentes, a munkavállaló számára biztonságban van, de a csempék végéig észrevétlen maradhat.

A régi csempe lebontása után ajánlatos felmérni a csatlakozódobozok, az aljzatok és a kapcsolók bekötődobozainak állapotát, valamint az elektromos vezetékezés állapotát a terem egészében. A jelenlegi helyzetben teljesen lecserélhetővé válik. A csempe és a régi habarcs leszerelése után a falon nem szabad kilyukadni.

A villamos hálózatnak a fürdőszobában történő beszerelésekor elhelyezett bekötéseit rejtett módon kell elhelyezni

Ha a fürdőszobában lévő falak festettek, akkor a festéket és a gittet, valamint a vakolatot el kell távolítani azokon a helyeken, ahol a falról lehúznak. A leginkább időigényes folyamat itt a festékkel való eltávolítása. A fúvókás fúvóka hatása nem lesz hatásos, mivel utána lesz egy gitt, a felületen olyan korom lesz, amely további feldolgozást igényel. Ez jobb, ha egy apró csiszológép (csiszológép) 115 mm átmérőjű acéllemezzel vágja meg.

Az ilyen festékkel nem lehet megkenni. Teljesen el kell távolítani

Munkavégzéskor a lemezt 5-10 fokos szögben tartja a fal felszínén, és levágja a festéket egy gitttel és egy vékony régi gipszréteggel.

Amikor ilyen típusú munkát végez a por elleni védelem érdekében, légzőkészüléket, védőszemüveget és kesztyűt kell használni. A lámpa robbanásveszélyes, mivel a por robbanásveszélyes.

Felületi kiegyenlítés

A régi falburkolat szétszerelésének befejezése után el kell távolítani a konstrukciós törmeléket a fürdőszobából, és porszívóval tisztítani a port a felületről. Ezután ellenőrizni kell a falak függőleges helyzetét egy épület lövedékével, valamint az egyenességüket egy 1,5 m hosszú rake segítségével.

Ha a mérések azt mutatják, hogy a falak eltérnek a függőlegesektől és az 1 cm-nél nagyobb mélységű mélyedés, akkor a csempe behelyezése előtt szükséges a felület szintjének meghatározása. A felület szintre vágásához vakolható. A saját kezét a minőségi vakolat a felület és igazítani ezáltal nem mindenki. Ebben az esetben szakembert kell vonzania.

Különféle módszerek alkalmazhatók a fal síkosságának ellenőrzésére.

A vakolást vékony réteg cement-homok habarccsal kell elvégezni anélkül, hogy befejező habarcsot állítanánk elő, majd hagynánk hagyni, hogy a vakolat száraz legyen, időről időre megnedvesítve az alkalmazást követő első napokban.

Ha a megengedett értékektől nem tér el, és nincs szükség a vakolásra, akkor a falfelületet 5 mm-nél nagyobb mélységű repedések és üregek jelenlétére kell vizsgálnia. Az észlelt károsodott kréta. A sérült területeket PVA-ragasztó (polivinil-acetát) vizes oldatával 1: 2 arányban kell alapozni, vagyis a ragasztó egy részéhez két rész vízbe. A latex oldatát 1: 5 arányban is használhatja.

Az oldatok nagyobb koncentrációja a felületen olyan filmet képez, amely zavarja az oldatok közötti tapadást. Ha a primer 2-3 órán belül megszárad, megkezdheti a felület javítását. Az 5 mm-t meghaladó mélységű mosogatókat és a sérülések megmaradását a burkolat eltávolítása után ki kell egyenlíteni és a cement-homok habarccsal vakolni kell 1: 3 arányban. Az oldat megszilárdulása és szárítása után a javított területeket alapozni kell.

Abban az esetben, ha téglafalat készítenek a fürdőszoba cseréjére, akkor a téglát egy 1 cm vastag, cementmentes homok habarccsal kell bevonni, szükség esetén kiegyenlítéssel, majd a vakolat megkötése és szárítása után a felületet elkezdeni.

A téglafalak vakolásának két módja van - beaconok felszerelésével vagy anélkül

Ha a fal egy sima felületű, konkrét monolitikus válaszfal, akkor a felhordás és a vakolás előtt meg kell fogni azokat a bemélyedéseket, amelyek elősegítik a csemperagasztó tapadását a falhoz. A fülbevalókat saját kezével lehet kihúzni, 2-3 cm-es távolságban héjak formájában.

Csiszolást is készíthet egy kis csiszolóval (csiszolókoronggal) a kő vágására szánt tárggyal, amely 3-5 mm mélyen 4x4 cm-es átmérőjű hálós hálót eredményez, majd felhordás után a felületi függőlegességtől függően felszínezheti a felületet, vakolhatja azt vagy feküdt egy csempe.

Nincs minőségi primer nélkül.

Miután a falak kiegyenlítettek és javításra kerültek, előkezelhetők. Az alapozás szükségességét és célszerűségét a következő tényezők okozzák:

 • Az alapozó felület növeli az adhéziót, így erős tapadást biztosít a ragasztónak a felülethez.
 • Az alapozó erősíti a felületet, behatol a pórusokba, és megerősíti az anyagrészecskék összekötését.
 • Az alapozó csökkenti az anyagfelhasználást, csökkentve a felület porozitását.

A felület nagy részének alapozása lehet görgő, a sarkokban egy ecsettel.

Hagyományosan a felületeket PVA vagy latex ragasztó vizes oldatával 1: 2 és 1: 5 arányban lehet előkezelni. De vannak olyan speciális készítmények, amelyek felületek kezelésére szolgálnak, amelyekre a ragasztás során speciális ragasztót alkalmaznak.

Helyénvaló egy univerzális alapozót választani, amely ugyanolyan elnevezése "Universal" a tartályon, és olyan gyártók termelnek, mint a RosDekor, a Tserezit, az Accent. Használatuk és jellemzőik jellemzőit a tartály utasításai tartalmazzák. Ezek a gyártók előkészítik az alapozó más készítményeket, amelyek egy adott esetben előnyösek is lehetnek.

Hogyan kell kezelni a falak penész és a penész a fürdőszobában, mielőtt a csempe

Anyagok a mennyezet és falak befejezéséhez a fürdőszobában sokat. Választhat, hogy megfelel minden ízlésnek és designnak. Sokkal nehezebb dönteni, mint a falak feldolgozását a fürdőszobában, mielőtt a műanyag panelekkel vagy a kerámia burkolólapokkal megmunkálnák.

A falak és a penész által a fürdőben lévő falak feldolgozása kötelező lépés, amely biztosítja az egészséges beltéri klímát

A kiválasztott anyagtól függetlenül a fürdőszobában lévő összes felületet szakszerű antibakteriális szerekkel kell bevonni a befejeződés előtt. Ez az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzuk az öntőforma kialakulását a falak falán.

A gomba megjelenésének és fejlődésének okai

A levegőben lévő bármely házban olyan mikroorganizmusok alakulnak ki, amelyek gyorsan fejlődnek kedvező feltételek mellett. A gomba esetében ez tükröződik a kis fekete vagy zöld foltok megjelenésén a falon - a forma önmagában. Ha nem kezdesz ütni az időben, akkor a foltok gyorsan növekedni fognak, és elrontják a célt. Ezenkívül a gomba a legerősebb allergén.

A penészgomba növekedése meleg, folyamatos páratartalmú helyiségekben történik. És a fürdőszobában valóban üvegházi körülmények teremtik a különböző gombákat. De sokan közülük. Az is jó, hogy előfordulásuk okai és kezelési módszereik többnyire ugyanazok.

A formák a fürdőszobákban növekedni kezdnek:

 • rossz szellőzés a elégtelen kipufogógáz miatt;
 • rossz fűtőszálas törölköző;
 • csővezetékek és csepegtető vízvezetékek szivárgása;
 • mennyezet és falak, amelyek nedvességet halmoznak fel.

Ennek eredményeképpen a fürdőszobában kondenzáció alakul ki, és a páratartalom folyamatosan magas. Még akkor is, ha nincsenek látható nyomok a gomba jelenlétéről a falakon, vitái még mindig a teremben vannak, és megfelelő körülményekre várnak.

Ezért először is intézkedéseket kell hozni a páratartalom csökkentése érdekében: ellenőrizze a csövek szivárgását, szerelje fel a fedelet és telepítse az új fűtött törölközőt. Másodszor, mielőtt a csempeburkolatot és a falburkolatot PVC-panelekkel helyezzük, az összes felületet alaposan meg kell oldani antibakteriális impregnálással.

Fürdőszobai falak kezelése antiszeptikumokkal

Ha vakolatot használnak a befejeződéshez, akkor olyan vegyületet kell kiválasztania, amely már fertőtlenítő adalékokkal rendelkezik

A penész és penész falainak kezelése a fürdőszobában, mielőtt a csempe behelyezése vagy a bélés beállítása megtörténne, gondosan ellenőrizni kell őket a penész foltok jelenlétére. Ezek a gomba kolóniái, amelyeket mechanikusan a spatulával kell eltávolítani a felületről.

Ezeket a helyeket gombaellenes és antimikrobiális komponensekkel kémiai vegyületekkel dolgozzák fel.

Ha nincsenek kéznél, akkor a népszerű, időigényes eszközökkel járhat. Klor-fehérítő vagy fehérítő lehet. Szintén megfelelő oldatot rézszulfát (liter víz 20 gramm) vagy szódabikarbóna (fél liter 1 evőkanál).

Ideális esetben érdemes kombinálni a népi kezelési lehetőségeket a falak következő bevonásával antiszeptikus alapozóval.

Nincs különösebb különbség, mint a fából készült házban és egy tégla vagy beton házban a falak feldolgozása. Az eszközöket ugyanazok használják. De gyakran a gomba behatol mélyen a falburkolat fából készült részleteibe, és csak akkor lehet megszabadulni, ha a lapokat és a rönköket öntéssel helyettesítik. Csak ez teszi lehetővé a gombás telepeket.

A fürdőszoba falak előkészítése a csempe alatt

A falakkal szemben a fürdőszoba csempe - nagyon praktikus és megfizethető megoldás. Azonban a csempézési munkálatok számos fontos árnyalattal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy gyönyörű és megbízható csempeburkolat jöjjön létre, az előtti előkészítés előtt kiváló minőségű alapozásra van szükség. Ha az előkészítő munka során siet, és például nem távolítja el a port a bevonat alapjáról, akkor például a kiváló minőségű bélés nem tartós.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiséget csak azért érezzük, hogy tetszeni fog, bizonyos munkák elvégzésénél néhány egyszerű követelményt kell követnie:

 1. A falak felületének erősnek és laposnak kell lennie.
 2. A burkolat alatt lévő alapot jól tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól.
 3. Néhány felület további előkészítést igényel - bemetszés, vízszigetelés, kárpitozás stb.
 4. A burkoláshoz használt burkolólapokat is jól kell tisztítani.

Munkaalap tisztítás

A bélés alapozásának kezdeti szakasza az előző bevonat tisztítása és a por tisztítása. Ha a munkaterületen régi csempe vagy festék van, azokat el kell távolítani. A csempe eltávolításához használjon vésőt, mindegyik darabot kipréselve és eltávolítva a falról. A csempe eltávolításakor meg kell tisztítani az előző bevonatból maradt ragasztó alapját. A ragasztót spatulával távolíthatja el. Ha a ragasztó túlságosan elfogy a felületen, jobb az őrlőgép használata. Ne feledje, hogy az őrlőgép használata után újra meg kell járni egy spatulával a felszínen.

A fal régi falaiból való tisztítása

Ha el kell távolítania a festéket a falakról, akkor a tisztítási folyamat kissé más lesz. Ha a festék eltávolítása könnyen eltávolítható ugyanazzal a simítóval. Azonban előfordul, hogy ez az eszköz nem szembeszáll a rezisztens festékekkel. Ebben az esetben használjon speciális megoldást, amelynek célja ezek eltávolítása. Ezt a szerszámot ecsettel viszi fel a festett felületre, és bizonyos idő elteltével maga a festék eltávozik a falról. Ha a festmény túl vastag, akkor jobb az épületszárító használata.

A régi bevonat tisztítása után szükséges a homokszórás, vagy akár a speciális géphez való polírozás is. Ezután alaposan körbejárja a felületeket egy nedves ruhával, hogy megtisztítsa az alapot a portól. Mielőtt folytatná a munkamenet következő szakaszát, várjon, amíg a falak teljesen tiszták a tisztítás után.

Felületi kiegyenlítés

A homlokzat szilárdan és hosszú ideig csak sík felületen tartható, ezért elő kell készíteni. Általában minden falnak van egy bizonyos görbülete, de ha a felület megtisztítása után számos jelentős szabálytalanságot észlel a felületen, akkor szükség van az alaprész alapvető beállítására. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni.

Az elsőt gyakran használják alacsony költségek miatt. Alkalmas sok lyukkal rendelkező falakhoz. Vágja le a felszínt egy pickaxe segítségével, erősen kiálló dudorokkal. Ezután a falakon lévő lerakódásokat gipsszel kell lezárni.

A második módszert olyan falak esetében kell alkalmazni, ahol hiányosak, de görbülettel. Lényege a gipszkarton felépítésében rejlik - a gipszkarton falait teljesen be kell húzni. Ne feledjük, hogy a fürdőszobában külön nedvességálló anyagot kell választani. Továbbá a falak összehangolásának ezen verziójával azonnal vegye figyelembe, hogy a gipszkarton szerkezet nem nagy terhelésre készült. Ezért ne használjon terjedelmes és nehéz csempeeket.

Kisebb javítások

A csempe lefektetése előtt szinte minden falnak kisebb javításokra van szüksége. Ennek figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből a fal készült, mivel ennek a tényezőnek a figyelmen kívül hagyása nem kívánt eredményeket eredményezhet.

Törölt csempefal

Betonfal használatakor olyan felületeken kell vakolni a felületeket, ahol lyukak és repedések vannak. Ügyeljen a régi gipsz rétegére, amely összeomlik, jobb, ha azonnal új bevonatra cseréli őket. A gyanús terület ellenőrzéséhez kopj hozzá. Ha a hang süket, akkor azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva és nem kell cserélni. Egy szonzó hang azt jelenti, hogy hamarosan egy darab gipsz hamarosan leesik, ezért jobb, ha azonnal eltávolítod, és új helyre cseréled.

A gipszréteg teljes száradása után minden felületet kendõvel kell elkenni. A fürdőszobába helyesen megválasztott gittek segítenek a falak víztaszító hatásának jelentős javításában. Ehhez számos tulajdonságra van szüksége:

 1. Nedvességállóság. A felhasznált töltőanyag jellemzőit nem szabad csökkenteni a nedvesség hatása alatt. Ez akkor is igaz, ha a szintezett felület fedővel van ellátva, mint a csempék esetében.
 2. Hőhatásállóság. Ha a töltőanyag hőmérséklet-ingadozásra reagál, hatással lesz egy "gördülő" alaphoz, amellyel kapcsolatban a csempe előbb-utóbb lemaradni kezd.
 3. Tartósság. Ideális esetben az összehangolt falak legalább 20 évig tartanak, ezért a gittnek meg kell felelnie ezeknek a határidőknek. Kiválasztásánál a megadott számot kell vezetni.

A gitt használata után a felületet alapozóval kell kezelni. A primernek antibakteriálisnak és kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a fürdőszobában a jövő bélés tartóssága is függ.

Amikor téglafalra dolgozik, először vakoljon is. A fal teljes területét gipsszel kell bevonni, így a téglák találkozásánál nincs olyan üreg, amely zavarhatja a burkolólapot. Ezután a teljes felületet is fel kell töltened, és egy alapozóval járni kell.

Ami a faalapot illeti, erősnek és stabilnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a csempe súlyának. Hasonló jellegzetességek különböznek a rönkök falai helyiségétől A falakon fel kell tölteni a fémrácsot. Ezután egy réteg gipszet rajta. Ezután az előkészítés homlokzati munkálatokra ugyanaz, mint a beton és a téglafal esetében.

Vízszigetelő felületek

Fontos lépés az alap készítéséhez a csempe azonnali lefektetése előtt vízszigetelés. A fürdőszobában ez a kiegészítő védelmi intézkedés nem mellőzhető. Általában speciális film- vagy folyékony oldatokat használnak a vízszigeteléshez, melynek célja, hogy jobb minőségű csempe-installációt biztosítson a fürdőszobában.

A fürdő falainak vízszigetelő anyagának kiválasztása esetén jobb, ha folyékony készítményt választanak. A textúrája miatt sűrű védőréteget hoz létre, amely megbízhatóan védi a falakat a víztől. Ezenkívül a folyékony oldat vízszigetelése sokkal kényelmesebb, mint egy film használata. A falon egy ilyen szerszámot kell alkalmazni egy kefével vagy hengerrel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízszigetelő anyagot száraz felületre kell felhordani. Ezért, mielőtt ezt a lépést elvégezné, várjon addig, amíg a primer teljesen megszárad.

A felület nedvességtől való további védelme érdekében hozzon hozzá egy kis vízszigetelő vegyületet a csempe ragasztóanyaghoz (PVA ragasztó is működik). Ne aggódj, a ragasztószerkezet nem változik az ilyen keverés miatt, és a vízszigetelő hatás jelentősen javulni fog. Ezt azonban nem szabad elviselni, mert az ilyen adalékok nagy koncentrációja megváltoztatja a csemperagasztó konzisztenciáját.

Valójában ezt követően végigmegyünk az utolsó szakaszra - a csempe ragasztására. Ezeket az egyszerű utasításokat követve tökéletes felületet készíthet a béléshez. Az előkészítő munkák segítenek a pénzt megtakarítani, mert az ilyen lefedettség sokáig tart.

A fürdőszoba falak előkészítése a csempe alatt

A falakkal szemben a fürdőszoba csempe - nagyon praktikus és megfizethető megoldás. Azonban a csempézési munkálatok számos fontos árnyalattal rendelkeznek. Annak érdekében, hogy gyönyörű és megbízható csempeburkolat jöjjön létre, az előtti előkészítés előtt kiváló minőségű alapozásra van szükség. Ha az előkészítő munka során siet, és például nem távolítja el a port a bevonat alapjáról, akkor például a kiváló minőségű bélés nem tartós.

Annak érdekében, hogy a furnérozott helyiséget csak azért érezzük, hogy tetszeni fog, bizonyos munkák elvégzésénél néhány egyszerű követelményt kell követnie:

 1. A falak felületének erősnek és laposnak kell lennie.
 2. A burkolat alatt lévő alapot jól tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól.
 3. Néhány felület további előkészítést igényel - bemetszés, vízszigetelés, kárpitozás stb.
 4. A burkoláshoz használt burkolólapokat is jól kell tisztítani.

Munkaalap tisztítás

A bélés alapozásának kezdeti szakasza az előző bevonat tisztítása és a por tisztítása. Ha a munkaterületen régi csempe vagy festék van, azokat el kell távolítani. A csempe eltávolításához használjon vésőt, mindegyik darabot kipréselve és eltávolítva a falról. A csempe eltávolításakor meg kell tisztítani az előző bevonatból maradt ragasztó alapját. A ragasztót spatulával távolíthatja el. Ha a ragasztó túlságosan elfogy a felületen, jobb az őrlőgép használata. Ne feledje, hogy az őrlőgép használata után újra meg kell járni egy spatulával a felszínen.

Ha el kell távolítania a festéket a falakról, akkor a tisztítási folyamat kissé más lesz. Ha a festék eltávolítása könnyen eltávolítható ugyanazzal a simítóval. Azonban előfordul, hogy ez az eszköz nem szembeszáll a rezisztens festékekkel. Ebben az esetben használjon speciális megoldást, amelynek célja ezek eltávolítása. Ezt a szerszámot ecsettel viszi fel a festett felületre, és bizonyos idő elteltével maga a festék eltávozik a falról. Ha a festmény túl vastag, akkor jobb az épületszárító használata.

A régi bevonat tisztítása után szükséges a homokszórás, vagy akár a speciális géphez való polírozás is. Ezután alaposan körbejárja a felületeket egy nedves ruhával, hogy megtisztítsa az alapot a portól. Mielőtt folytatná a munkamenet következő szakaszát, várjon, amíg a falak teljesen tiszták a tisztítás után.

Felületi kiegyenlítés

A homlokzat szilárdan és hosszú ideig csak sík felületen tartható, ezért elő kell készíteni. Általában minden falnak van egy bizonyos görbülete, de ha a felület megtisztítása után számos jelentős szabálytalanságot észlel a felületen, akkor szükség van az alaprész alapvető beállítására. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni.

Az elsőt gyakran használják alacsony költségek miatt. Alkalmas sok lyukkal rendelkező falakhoz. Vágja le a felszínt egy pickaxe segítségével, erősen kiálló dudorokkal. Ezután a falakon lévő lerakódásokat gipsszel kell lezárni.

A második módszert olyan falak esetében kell alkalmazni, ahol hiányosak, de görbülettel. Lényege a gipszkarton felépítésében rejlik - a gipszkarton falait teljesen be kell húzni. Ne feledjük, hogy a fürdőszobában külön nedvességálló anyagot kell választani. Továbbá a falak összehangolásának ezen verziójával azonnal vegye figyelembe, hogy a gipszkarton szerkezet nem nagy terhelésre készült. Ezért ne használjon terjedelmes és nehéz csempeeket.

Kisebb javítások

A csempe lefektetése előtt szinte minden falnak kisebb javításokra van szüksége. Ennek figyelembe kell vennie az anyagot, amelyből a fal készült, mivel ennek a tényezőnek a figyelmen kívül hagyása nem kívánt eredményeket eredményezhet.

Betonfal használatakor olyan felületeken kell vakolni a felületeket, ahol lyukak és repedések vannak. Ügyeljen a régi gipsz rétegére, amely összeomlik, jobb, ha azonnal új bevonatra cseréli őket. A gyanús terület ellenőrzéséhez kopj hozzá. Ha a hang süket, akkor azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva és nem kell cserélni. Egy szonzó hang azt jelenti, hogy hamarosan egy darab gipsz hamarosan leesik, ezért jobb, ha azonnal eltávolítod, és új helyre cseréled.

A gipszréteg teljes száradása után minden felületet kendõvel kell elkenni. A fürdőszobába helyesen megválasztott gittek segítenek a falak víztaszító hatásának jelentős javításában. Ehhez számos tulajdonságra van szüksége:

 1. Nedvességállóság. A felhasznált töltőanyag jellemzőit nem szabad csökkenteni a nedvesség hatása alatt. Ez akkor is igaz, ha a szintezett felület fedővel van ellátva, mint a csempék esetében.
 2. Hőhatásállóság. Ha a töltőanyag hőmérséklet-ingadozásra reagál, hatással lesz egy "gördülő" alaphoz, amellyel kapcsolatban a csempe előbb-utóbb lemaradni kezd.
 3. Tartósság. Ideális esetben az összehangolt falak legalább 20 évig tartanak, ezért a gittnek meg kell felelnie ezeknek a határidőknek. Kiválasztásánál a megadott számot kell vezetni.

A gitt használata után a felületet alapozóval kell kezelni. A primernek antibakteriálisnak és kiváló minőségűnek kell lennie, mivel a fürdőszobában a jövő bélés tartóssága is függ.

Amikor téglafalra dolgozik, először vakoljon is. A fal teljes területét gipsszel kell bevonni, így a téglák találkozásánál nincs olyan üreg, amely zavarhatja a burkolólapot. Ezután a teljes felületet is fel kell töltened, és egy alapozóval járni kell.

Ami a faalapot illeti, erősnek és stabilnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a csempe súlyának. Hasonló jellegzetességek különböznek a rönkök falai helyiségétől A falakon fel kell tölteni a fémrácsot. Ezután egy réteg gipszet rajta. Ezután az előkészítés homlokzati munkálatokra ugyanaz, mint a beton és a téglafal esetében.

Vízszigetelő felületek

Fontos lépés az alap készítéséhez a csempe azonnali lefektetése előtt vízszigetelés. A fürdőszobában ez a kiegészítő védelmi intézkedés nem mellőzhető. Általában speciális film- vagy folyékony oldatokat használnak a vízszigeteléshez, melynek célja, hogy jobb minőségű csempe-installációt biztosítson a fürdőszobában.

A fürdő falainak vízszigetelő anyagának kiválasztása esetén jobb, ha folyékony készítményt választanak. A textúrája miatt sűrű védőréteget hoz létre, amely megbízhatóan védi a falakat a víztől. Ezenkívül a folyékony oldat vízszigetelése sokkal kényelmesebb, mint egy film használata. A falon egy ilyen szerszámot kell alkalmazni egy kefével vagy hengerrel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízszigetelő anyagot száraz felületre kell felhordani. Ezért, mielőtt ezt a lépést elvégezné, várjon addig, amíg a primer teljesen megszárad.

A felület nedvességtől való további védelme érdekében hozzon hozzá egy kis vízszigetelő vegyületet a csempe ragasztóanyaghoz (PVA ragasztó is működik). Ne aggódj, a ragasztószerkezet nem változik az ilyen keverés miatt, és a vízszigetelő hatás jelentősen javulni fog. Ezt azonban nem szabad elviselni, mert az ilyen adalékok nagy koncentrációja megváltoztatja a csemperagasztó konzisztenciáját.

Valójában ezt követően végigmegyünk az utolsó szakaszra - a csempe ragasztására. Ezeket az egyszerű utasításokat követve tökéletes felületet készíthet a béléshez. Az előkészítő munkák segítenek a pénzt megtakarítani, mert az ilyen lefedettség sokáig tart.

A fürdőszobában csempéket helyeztünk: 4 szabály a falak készítésére

A falak csempe előkészítése a fürdőszobában egy olyan folyamat, amely nem kevésbé felelős, mint maga a berendezés. Annak érdekében, hogy egy csempe ideálisan illeszkedjen a fal felületéhez, gondosan elő kell készíteni ezt a falat. Ezután garantálja a minőségi tapadást, és az esztétika és a burkolat a fürdőszobában tartós és harmonikus lesz.

A régi bevonat eltávolítása: a falat a csempe alatt készítse el

Először is, természetesen a falnak teljesen, a mennyezetről a padlóra kell lennie, mentes a régi bevonattól. Ezután a felületet lehűtik. Először is alaposan meg kell vizsgálni a fürdőszoba falát - hol kezdjem, milyen könnyű csinálni. Az öreg csempéket vésővel kell eltávolítani. Ezt az eszközt akasztja, és így eltávolítja a falról, majd el kell távolítania a ragasztót vagy más megoldást, amelyen a csempe tartott.

Ajánlatos a ragasztót / habarcsot spatulával eltávolítani, de nem mindig segít. Előfordul, hogy a ragasztó szó szerint szorosan belekeveredett a falba, és akkor egy csiszológépet kell kapnia. De miután a daráló, járni egy spatula a falon.

A fal előkészítése a cserép alatt a régi bevonat eltávolításával kezdődik.

De mondjuk, a falakon lévő falak csak festettek. Ha ez a festék már lehúzódik, ugyanazt a spatulát vegye, és minden könnyen el fog jönni. De gyakran a festék nem akarja lehúzni magát, majd egy különleges kompozíciót kap, amely eltávolítja a régi festéket. A kefét a felületre kell ráhúzni, és egy idő után a festék elkezd késleltetni. És ha a festékréteg túl vastag, akkor egy épület hajszárítót kell használnia. A forró levegő hatására a régi festéknek lágyulnia kell, majd mindent spatulával tisztítanak.

Hogyan történik a falak összehangolása a csempe eltávolítása után

Miután eltávolította a régi bevonatot, győződjön meg róla, hogy a falat homokosodik. Néha nem zavarja meg és fedi a falat egy speciális gépen, ha van ilyen - ügyeljen erre. Ezután egy nedves ruhával járjon a falon, hogy eltávolítsa a port. És ha az egész fal száraz, akkor le kell fedni egy primer - ez védi a felületet a gomba (a fürdőszobában ez különösen igaz).

A csempe eltávolítása után szükséges a falak kiegyenlítése.

A következő lépés a fal összehangolása:

 • Csak akkor kell összehangolni, ha a fal ívelt, és ha csak kis lyukak vannak a helyeken, ne pazarolja a pénzt a teljes igazításra;
 • Teljes illesztés történhet a gipszkarton építési, de ez a módszer természetesen egy hosszú és fáradságos, alternatív - letörnek egy kalapáccsal pick kiálló dudorok és gödröcskék majd javított vakolat;
 • Ha a fal sima, beton, a lyukak és a repedések helyén, azt vakolni kell, és a régi gipszrétegeket (amelyek leeshetnek) el kell távolítani és új bevonattal kell helyettesíteni.

Egyébként nem olyan nehéz ellenőrizni a problémát - kopogás, ha homályos hang van, ez azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva. De ha meghallja a csengő hangot, ezért a vakolat hamarosan elesik.

Miután a vakolathabarcs megszáradt, az egész felületet primerrel borítják. Mint fent említettük, gombaellenes. Ez egy rétegben történik.

Vízszigetelés: a falak alatti csempe előkészítése a fürdőszobában

Ezután további védelmi intézkedésekkel jár. Ez - a vízszigetelés. Általában speciális hidrofilmeket használnak erre a célra, de folyékony készítményeket is készíthetnek. Ez segít a csempe jobb fekvésében. Úgy gondolják, hogy a folyékony vízszigetelés jobban megfelel a falaknak és a padlóburkolatnak.

A vízszigetelés folyamata, ami segít a csempe jobb fekvésében

De másképp teheti meg: egyszerűen hozzá egy vízszigetelő vegyületet vagy PVA ragasztót a fő csemperagasztóhoz. Ezekből az intézkedésekből a ragasztó szerkezete nem változik, de mi lesz a hatása. De óvatosan adjuk hozzá, hogy a ragasztó konzisztenciája ugyanaz maradjon.

Alapozó: a falak kezelése a fürdőszobában, mielőtt csempét készítene

Különben szeretném elmondani a primer kiválasztását. Ha az alapozóval elérni kívánt fő cél a csempe felületének jó tapadása, akkor a beton-érintkezés megtörténik. Használható még akkor is, ha a festék a falon marad, de a fal erős.

És ha nem kell megjavítania a legtartósabb felületet, szükség van egy alapozó-impregnálásra. Ebben az esetben 2-3 primer lehet. Nos, a réteg vastagsága attól függ, hogy milyen falak vannak borítva.

Tehát a számítás a következő lesz:

 • Cementhez, réteg - 5 mm;
 • Mész és vakolat esetében egy réteg - 7 mm;
 • Nos, a talaj végső vastagsága nem haladhatja meg a 17 mm-t.

A falak kezelése a fürdőszobában alapozó segítségével

És ne felejtse el a javítás aranyszabályait - csak az előző réteg teljes száradása után lehet a következő. Ellenkező esetben az összes munka leeshet a lefolyóba.

Előfordul, hogy semmiképpen sem akar ragasztható megoldást találni - és ez a legnehezebb ebben a javításban. Ha nem fogadja el a kardinális intézkedéseket, mint például a darálót, tartósan nedvesítheti a falakat több órányi sztrippelő varrat után. Ezután a megoldás lágyul, és amikor egy véső kalapja alá, akkor a cserép valószínűleg eltávolításra kerül a megoldással együtt.

A falak gyártásának folyamata a csempe alatt a fürdőszobában (videó)

Nos, amikor minden készen van, várni kell a szárított felületet, sima és friss, hogy ragaszkodhasson hozzá. Ne rohanjon át az egyik színpadról a másikra. Természetesen ne felejtsd el védeni a fürdő és a padló felületét a javítást követő portól és szennyeződésektől.

Mi köze a falhoz, mielőtt csempét készítene

A burkolólapokkal szemben álló falazat meglehetősen bonyolult folyamat, amely a teljes munka technológiájának óvatos betartását igényli. A lépések bármelyikének figyelmen kívül hagyása azt jelenti, hogy a bevonat rossz minőségű lesz, és bizonyos idő elteltével meg kell ismételni a javítási munkákat. Ez viszont további erőfeszítésekhez, időhöz és anyagi erőforrásokhoz vezet. A csempe behelyezése előtt néhány szabályt kell követnie, amelyek segítenek a későbbi munkák megfelelő elvégzésében. Azt is meg kell magyarázni, hogy szükséges-e a fal előkészítése előtt a csempe, melyik helyiségek és mi.

Az előkészítő munka jellemzői

A csempék megkezdése előtt ellenőrizni kell, hogy a fal száraz és tiszta. Lehetőség van kerámia burkolólapok elhelyezésére a korábban festett vakolaton, egy másik falburkolatot el kell távolítani. A modern technológia azt sugallja, hogy a meglévő hatékony ragasztóknak köszönhetően új burkolólapokat lehet elhelyezni a régire. Így nem szükséges időt tölteni az előző bevonat lefejtésére, a tisztításra és a helyiség mosására. Természetesen fontos feltétele az öreg cserépnek az alaphoz való rögzítésének ereje, különben el kell távolítani. Ha kis zsetonok vagy repedések vannak, nem temették el, mert a jövőben megoldás lesz az új csempe behelyezésekor.

Tisztított és alapozott alap - tökéletes állapot a beszerelés előtt

Ez az előkészítő munka, amely kulcsfontosságú a falfelület felújításának sikeréhez, még akkor is, ha sok időt igényel.

Felület tisztítás

A felületek tisztítása a csempés előtt nagyon fontos. Sajnos sok ember, különösen a kezdők, kezeli a felület tisztítását, amelyen a csempe nem lesz nagyon gondosan, de hiába. Végül is a homlokfelület minősége a kifogástalan csempeburkolat kulcsa.

Ha az a felület, amelyen a csempe lefektetésére kész, készen áll az ilyen munkákra, akkor azonnal megkezdheti a csempét. De a gyakorlat azt mutatja, hogy ilyen szerencse nagyon ritka esetekben fordul elő, ezért fel kell készíteni a felületet, hogy egy csempe önálló legyen. A falazás előtt a falak feldolgozását a javítás során kötelezően meg kell adni.

A burkolat felületeinek tisztítása a csempe és a láncindító felületéről

Képzeljünk el egy olyan helyzetet, ahol a padló már régi csempe. Számos kézműves, különösen a kezdők úgy vélik, hogy különböző modern anyagok felhasználásával új cserépet helyezhetnek el egy régi cserépfelületen. A régi, csempézett rétegek eltávolítására nincs szükség.

A sima felület a legjobb javítási lehetőség, de ha nem olyan tökéletes és alapozott felület, mint a fotón. Mi a teendő, milyen döntéseket hozhat?

De ez a szempont abszolút rossz, és ezért. Ha egy új cserépet helyez el egy régi cserépfelületre, akkor ez a felület tökéletes legyen, és ne legyenek hibák, zsetonok, cseppek és repedések. Ritkán fordul elő, hogy egy csempe régi felülete ilyen tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért annak érdekében, hogy a csempeburkolással kapcsolatos munkát a szemmel kérjük, jobb, ha nem lusta és eltávolítod a régi cserépet.

Egyes kézművesek azt javasolják, hogy fektetés előtt csempéket készítsenek, de ezzel növelni fogják a felület tapadási tulajdonságait, de nem erősítik meg az alapot.

A régi csempe felületének tisztításához használhatja a régi, de hatékony módot a régi csempe leütésére kalapáccsal és vésővel. Igen, nem fogsz elég erőfeszítéseket tenni erre, de semmi hatékonyság még nem találták fel.

Miután a csempe leereszkedett, egy réteg ragasztó, habarcs, festék, amelyre a csempe került, a felületen marad. Javasoljuk, hogy ezeket a rétegeket spatulával távolítsa el.

Annak érdekében, hogy egy új cement vagy gipszréteg ne törjön össze, óvatosan óvatosan távolítsa el a régi cement vagy más építőelem-rétegeket, kopogjon rájuk és tisztítsa meg a feltöltött felületet spatulával.

Ha a régi felületet gipszkarton borítja, akkor problémák merülhetnek fel, az egyenletesség az alaptól függ és a tisztítatlan alap "játszhat"

Festett felületek előkészítése csempézéshez

A festett felület vízálló és gyengén tapad a ragasztókeverékekhez. Ezért a kiváló minőségű fektetési csempe ilyen felület előkészítése nélkül nem lehetséges. Számos ragasztókeverék gyártója azt állítja, hogy keverékük egyszerűen egy festékrétegre esik, és megbízhatóan ragaszkodik a csempehez. Valójában nem az.

Ezért a régi festék, ha kemény felületre kerül, akkor a legjobb, ha le kell ütni egy speciális perforátorral ellátott perforátort használva. Ez a munka gyors, de zajos, így a szomszédok és a háztartások kicsit megdörzsölnek. A régi festék eltávolításakor a zaj elkerülése érdekében vágógépet használhat. Mielőtt ilyen munkát végezne, helyezze be a kártya tartóját a készülékbe.

És végül, a régi "régimódi" módszer, hogy eltávolítsák a régi festéket egy közönséges faggyúval. Azokban az esetekben, amikor a festéket puha felületre helyezzük és gyengén tartjuk, akkor a spatula vagy a ciklus ideális eszköz lesz az eltávolításhoz.

Olyan esetekben, amikor egy régi festék réteget olyan erősen tartanak, hogy nem lehet eltávolítani, használhatsz egy fejszével, hogy egy vastag hálószemhez hasonló résszel dolgozzon.

Nem ritka, hogy a bélés felületét korom és zsír szennyezi. Az ilyen piszkos felület szintén nem alkalmas a béléshez. Az ilyen felületek tisztításához fly-kefét vagy speciális ecsetet használhat. És távolítsa el a zsírfoltokat 2-3% -os sósavoldattal vagy 5% -os nátrium-hidroxid oldattal.

Hogyan illesztheti a falat a csempe lefektetéséhez?

Ugyanilyen fontos előkészítő pont az alap felszínének összehangolása, amely nem lehet dudor, dudor, konkáv és lejtős. A fal függőlegességét szabály és vonalvezetés igazolja.

A téglafalat alaposan megérinti egy kalapáccsal, gyenge területek jelenlétében, a bevonatot eltávolítják, és mindent cementhabarcsgal lezárnak.

Ha szükség van a helyi javításra, akkor a burkolólapot átszúrják, a felszínt a fektetési szabályok szerint készítik el, és a dekorációt egy másik

Betonhoz vagy téglafal, ha az ízületek között töltik, kerámia nem csatlakozik, ezért végre a metszés kalapáccsal vagy vésővel a falra, majd nedvesítsük meg.

Ha a burkolólapot ragasztóanyaggal rögzítik, akkor vékony réteggel, legfeljebb 3 milliméterrel kell felhordani.

A betonfelület kiegyenlítése a cement-mészhabarcson történik, amely bizonyos arányban készül. A padlóburkolat előkészítése üdvözlendő, tovább erősíti a felületet, de nem szükséges. Ha a javítás megy a betonfalra, akkor a csempe szilárdan ragaszkodik a felülethez és tartja, feltéve, hogy jó minőségű és megfelelő ragasztót használ. Ezért, hogy szükséges-e láncindító, mielőtt a csempe, vagy nem, határozza meg támaszkodva ezen információkra.

A fektetés nagyon egyszerű, ha az alap tökéletesen egyenletes.

A vízszigetelés a fektetés előtt olyan területeken szükséges, ahol nagy a vízszivárgás valószínűsége:

 • fürdőszoba;
 • WC;
 • A fürdőszoba kombinálva van;
 • konyha;
 • garázs;
 • Az erkély.

A téglafalhoz mész-gipszszintező habarcsot használhatunk, amely 1 rész mészből, gipszből és 3 rész durva homokból készül. Cserélje ki ezt a kompozíciót vakolat gipsz alapon, de csak akkor, ha a szoba normál légnedvességet. Rendkívül fontos, hogy a falat az előkészített felületre alapozzák, mielőtt a lapot felhelyeznék, hogy a burkolólap felhordása esetén a felület nem hámozódjon fel.

A fal összes hibája észrevehetővé válik, majd ki kell emelned a kiálló kőlapot, és vissza kell másolni, sokkal nehezebb, mint a fotón

Ezért alapos feljegyzéseket kell készíteni a felszín előkészítéséről:

 • A csempefelületnek síknak kell lennie;
 • Minden régi felületet el kell távolítani;
 • Használjon primert a felület típusától függően;
 • Használjon vízszigetelést a helyiségek típusától függően;
 • A felület előkészítése kötelező munkafázis.

És ha még mindig úgy gondolja, hogy mi alapozás gipszkarton lerakása előtt cserép, hogy szükséges-e az elsődleges, majd hallgatni az alábbi tanácsokat, hogy meg kell alapozni kétszer szárítás kap átlagosan 30-60 percig.

Egy külön cikk elmagyarázza, hogy mit kell elsődleges padlóra lerakása előtt a lapokat, de röviden azt jelenti, hogy a por eltávolítására, és növeli az idő korrekció csempe, elsődleges a padlón kell, mint egy falat.

Fektetés a kazettázás előtt kazettával, ceruzával és jelzőfestékkel