Legfontosabb > Bútor

Hogyan ragasztom fel a kerámia burkolólapokat a gipszkartonra?

A beépített falak könnyűek - szinte bárhol el lehet helyezni, bonyolult keménység-számítások nélkül. Ezen túlmenően a velük való munkavégzés egyszerű, és nem igényel különleges eszközöket. Így bárki telepítheti a gipszkarton falakat saját kezével. A fürdőszobában a gipszkartonból készült fal is könnyen felszerelhető, de felmerül a kérdés, hogy miként helyezzük a kerámia burkolólapokat a gipszkartonra a fürdőszobában. Könnyű és olcsó fürdőszoba kialakítása. Minden gipszlapot kerámia burkolattal lehet lefedni, így az új fal nem fog különbözni a fürdő többi részétől. De van egy botrány. A burkolat alá rejtett lapok nem teljesen vízállóak. Azok a lemezek, amelyeket vízállónak neveznek (ajánlott nedves helyiségekben káddal), de a gyártók óvatosabbak és áztatják őket. Az impregnálás javítja az anyag víz ellenállását, de nem teljesen izolálódik. Ezért a fürdőszobának vízzárónak és burkolólapnak kell lennie. A csempe öntése ugyanaz, mint egy normál helyiségben, a különbség az, hogy először vízzel ellenőrizni kell a falat, majd a vízálló csempe ragasztóval le kell csempéznie.

A gipszkarton feldolgozása a csempék előkészítése előtt.

Így, amikor a fal be van szerelve, és minden kommunikáció végrehajtásra kerül, elkezdheti szembenézni. Kezdetektől fogva szilikonos egészségügyi betétek szükségesek az összes ízület és ízület kitöltéséhez. Ezután alapozza meg a felületet, csak egy hengeres réteget használva egy alapozóval mindent a mennyezetről a padlóra. A primer szárítása után meg kell teremteni egy vízszigetelő réteget, vagy - úgynevezett - vízszigetelő membránt. Ehhez folyékony vízszigetelést használunk, amely vödörben készre kész. Például illessze be a Kobus poliakrilsav vízszigetelést.

Ez a legolcsóbb megoldás, és egyszerűen fedjük le a szükséges felületet egy hagyományos ecsettel, kétszer ajánlott, a második pedig az első réteg teljesen száraz. Ez nem feltétlenül szükséges az egész fürdőszobában, csak olyan helyeken szükséges, ahol vízzel való közvetlen érintkezés mindig jelen van, a zuhanyzóban, a mosogató és a kád körüli helyen.

Ezután menjen az elkészített gipszkartonra.

A csempe ragasztásához vízálló csempe ragasztót használunk, fogazott simítóval, a fogak mérete a használt csempe méretétől függ, ragasztót alkalmazunk a felületre.

A fürdőszobának 100% vízállóvá tétele érdekében fontos a kerámia burkolólapok tömítettségének biztosítása. A csempék közötti varratokat gondosan fel kell tölteni egészségügyi betéttel. A tetején dörzsölte a vízbevezetéssel szemben ellenálló cement alapú habarcsot.

cserép nedvességálló gipszre

Tisztelt tagok a fórumban, van értelme, mielőtt a csempe a nedvességálló gipszkarton, hogy feltölti azt néhány Tifengrunt, vagy lehet alkalmazni a GCR lemez nélkül alapozó? És milyen csempe ragasztó lenne a legoptimálisabb nedvességálló gipszkartonhoz?

Akril, majd vékony réteg vízálló csempe ragasztó. A KNAUF (céges -
a szeretetről). Ezután ragasszuk fel a csempeit.

mikki85 írta:
Tisztelt tagok a fórumban, van értelme, mielőtt a csempe a nedvességálló gipszkarton, hogy feltölti azt néhány Tifengrunt, vagy lehet alkalmazni a GCR lemez nélkül alapozó? És milyen csempe ragasztó lenne a legoptimálisabb nedvességálló gipszkartonhoz?

Természetesen az alapozás szükséges, a ragasztó jobban rugalmas az instabil aljzatoknál.

Nikolayevich-45 írta:
A KNAUF (céges -
a szeretetről).

És a szakemberek számára.

Talaj szükséges, és még 2 alkalommal. A Grunt Eskaro Aquastop hit erre az ügyre. Igen, még akkor is, ha a vízszigetelő típusú Kiilto Fibergum. A csemperagasztó a legbrutálisabb - a Vetonit Renovation Fix. Ezután nem lesz fájdalmasan fájdalmas a megmentett 300-as és a megrongálódott javítások miatt.

Egy másik Kiilto Profix ragasztó rendben lesz

jobb, ha kétszer megy, majd Vetonit, UNIS, EC. bármit is akar a szíved.

Egyetértek a többséggel. Mindig alaposan földelni kell. Valamilyen oknál fogva a nedvességálló gipsz a nedvességet is elnyeli. Annak érdekében, hogy megőrizze a ragasztó tulajdonságait, meg kell tisztítani (általában cerézit), és jól száradnom kell. A burkolólapok, különösen a porcelán burkolásakor a ragasztót a gipszkartonhoz és csempehez kell ragasztani.
Az utolsó tárgyon csak egy incidens jött ki. A GKL 60x60-as gránitfalát a saját lakásában építőipari vállalat egyik tulajdonosára nézte. Megkérdeztem tőle, hogy porcelánra ragasszon, és azzal kezdett vitatkozni velem, hogy egy egyszerű megerősített lesz. Tehát amikor elkezdték fúrni a falakat, csempe és leesett. Egy normál ragasztóval kellett újratölteni, felár ellenében. Nem vitatkozott többé)

Kötelező földelésre, még vízálló gipszkartonra is. Választható - Aquastop az Escaro-tól Nos, és használjon ragasztót nedves helyiségekben, ha sok pénz van, akkor a rugalmas ragasztó, mint például a Knauf vagy a Vetonit felújítása, jó lesz (szorosan, nem szakad).
De azért, hogy nagy vízszigetelést hajtson végre, akkor a víz a "terheléstől" függ a falakon, ha úszott ott, akkor szüksége van rá (mint például a Kiló "Faybergum").

van egy kis rendetlenség - az Escaro Aquastop egy különleges föld (egyébként már 3 a gyártó honlapján - bio, tűző és konkrét érintkező - melyik lenne előnyös?). A Knauf szakemberei úgy vélik, hogy ebben az esetben szükség van a bitumenes vízszigetelésre a flakheedicht alá. talaj nélkül... mivel nem tervezem a falak csempeit csempével a mennyezetig, de valahol részben kitöltöm a GKLV-t, majd festeni - akkor úgy tűnik, hogy előnyösebb az aquastop talaj használata, mert azonnal kezelhetik az egész területet. egy másik kérdés, és minél jobb a festményhez a gipsz után ez a primer akvasztop? Rendben lesz a rendszeres LR lidon, vagy van valami különleges itt?
És még egy dolog - a Knauf kínálja a GKLV ízületeket a fugenfüller-hydro feldolgozásához a fürdőszobában, és ezt a gitt csak a megerősítő szalagra helyezi. Van-e értelme a szeplőcsatorna alternatívájaként használni a megerősítő szalag nélkül, vagy jobb, ha nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy ez egy magas páratartalmú helyiség?

Én magam nem vagyok tiler, de a javítások tapasztalatai szerint. az előregyártott ház lakásában, a falak vakolással történő bevonása után két rétegben konkrét érintkezést alkalmaztak. természetesen mindegyiket szárítottuk. majd csempe a padlóról a mennyezetre. már három éve - nincs probléma. Ugyanaz a konkrét érintkezés két rétegben került a GKSV-re egy rönkházban. szintén a fürdőszoba burkolatának teljes magassága. több mint egy és fél év telt el - a csempe maga problémamentesen, rendben ül. csak a kanyarok függőleges varrásainál kis zúzódások jelentek meg ebben a télben. Azt hiszem, ez nem elkerülhetetlen, mert a szélsőséges hőmérsékletek bármilyen struktúrát játszanak. Igen, és nem rohan a szemébe.

A gipszkarton burkolólapjának technológiája és szabályai

A gipszkarton sokoldalú eszköz a falburkoláshoz. Rövid idő alatt lehetőséget ad a sima felület megszerzésére. De néha olyan helyzet áll fenn, amikor a GCR-re rakni tilos a csempe. Ehhez a gipszkarton burkolását a technológiának megfelelően kell elvégezni. Ez magában foglal több, önállóan végrehajtható lépést.

Alapvető telepítési szabályok

Vannak általános szabályok, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű telepítést. Ajánlásoknak tekinthetők, de a meg nem felelés szomorú következményekkel jár.

 1. Minden jelölési tevékenységet nagyobb pontossággal kell elvégezni. A munka minden szakasza gondos mérést és számításokat igényel. A geometria tökéletes legyen. Lehetőség van arra, hogy "kicseréljünk egy kicsit", ha a festék vagy a tapéta a végső bevonat, de a burkolás azonnal rámutat az összes hibára.
 2. Az anyagot a szoba körülményei alapján választják ki. Például, egy fürdőszobához gipszkartonhoz kell használni a nedvességálló burkolólapokat. Ellenkező esetben elkezdi elnyelni a nedvességet és a láncot.
 3. A keret építése ugyanabban a síkban van. Minden egyes elem biztonságosan rögzítve merev alapot képez.
 4. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gipszkarton és a szomszédos felületek (padló, mennyezet, szomszédos falak) között hézagot hagynak.
 5. A függőleges vezetők pályájának 35-40 cm-nek kell lennie, ha többet teszel, akkor valószínű, hogy az anyag elhajlik.
A gipszkarton burkolólapok minősége a HL lapok helyes telepítésétől függ

Tipp Az alap, amely a keret alatt lesz, antiszeptikumokkal történő kezelésre szorul.

Gipszkarton burkolás

A bélés minden szakaszát minden árnyalattal összhangban végezzük. Jobb, ha kezdetben minden rendben megy, akkor nem kell később újra felvennie.

Egy kis négyzet alakú csempe elhelyezése a gipszkarton falán

Munka a felületen

Ez egy kötelező eljárás, amely segít a hibák kijavításában, valamint növeli a felület megbízhatóságát. Gipszkarton előkészítése a csempe alatt a következő:

 • A rendelkezésre álló csatlakozások varrtak. Ezt egy építő késsel végezzük. 45 fokos szögben helyezkedik el a középpontban, és levágja az oldalakat.
 • Ezután a varratokat gittbe vakolják. Tegye be az első réteget, amely teljesen kitölti az üres helyet. Ezután illessze be a megerősített szalagot, ez megakadályozza a repedések kialakulását. A felszínre kerül, amely egyenetlen.
 • Szükség esetén a készítmény szárítása után - köszörülés. Elrejti a kiálló részeket.
 • A HL lemezek további kezelést igényelnek primer keverékekkel. Azokat úgy választják ki, hogy antiszeptikus anyagot is tartalmazzanak. Az oldatot két rétegben alkalmazzuk, amelyek mindegyikét szárazon hagyjuk.
A ragasztó tulajdonságainak növelése érdekében ajánlott gipszkarton alapozóval kezelni.
 • Minden kézművesnek el kell döntenie, hogy befejezi-e a gittkészítést. De ez az eljárás választható.
 • Győződjön meg arról, hogy a jelölés, amely azonnal meghatározza a csempe helyét.

Tipp Minden munkát gyorsan és pontosan kell végezni, ezért alapos jelölést kell készíteni, ami a csempe méretétől függ. Ez azért szükséges, hogy ne szembesüljünk egy nagy problémával. Az a tény, hogy az anyag nagyon gyorsan fel van ragasztva a felületen (ragasztó miatt), szó szerint szorosan rögzül. Ha a hiba megengedett, akkor a csonka felületnek teljes leszerelése szükséges.

Ragasztás kiválasztása

Azonnal érdemes fenntartást tenni, hogy csak olyan minőségű vegyületeket kell kiválasztania, amelyek biztosítják a rögzítés megbízhatóságát.

A megfelelő választás a ragasztó függ a megbízhatóságát rögzítő csempe. Ragasztáskor figyeljen összetételére és terjedelmére

 1. Cement alapú habarcs. Ezt az anyagot nem használják vakolaton, hanem azért, mert a gipszkarton lemezek kartonpapírral vannak bevonva.
 2. Stretch ragasztó. Nagyszerű lehetőség, két állapotban: kész és száraz.
 3. Különböző típusú folyékony szögek. Sok mester azt állítja, hogy ez a módszer mindenütt használható. Ez meglehetősen ellentmondásos döntés. Leginkább pontmunkára használják, amikor a lemaradó elemet ragasztani kell.

Tipp A kiválasztott összetétel megvásárlása előtt ismerkedjen meg a gyártó utasításával, valamint ellenőrizze a gyártás dátumát és az eltarthatóságot.

Csempék telepítése

Miután a második réteg a primer teljesen száraz, elkezdheti a ragasztás.

Kerámia csempe a gipszkartonhoz, kezdve a második sorral. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az elemek csúszását, ezeket megerősítik egy fadarab vagy fém profil beszerelésével.

 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • egyszerű és fogazott simító;
 • rongyok és szivacs;
 • szinten;
 • műanyag keresztezés vagy csempe-igazítási rendszer;
 • gerenda vagy gumi spatula.
Csempézési eszköz

Az általános technológia a szemben:

 1. Ragasztó az utasításoknak megfelelően, hogy minden gyártó önállóan fejlődik.
 2. Az oldatot egy egyszerű spatulával tipizálják és elosztják azon a területen, amelyen az első elemet elhelyezik. A felületet egy hajtóművel simítják.
 3. Cserép kissé megnedvesedett a hátoldalon, és fedje le a vékony réteg a keverék.
 4. Ez egy korábban megjelölt területre vonatkozik. Egy szint használatával ellenőrizzük a telepítés pontosságát.

A falazás síkosságának ellenőrzése lézersugárral

 • Ha a ragasztó túl sok volt, akkor a feleslege a széleken kinyomtatva nyomja meg. Ezeket azonnal eltávolítják egy spatulával.
 • A második elem készen áll. Ő vele hasonló eljárásokat hajtanak végre.
 • A két termék között azonnal beillesztik a kereszteket vagy az SVP-t. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy egységes kötést hozzon létre.

  Tipp A csempe-kiegyenlítő rendszer segíteni fog egy simább felület létrehozásában, de viszonylag magas költségekkel jár.

  A csempék és a keresztezések összekapcsolása

 • Csempe gipszkarton verem sorokban. Amikor az első sor befejeződött, folytassa a második.
 • Az utolsó helyen vannak olyan darabok, amelyek vágást igényelnek. Különösen az alsó sor marad az utolsó. Könnyen alkalmazható a padlózat befejezése után.
 • Ha a ragasztó kijárata az elülső részre kerül, akkor rögtön rongyot kell mosni.
 • A csempe behelyezése után több napig hagynia kell száradni, majd az ízületek ragasztását elkezdeni

  Most már néhány napig hagyja el a felületet. Ez az idő szükséges az anyag rögzítéséhez. Ezután elkészül a fugázás. Ez a következőkből áll:

  • Távolítsa el az oldat maradványait a varratokból, távolítsa el a műanyag kereszteződést.
  • Ecsetpaszta előkészítése.
  • Ezt gumi spatulával vagy úszóval kell alkalmazni.
  • Szükséges teljesen kitölteni a varratokat és eltávolítani a felesleges keveréket.
  Csempézés

  A járólapú gipszkarton elkészült. Ha szükséges, pár nap elteltével impregnálást vagy tömítőanyagot kell alkalmazni.

  Kevés titok

  Ha a munkát egy kis helyiségben végzik:

  • Csempe választani egy kis méretű, és még jobb mozaik.
  • Előnyben kell részesíteni a világos árnyalatokat.
  • A legjobb kinézet.
  • A rendszer a legegyszerűbb - vízszintes.
  Standard csempe burkolási módszer

  Ha a szoba magas mennyezettel rendelkezik:

  • A fektetés függőlegesen történik.
  • A díszítőelemeket szemmagasságban helyezik el.
  • A vágás nem a tetején történik.

  A legfontosabb, hogy betartsák az egyes szakaszok technológiáját, akkor nem merül fel probléma.

  Vízszigetelés gipszkarton a fürdőszobában, mielőtt csempék

  Gipszkarton - a legnépszerűbb építési és javítási munkák. Minden szobában használják, még a konyhában és a fürdőszobában is. Jelenleg sokféle anyag van ebben az anyagban, többek között magas nedvességállósággal és hőszigeteléssel. De ezeknek az előnyöknek ellenére vízszigetelésre van szükség a gipszkartonhoz, különösen a fürdőszobában. Most az üzletek széles skáláját kínálják a különböző vízszigetelő anyagok.

  A gipszkarton falainak védelme a fürdőszobában

  Ebben a szobában, bár nedvességálló gipszkarton van használva, további védelem nem sérül meg. Mielőtt a keretlapokra telepítené, maszkkal kell kezelni. Nem tartalmaz szerves oldószereket. A szárítás után egy síkban jól tapadó vízszigetelő film jelenik meg. Az összeszerelés után a lapok szélei feltétlenül szilikon tömítőanyaggal vannak bevonva. Lehetőség van PVA vagy gumi vízszigetelés alkalmazására.

  A lapok csatlakozásából származó sarkok földeltek és vízszigetelő szalaggal vannak ragasztva, szélessége 20 cm, felülete vízszigetelő anyagot tartalmaz. Külső sarkokat is feldolgozunk. A legfontosabb az, hogy megvédjük a falat a padló közelében. A bevonó vagy bevonó anyagokat bitumen alapon használják. A padlóra és a falra 15-20 cm magasságig alkalmazzák, a falra és a zuhanyzónál lévő falrészek teljesen feldolgozottak. A szerszámot többször alkalmazzák, így az előző réteg megszárad.

  A gipszkarton lapok hátoldalát a ragasztóanyagok feldolgozzák. Először polimer vagy bitumen kompozíciót alkalmaznak, majd tol, aszfalin vagy tetőszerkezet ragasztva lehet. A behatoló szigetelőeszközt 1-3 mm-es rétegben alkalmazzuk. Az anyagszerkezethez kristályokká válnak - ez megbízható nedvességálló réteget eredményez. A festés az akrilfestékkel nem kevésbé hatékony. Csak a lap hátoldalát dolgozza fel, több réteget okozva. Az elülső oldal csempeinek festése után elfogadhatatlan lesz. A festéknek vízzárónak kell lennie, a bevonatot előzetesen fel kell itatni. A vízszigetelő felületek nagyon hatékonyak, ha a helyiség jól szellőződik.

  A nagyobb vízszigetelés érdekében jó szellőzést kell biztosítania.

  Milyen gipszkarton kell használni

  Mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, sok csoda: van-e megengedett a csempe a gipszkarton? Erről sok vita folyik. Senki nem tud pontos választ adni, és a szakemberek sikeresen végzik el az ilyen munkát. Először meg kell választani az anyagot - vízálló gipszkarton (GKLV), általában zöld. Két réteg speciális kartonból és gipsz alapból áll, amelyekhez víztaszító és gombaellenes vegyületek kerülnek. Ezért az anyag védve van a gomba és a penész megjelenésétől, és megakadályozza a folyadék felszívódását.

  A legmegfelelőbb gipszrost (GVLV) - tartós, nagy megbízhatóságú, erős anyag, megnövelt élettartammal rendelkezik. Alkalmas olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen lemezeket csak egy fém keretre kell szerelni, semmilyen esetben sem használható a fa. A profilok közötti távolság csökken, és 60 cm helyett 40 cm. Ha gipszkarton választja és vásárol, ügyeljen a vastagságra.

  Amikor falra van szerelve

  Figyelem! Ne felejtsük el, hogy a jó minőségű gipszkarton költsége sokkal magasabb.

  Gipszlapok vásárlásakor figyeljen a vastagságra

  Hogyan kell áthatolni a vízszigetelést?

  A behatoló szigetelést szinte mindenhol használják, minden olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom. Amikor a keverék behatol a pórusokba, és reagál az anyag szerkezetével, kristályok keletkeznek, amelyek meggátolják a folyadék behatolását. Az anyag bármilyen felületre alkalmas, megbízhatóan véd a nedvességtől, és növeli a szerkezetek élettartamát. A tégla és a betonhoz képest a behatoló vízszigetelés nem mélyen felszívódik a gipszkartonba. Nagy jelentőséggel bír nemcsak a lap elülső oldalának, hanem a falhoz való csatlakozásainak feldolgozása is, fontos, hogy szigetelést alkalmazzanak az anyag végein.

  1. A munkálatok megkezdése előtt a felületet gondosan előkészítik - szennyeződéstől és portól tisztítva.
  2. A száraz keveréket vízzel hígítjuk az utasításoknak megfelelően. Ezután tegye a falra ecsettel, hengerrel, szórópisztollyal. A csomagoláson általában azt írják, hogy jobb használni. 10 mm-nél kisebb vastagságú rétegeket kell készíteni, ne kenetelje vagy dörzsölje.
  3. Hagyja, hogy minden réteg körülbelül másfél óráig száraz legyen.
  A vízszigetelésréteg alkalmazása előtt tisztítsa meg a felületet

  Milyen előnyei vannak a bevonó anyagoknak a vízszigeteléshez?

  A bevonat szigetelés olyan polimer vegyület, amely védőfóliát képez, és kissé kitölti a gipszkarton anyagát, amely nem igényel nedvességet masztix vagy festék kezelés után. Jobb, ha folyékony textúrájú termékeket választanak. Leggyakrabban, amikor a bázist lefedik, megváltoztatják a színeket, így zöld, kék vagy rózsaszínűek. Nagyon kényelmes, azonnal láthatja, hol festett a felület, és hol nem. Ha az anyagot végső célra használja, válasszon színtelen keveréket. Ezt több rétegben alkalmazzák.

  Az anyag előnyei azonosíthatók:

  • fokozott nedvességállóság;
  • környezetbarát termék;
  • párolgással szembeni ellenállás;
  • szilárdság;
  • hosszú élettartam;
  • nem tartozik a különböző típusú károk hatálya alá;
  • egyszerűség és könnyű alkalmazhatóság, jó tapadási szint;
  • a varratok hiánya, a rendelkezésre álló árindex.

  Ennek eredményeként elmondható, hogy ezek az eszközök megakadályozzák a gomba, penészgombák előfordulását, segítik a helyiség mikroklímájának fenntartását, növelik az emelt szerkezet élettartamát.

  A varratok és varratok kezelése

  Mielőtt a gipszkarton burkolólapokkal szembenézni kezdene, megfelelően le kell fednie az ízületeket és a varratokat a lapok között. El kell készíteni az eszközöket és kiválasztani a megfelelő anyagokat. Győződjön meg róla, hogy alapozóra van szüksége - javítja az anyagok tapadását. Először a felületet alaposan megtisztítják por és szennyeződésektől. A gitt gondosan hígítsa az összes ízületet és varratot. A mázolt varratok fölé erősítjük a szalagot, ráadásul újra feldolgozzuk a gitt. Alaposan kiszáradunk, majd az elkészített varratokon finom szemcsézett csiszolópapírral átmegyünk. Új réteget adtunk rájuk, várjuk, amíg meg nem szárad, és újra felszeleteljük.

  Különös figyelmet fordítsanak a sarkokra, sok nedvességet halmoznak fel.

  A sarkok feldolgozásának elve majdnem megegyezik, ráadásul fém sarok és szögletes spatula szükséges. A sarkot gipsszel kezeljük, rögzítünk rajta egy fém sarkot, és a keverékbe nyomjuk. Tettünk rá egy pipát, lehetőleg több réteget. Nem jó, ha egy fém sarok helyett ugyanazt a serpyanka-t használod. Vágja le a kívánt hosszúságú szalagot, hajtsa félbe, és tegye rá a felületre, majd kendezze a gitt. A belső sarkokat ugyanúgy kezelik. Az összes munka befejezése után a felszín felhordódik, több réteget alkalmazva, miután az előző réteget megszáradtuk, körülbelül egy óra elteltével. Az alapozót hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. Felület feldolgozása után készen áll a bélés.

  Óvatosan és több rétegben kezelje a sarkokat.

  Gipszkarton burkolólap a fürdőszobában: beépítési technológia

  Először rendszert készítenek, és jelzést készítenek, hogy a csempe szépnek nézzen ki, és a lehető legkevesebb hulladékot és törmeléket használják. A vízszintes soroknál a nulla szintet határozzuk meg - mindegyik sarokban pontot adunk. Annak érdekében, hogy minden rendben legyen, használja az épület szintjét. A kapott vonal referencia lesz a vízszintes sorok számára, függőleges vonalakat rajzolunk felülről.

  Most már tudnod kell, hol kezdjünk el. Ehhez mérje meg a fal hosszát, és oszd meg a csempe szélességével. Ha a maradék a csempe szélességének több mint a fele, akkor a munka egy láthatóbb területre kezd. Ha a maradék kevesebb, mint fele, akkor a telepítés a fal közepétől kezdődik. Ezután rajzoljon egy vonalat, ahol az egész csempe alsó sorának helye lesz. Egy fa deszkát rögzítenek rajta - megtartja a cserépet, amíg a ragasztó teljesen megszárad.

  Először meg kell mérni a fal hosszát.

  Ha száraz keveréket használ a csempe ragasztásához, az utasítások szerint hígítjuk. Fontos, hogy a konzisztencia közepes - nem folyékony és nem vastag, különben befolyásolhatja a munka minőségét. A következő lépés egy fogazott simító vésése, kb. 0,5 cm-es réteggel ragasztani a ragasztót, és határozottan nyomja le a cserépet. A ragasztókeverék mind a csempe, mind a falra alkalmazható, így nincsenek üregek. A kis méretű alapanyagokat kézzel lehet megnyomni, és a nagy mérethez egy speciális fúvókához egy fából készült kalapácsra van szükség. A lapok között speciális kereszteket helyeznek el úgy, hogy a rés azonos méretű legyen. A felesleges ragasztót az út mentén távolítják el.

  A ragasztót fogazott simítóval kell felhordani.

  Így öt vízszintes sorból állunk, majd kb. Egy órával le kell állítanunk a munkát a ragasztó megragadásához. Ezután ugyanazokat a sorokat adjuk be, és ismét egy szünetet. Szóval ismételje meg a bélés végéig. A ragasztó kb. Egy napig szárad, de jobb, ha három nappal vár, mielőtt megkezdi a dörzsölést. Ezután távolítsa el a kereszteződést, áthaladjon a varratokról, és csiszolópapírral dörzsölje őket speciális keverékkel. Megvédi a varratokat a szennyeződéstől és a nedvességtől. Fél óra múlva mossa le a habarcs maradványait.

  Annak érdekében, hogy a csempe közötti távolság azonos legyen, használjon különleges kereszteket.

  Ha úgy nézel ki, a gipszkarton vízszigetelése nem olyan nehéz feladat. Ha a legkisebb javítási készséggel rendelkezik, akkor egyedül tudja kezelni, csak gondosan és szorgalmasan kell mindent megtennie.

  Gipszkarton előkészítése a csempe alatt: 3 fő szakasz

  A csempe behelyezése előtt gondosan elő kell készíteni a gipszkarton lapokat

  Nem tudod, hogyan kell előkészíteni a gipszkarton burkoláshoz? Az én tapasztalatom lehetővé teszi számomra, hogy azt mondhatom, hogy minden otthoni mester képes kezelni ezt a feladatot. A részletes fényképes illusztrációkkal kapcsolatos részletes útmutatások segítenek nekem bizonyítani.

  munka előrehaladásáról

  A gipszkarton gipszkarton kartonpapírral van burkolva. A karton nem nagy teljesítményű, és nem ellenáll a kerámia telepítésének. Ezért meg kell erősíteni annak érdekében, hogy bízzanak a végeredményben és a tartósságban a felhasznált felületen.

  E célból a következő három szakasz valósul meg:

  1. Primer GKL (gipszkarton lemezek);
  2. Putty gipsz;
  3. Primercsomagoló réteg.

  1. szakasz: GCR alapozó

  A gipszkartonra alkalmazott alapozó a következő funkciókkal rendelkezik:

  • Csökkenti a nedvesség felszívódását;

  A fagyott talaj olyan polimerréteget képez, amely nem teszi lehetővé a nedvességet, amely a csemperagasztóban található

  • Erősíti a rostokat;
  • Megakadályozza a penészt.

  Talaj a tervezett munka a legjobb akril megvenni. ő:

  Az acél gipszkarton alapozó a csempékhez nem bocsát ki toxikus anyagokat az alkalmazás és a további felhasználás során

  • Gyorsan lefagy;
  • Egyenletesen elosztva a felszínen;
  • Nagyfokú nedvességállósági tulajdonságokkal rendelkezik.

  Mindenesetre a legfontosabb dolog, ne vásároljon egy oldószert tartalmazó alapozó keveréket, mert a gipsz-fedő kartonot korrodálja.

  A GKL alapozó folyamat leírása:

  • szivacsot;
  • Speciális tálca;
  • Kis bolyhos henger;
  • Keskeny ecsettel
  • Az alapozót összegyűjtjük a tálcában;
  • Mi merünk egy hengeret benne;
  • Enyhén nyomja meg a tartály hullámos szárnyán.
  • Egyenletesen alkalmazza az első talajréteg a gipszkarton felületén;
  • A nem hozzáférhető helyeket vékony ecsettel kell kezelni;
  • A második réteget az első megszilárdulása után alkalmazzuk.

  2. szám: gitt GKL

  Szükségem van a gipszkarton alá a csempe alá? A csavarok varrásait és kupakjait minden esetben gitttel le kell zárni, különben:

  • A kerámia rögzítés gyengébb az ízületekben;
  • A csemperagasztóval való érintkezés következtében a csavarok rozsdásodni kezdenek.

  Szilárd gitt-gipszkarton lapokat kell végrehajtani abban az esetben, ha befejezi a kivitelezést, például nagyméretű masszív csempékkel. Ilyen helyzetben jobb, ha biztonságosabbá és megerősítené a kartondobozot egy lényegesebb anyaggal, mint a primer.

  A gipszhez tökéletesen illeszkedjen a következő töltőanyag-keverékhez. A cikkben szereplő árak 2017 tavaszán relevánsak.

  • Név - Weber-Vetonit LR Tészta;
  • A töltőanyag mészkő;
  • A fagyás ideje 360 ​​perc;
  • A minimális rétegvastagság 0,2 mm;
  • Maximális rétegvastagság - 3 mm;
  • Csatlakozás a kezelt felülethez - 0,9 MPa;
  • Súly - 20 kg;
  • Használati hőmérséklet - +5 és +30 Celsius fok között;
  • Gabona mérete - 0,06 mm;
  • Kötőanyag - polimerek;
  • Kohler - fehér;
  • Ár - 711 rubel.
  • Név - Sheetrock SuperFinish;
  • A töltőanyag márvány;
  • A fagyási időszak egy nap;
  • Maximális rétegvastagság - 3 mm;
  • Csatlakozás a kezelt felülethez - 0,9 MPa;
  • Súly 28 kg;
  • Szemcseméret - 0,025 mm;
  • Kötőanyag - polimerek;
  • Kohler - fehér;
  • Az ár 1365 rubel.
  • Név - "Knauf Rotband Pasta Profi";
  • A fagyási időszak egy nap;
  • Maximális rétegvastagság - 2 mm;
  • Használati hőmérséklet - +10 és +30 Celsius fok között;
  • Súly - 18 kg;
  • Szemcseméret - 0,04 mm;
  • A kötő komponens vinil;
  • Kohler - fehér;
  • Ár - 795 rubel.

  Vegyük figyelembe, hogyan kell előkészíteni a gipszkarton alatt a csempe egy vakolat:

  • Grid serpyanka;
  • Fém spatula;
  • Tiszta, száraz tartály;
  • Polírozóknál.
  • A spatulát hegyes szögben kell tartani a gipszkartonhoz;
  • A rétegnek vékonynak és egyenletesnek kell lennie;
  • Minden további mozgást az előzővel párhuzamosan hajtanak végre.
  • Jelölje ki a lámpa szárított réteget, irányítsa fényét a kezelt falra vagy mennyezetre;
  • Jelölje meg azokat a helyeket, amelyek az árnyakat adták;
  • Csiszoljuk őket egy darálóval.

  Mindenképpen ellenőrizze, mielőtt a spatulát megfertõzte volna a pengék vagy szabálytalanságok jelenlétére. Az ilyen hibák károsíthatják a GCR kartondobozt.

  3. fokozat: alapozó cseppentő réteg

  A csempe behelyezése előtt egy másik alapozórétegre van szükség. És itt, a már leírt funkciók mellett egy még többet adnak: a tapadás növekedése. A cserép ragasztó sokkal jobban tapad a polimer réteghez, mint a megkeményedett gitthez. A talaj alkalmazásának folyamata ebben az esetben ugyanaz, mint az előkészítő munka első szakaszában.

  A gittréteg felhordása a ragasztási tulajdonságainak növelése érdekében történik

  következtetés

  Elolvastad, hogyan kell előkészíteni a gipszkarton alatt a csempe. A jelen cikkben szereplő videó további anyagokat tartalmaz, és a megjegyzésekben kérdéseket tehet fel.

  A gondosan előkészített gipszkartonlapokon a csempe könnyen és biztonságosan rögzíthető

  Előkészítése gipszkarton a fürdőszobában csempézés

  Írta: ss141120, május 23, 2016 A munkálatok a gipszkarton

  Kiemelt állások

  Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

  Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

  Hozzon létre egy fiókot

  Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

  Jelentkezzen be

  Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

  Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

  A Google azt ajánlja

  Ajánlások

  Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

  Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

  Gipszkarton mennyezetre szerelése

  andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

  Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

  Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

  Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

  A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

  A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

  Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

  A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

  A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

  Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

  FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

  Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

  Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

  A gipszkarton előkészítése a csempe alatt

  Ma a dekoráció a fürdőszobák és WC-k széles körben használják a csempézett vagy kerámia bevonat. Mindenki tudja, hogy a csempe könnyen elhelyezhető egy lapos felületen, amely könnyen szintezhető a gipszkarton segítségével. De hogyan kell előkészíteni a gipszkarton alatt a csempe, nem mindenki ismeri.

  Falszintező rendszer gipszkartonnal.

  Alapjában véve a gipszkarton falainak a csempe alatt történő előkészítése ugyanúgy történik, mint más felületekre, hacsak nincs némi árnyalat.

  Felmerülhet a kérdés: miért pontosan a gipszkarton? Mivel a falfelületek kiegyenlítésére szolgáló egyéb technológiák nedves és piszkos munkafolyamatokat jelentenek. Ennek elkerülése érdekében sokan ma használnak gipszkarton lapokat ilyen célokra.

  Mivel a munka egyszerűsége és a gipszkarton multifunkcionalitása széles körben elterjedt a fogyasztók körében. Csodálatosan kombinálva sok befejező anyaggal, jól illeszkedik a festéshez, a tapétázáshoz és természetesen ahhoz, hogy felületét kerámiával vagy csempével lefedje. És az építőanyag-piacon szabadon megvásárolható a legtöbb mennyiségben.

  Hogyan használjuk a gipszkarton alatt a csempe?

  A rendszer gipszkarton gitt szalagos serpyanki.

  1. A falak gipszkarton lapokkal történő felerősítéséhez erős keretre van szükség, amelyet mereven rögzíteni kell a falhoz. Szereléséhez ajánlott olyan fémprofilok használata, amelyek élettartama alatt nem fognak zsugorodni, deformálódni és nem duzzadni.
  2. Helyesen válasszon gipszkarton lapokat, nedvességállónak és faldíszítésre tervezve.
  3. Maga a csempe. A gipszkarton falán lévő terhelés csökkentése érdekében a csempe vagy a kerámiáknak a minimális vastagságot kell választaniuk. Mert ragasztva lesz egy papír alapra, amely szinte nem kapcsolódik a vakolathoz.
  4. Meg kell választani a megfelelő ragasztót. A hagyományos cement alapú ragasztókhoz víz szükséges a keverék készítéséhez. Ezért nem javasolt a gipszkarton lap felületén dolgozni. Ilyen esetekben a ragasztókat szintetikus kötőanyagokra használják, különösen a burkolólapok esetében.

  A ragasztókészítmények meglehetősen népszerűek: a cerézit, a polimint, a vetonitoptimát és számos ragasztót a csempékhez. Sima felületen az anyagok fogyasztása gyakorlatilag minimális.

  Hogyan készítsük el megfelelően a gipszkarton felületét?

  A csempék ragasztásának folyamata meglehetősen egyszerű.

  Még egy gyerek is tudja, hogyan lehet lapos felületre rakni: a modern televíziós műsorok többször is bemutatják a legtöbb építési és szerelési munkát a legkisebb részletekkel. Tehát különleges készségekre nincs szükség.

  De annak érdekében, hogy a csempe hosszú ideig tartsa magát, a gipszkarton falán egy sor művet kell készíteni, hogy felkészítse a csempeburkolat matricájára.

  Felületi láncindító

  Alapozó eszközök.

  Annak érdekében, hogy a csemperagasztó kiváló minőségű tapadást biztosítson a gipszkarton papírfelületéhez, speciális alapozóval kell kezelni. Ez egy festékhengerrel vagy egy széles ecsettel történik kétszer. A csomaghoz mellékelt használati utasítások. A csempe vagy kerámia alkalmazása nélkül is elhelyezhető, de ebben az esetben a ragasztó és a felület tapadása sokkal rosszabb lesz.

  A gipszkarton alapozójának kiválasztásakor tudnia kell, hogy összetételének mélyen be kell hatolnia a gipszbe és meg kell erősítenie a felületét. A következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

  • mély permeabilitás;
  • jó tapadás;
  • a porkötőképesség;
  • nem toxikus;
  • gyors száradás;
  • jó hő- és nedvességállóság;
  • penész és különböző gombák elleni védelem.

  Ezek a primer tulajdonságok ugyanabban a kompozícióban különböző verziókban kombinálhatók.

  Jellemzők gittcsuklók

  Ezt a folyamatot úgy kell elvégezni, hogy a falfelület szilárdabbá és tartósabbá váljon.

  Gipszkarton lapok beszerelésekor sok csukló alakulhat ki, ami a szerkezet leggyengébb pontja, és repedéseket okozhat a csempe lefektetése után. Ennek elkerülése érdekében az ízületeket teljesen fel kell tölteni gitttel.

  Ebből a célból a gipszkartonhoz speciális kendők is készülnek, amelyek a szárítás során nem zsugorodnak. És attól függően, hogy a cél, többféle típusú:

  • szintetizáló (indító) gitt, amely maszkolja a gipszkarton hibáit;
  • finomító gitt - tökéletesen sík és sima felületet kap;
  • speciális gitt - az ívek és repedések közötti tömítéshez használható.

  Fektetés a csempe a falon.

  A gitt kiválasztásakor ügyelni kell a gitt összetevőkre is. Gipsz, cement és polimerek alapulhatnak.

  1. A gipsz alapú gitt széles körben használatos, de nem javasolható a magas páratartalmú helyiségekben történő előkészítéshez.
  2. A cementkompozíciók nedvességállóak, de idővel mikrotörések keletkezhetnek.
  3. A polimeralapú töltőanyagok sok szempontból jobbak a cement és a gipszvegyületek számára, de meglehetősen drágák.

  A polimer kompozíciók a szintező rétegként való felhasználásuknál használhatóak a felületi előkészítés és a gipszkarton lapok kiváló minőségű tömítésére, mivel a szárítás során nem zsugorodnak.

  Így amikor kiválasztunk egy tömítést az ízületek tömítésére, a nedvességtartalomtól függően a kompozíciót kell választani, amely gipsz vagy polimer bázisból áll.

  Mi a megerősítő szalag?

  A szomszédos lapok egymáshoz való szorosabb összekapcsolása érdekében az ízületek gittjének speciális erősítőszalagot használnak. A szakértők javasolják a "serpyanka" megerősített szintetikus szalagot, vagy ahogyan az is nevezik, az építési kötést. Csak az ízületek tömítésére és megerősítésére szolgál, valamint a gipszkarton különböző repedéseit.

  1. A gipszkarton lapok közötti szereléskor 3-5 mm-es rést hagy maga után, amelyet a gipsztel feltöltenek a megerősítő serpyanki segítségével.
  2. A szélessége 5 cm, az egyik oldalán ragacsos felület. A varrat feltöltése előtt a szalagot a két lap felületére ragasztják, egészen az egész kötés felett. Ezután egy átlagos spatula gitt segítségével nyomják át. A szalag sejtjein keresztül a gipszvegyület tökéletesen kitölti a varratot.

  A megerősítő háló használata.

  Van még egy módja annak, hogy a varrást a serpyanka segítségével lezárják, bár több időt vesz igénybe, de a kötés egy kicsit erősebb.

  Ehhez a töltőanyagnak először meg kell töltenie a varratot, majd szárításkor kezelnie kell csiszolópapírral a kis áramlások eltávolítása, a por eltávolítása és a ragasztószalag ragasztása érdekében.

  Miután egy kicsit kiszáradt a feltöltött varrás, egy másik, most befejező gittréteget kell alkalmazni, hogy a beágyazott varrat és a gipszkarton lapok közös felületet hozzanak létre.

  Üvegszövet háló alkalmazása

  A közelmúltban gyakran használják a gipszkarton csempeburkolatok készítését üvegszövet hálóval, ami gyakran hozzájárul a gipszkarton burkolólapjának merevítéséhez. Ragasztották az ablakok és ajtónyílások közelében lévő külön területeket, vagy teljesen a fal teljes felületére, hogy csökkentsék a felmelegedő terheléseket, amelyek hőmérséklet-csökkenést okozhatnak.

  Olyan üvegből készül, amelyet alkáli-rezisztens készítménnyel impregnáltak. Vékony üvegszálakból áll egymással átfedve. Jó ellenállás a szakadás és a nyújtás. Ezenkívül az ember számára környezetkímélő, és nagy tűzállósággal rendelkezik.

  Szárítás után kemény lesz, és az egyik a gipszkarton lapokkal, ami nagyon fontos a cserép vagy kerámia számára.

  Gipszkarton előkészítése cserép lefektetéshez

  Posted on August 31, 2017 in Falak, Építőanyagok // 0 Hozzászólások // Írta: admin

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
  (0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

  A GKL joggal vezető szerepet tölt be a befejező anyagok között. Ez egy többfunkciós, sokoldalú, könnyen kezelhető kivitel. Ez jól illeszkedik a dekor többi eleméhez. Aktívan használják a magas páratartalmú helyiségekben. A gipszkarton lefektethető a fürdőszobában. Hogyan írja le a lapban a gipszkarton előkészítését, és a felszín kötelező követelményeit.

  Szükségem van a gitt és a primer gipszkarton előtt a csempe

  Gyakran előfordul, hogy a gipszkarton burkolólapjának homlokzatú kézműveseknek történő cseréje előtt felmerül a kérdés: "Gipszkarton-gipszkart kell-e tenni a csempe alá?" A GCR, mint univerzális gipsz alapanyag, sűrű külső réteggel rendelkezik. A csemperagasztó használata előtt a gipszkarton falát egy alapozóval kell kezelni, hogy megnövelje a lemez ragasztási tulajdonságait, és ragasztja fel az ízületeket megerősített szalaggal és gittal. Ez elegendő lesz a csempe lefektetéséhez.

  A talajnak kiváló minőségűnek és mély akciónak kell lennie, és a felületet jól tisztítani kell a por és törmelék külföldi részecskéitől. A fal kezelést kétszer kell elvégezni.

  Szükségem van a gipszkartonra a csempék behelyezése előtt? Nem, de kívánatos. A gipszkarton felületére alkalmazott gitt lehetővé teszi, hogy sima és tartós alapot hozzon létre a csempe alatt. Ezenkívül a bevonat megváltoztatására szolgáló javítási munkáknál könnyebb lesz eltávolítani a régi bélést. De használjon primert, hogy előkészítse a falat. Alaposan fel kell készíteni az alapot, a végeredmény attól függ.

  Miután eldöntötte a kérdést: "A gipszkarton alá kell-e tenni a gipszkarton alatt?" A gipszkarton felhordása előtt folytathatja a falak előkészítését.

  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/plitka-po-gipsokartonu-600x450.jpg "alt =" gipszkarton előkészítése csempe "width =" 600 "height =" 450 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/plitka-po-gipsokartonu-600x450.jpg 600w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/plitka-po-gipsokartonu-600x450-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/plitka -po-gipsokartonu-600x450-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/plitka-po-gipsokartonu-600x450-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség : 600px) 100vw, 600px "/>

  Anyagok és eszközök

  Hogyan készítsünk gipszkarton alatt a csempe, lesz leírni tovább, és előtte kell gyűjteni egy sor szükséges eszközök és anyagok. A csipkézett munkákhoz és az alapozáshoz szüksége lesz:

  • spatulák, keskenyek és szélesek
  • fogazott simító a cseréphez
  • építési szint
  • cserépvágó
  • gumi sisak
  • távolsági műanyag kereszt, sarkok
  • görgő vagy ecset, hogy a talajt a gipszkartonhoz a csempe alatt alkalmazzák
  • megerősített szalag
  • csiszolópapír
  • tartály a primer alatt, gitt

  Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a szakembereknek: "Mi a gipszkarton vastagsága falak alatt?" A legoptimálisabb lemez vastagsága 12,5 mm.

  Gipszkarton előkészítése a csempe alatt

  Felületi láncindító

  Szükségem van a gipszkartonra, mielőtt csempét hozna? Itt találkozik a szakemberek véleménye. A falhoz tapadó talaj hozzájárul ahhoz, hogy:

  • nedvesség felszívódásának csökkentése
  • szálerősítés
  • megakadályozzák a kórokozó mikroflóra kialakulását a GCR falán.

  A csempe alatt a gipszkartonhoz fagyott alapozó létrehoz egy védő polimer réteget, amely megakadályozza a nedvesség behatolását, ami a csemperagasztóban található.

  Mi a legjobb alapozó gipszkarton alatt? A felületet akril alapozóval kezeljük. Nem toxikus, gyorsan szárad, egyenletesen áll a síkon, és nagy teljesítményt nyújt.

  Az alapozás az alábbiak szerint javasolt:

  1. A falat megfelelően tisztítani kell a portól és a törmeléktől. Ehhez törölni kell az alapot nedves szivaccsal;
  2. A gipszkarton falak készítéséhez csempe esetén a primert egy tartályba, egy tálcába kell önteni, és fel kell meríteni a görgőt, és meg kell kezdeni a falak feldolgozását;
  3. A láncindító egyenletesen oszlatja el. A nehezen elérhető területek feldolgozásához egy vékony ecsetet kell alkalmazni, és egy hengerrel a megoldást a síkra kell helyezni;
  4. Amint a gipszkarton alatti alapozó megreked, a második réteget kell alkalmazni.

  Szükségem van a gipszkartonra, mielőtt a csempe? Természetesen ez a szakasz a falak előkészítése a csempe alatt nagyon fontos, ez függ a megbízhatóságát a befejező bevonat.

  Az előkészítő tevékenységek után megkezdheti a gitt.

  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/gruntovka-gipsokartona.jpg "alt =" gipszkarton előkészítése cseréphez "width = "600" height = "381" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/gruntovka-gipsokartona.jpg 600w, https://remontcap.ru/ wp-content / feltöltések / 2017/08 / gruntovka-gipsokartona-300x191.jpg 300w "sizes =" (max-szélesség: 600px) 100vw, 600px "/>

  Varrások megerősítése

  A nyélsárgák megerősítése szükséges a legtartósabb és szilárd felület elérése érdekében. A gipszkarton szerkezetének legsebezhetőbb helyei a csatlakozó varratok, képesek repedések kialakulását okozni, és az elülső réteg megsemmisítését okozhatják, ezért a csempe előtt meg kell erősíteni a gipszkartonot.

  Ahhoz, hogy előkészítse a falat a gitthez, a varratokat megfelelő kompozíciókkal töltik fel, amelyeket a céljuknak megfelelően választanak ki:

  • a különböző hibák elrejtésére alkalmas kezdeti (kiegyenlítő) összetétel
  • a töltő befejező opciója egy sima alap létrehozásához szükséges
  • Különleges típusú töltőanyagot használnak az ízületek tömítésére a lemezek között.

  Kiválasztása a gitt, hogy töltse ki az ízületek alatt a csempe, figyeljen összetételét. Ez lehet gipsz, cement és polimerek.

  A gipsz alapú vakolat nem ajánlott a magas páratartalmú helyiségekben való használatra. Putty gipszkarton alatt a csempe a fürdőszobában kell tenni egy keverék, vagy egy cement vagy polimer bázis. Ez utóbbi lehetőség a felhasználás sokoldalúsága, magas költség és magas munkaképesség jellemzi.

  Szükség van a lapok közötti kötések megerősítésére speciális szalaggal - serpyanka segítségével. Jobb a szintetikus szalag (építési kötés) használata. Ez a technika jelentősen csökkenti a mikrokrakálás valószínűségét és megerősíti a lapok felhelyezésére szolgáló felületet. Gipszkarton gipszkarton alatt a csempe alatt a lezárás a varratok először alkalmazzák a problémás területre, amely után a szalagot beillesztették, és újra mindent meghúzva a keveréket. A ragasztószalagot a megoldásba óvatosan meg kell erősíteni.

  .gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/steklotkan-600x350.jpg "alt =" gipszlap előkészítése cseréphez "width = "600" height = "350" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/steklotkan-600x350.jpg 600w, https://remontcap.ru/ wp-content / feltöltések / 2017/08 / steklotkan-600x350-300x175.jpg 300w "sizes =" (max-szélesség: 600px) 100vw, 600px "/>

  Gipszkarton gitt

  Megállapítva, hogy gipszkarton alá a gipszkarton alatt folytathatja a falak feldolgozását.

  Először is, a gipsz sarkok műanyag védő sarkokkal. A munkadarabot a sarok mindkét oldalán alkalmazzák, és egy sarkot helyeznek be, a rétegvastagság nem lehet több, mint 2 mm. Amikor a sarok éleire kattintasz, nem kell túlzásba vinnünk, a felesleges mennyiséget eltávolítjuk a spatula keresztirányú mozgásaival.

  Szükség van a falak egyenletes vakolására, miután a felületi réteget szárítószalaggal szárítjuk. A gipszkarton gipszkartonra keresztezze a kereszteket és egy speciális ragasztókompozíciót.

  .gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/shpaklevanie-gipsokartona-600x450.jpg "alt =" gipszkarton előkészítése a csempe alatt " width = "600" height = "450" ​​srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/shpaklevanie-gipsokartona-600x450.jpg 600w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/shpaklevanie-gipsokartona-600x450-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/shpaklevanie-gipsokartona-600x450-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/shpaklevanie-gipsokartona-600x450-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 600px) 100vw, 600px "/>

  Primercsomagoló réteg

  Hogyan kell alapozni gipszkarton alatt a csempe, ez volt fent leírt. Egy jó lehetőség az akril alapozó.

  Javasoljuk, hogy a védő- és erősítőszerkezetet 1-2 alkalommal alkalmazzák, ami megbízható alapot biztosít a további kikészítés során. Szükségem van a gipszkarton feldolgozására, mielőtt a csempe? A válasz egyszerű - "Igen, ha nem akarja újra a javítást."