Legfontosabb > Bútor

Mi fedezze a falakat a lakásban

Ha javításokat végez a lakásban, akkor előbb-utóbb kérdése merül fel a falburkolattal kapcsolatban. Milyen fedezetet választani? Melyik olcsóbb és praktikusabb? És a legfontosabb, hogy megteheti önmagát? Ugyanezt a kérdést vetettem fel, és ma szeretnék megosztani veletek a gondolataimat és az én választást.......

Mi fedezze a falakat a lakásban

Őszintén szólva a lefedettség nem annyira alacsony, mint amilyennek látszik, mindez függ a fizetési képességétől. Ha nem veszi figyelembe a drága és nagyon specifikus lehetőségeket, például bőrkárpit, bambuszburkolat, többszínű üveg stb., Akkor a falaknak öt fő bevonata van. Ezek tapéta, folyékony tapéta, dekoratív vakolat, floc bevonat és falfestés. Most még több.

tapéta

A falak legáltalánosabb megoldása. Sokféle háttérkép létezik, olcsóbb és drága. Itt tudod, hogy akár 300-400 rublira is képesek tartani, vagy 3000 - 5000 rubel tekercset találsz. Ismét mindez az anyagi képességeidtől függ. Ragasztáshoz, hengerhez és speciális műanyag spatulához kell tapétázni.

- ragaszkodhatsz

- nem olyan drága falburkolat

- sok lehetőség és típus létezik

- zárja be a kis repedéseket

- nem igényel különleges felszerelést

- Ha ragasztja a vásznok közötti rossz varratokat, nem néz ki szépet.

- nehéz helyeken (elemek) le kell vágni, ami szintén sérti a vászon integritását

- Ha a megfelelő ragasztót választja, egyszerűen leeshet. És szerint az eladók, akkor könnyen befut egy hamis ragasztó.

- Nagy repedésekkel (amikor a ház összezsugorodik), megszakadhatnak, nehéz megjavítani, újra kell ragaszkodni

Személy szerint nem csináltam a főszobákat háttérképről. Mert mivel a szem drága háttérképre esik, körülbelül 2500-3000 rubel egy tekercs. Ha úgy ítéli meg, hogy a megfelelő, akkor csak három zenekar egy tekercs. Ha 1 méter széles, akkor kiderül, hogy kb. 7 négyzetmétert fedezhet fel. méter a fal, azaz 3000/7 = 428,57 rubel négyzetméter! Plusz ragasztó 25 rubel négyzet. méteres és plusz munka pokleyka (ha bérel szakemberek a városban) 100 rubel apt. mérő. A teljes. 428,57 + 25 + 100 = 553,57 rubel. Nem olcsó, de ez egy nagyon jó minőségű tapéta, ha olcsóbb tapétát választasz, akkor az ár minden bizonnyal többször is esik. Megfelelheti a 300-400 rubelt négyzetméterenként.

Folyékony tapéta

Speciálisan külön fejezetben készült, mert ez a falburkolat semmi köze a hagyományos háttérképhez. Ez egy különleges ömlesztett kompozíció, amelyet csomagolásban árulnak el, vízzel hígítjuk és felhordjuk a falra. A közepes árkategóriában van, mint a hagyományos háttérképek, drága opciók és olcsó is. Az ár 450-2000 rubelre vonatkozik csomagonként, kb. 4 négyzetmétert vesz igénybe, hozzáadhat "szikrákat" a háttérképhez (ömlesztett anyag), ami csomagonként 50 rubel. A falra történő szereléshez speciális spatulára és rácsra van szükség. Vásárolhatók az eladótól is. Ha még soha nem helyezett háttérképet, akkor nehéz lesz alkalmazni őket, túllépésre kerül (4 négyzetméterenként nem tartható egy csomagonként).

- Fedezheti magát

- A falak burkolásakor nincsenek varratok

- Kis és nagy repedések tömítése

- Gyakorlati. Ha repedt vagy szakadt, vágja le a darabot, nedvesítse meg és ragassza vissza.

- Választhat bármilyen színt és stílust, rajzokat is alkalmazhat

- ajánlatos szakembereket felvenni a falakon

- texturált bevonat, valaki talán nem alkalmas a tervezésre

- a bevonat puha, bár könnyedén megjavítható, de nagyon kicsi a károsodás, ha kisgyermek van, érdemes megfontolni

Én is ezt a kompozíciót nem választottam magamnak, egy kisgyerekem van, aki nagyon kíváncsi és elszakítja ezt a háttérképet, és ami még rosszabb! Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem teszem meg őket! Ha megegyezik a négyzetméterenkénti árakkal, kiderül. Jó folyadék tapéta 2000 rubel / csomag + 50 rubel "szikrák" (4 négyzetméter), 2050/4 = 512,5 rubel négyzetméter. A gyártó ajánlja, hogy vegyen egy speciális alapozót falakra, amelyek 1000 rubel 25 négyzetméter. méter (40 rubel - négyzet). Ha lefedjük a falak szakemberekkel történő lefedését, akkor városunkban 300-400 rubel / négyzetméter (természetesen a nagyvárosi térségben sokkal drágább lesz). EREDMÉNY - 512,5 rubel + 40 rubel + 300 rubel = 852,5 rubel. Ismét, ha ön maga alkalmazza a kompozíciót a falakhoz, sokkal olcsóbb lesz az 550 rubelre, amivel találkozhat.

Dekoratív vakolat

Azt kell mondani, hogy ez nem olcsó élmény. A fő gipsz és a gipsz falai díszítő gipszekkel díszítettek, amelyek bármilyen színt és ragyogást, valamint textúrát adhatnak, sok koruk - a régi repedt falat imitálva - sokan texturálták - a kopott ecsetvonásokat. Itt van, hogyan játszódik a fantázia!

Ami az árat illeti. A dekoratív vakolat ára 300-1000 rubel, négyzetméterenként. Ismét ez egy szabadon folyó készítmény, amelyet helyesen kell gyúrni és alkalmazni a falakra.

- Falburkolatok varrás nélkül

- Bezárja a falak tökéletlenségét (kis repedések, kis lyukak, durvaság stb.)

- Választhat bármilyen színt és textúrát is

- ajánlatos szakembereket felvenni a falakon, valószínűleg nem fogod tudni magad csinálni

- nem repedésálló (háztartási zsugorodással).

- kemény bevonat, ha kár szükséges a tiszta, drága javításhoz

Nem választották az Ön lakására. Nagyon drága és nem olyan praktikus, ha egy kisgyermek drága javításokat szenved. Ha eléred a pénzt. Maga a vakolat (nem vesz költséget) kb. 500 rubel négyzetméter, szükségünk van egy lakkra a 200 rubel négyzetméteres befejező bevonathoz, 300-400 rubel négyzet alakú alkalmazáshoz (mi van a városban). EREDMÉNY - 500 + 200 + 400 = 1100 rubel négyzetméterenként. Nagyon drága, ezért elutasította.

Bevonat "FLOCK"

"FLOCK" falburkolatok

Személy szerint én rendeztem ezt a lehetőséget. A lefedettség viszonylag új és sokak számára nem ismert (olvassa el a FLOCK részletes cikkét). Maga a bevonat laza, de a falra történő felhordáshoz speciális ragasztóra van szüksége, miután a laza bevonatot ragasztották, általában egy gyöngyház, fényes stb. Mit vesztegetett engem - az átlagárat, nem mondhatod, hogy olcsó, de nem drága 650 rubel / négyzetméter. Azonban ez a bevonat maga + ragasztó + lakk, és a munka!

- A burkolat könnyedén elrejti a falak tökéletlenségét

- Gyakorlati, nagyon tartós, a gyermek nem szakadhat meg, szakadhat

- Sokféle virág, flitter, stb.

- A textúra, a falon jól néz ki.

- Lehetőség van nemcsak a falak, hanem az akkumulátorok fedésére is. Néhány fedél és ablakok

- Maga nem fekteti a falra, speciális felszerelésre van szüksége

- Ha sérült (nehéz megtenni), akkor nem fogja megjavítani

A bevonat érdemes, gazdag és gyönyörű. Nincs varrás, tartós. Ezért választotta.

Festés falak

A legtöbb költségvetéses falburkolat. A jól bevont és vakolt falak matt falfestékkel festhetők. Nem kerül sokba, így sok iroda van így. Egy vödör festék - 4 liter + szín (ha meg kell változtatni a színt), elég körülbelül 15 négyzetméter. Egy vödör festék 200-400 rubel + színes 100 rubel.

- Magadra alkalmazhatod

- Sok szín létezik, köszönhetően Kohlernek

- Nem zárja le a falak tökéletlenségét

- Nem praktikus, ha a falak megtörnek, amikor a ház összezsugorodik, akkor ez a bevonat nem "tartja" a falakat. Továbbá, ha a gyermek felveszi és húz, már nem tiszta, akkor át kell festeni.

- Nem texturált, nem adhat hangerőt

Ítéletet. Nekem úgy tűnik, hogy egy lakást használhatsz, de nem lesz olyan szép, egyszerűen azt mondanám, de van egy nagy plusz, ez az ár. Egy négyzetméter kb. 500/15 = 33,33 rubel. Nos, nagyon olcsó!

Wow, ez a cikk kiderült, bevonatok, azt hiszem, hasznos azok számára, akik határozzák meg.

Mint befejezni a falakat, kivéve a háttérképet: 10 kreatív ötlet a belső

A szerzőtől: Üdvözlöm, kedves olvasó. A honlapunkon rendszeresen megjelennek cikkek, amelyek befolyásolják a munka gyakorlati részét. De ma igazságosan úgy döntöttünk, hogy kivételt készítünk, és arról beszélünk, hogyan lehet díszíteni a falakat, kivéve a háttérképet a hálószobában, a csarnokban, a folyosón, a konyhában vagy egy másik szobában.

A téma valóban érdekes és érdemes részletes megfontolásra. Végtére is, gyakran vannak olyan helyzetek, amikor valamilyen okból a háttérkép egyszerűen nem akarja használni a belső térben. Ennek oka lehet elég sok:

 • Először is a design eredetiségének kérdése. Néha úgy tűnik, hogy a háttérkép - ez valahogy banális, ezért van vágy, hogy valami eredeti legyen a belső térbe. Általában valami "edakogo" -t akarok;
 • másodszor, a funkcionalitás kérdése. Néhány helyen, például a konyhában, a tapéta egyszerűen nem megfelelő döntés. Különösen a munkaterületen, amelyet általában falburkolatokkal díszítenek;
 • harmadszor az esztétika kérdése. Lehet, hogy a belső tér stílusa a terem háttérképében nagyon, nagyon helytelen. Például úgy döntött, hogy a Loft stílust választja a szoba díszítésére. Ebben a stílusban a háttérkép, ahogy azt mondják, "sem a faluba, sem a városba".

És így tovább. Tehát ma már csak a különböző belső stílusokról beszélünk, arról, hogy a háttérkép valóban irreleváns, és milyen anyagot választhat a falak díszítéséhez, kivéve a háttérképet. Általánosságban, miután elolvasta a cikket, akkor valószínűleg eldönti, hogy melyik befejező anyag közül választhat a belső téred számára.

A javítási és építési portálon szokásos módon, az anyagot következetes és strukturált módon vizsgáljuk meg.

Festés falak

Ha nem akarsz tapéta ragasztani a falakat - akkor miért nem festeni? Ez a megoldás nem költséges vagy nehéz megvalósítani. Ahhoz, hogy megfelelően festse a falakat a folyosón, a konyhában vagy a szobában - nem kell kísérteni a festék kézművességét.

De mindazonáltal figyelembe kell venni bizonyos árnyalatokat.

Először is tudnia kell, melyik festéket választja a falakhoz. Egyedül ajánlok egy vízalapú kompozíciót (a jól ismert "vízemulzió"). Miért olyan jó? Ez a festék nem éles szagú, és ártalmatlan az egészségre. Ezért mindenkinél képes dolgozni, még azoknál is, akiknek a teste allergiás reakciókra hajlamos.

Ezenkívül a festék tökéletesen érintkezik szinte bármilyen felületen. A "vízbázisú" falakkal szemben levő fal ellenáll a nedvességnek, ezért tisztításkor és mosáskor nedves ruhával megtisztítható: semmi rossz nem lesz vele.

Másodszor - a felületet gondosan elő kell készíteni a festés előtt. A falakat meg kell tisztítani régi, festett festék, régi tapéta, vakolat, amely hamarosan összeomlik, és így tovább. Ezután a felületen antifungális szert (antiszeptikus) kell alkalmazni. Ez különösen igaz azoknak a helyiségeknek, ahol fennáll a fokozott páratartalom veszélye. Ezután - alkalmazzon egy réteget a behatoló alapozóra. A munkaterület és a befejező anyagok jobb tapadása szükséges. Ezután - tegyen egy réteget a gittből (talán be kell vakolnia a jelzőfénybe), és alkalmazzon befejező vakolatot. A szárítás után elkezdheti festeni a falakat.

Ha úgy dönt, hogy a falakat festette vízalapú festékkel, akkor hasznos lehet megismerkedni a bemutatott videóanyaggal a falak előkészítéséhez festés vagy tapétázás céljából.

Harmadszor: - a javítási és építési portálunkon külön cikk található arról, hogyan kell festeni a mennyezetet vízalapú festékkel. Ne tévesszen azzal, hogy a cikket a mennyezetről írják. Az a tény, hogy a falak és mennyezetek festésének technológiája alapvetően nem különbözik egymástól, és ha úgy döntesz, hogy festeni akarsz, akkor biztosan el kell olvasnod ezt az információt.

Összefoglalva elmondható, hogy a falfestmények egy lakás, otthon vagy iroda univerzális megoldása. Többek között a festék is jó, mert lehet választani bármilyen színes megoldást, amely illeszkedik a belsejébe. Természetesen a jó művészi ízlés szabályait nem törölték, de senki sem választja meg Önt.

Dekoratív vakolat

Egy másik jó alternatíva a tapéta szolgálhat dekoratív gipsz falak. Most felsoroljuk néhány okból, hogy miért teheti ezt a döntő anyagot.

 • tartósság. Valószínűleg a falra tapadó vakolat hosszabb ideig tart, mint a tapéta, ami 10-15 évente változik;
 • sokoldalúságát. Az anyag alkalmas a nappaliban, hálószobában, folyosón vagy akár a konyhában való használatra. Ezenkívül a legtöbb belsőépítészeti vakolat stílusa kiváló megoldás lehet: a klasszikustól a minimalizmusig és a hi-techig.
 • eredeti megjelenés. A falra nyomtatott minta egyedülálló lesz, mivel pontosan nem lehet másolni. Valójában ez az anyag erre készült;
 • alkalmazhatósága A dekoratív falburkolattal való munka nem igényel szakmai készségeket. A munka meglehetősen reális, hogy saját és saját kezűleg csináljon;
 • ekogolichnost. Az anyag környezetbarát és biztonságos az emberek és háziállatok egészségére.

A dekoratív falburkolatok a töltőanyag típusában különböznek egymástól:

 • lenyűgöző. A legkedvezőbb árú vakolatok rendelkezésre állnak. A kőzetek, a fűrészpor, vagy akár a csillám töltőanyagként működhet;
 • strukturális. Alapvetően nem különbözik az első opciótól, de tele van kvarc részecskékkel. A felület nem lesz olyan strukturálisan kifejeződve, mint a texturált vakolat használata esetén, de például a töltőanyag nagyobb elemeit használhatja, amelyek lehetővé teszik a mozaik falfelületen kialakított hatás elérését;
 • Venetian vakolat. Tele van márványrészecskékkel, hogy vizuálisan egyenletes, sima, egyenletes fényes felületet kapjunk. A megjelenésnél egy ilyen fal úgy fog kinézni, mintha teljesen márványból készült volna.

Dekoratív vászon

Merem azt sugallni, hogy ez a módszer a falak befejezésére a késő középkori vagy reneszánsz (reneszánsz) korszakra nyúlik vissza. A házak és paloták már igen nagy választékot kínáltak faldíszítésre. Mit mondjunk korunkról?

A befejező anyagok modern piaca óriási választékot kínál a különböző díszítményekhez. Ha az a szándékod, hogy az európai reneszánsz stílusát újraépítsd, akkor a különböző jól megkülönböztetett mintákkal rendelkező szövetek megfelelnek neked. Ha úgy véli, hogy egy korszerűbb tervezési stílushoz tartozol, akkor egy olyan textíliát, amelyre a minták nem lesznek olyan vizuálisan kifejezve, megfelelnek neked.

Remek megoldás lenne a befejezéshez, ugye? Valójában hátrányai is vannak. Ne felejtsük el, hogy a por felhalmozódik a falakon, és ez a szövet nagyon jól felszívódik. Nem lesz lehetséges nedves ruhával eltávolítani, például vízalapú vegyszerrel festett falról. Valószínűleg a falakat rendszeresen porszívózni kell, ami nem túl kényelmes. És ne mondd, hogy ez a módszer költségvetési megoldás. Amint értjük, nem is célszerű ezt felhívni.

Dekoratív kő

Az egyik leggyakoribb és praktikus megoldás. Ez az anyag erős, tartós, esztétikailag vonzó és egészséges. Természetesen nem ez a legjobb megoldás a szoba falainak teljes felületének ilyen módon történő csökkentése (hacsak természetesen ez nem jelenti a művészi elképzelést).

Tegyük fel, hogy ha egy szobát kívánsz létrehozni, akkor helyes lesz kőzetelni a külön zónákat egy szobában, vagy létrehozni egyfajta "szigetet" a kőből. Itt a legfontosabb dolog az arányosság érzése, mert ha túlságosan kövérek, akkor a befejező anyag vizuálisan nehezebbé teszi a nappali belsejét. De ha egy kávézóban, bárban vagy étteremben szeretnél megoldást találni a belsőépítészetre, vegye tudomásul a díszkő bőségét.

Öntött

Itt nem műanyag bélésről van szó, hanem természetes fából készült. Ennek a befejező anyagnak az előnyeiből az alábbiakat emelném ki:

 • környezetbarát. A fa nem csak környezetbarát anyag. Segít létrehozni egy speciális mikroklímát a szobában, úgymond "a hangulatát". Tehát ebből a szempontból a bélés alkalmas bármelyik szoba falának befejezésére;
 • hihetetlenül vonzó, eredeti megjelenésű. A fa szerkezete és árnyéka a választott fa típusától függően változik;
 • az anyag szilárdsága / tartóssága / működőképessége;
 • könnyű telepítési munka. Természetesen a fából készült falburkolatok telepítését nem lehet kellemes pihenést jelenteni, de ennek ellenére ez a fajta tevékenység kissé szebb és könnyebb, mint például a vakolat a falon vagy a díszkő felszerelése;
 • további hangszigetelés;
 • további hőszigetelés.

Az anyag minden előnyével kapcsolatban tartsa szem előtt, hogy a fa nedvességnek és hőmérsékletnek van kitéve. Ez egyébként különösen fontos, ha a fürdő vagy a szauna befejeződik. De most a lakóhelyről beszélünk. Ha fennáll a veszélye a magas páratartalomnak (és anélkül is, a megelőzéshez), akkor a fát megfelelő módon kell kezelni. A fertőtlenítőszer megvédi a gombafejlődésektől, amelyeket nem szabad elhanyagolni.

Forgalmi dugó

Igen, valójában a parafa bevonatot széles körben használják lakó- (és nem lakó) szobák falainak díszítésére. Ezzel elég ideig és nagyon sikeresen használják. A bevonat természetes, azaz. - környezetbarát, esztétikailag vonzó és tartós. Természetesen ez a tervezési lehetőség nem mindenkinek szól, és nem minden beltér számára.

De a cikk célja nem az, hogy meggyőzze Önt, hogy bármilyen konkrét anyagot használjon, hanem, hogy elmondja neked mindegyikük előnyeit és hátrányait. Tehát, ha egyszerre könnyű (mind a súly, mind a telepítés tekintetében) olyan anyagot keres, amely sok éven át szolgálna - biztonságosan használhat egy parafát - nem fogsz megbánni. Talán az anyag hiánya a viszonylag magas ár, de nagyon indokolt.

csempe

Nem titok, hogy a falak csempék. Ez a megoldás általában a fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában történik. Ez logikus. A csempe nagyon praktikus felületkezelő anyag a magas páratartalmú helyiségekben és azoknál, ahol gyakori nedves tisztításra van szükség.

A modern építőanyagok piac nem korlátozza bennünket a csempe kiválasztásában. Ha szeretné, bármilyen alakot, textúrát és színt kiválaszthat, válasszon egy képet bármilyen belső stílustól - a barokktól a modernig.

Tehát, ha tervei közé tartozik a fürdőszoba vagy a konyha javítása, akkor egyszerűen nem talál egy jobb befejező anyagot. Ráadásul a fürdőszobában (és a konyhában is) ragasztott tapéta nem a leginkább praktikus és célszerű megoldás. Valószínűleg a tapéta nagyon gyorsan használhatatlanná válik, és a cserép sok éven át szolgál.

Laminált padló

Milyen eretnekség? - csoda. Valójában ez nem eretnekség. Igen, a döntés meglehetősen nem szabványos, de bizonyos körülmények között nagyon helyénvaló. Senki sem mondja, hogy az egész szobát lamináltan kell befejezni, de egy külön falat - miért és... igen.

Természetesen ezekhez a célokhoz a legkevésbé kopásálló padlóburkolatot választhatunk (amelyet sikeresen áthelyeztünk a falra). A legfontosabb dolog a laminált lapok megjelenése, amelyek harmonikusan illeszkednek a szobájába. Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi ezt a tervezési lehetőséget, akkor lehet 100% -osan biztos a tartósság a bevonat!

A faldíszítéshez használt anyag, amely a többiekkel együtt nagyon elterjedt. Nem olyan széles, mint például háttérkép, festés vagy dekoratív vakolat, de még mindig.

Az MDF panelek sokféle anyagot képesek utánozni, így szinte minden belső térre újra fel lehet használni. És még egyszer, nem feltétlenül szükséges az MDF-szoba összes falát lefedni. Elég, ha csak egy falat szeretnél befejezni a szobában, hogy megkapja a kívánt hatást.

A befejezés hiánya

Igen, ez a lehetőség is ott van, és nem szabad diszkontálni. De ez nem arról szól, hogy feladja a befejező anyagokat a költségvetési megtakarításokból. Itt minden művészeti tervet meg kell valósítani, akkor a befejezetlen építőanyagok megfelelőnek és szervesnek tűnnek.

Itt különleges belső stílusokról beszélünk, például olyan stílusról, mint Loft. Ez a stílus a XX. Század közepén jött létre az USA-ban, és most biztonságosan eljutott hozzánk. A padlás fő gondolata az, hogy újból felépítse a belső térséget, ami hasonló lenne egy régi gyár vagy más ipari helyiség belsejébe, stúdióba, kiállítóterembe, művészeti műhelybe stb. A Loft különösen népszerű a kreatív értelmiség képviselői körében.

Ismét az ötlet nem teljesen lemondani a befejező anyagokról. De egyes helyeken hagyhat egy befejezetlen téglafalat vagy OSB lapot. Gyakran olyan közintézmények, mint a bárok, kiállítási csarnokok, üzletek stb. Hasonló stílusban vannak díszítve. De a konyha vagy az iroda tervezéséhez ez a stílus is nagyszerű. Ne féljen kísérletezni, de ne tégy túlzásba.

következtetés

Nagyon remélem, hogy átfogó ötleted van arra, hogy befejezzük az olyan anyagok elkészítését, amelyek alternatívak a szokásos tapéta számára. Kreatív siker az otthon belső kialakításában és kreatív ötleteiben, amelyeket életre kelt.

És mindenképpen jöjjön el hozzánk - a javítási és építési portálon még mindig van egy csomó értékes információ, amely hasznos lehet számodra. Ismét találkozunk!

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait

Hogyan lehet megoldani a problémát: befejező falak a lakásban - 5 ötleteket a nyugalmat

Gyönyörű kivitel - sikeres javítás!

A falak modern díszítése a javítás egyik legfontosabb szakasza. A jól megválasztott dekoráció nemcsak az álmaid belsejét valósítja meg, hanem pénzt és időt takarít meg.

És úgy, hogy a befejezési folyamat során nem csak az "ó, de nem látszik" érzésére támaszkodik, azt javaslom, hogy ismerkedjen meg a legnépszerűbb és bizonyított anyagokkal az előnyeikkel és hátrányaikkal.

Nem tudom, mi a berendezés a falak a lakásban? A választás elég széles!

Mit válasszon

A javítás folyamán sokan szembesülhetnek a megfelelő lehetőségek megválasztásával. Nem meglepő, hogy az anyagokat ma már a tömegek képviselik, mindegyiknek megvannak a saját előnyei, a megvásárlás nem egyértelmű. Remélem, hogy a cikkem nagymértékben megkönnyíti a feladatot, és nem fogja megbánni az elköltött pénzt.

Az új anyagok nagyobb felelősséget jelentenek a befejeződések kiválasztásában

Ötlet 1. Háttérkép

Háttérkép - népszerű befejezése évek óta.

Sok évig a tapéta még mindig nem akarja megadni a tenyerét a legnépszerűbb befejező anyag versenyében. A termékcsalád több mint lenyűgöző: itt viszonylag olcsó papír, drágább és rezisztens vinil és akár 3D hatású háttérképek találhatók.

A látványos háttérképek képesek a belső tér minőségét átalakítani.

Vásárlásakor figyelembe kell vennie, hogy melyik helyiségben kívánják használni:

 1. Tehát minél jobban díszítik a konyhát? Természetesen vinil mosható tapéta, amely nem fél a zsír cseppektől és a koromtól.

Aranyos konyhai tervezés és faldíszítés

 1. Az óvodában könnyű papírra vagy vinil tapéta maradhat. A másodikak azért jóak, mert eltávolíthatja őket a gyermeke minden művészi "remekműve". Az első lehetőség megvesztegetése annak olcsóságával és képességével egy bizonyos idő után, mivel szennyezett, egyszerűen cserélje őket másokkal.

Elmosódott olcsó háttérkép nem annyira sajnálom, ugye?

 1. Ha még mindig úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba háttérkép (mint nekem ez nem a legjobb megoldás), akkor jobb, ha vesz egy vízálló anyagot. Ellenkező esetben ne lepődj meg a gomba megjelenésének a vízcseppek fő akkumulációjának helyén.

Klasszikus fürdőszoba belső tapéta

 1. A nappali terület nem elég. A belső tértől függően megállíthatja a választást a nem szőtt, folyékony, szövetes, fotó és 3D háttérképeken.

A ma bemutatott széles színválaszték minden ügyfél számára megfelel.

A háttérképek fő előnye, hogy minden szobához jó.

ragasztás

Amikor a lakások falainak befejeződésének lehetőségeit felülvizsgálták, és a választás a tapéta alá esett, itt az idő, hogy megértsük, hogyan ragasszuk be őket. Ezt a következő rendszer szerint kell elvégezni:

A tapétázás folyamatának szigorúan egy adott forgatókönyv szerint kell történnie.

 1. Távolítsa el a régi tapétát, és tisztítsa meg a falakat a ragasztótól, amelyen tartott.
 2. Használjon spatulát vagy speciális kefét, hogy eltávolítsa az összes korábbi gipsz-, fehérítő- vagy festékréteget.

Távolítsa el a régi felületet

 1. Finoman simítsa a felületet egy gitttel, hogy tökéletes (vagyis) sima legyen, alapozva.

A felszíni feltöltés a legfontosabb lépés, amelyet nem szabad kihagyni!

 1. A primer végső száradása után megkezdheti a ragasztási folyamatot.
 2. Ha háttérképet vásárolt mintát, akkor ugyanolyan méretű csíkokra kell vágni, mindkét oldalon 2-2,5 cm-es rést hagyva. Ha a bevonatot felveszik a képre, akkor a tapétát a minta szerint kell kombinálni. Ebben az esetben az anyagok fogyasztása több lesz.

Ragassza fel a ragasztót a vászonra

 1. Ezután a tapétát ragasztóval kell felkenni és a falra kell helyezni.

Háttérképet egy képen kell gondosan össze

 1. Amikor az anyagot a falhoz rögzítik, megfelelően felülről lefelé kell simítani, és el kell távolítani a légbuborékokat.

A háttérképek mindig megfelelőnek és szervesnek tűnnek.

Itt van egy olyan kis utasítás, amely hasznos lehet a javítási folyamatban.

Ötlet 2. Festés

Bármilyen fényes árnyékot, amit festéssel lehet megvalósítani

Korábban a festék leggyakrabban a ház külső burkolatára használták, de idővel a lakásba költözött. Meg tudom tulajdonítani a fő előnyeit:

A festékkel nincsenek korlátozások az árnyalatokban vagy kombinációkban

 • hatalmas színválaszték;
 • különböző textúrák;
 • az a képesség, hogy díszítse a falak bármely minta segítségével speciális alakú görgők és speciális eszközök.

A festékekkel létre lehet hozni az álom belsejét

A legnépszerűbb lehetőségek a következő festékfajták:

Mindegyiket részletesebben elemzem.

A "bzik" színezete akár a szokásos festéket is megtestesíti

 1. Olaj és zománcfestékek, amelyek alkid. Ez a finom anyag kiváló mind külső, mind belső dekorációhoz. További előnyei közé tartozik az ultraibolya és a nedvesség ellenállása.

Olajkompozíció beltéri és kültéri használatra

A mínuszok közül rámutathatok a tehetetlenségre a savas és nem túl vonzó tűzbiztonsági mutatóval szemben.

 1. Ragasztófesték, vagy inkább annak összetétele, sokkal inkább a szervezet számára a falak díszítésében. Ezenkívül tökéletesen lélegző, ami fontos a gyermekek számára és a hálószobákban.

A készítmény bármilyen árnyékot adhat

 1. A vízbázisú festékek vízben könnyen oldhatók, így könnyedén használhatják őket a saját kezével. Tökéletesen egyenletes rétegre illeszkednek, és kitűnő megjelenésűek a matt felületeken.

A beltéri felületek festésére szolgáló fotó-víz alapú kompozícióban.

Itt csak megjegyezzük, hogy a falakon, amelyeket előzőleg lakk vagy ragasztó festéknek tettek ki, a vízemulzió nem fog tartani.

A festékkel, a harmónia és a kényelem könnyedén megvalósítható!

Alkalmazási jellemzők

A falak festése a következő:

 1. Először is az ízületek csatlakozását a padlóhoz és a mennyezethez maszkoló szalaggal végzik, hogy megóvják őket a szennyeződéstől.

Még színes csíkokat is festhet.

És itt egy másik érdekes lehetőség a falak festésére

 1. Ezt követi az előző bevonat maradványainak tisztítási folyamata, lezárja a repedéseket és a falat primerrel borítja.
 2. Szükség esetén bizonyos helyeken csiszolópapírral kell a helyszín szintjének megméréséhez.

Minőségi eredmény esetén a felületnek teljesen síknak kell lennie.

 1. Ezután hígítsuk fel a festéket a kívánt konzisztenciára és folytassuk közvetlenül az alkalmazást.

Az ecset bármely irányba mozgatható: felülről lefelé, balról jobbra vagy keresztben. A legfontosabb dolog az, hogy ne kombináljuk ezeket a módszereket egymással.

A henger iránya nem számít - a lényeg az, hogy ugyanolyan típusúnak kell lennie.

Ötlet 3. Gipsz

Sok esetben a vakolás a nagyobb javítások előtt társulhat a fal előszintezéséhez. De most a díszítő vakolat a "modern lakberendezés faldíszítéséhez" nevezett lista tetejébe torkollik, és egyre több keresletet kezd.

A gyönyörű utánzás megéri az erőfeszítést.

A vakolat megjelenésétől és jellemzőitől függően:

Különböző típusú vakolat lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a belső térrel

Mi a jó dekoratív vakolat? Legalábbis ez lehetővé teszi, hogy a falakon szép anyagokat szimuláljunk. Még egy pár egyszerű stroke a spatulával előnyösen frissítheti a szoba belsejét.

A díszítésnek legalább több előnye van:

 1. Az a képesség, hogy létrehoz egy utánzata egy drágább anyag (gránit, texturált tapéta, fém).

A vakolat lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen felületet szimuláljon.

 1. A textúrák és színek széles választéka.

A gipsz nem bünteti a választék hiányát

 1. A bevonat nedves tisztításának lehetősége az alkalmazás után.
 2. Az a képesség, hogy elrejtsen mindenféle szabálytalanságot és hibát a falakon.
 3. Nem kell a falakat tökéletesen illeszteni a díszítés előtt.

A szokásos táska segítségével érdekes megkönnyebbülés érhető el.

 1. Hosszú élettartam. A megfelelő kezeléssel a vakolat 35-60 évig tarthat (lenyűgöző számok, nem?)

És ez szinte remekmű: vakolat vakolat összeesküvés

 1. Ezek a befejező módszerek tökéletesen illeszkednek majdnem minden belső térbe.

De, mint tudod, egy mézben lévő hordóban a kenőcsben nem lehet repülni. A vakolat minden előnye ellenére hátrányai vannak. Közülük kiemelkedik:

 • A vakolat ára gyakran meghaladja a takaró átlagos költségét legalább másfélszeresére.
 • Az anyag helytelen alkalmazása jelentősen csökkenti az életét. Ezért bizonyos készségek és tapasztalatok hiányában érdemes fizetni a szakemberek munkájáért.
 • A vakolat nem annyira könnyű eltávolítani, ha szükséges.

Lenyűgöző lehetőségek gipsz segítségével érhetők el.

Ötlet 4. Műanyag panelek

A dekoratív fali díszítés igazi kísérleti alapja mindenfajta színes és textúrájú kísérletnek. Akkor miért ne gondoljon a bélés meglehetősen szokatlan, de nem kevésbé fényes változatára? Számomra dekoratív műanyag paneleket is tartalmazhatok, amelyek minden évben egyre gyakrabban jelentek meg a modern belső terekben.

A műanyag panelek a belső tér szerves részét is képezhetik.

 • A panelek telepítésekor lehetőség van a falak szigetelésére, amelyek mindenképpen relevánsak a hidegszezonban.
 • Műanyag panelek jelenlétével többé nem kell gondolkodnod, hogyan kell a fürdőszobában sarkokat vágni, mert az anyag nedvességálló, és megakadályozza a gomba megjelenését.
 • Az értékesítés során különféle paraméterek, textúrák és megjelenésű panelek találhatók.

A falpanelek különleges finomítást kölcsönöznek a belső térnek.

 • Ez a kivitel nagyon könnyű telepíteni, és nem igényel speciális készségeket.
 • A panelek felszerelése nem igényel a falak előzetes eltávolítását és kiegyenlítését.
 • Az anyag jó hangszigetelést biztosít a panel és a fal közötti kis távolság miatt.

A panelekkel lehet melegíteni a szobát

 • A panelek költsége a legszükségesebb költségvetéshez is megfelelő.
 • A műanyag panelek nagyon hasonlítanak a hagyományos rétegelt lemezekhez. Továbbá, lapos fal jelenlétében egyszerűen csak hagyományos folyékony köröm segítségével rögzíthetők.

Az ilyen lefedettség fő hátrányai között három fontos tényező:

 1. A panelek nem természetes anyagokból készültek, ezért kis dózisokban mérgező anyagokat bocsátanak ki.
 2. Ezt a bevonatot nehezen lehet tartósnak tulajdonítani, mivel mechanikai hatással viszonylag kevéssé tolerálható.

A 3D panelek lenyűgözőek, nem?

 1. Az eredeti megoldások szerelmeseinek különleges 3D paneleket hoztak létre. A jellemzők szerint hasonlóak a hétköznapiakhoz, de szokatlan konvex alakjuk miatt háttal nyernek.

Ha megnézed ezt a belső teret, befagyasz, meg akarom érni a felületet!

A 3D panelek vizuális vonzere ellenére nem javasolnám, hogy velük együtt feltárják a szoba összes falát. De ahhoz, hogy az egyikük hangsúlyozza, nagyon ésszerű döntés.

A 3D-bevonat finomabbá teszi a rendszeres díszítést

Ötlet 5. Gipszkarton

A befejező anyagok burkolata egyenetlen falak valóban nem büszkélkedhet széles. Nem minden bevonat tökéletesen illeszkedik egy "rézsútos" talpon. Ez csak az árnyalat nem vonatkozik a gipszkartonra.

Gipszkarton lehetővé teszi, hogy ne csak díszítse, hanem változtatni a helyet

A megkülönböztető jegyei közé tartoznak:

 • A falak bármelyik állapotában tökéletesen sima felületet kap. Még akkor is, ha úgy döntesz, hogy megváltoztatja a belső teret, legalább 4 sima felületet kap.
 • A gipszkarton tovább melegíti a szobát, miközben a szigetelés vastagsága kizárólag a képességek és vágyak függvénye. Ugyanezen séma szerint vízszigetelést is alkalmazhat, ezzel megoldva a hangszigetelés problémáit.

A gipszkarton szerelése nagyon egyszerű és egyszerű.

 • A lapok telepítése nem annyira bonyolult, és függetlenül is elvégezhető.

A gipszkarton bizonyos előnyökkel rendelkezik, amelyeket nehéz figyelmen kívül hagyni.

Elfogadom, az előnyök nagyon súlyosak. De nem csak felmagasztalni, itt az ideje, hogy kézzelfogható hiányosságokra térjenek át:

 • Egy ilyen kialakítás nem lenne helyénvaló a magas páratartalmú helyiségben.
 • Ha a gipszkarton lapokat viszonylag messze a falról telepíti, nem lesz képes nehéz tárgyakat elhelyezni rájuk.

Gipszkarton - sokoldalú anyag a befejezéshez

Alternatív megoldások

A fentiek közül nem minden lehetséges megoldást írtam le. A lista csak a legnépszerűbb és legnépszerűbb. De a cikkem hiányos lenne, anélkül, hogy megemlíteném, bár nem annyira gyakori, de nem kevésbé látványos módja a falak díszítésére.

Kerámia szégyen

A cserép nem csak fürdőszobákban és konyhákban kezdõdött.

Én (azt hiszem, sokan közületek), egészen a közelmúltig, olyan anyagot tekintett a csempe, amelynek tele van a fürdőszobában és a konyhában. A legutóbbi divatirányzatok az ellenkezőjét mutatják. A megfelelő kezeléssel ellátott cserép sikeresen alkalmazható a belső folyosón, vagy mi a pokol nem viccel - a nappaliban.

Íme egy példa a mozaiklapok sikeres használatára a belső térben.

Miért érdemes legalább gondolni a csempék használatáról a konyhán kívül? Számos oka van:

 • Az anyag nagyon tartós és könnyen tisztítható.
 • A cserépet meglehetősen jó hangszigetelés jellemzi, ami a vékony Hruščov falakkal megegyezik.
 • Ez az anyag tűzálló, így a tűzbiztonság szempontjából szinte nem egyenlõ.
 • A színek széles választéka lehetővé teszi a díszítés díszítését.

A csempe díszítheti a belső nem csak a fürdők és a konyhák

A pluszokkal minden világos, vannak-e hátrányai ennek a lefedettségnek? De a hátrányok, sajnos, vannak. Közülük:

 • teljes hiánya a minőségi csempék készítésének képessége a szakemberek nélkül;
 • A kerámiákat aligha nevezhetjük az egyik legköltséghatékonyabb megoldásnak, de nehéz tagadni, hogy a minőségi csempe luxusnak tűnik és teljesen megérdemli jelentős árát.

Lehetséges-e azt hinni, hogy ilyen belső teret szokványos csempék készítenek?

By the way, itt van néhány hasznos információ, amelyek hasznosak lehetnek a javítási folyamat során. A kerámia burkolólapok öt típusra oszthatók, annak alkalmazási körétől függően:

 1. Cserép kizárólag faldíszítéshez.
 2. Padlóburkoló anyag (kivéve a kültéri cipőkön való sétálást).

Ez a padlólap szilárd, néz ki?

 1. Irodai és lakóhelyiségekben, ahol nem sok ember van.
 2. Tégla a nagy forgalmú helyeken való használatra.
 3. Univerzális anyag, bárhol elhelyezhető.

A csempe ugyanúgy használható a padló és a falak díszítésére.

Miért nem egy kő?

A díszítő kő, minden csillogása és szépsége ellenére, nem szerepel a legnépszerűbb TOP 3-ban. A lényeg az a magas költség, amely nem mindenki számára elérhető. De ettől eltekintve, a díszítő kő (vagy tégla) sok előnnyel rendelkezik, amelyeknek nincs joga, hogy ne említsem.

A díszkő a belső térbe hozhatja légkörét

 • Ez az anyag nagyon tartós, élettartama körülbelül 50 év.
 • Nem rendelkezik különleges képességekkel, de jó utasításokat tanulmányozva, még egy egyszerű ember az utcán is megbirkózik egy fedél felszerelésével.
 • Különböző adalékok, amelyek most már a díszítő kő részét képezik, lehetővé teszik, hogy bevonatot készítsen mindenféle textúrával.
 • Az ilyen anyag teljesen környezetbarát.
 • A kő eredeti és szokatlan jegyzeteket hoz a belső térbe.

Tartós és hatékony anyag a kandalló díszítésére

Természetesen a mesterséges tégla vagy kő nem tudja elkerülni a természetes párhuzam összehasonlítását. Mindezek alapján csak három hátránya van:

 1. Az eltarthatósági ideje még mindig kisebb, mint a természetes párkány.
 2. Ő alacsonyabb az erőben.
 3. Nagy mennyiségben a dekoratív kő nem használható, mivel a belső teret súlyozza.

Rengeteg kő a belső térben rossz, jobb adagolni

Mi a linkrust?

Bevallom, hogy egy ilyen mágikus anyagról egy furcsa nevet tanultam viszonylag korábban. Ugyanazért a megvilágítatlanoknál, mint én, megmagyarázom: a linkrust egy olyan anyag, amelynek előállítása során sima papírra vagy szövetre alapozva vékony lencsét vagy lúgos alapú alkidgyantát (parafa vagy fa liszt) alkalmaznak.

Linkrust - új szó a szobák díszítésében

A bevonat egyik fő jellemzője, hogy mind vízbázisú, mind olajtartalmú festékekkel egyenletesen keveredik.

A belső megjelenés nagyon drága

Ha az elején a linkrust a drága formázás megfizethetőbb alternatívájaként helyezték el, most a legszokatlanabb és legelsőbb ötleteket alkalmazzák.

Mi biztosítja az anyag felhasználását?

 • A falak szokatlan és eredeti megjelenése.
 • Az ökológia, amely a természetes gyanták és adalékok használatán alapul.
 • A plaszticitás, amely lehetővé teszi, hogy a ráncok sikeresen alkalmazkodjanak egyenetlen felülethez.
 • Ellenáll a magas hőmérsékleteknek.
 • Nagy erő.
 • Tartósság.

A tartós kötés a modern stílus még népszerűbbé teszi.

És a hagyomány szerint, az előnyök ismertetése után nyilvánvaló hiányosságokat mutatnak be, amelyek természetesen:

 • A kapcsolódás telepítését nehéz egyszerűen hívni, és speciális képességet igényel.
 • Az alacsony hőmérséklet káros hatással van az anyagra.
 • A bevonat telepítése után szükség van az eredeti megjelenés állandó támogatására. Ennek megfelelően időszakosan festékkel vagy lakkal kell befejezni.

A térfogatméretű tapéta még egy szabványos lakást egyfajta műalkotássá alakít át.

Végezetül

Nem tudom elmondani neked, hogy az egyetlen igaz út a falakkal szemben a lakásodban, egyszerűen lehetetlen. De tudok (és megpróbáltam megtenni), hogy objektíven elmondhassam a rendelkezésre álló lehetőségeket, mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja a legmegfelelőbbet magának. Ha még mindig kétségei vannak, akkor talán a jelen cikkben szereplő videó megkönnyíti a választását.

A tökéletes kialakítás érdekében minden lehetséges felületet meg kell vizsgálni.

Abban az esetben, ha még mindig eldöntött vagy kérdései vannak, írjon nekem a megjegyzésekben. Örömmel válaszolok mindenkinek, és megpróbálok minél jobban meg tudom könnyíteni a javítási folyamatot.

Falfinomítási lehetőségek - mi van ott? Fényképek áttekintése a legjobb példákkal

A modern világban a piac számos falfinomítási lehetőséget kínál. Ezek csak az anyag minőségében különböznek. Kiválasztásuk alapján érdemes megfontolni a helyiséget és a helyiséget, ahol javításra kerül sor.

A következő falfestési lehetőségek közül választhat:

 • Háttérképek;
 • festés;
 • Műanyag panelek;
 • gipszkarton;
 • Kerámia burkolólapok.

Nézzük részletesebben mindegyik csoportot.

Többféleképpen oszlik meg:

1) papír tapéta - a legolcsóbb anyag a piacon. Alkalmazásakor el kell döntenie, hogy milyen helyiségben kell ragasztani. A papír tapéta esetén bizonyos mennyiségű nedvesség szükséges a levegőben, ha a nedvességet túllépik, a tapéta lecsökken.

2) vinilalapú tapéta - a legtartósabb. Moshatók, nagy nedvességtartalmúak. A hátrányok közé tartoznak a nem passzív levegő, miután a ragasztó, akkor ragasztani őket a lehető leggyorsabban, mert ha felszívódik, nagy lehet.

3) háttérkép - az egyik leginkább kreatív elem. Leírhatnak egy fényképet, egy gyönyörű épületet, a természet és még sok más. A fő hátrány az, hogy gyakorlatilag lehetetlen a bútorokat ilyen helyiségben elhelyezni. A fali dekorációs tapéták fényképezési lehetőségei az alábbiak.

Festés falak

1) vízemulzió - a fő elemeket a vízi környezetben hígítják. A felületre való felhordás után a nedvesség elpárolog, így egyenletes réteg színezőanyag marad. Ellenáll a nedvességnek. Alkalmas sok felület festésére a lakkozott falak kivételével vagy tapétázással;

2) ragasztó - nem ellenáll a nedvességnek. Ez a fajta lélegző levegő;

3) zománc - alkid festék. A belső és külső faldíszítéshez is használható. Ne függ a nedvességtől és az ultraibolyától. Tulajdonságai gyúlékonyak. Különböző típusú falakra alkalmazható. Fehér alkoholt használnak hígításra.

4) olajfesték - ugyanazt a leírást tartalmazza, mint a zománcfestékek. Ezek csak abban különböznek, hogy az olajfestékeket terpentinnel hígítják.

A ház következő falai panelek.

Műanyag panelek

1) rácsszerű falburkolat. Különleges zárójelekkel ellátva. A mennyezeteknél ez az anyag vizuálisan növeli a mennyezeteket. Ha függőleges helyzetbe kerül, akkor a falak vizuálisan szélesebbek, de alacsonyabbak lesznek.

2) csempe - halmozott, valamint rack. De hozz létre egy kicsit más hatást.

3) laplemezek - hasonlítanak rétegelt lemezekhez. Ragasztóval vagy körmökkel szerelve. Az összekötő csíkokkal vagy tömítőanyaggal maszkolódik.

Opciók belső fal dekoráció a lakásban is magában foglalja a használata gipszkarton.

gipszkarton

1) Nedvességálló - általában magas páratartalmú helyiségekben (pl. Konyha és fürdőszoba) használják. Változik zöld bevonattal. Védett penész és penész ellen.

2) szigeteléssel - növeli a hő- és zajszigetelést, köszönhetően a falak közötti speciális szigetelésnek.

3) Gipszrost lemez - nagyon ellenáll a nedvességnek és tűzveszélyességi tulajdonságai is vannak.

4) Tűzálló - a név önmagára beszél (tűzvédelem). Csak fémprofilokra van szerelve.

5) Vinyl bevonat - cserélje ki a klasszikus tapétát. Mivel a felület lapos, az ízületek alig észrevehetők.

A gipszkarton mindenfajta beépítése ugyanaz - a keret fémprofilból készül, és gipszkarton lapok vannak hozzáerősítve.

Emellett a falak díszítése a lakásban lehet a kerámia változata.

Ez az anyag nagyon népszerű az ókor óta. Nedvességálló, tűzálló, kopásálló. A gyakorlatban praktikus.

Így számos lehetőség van a falak befejezésére. Különbözőek azokban a helyiségekben, amelyekben használhatók, ellenállásukban. És azt az árat is, amelyet a vevő elvár.

Változatok fal dekoráció a szobában

Különböző bevonatokat alkalmaznak a falakra, hogy díszítsék a szobát. Az épület üzletek bemutatott nagy választékát. Háttérkép, festék, díszítő vakolat - ez az, ami gyakran falakon díszít egy lakást. A díszítő funkció mellett a díszítés segít elrejti a felületek hibáit, zónát helyezni, vizuális változást elérni a helyiség méreténél. Gyakran az anyagok hozzájárulnak a hő- és hangszigeteléshez. Ők képesek védeni az alapot negatív külső hatásoktól (például magas páratartalomtól). A választás nem csak a szépség, hanem a dekoráció praktikusságát is figyelembe veszi. Gyakran kombinálhatunk különböző anyagokat, például az alábbi képen, velencei vakolatból készült lágy panelek kombinációja.

Háttérképek - univerzális felület

Háttérképek a falakon - a helyiségek díszítésének legkedveltebb módja. A textúrák, a színek és a minták, valamint a megfizethetőség sokféle változata miatt továbbra is tényleges lehetőség a faldíszítésre.

Háttérképek széles választékban a piacon. A termékek típusai változóak:

 • a termeléshez felhasznált anyagok;
 • megjelenés;
 • találkozót;
 • az ellátás jellemzői;
 • súlyú vásznok.

A háttérképek jó módja annak, hogy díszítsék a saját falainkat. Ezek a csoportok:

 • papír (szimplex, duplex);
 • vinyl
 • flizelinovye
 • üveg tapéta;
 • bambusz;
 • juta;
 • textil (szövet);
 • 3D effektusú festmények egyetlen (standard), panorámás, LED, fluoreszkáló fajtákra vannak felosztva;
 • folyékony tapéta;
 • gyöngyös termékek;
 • fotó háttérkép.
Háttérkép a nappali belsejében

Fent, a képen tapétafedés található virágos díszítéssel.

Az anyagot különböző típusú felületekre ragasztják: fa, beton, kő, tégla, gipszkarton, de a vászonalapot fel kell készíteni. A háttérképekkel végzett munkák rendszere a következő:

 • távolítsa el a felületi hibákat;
 • a falakat gipsszel szintre helyezzük;
 • gitt mártással és szárítás után a formált bevonatot megkötjük;
 • a munkaterületet egy alapozóval dolgozzák fel;
 • stick tapéta csíkok.

Ha más falburkoló anyagokkal tapétázás helyett falakat díszít, az összes munkát hasonló módon hajtják végre: alapot készítenek, dekoratív burkolatot rögzítenek. Ugyanakkor a szükséges felületi minőség és a telepítési módok különböznek egymástól.

A tapéta megfontolt lehetőségei különböznek a megjelenés, az ár és az erőssége (kopásállóság), a környezeti tisztaság, a tartósság, a nedvesség és az ultraibolya sugárzás ellen.

Vastag vászon megakadályozza a hőveszteséget a falakon, növeli a hangszigetelés szintjét.

Az üvegszálas termékek nem tűzveszélyes termékek, amelyek növelik a helyiségek tűzbiztonsági szintjét.

3D-s anyagok lehetővé teszik a diódák fényében erősített térfogati képeket. Ez utóbbi vezérelhető a távvezérlő segítségével, ami különböző képeket hoz létre.

A beillesztés eredeti módja a különböző típusú vásznok kombinációja, amely számos vizuális effektus elérését teszi lehetővé.

A tapéta használata lehetővé teszi, hogy díszítse a falfelületeket a helyiségben a legjobb módon az ár és a létrehozott bevonat szükséges funkcionalitásával. A hatalmas kiválasztás lehetővé teszi a vásznok kiválasztását bármilyen tervezési projekthez, és egyedülállóan díszítik a belső teret.

Falfestés

Színezés - az egyik leggyakoribb módja annak, hogyan kell lefedni a falakat a lakásban tapéta helyett. A különböző színezőkészítmények hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy eredetileg fedje le az alapot velük, hogy különböző tervezési megoldásokat testesítsen meg.

A gyakorlatban ilyen festészeti kompozíciókat használnak:

 • Víz alapú: vízbázisú, akril és szilikon víz-diszperzió, texturált dekoratív színezékek;
 • folyékony üvegből készült szilikát festékek;
 • alkid festékek, főkomponensük az alkidgyanták;
 • mesterséges vagy természetes lakkból előállított olajfestékek;
 • zománcok - alapjuk a lakkok.
A belső elemek szép kombinációja

A festék minden típusának saját tulajdonságai vannak, például az alkidvegyületek nem ajánlottak lakóterületeken való használatra. A festészet általános előnyei a következők:

 • a festett felületek nem félnek a nedvességtől, moshatók;
 • lehet-e a falakat könnyedén felújítani?
 • nagy színválaszték;
 • különböző kompozíciók jelenléte.

A festés hátrányai a következők:

 • a munkasíneket ideálisan kell szintetizálni;
 • idővel a kialakított bevonat repedések;
 • Rajzok vagy minták létrehozása festékkel, művészi készségekre van szükség.

Előfordulási gyakorisággal a festés a háttérrel versenyez, és az anyagok ára nagyjából azonos tartományban van. A termékminőségtől függenek.

A lakberendezés dekoratív vakolattal

A vakolat egy olyan építőanyag, amely lehetővé teszi, hogy a falat más anyagok alá fonják be, valamint egy befejező bevonatot. A dekoratív lehetőségek versengő tapéta és festék. Lehetővé teszik, hogy egyedülálló módon koptatják fel a felületet.

A kötőelem szerint az alábbi típusú vakolatokat különböztetjük meg:

 • akril;
 • szilikon;
 • ásványi anyag;
 • szilikát;
 • enyhítésére;
 • Velencei.
Különböző színek és textúrák dekoratív vakolat

Az alábbi képen különböző mintákat mutatunk be a vakolt felületekről.

Ezeket a fajokat teljesítményük különbözteti meg. A dekoratív vakolat kompozíciók előnyeit és hátrányait az alábbi táblázat tartalmazza.