Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell zsírtalanítani a fürdőt akril bevonás előtt

Nem hiszem, hogy a fémtermék festése előtt meg kell tisztítani a régi bevonatot, csiszolni, zsírtalanítani, és csak ezt követően új festékkel lefedni.

 • Mechanikai.
 • Elektrokémiai.
 • Kémiai.
 • Kombinált.

A tisztítás mechanikus módja a csiszolópapír, a csiszolórudak, a fém kefék és az őrlőgépek használata. Ezután a felszínt speciális rongyok veszik le, és a mester megy a munka következő szakaszába.

Az elektrokémiai felületi zsírtalanítást ipari környezetben vagy speciálisan felszerelt műhelyekben használják. Elősegíti a bevonat mély és tökéletes zsírtalanítását, amely hosszú ideig biztosítja a tökéletes tapadást (tapadás).

A zsírtalanítás kémiai módszere olyan koncentrált savas vagy lúgos oldatok alkalmazása, amelyek zsírokat, gyantákat, szappanos lerakódásokat, régi foltokat feloldják. Ebben az esetben oldószereket, benzint, oldószert és egyéb tisztítószereket használjon folyékony és por alakú állapotban.

A kombinált eljárás ugyanakkor a fenti zsíroldási módszerek közül kettőt kombinál.

Ebben az esetben elemezzük azt a kérdést, hogy hogyan lehet zsírtalanítani a fürdőt akril bevonás előtt, és ebben az összefüggésben részletesen tanulmányozzuk a kombinált tisztítási módszert.

A fürdő felületének zsírtalanítása

A fürdő, zuhanyzó, medence sikeres helyreállításának garanciája mechanikai és kémiai módszer a zsírtalanításhoz.

Ha a fürdőt korábban festették, az előző bevonatot teljesen el kell távolítani. A hajszárító és véső segítségével a régi festéket rétegenként eltávolítják. Ezt követően a sörtéspapír és a szódabikarbóna együttes tisztítja a régi felület maradványait, miközben a fürdőt egyidejűleg őrlik és zsírtalanítja, mielőtt bevonja az akrilokat.

A munkánk sokéves tapasztalatán alapulva ez nem járul hozzá az akril magas tapadásához az alaphoz, mint például a szódavíz tisztítása. A szóda megtisztítja a sárgaságot, a pocsékságot, a rozsdás foltokat, miközben nem roncsolja a régóta szappanos raid. A fürdő tiszta, sima és fehérített lesz.

Nem kell drága megoldásokat vásárolni, amelyek valójában koncentrált alkáli anyagokból állnak, hígítószerekkel kombinálva.

Hogyan zsírozhatjuk meg az akrilfürdő szélét?

Oleg kérdése:

Helló
Hogyan kell zsírozni az akrilfürdő szélének felületét mielőtt a fürdőszobát és a falburkolatot szilikonnal tölti (kivéve az alkoholt).
Köszönöm előre.

válaszolni:
Elméletileg, a felület zsírtalanítása előtt jól tisztítani kell a lehetséges törmelékeket - festéket, ragasztókat, oldatokat, port, stb., Majd mosni és szárítani. Amikor a felületek szárazak, zsírtalaníthatók fehér szeszesitalmal, oldószerrel vagy acetonnal. A lényeg az, hogy a termék kiváló minőségű volt, és nem hagyott jeleket a fürdő felületén. Ehhez egy szűkítő szalagot is használhat, nehogy a felületet szilikon vagy más ragasztókkal és tömítőanyagokkal foltolják. Ragassza fel a szalagot, zsírtalanítsa fel a felületet, csukja be a szilikont, majd vegye le a szalagot.

Hogyan moshatja meg a szilikon tömítőanyagot egy akrilfürdőből?

Nemrégiben telepített egy akril fürdőt, most ki kell távolítania a felesleges szilikon tömítőanyagot, hogy milyen szépen lehet megtenni?

A felesleges szilikon tömítőanyag eltávolításához speciális szerszámokat használhat szilikonnal vagy valamilyen szokásos oldószerrel. A fehér szellem gyakori oldószer, amely hatással van a szilikonra. Segítségével nagyon könnyű tisztítani a tömítőanyagokat, a szilikon csepegéseket stb. Az egyetlen árnyalat az, hogy a fehér szellem nagyon jól lemossza a friss, nem merev szilikon tömítőanyagot. És ha a szilikon befagy, először mechanikusan kell eltávolítani. Vagyis vigyél egy közönséges kést, óvatosan, anélkül, hogy felkapod az akril felületét, vágnád, majd leveszed az ujjaiddal. A fehér szellem maradék nyomai eltörölik az elemi életet. A fehér szellem felületkezelése után jobb meleg vízzel és jó mosószerrel lemosni. A legalkalmasabb a komp.

A fehér szellemhez hasonlóan egyszerű benzint is használhatunk - ez is gumi tömegeket elégít fel.

Nos, különleges ügynökök közé tartozik a szilikon vékonyabb Penta 840 és a Dow Corning OS-2, valamint számos más speciális oldószer, amely szinte minden hardverboltban vagy piacon megtalálható. De ne felejtsük el, hogy mindannyian mérgezőek és jobb védelem alatt állnak.

Hogyan kell zsírtalanítani a fürdőt akril bevonás előtt

chem_obezzhirit_vannu_pered_pokrytiem_akrilom1.jpg

Hogyan kell zsírtalanítani a fürdőt akril bevonás előtt

Mi a teendője a kádnak az akril bevonása előtt történő zsírtalanítására? Több lehetőség. Az első módszer, ami eszébe jut - zsírtalanítani aceton, oldószer, benzin, alkohol.

Más módon is használjuk. Mossa le a fürdőt kézzel a szódabikarbónával. A szóda egy régi mosószer. Mindig mosott az edényeket. Mosogatjuk mustárporral. A rossz dolog az, hogy az emberek elfelejtenek egyszerű és hatékony módszereket. A szappant nagyon nehéz lemosni a felületről. Van maradék, még akkor is, ha nincs íze a lemezen.

Ez történik oldószeres zsírtalanítás esetén. Senki sem tudja, mit jelentenek hozzá. Az oldószerben extrém adalékok lehetnek, és káros filmeket hagynak a fürdőben. A rossz érintkezés mellett ez a film is éles szagú, a mester restaurátor egészségét rontja.
Ezért használjuk a régi, bevált, régimódi módszert, hogy zsírtalanítsuk a szódabikarbónát.

Hogyan lehet zsírtalanítani a fürdőt, mielőtt az akril bevonása és hogyan kell csinálni?
Szódát viszünk, a fürdő szélére öntjük. Vízálló csiszolópapír vízbe merítve, szódabikonnal. Három csiszolópapír a felületen. A fürdő két pontját kétszer kell összekapcsolni. Amikor először mosom, mindent vízzel töltöttünk, a szennyeződéseket és a szóda maradványait. Ismételje meg az eljárást. A munka minőségét a zománc nedvesíthetősége alapján ítélik meg. Ha a vizet külön cseppekben nem gyűjtik össze, akkor a fürdőt jól mossák. A kövér már.

A munka másik jellegzetességeiről lásd a videót a YouTube-on.

Hogyan lehet zsírtalanítani a fürdő felületét?

Posted ptaha, június 22, 2009 a gipszter, ragasztás, festés

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

A fürdők felújítása folyékony akrilnal: hogyan kell megfelelően kitakarni az öreg fürdőt új zománccal

Az öntöttvas fürdőkádakat festették a műhelyben porfestékkel. Otthon ezt a folyamatot nem lehet megismételni. De a fürdők folyadék akril helyreállítása minden házban megvalósítható, könnyű.

A fogadó mesterek, az anyagokról szóló tanácsok és a folyékony akril részletes munkamódszere segíteni fog a kézműveseknek.

Milyen akril választani a fürdőszobában?

Először is foglalkozzunk a feltételekkel. A jól használható fürdőkád helyreállítására tervezett akril termékek hazai piaca tele van márkákkal. "Plastol", "Yarly", "Standard", "Stakril", "Finnacril", sőt "Ekoemalka" - sok neve van. Minden zománc kétkomponensű, azonos áron - 1400-1500 rubel. 3,4 kg-os tégelyhez, ami elég ahhoz, hogy egy és fél méteres akrilfedeleket lehessen fedezni.

A "folyékony akril" csoport összes festéke, beleértve a minden fent megjelölt márkanév, a fürdő helyreáll. Ie kétkomponensű akril van öntött a falakra a szaniter tál, amely polimerizálja és keményedik, így egy sima és tartós bevonat egyik napról a másikra.

Tömeges fürdő - nem árucikk és festési technológia. Az új festékbevonatot a meglévő kopott festékréteg fölé öntik. A gyártók kifejlesztik az akril-zománcos fürdőt helyreállító anyagok sorozatát, amelynek képletei gondosan el vannak rejtve a versengő vállalkozásoktól.

A fürdőszobák és ügyfeleik helyreállításáért felelős mesterek körében bármilyen márkájú folyékony akril nevezik a stakrilnek. Bár a "Stakril" egy szentpétervári székhelyű "Ecolor" márkanév, a népszerű pletyka a márka nevét az összes folyékony akril kompozícióhoz rendelte.

Az ok egyszerű: "Stakril" volt az első széles körben reklámozott polimer anyag a fürdőszobai helyreállításhoz, amely általánosságban vált általánosan a folyékony akrilok számára. Az akril alapú lakk lakkok technikailag helyes megnevezése "nagy akril". Ezért akril fürdőfesték kiválasztásakor meg kell hívnia a termék bizonyos márkáját, és nem "van stacril".

Most a minőségről. Az ömlesztett akrilgyártó vállalatok LLC "Ecolor" ("Stakril"), LLC "Plastol" (eponymous márka), LLC "Ekovanna" (névadó márka) és ZAO NPK "YarLi" ("Yarli". Termékeik a legmagasabb minőségűek a hazai piacon. Az önjavító zománcozáshoz a fürdőszobában ki kell választani az egyik ilyen márkát.

Amellett, hogy rendelkezik saját technikai laboratóriumaival, több éves tapasztalattal rendelkezik a termékek gyártása és forgalmazása terén Oroszországban, mind a négy felsorolt ​​akrilgyártó cégnek egy másik előnye van - próbálják utánozni. És mint tudod, értelmetlen a rossz márka és egy hamis termék kiadása.

Hamisított akril töltőanyag

Lakástulajdonosok érdeklődnek a zománc restaurálásához a fürdőben, minden évben egyre többet. Miután a növekvő kereslet a gyártók tömeges akril bővítési termelés és javítja a sorozat akril zománcok egészségügyi berendezések. De a legkülönfélébb "vállalkozók" arra törekszenek, hogy pénzt szerezzenek ezen a festékanyagon.

Az első típus: olyan kisvállalkozások, amelyek a helyi (helyi) piacon egy rést kívánnak elfoglalni. Mielőtt a saját termelésű folyékony akril fogyasztókhoz megy, a nagyvállalatok termékeit ömlesztve (nem kiskereskedelmi konténerekben) vásárolják, öntik be a konténerbe, és saját márkanév alatt eladják.

Az ügyfelek egy "új termék" elhelyezését néhány hónapon belül értékesítették, ezek a cégek nem saját termékeiket, hanem saját termékeiket öntik be. Megfelelő eszközök, berendezések és szakemberek nélkül ezek a gyártók olyan technológiákat fejlesztenek ki, amelyek optimális teljesítményt nyújtanak a folyékony akril számára, a megkérdőjelezhető szállítóktól származó nyersanyagok felhasználásával.

A második típus: hasonló vállalatok is beszereznek nagy mennyiségű folyékony akril keményítőt a jól ismert gyártóktól, de csak az eredeti, címkével ellátott csomagolásban. Miután minden tartályt kinyitunk, onnan a termék egy részét öntjük és oldószert adunk hozzá. A hígított akrillát a piacra hozza és az eredeti termék védjeggyel árusítja.

Ha a folyékony akrilt oldószerrel hígítjuk, teljesítménye drámaian csökken. Ez a bevonat rosszul tapad a fürdőhöz, túl folyékony és törékeny. Rövid idő elteltével a festett fürdő sárgára vált, a zománc elpirul. Ne feledje, hogy a folyékony akril nem lehet hígítani semmi mással, mint a keményedővel.

A harmadik típus: egy kisvállalkozás több híres márkájú akrilgyártmányt vásárol, megpróbálja másolni őket. Miután kifejlesztett egy nagyon hozzávetőleges képletet és technológiai folyamatot, ez a vállalat megvásárolja a legolcsóbb lehetséges nyersanyagokat. A termelés világos címkével és nevekkel kezdődik.

A gyártó nem tesz kísérletet egy bizonyos termék márka népszerűsítésére, mivel alacsony minőségű termék, és hamarosan nem lesz vásárló számára. Azonban a cég gyakran megváltoztatja a konténerek alakját és a termék nevét, ezzel újra és újra újraindítja az értékesítését. Minőség, mint a folyékony akril nem nevezhető, csak olcsó.

A formula javítása, a folyékony akrilgyártás technológiai folyamatának javítása, legnagyobb hazai gyártói több mint öt-nyolc évig. Csak a termékeik szolgálhatnak a lehető leghosszabb ideig, nem rendelkeznek szagokkal és ellenállnak a sárgulásnak. Ezért szükséges a nagyvállalatok zománcainak megválasztása a fürdő kijavításához.

A hamis önterülő akril jelei

Oroszország regionális piacain leggyakrabban a "Stakril", az "Ekovanna" és a "Plastol" hamis zománcok jelennek meg. A szimulátorok megzavarása érdekében a márkák gyártói rendszeresen módosítják a dobozok színterét és formáját folyékony akrilnal, keményítővel. Megtalálhatja a márkanév aktuális típusát azáltal, hogy meglátogatja a gyártó honlapját és tanulmányozza a termék leírását.

Az áruk azonban különbözõ régiókban eltérõ módon különböznek egymástól - egyes tételeket hónapokig vásárolnak. A gyári garanciális időszak alatt és megfelelő tárolás mellett a tared folyékony akril teljes mértékben használható.

Tegyük fel, hogy felajánlotta a márka termékét, mondjuk a Plastol - az eltarthatósági idő rendben van, de a vödröt a gyártó elavult formatervezése díszíti. Az eladó elmagyarázza: az akril szállítmánya a műanyag palackok tervezésének megkezdése előtt érkezett, és a termék többi része eredeti.

Vizsgálja meg az akril vödröt és a keményítő palackot:

 • Jelölés a borítón. A "Plastol" a tálcaszám fedelén lézer litográfiás módszerrel kinyomtatja a tételszámot. Az "Ekovanny" és a "Stakril" gyártók tapadókorongokkal ellátott borítékokat jelölnek, ahol a tételszámot kinyomtatják. Nincs más címke a borítón.
 • Színborító Győződjön meg róla, hogy az üveg és a palack kupakjának színével egyezik meg a termék képével a gyártó honlapján.
 • Márka logó. A doboz és a palack oldalsó felületén található címkéknek tartalmazniuk kell a gyártó érvényes logóját;
 • A matricák helytállósága. Az akriloldatok oldalán található címkéket az oldószerrel ellátott palackokon az eredeti gyártó alkalmazza gépi ragasztással. A torzítások, összezúzott területek azt jelentik, hogy a címkét manuálisan ragasztották és ez hamis;
 • Integrity tömések. A műanyag védőeszköz az erősítő palack kupakján és a folyékony akril palackokon sértetlennek kell lennie (nem repedve).

A folyékony keményítőt tartalmazó palack sapkákat általában egy jelöléssel írják alá, amikor a köteg felszabadul - ez normális. Nincs elég hely a palackzárra a teljes nyomtatáshoz vagy a címke elhelyezéséhez.

DIY fürdő helyreállítása

A medence zománcozásának önálló helyreállítása átlagosan 1200-1700 rubelt takarít meg (annyira a mester veszi). Azonban ki kell értékelnie készségeit a munka megkezdése előtt: a vízvezeték-szerelési és festési munka összeszerelésének minimális tapasztalata rendkívül szükséges. A fürdő előkészítése és új bevonat készítése pontosságot igényel, különben nem fog hosszú távon elérni.

Alkalmazott anyagok és eszközök

Tehát elegendő mennyiségű folyékony akril és keményítő kapott. Felhívjuk a figyelmet: szükség van egy mennyiségű akril zománcra, ami elég ahhoz, hogy befejezze a fürdőszobát. A szovjet kibocsátás 1400-1700 mm hosszú, az európai termékek legfeljebb 1800 mm hosszúak.

A gyártók a folyékony akril tartályokon jelzik a fürdő hosszát, amelyre a tared anyagmennyiségét kiszámítják. Mérjük meg a tál hossza közepén, az egyik oldalról a másik széléig. Ha a munkaterület hosszabb, mint a bankon feltüntetett méret akrilnel - több anyagot kell beszereznie. Ez fontos.

A "folyadékfürdő" technológiát alkalmazó zománcozáshoz a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • Eszköz keveréshez - 1 db. (szélessége 40-60 mm, fogantyú hossza 500-600 mm). Ha kézzel keveredik az akril keményítővel és színével, szüksége lesz egy fa vagy műanyag lapátra. A fúró mixelésével csak manuálisan végezhető el.
 • Emery papír - 5 db. (230x280 mm). A P60 (ISO-6344) vagy a 25-H (a GOST 3647-80 szerint) vízzáró anyagra van szükség.
 • Oldószáma 646 vagy 647 - 1 db. Szükséges a fürdőszoba csésze felületének zsírtalanításához a csiszolás és az öblítés után.
 • Spatula - 1 db. (szélesség: 100 mm). Egy fém spatula illeszkedik, de csak új, szennyeződéstől mentes és rozsdás foltoktól;
 • A ragasztószalag (ragasztószalag) szélessége 50 mm. Kétféle ragasztószalag szükséges - festés (papír) és rögzítés (filmen);
 • A tapéta kés szükséges a ragasztószalag vágásához és a szárító lyukból szárított akrilfoltok vágásához a túlfolyás újratelepítése előtt.
 • Egyenes és keresztirányú csavarhúzók, amelyek eltávolítják a csatorna-túlfolyó szifont. Gáz kulcs is előfordulhat;
 • Széklet. Sokkal kényelmesebb az akril keveredése keményítővel, és az elkészített zománcot egy tartályba írja fel, ha egy vödröt folyékony akrilra helyez a széken.

Elvileg a fürdő falainak és aljának elkészítéséhez akrilos öntésre elegendő ahhoz, hogy kézzel kezeljük őket csiszolópapírral. De csak akkor, ha korábban nem festett, vagyis. a gyári zománc felületén. Ellenkező esetben meg kell tisztítani a fúrót vagy a darálót. A fúró másodlagos zománcának eltávolítása során a P40 (vagy 40-H) márkájú ragacsos rögzítőelemek és csiszolókorongok szükségesek az azonos típusú csiszolókorongokhoz.

Kötelező jogorvoslat:

 • Munkaruha - nadrág, hosszú ujjú ing vagy dzseki. A bőrön lévő akrilcseppek nem veszélyesek, de a szárítás után nehéz eltávolítani őket.
 • Fejfedők - legalább a kendő. A szőrzet nem érhet a zománcozásra az öntési folyamat során.
 • A légzőkészülék legalább egy "szirom". A fürdő tisztítása erős porkibocsátást eredményez, ezért ne lélegezze be az ilyen levegőt.
 • Eldobható latexkesztyű. A kezeket óvni kell a folyékony akril bevonásától.

Újságpapírok vagy PVC-filmek szükségesek ahhoz, hogy a vízvezeték szerelvényeit felújítsák és felakaszthassák. Emlékeztetünk arra, hogy nagyon nehéz eltávolítani az edzett akril cseppjét, amely a helyreállítási folyamat során kiömlött.

A fürdőszoba előkészítése

Gyűjtsük össze és vegyük ki azokat a tételeket, amelyek általában ebben a szobában vannak: fogkefék, törölközők, mosodai kosár, egyéb kozmetikai és higiéniai cikkek. Ha lehetséges, távolítsa el a zuhanytálcát - a függöny keresztlécét is el kell távolítani.

Ha a szekrény és a mosógép a vízvezeték oldalához közel állnak, mozgatni kell őket, vagy lehetetlen teljesen eltávolítani. Elég 100 mm-es rés van a kád falán és a közelben lévő tárgyak között.

Annak érdekében, hogy a régi zománc porrészecskéi ne kerüljenek a következő helyiségekbe, a fürdőszobában lévő szellőző lyuk PVC fóliával borított. Nem nyitható meg a restaurálás befejeződéséig.

Ha a fürdőszobában van egy felemelhető gázoszlop, valamint egyéb tárgyak és készülékek, amelyek a porfelesleg következtében szenvedhetnek - szükség van az újságlapok vagy műanyag burkolat lezárására ragasztóval rögzítve.

A felújított fürdő táljának előkészítése

A tál belső felületét gondosan tisztítsa meg kézzel csiszolópapírral, speciális fúvókával vagy csiszoló tárcsával ellátott darálóval. Kézi eltávolításhoz használjon speciális csiszolópapírt a csiszolópapír hozzáadásához vagy egy megfelelő szélességű, rövid fadarab körül.

A fürdő zománcozott felületének tisztítására van szükség, különös figyelmet fordítva az alsó, a fenékfal és a kanyarok átmenetének zónájára. Mozgás a sztrippelés során körkörös és vízszintes, felváltva helyettesítve. Összefoglalva, minden körzeten körkörös mozdulattal kell járni.

A csupaszolás célja: a rozsda eltávolítása és a belső felületén egy sekély (legfeljebb 0,5 mm-es) enyhülés kialakítása. Az ilyen szabálytalanságok biztosítják a folyékony akril megbízható rögzítését és nem okozzák a túllépését. Ha a fürdő a festés helyreállítása előtt megpróbálja helyreállítani a festéket, akkor ezt a zománcréteget teljesen el kell távolítani. Emlékeztetünk arra, hogy ne próbálja teljesen eltávolítani a gyári zománcot a fürdőből - ez nem szükséges.

A kaparás teljesnek tekinthető, ha a teljes belső felület (az oldalakat is beleértve) enyhén durva, a gyári zománc bevonat és a kiugró szélek nélkül.

Mosó és szárító vízvezeték

Kézi elektromos készülékekkel végzett tisztítás után a helyiség levegője nagyon poros lesz. A por kicsapásához öntsük rá a fürdőt és a csempézett falat forró csapvízzel körülötte. Minél melegebb a víz, annál több gőzt ad, annál jobb.

Távolítson el annyi port, amennyit csak lehet a csésze a falat körül a tál körül, a zuhanyfüggöny sín, a mosogató felületek, a mosógép, a keverő és egyéb tárgyak. Lehetetlen elhagyni a port kategorikusan - a legcsekélyebb vázlat, és fel fog szállni, a frissen alkalmazott akril bevonatnak köszönhetően.

Teljesen tisztítsa meg az eltávolítás után felhalmozódott porrészecskék felületét. Cserélje le a kádat a vízzel, és használjon folyékony detergenseket csiszoló részecskék nélkül. Vegyük figyelembe: minél tisztább a tál, annál erõsebb az akril zománc.

Az öblítés befejezése után teljesen zárja be a csaptelep vízcsapjait. Távolítsa el a zuhanycsövet (lesz egy tömítés, ne veszítse el), lépjen másik helyiségbe. Több mint egy csepp víz ne legyen a kádban. Ha a csaptelep szivárog, csomagolja be műanyag burkolattal, vagy szélsőséges esetekben zárja le a vizet a vízcsövekkel ellátott zárószelepekkel.

Távolítsa el a csatorna túlfolyását, gondosan - a festés után vissza kell helyezni. A leeresztő nyílás alatt egy megfelelő, fél liter térfogatú edényt kell felszerelni, ahol a felesleges folyékony akril egyesül a zománcozó anyag öntésének folyamatában.

Fordítsa fel a csatorna térdén lévő nyílást, ahol a leeresztő csővezeték előzetesen be van dugva. Ellenkező esetben a konyhában lévő mosogatón átfolyó víz áramolhat.

Szárítsa meg a fürdőszobát és a szomszédos felületeket tartalmazó tálat, csempézett falakat. Mosás után vízcseppet kapnak rájuk. Használjon szöszmentes pamutszövetet, és lehetőség szerint egy épületszárítót.

Különösen óvatosan ürítse ki a fürdőkád sarkaihoz tartozó területeket, mindig vízcseppek maradnak. Ha ezeken a területeken a repedések nehezen szárazak - használjon hajszárító hajszárítót.

Fürdő padló és zsírtalanítás

Az akril bevonat alkalmazásának folyamatát oldalak foltjai kísérik. A padlón újságot, polimer filmet kell elhelyeznie - átfedés, az élek zárolása. Nagyon nehéz lebontani az akrilcseppeket a padlóról, ezért próbálja meg biztonságosan blokkolni a padlóburkolathoz való hozzáférést.

Az oldalak melletti falak, amelyeket papíron és szalagon is beillesztettek, mielőtt mindkét oldalon eltakarják a maszkoló szalagot. Ha a csúszó képernyő széles oldala teljesen lebontásra van szüksége. Ha a képernyő csempézett - fedje le újságokkal (film).

Ha a vízvezeték szerelvényeket mélyen átszúrják a zománcra, akkor óvatosan át kell áttörni őket. Használjon gyorsan száradó autótestet - auto-zománcozott boltokban adják el. A gitt használatához használja a csomagoláson feltüntetett gyártó utasításait.

A zománcozás előkészítésének utolsó szakasza a felületek zsírtalanítása. Ha egy szöszmentes ruhát nedvesít az oldószerrel, akkor az egész fürdőt maximális minőségben törölje le. Továbbra is összegyűjti a porrészecskéket és a cölöpöket, a dörzsölés és zsírtalanítás után. Nyitott, száraz, tiszta tenyér a fürdő oldalán és falán sétálgat, az alján pedig lerakja a szemetet. Ezután mozgassa a szemetet alulról a leeresztő nyílásba.

Folyékony akril előkészítése alkalmazásra

Az akril zománc összekeverése előtt az edényeket tartalmazó edényeket szobahőmérsékleten egy napig melegíteni kell. A legjobb üzemi hőmérséklet 24-26 o C. Ha a helyiségekben az akril beöntésénél a hűtés (kevesebb, mint 20 o C), a keveréket melegen meleg vízzel kell felmelegíteni. A hő akril folyadékot több mint 26 ° C-os hőmérsékleten kell tartani.

Nyissa ki az akril vödröt, a keményedő palackot (latexkesztyűben!), Adja a keményítőt az akrilüvegbe. Ezután készítsen egy fából készült (műanyag) spatulát a gyártó utasításainak megfelelően. Ne feledje, hogy eltérő időt adnak a keverési folyamatnak.

Például a plasztol prémiumot 12 percig keverni kell, majd 3 percig szopni, majd óvatosan keverni 3 percig. És a téglalapos keverés után a stakrillel és egy három perces iszapot önthetünk a fürdő falaira.

Annak érdekében, hogy az akril zománcot megdöntsék, a keverék háromperces keverése után cseppekre öntsük a színsémát a keverés megállítása nélkül. De legfeljebb 5 csepp - az akril tömege sűrűsödik, lehetetlen dolgozni vele. A díszítő és védő zománc telített színe lehetetlen, csak fényes árnyalatok.

Keverés a körkörös mozdulatok végrehajtásához, időközönként megváltoztatva irányát. A keverés során a penge a vödör falán és alján ment végbe, eltávolítva az el nem reagált akrilt és összekötve egy keményítővel. Fogadd el az idejét, vezessd a scapulát simán - a légbuborékok elfogadhatatlanok. Használjon keverőt a fúrónál nem lehet, mert a keverék sok levegőt tartalmaz.

A keveréshez szükséges idő, szigorúan állítsa be a tárcsázó tárcsát vagy az okostelefon képernyőjét. Szigorúan be kell tartani a gyártó által a keverékkészítési folyamatban feltüntetett perceket.

Öntött akril zománc a fürdőben

Egy vödör folyékony akril túl nagy ahhoz, hogy a zománcot kiöntse belőle. Készítsen egy kis műanyag edényt, például ugyanazt a palackot a keményítő alatt. Vágja félbe, szárítsa meg rongyot.

A keverés befejezése után 40-60 perc elteltével az akrilkeverék megszilárdul, és ezzel nem lehet vele dolgozni. Ne pazarolja el az idejét. Tegyél egy üveg akril a fürdőbe, majd - előkészített tartály öntésre. Töltse fel az utolsó akril tömeget, és folytassa az alkalmazást.

Álljon a fürdőszoba mellé, úgy, hogy bármelyik él a szélek helyzetének megváltoztatása nélkül érjen el. Ne helyezze a lábát közvetlenül az oldal szélére - az akril leesik rájuk.

Az első szakasz - lökhárítók

Indítsa el a folyékony akril öntését a fürdőkád bal széléről, fokozatosan jobbra tolva. Az oldalakat olyan mennyiségű zománnyal kell feltölteni, hogy teljesen lefedi a felületet, és nem szükséges újra öntni. Töltse fel az akrilát a tartályban üresen.

Legyen óvatos - ha túl sok akrilt öntesz, az oldalról a padlóra esik, és a zománc nem feltétlenül elegendő az egész fürdőhöz. Ha üres terület van az oldalán, akkor alkalmazza a kompozíciót a spatulára, és zárja be a fel nem használt helyeket.

A második szakasz - falak

A kompozíciót két fordulóban kell lefedni. Először halad át a fürdőszoba tálca hátuljának szélétől (ahol a fal teljesen függőleges helyzetbe kerül) balról jobbra. Ne mentse különösebb zománc-összetételt, túlfolyását az aljára, de még meg kell festeni.

A falakon az első átadás majdnem felét fedezi. Legyen óvatos - az ömlesztett tartályból érkező cseppek nem eshetnek a kompozícióval már lefedett felületre. Ellenkező esetben a csepegés látható lesz. Különösen sok akril szórást a fürdő hátán, kevésbé függőleges, és a kompozíció lassan áramlik. Vegye ki az akril vödröt a kezelendő edényből.

Végezze el a második lépést ugyanabban az irányban, mint az első. Csak a zománcot kell felönteni attól a szinttől, amelyre a veremnek akrilkompozíciója volt az előző lépés során. Ezután a folyékony akril teljesen lefedi a falakat, egész magasságban.

Amikor leeresztik az aljára, a vegyület megpróbálja lefolyni a lefolyó lyukba - ne hagyja, vegye a spatulával a fürdő alja középpontjába. Az akriltömeget közvetlenül az edényből le kell engedni a fürdőkád aljára, majd távolítsa el az üres edényt oldalra és távolba, hogy ne zavarja.

A vödröt nem kell a folyékony akrilból eldobni, hogy összegyűjtsük az egész kompozíciót, és áthelyezzük a fürdőbe! Ezekben a helyeken sok olyan anyag van, amely nem keveredik a keményítővel, és amikor egy fürdőkádba rakja, elkerülhetetlenek a válások és a sárga helyek.

A harmadik szakasz - a kopasz foltok lezárása

Az észlelés, hogy nem teljesen lezárt a területek a falak ne aggódj, ez általában. Használjon spatulát, hogy összegyűjtsön egy kis mennyiségű anyagot az aljáról, majd kösse be zárt helyre. Az akrilbevonás elegendő ahhoz, hogy az alsó szintre áramoljon.

Ellenőrizze a falakat, keressen hibákat - valahol megérintette az alkalmazott bevonatot, vagy csepp alakult ki a folyékony anyag hiánya miatt. A spatuláról lefelé fordítsuk a hibás helyeket akrilnal egy olyan térfogatban, amely lehetővé teszi, hogy az aljához áramoljon. Ezután minden hiba igazodik.

A negyedik szakasz - akril bevonat alja

Itt folyékony anyag elég - kiszivárgott a falakból, és öntött egy dobozból. Használjon spatulát az akril bevonatnak az aljához igazításához, így a réteg egyenletessége szemmel látható. Gondosan járjon el, anélkül, hogy a falon lévő átmeneti alsó részeket elkapná. Most a felesleges zománc lefolyhat a lefolyóba, ne zavarja ezt.

A zománcréteg teljes összehangolásához tartsa az emelőrúd élét az alsó felület mentén - rajzoljon rácsot rájuk. Ezután kb. 15 percig hagyja önmagát a fürdőben, és az akril bevonat önmagában is kijön.

Egy spatulával marad, hogy összegyűjti az abroncs alsó pereméről lógó akrilcseppeket. A spatulát óvatosan tartsa anélkül, hogy a fürdő fő síkját elkapná. Várjon 10-15 percet - ismét csepp alakulhat ki.

Hogyan kell egy ömlesztett fürdőt szárítani?

Az akril bevonat fokozatosan megerõsödik, minden egyes órában egyre több. A zománcöntés eredményeinek alapos ellenőrzésével a munkavállalók néha enyhe hibákat észlelnek, és megpróbálják törölni őket a környező területek akrilájával. Ezt nem teheti meg! Minden, a zománc már edzett elég, és minden érintés csak akkor teszi rosszabbá. Várja meg az előszárítást (polimerizáció), majd alkalmazza a gyári javító készletet.

Az akrilkompozíciónak az egészségügyi tartály felszínére történő felhordásának időpontjától számított 48 óra elteltével az előzetes polimerizáció bekövetkezik. Addig senki sem - sem te, sem más háztartások, vagy háziállatok - nem szabad belépni a fürdőszobába. Ellenkező esetben minden porszemcsét, minden olyan hajat, amelyet a nyitott ajtón átáramló levegő vezet be, elakad és elrontja a frissen festett tál megjelenését.

Annak érdekében, hogy a levegőben lévő szennyeződéseket ne terjessze, ne érintse meg a padlón elhelyezett akrilfóliákat. Biztonságosabb ezeket később eltávolítani, várva a 48 órás polimerizációt.

Ideje felvenni a pántot

Az új zománc réteg teljesen száraz, nem kell többet várni. Tegye fel a lefolyó-túlfolyó pántot, miután eltávolította a meghajtót az áramló akril számára, és vágja el a száraz csíkot egy tapéta késsel. Összeszerelés előtt ellenőrizze a tömítések megfelelőségét a burkolaton - ha rugalmassága elmaradt, kenje meg a tömítőanyaggal a munkavégzés előtt.

A lefolyót és a túlfolyást behelyezve csavarja vissza a leeresztő csövet az előző pozícióba (a befogadó nyílást vízszintesen "a fürdőn" fordítja). Csatlakoztassa a pántot, vegye le a védőfóliát a keverőből és nyissa ki a vizet - ügyeljen arra, hogy a lefolyó ne áramoljon. Mindent egybevetve a fürdőkád javításra és használatra készen áll.

Hasznos videó a témában

A tál akril zománcozása, korábban más zománccal festett, és kemény gittből állt az egyes részekből:

Videó utasítás a fürdő befejeződésének folyékony akril helyreállításával a plastol restaurálási készítmények gyártójától:

A következő videó leírja a pántok felszerelésének folyamatát, amelyet az akril zománc felhordása előtt szétszereltek:

A cikk utasításai alapján a fürdő zománcburkolatát helyreállíthatja. A frissített kapacitás addig tart, amíg gondosan megjavították. Ne feledje, hogy az ömlesztett akril kikészítése óvatos tisztítást igényel. A csiszolóeszközök használata nem lehetséges, csak folyadék, valamint az oldószer tartalmú anyagok nem fognak megközelíteni.

A fürdő folyadék akril helyreállítása: az anyag és a technológia kiválasztása

Előbb vagy utóbb a kedvelt fürdő, amely legutóbb káprázatos fehérséggel ragyog, elveszíti vonzó megjelenését. Mit kell tennie a tulajdonosnak? Az új berendezések megvásárlása és telepítése költséget fog fizetni, és ha összeadja az összeget a régi szerelési és javítási költségek leszerelése után a telepítés után, nagyon jelentős költségekkel jár.

Innovatív technológiák jönnek a mentésre, amely egy rövid idő alatt, szétszerelés nélkül, vissza tudja adni az új vízvezeték megjelenését egy régi vízvezeték-szerelőnek. A fürdők folyékony akrilnal történő helyreállítása az egyik ilyen gyakorlati megoldás.

Miért válassza ezt a helyreállítási módszert?

A "fürdő" módszer, amint az úgynevezett, meglehetősen egyszerű. Az elkészített készítményt a tál szélén lévő körbe öntjük, majd lassan lefolyik és lefagy, 2-8 mm réteggel.

A tál felülete sima és fényes lesz.

Az új bevonat maszkolja a régi fürdő kicsi és közepes hibáit, például rozsdafoltokat, forgácsokat, karcolásokat, repedéseket és egyéb változásokat a színben és a szerkezetben.

A folyékony akril betöltése az egyik legkedveltebb módja a fürdő helyreállításának, és ez nem véletlenszerű, mivel számos előnye van:

 • A folyékony anyag a fürdő felületén szabálytalanságokat és repedéseket okoz.
 • Az akril nagyon kellemes az érintésre, nem csúszik, ami nagyon fontos a vízvezetékhez. Ezenkívül megőrzi a hőt.
 • Az akril bevonat tartós, mechanikai károsodással szemben ellenálló, megakadályozza a patogén baktériumok kialakulását és növekedését.
 • A felújított felület nagyon könnyen tisztítható. Nem sárgul és nem szennyezi a szennyeződéseket. A szennyeződés eltávolításához csak kímélő mosószerrel mossa le a fürdőt.
 • Folyékony akril a fürdő tulajdonosának kérésére bármely színben színezhető.
 • Jelentős megtakarítás a családi költségvetésben. A legkonzervatívabb becslések szerint a fürdő folyadék akril helyreállítása a berendezés cseréjére fordítandó összeg kb. 20% -át teszi ki.

A folyékony akril alkalmazása nagyon egyszerű. A munkákat önállóan lehet elvégezni.

Hogyan ne téveszteni az anyagot?

Kezdje a munkát a fürdő frissítésével a helyreállításhoz szükséges kompozíció kiválasztásával. Ez egy felelős esemény, a végeredmény nagyban függ attól. A megfelelő választás érdekében tisztában kell lennie azzal, hogy milyen akril folyadék. Ez egy modern polimer anyag, amely szükségszerűen két komponenst tartalmaz: a bázis és a keményítő.

Az értékesítés számos különböző anyagot tartalmaz, amelyek összetétele eltérhet.

A gyártó bevezeti a folyékony akril különböző adalékanyagok összetételét, amelyek javítják a tulajdonságait vagy megváltoztatják a színt. A vásárlás előtt gondosan tanulmányoznia kell a gyártó információit, és meg kell határoznia, hogy szükség van-e ezekre vagy más adalékokra, vagy sem. Az is jó, hogy megismerkedjen azokkal a felülvizsgálatokkal, akik már használják a frissített fürdőszobát. A legnépszerűbb restaurációs kompozíciók ma tekinthetők meg:

1. opció - folyékony akril "Lux" az "EcoVanna"

Az anyagot kifejezetten a fürdők önálló helyreállítására tervezték otthon. Az oldószer használata nélkül jól keveredik, ritkán buborékot képez, nagyon műanyag és folyékony. A kompozíció előnyei:

 • kiváló folyékonyság;
 • foltok hiánya;
 • nagy tapadás;
 • jó fedő képesség, nem hagy hiányosságokat;
 • tökéletes fehér kivitel;
 • alacsony szag;
 • 24 órán belül teljesen keményedik;
 • élettartam - akár 15 évig.

A készítmény sötét árnyalatot nem ad. A szín megváltoztatásához ajánlatos a LUX színsémát ugyanazon a gyártótól használni. Más vállalatok színei összeegyeztethetetlenek lehetnek. A keményítő és a bázis szerepel a csomagban. Három különböző térfogatú vödörben van csomagolva, amelyek mindegyikét egy bizonyos méretű fürdőhöz tervezték.

2. opció - akril vagy folyékony akril

Az első olyan kompozíciók, amelyeket a zománcfürdők öntéssel helyreállítanak. Nagyon nehéz vele dolgozni. A készítmény gyengén kevert, a teljes egyenletesség elérése meglehetősen nehéz. A nem kevert keverékek a fürdők falán rosszul megkötő területeket hagyhatnak el.

A munkafolyamat során gyakran kialakulnak csepegtetők és buborékok, amelyek rontják a tál megjelenését. A készítményt csak fehérben állítják elő, így a kívánt színárnyalat "Epoxin-51" és "Stakril" színeket használják.

Az anyag által birtokolt tulajdonságok:

 • a legmagasabb bevonóerő az analógok között;
 • jó fedő teljesítmény;
 • hófehér sima fehér felület;
 • kikeményedési idő - 2-4 nap;
 • a megoldás maximális "életképessége" 70 perc;
 • éles, kellemetlen szag jelenléte;
 • élettartam - akár 20 évig.

A Stakril nem oldható oldószerrel. A kis dózisú oldószer bevezetése a készítményben elpusztítja a szerkezetét. Folyékonyvá válik, és túl gyorsan áramlik a fürdő fenekére, túlságosan vékony réteg bevonással a tál falára.

3. opció - Plastol

A kompozíciót egy orosz-szlovén vállalat gyártja az európai minőségi előírásoknak megfelelően. Termelésével nem használnak oldószereket. Az anyag jól keveredik, nem buborékzik, könnyen alkalmazható, anélkül, hogy foltok és csíkok maradnának. Ajánlott azoknak, akik folyadék akrilnal szeretnék önállóan helyreállítani a fürdőket.

 • jó fedő teljesítmény;
 • nagy tapadás, különösen öntöttvas, acél és műanyag;
 • világos, fehér szín, amely nem változik működés közben;
 • a jó folyékonyság, a sagging és a buborékok hiánya;
 • UV ellenállás;
 • nincs éles szag;
 • a kikeményedési idő 36 óra;
 • élettartama 20 év.

A videó részletesen bemutatja a fürdő restaurálásának folyamatát Plastol összetétel alkalmazásával.

A folyékony akril kiválasztásakor érdemes megfontolni néhány árnyalatot. Ha lehetséges, nézze meg a keményítő színét. Ha sötétbarna, sötétvörös vagy sötétsárga, akkor a kész megoldás nemkívánatos árnyalatot eredményezhet. Vizuálisan a kompozíció hangja a helyiség megvilágításának szintjétől függ.

Ezért van abban az esetben, ha az akrilfestés tervezése megtörtént, jobb, ha közvetlenül a szobába helyezzük a hangot. Így a legjobb választás - a vásárlás a kompozíció, valamint egy sor megfelelő színező paszta. Egy másik tipp: vásárláskor mindenképpen ellenőrizze a polimer lejárati dátumát. A lejárt akril használata soha nem fog jó eredményt adni.

Hogyan készítsünk egy fürdőt a helyreállításhoz?

A fürdő összetételének alkalmazása előtt megfelelően fel kell készülni. Az előkészítés minősége egy másik tényező, amely komolyan befolyásolja a végeredményt. Az eljárás több szakaszból áll.

1. szakasz - öreg zománc eltávolítása

A folyékony akril tapadásának javítása érdekében a régi zománcot minőségi módon kell eltávolítani vagy tisztítani. A munka megkezdése előtt fel kell mérnie a vízvezetékberendezés állapotát. Ha viszonylag jó állapotban van: csak sárga rozsdafoltok és apró karcolások vannak, elég jó ahhoz, hogy zömös papírral dolgozzon. Ha komolyabb problémák merülnek fel: zsetonok, mély karcolások és rozsdásodás, akkor komolyabb szerszámokat kell használni: egy sarokcsiszoló vagy egy csiszoló fúvókával ellátott fúró.

Tekintsük az első módszert. A fürdõt vízzel öblítjük és ráöntjük a csiszolóporokat, elegendõ mennyiségûnek kell lennie az egész tál felületének kezelésére. Ezután levesszük a csiszolópapírt, és óvatosan kezdenek tisztítani a falakat és az alját. Mi dolgozunk, amíg a felületet csiszolópapírral bevágó hálóval fedjük le. Ez a folyamat hosszú és fáradságos, türelmet igényel. A verzió használata köszörűgépek vagy fúrók egyszerűbb és gyorsabb, de rendkívül piszkos.

A zománc intenzív tisztítását nagy mennyiségű finom por kíséri, amely a levegőbe emelkedik. Ezért a munka megkezdése előtt védőmaszkot kell viselnie. Szerszám kiválasztása elektromos szerszámhoz. A szemcsézettség mértékének meg kell egyeznie a tál felületének károsodásának mértékével. Óvatosan tisztítsa meg a fürdőt. Különös figyelmet szentelnek a mély károsodásnak kitett területeknek, a lehető legjobban megpróbálva a széleiket feldolgozni. A sztrippelési folyamat végén kapcsolja be a vizet és teljesen mossa le a tálban felhalmozódott port. A zománcot nehéz eltávolítani, savval feloldható.

2. szakasz - a felület zsírtalanítása

Ahhoz, hogy a folyékony akril stabilan feküdjön, meg kell zsírtalanítani a fürdő felületét. Ehhez használhat szódabikarbóniát vagy bármilyen oldószert. A szódát vízzel pépes állapotban oldjuk és dörzsölje a felületre. Alaposan helyezze az oldószert a szivacsra és nedvesítse meg a fürdőt. A zsírtalanítás után alaposan mossa le a készítmény maradványait forró vízzel. A kád felszínén maradt csapok és zsetonok óvatosan lezárják az autót, és várják, amíg meg nem szárad.

3. lépés - előkészítse a megoldást a helyreállításhoz

A folyékony akril munka előkészítésére vonatkozó pontos utasításoknak a csomagolóanyagon kell lenniük. Általánosságban elmondható, hogy az eljárást a következőképpen végezzük. Vegyünk egy vödröt egy pohárral és egy üvegedényt egy keményítővel, és helyezzük őket a fürdőszobába úgy, hogy az összetevők hőmérséklete megegyezzen a helyiség hőmérsékletével. Most óvatosan nyissa ki a tartályt. Töltsük fel a keményítőt a vödörbe, könnyebb, mint az alap, ezért tetejére esik. Vessünk egy vastag botot, jobb kerek a keresztmetszetben, és elkezd keverni.

A keverés folyamatában óvatosan vágja le az alapot a kannák faláról és aljáról, alaposan összekeverve a kompozíciót. Fúró használata nem ajánlott a keveréshez, mert amint a szerszám elindul, a keményítő szinte biztosan kiürül a vödörből. Ezenkívül rendkívül nehéz lesz az alapról tisztítani a doboz alját és oldalát.

A kész kompozíciót rövid időre hagyják ragaszkodni. Ennek az időszaknak azonban kicsinek kell lennie, mert rövid idő elteltével a folyékony akril keményedni kezd. Az oldat "életképessége" 40-70 percre korlátozódik.

Ha színes bevonatot kíván alkalmazni, adjon színezékpasztát a polimerhez. Fontos, hogy kompatibilis legyen a kompozícióval, ellenkező esetben a megoldás elválik, és nem alkalmas az alkalmazásra. Egy másik fontos pont: a festék mennyisége nem haladhatja meg a teljes keverék térfogatának 3% -át. Ha megsérti ezt a szabályt, megsérti az anyag műszaki jellemzőit, ami befolyásolja a bevonat minőségét.

A szakértők nem javasolják a fényes telített színek kiválasztását a folyékony akril számára. Fennáll annak a veszélye, hogy idővel a bevonat egyenetlenül elhalványodik, és a tál elkenődik. A finom pasztell színekkel díszített fürdők nem történnek meg.

4. szakasz - Végső fürdőkészítés

Egy új akril bevonófürdő egységes volt, a felületet jól fel kell melegíteni. Ehhez csukja le a parafát, és gyűjtse össze a forró vizet a tálban. Néhány percig tartjuk benne, és elvezetjük. Cserélje ki a tálat. Ehhez használhat rongyot, de ügyelni kell arra, hogy ne hagyjon villót vagy szálat a falakon és az alján.

Most már gyorsan el kell távolítania a fürdőpántot, hogy a csatornarendszert ne akarja eltömíteni. A mosogató alá helyezünk egy kis tartályt, amelybe a kompozíció többi része lecsapódik, újságokkal lefedjük a padlót, és védjük a csempéket a tál szélén, maszkoló szalaggal. A fürdő teljesen felkészült a helyreállításra.

A polimer bevonatának technikája a tálba

A folyékony akril bevitelének kényelmét kis tartályba öntik ki. A legegyszerűbb módja annak, hogy kivágja az üvegből a keményítő alól. Most már dolgozhat. Elkezdjük önteni a polimert a fal melletti oldalról. A folyékony összetételt egy vékony csíkkal a tál oldalára öntjük 4-6 mm réteggel.

Mindent megpróbálunk világosan és gyorsan megtenni, mert a hosszú munkakörülmények elfogadhatatlanok. Miután az első forduló befejeződött, elkezdjük az akril beöntését a tál közepéről. Mozogni egy kört, elfog a teljes felületet a fürdő. A konténer egyenetlen áramlást okozhat. Semmi esetre sem kell spatulát venni és megpróbálni felemelni őket.

Az anyag konzisztenciája olyan, hogy bizonyos idő elteltével maguk is eltűnnek. Ha megpróbálja felborítani a kompozíciót egy spatulával, a polimer réteg túl vékony és egyenetlen lesz. Az ilyen hiba helyesbítése már nem lehetséges.

Miután a kompozíció teljesen lefedi a tálat, a maradékokat technológiai lyukakba helyezett tartályokba engedik le. A következő lépés a polimer megkötése. Ez a folyamat több órát vesz igénybe, a pontos időnek az anyag csomagolásán kell lennie.

Mielőtt befejezné a munkát, javasoljuk, hogy kapcsolja ki a fényt a szobában, és egy LED-et vagy halogén lámpát csillogjon a fürdőbe. Tehát a szemetet véletlenül fogják a felszínen. El kell távolítani őket.

A szakértők azt tanácsolják, hogy szorosan zárja le a fürdőszoba ajtaját, és ne közelítse meg a tálat, amíg a polimer keményedése véget nem ér. Ennek az az oka, hogy mindenféle szennyeződés túlságosan illeszkedik a nedves akrilhoz. Még a szokásos por is tönkreteszi az új felületet, nem is beszélve a szálakról, a szálakról vagy a szőrszálakról.

Miután a kompozíció teljesen száraz volt, óvatosan vágja le a lefolyó szélein lévő összes áramlást, és indítsa el az új pántok beszerelését.

Ne felejtse el feldolgozni az összes vegyületet szilikon tömítőanyaggal. Egy másik árnyalat: a leeresztőnyílások nem lehetnek túlságosan szűkek, különben az akril bevonat "kivághat".

Az új bevonat gondozásának feltételei

A fürdő folyadék akril helyreállításának eredménye egy új, tartós bevonat, amely ellenáll a karcolásoknak és repedéseknek. Ugyanakkor érzékeny a törésekre, deformációkra és hasonló károkra. Ezért kell a frissített fürdőszobát nagyon óvatosan kezelni.

Ne hagyja, hogy erős ütéseket érjen a tálca felületén, és ne essen nehéz tárgyak. Optimális esetben minden használat után törölje le a fürdőt egy puha ruhával.

Jobb, ha nem engedik meg az erősen szennyezett felületeket, mert az akril tisztítására használt csiszolóvegyületek használata tilos. A berendezés mosásához enyhe szappanoldatot vagy speciális készítményeket használnak. Ezenkívül a tálban nem szabad áztatni a fehérneműt a fehérneművel, vagy sós fürdővel, különösen a színnel.

A helyreállított felületet védeni kell az agresszív vegyi anyagok bejutásától.

A fürdő zománcának a folyékony akril segítségével történő helyreállításának technológiája meglehetősen egyszerű és meglehetősen hozzáférhető a független végrehajtáshoz. A sikernek nélkülözhetetlen kulcsa a minőségi polimer kiválasztása és az összes utasítás pontos végrehajtása. Ha megfelelnek ezeknek a feltételeknek, akkor a frissített fürdő hosszú ideig kérni fogja a tulajdonosát kifogástalan kiszolgálásával.

Hogyan lehet zsírtalanítani a csempe a falon?

A horgok ragasztják a fürdőszobába, ők esnek és esnek.

Annak érdekében, hogy zsírtalanítsa azt a helyet, ahol ragasztja a horgokat, először törölje le a felületet alkohollal vagy vodkával. A szokásos módszerrel először törölheti szappanoldattal, majd normál vízzel. Ezután törölje jól szárazra. Úgy gondolom, hogy ez a módszer is lehetséges.

Általában a sima felületek zsírtalaníthatók és tisztíthatók vodkával vagy alkohollal.

Sok tisztítószer van, de a közelmúltban azt olvastam, hogy szinte mindegyiknek van egy ecet alapú összetétele. Ezért tisztíthatja az ecetet, és nem csak a csempe, hanem az üveg is.

Kipróbálhatja az acetont vagy a benzint is.

A kezelés után törölje száraz, puha ruhával.

1000 titok

Tíz évvel ezelőtt az öreg fürdő helyreállításának egyetlen módja az volt, hogy újra felhordják a zománc réteget. Napjainkban a haladásnak köszönhetően a fogyasztók saját kezűkkel helyreállíthatják a fürdőt folyékony akrilnal, aminek köszönhetően otthoni időben frissítheti a régi vízvezetéket.

A kész fürdõ úgy néz ki, mint egy új, és az élettartama legalább tíz évre meghosszabbodik. Hogy pontosan ezt a munkát végezzük, és milyen anyagok segítségével - a cikkünk meg fog szólni róla.

Mi az akril fürdő bevonat?

Az akril egy modern polimer anyag, amely olyan figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik, mint az erő, a kopásállóság, a feszesség és az alacsony hőátadás. Az akril hosszú ideig megőrzi tulajdonságait, könnyen tisztítható és mosható.

A folyékony akril egy olyan csodálatos bevonat, amely a régi fürdőt "újra cserélheti" anélkül, hogy a csempe és a fürdő maga leszerelhető volna. Ha helyesen alkalmazzák, a bevonat erősen kötődik a felülethez, az anyag ellenáll a kémiai és mechanikai igénybevételnek, és jó dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül a fedett felület nem lesz túl csúszós.

A leggyakrabban használt folyékony ömlesztett akril, a Stacril márkanév alatt gyártva. A fürdő üvegtakaróval történő helyreállítása kétkomponensű, nagy sűrűségű zománc felületkezelését jelenti, amely egy bázisból és egy keményítőből áll.

A fogyasztók körében az Ekovannaya folyékony akril, amelyet Yaroslavlban és a moszkvai folyékony akrilsav Alfannában gyártottak, népszerűségnek örvendett.

Minden ilyen típusú folyékony akril kitűnő munkát végez a céljukkal és számos pozitív tulajdonsággal bír:

 • Sima, ami meghaladja a fürdők felületének simaságát a gyári öntés során, ami hozzájárul a külső befolyásokkal szembeni fokozott ellenálláshoz.
 • Alacsony hővezető képesség, amely segít a fürdőben tartani a vízhőmérsékletet, így a fürdő akril helyreállítása kényelmesebbé teszi.
 • Így a közönséges öntöttvas fürdőben lévő víz kb. Három perc alatt 1 fokos, míg akrillel kezelt fürdőben legalább 30 perc alatt veszít.
 • Könnyen tisztítható: elég, hogy törölje le az akril fürdőt puha szivaccsal szappanos vízzel, anélkül, hogy koptató termékekre lenne szüksége.
 • Nagy szilárdság, mivel az akril gyakorlatilag nem kopott.

A régi fürdő előkészítése folyékony akril alkalmazására

Mielőtt visszaállítja az akril fürdőt, meg kell szabadulnia a régi bevonattól és fel kell készíteni a felületet. A cél az, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől és a rozsdától, és hogy a felület egyenletesen durva legyen a jó tapadáshoz (nagy tapadóerő) a régi új bevonat között.

Ez a következőképpen történik:

 • Kis karcolások és sárgás esetén elegendő a csiszolópapír feldolgozása.
 • Ha a régi zománc mély karcolásokkal és makacs rozsdával van ellátva, akkor a bevonatot egy csiszolófúvókával (csiszolókoronggal) távolítsa el.
 • A sztreccselés után maradjon meg.
 • A fürdő felületét oldószerrel zsírtalanítsa. Azt is zsírtalaníthatja az ivóvízzel. Ehhez a szódát a faggyú konzisztenciájára tenyésztik, és feldolgozás után mossa le forró vízzel.
 • Ha a felszínt megrepedték vagy csiszolták, azonnali szárítással kezelik az autót.

Tipp A felület tisztítása fúróval, csiszolt kerékkel nagy mennyiségű por keletkezik a levegőben, így a mester jobban visel egy speciális védőmaszkot.

Az öntés előtt szerelje le a felső és az alsó szilvát, hogy a megmaradt akril ne essen a csatornába. A fürdőszoba alatt egy különleges edényt tettek.

Akrilkád töltés

Ezután megfontoljuk a technológia "ömlesztett fürdőjét". Segítségével mind az akril fürdők restaurálása, mind az öntöttvas fürdők "átalakítása" akril fürdőkbe történik.

A helyreállítási technológia a következő:

A keveréket a vásárolt komponensek utasításai szerint készítik el. Egy kis részét egy kis tartályba öntik, ahonnan akrillát "öntik".

Fontos: annak érdekében, hogy az akril egységes réteget képezzen, szükség esetén alaposan fel kell melegíteni a fürdőt. Ellenkező esetben lehetnek beáramlások, ami különösen gyakran történik acél fürdőkön, amelyek - az öntöttvasaktól eltérően - gyorsan lehűlnek.

 • Öntsön egy vékony akril-csíkot oldalra és egy spatulával csúsztassa az anyagot a csempe széléig.
 • A keveréket finom sugárral öntik a perem peremére úgy, hogy 4-6 cm-es réteg képződjön, és a folyadék maga is körülbelül a fürdő közepére áramlik.
 • Kezdje el a vízsugarat az oldal mentén mozogni, körbejárva a fürdő kerületét, amíg a gyűrű bezáródik. Ebben az esetben nem állhat meg sokáig.
 • Miután elhaladt az első körön, a művelet megismétlődik, de már alatta van, akkor körülbelül egy körben haladnak, ahol az első passzálás során kapott folyamatos bevonat véget ér. Tehát fedje le az egész felületet.
 • Ha a fedetlen területek továbbra is fennmaradnak, óvatosan takarja le őket egy puha gumi spatulával. Az akril maradványai önmagukban kifolyik a leeresztő lyukba.

Ez a technológia meglehetősen gazdaságos, különösen az új vízvezetékek beszerzéséhez képest.

Ne próbálja gyorsan befejezni a munkát. 2 óra szükséges ahhoz, hogy egy hivatásos mester javítson akril fürdőt, ezért ne aggódjon, ha a folyamata sokáig tart.

Az alkalmazás befejezése után a fürdő teljesen megszárad, és az időtartam 1-4 napig változhat. A kifejezés a folyékony akril specifikus típusától függ.

Az akril típusai

 • gyorsan száradó akril, amellyel a fürdő egy nap után üzembe helyezhető; Alkalmas, ha szoros határidők alatt áll;
 • hosszú szárítású akril, amellyel a fürdő csak 4 nap elteltével készen áll; Ez a megjelenés erősebb felületet képez, ezért ha van lehetőség, jobb választani ezt a tartós anyagot.

Az akrilfürdő helyreállítását végző mesterek átlagosan 2-3 évig biztosítják a munkát, azonban a felújított termék valódi élettartama sokkal hosszabb. Ha alaposan betartja a fürdő saját kézzel történő helyreállítására vonatkozó utasításokat, akkor a frissített vízvezeték kb. 15 évig és megfelelő gondossággal - akár 20 évig is szolgálja Önt.