Legfontosabb > Csapok

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Mit lehet és nem lehet tisztítani akril fürdő?

Mielőtt elmész az üzletbe akril fürdet vásárolni, gondosan meg kell ismerkednie a gondozásának sajátosságaival.

Ez az egészségügyi tárgy nagyon szelíd hozzáállást igényel. A tartozékot rendszeresen, nagyon óvatosan és kompetensen kell tisztítani.

Annak érdekében, hogy a felületet károsíthassa, ki kell deríteni, hogy mely eszközök alkalmasak fürdők mosására, és amelyek nem kategorikusak. Van egy tévhit, hogy az akril mosás meglehetősen nehéz.

A modern piacon sok olyan kompozíció van, amelyek felületek kezelésére szolgálnak.

Az akril inert anyag a kémiai vegyületek és a korróziós folyamatok tekintetében. De van egy jelentős hátránya - mechanikus károsodásnak van kitéve és könnyű karcolni.

Mi az a félelem az akrilól?

A tisztítószer kiválasztásakor érdemes megemlíteni néhány funkciót:

 • A mosószerek összetétele nem lehet csiszolóanyag (éles szélekkel rendelkező részecskék), ami károsíthatja a vízvezeték belső felületét.
 • Annak érdekében, hogy károsíthassa az egészségügyi berendezés legfelső rétegét, lehetetlen túl meleg víz bejutása.
 • Az akril "félnek" a benzinnel, különböző oldószerekkel, formaldehiddel, acetonnal és pasztákkal, amelyek klórt, ammóniát vagy savakat tartalmaznak.
 • Mindenképpen tisztításkor nem használhat fémkapcsokat és kemény keféket.

A karcolások és más károk elkerülése érdekében a fémvödröt, edényt vagy edényt nem szabad akrilfürdőbe helyezni.

Vásárolt tisztítószerek

Ha rendszeresen és megfelelően gondoskodik a vízvezetékszerelésről az akrilről, megakadályozhatja annak korai "öregedését". Hosszú ideig tartani az eredeti megjelenését a zománc segít napi gondozás szappan és rongy. A vízkezelést követően öblítse le habot és szappant és törölje szárazra.

De nem számít, mennyire keményen próbáljuk tartani a tartozékot tiszta és rendezett állapotban, egy bizonyos idő után még mindig kérdéses lesz az akrilfürdő tisztítása. Ajánlatos a fürdőt mosószerekkel mosni hetente egyszer.

A vízvezetékeket a következő típusú szennyezésnek kell alávetni:

 • Felszíni plakk. Könnyen eltávolítható egy puha ruhával vagy egy szivaccsal. Először a szerszámot fel kell vinni a fürdő felületére, és hagyja 10 - 15 percig állni. Ezután öblítse le vízzel. Erős szennyeződés esetén az eljárást meg kell ismételni.
 • Rust. Ezt a kellemetlen jelenséget nagy mennyiségű vas víz jelenléte okozza a csapvízben. Az akril olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek meggátolják a rozsdásodást. Csak a felszínén az idő látszik egy film oxidált vas. Bármilyen akril is van borítva ez a film, meg kell nézni, hogy a csapok mindig szorosan zárva legyenek. A rozsda tisztítására használt eszközök: "SanClin", "Mr. Chister", "Triton" stb.
 • Vízkőbetétek. Úgy tűnik, hogy a magas kalcium- és magnéziumtartalom a vízben van. A megelőző intézkedéseknél ugyanazokat az intézkedéseket kell elvégezni, mint a rozsda - a szivárgó csapok ellenőrzésére van szükség.

Nem választhat az akril és az acél fürdőszoba között? Tudja meg, melyik az Ön számára megfelelő.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógépet citromsavval? A megfelelő adagolás és a mosási hőmérséklet.

Hatékony eszközök az akril felületek tisztítására:

 1. "Acrylan" - tökéletesen megtisztítja az összes felületet az akrilból, 100% kiküszöböli a szennyeződéseket, még a nagyon régieket is. Ez az eszköz jó fertőtlenítő. Alkalmazása védőfóliát hoz létre a felületen, melynek köszönhetően a baktériumok nem halmozódnak fel.
 2. A "Cif" egy univerzális termék, amely tökéletesen alkalmas minden felület, beleértve az akril tisztítására. Különleges formulát tartalmaz, melynek köszönhetően minden sík gyorsan és nagyon óvatosan megtisztul. Krém, paszta és spray formájában kapható.
 3. A "Tim-Pro" - csúcstechnikailag fertőtlenítőszer tökéletesen eltávolítja a komplex eltömődést, és gyönyörű ragyogást ad a terméknek. Megszünteti a kellemetlen szagokat.
 4. Mr. Chister nagyon hatékony mosószer. Viszonylag drága, nagy a kereslet a lakosság körében. Megszünteti a rozsdát és a vízkőzetet.
 5. RAVAK Turbocleaner - teljesen feloldja az akril felületeken a vízkőlerakódásokat.
 6. Acryl Polish (Acryl Polish). A szlovén tudósok fejlesztése rendkívül érdekel az akril vízvezetékek megszerzéséért. Sikeresen alkalmazzák polírozásra és kisebb javításokra is a polimer felületén.
 7. A "Bas" egy folyadék, amely eltávolítja a régi foltokat az akril fürdők felszínén. A gyártó azt javasolja, hogy polírozással együtt használja.
 8. A "Triton" egy univerzális vegyület, amely sikeresen kezel minden elzáródással, még a legidősebb is. Ezt fertőtlenítésként is használják.
 9. A Kolpa-San CLEANER egy multifunkcionális szer az ásványi lerakódások elleni küzdelemben.
 10. "Mellerud" gyártó Németország. A fürdők tisztítása ezzel a kompozícióval a tisztaság garanciája.
 11. "Cinderella" - a legolcsóbb, de nem kevésbé hatékony megoldás a tisztításhoz.

Hogyan tisztítsuk meg a felületet népi módszerekkel?

Hazánkban élnek az intelligens és feltaláló emberek. Néha soha nem hagyja abba a gondolkodást a találékonyságukról és értelmükről. Minden problémát megoldhatunk az elérhető eszközök segítségével.

A kézművesek többféleképpen juthatnak el a polimer anyagból a tiszta felületekhez.

 • Veszünk egy puha ruhát, és nedvesítsük meg citromlével vagy borecettel, és óvatosan törölje a foltot a fürdőre. Az eljárást követően mossa le az összes vizet. Lehetséges, hogy kivételes tisztaság és fehérség elérése érdekében többször is meg kell tennie a műveletet.
 • Próbálja meg tisztítani a nem piszkos felületet rongyos és baba szappannal.
 • Töltse fel a fürdőt meleg vízzel és szappanoldattal. A szappan helyett 1,5 liter 7% -os ecetet adhat a vízhez. Hagyja, hogy a víz néhány óráig álljon. Ezt követően a vizet fel kell szabadítani, öblíteni kell a fürdőt, és értékelni kell a munkájuk eredményét.

Amikor a fürdőt elhanyagolják, csak vegyi termékek segíthetnek. A választás a piacon széles és változatos, csak az Ön preferenciája.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Az akrilfürdőt gondosan törődünk

Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

A fürdő tisztítása

Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

Rendszeres tisztítás

A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

 1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
 2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

 • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
 • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
 • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
 • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
 • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

 • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
 • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
 • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

Tisztítószerek

Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

népszerű

Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

 • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
 • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
 • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

vegyi

Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

 • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
 • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
 • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
 • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
 • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
 • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

Mi a teendő?

A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

 • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
 • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
 • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
 • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
 • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
 • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
 • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

Akrilfülke tulajdonságai

Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

 • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
 • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
 • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

Általános gondozási szabályok

Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

A következő szabályokat figyelembe kell venni:

 • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
 • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
 • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
 • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
 • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
 • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

Minél jobban mossa az otthoni akril fürdőt

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt? Ez a kérdés a háziasszonyokból származik, akik szanitereket vettek fel ebből az anyagból, vagy a helyreállítás során fedezték fel. Mindenesetre a zománc tisztítására használt eszközök nem alkalmasak ennek a polimernek a kezelésére, könnyen károsíthatja a szeszélyes felületet, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell választanod.

Népi jogorvoslatok

Számos anyag létezik szinte minden otthonban, és alkalmasak akril felületek tisztítására:

A mészkő betétek eltávolítására javasolt. Elég, hogy a fürdőt forró vízzel töltse, öntsön egy zsákban lévő savval, keverje össze és hagyja el néhány órát. Ezután a víz leereszkedik, és a tál felületét vízsugarakkal mossák, azt egy ruhával kell törölni, hogy ne legyenek foltok.

Ha 10-12 hónapon belül elvégzi az ilyen takarítást otthon, akkor az üzletekben értékesített speciális eszközök nélkül is megteheti.

Jelentős szennyeződés esetén a savadagot 3 tasakra kell növelni. De egy ilyen eljárást agresszívnak tekintünk, és csak akkor hajtják végre, ha különleges szükség van rá.

A rozsda és a mész elleni küzdelem érdekében egy ilyen eredeti eszköz nem fog működni, de használható a kisebb foltok eltávolítására a fürdőben. A paszta az ecsetre kerül, akkor használhatja a fogat és a bozót a kívánt területre. Miután vízzel lemossák.

Az akril fürdő jobb tisztítsa meg a sütőoldatot, ami gyenge lúg, nem károsíthatja az anyagot. Szódát és szappant kell használni a keverék elkészítéséhez, a szennyezett területekhez való alkalmazásra és fél órán át hagyni. Ezután az oldatot leöblítik, szükség esetén szivacsos vagy puha sörtéjű kefével járhat.

Továbbá szódabikarbónát és kis mennyiségű vizet is készíthet, amely a fürdő falát takarja. 20 perc elteltével nedves szivaccsal távolítják el.

Az ilyen eszköz alkalmas arra, hogy tisztítsa meg a fürdetést friss foltoktól és kisebb lerakódásoktól.

 • Ammónia és hidrogén-peroxid

Ezzel a keverékkel megszabadulhat a vízkő, a rozsda és a sárgaság. A folyadékokat 1: 1 arányban keverjük össze, rongyot vagy szivaccsal impregnálják, és a tál felületét töröljük.

Az akrilfürdő tisztításához, ha régi rozsda van, használhatja a szokásos finom sót. A szivacs felületére öntik, vizet nedvesítenek és dörzsölnek. De emlékeztetni kell arra, hogy a só csiszolóanyag, ezért nagyon óvatosan kell cselekedni.

Ez az anyag lehetővé teszi a nagyon erős piszok tisztítását az akril tál felületéről. 1 liter ecetet, amelyet meleg vízzel töltött kádba öntünk. A szerszámot 10-12 órán át hagyja, az éjszaka lehetséges, majd leöblítik és öblítik. Ez a módszer nem ajánlott, ha nincs különösebb szükség.

Ezenkívül előmelegített felületre önthetünk a szódabikarbónát, és 15 perc elteltével 9% -os ecetsavat adunk hozzá. A szennyeződés meg van szúrva.

Lehetővé teszi a rozsda eltávolítását a felületről. Frissen préselt folyadék kerül a foltra, várjon kb. 15 percet és mossa le meleg vízzel.

Akrilfürdős fertőtlenítés

Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, amelyben gyakran megjelenik a gombák és a penész, ezért fontos szempont a kötelező fertőtlenítés. A fürdőkádnak évente is szüksége van. Az akrilfürdőt az alábbiak szerint kell fertőtleníteni:

 • a tálat vízzel töltötték 20-25 ° C hőmérsékleten;
 • egy fertőtlenítő hatású mosószer csomagot öntöttek, például Ravac;
 • a tisztító készítménysel ellátott vizet keverni és 10 percen át kell hagyni;
 • a kijelölt idő elteltével a víz lefolyik, a tálat leöblítik;
 • az utolsó lépés a fürdő falainak szárítása.

Az eljárás során védőkesztyűt kell használni. Az esemény után a fürdőszobát alaposan szellőztetni kell.

Speciális ápolószerek az akril számára

Ha a háziasszony úgy dönt, hogy a boltban vásárolt tisztítószereket használja, akkor szem előtt kell tartani, hogy az akrilfedeles fürdőt lehetetlen mosogatni rendes felületű készítményekkel.

A modern kémiai termelés azonban az akril felületek gondozására specializált termékek széles választékát kínálja. A készítmények gyengéden befolyásolják az anyagot, megszüntetik a foltokat és az elmosódásokat, ugyanakkor nem károsítják. Leggyakrabban krémmel vagy gélkonzisztenciával rendelkeznek. A népszerű tisztítószerek közül megemlíthetjük a következőket:

 • Az Acrylan - átfogó gondoskodást nyújt - még a régi foltok ellen is harcol, fertőtlenít, védő réteget képez a fürdő falán, ami megakadályozza a baktériumok felhalmozódását;
 • A CIF (krém, spray, paszta) univerzális gyógymód, melyet a finom polimerek iránti óvatos hozzáállás és a nagy hatásfok jellemez.
 • Mr. Chister egy olcsó tisztító folyadék, amellyel eltávolíthatja a vízkőzetet és a rozsdát.
 • Tim-Pro - egy modern fertőtlenítőszer, amely eltávolítja a plakkot és bármilyen bonyolultság szennyeződését, a felületet tisztítja, ragyog, kiküszöböli a kellemetlen szagokat;
 • RAVAK Turbocleaner - a vízkőzetek eloszlatásához elegendő az összetétel alkalmazása és várni;
 • San Klin - többfunkciós összetételre utal, amely hatékonyan küzd a különböző ásványi lerakódások ellen.
 • A Triton fertőtlenítőszer, akkor ajánlott, ha a régi, régi szennyeződésekkel ellátott fürdő karbantartása és tisztítása szükséges.

A gélt vagy a krémet egy szivacsra vagy rongyra kell felhordani, amellyel a fürdőkád tiszta. Javasoljuk, hogy 5-7 percig hagyja el az eszközt, majd bő vízzel öblítse le és törölje szárazra.

Jellemzők ápolás akril termék

Az akril fürdőkád megfelelő ellátása növeli a termék élettartamát és hosszú ideig megőrzi az esztétikai megjelenését. Továbbá, ha megfelelő eszközt választasz és rendszeresen használ, a csésze fehér színű lesz, foltok, virágzás, repedések és karcolások nélkül.

Minden használat után öblítse le a fürdőt, majd törölje száraz ruhával. Ha nincs tartós szennyeződés, akkor az akril fürdőt mossa meg rendes háztartási vagy gyermekszappannal, mosogatószerrel. A mosógéppel vagy valamilyen porral meleg vízhez is hozzáadhat, feloldhatja, feldolgozhatja a tálat tartalmazó falakat a keletkező habtal és vízzel öblítheti.

A fóliát a polimer felületére visszük vissza, puha ronggyal, viasz alapú polírozással telíthetjük és dörzsöljük a tálat.

Az egyik caveat - akril tartós, de termoplasztikus, amely instabil a magas hőmérsékleten.

Ha a fűtővíz különálló rendszere nem engedheti meg a forrásban lévő vizet a fürdőbe, különben a felület deformálódik.

Mi nem tisztítható akril felület?

Annak érdekében, hogy a szaniterek hosszú ideig szolgálhassanak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok eszközzel lehetetlen tisztítani az akril felületeket. A fürdőt a következő anyagok és készítmények alkalmazásával elkényeztetheti:

 • mosópor száraz formában, anélkül, hogy vízben oldódna - granulátumai mikroszkopikus karcolásokat hagyhatnak a felületen;
 • súroló súrolóporok;
 • klórtartalmú termékek - a csészefal első alkalmazása után felhős lehet; Továbbá a klór korrodálja a szintetikus polimert, porózusá válik, elveszíti a fényességet, nyirkos lesz;
 • acetont tartalmazó oldószerek - agresszív anyag nem csak a felület zavarosságát okozza, hanem azonnal elszínezheti az akrilt;
 • A lerakódások és az ammóniát tartalmazó más vegyipari termékek - ez az anyag kevésbé ellenséges a polimerekkel szemben, de képes elpusztítani szerkezetüket is;
 • a formaldehid toxikus összetevőjével, a vízben feloldott és korábban a vegyiparban használt gáz nem kompatibilis az akrilokkal.

Szintén koncentrált alkoholok, savak, lúgok nem alkalmasak ezen anyag feldolgozására.

A potenciális vegyi anyagok hatásaitól való eltérés változhat. Néhányan képesek egy szintetikus polimert unalmas, durva, míg mások - égetni. Ezért megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nem feltétlenül szükséges felismerni a készítmény összetételét és használati utasításait.

A tálból származó szárított piszkot nem szabad kaparni, ami károsíthatja a bevonatot, jobb, ha a termék nedvesen tisztul. Ehhez csak tárcsázza a fürdővizet, és várjon.

A kádat nem szabad mosni egy akril bevonattal, merev ecsettel vagy szivaccsal, amely fémes permetezéssel van ellátva. Tisztítás után karcolások és egyéb károk találhatók a terméken.

Az akrilfürdő szép megjelenése, egyszerű és könnyen tisztítható. De csak akkor, ha a műveletet helyesen végzik, és megfelelő vegyületeket választanak ki gondozásra.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Mi nem mosható akril fürdő

A szokásos öntöttvas fürdőt kiváló alternatívák - akril termékek váltják fel. Tartós, könnyű, vonzó és kényelmes, karbantartható, tartós és bármilyen formában elkészíthető, de idővel a tál nem veszíti el minőségét, hanem az akrilfürdő mosása.

Milyen problémák merülhetnek fel?

Mint bármely más olyan vízvezeték, amely folyamatosan érintkezik a vízzel, az akril fürdők elveszíthetik eredeti gyönyörű megjelenésüket a következők miatt:

 • lime felhalmozódása;
 • sárguló felület;
 • rozsda kialakulását.

Fontos! Az anyag megfelelő gondosságától, a használat intenzitásától és gyakoriságától függően problémák jelentkezhetnek, mind külön, mint egészben. De még akkor is, ha hirtelen észrevetted, hogy a szennyezés mindhárom típusa megjelenik a vízvezetékben, ne kétségbe esni. Ismerje meg, hogyan kell tisztítani az akril kádat a szakembereinkből és gyorsan megoldani a problémákat hasznos eszközök segítségével!

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az akril bevonatokkal kapcsolatos összes ajánlás hasonló a másik felület tisztítására vonatkozó szabályokkal, de saját megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkezik. A tisztításhoz gyorsan és hatékonyan kell előkészíteni az anyagokat és a mosószereket.

Az akrilfürdő mosásához szüksége lesz:

 • puha ruhával;
 • puha szivacs.

A mosószerek és a tisztítószerek tekintetében számos ajánlás van: ezek lehetnek "népi jogorvoslatok", vagyis olyan anyagok, amelyek minden házban rendelkezésre állnak, vagy speciális kémiai megoldások - paszták, gélek, porok. Pontosan mi a preferencia, ha csak ti döntesz. Vegye figyelembe ne csak a pénzügyi lehetőségeit, hanem a kiválasztott alapok biztonságának és hipoallergenitásának kívánt szintjét is.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Ha megfelelnek a modern módszereknek, értékeljük a gyors és kiváló minőségű eredményeket, speciális termékeket használjunk az akril fürdők mosására, de csak megbízható gyártók. Ellenkező esetben a kívánt eredmény elérése rövid idő alatt vagy a bevonat egyszeri feldolgozása során valószínűleg nem lesz sikeres.

Tökéletes tisztító akril fürdőhöz. Csak folyékony formában használják az alábbiak szerint:

 1. Az anyagot puha ronggyal kell felhordani.
 2. Az oldatot egyenletesen terjessze ki a tányér teljes felületén lévő könnyű dörzsölő mozgásokkal.
 3. Várj egy pillanatot.
 4. Egy idő után óvatosan távolítsa el az oldatot puha szivaccsal.
 5. Meleg vízzel öblítse le.
 6. Törölje szárazra szövetet vagy ruhát.
 7. Kezelje a felületet egy különleges polírozással, hogy visszaállítsa a bevonatot.

Fontos! Ha a fürdőszobában nem csak egy kád, hanem egy akril zuhanás is van, akkor a felületet a Bass-szal tisztítjuk. Mindkét esetben célszerű használni.

Ennek az eszköznek a fő előnye a sokoldalúság. A krémes mosószer és a permet tökéletesen tisztít nemcsak az akril felületet, hanem bármilyen egyéb - kerámia, kő, zománc bevonatot, műanyagot is. Nem tartalmaz csiszolószemcséket, ezért lehetetlen károsodni még a finom felületeken is, ugyanakkor a hatékonyság szintje nagyon magas minden szennyező anyag esetében - a rozsda, a sárgaság, a mész és a zsíros foltok eltávolítása szó szerint néhány percen belül.

Fontos! Adja hozzá a mosószer minden alacsony árát, és nagyon praktikus lehetőséget kapunk.

Akrilan

Az akrilfürdőnek egy kissé szokatlan formában lévő tisztítószere hab. Használja azt, mint egy tál mosáshoz és a zuhanykabinokhoz. Ha ezt az eszközt választja, és rendszeresen használja, akkor a fürdőszobája biztosan nem fog szembesülni semmilyen problémával! El fogod felejteni, hogy milyen rozsda, penész, mész, csúnya plakett, szappanfoltok és gombák telepei vannak.

Tim Pro

Ez az opció alkalmas az akril fürdő kényes tisztítására. A "Tim-Pro" használatának előnyei között nem csak a rozsda, a zsírfoltok és a mészhéj gyengéd, de hatékony tisztítása, valamint a környezetbarát és ártalmatlan összetétel. Ez tökéletesen eltávolítja az összes idegen szagot, és egyfajta héjat képez a bevonaton, ami teljesen kiküszöböli a szennyeződés felszínét és felhalmozódását.

Fontos! Mindenképpen vegye figyelembe ezt a mosószert, ha egy akril fürdőszobát hozott hidromasszázzsal. Ebben az esetben nem kell aggódnia a mechanizmus helyes működéséhez sokáig.

Mr. Chister

Ez a spray polimerek alapján készül, ami a következő hatásokat eredményezi:

 • antibakteriális;
 • tisztítás;
 • gombaellenes.

Fontos! Az akrilfürdő megfelelő tisztítása az egyik eszközzel, figyelmesen olvassa el az utasításokat, és kövesse az abban foglalt ajánlásokat.

Hogyan kell tisztítani és fertőtleníteni egy fürdő akril?

A rendszeres tisztítás nem annyira szükséges, hogy hosszú ideig tartsa fenn az akril felület integritását és vonzerejét. A gombáktól és más káros mikroorganizmusoktól való védekezéshez elengedhetetlen, hogy hat hónaponként vagy egy évben elvégezzük a fertőtlenítési eljárást a következő sorrendben:

 1. A tálat teljesen fel kell tölteni vízzel 20 ° C-os hőmérsékleten.
 2. Adja hozzá a fertőtlenítő oldatot a speciális "Tim-Profi" sorozatból vagy a RAVAK Desinfectant-ból.
 3. Alaposan keverje össze a vizet a mosószerrel.
 4. Hagyja 10-20 percig.
 5. Szedje le a vizet.
 6. Öblítse le jól a tálat folyó vízzel a zuhany alatt, hogy eltávolítsa a maradék vegyszereket a bevonatból.
 7. Kapcsolja be a ventilátort a fürdőszobában, vagy szellőzzön a helyiségben, nyitva hagyva.

Fontos! Amikor fertőtlenít, győződjön meg arról, hogy viseljen védőkesztyűt, hogy megakadályozza a vegyszerek érintkezésbe a bőrével.

Mi más lehet tisztítani akril fürdő?

Elhatároztam, hogyan tisztítsam meg az akril fürdőt a rozsdától és a sárga virágtól, de nem szeretnék vegyszereket használni? Akkor használd a szokásos "népi jogorvoslatokat":

Hogyan kell mosni?

Az alábbi eszközöket használja:

 1. 1. módszer:
  1. Hígítsuk fel a citromsav por meleg vízzel, 0,5 tasak és 1 csésze arányban.
  2. Keverjük addig, amíg a granulátumok teljesen fel nem oldódnak, nehogy megkarcolják a bevonatot.
  3. Vegyünk egy habszivacsot és nedvesítsük meg egy oldatban.
  4. Állandóan dolgozza fel a fürdő teljes felületét.
  5. Hagyja hagyni a tálat 10 percig vakolt állapotban.
  6. Ismét nedvesítsük a szivacsot híg citromsavval.
  7. Tisztítsa meg a mész és a rozsda felületét.

Fontos! Az akrilfehérség teljes visszaállításához ismételje meg a műveletet 2-3 alkalommal. Ez elég ahhoz, hogy az eredmény legalább 2 hétig maradjon.

 1. 2. módszer:
  1. Tegyen egy teljes fürdővizet 20 ° C-os hőmérsékleten.
  2. Töltsön 1 csomag citromsav port vízbe, vagy öntsön 1,5 liter ecetsavoldatot.
  3. Az akril fürdő tisztítószert vízzel teljesen feloldjuk.
  4. Hagyjuk 12 órát.
  5. Cserélje ki a vizet.
  6. Alaposan öblítse le a tálat folyó vízzel.
  7. Törölje szárazra rongyot.
  8. Lengyel egy speciális folyadék akril.
a tartalomhoz ↑

Mi nem mosható akrilfürdővel?

Videó felvétel

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában állandó rendben maradjon, és ne rontsa a lakberendezést, vegye figyelembe azokat az eszközöket és anyagokat, amelyek nem használhatók az akrilfürdő tisztításához:

 • csiszolóanyagok és porok feloldatlan formában;
 • aceton, formaldehid, fehérítőszer, ammónia;
 • szilárd fém ecsetek.

Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat az akril ápolására, és mindenképpen értékelni fogja, milyen könnyen és gyorsan megbirkózhat a házimunkával!

Hogyan készítsünk egy hófehér fürdőt - tisztítsuk meg a fürdőt otthon

Írta: admin in Mistress megjegyzése: 2010.08.31 0 11 Nézetek

Hogyan fürdeni valóban hófehér? A szennyezés típusai és kezelése

Ha az anyós látszólag látszik, talán ez nem a rossz kedvetlenségének megnyilvánulása - nézzük a fürdőszobában, minden rendben van? A fürdőszobában különleges tisztítási követelmények vannak. Gyakran a fürdőt nem csak a rendeltetésszerű célokra használják: néha mossuk és mossunk minden dolgot, fürödünk háziállatokat. A fürdőben a napi használat során felmerülő aktív szennyeződésnek meg kell felelnie a higiéniai követelményeknek, mert itt mosogatjuk és fürödjük a gyerekeket. A hófehérke fürdőzésének módja akut minden háziasszony számára, még akkor is, ha a mamám heti látogatása nem fenyeget.

Tekintsük a főbb problémákat, amelyek a fürdőszobában megtörténnek, hogyan kezeljük a fürdőszobát és a legjobb tisztítószereket:

 • Közös szennyezés. Szennyeződés a használat során - a szappan és az elpusztult bőr mosása mosás közben mosható. Ez a legegyszerűbb szennyezés, legtöbb esetben elegendő a használat után öblíteni. Frissen, a legolcsóbb módon tisztítsa meg a fürdőt a szennyeződéstől;
 • Szappan raid. Furcsa, amint hangzik, a mosáshoz használt szappan egy nehéz eltávolítandó plakkot hagy maga után, amelyet időről időre harcolni kell;
 • A vízkő. Ha kemény víz van a környéken, akkor ismernie kell a problémát: mész betétek. By the way, úgy tűnik, nem csak a vízvezeték, edények és háztartási gépek - mosógépek, mosogatógépek;
 • Rozsda rozsda. A vízben megnövelt vastartalom egy másik plakk - barna rozsdafolt megjelenéséhez vezet. A rozsda arra is utal, hogy nehezen távolítható el olyan szennyeződések, amelyek különös figyelmet igényelnek a fürdőszoba folyamatos karbantartása és bonyolítása során;
 • Sárgulásmérő. Ez a bonyodalom az elhasználódott vízvezetékrendszerekkel van összefüggésben, és sok kellemetlenséget is képes nyújtani - nem minden fürdőszobai mosószer hatékonyan képes megbirkózni az ilyen típusú szennyezéssel;

Stagens szennyeződés az öntöttvas fürdőben

 • Gomba és penész. Fekete-kékes árnyalat a falak és a kerámia burkolólapok sarkaihoz, melyeket nem lehet mosni - egy penészgomba. Nem csak undorító, veszélyes is az egészségre. A leggyakrabban előforduló penész különböző fajokhoz tartozhat, például a Cladosporium, Ulocladium, Stachybotrys, Alternaria, Penicillium, Phoma, Aspergillus, Chaetomium, Wallemia és mások fajokhoz. Különböző patogenitásúak. Az Alternaria faj formája a 4. patogenitási csoporthoz tartozik, és nemcsak a falakon, hanem az emberi tüdőben is jól növekszik. Vagy az Aspergillus - a patogenitás harmadik csoportja az aszpergillózis oka az emberekben és az állatokban - az Aspergillus penészgombák belélegzése által okozott számos betegség. A penészgomba elleni küzdelem már nem a fürdő szépségének kérdése, hanem szerettei egészségének és biztonságának küzdelme - a tisztításon kívül fertőtlenítésre is szükség van;
 • Régi fürdő. A régi, sérült bevonatú fürdő külön nagy probléma. A régi fürdőkád tisztításának kérdése a legtöbb háztartásban aggódik;
 • Fürdőszoba javítás után. Természetesen jobb lenne, ha biztonságosan lefednék a fürdőt a javítás idején, de bármi megtörténhet, és néha a felületet építőanyagok borítják, probléma van, mint a javítás utáni mosás. A megoldás attól függ, hogy az építők milyen szennyeződtek;
 • Kiömlött festékek. Még a legpontosabb személy néha olyan tartalmat is kiszivárog, amely tartós színező hatással bír. A kálium-permanganátnak a fürdőből való kimosása, a fényes zöld eltávolítása, a hajfesték cseppjeinek vagy egyéb erős festékének mosása nem túl felesleges.

A különböző származási forrásokból származó szennyeződések eltávolítása különböző fürdőszobai tisztítószerek használatát igényli. A különféle anyagok, amelyekből modern fürdők készítenek, tovább bonyolítja ezt a feladatot. Próbáljuk megérteni egy olyan eljárás bonyolultságát, mint a kádfürdő otthoni tisztítása.

A háziasszony arzenáljában fürdőtisztítónak kell lennie. A modern háztartási vegyi anyagok által kínált termékek közül melyik a legjobb fürdőszobai tisztító, ezért nem fogunk megvitatni, mert a szokásokkal, pénzügyi lehetőségekkel és a hirdetések hatékonyságával foglalkozik.

Ha a fürdő új, az élet egyszerűsítésére és a lefedettség hosszú ideig tartó fenntartására, a rendszeres fürdőtisztítóval rendszeresen vigyázzon a felületre. Használat után a szennyező anyagok könnyen moshatók detergensekkel vagy fürdőzselékkel. Az alapos tisztításhoz használt módszer közel azonos:

 • nedvesítse fel a felületet vízzel;
 • puha szivaccsal kell alkalmazni;
 • bő vízzel mossa le;

Fontos: Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdőhöz kiválasztott termék nem tartalmaz erős savakat. Az ápolószer kémiai összetétele különösen fontos, ha akril, mesterséges vagy természetes kőfürdő van. És a modern öntöttvas zománcozással már nem azok, amelyek anyaméink előtt ismertek voltak: a zománc rájuk vékonyabb és lágyabb, mint a régiekben.

A rendszeres vízvezeték-ellátás ugyanakkor kevesebb fizikai erőt igényel, pénzt a fürdő napi takarítására, és nem igényel nehéz vegyi tüzérség beavatkozását, ami hatékony eszköz a fürdéshez, de a szennyeződésekkel együtt gyönyörű bevonatot is hordozhat. A szappanhab keményvizes kemény vízzel kombinálva, a felületen történő szárítással, keményen eltávolítható kemény bevonatot képez.

A mosogató vagy a kád mosásának legegyszerűbb módja a habszivárgás megakadályozása, és a hab pelyhek vízzel történő lemosásával. A plakkos szappan megjelenésének megelőzésére szolgáló eljárás folyékony szappan felhasználása mosáshoz. A szilárd szappan hozzáadásával talkumot adunk, vagyis a falakon hever. És nemcsak a fürdõk tartaznak a plakkból, hanem a falak csempe, a csapok krómozott felülete, a mosogató és más felületek is.

Hogyan távolítsuk el a szilárd szappant a falakról és a csapokról, mint hogy mosogassuk a fürdőszobát és hogyan tisztítsuk meg a mosdót? Az értékesítés a szivárványfürdő fürdésének speciális eszközei, ha tudni szeretné, hogyan kell tisztítani a fürdőt vegyszerek nélkül, akkor vannak hagyományos módszerek. Bár természetesen citromsav, szóda, ecet, só - ez is kémia. De sok ember, úgy dönt, hogy a fürdőt jobban megtisztítja, inkább a háztartási vegyi anyagok osztályán kívüli termékek nélkül.

Tipp: A legegyszerűbb módja annak, hogy megtisztítsák a fürdőt otthon a szappanhabtól - citromlé. Vegye ki a természetes citromlevet, levesszük a citromból, vagy oldjuk fel egy citromsav csomagot egy pohár meleg vízben, hígítsuk fel a természetes gyümölcslevet vízzel 1: 1. A citromlét oldatát permetben lehet elhelyezni, vagy puha szivacsos felületre felhordani, hagyni egy ideig, és meleg vízzel öblíteni.

Ez a módszer segít nemcsak a szappan keletkezésének megszüntetésében, hanem megoldja a problémát is, mint a fürdőkád tisztításához, hogy ragyogjon.

Ha a víz kemény, a szilárd mészkőzet megjelenése elkerülhetetlen. Ennek egyik módja az, hogy előszűrőt telepítsen egy patronhoz vízlágyításhoz. Ez csökkenti a kád és a mosogató felületének mészköves szalaktiták képződésének sebességét, a háztartási készülékek és az elektromos vízforraló falán.

Ha a mészkő még kialakításra kerül, tisztításhoz használjon kész mészkő tisztítószert, vagy használjon otthoni gyógymódot. A szennyezett fürdő tisztítására szolgáló jó mosószer a szóda, az ecet és a folyékony mosogatószer keveréke. Vegyünk 1/2 csésze szódabikarbónát és keverjük össze 1/2 csésze folyékony mosószerrel, adjunk hozzá 1/4 csésze ecetet.

Az elegyet a szennyezett felületre kell felhordani, hagyni egy ideig, és öblíteni vízzel. Az akril finom felületének tisztításához ne használjon szódát: bár puha, még csiszoló. A mész tisztítható az akril felülettől a citromlé felhasználásával, amint azt fentebb leírtuk, vagy ammónia és hidrogén-peroxid keverékét, egyenlő arányban.

A rozsdafoltok megjelenésének leküzdése érdekében olyan eszközöket is használnak, amelyek megakadályozzák a megjelenésüket: előszűrők és javítható keverők. Ha az a kérdés, hogy melyik fürdőszobai rozsda tisztítót használják legjobban, fontos az Ön számára, akkor választja ki a rozsdafoltok fürdőjének tisztítását, fordítsa a figyelmet a háztartási vegyszerek, például a "Surzha" és a "Cif" képviselőire. Nagyon könnyű megbirkózni a rozsda foltjaival. Mint minden háztartási szennyezés esetén, a "konyhai szekrényből és az elsősegély-készletből" is van mód, amelyek lehetővé teszik a kiváló eredmény elérését. Ez már ismert, szóda és citromsav vagy ecet.

Tipp: Az akril- vagy kőfürdő fürdéséhez mustárat kell használni. Használja házi, nem tartósítószereket. Friss, erős mustárat kell felhordani a rozsdafolt vastag rétegen és 9-10 órán át hagyni. A meghatározott idő elteltével nedvesítse meg a mustár réteget meleg vízzel és dörzsölje le a felületen, majd öblítse le vízzel.

A sárga foltok megjelenésének oka régi vízvezetékek. Hogyan kell mosni a fürdőt ebben az esetben? A legjobb megoldás az, hogy megszüntessük az okot, és ne küzdjünk a hatással. És a legjobb eszköz a fürdő tisztítására a sárgaság - száraz fehérítő megjelenéséig, amelyet vízzel hígítanak fel. A keveréket felhordja a foltra, hagyja megszáradni, vízzel öblítse le. Súlyosabb módszereket alkalmazhat. A hardverraktárakban sósavoldatot adtak el. Öntsük a savat egy puha pamutszövetre, és töröljük a foltot.

Ne feledd! Sósavval nagyon óvatosan kell dolgozni, használj gumi kesztyűt. Szükséges a króm felületek védelme a fürdőben és a keverőben. A klórtartalmú anyagokat nem lehet akril és természetes kővel megtisztítani.

Fekete virágzás nő a falakon és a fürdő szélén, a penész. Hasznos a felszínes küzdelem, és a fertőtlenítés eszközeit. A penész - a felső, látható rész kivételével - gomba egy micélium, micélium, amely mélyen behatolhat a befejező anyagok felületébe. Leggyakrabban a forma nem érinti magát a fürdő felületét, hanem az ízületeket: a fürdő falának oldalán, a csempe varratai között. Ha a penész a fürdőszobájába telepedik, előfordulhat, hogy gondolja át a felületek javítását vagy legalább frissítését, ahol megtalálta magának helyet és a szellőzőberendezést.

Távolítsa el a régi tömítőanyagot az ízületekből, és távolítsa el a régi habarcsot. A csempék varratját egy új habarcs segítségével átmossuk, szárítás után, egy különleges szerrel, amely megakadályozza a gomba megjelenését, például a KIILTO CLEAN-t. Szilikon tömítőanyag használata esetén válasszon olyan terméket, amely védelmet nyújt a penész ellen. És ami a legfontosabb: készítsd el a szellőztetést, amely megvédi otthonodat a penész megjelenésétől;

Hogyan lehet megtisztítani a fürdőszobát észrevehető károkkal? A fürdő, amely életét szolgálta, az összes fenti szennyezéssel jár. A tisztítást bonyolítja a sérült durva felület, amely abszorbeálódik, mint egy szivacs, szennyeződés. Tekintettel arra, hogy a régi fürdőt nehéz megtakarítani, még a rendes gondozással is nehéz megtartani, a legjobb módja annak megváltoztatása.

Tájékoztatásul: Ha a megtakarításokból a régi fürdő frissítésével új bevonattal próbálkozik, nem jelent jelentős megtakarítás - a minőségi eszközök drágák, az áruk összehasonlítható az új öntöttvas fürdő költségével. A felszín megújulását nem lehet kifejezni otthon, nem hasonlítható össze a gyárban alkalmazott zománcréteg szilárdságával.

Ha a fürdőhely cseréjének ideje még nem jött el, van egy módja a régi fürdő mosására. Ehhez a szódabikarbóna mellett a szódát is meg kell adni. A szóda hamutermék, ellentétben az élelmiszerszintekkel, erősebb lúg, 11-es pH-értékkel. A szóda hamut a háztartási vegyi anyagokban értékesítik, a mosóporok részeként találják. Egyébként a kemény vizet enyhíti.

Mozgassa az ételt és a szóda hamut 1: 1 arányban, vízzel hígíthatja a szuszpenzió állapotába a könnyű alkalmazhatóság érdekében. Ecsettel, az elegyet a fürdő felületére helyezzük. Ne féljen jelentős erőfeszítéseket tenni: ez nem akril kád, és a régi fürdősugrás zománcára nem lesz rosszabb. Hagyja az alkalmazott vegyületet 10 percig.

Készítsen ecet és porított fehérítő keveréket egyenlő részeken, és az előző detergens szóda mosása nélkül a keveréket ecettel helyezze fel. Harminc perc múlva öblítse le bő vízzel. A fürdőkád fehérítésének ez a módja hatékony, de újra meg kell ismételni a folyamatot, a károsodás mértékétől és a fürdő szennyezettségétől függően. De szem előtt kell tartani, hogy a sérült zománc hamarosan ismét tisztítást igényel.

Tehát hogyan és mit kell tisztítani a fürdőt a javítás után? Próbálja becsukni a tálat még a legkisebb javítások idején is, akkor nem lesz szüksége eszközzel a fürdőszobájához, mert egyes építőanyagok egyszerűen nem mossák el a felületeket; a felület.

Néhány építőanyag maga a szennyezés mellett olyan anyagok is, amelyek károsítják a zománc, az akril, a kő felületét. Annak érdekében, hogy ne gondoljon a festék fürdőjének tisztítására, próbálja meg azonnal törölni egy csepp festéket frissen. A mészhabarcsokat a Duty Extra - eszközzel távolítják el - a habarcs eltávolítására. De nagyon óvatosan kell használni a fürdő felületének tisztítására;

A kálium-permanganát vagy a kálium-permanganát a tartós barna patina mögött hagyja, amelyet még az üvegből is nehéz tisztítani. Ahhoz, hogy megértsük a kálium-permanganát fürdőjének tisztítását, megköveteljük a kémiai alapismereteket. Az MnO2 barna oxidot színtelen Mn 2-gyel oxidáljuk hidrogén-peroxid és sav, például már vizsgált citromsav oldatával.

Mint mosni a fürdő a kiömlött zelenku, különösen nem éri meg. Friss folt eltávolítható alkohollal, ha nem akrilfürdõ. És idővel, normál használattal és mosással, a folt önmagától is kijön.

A hófehér fürdő otthon nem luxus, hanem az igazán higiénikus eljárások szükséges garanciája. És a válasz arra a kérdésre, hogy mi a legjobb módja annak, hogy mosogassuk meg a mosdót, attól függ, hogy a fürdõ milyen szennyezett. A szerszám kiválasztásakor kövesse a mi tanácsunkat és az ügyfelek véleményét. Bár kiderült, hogy a szóda és a citromsav segít megvédeni a fürdőt otthon a legtöbb szennyezéstől.