Legfontosabb > Bútor

Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

 • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
 • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
 • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
 • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
 • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
 • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

 • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
 • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
 • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
 • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
 • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

 • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
 • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
 • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
 • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Az akrilfürdőt gondosan törődünk

Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

A fürdő tisztítása

Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

Rendszeres tisztítás

A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

 1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
 2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

 • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
 • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
 • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
 • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
 • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

 • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
 • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
 • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

Tisztítószerek

Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

népszerű

Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

 • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
 • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
 • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

vegyi

Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

 • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
 • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
 • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
 • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
 • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
 • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

Mi a teendő?

A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

 • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
 • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
 • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
 • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
 • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
 • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
 • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

Akrilfülke tulajdonságai

Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

 • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
 • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
 • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

Általános gondozási szabályok

Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

A következő szabályokat figyelembe kell venni:

 • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
 • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
 • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
 • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
 • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
 • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Mit lehet és nem lehet tisztítani akril fürdő?

Mielőtt elmész az üzletbe akril fürdet vásárolni, gondosan meg kell ismerkednie a gondozásának sajátosságaival.

Ez az egészségügyi tárgy nagyon szelíd hozzáállást igényel. A tartozékot rendszeresen, nagyon óvatosan és kompetensen kell tisztítani.

Annak érdekében, hogy a felületet károsíthassa, ki kell deríteni, hogy mely eszközök alkalmasak fürdők mosására, és amelyek nem kategorikusak. Van egy tévhit, hogy az akril mosás meglehetősen nehéz.

A modern piacon sok olyan kompozíció van, amelyek felületek kezelésére szolgálnak.

Az akril inert anyag a kémiai vegyületek és a korróziós folyamatok tekintetében. De van egy jelentős hátránya - mechanikus károsodásnak van kitéve és könnyű karcolni.

Mi az a félelem az akrilól?

A tisztítószer kiválasztásakor érdemes megemlíteni néhány funkciót:

 • A mosószerek összetétele nem lehet csiszolóanyag (éles szélekkel rendelkező részecskék), ami károsíthatja a vízvezeték belső felületét.
 • Annak érdekében, hogy károsíthassa az egészségügyi berendezés legfelső rétegét, lehetetlen túl meleg víz bejutása.
 • Az akril "félnek" a benzinnel, különböző oldószerekkel, formaldehiddel, acetonnal és pasztákkal, amelyek klórt, ammóniát vagy savakat tartalmaznak.
 • Mindenképpen tisztításkor nem használhat fémkapcsokat és kemény keféket.

A karcolások és más károk elkerülése érdekében a fémvödröt, edényt vagy edényt nem szabad akrilfürdőbe helyezni.

Vásárolt tisztítószerek

Ha rendszeresen és megfelelően gondoskodik a vízvezetékszerelésről az akrilről, megakadályozhatja annak korai "öregedését". Hosszú ideig tartani az eredeti megjelenését a zománc segít napi gondozás szappan és rongy. A vízkezelést követően öblítse le habot és szappant és törölje szárazra.

De nem számít, mennyire keményen próbáljuk tartani a tartozékot tiszta és rendezett állapotban, egy bizonyos idő után még mindig kérdéses lesz az akrilfürdő tisztítása. Ajánlatos a fürdőt mosószerekkel mosni hetente egyszer.

A vízvezetékeket a következő típusú szennyezésnek kell alávetni:

 • Felszíni plakk. Könnyen eltávolítható egy puha ruhával vagy egy szivaccsal. Először a szerszámot fel kell vinni a fürdő felületére, és hagyja 10 - 15 percig állni. Ezután öblítse le vízzel. Erős szennyeződés esetén az eljárást meg kell ismételni.
 • Rust. Ezt a kellemetlen jelenséget nagy mennyiségű vas víz jelenléte okozza a csapvízben. Az akril olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek meggátolják a rozsdásodást. Csak a felszínén az idő látszik egy film oxidált vas. Bármilyen akril is van borítva ez a film, meg kell nézni, hogy a csapok mindig szorosan zárva legyenek. A rozsda tisztítására használt eszközök: "SanClin", "Mr. Chister", "Triton" stb.
 • Vízkőbetétek. Úgy tűnik, hogy a magas kalcium- és magnéziumtartalom a vízben van. A megelőző intézkedéseknél ugyanazokat az intézkedéseket kell elvégezni, mint a rozsda - a szivárgó csapok ellenőrzésére van szükség.

Nem választhat az akril és az acél fürdőszoba között? Tudja meg, melyik az Ön számára megfelelő.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógépet citromsavval? A megfelelő adagolás és a mosási hőmérséklet.

Hatékony eszközök az akril felületek tisztítására:

 1. "Acrylan" - tökéletesen megtisztítja az összes felületet az akrilból, 100% kiküszöböli a szennyeződéseket, még a nagyon régieket is. Ez az eszköz jó fertőtlenítő. Alkalmazása védőfóliát hoz létre a felületen, melynek köszönhetően a baktériumok nem halmozódnak fel.
 2. A "Cif" egy univerzális termék, amely tökéletesen alkalmas minden felület, beleértve az akril tisztítására. Különleges formulát tartalmaz, melynek köszönhetően minden sík gyorsan és nagyon óvatosan megtisztul. Krém, paszta és spray formájában kapható.
 3. A "Tim-Pro" - csúcstechnikailag fertőtlenítőszer tökéletesen eltávolítja a komplex eltömődést, és gyönyörű ragyogást ad a terméknek. Megszünteti a kellemetlen szagokat.
 4. Mr. Chister nagyon hatékony mosószer. Viszonylag drága, nagy a kereslet a lakosság körében. Megszünteti a rozsdát és a vízkőzetet.
 5. RAVAK Turbocleaner - teljesen feloldja az akril felületeken a vízkőlerakódásokat.
 6. Acryl Polish (Acryl Polish). A szlovén tudósok fejlesztése rendkívül érdekel az akril vízvezetékek megszerzéséért. Sikeresen alkalmazzák polírozásra és kisebb javításokra is a polimer felületén.
 7. A "Bas" egy folyadék, amely eltávolítja a régi foltokat az akril fürdők felszínén. A gyártó azt javasolja, hogy polírozással együtt használja.
 8. A "Triton" egy univerzális vegyület, amely sikeresen kezel minden elzáródással, még a legidősebb is. Ezt fertőtlenítésként is használják.
 9. A Kolpa-San CLEANER egy multifunkcionális szer az ásványi lerakódások elleni küzdelemben.
 10. "Mellerud" gyártó Németország. A fürdők tisztítása ezzel a kompozícióval a tisztaság garanciája.
 11. "Cinderella" - a legolcsóbb, de nem kevésbé hatékony megoldás a tisztításhoz.

Hogyan tisztítsuk meg a felületet népi módszerekkel?

Hazánkban élnek az intelligens és feltaláló emberek. Néha soha nem hagyja abba a gondolkodást a találékonyságukról és értelmükről. Minden problémát megoldhatunk az elérhető eszközök segítségével.

A kézművesek többféleképpen juthatnak el a polimer anyagból a tiszta felületekhez.

 • Veszünk egy puha ruhát, és nedvesítsük meg citromlével vagy borecettel, és óvatosan törölje a foltot a fürdőre. Az eljárást követően mossa le az összes vizet. Lehetséges, hogy kivételes tisztaság és fehérség elérése érdekében többször is meg kell tennie a műveletet.
 • Próbálja meg tisztítani a nem piszkos felületet rongyos és baba szappannal.
 • Töltse fel a fürdőt meleg vízzel és szappanoldattal. A szappan helyett 1,5 liter 7% -os ecetet adhat a vízhez. Hagyja, hogy a víz néhány óráig álljon. Ezt követően a vizet fel kell szabadítani, öblíteni kell a fürdőt, és értékelni kell a munkájuk eredményét.

Amikor a fürdőt elhanyagolják, csak vegyi termékek segíthetnek. A választás a piacon széles és változatos, csak az Ön preferenciája.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Mit kell tisztítani a fürdőt?

Az akril fürdõk idõben nagy népszerûségnek örvendenek, mert számos elõnnyel rendelkeznek az acél vagy öntöttvas termékeknél. Most, ha új fürdőt kell vásárolnia, akkor a legtöbb pontosan az akril változatot választja. Fontos azonban megérteni, hogy az ilyen termékek felületén különös gonddal kell eljárni, és fontos tudni, hogy hogyan kell megfelelően tisztítani az akril fürdőt.

Akril tulajdonságok

Az akril tartós anyag, szennyeződést gátló tulajdonságokkal rendelkezik, de idővel minden kád károsodik, ezért gondosan törölje meg a fürdőt minden egyes vízkezelési eljárás után - azt öblítse le és szárítsa meg teljesen egy tiszta puha ruhával. Az akril nem fél a fúvástól (a zománctól eltérően), de keményfém kefével dörzsölni szigorúan tilos.

Az akril fürdők jelentős hátrányban vannak - könnyen karcolódnak. Ezért tilos fémszalagok, kemény kefék és súrolószerek használata.

Tisztítóeszközök

A habszivacs vagy puha finom szivacs ideális akril fürdetéshez. Különleges súrolószivacsok és szivacsok vannak az akril fürdők tisztítására, és ha nehéz megtalálni őket, mindig cserélheti őket mikroszálas ronggyal vagy más puha anyaggal. A kemény csiszolószivacsok nem ajánlottak.

Mit kell tisztítani az akril fürdőt?

Tisztítsa meg ezt a fürdőt normál mosószerrel (nem csak fehérítéssel). A szivacsra kis mennyiségben alkalmazzuk, és a fürdőfelületet körkörös mozgásban töröljük.

Használhatunk géleket mosáshoz is (ugyanúgy használják őket, mint a mosószereket). A polírozás pedig egy akril kádat sugároz.

Speciális eszközök vannak az akril fürdőkhöz - Acrylan, Acryl-Net, TIM-pro, Sarma, Huppe TOP, Cillit. Mindannyian krémes megjelenésűek. Ezeket a fürdő felületére 10-15 percen keresztül alkalmazzák, majd a fürdőben vízzel mossák. Ezek az alapok aeroszolok formájában vannak, amelyeket a fürdő felszínére permeteznek.

Az akril fürdők különleges termékei nemcsak a termék felületét tisztítják, hanem fertőtlenítik és védik a felületet, mivel vékony, vízálló filmeket alkottak.

A csapvíz minőségének köszönhetően a fürdő felszínén gyakran keletkezik mészkő, amely akrilfürdő esetén csak finom módszerekkel távolítható el - nincs karcolódás vagy kemény kaparás.

A hibák megszüntetése

Ha a fürdő felületén mész betét képződött, akkor csak kímélő eszközökkel kell ártalmatlanítani. Puha ruhadarabot citromlével vagy borecettel megnedvesített, és törölje le a plakettet. Egy idő után feloldódik és maradványait vízzel mossuk.

Az akrilfürdő felületén kisebb karcolások is jelentkezhetnek. Finom szemcsés zománcpapírt óvatosan dörzsölnek és dörzsölték ezt a helyet egy speciális akrilfürdős polírozással.

Ha a fürdő felületén foltok keletkeznek, a folyékony akril segít eltávolítani őket. Foltokat dörzsölnek, majd ezeket a felületeket polírozzák. A folyékony akril a leggyakoribb eszköz az akril fürdők hibáinak eltávolítására, mivel ez a termék ugyanolyan összetételű, mint a fürdőanyag.

Az otthoni akril fürdőkád gondozása: tippek

Az akril kád finom formái örömet okoznak a szemmel a tervező ötletének eredetével. Az élettartama meghosszabbítása segít a megfelelő működésben, figyelembe véve a vízvezeték anyagának jellemzőit.

És hogy a fényes felület még 5 év használat után is újszerűnek tűnjön, óvatos gondoskodni kell az akril fürdőről.

Az akril termékek jellemzői

A szivattyúk bonyolult konfigurációja lehetővé teszi, hogy egyedi és nagyméretű belső téreket hozzon létre a nagy és a kis fürdőszobában. Lehetővé teszi a tulajdonosok egyéniségének hangsúlyozását, a kényelem növelését és különleges jelenlétét.

Mi a fürdő?

Az akril kád az eredeti körvonalakon felül pozitív és negatív oldalaival rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni működésének és karbantartásának idején.

Tehát azonnal meg kell győződnie arról, hogy melyik termékkel fog élni egymás mellett - legalább 5 mm vastagságú öntött akril vagy 1 vagy 3 rétegű műanyag változatban, 2-3 mm-es akrilfóliával borítva.

Ha az első lehetőségről beszélünk, akkor nem lesz kétséges a termék kifogástalan minősége. Ezt megerősíti a gyártó, akusztikus garancia 10-25 év alatt.

A második esetben 3-5 évig, és talán mindegyikhez elegendő vékony bevonatot kell megcsinálni. Ez a felhasználás jellemzőitől és a cég által ígért ígéretektől függ.

A változatot paródiával nem vesszük figyelembe 0,5 mm-es felső rétegű akriltermékkel - a rossz hamisítvány nem nevezhető akril fürdőnek. A bevonat 6-8 hónapos használat után törlődik.

Az akril réteg vastagsága mellett a méret és a funkcionalitás befolyásolja az ellátás bonyolultságát - minél nagyobb a tál és minél több örömet tud nyújtani, annál nehezebb mossa meg.

Ami a további funkciókat illeti, az akril modellek hidromasszázs berendezésekkel, világítással, hanghatásokkal és más érdekes eszközökkel rendelkeznek.

Kiderül, hogy a tál nem eredeti formája, sok fúvóka eredeti formája befolyásolja a gondozáshoz szükséges eljárások összetettségét. És minél több kiegészítő berendezés, annál több időt vesz igénybe a termék mosásához és fertőtlenítéséhez.

Mi félek az akril felülettől

A fürdés után fontos, hogy figyelmesen olvassa el a gyártó ajánlásait. Az a tény, hogy sok vállalat garanciát vállal az akril bevonat és mindenféle felszerelés számára, csak bizonyos szabályok hatálya alá tartozik.

Így néha az utasítások azt mutatják, hogy a jótállás csak akkor működik, ha a terméket a megvásárolt vállalat felelős alkalmazottja telepíti. Kiderül, hogy öntelepítéssel elveszítheti a 10 éves garanciát.

Egy másik jellemző, hogy feltétlenül figyelni kell a fürdés előtt, a gyártó ajánlásai a működéséhez. Ez a szakasz alaposan tanulmányozni kell annak érdekében, hogy a jövőben ne veszítse el a terméket, és a garanciát a probléma megszüntetésére az eladó költségén.

A fürdéshez használt polimer tartály jelentősen különbözik az acél és az öntöttvas elemekétől - ezért gondosabban kell hozzáállnia. Különösen, ha az akril réteg nagyon vékony.

Az akril bozót fél tüzet, meleg vizet, agresszív vegyi anyagokat, szúrós és éles dolgokat és más gondokat. Élettartamának meghosszabbítása érdekében alaposan figyelemmel kell kísérni az akrilfürdővel kapcsolatos akcióikat.

Ezenkívül a gyártók határozottan ellenzi a fürdősállatokat a tálban - csak személyi higiéniai célra használható. Ezért a karmok karmolása, a termék megjelenésének megrongálódása, nem garancia.

A helyzetből ki kell térni a kedvtelésből tartott vizek kezelésére szolgáló különleges alom. Mint puha vastag törölköző vagy szilikon pad. A fürdés előtt a fürdő aljára kell önteni. Az ilyen eszköz azonban nem védi a karcolásokat az oldalakon.

Otthoni ápolás

Annak érdekében, hogy a fürdő ne veszítse el tökéletes fényes ragyogását, rendszeres mossuk és tisztítsuk meg speciális módon. Néhány lehetőség a piac által kínált meglehetősen drága. Ezért a gazdaságos háziasszonyok inkább otthoni termékeket használnak a különféle szennyezések tisztítására.

Mosogatás folk jogorvoslatokkal

Annak érdekében, hogy pénzt takarítsanak meg, amikor speciális eszközöket vásárolnak, hogy otthoni vízvezetékeket vegyenek igénybe, különböző trükköket, sőt termékeket is használnak. Ha úgy dönt, hogy kölcsönzi ezt a módszert, hogy megszabaduljon a piszoktól a fürdőszobában, akkor figyeljen az akril tulajdonságaira és jellemzőire.

A következő lehetőségeket szigorúan nem kell használni a foltok, kő, rozsda és más szennyeződések eltávolítására a polimer fürdőben:

 • forró víz vagy gőz;
 • mosópor;
 • fém lehúzó;
 • klór, formaldehidek;
 • alkohol, oxálsav;
 • különböző oldószereket.

Mindez segít megszabadulni nemcsak a piszoktól, hanem az akril rétegtől is. A forró vízből 6 mm-re a fürdőfelület deformálódott. Ezenkívül gondosan ellenőrizni kell a forró víz hőmérsékletét - ez nem haladhatja meg a 60-70 fokot.

A háztartási módszerek és a vízvezeték-tisztító eszközök között az akril felületek biztonsága igen biztonságos. Ezek közé tartozik a citromsav gyenge oldata, szóda, fogkrém, ecetsav oldat.

Számos háziasszony véleménye szerint, akik próbálták az akril fürdő felszínén lévő szennyeződés népi módszereit, nem mindig felelnek meg a várakozásoknak.

Az öntött akrilból készült termékek tulajdonosaként a kemény felületű szivacsok használata nem hagy nyomot az ilyen termékek felületén. De a 2 mm-es akril-réteggel olcsóbb modellek mosásához nem érdemes a kockázatot.

Bath tisztító technológia

Az akril bevonat külső fényének megőrzése érdekében elégséges a termék rendszeres ellátása. A vízkezelés befejezése után szappanos vízzel, Fae-vel vagy más mosogatószerrel törölje le a fürdő felületét.

2-5 perc múlva öblítse le vízzel és törölje szárazra. De nem mindig van ilyen lehetőség - reggel a zuhanyzás után be kell futni a munkába, és nincs idő rá, hogy gondoskodjon a fürdőről.

A gyakorlatban minden eljárást általában hétvégén végzik el. És elég nehéz kezelni a heti patinát - minden erőfeszítést meg kell tennie minden mossa, különösen akkor, ha sok a só és más szennyeződések a vízben.

A fürdéshez tiszta mosdóba rendszeresen végre kell hajtania a következő eljárásokat:

 • mossa minden este szappanos vízzel, öblítse le és szárítsa meg a felületet;
 • használjon speciális ügynököt a polimerek kezelésére hetente egyszer;
 • dörzsölje fel a felületet akril bevonattal, egyszer 2 héten belül;
 • a Jacuzzi számára - a hidromasszázs berendezés havonta vagy kétszer történő fertőtlenítésére és mosására;
 • a foltokat közvetlenül a kialakulást követően távolítsa el;
 • dörzsölje a karcolásokat, amint azok előfordulnak, javító készlet használatával.

A hidromasszázs berendezések tisztítására speciális fertőtlenítőszereket kell használni. Veszélyes a klóroldat használata - egy speciális fürdő akril bevonat rosszul reagálhat. Ennek eredményeképpen új fürdőt kell vásárolnia.

Nem szükséges speciálisan fertőtleníteni a fürdőszobai edényt további eszközök nélkül - használjon tisztító emulziót / krémet vagy gélt rendszeresen az akril számára.

Az akril fürdő minőségi szolgáltatási technikája sorozatos folyamatból áll.

Hogyan és mi a legjobb módja annak, hogy otthoni akrilfürdőt tisztítsanak (kémiai és népi gyógymódokkal)?

leírás

Ha érdekel a "Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?", Akkor ez a cikk csak neked szól. Az akril fürdõk sajátossága, hogy teljesen instabilak a mechanikai károsodások ellenére, bár gyönyörû alakjuk van. Ezt nem szabad elfelejteni, ha egy tisztítót választ a vízvezetékhez.

Nézzük meg azokat a főbb termékeket, amelyek nem moshatók akril fürdővel:

klór tartalmú szerek;

acetontartalmú szerek;

savtartalmú szerek;

ammónia-tartalmú szerek;

csiszolóanyagokat tartalmazó termékek;

Mivel az akrilfürdő meglehetősen szelíd tárgyú vízvezeték, nagyon óvatosan kell kezelni. A fenti anyagokat tartalmazó termékek használata, valamint a forró víz és a szilárd por felhasználása jelentősen csökkentheti a felső bevonatréteg minőségét, sárgulást okozhat vagy karcolást okozhat a fürdő felületén.

"Akkor mi az otthoni akril fürdő tisztítása?" Kérdezi. Részletesebben meg fogjuk mondani róla.

A háztartási vegyi anyagok napjainkig nagy mennyiségű eszközt kínálnak az akril vízvezeték tisztításához. Segítségükkel könnyedén tisztíthatja az akril kádat a sárgaságból, valamint megszabadulhat a mész és a víz kőtöl, melyet az alján helyezünk el, köszönhetően a víz minőségének. Ezenkívül az akrilfürdő különösen óvatos napi gondoskodást igényel. Először is, vízkezelés után, a vízvezeték-felszerelést szárazra kell törölni egy ruhával, megakadályozva a nedvességet az akril felületen. Ez plakk és sárgaság megjelenéséhez vezet. Másodszor, egy ilyen fürdőszobát naponta kell megvizsgálni, szappanos törlőkendővel vagy szivaccsal törölni, vízzel leöblíteni és szárazra törölni. Ebben az esetben a foltok és a sárgaság megjelenése nem valószínű. De ha még mindig a vízvezetéket futtatod, akkor nem lesz nagyon nehéz visszaadni a régi megjelenését. Ehhez meg kell választanod a megfelelő tisztítószert, és a mi cikkünk segít Önnek ebben.

Tisztító vegyszerek

Az alkalmazás módja a termék konzisztenciájától függ. Ez lehet tejszín, spray és paszta formájában. A spray-t permetezni kell a fürdő felületére, és a krémet és a pasztát fel kell terjeszteni a problémás területekre. Szükséges az anyagot az utasításban megadott időtartamig hagyni, majd bő vízzel öblítse le és törölje le a felületet. Ez azt jelenti, hogy megtisztítani a fürdőt nagyon hatékony.

Hordja fel a habot a problémás helyre és hagyja el egy ideig, majd alaposan öblítse le meleg vízzel és törölje szárazra. Ne hagyja, hogy a termék száraz legyen, vagy keverje össze más termékekkel.

Az Acrylan hatékonyan küzd mindenféle plakk és penészképződéssel, és segít megelőzni azok újbóli megjelenését.

A terméket permetezzük a fürdőre, és bőséges vízzel lemossuk a csomagoláson feltüntetett idő elteltével.

Alkalmazza a terméket a felületre, hagyja 7 percig, majd mossa le bő vízzel. Használatakor célszerű gumikesztyűt és arcmasszát viselni, mert a termék meglehetősen csípős illatú.

Ezt az eszközt a problémás területre és a csomagoláson feltüntetett idő után vízzel öblíteni kell. Tökéletesen küzd a szappanfoltok, a raidek és a korrózió ellen, és megakadályozza azok újbóli megjelenését.

Spray vagy a termék eloszlatására akril bevonattal hagyja a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután alaposan öblítse le folyó vízzel.

Vigyük fel a fürdő felületére, alaposan öblítsük le a csomagoláson feltüntetett idővel. A szerszám kellemetlen szaggal küzd, és segít a kád fényének helyreállításában és a későbbi szennyezések megelőzésében.

Az ebben a táblázatban felsorolt ​​háztartási vegyi anyagok felsorolása messze nem végleges, mert jelenleg több tucatnyi akciós fürdőtermék létezik. Meghatározhatja magának, melyik közülük leginkább megfelel Önnek, de mielőtt ezt megtenné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az akril fürdők tisztításának hagyományos módszereivel.

Tisztítás akril fürdő népi jogorvoslat

Ha nem lenyűgözte a háztartási vegyi anyagokat, akkor nem akar pénzt költeni, sőt még egy kicsit sem ezekből a pénzekből - próbálja meg a hagyományos akrilfürdő tisztítási módszereket használni. Legtöbbjüket az évek során tesztelik, és segítenek megbirkózni az ilyen szelíd vízvezetékek működéséből adódó problémák nagy részével.

A citromsav segít megszabadulni a mésztől és fehéríteni a fürdőt. Ehhez a forró (nem forró vízzel) vizet kell tárcsázni a fürdőbe, majd ki kell töltenie egy kis citromsavat és két órán át kell hagynia. Ezután öblítse ki a vizet, öblítse le a fürdőt rengeteg vízzel és törölje szárazra. Ezt az eljárást legfeljebb hathavonta ajánljuk.

Hogy megszabaduljon a különböző foltoktól, próbáljon meg alkalmazni egy fogkrémet, amely fehérítő hatással van rájuk, és dörzsölje az ujjaival a problémás területen. Hagyja a pasztát néhány percig a fürdő felületén, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra.

A szóda és szappan oldatával megszabadulhat a legtöbb szennyezéstől. Ehhez alkalmazza a megoldást a problémás területekre, hagyja 20 percig, majd öblítse le vízzel. Ne felejtse el törölni a fürdőt minden vízkezelés után.

A rozsda segít megoldani az ammónia és a hidrogén-peroxid oldatát. Ehhez keverje össze őket azonos arányban, vegyen szivacsot, mártsa be ezt a megoldást és törölje a problémás területet. Rendszerint a hatás nem sokáig jön.

Ebben az esetben, ha a fürdő túlságosan szennyezett, akkor ecettel rögzíthető. Ehhez melegvizet kell hozzáadni a fürdőhöz, és hozzá kell adni egy liter normál asztali ecetet. Hagyja a vizet a fürdőben 12 órán át, majd ürítse le és öblítse le bő vízzel, majd szárítsa meg a fürdő felületét.

Egy adott módszer hatása eltérő lehet. Ez attól függ, hogy a fürdőkád, a működésének helyessége és a vízvezeték vízcsepp összetétele. Valaki segíthet bármelyik módszernek, de valaki nem szerencsés. Ez egy egyedi mutató, ezért ne rohanjon a szerszám meghibásodása esetén. Abban az esetben, ha követi az akrilfürdő gondozásának alapszabályait, akkor nem kell a foltoktól vagy a rozsdától való tisztításhoz igénybe venni. Az alábbiakban részleteket tartalmazó videó található.