Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba ápolására vonatkozó emlékeztető frissítve "Liquid Acrylic" ® EcoVanna

A fürdő gondozására vonatkozó ajánlásokra is figyelemmel a bevonat élettartama 10-15 év.

A fürdőkúra ajánlások mind a felújított fürdőkádra, mind az újakra vonatkoznak: öntöttvas, fém- és akrilfürdők.


Meghívjuk a vállalkozókat kölcsönösen előnyös együttműködésre! Bővítse szolgáltatásainak széles skáláját egy népszerű fürdőtároló szolgáltatással! A folyékony akril szállítása szállítási vállalatoknál az Orosz Föderáció régiói felé történik, önfelszedés lehetséges.

Hogyan kell törődni a fürdőszobával a restaurálás után

Épp most végeztél a fürdő helyreállításával, epoxigyantával (reflex) vagy folyékony akrilnal helyreállították. Kádja fényes és szép. És újnak tűnik. Most a kérdés az, hogy hogyan törődj vele. Hogyan kell mosni úgy, hogy a lehető leghosszabb ideig megmaradjon. Adunk néhány tippet. Nem igazán különböznek a gyárfürdő szokásos gondozásától. Ha követitek ezeket az egyszerű szabályokat a fürdőszobában való ápoláshoz, akkor egy új fürdőkád évtizedekig tart, és a felújított "életben marad" teljes élettartamát és még többet.

 • A fürdőt rendszeresen mossa le

Ideális esetben minden fürdő vagy zuhany után. Természetesen értjük, hogy nem mindig akarjuk azonnal megtenni, különösen fürdőzés és gőzölés után. De meg kell érteni, hogy ha a fürdőt rendszeresen mossák, akkor nem lesz szilárd vízkő.

 • Célszerű elkerülni a fürdő mosását savas vagy csiszolóanyagokkal!

  Azok a legendás fürdők, amelyeket a "szovjetek" alatt tettek, amelyek még mindig sok házban állnak. Általában az állam rovására telepítették, és ezekből a megfontolásokból álltak, hogy az átlagfogyasztó a lehető legtovább megmoshassa. És a zománc réteg a fürdőben nagyon tartós és ellenáll a savas és csiszolótermékeknek. A modern, olcsó fürdők, többet jelentenek a kereskedelmi érdekeknek. És rendszeresen frissítik őket.

  Elvileg attól a ténytől, hogy lemossza a fürdőt, csiszoló vagy savas eszközökkel, az új zománc nem reped, és nem törölhető. És mégis, ha egy fényes fürdőt rendszeresen csiszolóanyaggal (homokkal, granit porral vagy valami mással) takarítanak meg, akkor a fényesség elvész, és a zománc homályosnak tűnik. Példák az ilyen eszközökre: Sanoks, Surzha, Sanitary, Silit, Komet.

 • Próbáljon kevesebb vezetékes tisztítószert használni a fürdés során.

  Megkarcolhatják a zománcot.

  Mossa a fürdőt szappannal, mosogatószerekkel, mosószerekkel vagy egyéb nem savas vagy abrazív mosószerrel, puha ecsettel vagy kendővel.

  A fürdő mosása után szárazra kell törölni! Tehát, amikor a fürdõ nem használatban van, száraz volt.

  A fém edények, vödrök stb. Alatt jobb rongyot elhelyezni, vagy cserélni egy fa rácsot.

  Ha lehetséges, kerülje a Felület felületét kemény tárgyakkal (pl. Kalapáccsal, kövekkel, üveggel, kerámialapokkal stb.), Mert ez repedésekhez és zsetonokhoz vezet.

  Mi kell tisztítani a fürdőt az akril helyreállítása után?

  Miután a fürdő akrilokkal való újratelepítését vagy új akril felvásárlását követően törekszünk a lehető leghosszabb ideig fenntartani a simaságot és a fehérséget. A régi ügyfelek többsége továbbra is használja a szokásos tisztítószereket, anélkül, hogy elgondolkodna arról, hogy mi a rosszabb.

  Valójában először tudnia kell, hogy minden bevonatnak erõssége és gyengesége van, és ezért egyéni megközelítést igényel a javításhoz és karbantartáshoz.

  Például az akril monolitikus, tartós és meleg az érintőanyaghoz, de nem tolerálja a savakat, lúgokat, éles karmokat, amelyek befolyásolják az állatokat. Ezek a negatív tényezők felgyorsítják a termék sápadtságát és szelídségét.

  Ráadásul a szappan és a foltok, amelyek nem fürödnek a fürdés után, mélyen behatolnak és kiszáradnak a vízvezeték pórusaiban. A végeredményben nem csak a vizuális fellebbezést veszíti el, hanem az érdesség miatt is kellemes érzések maradnak.

  Annak érdekében, hogy a fürdőt ártalmatlanná tegye, a piac hatalmas mennyiségű tisztítószert kínál, de hogyan lehet meghatározni, hogy mi segít és mi okozhat kárt?

  A fürdő tisztítása

  A tisztítószerek vásárlása előtt figyeljen a megoldás összetételére és céljára. Tilos az ammónia és a klór tartalma több mint 5%. Ecet, szóda, só, citromsav - természetes antiszeptikumok és fogfehérítő összetevők, amelyek nemcsak az akril bevonatot, hanem az egészségét is megőrzik.

  Saját tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy elegendő a fürdést hetente egy héten át agresszív megoldásokkal tisztítani, ha minden fürdés után meleg vízzel öblítse le és törölközzel törölje le.

  Recept a fürdő tisztításához:

  1. Írjon be egy meleg víztároló vödörbe.
  2. Adjunk hozzá két evőkanál szódát és mustárt.
  3. Puha szivacsot használjon a felület tisztításához.
  4. Öblítse le folyó vízzel.
  5. Törölje szárazra rongyot.

  A tartósan megmaradó szennyeződés szappannal dörzsölje a szódát, hagyja 10-15 percig, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra. Miért kell mosni a vízvezetéket szárazon? A vízcseppek jelenléte a felszínen hozzájárul a por felhalmozódásához és a penész és penész fejlődéséhez.

  Hogyan kell törődni a fürdőszobával a restaurálás után

  Úgy gondolják, hogy a fürdőhely helyreállítása után nagyon óvatosan kell eljárni, csak szappannal mosson, és általában féljen lélegezni rajta. Valójában nem az.

  Az akril bevonat és az "öntött fürdő" (folyékony akril bevonat) nem különbözik az új fürdő kikerülésétől, és ezzel szemben több előnye van a gyári zománcnak.

  De a fürdők, helyreállítása zománcozás (festés ecsettel vagy hengerrel), és az igazság, nagyon szép gondot kell. A zománc vastagsága mindössze 50 mikron (0,5 mm) érzékeny a hatásokra, a csapvíz minőségére és az agresszív mosószerekre.

  Összegyűjtöttük az ajánlások részletes listáját a fürdőszobai törődésről, attól függően, hogy helyreállították-e. Megtanulja, hogyan kell tisztítani a töltőfürdőt, milyen termékeket lehet és nem használható, mit kell tennie a helyreállítás után az első héten, és mi a jobb, ha nem teszi meg, hogy a fürdő hosszú ideig tartson.

  A folyadék akril bevonattal ellátott fürdő gondozása

  Az alábbi tanácsok egyaránt vonatkoznak az akril bevonatokra, új akril, öntöttvas és acél fürdőkre.

  Hogyan lehet megtisztítani és hogyan kell mosni a fürdőt restaurálás után?

  • Használja a fürdőszobába a megfelelő célra alkalmas folyékony eszközöket: Sanoks, Adrilan, Domestos, Comet, Cillit, Sarma, Pemolux. Használhat mosóporokat - könnyen oldódnak, nem tartalmaznak csiszolószemcséket és nem karcolják meg a felületet. A Sanoks, a Domestos vagy az Adrilan figyelmen kívül hagyja.
  • A kádat nem vegyi anyagokkal, például súrolóporokkal, ipari savakkal és lúgokkal kell mosni. Ne öntsön kémiai reagenseket, fotoreaktív anyagokat és más potenciálisan veszélyes vegyi anyagokat a fürdőbe.
  • A szokásos puha szivacsok a legalkalmasabbak az alkalmazásra, jól habozzanak és ne hagyják a karcolásokat. Távolítsa el a kemény pofákat és a fém keféket.
  • Elég, ha egyszer 3-5 nap mossa le a fürdőt. Minden használat után öblítés szükséges.

  Tipp: Ha a zománc ammónia hajfestéket kapott, és egy folt maradt, próbáljon meg fluoridos fogkrémmel eltávolítani. Liberálisan alkalmazza a fogkrétát a foltra és 10-15 perc elteltével öblítse le.

  • Kövesse a tisztítószer csomagolásán található utasításokat. Átlagosan a mosószernek legfeljebb 5 percig kell a fürdőben lennie.
  • Ne használjon kemény, csiszolószemcséket tartalmazó porokat - megkarcolják a felületet.

  Tömeges akril, sztearil és akril betét ellenáll az agresszív tisztítószereknek (ésszerű használat mellett). Éppen ellenkezőleg, a "natív" (gyári) zománc végül erõsödik mosószer vegyszerekkel, durva lesz, és nem tisztítható.

  Kezelési szolgáltatások és egyéb tippek

  • Amíg az akril bevonat kiszárad, védje a fürdőt a nedvességtől, portól, érintéstől, háziállatoktól és egyéb olyan helyzetekről, amelyekben a szárító akril feddhetetlensége vagy megjelenése szenvedhet.
  • A működés első hetében ne hozzon létre éles hőmérsékleti kontrasztot, és ne töltse be a fürdőt forró vízzel (forrásban lévő vízzel) vagy jeges vízzel. További 7 nappal az új akril bevonat helyreállítása után végső polimerizáció történik. A kritikus hőmérséklet hatása sárga foltok kialakulásához és súlyos esetekben duzzanat zománcokhoz vezethet. Az első héten jobb, ha tartózkodik a forró víz és a jég vizet. Használjon vizet kényelmes hőmérsékleten a zuhanyozáshoz.
  • Nem ajánlott a kedvtelésből tartott állatoknak éles karmokkal fürödni ágynemű vagy coxae nélkül. A karmok karcolásokat hagynak a felületen. És bár egy ilyen karcolás valószínűleg nem vezet a bevonat további megsemmisítéséhez, sötétedik a vízben lévő rozsda és skála miatt, és nehéz lesz lemosni.
  • Legyen óvatos a mosógép felszerelésénél vagy eltávolításakor - ne tegye le a mosógépet és más nehézfém tárgyakat a fürdő oldalára. Szükség esetén helyezze fel a gumibetétet.
  • Hosszú expozíció esetén magas hőmérsékletű víz esetén az emberi test súlya alatt lévő szopós szőnyeg (alsó mélyedések) a mélyedéses tapadókorongoktól (sekély csövei) maradhat.
  • A fém edények, vödrök és egyéb fém tárgyak behelyezése rongyot vagy gumi matracot takarja.
  • Ha megkezdte javításait, vigyázzon a fürdő biztonságára. Töltsön be műanyag zacskókba, rongyokba, gumiból vagy más anyagokból, amelyek a lengéscsillapítóként játszanak szerepet, amikor az építési hulladék és a szerszámok leesnek, vagy fedjük le rétegelt lemezzel.
  • Kerülje az állandó csöpögõ vizet. Ha a keverő szivárog, javítsa ki ezt a problémát időben, vagy ha a keverő kialakítása megengedi, csavarja ki az öntöző dobozt a mosogatóba. A folyamatos cseppek ugyanazon a helyen okoznak nehéz foltokat, különösen akkor, ha a csapvíz nincs szűrt.
  • Kerülje a festés és a forralás a fürdőben.

  Ha a mester restaurátor elmondja, hogy az akril vagy bélés helyreállítása után a kádban, mint a kristály váza, gondoskodnia kell róla, hogy nem biztos abban, hogy munkája és anyaga minõsül. Ez a visszavonulási módok előkészítése, így ha problémák vannak, írja le őket a nem megfelelő gondozásra.

  Ha meg akarjuk különböztetni a nem megfelelő fürdőszobai ellátás következményeit a technológia mesterséges mesterségének hatásairól, olvassa el a cikket Az olcsó fürdőkúra helyreállításának következményei.

  Gyakran hallja, hogy a folyékony akril bevonattal ellátott fürdő mosása csak drága akril fürdőt vásárolhat (pl. Acrylan) - ez téveszme. Valójában bármilyen "tisztító" folyadék tisztítószert használhat.

  A fürdőzés zománcozás után

  A zománcozással helyreállított fürdők gondos gondosságot igényelnek.

  Hogyan mosható mosdóval festett fürdő?

  • Távolítsuk el a korrozív és karcos anyagokat - kemény porokat, ipari savakat és lúgokat stb.
  • Erős mosószereket ne használjon havonta egyszer - Sanoks, Sarma, Domestos és Adrilan.
  • Válasszon megtakarító géleket vagy folyadékokat - folyékony Pemolux, Fairy, Echo, stb. Lehetőség van mosáshoz szappannal, mosószerrel vagy hígított szódabikarbónával.
  • Csak puha szivacsot vagy rongyot használjon.

  Hogyan tartsuk hosszú ideig a bevonatot?

  1. Ne használjon gyakran nagyon forró és nagyon hideg vizet. A kritikus hőmérsékletek kontrasztjai végül sárgulást, deformációt és zománchegesztést okoznak.
  2. Amikor fürdésre házi kedvenceket használ, győződjön meg róla, hogy feszes szőnyeget vagy medencet használ. A karmok mély karcolása a zománc réteg megsemmisüléséhez vezet.
  3. Ne fektesse nehéz tárgyakat a kádra. Ne tegyen zuhanyzó spray-t, dezodorokat, sampont és más súlyos tételeket.
  4. Ha színes sóval (vagy más színű adalékokkal) kelnek fürdőszobát, készítsük el azt a tényt, hogy a zománc képes megváltoztatni a színét, ha a festék nagyon aktív marad.
  5. Ha a csaptelep érintkezik, javítsa meg, vagy fordítsa az öntöző dobozt a mosogatóba. A víz folyamatos beáramlása egy ponton rosszul mosott sárgás narancssárga foltot okoz.
  6. Mielőtt egy poharat vagy vödröt helyezne az aljára, tegyen egy vastag ruhát - ez segít elkerülni a karcolásokat.

  Ezeknek az egyszerű irányvonalaknak megfelelően jelentősen megnövelik a fürdők élettartamát.

  A fenti szabályok megsértése nem okozhat nemkívánatos következményeket, de a fürdőt nem szabad ésszerűtlen kockázatot jelentenie. Ha a bevonat megsérült vagy megsérült az üzemeltetési szabályok nyilvánvaló figyelmen kívül hagyása miatt, az ügyféltől megfosztják a jótállási szolgáltatás igénybevételének jogát.

  1. Az ömlesztett akril helyreállítása után a fürdőkészülék gondozása és a bélés telepítése után meg kell egyeznie a rendszeres fürdővel.
  2. A zománccal festett fürdõk körültekintõbb gondozásra szorulnak, és megfelelnek az üzemeltetési szabályoknak.
  3. A frissítés után a fürdő nem válik kristályvázakká - nincs szükség drága tisztítószerekre és állandó figyelemre. Rendszeres tisztítás 3-5 nap alatt és standard mosószerek, amelyek bármelyik tárolóban találhatók.

  És végül: a fürdés hosszú ideig szolgálni, használja azt a rendeltetés céljából!

  Hogyan kell lemosni a fürdőt akril restaurálás után?

  Gyakran feltett kérdések a fürdő helyreállításáról

  - Hogyan készítsünk egy fürdőt a helyreállításhoz, tisztítható és szárítható?

  - A fürdőszobának rendelkeznie kell: könnyű, hideg vízzel (keverőgép üzemkész állapotban), szükséges, hogy a fürdőszobában bejárati ajtó legyen, így a fürdő tisztítása során a por nem kerül be a lakásba. A leeresztő nyílást nem szükséges előre lecsavarni, a mester a munkálatok során elvégzi. Használhatja a fürdőszobát, mielőtt a kapitány megérkezne, mint rendesen. A fürdő mosásához vagy szárításához nincs szükség. Csak kérdezze meg, ha van, pamut rongyok, felesleges műanyag edény (jar) akár 1 liter, újságok. Mielőtt a kapitány megérkezik, meg kell tisztítani a fürdőszobát, ki kell venni az összes tartozékot (samponok, törölközők, függöny a fürdőszobában), mivel mechanikus tisztításkor poros lesz. Amikor az újra-helyreállítás ajánlott minden dolgot eltávolítani, nem csak a fürdőszobából, hanem a külső ruhadarabot is venni a folyosóról, ahogy a por behatol. Javasoljuk, hogy minden javítást a fürdőszobában töltsön be, hogy a fagyás alatt semmit ne öntsön a falakról és a mennyezetről a fürdőbe.

  - Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt az ömlesztett akril helyreállítása után?

  - A fürdõt szivacsos mosogatószerrel (mosóeszközök mosására) mosogatószerrel tisztíthatja. Súlyos szennyeződés esetén javasoljuk, hogy a szivacs kemény oldala akril fürdőt használjon (a fürdő nem szenved). A legfontosabb dolog az, hogy a fürdőt semmilyen esetben sem szabad elkezdeni, hanem gyakrabban mossa le, különösen fürdés után. A savat, alkáli és csiszolóanyagokat tartalmazó eszközök nem alkalmazhatók a töltőfürdőbe. Továbbá az alapok, amelyeken meg van írva - "WC + fürdő2", nem alkalmazható fürdőre. Sokan égett zománcot a fürdőkön ezekkel az eszközökkel. Ajánlott termékek akril fürdőkhöz: "Sanfor", "Acrylan", "Sanelit" stb. Fontos, hogy a palackot feltüntessük - "akril fürdőre".

  - Ebben az esetben gyorsan lehúzható az akril bevonat?

  1. Ha a fürdőt rosszul megtisztítják és nem zsírtalanítják. Sima és olajos felületen az akril csak néhány hónapig tarthat.

  2. Ha a fürdő rosszul szárított és nedvesen marad az anyag alatt. Ebben az esetben az akril néhány hét múlva vastag rétegekben lehúzható.

  3. Ha rossz minőségű anyagot használt. Nagyon gyakran a helyreállítás túl alacsony ára azt jelzi, hogy az anyagot a mester szinte semmiért nem vásárolta meg, ami rossz minőségű.

  Óvakodj az olcsó és sietős kézművesektől. Az ilyen mesterek általában gyakran megváltoztatják cégük nevét, valamint telefonszámát.

  - Mi a teendő, ha burkolt akril bélés?

  - Az akril betét több okból kifröccsen. Először is a betét rossz minőségű anyaga. Másodszor, a helytelen behelyezése a fürdőbe. Harmadszor, a mester megmenthette a habot a fürdő alján. Ha a kád és a betét között üregek vannak, repedések és behatoló lyukak jelennek meg idővel. Ha a víz már beleesett a repedésbe, akkor a betét nem állítható helyre. Ne habozzon, ha arra kérték, hogy magát a fürdő fenekét fúrja meg annak érdekében, hogy öblítse ki a vizet. Próbálja ki az öntöttvas fürdőjét, de nem segít a bánat, víz folyik repedésen keresztül. A széttöredezett repedések is meghibásodnak, idővel újra megjelenik az állandó nyomás ezen a helyen. Az egyetlen kivezetés a betét eltávolítása. Ugyanakkor nem szükséges eltávolítani a lapkát az oldalról, a mesterünk óvatosan levágja a betétet a csempe szélén. Ezután a fürdőt alaposan meg kell tisztítani és ömlesztett akril helyre kell állítani.

  Ha a betét még nem tört ki, de a fürdő és a betét között víz halmozódott fel, ez azt jelenti, hogy a leeresztő nyílás rosszul van lezárva. A felgyülemlett víz idővel kellemetlen szagot vált ki, és a nedvességtől kezdve a fürdőszobában rovarok indulhatnak. Kilépés - a betét leszerelése és az akril helyreállítása.

  - Szükségem van a kezelésre és a csípésre apróra vágott akril alkalmazása előtt?

  - Ha a gyárfürdő öntöttvasra vágott, akkor minden a méretétől függ. A cobweb alakú apró repedések, valamint az öntöttvas kis lyukak könnyedén tölthetők akrilnal, ezért nem igényelnek speciális kezelést Ha az ilyen lyukak és lyukak a rozsda miatt a rozsdásodás miatt növekednek a méretben, azokat meg kell szúrni. Ha az ilyen foltokat nem kezelik, és nem teszik meg, akkor idővel ezeken a helyeken az anyag elutasítható. A nagy zsetonokat meg kell szúrni, még akkor is, ha nincs rajta rozsda. A fő oka az, hogy használat közben a fürdőkád melegszik vagy hűl, és az akril akril nyílása sokkal gyorsabb, mint az egész fürdő. Ettől éles hőmérséklet-kontraszt van, ami az anyag eldobását okozhatja ezeken a helyeken.

  A sertésvas fürdők mindenképpen helyreállíthatók, függetlenül az öntöttvas foltok méretétől és állapotától. A fémfürdők rozsdásodhatnak a lyukakon. Ha a lyuk kicsi, akkor a helyreállítás lehetséges. Nagy átmenő lyukakon keresztül a helyreállítás nem fogja megmenteni a fürdőt, ilyen esetekben egy új fürdőt ajánljuk.

  - Mi a különbség az ömlesztett akril medencék helyreállítása, a "YARI akril" és a "Stakril" jelek között?

  - Tömeges akril A Yarlisoat 616-at 2010-ben a CJSC NPK YarLI fejlesztette ki, és a fürdők nagy mennyiségben történő helyreállítására szolgál, és fel lehet használni olyan tartályok fedezésére is, amelyekben ivóvizet tárolnak (az információ szerepel a higiéniai bizonyítványban). Az anyag külföldi gyártók alkatrészeit tartalmazza: DuPont (USA), Dow (Németország), BykChemie (Németország). A zománc csak fehérben készül. A kívánt árnyalat eléréséhez használjon speciális színes pasztákat a gyártótól. Az akril vastagsága az alján eléri - 6 mm-ig. A megszilárdulás ideje 2 nap. A bevonat élettartama 10-15 évig. Jóváhagyott munkavégzés - 3 év. A szaga a munka során elhanyagolható, a restaurálás végén azonnal eltűnik.

  A YARLI akril minden egyes új tételéért a minőséget és a biztonságot igazoló dokumentumokat (útleveleket) kell feltüntetni, amelyek a következőket jelölik: anyagnév, termékszám, súly, gyártási szám és gyártási dátum. Mindezek az adatok szerepelnek az anyag (alap és keményítő) címkéin is. A minőségi tanúsítványok hozzáférhetősége megkülönbözteti a YARLI-t a többi ömlesztett anyagtól. Az anyag mindig hermetikusan lezárt fémes eurobankokban kapható.

  Ami a Stakril márka akrilát illeti, az Ecolor LLC 2005 óta gyártja. Csak a fürdők fedésére szolgál, ezeket az információkat a higiéniai bizonyítvány tartalmazza. A hirdetések kedvéért a mesterek gyakran azt állítják, hogy a Stakril az Orosz Föderáció Minisztériumának igényeihez van felhasználva, de nincs ilyen információ a gyártók hivatalos honlapján. (ecolor.su) A fehér zománc a "DOW" és a "BASF" cégek alkatrészeiből készül. A kívánt árnyalat eléréséhez a gyártótól származó színminőséget kell használni. Az idő múlásával az anyag sárgás színt kaphat, ennek elkerülése érdekében színsémát használhat. A töltés vastagsága alul - legfeljebb 6 mm. A megszilárdulás időtartama 36 óra. Élettartam 10-15 évig. Garancia - 1 év. A helyreállítás alatt a szaga elhanyagolható, gyorsan eltűnik.

  A Stakril kizárólag műanyag dobozokban készül, amelyen feltüntetik: az anyag megnevezése és használati utasítás. A gyártás dátuma a doboz fedelén látható. A minőség és a biztonság szempontjából nincsenek érvényes gyári útlevelek. Higiénikus tanúsítvány van. Mivel a gyártók folyamatosan kísérleteznek ezzel az anyaggal, megpróbálják javítani, majd a gyártási tételből a gyártási minőség megváltozhat, és néha nem jobb.

  - Szükséges-e eltávolítani a lefolyó-túlfolyó fürdőt?

  - A fürdők feltöltése során az "öntöző akril fürdő" módszer szerint a leeresztő / túlfolyó (pántoló) eltávolításra kerül, és egy kis tartály kerül a fürdő alá, ahol a felesleges akril kis mennyiségre öntik. Ez azért van így, hogy ne zárja el a leeresztő csövet. Természetesen visszaállíthatja a fürdőt a pántok eltávolítása nélkül, és egy hagyományos műanyag poharat helyezhet el a fürdőkádban. De a megjelenés szenved, és a vízzel való lefolyás problémái is lehetségesek. Javasoljuk, hogy a régi fémből készült pántot új műanyaggal cserélje, hacsak természetesen ezt korábban nem hajtották végre. Ha az ügyfél megtagadja és abban az esetben, ha lehetetlen leszerelni a lefolyórendszert, akkor az ügyfél vállalja a felelősséget a lehetséges következményekért, például: az aljzat egyenetlen eloszlása ​​és a víz további működtetése során a víz alatti stagnálásának valószínűsége.

  - Mi a garancia?

  - A garancia a jótállási időtartamra vonatkozik. Ha például a zománc leválasztása nem a saját hibáján következik be, ingyen töröljük azt.

  - Kapunk vízcseppeket a keverőből? Megakadályozza a fürdő helyreállítását?

  - Meg kell győződni arról, hogy a víz nem esik a fürdőbe, hanem a mosogatóba vagy egy másik tartályba áramlik. De kívánatos, hogy a keverők rendben vannak.

  - Családunkban allergiás a szagok és a gyerekek, jobb, ha elhagyják a lakást és mennyi ideig?

  - Ebben az esetben szellőztetett helyiségben maradhat, vagy kint lehet. Kisebb szag lesz, amikor lefedik a fürdőt és 40 perc után.

  - A mesternek meleg vízre van szüksége?

  - Jobb, ha forró víz van, és ha nem, akkor nem számít.

  - Öt évvel ezelőtt, lefedtük a fürdőt, újra szeretnénk frissíteni. Hányszor lehet a fürdőt akrilokkal fedni?

  - Bár mekkora, ha mechanikus sweep-ot csinálsz.

  - Van egy nagy kutya és fürödük a fürdőben. Nem karcolja meg a karmokat?

  - Biztonsági hálón fekvő matrac a fürdőben, további részletek - a fürdő gondozása

  - Kék színű fürdőt vásároltunk, és most fehér színt akarunk, igaz?

  - Nem probléma, az akril kiváló színátfedéssel rendelkezik.

  - Mechanikus söpörés esetén, mennyire magas a zajszint és a szomszédok zavarják meg?

  - Ne aggódj, a zaj nem jelentős a "bulgár" nagy forgalomban.

  - 1 év garanciát vállal, de van valaki, aki 4 évig vagy annál többet ad, mi a garancia időtartama?

  - Először rendezze el a garanciát szavakban, vagy rögzítse egy lezárt papírt. És még akkor is, ha papírt kaptál, ez nem jelenti azt, hogy az ígéretes garancia a cselekvésen van. A jótállási kötelezettségekre vonatkozó példákat a független zománcozási fórumokon, a kádak zománccal és folyékony akril tartalmú helyreállításával kapcsolatban ismertetik.

  - Miért mondják néhány cég, hogy lehetetlen megakadályozni a chipet a fürdőszobában, a fürdő új?

  - A zománc eltávolítása időigényes. A gyári üveg zománcot nem könnyű visszaállítani. Ezért korlátozott számú kézműves foglalkozik ezzel az ékszerekkel.

  - Miután behelyeztünk egy akril betétet a fürdőbe. Elhaladt az idő, és elkezdett lengetni, repedések voltak a lefolyó lyukai körül, a padlón a víz ropogott. Miután az akril bélés a fürdő helyreállítása ömlesztett akril, vagy nem?

  - A fürdést megelőzően az akrilbélés szétszerelése a fürdőből történik, ami problémás lehet, ha burkolattal burkolódik, vagy valami más, ami megakadályozza a bélés beakadását.

  - Nem fogunk meghatározni semmilyen módon, megváltoztatjuk a fürdőt, rendeljük a fürdő helyreállítását, és milyen jobb módja a fürdő zománcra vagy akrilra való helyreállítása?

  - Erre a kérdésre az interneten sok vita az előnyeiről és hátrányairól az egyes helyreállítási módszerekről. És milyen módszer a helyreállításra, amit választasz rajtad múlik. De azt akarom mondani, hogy a fürdő ömlesztett akril helyreállítása olcsóbb, mint az akril bélés.

  - Tavaly befejeztük - a fürdő helyreállítását folyékony akril töltettel. Először minden jó volt. És a közelmúltban kiderült, hogy csiszolták, és az akril elkezdett elhagyni a harisnyát, húzva a széleket, elszakítottuk az egész fürdőt. Ezután lehet a zománcozni a fürdőt?

  - Igen, helyreállítás lehetséges. Ebben az esetben a fürdő helyreállításának díja a másodlagos bevonat eltávolításáért felár nélkül lesz.

  Mi kell tisztítani a fürdőt az akril helyreállítása után?

  vanna.jpg

  Mi kell tisztítani a fürdőt az akril helyreállítása után?

  A restaurálási ügyfelek fő része az, hogy mi kell tisztítani a fürdőt az akril restaurálás után. Általában a fürdõk gyártói minden esetben utasításokat írnak. Ez egy szabványos készlet: ne dörzsölje csiszolóanyaggal, ne használjon agresszív anyagokat, ne öntsön forró vizet, használjon használat után törölje száraz ruhával. Ha követed ezeket az egyszerű szabályokat, akkor minden felület nagyon hosszú ideig tart.

  Mivel az ömlesztett akril árusitása fürdőkhöz és javításokhoz, és az anyag ára meglehetősen nagy, tisztáznunk kell a tisztítás problémáját.

  Nem létezik semmilyen különleges ajánlás, mint a kád tisztítása az akril helyreállítása után. Mindig azt mondjuk, hogy mindent meg lehet mosni. Ez lehet mosópor, sampon, szappan, mosogatószer edényekhez. Lényegében ezek a mosóeszközök alapvetően nem különböznek egymástól, a fürdő nem érdekli, hogy mit takarítanak meg.

  Óvatosan kell eljárni a maró és erős vegyi anyagok kezelésénél. Érdemes megfontolni, mielőtt a fürdőt olyan anyaggal fedné le, amely feloldhatja a bőrt vagy károsíthatja a kezét. Senki sem tudja, hogyan reagál a vegyi reagens bizonyos körülmények között, de a szokásos biztonságos anyagok nem okoznak károkat.

  Hogyan törődjünk meg a tömeges akril fürdőszobával?

  Ezt nem szabad a kultuszfürdőből készíteni. Ez ugyanaz, mint a többiek. Nem vagyunk neki, de nekünk. Használja örömmel, szükség szerint mossa le, sürgősen nem kell szárazra törölni, de ha így tesz, csak a saját örömére szolgál, ez nem befolyásolja az élettartamot.

  Nem nehéz az akril tömeges megrendelését és néhány nappal a szállítási szolgáltatást megkapni. Elég, hogy felhívja, mondja el a várost, az ág számát, a rend lényegét. Felár ellenében házhoz szállítás. A túlfizetés összege elhanyagolható.

  A gyönyörű fürdő a jó hangulat kulcsa.

  Akrilfürdő ellátás

  Az akrilfürdők széles körben elterjedt népszerűségüknek köszönhetően kitűnő megjelenésük, változatos modellek és funkcionalitásuk miatt. Az akril előnyei kis súlyúak - a fürdő hordozásával és felszerelésével egyedül lehet kezelni. Alacsony hõvezetõképessége miatt a fürdõtartály hosszabb ideig hût, míg a vizet ráöntik.

  Az akril lágysága lehetővé teszi bármilyen formájú fürdők gyártását - a szabványos egyenes és szögletes termékektől a szabad konfigurációjú tartályokig. Könnyen beágyazható hidromasszázs fúvókákba, vagy víz alatti világításhoz. A fogyasztók a felület kellemes fénye és a tapintható érzetek által is vonzódnak, amikor megérinti az akrilfürdőt.

  Minden előnye, hogy ez a fajta fürdő nem hátrányos. Ezek közé tartozik a mechanikai sérülések és az agresszív közegek nem megfelelő anyagállósága. Tudnia kell, hogyan kell törődni az akrilfürdővel, milyen eszközöket kell használni a tisztításhoz.

  Mi a teendő?

  Annak érdekében, hogy ne okozzon ártalmat, fontos tudni, hogy milyen eszközök és berendezések ellenjavallt használatra az akrilfürdõ tisztítása során. Először is csiszolóanyagokról (súrolóporok, kemény szemcsékből álló paszták és gélek), kemény szivacsok, kaparók.

  Az ilyen szerszámok és anyagok károsítják a polimer felületét, kis karcolásokkal borítják és elveszik a ragyogást. A polírozás segít megoldani ezt, de a csiszoló tisztítás hatásainak kiküszöbölése sok időt és energiát igényel.

  A csiszolóanyagok használata csak akkor indokolt, ha egy kis területen összetett szennyeződést tisztítanak. Ebben az esetben a karcolódott felületet eredeti fényre kell helyezni.

  Szintén tiltott detergenseket és klór tartalmú tisztítószereket. Ez az anyag agresszív és negatív hatással van az akrilra. Az anyag elveszti eredeti fehér színét, porózusá válik, és elnyeli a szennyeződést - még a mosás után is szürkésnek és vonzónak marad.

  Ugyanez a hatás figyelhető meg ammónia, aceton, formaldehid alapú detergens készítmények használata után. Ezért ajánlott alaposan tanulmányozni a tisztítószerek összetételét használat előtt, hogy gondoskodjon az akrilfürdőről.

  Mosószerek

  Az otthoni akrilfürdő gondozása a legalkalmasabb speciális berendezésekkel, amelyek csomagolásán azt jelzik, hogy az összetétel biztonságos az akril számára. A legnépszerűbb gyártók a megfelelő tisztítógéleket tartalmazták termékkínálatukban.

  Ha nincsenek különleges felszerelés a kéznél a nehéz foltok eltávolításához, használjon háztartási vegyi anyagokat. A rozsda nyomai eltávolítják a savakat - használják a citromlé, citromsav vagy ecet oldatát. Ez a készítmény a foltra kerül, és 20-25 perc elteltével nedves ruhával törölje le. A műveletet többször is elvégzik, amíg a felület teljesen megtisztul.

  Alkohol használható a háztartási savak helyett. De ne tartsa azt akril hosszú ideig, hogy ne károsítsa a polimer anyagot. Alkohollal távolítsa el a tapadókorongok nyomát, festéket.

  akció eljárás

  Az akril felületet meleg vízzel öblítik le, és alkalmi mechanikai szennyeződéseket távolítanak el. Több helyen tisztítógélt vagy folyékony szappant alkalmazzon, majd adjunk hozzá egy kicsit a kompozíciót egy puha ruhával, amelyhez a fürdőt mosni kell.

  A kefék és a szivacsok károsítják az akril hatását, ezért csak puha szalvétát vagy ruhadarabot használnak mosáshoz. Nedves ruhával tisztítószerrel óvatosan öblítse le a fürdő teljes belső felületét és oldalát. Öblítse le a tisztítószert meleg vízzel, öblítse le a ruhát és törölje újra, a vízsugárral együtt, a tál minden felületén.

  Ha feltétlenül foltokat talál, tisztítsa meg a fent említett folteltávolítót akril felülettel. A vegyszer felhordása után a fürdő kezelt részét vízzel, majd szappanos vagy speciális mosószerrel, majd tiszta meleg vízzel alaposan öblítse le.

  Abban az esetben, amikor a mosdó után mosás után a fürdők nem kapják meg az eredeti friss megjelenést, az alábbiak szerint járnak el: egy szappankészítmény vagy az akril fürdők kezelésére szakosodott szer kerül alkalmazásra az egész felületre egy szalvétával és egy órán át marad. Ezután mindenki lemossá válik.

  Ilyen eljárásra van szükség, ha idővel vagy agresszív anyagok hatása alatt az akril porózusá válik és megőrzi a szennyeződést. A felületre hagyott szappanoldat egy ideig eltávolítja a szennyeződéseket a pórusoktól és kisebb karcolásoktól.

  A tisztított fürdőt száraz nedvszívó ruhával töröljük le és alaposan megvizsgáljuk. Ha karcolódnak vagy más módon megsérülnek, azokat el kell távolítani.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőkád gondozása összefüggésben áll a fúvókák fémelemeinek tisztításával. Gondosan járjon el, ha a fémeket olyan erős vegyszerekkel tisztítja, amelyek feloldják a vízkőt.

  Az ilyen vegyületek károsíthatják az akrilt. Ajánlott a fúvókák gondozásához az akrilsav - citromsav és az ecetsav vízzel hígítva - biztonságos kezelésére.

  Felület helyreállítása

  A kisméretű karcolások (legfeljebb 1 mm mélységig) könnyen elrejthetők a fürdőkád csiszolásával vagy egyszerűen egy darab feltűnéssel történő dörzsölésével. Ez nem igényel súlyos erőfeszítést.

  A mélyebb károk helyreállítására van szükség a folyékony akril használatával, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. A kompozíciónak egy kis részét a sérült területre helyezzük és a kikeményedés után őröljük.

  Zatirochny folyékony akril pépes konzisztenciájú, és nem csak fehér, hanem színezett is. Ez lehetővé teszi, hogy válasszon egy javítási kompozíciót a fürdő minden színárnyalat.

  A folyékony akril lehetővé teszi a súlyos repedések és lyukak kiküszöbölését. Ehhez ragasszon fel egy scotch-szalagot a tálca külső oldalán (a javítószerkezet szivárgása elleni védelmet), és folyadékkal tölti a sérült területet.

  A sérült terület szennyezett és zsírtalanított. A folyékony akril megkötése után a felületet csiszolópapírral kezelik a szabálytalanságok eltávolítására, és fényesre csiszolják.

  Kérjük, vegye figyelembe: a lyukak helyreállításának módja csak tiszta akril tálakhoz használható. Nem alkalmazható műanyag modellekhez, amelyek tetején akril réteget alkalmaznak.

  Hasznos tippek

  Annak érdekében, hogy az akril fürdés új és sugárzó legyen az egész életciklus során, fontos, hogy ne csak tisztítsa meg a felület tisztítását, hanem számos szabályt is:

  • A tálat rendszeresen mossa le anélkül, hogy erős szennyező anyagok megjelenését várná, amelyeket erős hatóanyagokkal kell eltávolítani;
  • Nézze meg a daruk működőképességét és szorosan zárja le őket minden használat után - ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a rozsdásodást és a vízfelszín képződését a felületeken;
  • öblítse le a tálat forró vízzel - ez hozzájárul az akrilfény fényességéhez;
  • Új mosószer használata előtt alaposan tanulmányozza a készítményt, és vizsgálatot végezzen a felület egy kis felületén egy feltűnetlen helyen;
  • tedd egy tömör gumi matracot az aljára, amikor fürödni kedvtelésből tartott állatokat, különben a kádfelületen karmok nyomai lesznek eltávolítva;
  • ne helyezzen fémtárgyakat a fürdő fenekébe, beleértve a vödröket és medencéket, használjon műanyag edényeket;
  • Ne tegyen székletet a kádba, mint a medence állványa, amikor a finom tárgyak kézzel történő nyomása a lábak által okozott kézi nyomást károsíthatja.

  Az akril modern anyag, amely kényelmes feldolgozással és nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik. Az akrilfürdõ gondozása nem okoz felesleges bajokat, ha azt használja, az alapszabályokat betartva.

  Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt?

  A modern lakásokban gyakran használnak praktikus és tartós akril fürdőket, azonban a polimer gyorsan elveszti a megjelenését nem megfelelő gondossággal. A csillogó fehérség fenntartásához és a repedések és karcolások megelőzéséhez megfelelő módon gondoskodni kell az akril fürdőről.

  előnyök

  A modern vízvezeték gondozása eltér a vas- és fémfürdő szokásos mosásától. Az akril alkotta termékek gondozásával a tulajdonosuk legalább három évtizede. Kedvezően hasonlítanak a régi nagyméretű fürdőkhöz a könnyűség, a különböző modellek, a bevonat csillogó fehérsége, hosszú ideig tartó hőállóság, korrózióállóság, penész és gomba hiánya.

  Az akril karcolódhat fürdés közben. A fémvödrök és -medencék, kemény kefék és súrolók károsítják a polírozott felületet. A detergensek csiszolóanyagokkal és klórral történő használata hátrányosan befolyásolja az akril bevonat minőségét: homályos lesz, elveszíti vonzó fényét.

  A fürdőkamrák oldószeres és ammónia-tartalmú géllel történő mosásának kísérlete a felső réteg károsodásához vezet: először zavaros lesz, és ezekkel az anyagokkal gyakori és tartós érintkezés következik be.

  A szeszélyes polimer nem bírja még az áztató vászon is. A por, a mosás során használt festékeltávolítók káros hatással vannak a törékeny hófehér fürdőre. A nem megfelelő működésből és karbantartásból eredő mikrotörzsek nemcsak esztétikusak, hanem hozzájárulnak a fürdőfelület további megsemmisítéséhez. A műanyag nem tolerálja a magas hőmérsékletnek való kitettséget.

  Tisztítószerek

  Annak érdekében, hogy az akril bevonatú fürdő hófehérre maradjon, naponta meg kell tisztítani, hogy ne hagyja figyelmen kívül a szennyezés megelőzését. A polimer sima felülete nem szennyezi a szennyeződéseket, ezért elegendő lágy szivaccsal és szappannal mosni és folyó víz alatt öblíteni. Annak érdekében, hogy a vízcseppek megszáradjanak, ne hagyja a jeleket, törölje le a bevonatot száraz ruhával. Ha ezekre az egyszerű műveletekre nem volt idő, és a kád felszínén sárgaság és mész betétek jelentek meg, akkor használjon kifejezetten az akril fürdők tisztítására tervezett termékeket. A jól ismert gyártók pénzének minősége kétségtelen:

  • A "Ravak" egy olyan termékcsalád, amely tisztításra, fertőtlenítésre, különösen súlyos szennyezésre, a védőréteg visszaállítására szolgál.
  • Az "acrylan", amely óvatosan hat a felületre, eltávolítja a szappan- és mészfestékeket, a rozsdát és a penészt, valamint védőfóliát képez, ami extra fényt kölcsönöz.
  • A "Tim Profi" kitűnő munkát végez, még a régi szennyezés miatt is, ragyog és ragyog, küzd a kellemetlen szagokkal szemben. Ezenkívül szükség van a hidromasszázs fürdőszobára. Annak érdekében, hogy a mechanizmus hosszú ideig működjön, azt időben és hatékonyan meg kell tisztítani.
  • A basszus hatékonyan tisztítja az akril kádakat és zuhanyzókat.
  • Univerzális krém Cif akril termékek tisztítására. Segítségével megszabadulhat a sárga virágzástól, a rozsdától és a mészlerakódástól.
  • "Acryl Polish" - az akril bevonatok ápolására, javítására és polírozására szolgáló termékcsalád.
  • Mr. Chister egy nagyszerű költségvetési lehetőség, amely nemcsak a különböző szennyeződésekkel küzd, és hatékonyan küzd a baktériumok ellen, hanem védi a fürdő felső rétegét a gomba felől. A felületet lefedi, ezáltal megakadályozza, hogy a szennyeződés akkumulálódjon. "Mr. Chister" alkalmazása után a fürdő hosszabb ideig hófehér lesz, és megtartja fényerejét.
  • A Bon Professional hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül különleges filmet is képez, amely megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön a fürdőbe.

  A folyékony mosószereket puha szivaccsal alkalmazzák, permeteket szórnak a fürdő felületére. A használati utasításban meghatározott időtartam (általában 5-20 perc) után a terméket vízzel lemossák. Az akril fürdők mosására szolgáló gélek és folyadékok szintén fertőtleníthetők (például Tim Profi, Ravak Desinfectant). Töltse fel a fürdőt vízzel és adj hozzá fertőtlenítőszert, várjon 10 percet, majd öblítse ki a vizet, alaposan öblítse le a tálat.

  A szokásos mosogatógéppel napi takarításra alkalmasak, és az erre a célra tervezett zselék és krémek segítségével meg kell birkózni a régi vízkővel: Sanfor, WC 5+ gél, Ravak Turbocleaner.

  Népi jogorvoslatok

  Az akril fürdő otthoni mosása segít néhány népszerű módon:

  • A vízkő eltávolításához nélkülözhetetlen segédanyag a citromsav. A fürdőt forró vízzel kell feltölteni, és egy pár zsákot kell hozzáadni ehhez a szerszámhoz. Néhány óra múlva öblítse le az akril felületet folyó vízzel és puha ruhával törölje le. A citromsavval történő tisztítás évente 1-2 alkalommal gyakran nem ismételhető meg.
  • A szokványos fogfehérítő fogkrém képes eltávolítani a foltokat az akrilból.
  • Az ammónia és a hidrogén-peroxid keveréke segít megszabadulni a sárgaságtól.
  • Tisztítsuk meg a rozsdás foltokat, amelyek felszívódhatnak a szódából és a vízből. Elég, ha felszívja a szennyezést, majd óvatosan öblítse le. Ne feledje, hogy a polimer felületének dörzsölése szigorúan tilos.
  • Az asztali ecet sokféle szennyezettséggel szembesül. 1 liter terméket meleg vízzel töltött fürdőbe öntünk. Reggel alaposan mossák puha szivaccsal, folyó vízzel leöblítik és kiszáradják.
  • Ha a fürdő felületén szilárd mész- és vízkő keletkezik, akkor a mosóporból, vízből, 2 evőkanálnyi "fehérségből" és egy evőkanál ecetet tartalmazó pép segít eltávolítani. A keveréket 20 percig fel kell itatni, majd puha ruhával vagy szivaccsal mossuk le a felületet, enyhén nyomva. A tisztítás végén öblítse le a tisztított területet folyó víz alatt.

  Tisztítás javítás után

  Néha szükség van a foltok törlésére a műanyagból azonnal a vízvezeték szerelése vagy a fürdőszobában történő javítás után. A tömítőanyag cseréjéhez gyorsaságra van szükség. A fagyasztásig eltávolítható egy ruhával, és mosogatószerrel leöblítendő. Ha a szilikon réteg már edzett, akkor jobb, ha különféle oldószerekkel és akrilnal veszélyes acetonnal eltávolítjuk a kísérleteket.

  A szárított tömítőanyagot mechanikusan óvatosan el kell távolítani: egy penge, papíralapú vagy építő késsel.

  A láncindító eltávolítása a polimer felülettől szintén nem könnyű, különösen anélkül, hogy káros hatású vegyi anyagok lennének, például a fehér szesz és az aceton. Az egyik lehetőség az, hogy megpróbálja eltávolítani a festéket mechanikusan, lágyítás után. Forró vizet öntünk a fürdőbe, negyed óra után lecsöpögtetjük. Ezt az eljárást többször meg kell ismételni. Ennek eredményeképpen a primer kissé lágyul, és megpróbálhatja megtörölni egy penge vagy egy késtoló késsel.

  Nagyon óvatosan kell eljárni, mert rendkívül magas a műanyag károsodásának veszélye. Az akril elveszítheti ragyogását, matt lesz.

  Helyreállítás folyadék akrilnal

  Ha a fürdõt már reménytelenül tönkretették, a nép és a vegyi anyagok pedig erõteljesek, akkor továbbra is extrém intézkedésekre van szükség: fedje le a fürdõt folyékony akrilnal. Helyreállítják a régi öntöttvas vagy acél fürdőket is. Ecset és görgő munka nem lesz szükség. A folyékony akril egyszerűen öntse a fürdő felületére, egyenletes eloszlását biztosítva. Az akril mellett a zománc epoxigyantát is tartalmaz. A keményítővel való kölcsönhatás eredményeként polimerizálódik, és a bevonat tartósabbá válik. A zománcban bármilyen színű színt adhat hozzá, így az egyedülálló fürdőkád tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

  Hogyan törődjünk az akrilfürdővel? Lásd a következő videót.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

  Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

  • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
  • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
  • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
  Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

  tartalom

  Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

  Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

  A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

  Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

  Mi a kefék és szivacsok használata?

  A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

  Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

  Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

  Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

  Mosószerek

  Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

  Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

  • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
  • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
  • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
  • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
  • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
  • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

  A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

  Citromsavoldat

  A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

  1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
  2. Töltsünk fél liter savat;
  3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

  A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

  Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

  Apple Ecet

  Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

  Súlyos szennyezés esetén:

  • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
  • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
  • Öntsük az ecetet;
  • Várj az éjszakára;
  • Mossa le és törölje le

  A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

  3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

  A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

  • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
  • Öntsünk egy pohár vizet;
  • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
  • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
  • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

  Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

  Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

  fogkrém

  Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

  Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

  Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

  • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
  • Törölje a piszkos felületet;
  • Tiszta vízzel;
  • Dörzsölje a ragyogást

  Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

  Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

  Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

  Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket: