Legfontosabb > Bútor

3 biztonságos módja annak, hogy tönkretegye a fürdőt tisztításkor

A fürdők gyakran különböző szennyeződéseknek vannak kitéve. A vízvezeték, a rozsda, a vízkőképződés rendellenes megjelenése mellett nagy számban baktériumok keletkezhetnek, valamint a kellemetlen szag oka is. A nyomokat gyermekjátékok, samponok és egyéb termékek hagyják el az oldalán.

Ezért sok háziasszony érdekli a kérdés, hogyan kell a fürdőt otthon tisztítani. Szerencsére a háztartási vegyi áruházak rengeteg különféle mosószerrel rendelkeznek, amelyek nem csak a piszkos fürdést mossa le a raidről, hanem eltávolítják a rozsdát és más szennyeződéseket is.

Miért piszkos a fürdő?

Mielőtt elkezdené keresni a fürdő fehér mosásához szükséges módot, meg kell oldania a válás és más foltok megjelenésének okait.

 • Egy raid a szappanból. A különböző samponok, fürdőkészítmények és rendszeres szappan használatának eredménye egy film megjelenése a fürdő felszínén. Nem mindig lehet egyszerűen öblíteni. Ez a film beleesik a vízvezeték felületébe, és mosószerek nélkül nem tud.
 • A mészkő nagy keménységű vízből áll. Ez a leggyakoribb probléma a fürdőszobában.
 • A rozsda nagy mennyiségű víztartalmú csapvíz okozta.
 • Ha a fürdő sárgul, ennek oka a régi csövek, amelyek nem mindig jól mosnak.
 • A penész általában felhalmozódik a csempe ízületek között a részek, az ablak lejtőin, a mennyezet. Ez a gomba nagyon veszélyes az egészségre, ezért meg kell küzdenie.
 • A színes foltok a hajfesték, a kálium-permanganát, a kiégett vagy kiömlött kálium-permanganát, a zsíros zöld és egyéb anyagok gondatlan kezelése lehetnek.
 • Szennyezés a javításokból. A fürdő nagyon érzékeny a különféle foltokra, a por könnyen ül rá. Ezért a javítások során filmet vagy más anyagokat kell védeni.

A főbb szennyezési típusok

Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

A fürdő otthoni rozsdától való megtisztítása segít a következő eszközökben.

 • Ammónia. A foltokat néhány percig alkalmazzák, és vízzel lemossák.
 • Citromlé A módszer ugyanaz, mint a folyékony ammóniával.
 • Felületkezelés asztali sóval és ecettel.

A rozsdát kénsavas (nátrium-karbonát) fürdővel is tisztíthatjuk. A háztartási vegyi anyagok minden üzletében értékesítik. Az eljárás a következő lesz.

 1. Keverje össze a kétféle szódát (szóda és élelmiszer) azonos arányban.
 2. Adjunk hozzá vizet homogén, pépes konzisztenciához.
 3. A szivacsot vagy a kefét egyenletesen eloszlatják a készítmény felületén.
 4. Az asztali ecetet és a por granulátumban lévő fehérítőt ugyanilyen mennyiségben egyesítik.
 5. Ezt a keveréket nátrium-hidroxiddal töltsük fel.
 6. Várjon 30 percet, és mossa jól tiszta vízzel.

vízkő

Mosakodik, ha tisztítja a fürdőt szódával és ecettel.

 • Keverje össze a szódabikarbónát a szódabikonnal, a termék felületére kenjen, 30 percig hagyja. Ezután kissé dörzsölje meg és öblítse le vízzel.
 • Enyhén nedves papírtörlővel, amely a fürdő teljes belső felületét lefedi. 5 óra elteltével a törölközőket eltávolítjuk, és a terméket vízzel mossuk.

Mi mást lehet mosni a sárga virágzó fürdőről? Megmenteni a citromsavat. 100 g terméket feloldunk 400 ml vízben. A fürdőszobában lévő összes sárga felületet szivacsokkal borítják.

öntőforma

Gyakran olyan helyeken alakul ki, ahol a fürdőszoba a fal mellett helyezkedik el. A tisztítás aktivált szénnel lehetséges. A szenet a fehérséggel keverik egy pépes konzisztenciához és elterjeszti a készítményt a penészgomba fölé. Egy órával később vízzel lemossuk.

Egy másik hatékony módja a szóda használatának. Hogyan kell tisztítani a fürdő szódát a formából? Nagyon egyszerű. A problémás területre viszonylag vastag rétegen alkalmazzák, majd alaposan megnedvesítik az asztali ecettel. A reakció befejezése után alaposan mosson le vízzel.

Különböző típusú fürdők módszerei

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt?

Az akrilfürdő gondos, gondos kezelést és ugyanazt a tisztítást igényel. Az ápolásnak rendszeresnek kell lennie, amely a termék minden használatát követően szappanos használat mellett öblítse le.

Tilos használni:

 • lúgokkal és savakkal rendelkező szerek. Az akril számára katasztrofálisak;
 • alkohol tartalmú oldatok;
 • klór-fehérítőt és más anyagokat, amelyek ezt az anyagot tartalmazzák.

Az akril vízkőfürdőt enyhe tisztítószeres oldattal mossuk. Ha a termék felülete nem sérült meg, akkor ez a módszer tökéletesen megbirkózik a feladattal.

Akrilkád otthon a rozsdától és más raktól, amelyeket ecettel (előmelegített) és sóval mostak. Egy alternatíva lehet ugyanabból az asztali sóból és terpentinből álló keverék. Ugyanezek az eszközök segítenek megmosni az akril fürdőt a sárgaságból.

Hogyan lehet lemosni egy zománcfürdőt?

A zománcozott fürdőnek vékonyabb felső rétege van. Ezért ebben az esetben a durva tisztítás összes módszere ellenjavallt. Otthon használhat hidrogén-peroxidot, ammóniát, tesztelt szódát és ecetet.

A rozsdát vízzel és kénsavval szárított zabkással eltávolítjuk, amelyet a foltra visszük fel, körülbelül egy órán át tartunk és vízzel alaposan lemossuk. Bélelt felületű szóda hamu élelmiszer hozzáadásával. A vízkőlés plakk eltávolítja az ammóniát és a friss citromlevet.

A zománcozott fürdőt is mustárral tisztíthatja. Nemcsak a szennyeződéseket távolítja el, hanem minőségi szempontból is fertőtleníti a felületet.

Hogyan kell mosni egy régi öntöttvas fürdőt?

Az ilyen vízvezeték-termékek jellemzőek a régi házakra. Az öntöttvas fürdők gyártási technológiája a cirkónium-sók hozzáadásával volt azon alapanyagon, amelyből készültek. Ez azért van, mert vízzel való érintkezés után sárga foltok képződnek.

Öntöttvas fürdő, sárgás mosással ecettel. Öntsön egy teljes fürdő vizet, és add hozzá 200 ml esszenciát hozzá. Hagyja 3-4 órán keresztül, jól öblítse le vízzel. Ez az univerzális tisztítófolyadék többször is megmentette a háziasszonyokat különböző helyzetekben, és így a háztartási tisztítás egyszerűbbé és hatékonyabbá vált.

A nagyon régi foltoktól mentett ammónia. Hozzá kell adni 0,5 csésze folyékony szappanhoz és el kell terjednie a készítményt a fürdő felületén. Az eljárás után a fürdő újra fényes lesz. Ha tudja, hogyan kell tisztítani az ősi öntöttvas fürdőt, akkor nem kell új terméket változtatnia, és több mint egy évig tart.

Egyéb szennyeződés eltávolítása

Hogyan moshatja le a kádat a kálium-permanganáttól és a ragyogó zöld színtől?

Ez a két elem a fürdőszoba leggyakoribb szennyeződése. Még a gyengén koncentrált mangán-oldat is sötét jeleket hagy a termék felületén.

Egy csepp briliáns zöld oldat is hozzá színt.

A mangánot hidrogén-peroxid és citrom (vagy friss citromlé) oldattal mossák, nem csak a megjelenő foltok gyorsan elszíneződnek, hanem a fürdő ragyogni fognak.

Zelenka távolítsa el az alkoholt. Azonban, ha a vízvezeték felület akrilból készül, akkor az alkohol lehetetlen a szennyeződés ellen.

Hogyan kell lemosni egy fürdőt a javítás után?

Annak érdekében, hogy a javítás befejezése után ne kelljen foglalkozni a szennyezett fürdőszobával kapcsolatos következményeivel, a terméket védeni kell az építőanyagok beléptetésétől. Ha a hiba történt, akkor a következő eszközöket használhatja.

 • A festékfürdő mosása segít bármely oldószerben (például fehér szellemben). Fontos, hogy gyorsan működjön úgy, hogy a festéknek ne legyen ideje felszívódni a felületre.
 • Először meleg vízzel mossa le a poros plakettet, majd citromsavval megtisztítja.

Hogyan kell lemosni a tömítőanyagot a fürdőből?

A tömítőanyag egy másik típusú szennyeződés a fürdőszobában. Az ízületek és varratok megbízhatóságának biztosítására szolgál. Előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogyan kell mosni az anyag fürdőjét.

Ebben az esetben a hagyományos módszereket asztali sóval lehet használni, de célszerű speciális eszközöket vásárolni kifejezetten ilyen esetekben.

Hogyan kell mosni egy régi fürdőt?

Ha a fürdõ nem az elsõ év, akkor a szennyezés nagyon gyorsan jelentkezik. Az idő múlásával alakulnak át az idő múlásával kialakult mikrotörések.

A króm felületek tisztítása

A fürdőkád feletti csapok, a zuhanycsövek nem kevesebb figyelmet igényelnek, mint maga a vízvezeték. Ott is megjelenik mész és rozsda - az első ellenségei a fürdőszobában. A Chrome fedezi a fürdőszobai csapokat, fogantyúkat és egyéb elemeket.

A termékekre alkalmazott általános célú szódabikarbóna tisztítja a rozsdát a krómozott felületről. Használhat ecetet vagy fogporokat is. Minden alkatrész egyenletes eloszlású tárgyakon szivacs vagy puha ruhával. A Chrome alkatrészeket körülbelül fél órán át ebben az állapotban tartják, majd vízzel mossák.

Sokféleképpen válaszolhatunk arra a kérdésre, hogyan kell lemosni a fürdőt a különböző szennyeződésekből. Kövesse a fenti szabályokat és iránymutatásokat, és a fürdőed ragyogni fog. De jobb, ha nem várja meg az általános tisztítást, hanem rendszeresen vigyázzon a termékre, akkor nem kell időt és energiát eltöltenie a jelentős, régi foltok eltávolításakor.

Hogyan és mire kell mosni a fürdőt: a hófehér vízvezeték titkait

A fürdő pezsgő tisztasága a házigazda tisztaságának világos jelzője. A hófehér vízvezeték hangulatos és szinte ünnepélyes megjelenést kölcsönöz a szobában. Ma arról beszélünk, hogyan tisztítsuk meg a raid fürdőjét otthon, hogy tiszta legyen a tisztasággal és hogyan lehet megakadályozni az új modellek károsodását.

A fürdőszennyezés okai

Mielőtt megtudná, hogyan és mire kell mosni a fürdőt, meg kell értenie a szennyezés megjelenésének okait. A zománc vagy a fém különféle okok miatt rendetlenül alakulhat.

 • Szappan raid. Azok a vegyületek, amelyek a zuhanyzselegek, samponok és szappanok összetételében szerepelnek, végül szürkés virágzá válnak, ami teljesen alulról és falakról táplálkozik.
 • A szokásos szennyeződés bőrszemcsék, ürülékek és zsírok. A szennyezést közvetlenül a fürdés után jobb, ha forró vizet és szivacsot használnak.
 • Kemény víz. Ha kemény víz áramlik a csapból a régióban, akkor sói biztosan a felszínen maradnak. A ropogós fehér és sárgás virágot csak speciális tisztítószerek segítségével távolítják el, amelyek kalciumvegyületeket feloldó savakat tartalmaznak.
 • Rust. Úgy tűnhet, hogy a készítményben a vas nagy mennyisége van. A szakértők a makacs szennyeződés kategóriájába tartoznak.
 • Régi zománc. A retro-modelleket nehezen lehet megtisztítani, mivel a lefedettségüket apró repedések rácsa fedezi, amelyekbe a változatos természetű szennyezés folyamatosan belép.
 • A vízellátó rendszerből származó oxidok és biofilmek a házban lévő régi vízvezetékcsövek jelenlétében telepednek le.
 • Speciális szennyeződés. A javítást, az áthelyezést és így tovább a festéket, a penészt és más maradványokat veszünk. Különleges készítmények segítenek megbirkózni velük.

Hogyan kell tisztítani a fürdő alját és falát a rozsdától?

Leggyakrabban vörös foltok kerülnek a fémminták felületébe. Tiszta a fürdő a rozsda meglehetősen nehéz. Sok háziasszony vegyen speciális gyógyszereket a boltba, de a drága gyógyszerek nem mindig szembesülnek a "vörös hajúakkal". A sárga fémfelület leöblítéséhez hidrogén-peroxid lehet:

 1. Vegyünk egy üvegedényt és alaposan mossuk le. Száraz vagy dörzsölje száraz.
 2. Töltsön 100 ml lazacot ott.
 3. Adjunk hozzá 50 ml hidrogén-peroxidot a tartályhoz, és jól keverjük össze az oldatot.
 4. Ezzel a folyadékkal egy darab ruhát áztasson el és piszokkal törölje le.
 5. Az oldatot részlegesen öntsük a foltokra, és hagyjuk ott 20 percig.
 6. Öblítse le meleg vízzel, és szükség esetén ismételje meg az eljárást.

Rozsda - vas - oxid, amely lúgokkal és savakkal eltávolítható. Meg kell oldani ecetből, ammóniából és más különleges eszközökből.

Hogyan tisztítsuk meg a vízvezetéket a sárga plakkból

Ezt a módszert a hostessek évek óta használják. A módszer a borkóst és a sót. Használati utasítások a következők:

 1. 50 g sót és 100 ml ecetet elegyítünk egy üvegedénybe.
 2. Helyezze a tartályt a mikrohullámú sütőbe, és az oldatot kb. 70 fokra melegítse.
 3. Egy folyadékkal átitatott ruhát áztasson és törölje le a sárguló foltokat. Húzza fél órán keresztül.
 4. Ne tartsa hosszabb ideig a kompozíciót, mert károsíthatja a zománcot.

Zománcos egészségügyi modellek fehérítése

A fürdőt teljesen fehérre kell mossa a legtöbb oxigéntartalmú gyógyszerrel. A jobb hatás érdekében melegítse fel a vízvezetéket. Ehhez csak a forró vizet tárcsázza, tartsa 10 percig, ürítse ki és törölje szárazra. Csak a felhevített felületre kerülnek mosószerek.

Fontos! Semmilyen esetben nem lehet dörzsölni a zománcozott fémdarabokat vagy bármilyen típusú csiszolóanyagot. Ebből az aljából repedések fedezhetők fel, ahol a szennyeződés azonnal eltömődik és a penész nő. Kövesse az alábbi utasításokat:

 1. A termék fűtése azért szükséges, mert ez a tény növeli a kémiai reakciót, ezért a tisztítás többször is gyorsabb.
 2. Öntse az ecet lényegét vagy a higítatlan ecetet a szennyezett területekre.
 3. Az oxálsav hatékonyan képes megbirkózni, de rövid ideig kell alkalmazni.
 4. Várjon 15 percig, és alaposan öblítse le meleg vízzel.

Hogyan tisztítsuk meg az akril citromsavval

Mielőtt megtudná, hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ne feledje, hogy a csiszolóanyagok vagy porok használata elfogadhatatlan. A tisztítószer ilyen formája megdönti a terméket a polimer karcolódásával. A kábítószerek, mint a Domestos, a Silit és a Cif, bizonyították magukat a háztartási vegyi anyagok piacán.

Fontos! Lehetőség van arra, hogy mossa az akril lakossági fürdőjét magas klór tartalmú, például fehérséggel, de ezt óvatosan és szélsőséges esetekben kell végrehajtani. A klór a polimer pórusaiba szívódik fel, és a vízvezeték sárgulását okozhatja.

Az akril modell citromsavval való tisztítása során alkalmazott hatásmechanizmus a következő:

 1. Egy pohár citromot egy pohár forró vízben oldunk.
 2. Az impregnált szövetet különösen szennyezett területekre kell felhordani. Törölheti az alj és a fal teljes területét.
 3. Öblítse le meleg vízzel.

Fontos! A háztartási tisztítószerek ilyen típusainak használata műanyag modelleknél elfogadható: Ravak, Eago, Riton, Delfin.

Hogyan kell fehéríteni a vas termékek

Az öntöttvas fürdőt szódával vagy más csiszolóanyagokkal tisztíthatja. Javasoljuk folyékony klór, oxálsav vagy szóda felhasználását.

Fontos! A súrolás nem kívánatos, mert egy ilyen mechanikus folyamat elpusztítja a zománcot. Lehetőség van arra, hogy az öreg fürdőt a makacs szennyeződéstől megmossák:

 1. A terméket lehetőleg melegen öblítse le.
 2. Az egész területet törölközővel vagy száraz ruhával törölje át.
 3. Öntsünk fehérségre vagy folyékony klórra a felületre. A sündisznó vagy a Domestos fehérítő is illik.
 4. Hagyja a készítményt 15 percig, majd mossa meg a terméket meleg vízzel.

Népi receptek a mészkőképződés ellen a fürdőszobában

Ha nem vagy biztos benne, hogy hogyan és mit kell tisztítani a fürdőt, akkor kínálunk néhány hatékony és ártalmatlan népi receptet, amelyek nem befolyásolják a lefedettséget.

 • Keverje össze ecetet és sót egy pohár folyadékkal arányban 3 evőkanál. l. sót. Alkalmazza a kompozíciót a falra és az aljára, hagyja 15 (talán 20) percig, és öblítse le zuhanyzóval.
 • Kombinálja az ammóniát és a boraxot egyenlő arányban, a piszkot és a patinát. Mossuk le a maradékot 15 perc után.
 • Öntsük a citromsavat a nedvesített bevonatra, hagyjuk fél órát. Alaposan mossa le a bevonatot.

Akrilok tisztítása különböző módon

Az akril egy átkozott anyag, különös gonddal kell. A felületén védő baktériumellenes film, amely segít megőrizni a vízvezetéket a penészgörcs növekedéséből és a pusztító baktériumok behatolásából. A termék befolyásolása csak bizonyított, biztonságos módon lehetséges, a kísérletek elfogadhatatlanok.

 • Limonka - nem csak segít megszabadulni a mész-plaketttől, hanem a vízelvezetést is. Gyűjtsön forró vizet, öntsön egy citromsav-csomagot, és hagyja néhány órára. Drain, öblítse le zuhanyzóval és szárítsa meg.

Fontos! Az eljárás csak félévenként egyszer megismételhető.

 • Harcolni a foltok akril, alkalmazni fogfehérítő fogkrém, és finoman dörzsölje a problémás területen az ujjaival. Hagyja a felületet 5 percig, majd öblítse le vízzel.
 • A szóda-szappan megoldás segít megszabadulni a legtöbb folttól. Tegye fél órán át az oldatot, öblítse le. Törölje le a terméket minden egyes úszás után.
 • Ha az állapot különösen szennyezett, akkor az ecet segít a helyzet kijavításában. Gyűjtsön forró vizet, és öntsön bele egy liter ecetet. Hagyjuk 12 órán át. Ezután öblítse le a maradékot bő vízzel és törölje szárazra.

Most már tudod, hogyan kell kiválasztani a fürdőmosót, hogy ez a lehető leghatékonyabb legyen, és a fürdőszobai befogadók tisztán tisztulnak. Ne feledje, hogy a hófehér készülékek egy jó háziasszony arca.

Hogyan és mit kell tisztítani a fürdőt, hogy megőrizze szépségét és fényességét

Lehetőség van egy akril, öntöttvas vagy acél fürdőkád tisztítására otthon, amíg hófehér ragyog. Hogyan tisztítsuk meg a fürdőt, hogy ne károsítsuk a bevonatot és elérjük a kívánt eredményt?

Piszok eltávolítása otthon

Fürdőszoba - tükör a tisztaság minden hostess. Nagyon fontos, hogy a fürdőszoba tiszta és biztonságos.

Bármi legyen is a fürdetés anyaga, az idő a foltok és a sárgaság formájában elhagyja a jelét. A környezetszennyezés régi rozsdás vízvezetékekből, rossz minőségű vízből, nem megfelelő és nem időszerű gondozásból adódik. A fürdő rendetlenül néz ki, és a vágy, hogy a meleg vízben felszedje magát, eltűnik. Ezenkívül a fürdőben lévő foltok és piszok olyan baktériumok forrásai, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre.

A megfelelő gondoskodás tökéletes állapotban tartja a fürdőt. A tisztítás előtt az első dolog, hogy megtudja, mi a harc.

 1. Sárgulást, foltokat és foltokat. Az ilyen foltok a fürdő felületén alakulnak ki, mivel magas a kloridok és a fémsók vízben tartása. Az ilyen víz stagnálása a fürdőben foltok megjelenéséhez vezet.
 2. Rozsda - akkor jelenik meg, ha régi rozsdás vízellátást és magas vastartalmú vizet használ.
 3. A mészkő - kemény víz használata esetén keletkezik, a kalcium és a magnézium megnövekedett mennyiségével.

Mindezek a szennyeződések nem jelennek meg a fürdőkádon, ha minden használat után a fürdő felületét lemossák és szárazra törölték. Ha a foltok és a plakk mégis megjelent, az általános tisztítást nem lehet elkerülni.

Hogyan kell tisztítani a vas- és acélfürdőt?

A zománc, amely lefedi az öntöttvas és acél fürdőkádakat, idővel törlődik, az érdesség, a rozsda és a lerakódások jelennek meg rajta.

Az öntöttvas és acél fürdők esetében ellenjavallt:

 • fémszívók, kefék, csiszolószivacsok használata. A zománcra gyakorolt ​​hatásuk alatt mikrotömbök keletkeznek, amelyekbe a szennyeződés eltömődik;
 • a vízhőmérséklet változása a zománc felületének idő előtti öregedéséhez vezet;
 • mosószerek az agresszív savakat tartalmazó WC-tálakhoz. Ezeknek a speciális eszközöknek a hatása a zománcfoltokra és maradványok maradnak, amelyek már nem távolíthatók el.

Tanács. Ha a mosodát hosszú ideig a fürdőben lévő port elkeverik, sérült felületet eredményez.

Különleges tisztítószereket egyenletesen alkalmaznak a fürdő felületére puha ruhával vagy habszivaccsal. Az erős szennyezés helyén meg kell dörzsölni a foltokat. 10 perc elteltével öblítse le a mosógépet meleg vízzel zuhanyzó segítségével, majd törölje szárazra.

Hogyan kell tisztítani az öntöttvas vagy acél fürdetés nélkül

Lehetőség van a fürdő hófehér kilátásának fenntartására minden otthonban rendelkezésre álló alternatív eszközökkel. Az ecet, a citromsav és a szóda megfizethető zsírtalanító, fehérítő és fertőtlenítő szerek. Olcsóbbak és biztonságosabbak. Hogyan kell tisztítani a fürdőt otthon kémia nélkül?

Az éteres esszenciát könnyű kezelni a sárgaság és a csepegés. Szükséged van egy vízfürdőbe írni, adjunk hozzá néhány kanál lényegét. 3-5 óra elteltével a vizet lecsöpögtetik és a fürdőt zuhanyzóval lemossák.

Az ecettel történő öntvény vagy acél fürdők fehérítésére és fertőtlenítésére használhat másik módszert:

 • a fürdő felületén ecettel áztatott papírt vagy rongyos szalvétát;
 • 1,5-2 óráig hagyja;
 • öblítse le meleg vízzel.

A szóda természetes tisztító és fehérítő. Önmagában, a problémás területeken és a különböző háztartási megoldásokban is alkalmazhatja.

Erős szennyeződés tisztítható szódabéléssel:

 • ammóniával hígított szóda a szuszpenzióhoz;
 • puha szivacsra helyezzük a zománcot;
 • hagyja 10 percig (nagy szennyeződés - akár egy óra);
 • meleg vízzel mossa le.

Szintén hatásos a szóda és az oldott szappan keveréke. Ez a kombináció eltávolíthatja az összes szennyezést. A rozsda eltávolításához használhatja a következőket:

 • fűtött ecet hozzáadott sóval;
 • ammónia és hidrogén-peroxid oldat (2: 1);
 • sós és terpentin keverék.

Mindezeket az eszközöket ugyanúgy használják: rozsdásodnak, kissé dörzsölve, 20-30 percig maradnak, majd lemossák.

A friss illat a tiszta fürdő szerves társa. A csatorna kellemetlen illatának elkerülése érdekében ezt a módszert használhatja:

 • fél pohár szódát elaludni a leeresztőnyílásban;
 • töltsük fel a burgonya táptalajt;
 • fél óra múlva nyissa ki a csapot meleg vízzel 10 percig, hogy öblítse le a lefolyót.

Az akril fürdők tisztításának jellemzői

Az akril fürdők érzékenyek a mechanikai igénybevételre és kényes gondoskodást igényelnek.

 • használjon fém keféket és kaparókat;
 • A felhasználási módok közé tartoznak az agresszív savak, klór, formaldehid, ammónia;
 • használjon csiszolószemcséket;
 • tiszta akril előmelegítés nélkül.

Az akrilfürdő sima felülete nagyon jól átadja a tisztítást, ha rendszeresen végzi. Minden vízkezelés után a fürdőt meleg vízzel le kell öblíteni és szárazra kell törölni.

Különleges gél vagy folyékony termékeket használnak szennyező anyagok eltávolítására. Ezeket a felületre felviszik, 10-15 percig hagyják, majd zuhanyzóval mosogatják.

Fontos! Ne használjon háztartási vegyi anyagokat az akril fürdők tisztításához gyakrabban kétszer kétszer.

Acetikus oldat használható az akrilból származó vízkő eltávolítására:

 • írja be a melegvizes fürdőbe;
 • adjunk hozzá 0,5 liter ecetet (vagy oldott citromsavat);
 • várjon 12 órát;
 • csatorna és öblítse le a fürdőt vízzel.

Hogyan tisztítsunk márvány fürdőt?

Sokan nem engedhetik meg maguknak egy márvány fürdőt. Ez egy VIP osztályú vízvezeték, amely különös gondot igényel.

Néhány szabály egy márvány fürdőszoba gondozására:

 1. A márványfürdő tisztításához ne használjon vegyi tisztítószereket.
 2. A kőzet felületéről szennyeződést szappanoldattal vagy szóda és ammónia keverékkel távolítanak el.
 3. A könnyű márvány fehérítése segíti a konyhasó és a citromlé keverékét. A gereblyéket 10-15 percig felhordják a felületre. A keveréket szappanos vízzel le kell mosni. A legjobb hatás elérése érdekében az eljárást többször meg kell ismételni.
 4. Az eredeti fényt vissza lehet állítani a márványhoz polírozó pasztával.
 5. A márványfürdőben hosszú ideig szolgálják, rendszeresen helyreállítják, vonzzák a szakembereket.

Otthon, a fürdőt tiszta, eredeti fehérsége és ragyogása megtartva háztartási vegyszerek és népi gyógymódok segítségével. A legfontosabb az emlékeztetni az összes ajánlásra, és helyesen alkalmazni őket a gyakorlatban.

Hogyan mosható otthoni fürdő (akril, öntöttvas, acél, kerámia, mesterséges anyagokból, restaurálás után)? - szöveges és video utasítások

Hogyan fürödni? Úgy tűnik, hogy meglehetősen egyszerű kérdésről van szó, amely azonnal megválaszolható. Végül is, évszázadok óta, csak öntöttvas vagy fém fürdő található minden házban. És hogyan kell lemosni őket, mindenki tudta. De az előrehaladás nem áll meg, és a modern világban a fürdőkádok különböző anyagokból készültek (akril, márvány, műanyag, kerámia). Ebben a tekintetben minden fürdõtípusnak ki kell választania egy bizonyos mosószert, amely gondosan tisztítja a tartályt a szennyezõdésektõl a felület károsítása nélkül.

Az alábbiakban megnézzük, hogyan kell mosni minden fürdést, és milyen eszközöket használunk.

Hogyan és mire kell mosni a fürdőt otthon?

Hogyan lehet mosni egy fürdő otthon? A különféle szennyeződések fürdőjének tisztításához háztartási vegyi anyagokat tárolhat, vagy népi tisztítószerek használatát igénybe veheti. Vegyi anyag megvásárlásakor alaposan olvassa el az utasításokat, amelyek jelzik, hogy mely bevonat alkalmas.

akril

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt otthon? Mivel az akril vízvezetéknek meglehetősen finom felülete van, ami könnyen karcolódhat, akkor csak a puha ruhát vagy puha szivacsot kell használni a tartály tisztításához.

Ami a tisztítószerek, a mosás fürdő egy boltban értékesítésére szakosodott háztartási vegyszerek, rengeteg speciális tisztítószereket (Sarma, Ravak, Cillit, «Akrilan” és mások), amely könnyen megbirkózni még az erős szennyeződéseket. Minden mosási készítményt először egy puha szalvétra kell felhordani, és csak akkor törölje le vele a tartály felületét, kb. Öt percig. A fürdés után langyos vízzel kell lemosni a termék maradványait, majd tiszta ruhával törölje le a tartályt.

Ezenkívül az akrilfürdőt rögtönzött eszközökkel kell mosni. Például, ha a tartály felszínén meszes foltok jelentek meg, könnyen leválaszthatók citromlével vagy asztali ecettel. Ehhez egy szerszámot kell áztatni egy puha ruhával és dörzsölni a felületre.

Ha a fürdő bevonat sötétedik, akkor a tartály felületét vodichka-val öblítse le, majd tiszta, száraz ruhával törölje le.

Ha karcolások jelennek meg az akril bevonaton, speciális polírozószerrel (masztix, gépi polírozás vagy bútorpolírozás) kezelhetõk.

Hogyan lehet mosni az akril fürdőt a sárgaságból? Ahhoz, hogy megszabaduljon a sárga foltok a felszínen a tartály kell lennie négyszáz ml hígított vodichki tasak citromsavat és egy puha szivaccsal áztatott alkalmazott megoldás egy körkörös mozgás a fürdő felszínén. Mivel az anyagot jól fel kell szívni a bevonatra, lehetetlen megközelíteni a fürdőt körülbelül egy órán keresztül. Ezután a tartályt langyos vízzel le kell öblíteni és tiszta, száraz ruhával törölni kell.

Mi nem mosható akrilfürdővel? A szakértők nem engedik használni az akril tartály tisztítására olyan eszközöket, amelyek tartalmazzák:

 • alkohol;
 • klór és ammónia;
 • lúg és sav.

Nem ajánlott a fehérség (tiszta formában) használata az akrilfürdő mosásához. Ez az eszköz előnyös lehet az akril tartály előnyeivel, ha csak kis mennyiségű fehérséget ad hozzá a vízben folyékony szappannal. Az ilyen oldatot előnyösen a fürdő felületére habszivaccsal alkalmazzuk.

Hogyan kell lemosni egy mûanyag fürdőt mielőtt fürödnénk egy babát? Sok mama azt javasolja, hogy egy akril fürdőt tisztítson minden olyan gélre, amelyet fürdésre terveztek. Vagy hígíthatja egy pohár szódát 200 ml forró vízben, majd oldja meg a tartály felületét. Ezt követően a fürdőt vízzel kell mosni.

Öntöttvas

Hogyan öntsd az öntöttvas fürdőt otthon? A tapasztalt háziasszonyt ajánljuk öntőporra, szódabikarbóniára, egy szappanoldatra vagy egy másik folyékony mosószerre (főleg lúgot használjunk) a tartály raklapján, és dörzsöljük le a vasalót egy szivaccsal. Tíz perc múlva a fürdőt langyos vízzel kell mosni, és a termék maradványait el kell mosni. Ezután a tartály felületét száraz ruhával kell törölni.

Ezenkívül az öntöttvas fürdő szennyeződésének eltávolítása a következő lehet: Egy kis tálban, dörzsölje ötven gramm háztartási szappan, adjunk hozzá harminc gramm szódát, és öntsünk két és fél csésze vizet, jól keverjük össze. Tisztítsa meg a tartályt a kapott oldattal (a szivacs puha oldalával), majd öblítse le vízzel.

Ezen megoldást is elő lehet készíteni a bevonat szennyeződésének kiküszöbölésére: öntsön kb. Száz ml vodkát a permetezőbe, ugyanolyan mennyiségű gyümölcsöt, adj hozzá három csepp narancssárga olajat és eukaliptuszolajat. Az oldatot felhordjuk a felületen, és dörzsöljük szivaccsal, majd öblítsük le a fürdőt meleg vízzel.

Egyes háziasszonyoknak ajánlott ammóniát és vizet használni ahhoz, hogy a tartály fehérséget adjon. Ötszáz ml víz hozzáadásával körülbelül tíz milliliter ammóniát vesz fel. Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal, és körkörös mozdulattal tisztítsa meg a fürdő felületét. Ezután a fürdőt tiszta, hűvös vízzel le kell öblíteni.

Ha az öntöttvas bevonat mészhéj, rozsda vagy sárga foltok jelentek meg, hogyan mossa meg az öntöttvas fürdőt anélkül, hogy károsítaná a zománcot?

 1. A tartály felszínén lévő sárga foltokat ecetsavoldattal tisztíthatjuk (de csak enyhe). Ezután a fürdő újra fehér lesz és fényes lesz.
 2. A kemény víz által okozott csapadékot meg lehet mosni terpentin vagy speciális oldószerrel, amely eltávolítja az olajfoltokat.
 3. A rozsdás virágot leginkább alkoholos keverékkel (jobb ammóniát használva) és hidrogén-peroxiddal (1: 2 arányban) lehet mosni.

Amint látja, az öntöttvas fürdés nagyon egyszerű. A legfontosabb dolog - meg kell jegyezned, hogy semmilyen esetben nem alkalmazható az olyan eszközök, amelyek csiszolóanyagokat tartalmaznak, vagy amelyek tartalmazzák a savakat. A tartály felületének megtisztításához csak puha ruhát vagy szivacsot kell szednie.

acél

Hogyan mosható acélfürdő? Az acéltartály tisztítható bármely olyan kémiai eszközzel, amely az öntöttvas fürdésére szolgál. Elég, hogy a mosószert felhordja a fürdő felületére, és húsz percig hagyja el. Ezután puha szivacsot kell törölnie, törölje le az acélhuzatot (kézzel viseljen kesztyűt), majd öblítse le a fürdőt vízzel és törölje szárazra egy tiszta, száraz ruhával. A legmegfelelőbb tisztítószerek az acélfürdő tisztításához: Aqualon, Cif, Acrylan, Muskul, és Frosch.

Nem lehet mosni az acél mosószerek fürdőjét, amelyek savas vagy csiszoló zárványokat tartalmaznak. Az ilyen anyagok károsíthatják a felület zománcát.

A mosószerek vásárlásán túl az acélsavfürdőt népi gyógymódok segítségével is el lehet mosni. Például ha a szennyeződés a zománcozott bevonatba kerül, eltávolítható az alkohol (csak ammónia) és a hidrogén-peroxid (1: 1 arányú) oldat alkalmazásával. A kompozíciót egyenletesen terítse a szivacs kemény oldalára és dörzsölje rá a tartály felületét. Ezután csak egy kis vizet kell mosni az acélfürdőből.

De ahhoz, hogy az acélkád mosdja a rozsdafoltoktól, akkor a tartály bevonására a szódát és a vizet tartalmazó pépes keveréket kell alkalmazni. Harminc perc után a felületet szivaccsal kell dörzsölni, majd vízzel öblítse le a fürdőt.

Ahhoz, hogy a fürdőkád fehér legyen, langyos vízzel kell kitöltenie a tartályt, hozzáadásával kb. Öt milliliter ecetet hozzá. Ötven perc után le kell üríteni a vizet, nedves szivaccsal törölje le a tartály felületét, majd vízzel öblítse le.

kerámiai

Kerámia fürdő mosása? Az ilyen típusú fürdők számára a legjobb megoldás hazai jogorvoslat. Ezért a kerámia tartály szennyeződéstől való tisztításához egy kis tálban körülbelül 12 gramm szódabikarbónát, ugyanannyi mustárport és körülbelül 8 gramm citromsavat kell összekeverni. Ezután a keveréket alkalmazza a szivacsra és dörzsölje a fürdő felületét. Ezután a tartályt néhány vízzel ki kell öblíteni, hogy eltávolítsák a termék maradványait.

Van egy másik recept is, hogy olyan gyógymódot hozzon létre, amely ugyanolyan hatásos a nehéz szennyezés megszüntetésében. Körülbelül ötven gramm háztartási szappant kell hozzá, hogy grintolni kell, hozzáadva tíz gramm keményítőt. A keveréket vízzel megnedvesített szivaccsal kell felhordani, majd törölje le vele a kerámia bevonatot. Ezután a tartály felületét vízzel, ronggyal vagy szivaccsal kell mosni.

Mesterséges márvány

Hogyan mossa meg a mesterséges (öntött) márvány fürdőjét? Az ilyen vízvezeték-berendezések esetében a legjobb, ha szappanoldatot, puha szivacsot vagy kis darab gyapjúszövetet használnak. Javasoljuk továbbá, hogy szódát és folyékony ammóniát használjunk ilyen gyönyörű fürdőkádak tisztítására. Mindkét termék kitűnő munkát végez a szennyeződéssel a fürdő felületén. Ehhez kb. Két adag szódát kell öntenie az alkohollal, és ezzel a keverékkel dörzsölje a márvány bevonatot. Öt perc elteltével az oldatot szappanos vízzel el kell távolítani.

Ha márványkádja idővel sárgára vált, akkor a szokásos só és citromlé segít visszatérni a fehér színt a tartályba (helyettesítheti citromsavval). Mindkét eszköz egyenlő arányban kombinálódik, és a fürdő bevonására vonatkozik. Ezután a tartályt szappanos vízzel kell mosni.

Hogy visszatérjen a fürdő öntött márványból korábbi megjelenést és a csillogás, mint megvenni, szükség zsírtartalék felület fürdő különleges csiszológép eszköz (kell alkalmazni szivaccsal), vagy polírozó paszta (ez azt jelenti, jobb, hogy egy fúró, egy filctollal).

Ha gondosan kezel egy ilyen drága vízvezetéket és rendszeresen tisztítja a felületet a szennyeződésektől, akkor a mesterséges márvány fürdője sok éven át szolgál.

Helyreállítás után

Hogyan kell lemosni egy fürdőt a helyreállítás után? A használt anyagtól függően, amelyet a tartályba öntöttek, csak azokat az eszközöket szabad használni, amelyek alkalmasak a fürdőkádra.

Hogyan kell mosni a fürdőt, folyadék akril bevonattal? Ebben az esetben csak folyékony eszközöket kell használni a tartály mosásához (Pemolyuks, Sanoks, Adrilan és mások). A helyreállítás után nem szabad az akrilfürdőt olyan savakkal, csiszolóanyagokkal vagy alkálifémekkel megtakarítani, amelyeken az akrilfürdőt meg lehet tisztítani. A tartály szennyeződéstől való tisztításához fel kell használnia egy eszközt egy puha szivaccsal, kissé fel kell mosódnia, és csak akkor kell dörzsölnie a felületet. Ha a festék a tartály akril bevonatára kerül, fluoriddal ellátott fogkrémmel eltávolítható. A szerszámnak bőven kell kenje a foltot, majd mossa le a pépet valamilyen vízzel.

Hogyan és mi lehet tisztítani a zománcfürdőt? A fürdőt leginkább mosószeres mosószer készítményekkel vagy zománcozott felületekre tervezett zselékkel kell mosni. Az olyan mosóeszközök, amelyekben a részleges sav, alkáli anyag, kategorikusan nem ajánlott alkalmazni. A zománcozott tartály vízzel hígított szappannal vagy szódával is tisztítható. A szennyeződéseket puha ruhával vagy habszivaccsal távolítsa el.

Mossa le a kádat, miután a restaurálásnak legalább 5 napig legalább egyszer olyan speciális mosószereket kell használnia, amelyek gyengéden befolyásolják a felújított vízvezetékberendezés felületét.

A cikk végén egy kis következtetést lehet levonni. A kád otthonosan mossa le elvben, könnyen és gyorsan. Csak be kell tartania a fent említett ajánlások egy részét, majd a vízvezeték-szerelő mindig tiszta és gyönyörű lesz, és sokáig szolgál majd.

Az alábbiakban egy videót olvashatsz arról, hogy hogyan lehet a piszkos fürdőt rögtönzött eszközökkel tisztítani.

Hogyan kell mosni a fürdőt: a fehéret visszaadni

Időnként a házi tisztítás szükségtelenül sok időt tölt. A nők kényelmesen kénytelenek lesznek, egész héten át dolgozni, a hétvégén vákuumot kenni, bedörzsölni a padlót és áztatni a fürdőt. Ezért sok hölgy logikus kérdés - van-e mód arra, hogy gyorsan és könnyedén mossa le a fürdőt, hogy ragyogjon. Erre a kérdésre igenlő válasz adható - a cikkben meg fogjuk tekinteni, hogyan kell mosni a fürdőt a háztartási szerszámokkal.

A szennyezés típusai

Amit meg kell küzdenie, a szokásos fürdõmosást:

 • Penész. Megjelenik azokon a helyiségekben, ahol nedves és hűvös.
 • Gomba. A fekete, zavaró plakk nem érinti a kád felszínét, hanem az ízületeket, ahol a szerkezet csatlakozik a falhoz.
 • Rust. A csaptelepből kifolyó rossz minőségű víz miatt jelenik meg. A csövek, amelyeket nem cseréltek sok éven át, máris jelentősen rozsdásodtak belülről. Magától értetõdik, hogy ez a rozsda vízhez jut a lakásainkhoz.
 • A vízkő. A leggyorsabban feltörekvő és leggyakoribb szennyezés. Úgy tűnik, hogy a csapból származó víz mesterséges mennyiséget tartalmaz. Azon országokban és területeken, ahol az alacsony kalciumtartalmú lágy víz folyik, nincs ilyen probléma.

Hogyan kell mosni

Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb technikákat, hogy a fürdőt ragyogó állapotba hozzuk.

fehér

Ez egy olcsó eszköz - híres vadászgép tisztasága. A szovjet időkben élő anyukáink és nagymamáink tiszta folyadékot is használtak erős fehérítő szaggal. Valójában a fehérséget vízzel hígítják, és fehérítőt használnak fel. A helyszínen megöli az összes mikroorganizmust, fehéríti a fürdő felületét.

A műanyag fürdőt nem tisztítják fehérséggel, mivel a fehérítőpor képes akril felületek feloldására. A fehérség másik hátránya az, hogy meglehetősen korrozív és agresszív folyadék, kellemetlen szaggal. Előnyök: alacsony költség és hatékonyság.

savak

Ezek az eszközök kiváló munkát végeznek erős szennyezéssel - rozsda és virágzás. Az ecetsav, a sósav, az oxálsav vagy a citromsav felhasználható bármilyen fürdésre. Ugyanakkor biztonsági intézkedéseket kell hozni, és természetesen nem szabad az akril fürdőket savas vegyületekkel tisztítani.

Citromsav

Ez az eszköz segít eltávolítani a plakkot a fürdő felületéről. Természetesen nem koncentrált citromsav, amelyet a fürdő tisztítására használnak, de megoldás. És ne rontsd el az igazi citromot erre - elegendő a mesterséges citromsav port vásárolni, amelyet a cukrászipari részlegek eladnak.

A savat vízben oldjuk - 1 tasakot 300 gramm folyadékban - és a kapott oldatot a fürdő felszínére viszik fel. Ezután időt kell adnia az eszköz működéséhez. Általában 15 percet vesz igénybe. Ezután használjon szivacsot, hogy törölje le a fürdő felületét, majd vízzel leöblítse az anyagot.

 • A felületet alaposan öblítse le a citromsavval való kezelés után, így nem marad. Ellenkező esetben a sav elkezd elkorrodálni a zománcot.
 • A citromsav hatékonyan kezeli a mosdókat és a WC-ket, és teljesen eltávolítja a plakkot minden vízvezetékből.
 • Ne feledje, hogy viseljen kesztyűt, amikor ezt a maró folyadékot használja.

Domestos

Ismert eszköz a plakk és a rozsda elleni küzdelemhez, vízvezetéknél. A termék biztonságos és a háztartási használatra szánt egészségügyi szolgáltatások ajánlott. Alkalmas akril felületek tisztítására.

Ecet és szóda

Ezeknek az anyagoknak a kombinációja, amelyek minden konyhában vannak, halálosak a gomba számára. A kesztyűket fel kell hordani az oldott állapotban. Az olcsó háztartási termékek tökéletesen tisztítják a régi rozsdát.

Zománc fürdők

Ezeket a fürdőket leggyakrabban apartmanaink találják. Ezek olcsóak, ez egy standard opció, amelyet az építés során beépítettek az összes standard költségvetési apartmanba. Leggyakrabban egy öntöttvas vagy acél alap van elrejtve a zománc alatt. A felső bevonat alapos tisztítást és gondos kezelést igényel. A zománc gyorsan elhalványul és elveszíti eredeti fényét.

A zománcozott fürdő foltoktól és virágzástól való hatékony cseréléséhez használhatja a vízben feloldott fehérséget - ez a szerszám még a nehéz szennyezéssel is megbirkózik. Ha a szennyezés nagyon erős, akkor ebben az esetben lehetetlen a savakat tartalmazó termékek nélkül.

A zománcozott felületek tisztításához merev habszivacsot kell használni, amely nem tartalmaz fém betéteket. Jobb, ha nem használunk műanyag, nagyon kemény szivacsokat - megkarcolhatják a zománcot, nem pedig a piszkos lerakódások gyors felhalmozódását okozhatják a felületen.

A csiszolóporok jól tisztíthatják a zománcozott felületet, de nagyon karcolódhatnak. Az ilyen tisztítás után hagyott hornyoknál a szennyeződés újra gyorsan behatol. Ezért jobb a zománcozott felületek tisztítása folyékony termékekkel.

Akrilkád

A modern tudomány gyorsan fejlődik. Évek óta jelen vannak akril fürdők mindennapi életünkben - könnyű és kényelmes. Az akril jó, mert bármilyen formát adhat, így az akrilfürdő bármi lehet - kerek, ovális és egyenletes bordázott. De a legtöbb ember még mindig a klasszikus ovális fürdőket preferálja, mivel a fürdőszobák mérete és formája szinte normális.

Hogyan és mit lehet tisztítani akril felülete, fontolja meg.

Az akril nem tolerálja a kemény csiszolóanyagok használatát. Felejtsd el a port, még a mosást és az intenzív súrlódást is, ha van egy műanyag fürdőd. Erősen dörzsölje az akril fürdőt pemolux vagy más súrolóporral, megkarcoljuk a felületet - és ezek a karcolások láthatatlanok a szemnek, majd újra szennyeződnek és gyorsan leülnek, ragaszkodva a durva felülethez. Ezért a koptató tisztítás után a fürdő kétszer gyorsabban fog megjelenni.

Mi nem tisztítható fürdő akril:

 • Savak és lúgok.
 • Alkohololdatok szintén nem alkalmasak.
 • Az ammónia és a klór a finom műanyag felület ellenségei.

A kausztikus komponenseket - a lúgokat és az agresszív savakat - tartalmazó szerek ebben az esetben szintén nem alkalmasak. Nem szükséges tisztítani az akril fürdőt és a népszerű fehérséget. De használhatja ezt a kompozíciót: feloldhat néhány fehérséget a vízben, és adj hozzá folyékony szappanokat vagy samponokat. Ezt a készítményt finom akril felületen kell megtisztítani. Ugyanakkor a szivacs szokásos habszivacs, nem kemény.

A folyékony szappan mellett hígíthatja a mosószert meleg vízben, és ezzel a megoldással megtisztíthatja a műanyag felületet. Próbálja meg tartani a megoldást meglehetősen koncentrált, nem gyenge.

tippek

Hasznos tanácsok a gazdagnak az illetékes tisztítófürdőben.

Javasoljuk, hogy legyen óvatos, ha agresszív vegyi anyagokkal dolgozik, különösen ha savakat tartalmaz. Ne felejtsd el a gumi kesztyűt, ha savval dolgozol, és a légzőkészüléket, ha ömlesztett porokkal foglalkozol. Ne hajoljon közel a fürdőhöz, ha lehetséges, ne lélegezze be a port a levegőbe. A tüdő kémiai égése olyan dolog, ami távol áll tőlünk, mégis teljesen valós.

A fürdés után tisztítsa meg törölközővel vagy puha ruhával. Ebben az esetben a vízkő gyorsan nem alakulhat fel újra a felületen.

A havonta egyszer vagy kétszer egy általános tisztítás megszervezésével, egy már alaposan szennyezett felület tisztítására törekszik, jobb, ha naponta néhány percet szánnak a fürdésre. Azaz minden egyes mosás vagy zuhanyozás után kívánatos a fürdőfelület törlése - ebben az esetben egy általánosan kimerítő tisztítás nem feltétlenül szükséges hosszú ideig. És a fürdő felső bevonata jóval hosszabb időt vesz igénybe károsodás és zseton nélkül.

Hogyan kell mosni egy fürdőt?

A fürdőszobát, mint ismeretes, a lakástulajdonos "arca". A fürdőszoba tisztasága szerint a ház gyönyörű fele tisztasága és gondossága megítélésre kerül. Természetesen a tisztítás mindig sok időt vesz igénybe, de a fürdőnek tökéletesen tisztának kell lennie - még akkor is, ha kreatív rendetlenség van.

Igaz, hogy a fürdő tisztasága nem kis mértékben függ az anyagtól, ahonnan készült. Ha például elegendő törölni az akril fürdőt szappannal szokásos szivaccsal, akkor néha nem könnyű megtisztítani az öntöttvas fürdőt...

A cikk tartalma:

8 az öntöttvas fürdőkádak tisztítására szolgáló legjobb tárolóeszközök közül - mit kell keresni a vásárláskor?

Minden egyes öntöttvas fürdőt, amint ismeretes, zománc borítja, amelyet elektrosztatikus módszerrel alkalmaznak a tartály belsejében, majd a termékeket egy hőgarnitúra sütik.

A zománc megtisztításával a háziasszony problémái vannak: az öntöttvas fürdő zománcja gyorsan elvész külső megjelenése külső tényezők hatására és megelőző intézkedések hiányában.

Mi általában mosott fürdő?

 • Először is, a vízkőből, amely a zománcot csúnya színűvé teszi a rossz víz miatt és különböző szennyeződések jelenlétében.
 • Rust. Minél régebbi a cső, annál kellemetlenebb rozsdás foltok lesznek a fürdőben. Meg kell jegyezni, hogy a régi öntöttvas fürdőben zománcgyártásban a cirkóniumkomponenseket nagyobb szilárdságra és más tulajdonságokra használják, de sajnos hozzájárulnak a rozsda, a korrózió és a karcolások gyorsabb kialakulásához. A modern gyártási folyamatokban azonban titán-sókat használnak a termék sima és nagy kopásállósága érdekében.
 • Fat. Minden olyan szennyeződés, amelyet egy személy a testből verejtékkel és bőrrészecskékkel együtt lemossál, a fürdőkészülékre rakódik le. Természetesen a tartály ritka tisztításával mindez a fürdő falán telepedik le, és fokozatosan átfedik egymást, ami súlyos és nehezen tisztítható bevonatot eredményez.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a régi fürdők zománcja nagyon, nagyon törékeny, és az agresszív szerekkel való tisztítás gyorsan károsíthatja a bevonatot az alján lévő szörnyű "zajtalan" sötét foltokig.

Ezért ajánlatos gondosan kiválasztani az eszközöket, és ügyeljen arra, hogy olvassa el az utasításokat, amelyekben a termék kifejezetten a zománcozásra való használatának lehetőségét észleli.

Hogyan takarítják az orosz vásárlók öntöttvas fürdőit?

Videó: Hogyan fürödni gyorsan fürödni? Hogyan készítsünk egy fehér hófürdőt?

8 a legjobb tároló szerszámok tisztítására öntöttvas fürdők

 1. White. Segítségével visszatérhet a fürdőhöz az eredeti fehérséghez, és megszabadulhat a baktériumoktól, zsírfoltoktól, festékfoltoktól, gombáktól és penésztől. Igaz, nem tud megbirkózni a vízkővel, sem a rozsdás foltokkal. Ezért javasoljuk az eszköz alkalmazását, ahol nincs szükség a tartály kemény és vészhelyzeti újraélesztésére - csak "hozzátesszük a fényességet és a fehérség helyreállítását". A terméket 1-2-ig hígítjuk és a mosott kapacitást merev szivaccsal (nem fémből!). 100 ml fehérséget 100 ml-re önthetünk a fürdőbe a teljes vízben, lazíthatjuk és éjszakára hagyhatjuk. Tiszta formában nem feltétlenül ajánlott a szerszám használata! Az átlagos költség körülbelül 60-80 rubel.
 2. Mister Muscle. Segít a fürdést tisztítani, mészből, piszokból és zsírokból tisztítani. Ez a készítmény mélyen behatol (ha helyesen használják) a foltok szerkezetébe, és gyorsan elpusztítja őket. Ezenkívül, a fehérségtől eltérően Mr. Muscle sokkal könnyebb és kellemesebb használni. Előnyök: egy trigger jelenléte, nem csiszolóanyag. Az átlagos költség körülbelül 200 rubel.
 3. Cif. Napjainkban az egyik legnépszerűbb tisztítószer. A CIF sikeres a konyhában és a fürdőszobában. Ez az eszköz azonnal és könnyedén eltávolítja a régi rzhu-t és egy erős vízkőzetet, valamint minden felületet, miután ragyog. Ajánlott Seth Ultra White, amely fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az átlagos költség körülbelül 180 rubel.
 4. Comet. Egy másik ideális eszköz az öntöttvas fürdők tisztításához. Ma már kényelmes műanyag palackokban kapható gél formájában, nem karcolja meg a zománcot, könnyen eltávolíthatja az összes "gondot" a fürdő felületéről, ugyanakkor minden mikrobákról. Elég, hogy az anyagot felhordja, és várjon 10 percet, majd mossa le a szennyeződést egy szivaccsal. Az átlagos költség körülbelül 190 rubel.
 5. Sanoks. Erős termék a legnehezebb szennyezésért. A "nehéz tüzérséget" mondhatjuk háztartási vegyi anyagokban. A Sanoks lehetővé teszi, hogy megtisztítsa mindazt, amellyel az előző eszközök meghiúsultak. És fehér. Ez a gél minden baktériumot és szagot eltávolít. Ne feledje, hogy ez az eszköz nagyon "élénk", és a vékony zománc esetében jobb egy szelíd összetételű eszköz kiválasztása. Az átlagos költség körülbelül 100 rubel.
 6. San Wedge. Ez a termék nem tartalmaz foszfátokat és kemény abrazív anyagokat, ezért a szerszám bármilyen fürdésre alkalmas. Nincs csúnya kémiai illata, könnyű alkalmazni egy ravaszt, gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket. Az átlagos költség 170 rubel.
 7. Frosch. A gyümölcssavakra alapuló aromás ökotermék. Nem alkalmas erősen szennyezett fürdőre, de ideális a tartály megelőzésére és rendszeres tisztítására. A termék biztonságos az emberek számára, és könnyen lemosható. Az átlagos költség 250 rubel.
 8. Mr. Chister. Olyan termék, amely hatásos összetételű, amely segít a gombák és penész tisztításában, a baktériumok és szagok elpusztításában, a gyenge szennyeződést. Van egy spray, kellemes illata van. Az átlagos költség 150 rubel.

Hogyan tisztítsuk meg az öntöttvas fürdőt a rozsdától és a plakktól otthon - a legjobb 7 tányéros tisztítószerek közül

Nem mindenki használja a tárolóeszközöket a ház tisztítása során.

Némelyek alapvetően nem akarják költeni a drága háztartási vegyi anyagokat, mások pedig nem használják elvben, biztonságos hazai jogorvoslatok választásával. Harmadszor, a háztartási vegyi anyagokkal szembeni allergia, a negyedikben, az összes fürdőszobában lévő "takarékos palack" az éjjeliszekrényen a fürdőszobában csak hirtelen kifogyott. Ezekben az esetekben, és használt "nagymamák alapok."

Az öntöttvas fürdő tisztításához használt népszerű receptek közül Ön választotta a legkedveltebb és leghatékonyabb megoldást az Ön számára:

 1. A rozsda eltávolítása. 1: 1 ammóniát és a szokásos hidrogén-peroxidot veszünk fel, keverjük össze és alkalmazzuk a foltos területekre.
 2. Távolítsa el a rozsdát és a sárgaságot. Keverje össze a sót és az ecetet 1: 1, és ez a paszta megkenje a problémás területeket. A keveréket néhány órára hagyhatja - nem károsítja a bevonatot.
 3. Mész méretarányban. Keverje össze 1: 1 sót és szódát, a problémás területeken 2 órán át keverje fel, majd rendszeresen szivaccsal mossa le a már lágyított virágot.
 4. Mész méretarányban. Hígítsuk fel az oxálsavat félig folyékony konzisztenciára, töltsük fel a plakkot, várjunk 1,5 órát.
 5. Rendszeres tisztításhoz. A szokásos szódát egy szivacsra helyezzük, és a por helyett egy fürdőt dolgozunk fel. Egyszerű, gazdaságos és ártalmatlan a felületen.
 6. Rozsdától. Keverjük össze a terpentin (35 ml) és a só (kb. 100 g) felületét, tisztítsuk meg.
 7. Rozsdától és plaketttől. Keverjünk össze 3 rész mustárat (száraz) és 1 db szódát, a szokásos por formájában. Ideális fürdőtisztításhoz hetente egyszer.

Videó: Hogyan lehet megtisztítani az öntöttvas fürdőt az otthoni plakettről?

A fürdő tisztítására szolgáló eszközök és eszközök - az öntöttvas fürdő nem tisztítható

Ha egy régi és rozsdás öntöttvas fürdőt örökölt egy lakással (vagy amikor üzleti utazás közben elmentél, a családod hozta a fürdet "könnyebb eldobni" állapotba), akkor ne felejtse el, hogy mely eszközök és szerszámok nem ajánlottak, hogy ne zavarja a zománcot. :

 • Klór termékek (hacsak nem küszködsz a formával).
 • Agresszív sav termékek. Csak problémákat használnak, és nem hagyják sokáig.
 • Eszközök csiszolóanyagokkal. Ők képesek megkarcolni a zománcot, ami viszont a fürdő végének kezdete lesz. Karcolásokon keresztül a rozsda és a plakk mélyebbre hatol, a repedések egyre nagyobbak lesznek, és nincs messze a vasalóig.
 • Összetevők koncentrált sósavval.
 • Tészta GOI. Nem használják a zománcozáshoz! Ha úgy dönt, hogy lenezi, használjon ultra-puha polírozz zománcot és normál puha fehér szövetet. A polírozás 20-30 órát vesz igénybe, de tetszeni fog az eredmény.

Az öntöttvas fürdő tisztítására szolgáló eszközök kiválasztásakor kerülje el a...

 1. Kemény kefék.
 2. Szivacs és kefe fémmel.
 3. Üvegszálas szivacsok.
 4. Lapátok és egyéb segédeszközök.

Ideális - mérsékelten kemény szivacs vagy szabályos kefe fogantyúval.

Ma is a hostessek sikeresen használják a melaminszivacsokat - de minden mágikus hatékonyságuk miatt rendkívül mérgezőek maradnak a melamin belépésekor a szervezetben, ezért használatuk kérdése továbbra is ellentmondásos.

A szennyezés és a plakk megelőzése az öntöttvas fürdőben

Senki nem fogja azt állítani, hogy sokkal könnyebb fenntartani a fürdő fehérségét, ha rendszeresen mossa és megfelelően gondoskodik róla. Különösen, ha ez egy öntöttvas fürdő, amelyhez speciális megközelítésre van szükség.

Kiterjeszti a fürdetés élettartamát, és elhalasztja annak cseréjét (bélés telepítése és így tovább). Egyszerű manipulációk segítségével, megelőzésként:

 • Miután mindenki mosott, minden éjjel puha eszközzel öblítjük le a fürdőt. Ügyeljen arra, hogy törölközzel szárítsa meg a rozsda megjelenését.
 • Hetente kétszer - vagy legalább egyszer - teljesen mosogatjuk a fürdőt - komoly orvossággal.
 • A csapok / keverők azonnal javításra kerülnek a hibás működés felderítése után. Aktuális csap = mély rozsda.
 • A tisztításhoz szerszámokat és szerszámokat használunk.
 • Követjük a víz hőmérsékletét. 65 ° C feletti hőmérsékleten repedések keletkezhetnek a zománcban.
 • Minden repedést és forgácsot azonnal - speciális vagy önállóan - speciális gitt és epoxigyanta felhasználásával távolítanak el.
 • Mi inkább gél és pasztaszerű tisztítószereket. A por termékek tartalmaznak csiszolóanyagokat karcolás zománc.

Ha követed az összes szabályt, 10-15 évig meghosszabbíthatod kedvenc fürdődet.

Azonban mindig van lehetőség egy akril béléssel, amely közvetlenül az öntöttvas fürdőbe kerül.