Legfontosabb > Tartozékok

Az akrilfürdőt gondosan törődünk

Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

A fürdő tisztítása

Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

Rendszeres tisztítás

A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

Általános tisztítás

Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

 1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
 2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

 • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
 • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
 • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
 • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
 • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

 • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
 • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
 • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

Tisztítószerek

Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

népszerű

Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

 • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
 • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
 • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

vegyi

Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

 • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
 • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
 • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
 • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
 • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
 • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

Mi a teendő?

A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

 • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
 • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
 • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
 • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
 • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
 • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
 • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

Akrilfülke tulajdonságai

Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

 • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
 • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
 • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

Általános gondozási szabályok

Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

A következő szabályokat figyelembe kell venni:

 • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
 • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
 • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
 • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
 • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
 • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

Hogyan mosható akril fürdő - tippek és trükkök

Az akril kád mosása, hogy nem változtatta meg a megjelenést, hosszú ideig szolgálva, és szemmel tartotta a felülmúlhatatlan megjelenést. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az akril fürdők nemrég megjelentek a piacon, sokan kérdezik magukat, hogy hogyan kell lemosni az ilyen fürdőket és hogyan kell megfelelően kezelni őket. Nincs nagy nehézség az akrilfürdő mosás folyamatában. Itt a legfontosabb, hogy kövessük a tisztítási szabályokat.

Mindannyian hozzászoktunk a nagyteljesítményű és nehéz öntöttvas fürdőkhöz, és az akril fürdők, amelyek formájukban elegánsak és meglehetősen könnyűek, első pillantásra törékennyé és kivitelezhetetlenekké válnak. Ezért sokan vigyáznak az akrilból készült vízvezeték szerelvényekről.

Az akrilfürdő mosása és ápolásának jellemzői

Sajnos sokan még mindig nem ismerik az akril gondozásának alapszabályait. Érdemes megjegyezni, hogy az akrilfürdő felszíne alaposabb gondozásra szorul, ezért ismernie kell az anyag gondozására vonatkozó számos szabályt. Figyelembe véve az ellátás alapvető szabályait, kibővítheti a fürdő kifogástalan megjelenését.

Az akril tartós anyag. A felületének szennyeződéstől mentes hatása van, így a mikroorganizmusok nem fejlődnek rajta. Ráadásul az akril fürdőszoba nem fél a fújástól, de könnyen karcolódik is.

A mosó akril fürdő mosás jellemzői. A legfontosabb dolog, amikor egy akrilfürdőt óvatosan és óvatosan kell mosni. Nem ajánlott por- és csiszolóanyagokat mosogatószerben használni, valamint klórral, savval, lúgokkal és ammóniával ellátott pasztát. Az ilyen anyagok hozzájárulnak a karcolások megjelenéséhez a felületen, valamint a természetes színvesztéshez vezetnek. Mielőtt elkezdené mosni az akril fürdőt, mindig alaposan olvassa el az alkalmazott tisztítószer összetételét. Ne használjon fém és szilárd keféket - ezek a kefék sértik az akril bevonat integritását.

Nem ajánlott a háziállat fürdését az akrilfürdőben, hogy fémmedencéket és vödröket helyezzen be. Soha ne tegyen különféle tárgyakat a fürdőszobába - székek, fémmedencék és tárgyak, valamint minden más háztartási eszköz.

Milyen eszközök képesek mosni az akril fürdőt

Annak érdekében, hogy megfelelően ápolja az akril fürdőt, tisztítófolyadékot kell használni mosószer formájában. Erre a célra tökéletesen alkalmas mosogatószerek, folyékony szappan, tusfürdő stb.

Ha a fürdő felületén mész jelenik meg, nem szükséges teljesen lemosni az egész tartályt. Elég, hogy egy puha ruhát vegyen be, nedvesítse meg citromlében vagy ecetben, és törölje le a felületet.

Ha észreveszi, hogy a fürdőszoba felületének bizonyos része sötétedni kezd, elég, ha a tartályt folyó vízzel öblítik ki, és törölje száraz és puha ruhával.

Ha az akrilfürdőben kisebb karcolások vannak, akkor a felületét polírozó anyaggal lehet kezelni, különösen akkor, ha szokásos masztix. Ebből a célból gyakran használnak bútorpolírozást vagy autópolírozást.

Speciális termékek akril fürdő mosásához

A vegyipar modern fejlettségi szintje lehetővé tette a speciális eszközök kifejlesztését, amelyek révén az akrilfürdő hosszú ideig megőrizheti eredeti megjelenését. Ezzel egyidejűleg bármilyen akril tartály gyorsan és biztonságosan lemossá válik. Szeretném kiemelni az olyan forrásokat, mint az Acrilan, Cillit, Sarma, Acryl-Net, Star-Acrylat.

Ezek a krém-gélek kifejezetten az akril felületek tisztítására szolgálnak. A terméket egy szalvétra helyezzük, majd csak a fürdő felületén. A szalvéta törli a tartály teljes felületét és 5 percig hagyja. 5 perc elteltével a terméket alaposan mossuk le meleg vízzel és szárítsuk szárazra.

Az akril fürdők mosásához használhat egyetemesen. Az akril felületek tisztítására a legnépszerűbb általános tisztítószer a Ravak termék. Speciális technika szerint fejlesztették ki és akril felületek mosására készültek.

A rozsda megjelenésének minőségi kiküszöbölése érdekében ajánlott az akril felületekből származó rozsda elleni küzdelemre tervezett termékek használata.

Mindenesetre az akril fürdő tisztítására szolgáló termék kiválasztásakor mindig előnyben kell részesíteni a különleges termékeket. Az ilyen eszközök nemcsak finoman tisztítják a felületet, hanem fényt és védelmet is nyújtanak, vékony, vízálló film formájában. Most már tudod, hogyan kell lemosni az akril felületet, és megfelelő gondossággal és élettartammal növelheti.

Minél jobban mossa az otthoni akril fürdőt

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt? Ez a kérdés a háziasszonyokból származik, akik szanitereket vettek fel ebből az anyagból, vagy a helyreállítás során fedezték fel. Mindenesetre a zománc tisztítására használt eszközök nem alkalmasak ennek a polimernek a kezelésére, könnyen károsíthatja a szeszélyes felületet, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell választanod.

Népi jogorvoslatok

Számos anyag létezik szinte minden otthonban, és alkalmasak akril felületek tisztítására:

A mészkő betétek eltávolítására javasolt. Elég, hogy a fürdőt forró vízzel töltse, öntsön egy zsákban lévő savval, keverje össze és hagyja el néhány órát. Ezután a víz leereszkedik, és a tál felületét vízsugarakkal mossák, azt egy ruhával kell törölni, hogy ne legyenek foltok.

Ha 10-12 hónapon belül elvégzi az ilyen takarítást otthon, akkor az üzletekben értékesített speciális eszközök nélkül is megteheti.

Jelentős szennyeződés esetén a savadagot 3 tasakra kell növelni. De egy ilyen eljárást agresszívnak tekintünk, és csak akkor hajtják végre, ha különleges szükség van rá.

A rozsda és a mész elleni küzdelem érdekében egy ilyen eredeti eszköz nem fog működni, de használható a kisebb foltok eltávolítására a fürdőben. A paszta az ecsetre kerül, akkor használhatja a fogat és a bozót a kívánt területre. Miután vízzel lemossák.

Az akril fürdő jobb tisztítsa meg a sütőoldatot, ami gyenge lúg, nem károsíthatja az anyagot. Szódát és szappant kell használni a keverék elkészítéséhez, a szennyezett területekhez való alkalmazásra és fél órán át hagyni. Ezután az oldatot leöblítik, szükség esetén szivacsos vagy puha sörtéjű kefével járhat.

Továbbá szódabikarbónát és kis mennyiségű vizet is készíthet, amely a fürdő falát takarja. 20 perc elteltével nedves szivaccsal távolítják el.

Az ilyen eszköz alkalmas arra, hogy tisztítsa meg a fürdetést friss foltoktól és kisebb lerakódásoktól.

 • Ammónia és hidrogén-peroxid

Ezzel a keverékkel megszabadulhat a vízkő, a rozsda és a sárgaság. A folyadékokat 1: 1 arányban keverjük össze, rongyot vagy szivaccsal impregnálják, és a tál felületét töröljük.

Az akrilfürdő tisztításához, ha régi rozsda van, használhatja a szokásos finom sót. A szivacs felületére öntik, vizet nedvesítenek és dörzsölnek. De emlékeztetni kell arra, hogy a só csiszolóanyag, ezért nagyon óvatosan kell cselekedni.

Ez az anyag lehetővé teszi a nagyon erős piszok tisztítását az akril tál felületéről. 1 liter ecetet, amelyet meleg vízzel töltött kádba öntünk. A szerszámot 10-12 órán át hagyja, az éjszaka lehetséges, majd leöblítik és öblítik. Ez a módszer nem ajánlott, ha nincs különösebb szükség.

Ezenkívül előmelegített felületre önthetünk a szódabikarbónát, és 15 perc elteltével 9% -os ecetsavat adunk hozzá. A szennyeződés meg van szúrva.

Lehetővé teszi a rozsda eltávolítását a felületről. Frissen préselt folyadék kerül a foltra, várjon kb. 15 percet és mossa le meleg vízzel.

Akrilfürdős fertőtlenítés

Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, amelyben gyakran megjelenik a gombák és a penész, ezért fontos szempont a kötelező fertőtlenítés. A fürdőkádnak évente is szüksége van. Az akrilfürdőt az alábbiak szerint kell fertőtleníteni:

 • a tálat vízzel töltötték 20-25 ° C hőmérsékleten;
 • egy fertőtlenítő hatású mosószer csomagot öntöttek, például Ravac;
 • a tisztító készítménysel ellátott vizet keverni és 10 percen át kell hagyni;
 • a kijelölt idő elteltével a víz lefolyik, a tálat leöblítik;
 • az utolsó lépés a fürdő falainak szárítása.

Az eljárás során védőkesztyűt kell használni. Az esemény után a fürdőszobát alaposan szellőztetni kell.

Speciális ápolószerek az akril számára

Ha a háziasszony úgy dönt, hogy a boltban vásárolt tisztítószereket használja, akkor szem előtt kell tartani, hogy az akrilfedeles fürdőt lehetetlen mosogatni rendes felületű készítményekkel.

A modern kémiai termelés azonban az akril felületek gondozására specializált termékek széles választékát kínálja. A készítmények gyengéden befolyásolják az anyagot, megszüntetik a foltokat és az elmosódásokat, ugyanakkor nem károsítják. Leggyakrabban krémmel vagy gélkonzisztenciával rendelkeznek. A népszerű tisztítószerek közül megemlíthetjük a következőket:

 • Az Acrylan - átfogó gondoskodást nyújt - még a régi foltok ellen is harcol, fertőtlenít, védő réteget képez a fürdő falán, ami megakadályozza a baktériumok felhalmozódását;
 • A CIF (krém, spray, paszta) univerzális gyógymód, melyet a finom polimerek iránti óvatos hozzáállás és a nagy hatásfok jellemez.
 • Mr. Chister egy olcsó tisztító folyadék, amellyel eltávolíthatja a vízkőzetet és a rozsdát.
 • Tim-Pro - egy modern fertőtlenítőszer, amely eltávolítja a plakkot és bármilyen bonyolultság szennyeződését, a felületet tisztítja, ragyog, kiküszöböli a kellemetlen szagokat;
 • RAVAK Turbocleaner - a vízkőzetek eloszlatásához elegendő az összetétel alkalmazása és várni;
 • San Klin - többfunkciós összetételre utal, amely hatékonyan küzd a különböző ásványi lerakódások ellen.
 • A Triton fertőtlenítőszer, akkor ajánlott, ha a régi, régi szennyeződésekkel ellátott fürdő karbantartása és tisztítása szükséges.

A gélt vagy a krémet egy szivacsra vagy rongyra kell felhordani, amellyel a fürdőkád tiszta. Javasoljuk, hogy 5-7 percig hagyja el az eszközt, majd bő vízzel öblítse le és törölje szárazra.

Jellemzők ápolás akril termék

Az akril fürdőkád megfelelő ellátása növeli a termék élettartamát és hosszú ideig megőrzi az esztétikai megjelenését. Továbbá, ha megfelelő eszközt választasz és rendszeresen használ, a csésze fehér színű lesz, foltok, virágzás, repedések és karcolások nélkül.

Minden használat után öblítse le a fürdőt, majd törölje száraz ruhával. Ha nincs tartós szennyeződés, akkor az akril fürdőt mossa meg rendes háztartási vagy gyermekszappannal, mosogatószerrel. A mosógéppel vagy valamilyen porral meleg vízhez is hozzáadhat, feloldhatja, feldolgozhatja a tálat tartalmazó falakat a keletkező habtal és vízzel öblítheti.

A fóliát a polimer felületére visszük vissza, puha ronggyal, viasz alapú polírozással telíthetjük és dörzsöljük a tálat.

Az egyik caveat - akril tartós, de termoplasztikus, amely instabil a magas hőmérsékleten.

Ha a fűtővíz különálló rendszere nem engedheti meg a forrásban lévő vizet a fürdőbe, különben a felület deformálódik.

Mi nem tisztítható akril felület?

Annak érdekében, hogy a szaniterek hosszú ideig szolgálhassanak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok eszközzel lehetetlen tisztítani az akril felületeket. A fürdőt a következő anyagok és készítmények alkalmazásával elkényeztetheti:

 • mosópor száraz formában, anélkül, hogy vízben oldódna - granulátumai mikroszkopikus karcolásokat hagyhatnak a felületen;
 • súroló súrolóporok;
 • klórtartalmú termékek - a csészefal első alkalmazása után felhős lehet; Továbbá a klór korrodálja a szintetikus polimert, porózusá válik, elveszíti a fényességet, nyirkos lesz;
 • acetont tartalmazó oldószerek - agresszív anyag nem csak a felület zavarosságát okozza, hanem azonnal elszínezheti az akrilt;
 • A lerakódások és az ammóniát tartalmazó más vegyipari termékek - ez az anyag kevésbé ellenséges a polimerekkel szemben, de képes elpusztítani szerkezetüket is;
 • a formaldehid toxikus összetevőjével, a vízben feloldott és korábban a vegyiparban használt gáz nem kompatibilis az akrilokkal.

Szintén koncentrált alkoholok, savak, lúgok nem alkalmasak ezen anyag feldolgozására.

A potenciális vegyi anyagok hatásaitól való eltérés változhat. Néhányan képesek egy szintetikus polimert unalmas, durva, míg mások - égetni. Ezért megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nem feltétlenül szükséges felismerni a készítmény összetételét és használati utasításait.

A tálból származó szárított piszkot nem szabad kaparni, ami károsíthatja a bevonatot, jobb, ha a termék nedvesen tisztul. Ehhez csak tárcsázza a fürdővizet, és várjon.

A kádat nem szabad mosni egy akril bevonattal, merev ecsettel vagy szivaccsal, amely fémes permetezéssel van ellátva. Tisztítás után karcolások és egyéb károk találhatók a terméken.

Az akrilfürdő szép megjelenése, egyszerű és könnyen tisztítható. De csak akkor, ha a műveletet helyesen végzik, és megfelelő vegyületeket választanak ki gondozásra.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

 • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
 • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
 • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
 • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
 • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
 • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

 • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
 • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
 • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
 • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
 • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

 • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
 • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
 • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
 • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

Hogyan és mi a legjobb módja annak, hogy otthoni akrilfürdőt tisztítsanak (kémiai és népi gyógymódokkal)?

leírás

Ha érdekel a "Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?", Akkor ez a cikk csak neked szól. Az akril fürdõk sajátossága, hogy teljesen instabilak a mechanikai károsodások ellenére, bár gyönyörû alakjuk van. Ezt nem szabad elfelejteni, ha egy tisztítót választ a vízvezetékhez.

Nézzük meg azokat a főbb termékeket, amelyek nem moshatók akril fürdővel:

klór tartalmú szerek;

acetontartalmú szerek;

savtartalmú szerek;

ammónia-tartalmú szerek;

csiszolóanyagokat tartalmazó termékek;

Mivel az akrilfürdő meglehetősen szelíd tárgyú vízvezeték, nagyon óvatosan kell kezelni. A fenti anyagokat tartalmazó termékek használata, valamint a forró víz és a szilárd por felhasználása jelentősen csökkentheti a felső bevonatréteg minőségét, sárgulást okozhat vagy karcolást okozhat a fürdő felületén.

"Akkor mi az otthoni akril fürdő tisztítása?" Kérdezi. Részletesebben meg fogjuk mondani róla.

A háztartási vegyi anyagok napjainkig nagy mennyiségű eszközt kínálnak az akril vízvezeték tisztításához. Segítségükkel könnyedén tisztíthatja az akril kádat a sárgaságból, valamint megszabadulhat a mész és a víz kőtöl, melyet az alján helyezünk el, köszönhetően a víz minőségének. Ezenkívül az akrilfürdő különösen óvatos napi gondoskodást igényel. Először is, vízkezelés után, a vízvezeték-felszerelést szárazra kell törölni egy ruhával, megakadályozva a nedvességet az akril felületen. Ez plakk és sárgaság megjelenéséhez vezet. Másodszor, egy ilyen fürdőszobát naponta kell megvizsgálni, szappanos törlőkendővel vagy szivaccsal törölni, vízzel leöblíteni és szárazra törölni. Ebben az esetben a foltok és a sárgaság megjelenése nem valószínű. De ha még mindig a vízvezetéket futtatod, akkor nem lesz nagyon nehéz visszaadni a régi megjelenését. Ehhez meg kell választanod a megfelelő tisztítószert, és a mi cikkünk segít Önnek ebben.

Tisztító vegyszerek

Az alkalmazás módja a termék konzisztenciájától függ. Ez lehet tejszín, spray és paszta formájában. A spray-t permetezni kell a fürdő felületére, és a krémet és a pasztát fel kell terjeszteni a problémás területekre. Szükséges az anyagot az utasításban megadott időtartamig hagyni, majd bő vízzel öblítse le és törölje le a felületet. Ez azt jelenti, hogy megtisztítani a fürdőt nagyon hatékony.

Hordja fel a habot a problémás helyre és hagyja el egy ideig, majd alaposan öblítse le meleg vízzel és törölje szárazra. Ne hagyja, hogy a termék száraz legyen, vagy keverje össze más termékekkel.

Az Acrylan hatékonyan küzd mindenféle plakk és penészképződéssel, és segít megelőzni azok újbóli megjelenését.

A terméket permetezzük a fürdőre, és bőséges vízzel lemossuk a csomagoláson feltüntetett idő elteltével.

Alkalmazza a terméket a felületre, hagyja 7 percig, majd mossa le bő vízzel. Használatakor célszerű gumikesztyűt és arcmasszát viselni, mert a termék meglehetősen csípős illatú.

Ezt az eszközt a problémás területre és a csomagoláson feltüntetett idő után vízzel öblíteni kell. Tökéletesen küzd a szappanfoltok, a raidek és a korrózió ellen, és megakadályozza azok újbóli megjelenését.

Spray vagy a termék eloszlatására akril bevonattal hagyja a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután alaposan öblítse le folyó vízzel.

Vigyük fel a fürdő felületére, alaposan öblítsük le a csomagoláson feltüntetett idővel. A szerszám kellemetlen szaggal küzd, és segít a kád fényének helyreállításában és a későbbi szennyezések megelőzésében.

Az ebben a táblázatban felsorolt ​​háztartási vegyi anyagok felsorolása messze nem végleges, mert jelenleg több tucatnyi akciós fürdőtermék létezik. Meghatározhatja magának, melyik közülük leginkább megfelel Önnek, de mielőtt ezt megtenné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az akril fürdők tisztításának hagyományos módszereivel.

Tisztítás akril fürdő népi jogorvoslat

Ha nem lenyűgözte a háztartási vegyi anyagokat, akkor nem akar pénzt költeni, sőt még egy kicsit sem ezekből a pénzekből - próbálja meg a hagyományos akrilfürdő tisztítási módszereket használni. Legtöbbjüket az évek során tesztelik, és segítenek megbirkózni az ilyen szelíd vízvezetékek működéséből adódó problémák nagy részével.

A citromsav segít megszabadulni a mésztől és fehéríteni a fürdőt. Ehhez a forró (nem forró vízzel) vizet kell tárcsázni a fürdőbe, majd ki kell töltenie egy kis citromsavat és két órán át kell hagynia. Ezután öblítse ki a vizet, öblítse le a fürdőt rengeteg vízzel és törölje szárazra. Ezt az eljárást legfeljebb hathavonta ajánljuk.

Hogy megszabaduljon a különböző foltoktól, próbáljon meg alkalmazni egy fogkrémet, amely fehérítő hatással van rájuk, és dörzsölje az ujjaival a problémás területen. Hagyja a pasztát néhány percig a fürdő felületén, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra.

A szóda és szappan oldatával megszabadulhat a legtöbb szennyezéstől. Ehhez alkalmazza a megoldást a problémás területekre, hagyja 20 percig, majd öblítse le vízzel. Ne felejtse el törölni a fürdőt minden vízkezelés után.

A rozsda segít megoldani az ammónia és a hidrogén-peroxid oldatát. Ehhez keverje össze őket azonos arányban, vegyen szivacsot, mártsa be ezt a megoldást és törölje a problémás területet. Rendszerint a hatás nem sokáig jön.

Ebben az esetben, ha a fürdő túlságosan szennyezett, akkor ecettel rögzíthető. Ehhez melegvizet kell hozzáadni a fürdőhöz, és hozzá kell adni egy liter normál asztali ecetet. Hagyja a vizet a fürdőben 12 órán át, majd ürítse le és öblítse le bő vízzel, majd szárítsa meg a fürdő felületét.

Egy adott módszer hatása eltérő lehet. Ez attól függ, hogy a fürdőkád, a működésének helyessége és a vízvezeték vízcsepp összetétele. Valaki segíthet bármelyik módszernek, de valaki nem szerencsés. Ez egy egyedi mutató, ezért ne rohanjon a szerszám meghibásodása esetén. Abban az esetben, ha követi az akrilfürdő gondozásának alapszabályait, akkor nem kell a foltoktól vagy a rozsdától való tisztításhoz igénybe venni. Az alábbiakban részleteket tartalmazó videó található.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt: a szakemberek ajánlásait

A tiszta fürdő garancia a kellemes eljárásokra és a betegek egészségére, ezért a fürdés nagyon fontos. Ma elmondjuk, hogyan kell mosni az akril fürdőt annak érdekében, hogy maximális tisztaságot érjünk el, és ne rontsuk az anyagot.

A legtöbb ember igyekszik megtartani a fürdőt, persze vannak emberek, akik nem érdekelnek, de ez nem feltétlen minket. Ezért a lehető legnagyobb mértékben igyekszünk kipróbálni, hogy elkerüljük a fürdő szennyezését és kopását, ami nem túl olcsó.

Természetesen a jó akril fürdõk sok pénzt költenek, és ezért nem nagyon kellemes látni azt a piszok, a penész és a vízkõ. De nem mindig lehetséges elkerülni a fürdő szennyeződését, még akkor is, ha gyakran speciális eszközökkel mosjuk le. Az egész probléma az állandó páratartalom, amely alkalmas a mikroorganizmusok hőmérsékletének, a rossz vízminőségnek és néhány további összetevőjének kifejlesztésére. E tényezők kombinációjának köszönhetően a fürdő fokozatosan sárgul, sötétedik, elveszíti eredeti megjelenését... még akkor is, ha heti háztartási vegyi anyagokkal mossa le. A következtetés csak egy - valami rosszat csinálunk, ami azt jelenti, hogy a stratégiát sürgősen meg kell változtatni.

Akrilfül-szennyeződés-szabályozó technikák

Először is, pontosan meg kell választani azokat a termékeket, amelyek az akril tisztítására szolgálnak, és ha nem árulja el, hogy mikor vásárolt egy fürdőt, mint egy akril fürdő lemosását, akkor ma tudni fog róla.

Az akril fürdőm

A kisebb szennyeződésekkel való megbirkózás érdekében az akril fürdőt minden egyes eljárás után ki kell öblíteni, anélkül, hogy szappanokat és habokat hagyna a felületén, valamint mindenféle szennyeződést. Ezenkívül hetente 1-2 alkalommal meg kell mosni az akril fürdőt speciális akril tisztítószerek használatával, amelyek bőségesek a háztartási vegyszerüzletekben. csak puha szivacsot vagy ruhát vegyen be, nedvesítse meg ezt a megoldást, alkalmazza a terméket a felületre (és kissé dörzsölje a foltokat), várjon 10-15 percet és öblítse le az akril fürdőt bőséges vízzel.

Tisztítsa meg a szennyezett akril fürdőt

Ezt a módszert használhatjuk a fürdésre - a vízkőzet, a rozsda és a nyomelemek súlyosabb akril szennyeződésének tisztítására a fürdőszobában, ami az állandó tisztítás figyelmen kívül hagyásával lehetséges. Az akrilfürdő tisztításához szabványos mosogatót kell készíteni, amelyet a cikk előző részében tárgyaltunk, és azonosítani az utána elmaradt szennyező anyagokat. Ezeken a szennyeződéseken újra használjuk az akril fürdőtisztítót és három felületet használva, szivacsot vagy mosogatórongyot alkalmazva a foltokra. Hagyja a szerszámot a piszoktól további fél óráig, és mossa le vízzel. Ez az eljárás többször megismételhető, amíg a mosószer nem képes megbirkózni a szennyeződéssel.

Távolítsa el a kis karcolásokat az akril fürdőben

A túl kemény takarítás néha nem túl szép - kisméretű karcolások a kád felszínén, ahol a szennyeződés folyamatosan beragad, nyomokat hagy és mélyen behatol az anyagba. Amikor észlelik, kívánatos azonnal megszüntetni a karcolásokat, különösen azért, mert nagyon könnyű.

A legjobb csiszolópapírt kell vigyázni és finoman igazítani az akril felületet. Ezután a talaj helyét speciális polírozással dolgozza fel. Hasonló eljárás lehetséges akkor is, ha a fürdőkádon kellemetlen fény helyett a homályos területeket észleli, és ez nagyon gyakran történik. Szükséges lesz ezeknek a területeknek a feldolgozása polírozással, hogy helyreállítsák az előző fényt és tökéletes pillantást az akril fürdőre.

Milyen eszközökkel mosható akril fürdő?

Nem minden eszköz használható az akril felület tisztításához és mosásához, ezért javasoljuk, hogy hivatkozzon a listánkra.

"Tim-Pro" az akril fürdő mosásához

Hatékony és nagyon jó minőségű eszköz, amely gyorsan lemoshatja az akril fürdőt. Az eszköz súlyos szennyezéssel szembesül, még az erős vegyi anyagok tartalma nélkül is. A "Tim-Pro" tökéletesen tisztítja a régi foltokat, kiküszöböli a kellemetlen szagokat, védőhéjat hoz létre a fürdő felületén.

Akrilkádok tisztítására szolgáló eszközök "Acrylan"

Az "Acrylan" egy puha hab az akril kádak és zuhanyzók mosására. Az eszköz kitűnő munkát végez a kijelölt feladatokkal, és nemcsak a szennyeződés megelőzésével megelőzi a felület egyszerű szennyeződését, hanem komoly hatással lehet más szennyeződésekre is - mészárnyalat, rozsda, régi foltok. Az eszköz elnyeli a gombafelületet, és fertőtleníti a felületet, és egy speciális filmet készít, amely megakadályozza a szennyeződés felgyülemlését a jövőben.

"Cif" az akril fürdő tisztítására

Valójában, ezzel az eszközzel nemcsak az akril fürdőt, hanem a fürdőszoba szinte minden felületét is moshatja, hiszen a Cif egy univerzális megoldás a szennyeződések eltávolítására. Az eszközt krém vagy spray formájában kínálják fel, könnyedén és összetett szennyeződésekkel könnyedén kezelhető, és ami a legfontosabb, ez olcsó.

"Bass" - tisztító akril fürdőhöz

Ha gyorsan szeretné egyszerűen tisztítani a fürdőszobát, jól mossa le a felületeket, vagy akár komoly szennyeződéseket is kipróbálhat az akrilfürdő felszínén, biztonságosan használhatja a Bass eszközt. Folyékony formában van felkínálva, a szivacsra a foltokra vonatkozik, és aktívan hat a szennyeződésekre, gyorsan felosztva őket. Mindössze annyi, hogy 15 perc alatt bő vízzel mossuk le a terméket, és a fürdő tiszta lesz. Javasoljuk, hogy a basszust polírozással kombinálják, amelyet a tisztítás után mindig kímélhet a fürdő felületén.

Soha ne használjon erős vegyszereket és csiszolóanyagokat az akrilfürdő tisztításához. Ez a lista tartalmaz olyan termékeket, amelyek savakat, lúgokat, ammóniát, benzint, acetont, oldószereket tartalmaznak, valamint olyan tisztítóeszközöket, amelyek súlyosan károsíthatják az akril fürdő - kemény kefék, fémgyapot, csiszolószivacsok felületét.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt (videó)

Ne felejtse el, hogy soha nem kell keresnie a fürdőszobában a legjobb tisztítószereket, mert már tudjátok, hogy mi az akrilfürdő mosása a legjobb. Ne felejtsük el, hogy megelőző tisztításra van szükség mindenkor, mert nem hagyja a szennyezést, ha minden nap lemosódnak.