Legfontosabb > Tervezés

A zuhany tisztítása és mosása - 10 módszer

Sokan fürdők helyett zuhanykabinokat telepítenek. Számos előnnyel rendelkeznek: kompakt méretűek, kényelmesek és gyakran többfunkciósak is. Úgy tűnhet, hogy a tervek nem igényelnek különös gondosságot, de ha figyelmen kívül hagyja a tisztítás egyszerű szabályait, a felületen nem vonzó foltok és foltok jelennek meg. Mossa le a zuhanyt is.

Mint mosni egy zuhanykabin: a felülvizsgálat a lehetséges opciók

A mosogatószer kiválasztásánál figyelembe kell venni a szennyeződés típusát és az anyag típusát, amelyhez használni fogják. A zuhanykabinban műanyag és üveg elemek, krómozott részek, a tálca pedig akril vagy zománcozott acélból készülhet.

Shop eszközök

A boltokban óriási a választás a szivattyúk és a zuhanyzók tisztítására. Jobb spray, gélt, krémet vagy folyadékot vásárolni. A szennyezéssel való megbirkózás:

 • A "Cif" egy krémes konzisztencia különleges összetétele, amely jól mészköves, szappanos és rozsdás, kellemes illatú és különböző fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • "Mr. Muscle" olyan spray, amely segít az átlátszóság helyreállításában és az üvegajtók ragyogásában.
 • "Akril" - egy folyadék, amelyet szórópisztollyal alkalmaznak, használható a nehéz szennyeződés és a penész elleni küzdelemre.
 • "Tilex" - olyan eszköz, amely nem csak a szappanos zsírfoltokkal szembesül, hanem antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami nagyon fontos a zuhanyozás közben.

A háztartási vegyi anyagok jegyzéke, amely otthoni használatra alkalmas, hosszú ideig folytatható. Ennek igazolásához elegendő meglátogatni a megfelelő részleget minden boltban. A termék kiválasztásakor vizsgálja meg a készítmény összetételét és célját, mivel egyes, az ammónia, az alkohol és más agresszív anyagok alapú zselék és krémek összeférhetetlenek bizonyos anyagokkal.

Figyelj! Ne használja a zuhanykabin különböző porainak és folyékony összetevőinek tisztítására. A koptatólevél olyan karcolásokat hagy maga után, amelyekbe a szennyeződés könnyen eltömődik, és egyre nehezebb tisztítani minden alkalommal.

Egy másik eszköz a zuhany tisztításához - videó:

Ha úgy gondolja, hogy a háztartási vegyi anyagok károsak az emberre, akkor népi jogorvoslatokat használhat. A malacoknál tapasztalt háziasszonynak általában több receptje van, amelyek még a bonyolult és elhanyagolt szennyezéssel is képesek megbirkózni.

Asztali ecet

Az ecet hatékonyan kezeli a vízkőzetet. Könnyedén elpusztítja a vízben található ásványi sók lerakódásait, visszaverődik a króm elemek ragyogása, elpusztítja a legtöbb baktériumot, és eltávolítja a szappanbevonatokat. Használja így:

 1. Az oldatot egy pohár ecettel két pohár vízzel keverjük össze.
 2. Permetezőpálcával permetezzük az oldatot a zuhanycsarnokra, különös figyelmet fordítva a szennyezett területekre.
 3. Hagyja 10-15 percig, majd tiszta vízzel öblítse le.

Ha a keverőben vagy a fürdőfejben súlyos mészlerakódások vannak, az ecet segít megszabadulni tőlük. Hígítsuk fel vízzel 1: 1 arányban, és áztassunk egy rongyot vagy egy szalvétát egy elkészített oldatban. Tegye fel a problémás területekre és hagyja el néhány órát vagy egész éjszaka, tiszta vízzel történő öblítés után. Ha az árucikk egyszerűen lecsavarozható, eltávolítható és lehűlhető az ecetsavoldatba.

Figyelj! Az ecet agresszív anyag, így a munkavégzés során ügyeljen arra, hogy gumi védőkesztyűt használjon.

Citromsav

Gyakran a háziasszonyok lemoshatják a zuhanytálcát citromsavval, mert ez az egyik legegyszerűbb, hatékonyabb, olcsóbb és biztonságosabb módszer. Az étrend-kiegészítők használata nagyon hasonló az ecetetől:

 1. Egy 0,5 literes meleg vízben oldjuk fel egy 100 g-os zsák citromsavat.
 2. A keveréket szórjuk fel a szennyezett felületekre permetezőpalackgal.
 3. 10-15 perc elteltével tiszta vízzel öblítse le.

Annak érdekében, hogy a króm elemek különleges ragyogást kapjanak, még egy darab friss citrommal törölje őket.

A citromsav használható szódabikarbónával kombinálva. Egy pohár meleg vízben hígítson egy kis zacskó citromsav (20-30 gramm) és 20 gramm. szóda. Használja az elkészített oldatot a fent leírt elv szerint.

Vodka vagy alkohol

Az orvosi alkohol vagy a vodka nem csak a szennyeződéseket és foltokat gyorsan eltávolítja, hanem a zuhanykabinot is fertőtleníti. Ehhez keverjünk egy kanál erős italt két evőkanál tiszta vízzel. Nedvesítse meg az elkészített keverékben egy puha ruhát vagy szalvétát és törölje le a problémás területeket. Száraz ruhával törölje le. A hatás fokozásához adjunk hozzá egy kanál ecetet.

Fogkrém vagy por

Ha akril vagy zománcozott tálca tisztaságát helyre kívánja állítani, használjon fogkrémet. A kezelendő felületen vékony rétegben alkalmazzuk. Egy idő után el kell távolítania a szivacs pasztát és mossa le a falakat tiszta vízzel.

Az alternatíva lehet egy fogpor, amely még jobban megbirkózik a különböző típusú szennyezésekkel. Meghintjük őket problémás területeken, és enyhén dörzsölje nedves ruhával, majd öblítse le. A fogpornak enyhe hatása van, így nem károsíthatja az akril vagy a zománcot.

ammónia

Ha azt szeretné, hogy az üveg tiszta legyen, használjon ammóniát:

 1. Egy evőkanálnyi anyagot egy liter hideg vízben oldunk.
 2. Nedvesítse meg a puha rongyot az oldatban.
 3. Az üvegfelületeket törölje vele.

Az oldat felhasználható a falak tisztítására. Ha valamilyen glicerint adunk a keverékhez, akkor nemcsak a különböző eredetű szennyező anyagokkal fognak megbirkózni, hanem egy olyan láthatatlan filmréteget is hagynak a felületen, amely taszítja a vizet.

Figyelj! Amíg a helyiségben ammóniával dolgozik, erős kellemetlen szag lesz, ezért még a munka megkezdése előtt nyissa ki az ablakot.

Hidrogén-peroxid

Megszabadulhat a vízkő-doboztól és egy másik szerszámtól az otthoni orvosi szekrénytől - a hidrogén-peroxidtól. Kitűnő, és néhány perc alatt lágyul, vagy akár teljesen feloldja a ásványi sók lerakódását a falakon, a keverőben és más részletekben. Elég, ha egy puha ruhát nedvesítenek a peroxidban, és törölni fogják a problémás területeket. Ha a plakk nem távolítható el azonnal, a fertőtlenítőszerrel áztatott szalvéta egy ideig maradhat.

Napi gondozás

A szappant és a vízkőzetet nehéz eltávolítani, de megakadályozható. Rendszeresen (napi vagy néhány naponta) egyszerű lépéseket kell tenni:

 1. Zuhanás után meleg, majd hideg vízzel mossa le a falakat.
 2. A habot és a szappannyomokat jól le kell mosni, különös figyelmet fordítva a sarkokra és a nehezen elérhető helyekre, amelyekből sokkal nehezebb tisztítani a szennyeződéseket és a lerakódásokat. Ezeket a célokat a legjobb, ha egy zuhanyt használunk egy tömlővel.
 3. Száraz törölje le a falak és egyéb elemek a zuhany. Ne hagyja a vizet, mert a só lerakódások jelennek meg utánuk.

Az egyszerű manipulációk, amelyek nem haladják meg a 15 percet, jelentősen leegyszerűsítik a szerkezet fenntartását a jövőben, és segítenek megőrizni vonzó megjelenését.

Általános tisztítás

10-14 nap elteltével a zuhanykabinot alaposan meg kell tisztítani a különböző szennyeződésekből. Általános tisztítást kell végezni olyan esetekben is, amikor a szerkezetet hosszabb ideig nem használták, például távol voltál.

Az általános tisztítás több fő szakaszban történik:

 • Fal és műanyag elemek tisztítása. Megszabadulni a vízkőtől és más szennyeződésektől. Ehhez vigye fel a kiválasztott anyagot a felületre, hagyja hosszabb ideig és öblítse le tiszta vízzel. A falak tisztítása során fordítsanak különös figyelmet a burkolólapok közötti varratokra, mert ez a kedvenc hely a penész számára.
 • Üvegajtók mosása. Óvatosan mossa le az üvegt a szappanfoltokról. Nos, ez a feladat megoldja az ablakok és szemüvegek speciális spray-jét. Megfelelő oldat ecet, citromsav vagy ammónia. Használja a terméket az utasításoknak megfelelően, majd puha ruhával törölje szárazra.
 • Króm elemek tisztítása. Tisztítsa meg a keverőt, a hidromasszázs fejét és az ásványi sók egyéb elemeit. A vásárolt vagy népi jogorvoslatok segítségével vonzó csillogást adhat nekik.
 • Mosd meg a tálat. Az utolsó szakaszban meg kell mosni a raklapot. Mosószer kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagot, amelyből készült. Például az akril raklapokhoz szigorúan tilos formaldehiddel, hangyasavval formulázni. A zománcozott raklapok ellenállnak a vegyszereknek, de jobb, ha megtagadják a csiszolóanyagokat.

Az általános tisztítást a zuhanyzóban végezzük, állítsuk meg magunkat az ilyen szerszámokkal és tartozékokkal:

 • puha rongy és mikroszálas;
 • szórópisztoly;
 • gumi lehúzó;
 • hab szivacs;
 • egy fogkefe.

A vízkőzetet eltávolítjuk a zuhanyról - videó:

A kemény kefék és fémkapcsok használata tilos, mivel megkarcolhatják.

Tipp Ha a régi szennyeződéseket nem lehet hagyományos módszerekkel ellenőrizni, használjon gőztisztítót. A forró gőznyomás alatt a piszok nem tud ellenállni.

Harcoló penész

Mossa a műanyag vagy az üveg zuhanykabin könnyű, de megbirkózni a gomba sokkal nehezebb. Ha fekete sávokat észlel a sarkokban, a varratokban és a nehezen elérhető helyeken, azonnal alkalmazzon speciális gombaellenes vegyületeket. Használja őket az utasításoknak megfelelően. Az alternatíva lehet szóda, ammónia és ecet keveréke.

Keverjen fél pohár ecetet és ammónia oldatot, adjunk hozzá 0,25 csésze szódát. Tisztítsa meg a problémás területeket az elkészített keverékkel. Könnyen dörzsölhetők egy fogkefével. Hagyja egy ideig, majd mossa le.

Küzdelem a fürdőszobában - videó:

Tisztítsa meg időben a zuhanykabinban, mossa le a szappanfestéket és törölje le a falakat, akkor sokkal könnyebb tisztán tartani.

Hogyan és hogyan mosható a zuhany: részletes detergensek áttekintése

A gyakorlatiasság és a kényelem kedvelői egyre inkább helyettesítik a régi modell tágas fürdőkádát a modern, kompakt zuhanykabinokkal a fürdőszobában. Minden vízvezeték gondos karbantartást igényel, és egy átlátszó falú zuhanyzó különösen óvatos hozzáállást igényel.

Hogyan kell lemosni a zuhanykabinot, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni, amikor szerszámokat választanak a vízvezeték-feldolgozáshoz, fontold meg a cikket.

Általános ajánlások a vízvezeték-ellátáshoz

A zuhanyzók, bár a vízi környezet folyamatos érintkezéséhez tervezték, de befolyásuk alatt végül elveszítik megjelenésüket. Ennek oka, hogy a csapvíz sok sót és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek a vízvezetékkel érintkezve káros hatással vannak az állapotára.

A vízvezeték-szennyezés mértékét meghatározó tényezők:

 1. A mellékelt víz minősége. A központi autópályáról érkező víz nem mindig felel meg a szükséges paramétereknek. És ennek oka a sók és ásványi anyagok magas tartalma, a rendszer elégtelen szűrése és a vízvezetékek romlása.
 2. Szűrők jelenléte. Kiváló megoldás, amikor a vízben lévő kalcium-sók tartalmának csökkentése és a többi komponens hatásának semlegesítése érdekében két fő szűrő van csatlakoztatva a bemeneten: durva és finom tisztítás.
 3. Alkalmazott ápolószerek. Kategorikusan nem alkalmazható súrolószerek és kemény kefék, amelyek szerkezete károsíthatja a zuhanytálcákat.
 4. A megelőzés a leghatékonyabb módja a gombás kolóniák kialakulásának és növekedésének megakadályozására. Amint megjelenik egy gomba, hosszú ideig letelepedhet, és rögzülhet a homlokzat anyagának mikrocukkjában. A tulajdonos feladata, hogy megszüntesse a gombafejlődés kedvező körülményeit, csökkenti a helyiség nedvességtartalmát a "kémia" használatával, a kényelmesen szellőztetett rendszer és a nehezen hozzáférhető helyek rendszeres feldolgozásával.

A kültéri zuhanykabinok többnyire nem a vízvezetékrendszerünkből származó kemény vízhez készültek. A vízvezeték, figyelembe véve az orosz realitást a bevezetés pillanatától számított néhány éven belül, a működés egyszerűen meghiúsulhat. Ez megakadályozható a bejövő víz minőségi összetételének megváltoztatásával.

Mosószer kiválasztásakor fontos figyelembe venni az anyag gondozásának sajátosságait, hiszen nem csupán a tisztítás hatékonysága és sebessége, hanem a vízvezeték élettartama is a megoldás helyességétől függ.

A gondozást bonyolítja az a tény, hogy a vízvezetékgyártás során többféle anyagot vettek igénybe:

 • a költségvetési modelleknél a raklap akril vagy acélból, valamint a természetes vagy mesterséges kőből drágább;
 • a kabin teteje, ajtói és falai átlátszó műanyagból vagy vastag keményített üvegből készülnek;
 • csapok, csaptelepek és zuhanyfejek lehetnek teljesen fémek, krómozott és rozsdamentes acélból vagy műanyag elemek bevonásával;
 • építési keret - festett alumínium profilból.

A modern zuhanyozók kifinomult vízvezeték felszereléssel vannak felszerelve. A tulajdonos feladata, hogy kövesse az ellátás szabályait és neki.

A probléma optimális megoldása az olyan szerszámok arzenáljának kialakítása, amelyek kifejezetten az egyes anyagtípusok számára készültek. Bár ez a megközelítés eredetileg többletköltséget jelent, végső soron sokkal kedvezőbb. Végtére is, az irányított cselekvés eszközei hatékonyabbak, ezért gazdaságosabbak lesznek.

A régi foltok eltávolításához és a felület törléséhez a legjobb:

 • puha ronggyal (flanel vagy pamut);
 • Szilikon vagy gumiragasztó (a víz összegyűjtésére és lecsapolására);
 • hab szivacs.

Az idős szennyeződést kényelmesen eltávolítjuk egy gumírozott ruhával, amely bármely autógyárban megvásárolható. Sok autós szereti használni a gépkocsik polírozására.

Ne próbálja meg tisztítani a krómot acélgyapottal vagy egy csiszolópapírral. Minden új, még a legkisebb karcolás csak növeli az oxigén elérését, felgyorsítva a rozsdásodási folyamatot.

A hatékony tisztítószerek áttekintése

A tisztításhoz használt kész tisztítószerek széles választéka meglehetősen széles. Gélek és krémek, porok és spray-k, koncentrátumok és felhasználásra kész készítmények... A választást csak a fogyasztói preferenciák korlátozzák.

A zuhanykabinok gondozására szánt kereskedelmi termékek közül a leginkább ajánlott:

 • A "Tilex" hatékony tisztító és antibakteriális szer az USA-ban. Tökéletesen eltávolítja a száraz hab- és zsírlerakódásokat. Nem igényel mosást a használat után.
 • A "Cif" egy vastag sűrűségű krémes tisztítószer, amelyet a holland-brit vállalat "Unilever" védjegye alatt gyártanak. Az értékesítés során fehérítő és ízesítő adalékokkal találja meg.
 • "Akril" - a belföldi gyártó hatékony összetétele jól szennyeződik a szennyeződéssel, rozsdával és fehér lerakódásokkal. A habot permetező spray palack jelenléte lehetővé teszi a termék gazdaságos használatát.

Fontos pont: amikor kiválasztja, melyik eszközzel jobb a mosogatómosó mosása, ne feledje, hogy az alkohollal, acetonnal és ammónián alapuló vegyületek deformálhatják a vízvezeték bevonatát.

Mosószerek törmelékanyagokból

Azok a hölgyek, akik nem fogadják el a "kémia" használatát, gyakran használnak időigényes népi módszereket. Eljárásuk alapja a sav és a kalcium és a magnéziumsók közötti reakció. A média kölcsönhatásának eredményeképpen a mész feloldódik.

Remedy # 1. Citromsavoldat

A kristályos szerkezetű, savanykás ízű por, amelyet sok háziasszony élelmiszer-adalékként használ fel, tökéletesen feloldja az üveg- és műanyag felületeken.

Az oldat elkészítéséhez egy csomag savet hígítunk 150 ml hideg vízben.

Ha lehetséges, a sav biztonságosan helyettesíthető frissen préselt citromlével. Az összetevők aránya a tisztítókészítmény előállításához a következő: egy citrom levéje fél pohár vízre.

A hígított terméket egy üvegedénybe öntjük, amely egyenletes eloszlású a teljes felületen. Permetezés hiányában az anyagot oldatban áztatott habszivaccsal lehet alkalmazni. A Chrome alkatrészeket egyszerűen lemoshatjuk egy citrom ékkel anélkül, hogy ezt utána öblítenénk.

A sav expozíció maximális hatásának elérése érdekében hagyja a kezelt felületet 10-12 percig. Ezután hideg vízzel mossa le és szárítsa meg.

Ha a plakk maradványainak tisztítása után még mindig fennáll, ajánlatos a savkoncentráció növelése új feldolgozáskor, ugyanazon mennyiségű folyadékból két porcsomagot használva.

Remedy # 2. Fogpor vagy paszta

A fogpor egy enyhe és biztonságos tisztítószer a zománcozott felületeken. Ezenkívül hatásos a krómozott csapok és szerelvények fehér fújásának megszüntetésében. Amikor porral dolgozik, egyenletesen oszlik el a felületen, majd törölje le nedves ruhával.

A tisztításhoz fehér pasztát kell használni. A színes tésztákban jelen lévő pigmentek tartósan akrilfoltot képesek festeni. Miután ez a "festés" vissza az eredeti fehér akril nem fog sikerülni.

A pasztát puha szivacsra helyezzük a szennyezett területre, és finoman dörzsöljük körkörösen. Ha összetettebb szennyeződések eltávolítására van szükség, akkor a kezelt területet 20-30 percig hagyjuk, majd csak ezután mosjuk.

A zuhanyzók és a csempe közötti varratokat egy régi fogkefével megtisztítják, és a sörtékre felhordott paszta réteget tisztítanak.

Remedy # 3. Ecet a fertőtlenítéshez

Az ecet képes könnyen feloldani a vízben jelen lévő kő ásványi sók plakettjét anélkül, hogy a felületen vékony filmet hagyna el, ami gyakran a "kémia" tárolása során figyelhető meg. Emellett képes elpusztítani az összes vírus és baktérium 80-90% -át.

Az ecetsavas oldathoz történő feldolgozáshoz vízben 1: 1 arányban hígítva. Különösen szennyezett helyek tisztíthatatlan hígítatlan ecettel tisztíthatók.

Az ecet oldat alkalmazása során a legkényelmesebb nedvességet átszelő nylon szivacsot használni. A csővezeték nikkelezett csapjainak és csatlakozópontjainak méretarányának kiküszöbölése érdekében ecettel áztatott pamut szalvétát használjon.

A kívánt hatás eléréséhez elegendő, ha a kezelt területet koncentrátummal mártott ruhával átitatjuk és 30-60 percig hagyjuk. Ezt követően csak az elemeket tiszta vízzel öblítse le, és a maradék nedvességet száraz ruhával szedje.

Remedy # 4. Vodka vagy alkohol

Szappanhabot gyakran helyeznek el a fülke üvegajtón. Ahogy szárít, fokozatosan fehéres foltokká válik, amelyek nem mutathatók ki. A legjobb az összes tisztítja a pohár szappan fröccsenést etil-alkoholt. És az igazi zivatar a szappanfoltok ammónia.

A mosószer elkészítéséhez 5 ml alkoholt hígítunk egy tartályban, 5 liter vízzel. A tisztítás egyszerűsítése érdekében az alkoholt ecettel kombinálva ajánljuk. Ahhoz, hogy hatásos legyen a fényes, sugárzó felület, amely egy nagyon vékony filmből készült, amely segíti a szappan és az ásványi anyagok visszaszorítását, adjunk hozzá 20-40 ml glicerint a készítményhez.

A zuhanyzó napi gondozása

Az a kijelentés, hogy sokkal könnyebb a friss szennyeződés megmosása, mint egy hosszú, elnövekedett plakett átitatása, sok háziasszony axiómává vált. A mindennapi gondoskodást csak az általános tisztítás során elért tisztaság fenntartására tervezték.

A vízvezeték tisztaságának megőrzése érdekében a tisztítást a következő sorrendben végezzük:

 1. Miután víztartott a meleg vízzel, öblítse le a hidrobox minden felületét fúvókákkal, először forró, majd hideg vízzel.
 2. Gumi görgő vagy kaparó eltávolítja az összes vizet a doboz falától.
 3. A mikroszálas ronggyal törölje szárazon a teljes fülkét, hogy eltávolítsa a vízcseppek maradványait, amelyek az elpárologtatás után ásványi lerakódás mögé kerülnek.

A falak mosása során különös figyelmet kell fordítani a sarkokra, ahol a szappanos habok felhalmozódnak. A krómozott vízvezeték elemek megjeleníthetőségének megőrzése érdekében napi karbantartással alaposan öblíteni és alaposan át kell törölni száraz ruhával.

Ne gondold, hogy sok időbe telik. Az eljárás legfeljebb egy percet vesz igénybe. És az eredmény több óráig is kielégítheti a vízkezelés következő beviteléig.

Általános tisztító vízvezeték

A tervezett tisztítás 7-10 nap alatt történik. A frekvencia a háztartások által használt eszköz intenzitásától függ.

A mosószerek használata nélkül végzett rendszeres mosás nem képes a kívánt eredmény elérésére. Ezért általános gépjárműmosásnál elengedhetetlen a zuhanyozók mosogatószerének használata.

Az általános tisztítás során figyelembe veendő főbb szempontok:

 1. A mészkamra eltávolítása. A legjobb megoldani ezt a feladatot gyümölcssavakon alapuló krémes és pépes szerszámok. Könnyen feloldják a szennyeződéseket, ugyanakkor megakadályozzák a felület elsötétedését vagy éppen ellenkezőleg sötétedését.
 2. Kabinos üveg tisztítása. Az átlátszó üveg gondozása nem különbözik az üvegfelületek feldolgozásának technológiájától. A kiválasztott szert permetezzük a kabin falaira és 5-7 percig hagyjuk, majd száraz ruhadarabbal töröljük le.
 3. A kabinos raklap tisztítása. Az akril paletták feldolgozásakor ne használjon olyan fehérítőszereket, amelyek fehérítő hatással bírnak. Az összetételükben nincsenek csiszolószemcsék. A kőzet raklapokat ajánlatos egy gőztisztítóval kezelni, legalább olyan "kémiával", amely a kő sötétedését okozhatja. Zománcozott raklapokhoz a krém és a gélszerű termékek, mint a "Komet" és a "Pemolux", a legalkalmasabbak.
 4. Megszabadulni a penésztől. Az eredményeket csak klór alapú készítmények alkalmazásával érheti el. Ehhez a fekete foltokat "kémiával" kezeljük és 30-40 percig hagyjuk, hogy a szerszám behatoljon a pórusokba és repedésekbe.

A kabinokban, ahol a falak burkolólapokkal vannak bevonva, a szennyezés eltávolítása jobb, ha koncentrált készítményeket használnak, amelyek a csempék gondozására szolgálnak. A burkolóanyag feldolgozása során érdemes különös gonddal kezelni a csempe ízületeket, mivel gyakran azok a penészágyak.

Fontos pont: ha a felületkezelés során "kémiát" használ, győződjön meg róla, hogy közel nincsenek kicsi gyermekek és háziállatok, és a helyiség jól szellőző. Ajánlatos mosogatószerekkel dolgozni, nehéz háztartási kesztyűben.

Folyamatosan ellenőrizni kell a csapok, fúvókák, zuhanyfejek és más fém alkatrészek állapotát. Ezek kalciumfehérítéssel boríthatók. Sikeresen megbirkózik ezzel a feladattal, segít a koncentrált készítmények feldolgozásában, amelyek célja, hogy megszüntessenek mindenféle ütést.

A rossz minőségű víz miatt a fúvókák és az öntöző lyukak eltömődhetnek is.

Mechanikus tisztítás után az öntöző edényt ecetsavas oldatban tartják fenn. Ehhez az osztót leengedjük 30-60 percig egy ecetsavas oldattal töltött tartályban, amelyet vízzel hígítunk 1: 1 arányban.

Szükség van a gondozásra és a szűrők a bejáratnál. Annak érdekében, hogy a szűrőrendszerek teljesítsék a hozzárendelt funkciókat, időről időre meg kell tisztítani elemeit, és szükség esetén cserélni kell őket újakra.

A jövőben a hidrofób vegyületek használata segít a napi gondozásban. A tisztítás végső szakaszában a vízvezetékre kerülnek, egyenletesen elosztva száraz felületen. A megszilárdulás után láthatatlan víztaszító filmet képeznek, melynek következtében a háziasszonyoknak egyre kevésbé kell visszatérniük a vízvezetékszerkezet szappan- és mészlerakódások tisztításának szükségességével.

Hasznos videó a témában

Talán talál néhány hasznos ajánlást a szakértők.

Tippek a kábítószerek kiválasztásához:

Útmutató a rögtönzött eszközök összetételének előkészítéséhez:

Annak érdekében, hogy helyesen választhassák meg a zuhanyzóállvány mosásának eszközeit, egyszerűsítve a napi munkáját, nincs semmi nehézség. Ha rendszeresen tisztítja a falak falát és a vízlágyítást, a vízvezeték gondozását napi szokássá változtatja, akkor havonta többször is általános tisztítást kell végezni.

Hogyan kell mosni egy zuhanykabin - egyszerű eszközök és módszerek

A vízvezetéknek hosszú ideig kell szolgálnia, ezért gondoskodni kell róla, ezért a zuhanycsarnok mosásához szükséges információk biztosan hasznosak lesznek. A vegyi és népi receptek felhasználásával számos különböző tisztítási módszer létezik.

Hogyan kell mosni az otthoni zuhanyzót?

Minden szennyeződés eltávolítható, ha a tisztítási eljárást több szabálynak megfelelően végzi. Van egy utasítás, hogyan kell mosni a zuhanykabin otthon:

 1. Kezdje el a tisztítást a falak és ajtók tisztításával. Vegye figyelembe, hogy a műanyag gyakoribb ápolásra van szüksége, mint az üveg, különben sötét lesz és virágzik.
 2. Ha a kabin a fal mellett van, akkor a következő lépés a csempe tisztítása. Minden eszköz alkalmas erre, mivel ez az anyag tökéletesen tolerálja a csiszolóanyagok és a lúgok hatásait.
 3. Mosogató csaptelepek, zuhanyzó és egyéb fém alkatrészek. Csak gyengéd készítményeket használjon a fényes felület károsodásának elkerülésére.
 4. A legutolsó fordulóban a serpenyő mosott, és itt feltétlenül figyelembe kell venni az anyagot, amelyből készült. Óvatosan kezelje az ízületeket, mert gyakran van penész, amelyet a lehető leggyorsabban kell harcolni.

Hogyan mossuk le a zuhany mészkőből?

A vízkő eltávolítása érdekében az ipari termékek széles választékban kerülnek bemutatásra a boltokban és népi receptekben, amelyeket nem egy generáció tesztelt (ezeket az alábbiakban ismertetjük). A zuhanytálcáról a plakettről való lemosásról leolvasható, érdemes megemlíteni a gőzfejlesztő hatékonyságát, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a fertőtlenítést. Tanítsd meg, hogy a gőzgőz magas hőmérséklet lesz, ami bizonyos típusú műanyagokra elfogadhatatlan.

Hogyan kell lemosni a zuhanyt a szappanbotról?

A válás - a legegyszerűbb szennyezés, de gyakrabban jelenik meg, mint mások. Ha érdekel, hogyan kell tisztítani a zuhanytálcát a szappanfoltoktól, akkor használja az alábbi információkat:

 1. Rendszeres tisztítás. A kabinban végzett minden látogatás után a felületet meg kell mosni, hogy megakadályozza a komoly szennyeződést. A szappanfestés a leginkább eltávolítja a szokásos szerszámot, amelyet az edények tisztítására terveztek. Ezenkívül ajánlatos a falakat először forró, majd hideg vízzel öblíteni. A végén törölje le a kabin száraz.
 2. Tervezett tisztítás. Minden második héten az eljárásokat speciális mosószerekkel végzik. Megfelelő opciót kell választani, különös tekintettel a vízvezeték tulajdonságaira. A keveréket szivaccsal alkalmazzuk és 15 percig hagyjuk. Ehhez csak a felületet kell öblíteni, először meleg, majd hideg vízzel, és törölje szárazra.

Hogyan kell mosni a szerszámot a zuhany alatt?

A túlzott páratartalom és a nem megfelelő ellátás miatt az egészségre veszélyes penész rizikója sokszor nő. Több titok van, mint amennyit el tudsz mosni a szerszámból:

 1. Ha az üzletek mosásáról beszélünk, fungicideket kell vásárolni. Felhívjuk figyelmét, hogy minden terméknek megvan a saját összetételének és alkalmazásának szabálya, amelyet érdemes olvasni a csomagon, és csak ezt követően használja.
 2. A következő hatékony módszer, mint a mosdó mosása a penész jelenlétében, olyan eszközök készítésével jár, amelyekhez ecetsavat és ammóniát 1: 1 arányban alkalmaznak. Ecsetelje az előkészített oldatot az érintett területeken. Szódaoldattal kell mosni, amelyhez 1 evőkanál. vizet vesz 1 teáskanál szódát.

Hogyan kell mosni az üvegajtót?

A hidroboxok tervezésének legnagyobb részét szemüvegek képviselik, amelyek nagyon gyorsan elvesztik előadásukat. A szemüvegekhez és a tükrökhöz kifejlesztett speciális vegyszerekkel mossa. Ezek használata nagyon egyszerű. Szórja be a terméket a felületre, törölje le és törölje szárazra. Mindent meg lehet csinálni egy speciális kaparóval, amelynek egyik oldalán szivacs és vastag gumiszalag van a másik oldalon.

Van egy másik módja annak, hogy mossa az üvegedényt, amelyhez a kompozíció önállóan készül. 5 csepp ammóniát kell hozzáadni 200 ml vízhez. A kész megoldás válsággal küzd. Ha további 100 ml glicerint ad hozzá a keverékhez, akkor egy vékony film formázása után a fal felszínén megvédi a nedvességet.

Hogyan kell mosni a zuhanytálcát?

A raklap tisztítására alkalmas készítmény kiválasztásakor fontos, hogy az anyagot, amelyből készült, összpontosítson.

 1. Akril. A kiválasztott készítmény nem lehet olyan súroló részecskék, amelyek károsíthatják a sima felületet, ami ronthatja a termék megjelenését. Van néhány módja az akril zuhanytálca lemosásának, például fogfehérítő fogkrém használatával, amely 10-15 percig alkalmazható. a foltokra, majd puha szivaccsal távolítsa el. Használhat citromlevet vagy savat, amelyet fél óráig alkalmaznak és lemossák.
 2. Kő. Egy idő után a mesterséges kő sötétedik, ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsák meg. Az anyag fényerejének visszaadásához használhatja a szerszámot WC-khez. A feldolgozás után hagyja mindent 20-30 percig, ecsettel és öblítse le.
 3. Zománc. Lehetséges, hogy az ilyen edényt alkáli, kénsav- és sósavval, valamint formaldehiddel mossuk le. Kiváló tisztítja a zománcozott felületet "Komet" és "Pemolyuks". A mosószert úgy készíthetjük, hogy szódát, citromsavat és vizet keverünk. Válassza ki a konzisztenciát úgy, hogy a szuszpenzió kiderüljön. Fél óra alatt felhordja a piszkot, és mossa le.
 4. Csempe. Az anyaghoz speciális folyadékokat és porokat használhatunk. A szennyezést népszerű recept segítségével is eltávolíthatja: egy üveg ammóniát, egy citromlevet és 50 ml ecetet keverje össze. Adjunk hozzá 1,5 liter vizet. Készítse elő a kész oldatot és dörzsölje a felületet ecsettel. Ezután mossa le mindent.

Hogyan kell mosni a tükör a zuhany alatt?

Bizonyos hidroboxok beépített tükrökkel rendelkeznek, amelyek megfelelő gondozásra szorulnak. Többféleképpen lehet mosni a zuhanykabinját csíkok nélkül:

 1. A foltok eltávolításához és a ragyogáshoz használhatja a citromlevet, amelyet fel kell használni és 10 percig kell hagyni. Ezután dörzsölje meg a felületet egy ruhával.
 2. A jó eredmények ammóniát adnak, amelyet egyenlő arányban kell hígítani vízzel. A legjobb a polírozott rongyos újságok elvégzése.
 3. Amikor megmagyarázza, hogyan mossa le a zuhanykabinot, érdemes megemlíteni az alkoholtartalmú vegyületeket, amelyek hatékonyan kezelik a szennyezést. Vegyünk vodkát és vizet 1:10 arányban, és törölje le a tükröt egy kész oldattal puha ruhával. Ezután törölje a tükröt összeomlott újsággal.

Hogyan lehet mosogatni a zuhanyzóval a népi jogorvoslat?

A szennyeződések eltávolítása érdekében használhatja az elérhető eszközöket, amelyek valószínűleg minden otthont tartalmaznak. A megfelelő opció kiválasztásakor vegye figyelembe a kompozíció agresszivitását, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja az anyagot. A zuhanykabin népi jogorvoslatokkal történő mosásához citromlé, sav, ecet, szóda, fogkrém, peroxid és még a népszerű Coca-Cola ital is használható.

Hogyan kell lemosni a zuhanyt citromsavval?

A citromsav hatékonyan szennyezi a szennyezést, amely por és oldat formájában használható.

 1. Először is, derítsük ki, hogyan lehet gyorsan mosni a zuhanykabin népi jogorvoslat, ha a felület kerámia. Ebben az esetben egyszerűen felhelyezheti a por port egy szivaccsal és dörzsölni. Az eljárás végén mossuk le a citromsavmaradványokat.
 2. Ha a felület akril, akkor a port nem lehet bevinni, mert elronthatja a terméket. A legjobb, ha olyan oldatot készítünk, amelyhez 1 liter vízben egy pár savcsomagot adunk hozzá. A felületre felhordjuk 20 percig. és körbejárja egy oldatban áztatott szivaccsal, majd minden vízzel öblítse le.

Mossa le a zuhanykabinot ecettel

A hidrobox tulajdonosok számára a leggyakoribb probléma a vízkő. A különleges kompozíciókon kívül ecettel segíthet. Van néhány szabály arról, hogyan kell gyorsan tisztítani a zuhanyt:

 1. Az oldat elkészítéséhez keverje össze a vizet és az ecetet 1: 1 arányban.
 2. A folyadék szennyeződéssel vagy szivacsjal lehet szennyezett. Hagyja mindent 10 percig.
 3. Az elosztott idő után minden vízzel öblítse le, majd törölje szárazra. Lehetőség van a zuhanykabin rendszeres mossolására, mivel ez nem vezet a színek és a fényesség elvesztéséhez.

Tusoló tisztító

A háztartási vegyi anyagok boltjában számos olyan készítmény található, amelyek alkalmasak a vízvezeték tisztítására. Azok számára, akik érdeklődnek a zuhanyzó kabin mossolásától, az ilyen lehetőségek hasznosak lehetnek:

 1. Tilex. Hatékony tisztítószer, amely szintén antibakteriális hatást fejt ki. Ez tökéletesen összeegyeztet egy raid és a száraz hab. A készítményt nem kell lemosni.
 2. Cif. Megérteni, hogyan lehet mosni a zuhany, érdemes megemlíteni ezt az eszközt, amely vastag textúra. A termékcsalád fehérítéssel és aromás adalékokkal is rendelkezik.
 3. "Akrilan". Mosószeres háztartási gyártó, amely hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, rozsdát és plakkot.

Hogyan kell mosni az otthoni zuhany - néhány tipp

Bizonyos esetekben úgy tűnhet, hogy a zuhany nem igényel különösebb gondosságot - az állandó nedvesség egyszerűen nem teszi lehetővé különböző szennyeződések felhalmozódását. Ez a megítélés alapvetően hibás, mivel a ház többi eleméhez hasonlóan a kabin rendszeres karbantartást igényel.

A feladatot bonyolítja az a tény, hogy több különböző anyagot használ, amelyek mindegyike különleges megközelítést igényel.

Tökéletesen tiszta zuhany

Jellemzője a zuhanyzóknak

A zuhanyzóház ára meglehetősen nagy, ezért jobb, ha rendszeresen tisztítani és mossuk, mint hogy megpróbáljuk tisztítani a régi szennyeződéseket.

Nem szabad elfelejteni, hogy több különböző anyagot kell gondoskodnia:

 • szaniterek (keverő, zuhanyfej) legvalószínűbben acélból készülnek;
 • a falak üvegből vagy műanyagból készülhetnek, ezért a tisztítás során gondoskodni kell arról, hogy ne karcolja meg vagy ne törje az üvegt / műanyagot;
 • a fülke másik fontos eleme egy raklapnak nevezhető. Természetes és mesterséges kőből is készíthető, a költségvetési modellekből kiválaszthatók fém és akril modellek;
 • Természetesen szembe kell nézned a csempe tisztításának szükségességével.

Nem valószínű, hogy egy egyetemes jogorvoslat közül választhatunk annak érdekében, hogy megoldjuk a zuhanytálca belsejének mosásának problémáját. Ezenkívül mindegyik elemhez többféle tisztítási módszert is be lehet hozni, ezért teljes tisztítószerekre van szükség. Szerencsére a rendszeres tisztítással a legtöbb fertőzést népi jogorvoslatokkal lehet kezelni.

A zuhanytálca mosásához szüksége van egy teljes arzenálra.

Általános tanácsok a zuhanyzókabin gondozásához

Annak érdekében, hogy a zuhany mindig tisztességes legyen, néhány egyszerű szabályt kell követnie:

 • zuhanyozás után csak meleg vagy hideg vízzel kell lemosnia a felületeket, és ha lehetséges, törölje szárazra. Ha például a szappan hab felhalmozódik egy nehezen hozzáférhető helyen, akkor minél több idő telik el, annál nehezebb lesz eltávolítani;

Figyelj! Ebben a szakaszban a tisztítószereket nem használják.

 • Hetente egyszer megközelíthetőbbé teheti ezt a problémát. Itt már nem kell felesleges a zuhany mosásához szükséges eszközöket. Különös figyelmet fordítanak a nehezen elérhető helyekre;
 • Ajánlatos általános tisztítást végezni 1-1,5 hónaponként, ha a zuhanykabin jól ápolt, akkor ez az időtartam meghosszabbítható. A zuhanykabin minden milliméterét alaposan megtisztítják, különböző kaparók, puha kefék, gőztisztítók stb. Használják.

Az egyes felületekhez ajánlott tisztítószereket az alábbiakban ismertetjük. Általános követelmény a csiszolóanyagok hiánya, mivel egyszerűen megkarcolják a kabin minden felületét, valamint a merev ecseteket és kaparók hiányát (ugyanaz az ok). A legjobb lehet tekinteni a puha ruhák, gumirzsákok, ecsetek nagyon puha halom használatával.

Ajánlások különböző típusú felületek tisztítására

A zuhanyzó mosásának kérdése túl általános - például az üvegfalak tisztítására vonatkozó ajánlások nem működnek egy kerámia-gránittal vagy egy krómozott öntöződobozzal. Ezért jobb, ha figyelembe vesszük a zuhanytálca minden elemének optimális tisztítási lehetőségeit külön-külön.

Tisztítjuk az üvegedényt

Ebben az esetben minden egyszerű, üveg - az anyag nagyon tartós és ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak. Ezért a tisztításhoz elég, ha a tisztítószert egyenletesen permetezik fel a felületen, és puha ruhával távolítják el. Ha a plakettet nem lehet minden alkalommal eltávolítani, akkor az eljárást addig ismételjük, amíg az üveg teljesen átlátszó.

Ami a konkrét tisztítószereket illeti, a Tilex, a Cif és más, a mindig jól ismert anyagok közül a többi termék jól ajánlotta magukat. Speciális kaparók használhatók mosogatás közben, pl. Professzionális ablakmosók.

A széles gömbölyű kaparó jónak bizonyult az üvegfelületek tisztítása során

Figyelj! Az üvegzuhany tisztításának kérdésében az emberek általában nem törődnek túlságosan a saját biztonságukkal. Amikor zárt zárt helyiségben dolgozik permetekkel, koncentrációja annyira megnőhet, hogy az ember egyszerűen visszanyeri. Ennek elkerülése végett a szerszámot a zuhanytálcán kívül rongyra permetezheti.

Sokkal rosszabb, ha a falak műanyagból készülnek, az üveghez képest kevésbé ellenáll a kémiai hatásoknak. Ebben az esetben minden oldószert (acetont stb.) Tartalmazó folyadékot és gélt, valamint hangyasavat és formaldehidet ki kell zárni a tisztítószerek listájából.

Ha a zuhany sarka, akkor a probléma megoldása mellett, mint a mosogató pohár mosása, akkor is meg kell tisztítani a falakat. Ha ez nem történik meg, akkor a csempe közötti varrások gyorsan sötétedni fognak, és felületük tompa és csúnya lesz.

A régi foltok eltávolításához speciális gőztisztítót használhat. Az ilyen készülék orrából kilépő gőzök gyorsan eltávolítják a leginkább ellenálló szennyeződéseket.

Gőztisztító, hogy megbirkózzon a szennyeződéssel

Hogyan mosható a serpenyő?

Amikor a zuhany mossolásának kérdésével foglalkozunk, akkor csak annyira ostobák elhagyni a tálcát. Ebben az esetben sokat múlik, hogy milyen anyagból készült a raklap.

A kerámia granitmodellek szinte tükörfelületet mutatnak. A tisztításhoz a legjobb, ha speciális eszközöket használnak a mesterséges kő gondozásához. Általában maga a piszok nem felhalmozódik a raklapra, ezért elegendő minden oldalról törölni, ez az összes utasítás.

Jó eszköz a kőfelületek tisztítására

Az akril könnyedén megkarcolódott, így mindenféle univerzális por és egyéb csiszolóanyag a zuhany tisztítására azonnal elutasításra kerül. A megfelelő szerszámon fel kell tüntetni az akril fürdők számára megfelelő felirat.

A gyártó hangsúlyozza, hogy a szerszám alkalmas akrilra

Mindezek a zománcozott zuhanytálcákra érvényesek. És ha a porcelán kőzet karcolódása még mindig eltávolítható, akkor is, ha nehéz lesz, akkor szinte lehetetlen eltávolítani a karcolást a zománcból.

Népi tisztítószerek

Legtöbbször azokban az esetekben, amikor el kell döntenie, hogy mi a legjobb módja a zuhanytálca mosásának, minden egyszerűen csak a megfelelő tisztítószer kiválasztására szolgál. De van egy csomó lehetőség arra, hogy tisztítsa meg a zuhanyt a rendelkezésre álló eszközök segítségével, miközben a tisztítási hatékonyság összehasonlítható a vásárolt tisztítószerekkel.

Néhány tippet kiemelhet:

 • Egy nagyon erős tisztító spray kézzel készíthető. Ehhez csak a citromsav és a szóda keverését kell 1,5: 1 arányban keverni. Ezután az oldat jól keverje össze, és permetezheti a fülke üvegére, 10-15 perc elteltével elegendő csak ahhoz, hogy a felületet vízzel leöblítse. A műanyag esetében egy ilyen recept nem működik, a szóda csiszolóanyag, és megkarcolhatja azt;
 • Szóda nélkül is megy - csak finoman hígítsuk fel a citromsavat vízzel és töröljük a szennyezett területeket;

A fotó - egy sor egyszerű összetevők előállításához egy erős detergens

Figyelj! Egy darabig meglehetősen éles szag marad, de szó szerint 30-40 perc eltűnik, ha nem zárja le a zuhanykabinot.

 • az üveg (és a csapok) könnyen tisztítható hagyományos orvosi alkohollal (vodka is), valamint vízzel, mindezt 1: 2 arányban kell keverni. Elég, hogy a rongyot befedje a kapott megoldásba, és átmegy az ablakokon és a csapok között, minden olyan, mint egy üzletablakban;
 • Ezeken a lehetőségeken, mint a mosdókabin népi jogorvoslatokkal való mosására, ne érjen véget. Megemlíthetjük a szokásos fogkrémet, erős szennyezéssel lehet kitörölni, és 20 perc múlva csak mossuk le;

A fogkrém szintén jó tisztítószer.

 • ecetet, megpróbálhatja eltávolítani a rozsdafoltokat fém elemeken. Ehhez csak permetezze a folyadékot a helyszínen és tartsa 30-40 percig, a legtöbb esetben elegendő;
 • A rendszeres Coca Cola a krómozott elemek tisztítására is használható. A mész betétek szó szerint eltűnnek a szemünk előtt;

A jól ismert Coca-Cola jó tisztább.

 • Vannak egyszerű módszerek megakadályozni. Például a szokványos bútorpolírozó vagy bébi citromolaj segít megakadályozni a szappanos üledék ülepedését a fülke falain és ajtóin, egyszerűen dörzsölje a felületet az egyik ilyen anyaggal.

A rendszeres polírozás a zuhanytálca falainak és ajtóinak szennyezésének megelőzésére használható

Tehát a feladat, mint az otthoni zuhanykabin elmosása, minden vágya nem nehéz. Még akkor is, ha nincsenek különleges eszközök, mindig saját analógokat készíthet.

A végén

A zuhanykabin tökéletes tisztaságának fenntartása nem szeszély, hanem létfontosságú szükség. Nem valószínű, hogy valaki zuhanni szeretne, ha a fémfelületek meszesre kiterjednek, szappanfoltok mutatják be az ajtókat és a falakat, és a csempék közötti varrások borzasztó hatással lesznek. Annak elkerülése érdekében, hogy ez elég egyszerű, csak követnie kell a javasolt tippeket.

A jelen cikk videója bemutatja a zacskó padló tisztításának folyamatát a plakkból egy speciális permetezéssel.

Otthoni körülmények: hogyan és mire kell mosni a zuhanykabinot?

A városi lakosztályban lévő zuhanyfülkés épület már régóta nem csoda. A kabin kompakt mérete kényelmes. A megjelenésével kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan és mire kell mosni a zuhanykabinot szennyezés esetén.

Tisztító zuhanyzótípusok

Mindenki használ a zuhany a házban. Minden mosás után vízcseppek, szappanos habok és foltok maradnak a fülke falán és üveglapján, a raklapon, a fém részeken. Idővel a szennyeződés láthatóvá válik. Itt az ideje, hogy mosson a zuhany. Minden típusú tisztítás rendszeres és tervezett.

szabályos

A vízkő eltávolítása érdekében meg kell előzni annak előfordulását. Ehhez és rendszeres tisztításhoz. Ezt naponta vagy néhány napon belül kell elvégezni. Zuhany után a falakat először meleg, majd hideg vízzel öblítik.

Tegyen jobbat egy tusfürdővel ellátott tömlővel. A falak és a krómozott elemek mosása után puha ruhát veszünk, és a kabin minden elemét szárazra töröljük. Ha ez nem történik meg, akkor a vízcseppek helyett a sók betétek jelennek meg.

A tisztítási idő 10-15 percet vesz igénybe, de megőrzi a szerkezet vonzó megjelenését és egyszerűsíti a további karbantartást.

tervezett

A tervezett takarítást kéthetente elvégzik. A tulajdonosok hosszú távú tartózkodása után ajánlott ezt megtenni. A tisztítási folyamatot több lépcsőben végzik el:

 • fal tisztítás;
 • ajtómosás;
 • krómozott alkatrészek tisztítása;
 • pántakarítás

A tisztítás során meg kell szabadulni minden szennyeződéstől. Ehhez a kiválasztott terméket a falak felületére kell felhordani, majd egy idő után vízzel lemossák. Figyelnie kell az egyes csempe közötti varratokra.

Itt megjelenik a penész. Az üvegajtókat mosókban, mosdókban kell mosni. Használhat ecetet, ammóniát vagy citromsavat. Minden terméket puha ruhával törölni kell.

A hidromasszázsfejet, a keverő részeit és testét más krómozott elemekkel együtt ugyanazzal az eszközzel törjük meg, mint az ajtók.

A tisztítás befejeződik a raklap mosásával. Akril, zománcozott fém, műanyag és egyéb anyagokból készülhet. Az akril tálcákat nem szabad formaldehidet és hangyasavat tartalmazó készítményekkel tisztítani.

A zománcozott termékek nem félnek a vegyi anyagoktól, de nem használhatják a csiszolóanyagokat. A következő eszközök szükségesek a raklap tisztításához:

 • mikroszálas vagy puha törlőkendők és rongyok;
 • szórópisztoly;
 • gumi lehúzó;
 • hab szivacs;
 • fogkefe.

A fém kaparók nem használhatók. Karcolások. Jobb gőztisztító használata. A piszok nem tud ellenállni a forró gőznek.

Ha sötét foltokat észlelnek a sarkok tisztítása során, azokat gombaellenes szerekkel, szóda, ecet és ammónia keverékével kell mosni.

Tusoló tisztítószerek

A tiszta víz tisztításának módja gazdag. A zuhanykabinot különböző tároló- és otthoni jogorvoslatokkal mossa le. Vásároljon sokat. Vásárolhat szappant, gélt, folyadékot és krémet. A szennyeződés eltávolítása:

 1. Cif. A krémes kompozíció rozsdával, mészével, szappanos virágzattal borítja. Jó illatú, fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Tisztítsa meg jól a vízvezetéket.
 2. Mr. Muscle. Ez a spray a ragyogást és az átlátszóságot a kabin ajtójának üvegéhez helyezi vissza.
 3. Az akrilát a fertőzött helyeken és helyeken fröccsön a penész nyomainak megjelenésével.
 4. A Tilex gyógyír a szappanfoltok és foltok kezelésére. Antibakteriális tulajdonságai vannak.

Ne vásároljon csiszolóanyagot tartalmazó mosószereket. A karosszérián minden karcolás megmarad, ahol a szennyeződés felhalmozódik.

A króm vagy az alumínium részek a zuhany alatt helyezkednek el. Chrome csaptelep - szeszélyes. Gyorsan megjelenik a mészpaszta, amelyet nehéz eltávolítani. Jó használatú Frosh eszköz.

Nem károsítja az acélt, és jól lemossza a mészet. A készítmény nem befolyásolja hátrányosan az embereket. Alumínium alkatrészek festékkel bevonva. Ne használjon kaparókat, csiszolóanyagokat, savakat, lúgokat.

Dekalcifikáció

A mészet nehéz eltávolítani a felületekről. Amikor eldönti, hogyan kell tisztítani a zuhanytálat mészkészletről, népi jogorvoslatokat kell használnia. Egy pohár ecetet vízzel keverünk 2 pohár mennyiségben.

A keletkező oldatos spray a fertőzött területekre helyezett. 15 perc múlva a felületet vízzel mossuk. A keverőből és a hidromasszázsfejből származó mészet egy pohár vízzel és egy pohár ecettel keverjük össze.

Meg kell tenni ezt a megoldást, nedvesíteni kell egy ruhadarabot és helyre kell helyezni mészmel. Másnap, minden vízzel lemossák és kiszáradtak.

Hogyan tisztítsa meg a pilótafülkét a plakkból egy másik módszerrel, hatékony, olcsó és biztonságos. 100 g citromsav port feloldunk 0,5 l vízben szobahőmérsékleten. A kapott keveréket mészkő betétekre permetezzük.

15 perc múlva öblítse le vízzel. A krómozott részeket egy darab frissen vágott citrommal törölje át. Ez különleges fényt ad nekik. A citromsavhoz 1: 1 arányban hozzáadható a szódabikarbóna.

A válás és a szennyezés jól tisztítja a vodkát vagy az alkoholt. Ugyanaz a készítmény fertőtleníti a zuhanyt. Evőkanál kanál két kanál vízzel hígítva. Az oldatban nedvesítse meg a szalvétát vagy egy puha rongyot, és piszkos és mész helyeket törölje. Ezután mindent kiszárítanak.

A hidrogén-peroxid segít megszabadulni a mésztől. Néhány percen belül lágyul és eltávolítja a sóhelyeket a fülke minden részén. Ha a régi rétegeket nem távolítják el azonnal, hagyja hosszabb ideig a nedves rongyot a szennyezett helyeken.

A fülkeüveg tisztítása

A fülke és az ajtó falainak egy része különleges üvegből készült. Hogyan mosható az üveg? Az ammónia felhasználásával visszaadja az eredeti tisztaságot. A mindennapi életben gyakran nevezik ammónia. Az anyag egy kanálát hígítottuk hideg vízben (1 liter).

A kész oldatban nedvesítse meg a szalvétát és törölje le a fülke üvegajtókat. A falakat azonos megoldással tisztítják. Az ammóniának éles kellemetlen szaga van, így a munkát a legjobb megoldás a nyitott ablak. Miután minden tiszta vizet dolgoztam.

Tilex vagy Cif termékeket vásárolhat a boltban. Jól eltávolítják az üvegszappanfoltoktól és virágzik. Ne feledkezzen meg a saját biztonságáról. A permetezõket nem szabad olyan helyiségekbe permetezni, amelyek minden oldalról bezártak. Jobb a falak és ajtók külső felületeinek a permetezéssel megszórt rongyokkal törölni.

Raklap tisztítás

Tisztítsa meg a zománcot vagy az akril tálcát a fülkében egy rendszeres fogkrémmel. A felületet vékony réteggel kell felhordani. Néhány idő múlva távolítsa el a paszta nyomait nedves habszivaccsal, és mossa le a serpenyőt vízzel.

A tisztításhoz még jobb fogazatú por használjon. Szinte minden szennyezéssel szembeszáll. Meg kell szórni a piszkos helyeken, és egy kicsit dörzsölje nedves ruhával. A munka befejeződik úgy, hogy a por többi részét tiszta vízzel átöblítik.

Az akril termékeket Acrylik Cleaner krémmel vagy spray-vel mossuk. Ez eltávolítja az összes piszkos és szappanfoltot. Az eszköz nem tartalmaz csiszolóanyagokat, és nem hagy karcolásokat a felületen. A zománcozott tálca olcsó és sima. Ez könnyen tisztítható gélekkel, porokkal és permetekkel. A Cif és a Comet nagyon népszerűek.

A porcelángyártó tálca olyan tükörfelületet tartalmaz, amely nem igényel különleges figyelmet. Az anyag nem halmoz fel a szennyeződéseket, ezért elegendő törölni. Az ilyen termékek takarításában felhasznált alapok közül kiválaszthatja a Mellerudot. Szappanos habokkal, vízkőképződéssel, zsírral.

Szerszám eltávolítás

A zuhany egy nedves hely, ahol a penész megjelenhet. Megsemmisíti a szerkezet megjelenését és ártalmas az emberi egészségre. Annak megakadályozása érdekében, hogy a fekete penész megjelenjen, ajánlott a kabin minden egyes zuhanyozás után levegőztetni.

Távolítsa el a penész nyomai lehet az eszköz, amely mossa az edényeket. Ehhez használjon mikroszálas vagy más puha ruhát.

Népi jogorvoslatok

A zuhany tisztítása nem csak tároló készítményekkel, hanem folk jogorvoslatokkal is megoldható. Ezek a következők:

 • ecet;
 • ammónia;
 • szódabikarbóna;
 • glicerin;
 • fogpor vagy paszta;
 • citromsav;
 • vodka.

Mindezek közül ki kell választania, hogyan kell tisztítani a zuhanyzást otthon.

Citromos oldat

Megszállhat a szennyeződés citromlével vagy citromsavval. Az anyagot az akril tálcára helyezzük és fél óra múlva lemossuk. Az ammónia és az ecet hozzáadásával megegyező gyümölcslé a csempékkel borított falakat mossa.

A krómozott részeken a gyümölcslevet 10 percig fel kell itatni, majd dörzsölni kell a ruhával. A citromlé gyakran helyettesíthető savas porral. Használhat fél természetes citromot.

Citromsav - hatékony eszköz a szappanjelölések, a vízkő és a zsír elleni küzdelemben. A munkaoldatot egy kanál porból és egy pohár vízből készítik. A víz jobban forró. Az oldatban nedvesítse meg a szivacsot és törölje a piszkos helyeket. Ahol súlyos szennyeződés következik be, az oldatot 10 percig hagyjuk, majd dörzsöljük ezeket a helyeket rongygal.

fogkrém

A fülke fogkrém vagy por tisztítására használható. A készítményt vékony réteggel szennyezett területeken alkalmazzák, és pár perc elteltével mossa le a melegvíz maradványait. Ezt az eljárást akril és zománcozott felületeken alkalmazzák. A por gyorsan tisztítja az összes szennyeződést a raklapon. A termék nem csiszoló, és nem hagy karcolást az alkalmazás után.

Szóda és peroxid

A szappanfüst elleni küzdelemben a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid nagy előnyökkel jár. A citromsavat (30 g) 20 g szódával keverjük össze, és egy pohár meleg vízben hígítjuk. Az oldatot rázzuk és permetezzük a piszok felett. 10 perc elteltével vízzel mossuk.

A szennyezett területet először vízzel meg lehet nedvesíteni, aztán szódával megszórjuk. Puha ronggyal a por a felületre őrölve eltávolítja a szennyezett jeleket. A hátránya ennek a kezelésnek - a szóda karcolásokat hagy.

A legjobb módszer a hidrogén-peroxiddal készült szóda. Ez a keverék eltávolítja a penészt és a gombát. A szódát a paletta szennyezett területére öntjük, és 10 perc elteltével szivaccsal eltávolítjuk. A hidrogén-peroxidot erre a helyre alkalmazzuk és szárazra hagyjuk.

ecet

A helyiségből készült formát ugyanolyan arányban eltávolítjuk ecettel és ammóniával. Ecsetezzük az oldatot a fekete formára helyezett helyekre, és vizes nátrium-hidroxid-oldattal mossuk le. Egy pohár vízzel 1 tk. ivóvíz.

A vízkőzet-lemezt ecettel jól eltávolítjuk, ha vízzel keverve. A folyadékot szórással vagy szivaccsal felhordjuk a felületre, és 5-10 percig hagyjuk. Ezután minden vízzel lemossuk és szárazra töröljük.

Az ecet segít a rozsdafoltok és szappanfoltok eltávolításában. Az oldatot a következőképpen állítjuk elő: 1 evőkanál ecetet öntünk egy pohár vízbe. Az oldatot 15-20 percig rozsdás helyeken alkalmazzák. Vegye le egy kaparóval. A tisztított területeket alaposan meg kell mosni és szárítani.

Alapszabályok a zuhanytálca ellátásához

Zuhany a házban egy jó vásárlás. Gyönyörű és működőképes, de idővel felhalmozódik sok szennyeződés és penész. Hogyan tisztítsuk meg a zuhanyzást otthon és meghosszabbítsuk az életét, sok háziasszonyt ismernek.

Használnia kell a kiváló minőségű eszközöket a boltból és a népszerű módszerekből. Rendszeresen tisztítsa meg a falakat, ajtókat és csapokat, törölje szárazra minden zuhany után. Javasolt puha rongyok és speciális kaparók használata, amelyek nem hagyhatják el a karcolásokat.

Az egész kabin 1-2 alkalommal hetente permetezhető a permetezőpisztolyról a következő összetételű:

 • egy pohár vizet;
 • ivóvíz - 20 g;
 • citromsav - 30 g

A penész megakadályozása érdekében gyakran kell szellőztetnie a zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát. Vegyületeket, savakat és lúgokat nem szabad használni, ha akril és műanyag részek vannak.

Tisztában kell tartani azt a fürdőszobát is, ahol a kabin be van szerelve. Nincs univerzális mosószer. A fém, az üveg és a műanyag különleges folyadékokat és porokat igényel, így a hostessek kereskedelmi és népi kompozíciók kombinációját használják.

A legfontosabb dolog - ne felejtsd el öblíteni a kabin meleg vízzel minden mosás után. Az öblítés után a falakat, ajtókat, csapokat és fogantyúkat puha ruhával törölni kell.

Ezek a rövid szabályok a létesítmény karbantartására.