Legfontosabb > Bútor

A zuhany tisztítása és mosása - 10 módszer

Sokan fürdők helyett zuhanykabinokat telepítenek. Számos előnnyel rendelkeznek: kompakt méretűek, kényelmesek és gyakran többfunkciósak is. Úgy tűnhet, hogy a tervek nem igényelnek különös gondosságot, de ha figyelmen kívül hagyja a tisztítás egyszerű szabályait, a felületen nem vonzó foltok és foltok jelennek meg. Mossa le a zuhanyt is.

Mint mosni egy zuhanykabin: a felülvizsgálat a lehetséges opciók

A mosogatószer kiválasztásánál figyelembe kell venni a szennyeződés típusát és az anyag típusát, amelyhez használni fogják. A zuhanykabinban műanyag és üveg elemek, krómozott részek, a tálca pedig akril vagy zománcozott acélból készülhet.

Shop eszközök

A boltokban óriási a választás a szivattyúk és a zuhanyzók tisztítására. Jobb spray, gélt, krémet vagy folyadékot vásárolni. A szennyezéssel való megbirkózás:

 • A "Cif" egy krémes konzisztencia különleges összetétele, amely jól mészköves, szappanos és rozsdás, kellemes illatú és különböző fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • "Mr. Muscle" olyan spray, amely segít az átlátszóság helyreállításában és az üvegajtók ragyogásában.
 • "Akril" - egy folyadék, amelyet szórópisztollyal alkalmaznak, használható a nehéz szennyeződés és a penész elleni küzdelemre.
 • "Tilex" - olyan eszköz, amely nem csak a szappanos zsírfoltokkal szembesül, hanem antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami nagyon fontos a zuhanyozás közben.

A háztartási vegyi anyagok jegyzéke, amely otthoni használatra alkalmas, hosszú ideig folytatható. Ennek igazolásához elegendő meglátogatni a megfelelő részleget minden boltban. A termék kiválasztásakor vizsgálja meg a készítmény összetételét és célját, mivel egyes, az ammónia, az alkohol és más agresszív anyagok alapú zselék és krémek összeférhetetlenek bizonyos anyagokkal.

Figyelj! Ne használja a zuhanykabin különböző porainak és folyékony összetevőinek tisztítására. A koptatólevél olyan karcolásokat hagy maga után, amelyekbe a szennyeződés könnyen eltömődik, és egyre nehezebb tisztítani minden alkalommal.

Egy másik eszköz a zuhany tisztításához - videó:

Ha úgy gondolja, hogy a háztartási vegyi anyagok károsak az emberre, akkor népi jogorvoslatokat használhat. A malacoknál tapasztalt háziasszonynak általában több receptje van, amelyek még a bonyolult és elhanyagolt szennyezéssel is képesek megbirkózni.

Asztali ecet

Az ecet hatékonyan kezeli a vízkőzetet. Könnyedén elpusztítja a vízben található ásványi sók lerakódásait, visszaverődik a króm elemek ragyogása, elpusztítja a legtöbb baktériumot, és eltávolítja a szappanbevonatokat. Használja így:

 1. Az oldatot egy pohár ecettel két pohár vízzel keverjük össze.
 2. Permetezőpálcával permetezzük az oldatot a zuhanycsarnokra, különös figyelmet fordítva a szennyezett területekre.
 3. Hagyja 10-15 percig, majd tiszta vízzel öblítse le.

Ha a keverőben vagy a fürdőfejben súlyos mészlerakódások vannak, az ecet segít megszabadulni tőlük. Hígítsuk fel vízzel 1: 1 arányban, és áztassunk egy rongyot vagy egy szalvétát egy elkészített oldatban. Tegye fel a problémás területekre és hagyja el néhány órát vagy egész éjszaka, tiszta vízzel történő öblítés után. Ha az árucikk egyszerűen lecsavarozható, eltávolítható és lehűlhető az ecetsavoldatba.

Figyelj! Az ecet agresszív anyag, így a munkavégzés során ügyeljen arra, hogy gumi védőkesztyűt használjon.

Citromsav

Gyakran a háziasszonyok lemoshatják a zuhanytálcát citromsavval, mert ez az egyik legegyszerűbb, hatékonyabb, olcsóbb és biztonságosabb módszer. Az étrend-kiegészítők használata nagyon hasonló az ecetetől:

 1. Egy 0,5 literes meleg vízben oldjuk fel egy 100 g-os zsák citromsavat.
 2. A keveréket szórjuk fel a szennyezett felületekre permetezőpalackgal.
 3. 10-15 perc elteltével tiszta vízzel öblítse le.

Annak érdekében, hogy a króm elemek különleges ragyogást kapjanak, még egy darab friss citrommal törölje őket.

A citromsav használható szódabikarbónával kombinálva. Egy pohár meleg vízben hígítson egy kis zacskó citromsav (20-30 gramm) és 20 gramm. szóda. Használja az elkészített oldatot a fent leírt elv szerint.

Vodka vagy alkohol

Az orvosi alkohol vagy a vodka nem csak a szennyeződéseket és foltokat gyorsan eltávolítja, hanem a zuhanykabinot is fertőtleníti. Ehhez keverjünk egy kanál erős italt két evőkanál tiszta vízzel. Nedvesítse meg az elkészített keverékben egy puha ruhát vagy szalvétát és törölje le a problémás területeket. Száraz ruhával törölje le. A hatás fokozásához adjunk hozzá egy kanál ecetet.

Fogkrém vagy por

Ha akril vagy zománcozott tálca tisztaságát helyre kívánja állítani, használjon fogkrémet. A kezelendő felületen vékony rétegben alkalmazzuk. Egy idő után el kell távolítania a szivacs pasztát és mossa le a falakat tiszta vízzel.

Az alternatíva lehet egy fogpor, amely még jobban megbirkózik a különböző típusú szennyezésekkel. Meghintjük őket problémás területeken, és enyhén dörzsölje nedves ruhával, majd öblítse le. A fogpornak enyhe hatása van, így nem károsíthatja az akril vagy a zománcot.

ammónia

Ha azt szeretné, hogy az üveg tiszta legyen, használjon ammóniát:

 1. Egy evőkanálnyi anyagot egy liter hideg vízben oldunk.
 2. Nedvesítse meg a puha rongyot az oldatban.
 3. Az üvegfelületeket törölje vele.

Az oldat felhasználható a falak tisztítására. Ha valamilyen glicerint adunk a keverékhez, akkor nemcsak a különböző eredetű szennyező anyagokkal fognak megbirkózni, hanem egy olyan láthatatlan filmréteget is hagynak a felületen, amely taszítja a vizet.

Figyelj! Amíg a helyiségben ammóniával dolgozik, erős kellemetlen szag lesz, ezért még a munka megkezdése előtt nyissa ki az ablakot.

Hidrogén-peroxid

Megszabadulhat a vízkő-doboztól és egy másik szerszámtól az otthoni orvosi szekrénytől - a hidrogén-peroxidtól. Kitűnő, és néhány perc alatt lágyul, vagy akár teljesen feloldja a ásványi sók lerakódását a falakon, a keverőben és más részletekben. Elég, ha egy puha ruhát nedvesítenek a peroxidban, és törölni fogják a problémás területeket. Ha a plakk nem távolítható el azonnal, a fertőtlenítőszerrel áztatott szalvéta egy ideig maradhat.

Napi gondozás

A szappant és a vízkőzetet nehéz eltávolítani, de megakadályozható. Rendszeresen (napi vagy néhány naponta) egyszerű lépéseket kell tenni:

 1. Zuhanás után meleg, majd hideg vízzel mossa le a falakat.
 2. A habot és a szappannyomokat jól le kell mosni, különös figyelmet fordítva a sarkokra és a nehezen elérhető helyekre, amelyekből sokkal nehezebb tisztítani a szennyeződéseket és a lerakódásokat. Ezeket a célokat a legjobb, ha egy zuhanyt használunk egy tömlővel.
 3. Száraz törölje le a falak és egyéb elemek a zuhany. Ne hagyja a vizet, mert a só lerakódások jelennek meg utánuk.

Az egyszerű manipulációk, amelyek nem haladják meg a 15 percet, jelentősen leegyszerűsítik a szerkezet fenntartását a jövőben, és segítenek megőrizni vonzó megjelenését.

Általános tisztítás

10-14 nap elteltével a zuhanykabinot alaposan meg kell tisztítani a különböző szennyeződésekből. Általános tisztítást kell végezni olyan esetekben is, amikor a szerkezetet hosszabb ideig nem használták, például távol voltál.

Az általános tisztítás több fő szakaszban történik:

 • Fal és műanyag elemek tisztítása. Megszabadulni a vízkőtől és más szennyeződésektől. Ehhez vigye fel a kiválasztott anyagot a felületre, hagyja hosszabb ideig és öblítse le tiszta vízzel. A falak tisztítása során fordítsanak különös figyelmet a burkolólapok közötti varratokra, mert ez a kedvenc hely a penész számára.
 • Üvegajtók mosása. Óvatosan mossa le az üvegt a szappanfoltokról. Nos, ez a feladat megoldja az ablakok és szemüvegek speciális spray-jét. Megfelelő oldat ecet, citromsav vagy ammónia. Használja a terméket az utasításoknak megfelelően, majd puha ruhával törölje szárazra.
 • Króm elemek tisztítása. Tisztítsa meg a keverőt, a hidromasszázs fejét és az ásványi sók egyéb elemeit. A vásárolt vagy népi jogorvoslatok segítségével vonzó csillogást adhat nekik.
 • Mosd meg a tálat. Az utolsó szakaszban meg kell mosni a raklapot. Mosószer kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagot, amelyből készült. Például az akril raklapokhoz szigorúan tilos formaldehiddel, hangyasavval formulázni. A zománcozott raklapok ellenállnak a vegyszereknek, de jobb, ha megtagadják a csiszolóanyagokat.

Az általános tisztítást a zuhanyzóban végezzük, állítsuk meg magunkat az ilyen szerszámokkal és tartozékokkal:

 • puha rongy és mikroszálas;
 • szórópisztoly;
 • gumi lehúzó;
 • hab szivacs;
 • egy fogkefe.

A vízkőzetet eltávolítjuk a zuhanyról - videó:

A kemény kefék és fémkapcsok használata tilos, mivel megkarcolhatják.

Tipp Ha a régi szennyeződéseket nem lehet hagyományos módszerekkel ellenőrizni, használjon gőztisztítót. A forró gőznyomás alatt a piszok nem tud ellenállni.

Harcoló penész

Mossa a műanyag vagy az üveg zuhanykabin könnyű, de megbirkózni a gomba sokkal nehezebb. Ha fekete sávokat észlel a sarkokban, a varratokban és a nehezen elérhető helyeken, azonnal alkalmazzon speciális gombaellenes vegyületeket. Használja őket az utasításoknak megfelelően. Az alternatíva lehet szóda, ammónia és ecet keveréke.

Keverjen fél pohár ecetet és ammónia oldatot, adjunk hozzá 0,25 csésze szódát. Tisztítsa meg a problémás területeket az elkészített keverékkel. Könnyen dörzsölhetők egy fogkefével. Hagyja egy ideig, majd mossa le.

Küzdelem a fürdőszobában - videó:

Tisztítsa meg időben a zuhanykabinban, mossa le a szappanfestéket és törölje le a falakat, akkor sokkal könnyebb tisztán tartani.

Otthoni körülmények: hogyan és mire kell mosni a zuhanykabinot?

A városi lakosztályban lévő zuhanyfülkés épület már régóta nem csoda. A kabin kompakt mérete kényelmes. A megjelenésével kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan és mire kell mosni a zuhanykabinot szennyezés esetén.

Tisztító zuhanyzótípusok

Mindenki használ a zuhany a házban. Minden mosás után vízcseppek, szappanos habok és foltok maradnak a fülke falán és üveglapján, a raklapon, a fém részeken. Idővel a szennyeződés láthatóvá válik. Itt az ideje, hogy mosson a zuhany. Minden típusú tisztítás rendszeres és tervezett.

szabályos

A vízkő eltávolítása érdekében meg kell előzni annak előfordulását. Ehhez és rendszeres tisztításhoz. Ezt naponta vagy néhány napon belül kell elvégezni. Zuhany után a falakat először meleg, majd hideg vízzel öblítik.

Tegyen jobbat egy tusfürdővel ellátott tömlővel. A falak és a krómozott elemek mosása után puha ruhát veszünk, és a kabin minden elemét szárazra töröljük. Ha ez nem történik meg, akkor a vízcseppek helyett a sók betétek jelennek meg.

A tisztítási idő 10-15 percet vesz igénybe, de megőrzi a szerkezet vonzó megjelenését és egyszerűsíti a további karbantartást.

tervezett

A tervezett takarítást kéthetente elvégzik. A tulajdonosok hosszú távú tartózkodása után ajánlott ezt megtenni. A tisztítási folyamatot több lépcsőben végzik el:

 • fal tisztítás;
 • ajtómosás;
 • krómozott alkatrészek tisztítása;
 • pántakarítás

A tisztítás során meg kell szabadulni minden szennyeződéstől. Ehhez a kiválasztott terméket a falak felületére kell felhordani, majd egy idő után vízzel lemossák. Figyelnie kell az egyes csempe közötti varratokra.

Itt megjelenik a penész. Az üvegajtókat mosókban, mosdókban kell mosni. Használhat ecetet, ammóniát vagy citromsavat. Minden terméket puha ruhával törölni kell.

A hidromasszázsfejet, a keverő részeit és testét más krómozott elemekkel együtt ugyanazzal az eszközzel törjük meg, mint az ajtók.

A tisztítás befejeződik a raklap mosásával. Akril, zománcozott fém, műanyag és egyéb anyagokból készülhet. Az akril tálcákat nem szabad formaldehidet és hangyasavat tartalmazó készítményekkel tisztítani.

A zománcozott termékek nem félnek a vegyi anyagoktól, de nem használhatják a csiszolóanyagokat. A következő eszközök szükségesek a raklap tisztításához:

 • mikroszálas vagy puha törlőkendők és rongyok;
 • szórópisztoly;
 • gumi lehúzó;
 • hab szivacs;
 • fogkefe.

A fém kaparók nem használhatók. Karcolások. Jobb gőztisztító használata. A piszok nem tud ellenállni a forró gőznek.

Ha sötét foltokat észlelnek a sarkok tisztítása során, azokat gombaellenes szerekkel, szóda, ecet és ammónia keverékével kell mosni.

Tusoló tisztítószerek

A tiszta víz tisztításának módja gazdag. A zuhanykabinot különböző tároló- és otthoni jogorvoslatokkal mossa le. Vásároljon sokat. Vásárolhat szappant, gélt, folyadékot és krémet. A szennyeződés eltávolítása:

 1. Cif. A krémes kompozíció rozsdával, mészével, szappanos virágzattal borítja. Jó illatú, fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Tisztítsa meg jól a vízvezetéket.
 2. Mr. Muscle. Ez a spray a ragyogást és az átlátszóságot a kabin ajtójának üvegéhez helyezi vissza.
 3. Az akrilát a fertőzött helyeken és helyeken fröccsön a penész nyomainak megjelenésével.
 4. A Tilex gyógyír a szappanfoltok és foltok kezelésére. Antibakteriális tulajdonságai vannak.

Ne vásároljon csiszolóanyagot tartalmazó mosószereket. A karosszérián minden karcolás megmarad, ahol a szennyeződés felhalmozódik.

A króm vagy az alumínium részek a zuhany alatt helyezkednek el. Chrome csaptelep - szeszélyes. Gyorsan megjelenik a mészpaszta, amelyet nehéz eltávolítani. Jó használatú Frosh eszköz.

Nem károsítja az acélt, és jól lemossza a mészet. A készítmény nem befolyásolja hátrányosan az embereket. Alumínium alkatrészek festékkel bevonva. Ne használjon kaparókat, csiszolóanyagokat, savakat, lúgokat.

Dekalcifikáció

A mészet nehéz eltávolítani a felületekről. Amikor eldönti, hogyan kell tisztítani a zuhanytálat mészkészletről, népi jogorvoslatokat kell használnia. Egy pohár ecetet vízzel keverünk 2 pohár mennyiségben.

A keletkező oldatos spray a fertőzött területekre helyezett. 15 perc múlva a felületet vízzel mossuk. A keverőből és a hidromasszázsfejből származó mészet egy pohár vízzel és egy pohár ecettel keverjük össze.

Meg kell tenni ezt a megoldást, nedvesíteni kell egy ruhadarabot és helyre kell helyezni mészmel. Másnap, minden vízzel lemossák és kiszáradtak.

Hogyan tisztítsa meg a pilótafülkét a plakkból egy másik módszerrel, hatékony, olcsó és biztonságos. 100 g citromsav port feloldunk 0,5 l vízben szobahőmérsékleten. A kapott keveréket mészkő betétekre permetezzük.

15 perc múlva öblítse le vízzel. A krómozott részeket egy darab frissen vágott citrommal törölje át. Ez különleges fényt ad nekik. A citromsavhoz 1: 1 arányban hozzáadható a szódabikarbóna.

A válás és a szennyezés jól tisztítja a vodkát vagy az alkoholt. Ugyanaz a készítmény fertőtleníti a zuhanyt. Evőkanál kanál két kanál vízzel hígítva. Az oldatban nedvesítse meg a szalvétát vagy egy puha rongyot, és piszkos és mész helyeket törölje. Ezután mindent kiszárítanak.

A hidrogén-peroxid segít megszabadulni a mésztől. Néhány percen belül lágyul és eltávolítja a sóhelyeket a fülke minden részén. Ha a régi rétegeket nem távolítják el azonnal, hagyja hosszabb ideig a nedves rongyot a szennyezett helyeken.

A fülkeüveg tisztítása

A fülke és az ajtó falainak egy része különleges üvegből készült. Hogyan mosható az üveg? Az ammónia felhasználásával visszaadja az eredeti tisztaságot. A mindennapi életben gyakran nevezik ammónia. Az anyag egy kanálát hígítottuk hideg vízben (1 liter).

A kész oldatban nedvesítse meg a szalvétát és törölje le a fülke üvegajtókat. A falakat azonos megoldással tisztítják. Az ammóniának éles kellemetlen szaga van, így a munkát a legjobb megoldás a nyitott ablak. Miután minden tiszta vizet dolgoztam.

Tilex vagy Cif termékeket vásárolhat a boltban. Jól eltávolítják az üvegszappanfoltoktól és virágzik. Ne feledkezzen meg a saját biztonságáról. A permetezõket nem szabad olyan helyiségekbe permetezni, amelyek minden oldalról bezártak. Jobb a falak és ajtók külső felületeinek a permetezéssel megszórt rongyokkal törölni.

Raklap tisztítás

Tisztítsa meg a zománcot vagy az akril tálcát a fülkében egy rendszeres fogkrémmel. A felületet vékony réteggel kell felhordani. Néhány idő múlva távolítsa el a paszta nyomait nedves habszivaccsal, és mossa le a serpenyőt vízzel.

A tisztításhoz még jobb fogazatú por használjon. Szinte minden szennyezéssel szembeszáll. Meg kell szórni a piszkos helyeken, és egy kicsit dörzsölje nedves ruhával. A munka befejeződik úgy, hogy a por többi részét tiszta vízzel átöblítik.

Az akril termékeket Acrylik Cleaner krémmel vagy spray-vel mossuk. Ez eltávolítja az összes piszkos és szappanfoltot. Az eszköz nem tartalmaz csiszolóanyagokat, és nem hagy karcolásokat a felületen. A zománcozott tálca olcsó és sima. Ez könnyen tisztítható gélekkel, porokkal és permetekkel. A Cif és a Comet nagyon népszerűek.

A porcelángyártó tálca olyan tükörfelületet tartalmaz, amely nem igényel különleges figyelmet. Az anyag nem halmoz fel a szennyeződéseket, ezért elegendő törölni. Az ilyen termékek takarításában felhasznált alapok közül kiválaszthatja a Mellerudot. Szappanos habokkal, vízkőképződéssel, zsírral.

Szerszám eltávolítás

A zuhany egy nedves hely, ahol a penész megjelenhet. Megsemmisíti a szerkezet megjelenését és ártalmas az emberi egészségre. Annak megakadályozása érdekében, hogy a fekete penész megjelenjen, ajánlott a kabin minden egyes zuhanyozás után levegőztetni.

Távolítsa el a penész nyomai lehet az eszköz, amely mossa az edényeket. Ehhez használjon mikroszálas vagy más puha ruhát.

Népi jogorvoslatok

A zuhany tisztítása nem csak tároló készítményekkel, hanem folk jogorvoslatokkal is megoldható. Ezek a következők:

 • ecet;
 • ammónia;
 • szódabikarbóna;
 • glicerin;
 • fogpor vagy paszta;
 • citromsav;
 • vodka.

Mindezek közül ki kell választania, hogyan kell tisztítani a zuhanyzást otthon.

Citromos oldat

Megszállhat a szennyeződés citromlével vagy citromsavval. Az anyagot az akril tálcára helyezzük és fél óra múlva lemossuk. Az ammónia és az ecet hozzáadásával megegyező gyümölcslé a csempékkel borított falakat mossa.

A krómozott részeken a gyümölcslevet 10 percig fel kell itatni, majd dörzsölni kell a ruhával. A citromlé gyakran helyettesíthető savas porral. Használhat fél természetes citromot.

Citromsav - hatékony eszköz a szappanjelölések, a vízkő és a zsír elleni küzdelemben. A munkaoldatot egy kanál porból és egy pohár vízből készítik. A víz jobban forró. Az oldatban nedvesítse meg a szivacsot és törölje a piszkos helyeket. Ahol súlyos szennyeződés következik be, az oldatot 10 percig hagyjuk, majd dörzsöljük ezeket a helyeket rongygal.

fogkrém

A fülke fogkrém vagy por tisztítására használható. A készítményt vékony réteggel szennyezett területeken alkalmazzák, és pár perc elteltével mossa le a melegvíz maradványait. Ezt az eljárást akril és zománcozott felületeken alkalmazzák. A por gyorsan tisztítja az összes szennyeződést a raklapon. A termék nem csiszoló, és nem hagy karcolást az alkalmazás után.

Szóda és peroxid

A szappanfüst elleni küzdelemben a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid nagy előnyökkel jár. A citromsavat (30 g) 20 g szódával keverjük össze, és egy pohár meleg vízben hígítjuk. Az oldatot rázzuk és permetezzük a piszok felett. 10 perc elteltével vízzel mossuk.

A szennyezett területet először vízzel meg lehet nedvesíteni, aztán szódával megszórjuk. Puha ronggyal a por a felületre őrölve eltávolítja a szennyezett jeleket. A hátránya ennek a kezelésnek - a szóda karcolásokat hagy.

A legjobb módszer a hidrogén-peroxiddal készült szóda. Ez a keverék eltávolítja a penészt és a gombát. A szódát a paletta szennyezett területére öntjük, és 10 perc elteltével szivaccsal eltávolítjuk. A hidrogén-peroxidot erre a helyre alkalmazzuk és szárazra hagyjuk.

ecet

A helyiségből készült formát ugyanolyan arányban eltávolítjuk ecettel és ammóniával. Ecsetezzük az oldatot a fekete formára helyezett helyekre, és vizes nátrium-hidroxid-oldattal mossuk le. Egy pohár vízzel 1 tk. ivóvíz.

A vízkőzet-lemezt ecettel jól eltávolítjuk, ha vízzel keverve. A folyadékot szórással vagy szivaccsal felhordjuk a felületre, és 5-10 percig hagyjuk. Ezután minden vízzel lemossuk és szárazra töröljük.

Az ecet segít a rozsdafoltok és szappanfoltok eltávolításában. Az oldatot a következőképpen állítjuk elő: 1 evőkanál ecetet öntünk egy pohár vízbe. Az oldatot 15-20 percig rozsdás helyeken alkalmazzák. Vegye le egy kaparóval. A tisztított területeket alaposan meg kell mosni és szárítani.

Alapszabályok a zuhanytálca ellátásához

Zuhany a házban egy jó vásárlás. Gyönyörű és működőképes, de idővel felhalmozódik sok szennyeződés és penész. Hogyan tisztítsuk meg a zuhanyzást otthon és meghosszabbítsuk az életét, sok háziasszonyt ismernek.

Használnia kell a kiváló minőségű eszközöket a boltból és a népszerű módszerekből. Rendszeresen tisztítsa meg a falakat, ajtókat és csapokat, törölje szárazra minden zuhany után. Javasolt puha rongyok és speciális kaparók használata, amelyek nem hagyhatják el a karcolásokat.

Az egész kabin 1-2 alkalommal hetente permetezhető a permetezőpisztolyról a következő összetételű:

 • egy pohár vizet;
 • ivóvíz - 20 g;
 • citromsav - 30 g

A penész megakadályozása érdekében gyakran kell szellőztetnie a zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát. Vegyületeket, savakat és lúgokat nem szabad használni, ha akril és műanyag részek vannak.

Tisztában kell tartani azt a fürdőszobát is, ahol a kabin be van szerelve. Nincs univerzális mosószer. A fém, az üveg és a műanyag különleges folyadékokat és porokat igényel, így a hostessek kereskedelmi és népi kompozíciók kombinációját használják.

A legfontosabb dolog - ne felejtsd el öblíteni a kabin meleg vízzel minden mosás után. Az öblítés után a falakat, ajtókat, csapokat és fogantyúkat puha ruhával törölni kell.

Ezek a rövid szabályok a létesítmény karbantartására.

Hogyan lehet megtisztítani a zuhanykabinot a mészkőmérlegtől otthon?

Néha nehéz megcsinálni a zuhanykabinot a mészkamra otthonról. Különösen, ha a helyzet fut. De a gyakorlati hostessek trükkjeinek és titkainak ismeretében nem nehéz elérni a ragyogó ragyogást és a tartós tisztaságot. Minden elérhető és minden lehetséges.

Hogyan lehet késleltetni a plakk megjelenését?

Ez olyan új és szép zuhanyt hozott. Tisztasággal ragyog. De mi fog történni vele több mosás után? Szappanos foltok, vízkő és sárga foltok, sötét sávok a penész vagy gomba nem adnak esztétikát. Gyakran elkerülhető a kellemetlen megnyilvánulások megjelenése:

 • Gyakran szellőztesse a helyiséget, és ne felejtse el rendszeresen kezelni az ízületeket és a varratokat a csempék között speciális szerszámokkal - nem lesz penész és penész. És azt is meg kell hozni egy szabályt: mossa meg az utast minden egyes zuhany látogatás után. Csak akkor kell öblíteni a falakat forró, majd hűvös vízzel, és törölgetni vagy szalvéta törölni.

Ha a víz kemény, akkor a legjobb, ha gumiragasztóval vezet, hogy hosszú ideig ne maradjon a falakon.

 • Hetente vagy kétszer egy kis kabinos tisztítás elvégzésére. Tiszta vízvezeték, fali raklap speciális vásárlási eszközökkel vagy önállóan elkészített szóda vagy ecet készítményekkel, fogkrémmel, vodkával vagy mosószappannal.

Ilyen egyszerű manipulációk végrehajtásával késleltetheti a raid megjelenését. De sajnos, a valóság az, hogy a víz túl kemény és különböző kémiai szennyeződésekkel nem mindig szellőztethető a helyiség, és nem mindenki tudja alaposan kiszáradni a felületeket minden zuhany után. Ezért szükség van a hidrobox általános tisztítására és tisztítására.

A zuhanykabin egy meglehetősen bonyolult struktúra, amely több részből áll: krómozott fogantyúk és vízvezetékberendezések, műanyag ajtók és szemüvegek, akril, kő vagy fémből készült, csempézett raklap. Sajnos nincs olyan univerzális jogorvoslat, amely tisztíthatja mindent. Minden részletre egyedi megközelítésre van szükség.

A tisztítás eszközei és módszerei

Az első olyan elemek, amelyek az ütközés hatását veszi igénybe, hidromasszázs fúvókák és zuhanyfejek. Számos módon törölheti őket:

 • A krómozott termékek tisztítására speciális beszerzési eszközt használjon.
 • Lehetőség van arra, hogy a felületeket meleg "Antinakipin" oldattal (vagy más olyan szerekkel kezeljük, amelyek a teáskannákban mérgeznek).
 • Melegen ecetet vigyen fel a felületre, várjon 10-15 percet, majd puha ruhával tisztítsa meg. Tisztítsa meg az eltömődött lyukakat egy hagyományos tűző tűvel vagy fogpiszkálóval. Ha a plakk réteg nagy, akkor ecettel vinni lehet: nedves egy ruhát, csatlakoztassa a vízvezeték-szerelőhöz, szorítsa rá szorítófilmmel vagy műanyag zacskóval, és egy darabig (akár fél óráig) felejtse el az öntöződobozt az ecetet, majd bő vízzel öblítse le mindent.

Hogyan kell mosni a zuhanyt?

A mai napig sokan nem hajlandóak használni masszív fürdők. Ehelyett kompakt zuhanyzókat használnak. A vízvezetékhez hosszú ideig szolgáltak, ezért magas színvonalú ellátást kell biztosítani. Ha a háza átlátszó falú zuhanyzóval rendelkezik, akkor ne feledje, hogy gondos kezelést igényel. Ezért meg kell tanulnod a zuhany mossait.

Zuhany mosás

Ebben a cikkben megtudhatja, milyen árnyalatokat kell figyelembe venni, amikor speciális eszközöket választanak a mosdókagyló mosásához.

Kezelési útmutató

A zuhanykabinok folyamatos nedvességnek vannak kitéve. Az állandó nedvesség hatására az idő múlásával a megjelenő megjelenés elveszthető. A zacskó ablakaiban a plakk kialakulásának fő oka az, hogy a víz sok sót és ásványi anyagot tartalmaz. Számos szakember állítja, hogy a vízvezeték-szennyezés mértékét a következő tényezők határozhatják meg:

 1. A víz minősége. A központi autópályából érkező víz nem mindig felel meg a szükséges paramétereknek. Ez általában a sók és ásványi anyagok jelenlétének tulajdonítható a vízben.
 2. A tisztító szűrők jelenléte. A túlzott mennyiségű sók és ásványi anyagok megszabadulása során speciális szűrőket kell használni.
 3. Eszközök, amelyeket gondozásra használnak. A csiszolóanyagok használata tilos, mivel a zuhanykabin szerkezete és anyagai megsérülhetnek.
 4. Megelőzés. A rendszeres megelőzésnek köszönhetően megszabadulhat a gombáktól. Ennek eredményeképpen a gomba egyszerűen nincs időnk arra, hogy megragadjon a felszínen és a homlokfelületen lévő mikrotömbökön.

Ezek a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolhatják a fürdőszobában lévő egészségügyi berendezések szennyezését. Ha nem tudja megmosni a zuhanykabinot, akkor először meg kell vizsgálnia az egyes termékek jellemzőit, majd válassza ki a legmegfelelőbbet. Ha nem tisztítja a zuhanykabinot, akkor a közeljövőben meghiúsulhat. Az adott szerszám kiválasztásánál figyelembe kell venni a zuhanyban használt anyag jellemzőit.

Fehér virágzik az üvegen a zuhany alatt

A legtöbb esetben a zuhanás gondozását bonyolítja az a tény, hogy különböző anyagokat használnak a gyártáshoz:

 1. A költségvetési modelleknél a raklap akrilból vagy acélból készül. A drága modelleknél a raklap mesterséges kőből készülhet.
 2. A tető és az ajtók műanyagból vagy vastag üvegből készülhetnek.
 3. A csapok és csapok leggyakrabban fémek.
 4. A keretszerkezet fémprofilból áll.

A modern zuhanyzók számos egészségügyi felszereléssel is felszerelhetők. A legjobb megoldás az egyes anyagok külön megválasztása. Ez a megközelítés drágább, de ennek köszönhetően tökéletes állapotban tarthatja a zuhanyzót. A régi szennyezés megszabadításához szükséges:

 • puha ruhával;
 • szilikon lehúzó;
 • hab szivacs.

Az acélgyapot vagy a csiszolópapír króm tisztítása tilos, mivel ezek az anyagok károsíthatják a felületet. Még kisebb karcolások is tovább gyorsíthatják a rozsda kialakulását. Ismerje meg, hogyan készítsen egy nyári zuhanyt a saját kezével.

A mosás hatékony eszközei

Az üzletekben bemutatott tisztítószerek széles választéka meglehetősen széles. A választást csak a fogyasztói preferenciák korlátozhatják. Azok a kereskedelmi termékek között, amelyek jó ajánlást tettek:

 • A Tilex egy antibakteriális szer, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak. Ezzel gyorsan eltávolíthatja a száraz hab- és zsírlerakódásokat.
 • "Cif" - a termék krémes, vastag konzisztenciájú készítmény. A terméktől függően fehérítő vagy ízesítő anyagok lehetnek jelen a készítményben.
 • "Acrylan" - az eszköz összetétele tökéletesen képes kezelni a szennyeződéseket, rozsdát vagy virágzást. A permetezőnek köszönhetően a pályázati eljárás egyszerűbb.

Fontos tudni! Egy adott termék megválasztásakor nem szabad elfelejteni, hogy az alkohollal, ammóniával vagy acetonon alapuló termékek elpusztíthatnak bizonyos felületeket.

Tusoló tisztítószerek

Mosószerek törmelékanyagokból

Ma sok háziasszonyt találsz, akik nem akarnak káros vegyi anyagokat használni. Ha ehhez a kategóriához tartozik, akkor saját maga készíthet minőségi eszközt. Működésük elve meglehetősen egyszerű. Ez azon a tényen alapul, hogy a média kölcsönhatásának eredményeképpen a mészkő betétek feloldódnak.

Citromsavoldat

A citromsav kristályos szerkezetű por. Sok háziasszony felhasználhatja ezt a terméket élelmiszer-adalékanyagként. Ezzel megszabadulhat a plakkoktól az üvegfelületeken.

Citromsav a zuhany tisztításához

Az elkészítéshez 150 ml vízben egy tasakot kell hígítani. Ha lehetséges, akkor a sav helyettesíthető leszúrt citromlé. Sütés után a folyadékot egy üvegre önthetjük szórással. A króm részeket szükség esetén egy szelet citrommal törölhetjük. A maximális eredmény elérése érdekében a tapasztalt háziasszonyok javasolják egy eszköz alkalmazását és várjon 10-15 percet.

Fogpor

A fogpor egy meglehetősen puha eszköz, amely segít a zománcozott felület szennyeződésének kiküszöbölésében. Ezenkívül a szerszám hatékonynak bizonyul a fehér betétek eltávolításával a krómozott felületeken. A port az egész felületre kell felhordani, és nedves ruhával törölni.

Fogpor a zuhany felületének tisztításához

Ecet használata

Az ecetnek köszönhetően könnyű feloldani a felszínen lerakódott plakkot és ásványi sókat. A fő jellemző, hogy ez az eszköz nem hagy vékony filmet, ami látható a szerszámok használatakor. Azt is lehetővé teszi, hogy megszüntesse a baktériumok akár 90% -át is, amelyek elterjedhetnek a zuhanyzó felületén.

Ecet a zuhany tisztításához

Az oldat elkészítéséhez az ecetet vízzel 1: 1 arányban kell hígítani. A termék felületre történő felhordása esetén csak gumi kesztyűvel kell dolgozni. Ellenkező esetben megsérülhet a keze. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a skálától a csapoktól és a csatlakozási pontoktól, át kell áztatni a ruhát a szerszámmal, és tegye 10 percig. Honlapunkon megtudhatja, milyen design zuhanyzók vannak.

Alkohol vagy vodka

A zuhany alatt lévő üvegajtókon hab lehet. Miután az üvegre száradt, megfigyelhet olyan foltokat, amelyek megzavarják a megjelenést. Háziasszonyi tippek azt mondják, hogy a habot etil-alkohollal el lehet távolítani. Szintén a szappanbuborékok segítik a folyékony ammónia eltávolítását.

Az ammónia tisztítja az üvegedényt

Az alapok elkészítéséhez 5 ml alkoholra van szükség, amelyet 5 liter vízben kell hígítani. A tisztítás egyszerűsítése érdekében hozzáadhat egy kis ecetet.

Napi zuhanykezelés

Annak érdekében, hogy ne gondolkozzunk tovább arról, hogyan lehet megtisztítani a zuhanykabinot a raidből, napi takarítást kell végezni. A napi gondozásnak köszönhetően az általános tisztítás előtt tisztán tarthatja a tisztaságot. A vízvezeték tisztításához tartsa be a következő sorozatot:

 1. Zuhanyzás után öblítse le a felületet forró vízzel, majd hidegen.
 2. A maradék vizet egy hengerrel el kell távolítani.
 3. Most törölheti az egész zuhanyzót.

Különös figyelmet kell fordítani a falak mosására a sarkokra. Nem szabad azt gondolnia, hogy a napi tisztítás sok időt vesz igénybe. Az eljárás általában legfeljebb 1 percet vesz igénybe.

A zuhanykabin általános tisztítása

A zuhanykabin általános tisztítása 10 naponként történik. A tisztítás gyakorisága leggyakrabban a vízvezeték használati gyakoriságától függ. Itt a legfontosabb szempontok a tisztítás során:

 1. A használat során felhalmozódott mészkőbetéteket el kell távolítani. Ezt teheti meg krémes termékek segítségével.
 2. Tisztítsa meg a zuhanyzót. A kiváló minőségű tisztításra permetezéssel a terméket az üvegre kell vinni és 7 percig hagyni.
 3. Tisztítsa meg a zuhanytálca. A raklap feldolgozásakor próbálkozzon a felület megkarcolódásával. Ha a tálca kőből készült, akkor a legjobb, ha gőztisztítóval kezeli.
 4. Megszabadulni a penésztől. Ebben az esetben klóralapú készítményeket kell használni.

Ha a csempefalak vannak a zuhanycsarnokban, akkor koncentrált készítményekre van szükség. Amikor anyagokat dolgoz fel, ügyeljen a varratokra.

Videó tippek

Az alábbiakban egy olyan videót tettünk közzé, amely ajánlja a zuhanyzó tisztítására vonatkozó ajánlásokat.

Milyen eszközöket kell használni a zuhanyzókabin használatához:

Útmutató a rögtönzött eszközök összetételének előkészítéséhez:

Most már tudja, hogyan kell tisztítani a zuhanykabin mészkő betétek. Ne felejtse el, hogy az alapok nem tartalmazhatnak olyan káros anyagok összetételét, amelyek károsíthatják a készüléket. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.

Hogyan és hogyan mosható a zuhany: részletes detergensek áttekintése

A gyakorlatiasság és a kényelem kedvelői egyre inkább helyettesítik a régi modell tágas fürdőkádát a modern, kompakt zuhanykabinokkal a fürdőszobában. Minden vízvezeték gondos karbantartást igényel, és egy átlátszó falú zuhanyzó különösen óvatos hozzáállást igényel.

Hogyan kell lemosni a zuhanykabinot, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni, amikor szerszámokat választanak a vízvezeték-feldolgozáshoz, fontold meg a cikket.

Általános ajánlások a vízvezeték-ellátáshoz

A zuhanyzók, bár a vízi környezet folyamatos érintkezéséhez tervezték, de befolyásuk alatt végül elveszítik megjelenésüket. Ennek oka, hogy a csapvíz sok sót és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek a vízvezetékkel érintkezve káros hatással vannak az állapotára.

A vízvezeték-szennyezés mértékét meghatározó tényezők:

 1. A mellékelt víz minősége. A központi autópályáról érkező víz nem mindig felel meg a szükséges paramétereknek. És ennek oka a sók és ásványi anyagok magas tartalma, a rendszer elégtelen szűrése és a vízvezetékek romlása.
 2. Szűrők jelenléte. Kiváló megoldás, amikor a vízben lévő kalcium-sók tartalmának csökkentése és a többi komponens hatásának semlegesítése érdekében két fő szűrő van csatlakoztatva a bemeneten: durva és finom tisztítás.
 3. Alkalmazott ápolószerek. Kategorikusan nem alkalmazható súrolószerek és kemény kefék, amelyek szerkezete károsíthatja a zuhanytálcákat.
 4. A megelőzés a leghatékonyabb módja a gombás kolóniák kialakulásának és növekedésének megakadályozására. Amint megjelenik egy gomba, hosszú ideig letelepedhet, és rögzülhet a homlokzat anyagának mikrocukkjában. A tulajdonos feladata, hogy megszüntesse a gombafejlődés kedvező körülményeit, csökkenti a helyiség nedvességtartalmát a "kémia" használatával, a kényelmesen szellőztetett rendszer és a nehezen hozzáférhető helyek rendszeres feldolgozásával.

A kültéri zuhanykabinok többnyire nem a vízvezetékrendszerünkből származó kemény vízhez készültek. A vízvezeték, figyelembe véve az orosz realitást a bevezetés pillanatától számított néhány éven belül, a működés egyszerűen meghiúsulhat. Ez megakadályozható a bejövő víz minőségi összetételének megváltoztatásával.

Mosószer kiválasztásakor fontos figyelembe venni az anyag gondozásának sajátosságait, hiszen nem csupán a tisztítás hatékonysága és sebessége, hanem a vízvezeték élettartama is a megoldás helyességétől függ.

A gondozást bonyolítja az a tény, hogy a vízvezetékgyártás során többféle anyagot vettek igénybe:

 • a költségvetési modelleknél a raklap akril vagy acélból, valamint a természetes vagy mesterséges kőből drágább;
 • a kabin teteje, ajtói és falai átlátszó műanyagból vagy vastag keményített üvegből készülnek;
 • csapok, csaptelepek és zuhanyfejek lehetnek teljesen fémek, krómozott és rozsdamentes acélból vagy műanyag elemek bevonásával;
 • építési keret - festett alumínium profilból.

A modern zuhanyozók kifinomult vízvezeték felszereléssel vannak felszerelve. A tulajdonos feladata, hogy kövesse az ellátás szabályait és neki.

A probléma optimális megoldása az olyan szerszámok arzenáljának kialakítása, amelyek kifejezetten az egyes anyagtípusok számára készültek. Bár ez a megközelítés eredetileg többletköltséget jelent, végső soron sokkal kedvezőbb. Végtére is, az irányított cselekvés eszközei hatékonyabbak, ezért gazdaságosabbak lesznek.

A régi foltok eltávolításához és a felület törléséhez a legjobb:

 • puha ronggyal (flanel vagy pamut);
 • Szilikon vagy gumiragasztó (a víz összegyűjtésére és lecsapolására);
 • hab szivacs.

Az idős szennyeződést kényelmesen eltávolítjuk egy gumírozott ruhával, amely bármely autógyárban megvásárolható. Sok autós szereti használni a gépkocsik polírozására.

Ne próbálja meg tisztítani a krómot acélgyapottal vagy egy csiszolópapírral. Minden új, még a legkisebb karcolás csak növeli az oxigén elérését, felgyorsítva a rozsdásodási folyamatot.

A hatékony tisztítószerek áttekintése

A tisztításhoz használt kész tisztítószerek széles választéka meglehetősen széles. Gélek és krémek, porok és spray-k, koncentrátumok és felhasználásra kész készítmények... A választást csak a fogyasztói preferenciák korlátozzák.

A zuhanykabinok gondozására szánt kereskedelmi termékek közül a leginkább ajánlott:

 • A "Tilex" hatékony tisztító és antibakteriális szer az USA-ban. Tökéletesen eltávolítja a száraz hab- és zsírlerakódásokat. Nem igényel mosást a használat után.
 • A "Cif" egy vastag sűrűségű krémes tisztítószer, amelyet a holland-brit vállalat "Unilever" védjegye alatt gyártanak. Az értékesítés során fehérítő és ízesítő adalékokkal találja meg.
 • "Akril" - a belföldi gyártó hatékony összetétele jól szennyeződik a szennyeződéssel, rozsdával és fehér lerakódásokkal. A habot permetező spray palack jelenléte lehetővé teszi a termék gazdaságos használatát.

Fontos pont: amikor kiválasztja, melyik eszközzel jobb a mosogatómosó mosása, ne feledje, hogy az alkohollal, acetonnal és ammónián alapuló vegyületek deformálhatják a vízvezeték bevonatát.

Mosószerek törmelékanyagokból

Azok a hölgyek, akik nem fogadják el a "kémia" használatát, gyakran használnak időigényes népi módszereket. Eljárásuk alapja a sav és a kalcium és a magnéziumsók közötti reakció. A média kölcsönhatásának eredményeképpen a mész feloldódik.

Remedy # 1. Citromsavoldat

A kristályos szerkezetű, savanykás ízű por, amelyet sok háziasszony élelmiszer-adalékként használ fel, tökéletesen feloldja az üveg- és műanyag felületeken.

Az oldat elkészítéséhez egy csomag savet hígítunk 150 ml hideg vízben.

Ha lehetséges, a sav biztonságosan helyettesíthető frissen préselt citromlével. Az összetevők aránya a tisztítókészítmény előállításához a következő: egy citrom levéje fél pohár vízre.

A hígított terméket egy üvegedénybe öntjük, amely egyenletes eloszlású a teljes felületen. Permetezés hiányában az anyagot oldatban áztatott habszivaccsal lehet alkalmazni. A Chrome alkatrészeket egyszerűen lemoshatjuk egy citrom ékkel anélkül, hogy ezt utána öblítenénk.

A sav expozíció maximális hatásának elérése érdekében hagyja a kezelt felületet 10-12 percig. Ezután hideg vízzel mossa le és szárítsa meg.

Ha a plakk maradványainak tisztítása után még mindig fennáll, ajánlatos a savkoncentráció növelése új feldolgozáskor, ugyanazon mennyiségű folyadékból két porcsomagot használva.

Remedy # 2. Fogpor vagy paszta

A fogpor egy enyhe és biztonságos tisztítószer a zománcozott felületeken. Ezenkívül hatásos a krómozott csapok és szerelvények fehér fújásának megszüntetésében. Amikor porral dolgozik, egyenletesen oszlik el a felületen, majd törölje le nedves ruhával.

A tisztításhoz fehér pasztát kell használni. A színes tésztákban jelen lévő pigmentek tartósan akrilfoltot képesek festeni. Miután ez a "festés" vissza az eredeti fehér akril nem fog sikerülni.

A pasztát puha szivacsra helyezzük a szennyezett területre, és finoman dörzsöljük körkörösen. Ha összetettebb szennyeződések eltávolítására van szükség, akkor a kezelt területet 20-30 percig hagyjuk, majd csak ezután mosjuk.

A zuhanyzók és a csempe közötti varratokat egy régi fogkefével megtisztítják, és a sörtékre felhordott paszta réteget tisztítanak.

Remedy # 3. Ecet a fertőtlenítéshez

Az ecet képes könnyen feloldani a vízben jelen lévő kő ásványi sók plakettjét anélkül, hogy a felületen vékony filmet hagyna el, ami gyakran a "kémia" tárolása során figyelhető meg. Emellett képes elpusztítani az összes vírus és baktérium 80-90% -át.

Az ecetsavas oldathoz történő feldolgozáshoz vízben 1: 1 arányban hígítva. Különösen szennyezett helyek tisztíthatatlan hígítatlan ecettel tisztíthatók.

Az ecet oldat alkalmazása során a legkényelmesebb nedvességet átszelő nylon szivacsot használni. A csővezeték nikkelezett csapjainak és csatlakozópontjainak méretarányának kiküszöbölése érdekében ecettel áztatott pamut szalvétát használjon.

A kívánt hatás eléréséhez elegendő, ha a kezelt területet koncentrátummal mártott ruhával átitatjuk és 30-60 percig hagyjuk. Ezt követően csak az elemeket tiszta vízzel öblítse le, és a maradék nedvességet száraz ruhával szedje.

Remedy # 4. Vodka vagy alkohol

Szappanhabot gyakran helyeznek el a fülke üvegajtón. Ahogy szárít, fokozatosan fehéres foltokká válik, amelyek nem mutathatók ki. A legjobb az összes tisztítja a pohár szappan fröccsenést etil-alkoholt. És az igazi zivatar a szappanfoltok ammónia.

A mosószer elkészítéséhez 5 ml alkoholt hígítunk egy tartályban, 5 liter vízzel. A tisztítás egyszerűsítése érdekében az alkoholt ecettel kombinálva ajánljuk. Ahhoz, hogy hatásos legyen a fényes, sugárzó felület, amely egy nagyon vékony filmből készült, amely segíti a szappan és az ásványi anyagok visszaszorítását, adjunk hozzá 20-40 ml glicerint a készítményhez.

A zuhanyzó napi gondozása

Az a kijelentés, hogy sokkal könnyebb a friss szennyeződés megmosása, mint egy hosszú, elnövekedett plakett átitatása, sok háziasszony axiómává vált. A mindennapi gondoskodást csak az általános tisztítás során elért tisztaság fenntartására tervezték.

A vízvezeték tisztaságának megőrzése érdekében a tisztítást a következő sorrendben végezzük:

 1. Miután víztartott a meleg vízzel, öblítse le a hidrobox minden felületét fúvókákkal, először forró, majd hideg vízzel.
 2. Gumi görgő vagy kaparó eltávolítja az összes vizet a doboz falától.
 3. A mikroszálas ronggyal törölje szárazon a teljes fülkét, hogy eltávolítsa a vízcseppek maradványait, amelyek az elpárologtatás után ásványi lerakódás mögé kerülnek.

A falak mosása során különös figyelmet kell fordítani a sarkokra, ahol a szappanos habok felhalmozódnak. A krómozott vízvezeték elemek megjeleníthetőségének megőrzése érdekében napi karbantartással alaposan öblíteni és alaposan át kell törölni száraz ruhával.

Ne gondold, hogy sok időbe telik. Az eljárás legfeljebb egy percet vesz igénybe. És az eredmény több óráig is kielégítheti a vízkezelés következő beviteléig.

Általános tisztító vízvezeték

A tervezett tisztítás 7-10 nap alatt történik. A frekvencia a háztartások által használt eszköz intenzitásától függ.

A mosószerek használata nélkül végzett rendszeres mosás nem képes a kívánt eredmény elérésére. Ezért általános gépjárműmosásnál elengedhetetlen a zuhanyozók mosogatószerének használata.

Az általános tisztítás során figyelembe veendő főbb szempontok:

 1. A mészkamra eltávolítása. A legjobb megoldani ezt a feladatot gyümölcssavakon alapuló krémes és pépes szerszámok. Könnyen feloldják a szennyeződéseket, ugyanakkor megakadályozzák a felület elsötétedését vagy éppen ellenkezőleg sötétedését.
 2. Kabinos üveg tisztítása. Az átlátszó üveg gondozása nem különbözik az üvegfelületek feldolgozásának technológiájától. A kiválasztott szert permetezzük a kabin falaira és 5-7 percig hagyjuk, majd száraz ruhadarabbal töröljük le.
 3. A kabinos raklap tisztítása. Az akril paletták feldolgozásakor ne használjon olyan fehérítőszereket, amelyek fehérítő hatással bírnak. Az összetételükben nincsenek csiszolószemcsék. A kőzet raklapokat ajánlatos egy gőztisztítóval kezelni, legalább olyan "kémiával", amely a kő sötétedését okozhatja. Zománcozott raklapokhoz a krém és a gélszerű termékek, mint a "Komet" és a "Pemolux", a legalkalmasabbak.
 4. Megszabadulni a penésztől. Az eredményeket csak klór alapú készítmények alkalmazásával érheti el. Ehhez a fekete foltokat "kémiával" kezeljük és 30-40 percig hagyjuk, hogy a szerszám behatoljon a pórusokba és repedésekbe.

A kabinokban, ahol a falak burkolólapokkal vannak bevonva, a szennyezés eltávolítása jobb, ha koncentrált készítményeket használnak, amelyek a csempék gondozására szolgálnak. A burkolóanyag feldolgozása során érdemes különös gonddal kezelni a csempe ízületeket, mivel gyakran azok a penészágyak.

Fontos pont: ha a felületkezelés során "kémiát" használ, győződjön meg róla, hogy közel nincsenek kicsi gyermekek és háziállatok, és a helyiség jól szellőző. Ajánlatos mosogatószerekkel dolgozni, nehéz háztartási kesztyűben.

Folyamatosan ellenőrizni kell a csapok, fúvókák, zuhanyfejek és más fém alkatrészek állapotát. Ezek kalciumfehérítéssel boríthatók. Sikeresen megbirkózik ezzel a feladattal, segít a koncentrált készítmények feldolgozásában, amelyek célja, hogy megszüntessenek mindenféle ütést.

A rossz minőségű víz miatt a fúvókák és az öntöző lyukak eltömődhetnek is.

Mechanikus tisztítás után az öntöző edényt ecetsavas oldatban tartják fenn. Ehhez az osztót leengedjük 30-60 percig egy ecetsavas oldattal töltött tartályban, amelyet vízzel hígítunk 1: 1 arányban.

Szükség van a gondozásra és a szűrők a bejáratnál. Annak érdekében, hogy a szűrőrendszerek teljesítsék a hozzárendelt funkciókat, időről időre meg kell tisztítani elemeit, és szükség esetén cserélni kell őket újakra.

A jövőben a hidrofób vegyületek használata segít a napi gondozásban. A tisztítás végső szakaszában a vízvezetékre kerülnek, egyenletesen elosztva száraz felületen. A megszilárdulás után láthatatlan víztaszító filmet képeznek, melynek következtében a háziasszonyoknak egyre kevésbé kell visszatérniük a vízvezetékszerkezet szappan- és mészlerakódások tisztításának szükségességével.

Hasznos videó a témában

Talán talál néhány hasznos ajánlást a szakértők.

Tippek a kábítószerek kiválasztásához:

Útmutató a rögtönzött eszközök összetételének előkészítéséhez:

Annak érdekében, hogy helyesen választhassák meg a zuhanyzóállvány mosásának eszközeit, egyszerűsítve a napi munkáját, nincs semmi nehézség. Ha rendszeresen tisztítja a falak falát és a vízlágyítást, a vízvezeték gondozását napi szokássá változtatja, akkor havonta többször is általános tisztítást kell végezni.