Legfontosabb > Tervezés

Alternatív cserép a fürdőszobában (39 fotó): elfelejtett lehetőségek

Nem titok, hogy a csempe a fürdőszobák díszítésében leginkább használt anyag, mert nagyon praktikus, esztétikus és tartós.

Van valódi alternatíva a csempe a fürdőszobában? Furcsa módon vannak és meglepő módon nagyon sok ilyen anyag van.

Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell befejezni a fürdőszobát csempék nélkül.

Hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában

A csempe volt az egyetlen és objektíve legjobb módja annak, hogy a fürdőszobát sok éven át befejezze, de az elmúlt években jelentősen megváltozott az építőanyag-piac, és manapság más anyagokat is használhat a fürdőszoba helyett. Beszéljünk róluk a sorrendben:

 • Az egyik ilyen befejező anyag műanyag panel. A panelek tagadhatatlan előnye a telepítés egyszerűsége, amelyet egy tapasztalatlan installáló is képes megoldani. Ráadásul az anyag megjelenése meglehetősen tisztességes, és gondozása nem okoz nehézséget. Az építőüzletek választékában ma gyakran műanyag fürdőszobai paneleket találhat olyan csempékhez, amelyeket szinte lehetetlen megkülönböztetni a falról készült csempéktől. A többi PVC anyaghoz hasonlóan a panelek egyáltalán nem félnek a nedvességtől, és évekig tarthatnak anélkül, hogy elveszítenék a "piacképes" megjelenést. A műanyag panelek hátrányai között megkülönböztethető a viszonylag alacsony szilárdság, a gomba és a penész kialakulása a befejeződés után, feltéve, hogy a varratok további tömítése nélkül vannak elhelyezve. A PVC panelek felszerelése általában a léceken történik, amely kb. 4 cm-re van a fal minden egyes falától.

Tipp Ha nem tudja, hogy a fürdőszoba mögé rakja-e a burkolólapokat, akkor válaszolni fogunk neked - ez nem feltétlenül szükséges, feltéve, hogy a fürdőkád és a befejező anyag csomópontja jól lezárt.

A PVC burkolólapok a padló alatti fürdőszobában kifelé gyakorlatilag nem különböznek a kerámia burkolatburkolástól

 • A falak falai is festhetők. Ha korábban csak olajfestékek kerültek eladásra, akkor ma a fürdőszobai finomítás egyik legjobb lehetősége lehet latex festék, mivel az ilyen felületek színe igen széles. Az ilyen festék felhordása előtt a felületet gőzt szigetelő alapozóval kell kezelni, majd a szárítás után két vagy három réteg festéket kell alkalmazni, és élvezheti a gyönyörű és friss felületet. A festékkompozíció biztonságos, és maga a festék nedvességálló, és nem alkalmaz jellegzetes szagot. A latex festék lehetővé teszi a falak festését a tetszéshez, azonban ez a bevonat tökéletesen lapos falakat és rendszeres karbantartást igényel.
 • Talán meglepődhet, de a burkolat helyett a falburkolatok is használhatók a falak befejeződésekor, de a díszítő panelekkel vagy csempeillesztéssel kombinálva, ahol fel vannak helyezve, megbízhatóbb lesz. Különleges jelölésekkel (három hullám formájában) vagy vinil tapétákkal ellátott nedvességálló üvegszálak alkalmasak nedves helyiségekbe. A fürdőszobát nedvességálló tapéta segítségével nedvességálló alapozóval, valamint gombaellenes összetevökkel kell ragasztani. A nedvesség megakadályozására a tapétázás során az ízületeket tovább kell feldolgozni átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Mint megértetted, a tapéta nem a legtartósabb anyag a fürdőszoba befejezéséhez.

Háttérképek a fürdőszobában

Tipp Mielőtt cseréli a csempe a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy a használt verzió nem lesz rosszabb, mint az évtizedek óta tesztelt és világszerte elismert anyag.

 • A modern belső térben a fürdőszobában lévő falakat gyakran mesterséges, valamint bizonyos típusú természetes kővel díszítik. Például a természetes márvány díszítése nemcsak nagyszerűnek tűnik, hanem lehetővé teszi a falak "lélegzését".
 • Ezen kívül a dekoráció a fürdőszoba ma használt üveg és tükör lemezek. Ez az opció még érdekesebb lesz, ha a hologramos minta üvegének hátsó oldalára kerül. Van olyan anyag is, mint az üvegszőnyeg, amely egy többrétegű, díszítő rétegű üvegbevonat, de ez az anyag nagyon drága öröm lenne.

Hogyan kell befejezni a padlót és a mennyezetet a fürdőszobában

Márvány fürdőszoba padló

Ha nem ismeri a fürdőszobában lévő fapadlót, akkor itt talán tanácsokkal segíthetünk. A padló a fürdőszobában, amellett, hogy a csempe, lehet használni porcelán. Jobb, ha durva felületre választja, nehogy csúszik a nedves padlón. Alkalmas padlóburkolatokhoz a fürdőszobában és a mozaikban, bár az elemek közötti varratokat speciális üvegtestekkel kell lezárni.

Gyakran, különösen tengeri mosogatós fürdőszobát tervezve, a kavicsokat a padlóburkolathoz használják, amely a mozaik típus szerint van elhelyezve. Az ilyen bevonatok hátránya a "hidegség", így jobb lenne padlófűtést elhelyezni.

A kőből készült padló szintén jó alternatíva a csempe számára, de előnyben részesítik a mesterséges anyagokat, mivel sokkal praktikusabbak és kevésbé szeszélyesek, mint a természetesek, nem is beszélve a költségek különbségéről. Nedvességálló fa padló - teak, Malagon, wenge - parketta formájában is használható, de különleges védő impregnálással kell bevonni. Az ilyen kivitelezés nagyon esztétikus, környezetbarát és mindig releváns, mivel a fapadló meleg padló.

Fa padló a fürdőszobában

Nagyon népszerűek és praktikusak az olyan padlóburkolási lehetőségek, mint a laminált és PVC padlólapok a fürdőszobában. Ami a mennyezetet illeti, a legnépszerűbb itt két lehetőség van:

 1. A mennyezet vakolását a későbbi festéssel egy klasszikus olcsó megoldás, amely azonban kevéssé használható a modern gyakorlatban.
 2. Függesztett álmennyezet - gyakorlatiasabb módszer és alkalmazott módszer.

A fürdőszobában a felfüggesztett mennyezet dekorációjaként rendszerint dekoratív, műanyag és tükörpanelt használjon. Közöttük különböznek a megjelenés és a költségek, de ugyanolyan tartós és könnyen telepíthető és karbantartható. Ahogy láthatja, nem egy csempeburkolatú fürdőszoba. Azonban a javítások tervezésénél még mindig érdemes megfontolni, hogy érdemes-e megváltoztatni a szokásos és bizonyított anyagot valami másra.

10 nem csempézett fürdőszoba befejeződik

A fürdőszoba befejeztével a csempe a leggyakrabban használt. Nem a hagyományról van szó, hanem nagyon kényelmes anyag. Higiénikus, nem fél a nedves, szép, tartós. De ez nem az egyetlen megfelelő anyag, a mi korunkban van valami díszíteni a fürdőszobát, kivéve csempe.

10 lehetőség

A papír nem felel meg, a nedvességtartalom rövid élettartamú. Az akril és a vinil jobb. Vásárláskor a "három hullám" szimbólum vagy egy festett tisztító kefe (nedvességálló), stabilabbak. A vízállóság azonban még mindig nem kielégítő: a nedvesség behatol az ízületekbe, és fokozatosan megrongálódáshoz vezet.

Üvegszál

De ezek jól illeszkednek. Szövetek, csak a szálak üvegből készültek. A speciális jacquard gépek lehetővé teszik, hogy különböző felületi mintázatot kapjon.

Nagyon jó bevonat, tartós (akár 30 évig is használható), környezetbarát, nem tűzveszélyes, nem igényel ideális felületet, ha alkalmazzák. Nem fél a gombáktól, nedvességtől. Sőt, ez a tapéta védi a falakat magától a károsodástól, olyan erős. Sajnos, az ár sokkal magasabb, mint a normál háttérkép, de megéri.


Ne keverjük össze az alkalmazáskor: a belső és a külső oldalak hasonlóak, de vannak különbségek. Tekercsben az elülső oldal belsejében van feltekercselve, egyes gyártók színes csíkkal jelzik a külső oldalt. Különleges ragasztó kívánatos. A "kár" félelmei az üveggyapotból átvettek, hülyék és az információk hiánya miatt: ezek teljesen más anyagok. Fali díszítés után az ilyen háttérképet úgy lehet hagyni, ahogy van, akár festett, alapozott vagy díszített is - tetszés szerint. Az ilyen tapéta megfelelően díszíti a fürdőszobát.

Öntapadó film

A tapétahoz hasonlóan, de PVC-fóliából készült, ragasztót már alkalmaztak. Olcsó, de nagyon alapos előkészítést igényel a falak elkészítése előtt, ami növeli az eredmény költségét. Igen, és nagyon óvatosan kell alkalmazni. És még mindig instabil, néha dagadt vagy hámozott, hogy a fürdőszoba nem fest...

Műanyag panelek

A videóban: a PVC panelek köre

Egyszerű kivitel: 2 sínek rögzítettek, a panelek váltakozva csatlakoznak hozzájuk. Nagy választék, olcsó, nedvességállóság. Ezenkívül lefedhetik a csöveket, kábeleket, anélkül, hogy akadályoznák őket, még a fal kisebb építési hibái is. Igaz, a nedvesség páralecsapódhat a falak és a panelek között. Ezenkívül az anyag törékeny, ütközés vagy könnyezés van az ütközéstől (azonban ez a sérült csatlakozó könnyen cserélhető, ha szabadon maradt). Idővel sárguljon. Egy másik hátrány: az anyag rendelkezésre állása és egyszerűsége meghatározza annak előfordulását nyilvános helyeken. És a fürdőszoba (analógia szerint) nem elég okos...

gipszkarton

Csak nedvességálló gipszkartonról beszélhetünk, a másik nem alkalmas a fürdő tisztítására. Olcsó, könnyen telepíthető, javítja a hangszigetelést. Nem nagyon szép önmagában, ezért a későbbi festés kívánatos. Ráadásul a fürdőszoba mennyiségének csökkentése esetén csökkenthető, és ha ilyen kicsi...

mozaik

Időigényes befejezés és művészi ízlés is szükséges. De széles választék, elvileg bármilyen minta lehetséges. De az ellátás tekintetében a csempe egyszerűbb ebben a tekintetben, kevesebb szabálytalansággal rendelkeznek.

Kő, természetes és mesterséges

Természetes drága, hogy néhány számára ez hátrány, nem pedig előny. A kő nehéz, ami különös gondosságot igényel a szerelés során. Jobb, ha szakembert bérelsz. Márvány (gyakran azt is jelenti, hogy brecciák, dolomit, karbonát keverékek) gondoskodni kell. A gránit magas erődítmény. Maga a magas ár nem garantál egy csodálatos eredményt. Például a gránitlapokkal ellátott fürdőszoba teljesen díszítheti egyfajta barlangba, és egyáltalán nem elegáns...

Csökkenti a helyet, így rossz választás kis helyiségméretekkel. Mesterség nagyjából hasonló a természetes, de sokkal olcsóbb.

faipari

Nem rossz választás. Az anyag speciális impregnálást igényel, de nedves is. Finoman égetheti a paneleket, áztassa a foltot a textúra fejlődéséhez, nem pedig szebbé téve. A tudatalatti szintre felemelkedés valahol, talán mindannyian az elmúlt életben druidák. Utakon. Megfelelő formatervezést igényel a fürdőszobai elemek többi részében (akasztók, polcok, tükrök).

Dekoratív vakolat

Enyhén hasonlít a szokásos vakolatra az alkalmazáson - ugyancsak vastag tömegű, a falon elkenve. De csak egy nem szakértő véleménye szerint, valójában egy különleges anyag. Nagyon szép, ha helyesen történik. Az ilyen vakolatok különféle típusai most készülnek el, ezért könnyű választani egy gyönyörű koncepciót a koncepciót illetően. Ezenkívül a "márvány" kivitel nagyon jelentősen különbözik a valódi márvány értékétől. Az olcsóság irányába egyértelmű.

festmény

Talán az egyik legolcsóbb cserélhető cserealkatrész (bár az ár a festék kiválasztásától függ), jobb latex festék használata - ellenáll a nedvességnek. Az eredmény kevésbé függ az alkalmazási módtól - mindenre alkalmas: ecsettel, hengerrel, permetezéssel. És sokat - az előadó művészi ízéből és készségéből. Ez nem egy monoton festmény, bár itt kiválaszthat bármilyen színt. Valódi képeket rajzolhat vagy stencileket készíthet. Sajnos, a szürke sovok falak csak a csalódást idézik...

Eredeti cserépcsere ötletek

Üvegdarabokat használhat. Ha tulajdonos nélküli anyaghoz lehet hozzáférni, mondjuk, ismerősök dolgoznak a kettős üvegezésű ablakok telepítésekor (és nincs helye a régi tulajdonosoknak, hogy ablakokat kapjanak, felkérik őket, hogy vegyék fel őket). A Salamander műanyag ablakok beszerelését és értékesítését Ukrajnában az OKna5 kezeli. Megismerkedhet a vállalat részletes információival és érdeklődésre számot tartó kérdéseivel a http://okna-kiev.com.ua/okna-salamander/ címen található linkre kattintva.

Az üvegvágó ugyanazokat a darabokat vágja le, és a csempe helyett használja. Tükröket is használhat. Igaz, az amalgám fél a nedvességtől, ráadásul gondosságra van szükség: a tükör tükrözi a port, ugyanolyan szennyeződéssel, mint piszkosabbnak tűnik. A kombináció lehetséges: használd a falat vászonként, és festéssel festesz be üvegre.

Tehát, ahogy az eleinte mondták, annak érdekében, hogy a fürdőszobát a csempe mellé lehessen tenni, a falak díszítésének különböző módjai vannak. Mindenesetre nem csak (nem annyira) az erőfeszítések és a pénz fontosak, hanem a művészi ízlés. Azonban nem egy sivatagi szigeten élünk: könnyű megtalálni a szabad tanácsadókat, vagy felvenni a tervezőt. A második módszer megbízhatóbb, de drágább.

Mi helyettesítheti a csempe a fürdőszobában - alternatíva a cserép

A kerámia régóta elismert klasszikus a zuhanyzóhoz. A csempe megbízható, erős és stílusos felületkezelő anyagot képvisel, a magas üzembiztonság mellett. Azonban nem mindig különféle okok miatt vásárolhat kerámiaterméket, például személyes preferenciák vagy elérhetetlen árak miatt. Ezért sokan gondolkodnak az anyag méltó alternatíváján, és ott van!

A fürdőszobában a legjobb, ha olyan befejező anyagokat használnak, amelyek megfelelnek az összes szükséges követelménynek. Vonzó megjelenésűek és nagy teljesítményűek. Ez annak köszönhető, hogy a zuhanyzó egy speciális helyiség, ahol magas a páratartalom és a hőmérsékletváltozás. Ezenkívül a zuhanynak bemutatható kialakításúnak kell lennie, és jól illeszkednie kell a többi helyiséghez. A követelmények:

 • vízállóság;
 • szilárdság;
 • megbízhatóság;
 • esztétika;
 • tartósság.

Így a kerámia burkolólapok helyett minden olyan nyersanyagot használhat, amely megfelel a fenti követelményeknek. Ezek a tulajdonságok segítenek a fal, a mennyezet és a padló burkolatának hatékony kialakításában. Emellett ezeknek a paramétereknek teljes mértékben felelősnek kell lenniük az anyag környezettudatosságától, árkategóriáitól, a rezisztens gombákig, penészig, rothadásig és más mikroorganizmusokig.

opciók

Cserép a csempe a zuhany lehet számos új és nem nagyon módon. Mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak mind a kerámiatermékek, mind az egymáshoz viszonyítva. Meg kell jegyezni, hogy ma nincs tökéletes anyag. Ezért bizonyos gyengeségekkel kell szembenéznie, minimálisra kell csökkentenie őket, vagy ügyesen el kell kerülnie a megnyilvánulásokat. alternatíva:

 1. Festék.
 2. Fa.
 3. Műanyag panelek.
 4. Tükör vagy üveglap.
 5. Vízálló vagy folyékony tapéta.
 6. Mesterséges kő.
 7. Mosaic.

Természetesen egyes anyagok nagyon ellentmondásosak, míg mások bizonyos körülmények között kihasználhatók, például fa. Végtére is, a rendes fajták nem feltétlenül alkalmasak a cserép cseréjére. Miért ajánlott vízálló bükk vagy tölgyfát használni? Ez a lehetőség azonban nem engedi meg sok fogyasztó számára, ráadásul alkalmasabb a padlóra, mint a falra.

festék

Ez egy egyetemes alternatíva, amelyet kerámia burkolatok helyett használhatnak. A latex készítmények sokféle terméket tartalmaznak. Különböző színek és árnyalatok lehetővé teszik, hogy kísérletezzen a tervezéssel. A vízálló festék magas szinten van, amely lehetővé teszi, hogy korlátozás nélkül működjön a fürdőszobában. Ezen kívül a díszítő funkciók színező kompozíciók védik a falat a szennyeződéstől, a penésztől és a gombától.

Festett fürdőszoba

Az ilyen bevonat gondozása nem nehéz. Elég, hogy a felületet szappanos vízzel törölje meg vagy mossa le. A festéket leginkább 2-3 rétegben alkalmazzák, ami gazdag színt és funkcióinak megfelelő működését biztosítja. A latex kompozíciónak nincs erős kémiai illata, valamint egyéb káros tulajdonságai. A festék összetettsége az alkalmazás módja.

Ehhez szükség van a padló vagy a falak falra szerelésére a fürdőszobában, ami további pénzügyi, munka- és időköltségeket igényel. A felületet vakolva, majd gipszkarton és gipsz őket. A kapott felületnek tökéletesen laposnak kell lennie, szigorúan alapozva, esetleg önterülő vegyületekkel, valamint gőzölő alapozóval.

Műanyag panelek

Cseréje a cserép lehet egy másik modern anyag - műanyag panelek. Tökéletesek egy falhoz vagy egy álmennyezethez. Ezeket a termékeket megfizethető ár, egyszerű telepítés jellemzi, továbbá széles választéka lehetővé teszi a legmegfelelőbb megoldás kiválasztását. A műanyag panelek különböző szerkezetekkel, színekkel, méretekkel rendelkeznek, valamint fényes vagy matt is lehetnek.

Paneles fürdőszoba

A kerámia burkolatok helyett a PVC felhasználható a zuhanyzóban természetes kő vagy márvány utánzással. Külsőleg nagyon vonzónak és még luxusnak is tűnik. A hófehér paneleket az egyik legkeresettebb elemnek tartják, a pasztell árnyalatokat kevésbé használják. Azonban annak érdekében, hogy végezze el a telepítés a termékek kell készíteni egy fürdőszoba.

A megfelelő befejező műanyag termékek nagyon nehéz megkülönböztetni a csempe. Egy másik plusz a telepítés a bevonat - nem kell igazítani a falak és a mennyezet. A PVC-t álmennyezetként kell használni. Alacsony szilárdságúak lehetnek az anyag gyenge oldalai, és ha a tömítések rosszul vannak lezárva, akkor egy ideig a gomba megjelenik a termékek belső felületén.

Üveg és tükör lapok

Ez az anyag finomítható és ugyanakkor tartós, de nagyon drága. Ez a csempe a fürdőszobában több mint egy évig tart, mivel nem hajlamos a deformációra, és nem veszíti el eredeti megjelenését az egész életciklus alatt. A termékek széles választéka lehetővé teszi ötletek megvalósítását. Az üveg környezetbarát anyag, amely szintén higiénikus. Különböző és más befejező termékekkel kombinálva is alkalmazható.

Tükörlapok panelje

Vízálló vagy folyékony tapéta

A tapéta helyett cserép, akkor lehet mondani, az intézkedés meglehetősen szokatlan, bár hatékony. A falakon a folyadék vagy a nedvességtől függő tapéta díszíti a fürdőszobát. Azonban a legjobb, ha az anyagot PVC panelekkel kombináljuk. A vinil vagy üvegszálas tapéták nedvességálló keverékkel vannak feltöltve, amely gombaellenes összetevőket tartalmaz. A jobb tömítéshez szükséges kötéseket egy szilikon vegyülettel kezelik. A folyékony termékeket egyszerűen a spatulával kell a falra alkalmazni. Szappanos vízzel nedves ruhával tisztíthatók.

Alternatív csempe a fürdőszobában: hogyan cserélni a cserép / Zonavannoi.Ru

Nemrégiben a fürdőszobák finomanyagainak kiválasztására vonatkozó optimális megközelítést kerámia cserépnek tekintették, és szinte minden tervező használt ilyen projekteket.

A régebbi csempe a fürdőszobákban még mindig biztonságos és hangos: hosszú ideig ez az anyag tekinthető a szabványnak a befejezéséhez ezek a szobák. A fürdőszobák, amelyeknek falai mindegyike csempézett, a kórházak műtőszobájához hasonlókat ábrázoltak, és ha egy ilyen dekoráció valamitől megrémítette a tulajdonosokat, akkor a csempéket legalább a mosdó közelében lévő falnak kell kialakítani.

Eléggé nehéz elgondolni, hogy hogyan cserélje le a csempét a fürdőszobában, mert a falakon lefedi a vizet a zuhany alatt, és nagyon könnyű megtisztítani a főzés során megjelenő koromról. Nemrégiben lehetetlen volt valami kényelmesebb és praktikusabb megoldást találni, így a fogyasztók nem gondoltak túlságosan arra, hogy milyen alternatív csempékkel rendelkezzenek a fürdőszobában.

A gyártók ebben az időben hatalmas tartományban és ugyanolyan hatalmas mennyiségben termeltek csempeit, mivel ez a termék állandó kereslet volt. Fokozatosan megjelentek még különlegességek is, amelyek csempével együtt ugyanolyan stílusban díszítettek, mint a burkolólapok, valamint különféle kiegészítők, hogy kényelmes és hangulatos légkört teremtsenek.

Napjainkban a csempe, mint az egyetlen befejező lehetőség, többé már nem veszi figyelembe, hiszen már több lehetőség van a cserére, amelyek nagyon alkalmasak a túlzott páratartalmú helyiségekben. A konyhákra és a fürdőszobákra vonatkozó új megoldásokat tervező tervezők jól tudják, hogy cserép helyett a fürdőszobában használhatók.

 • Maximális költségcsökkentési csempe mód
 • Használjon háttérképet és egyéb anyagokat
 • Drágább alternatívák
 • Az MDF-panelek telepítésének módszere
 • A mennyezet és fürdőszoba padlózat befejeződése
 • Fürdőszoba befejező lehetőség - színezés

Maximális költségcsökkentési csempe mód

Sokan már tudják, hogy bár a csempe a legjobb anyag a fal befejező, talán a legdrágább közülük. A modern anyagokat nem csak az a tény jellemzi, hogy sokkal olcsóbbak, hanem az is, hogy teljesen lehetõvé teszi a javítások használatát függetlenül attól, hogy hivatásos mesterségeket hívtak fel. Leggyakrabban a burkolólapokat vinilezett vagy műanyag panelek váltják fel, mivel ezek az anyagok messze a legolcsóbbak. A falakat ezekkel az anyagokkal való befejezése előtt nem kell szintetizálni, és azok telepítése annyira egyszerű, akár egy teljesen tapasztalatlan mester is.

A panelek kiválasztása a fürdőszobában nem szabad megfeledkezni arról, hogy vízállónak kell lenniük. A modern iparvágány csak néhány színválasztékkal rendelkezik, és a panelek lehetővé teszik, hogy sokkal eredetibb belső kialakításokat alkosson, mivel különféle rajzokkal lehet díszíteni.

PVC panelek a fürdőszobában

Mielőtt kicserélné a burkolólap burkolatát, óvatosan mérje meg a helyiség méreteit, különösen akkor, ha egy kis helyiséggel rendelkező helyiségről van szó. A panelek beépítési technológiája 5 cm-rel biztosítja az egyes falak elmozdulását, mivel speciálisan kialakított profilokat használnak a bevonat rögzítésére. Néha a panelek nem a profilhoz vannak rögzítve, hanem fablokkokhoz, akkor a műszak 2 cm-re csökkenthető.

Nagyon kicsi fürdőszobákban a csempe eltávolításra kerül, miközben a falakat antibakteriális készítménnyel kezelik, hogy megakadályozzák a penészgombák előfordulását. A panelkötéseket gondosan kell kezelni tömítőanyaggal. Ha a paneleket az összes szabály szerint telepítik, akkor tökéletesen megvédik a falakat a nedvességtől, és a modern áruházakban bemutatott hatalmas színválaszték és minták lehetővé teszik, hogy könnyen kiválasszon megfelelő paneleket minden belső térre.

Használjon háttérképet és egyéb anyagokat

Ha vízzel tapadó tapétával szeretné ragasztani a falakat a fürdőszobában, akkor gondosan fel kell készülnie a falra: vegye ki a régi cserépet, szintet és speciális antibakteriális összetétellel dolgozza fel. Ragasztó tapéta a falak szárított felületén, vízálló ragasztóval.

Folyékony tapéta a fürdőszobában

Nem rossz bizonyíték nedves helyiségekben és üvegszálas falpapíron, amely bármely színben festhető latex festékkel, ami önmagában megbízható védelmet nyújt a páratartalom ellen.

Nagyon népszerű időnkben is folyékony tapéta, amelynek összetétele nedvességálló elemek. Ez a tapéta a falakra műanyag spatulával van felragasztva, amelynek következtében egyedülálló textúrát képeznek. A modern üzletekben a folyékony háttérképeket különféle színekben adják el, és kívánság szerint további vízálló festékkel is festhetők.

Folyékony tapéta a fürdőszobában

Az eredeti kéregbogár vakolattal díszített falak, amelyek nagy részecskékkel vannak elszórva, nagyon szépnek tűnnek. A kész falak olyanok, mint egy öreg fa, amelyet a bogarak gyomolnak. A vakolat alkalmazása előtt a régi cserépet eltávolítják a falakról, majd gumi és penész eszközökkel kezelik. A vakolást követően a falakat vízálló festékkel lehet festeni.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Nem szokott egyszerűen festeni a falakat a fürdőszobában, mivel olaj nélkül nem voltak festékek. Napjainkban különböző színű latex festékek vannak. A festés előtt a falfelületet párazáró géppel kezeljük, és a festéket több rétegben alkalmazzuk. A festék összetétele teljesen biztonságos, szagtalan és nedvességálló.

Mindazonáltal ügyelnünk kell arra, hogy a latex festékfalak bevonása előtt tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, és ezenkívül az ilyen falakra rendszeres gondossággal kell eljárni.

Drágább alternatívák

Ha a fürdő javítását nem tervezik gazdaságos változatban, akkor sokkal többet találnak a cserépet cserélő anyagokról.

Márvány fürdőszoba fali dekoráció

Természetes márvány vagy gránit csempe már divatos elegendő ideig. A természetes kőből készült burkolólapok speciális epoxigyanta-ragasztóval készülnek. Körülbelül ugyanazt a kompozíciót fejlesztették ki a fugázás során, amelyet el kell végezni. Mielőtt a régi cserépet természetes cserépre cseréli, teljesen eltávolítsa, majd tökéletesen összehangolja a falakat.

Nem könnyű ilyen munkát saját maga elvégezni, ezért jobb, ha szakemberekhez fordulnak, bár sok pénzt keresnek munkájukért.

Márvány csempe a fürdőszobában

A szinterelő anyagot cementből, szintetikus töltőanyaggal készítik. Ennek az anyagnak a teljesítménye nem rosszabb, mint a kerámia burkolatoké, miközben egyedülálló belső tereket hoz létre, hiszen ha 650 fokos hőmérsékletre melegítik, könnyedén hajlítható, hogy ívelt lapot készítsen.

Wall linóleum - egy meglehetősen új befejező anyag, amely hamar népszerűvé válik. Különböző adalékanyagokat tartalmazó PVC felhasználásával jelentősen növeli erejét. Könnyű és kényelmes felszerelni a fal linóleumot, még a tapasztalatlan otthoni kézművesek is. A különböző színek hozzájárulnak az anyag népszerűségéhez, annak ellenére, hogy még mindig nagyon drága.

Linóleum a falakon a fürdőszobában

Kiváló választás a magas páratartalmú szobákhoz MDF panelek. Ezek a higiénikus és tartós panelek nem csak különböző színekben kaphatók, hanem gyakran csempét, kőt vagy fát imitálnak. Az MDF panelek lapos, rácsos vagy cserép kivitelben kaphatók.

Az MDF-panelek telepítésének módszere

Annak érdekében, hogy a helyiségeket MDF panelekkel önállóan lehessen befejezni, különleges készségekre nincs szükség. A munkához a következők szükségesek:

 • ?? csavarhúzó;
 • ?? ütni;
 • ?? fémfűrész és ollók;
 • ?? SD és DD profilja;
 • ?? 25 mm-es önmetsző csavarok;
 • ?? szilikon alapú ragasztó tömítőanyag.

A munka megkezdése előtt a falat fertőtlenítő oldattal kell felhordani, jelölni és beilleszteni a profilt. Ezenkívül a panelek rögzítése előtt gondoskodni kell az elektromos vezetékek és egyéb kommunikáció lefektetéséről. Ha a falak simaak, akkor a paneleket vízálló ragasztóval lehet közvetlenül ragasztani, és ha nem, akkor ragasztják a profilhoz. Nagyon fontos, hogy ne felejtsük el feldolgozni a panelek közötti kötéseket szilikon tömítőanyaggal.

PVC panelek a fürdőszobában

A mennyezet és fürdőszoba padlózat befejeződése

A modern alapanyagok lehetővé teszik, hogy nedves helyiségekben ne használják a csempéket, nem csak a falakon, hanem a mennyezeten és a padlón is. A padló nagy porcelán bevonat.

A fürdőszobában jobb, ha egy porcelán csempe, durva felülettel, hogy a nedves padló ne legyen túl csúszós.

Gyakran mozaiklapokat használnak a fürdőszobában a padló befejezéséhez, de az egyes elemek közötti varratokat üveges keverékkel kell lezárni.

Ha a fürdőszoba belseje tengerészeti stílusban van kialakítva, akkor a kavicsokat a padlóra rakhatja. Ilyen bevonat alatt a legjobb a meleg padló elhelyezése.

A kőpadló jó alternatíva a cserépnek, de emlékeztetni kell arra, hogy a mesterséges anyagok nem csak olcsóbbak, mint a természetesek, hanem sokkal praktikusabb is.

A fürdőszobában fából készült padlót is rendezhetünk, de a fát védő impregnálás borítja, és nedvességálló (wenge, mahagóni, teak) fafajokat használ. Ez a felület környezetbarát és esztétikus, a fa padló mellett elég meleg és nem igényel további fűtést.

Laminált padló a fürdőszobában

Az ilyen nagyon praktikus anyagok, mint a laminált és a PVC csempe, nagyon népszerűek a dekoratív padlók számára.

A fürdőszobában a legnépszerűbb mennyezeti dekoráció a vakolat és a lógó szerkezetek. A vakolás és a későbbi festés - ez egy klasszikus költségvetési lehetőség, amely sajnos a felfüggesztett szerkezetekhez képest nem praktikus.

Rack mennyezet a fürdőszobában

Felfüggesztett mennyezet a fürdőszobában lehet díszítő, tükör vagy műanyag panelek. Nem csak megjelenésükben, hanem költségükben is különböznek egymástól, és ha összehasonlítjuk őket a tartósság, a könnyű karbantartás és telepítés tekintetében, a különbségek szinte észrevehetetlenek.

A fentiekből következtethetünk arra, hogy a csempe nem az egyetlen lehetőség a magas páratartalmú helyiségek befejezésére, hanem azt, hogy tanácsos-e a bevált és ismerős anyagok modern alternatívákká történő átalakítása, mindkettő egyedileg dönt.

Fürdőszoba befejező lehetőség - színezés

PVC panelek a fürdőszobában

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Márvány csempe a fürdőszobában

Háttérkép a fürdőszobában mint tervezési lehetőség

Linóleum a falakon a fürdőszobában

Folyékony tapéta a fürdőszobában

Folyékony tapéta a fürdőszobában

Márvány fürdőszoba fali dekoráció

Gipsz a falakon a fürdőszobában, mint tervezési lehetőség

Fürdőszoba csempe nélkül: 4 módja a dogma megtörésének

Csempe - nem az egyetlen módja a fürdőszoba kialakításának.

Nemrégiben egy barátom megkért tőlem, hogy tanácsot adjon neki minden olyan fürdőszobai befejező anyagnak, amely nem csempe. Belefáradt a csempeibe, és nem akarja követni az általános tendenciát. Aztán felajánlották neki a választékot a különböző típusú felületek, amelyek működési tulajdonságaik kiválóak a nedves levegőben.

Úgy gondolom, hogy minden olyan kezdő kézműves, aki saját maga elvégzi a javítást, ilyen választási utasítás nem lesz felesleges.

Követelmények a fürdők anyagának befejezéséhez

A fő célja a fürdőszobában - a higiéniai eljárásokat vízzel. Ezért nem meglepő, hogy a benne levő levegő nagy mennyiségű vízgőzzel telített, ami káros hatással lehet a befejező anyagra és a zárt szerkezetekre.

Ezenkívül fürdés vagy zuhanyozás közben a víz hőenergia kerül a levegőbe, ami nagyon forró. Ezután a mosás befejezése után a szoba újra lehűl. Az állandó hőmérsékleti ingadozások ártanak a falak burkolatának, a padlónak és a mennyezetnek is.

A falon lévő falak befejezéséhez szükséges anyagoknak meg kell felelniük bizonyos követelményeknek.

A legjobb, ha ellenállnak a leírt csempéknek. Azonban az anyag ára meglehetősen magas, és nagyon nehéz telepíteni. A kerámiák ragasztásához a falaknál bizonyos képességekkel és képességekkel kell rendelkeznie.

Ezért ha a végrehajtás összetettsége miatt vagy más okok miatt nem kívánja használni ezt a bélést, akkor más lehetőségeket is használhat. Azonban a fürdőszoba cserépének alternatívája a következő követelményeknek kell megfelelnie:

Ezek a szempontok különböző mértékben megfelelnek a különböző típusú befejeződéseknek, amelyeket személyesen használtam a gyakorlatomban. Az alábbiakban leírom azokat.

Díszítő felületek fajtái

Az összes meglévő dekorációs anyag közül néhány olyan lehetőséget választottam, amelyek a fürdőszobába történő legtökéletesebbek:

A fürdőszobai falak dekoratív rekeszeinek fajtái.

Falpanelek: alternatív szám 1

Fürdőszoba, falpanelek.

Az első dolog, ami akkor eszébe jut, amikor gondolkodni, hogyan kell cserélni a csempe a fürdőszobában, a műanyag panelek. Azonban a PVC lécek mellett más anyagokból készült falpanelek is kaphatóak, amelyek közül sok megengedi a nedves levegőben történő működést.

Néhány lehetőség használatával olyan fürdőt díszíthet, amellyel száz pontos esélyt ad a szokásos cserépnek. Az igazság és a pénz kellően fizetnie kell.

A meglehetősen nagy karrierem során a fürdőszobák befejezéséhez a következő falpanelt kellett használnom:

 1. Egy természetes fáról. Általában értékes fa - tölgy, juhar, éger, cédrus. Nagyon környezetbarát környezetet biztosítanak, és lehetővé teszik a belső tér kialakítását klasszikus stílusban.

Fürdőszoba, fából készült falpanelek borítják.

Használhatók a magas páratartalmú helyiségekben, de ez speciális kezelést igényel - impregnálás viaszokkal, olajokkal vagy egyéb vízzel és szennyeződéssel szemben.

Nem javaslom a faelemeket a fürdőszobába helyezni, ahol közvetlen érintkezésbe kerülhetnek a vízzel. Bár a levegőben feloldott nedvesség, a védőbevonat folyamatos frissítésének függvényében, nem károsítja a felületet.

 1. Forgácslap táblák. Olcsó alternatíva az előző változathoz. A termékek forgácsból és fűrészporból készülnek, amelyeket fenol-formaldehid gyantákkal ragasztanak.

A forgácslapot leginkább a lakóházak díszítésére használják.

A dekoratív faforgácslemezek kis szilárdságúak és rosszul tolerálják a nedvességet. Ezért gyakorlatilag nem használják fürdőszobák díszítésére. Szélsőséges esetekben nagyon hatékony szellőzést kell igénybe venni egy erős szívóventilátorral.

 1. Farost. Faanyaggyártásból készültek, de itt hosszú növényi szálakat használnak, így javultak a víztaszító tulajdonságaik.

A fotó-fürdőszobai burkolat fa-fiber panelek.

A fürdőszobában vízzel érintkező felületek (4 páratartalom-tartomány) befejezhetők.

 1. MDF panelek. Ez az anyag nem olyan régen jelent meg, de már széles körben használják az építőiparban, a bútorgyártásban stb. A lemezeket nagyon finom faforgácsok nyomásával készítik magas hőmérsékleten és nyomáson.

Nedvességálló lemez MDF lapok.

Ha hőnek van kitéve, egy ragadós anyag szabadul fel a fa maradványaiból - a lignin, amely szerepet játszik a kötőanyagban.

Ez az anyag képes ellenállni a jelentős terhelésnek (még a bútorok és polcok is), jól nedvességet, alacsony hővezető képességet és nagyon higiénikus. Ezért biztonságosan ajánljuk a falfelületek simítására a fürdőszobában.

 1. Üvegtáblák. Ezek edzett üvegből készülnek, amelyet jól tolerálnak mechanikai terhelések. A nagy szilárdság, az abszolút hidrofobicitás, a higiénia és más pozitív tulajdonságok miatt az üveglemezek nagyszerűen használják a fürdőszobát.

A fürdőszoba üveglapokkal díszített.

Az anyag teljesen átlátszó, színesre festve, díszítéssel, mintával, nyomtatással. Én is találkoztam a faragott üveglapokkal.

Az egyetlen negatív az, hogy az üveg nem alkalmas minden belső stílusra és elég drága. De a csúcstechnika üveges fürdő csak egy belsőépítészeti drágakő.

 1. Gipszes vinil panelek. A széles körben használt gipszkarton lapok fejlett verziója. Szerkezetileg az ilyen termékek a szokásos GVL, de külső rétegük borítású, így az anyag önálló dekoratív kivitelként is használható.

A fürdőszobában gipszvászon panelek választéka.

A termékek természetes anyagokat utánozhatnak színben és textúrában, bizonyos színekben festettek vagy díszítéssel díszítettek.

Különbséget jelent a nagy tartósság, megbízhatóság és nedvességállóság. Alkalmas a fürdőszoba felszerelésére.

 1. Háromdimenziós panelek. Egyedülálló dekoratív anyag, amely lehetővé teszi, hogy gondoskodjon az egészségügyi helyiség eredeti stílusáról. A termékek egyedi lapok, amelyek felületén világosan megkülönböztethető megkönnyebbülést alkalmaznak.

Háromdimenziós panel a szoba kialakításában.

A készre gyártott részek falra vagy táblákba történő beépítésre alkalmasak, alapozó alapon akril vagy szilikon festékekkel történő további festéshez.

A tervezési módszer hátránya a költség. De a fürdőszobai megjelenés nem fogja megbánni az elköltött pénzt.

 1. Műanyag panelek. A kerámia cserép legáltalánosabb alternatívája. Ennek az anyagnak a népszerűsége nagy teljesítményének és alacsony költségének köszönhető.

A falak műanyag panelekből készülnek a fürdőszobában.

A műanyag lécek nagyszerűen díszítik a fürdőszobát. Még a zuhanyba is elhelyezhetők, ahol állandóan vízkibocsátásnak vannak kitéve. Sem a megjelenés, sem a működés időtartama, ez nem érinti.

Mivel a PVC panelek a legnépszerűbbek hazánkban, továbbra is leírom az adott anyag tulajdonságait. Tehát milyen előnyökkel jár a falak és mennyezetek műanyag lamellája a fürdőszobában:

 1. Környezetbarát. A lamellák gyártásához használt polivinil-klorid teljesen ártalmatlan az emberi szervezet számára. Ugyanabból a műanyagból, egyébként készítsenek például élelmiszercsomagolást és vízvezetékeket.
 2. Hőállóság. Az anyag megőrzi eredeti méretét és integritását nagyon magas hőmérsékleten. Gyújtás és olvadás lehetséges, ha meghaladja a + 370 Celsius fokot. Tűz esetén az anyag kis mérgező füstöt bocsát ki, ami nehezíti az emberek evakuálását és a tűzforrás megszüntetését.
 3. Nedvességállóság. A falpanelek teljesen vízállóak. Az ízületek nedvességének szivárgásának kiküszöbölése érdekében a lamellák végei zárócsuklókkal vannak ellátva. Az anyag porózussága alacsony, ezért kissé szennyezett és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.
 4. Egyszerű telepítés. A csempével ellentétben a panelek közvetlenül ragaszthatók a falakhoz, vagy a keretre vannak felszerelve. Ez utóbbi módszer lehetővé teszi a minimális költséggel a felület összehangolását, elősegítik a közművek, a szigetelés stb.
 5. Széles tartományban. Most értékesítve van egy hatalmas mennyiségű különböző műanyag panelek, amelyek kielégítik a művészi ízlés még a leginkább vőlegény vevő.

Ami az alakot és a méretet illeti, az alábbi lehetőségeket emelhetem ki:

 1. Lambéria. A műanyag lécek 3 cm hosszúak és 10 cm szélesek, bár 12,5 cm szélességű modellek vannak, leggyakrabban ezek a panelek fehér színűek, bár színváltozatokat találtam. A végeit európai típusú (széles zárású) és polka (keskeny) típusú zárszerkezetekkel díszítik.

Mennyezet a műanyag bélésből.

 1. A panelek. Ez a legnépszerűbb megoldás. A falpanelek hossza 2,6-3 méter, a szélessége 15-50 cm, munkám során nagyrészt 25 cm-es léccel dolgoztam. A külső felület festhető, lakkozható vagy ragasztható hőfóliával. Az alkatrészek nagyon szorosan csatlakoznak, a varrat szinte láthatatlan.

A falak a fürdőszoba műanyag lécek.

 1. A lemezeket. Ebben az esetben az egyik elem szélessége 80-200 cm, a hossza 150-400 cm. A habosított cellás poli (vinil-klorid) gyártási anyagként szolgál, de a felső réteg még mindig sima és külső terhelésnek ellenáll.

Műanyag lemezek a fürdőszoba díszítésére.

Festék: alternatív szám 2

A festett falak kiválóan alkalmasak a felületek díszítésére.

Most fontold meg, mi más lehet a csempe helyett a fürdőszobában? Természetesen festék. A falazó falak festése a következő előnyökkel jár:

 1. Készpénzmentés. Még a legdrágább festék is kevesebb, mint a csempe és egyéb díszítőanyagok. Ezért, ha a cél a lehető legnagyobb mentés, használja azt.
 2. Különböző megjelenés. Bizonyos színek vagy árnyalatok kombinálásával egyszerűen díszítheti a fürdőszobát egyedi stílusban. És ha művészi tehetséged van, a legjobb megoldás nem érdemes megkeresni. A falon vagy mennyezeten ábrázolt táj vagy csendélet még a legkifinomultabb ismerősei számára is.
 3. Egyszerű munka. Azt hiszem, mindegyikünk legalább egyszer ecsetet tartott a kezében, ezért a falak festésének folyamata nem okozhat nehézségeket. Ez nem ragasztja a burkolólapokat, vagy a panelek keretét nem tervezi.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy a festék minden előnyét csak abban az esetben derítik ki, ha a fürdőszobában lévő falak már vakolattal (vagy gipszkartonnal) vannak ellátva, gondosan vakolva és polírozva. Ellenkező esetben nincs kérdés a pénz, az idő és az erőfeszítések megtakarításáról.

Ha a zárt felületek jelentős eltéréseket mutatnak függőleges helyzetben, akkor jobb, ha más befejező lehetőségeket is előnyben részesítenek.

A festett falak kiváló megjelenése csak kiváló minőségű előkészítéssel lehetséges.

A tökéletes eredmény elérése érdekében fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő színező összetétel kiválasztásáról. Csak azok a festékfajták alkalmasak, amelyeket a víz jól tolerál. A hagyományos vízzel festett festék nem fog működni, mert folyadékkal érintkezve lemossá válik.

Ezért javasoljuk, hogy használja ezeket a lehetőségeket:

 1. Akril Tökéletesen átadja a mûködést nedves levegõben és bármilyen felületen alkalmazható, kivéve a fémeket. Az ilyen festék nem túl drága, és sokféle szín közül választhat. Ezenkívül a kompozíciókat árnyalhatja a boltba pigmentek segítségével, így saját árnyalatot hozhat létre.

Akril festék a fürdőszobában.

 1. Latex. Olyan anyag, amely nemcsak magas víztaszító tulajdonságokkal, hanem jó rugalmassággal is megkülönböztethető. A festéket nem mossa le vízzel, és nem okoz repedéseket kisebb fali mozgásokkal a zsugorodás és a hőtágulás során. Csökkenhet apró (legfeljebb 1 mm) repedések.

A latex festék tökéletes a falak díszítésére.

 1. Szilikon Nagy szilárdságú festék, amelyet általában homlokzati munkákhoz használnak. Ideális falak és mennyezetek falon való festéséhez a fürdőszobában, ellenáll a jelentős mechanikai igénybevételnek és közvetlen érintkezésnek a vízzel. Nagy hátránya a magas költségek.

Szilikon alapú festék.

Az oroszországi építőanyag-piacon különböző gyártók festékei találhatók. Mindegyikük megfelel a jelenlegi szabványoknak, így biztonságosan használhatók a munka során. Példaként több lehetőséget is adhatok:

 • A Tikkurila olyan, Finnországból származó cég, amely évtizedek óta foglalkozik festékekkel a belsőépítész szakemberek körében. Különben tudom ajánlani a nedvességálló alapozó alapján készült festéket, ami miatt a felületek nedvesítése kizárt.
 • A Dulux a világ egyik vezető piacvezetője a lakk- és lakkgyártók körében. A cég termékskálájában nagyon jó minőségű festék áll rendelkezésre, megfizethető áron.
 • A Jobi egy német cég, amelynek színe felülmúlhatatlan minőségű, de számodra jelentős összegeket kell fizetnie.

Vakolat: alternatív szám 3

Már felsoroltam kétféleképpen a falak befejezését, kivéve a csempéket - hogyan lehet még a fürdőszobát díszíteni? Ezt a dekoratív homlokzati gipszet javaslom használni. Bár ez az anyag eredetileg az épületek külső részére készült, kiválóan alkalmas fürdőszobák díszítésére.

A falakat homlokzati gipsz díszíti.

Íme néhány olyan jellemző, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy ezt a következtetést vonjak le:

 1. Magas páraáteresztő képesség. A fagyasztott homlokzati vakolat szerkezete olyan, hogy nem akadályozza meg a levegő beszivárgását a falakon keresztül, és ezáltal hozzájárul a fürdő mikroklímájának önszabályozásához. Továbbá, magas légnedvesség mellett az anyag képes felszívni a vízgőzt, és ahogy megszárad, visszaküldi.
 2. Könnyű gondozás. A díszítő vakolat messze nem olyan finom és törékeny anyagtól, amilyennek első pillantásra tűnhet. A modern anyagok tökéletesen ellenállnak a mechanikai igénybevételnek és károsodásnak köszönhetően a szivacsok és háztartási tisztítószerek hatása a tisztítás során történik. A felület maga antisztatikus hatással is jár, ami miatt a por nem ragaszkodik hozzá.
 3. Egyedi megjelenés. A homlokzati vakolat segítségével nagyon szép és szokatlan lehet a falak díszítése a fürdőszobában. A szakemberek ezen anyag segítségével valódi művészi remekeket hozhatnak létre. Ennek ellenére természetesen jelentős készségekkel kell rendelkeznie.
 4. Hidrofób tulajdonságok. Mivel ez az anyag eredetileg nehéz környezeti körülmények között készült, nagyon kényelmes a fürdőszobában, és nem is összeomlik, még akkor sem, ha a vízből egy vízfolyás irányul a gipszre. Ezt az eredményt a felületen kialakuló vékony film okozza.
 5. Sóveszteséggel szembeni ellenállás. Annak ellenére, hogy cementcement van a gipszben, a dekoratív anyag egyéb alkotóelemei meggátolják a felszínre kerülés hatását.

A fürdőszoba befejezéséhez két homlokzati tapétát kellett használni:

 1. Sima felületen. E kategória legnépszerűbb képviselője a velencei. Az ő divatjától az egészségügyi helyiségek homlokzatdekorációjának használata történt.

A velencei vakolat a szoba igazi dekorációjaként szolgál.

A megszilárdulást követően a falakon fényes sima felület alakul ki, amely felett a víz leereszkedik, és a falak nem szívják fel. A vakolat általában követi a természetes kő, különösen - márvány.

Ezért a sok diverzitás, hogy elérjük itt, nem fog működni. Csak a színsémát változtatja meg, és bizonyos hatásokkal (pl. Mesterségesen öregedő felület) hígítja a designt.

Opcióként azt javasolhatom, hogy a befejezésnél használjon stencileket, de ez jelentősen megnehezíti a befejező folyamatot (vagy növeli a költségeket, ha a mester fizetős szolgáltatásait használja).

 1. Szerkezeti vakolat. Ebben az esetben különböző ásványi komponenseket (granit kavics, csillám, stb.) Adunk hozzá a kezdeti keverék összetételéhez, ami lehetővé teszi a felületen egy jellegzetes megkönnyebbülés kialakítását. Világos képviselői az ilyen típusú vakolatok - kavicsos vagy kéreg bogár.

A texturált felület felhalmozhatja a nedvességet.

Ez az anyag jobb befejezni a felületet, amely a működés során nem tapasztal közvetlen érintkezést a vízzel. A folyadék nem gördül le, de az üregekbe ragad, ami negatívan befolyásolja a helyiség egészségügyi állapotát és a falak integritását.

Annak érdekében, hogy a cél a lehető leghamarabb összeessen, javíthatja a felület víztaszító tulajdonságait, és további viasszal, lakkal vagy más hasonló készítménnyel fedheti le.

Háttérkép: alternatív szám 4

Egy másik lehetőség fal dekoráció a fürdőszobában - tapéta. De nem hétköznapi, amit szokott látni a lakóépületekben, de vízálló. A festékhez hasonlóan ez a fajta dekoráció nagyon olcsó, és bármelyikünk a papírokat a falra ragaszthatja, ugye? Természetesen a felületet előre kell beállítani.

Háttérképek a fürdőszobában is nagyon szervesnek tűnnek.

Ezen kívül a tapéta használata a fürdőszobában több más előnye van. Először is, sokféle design. Tapétázhat egy már nyomtatott mintával, dombornyomott textúrával vagy fehérvel, amelyeket később a kívánt színben festett.

Amit jobban szeretem, az a pontos javítás lehetősége. Ha a fal bármely része károsodott vagy erősen szennyezett, elég csak ahhoz, hogy ragaszts fel rajta egy tapétát, hogy újra élvezhesse a szoba finom megjelenését.

De annak érdekében, hogy ne csalódjék a vásárlás során, csak olyan típusú tapétákat kell kiválasztania, amelyek jól tolerálhatók a párás levegőben. Az alábbi lehetőségek többé-kevésbé alkalmasak:

 1. Mosható tapéta: hagyományos papír tapéta, amelynek külső felülete víztiszta film formájában vízálló bevonattal rendelkezik. Ennek köszönhetően a nedvesség bejutása az anyag vastagságába kizárt, a felület nem rétegez, nem duzzad és hosszú ideig megtartja működési tulajdonságait.

Klasszikus mosható tapéta a fürdőszobában.

A mosható tapéta másik előnye, hogy eltávolítja a szennyeződést, port, gombát és a víz nyomai a felületükről. De ami a legfontosabb - megfizethető áron.

 1. Vinyl tapéta. Nagyszerű lehetőség a fürdőszoba beillesztésére. Az anyag külső díszítő rétege nem csak a nedves levegőnek való kitettséget, hanem a vízzel való közvetlen érintkezés esetén sem összeomlik.

Vinyl tapéta a vízvezetékben.

Azonban sok pénzt kell fizetni erre a lehetőségre, ezért nem lehet sokat menteni az egészségügyi helyiség javításáért. Mindazonáltal az árat teljes mértékben igazolja a hosszú élettartam, tartósság és vonzó megjelenés.

 1. Önhordó tapéta. Itt egy polimer filmről beszélünk, amelynek hátoldalán ragasztót alkalmaznak, amelyet tapadós papír véd. Az ilyen tapéták ragasztásához csak vegye le a védőréteget, és határozottan nyomja meg az anyagot a felületre.

Fali dekorációs öntapadós film.

Az öntapadó fólia tökéletesen elviseli a vízzel való közvetlen érintkezést, ezért azt javaslom, hogy a falak, a kád, a zuhanyzó vagy az mosdó közelében lévő falrészeket díszítse.

 1. Folyékony tapéta. A kötőanyagok és dekorációs elemek (pigmentek, cellulózszálak stb.) Száraz keveréke (pl. Vakolat). Használat előtt vízzel keverve és spatulával a falra kerülnek.

Folyékony tapéta díszített falak.

Ez a felület tökéletes a fürdőszobában. A folyadék tapéta segítségével tökéletesen diverzifikálhatja a tervezést, az anyag felületét nem károsítja a víz, és nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik.

 1. Üvegszál Hőálló üvegszálas alapanyag. A befejeződés teljesen nedvességálló, és erősebb tulajdonságokkal rendelkezik.

A texturált üveg tapéta akrilfestéssel festhető.

Az üvegszálakat általában fehér vászonok formájában szállítják, amelyek kis mintázattal vannak felszínen. Miután a falra tapadt, a háttérképeket a kívánt színben festették, és ezt követően akár tízszer is átlapíthatók.

 1. Falfestmény. Egy másik népszerű trend a fürdőszoba tervezésében. A modern rajzok és fényképek nagyon magas nyomtatási minőséggel és felbontással rendelkeznek. A fotó háttérképek segítségével néhány óra alatt drasztikusan átalakíthatod a fürdőszobádat, ami meglepetést okoz a lelkiismeretnek.

Fali falfestmény a falon a fürdőszobában.

A felületen lévő hidrofób fólia miatt a kivitel a fürdőszobában jól működik (ha olyan anyagot választasz, amelyik a kívánt jelölést választja).

Összefoglaló

Most már tudod, mit lehet tenni a fürdőszobában a cserép helyett. Néhány ötlet az ártéri helyiségek díszítőelemeinek díszítésére az ebben a cikkben szereplő videóban található. Azt is leírja, hogyan kell őket telepíteni.

Az alábbi megjegyzésekben hagyhatja a véleményét az anyagban található információkról.