Legfontosabb > Fürdő

A zuhanytálca repedéseinek lezárása

A hidromasszázs záporok kicserélték a sitz fürdőt kis lakásokban, a kombinált fürdőszobákban egy sarokba foglalták, vidéki házakban jelentek meg.

Általában a zuhanytálca meghibásodása a helytelen beüzemelés, a nem megfelelő működés és a kopási alkatrészek miatt következik be.

Ez az innováció határozottan az utóbbi évtizedekben Oroszországban tartotta pozícióját. A zuhanykabinok változatossággal rendelkeznek, és jelentős árkategóriájúak. A zuhany funkciója mellett a legtöbb modellben különböző fúvókák, polcok, rádió stb. Vannak.

Győződjön meg arról, hogy a zuhany soha nem szűnik meg, a gyártó nem tudja. Az egyik gyakori hiba a raklap repedése.

Mi a teendő, ha a zuhanyzó és az összes kiegészítő funkció tökéletesen végzi munkáját, és a raklap repedésekkel van ellátva? Menjen át a jótállás vagy a javítófürdő módosításához? És ha a jótállás lejárt, és nincs lehetőség a javítási szolgáltatás megkeresésére?

A zuhanytálca tálcájának repedéseinek megszüntetése

A zuhany beépítési rajza.

A zuhanytálca tálcájából repedések eltávolítása összetett folyamat. A lélek tárolóeszközeinek gyártásához használt műanyag, a ragasztáshoz rosszul illeszkedő. Nincs garancia arra, hogy a közeljövőben az új repedések nem fedik le a fürdőt. Biztosítani kell a repedések okait. Valószínűleg a kár azért jelentkezett, mert a raklap műanyaga nem tudott ellenállni a személy tömegének, folyamatosan megdagadt és repedések jelentek meg a legnagyobb nyomás helyén. Ez nem a zuhanyzó túlzott tömege miatt történt, hanem a rossz minőségű kabin miatt.

Ha több anyagot használ, javíthatja a zuhanytálcát. Mi a ragasztó, melyik választási lehetőség az Ön képességétől és eszközeitől függ:

A ragasztás megkezdése előtt készen kell készítenie a fürdőt és előzetes munkát végezni:

 • szétszerelje a zuhanykabinot, ürítse ki a tálcát a kétoldalas feldolgozáshoz;
 • száraz, tiszta és zsírtalanít;
 • készítsen olyan támogatást, amely megtartja a raklap hajlítását (bármilyen alkalmas anyag illeszkedik: rétegelt lemez, deszka).

Epoxi ragasztó

A zuhanytálca sémája.

Az epoxi ragasztó összetételében epoxigyanta és erősítő található. Ez lehet egykomponensű és kétkomponensű. Az egykomponensű nézet készen áll a használatra, és a kétkomponensű nézet előzetes keverést igényel megfelelő arányban.

A zuhanytálca epoxi ragasztóval történő lezárásához anyagokra és szerszámokra van szükség:

 • üvegszálas;
 • epoxi ragasztó;
 • oldószer;
 • poliuretán hab;
 • gumikesztyű;
 • légzőkészülék;
 • spatula;
 • olló.
 1. A munka megkezdése előtt viseljen kesztyűt és légzőkészüléket.
 2. A ragasztott felületet oldószer segítségével tisztítani, szárítani és zsírtalanítani kell.
 3. Fektesse az üvegszál repedéseket (üvegszálas).
 4. A ragasztót spatulával kell felhordni és 24 órán át szárazon hagyni. Nem engedhetjük meg a ragasztott felület mozgását.
 5. Egy nap után fel kell ragasztani a kabinos raklap hátoldalát és hagyni száradni további 24 órát.
 6. Mielőtt összeállítaná a zuhanyzóállványt, a hátlapon lévő raklapot habjal kell kezelni. Ez megkönnyíti a raklapot.

Desmokol és gelcoat

Desmokol - ragasztó, gyakran használt a cipőiparban. Ragasztja a bőrt, a fát, a vasat, a poliuretánokat. Az élelmiszer-csomagolás gyártásánál is alkalmazható. Keményítőszerkezettel kombinálva erős ellenállást biztosít a hidrolízisnek. A Desmokol képes lezárni a repedéseket egy szigorúan szerelt zuhanytálcán, és nem hajlítható meg.

A Gelcoat egy epoxigyanta alapú kompozíció, amelyet hajók gyártására használnak, a jachtok mint külső réteg. Gélszerkezete van.

A zuhanyfürdő kijavításához szükség van egy üvegszálas rétegre, amelyet gélköpennyel nedvesítenek, a serpenyő teljes felületén. Keményedés után fedje le a kádat egy másik gelcoat réteggel. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a ragasztókészítmény magas ára.

Javítófürdős zuhany - kellemetlen. A választott anyag csomagolásán feltüntetett utasítások, a biztonsági óvintézkedések és a munkamódszerek betartása mellett a zuhanykabin több mint egy évig tart, és örömet okoz Önnek és családjának.

Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

A raklapok károsodásának okai

Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

 1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
 2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
 3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

Eszközök és anyagok

Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

 • éles kés;
 • olló;
 • építési szint;
 • kulcs;
 • csavarhúzó;
 • epoxi ragasztó;
 • üvegszálas;
 • akrilfesték;
 • csiszolópapírral;
 • ecset;
 • etil-alkohol;
 • fogpor;
 • rongy,
 • légzőkészülék;
 • védőszemüvegek és kesztyűk.

A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

Hogyan lehet javítani egy raklapot?

A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

Kis repedések tömítése

Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
 2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
 3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
 4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.
 5. Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.

A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

Javítsák meg a mély repedéseket

Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

Itt van, mit kell tennie:

 1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

Tömítés a lyukakon

Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
 2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
 3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
 4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
 5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

A raklapok károsodásának megakadályozása

A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.

Krónikus zuhanytálca. Hogyan kell ragasztani?

A zuhany egyszerű, fehér műanyag tálca. Több helyen, mivel a hordozó lecsökkent, repedések keletkeztek. Szétszedem a fülkét, eltávolítom a raklapot, megváltoztatom a hordozót. De hogyan és mi a lezárást a repedéseknél? Vagy könnyebb vásárolni egy külön raklapot?

talán külön vasalót vásárolni?
ideiglenes intézkedésként - megpróbálhat üvegszálas epoxi gyantával ragaszkodni
Ez némi tapasztalatot igényel, de lehetséges.
Azonban előbb-utóbb az EPD nedvességtől fogva megszűnik, a műanyagokat általában nehéz ragasztani, és nedvességi körülmények között ó.
ezért írok - ez ideiglenes intézkedés. és mennyi ideig fog tartani, sok tényezőtől függ. egy hónapról néhány évre - valódi tapasztalat az epoxi kötésről, attól függően, hogy milyen műanyagból és hogyan kell ragasztani

Akril zuhanytálca tálcák javítása: 3 típusú kár

Lehetséges, hogy a zuhanykabin akril tálat saját kézzel is megjavíthatja, ha előzetesen megismerkedik az árnyalatokkal, napjainkban az emberek egyre inkább elkezdték telepíteni a zuhanykabinokat. Nem annyira nehéz ezt megtenni, mint elvégezni a későbbi gondoskodást. A nem megfelelő gondoskodás, valamint a működési szabályok figyelmen kívül hagyása a raklap töréséhez vezet. Figyelembe kell venni azt a tényezőt, amikor a kabin hosszú ideje szolgál és elhasználódott. Ezért szükséges a raklap megfelelő időben történő ellenőrzése és a kisebb károk helyreállítása annak érdekében, hogy ne végezzen nagyobb javításokat.

Zuhanytálca sérülése és javítása

Ha akril modellt választasz, a raklap javítása szükséges. Minden egyéb, tartósabb anyagból készült raklap nem kap súlyos károkat.

A javítási zuhanytálca akkor készül, ha gyárilag hibás tervet talál. Ez nagyon ritkán a gyártó hibája, és ha a jótállási idő nem járt le, akkor a raklap cserélhető.

Az akril tálak nagyon törékenyek, és ha nem megfelelően karbantartják őket, a javítás elkerülhetetlen. A károk súlyosak lehetnek, és nem nagyon. Minél súlyosabb a kár, annál nehezebb lesz a raklap javítása.

Általában az akril zuhanytálca kapja a legnagyobb kárt

Jelentős kár:

 • Bármilyen méretű csiszolt;
 • Mély és nem nagyon, repedések;
 • Véletlenszerű lyukak (lyukak).

Kár keletkezése után az egész szerkezet szétszerelésre kerül. Ezután az alját mossák, a falakat alaposan megszárítják. Ha minden száraz, folytassa a javítást. A raklap javítása kézzel elvégezhető, mivel nem igényel speciális készségeket és képzést.

A repedezett zuhanytálca: mit kell csinálni és hogyan kell kijavítani

A kiváló minőségű anyagból készült raklap nagyon sokáig tarthat anélkül, hogy komoly károkat okozna. Nagyon ritkán törik meg, és ez a tulajdonosok vagy a telepítők hibája. De ha ez megtörténik, sürgősen meg kell határoznia.

A megrepedt zuhanytálca, mi van, ha ez megtörténik? Először meg kell határoznia a sérülés súlyosságát. A repedés mély vagy csak egy kis karcolás.

Lehetőség van egy nagy repedés megtöltésére a saját kezével, anélkül, hogy rengeteg időt és energiát kellene fordítanod. Ehhez speciális eszközökre és anyagokra van szükségünk. Kezdetben tisztítsuk meg a szennyeződés és a törmelék felületét, majd az alkoholos oldattal törölhetjük a repedés teljes hosszát és várhatjuk, hogy kiszáradjon. Csak akkor lehet a repedést festeni.

Annak érdekében, hogy lezárja a repedést a serpenyőben, speciális anyagokat és eszközöket kell előkészíteni a munkához.

A javításhoz szükséges anyagok és eszközök:

 • Alkohol-oldat;
 • festeni;
 • kefe;
 • csiszolópapír;
 • Rongy.

Ha a festék száraz, egy második réteget kell alkalmazni a festék minőségének ellenőrzésére. Másnap biztonságosan használhatja a zuhanyozót, minden funkcióját felhasználva.

Hogyan kell ragasztani a zuhanytálca tálcáját, ha a repedés mély

A raklapok feltörnek, ha a zuhanykabin nem megfelelően van felszerelve. Ha egyenetlen felületre telepíti, akkor a súly alatt lévő raklap felrobbanhat. Van egy mély repedés, amelyet nagyon gyorsan meg kell javítani, hogy ne kezdjen növekedni. És akkor már nincs szükség a javításra, megváltoztatnia kell a raklapot.

Hogyan ragasztani a zuhanytálca tálcáját, ha felrobban? Ehhez egy különleges ragasztót kell vásárolnunk a repedés kiküszöbölésére. A ragasztóból származó gőz nagyon káros a testre, ezért ha fel kell ragasztani a repedést, akkor légzésvédőben kell tenned.

A ragasztó nagyon rugalmas, kitölti a teljes repedést, anélkül, hogy a serpenyő teljes felületén elterülne. A ragasztás, a segítségével, gyorsan és hatékonyan megy végbe. Csak jól kell szellőztetnie a fürdőt, hogy ne lélegezze be a mérgező gőzöket.

Lehetőség van mély zacskó ragasztására a zuhanytálcában a különleges ragasztóval, amelyet speciális szaküzletekben értékesítenek.

A következő speciális kötőanyagok alkalmasak:

 • Desmokol keverék;
 • Kompozíciós gelcoat;
 • Epoxi vagy ragasztó.

Mindezek az eszközök nagyon praktikusak és megbízhatóak. Szintén használják a raklap és speciális keverékek javítására már késztermékben értékesített készletekben. Segítségével a repedés kiváló minőségű és sokáig lezárható.

DIY javítás a zuhanyzók: főbb bontások

A zuhanykabin a szokásos fürdő helyett a fürdőszobában van elhelyezve. Régóta szolgálhat, ha megfelelően be van építve, és hogyan viselkedjen vele. A kabinban van egy vezérlőpanel is. Ha az egyik gomb nem működik, akkor az egész szerkezet sikertelen lesz.

A zuhanyfejek javítása saját kezével csak akkor tehető meg, ha teljesen magabiztos magadban vagy ha a bontás nem túl komoly. Ha a hiba nagyon fontos, jobb, ha szakemberhez fordul.

Miután észrevette, hogy nincs olyan hibája, ami nem nagy, azonnal ki kell javítania, hogy ne váljon súlyos bontássá.

Ha károsodást észlel a zuhanytálca alján, akkor azonnal meg kell kezdeni a javítást.

A fő káros zápor:

 • A raklapban repedt;
 • A kabin repedése;
 • szivárgás;
 • Vízvezetéktörés;
 • Villanyszerelő nem működik;
 • Törött hengerek.

Leggyakrabban lebontja a keverőt. A gumigyűrűk elhasználódnak és meg kell változtatni. Megváltoztathatod, és a patron, amely a víz hatása alatt, használhatatlanná válik. Ha egy villanyszerelő meghibásodik, akkor ebben az esetben szakemberhez kell fordulnia. Az ajtóhengerek gyakran törik, mivel naponta többször használják őket. Jobb, ha azonnal cserélni.

Do-it-yourself zuhanykabin javítás (videó)

Rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk egy olcsó kabinról, hogy ne legyen szükség restaurációra, mind a kabin, mind az egyes elemek számára. Szükséges a rend fenntartása és tisztasága minden alkalommal. A kabin felhelyezése előtt először a szűrőt kell elhelyezni a csövekre úgy, hogy a víz bejusson a már megtisztított kabinba. Miután mindezt megtette, a zuhanykabin használatát és használatát hosszú ideig élvezheti.

Amikor a zuhanytálca megrepedt: mit kell tennie, és hogyan kell megjavítani a repedést saját kezével?

Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

A modern világ diktálja a saját szabályait az embereknek, arra kényszerítve, hogy gyorsabban és gyorsabban haladjon az életen keresztül, valószínűleg azért, mert a legtöbb lakásban, valamint a magánházakban régi, terjedelmes és kényelmes fürdőket kezdtek helyettesíteni kényelmes és kompakt zuhanyzókkal, amelyek jelentősen időt takarítanak meg. ez a funkciók teljesítésével, vagyis minőségi mosás biztosításával bármikor.

De ez nem arról szól, hogy egyáltalán, de arról a tényről, hogy a fő terhelés a zuhanyban természetesen a raklapra megy, ami a felületén számos karcolást, zsiradékot, repedést és más mechanikai sérülést okoz, amelyek először kicsinek és kisebbnek tűnnek, de aztán katasztrofális arányokat érjen el, amikor ezt a részt kicseréljük. Tehát lehetséges, hogy azonnal megszervezzék a zuhanytálca tálca javítását, ésszerű és ésszerű anyagi megoldás lesz-e, képes lesz-e megbirkózni egy ilyen nehéz feladattal, és elvégezhetjük az összes akciót otthon, és megpróbáljuk kitalálni.

A fő okok és hulladékfajták: az akril zuhanykabin tusoló tálca javítása

Fotók az oldalon: master-vannoi.ru

A legkülönbözőbb típusú és típusú raklapok piacán hatalmas választék áll rendelkezésre, amelyek zuhanyozásra szolgálnak, és az anyagok széles skálájából készülnek, mindennapi és mindenki ismertté, klasszikus kerámiákká, innovatív műkővé, amely ma is felmelegedhet. Azonban a legnépszerűbbek voltak és maradnak akril raklapok, nagyon elfogadható tulajdonságaik és tulajdonságaik miatt, valamint a vevők számára meglehetősen kedvező áron. Ezen túlmenően, hogy hogyan kell kijavítani a zuhanytálcát akrilból, elég komplett információ áll rendelkezésre, vagyis mindent megtehet magának, anélkül, hogy olyan szakemberekhez fordulna, akiknek a szolgáltatásait szükségszerűen fizetik.

A legtöbb raklappal a közönséges zuhanyozók számára megfizethető áron olyan közös anyagból készül, mint az akril. Elég erős, nem fél a hőmérséklet-csökkenéstől, vagy különösen a nedvességtől. Azonban meglehetősen törékeny, különösen akkor, ha nincs erősítése az anyag vastagságában. Ezeket a raklapokat nagyon óvatosan és gondosan kell kezelni, és ha a zuhanytálca megrepedt, akkor jobb, ha megkérdezik, mit kell tennie egy igazi szakértőből. Csak biztosan tudja, hogy megteheti, javításokat végezhet, bár akkor is, ha nem sikerül, csak újat kell kapnia.

Itt fekszik a trükk, mert akril, amely könnyedén felszakad, karcolja meg, megszakad, gondatlanul kezelhető, vagy akár véletlenül. Igaz, nem szabad idegesíteni, mert ez az egyedülálló anyag könnyen javítható, a legfontosabb itt nem elfelejteni a pillanatot, és mindent megtenni az időben, amíg az egész felületet csúnya fekete repedések borítják, és így tovább. Az akril zuhanytálca tálcák javítása mind egy speciális műhelyben, mind otthon egyszerűen megoldható, ezért ne aggódjon, ha megpróbálja, akkor bárki kezelheti. Helyénvaló minden típusú bontást felosztani az alkategóriákba, majd javítani, mint a hulladéklerakók előfordulását, nem egy hosszú mezőben.

Fotók az oldalon: vannaja.net

 • A legegyszerűbb karcolások, amelyek rendkívül egyszerűek és egyszerűek egy különleges, általában a fő készletben, speciálisan erre a célra tervezett kompozícióval.
 • Sekély és sekély lyukak és kisebb repedések.
 • Olyan lyukakon és furatokon keresztül, amelyekben az élek egymáshoz közelítenek vagy nem konvergálnak.

A fő oka annak, hogy a zuhanytálca felszakad és mi a teendő

Nyilvánvaló, hogy maga a zuhanytálca önmagában nem károsodhat, hacsak az építők vagy ön maga nem helyesen telepítette, és egyszerűen nem tudta viselni a terhelést. Minden más esetben, ha a zuhanytálcában van egy repedés, akkor valószínűleg azok, akik helytelenül kihasználják. Ezenkívül több ilyen ok is létezhet, feltétlenül részletesebben meg kell értened őket, és jobban meg kell ismerni őket. Szóval próbálja meg kategorizálni a bontásokat.

Fotók az oldalon: kvartal-club.com.ua

 • Amint már említettük, a nem megfelelő felszerelés felszerelése, vagyis helytelen beszerelése és összeszerelése gyakran olyan következményekhez vezet, mint a zuhanytálca alapja, és az alábbiakban leírjuk, mit tegyünk ebben az esetben.
 • A raklap eredeti kezdeti hibája könnyen és egyszerűen arra vezethet, hogy könnyű felszakadni a használat során, és néha még a beszerelés idején is egyenesen.
 • A pontatlanság és a gondatlanság a zuhany használata közben szintén megszakadhat. Például minden ilyen felület fél a lyukaktól, mert ne essen valami nehezebbé őket, és a zuhany is a végzetes dolog, ami megtörte a raklapját. Zsetonok és repedések azonnal megjelennek a felületén, és javítani kell őket a szivárgás megszüntetése érdekében.

Kitűnő zuhany: egy törés a serpenyőben és javítás lépésről lépésre és magyarázattal

Meg kell érteni, hogy sok szempontból a tálca tálca javítása és a cikk végén található videó határozottan és élénken mutatja be az összes lehetséges opciót, majdnem közvetlenül függ a lebontás típusától. És szükség lehet néhány olyan speciális eszközre és eszközre, amely nem mindig áll a legfejlettebb otthoni kézművesek között. De ez ritkán fordul elő, és leggyakrabban minden embernek szinte mindennek szüksége van a különböző repedések, zsetonok, karcolások és lyukak lezárására.

Kiválasztjuk a szükséges eszközt: hogyan kell javítani a zuhanytálca zuhanytálcáját

Fotók az oldalon: GidroGuru.com

Először is, bármit is mondhatsz, mindent meg kell készítenie, és csak akkor kezded el a saját vállalkozásodat, különösen azért, mert nem kell semmi szuperkomplexet csinálni. Ha türelmetlenül érzi a kérdés, hogy mit kell tenned, amikor a zuhanytálca felrobban, a videó segít Önnek pontos megértésében és eldöntésében. Valójában először be kell gyűjtened a szükséges anyagokat és eszközöket, és csak akkor, ha minden készen áll a javítási folyamat megkezdésére. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy el kell hagynia a munkáját, és valami mást kell keresnie, és időközben a festék megszilárdul, minden kiszárad, és a tálcát csak el kell dobni. Így az akril zuhanytálca javításának kérdése szórakoztató, de egészen igaz, válasz - mindent óvatosan, nagyon gyorsan és egyértelműen kell tennie.

 • Egészségügyi, kiváló minőségű, 90% vagy 70% -os etilalkohol, amelyet rendes gyógyszertárban vásárolhatnak vény nélkül.
 • Akril, speciális célú bélés, vagy üvegszálas darab, ha a lyuk átmegy. Ha nehéz vagy egyáltalán nem lehetséges ilyen akril bélés megtalálása az épülettárolókban, és a készletjavító készletet egyáltalán nem ajánlották fel, akkor egy kis üvegszálas üveg vásárolható meg az autóipari alkatrészgyártókban.
 • Csiszolópapír, közepes vagy nagyon kicsi.
 • A leggyakoribb szalag, amelyen az ország felét, az ollót, valamint a kefét tartjuk.
 • A kis méretű, gumiból készült raklap. Ha nincs különleges, használhatja azt, amelyikhez a csempézést elvégezte.

Ideális esetben olyan fúrógépre is szüksége van, amely speciális fúvókákkal őrléshez, valamint egy sarokcsiszolóhoz szükséges. Természetesen a fadobozra szerelt papír és a csiszolópapír is megoldható, de sokkal hosszabb lesz, bár talán még jobb is. Ez azonban nem minden, hiszen tudnia kell, hogyan kell lezárni az akril zuhanytálca zuhanyzóját, vagyis azokat az anyagokat és anyagokat, amelyeket célszerű használni.

A gyökér kérdés: hogyan kell lezárni egy repedést a zuhanytálcában

Fotók az oldalról: aquagroup.ru

Nem szörnyű kérdezni a helyes kérdéseket, mert ha vásárolsz egy raklapot egy boltban, ne felejtsd el megkérdezni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha hirtelen felrobban, és az eladónak készen kell állnia arra, hogy válaszoljon és előre. Valójában a legfejlettebb márkák és a fogyasztási cikkeket gyártó cégek komplett mester-amatőr készletet kínálnak, vagyis csak az utasításokat követni kell, és a javító készlet a készletben található. Azonban ha véletlenül vagy szándékosan megvásárolta az ellenfutó fülkét, érdemes megtudni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha az eredeti szállításban nincs javító készlet.

 • A paletta elkülönítése érdekében kétkomponensű akrilkompozíció szükséges. Csatlakoztassa az alkatrészeket, és azonnal készítse el, mielőtt megkezdi a javítást, különben megszárad és elveszíti tulajdonságait.
 • Egy epoxi ragasztó is igényelhet, amely két komponenssel is rendelkezik, és valamivel hosszabb száradni, mint az akrilkompozíció.
 • Egyes kézművesek azt javasolják, hogy a szokásos professzionális cipőragasztót, Dismocol-t használják, akril tusfürdők javítására. Kiváló tapadási és hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, azonban a konstans terhelésről lehúzható.

Ha szembesülünk azzal a kérdéssel, hogyan zárhatjuk be a zuhanytálcát, akkor gondoljon arra, hogyan készül a felület. Meg kell tudni, hogy az akril csak egy különleges készítmény vagy egy rendes orvosi alkohol segítségével zsírtalanítható. A kőolajtermékek és az aceton oldószerek nem használhatók bármikor, mert károsíthatják az akrilt, korrodálhatják és tönkretennék.

Hogyan zárhatja be a zuhanykabinot a saját kezével, ha a karcolás nem folyamatos

Sokan kíváncsiak az akril zuhanytálca pecsételésének kérdésére, ha csak néhány repedés jelennek meg rajta, és még akkor is, hogy ezek egyáltalán nem átlátszóak, és általában ez megtörténhet, és meg kell történnie. Természetesen, ha nem tartja szemmel a saját raklapja állapotát, akkor valószínűleg nagyon gyorsan használhatatlanná válik, különösen olyan törékeny anyag, mint az akril. Sokkal könnyebb és gyorsabb lesz rögtön kitalálni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, és rendszeresen ellenőrizni és ellenőrizni kell, mint a "hajó" lyukakkal.

Fotók az oldalon: GidroGuru.com

 • Nem kell eltávolítania a raklapot, mivel újra kell csomagolni az összes vízvezetéket, ami nem szükséges felszíni repedés esetén.
 • Először minőségi eltávolításra van szükség az edényből, törölje le és hagyja legalább egy-két órán keresztül száradni.
 • A repedést, valamint a felszínét is fel kell törölni egy etil-alkoholba merített vattapálcával, hogy a felületet zsírtalanítsák, így biztosítva a tapadást.
 • Normál ecsettel használjon egy réteg akril kompozíciót, előkeverje az utasításokat, és hagyja, hogy kissé megszáradjon.
 • Miután az akril egy kicsit megszáradt, alkalmazhat egy második réteget, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok.

Az akció megismételhető annyi alkalommal, amennyit csak akar, amíg az eredmény kielégíti Önt. Az utolsó réteg után ne feledje, hogy minél kevesebb festéket ad meg, annál jobb lesz, hogy az akril teljesen száraz legyen, de legalább két vagy három. Ha a repedés helye pontatlannak tűnik, finom csiszolópapírral járhat, majd egy szépen vékony réteggel átfestheti rajta.

Hogyan pecsételjük meg a zuhanyzót a saját kezünkkel, ha felrobban

Fotók az oldalon: vseovannoi.ru

Mindent elmondtunk egy olyan repedésről, amely nem átlátható, de mit kell tennie, és hogyan kell rögzíteni a teljesen feltörött és áthatott zuhanytálcát? De ez a kérdés is egyszerű válasz, és egyáltalán nem nehéz kezelni ezt a feladatot. Igaz, nem lesz gyerekes bütykölni, de egy új raklap költsége, amelynek megvásárlását határozatlan időre elhalasztják, képes lesz arra, hogy megmentse és pénzbe helyezze valami szükségeset.

 • Az utasítások szerint szétszereljük a raklapot, végezzünk minden intézkedést szépen és módszeresen, távolítsuk el az összes hozzá csatlakoztatott egészségügyi berendezést, csaptelepet, zuhanyt, szifont és így tovább.
 • Csiszológép vagy különleges fúvókákkal ellátott fúrólyuk segítségével az átmenő lyukat gondosan ki kell terjeszteni, és éleinél egyfajta letörést kell eltávolítani, hogy a szél éles legyen. Ezt elő lehet állítani és a hagyományos csiszolópapírt, de hosszú és fájdalmasan kell dolgozni.
 • A kefét kefével ecsettel távolítsa el, hogy eltávolítsa a maradék port, törölje le nedves és tiszta ruhával, valamint alkohollal a felületek teljesen zsírtalanítására. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsák, ha akril vagy epoxigyanta van.
 • Ne feledje, hogy a repedést a raklap mindkét oldalán meg kell tisztítani, még hátrányosabb és óvatosabban.
 • Vágja a tapasz üvegszálát vagy speciális akril részeit a repedés méretének megfelelően, és egy kicsit többet, és távolítsa el a letörést, ha ez lehetséges. Az üvegszálat epoxi gyantával kell impregnálni, majd a raklap hátoldalán lévő csupasz repedésre kell alkalmazni. A javítást ragasztószalaggal rögzítheti, így nem vezet, és nem csúszik ki, és hagyja, hogy egy ideig száraz legyen.
 • A serpenyõ elforgatásához és a repedés akril hozzáadásához nem nehéz.

Fotók az oldalon: dushevayak.ru

A száradás befejezésének ideje az akrilösszetételre vonatkozó utasításokat kell megvizsgálnia. Leggyakrabban az egy óra és az egész nap között változhat, de jobb, ha a raklap alaposan megszárad, biztosan nem fáj. A felesleges akrilát azonnal el kell távolítani, és a ragasztást ragasztószalaggal kell kötni. Ha a teljes száradást követően egyenetlenül találja magát, finoman csiszolhatja finom finom csiszolópapírral vagy speciális fúvókával ellátott fúróval, és ugyanazzal az akril kompozícióval tegye fel a festéket. De ha még most sem teljesen világos, hogy ez hogyan történhetett meg, hogy a zuhanytálca felrobbant, és mi a teendő, a videó pontosan pontosítja az esetleges félreértéseket.

A zuhanytálca tálca lezárása - ajánlások önálló munkavégzésre

A használat során előfordul néha olyan előre nem látható helyzet, amelynek következtében bizonyos szerkezeti elemek sérültek, és ha a válaszfal javítása a sérült elem cseréjéből áll, akkor azt a kérdést, hogy mi a teendő, ha a zuhanytálca felrobban, másképp megoldható. A kerámiával és a fémtermékekkel kapcsolatos azonnali fenntartások mellett az egyetlen megoldás az, hogy kicseréljük, de megpróbálhatjuk megjavítani az akrilszerkezeteket, ez a lehetőség, amelyet a cikkben megnézünk.

A képen: jobb, ha nem várjuk meg, hogy a repedés eloszlassa a felszín nagy részét, minél hamarabb dolgozik, annál jobb

A munka követelményei

Nagyon fontos, hogy kövessünk néhány alapvető ajánlást, mivel minden jogsértés a végeredmény romlásához vezet, elég egyszerű, de ismernie kell őket:

Tipp
Még akkor is, ha a károsodás kicsi, javasoljuk, hogy távolítsa el a zuhanytálcát, így megszünteti a véletlen károsodást, és alaposan megvizsgálja a szerkezetet, de a belsõ repedések is lehetségesek, de csak az elem lebontása után láthatja azokat.

Néha a raklap károsodásának oka a megerősítő ketrec repedése, ezért ellenőrizni kell, különösen a hegesztett ízületek helyén.

Munkafolyamat-szervezés

Mielőtt lezárná a zuhanytálcát a saját kezével, számos előkészítő tevékenységet végezzen. Ezzel velük kezdjük megfontolni a javítás jellemzőit.

edzés

E szakaszon belül számos fontos eseményt kell tartani:

 • Először is szét kell szerelned a szerkezetet, hogy alaposabban és részletesen megvizsgálhassa a raklapot. Ez a folyamat nem okoz nehézségeket, ha ön összeállította a szerkezetet, ha a gyülekezetet más ember végezte el, akkor meg kell tanulnia az utasításokat és kitalálnia, hogyan kell ezeket a munkákat elvégezni.
 • A raklap eltávolítása előtt ne felejtse el leválasztani a csatornarendszert, különben károsíthatja a szifont is. Figyeld meg a pontosságot, mivel az eltávolításkor gyakoriak az elem sérülései.

Ez az, ami pontatlan bontást okoz

 • Nagyon fontos meghatározni, hogy van-e értelme a javítás elvégzéséhez; ha a repedések több helyen vannak, és a szerkezet erősen gyengült, akkor a zuhanytálca cseréje a legoptimálisabb megoldás lesz, hiszen a javítás ideiglenes lesz, és a szerkezet valószínűleg egy-két hónapon belül meghibásodik.
 • Amint fentebb megjegyeztük, először meg kell vizsgálni a keretet, ha minden rendben van vele, az elem leválik, leggyakrabban egyes területek megsérülnek a rozsdától, ezért ajánlott tisztítani és festeni azokat olyan speciális vegyszerekkel, amelyek fokozott védelmet nyújtanak a korrózió ellen.

A keret eltávolítása - a folyamat meglehetősen egyszerű

 • Ezután meg kell tisztítani a szennyeződést, a skála és a nedvesség felületét, és meg kell szárítani a szerkezetet. Csak így folytathatjuk a további munkát.

Fő szakasz

Most megnézzük, hogyan zárjuk le a zuhanytálcában a repedést, a munka a károsodás mértékétől és a probléma nagyságától függ:

 • Először is érdemes kiemelni a feszültséget egy repedésből, ez a folyamat hasonló az üveghez való munkához - a sérülés végpontján egy mélyedést fúrnak a felületen a deformáció továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Nem kell átfúrni, elég 2-3 milliméter. A fúró átmérőjének kissé nagyobbnak kell lennie, mint maga a sérülés szélessége.

A legtöbb esetben 3 mm-es fúrás elegendő

 • Ezután a sérülések széleit úgy kell feldolgozni, hogy azok egyenletesek legyenek, akár fájlok vagy más eszközök alkalmasak erre, ha a repedés nagy, akkor egy műanyag tárcsával egy szögcsiszológépet használhat. Ez különösen fontos a végponttól végpontig terjedő deformációkhoz, mivel jelentősen gyengítik az egész szerkezet szerkezetét.
 • Ezután meg kell tisztítani a javítási helyet a szennyezéstől és zsírtalanítani. Ne felejtsük el ezt a tényezőt, mivel a jó előkészítés jelentősen javítja a javítási megoldás tapadását és növeli a rendszer megbízhatóságát.

Fontos!
A zsírtalanításhoz csak alkoholtartalmú oldatok, kőolajtermék-alapú készítmények és az aceton károsíthatja a felületet.

Különleges formulációk vannak az akril felületekre.

 • A zuhanytálca tálca elkülönítése speciális összetételű - folyékony akril, amely két komponensből áll, és közvetlenül felhasználás előtt készül. Az oldat alkalmazása során ne feledje, hogy a szárításkor enyhe zsugorodást okoz, ezért annak összege valamivel nagyobb legyen, mint a szükséges. A felesleget egy gumi spatulával eltávolítjuk, majd a felületet ragasztószalaggal ragasztjuk és szárazra hagyjuk.
 • Ha a repedés véget ér, akkor tovább kell erõsíteni a rendszert alulról, mert ez a felület üvegszállal borított és epoxigyantával impregnált. Szükség esetén több ilyen réteget is fel lehet használni. A szárítás ideje mindegyik egy nap.

Üvegszálat vásárolhat az autóboltban

 • Miután a felület megszárad, finom csiszolópapírral tisztítják, a munka befejeződik.

Hogyan erősítsük meg a struktúrát?

Most fontold meg, hogyan erősítsd meg a zuhanytálca tálcát, nehogy később törj fel:

 • Az első indikátor, hogy a rendszer további erősítést igényel - amikor egy személy belsejében van, a zuhanytálca sügér, ez azt jelzi, hogy az elem hajlít, és nem rögzül nagyon jól.
 • A legegyszerűbb megoldás az, hogy erősítse meg a zuhanyzópultot - feküdt tégla vagy szigetelés alatta, és töltse ki a hely egy részét kis bővítési habarccsal, ez a megoldás lehetővé teszi a kiváló eredmény elérését.

Az ilyen megerősítés kiváló eredményeket ad.

 • Ha nincs elég helyed, akkor megfontoljuk, hogyan lehet felemelni a zuhanykabinot - mindössze annyit kell tennie, hogy a lábakkal megegyező átmérőjű csavarokat vásárolt és darabokra vágja a kívánt hosszúságú darabokat. Ezután az elemeket egyszerűen kicserélik és kiigazítják, de ne feledje, hogy ebben az esetben új képernyőre lesz szüksége, vagy a fülke alatt egy rés lesz.
 • Mit kell tennem, ha a zuhany a szétcsúszva a raklap és a partíciók között? Nagyon egyszerű - el kell távolítanod a régi tömítőanyagot a zuhanyzóra, és újat kell alkalmazni. Legtöbbször ez a probléma.

következtetés

Ha a zuhanyod szivárog, akkor azonnal megoldja a problémát. Nem számít, hogy a raklap megrepedt-e, a szifon elhagyta vagy a tömörítés elvesztette rugalmasságát - annál hamarabb jut el az üzlethez, annál könnyebben dolgozik. A videó ebben a cikkben is élénken mutat néhány fontos pontot a folyamat lezárása repedések a serpenyőben.

A zuhanytálca repedéseinek lezárása

A hidromasszázs záporok kicserélték a sitz fürdőt kis lakásokban, a kombinált fürdőszobákban egy sarokba foglalták, vidéki házakban jelentek meg.

Általában a zuhanytálca meghibásodása a helytelen beüzemelés, a nem megfelelő működés és a kopási alkatrészek miatt következik be.

Ez az innováció határozottan az utóbbi évtizedekben Oroszországban tartotta pozícióját. A zuhanykabinok változatossággal rendelkeznek, és jelentős árkategóriájúak. A zuhany funkciója mellett a legtöbb modellben különböző fúvókák, polcok, rádió stb. Vannak.

Győződjön meg arról, hogy a zuhany soha nem szűnik meg, a gyártó nem tudja. Az egyik gyakori hiba a raklap repedése.

Mi a teendő, ha a zuhanyzó és az összes kiegészítő funkció tökéletesen végzi munkáját, és a raklap repedésekkel van ellátva? Menjen át a jótállás vagy a javítófürdő módosításához? És ha a jótállás lejárt, és nincs lehetőség a javítási szolgáltatás megkeresésére?

A zuhanytálca tálcájának repedéseinek megszüntetése

A zuhany beépítési rajza.

A zuhanytálca tálcájából repedések eltávolítása összetett folyamat. A lélek tárolóeszközeinek gyártásához használt műanyag, a ragasztáshoz rosszul illeszkedő. Nincs garancia arra, hogy a közeljövőben az új repedések nem fedik le a fürdőt. Biztosítani kell a repedések okait. Valószínűleg a kár azért jelentkezett, mert a raklap műanyaga nem tudott ellenállni a személy tömegének, folyamatosan megdagadt és repedések jelentek meg a legnagyobb nyomás helyén. Ez nem a zuhanyzó túlzott tömege miatt történt, hanem a rossz minőségű kabin miatt.

Ha több anyagot használ, javíthatja a zuhanytálcát. Mi a ragasztó, melyik választási lehetőség az Ön képességétől és eszközeitől függ:

A ragasztás megkezdése előtt készen kell készítenie a fürdőt és előzetes munkát végezni:

 • szétszerelje a zuhanykabinot, ürítse ki a tálcát a kétoldalas feldolgozáshoz;
 • száraz, tiszta és zsírtalanít;
 • készítsen olyan támogatást, amely megtartja a raklap hajlítását (bármilyen alkalmas anyag illeszkedik: rétegelt lemez, deszka).

Epoxi ragasztó

A zuhanytálca sémája.

Az epoxi ragasztó összetételében epoxigyanta és erősítő található. Ez lehet egykomponensű és kétkomponensű. Az egykomponensű nézet készen áll a használatra, és a kétkomponensű nézet előzetes keverést igényel megfelelő arányban.

A zuhanytálca epoxi ragasztóval történő lezárásához anyagokra és szerszámokra van szükség:

 • üvegszálas;
 • epoxi ragasztó;
 • oldószer;
 • poliuretán hab;
 • gumikesztyű;
 • légzőkészülék;
 • spatula;
 • olló.
 1. A munka megkezdése előtt viseljen kesztyűt és légzőkészüléket.
 2. A ragasztott felületet oldószer segítségével tisztítani, szárítani és zsírtalanítani kell.
 3. Fektesse az üvegszál repedéseket (üvegszálas).
 4. A ragasztót spatulával kell felhordni és 24 órán át szárazon hagyni. Nem engedhetjük meg a ragasztott felület mozgását.
 5. Egy nap után fel kell ragasztani a kabinos raklap hátoldalát és hagyni száradni további 24 órát.
 6. Mielőtt összeállítaná a zuhanyzóállványt, a hátlapon lévő raklapot habjal kell kezelni. Ez megkönnyíti a raklapot.

Desmokol és gelcoat

Desmokol - ragasztó, gyakran használt a cipőiparban. Ragasztja a bőrt, a fát, a vasat, a poliuretánokat. Az élelmiszer-csomagolás gyártásánál is alkalmazható. Keményítőszerkezettel kombinálva erős ellenállást biztosít a hidrolízisnek. A Desmokol képes lezárni a repedéseket egy szigorúan szerelt zuhanytálcán, és nem hajlítható meg.

A Gelcoat egy epoxigyanta alapú kompozíció, amelyet hajók gyártására használnak, a jachtok mint külső réteg. Gélszerkezete van.

A zuhanyfürdő kijavításához szükség van egy üvegszálas rétegre, amelyet gélköpennyel nedvesítenek, a serpenyő teljes felületén. Keményedés után fedje le a kádat egy másik gelcoat réteggel. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a ragasztókészítmény magas ára.

Javítófürdős zuhany - kellemetlen. A választott anyag csomagolásán feltüntetett utasítások, a biztonsági óvintézkedések és a munkamódszerek betartása mellett a zuhanykabin több mint egy évig tart, és örömet okoz Önnek és családjának.

A zuhanykabin javítása: hogyan lehet megjavítani egy repedést és egy lyukat egy akril tálcában?

Megváltoztatta a keverőt. Töltsön egy akril tálcán, amelyen repedés és kis lyuk jelent meg. Hogyan lehet ezt megjavítani?

Ez könnyen elvégezhető.

Először szétszereljük a raklapot a helyéről, ne próbálkozzunk helyben, mert a munka fő része a raklap alján lesz.

Tehát a raklap eltávolítása után fúrót fúrunk, és alaposan megtisztítjuk a felszínt a lyuk körül. A legjobb, ha elmélyítenénk a repedést, és fúrnánk a vég helyét. A lyuk körüli felületet alaposan megtisztítjuk a raklap hátoldaláról, kb. 10 centiméterre a széltől.

Ezután alaposan kezelni kell a felületet egy oldószerrel és alaposan megszáradni.

A következő lépés a "kötés" bevezetése a sebről belülről. Ehhez fel kell tölteni az epoxi ragasztót és különböző megerősítő hálót.

A rács első rétege a lyuk szélétől 2-3 cm-es ívű. A háló tökéletesen vágva szabálytalanul alakítható, mivel repedés van. Néhány idő elteltével, amikor a ragasztó meggyűrűsödik, durvább hálót helyezünk el 2-3 cm-es távolsággal az első réteg szélétől. A következő harmadik réteget további 2-3 centiméterre helyezik szélesebbre, és a hálót a legalkalmasabb a szilárd fém.

Miután a gyanta megszáradt, festékkel kezeljük a lamkáinkat és átfordítjuk a raklapot.

Ismét átmegyünk a fúró felületén, óvatosan tisztítjuk az éleket és egy új ragasztókompozíciót, de ne túlduljunk fel, meg kell fosztani, hogy áthatoljon a felületre.

Ezután a mélyedésben egy polimer rétegréteget alkalmazunk, utána megkötés után higanypapírral dolgozunk, és újabb réteget alkalmazunk. Szükség szerint ismételjük meg az eljárást, csökkentve a csiszolópapír finomságát.

A felső javítófelület festékkel vagy lakkokkal van bevonva, és helyezze a raklapot a helyére.

Az eljárás nem bonyolult és sokak számára hozzáférhető, az akril lényegében plexi, és mentes a javítási folyamatoktól.

Jó napot Pontosan ugyanazt a problémát éreztem pár nap alatt, de anélkül, hogy nagyon feszültek lennék. Először gondosan távolítsa el ezt a serpenyőt, majd alaposan öblítse le és szárítsa meg, majd alaposan zsírtalanítson, és készítse el a ragasztót.

Nos, a javítási folyamat maga a következő sorrendben folytatódik: az epoxigyantát kissé felmelegítjük, hogy felmelegedjen, így folyékonyabbá válik és kívülről egy réteg üvegszálas tapaszt alkalmazunk erre a rétegre, majd újra és egy másik tapaszt alkalmazunk Patch, hogy majdnem minden raklapot rakjon fel. Ezután a következő napon keményedik, ha a raklap belsejében dolgozik Ha a repedések és a lyukak észrevehetőek, akkor töltse fel az összes üregeket epoxigyantával, és színt adhat a raklapnak a paletta színéhez, most pedig lennie kell. Minden raklap készen áll a további felhasználásra. A módszer valódi és megbízható, és bizonyított az ilyen eljárás után, sokkal erősebbé válik.

Nem vagy egyedül a probléma, az akril fürdők, a zuhanytálcák és a pezsgőfürdő népszerűsége miatt egyre több ember szembesül ezzel, ezért epoxi vagy egyéb anyagok keresése és a csodák feltárása nem kell - csak menjen a hardverraktárba, és vesz egy javító készletet. akril fürdők és raklapok.

A készlet rendelkezik mindent, amire szüksége van - az Ön esetében megvásárolni kell egy erősítőszálas javító készletet.

Ezenkívül az utasításoknak megfelelően tisztítsa meg és fúrja ki, majd ragassza fel a vasalót, majd helyezze fel a javítóréteget és szárítsa meg. Az akril fürdők és raklapok gyártói előzetesen aggódnak a termékeik egyszerű javításával kapcsolatban - nézzük meg a videót, és megértsük, mennyire nehéz és még érdekesebb megoldani az akril tálcát vagy a fürdőt a saját kezével.

A zuhanyzótálcát megjavítjuk!

Szükségem van kapcsolatba lépni egy raklap javítással, amikor újat tudok venni? Talán nem. Azonban sok orosz ember praktikus ember, ne dobjon pénzt a szél felé. Igen, és nem olyan nehéz: a zuhanytálcák javítása. Részletes utasítások lentebb olvashatók.

Milyen károkra van szüksége javításra?

Először is ezek a kis karcolások és kúszások, amelyek időnként acél, öntöttvas és akril raklapokon fordulnak elő. Először nem okoznak aggodalmat. De minél többet, annál kevésbé alkalmas lesz a raklap. Ezért jobb, ha velük azonnal foglalkoznak, amint felmerülnek.

Ha a raklap a kerettel a lábakkal ellátott karika formában tartja, az ilyen repedés nagyon veszélyes

A zuhanytálca javítása kötelező abban az esetben, ha repedés keletkezik benne (akril, műanyag, márvány, kerámia raklap) vagy süllyesztés (ez gyakrabban fém, kerámia, kőpaletta). És nem számít, hogy vannak-e vagy sem, azon az oldalon, ahol a víz nem esik le, vagy alul. Miután az oldalról jövő repedés gyorsan megindult.

Az is lehetetlen, hogy javítás nélkül, ha a bevonat a raklap már nagyon elkényeztetett. Természetesen egyrészt egyszerűbb a dobás. De ha van vágy és lelkesedés, még a régi vályú is elég tisztességes mosássá válhat.

Hogyan lehet megbirkózni a karcolásokkal és a karcolásokkal?

A gyakorlat azt mutatja, hogy a karcolások megjelenése a raklapon vagy a fürdően legalább egy bosszúságot okoz. Ugyanakkor kedves polgártársaim, néhány karcolás - ez nem ijesztő! Az eset helyre fogja állítani a zuhanyzót.

- akril tálca

Kezdjük azzal az utasítással, hogy javítsunk egy akril zuhanytálcát 1 mm-es sekély karcolásokkal.

Először is, három karcos középcsatornát (1000-es szám), majd egy kis (2000-es) csiszolópapír lengyel lehet a patronban, és folyékony konzisztenciájú. És talán vastag, mint a fogkrém

Ehhez először dörzsölje meg a karcos területet csiszolópapírral, nedvesítse meg vízzel. Ezután vegye ki az összes tisztító akrilból és tegyen egy lencsét akril fürdőkhöz vagy autópolírozáshoz. Az autósok valószínűleg hallottak róla. A felületet speciális ruhával vagy mikroszálas ruhával törölje le.

Ha a karcolások mélysége meghaladja az 1 mm-t, először a felületet finom csiszolópapírral kezeljük és fehér szellemben zsírtalanítsuk. Ezután a folyékony akrillát kétszer gumi lapáttal vagy ecsettel kell megkarcolni, mivel az akril zsugorodik. Az első és a második réteg alkalmazásának időtartama legalább fél óra.

Miután a második réteg megszáradt, egy újabbat alkalmazzon, hogy a karcolás 3-5 cm-re lehessen. Négy nap elteltével (ez az akril száradása) csiszolópapírral és polírozással tisztítsa meg. És használhatod a raklapot pár órán belül.

- fém raklap

Az acélból és az öntöttvasból készült zuhanytálcák újratelepítése ugyanezt teszi. Csak az akril felhasználása helyett folyékony zománc, amelyet csak egy rétegben alkalmaznak. Ahhoz, hogy teljesen száraz legyen, egy hétig várnia kell. Egyébként kezdjük el.

A crack nem egy mondat

A különféle anyagokból készült raklapokon repedéseket egy recept "kezeli". Nevezetesen: öntse őket epoxigyantával, melyet festékkel, vízálló ragasztóval, szilikon tömítőanyaggal vagy folyékony akrilnal (csak akril palettákkal) keverünk.

Azonban, mielőtt a repedést lemossák, hajszárítóval szárították és zsírtalanították. Ha a serpenyő akril vagy műanyag, jobb, ha egy résen vágja le a rés szélét. Ellenkező esetben a "javítás" megmarad. Vagy inkább a szappanon.

Olvasson többet arról, hogyan zárhatja be a tömítést és a mini repedéseket a másik cikkünkben: akril zuhanytálcák.

Ha érdekel a csempe- és téglából készült zuhanytálca helyes telepítésével kapcsolatban, olvassa el az itt található utasításokat: http://remontspravka.com/montazh-dushevogo-poddona/

A tálca nélkül is telepíthető egy tálca, lásd itt.

A forgács nem egy hely a raklapon

Hogyan lehet kijavítani a zuhanytálcát, ha kicserélték? Kezdetben öblítse le vízzel porral vagy zsírtalanító edényzel, majd szárítsa meg hajszárítóval. Acetonnal vagy alkohollal való zsírtalanítás után ismét megszáradni.

Ezután alkalmazzon primert, és várjon, amíg meg nem szárad. Vegye ki a kocsit és keverje össze a keményítővel a csomagoláson feltüntetett arányban. Egy gumi spatulával helyezzük fel a csip helyére úgy, hogy szó szerint egy milliméter a zománc réteg alatt. Annak érdekében, hogy ne üsse le az egész raklapot, helyezzen szalagot a forgács szélére.

Az ilyen kitt 5 percről napra szárad, a márkától függően. Keményedés után finomszemcsés csiszolópapírral szintelje ki. És akkor a már jól ismert forgatókönyv esetén zománcot vagy akril bevonatot és homokot használjon.

Hogyan lehet teljesen frissíteni a raklap fedelét?

A zuhanytálca javítása ebben az esetben a zománc (fém és kerámia raklap) vagy akril (fém, akril, kerámia) alkalmazásával áll az egész területre. Azonban nem számít, milyen nehéz látszani, nem nehéz ilyen dolgokat létrehozni a saját kezével. Végül is valaki megjavítja az egész fürdőket, és semmit.

- zománc bevonat

Először zsírtalanítsa a serpenyőt tisztítószerekkel. Először csiszolópapír vagy fúrógép fúvókával tisztítsa meg a felületet. Ezután alaposan mossuk le, száraz, zsírtalanítsuk az alkohollal vagy az acetonnal. Egy kefével vagy egy edényből alkalmazzon egy alapozót fémekhez vagy kerámiákhoz (a raklap anyagától függően), hogy ne legyen buborék.

Néhány óra múlva, az alapozó száradása után a raklapot két réteg zománcra festjük. A rétegek alkalmazása közötti intervallum - 15 perc. Győződjön meg róla, hogy nincsenek szőrszálak az ecsettel, ha festeni, és buborékok.

- folyékony akril alkalmazása

Ebben az esetben a serpenyőt zsírtalanítják és tisztítják. Folyékony akril bevétele után, és lassan öntse az oldalára. Ecset gondosan festse át őket és az ízületeket a raklap, a falak és a zuhany között. Ezután addig kell folyékony akril-folyadékot felönteni, amíg a raklap teljes felülete meg nem telik.

Ha a raklapod elég kopott, akril betétet helyezhetsz be - ez egy szilárd akril forma, amely teljesen követi a raklap kontúrját. Igaz, hogy gyakoribbak a drága fürdők számára, mint raklapokhoz. Valóban, az ilyen bélés telepítésével együtt majdnem olyan, mint egy új raklap.

Szabályok törődik a javítás után

Sajnos az otthoni zuhanyfedél nem olyan tartós, mint a gyár. A zománc bevonat például 2-3 év után vékonyabb lesz. A gyártók szerint az akril bevonat 15 éves, de ez a helyzet, ha egyáltalán nem használja. És a tényleges élettartam háromszor kevesebb.

Lehetséges, hogy valahogy lassítják a kopást? Alig. De nem hagyhatja, hogy felgyorsuljon. Ehhez kövesse néhány szabályt:

Először ne dörzsölje a raklapot merev, és különösen vasszivacsral.

Másodszor, puha anyagokkal mossuk le: szappan vagy edény mosogatószer. Ha a bevonat akril, használhat speciális eszközöket akril fürdők tisztítására: "Bass", "Acrylan", "Tim-Pro" stb.

A WC-k és a WC-k bármilyen formája szigorúan ellenjavallt ilyen raklapok esetén.

Harmadszor, minden használat után törölje szárazra. Ez talán a legnehezebb. De higgyék el nekem, hogy a felújított raklapok felesleges mennyisége nem kevésbé ellenség, mint az agresszív tisztítószerek.

Negyedszer, ne öntsön túl forró vagy túl hideg vizet bele. Az ilyen hőmérsékleti cseppekből származó zománc elkezd lehámlani, míg az akril hámlaszt vagy buborékfóliává válik.

A farostlemez egy ilyen keretre kerül, és egy raklapot helyeznek a tetejére. Az alja előhabosított

És ötödször, ha a raklapodra repedés történt, akkor jobb, ha megerősítené. Ehhez tegyünk egy alátámasztást alulról a farostlemezről, amely megismételné az alja alakját. Tehát amikor felállsz a raklapra, súlyod terhelése átveszi a támogatást.