Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan és mit kell festeni a konyhában a fürdőszobában?

Ritkán jut eszembe az a gondolat, hogy csempét festenek, például egy fürdőszobában vagy egy konyhában, de remek módja annak, hogy javítsák a belsőépítészetet, és frissítsenek rá külön költségek és építési por nélkül. Gondoljunk részletesen arra, hogy milyen szabályok vannak az ilyen munkák elvégzésére.

A csempefestés egy nem szokványos, de nagyon érdekes módszer a belső tér frissítésére.

Miért festeni a csempe?

A helyiség díszítésére szolgáló ilyen módszer első említéseként, például a csempézett bélés festésénél, sokan különös zavarodottsággal rendelkeznek. Ez a tervezési módszer nem teljesen ismerős, ezért érdemes kiemelni azokat az okokat, amelyek miatt érdemes megfontolni egy ilyen jellegű javítás lehetőségét:

 • Belső megújulás. A csempefestési lehetőség nagyszerűen alkalmas a konyha vagy a fürdőszoba berendezéseinek egyszerű és gyors frissítésére. Tehát drasztikusan megváltoztathatja a padló vagy a falak színét és kialakítását, anélkül, hogy durva munkát végezne.
 • Javítás. Amikor javítás közben helyettesíti a bútorokat, új csempe behelyezése nélkül teheti meg, csak meg kell változtatnia a megjelenését a tervezési projektnek megfelelően.
 • A stílus megváltoztatása. Megváltoztathatja a belső tér stílusát, különleges tematikus jegyzeteket készíteni vagy kiemelni egy bizonyos színsémát.
 • Bevonat dekoráció. Lehetőség van egy diszkrét dekoráció létrehozására helyi minták vagy minták formájában a csempe.
 • Maszkolási hibák. Ha valami történt a csempe, akkor nem kell teljesen megváltoztatni. A kisebb károkat és hibákat sikerrel álcázzák festékkel.

Frissítse a belső tér a fürdőszobában a festett csempe segítségével

Annak érdekében, hogy eldöntsd, hogy festeni kell a lapkát, csak kreatív impulzusra van szükséged. Ezen felül rendelkezésére áll egy sima felület, amelyet Ön saját belátása szerint alakíthat át.

Szükséges anyagok és eszközök

Milyen eszközök hasznosak a munkában? A csempéknek a fürdőszobában vagy a konyhában való festése érdekében a következő szerszámkészleteket és segédanyagokat ajánljuk elő:

 • festeni;
 • primer;
 • ecset készlet;
 • festék vékonyabb;
 • roller;
 • maszkoló szalag;
 • celofán;
 • minták minták;
 • lakk;
 • paletta, ha szükséges.

A csempefestéshez szükséges alapanyagok

Ezekkel a dolgokkal előkészíthessük a felületet a festéshez, hozzuk létre a rajzot, és szépen alkalmazzuk a festéket, anélkül, hogy szennyeznénk a bútorokat és a következő befejezést.

Az összetétel megválasztása

Most vegyük fontolóra a festék kiválasztásának kérdését. Mivel bizonyos körülmények között egy lakóépületben lévő zárt helyiségekről beszélünk, a legjobb, ha előnyben részesítjük a következő kompozíciókat:

 • akril - fényes és kényelmes használat;
 • Az epoxi gyorsan szárad és gyakorlatilag nem szaga.

Ha meg akarja tartani a zománc ragyogását, akkor adja meg a fényes festék előnyeit. Szintén jó lehetőség lenne félszatén zománc. Nem olyan látható a csepegés, és a szennyeződés nem vonzza a figyelmet. Ez kellemes bársonyos hatású.

Csempe festék opciók

Válasszon festéket a neves gyártókból, mert az olcsó vegyületek alacsony minőségű komponenseket tartalmazhatnak, és bizonyos körülmények között káros anyagokat bocsáthatnak ki, például ha felmelegszik a felület, ami gyakori a konyhában és a fürdőszobában.

Tervezési változatok

Most beszéljünk a design kiválasztásáról. Hogyan festhetek a kerámia lapok a saját kezemmel? Sok lehetőség van, de a fantázia mestere számára nincs külön keret. Először is kiemelheti az alábbi tervezési ötleteket:

 • Fővárosi festészet. Teljes színű csere, a burkolólap teljes felülete festéknek van kitéve.
 • Frissítse a színt. Nem változtathatod meg az általános elképzelést, és az egyetlen különbséggel hagyhatod el mindent: frissítheted a színeket és intenzívebbé teheted őket. És csak néhány díszítőelemet választhat ki.
 • Minta létrehozása. A csempe díszítéssel vagy különálló mintázattal díszített.
 • Ábra. Ez a lehetőség a csempefestésnek a fürdőszobában való megteremtésében kiválóan alkalmas egy tematikus belső tér megteremtésére. A szoba sarkát díszítheti, vagy kiválaszthatja a padlóburkolat vagy konyhai kötény egyedi elemeit. A kényelem érdekében sablonokat használhat.
 • Kép. Festőlapok, mint a vászonképek. Bármely összetételt készíthet: absztrakció, tájkép, csendélet, portré, stb. Ez a lehetőség azonban bizonyos művészi készségeket igényel.

Lehetőségek csempék tervezéséhez festékekkel

Felület előkészítés

A csempe festése előtt gondosan fel kell készülni az ilyen kezelésre. Először is a csempe tisztítása szennyeződéstől és portól. Annak érdekében, hogy a festéket egyenletesen és egyenletesen eloszoljuk a csempe felszínén, meg kell tisztítani a zsírt, a meszet, a rozsdát, a ragasztó maradványait, a fugázószert, stb. Különösen óvatosan kell megmunkálni az elemek között a varratokat, mivel a szennyeződés felhalmozódhat, penész és penész. Ugyanez vonatkozik a bútorokkal és szerelvényekkel ellátott tömített kötésekre is.

Ezt követően a csempe zsírtalanítani kell. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a felületet festékkel, akkor az anyagot is felboríthatja, hogy megkönnyítse a munkát. A zsetonok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében speciális alapozó használata ajánlott. Ezenkívül jó tapadást biztosít a burkolólapoknak.

Piszok eltávolítása és zsírtalanítás - fontos lépés a csempefestésnél

Festék alkalmazás

Miután elkészült a felület, elkezdheti festeni. A kiválasztott kiviteltől függően helyezze el a maszkoló szalagot a festett terület határain, hogy ne szúrja be a szomszédos tárgyakat.

A festék felhordásához a legjobb, ha habszivacsot használunk, nagyon könnyen és gyorsan gyorsan festhetünk egy hatalmas területet. Ha egy meghatározott minta kivonását tervezi vagy csak néhány apró csempét fest, akkor a kefék használatával korlátozhatja magát. A kemény bolyhos képes hagyni a védjegyeket, ezért ha nem kíván könnyű megkönnyebbülést és textúrát létrehozni, válassza a lágyabb termékeket.

Két lépésben kell dolgozni. Először alkalmazza az alapréteget, és merőleges lökésekkel szárad meg, majd nyissa fel újra a lapkát. Ha a festés elegendő lesz, és egy réteg, de az ecsettel ellátott festéknek többet kell nyernie, és konzisztenciájának vastagabbnak kell lennie.

Próbálja korlátozni a helyiség használatát, amíg a festék teljesen megszárad, különben megkenheti a képet, zsírozza be vagy porrá teheti a szobát.

A csempefestészet a legjobb, ha egy görgőt használ.

A festék szárításának felgyorsítása érdekében figyelni kell a helyiség hőmérsékleti körülményeit. Hideg időben minden bevonat tovább keményedik. Ha nagy területet dolgoz fel, számos megközelítésben elvégezheti a munkát annak érdekében, hogy a helyiséget hosszú ideig ne blokkolja.

Védelmi minta

A csempefestés után a fürdőszobában megbízható védelmet kell nyújtani külső tényezők ellen, így a festék nem ragadhatja meg, és nem mossa le vízzel idővel. Ugyanez vonatkozik a konyhára és más helyiségekre is.

A minta kopása elkerülése érdekében a teljesen megszáradt festéket egy vagy két rétegű lakkal kinyitják. A felhasználásnak vízen kell alapulnia. Először is, ezek a lakkok sokkal gyorsabban száradnak, másrészt nem élesen kellemetlen szagot kapnak, harmadszor pedig szárítás után erős átlátszó film keletkezik sárgulást vagy más külsõ árnyalat nélkül. Ez egy tökéletes megoldás egy lakás számára.

A csempézett felület festése kiváló megoldás a belső felújításhoz, különösen ha kreatív személy vagy, és szeretne szép dolgokat készíteni saját kezével.

Hogyan lehet festeni egy csempe a fürdőszobában vagy a konyhában

Itt közelebbről megnézzük, hogyan és hogyan lehet festeni a csempéket a fürdőszoba falán, a konyhában és a padlón kerámia burkolólapon. 3 részletes mesterkurzus, hogyan lehet átlapozni a régi cserépet egy másik színben, vagy akár egy-egy mintát is alkalmazni egy stencil segítségével a saját kezedbe!

Régi fürdőszoba - ELŐTT festés

A festés után

Hogyan festeni egy csempe: festék és kefék?

 1. Az epoxi festék tovább tart, mint a vízalapú festék, de az utóbbi könnyebb használni.
 2. A festés előtt nagyon fontos a csempe tisztítása, a munka minősége attól függ.
 3. A helyiséget jól szellőztetni kell, és maszkban kell dolgozni. Az epoxi festéknek erős szaga van!
 4. Eszközök: görgő - nagy repülőgépekhez, 2-3 méretű kefék kis alkatrészekhez, festéktartály.
 5. Az epoxi festékkel való munkavégzés után a szerszámokat el kell dobni, különben nem mossa meg, de elrontja a mosogatót. Kerülje a festékkel való érintkezést is ruhával, és nem is mossa meg.
 6. Ügyeljen arra, hogy a festék teljesen megszáradjon!

Csempét festünk a fürdőszobában

Egyes lakásokban a fürdőszobában lévő csempe az ókori idők óta maradt, de ha a csempe maga is kiváló minőségű, akkor a festési lehetőség megóvja a sok javítási gondot.

Ebben a mesterkurzusban megtudhatja, hogy ez a fürdőszoba - TO:

Ez lehet átalakítani - KÉP AFTER:

Vagyis, hogyan vált egy fehér tégla.

Kötelező anyagok:

 • tisztító
 • Epoxi festék
 • 6 mm-es gyapjúhenger
 • Festékkeverő botok
 • Szintetikus kefe
 • Festéktálca
 • Maszkoló szalag
 • Festékfilm
 • Eldobható kesztyű
 • Biztonsági szemüveg és maszk

Lépésről lépésre:

1. lépés: Készítse elő a felületet

Tisztítsa meg a tisztítandó felület teljes felületét. Teljesen tisztának kell lennie, így a festék simán és hatékonyan fog működni.

 • Ahol a festési terület véget ér, használjon maszkoló szalagot a véletlen festék elleni védelem érdekében.
 • Fedezze le a fürdőt (zuhanyzó) egy filmet, és ha vannak a lámpák (polcok vagy tükrök) a fal mellett a festett mellett.

2. lépés: Festse meg a csempe

 • Helyezzen védő maszkot és keverje össze a festéket az utasításoknak megfelelően.
 • Mivel a fürdőszoba rosszul szellőző, készüljön a festék illatára.

A kényelem érdekében egy ember festeni tudja a sarkokat egy szintetikus kefével, és a többi sima felületet egy hengerrel (mindent meg tud csinálni magadnak, de győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik, és nem szárítja ki a darabokat).

Hogyan kell festeni egy csempe a fürdőszobában

Sokan ismerik a helyzetet, amikor a fürdőszoba fel van szerelve jó vízvezetékkel és kommunikációval, és a külső faldíszítés a legjobbat akarja. Végül is, hosszú távú működés után, a bélés gyakran elveszíti korábbi vonzerejét. Néha szükség van új kerámiák átalakítására is. Ma van minden lehetőség erre. Vásárolhat festéket a csempék vagy vinil matricák teljes vagy részleges frissítéséhez.

A redecoráció előnyei

Annak érdekében, hogy részletes választ kapjunk arra a kérdésre, hogy lehetséges-e egy csempe festése a fürdőszobában, sok tulajdonos szeretné, akinek a cserép elvesztette az esztétikus megjelenését az évek során. Ebben az esetben elindíthatja a tőkeátalakítást, vagy megpróbálhatja frissíteni a kudarcot.

Szükséges azonnali fenntartás, hogy a hely teljes javítása jelentős pénzügyi veszteséggel jár és szabad időt igényel. Ha most már nem engedheti meg magának, hogy a csempe kozmetikai helyreállítása a legjobb megoldás az Ön számára.

Először is ez a módszer nem igényel jelentős pénzügyi beruházásokat és munkaerőköltségeket. Másodszor, nem kell szétszerelni az összes vízvezetéket erre, elegendő csak ahhoz, hogy polietilénre lehessen fedni. És végül, a belső, az ebből eredő, képes lesz arra, hogy tetszeni fog neked és szeretteidnek még néhány évig.

Ne felejtse el, mielőtt a csempét a fürdőszobában festené, egyértelműen meg kell határoznia a bevonat hangját és az alkalmazás jellegét. Napjainkban lehetőség nyílik a színek teljes megváltoztatására, valamint az elegáns minták alkalmazására vagy egy szokatlan panel létrehozására.

A csempék zománcainak típusai és jellemzői

Szóval hogyan kell festeni a csempe a fürdőszobában, hogy a bevonat tart, ameddig csak lehetséges? Azonnal zárja ki a vízalapú festékeket, mivel egy ilyen dekoráció nagyon rövid időre örömmel fogadja. Amint fentebb megjegyeztük, két különböző módja van a kerámiák helyreállítására - teljes és részleges. Tehát minden esetben szüksége lesz a saját színezékekre.

A belső tér színének megváltoztatásakor általában akril, alkid vagy olaj zománcokat használnak. A latex alapú festékek is jól mutattak. Tökéletesen illeszkednek a felületre, teljesen lefedik. Ezen túlmenően ezek a diszperziók gyorsan megszáradnak, és nem rendelkeznek kellemetlen és csípős szaggal, szemben az olajellenesekkel.

Azonban, mielőtt festeni a csempe a fürdőszobában, akkor kell elvégezni egy sor előkészítő munkát. Ezt azzal magyarázza, hogy az ilyen típusú festékeket nem célszerű fényes lapos felületekre tervezni, és élettartama nem éri el az egy évet, hacsak a csempe nincs előre csiszolva. Ezenkívül festés közben nem szabad hígítani a festéket, hogy csökkentse a fogyasztását. A konzisztencia sűrű tejföllé hasonlít.

Mivel a bélés gyakran sima és fényes, töredezett frissítés esetén speciális diszperziókra van szükség üveg vagy kerámia felületekhez, hogy ne rontsák el az egész falat, ha rajzot vagy minta alkalmazására van szükség. Ezek a színezők képesek jó tapadást kialakítani még ilyen bevonatokkal is, mivel kissé eltérő összetételűek, mint a latex vagy az olajfestékek. Elvileg lefedheti őket és az egész falat. Az ilyen hátrányok egyetlen hátránya az ilyen diszperziók túl magas költsége, ami egy új csempe megvásárlásához hasonlítható.

Ha a festék műszaki tulajdonságairól beszélünk, akkor elég gyorsan szárad, átlagos hőmérséklete 20-25 fok. Továbbá, ha olyan mintát szeretne létrehozni, amely könnyű homályosságot eredményez, akkor kis mennyiségű oldószert öntsön a zománcba, hogy eltávolítsa a színtelítettséget. Ez a technika segíteni fog egy igazi szokatlan belső teret a fürdőszobában.

A színsémát teljesen frissítjük

Általában ez nem lesz nehéz egy olyan ember számára, aki ismeri az épületek készségének alapjait a kerámia burkolólapok festésére a fürdőszobában. Ehhez elegendő, hogy csak bizonyos képességei vannak a festés és az elektromos csiszolómunkában. Kezdéshez elő kell készíteni a szükséges anyagokat az eseményre:

 • fém ecset és hab szivacs;
 • száraz tisztító- és zsírtalanító folyadékok;
 • egyéni védőfelszerelés (kötény, kesztyű és légzőkészítő szalag);
 • csiszoló fúvóka a fúrógépen vagy a járókeréken; kézi munkák esetén nem túl nagy csiszolópapírral és csiszolószalaggal végezhető;
 • alapozó és festék a csempe a fürdőszobában;
 • zománc tálca;
 • különböző méretű kefék természetes sörtékből és habszivacsból készült henger;
 • maszkoló szalagot és kész sablonokat, ha két vagy három különböző árnyalatban kíván festeni.

A jövőben az összes munkát két szakaszra osztják: a fal előkészítése és valójában a festészet.

A csempe előkészítése a festéshez

Természetesen csak a falburkolatot helyreállíthatjuk. A padlólap színe mentes minden jelentéstől, mivel a padló olyan terület, ahol a víz folyamatosan behatol. Az a tény, hogy a festett padló síkja néhány hét alatt elveszíti vonzerejét.

Először távolítsa el az összes szennyezőt a bevonatból. Ehhez használjon bármilyen porlasztó mosószert és fém szivacsot. Szükséges a tiszta, fizikai erőfeszítés alkalmazása. Az Ön feladata, hogy eltávolítsa a szennyeződést is. A csempe tisztítása után törölje azt rendes alkohollal az elsődleges zsírtalanításhoz és javítsa a csiszolás minőségét.

Miután teljesen el kell távolítania a fényt. Mielőtt bármilyen műveletet elvégezne, ügyeljen a padló és más tárgyak biztonságára. A padlót vastag kartonpapírral kell lefedni, a vízvezetékeket és a bútorokat pedig a legjobb megoldás a cellofán film meghúzására.

Az optimális megoldás a csiszoláshoz a 0 vagy 1 finom csiszolópapír lesz. Az a tény, hogy egy nagyobb bőrt elhagyhat a mélydarabok, ami sokkal nehezebbé teszi a munkát. Egyszerre azt mondjuk, hogy ez a szakasz meglehetősen nehézkes lesz, és jelentős időt vesz igénybe, azonban ennek az eljárásnak az átadása után jól bevitt bevonatot kap.

A csiszolás után óvatosan gyűjtsön törmeléket és öblítse újra a felületet. Ezután zsírtalanítani kell újra és alaposan szárítani. A következő lépés egy alapozó alkalmazása az elkészített lapkának. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a lépés nem feltétlenül teljesít, azonban az alapozás jelentősen növeli a kerámia tapadását festékkel. A legjobb választás a nedvességgel szemben ellenálló anyagok. Ez segít a festék élettartamának meghosszabbításában.

Festse meg a csempéket

A szárítás után a láncindító elkezdheti a festést. Válassza ki a használni kívánt eszközöket. Ne feledje, hogy a hab hengerje bársonyos bevonatot eredményez, és a kefék hagyják jellegzetes szerkezeteiket. Amint fent említettük, nem szabad hígítani a varianciát, különben nem kapja meg a kívánt eredményt. Festse át az összes szomszédos elemet vagy felületet maszkolószalaggal.

Ha több színű csempefestést terveznek a fürdőszobában, vagy más színű mintát rajzolnak, akkor a szükséges területeken ragadjon ki a sablonok. Ezt egy spray-vel ellátott ragasztó spray-vel lehet megtenni. Ügyeljen arra, hogy tiszta és magabiztos mozdulatokkal ragassza a papírt vagy kartonot, hogy elkerülje a ragasztó megkenését.

Most kiválaszthatja a csempe a kiválasztott színnel. Ne próbáljon meg egy pontot vagy ecsetet nyomni a falra. Festse simán, de lassan.

Ugyanakkor egy másik árnyalat is fontos szerepet játszik. Ne próbálja meg egyszerre lefedni a síkot a kívánt színnel egy vastag réteggel. Célszerűbb több lépcsőben festeni a mólót. A fokozatosan átfedő festékrétegek színt adnak a telítettségnek és a fényerőnek, amire szüksége van. Így jobb minőségű bevonatot érhet el, és az általános esztétika csak ennek hasznára válik. Az eredmény elegáns és modern lesz. Ezen túlmenően hasonló hatás elérése érdekében nem kell komoly befektetést végrehajtania.

A panelek vagy díszítések létrehozásának módja

Ha nincs szükség teljesen festésre az egész sík fölött, és frissíteni szeretné a belső teret, érdemes lenne egy mintát vagy díszítést alkalmazni a csempe számára. Ebben az esetben nem kell speciális felületi előkészítést elvégezni, elég csak ahhoz, hogy jól mossa meg egy szokásos puha szivaccsal és zsírtalanítson.

A kész száraz bélésen a kész matricát illessze be. Most elkezdhet dolgozni. Vigyük fel az árnyalatokat, emlékezzünk a kefék tisztítására vagy cseréjére. Próbálja meg egyenletesen pontos mozgásokat alkalmazni. Távolítsa el a felesleges diszperziót a keféből, egyébként elszíneződhet. Ha bársonyos bevonatot szeretne készíteni, csak keverje össze a festéket habszivaccsal. Ehhez tegye be a serpenyőbe, és enyhén nyomja össze annak érdekében, hogy elkerülje a szóródás terjedését a sablon alatt. A festéket ilyen módon kell alátámasztani.

A szakemberek azt javasolják, hogy először speciális kontúrréteget alkalmazzanak. Nem engedi, hogy a zománc túlcsorduljon rajta, és más színekkel keverje össze. A kontúr színes tintával vásárolható meg. Kicsi csövekből készült, hegyes véggel, mivel közvetlenül a csőből kerül alkalmazásra.

Ha valamilyen oknál fogva megtagadta a kontúr használatát, van egy másik módja annak, hogy megakadályozza a különböző árnyalatok keveredését. Mivel a latex zománc nagyon gyorsan megszárad, egyszerűen fedje le a már festett területet papírtálcával.

A csempecsatlakozás helyreállítása

Idővel nemcsak a kerámia felülete tűnik el. A csempézett habarcs is használhatatlanná válik - összeomlik, és gomba jelenik meg rajta. Annak megállapítása, hogy lehetséges-e festeni a burkolólapokat a fürdőszobában, és hogyan kell ezt megtenni, a kérdés második részéhez fordulunk a varratok frissítésére.

A sík teljes festésénél a tömítés az egész falra festett. Ha csak egy panelt vagy mintát alkalmaznak, a varratokat vékony ecsettel vagy speciális jelölővel ellátott festékréteggel borítják. Az egyetlen dolog, amit nem szabad megfeledkezni a szennyező anyagok teljes eltávolításáról és az ecet vagy gombaölő impregnálással végzett kezelésről a munka megkezdése előtt.

Amint láthatjuk, ma már teljesen frissített belső tér a fürdőszobában, anélkül, hogy jelentős erőfeszítéseket tenne. Csak annyit kell megjavítani, hogy a csempe a kívánt árnyékolásra vagy egy díszítőelemre ugyanazon festékkel kerüljön rá.

Festhetek egy csempe?

Szöveg: Nikita Sidorov

Hello Nikita. A lakásomban szeretnék festeni a csempéket. A csempe ugyanabban a szobában van, a konyhában és a fürdőszobában. Cserép cseréje még nem engedélyezi a költségvetést. Lehetőség van kerámia lapok festésére, vagy nem? Mondja el az igazat: ez hülye ötlet, ahogy a férjem azt mondja, vagy később később büszkélkedhetek vele és barátainkkal?
Daria Kuznetsova.

Hello Daria! Igazságosan elmondom: ha festeni a csempe, akkor sokáig elpirul. minden olyan búcsúktól és dicsérettől, amelyet barátaid a frissített csempe láttán mondanak. De a legjobb dolog az, hogy a megtakarított pénzzel képes lesz arra, hogy többször csökkentse a hitetlen Thomas, a férjét, egy jó étterembe. Ezt követően határozottan hallgat többet.

Hogyan érhető el jó eredmény sok éven át?

Egy ilyen projektben a legfontosabb dolog egy hosszú távú eredmény elérése. Ezért beszéljünk arról, hogy milyen kerámia burkolólapokat lehet festeni, és melyek nem. Lefesthet bármilyen csempe, amely rendszeresen nem érintkezik a vízzel. Ez azt jelenti, hogy a csempe a falra, a padlóra és a konyhába is festhető, még a tűzhely mellett. A teljes képet akár kerámia burkolólapokon is meg lehet festeni. DE! Az egyetlen csempe, amelyet soha nem festek, az az, amelyik a padlón van a zuhanyzóban vagy a fürdőszoba felett. A festék a cserépből nagyon gyorsan lehúzódik a nagy mennyiségű gőz miatt.

Az első dolog, amit meg kell tenni a mélytisztítás a csempe és a fugázás. Teljesen meg kell szüntetni az összes szennyeződést, zsírt, penészt stb. Ez minden mosószerrel elvégezhető. De személyesen egy puha csiszolóanyagot tartalmazó fürdőszobai mosószert használok. Itt emlékeznünk kell arra, hogy annál jobb lesz a csempe mosás előtt festeni, annál jobb eredményt kap később. Nagyon ajánlom a merev ecsetet a maximális agresszív mosáshoz. Hiszen minden festék nem más, mint egy színezőanyagot tartalmazó ragasztó. És leginkább, minden ragasztó szereti a kötést egy tökéletesen tiszta felületen. És még jobb, ha ez a felület kissé durva.

Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az olaj alapú festékeknél a legjobb minőségi eredményeket érte el a festés. Most kicsit nehezebb megtalálni őket, mert a termelési mód nem a leginkább környezetbarát. De ezek a festékek valójában szorosan ragaszkodnak a felülethez, miután megszáradtak és megkeményedtek. A vízbázisú festékek nagyon gyorsan lehúzzák a kerámia lapok sima felületét. Epoxi festékek adhatnak még egy csodálatos eredményt. De mielőtt használná, először egy kis területen gyakoroljon gyakorlatot, mert ha először találkozik epoxi festékkel, némi nehézségekkel járhat.

A csempe festéséhez használjon fényes vagy félfényes festéket. Ha a festék túl vastag, és nehezen használható ecsettel vagy hengerrel, akkor egy kevés oldószert használjon a festék kissé hígításához. Ügyeljen arra, hogy kövesse a festékkazetta utasításait, hogy ne lépje túl az oldószer megengedett legnagyobb mennyiségét.

Használjon festékszalagot a festéknek a csempehez legközelebb eső felületek védelmére. A legkényelmesebb olyan festékszalag használata, amely kevésbé agresszív akril ragasztót tartalmaz. Az ilyen szalagok nem hagynak nyomokat, és nem károsítják a felszínt, amikor levágják őket.

Milyen szép festeni a csempe. A tanácsom.

A csempefestés folyamata nem okozhat nehézséget. Sőt, ez izgalmas tevékenység lehet. Végül is számtalan lehetőség kínálkozik a kerámia burkolólapok bármilyen felületének festésére. Például használhat stencileket vagy különböző színeket keverhet. Különböző színekben különböző csempék festhetők, így különböző geometriai mintázatokat hoznak létre. Jól néz ki. Ráadásul könnyen rajzolhat kereteket vagy csíkokat.

Hagyja elképzeléseidet, és kísérletezzen egy csempecsomaggal. Ha nem tetszik neked, kezdd el. És ne felejtse el, hogy ha valaha fáradtál a csempe-tervezéshez, bármikor új designt készíthet a régire.

Ami a festés kérdését illeti, vagy nem a burkolólapok közötti habarcs, ez ízlés. Természetesen, ha a csempe színeit a varratokat festjük, akkor ez megkönnyíti és gyorsítja az összes munkát. Ha kontrasztot szeretne létrehozni, és festeni más színű varratokat, akkor kényelmesen be kell ragasztania őket egy különleges maszkolószalaggal, amely nem ragaszkodik a friss festékhez.

Ha azt szeretné, hogy a habarcs színe természetes legyen, és újra kell alkalmazni, akkor tegye meg, mielőtt festeni akarja a lapkát. Az újrahasznosítás tönkreteszi a frissen festett lapkát. De ne feledje: annak érdekében, hogy festeni a csempe nem esik a varratok kell sok türelem és a készség.

Hogyan festhető a festék a kerámia lapok sok hosszú évekig.

Miután festette a lapokat, meg kell védenie a festéket, hogy mindig úgy nézzen ki, mint új. Ez különösen fontos, ha kerámia burkolatot festett a padlóra. Adjon friss festéket két vagy három napig száradni. Ezután két réteg vízbázisú lakkot kell alkalmazni. Jól frissen festeni fog. Nem ajánlom olaj alapú lakk használatát, mert idővel kissé sárgul (bár ez a sárgás patina tervezési célokra használható), és a vízbázisú lakk mindig tiszta és átlátszó marad.

A lakkozás általában egy ilyen projekt szerves része, mint a kerámia lapok festése. A lakk nagyon tartós dolog, és fantasztikus munkát végez a festéknek a "gyalogos forgalom", a poharak, tányérok, edények stb. Folyamatos mozgatásával szemben. a konyhapulton. Mindenki tudja, hogy a lakk mennyire védi a fából készült felületeket a kopástól. Ugyanez mondható el a festett felületekről. Ez különösen igaz a padlón festett kerámia burkolólapokra. A lakk megvédi a festéket és sok év szépséget ad. Mint bizonyíték, ilyen példát adhatok. Ne feledje, hogy az edzőterem az iskolában vagy a gyerekek iskolájában van. Van egy festett padló is. És szuperintenzív használatot igényel, ami csak minimális gondosságot igényel.

Bővebben:

 • Várom a második gyermeket. A szüleim házat akarnak venni a jelzálogban, hogy nyáron ott éljek a gyerekekkel. Meg tudom fizetni a házat, amelyet meg akarok venni, ma...

A tetőn lévő hó (és gyakran megtörténik) komoly problémává válik. Emellett az üreges víz sokkal nagyobb, mint a száraz, és több...

Gránit csempe lehet nevezni a királyi dekorációs anyag. És vannak külső adatok is, az árak eléggé lehetővé teszik, hogy egy ilyen csempe...

Az ajtók nyithatják és bezárják magukat. A probléma megoldása nemcsak az ajtó számára zárható. Még mindig segíthet egy kalapács és a hozzáértés....

Az eladók azt mondják, hogy hazánkban egy újdonság jelent meg az építőanyagok piacán (ahol a nem természetes anyagok szabályozzák a labdát)...

Lehetőség van kerámia csempe festésére a padlón?

A kerámia burkolólapok szinte minden fürdőszobának elengedhetetlen tulajdonságává váltak, és aktívan használják a konyhában. Mivel ez az anyag a legtartósabb, nagyon gyakran a belső stílus diktálja az új szabályokat, és nem kívánja megváltoztatni az egész új lefedettség teljes lefedettségét. Ebben a tekintetben gyakran felmerül a kérdés, hogy lehet-e festeni a csempe a padlón? A modern festékekkel a csempe teljesen festhető, sablonon keresztül alkalmazható, vagy háromdimenziós rajzot készíthet.

Az alábbiakban megnézzük, hogyan kell helyesen festeni a lapkát, milyen szerszámra van szükség ehhez, és hogy hogyan lehet a padlózat burkolatát lefedni a festék vagy a minta mentésére.

Információért. Ha a felületet olyan felületre kell festeni, amely nem esik a hőmérsékletnek vagy a gőznek, használhatja szokásos akrilfestékeket, ha előzőleg száraz ruhával törölje le a cserépet. Ha a csempe a padlón található a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor a festék alkalmazása és védelme technológiája nehezebb lesz, mivel a felületet folyamatosan kopás és nedvesség jellemzi.

Csempefestő eszközök

Mielőtt a kerámia burkolólapot a padlóra festeni szeretné, készen kell készíteni az összes szerszámot és fogyóeszközt, az elvégzett munka minősége és minősége függ a rendelkezésre állástól és a minőségtől. A munkához szükség lesz:

 • Csiszolópapír, lehetőleg finomszemcsés;
 • Epoxi alapozó;
 • Két henger, habszivacs és rongy egy kis halomral;
 • Festékek és lakkok hígításának kapacitása;
 • Kis kerek kefe;
 • Maszkoló szalag a közeli felületek védelmére;
 • Csempefesték és vízbázisú védő lakk;
 • Alkohol vagy közönséges folyékony ammóniát tartalmazó mosószer a gyógyszertárból.

Fontos. Mielőtt festeni kívánja a burkolólapokat a padlón, meg kell védenie a bőrt gumi kesztyűvel, ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget és légzőkészüléket viseljen. Szintén kívánatos a helyiség szellőztetése. A festés és festés során ne használjon elektromos fűtőberendezéseket vagy légkondicionálót.

Festék a csempe felületének festéséhez

Rengeteg fontos kérdés, hogy hogyan lehet festeni a régi csempe a padlón, mert nem minden festék alkalmas erre a felületre. Az olajtartalmú festékek a legjobb megoldásnak számítanak, mivel nagyon jól ragaszkodnak a felülethez, a kiváló minőségű előkészítés legfeljebb 20 évig tart, de hosszú ideig száraz.

Epoxi vagy latex festékek is gyakran használják. Stencil minták létrehozásakor a tervezők általában autóipari akvakrátort használnak, amely ellenáll a szélsőséges működési feltételeknek. Nagy területek festésénél általában fehér vagy színtelen festékeket használnak, amelyekhez a szükséges festék hozzáadásra kerül, hogy megkapja a szükséges tonalitást.

Fontos. Mielőtt festeni egy csempe a padlón, fontos megjegyezni, hogy a festmény minősége a felületi előkészítés minőségétől függ. Szigorúan tilos bármilyen vízbázisú festék használata, mivel az élettartamuk nem lesz hosszú. Hogyan lehet festeni a padlót a jobb minőség elérése érdekében? Ennek legjobb módja a TikkurilaLuja akrilát-latex festék vagy a Samarx 7 festék a Caparol gyártó cégtől.

A festési eljárás

A festés megkezdése előtt cserélni vagy javítani kell minden sérült burkolólapot, ha vannak ilyenek. Maga a festési folyamat meglehetősen egyszerű, több lépésből áll:

 • Felület tisztítás. A munka megkezdése előtt a burkolólapot mosószerrel és zsírtalanító szerrel kell lemosni, és fémszivacs segítségével át kell adnia az egész felületet. Rendszeres homokot használhat, szivaccsal megszórhatja és dörzsölheti a felületet. A homok vagy fémszivacs kisebb festést eredményez a mázakon, amelyek szükségesek a festékek és lakkok tapadásának növeléséhez.
 • Felületi csiszolás. Még a legjobb festék a csempe nem ragaszkodik a sima máz. A máz eltávolításához csiszolópapírt használnak, amely a csempe felületét matt állapotúra dörzsölte. Ideális esetben csiszológépet vagy csiszolót használhat. Gondosan óvatosan csiszolja az ízületeket a csempe között, mivel itt a szennyeződés felhalmozódik.
 • Alapozólap. A köszörülés után a felületet nedves ruhával töröljük, hagyjuk száradni, és egy ecsettel ellátott alapozóréteget helyezünk. Figyelje figyelemmel a talaj alkalmazásának minőségét, és ne engedje a szivárgást, különösen az ízületekben, ha a fal felületét alapozza meg. Alkalmazzon primert egy epoxi alapra, a kikeményedés után finom csiszolópapírral újra feldolgozza a felületet.
 • Felületfestés. A végső lépés a csempe festése a padlón a kiválasztott festékkel. Jobb festeni a festékhengert, gondosan összezavarva a fürdőben. Ha kevés festék van a festékben, és nem oldja át a régi színt egy rétegben, akkor az első réteget rongyhengerrel és minden további hengerhengerrel kell felhordani.

Használjon maszkoló szalagot a közeli felületek védelmére véletlenül festéssel. Scotch szalagot is használnak, ha több színben festettek, hogy világos vázlatot vagy összetett geometriai alakzatokat hozzanak létre.

A csempefelület lakkozása

Gyakran megkérdezik, hogy lehetséges-e lakkozni a padlón, hogy megvédje a festéket? A padlólapok feltétlenül bevonattal vannak bevonva, mert még a leginkább ellenálló festék sem képes ellenállni az ilyen terhelésnek és nedvességnek a fürdőszobában. A lakkozás fontos lépés, és csak a festék teljes száradása után hajtható végre.

Nagyon fontos kiválasztani a padlón a burkolólapok lakkozásának helyes módját. Ha pontosan meg kell őrizni a festék színét, akkor normál fényes lakkot használhat a vízbázisú parketták számára, mivel teljesen kikeményedik a kikeményedés után, és nem változik meg a szín. Használhat olaj alapú lakkokat, de ez a lakk egy kicsit sárgára süllyed, és ezt a hatást a belsőépítészek aktívan használják a színmélység megteremtése érdekében.

A javasolt anyagból megtudtuk, hogy lehetséges-e a padlózat burkolatának festése, helyesen és a felület védelmére, valamint a tudás megszilárdítására, javasoljuk, hogy nézze meg a videoklipet a cikk végén.

Javítás a gyakorlatban: hogyan kell átdolgozni a kerámia burkolólapokat

Az önjavítás egyik legnehezebb feladata az, hogy a csempés csempék a konyhai kötényen, a falakon vagy a fürdőszobában vagy a padlón helyezkednek el. Kevesen ismerik, hogy ahelyett, hogy új bélést telepített volna, maga megcsereli a régiet. Válasszon - sima szín, egyszerű minta, finom festés. És elmondjuk neked, hogyan lehet ezeket a munkákat elvégezni.

1. lépés: határozza meg a határokat

Valójában még vannak helyek, ahol jobb, ha nem festeni a csempe - ez a padló a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban, valamint a falak, amelyek a víz gyakran esnek (ugyanabban a szobában). Vagyis természetesen festeni lehet őket, de a bevonat gyorsan elhúzza és gyorsan leválik. A padló és falak a "nedves" területeken a kerület mentén festhetők.

De a padló a fürdőszobában, a konyhában és a folyosón (beleértve a porcelán kőművességet), valamint a konyhai kötényt és a fürdőszoba és WC falát, kerámiával borított, és nem tapasztalt víz állandó hatását, meg lehet és kell festeni. Az ilyen frissítés után állandóan megőrzik mind a színt és a ragyogást, mind a mintát, amelyet át szeretne adni nekik.

2. lépés: Készítse elő a felületet

Nagyon fontos a csempe és a habarcs mélysége. Vegyünk egy merev ecsetet vagy akár egy fémszivacsot, használjon csiszoló tisztítószert - ha a csempeburkolat simasága romlik, annál jobb. Mindenesetre a következő művelet finom szemcsés csiszolópapírral történik. Segítségével fontos, hogy a cserépnek durvasága legyen, amelyre a színező kompozíció később "elkapja".

Ne csak a csempe felületét, hanem a varratokat is úgy dolgozzuk fel, hogy a festék egyenletesen legyen elhelyezve. A gyorsabb eredmény érdekében használhatja a csiszolót, és vele együtt a védőeszközöket - légzőkészüléket és speciális szemüveget.

3. lépés: Alkalmazza az alapszínt

Csiszolás után alaposan öblítse le a csempe porral, majd zsírtalanít - a rendszeres ecet meg fog tenni. Miután a csempe teljesen száraz volt, a felületet erősen átható, nedvességálló alapozóval borítsa be. A legjobb eredményt az epoxialapú alapozók adják.

Alkalmazzon egy primer jobb kefét, ne görgőt. Ne próbálja meg a réteget túl vékony, nézze meg az alkalmazás egységességét. És hagyja teljesen megszáradni az alapozót festés előtt (körülbelül egy napig tart).

4. lépés: Műalkotás

A kerámia burkolólapok és a porcelán csempe festés legjobb választéka epoxigyamika: tartós és kémiailag ellenálló kemény bevonatot képez, amely gyönyörűen ragyog. De emlékeznünk kell arra, hogy az ilyen zománcok hosszú ideig szárazak, és a festés után a szobát alaposan át kell sugározni.

Néhány szakértő tanácsolja az olajfestékek használatát - mivel a szárítás után erősebbek, mint a többiek "megragadják" egy megfelelően előkészített cserépfelületen. Van még a víztartalmú latex festék festékpor festékek festésére - könnyebben alkalmazható, gyorsabban szárítható, matt felületű, az "epoxi" -tól eltérően.

Sima felületre vékony réteg festéket használjon habhengerrel. Várja meg, amíg a festék teljesen megszárad, és alkalmazza a következő réteget (epoxigyantával, a szárítási idő kb. 24 óra).

Ha egy egyszerű díszet vagy motívumot szeretne elhelyezni a falra, használjon sablonokat és maszkoló szalagot. A csempeit különböző színekben lehet festeni - így mindenféle geometriai mintázatot kapsz.

5. lépés: Válasszon színt a varratokhoz

A legegyszerűbb módja annak, hogy a habarcsot egy színben csempével festjük. Ha valamilyen oknál fogva más árnyalatot kíván adni, akkor a festett és szárított csempe maszkolószalaggal gondosan lezárja, majd vékony ecsettel festse át a varratokat.

Fontos: ha a kerámia falazat új habarcsot igényel, akkor ezt az eljárást festés előtt kell végrehajtani, majd a csempe nagyon óvatosan kell festeni, a varratok érintése nélkül.

6. lépés: Az új lefedettség védelme

A színes eredményt rögzítő bevonat a víz alapú, világos uretán-lakk. Várja meg, amíg a festék teljesen száraz (2-3 napon belül), és vékony réteget használjon ecsettel, vagy egy vastag rétegben. Ügyeljen arra, hogy a festett burkolatot lakkozzon, ha frissítette a bevonatot a padlón (bármilyen festékkel), valamint ha festett olaj alapú vegyületeket használt.

7. lépés: Kerámia festmények létrehozása

A sikeres festés után megpróbálhatja befejezni a festményt. Még ha nem is nagyon művészi - mindenképpen megvan a lehetősége, hogy saját kezűleg hozzon létre egy egyedi dekorációt a falakhoz vagy a padlóhoz.

A csempe elkészítéséhez ki kell öblíteni és zsírtalanítani kell a felületet, akkor a csempepapírral a csempe kezelésére a legjobb. De az üveg és a kerámia festésére használt akrilfestékek (és ebben az esetben kell használni őket) "sima felületen" megragadhatják.

A motívumot a ceruza felületére kell felhúzni, majd a kompozíció (vagy olajfesték) körvonala körül. Fél óra múlva, amikor a kontúr száraz, töltsön színt akril festékekkel a kerámiához. A kefét a felületre derékszögben kell tartani, a festéket pontozott mozdulatokkal kell alkalmazni (ez különösen fontos a falakon már ragasztott lapok festéséhez). A festéknek legalább 24 órát meg kell száradnia.

Ha a burkolat előtt festeni szeretné a burkolólapot, lehetősége nyílik arra, hogy egy rendes kemencében (15-20 perc 160 fokos hőmérsékleten) égesse el a képet - így a színek hosszú ideig fényesek maradnak, és a festék nem fog feltörni.

8. lépés: bölcsen használja

Próbáld ki, hogy ne tegye ki a festett burkolólapokat a víz hosszú távú hatásának és jelentős hőnek. Az epoxi zománcok a közvetlen napfény hatása alatt repedezhetnek. Kivétel nélkül a kerámiák festésére és festésére használt kompozíciókat nem szabad súrolószerekkel mosni és kemény keféket használni.

Festhetek egy csempe?

Szöveg: Nikita Sidorov

Hello Nikita. A lakásomban szeretnék festeni a csempéket. A csempe ugyanabban a szobában van, a konyhában és a fürdőszobában. Cserép cseréje még nem engedélyezi a költségvetést. Lehetőség van kerámia lapok festésére, vagy nem? Mondja el az igazat: ez hülye ötlet, ahogy a férjem azt mondja, vagy később később büszkélkedhetek vele és barátainkkal?
Daria Kuznetsova.

Hello Daria! Igazságosan elmondom: ha festeni a csempe, akkor sokáig elpirul. minden olyan búcsúktól és dicsérettől, amelyet barátaid a frissített csempe láttán mondanak. De a legjobb dolog az, hogy a megtakarított pénzzel képes lesz arra, hogy többször csökkentse a hitetlen Thomas, a férjét, egy jó étterembe. Ezt követően határozottan hallgat többet.

Hogyan érhető el jó eredmény sok éven át?

Egy ilyen projektben a legfontosabb dolog egy hosszú távú eredmény elérése. Ezért beszéljünk arról, hogy milyen kerámia burkolólapokat lehet festeni, és melyek nem. Lefesthet bármilyen csempe, amely rendszeresen nem érintkezik a vízzel. Ez azt jelenti, hogy a csempe a falra, a padlóra és a konyhába is festhető, még a tűzhely mellett. A teljes képet akár kerámia burkolólapokon is meg lehet festeni. DE! Az egyetlen csempe, amelyet soha nem festek, az az, amelyik a padlón van a zuhanyzóban vagy a fürdőszoba felett. A festék a cserépből nagyon gyorsan lehúzódik a nagy mennyiségű gőz miatt.

Az első dolog, amit meg kell tenni a mélytisztítás a csempe és a fugázás. Teljesen meg kell szüntetni az összes szennyeződést, zsírt, penészt stb. Ez minden mosószerrel elvégezhető. De személyesen egy puha csiszolóanyagot tartalmazó fürdőszobai mosószert használok. Itt emlékeznünk kell arra, hogy annál jobb lesz a csempe mosás előtt festeni, annál jobb eredményt kap később. Nagyon ajánlom a merev ecsetet a maximális agresszív mosáshoz. Hiszen minden festék nem más, mint egy színezőanyagot tartalmazó ragasztó. És leginkább, minden ragasztó szereti a kötést egy tökéletesen tiszta felületen. És még jobb, ha ez a felület kissé durva.

Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az olaj alapú festékeknél a legjobb minőségi eredményeket érte el a festés. Most kicsit nehezebb megtalálni őket, mert a termelési mód nem a leginkább környezetbarát. De ezek a festékek valójában szorosan ragaszkodnak a felülethez, miután megszáradtak és megkeményedtek. A vízbázisú festékek nagyon gyorsan lehúzzák a kerámia lapok sima felületét. Epoxi festékek adhatnak még egy csodálatos eredményt. De mielőtt használná, először egy kis területen gyakoroljon gyakorlatot, mert ha először találkozik epoxi festékkel, némi nehézségekkel járhat.

A csempe festéséhez használjon fényes vagy félfényes festéket. Ha a festék túl vastag, és nehezen használható ecsettel vagy hengerrel, akkor egy kevés oldószert használjon a festék kissé hígításához. Ügyeljen arra, hogy kövesse a festékkazetta utasításait, hogy ne lépje túl az oldószer megengedett legnagyobb mennyiségét.

Használjon festékszalagot a festéknek a csempehez legközelebb eső felületek védelmére. A legkényelmesebb olyan festékszalag használata, amely kevésbé agresszív akril ragasztót tartalmaz. Az ilyen szalagok nem hagynak nyomokat, és nem károsítják a felszínt, amikor levágják őket.

Milyen szép festeni a csempe. A tanácsom.

A csempefestés folyamata nem okozhat nehézséget. Sőt, ez izgalmas tevékenység lehet. Végül is számtalan lehetőség kínálkozik a kerámia burkolólapok bármilyen felületének festésére. Például használhat stencileket vagy különböző színeket keverhet. Különböző színekben különböző csempék festhetők, így különböző geometriai mintázatokat hoznak létre. Jól néz ki. Ráadásul könnyen rajzolhat kereteket vagy csíkokat.

Hagyja elképzeléseidet, és kísérletezzen egy csempecsomaggal. Ha nem tetszik neked, kezdd el. És ne felejtse el, hogy ha valaha fáradtál a csempe-tervezéshez, bármikor új designt készíthet a régire.

Ami a festés kérdését illeti, vagy nem a burkolólapok közötti habarcs, ez ízlés. Természetesen, ha a csempe színeit a varratokat festjük, akkor ez megkönnyíti és gyorsítja az összes munkát. Ha kontrasztot szeretne létrehozni, és festeni más színű varratokat, akkor kényelmesen be kell ragasztania őket egy különleges maszkolószalaggal, amely nem ragaszkodik a friss festékhez.

Ha azt szeretné, hogy a habarcs színe természetes legyen, és újra kell alkalmazni, akkor tegye meg, mielőtt festeni akarja a lapkát. Az újrahasznosítás tönkreteszi a frissen festett lapkát. De ne feledje: annak érdekében, hogy festeni a csempe nem esik a varratok kell sok türelem és a készség.

Hogyan festhető a festék a kerámia lapok sok hosszú évekig.

Miután festette a lapokat, meg kell védenie a festéket, hogy mindig úgy nézzen ki, mint új. Ez különösen fontos, ha kerámia burkolatot festett a padlóra. Adjon friss festéket két vagy három napig száradni. Ezután két réteg vízbázisú lakkot kell alkalmazni. Jól frissen festeni fog. Nem ajánlom olaj alapú lakk használatát, mert idővel kissé sárgul (bár ez a sárgás patina tervezési célokra használható), és a vízbázisú lakk mindig tiszta és átlátszó marad.

A lakkozás általában egy ilyen projekt szerves része, mint a kerámia lapok festése. A lakk nagyon tartós dolog, és fantasztikus munkát végez a festéknek a "gyalogos forgalom", a poharak, tányérok, edények stb. Folyamatos mozgatásával szemben. a konyhapulton. Mindenki tudja, hogy a lakk mennyire védi a fából készült felületeket a kopástól. Ugyanez mondható el a festett felületekről. Ez különösen igaz a padlón festett kerámia burkolólapokra. A lakk megvédi a festéket és sok év szépséget ad. Mint bizonyíték, ilyen példát adhatok. Ne feledje, hogy az edzőterem az iskolában vagy a gyerekek iskolájában van. Van egy festett padló is. És szuperintenzív használatot igényel, ami csak minimális gondosságot igényel.

Bővebben:

 • Várom a második gyermeket. A szüleim házat akarnak venni a jelzálogban, hogy nyáron ott éljek a gyerekekkel. Meg tudom fizetni a házat, amelyet meg akarok venni, ma...

A tetőn lévő hó (és gyakran megtörténik) komoly problémává válik. Emellett az üreges víz sokkal nagyobb, mint a száraz, és több...

Gránit csempe lehet nevezni a királyi dekorációs anyag. És vannak külső adatok is, az árak eléggé lehetővé teszik, hogy egy ilyen csempe...

Az ajtók nyithatják és bezárják magukat. A probléma megoldása nemcsak az ajtó számára zárható. Még mindig segíthet egy kalapács és a hozzáértés....

Az eladók azt mondják, hogy hazánkban egy újdonság jelent meg az építőanyagok piacán (ahol a nem természetes anyagok szabályozzák a labdát)...