Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát, kivéve a csempe?

A tényleges kérdés a felújítás idején - hogyan lehet befejezni a fürdőszobát, kivéve a cserép. Annak ellenére, hogy ez az anyag a legjobb megoldás a falak és a padló felé nézni, ami nem feltétlenül korlátozódik rájuk. Vannak alternatív módszerek az anyag kicserélésére, amelyek közül néhány sokkal egyszerűbb az elvégzéshez és olcsóbb, mint a cserép.

Annak ellenére, hogy a kerámia burkolólapok általános népszerűsége, az alternatív fürdőszobai bevonatok többféle módon is megoldhatók.

Klasszikus opció

Természetesen a csempe a legjobb megoldás. Szabványos megoldás a fürdőszoba, a WC és a vízzel érintkező helyiségek számára. Ennek oka több tényező:

 • Nedvességállóság. A fürdőszobában elkerülhetetlenül van nedvesség, és a felületek hosszú ideig tartó közvetlen érintkezésnek vannak kitéve a vízzel.
 • Erő. A padlónak ellen kell állnia az alkalmi hatásoknak, amelyek nem ritkák az ilyen korlátozott területeken, valamint a padlón lévő tárgyak esése. Érdemes felidézni a burkolat jelentős terhelését.
 • Kémiai ellenállás. A kozmetikumok, a tisztítószerek és más termékek védjegyet hagyhatnak a sérülékeny felületen, ami szinte lehetetlen csempék esetén.
 • Könnyű gondozás. A víz, a habzás, a szennyeződés, a fogkrém nyomai, a vízkő és a kozmetikumok tartós fröccsenése... Mindezt gyorsan és könnyen eltávolítani kell a felületről.
 • Környezetbarát. A fürdőszobában higiéniát töltöttél. Ezenkívül egyes anyagok a környezet hőmérsékletével káros anyagokat kelthetnek. A csempe teljesen biztonságos ökológiai termékek.
 • Esztétika. A kerámia burkolólapokkal történő javítás díszítő megjelenést ad a felületeknek is. A különböző lehetőségek lehetővé teszik a stílusok létrehozását.

Annak ellenére, hogy a burkolólap a vitathatatlan kedvence, a WC-ben és a fürdőszobában más megoldásokat is találhat a falburkolatokra.

A klasszikus és a legjobb fürdőszobai felületek kerámia lapok.

Műanyag panelek

Ha megkezdte a javítást, és nem a csempe, hanem más anyagokkal szeretné befejezni a fürdőszobát és a WC-t, először figyeljen a műanyagra. Ezzel gyorsan létrehozhat egy sima felületet 100 százalékos nedvességállósággal.

Ha a padlóméret lehetővé teszi, akkor ebben az esetben a panelek telepítése előtt nem szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A műanyagot közvetlenül a csempe tetejére szerelheti, vagyis a bélést egy befejező módszerrel helyettesítheti.

Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobában csempe helyett műanyagot használ, akkor jelentősen leegyszerűsíti a javítást, mivel a panelek nagy kiterjedésű területet biztosítanak, ezért kisebb méretű manipulációt kell végrehajtania a teljes felület kijavításához.

A fürdőszoba és a WC falai között kétféle módon rögzíthető a műanyag:

Ha a felület nem ideális, jobb az első módszer használata. A keret alumíniumból vagy műanyagból készülhet, valamint antiszeptikusan kezelt fa lécekkel is. Az elemek közötti csomópontok szinte láthatatlanok, így egy szilárd struktúra érzése jön létre. Fontos olyan minőségi anyag kiválasztása, amely nem melegíti fel a toxinokat.

A műanyag panelek 100% nedvességállóságot biztosítanak, ami különösen fontos a fürdőszobában

festék

Egy univerzális alternatíva a fürdőszobában vagy más helyiségben lévő csempékhez festék. Az ilyen javítások végrehajtása azonban igen nehéz. Az ilyen bevonat nagy előnye, hogy a speciális, vízálló színezékek kompenzálják a felületeket a gomba, a víz és a szennyeződésektől. Az ilyen falak mosása nagyon egyszerű, és a különböző megoldások lehetővé teszik, hogy egyedi tervezést hozzon létre.

Ugyanakkor a falak és a padló festése érdekében előzetesen be kell állítani őket. Ez további költségeket igényel. A falakat vakolatnak kell alávetni, vagy gipszkartonként kell használni, a későbbi koptatás után. A felületnek tökéletesen laposnak és alaposan előkezelve kell lennie. Egy önterülő vegyület tökéletes a padló számára.

A festék különbözőképpen alkalmazható:

Ez utóbbi módszer a leghatékonyabb, de ugyanakkor a bútorokból és fürdőszobából is teljesen ki kell szabadítani.

A festékkel bármilyen helyiség eredeti kialakítását készítheti.

Nedvességálló tapéta

Ha a falak nem igényelnek összehangolást, használhat másik opciót - háttérképet is. Mivel a fürdőszoba és a WC különleges mikroklímájú helyiségek, a hagyományos háttérkép nem működik itt. Csak nedvességálló opciók. Ezek közé tartozik a vastag vinil tapéta, amely nem szivárog, mosás és tisztítás alatt áll.

Mivel a vízzel való tartós érintkezés során fennáll a veszélye annak, hogy a bevonat egyszerűen lágyul és leesik, vagy pedig egy gomba kezd elkezdeni, jobb, ha csak a WC-t és a falak messze falát tapétázzák. De a fürdőkáddal és a mosogatóval szomszédos területek jobban díszítettek valami mással.

Háttérképek lehetnek a legjobb megoldásnak, ha egy különleges belső kialakítást terveznek.

Öntapadó film

Egy jó alternatíva nem csak a csempe, hanem a tapéta a fürdőszobában öntapadó. Ez egy PVC fólia, amely a hátoldalon már tartalmaz egy ragacsos részt, amellyel könnyedén rögzíthető egy tiszta és zsírtalanított felületre. Az öntapadó fóliát nagyon könnyű javítani.

Az egyetlen negatív - a felszínre vonatkozó követelmények, amelyeket be kíván illeszteni. Egy ilyen felületen nem lehet egyetlen tuberkulóz, különben minden kívülről megjelenik. És győződjön meg róla, hogy nincsenek légbuborékok. Vékony tűvel és gumihengerrel eltávolíthatók.

A PVC film jó megoldás lehet a csempe számára a könnyű használat miatt

Padlóburkolat

Ha a falak díszítése világos, a padlóra vonatkozó kérdés marad. A kerámia burkolólapok cseréje a fürdőszobában lehet vízálló laminált - ez egy új bélésanyag-piac. Ezzel helyettesítheti a bosszantó burkolatot, létrehozhat egy drága és hihetetlenül elegáns belső teret. Különösen jó laminált, tágas fürdőszobákban. Nem félek a nedvességtől a fokozott peremfeldolgozás és a felső panel miatt. A fektetés nagyon egyszerű, mivel a kastélyrendszer nem igényel nagy erőfeszítéseket és készségeket.

Emellett a padló javítása olcsóbb anyagok - PVC burkolólapok segítségével is elvégezhető. Ebben az esetben ez az opció nem bocsát meg semmilyen különbséget a síkban, így tökéletesen illeszkednie kell a felülethez, és meg kell szárítani a felületet. Ezután a csempe a ragasztóról önmagára irányul.

Minden alternatív csempézési lehetőség figyelemre méltó, de a választásnak figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait. Ha a WC és a fürdőszoba külön vannak, akkor teljesen különböző anyagokat használhat. A szomszédos fürdőszobákhoz azonban több zónát is létrehozhat, és kiválaszthatja azokat különböző bevonatokkal.

10 nem csempézett fürdőszoba befejeződik

A fürdőszoba befejeztével a csempe a leggyakrabban használt. Nem a hagyományról van szó, hanem nagyon kényelmes anyag. Higiénikus, nem fél a nedves, szép, tartós. De ez nem az egyetlen megfelelő anyag, a mi korunkban van valami díszíteni a fürdőszobát, kivéve csempe.

10 lehetőség

A papír nem felel meg, a nedvességtartalom rövid élettartamú. Az akril és a vinil jobb. Vásárláskor a "három hullám" szimbólum vagy egy festett tisztító kefe (nedvességálló), stabilabbak. A vízállóság azonban még mindig nem kielégítő: a nedvesség behatol az ízületekbe, és fokozatosan megrongálódáshoz vezet.

Üvegszál

De ezek jól illeszkednek. Szövetek, csak a szálak üvegből készültek. A speciális jacquard gépek lehetővé teszik, hogy különböző felületi mintázatot kapjon.

Nagyon jó bevonat, tartós (akár 30 évig is használható), környezetbarát, nem tűzveszélyes, nem igényel ideális felületet, ha alkalmazzák. Nem fél a gombáktól, nedvességtől. Sőt, ez a tapéta védi a falakat magától a károsodástól, olyan erős. Sajnos, az ár sokkal magasabb, mint a normál háttérkép, de megéri.


Ne keverjük össze az alkalmazáskor: a belső és a külső oldalak hasonlóak, de vannak különbségek. Tekercsben az elülső oldal belsejében van feltekercselve, egyes gyártók színes csíkkal jelzik a külső oldalt. Különleges ragasztó kívánatos. A "kár" félelmei az üveggyapotból átvettek, hülyék és az információk hiánya miatt: ezek teljesen más anyagok. Fali díszítés után az ilyen háttérképet úgy lehet hagyni, ahogy van, akár festett, alapozott vagy díszített is - tetszés szerint. Az ilyen tapéta megfelelően díszíti a fürdőszobát.

Öntapadó film

A tapétahoz hasonlóan, de PVC-fóliából készült, ragasztót már alkalmaztak. Olcsó, de nagyon alapos előkészítést igényel a falak elkészítése előtt, ami növeli az eredmény költségét. Igen, és nagyon óvatosan kell alkalmazni. És még mindig instabil, néha dagadt vagy hámozott, hogy a fürdőszoba nem fest...

Műanyag panelek

A videóban: a PVC panelek köre

Egyszerű kivitel: 2 sínek rögzítettek, a panelek váltakozva csatlakoznak hozzájuk. Nagy választék, olcsó, nedvességállóság. Ezenkívül lefedhetik a csöveket, kábeleket, anélkül, hogy akadályoznák őket, még a fal kisebb építési hibái is. Igaz, a nedvesség páralecsapódhat a falak és a panelek között. Ezenkívül az anyag törékeny, ütközés vagy könnyezés van az ütközéstől (azonban ez a sérült csatlakozó könnyen cserélhető, ha szabadon maradt). Idővel sárguljon. Egy másik hátrány: az anyag rendelkezésre állása és egyszerűsége meghatározza annak előfordulását nyilvános helyeken. És a fürdőszoba (analógia szerint) nem elég okos...

gipszkarton

Csak nedvességálló gipszkartonról beszélhetünk, a másik nem alkalmas a fürdő tisztítására. Olcsó, könnyen telepíthető, javítja a hangszigetelést. Nem nagyon szép önmagában, ezért a későbbi festés kívánatos. Ráadásul a fürdőszoba mennyiségének csökkentése esetén csökkenthető, és ha ilyen kicsi...

mozaik

Időigényes befejezés és művészi ízlés is szükséges. De széles választék, elvileg bármilyen minta lehetséges. De az ellátás tekintetében a csempe egyszerűbb ebben a tekintetben, kevesebb szabálytalansággal rendelkeznek.

Kő, természetes és mesterséges

Természetes drága, hogy néhány számára ez hátrány, nem pedig előny. A kő nehéz, ami különös gondosságot igényel a szerelés során. Jobb, ha szakembert bérelsz. Márvány (gyakran azt is jelenti, hogy brecciák, dolomit, karbonát keverékek) gondoskodni kell. A gránit magas erődítmény. Maga a magas ár nem garantál egy csodálatos eredményt. Például a gránitlapokkal ellátott fürdőszoba teljesen díszítheti egyfajta barlangba, és egyáltalán nem elegáns...

Csökkenti a helyet, így rossz választás kis helyiségméretekkel. Mesterség nagyjából hasonló a természetes, de sokkal olcsóbb.

faipari

Nem rossz választás. Az anyag speciális impregnálást igényel, de nedves is. Finoman égetheti a paneleket, áztassa a foltot a textúra fejlődéséhez, nem pedig szebbé téve. A tudatalatti szintre felemelkedés valahol, talán mindannyian az elmúlt életben druidák. Utakon. Megfelelő formatervezést igényel a fürdőszobai elemek többi részében (akasztók, polcok, tükrök).

Dekoratív vakolat

Enyhén hasonlít a szokásos vakolatra az alkalmazáson - ugyancsak vastag tömegű, a falon elkenve. De csak egy nem szakértő véleménye szerint, valójában egy különleges anyag. Nagyon szép, ha helyesen történik. Az ilyen vakolatok különféle típusai most készülnek el, ezért könnyű választani egy gyönyörű koncepciót a koncepciót illetően. Ezenkívül a "márvány" kivitel nagyon jelentősen különbözik a valódi márvány értékétől. Az olcsóság irányába egyértelmű.

festmény

Talán az egyik legolcsóbb cserélhető cserealkatrész (bár az ár a festék kiválasztásától függ), jobb latex festék használata - ellenáll a nedvességnek. Az eredmény kevésbé függ az alkalmazási módtól - mindenre alkalmas: ecsettel, hengerrel, permetezéssel. És sokat - az előadó művészi ízéből és készségéből. Ez nem egy monoton festmény, bár itt kiválaszthat bármilyen színt. Valódi képeket rajzolhat vagy stencileket készíthet. Sajnos, a szürke sovok falak csak a csalódást idézik...

Eredeti cserépcsere ötletek

Üvegdarabokat használhat. Ha tulajdonos nélküli anyaghoz lehet hozzáférni, mondjuk, ismerősök dolgoznak a kettős üvegezésű ablakok telepítésekor (és nincs helye a régi tulajdonosoknak, hogy ablakokat kapjanak, felkérik őket, hogy vegyék fel őket). A Salamander műanyag ablakok beszerelését és értékesítését Ukrajnában az OKna5 kezeli. Megismerkedhet a vállalat részletes információival és érdeklődésre számot tartó kérdéseivel a http://okna-kiev.com.ua/okna-salamander/ címen található linkre kattintva.

Az üvegvágó ugyanazokat a darabokat vágja le, és a csempe helyett használja. Tükröket is használhat. Igaz, az amalgám fél a nedvességtől, ráadásul gondosságra van szükség: a tükör tükrözi a port, ugyanolyan szennyeződéssel, mint piszkosabbnak tűnik. A kombináció lehetséges: használd a falat vászonként, és festéssel festesz be üvegre.

Tehát, ahogy az eleinte mondták, annak érdekében, hogy a fürdőszobát a csempe mellé lehessen tenni, a falak díszítésének különböző módjai vannak. Mindenesetre nem csak (nem annyira) az erőfeszítések és a pénz fontosak, hanem a művészi ízlés. Azonban nem egy sivatagi szigeten élünk: könnyű megtalálni a szabad tanácsadókat, vagy felvenni a tervezőt. A második módszer megbízhatóbb, de drágább.

Mi lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában, a csempe kivételével

Sokan úgy vélik, hogy a csempe falakon kívül a fürdőszobában már nem lehet befejezni semmit. Sőt, a kerámia csempe a legjobb megoldás - nincs kitéve a nedves környezet a fürdőszoba, a hőmérséklet különbség. De ez valóban az egyetlen módja annak, hogy a falak falát a fürdőszobába vágják? A befejező anyagok piaca más megoldásokat kínál.

Fali dekoráció a fürdőszobában

Az egyik lakásban lévő fürdőszobában sok negatív környezeti hatás érhető el. Ez a magas páratartalom a megfelelő szellőztetés hiányában - általában természetes, nedvességnek és kondenzátumnak nem elegendő ahhoz, hogy ne felhalmozódjon a falak és a mennyezet felületén. Következésképpen a faldíszítésre szolgáló anyag, amely a fürdőszobában lévő cserép alternatívája, a következő legyen:

 • Ellenáll a magas páratartalomnak, a levegő hőmérsékletének, a páralecsapódásnak.
 • Környezetbarát - tilos olyan anyagokat használni, amelyek mérgező, veszélyes anyagokat bocsátanak ki egy lakóövezetben.
 • Higiénikus - a fürdőszoba dekorációra kiválasztott anyagok legyenek könnyen moshatók. A fürdőszobának különleges követelményei vannak a tisztaságra nézve.
 • Tartós - az anyag, amelyet a fürdőszoba falaira választanak ki, hűségesen kell szolgálnia legalább több évig, tekintettel a költséges javítási költségekre.
 • Gyönyörű. Az esztétikai elem nagyon fontos. A tervezés szabálya - egy lakás vagy ház teljes belsejét ugyanabban a stílusban kell elkészíteni.

Ha saját fürdőszobájába kívánja javítani a fürdőszobában, olyan fontos tényező is, mint a könnyű telepítés. Az ehhez szükséges szakemberek meghívása további javítási költségeket von maga után.

Fontos! Amikor kiválasztja a fürdőszoba falához tartozó anyagot, amely lecseréli a cserépet, vegye figyelembe ezt a mutatót a tapadásnak. Az a képesség, hogy határozottan tapadjon a fal felületéhez, kulcsfontosságú a javítás tartósságához.

A műanyag táblák utánzhatnak fát, természetes kőből vagy téglából

Kiválasztási kritériumok

A higiéniás helyiség falainak anyagválasztását nem csak az anyag tulajdonságai befolyásolják, hanem:

 • A szoba stílusa;
 • A fürdőszoba mérete és alakja;
 • Az elrendezés jellemzői;
 • A színek kiválasztása;
 • Becsült tervezési megoldások - podiumok, többszintű mennyezetek, rések kialakítása;
 • A vízvezeték típusa.

A dekoratív gipsz tökéletes a klasszikus stílus kialakításához a fürdőszobában.

Általános tervezési szabályok

A fürdőszobai falak befejezésének általános szabályai azt igazolják, hogy a kis helyiségekben világos színeket, vízszintes vonalakat, tükröket kell választani - vizuálisan bővítik a helyet.

Nagyméretű fürdőszoba esetén több anyag felhasználható a "nedves" és a "lakó" zónák, a sötét árnyalatok elválasztására. A minta, tükör vagy többlépcsős függesztett mennyezet függőleges iránya nem tilos.

A texturált díszítő vakolat friss jegyzeteket ad a fürdőszobába.

Természetes anyagok fal dekorációhoz

Minden lakberendezési dekoráció a lakásban lehet osztani természetes és mesterséges. Az elsőek - a fa, a kő - előnyben részesítik a környezettudatosságot, de a modern technológiáknak köszönhetően a mesterséges anyagok erőssége, higiéniája és tartóssága magas tulajdonságokkal bírnak, amelyeknek köszönhetően ilyen népszerűek.

A modern feldolgozási technológiáknak köszönhetően egyre inkább használják a fát és a kőt a fürdőszobák díszítésében.

A természetes anyagokat a falak befejezéséhez a fürdőszobában kerámia cserép helyett előnyben részesítik a kőt. Szigorúan, szilárdan és költséges módon - ez a fajta dekoráció jellemezhető. Kétségtelen előnyei:

 • A környezettudatosság természetes kő, melynek biztonsága egy személy számára kétségtelen - nem bocsát ki mérgező anyagokat a levegőbe, nem alkot olyan vegyületeket, amelyek károsak lehetnek más anyagokkal rendelkező emberek számára.
 • Magas nedvességállóság - a természet által létrehozott minőség. A márvány, gránit, tekercs és egyéb anyagok díszítésére falak a fürdőszobában, nem fél a víz vagy a gőz.
 • A kilépés egyszerűsége - a lúgokat tartalmazó mosószerek ellenállóképessége.
 • Az esztétika - a természetes kő fényűző - ezért a klasszikus, történelmi stílusban díszített, nagy területek drága belső terét használják - barokk, rokokó, gótikus és mások.

A kő segít a legmerészebb projektek megvalósításában

A kőfajták közül a márvány a leghíresebb - gyakran cserélik a falakat a fürdőszobába, amikor cserepet keresnek - a legkisebb nedvszívó képességgel és minimális sugárzással rendelkezik. Azonban a márvány nem olcsó, megköveteli a szakképzettséget, és különös gondot fordít a magas esztétikai tulajdonságok hosszú ideig tartó megőrzésére.

A márvány az egyik legdrágább anyag, amelyet a fürdőszobák befejeztével lehet használni.

faipari

A fürdő díszítésére szolgáló természetes fa népszerűtlen, egyszerűen megmagyarázható: a fa könnyen felszívja a nedvességet, nem képes ellenállni a magas hőmérsékletnek, különös gondot igényel.

Azonban a csempe helyett a fürdőszoba a falon gyakran használnak panelek speciális bevonattal. A fa:

 • Nedvességálló - ez különleges vegyületekkel történő kezeléssel érhető el;
 • Ellenálljon a gomba kialakulásának;
 • Alacsony deformációs kapacitással rendelkezik.

A legalkalmasabb fajták a falak falba történő cseréjéhez, a cserép alternatívájaként: tölgy, szil, hamu. A "nedves" zónákban bambusz, teak, cédrus, vörösfenyő, parafa, stb.

Fontos! A faelemeket klasszikus belső térben, rusztikus, öreg stílusban lehet használni.

Wall papír tapéta a fürdőszobában

Ez a lehetőség, hogy a fürdőszobában a falak befejeződnek a cserép helyett, nagyon kedvelt, pozitív tulajdonságai közé tartozik az alacsony költség, a fürdőszoba önálló javításának képessége. Fontos, hogy csak a megfelelő háttérképet válasszák meg - nedvességállónak kell lenniük. A fürdőszobában más választási lehetőségek állnak rendelkezésre, sokan vannak.

Vinyl tapéta

Polimerből készülnek, és nyugodtan elviselik a hőmérséklet változásait, a magas páratartalmat és a párologtatást. Többet költenek, mint más lehetőségek, de tovább tartanak.

mosható

Ez egy olcsó lehetőség, amely lehetővé teszi a könnyű nedves tisztítást egy szivacsos és tisztító oldattal. Egy speciális bevonat védi őket a nedvességtől, ami megakadályozza a víz bejutását. Hosszú ideig, mint a vinil, nem fognak tartani, de ennek oka lehet, hogy gyakrabban frissítik a fürdőszoba belsejét.

Öntapadó

Az ilyen anyagok könnyen kezelhetőek, nedvességálló ragasztós alapú film. Könnyedén és gyorsan alkalmazhatók a falra, de az opciók megválasztása korlátozott, ezért a fürdőszoba falának ez a kialakítása nem népszerű.

folyadék

Ez egyszerűen természetes szálakból, pamutból és ragasztóból álló vakolat, amelyet száraz keverékként adnak el, vízzel hígítva és a falakra. A szín felvitelének lehetősége lehetővé teszi, hogy létrehozzon egy választott fürdőszobát. Száradás után a gipsz falak ellenállnak a víznek és a gőznek. Bizonyosodjon meg róla, hogy egy réteget vagy több réteg akril lakkot használsz a tetejére.

Üvegszál

Az "üveg" szó azt mondja, hogy nem félnek a víztől és a gőztől. Az üvegfalak alapja egy üvegszál, keményítő impregnálással, amely tartós bevonatot biztosít a falakon való alkalmazást követően, melyet sokszor át lehet festeni, ha frissíteni kívánja a fürdőszoba kialakítását. Finishing lehetőség - nem olcsó, de tartós, környezetbarát és magas nedvességállósága miatt - az egyik legnépszerűbb.

Műanyag panelek a fürdőszoba falain

A műanyag panelek széles választéka - színes, mintázott - népszerűvé teszi őket, amikor díszíti a falakat a fürdőszobában, a csempe helyett. Előnyük:

 • Alacsony ár;
 • Könnyű telepítés - a javítások önmagukban is elvégezhetők;
 • tartósság;
 • Nedvesség és páraállóság;
 • Higiénia és az egyszerű gondozás.

Hátrányok: gyúlékonyság, alacsony mechanikai szilárdság. Az egyik panel sérülése esetén a különleges szerelési technológia miatt az egész falat szét kell szedni.

Gipszkarton fürdőszoba

Gipszkarton a falak befejezéséhez a csempe helyett a helyiségben, amely nem büszkélkedhet nagy méretű - a választás nem a legjobb. Cserép helyett használják, amikor szükséges az ívelt felületek összehangolása, vagy éppen ellenkezőleg, egy speciális kialakítás - rés, kanyar, rétegezés.

Válassza míg a helyiség, amely mindig nagyobb a páratartalom, akkor csak speciális lemezek - vagy cement-mosható. Ezek könnyen megkülönböztethetők másoktól a zöld színük miatt.

Előnyei a gipszkarton

A gipszkarton előnyei az, hogy kényelmes felhelyezni, kis súlya, megfizethető ár. Ezenkívül kedvező mikroklímát tart fenn a fürdőszobában, és magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

hiányosságokat

Mint ilyen, a gipszkarton nem hagyhatja - a felületet díszített rá kell festeni vagy illessze más anyagokat - például tapétázottan. Az igény, hogy túlélje telepítése után gipszkarton lapok egy pár napig a teljes „zsugorodik” őket a helyükre, és további töltőanyag, primer kiterjeszti a javítás alatt.

Festék falak a fürdőszobában

Az évek során a festés helyett cserép helyett a legkedveltebb megoldás. A piac tele van különféle vegyületekkel, amelyek jobb nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A festék helyett a festék előnyei

A legfontosabb előny az, hogy képesek vagyunk a saját kezeinkkel javítani a munkát. Ezen kívül:

 • A textúrák közül választhatnak: festék matt, fényes, texturált;
 • Olcsó költség - figyelembe véve azt a tényt, hogy Ön festeni fogja magát, a javítás olcsóbb lesz;
 • A színek széles választéka - a színárnyalatok hozzáadásával megteremtheti magának a szükséges árnyalatot;
 • Egyedi beltér kialakításának lehetősége festékek használatával - légfúvással, festéssel, akril lakkozással több rétegben;
 • A javítás sebessége - az üzleti tevékenység reggelen történő felvétele, este befejezheti a festést.

A fürdőszobai festékek típusai

Higiéniai helyiségek nem ajánljuk olajfesték - ez a „nem lélegző”, ami egy sűrű film, és végül majd feltörni, tartsa távol magát a falon. A legnépszerűbb módszere festésével a falak a fürdőszobában helyett burkolólap a vízfelhasználás-alapú és víz-diszperziós készítmények.

Vízemulziós festék

A lakások belső falainak, köztük a fürdőszobának a festésére szolgáló legáltalánosabb lehetőség. Festék előnyei:

 • Alacsony ár;
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Környezetbarát;
 • Gyors száradás

A vizes emulziós festék könnyen használható, a falakra egy hengerrel vagy egy szórópisztollyal történik. Bármilyen árnyalatot hozhat létre a szükséges pigment hozzáadásával. Idővel, még a napfény vagy az elektromos izzók hatása alatt sem, a felület nem fakul vagy elhalványul.

Fontos! Nincs szaga és talán csak egyetlen hátránya - nem mosható. Mindazonáltal több lakkal történő takarással is kiküszöbölhető.

Víz diszperziós festék

A belső munkákhoz kétféle festék van:

Mindkét vegyület hozzáadásával ellenállnak a gomba, ezért alkalmasak a csempe helyett a fürdőszoba falaira. Amikor a felületre kerülnek, eloszlatják a halvány szagot, amely gyorsan eltűnik, így a festékek környezetbarát anyagok.

Mindkét festék sima felületet képez, kis repedésekkel töltve, a falak száradása után nedves tisztításnak vethető alá.

Szilikon festék - a harmadik típusú víz-diszperziós színező kompozíciók, amelyek helyettesíthetik a csempe a fürdőszoba falain. A közelmúltban jelent meg, és felülmúlja az összes fent említett festéket, de túl magas ár, és nem mindenki számára elérhető.

mozaik

A választás, hogy mit lehet cserélni a cserép a díszítés a falak, a fürdőszoba, lehet tekinteni egy üveg és fém mozaik, agglomerátum - a modern anyag, amely úgy néz ki, mint a kerámia. Ezek vékony csempe különböző színű, fényes felület. Mosaic igényel némi stílus készségek agglomerálódnak egyszerűen fogalmazva, hogy tartós és megbízható. Azonban mindkét anyag drága befejező, ezért nem népszerűek.

Sokféle lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy válasszon a változat berendezés, amely felváltja csempe, hogy illik a költségvetést, és lehetővé teszi, hogy megtervezzük a belső tér a stílus.

Hogyan lehet befejezni a fürdőszobát a csempe mellett?

A fürdőszoba egy eldugott sarok a ház tulajdonosa számára, és a design fontos része az otthoni kényelemnek. Nagyon gyakran csempéket használnak a falak és a padló díszítésére a fürdőszobában, de ez nem olcsó. Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában, kivéve a csempe, és így megszabadulni a rögeszmés minta, hogy a fürdőszoba egy cserép ország, megtakarítva egy tisztességes mennyiség mellett.

A befejező anyagokra vonatkozó követelmények

A fő célja a fürdőszoba - a víz használata a különböző célokra: higiénia, mosoda és így tovább. Ezért nem meglepő, hogy ebben a szobában a páratartalom magasabb, mint a többi. Az ilyen koncentrációjú nedvességgel való levegő telítettség negatívan befolyásolja a leggyakrabban használt alapanyagokat. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszoba kiválasztása előtt a csempe mellett tudnia kell, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a kiválasztott anyagnak. Tekintsük részletesebben a követelményeket.

Nedvességállóság

A levegő nedvességtartalmának szintjétől függetlenül a díszfalaknak nem szabad elveszíteniük a használati utasításban feltüntetett tulajdonságukat. Továbbá az anyagnak nem szabad nedvességet átadnia az alatta lévő szerkezeteknek: falak, padló és így tovább. A befejező anyagnak meg kell védenie a tartószerkezeteket a megsemmisítéstől.

tartósság

Az élettartam fontos szerepet játszik a döntésben is, hiszen senki sem akarja újraéleszteni a javítást 2 év után. Ebben az esetben ne felejtsd el, milyen feltételek mellett fog az anyagod.

Antiseptichnost

A felületkezelő anyag felületének higiénikusnak és nem terjedő mikroorganizmusoknak kell lennie. Sok anyag bizonyos körülmények között a baktériumok ideális táptalajává válik. Nem szabad ilyen.

szilárdság

Amikor kiválasztja a fürdőszoba díszítésének módját, kivéve a cserépet, fontolja meg azt a tényezőt, hogy nem csak a hőmérséklet lesz, hanem a mechanikai hatások is. A háztartási gépek és a vízvezeték szintén befolyásolják a felületet.

Minél kevésbé szennyezik a felületet, és annál könnyebb lesz tisztítani, annál jobb az Ön számára és magának a felületnek. A legalkalmasabbak a sima felületkezelő anyagok vagy nagyon kis porozitásúak.

Vegyi ellenállás

Mosószerek és más háztartási termékek hatása alatt a bevonat összeomolhat, ami nem kívánt következményekhez vezethet. Ezért válasszon olyan anyagokat, amelyek ellenállnak az agresszív szereknek.

A felületek típusai

Elképzelhető, hogy a falakon csempe nélküli fürdőszobai tervet készítenek, és erre számos különböző eszköz létezik, amelyekről beszélni fogunk. A csempék mellett a fenti feltételeknek megfelelő anyagok is:

 1. Vízálló festék.
 2. Linóleum.
 3. Öntapadó film.
 4. Vízálló tapéta.
 5. Műanyag panelek, ők is iparvágányok.
 6. Mosaic.
 7. Bélés fából, MDF.
 8. Porcelán csempe.
 9. Üvegblokkok.
 10. Az olajruhához.
 11. Kő.

Mint láthatja, a fajta elegendő ahhoz, hogy pontosan válassza ki, amire szüksége van. Beszéljünk többet az egyes anyagokról.

festék

A fürdőszoba díszítésének módja, kivéve a csempe, olcsó, akkor hagyja abba ezt a változatot. Javasoljuk, hogy a fürdőszobában lévő falak nedvességálló latex vagy akril festékkel lefedjenek. Többek között ez a felület antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, megakadályozza a penész megjelenését.

Fontos! Mielőtt a festéket száraz falra helyezi, vízzel szemben repedő alapozót kell felállítania a felületen, és csak akkor kezd dolgozni.

Ez a fajta dekoráció lehetővé teszi, hogy egyedülállóan díszítse a falakat: festés, keverés színek, rajzok. A téglafal előnyös ebben a fényben. A mosogató és a fürdőszoba körüli zónákat üvegblokkkal vagy üveggel kell lezárni.

Ha festéket használ a falra, akkor a következő előnyöket élvezheti:

 1. Könnyű gondozás.
 2. Hygiene.
 3. A színpaletták széles választéka.
 4. Egyszerű munkát végezni.
a tartalomhoz ↑

linóleum

Hogyan kell díszíteni a fürdőszobát? A csempe mellett linóleum is használható. Sokan meglepődnek egy ilyen váratlan alternatíva miatt, mert sokkal ismertebb az ilyen típusú anyag a padlón. Valójában a linóleum falainak számos lehetősége van. Ugyanakkor ez a fajta falburkolat elengedhetetlen előnyt jelent. A legfontosabbak a következők:

 1. Az ízületek hiánya, amely lehetővé teszi, hogy ne hozzanak létre környezetet a baktériumok termesztéséhez.
 2. Viseljen ellenállást. A linóleum életében, akár a padlón is legalább 10 év, mit mondhatunk a falakról.
 3. A különböző textúrák és tervezési megoldások.
 4. Egyszerű telepítés. Az ilyen javításokat a legtapasztaltabb ember is elvégezheti.

Fontos! A linóleum helyes beillesztéséhez teljesen alá kell illeszteni a falakat: a felesleges anyagokat távolítsuk el, a gitttel feltöltsük, feltöltsük, majd ragasszuk fel a felületet.

Öntapadó film

Az egyik legfrissebb megoldás a faldíszítéshez. A film nagyon változatos anyag, amely kielégíti a legigényesebb vásárló igényeit is.

Beszéljünk az anyag előnyeiről másokkal szemben:

 1. Gyors és olcsó do-it-yourself fürdőszoba javítás.
 2. Könnyű gondoskodni, nem igényel sok figyelmet.
 3. Különböző színek, árnyalatok, textúrák.
 4. Ragaszthatja az ilyen anyagokat bármilyen felületen.
 5. Azok számára, akik gyorsan szeretnék változtatni a belső téren, az öntapadó film a legjobb megoldás.

Nem kímélték ezt az anyagot és néhány hibát:

 1. A film maximális élettartama 10 év.
 2. A fürdő helytelen kezelésének köszönhetően kórokozó baktériumok keletkezhetnek ebben az anyagban.
a tartalomhoz ↑

Vízálló tapéta

Ha a fürdőszoba falai jól vannak kialakítva, és nincsenek nagy szabálytalanságok, a tapéta is alkalmas lesz a befejezésre. Mivel a szoba különleges mikroklímája nem teszi lehetővé a hagyományos használatot, nedvességálló tapéták alkalmasak arra, hogy ragaszkodjanak hozzá. Ezek közül választhatnak vastag vinil tapéta, amely mosható és tisztítható.

Fontos! Hosszú vízzel való érintkezés esetén a nedvességálló tapéta változata sem képes ellenállni, ezért azt javasoljuk, hogy használja őket a fürdőből és a mosdóból.

Műanyag panelek

Kérdezzen egy kérdést, hogyan kell díszíteni a falakat a fürdőszobában, a csempe mellett, ne felejtsd el ezt a lehetőséget, mint a műanyag panelek. Ezáltal gyorsan és egyenletesen nedvességálló felületet hoznak létre.

Fontos! Ha a helyiség lehetővé teszi, a panelek azonnal rögzíthetők a csempe fölött, anélkül, hogy időt vesztenének a falak kiküszöbölésére és összehangolására.

A műanyag panelek nagy előnye a csempékhez képest az a tény, hogy a panelek nagy felületűek, ami azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítésre lesz szükségük azok telepítéséhez.

Az anyag kétféle módon történő rögzítéséhez: a kereten és a folyékony köröm használatán.

Fontos! Az első lehetőség hasznos lehet a falak nagy szabálytalanságai esetén. A keret főként alumínium vagy műanyag profilokból vagy fadarabokból készült, speciálisan antiszeptikus kezeléssel. Az ízületek ebben az anyagban szinte észrevétlenek és a falburkolat úgy néz ki, mint egy darabból álló szerkezet.

mozaik

Ha a falak csempe nélküli csempeburkolását látványosan kívánja használni, használjon mozaikos lehetőségeket. Az a képesség, hogy rajzokat állítson össze, különböző méretű egyedi elemeket díszítsen meg, többek között megkülönbözteti ezt az anyagot. Emellett az anyag vizuálisan növeli a helyiséget a helyiségben, amit egyéb lehetőségek hiányoznak.

Fontos! A mozaik számos más anyaggal kombinálható, amely minden esetben hasznosnak tűnik. A mozaikozáshoz készségekre van szükség, ezért jobb, ha ilyen szakszerűtlen munkát bízunk a szakemberrel.

Öntött

A szokásos bélés mellett gyakran nedvességálló, műanyagból vagy MDF-ből készül. Ez a műanyag nem különbözik a fenti táblázatoktól, és a legmegfelelőbb megoldás még az MDF. Az anyag felszerelése kézzel könnyen elvégezhető.

Az MDF előnyei közé tartoznak:

 1. Az anyag könnyű felszerelése és karbantartása.
 2. Nedvesség, fényállóság.
 3. Az anyag hangszigetelési tulajdonságai.

A fürdőszobában lévő falak fedezésére fából készült csapólapokkal és nem kockáztatható bevonattal elegendő fedezni világos lakkal vagy viasszal.

Fontos! Ha lehetséges, tegye a szigetelést a bevonat és a fal közé, és így melegítse a hideg helyiséget.

Porcelán kőagyag

A porcelán tartós minőségű anyag. Erõsebb, mint a cserép, de a hátránya, hogy hiányzik a különféle színek. Ugyanakkor számos előnnyel meggyőződik arról, hogy a falak díszítése nem csak nagyszerűnek tűnik, hanem nagyon hosszú ideig is szolgál.

Az előnyök között különbséget tesz:

 1. Erő.
 2. Nedvességállóság.
 3. Hygiene.
 4. Fény, nedvesség és hőállóság.
 5. Nagyobb kopásállóság.

Fontos! A porcelán csempe elrejtheti a shtrobleny vezetékeket és más kommunikációt.

Üvegblokkok

Miután elvesztette népszerűségét, az üvegblokkok ismét vezető szerepet töltenek be az értékesítésben. Gyorsan segítenek létrehozni egy nagy fürdőszobai designot, a csempe nélkül a falakon.

Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 1. Tökéletesen összehangolódik más befejező anyagokkal, ami óriási lehetőségeket teremt az egyedi belső kialakításban.
 2. Könnyű gondozás.
 3. Hygiene.
 4. Az anyag fényáteresztése lehetővé teszi, hogy csak az üvegblokkok segítségével különítse el a zuhanyzó területét az egész fürdőszobából.

Fontos! Az anyag mínuszát mindenfajta karcolásnak és más kárnak érzékeltetik. Üvegblokk falának létrehozásához gyorsan elvégezheti azt.

Természetes anyag, amely mindig szépnek és elegánsnak néz ki a belső térben. A piacon kínált fajta elég ahhoz, hogy egyszerűen és ízlésesen díszítse a fürdőszobát.

A probléma az, hogy ha úgy gondolja, hogyan kell díszíteni egy fürdőszobát, kivéve a csempe olcsó, akkor ez nem az Ön opció. Sok ilyen anyag hozzáférhetővé válik a magas költségek és a munkahelyi munkák miatt. És ha pontosabban - az a pénz, amelyet a mesternek a befejezés után költött, mert magának kell kivennie a kővet, sok tapasztalatra van szüksége.

Fontos! A mesterséges kő olcsóbb az eladni, de az ára még mindig magasabb, mint a hasonló anyagok piacán.

viaszosvászon

Ha gyors javítást szeretne, akkor ez az opció az Ön számára. Az öntapadó filmhez hasonlóan számos színes megoldás létezik, ugyanakkor nem az anyag tartóssága. De ha gyakran próbálkozik a belső térrel és 5 év alatt gyakrabban változtatja meg, akkor ez a lehetőség tökéletesen megfelel.

Videó felvétel

Mindezek a megoldások kimerítően válaszolnak arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a falak falát csempézni a csempe kivételével. Ha választani szeretné ezt a vagy az anyagot, ne felejtse el figyelembe venni a fürdő sajátosságait, a kísérletek iránti szeretetet és az Ön által választott egyéb tényezőket. Keverjük össze, és egyezik! A szomszédos fürdőszobákban, különböző színű, vagy akár különböző anyagokból álló külön zónákkal - ez különleges kényelmet kölcsönöz a fürdőszobának.

Fürdőszoba csempe nélkül: 4 módja a dogma megtörésének

Csempe - nem az egyetlen módja a fürdőszoba kialakításának.

Nemrégiben egy barátom megkért tőlem, hogy tanácsot adjon neki minden olyan fürdőszobai befejező anyagnak, amely nem csempe. Belefáradt a csempeibe, és nem akarja követni az általános tendenciát. Aztán felajánlották neki a választékot a különböző típusú felületek, amelyek működési tulajdonságaik kiválóak a nedves levegőben.

Úgy gondolom, hogy minden olyan kezdő kézműves, aki saját maga elvégzi a javítást, ilyen választási utasítás nem lesz felesleges.

Követelmények a fürdők anyagának befejezéséhez

A fő célja a fürdőszobában - a higiéniai eljárásokat vízzel. Ezért nem meglepő, hogy a benne levő levegő nagy mennyiségű vízgőzzel telített, ami káros hatással lehet a befejező anyagra és a zárt szerkezetekre.

Ezenkívül fürdés vagy zuhanyozás közben a víz hőenergia kerül a levegőbe, ami nagyon forró. Ezután a mosás befejezése után a szoba újra lehűl. Az állandó hőmérsékleti ingadozások ártanak a falak burkolatának, a padlónak és a mennyezetnek is.

A falon lévő falak befejezéséhez szükséges anyagoknak meg kell felelniük bizonyos követelményeknek.

A legjobb, ha ellenállnak a leírt csempéknek. Azonban az anyag ára meglehetősen magas, és nagyon nehéz telepíteni. A kerámiák ragasztásához a falaknál bizonyos képességekkel és képességekkel kell rendelkeznie.

Ezért ha a végrehajtás összetettsége miatt vagy más okok miatt nem kívánja használni ezt a bélést, akkor más lehetőségeket is használhat. Azonban a fürdőszoba cserépének alternatívája a következő követelményeknek kell megfelelnie:

Ezek a szempontok különböző mértékben megfelelnek a különböző típusú befejeződéseknek, amelyeket személyesen használtam a gyakorlatomban. Az alábbiakban leírom azokat.

Díszítő felületek fajtái

Az összes meglévő dekorációs anyag közül néhány olyan lehetőséget választottam, amelyek a fürdőszobába történő legtökéletesebbek:

A fürdőszobai falak dekoratív rekeszeinek fajtái.

Falpanelek: alternatív szám 1

Fürdőszoba, falpanelek.

Az első dolog, ami akkor eszébe jut, amikor gondolkodni, hogyan kell cserélni a csempe a fürdőszobában, a műanyag panelek. Azonban a PVC lécek mellett más anyagokból készült falpanelek is kaphatóak, amelyek közül sok megengedi a nedves levegőben történő működést.

Néhány lehetőség használatával olyan fürdőt díszíthet, amellyel száz pontos esélyt ad a szokásos cserépnek. Az igazság és a pénz kellően fizetnie kell.

A meglehetősen nagy karrierem során a fürdőszobák befejezéséhez a következő falpanelt kellett használnom:

 1. Egy természetes fáról. Általában értékes fa - tölgy, juhar, éger, cédrus. Nagyon környezetbarát környezetet biztosítanak, és lehetővé teszik a belső tér kialakítását klasszikus stílusban.

Fürdőszoba, fából készült falpanelek borítják.

Használhatók a magas páratartalmú helyiségekben, de ez speciális kezelést igényel - impregnálás viaszokkal, olajokkal vagy egyéb vízzel és szennyeződéssel szemben.

Nem javaslom a faelemeket a fürdőszobába helyezni, ahol közvetlen érintkezésbe kerülhetnek a vízzel. Bár a levegőben feloldott nedvesség, a védőbevonat folyamatos frissítésének függvényében, nem károsítja a felületet.

 1. Forgácslap táblák. Olcsó alternatíva az előző változathoz. A termékek forgácsból és fűrészporból készülnek, amelyeket fenol-formaldehid gyantákkal ragasztanak.

A forgácslapot leginkább a lakóházak díszítésére használják.

A dekoratív faforgácslemezek kis szilárdságúak és rosszul tolerálják a nedvességet. Ezért gyakorlatilag nem használják fürdőszobák díszítésére. Szélsőséges esetekben nagyon hatékony szellőzést kell igénybe venni egy erős szívóventilátorral.

 1. Farost. Faanyaggyártásból készültek, de itt hosszú növényi szálakat használnak, így javultak a víztaszító tulajdonságaik.

A fotó-fürdőszobai burkolat fa-fiber panelek.

A fürdőszobában vízzel érintkező felületek (4 páratartalom-tartomány) befejezhetők.

 1. MDF panelek. Ez az anyag nem olyan régen jelent meg, de már széles körben használják az építőiparban, a bútorgyártásban stb. A lemezeket nagyon finom faforgácsok nyomásával készítik magas hőmérsékleten és nyomáson.

Nedvességálló lemez MDF lapok.

Ha hőnek van kitéve, egy ragadós anyag szabadul fel a fa maradványaiból - a lignin, amely szerepet játszik a kötőanyagban.

Ez az anyag képes ellenállni a jelentős terhelésnek (még a bútorok és polcok is), jól nedvességet, alacsony hővezető képességet és nagyon higiénikus. Ezért biztonságosan ajánljuk a falfelületek simítására a fürdőszobában.

 1. Üvegtáblák. Ezek edzett üvegből készülnek, amelyet jól tolerálnak mechanikai terhelések. A nagy szilárdság, az abszolút hidrofobicitás, a higiénia és más pozitív tulajdonságok miatt az üveglemezek nagyszerűen használják a fürdőszobát.

A fürdőszoba üveglapokkal díszített.

Az anyag teljesen átlátszó, színesre festve, díszítéssel, mintával, nyomtatással. Én is találkoztam a faragott üveglapokkal.

Az egyetlen negatív az, hogy az üveg nem alkalmas minden belső stílusra és elég drága. De a csúcstechnika üveges fürdő csak egy belsőépítészeti drágakő.

 1. Gipszes vinil panelek. A széles körben használt gipszkarton lapok fejlett verziója. Szerkezetileg az ilyen termékek a szokásos GVL, de külső rétegük borítású, így az anyag önálló dekoratív kivitelként is használható.

A fürdőszobában gipszvászon panelek választéka.

A termékek természetes anyagokat utánozhatnak színben és textúrában, bizonyos színekben festettek vagy díszítéssel díszítettek.

Különbséget jelent a nagy tartósság, megbízhatóság és nedvességállóság. Alkalmas a fürdőszoba felszerelésére.

 1. Háromdimenziós panelek. Egyedülálló dekoratív anyag, amely lehetővé teszi, hogy gondoskodjon az egészségügyi helyiség eredeti stílusáról. A termékek egyedi lapok, amelyek felületén világosan megkülönböztethető megkönnyebbülést alkalmaznak.

Háromdimenziós panel a szoba kialakításában.

A készre gyártott részek falra vagy táblákba történő beépítésre alkalmasak, alapozó alapon akril vagy szilikon festékekkel történő további festéshez.

A tervezési módszer hátránya a költség. De a fürdőszobai megjelenés nem fogja megbánni az elköltött pénzt.

 1. Műanyag panelek. A kerámia cserép legáltalánosabb alternatívája. Ennek az anyagnak a népszerűsége nagy teljesítményének és alacsony költségének köszönhető.

A falak műanyag panelekből készülnek a fürdőszobában.

A műanyag lécek nagyszerűen díszítik a fürdőszobát. Még a zuhanyba is elhelyezhetők, ahol állandóan vízkibocsátásnak vannak kitéve. Sem a megjelenés, sem a működés időtartama, ez nem érinti.

Mivel a PVC panelek a legnépszerűbbek hazánkban, továbbra is leírom az adott anyag tulajdonságait. Tehát milyen előnyökkel jár a falak és mennyezetek műanyag lamellája a fürdőszobában:

 1. Környezetbarát. A lamellák gyártásához használt polivinil-klorid teljesen ártalmatlan az emberi szervezet számára. Ugyanabból a műanyagból, egyébként készítsenek például élelmiszercsomagolást és vízvezetékeket.
 2. Hőállóság. Az anyag megőrzi eredeti méretét és integritását nagyon magas hőmérsékleten. Gyújtás és olvadás lehetséges, ha meghaladja a + 370 Celsius fokot. Tűz esetén az anyag kis mérgező füstöt bocsát ki, ami nehezíti az emberek evakuálását és a tűzforrás megszüntetését.
 3. Nedvességállóság. A falpanelek teljesen vízállóak. Az ízületek nedvességének szivárgásának kiküszöbölése érdekében a lamellák végei zárócsuklókkal vannak ellátva. Az anyag porózussága alacsony, ezért kissé szennyezett és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.
 4. Egyszerű telepítés. A csempével ellentétben a panelek közvetlenül ragaszthatók a falakhoz, vagy a keretre vannak felszerelve. Ez utóbbi módszer lehetővé teszi a minimális költséggel a felület összehangolását, elősegítik a közművek, a szigetelés stb.
 5. Széles tartományban. Most értékesítve van egy hatalmas mennyiségű különböző műanyag panelek, amelyek kielégítik a művészi ízlés még a leginkább vőlegény vevő.

Ami az alakot és a méretet illeti, az alábbi lehetőségeket emelhetem ki:

 1. Lambéria. A műanyag lécek 3 cm hosszúak és 10 cm szélesek, bár 12,5 cm szélességű modellek vannak, leggyakrabban ezek a panelek fehér színűek, bár színváltozatokat találtam. A végeit európai típusú (széles zárású) és polka (keskeny) típusú zárszerkezetekkel díszítik.

Mennyezet a műanyag bélésből.

 1. A panelek. Ez a legnépszerűbb megoldás. A falpanelek hossza 2,6-3 méter, a szélessége 15-50 cm, munkám során nagyrészt 25 cm-es léccel dolgoztam. A külső felület festhető, lakkozható vagy ragasztható hőfóliával. Az alkatrészek nagyon szorosan csatlakoznak, a varrat szinte láthatatlan.

A falak a fürdőszoba műanyag lécek.

 1. A lemezeket. Ebben az esetben az egyik elem szélessége 80-200 cm, a hossza 150-400 cm. A habosított cellás poli (vinil-klorid) gyártási anyagként szolgál, de a felső réteg még mindig sima és külső terhelésnek ellenáll.

Műanyag lemezek a fürdőszoba díszítésére.

Festék: alternatív szám 2

A festett falak kiválóan alkalmasak a felületek díszítésére.

Most fontold meg, mi más lehet a csempe helyett a fürdőszobában? Természetesen festék. A falazó falak festése a következő előnyökkel jár:

 1. Készpénzmentés. Még a legdrágább festék is kevesebb, mint a csempe és egyéb díszítőanyagok. Ezért, ha a cél a lehető legnagyobb mentés, használja azt.
 2. Különböző megjelenés. Bizonyos színek vagy árnyalatok kombinálásával egyszerűen díszítheti a fürdőszobát egyedi stílusban. És ha művészi tehetséged van, a legjobb megoldás nem érdemes megkeresni. A falon vagy mennyezeten ábrázolt táj vagy csendélet még a legkifinomultabb ismerősei számára is.
 3. Egyszerű munka. Azt hiszem, mindegyikünk legalább egyszer ecsetet tartott a kezében, ezért a falak festésének folyamata nem okozhat nehézségeket. Ez nem ragasztja a burkolólapokat, vagy a panelek keretét nem tervezi.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy a festék minden előnyét csak abban az esetben derítik ki, ha a fürdőszobában lévő falak már vakolattal (vagy gipszkartonnal) vannak ellátva, gondosan vakolva és polírozva. Ellenkező esetben nincs kérdés a pénz, az idő és az erőfeszítések megtakarításáról.

Ha a zárt felületek jelentős eltéréseket mutatnak függőleges helyzetben, akkor jobb, ha más befejező lehetőségeket is előnyben részesítenek.

A festett falak kiváló megjelenése csak kiváló minőségű előkészítéssel lehetséges.

A tökéletes eredmény elérése érdekében fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő színező összetétel kiválasztásáról. Csak azok a festékfajták alkalmasak, amelyeket a víz jól tolerál. A hagyományos vízzel festett festék nem fog működni, mert folyadékkal érintkezve lemossá válik.

Ezért javasoljuk, hogy használja ezeket a lehetőségeket:

 1. Akril Tökéletesen átadja a mûködést nedves levegõben és bármilyen felületen alkalmazható, kivéve a fémeket. Az ilyen festék nem túl drága, és sokféle szín közül választhat. Ezenkívül a kompozíciókat árnyalhatja a boltba pigmentek segítségével, így saját árnyalatot hozhat létre.

Akril festék a fürdőszobában.

 1. Latex. Olyan anyag, amely nemcsak magas víztaszító tulajdonságokkal, hanem jó rugalmassággal is megkülönböztethető. A festéket nem mossa le vízzel, és nem okoz repedéseket kisebb fali mozgásokkal a zsugorodás és a hőtágulás során. Csökkenhet apró (legfeljebb 1 mm) repedések.

A latex festék tökéletes a falak díszítésére.

 1. Szilikon Nagy szilárdságú festék, amelyet általában homlokzati munkákhoz használnak. Ideális falak és mennyezetek falon való festéséhez a fürdőszobában, ellenáll a jelentős mechanikai igénybevételnek és közvetlen érintkezésnek a vízzel. Nagy hátránya a magas költségek.

Szilikon alapú festék.

Az oroszországi építőanyag-piacon különböző gyártók festékei találhatók. Mindegyikük megfelel a jelenlegi szabványoknak, így biztonságosan használhatók a munka során. Példaként több lehetőséget is adhatok:

 • A Tikkurila olyan, Finnországból származó cég, amely évtizedek óta foglalkozik festékekkel a belsőépítész szakemberek körében. Különben tudom ajánlani a nedvességálló alapozó alapján készült festéket, ami miatt a felületek nedvesítése kizárt.
 • A Dulux a világ egyik vezető piacvezetője a lakk- és lakkgyártók körében. A cég termékskálájában nagyon jó minőségű festék áll rendelkezésre, megfizethető áron.
 • A Jobi egy német cég, amelynek színe felülmúlhatatlan minőségű, de számodra jelentős összegeket kell fizetnie.

Vakolat: alternatív szám 3

Már felsoroltam kétféleképpen a falak befejezését, kivéve a csempéket - hogyan lehet még a fürdőszobát díszíteni? Ezt a dekoratív homlokzati gipszet javaslom használni. Bár ez az anyag eredetileg az épületek külső részére készült, kiválóan alkalmas fürdőszobák díszítésére.

A falakat homlokzati gipsz díszíti.

Íme néhány olyan jellemző, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy ezt a következtetést vonjak le:

 1. Magas páraáteresztő képesség. A fagyasztott homlokzati vakolat szerkezete olyan, hogy nem akadályozza meg a levegő beszivárgását a falakon keresztül, és ezáltal hozzájárul a fürdő mikroklímájának önszabályozásához. Továbbá, magas légnedvesség mellett az anyag képes felszívni a vízgőzt, és ahogy megszárad, visszaküldi.
 2. Könnyű gondozás. A díszítő vakolat messze nem olyan finom és törékeny anyagtól, amilyennek első pillantásra tűnhet. A modern anyagok tökéletesen ellenállnak a mechanikai igénybevételnek és károsodásnak köszönhetően a szivacsok és háztartási tisztítószerek hatása a tisztítás során történik. A felület maga antisztatikus hatással is jár, ami miatt a por nem ragaszkodik hozzá.
 3. Egyedi megjelenés. A homlokzati vakolat segítségével nagyon szép és szokatlan lehet a falak díszítése a fürdőszobában. A szakemberek ezen anyag segítségével valódi művészi remekeket hozhatnak létre. Ennek ellenére természetesen jelentős készségekkel kell rendelkeznie.
 4. Hidrofób tulajdonságok. Mivel ez az anyag eredetileg nehéz környezeti körülmények között készült, nagyon kényelmes a fürdőszobában, és nem is összeomlik, még akkor sem, ha a vízből egy vízfolyás irányul a gipszre. Ezt az eredményt a felületen kialakuló vékony film okozza.
 5. Sóveszteséggel szembeni ellenállás. Annak ellenére, hogy cementcement van a gipszben, a dekoratív anyag egyéb alkotóelemei meggátolják a felszínre kerülés hatását.

A fürdőszoba befejezéséhez két homlokzati tapétát kellett használni:

 1. Sima felületen. E kategória legnépszerűbb képviselője a velencei. Az ő divatjától az egészségügyi helyiségek homlokzatdekorációjának használata történt.

A velencei vakolat a szoba igazi dekorációjaként szolgál.

A megszilárdulást követően a falakon fényes sima felület alakul ki, amely felett a víz leereszkedik, és a falak nem szívják fel. A vakolat általában követi a természetes kő, különösen - márvány.

Ezért a sok diverzitás, hogy elérjük itt, nem fog működni. Csak a színsémát változtatja meg, és bizonyos hatásokkal (pl. Mesterségesen öregedő felület) hígítja a designt.

Opcióként azt javasolhatom, hogy a befejezésnél használjon stencileket, de ez jelentősen megnehezíti a befejező folyamatot (vagy növeli a költségeket, ha a mester fizetős szolgáltatásait használja).

 1. Szerkezeti vakolat. Ebben az esetben különböző ásványi komponenseket (granit kavics, csillám, stb.) Adunk hozzá a kezdeti keverék összetételéhez, ami lehetővé teszi a felületen egy jellegzetes megkönnyebbülés kialakítását. Világos képviselői az ilyen típusú vakolatok - kavicsos vagy kéreg bogár.

A texturált felület felhalmozhatja a nedvességet.

Ez az anyag jobb befejezni a felületet, amely a működés során nem tapasztal közvetlen érintkezést a vízzel. A folyadék nem gördül le, de az üregekbe ragad, ami negatívan befolyásolja a helyiség egészségügyi állapotát és a falak integritását.

Annak érdekében, hogy a cél a lehető leghamarabb összeessen, javíthatja a felület víztaszító tulajdonságait, és további viasszal, lakkal vagy más hasonló készítménnyel fedheti le.

Háttérkép: alternatív szám 4

Egy másik lehetőség fal dekoráció a fürdőszobában - tapéta. De nem hétköznapi, amit szokott látni a lakóépületekben, de vízálló. A festékhez hasonlóan ez a fajta dekoráció nagyon olcsó, és bármelyikünk a papírokat a falra ragaszthatja, ugye? Természetesen a felületet előre kell beállítani.

Háttérképek a fürdőszobában is nagyon szervesnek tűnnek.

Ezen kívül a tapéta használata a fürdőszobában több más előnye van. Először is, sokféle design. Tapétázhat egy már nyomtatott mintával, dombornyomott textúrával vagy fehérvel, amelyeket később a kívánt színben festett.

Amit jobban szeretem, az a pontos javítás lehetősége. Ha a fal bármely része károsodott vagy erősen szennyezett, elég csak ahhoz, hogy ragaszts fel rajta egy tapétát, hogy újra élvezhesse a szoba finom megjelenését.

De annak érdekében, hogy ne csalódjék a vásárlás során, csak olyan típusú tapétákat kell kiválasztania, amelyek jól tolerálhatók a párás levegőben. Az alábbi lehetőségek többé-kevésbé alkalmasak:

 1. Mosható tapéta: hagyományos papír tapéta, amelynek külső felülete víztiszta film formájában vízálló bevonattal rendelkezik. Ennek köszönhetően a nedvesség bejutása az anyag vastagságába kizárt, a felület nem rétegez, nem duzzad és hosszú ideig megtartja működési tulajdonságait.

Klasszikus mosható tapéta a fürdőszobában.

A mosható tapéta másik előnye, hogy eltávolítja a szennyeződést, port, gombát és a víz nyomai a felületükről. De ami a legfontosabb - megfizethető áron.

 1. Vinyl tapéta. Nagyszerű lehetőség a fürdőszoba beillesztésére. Az anyag külső díszítő rétege nem csak a nedves levegőnek való kitettséget, hanem a vízzel való közvetlen érintkezés esetén sem összeomlik.

Vinyl tapéta a vízvezetékben.

Azonban sok pénzt kell fizetni erre a lehetőségre, ezért nem lehet sokat menteni az egészségügyi helyiség javításáért. Mindazonáltal az árat teljes mértékben igazolja a hosszú élettartam, tartósság és vonzó megjelenés.

 1. Önhordó tapéta. Itt egy polimer filmről beszélünk, amelynek hátoldalán ragasztót alkalmaznak, amelyet tapadós papír véd. Az ilyen tapéták ragasztásához csak vegye le a védőréteget, és határozottan nyomja meg az anyagot a felületre.

Fali dekorációs öntapadós film.

Az öntapadó fólia tökéletesen elviseli a vízzel való közvetlen érintkezést, ezért azt javaslom, hogy a falak, a kád, a zuhanyzó vagy az mosdó közelében lévő falrészeket díszítse.

 1. Folyékony tapéta. A kötőanyagok és dekorációs elemek (pigmentek, cellulózszálak stb.) Száraz keveréke (pl. Vakolat). Használat előtt vízzel keverve és spatulával a falra kerülnek.

Folyékony tapéta díszített falak.

Ez a felület tökéletes a fürdőszobában. A folyadék tapéta segítségével tökéletesen diverzifikálhatja a tervezést, az anyag felületét nem károsítja a víz, és nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik.

 1. Üvegszál Hőálló üvegszálas alapanyag. A befejeződés teljesen nedvességálló, és erősebb tulajdonságokkal rendelkezik.

A texturált üveg tapéta akrilfestéssel festhető.

Az üvegszálakat általában fehér vászonok formájában szállítják, amelyek kis mintázattal vannak felszínen. Miután a falra tapadt, a háttérképeket a kívánt színben festették, és ezt követően akár tízszer is átlapíthatók.

 1. Falfestmény. Egy másik népszerű trend a fürdőszoba tervezésében. A modern rajzok és fényképek nagyon magas nyomtatási minőséggel és felbontással rendelkeznek. A fotó háttérképek segítségével néhány óra alatt drasztikusan átalakíthatod a fürdőszobádat, ami meglepetést okoz a lelkiismeretnek.

Fali falfestmény a falon a fürdőszobában.

A felületen lévő hidrofób fólia miatt a kivitel a fürdőszobában jól működik (ha olyan anyagot választasz, amelyik a kívánt jelölést választja).

Összefoglaló

Most már tudod, mit lehet tenni a fürdőszobában a cserép helyett. Néhány ötlet az ártéri helyiségek díszítőelemeinek díszítésére az ebben a cikkben szereplő videóban található. Azt is leírja, hogyan kell őket telepíteni.

Az alábbi megjegyzésekben hagyhatja a véleményét az anyagban található információkról.