Legfontosabb > Bútor

A régi öntöttvas fürdő helyreállítása: az előnyök és hátrányok

Mint minden bevonattal, a zománc idővel vékonyabbá válik, rozsdafoltok, foltok, zsetonok jelennek meg rajta. Ha a leghatásosabb kémiai tisztítószerek, amelyek a csiszolóanyagokat tartalmazzák, nem oldják meg a problémát, a legtöbb tulajdonos úgy dönt, hogy megváltoztatja a berendezést.

De miután megvizsgálta az anyagi költségekkel járó munkaerő-intenzitást, elkezdett alternatív lehetőségeket keresni a régi öntöttvas fürdő frissítésével kapcsolatban. Az esztétikailag csúnya megjelenés ellenére a design, amely teljes mértékben megfelel a fő funkció teljesítésének, az összes teljesítményjellemzőnek megfelelően, még fél évszázadon át tart. Az egész a zománc bevonat. Ez azt jelenti, hogy új dolgokra van szükség, és az új technológiáknak köszönhetően ez a manipuláció a lehető legrövidebb idő alatt zajlik le.

Az öntöttvas fürdő helyreállítása vagy cseréje?

A radikális módszer a szaniterek cseréje. Mindenekelőtt meg kell számolni, hogy ez az eljárás mennyibe kerül. Összefoglaljuk a hagyományos klasszikus fürdő költségét a szállítási költséggel, beleértve a szállítást és a rakodást, figyelembe véve a kívánt padlót. A régi felszerelések szétszerelését és új telepítését a cég árlistájával összhangban végezzük. A legkonzervatívabb becslések szerint legalább 13 ezer rubel lesz. Ez nem veszi figyelembe a fal és a burkolat károsodását, ami elkerülhetetlen bármilyen típusú szerelési munkával. A repedt töredékek részleges cseréje és kozmetikai javításokra lesz szükség. Következtetés - megszabadulni a régi és telepíteni egy új fürdőszobát nagyon nehéz és drága.

Nem lenne jobb gondolkodni a helyreállítással, a régi fürdő jó funkcionalitásával, hígított vagy mosott fehér szaténnel? Ráadásul egy nagy összeg nem garantálja a kiváló eredményt, mivel a legkevésbé költségvetési kapacitás megvásárlása eredetileg azt jelentette. A jobb minőségű vagy tervezési projektek költségei jelentősen növekedhetnek. Ha a módszer tulajdonosai nem megfelelőek, akkor a rendelkezésre álló és hatékony helyreállítási lehetőségekre gondolnak. Fontos, hogy ezt a kérdést megfelelő módon közelítsük meg, kiválasztva a legjobb megoldást.

Akril bevonat

A régi felszíni réteg helyreállítása az akril öntésével a legnépszerűbb módja. A legtöbb fogyasztó egyszerűsége és alacsony költsége miatt nagyra értékelte a know-how technológiát. Ezzel a módszerrel a folyékony szintetikus tömeget a fürdő belső burkolatára öntjük.

Az ömlesztett akril előnyei:


hosszú kopásállóság. Megfelelő alkalmazás esetén a működési élettartam 8-15 évre szól;

A szintetikus anyagok sűrűsége és plaszticitása miatt sima, sima felületű struktúra alakul ki;

A folyadék tömege mindenféle hibát és karcolást simít.

Az akril nagy sebességgel kerül alkalmazásra, egy egyszerű alkalmazási technológia lehetővé teszi, hogy a felület ömlesztett rétege 6 mm-re legyen.

A kitöltést az adott szag hiánya jellemzi, így az allergiás betegek, a gyermekek és az idősek nem igényelnek más lakást a javítás során.
Az ömlesztett akril jelentős hátrányai:

• a készítmény hosszú szárítása - 3 nap
• Lefedettségi érzékenység. Elfogadhatatlan, hogy a porra, porra, a szárító síkra kerüljön, ellenkező esetben romlik.
• A technológiai műveletek látszólagos egyszerűsége rendkívül megtévesztő. Valójában az akril öntése bizonyos képességeket igényel a folyadék tömegével való munka során.
• Viszonylag magas anyagköltségek a zománcozáshoz képest. De a költség a kifizetetlen működési idő és a magas színvonal miatt fizet.

Öntöttvas fürdő zománcozása

Gyakran a festés a legrégebbi módszer a helyreállítás, amikor speciális zománcot alkalmaznak egy kopott bevonat. A tulajdonosnak gondolnia kell, hogyan kell frissíteni a régi berendezéseket? Kétféle típusú zománcokat biztosítanak: professzionális használatra és háztartási célokra. Az első legvékonyabb struktúra, akkor legalább 3-5 rétegt kell alkalmazni. Ez időigényes eljárás. Az utóbbiakat vastagabb szerkezet jellemzi, és ennek megfelelően a kétrétegű szerelés könnyebben alkalmazható. A folyékony bevonatot hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, megpróbálja egyenletesen elosztani a megtisztított vásznat.

A zománcozás előnyei:

• a helyreállítás legkedvezőbb választási lehetősége;

• nincs szükség szétszerelni a lefolyót, és a túlcsordulás nem igényel rekonstrukciót;

• Ez a módszer nemcsak az öntöttvas termékekre, hanem az acéltartályokra is vonatkozik.

A zománcozás a következő hátrányokkal jár:


rövid élettartam, kevesebb, mint 5 év;

a szárítási idő körülbelül egy hét;

a kijáraton a bevonat nem fényes, egyenetlen, deformációra érzékeny;

egy vékony réteg zománc nem képes elfedni a cseppeket, a csipeket, amelyek végül kifelé futhatnak;

a sárga színű festék megjelenése a működés során, mivel az eredeti gyári epoxi bevonat gyökeresen különböző összetételű.
A hideg zománcozás a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a helyreállításnak. Összehasonlítható a vászon színezésével, speciális összetételű. A zománc élettartamának meghosszabbítása érdekében figyeljen a következő ajánlásokra:

• a felújított öntöttvas bevonat megmosása, nem olyan csiszoló tisztítószerek, amelyek sértik a bevonat integritását, de szükség van mosószer vagy szappan oldására;
• Az új tartályt védeni kell a fújástól, az éles tárgyak megkarcolhatják az akril vásznat;
• A zománc nem tartja be a forró vizet, megrepedhet. A fürdő feltöltésével, mielőtt a csapot forró vízzel kinyitná, először hagyja hidegnek, és nem fordítva.

Akril bélés

A 3 lehetőséghez kiegészítő felszerelésre van szükség - akril bélés, amelyet a "fürdő a fürdőben" szerel fel. Az ilyen kétrétegű kivitelezés körülbelül 15 évig tart. Ugyanakkor új akril betétet helyeznek el a régi konstrukció belsejében, ami ideális esetben ismétli a körvonalakat. A kiegészítő elem stabilitását technikai tapadó hab segítségével végezzük.

Ez a módszer előnyös:


az akril tartósabb anyag, mint a zománc;

a tökéletes illesztésnek köszönhetően a vasöntvény minden hibája és deformációja kiegyenesedik;

az inert anyag nem sárgul a szolgáltatás végéig;

kétrétegű konstrukció sikeresen ötvözi az akril és az öntöttvas összes előnyét.

Az akril bélés hátrányai:


a leeresztő szifon szétszerelése;

az akril-konstrukciót nem szabad könnyű vagy vékony öntöttvas területekre alkalmazni, különben a fürdő kanyarodik és a ragasztóréteg távolodik a rögzítő bélésről;

a "fürdő-fürdő" módszerrel az anyagoknak meg kell felelniük a szabványoknak. Alacsony minőségű betétek vagy nem fémkompozíciók ragasztására szánták, minden erőfeszítést lemondanak;

a betét óvatos mérését, egy milliméterig. A legkisebb eltérések a fő struktúra paramétereivel elfogadhatatlanok.
Mindhárom helyreállítás módja - egyszerű és hatékony, előkezel a zsírtalanítás és a piszok és mészkészlet eltávolítása. Meg lehet szabadulni zsíros nyomok oxálsav vagy szódabikarbóna használatával. Ezután folytassa alapos sweep-el, eltávolítva a plakkot és a deformált töredékeket, hogy sík síkot kapjon. A következő lépés polírozás, amelynek célja durva felület kialakítása. A ragasztóval érintkező szövet egyenetlensége biztosítja a maximális tapadási fokot.

Helyreállítása vagy nem - objektív következtetések

Az előnyök és hátrányok mérlegelése után a tulajdonosnak el kell döntenie: szétszerelni vagy helyreállítani a szükséges vízvezetékberendezéseket. Viszont az illetékes és képzett helyreállítási munkák kiváló minőségű anyagok felhasználásával, a frissített fürdő újdonságnak tűnik. Ha lehetséges, bízz a tapasztalt kézművesekkel, akik a jó oldalon bizonyították magukat. Ezután kitűnő eredményt jelentett a viszonylag kis források számára.

Válaszok bármilyen kérdésre

Nem számít, mennyire gondosan kezeli a vízvezetéket, az idő még mindig nyomot hagy az új termékeken. A mosogatószerek csiszoló tulajdonságai és a fürdők felületére gyakorolt ​​mechanikai hatások hátrányosan befolyásolják a gyári zománcot, és vizuálisan nem vonzóak. Két lehetőség jut eszembe: a fürdő cseréje vagy helyreállítása. Mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy mi a kérdés, a felülvizsgálatok és a pénzügyi elemek a cikkünkben vannak leírva.

Öntöttvas fürdő helyreállítása

A fürdőszobában leválaszthatatlan rozsdás foltok megjelenése azt jelzi, hogy a gyári zománc élettartama véget ért. Komplett fürdőcsere? De ez az eljárás technikailag nehéz és drága. Az új anyagok és technológiák a lehető legrövidebb idő alatt frissítik a vízvezeték felületét, és ez:

 • Pénzügyi megtakarítás. A modern vízvezeték új tulajdonosnak fog kerülni egy csomó pénzért. Add hozzá ezt a listát: a régi fürdőszoba lebontása, szállítás, új vízvezeték szerelése.
 • A minimális idő. A gyakorló mester a munkát 5: 00-kor meg nem haladó idő alatt adja át, és 48 óra után a frissített berendezést használhatja.
 • Minőség. A termék tartóssága, és az alkalmazott anyagtól és a helyreállítás módjától függ, 10-15 év.
 • Színváltozás Gyakran az akril zománc fehér. Az ügyfél kérésére színes paszta hozzáadásával árnyékos fürdőt kaphat minden ízléshez.

Természetesen érdemes megemlíteni az öntöttvas fürdő legfontosabb jellemzőjét - a hosszú ideig tartó hő megőrzésének képességét. A fenti okok mindegyike egy dologról szól - "nem" csere, "igen" helyreállítás.

Milyen módszerekkel jár az öntöttvas fürdő helyreállítása?

Tehát megtudtuk, hogy a fürdőszobában a vízvezeték teljes cseréje számottevő összeget fog számunkra költeni, és ez a személyes idő is.

Tekintsünk három helyreállítási lehetőséget, amelyek az optimális díjért kiváló eredményt adnak nekünk:

 1. Akrill bevonat. Egy új módszer, amellyel az akril (töltési eljárás) folyékony oldatát felviszik a fürdő felületére. Az eredményül kapott réteg jellemzői:
 • A működési idő. A réteg vastagságától függően 8 és 15 év között változik.
 • Tökéletes fedél. A kompozíció jól terjed, minden repedést és szabálytalanságot kitöltve.
 • Szag és higiénia hiánya. A fürdő mind a gyermekeket, mind az allergiát szenvedők számára is megteheti.
 1. Új zománcozott réteg. A fürdő felületén speciális zománcot alkalmaznak, sokan visszahívják a festési folyamatot. A módszer olcsósága és egyszerűsége csökkenti a friss termék fizikai tulajdonságait:
 • Tartósság. Az új zománc legfeljebb 5 évig szolgál.
 • Bevonat. A keletkező kemény bevonat érzékeny a sokkokra.
 • Megjelenés. Idővel a zománc sárgulni fog.
 1. Akril bélés. A régi felületen akril betétet helyezünk, amely teljesen megismétli a kontúrjait. előnyei:
 • Élettartam Az akril erőssége a termék élettartama 15 évig tart.
 • Felületre. A "fürdő a fürdőkádba" a design teljesen elrejti az összes hibát.
 • Esztétikus megjelenés. Az akril soha nem fog sárgulni, és az anyag plaszticitása lehetővé teszi új design elemek hozzáadását a fürdőszobába.

A fürdők felújítása folyékony akrilnal

Folyékony akril használata esetén a legelhanyagolhatóbb esetekben is kiváló eredményt érhet el, és a fürdőfelület sima és fényes lesz. Az akril mellett az elegy tartalmaz: epoxigyantát, keményítőt és kémiai adalékanyagokat, amelyek növelik az új felület jellemzőit.

 1. Felület előkészítés. A karcolásokat csiszolópapírral csiszolják, a rozsdát és a forgácsokat eltávolítják egy daráló segítségével. A szemetet eltávolítják, a felületet szódabikarbónával - zsírtalanítással kezelik.
 2. Lakkozás. A fürdőteljesítményt forró vízzel mossuk. A keverék vékony rétegét egy kis rétegre öntjük az építőlemezre. Az akril szabadon folyik a fürdő falai mentén, és az alatta található. Az így létrejövő üregeket a folyadékkal is feltöltik, amíg a kör bezáródik.

Ebben a videóban a restaurátor szakembere Artem Babenko elmondja és megmutatja, hogyan helyreállítja a fürdőt folyékony akril használatával:

A fürdők felújítása új zománcozási réteggel

Ideális esetben a zománcozás ipari körülmények között zajlik, de az utóbbi időben felbukkanó speciális kompozíciók lehetővé teszik, hogy ezt otthon végezzék el. Ennek eredményeképpen új védőbevonatot kaphat, anélkül, hogy a fürdőt lebontaná.

 1. Előkészítő munka. A fürdő felületén lerakódott törmelékeket el kell távolítani. A helyreállított szerkezet kapacitását alaposan meg kell mosni és szárítani.
 2. Alkalmazása zománc. A zománcozó eszközök az ízlését választják. Ez lehet henger, ecset stb. Működés közben a megoldást óvatosan dörzsölje meg, hogy megakadályozza a cseppek megjelenését.

Legalább két nap után a zománc teljesen megszilárdul és a fürdő készen áll a használatra.

A fürdők restaurálása akril béléssel

A fentiekben ismertetett két helyreállítási módszer fáradságos. Mi van, ha rövid időre van szüksége? Ehhez egy "fürdő a fürdőben" módszer - akril bélés telepítése régi felületen lehetővé teszi, hogy élvezze a frissített vízvezetékeket két óra múlva.

 1. Előkészítő munka. A régi fürdőszoba méretét gondosan végezzük, a megfelelő keretet választjuk. A homokpapír gondosan megvédi a régi bevonat zománcát - az érdesség lehetővé teszi, hogy a bélés a lehető legpontosabban ragadjon a régi fürdőszobába.
 2. Telepítés. A fürdő kerülete körül tömítőanyag van (védelem a nedvességtől), a maradék rész speciális habot tartalmaz. Telepít egy akril fület, és vele szifont és csavarokat.

Kádak helyreállítása otthoni kézzel

A cikkünkben leírt összes módszer nem igényel fürdőszobát, és a munka otthon történik. Mindenkinek meg kell felelnie a helyreállításnak, vagy szakember meghívására.

Tekintsük azokat a fontos pontokat, amelyek figyelmet fordítanak a fürdők otthoni helyreállítására:

Bármi legyen is a munkája hiábavaló, teljesen meg kell óvnia minden olyan lehetőséget, hogy az idegen tárgyak fürdőjének szárító felületére kerüljön: mosogatószerek, krémek, szappanok, samponok legyenek rejtve. Ne felejtsük el, hogy a zománcra eső haj is tönkreteheti a munkát.

Megfelelő felület előkészítés.

A régi fürdőszoba rosszul előkészített felülete duzzanatot vagy új réteget kelthet. Csak a lelkiismeretes tisztítás (daráló, fúró, csiszolópapír) és a zsírtalanítás (szódabikarbóna) kiváló eredményt ér el.

Folyékony akril előkészítése.

Miután a keményítőt a főkomponensekhez adtuk hozzá, keverni kell a keveréket egy habverővel legalább 7-9 percig. Ezután az akrilt 4-5 percig polimerizáljuk, és további 5 percig keverjük össze a kapott oldatot manuálisan. Az akril helytelen előkészítése esetén a zománc néha nem keményedik vagy sárgul el.

A legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a személyes idő pazarlásától és jelentős pénzügyi beruházásoktól, hogy felváltsa a zománcos egészségügyi termékek nem vonzó típusát - a fürdő helyreállítását. Melyik a legjobb, a felülvizsgálat és egy nagyszerű lehetőség, hogy megőrizze a régi fürdőszobát az öntöttvas, lehetővé teszi, hogy a megfelelő választás.

Videó lecke: helyezze vissza a bevonatot a fürdőbe

Ebben a videóban, Evgeny Pogrebnoy mester megmondja, hogyan lehet helyreállítani egy régi, rozsdás fürdőszoba burkolatot ömlesztett akril:

Öntöttvas fürdő helyreállítás - hogyan lehet frissíteni egy régi terméket a saját kezével?

Annak ellenére, hogy a vízvezeték-berendezések gyártására szolgáló modern anyagok megjelenése és aktív használata ellenére az öntöttvas fürdő népszerűsége továbbra is elég magas szinten marad. Ezek a nehéz, nehézkes termékek egyszerűen megkerülik az akril és acél modelleket, amelyek teljesítményüknek köszönhetően változatosabb formában és színben vannak.

Az alacsony hővezetőképesség, a nagy szilárdság és tartósság mellett híresek azok karbantarthatóságáról is, aminek köszönhetően a régi öntöttvas fürdő könnyen bővíthető megfizethető anyagokkal. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell helyreállítani az öntöttvas fürdőt, anélkül, hogy felesleges nehézséget jelentene az eredeti tisztaságához, simaságához és fényességéhez.

Az öntöttvas fürdő helyreállításának jellemzői

Az öntöttvas fürdő praktikus és tartós egészségügyi eszköz, amelynek hosszú élettartama, jó szilárdsági tulajdonsága és jelentős súlya van, ami a modell méretétől függően akár 500-600 kg-ot is képes elérni. Önmagában az öntöttvas fekete, ugyanazt a színt adják a terméknek zománccal, amelynek felszínén működés közben kisebb sérülések, repedések és színváltozások fordulnak elő.

Az öntöttvas fürdő visszanyerése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Az öntöttvas mosogatására szolgáló tartály falainak vastagsága 0,6-0,8 cm, ezért az anyag mintáit a vékonyfalú acéltermékekhez képest jobban fenntarthatónak tekintik. Az öntöttvas fürdő helyreállítása még a kellően mély károsodással is lehetséges.
 • Az öntöttvasból készült minőségi egészségügyi berendezések élettartama meghaladja az 50 évet, de a zacskó bevonat a tál belső felületén sokkal korábban elhasználódik. Ha a zománc helyreállítását végzi, akkor a felújított eszköz majdnem olyan új, így az öntöttvas fürdő saját kezével történő helyreállítása költséghatékony.

Figyelj! A kiváló minõségû öntöttvas modell fürdõk meglehetõsen költségesek, mivel a 160-170 cm méretû termékeknek legalább 20 ezer darabot kell elhelyezniük, és a saroktálak sokszor drágábbak. Ezért ne rohanjon el, hogy eldobja a régi fürdőt, jobb helyreállítani vonzó megjelenését a helyreállítás segítségével.

Közönséges sérülések

Mielőtt visszaállítja a kádat, meg kell találnia, hogy a károsodás milyen jellegű az öntöttvas modellek esetében, és azért is, mert felmerülnek. Minden tapasztalt mester azt fogja mondani, hogy az öntöttvas termékeket leginkább sebezhető hely zománc, amely idővel elveszíti eredeti megjelenését. A mosogatásra használt öntöttvas tartályok leggyakoribb károsodása:

 1. Repedések. Az öntöttvas betétek zománcozásának repedései állandó vízzel, agresszív mosószerekkel és hirtelen hőmérsékletváltozásokkal jelennek meg. A szennyeződés eltömődik a résen, ami a mikrobák aktív reprodukciójához vezet.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az öntöttvas kád helyreállítása előtt alaposan meg kell vizsgálni annak állapotát, meg kell jelölnie az összes meglévő hibát, majd kiválasztani a helyreállításhoz szükséges legjobb módszert és anyagot. Az öntöttvas fürdő saját kezével történő javítása nem lesz sikeres, ha károk következnek be.

Re-zománcozás

Amikor az emberek megkérdezik, hogyan lehet helyreállítani az öntöttvas fürdőjét otthon, az első dolog, ami eszébe jut, az, hogy újra zománcozza a tartályt belülről. Ez egy meglehetősen bonyolult, időigényes és fáradságos folyamat, amely lehetővé teszi a termék frissítését jelentős költségek nélkül. Újrapomantáláshoz vízálló epoxi zománcot használnak, amely tartós, hosszú élettartamú eredményt ad, miközben figyelembe veszi a felhasználási technológiát:

 • Mielőtt frissítené a fürdőt egy új, zománcozott réteggel, előkészítse a sérült felületet a munkához. Ehhez a tál belső felületét megtisztítják, őrlik, hogy kiegyenlítsék az összes forgácsot, repedést és kopásukat, majd zsírtalanítsák.

Fontos! Az epoxi zománc teljes polimerizációja és keményedése 5-7 napon belül megtörténik, mely során nem használhatja a fürdőszobát. Ezenkívül a mosogatótartály helyreállítása közben éles, kémiai illat keletkezik, így csak légzőkészülékben dolgozhat.

Helyreállítás folyadék akrilnal

A folyékony akril segítségével gyorsan és hatékonyan kijavíthatja öntöttvas fürdőjét otthon. A modern polimer egyedi textúrája és szerkezete miatt a zománc réteg helyreállítása gyorsabb és könnyebb, mint az epoxigyantával. Az akril vegyületek 2 komponensből állnak - az akril és a keményítő közvetlenül. A keverék összetevőit össze kell keverni, majd alaposan összekeverni, hogy folyékony, műanyagot kapjunk. Az öntöttvas termékek helyreállítása a következő:

 1. Először is, a sérült betűtípus készen áll a munkára, alaposan tisztítva a szennyeződésektől, csiszolt, és "nulla" csiszolópapírral repedt. Ezután a felületet zsírtalanítják, melegítik és szárítják.

Fontos! Annak érdekében, hogy az öntöttvasból készült helyreállított vízvezeték-szerelvény hosszabb legyen, meg kell vizsgálni az akril szárítási technológiáját. A polimer polimerizációja 36-48 óra, amely idő alatt a bevonat vízzel vagy porral való érintkezését korlátozni kell.

Javítás akril béléssel

Ha az öntöttvas mosogatására szolgáló tartály felhalmozódott állapotban van, akkor ha a zománcfelület nagy része sérülést szenved, problémamentes az epoxigyantával vagy folyékony akrilrel való minőség javítása. A súlyosan károsodott termékek megjelenésének helyreállítása radikálisabb módszert alkalmaz - az akril bélés telepítését. Ebben az esetben a helyreállítás a következő:

 • A fürdő alakja és mérete szerint egy akril betét van kiválasztva az öntöttvasból.

Ne felejtsük el, hogy egy akril bélés költsége egy öntöttvas fürdő esetében magasabb, mint egy régi öntöttvas tálca folyékony akril vagy epoxi zománc helyreállítása. De a fül használatával megjavíthatja a termékeket lyukakkal, erősen sérült felületekkel.

Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

A fürdõcsere egy nagyon drága és problémás esemény, amely nagy nehézségekkel és igen kézzelfogható pénzügyi költségekkel jár. Ezért a javításokat kezdõk többsége (különösen nem a tõke, hanem a kozmetikai termékek) alternatív megoldásokat keres az egészségügyi termék újraszabályozására. Hogyan állítsuk helyre a régi öntöttvas fürdőt - természetesen tudják, ennek a gömbnek a mesterei. De önállóan végezni a legtöbb munka meglehetősen reális.

Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

Mikor van ideje a kád visszaállítására?

Az öntöttvas fürdő a minőségi, erősségi és megbízhatósági színvonal az egészségügyi világban. Nem arról van szó, hogy tanácsos az ilyen ötvözetből készült termékeket telepíteni. A Szovjetunióban épült számos házban ilyen fürdőt telepítettek. Ezenfelül az ilyen fürdőket eddig is használták. Az öntöttvas termék kényelmesen használható: nem okoz zajot, ellentétben például egy vékonyfalú vasfürdővel. Igen, és kellemesen mosható benne - a fürdõ sokkal hosszabb idõn át folyik a vízbe, mint mások.

Az öntöttvas fürdő hosszabb ideig tart

Sajnos még a látszólag örök dolgok is elhasználódnak az idő múlásával. És az öntöttvas fürdő sem kivétel. Ugyanakkor nem maga az, aki elrontja, de a bevonat zománc, amellyel a gyárban bevonták a szerkezetet. És ez a különleges technológia, amelyet egy speciális technológia alkalmaz, elkezdi elveszíteni megjelenését, és teljesítménybeli tulajdonságai romlanak.

Tipp Az öntöttvas fürdők zománcozottak az előállítás során az intenzív fűtés után. Ennek köszönhetően a bevonattal ellátott alap jó minőségű összekapcsolódása is lehetséges.

Az öntöttvas fürdő tartós és tartós

Jelzi, hogy ideje frissíteni a fürdőt az alábbiakban.

 1. A belső felület érdessége. Sokkal kellemesebb lépést tenni a lágy zománccal, mint a tapintású műanyag köveken.
 2. A fürdő tisztítása nehezebbé válik. Ennek az az oka, hogy nagyon durva felület, amely fölött egy hagyományos szivacs már nem tud könnyedén és kellemesen csúsztatni. A fürdő tisztításához sok erőfeszítést kell tennie.
 3. A szennyeződés és a rozsda gyorsan és erőteljesen elfogy a zománcba a sima veszteség miatt. Bizonyos esetekben a szennyezést nem lehet teljesen eltávolítani.
 4. Zománc és repedés megjelenése a zománc felületén.

Egy ilyen fürdő határozottan ideje visszaállítani

Figyelem! A teljes szerkezetre veszélyes zománcozott zománc. Az a tény, hogy a festék-zománc védi az öntöttvasat a víz és az agresszív vegyi anyagok hatásaitól a vízvezeték-tisztításhoz. A rozsdásodás helyén gyorsan kialakul a rozsda, és fokozatosan elkezd elterjedni az egész szerkezeten a zománc alatt.

Chip az öntöttvas fürdőben

Ezek a jelek és tájékoztatják a fürdő tulajdonosát, hogy itt az ideje, hogy "pihenjen". De ne rohanjon szétszedni és eldobni - a fürdőt újra meg lehet újítani! És ehhez három viszonylag egyszerű, sőt, viszonylag olcsó módszer van - ez egy akril bélés, az "öntözőfürdő" technika és a zománc felújítása.

Háromféleképpen frissítheted a fürdődet

Mindezek a módszerek különböznek egymástól az ár, a minőség, a munka gyorsasága és a végrehajtás összetettsége miatt. De érdemes megfontolni őket, hogy kiválasszák az Önnek leginkább megfelelőt. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket fontos tudni a megfelelő választás érdekében.

Öntöttvasfürdő a helyreállítás előtt és után

Festse a fürdőt

Az önzáró vagy, egyszerűbben, a fürdõ belsejének festése speciális festékvegyületekkel a bevonat frissítéséhez az egyik legrégebbi helyreállítási módszer, amelyet már az idõ alatt teszteltek.

A munkákat ecsettel végezzük, és a helyreállításhoz speciális készleteket készítünk, amelyek zománcot és keményítőt tartalmaznak. A készletben különböző színű színek is lehetnek, amelyek megváltoztatják a fürdő színét, és a lehető legjobban harmonikusak lesznek a belső tér bizonyos színsémájában. By the way, az ilyen színező pigmentek megvásárolhatók egymástól függetlenül, majd egyszerűen hozzá kell adni a hígított összetétel hígított minden szabályt.

A festéket a fürdőkád felületére alkalmazzák, amelyet szennyezett és rozsdagáztak. A munka megkezdése előtt tanácsos a falakat csiszológép segítségével darálni, mossuk le, majd bármilyen módon (pl. Aceton) zsírtalanítani.

Fontos! A zománcozás előtt a fürdőt jól felmelegítik. Ez hajszárító segítségével vagy forró víz beírásával végezhető el. A második módszer alkalmazása után azonban a szerkezet felszínét jól száradni kell. Ellenkező esetben a festék nem fog leesni, ahogy kellene.

A legalkalmasabb ecsettel dolgozni, azonban vannak olyan kompozíciók, amelyek tökéletesen alkalmazhatók az öntöttvas felületére egy kis festőhenger segítségével. A zománcfürdőben és az aeroszolos dobozokban vannak helyreállító készítmények, de nem ajánlott nagy területeken használni, mivel ezekből a festék gyakran egyenetlenül helyezkedik el a felületen, ezért foltok lehetnek. By the way, egyes kompozíciók, különösen a professzionálisak, magas vagy alacsony forgalmúak lehetnek, ami bonyolítja a kezdő munkáját. Ezért érdemes megvenni a nem szakmai készleteket.

Kis görgővel

Figyelem! A zománcozáshoz használt összes készítmény nagyon mérgező, ezért fontos, hogy légzőkészülékben és gumírozott kesztyűben dolgozzanak. Biztosítania kell a jó szellőzést a lakásban, és távolítsa el a gyerekeket és az állatokat a házból.

A kád teljesen helyreállítása így körülbelül egy hétig tart. Az a tény, hogy a zománcot több rétegben alkalmazzák, és mindegyiküket jóval száradni kell, mielőtt a következőt alkalmaznák.

Táblázat. A módszer előnyei és hátrányai.

Minél jobb helyreállítani az öntöttvas fürdőt

Azt hiszem, ez a probléma sokak előtt jelentkezik. Hogyan lehet helyreállítani egy régi öntöttvas fürdőt minimális költséggel? Tavaly nyáron meg kellett oldanom. Ezért úgy döntöttem, megosztom a tapasztalataimat ebben a kérdésben.

A fürdőszobai felújítás régen érkezett. A mennyezet sötét volt, a fürdőszoba zománcozott padlója megrepedt és sárga színűvé vált, a csempe varrása folyamatosan megfeketedett. A fürdőszoba mosása és tisztítása megnehezítette.

Így a nyári szünetben, amikor elküldtem a gyerekeket, hogy magasra menjenek az országba, és összegyűjtötte a bátorságomat, rohantam a vízerősség támadásához.

Ahogy kitaláltam a mennyezetet és a csempe nem fest. Dióhéjban azt mondom, hogy a mennyezet alumíniumból készült, és a cserépen csak az volt, hogy minden varrat újracsomagolták a ceresite habarccsal. Nagyon jó volt.

A régi öntött vasaló nehezebb volt. Mit és hogyan kell csinálni, sokáig döntött. A női fél felajánlotta, hogy egyszerűen új fürdőt vásárol. A Lerua-ban lévő 1,7 m-es méretem körülbelül 11 ezer darab árkategóriával állt.

De elképzelni, hogyan kell kihúzni a régiet a szobából, és még inkább, miután megbecsülte a nehézségeket az újabb sodrással - ezt az opciót teljesen megtisztítják.

Helyre kell állítani a régiet.

Googling, poyanddeksiv és általában a megoldás módjait keresve találtam meg három lehetőség közül ma.

1. A zománcozott bevonat helyreállítása.

A legolcsóbb módja. De sok hibát. Ez arról szól, hogyan kell festeni egy fürdőfestéket. Csak akkor alkalmazz új zománcot. De a különbség a zománccal, amelyet a fürdő gyártása során alkalmaznak, óriási.

Hátrányok - gyorsan sárga színűvé válik, érzékeny a forgácsolásra, erős szag a munka során, szárad és egy kis bejelentett élettartam (kb. 5 év) hosszú ideig.

2. Akril bélés.

Az akril erősebb, mint a zománc, nem válik sárgára, ideálisan sima felületet, 24 órán belül használható, hosszú ideig szolgál (akár 20 évig).

Ezt a módszert jó barátom szülei használják. Az eredmény egyszerűen elképesztő.

Azonban nem volt hátrány.

Először a fürdő méretét veszíti el, mert a bélés a régibe van behelyezve, és a habra is ragaszt. Így a belső hangerő kisebb lesz.

De ami a legfontosabb, az idő a régi fürdőszoba és az új bélés a pórusok a hab kondenzátum. Lehetetlen szellőztetni, és a nedvesség és a kifáradás szaga nagyon kellemetlen.

Valahol az interneten, még olvassa el a felülvizsgálatot, hogy a bélés kezdett "csikorgatni". Meg lehet látni azt a habot, amelyre "ragadtak", és a bélés elakadt.

Általában elutasítottam az első két módszert, és megálltam a harmadiknál.

3. Folyékony akril helyreállítása.

Ugyanaz a barátom azt mondta nekem, hogy ilyen módon helyreállítja a fürdőt (üveg).

Elégedett voltam az eredmény, a repülés 1,5 év - minden rendben van.

A World Wide Web-ből származó adatok szerint ezen a módszeren is megálltam.

Ez egy csomó plusz: a szárítási idő legfeljebb 24 óra, nincs réteg a fürdőszoba és a betét, nem sárga, nincs szaga a munka során.

A mínuszból kiderül, hogy a szifont ki kell önteni (eltávolítani a régi öntöttvas szifont a régi öntöttvas fürdőből nem könnyű feladat), megismétli a fürdő minden rendellenességét (ha van ilyen), kemény tárgyakkal károsíthatja és maró hatású anyaggal festheti.

Ezek a hátrányok számomra a legkevésbé jelentéktelenek voltak, míg az előnyök előnyösek voltak, és a harmadik lehetőségre helyeztem.

A következő kérdés merült fel - csináld magad, vagy hívj szakembert.

Úgy döntöttem, hogy bízom a mesterekben, megtudtam az árcédulát. Kiderült, hogy olcsó, körülbelül 5 k körüli.

Nos, azt hiszem, szuper, adj kettőt. De még mindig eldöntötte, hogy először megtudja a folyamatot, ha maguk csinálják. Nekem van egy ilyen bizik, azt hiszem, jobban tudok dolgozni, mert "magamért" és "ahol szükségem van a kezemről".

Egy csomó videót áttekintve találtam egy másik hátrányt az akrilból, ami megszünteti a szőlő valamennyi előnyét. Rengeteg visszajelzés volt arról, hogy az emberek egy új bevonattal kezdték el lehámozni kevesebb mint egy évet. Elkezdtem megérteni, miért - a válasz nyilvánvaló - a fürdés előkészítése előtt rossz. Ennek eredményeképpen az új bevonat gyenge tapadása és hántolása nagyon gyors.

És akkor találkoztam ezzel a mesterrel.

Ha ez a barátom a városomban dolgozott volna, fordulna hozzá, és nem fog csalódni.

Ő az egyetlen, aki megközelítette a kérdést, hogy a régi bevonatot a lehető legsúlyosabban lehúzzák.

A többi videóban, emberben ez a folyamat olyan egyszerű és egyszerű volt, hogy bizalmatlanságot okozott nekem.

Egy vibráló forgógéprel van felszerelve (van egy), és durva körökben magam is megpróbáltam tisztítani a fürdőt. Az eredmény megdöbbentett - nem egy rohadt dolog. Ne vegye.

És ez a mester a videó tisztított daráló és spetskrugom, így még egy porszívó.

Így a jó minőségű polírozó legyek sok port (a régi zománc), és egy rossz söpörni majdnem ott van.

Felhívom a mestereket, akiket felhívni akartam - hogyan kérdezzem meg? Használsz porszívót?

És azt mondják - nem, nincs rá szükség. Nem maradok hátra - de hol van a por? Ön szinte azonnal kitölteni akril? A por ül majd rajta? Felvetettem - igen, majdnem nem fog.

Igen. - Azt gondoltam, hogy rosszul felkészült! És úgy döntöttem, hogy magam csinálom.

A csiszolóval felfegyverkezve felvettem egy csiszolótányérlemezt, felmásztam az edényembe, és. elszakadt Ez a kör nem vette a régi zománcot. Itt nem egy kicsit.

És a legérdekesebb dolog az, hogy már magam is megvettem az akrilokat (csak 1,5k rubel volt). Vettem csak a gyártót, akit hirdetett a videomester. Egyébként az eladó, aki elküldte nekem az anyagot, azt is felrobbantotta, hogy nem kell sok fürdést, elég jó zsírtalanítani.

Nem vitatkoztam, de az én bizalommal szembeni korlátozás a padló alá esett, és nem hallgattam tovább. Tehát eladták a polírozáshoz szükséges kört is, de aztán nem vásároltam meg. És újra, hogy menjen, nagyon messze volt.

Régi készletek mentettek meg. Ott találtam ott, mióta a benzinkútnál egy 3M-es kör volt, ami 7 évig üres volt, azt hiszem. Az egész kéz nem emelkedett, hogy eldobja, bár miért nem jöhetett volna fel. És itt jól jött. Itt van a képe, 1 egyenként egyenes.

Kihúzta ezt a műanyag kifolyót, kivágott egy lyukat, és becsavarta a csiszológépet. A hatás meghaladta az elvárásokat. Tisztában lőtt. De mennyi por volt ott. Nem csatlakoztam a bolgár porszívóhoz. Szóval lezártam a fürdőszobába, felhúzták a szemüvegemet és a légzőkészüléket, és elmentem dolgozni. Hogy kegyetlen hibát követtem el, amikor elképzeltem magam halhatatlanul.

A zománc a sűrű ködbe lógott a levegőben, és az olcsó légzőkészülékem nem tudott megbirkózni a levegőszűréssel. Ennek eredményeképpen, amikor befejeztem, lélegeztem ezt a zománcot, hogy tényleg rosszul éreztem magam. Állapot, mint a súlyos megfázás. A hidegrázás, a fejfájás és a fájdalom az egész testemben félórán belül fekszenek az ágyba. De a tett megtett.

Egynaposan feküdt, másnap megnéztem az eredményt - nagyszerű volt. Tiszta, egyenletes, durva bevonat, amellyel biztonságosan önthetünk akrilra, és nem félünk, hogy valami lefúj.

Van értelme visszaállítani a fürdőt?

Nemrégiben mozgott a régi öntöttvas fürdő. nincs repedés, kopás és sárgulás. Szóval úgy gondolom, hogy lehet helyreállni? Mit tanácsolsz? Van valaki pozitív tapasztalattal vagy köpött egy újat?

Keresés a fórumon - a témát többször megvitatták.

Röviden, a következtetés - működni fog pár évig.

Alex21 írta:
néhány évig működni fog

Nem mindig - gyakran egy évvel rongyok kezdődnek.

iggi írta:
Nemrégiben mozgott a régi öntöttvas fürdő. nincs repedés, kopás és sárgulás. Szóval úgy gondolom, hogy lehet helyreállni? Mit tanácsolsz? Van valaki pozitív tapasztalattal vagy köpött egy újat?

A gyárban a zománc csak forró formában alkalmazható, és lehetetlen megismételni ezt a technológiát otthon. Az öntöttvas új polgári fürdő költsége kevesebb, mint 9000 rubel, vásárolni és elfelejteni 20 évig.

És láttam a boltban egy javító eszköz (zománc helyreállítása). Úgy tűnik, márkás, és nem különösebben olcsó. Talán van egy különleges festékkészítmény. Szemetet?

Van egy másik lehetőség (nincs visszajelzésem a műveletről).
„>

És ki használta az akril bélést? Már felvetettem ezt a témát, de aztán kevés visszajelzést kaptam.

A végén fogok indulni - pénteken június 16-án megvettem és telepítettem egy új, 170 cm-es öntöttvas fürdőt. Novokuznetskaya, költsége 6.200 rubel emelkedik az 5. emeleten lift nélkül (120 rubel / emelet).
A régieket a barátaikkal lefelé (nagy kiterjedésűek - 15-20 négyzet - remélem, hogy a fürdő más szomszédokhoz hasonlít), és hozta, új berendezést telepített.
És most a kezdetektől fogva. 170 cm-es, 30 éves koromban laktam. A feleségem és én eldöntöttük, hogy mit kell tennie vele (a fürdőszobával). Az első lehetőség a zománc helyreállítása. Itt „> Jó Mester azt mondja (vagy inkább most ellenőrzik - beszélt a titkait készség - akit érdekel elküld szappannal és vízzel vagy feküdt ki egy ágon - egy meglehetősen részletes leírása a folyamat, a szerző eredményeit, különféle zománcok több réteg) Találtam eladó kétkomponensű zománc Tikkurila Temafloor. 150 (ár mintegy 500 rubelt). eredetileg egy festék uszodák, de akkor a ravasz oroszok undestanding, hogy ez a festék elég hűvös fürdőt festhető, és nyomás alatt az oroszok Tikkurila elindította ezt zománc Malolo razhnoy csomagolás 1l (vesd össze a medencét). De ezt a lehetőséget (festék és dob), valahogy inkább nem történtek. A nagy valószínűséggel a törékeny zománc, valamint egy erős bűz, plusz egy hét nem tudja használni a fürdőszobát. A feleségem akril kád. A kényelmes volt igen és általában műanyag csövekbe, van egy gyengéje Így lehetőség két szám -. Szerencsére akril béléssel tegyék itt a városban, és ennek megfelelően az ára 2800 a telepítés telepítés 2-4 óra, büdös, mint például a nem, próbálja bélés hagyjuk 2 nap után...
Akit érdekel itt látni „>. Állapítsa meg, hogy irodát nyitott Moszkvában. És minden olyan, mint a határozott és tervezett, kértem a telepítés a bélés, de a telepítő varázsló jött, és csalódott voltam, hogy egy ilyen fürdő, mint én betétekkel őket nem - az űrlap nem nagyon régi.
Gondolataim vannak:

 1. Mintegy zománcozás - az eredmény attól függ, hogy a befektetési hatáskörét és készségeket, esetleg megfelelő felület-előkészítés, alapozás, kétrétegű bevonat különböző zománcot tudunk eredményeket elérni 10 év alatt (ez volt írva a szerző a Princess), de gemorno és egy kis hiba lehet tönkretenni, vagy varázsló nem az profikból.
 2. A beillesztések általában szidják, hogy repedeznek vagy hámoznak, és elbújnak az összes következményes (szó szerint és figuratív) következménnyel. Egyes barátok szerint a repedések eltűntek, mások jól vannak, de nem tudom nyomon követni a bélésgyártó gyártót. Izhevszk ez évben megkezdte a megerősített bélés kialakítását, és kijelenti, hogy erősek a 7 mm-es akril fürdők szintjén, és speciális felszerelésre nincs szükség a telepítés során.
  Nos, akkor úgy döntesz. Én választottam, de bevallom, nagyon festeni akartam és kidobni - mindazonáltal a kísérletek vágya gyermekkor óta nem tűnt el )))))))))

Ha a zománcot nem dörzsöljük vasra, akkor a kádat a hófehér állapotba hozni nem nehéz. A következő összetevők szükségesek: oxálsav, nátrium-hidroklorid, nátrium-hidroxid (nátrium-hidroxid), gélképző szer (tapéta ragasztó, mint "metilén"). A fürdőzés bármelyik állapotából 3 fázisban történik (kesztyűben dolgozva): Egy liter meleg vízzel (üveg vagy zománc) 100-300 g oxálsavat öntünk, keverjük össze (valami műanyaggal), amíg fel nem oldódik. Az oldatot szobahőmérsékletre hűtjük. Adjunk hozzá a ragasztót az oldathoz, hogy vastag gélt kapjunk. A gélt (szintetikus ecset) vastagon borítsa be a fürdőbe, és hagyja el az éjszakát. Egy kis gél (100 g) elhagyja a prozapákat. Másnap, reggel, mossuk le a gélt, és készítsünk oldatot nátrium-hidroxid 200-400 g / liter vízre. Tapéta ragasztó nem ad. 2 óra időközönként a fürdőt ezzel a megoldással (szintetikus ecsettel) kétszer vagy háromszor mossuk át. Az utolsó kezelés után alaposan mosson le vízzel és készítse el a következő összetételt. 100-400 g nátrium-hidrokloridot literenként víz + tapadó ragasztóval a gél állapotáig. Vastagabb bevonatot a fürdőbe (szintetikus ecset), és hagyja az éjszakát. Reggel, mossa le a gélt és nézze meg az eredményt, ha a fürdő tökéletesen fehér, akkor a gél oxálsavval való maradványait olyan fémszerkezeteket dolgozzuk fel, amelyeken zöld lerakódás keletkezhet a klórból és egy óra múlva lemossá. Ha a fürdő nem teljesen fehér, akkor ismételje meg a kezelést nátrium-hidroklorid gélen.

Figyelem! Csak gumi kesztyűben és szintetikus kefével dolgozzon, a gélek vagy oldatok természetes sörtéből készült ecsetet pár perc alatt elfogyasztja. Csak az üvegben vagy a zománcozott termékekben készítsen oldatot. A fürdő kifúvó furatát a feldolgozás alatt dugóba (műanyag) kell bedugni.

Hogyan frissítsünk egy öntöttvas fürdőt - 3 különböző módon egy otthoni varázslóhoz

Az ókori bölcsesség azt mondja, hogy az örök változások ebben a világban csak. Az öntöttvas fürdő megbízható és tartós dolog, de előbb vagy utóbb elveszíti vonzerejét. Így történt a fürdőszobámmal egy időben, azt tapasztaltuk, hogy a sárgás patina és a foltok már nem moshatók, természetesen felmerül a kérdés, hogy vásárolnék-e egyet vagy régi helyreállítást. Ebben a cikkben fogok beszélni a nehézségekkel kapcsolatban vásárolni fürdő, és hogyan kell helyreállítani egy öntöttvas fürdő, és függetlenül és otthon.

A fürdő helyreállítása előtt és után.

Vegyek egy új fürdőt

Első pillantásra a válasz nyilvánvaló, minden új dolog mindig jobb, mint a régi. De nem minden olyan egyszerű, egy öntöttvas fürdő esetén tömeges buktatók jelentkezhetnek. Amikor az első eufória a kísértésnek, hogy "pénzeket adjon és elfelejtse a problémát", eljutott logikusan:

 • Természetesen az első dolog, amire emlékszel, az ár a probléma. Van egy fővárosom is szovjet öntöttvas fürdő. Nem akarom megváltoztatni zománcozott vékony vasat, ami zajt okoz az egész háznak vagy a műanyagnak, ami kétes minőségű. És a minőségi behozott termék ekvivalense most drága;
 • De még akkor is, ha úgy döntenek, hogy magas minőségű öntöttvasvíz-burkolatot készítek, egy ilyen fürdõ súlya legalább 100 kg, ezért bérlõket kell bérelnie és gondos kézbesítést kell fizetnie. Nem lehet lehetőség arra, hogy barátait megkérdezzük, és "húzzunk" magunkat, megszakíthatjuk az utat. És az ilyen szállítás nem olcsó;

A régi fürdőszoba tisztességtelen nézete.

 • A fürdőszobám normál csempe burkolattal van ellátva, minden szépen megtörtént, és ha feltöröled a régiet és új kádat helyezett a helyére, akkor mindezen javításokat újra kell elvégezni. Ez a munka nem csak kemény, de pénzügyi szempontból is költséges, és nem is érzi, hogy újra szennyeződne a lakásban;
 • És végül, az utolsó érv, amely arra késztetett, hogy hazavigyázzam az öntöttvas fürdőt, az építők hosszú ideje meglepődött. Az a tény, hogy a jó építők először telepítették a fürdőt, majd az ajtó hemjét szerelték fel, nyilvánvalóan a raktáron. Ennek eredményeképpen lehetetlen megszüntetni a régi vízvezetéket a zsákmány szétszerelése nélkül, egyszerűen nem megy a méret.

Színváltozás a helyreállítás során.

Ahogy érted, így vitatkozva, úgy döntöttem, hogy a saját kezűleg megjavítom az öntöttvas fürdőt.

Az öntöttvas fürdő helyreállításának módszerei

A vásárlással lezárult a probléma, most még el kell döntenie, miként lehet frissíteni a szovjet múlt örökségét. Szerencsére ismerőseim között volt egy szakember a szükséges képesítésekkel, aztán minden részletében elmondta, hogyan kell egy öntöttvas fürdőt három módon megoldani, és most elmondom neked ezeket a recepteket.

Előkészítő szakasz

Úgy döntöttem, hogy egy külön fejezetben kijelölik a fürdőhely előkészítését a helyreállításhoz, mivel ez az utasítás alkalmas a helyreállítás mindhárom módjára. És bármit is választhatsz, saját kezedet megjavítasz minden esetben gondos előkészítéssel kezdődik.

Az előkészítés standard szakaszai.

Egyes források azt mondják, hogy a restaurálás során nem mindig kell szétszerelni a túlfolyást és a túlcsordulást. Szóval, bizalmasan elmondhatom, szifont, el kell távolítani a munka előtt. Sőt, javaslom, hogy cserélje ki egy újat. Végtére is, a szifonok ára a fürdőszobában most teljesen elfogadható.

 • A régi zománc, bár elvesztette a vonzerejét, de még mindig meglehetősen sima marad, illetve bármilyen bevonat rosszul fog. Ezért meg kell tisztítani, hogy durva és megnövekedett tapadásgá váljon. Leggyakrabban használt ez a csipke és néhány csiszolópor. Személy szerint a koptató helyett száraz oxálsavat használtam. Néhány vizet adunk a porhoz, egy szuszpenziót készítünk és felvisszük az egész belső felületre. 15-20 perc elteltével a zománcot emésztéssel is feldolgozzák;

Csiszoló felület tisztítás.

Tipp: A gyári zománcdarab tartós és manuálisan dörzsölje csiszolópapírral. Ebbõl a célból jobb, ha megvásárol egy fúrót. Ezenkívül fúróval kell dolgozni, a daráló túl nagy fordulatszámán és tapasztalat nélkül teljesen tisztítható a zománc, és ez rendkívül kellemetlen.

 • Most mindent alaposan meg kell mosni. Az oxálsav teljes eltávolítása érdekében forró vizet kellett a fürdõbe tenni, majd az egész felületet nyomás alatt mostam;
 • Ha a felületen forgácsok és rozsda nyomait tartalmazó héjokat kell elhelyezni. De először meg kell szüntetni a rozsdát. Ehhez speciális modifikátorok vannak, az utasítások eltérőek lehetnek, ezért olvassa el a használat előtt.

Ha a rozsdát eltávolítják, a módosító nyomai is lemosódtak. Putty használt test, meg lehet találni azt bármely autó piacon. A kompozíciót egy puha gumihevederrel kell felhordani, majd várni kell, amíg a gittek jól megragadnak és polírozzák a tökéletes állapotot;

Egy elektromos fúró segítségével fúvókával.

 • Az elkészítést úgy végezzük, hogy a zománcot bármilyen alkoholos oldattal vagy acetonnal zsírozjuk.

1. módszer. Zománcozás

Most kapható kétkomponensű zománc a bankokban és szórófejekben. Tehát csak kétkomponensű kompozíciók érdekelnek. Hogy ne beszélj aeroszol dobozokról, az ilyen festék nem tart több mint egy évet, nem tudom miért, de ez így van.

 • Kohl úgy döntöttünk, hogy javítsuk a saját kezüket, jobb, ha azonnal vásárol egy javító készlet. A zománcon kívül ez a készlet tartalmazza a szükséges kísérőanyagokat is. Vagyis egy speciális alapozó, nap nélküli szalvéták és így tovább. Sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Ne feledje, hogy bizonyos típusú javító készletek zománcot nem tartalmaz, külön megvásárolható;

Használja a szórópisztolyt a zománc számára.

 • Először a talaj felszínén alkalmazzák. A talaj felhordása és szárítása után az egész felületet újszálas törlőkendővel kell törölni. Ezután elkezdheti fedezni a fürdőt az első zománcozott réteggel. Természetesen, célszerűbb egy permetezőpisztolyt használni, de nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, ezért a házi kézművesek nagy része rendes kefét használ;
 • A zománcot legalább 2 és legfeljebb 4 rétegben alkalmazzák. De a rétegek közötti szünetnek legalább 1 órára kell lennie, az egész munka és az előkészítés egész napra kiterjed;
 • Ha befejeződik a festékkel, akkor az utolsó réteget fényre kell helyezni. Ez egyszerűen, egy órával az alkalmazás után, a zománcot oldószerrel töröljük és szárazra hagyjuk. A festék maga 24 órán keresztül szárad, de csak egy hét után használhatja a fürdőszobát.

Vegyük úgy, hogy a zománc kétkomponensű, vagyis ha az összetevőket egyesíti, akkor a festék rövid ideig működik, majd egyszerűen megkeményedik. Ezért hígítani kell 1 réteg színezésre.

Őszintén szólva ez a zománcozás nem túl népszerű. Az előnyök közül csak megfizethető ár van. Minden más dolog. Tehát a gyártók megígérik, hogy ez a zománc legalább 5 évig tart, de valójában a maximum körülbelül 3-4 év.

Azok, akik legalább egy kicsit megértik a színeket, tudják, hogy a zománcok szinte a legaktívabb szagú kompozíciók. A védőmaszk itt nem elegendő, akkor légzőkészülékben vagy gázmaszkban kell dolgoznia. Ha ehhez hozzáadjuk a kötelező szárítási hétet, akkor e módszer következetlensége nyilvánvalóvá válik.

Standard fürdő egy városi lakásban.

Amikor egy tapasztalt mesternél beszéltem, azt mondta nekem, hogy a zománcburkolást leggyakrabban használták, amikor egy lakást eladásra készítettek, és ki kellett csiszolni. Vagy ha a lakást bérlik, és a személy hosszú ideig nem lesz benne.

2. módszer. Folyékony akril bevonat

A legjobb megoldás a fürdõfelújítás folyékony akril felhasználásával. A szakemberek között ezt a készítményt "stakrilnek" nevezik. Az alkalmazási technológia könnyebb lesz itt:

 • Az első lépés a szokásos módon az előkészítés, vagyis az eltávolítás, az öblítés, a zsírtalanítás és a szárítás. Továbbá a száraz felületen, az oldalaktól kiindulva, az akril lassan és egyenletesen önt. Itt nem használnak ecseteket, hengereket vagy tamponokat. Akril tömeges leeresztés önmagában;
 • A leeresztő lyuk alatt pótolni kell a felesleges festékkapacitást. Amikor a tábla elárasztódik, akkor a középső övre megy, és így, amíg a fürdő teljesen le van burkolva. Az akril tömege meglehetősen vastag, és a célra a bevonat vastagsága 5-7 mm;

Óvatosan öntsük ki az akril kompozíciót.

 • Ez alapvetően az egész folyamat. Amikor a kád fedezi, teljesen megszárad. Átlagosan 3 - 4 napig szárítja a stakrilt. A szárítási idő ebben az esetben az anyag minőségétől és természetesen a gyártótól függ.

Az ilyen bevonat előnyei sokkal nagyobbak, mint a zománc esetében. Különösen a gyártók ígérik, hogy a fürdő legalább 15 évig tart. A tapasztalt mesterek körülbelül tíz évet mondanak, hogy nagyon jól értenek egyet.

Mire ez a megoldás 2 - 3 órát vesz igénybe, ez pedig az elkészítéssel együtt. És ami fontos, a kompozíció sokkal gyorsabb, mint a zománc. Plusz stakril nem fulladt szaga.

Ez történik az első rétegnek az él mentén történő öntése után.

Az ilyen bevonat hátránya csak egy, és ez meglehetősen ellentmondásos. A Stakril sokkal drágább, mint a jó zománc. De ha úgy gondolja, és számít, a végső költség kevesebb lesz. Valójában, 10 évig, míg a stakril tisztességes megjelenést mutat, a zománcot legalább háromszor meg kell változtatni.

3. módszer. Fürdő a fürdőben

Őszintén szólva a legjobban tetszett ez a módszer. A lényeg az, hogy egy vékony és tartós, azonos méretű műanyag bélést szerelsz a régi öntöttvas fürdőre.

A fürdő helyreállításának elve a fürdőben.

 • Természetesen mindez a bélés megszerzésével kezdődik. Az a tény, hogy a fürdők csak úgy néznek ki a megjelenésükben, paramétereik eltérhetnek. Ezért mielőtt elindulna a boltba, minden méretnek a lehető legpontosabban és részletesen le kell írnia és rajzolnia kell. Szerencsére most már vannak fotók és videók a telefonon, így nem lesz felesleges a kép készítéséhez és a videofelvételhez;
 • Ha kiválasztja a betétet, természetesen az első dolog, amit meg kell próbálnia. A "vályú" maga szorosan, de szabadon kell belépnie. Semmilyen körülmények között nem szabad összetörni, hogy a fül nincs kitörve. Ne feledje, hogy ez nem öntöttvas, csak műanyag. Egyébként az első szerelésnél a fül nem maradhat a végéig, ezért a szélén átfedés akadályozza. Ebben az esetben a felesleges mennyiséget meg kell jegyezni és gondosan vágni kell egy darálóval;
 • Most, amikor a műanyag réteg egyértelműen fel van szerelve, szükségessé válik vízelvezető és túlfolyó lyukak kialakítása. Ha a lyuk leeresztését jelöli, mint általában, akkor alul feküdhet, akkor a túlcsordulás gyakran közeledik a falhoz, és meg kell jelölni azt, amelyet a szemnek hívnak. A fúrás előtt a kifolyó és a túlfolyó lyukak bőven elkenődnek bármilyen festékkel, személyesen megkenettem szokásos fogkrémmel. Ezután az űrlap be van helyezve és a lyukakat a nyomtatott festékkel jelölik;
 • Vágjon lyukat két módon. A legegyszerűbb módja a megfelelő átmérőjű kerek koronának használata. De jó, ha a jelölés világos, és teljesen biztos vagy a pontosságáról. Másképp tettem. A jelölések szélei elmosódtak, és a szemfúrás ebben az esetben rendkívül kockázatos. Ezért először kinyitottam egy kisebb átmérőjű lyukról. És ezt követően kézzel beállította a kívánt formát egy kerek file-ra. Ne aggódjon, a műanyag könnyen levágható, a legfontosabb az, hogy gondosan járjon el, és ne vegyen túl sokat;
 • Csak helyezze be a bélést nem elég. Ragasztásra szorul, és a vízálló tömítőanyaggal együtt minden problémás területet el kell hagynia. Ellenkező esetben a műanyag és a zománcforma közötti nedves fürdőszobában előbb vagy utóbb rendeznek;

Hab alkalmazása a fürdő belső felületén.

 • A kötéshez speciális habot használnak, bár ez a különleges hab, amelyet a bélés mellett vásárolnak, nagyon hasonlít a szokásos habokhoz. Ezért gyanítom, hogy ez csak egy reklámmozgás. Amint azt már korábban említettem, a habon kívül szüksége lesz egy tömítőanyagra is, amely a habhoz hasonlóan csövekben kerül forgalomba, és szabványos építési pisztolyhoz illik;
 • A tömítőanyag vastagságban, 100-150 mm közötti folyamatos rétegben vastagon elkenődik a lefolyó és a túlfolyás körül. Mentés itt nem éri meg. A habot vastag rácson és nagyon gyorsan kell felhordani. Ezzel nem lehet több, mint 5 perc. Ezután a béléscsövet behelyezzük és szorosan nyomjuk az alap falaihoz;
 • Az extrudált tömítőanyag feleslegét azonnal eltávolítják, és a szerelt szifont túlfolyással. A fürdőszobát egy nap alatt lehet használni, de annak érdekében, hogy megakadályozza a habot a betét kinyitásával, meg kell tölteni vízzel. A következő napon meg kell vágnod a szárított felesleges habot, és ez az.

Műanyag betétkeményedés.

következtetés

Melyik módon választani rajtad áll, természetesen. Személy szerint én inkább a bélés, akkor legalább kétszer drágább, mint zománc, de minden gyorsan, gyönyörű és szolgál majd mintegy 15 év. A cikken szereplő fotó és videó jól mutatja a telepítési folyamatot. Ha bármilyen kérdése van, írja meg őket a megjegyzésekben, megpróbálok segíteni.

A végeredmény, a régi fürdő nem rosszabb, mint az új.