Legfontosabb > Tartozékok

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Eddig az építési termékek piaca széles választékot kínál a munka befejezésére. Tehát, ha csak néhány évvel ezelőtt a mennyezet a fürdőszobában meglehetősen szabványos volt, és csak olyan módszerekre korlátozódott, mint a festés és tapétázás, akkor most a helyzet radikálisan megváltozott.

Annak ellenére is, hogy a fürdőszoba tulajdonságainak és minőségének kiemelésével különös figyelmet kell fordítani, mindenféle lehetőségek széles választéka egyszerűen elképesztő.

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszobában a mennyezet mennyezetének befejezésére?

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobát helyesen a helyiségnek tartják, ahol egy nap alatt többször is megváltozhat a levegő páratartalma és hőmérséklete, különös figyelmet kell fordítani a mennyezet befejezésére. Először is, az anyagot nem szabad deformálódni és elveszteni a fő tulajdonságait a gőz, a víz vagy a hőmérséklet különbség hatása alatt.

Ezenkívül a díszítés olyan módon történik, hogy a szoba vonzó és harmonikusan illeszkedjen a meglévő belső térbe.

Ma már többféleképpen lehet befejezni:

 • festékbevonás vagy fehérítés;
 • felületkezelő anyag használata, a matricával a felületen;
 • függesztett álmennyezet;
 • feszített mennyezetburkolat eszköze.

Mindegyik opciónak megvan a maga sajátossága, előnyei és hátrányai. Tekintsük őket részletesebben.

Szitálás vagy festék bevonat

A mennyezet befedése a fürdőszobában, ez a módszer a leginkább költséghatékony, de ugyanakkor rendkívül rövid életű. Tekintettel arra, hogy még a legmodernebb bevonatot is negatívan befolyásolja a magas páratartalom, nagyon gyakran frissíteni kell.

Meszelés esetén kétféle fehér használható: mész, valamint kréta alapján. De sajnos mindkét típus nagyon sebezhető, és ezért ajánlott előnyben részesíteni egy vízbázisú bevonatot.

Természetesen a jó minőségű festék drágább, mint a fehér, de az eredmény sokkal jobb lesz.

Ami az anyag kiválasztását illeti, a szakértők erősen javasolják, hogy megvásároljanak egy emulziót homlokzati munkához, mivel ez a leginkább ellenálló a nedvességgel, a gőzzel és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokkal.

A meszelés vagy a festés folyamata több fázist tartalmaz:

 • alapos felszíni előkészítés. A mennyezetet úgy kell előkészíteni, hogy a lehető legegyenletesebben és egyenletesebbé váljon, és távolítsa el az összes szennyeződést;
 • mint a régi bevonat eltávolításánál, csak akkor kell megtenni, ha elvesztette a vonzerejét, például sárga lett, vagy éppen elkezdett összeomlani. Ezenkívül, ha a pillanat alatt tervezett bevonat eltér a már felhasznált bevonatától, összetételétől és tulajdonságaitól, javasoljuk a régi festék vagy fehér eltávolítását is. Más esetekben nincs szükség a régi bevonat megszabadulására;
 • a régi bevonás eltávolítása után (ha szükséges), a mennyezetet speciális védőoldattal (alapozó) kell megszáradni és impregnálni. Megvédi a felületet a penész és gombák megjelenésétől;
 • a végső szakasz a festés (mazsolás). A festéket vagy a mészfestést bármelyik rendelkezésre álló módszerrel kell alkalmazni, szórópisztollyal és egyéb szerszámokkal. Annak érdekében, hogy egyenletesen feküdjön a felületen, és készen álljon a felületre, ajánlott több rétegben alkalmazni.

A felületkezelő anyag használata a ragasztással a felületre

Napjainkban a legfontosabb a ragasztás a következő anyagok felületén:

 • polisztirol csempe;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton.

Ha a mennyezeten szabálytalanságok vannak, az anyag ragasztása előtt el kell távolítani őket, és a felszínnek a lehető legszintesebben kell lennie. A legjobb a gipszkeverék és a gitt. Ha a szabálytalanságok túl nyilvánvalóak, a felületet vakoljuk és szárítjuk.

Ezt követően szintező gittet alkalmaznak, amelyet szintén szárításnak vetettek alá, majd őröltek. Befejezi az illesztési folyamatot a befejező gitt alkalmazásával. Köszönetnyilvánításának köszönhetően a mennyezet olyan sima és sima lesz, amennyire csak lehetséges, ezért továbbhaladhat a befejező anyag matricájára.

Ragasztóként használhatja a befejező anyagok gyártóinak ajánlott kompozícióit és megoldásait, valamint a "folyékony körmöket".

Függesztett mennyezeti készülék

Ez a módszer egy vitathatatlan előnyt jelent - nincs szükség előzetes összehangolásra. Először is egy keretet egy horganyzott profilból állítanak össze, amely a befejező anyag alapjául szolgál. Egyes esetekben a horganyzott profil helyett faanyagot használnak, de a fürdőszoba magas páratartalma miatt ez a lehetőség nem a legjobb megoldás.

A keret összeszerelése előtt gondolj arra, hogy milyen felszerelést telepítenek. Például, ha beépített világítást szeretne telepíteni, akkor a mélységből kell kilépnie. A legtöbb esetben 10 és 15 cm között van.

Ha a keret készen áll, a következő anyagok egyike csatlakozik hozzá:

 • nedvességálló gipszkarton. Ma ez a lehetőség a legnépszerűbb, mivel vonzó költséggel rendelkezik, és képes bármilyen formát és formát létrehozni a mennyezeten. Lehetőség van arra is, hogy a mennyezet felépítését több szinten is elvégezzék. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, a befejeződés, vagyis a gittelés és festés;
 • műanyag díszítő panelek. Ez a lehetőség a legtartósabb, és nem igényel további befejeződést. Ezenkívül a telepítési folyamat nagyon egyszerű, és kézzel is elvégezhető, szakemberek bevonása nélkül;
 • alumínium lécek használata. Ez a módszer a legdrágább, de ugyanakkor a maximális tartósság jellemzi.

Stretch mennyezeti készülék

A fürdőszoba burkolatának befejezése PVC anyagból vagy más poliészter alapú anyagokból meglehetősen drága. Azonban a befejeződés magas költségeit teljesen ellensúlyozza a különböző lehetőségek, a vonzerő és a hosszú élettartam.

Ezenkívül bármilyen textúrát követhetsz, legyen az fa, valódi bőr, nubuk, tükör vagy bármi más. A tagadhatatlan előny az, hogy a vászon nem veszíti el vonzerejét az idő múlásával, és nem fél a túlzott nedvességtől. Példák arra, hogyan lehet befejezni a fürdőszobai mennyezeti fotót az alábbiakban leírt módon.

Milyen anyagot használnak a befejezéshez?

Mielőtt megvásárolná ezt a vagy az anyagot, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre, amelyek segítenek meghatározni a fürdőszoba mennyezetének csökkentését:

 • a helyiség mérete és a mennyezet magassága;
 • meglévő belső tér;
 • az anyag tulajdonságait és jellemzőit. Hogyan reagál a páratartalomra, a hőmérséklet csökkenésre és egyéb tényezőkre?
 • bérlői preferenciák;
 • befejező munkák teljes költségvetése.

A legtöbb esetben a fő összetevő a pénzügyi oldal. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a legtöbb költségvetési lehetőség, leggyakrabban, a legrövidebbek. Ezért a szakértők határozottan javasolják, hogy ragaszkodjanak az optimális ár és minőség közötti kombinációhoz.

A modern gyakorlat szerint ma a legnépszerűbb megoldás a műanyagból készült dekoratív panelek használata. Először is, hosszú élettartam jellemzi őket, és könnyen karbantartható. Tehát tisztításukhoz bármilyen mosószert használhat. Ráadásul, ha idővel a műanyag elveszítette vonzerejét, vagy ellenállhatatlan vágy keletkezett, hogy kicsit megváltoztassa a belső térben, elegendő csak a panelek festésére.

Ha nincs különösebb korlátozás a költségvetésre, akkor a legjobb megoldás a mennyezet lefedése az alumínium lécekkel vagy a feszített mennyezet beillesztése.

következtetés

Melyik választási lehetőség? Érdemes megjegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezet számos tagadhatatlan előnye.

Először is az igazítás szükségességének hiányáról, valamint a különböző színekről, árnyalatokról és textúrákról van szó. De a legfontosabb dolog az, hogy a kikészítés során használt vászon nagyon erős és rugalmas.

Még ha egy kis áradás is előfordul a szomszédok hibájából a felsőbb szintről, akkor a vászon vízzel megakadályozza a bútorok és faldíszek károsodását.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

A fürdőszobai mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok kiválasztásának szabályai

Sokan félnek, hogy vegyék fel a mennyezet javítását a fürdőszobában, mert az építőanyagok széles választéka miatt, amelyek tulajdonságairól szinte semmit sem tudnak. Leggyakrabban az üzletnek hinnie kell az értékesítési tanácsadóknak, de csak azokkal a termékekkel foglalkozik, amelyek a legkedvezőbbek számukra. Valaki, aki a mennyezet opcióit választja, a barátok és ismerősök tapasztalataira támaszkodik, de fennáll annak a veszélye, hogy az anyag nem alkalmas egy adott helyiségre. Ezért érdemes időt szánni arra, hogy feltárja a lehetséges mennyezeti felület tulajdonságait a fürdőszobában.

Mennyezeti fürdőszoba alkalmas

A jó fürdőszoba mennyezetének meg kell felelnie a következő követelményeknek:

Ne féljen a magas páratartalomtól. Fürdés, mosás, tisztítás - mindez hozzájárul a nedvesség kialakulásához a szobánál, és még a legtechnológiai lélegeztetés sem tudja teljesen menteni a helyiséget a vízgőzből. Ezért, mielőtt befejezi a mennyezetet, meg kell győződnie arról, hogy az anyag megfelelően nedvességálló, és nem borítja a penész.

A fürdőszobában lévő mennyezetet könnyen tisztítani kell a lehetséges szennyeződésektől. Kevesen sikerül teljes tisztítást végezni ebben a teremben: a helyet nem csak a mérő, hanem a különböző polcok is tárolják, ahol háztartási vegyi anyagokat és higiéniai termékeket tárolnak, egy mosógéppel (a legtöbb lakossal) és természetesen maga a fürdőszobában. Rendetlen és traumás, hogy felmászik a berendezésre vagy a zománcozott élekre, ezért előbb gondoskodni kell arról, hogy a felület nem igényel komplikált gondosságot.

Esztétikusan kell társítani a szoba megjelenésével. Ahhoz, hogy a mennyezetet a fürdőszobában szükséged legyen a meglévő eredeti belső tér alapján. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a követelményt, a kontraszt határozottan szembetűnő.

Az anyagnak környezetbarátnak kell lennie, és nem szabad káros füstöket kibocsátania a levegőbe. A felújított mennyezetnek nem szabad kellemetlen szagot adni, beleértve a hőmérséklet emelkedését és a levegő páratartalmának százalékos arányát.

A helyiség kis méretei megnehezítik a munkát, ezért a mennyezet javítását a fürdőszobában a saját kezével kell elvégezni a célból, ami könnyen felszerelhető. Érdemes előre megjósolni a jövőben a fényforrások felkínálásának szükségességét, és az anyag nem zavarhatja meg ezt.

Megfelelő költség. A pénzügy ritkán van olyan emberben, aki túl van, mert az árakat kell navigálnia, és nem kell túlfizetnie semmiért.

Úgy tűnik, hogy minden nyilvánvaló, de emlékszem, hogy a minimális követelmények nem zavarják.

Mi nemkívánatos a mennyezet díszítésére a fürdőszobában?

Vannak olyan anyagok, amelyek egyik okból sem alkalmasak a fürdőszobákra. Rövid élettartamúak és csak elrontják a meglévő javításokat. Íme egy olyan anyagok listája, amelyek nem alkalmasak a dekorációra:

 1. A mészfehérítés egy elavult mennyezeti kialakítás a fürdőszobában. A modern változatokhoz képest homályos és unalmasnak tűnik. Ezenkívül jobb, ha a meszesedést a közepes nedvességtartalmú helyiségekben használják, mert nem tolerálja a nedvességet. És ahhoz, hogy a mész vonzó megjelenést megőrizzen, rendszeres időközönként új rétegeket kell alkalmazni, és ez nagyon unalmas.
 2. A krétafestés nem alkalmas a fürdőszoba mennyezetére ugyanazon okok miatt, mint a mész. Ezenkívül kiváló hatóanyag a gomba terjedésének a felületén.
 3. A fürdőszobában lévő mennyezetek nem fogadnak zománcot vagy olajfestéket. A víz hatása hátrányosan befolyásolhatja még a legmagasabb minőségű kompozíciókat is, repedezhet, homályosodhat és összeomolhat.
 4. Papír tapéta - nem a legjobb megoldás a helyiség tetejének javítására, mert magas páratartalom miatt duzzad, vagy akár teljesen felborul. Jobb figyelmet fordítani más típusú tapétákra.
 5. Mielőtt befejezi a mennyezet gipszkarton a fürdőszobában, javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy ellenáll a víz. Nem minden anyag ebben a kategóriában alkalmas nedves helyiségekre. A gipszkarton klasszikus változata nedvesség hatására deformálódhat, és elveszítheti minőségét és esztétikai tulajdonságait.
 6. Amit nem kell a mennyezetet a fürdőszobában megcsinálni saját kezével, így a forgácslemezről és a farostlemezről. Ez az anyag érzékeny a nedvességre, és a felületén repedező foltok és szennyeződések keletkezhetnek.

Sajnos számos lehetőség van a fürdőszoba mennyezetének befejezésére, de nem kell kétségbe vonni: rengeteg lehetőség van arra, hogy a szoba tetejét vonzóvá és modernvé tegye.

Mi a teendő olcsó mennyezet a fürdőszobában

Hogyan kell díszíteni a mennyezetet a fürdőszobában, így szép volt, és jó minőségű, és viszonylag olcsó? Az árak "harapás" a legtöbb építőanyag, és olcsó társaik aggodalomra adnak okot: mi van, ha rövid életűek? De a költségvetés javítási lehetőségei léteznek! Az alábbiakban megtalálhatóak a rendelkezésre álló megoldások.

A fürdőszobai kendőt a festéshez - hogyan kell helyesen leírni az oldalon található kiadványunkban.

A fürdőszobák cseréjének szabályai ebben a cikkben szerepelnek.

Kiváló minőségű akrilfesték

A vízálló festékek színe nagyon kiterjedt, mert a szoba meglévő megjelenésének megfelelő árnyék kiválasztása nem lesz nehéz. Azonban lehetőség van arra, hogy a helyiség tetejét csak festékkel lehessen lefedni, ha a mennyezet nem erősen kimondott szabálytalanságokkal és hibákkal rendelkezik. Ellenkező esetben a felületet alapozóval és gitttel kell szintetizálnia, ezért további anyagokat fektet be. De szerencsére az ára is alacsony.

A festett fürdőszobai mennyezetnek számos előnye van:

 • csak vigyázzon rá - a por és a piszok könnyen eltávolíthatóak a felületről;
 • hosszú ideig tarthat - akár 10 évig vis maior hiányában (például a felülről áradás);
 • a különböző színeket ötvöző egyedülálló design készítésének lehetősége - bármit is rajzolhatsz, amit csak akarsz;
 • az idő múlásával a mennyezet elsötétülhet és sötétedhet a nedvesség hatása miatt, de ez a probléma kiküszöbölhető a helyiség tetejének újrafestésével, és a meglévő rétegre akril bevitele nélkül is alkalmazható;
 • a legmodernebb készítmények különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a penész elterjedését.

A festék bevonatának néhány hátránya lehet az a tény, hogy nem tudja elrejteni a műszaki kommunikációt. Ez azonban nem annyira tükröződik a belső térben.

Az akril mellett a fürdőszoba mennyezetét latex vagy víz-diszperziós festékkel is lehet készíteni.

A szoba tetejét vinil tapéta ragasztja

Egy másik optimális és költségkeret-opció a mennyezet kialakítása vinil tapéta segítségével. Speciális szintetikus film védi ezt az anyagot a nedvességtől, és extra erőt ad. A vinil tapéta előnyei a következők:

 • az anyag textúrája megismételheti a fát, a kőzetet, a bambuszszárakat, a téglát, a bársonyot és még sok mindent, ami garantálja annak képességét, hogy "beléphessen" minden belső térben;
 • alacsony kopásálló festék, vinil tapéta szolgálhat a tulajdonos egy tucat év;
 • megfizethető takarítás - a saját kezű fürdőszobában lévő mennyezet, amelyet ez a bevonat készít, szivacsmal és akár kefével is mosható, anélkül, hogy károsodna attól.

Azonban, mint a festék esetében, a vinil tapéta helyiségének díszítésére a felület, amelyre ragasztják őket, nem lehet deformáció. Ha jelen vannak, a mennyezetet fel kell mérni.

Ezenkívül a vinil tapéta ragasztásának a lehető legpontosabban és pontosan kell történnie, a varratoknak tökéletesen illeszkedniük kell ahhoz, hogy megszüntessék a rések lehetőségét. A lapok közötti szabad hely fenyegeti a felszínen lévő vízcseppek felhalmozódását, és ezáltal a penész növekedését.

Mennyezeti dekoráció expandált polisztirol burkolólapokkal

A kérdés, hogy milyen anyagot válasszon a mennyezeten a fürdőszobában, ha nincs vágy a felület további szintre, válaszoljon a burkolólapokról a polisztirolból. Igen, nem fognak különböztetni semmilyen tervezési eredetiségben, de elrejtik az összes hibát. A fő pozitív jellemzők:

 • a csempe beillesztése előtt a felszínre nincs szükség előzetes előkészítésre, kivéve a gombaellenes oldat kezelését;
 • ideális az új épületek számára - az anyag rugalmassága lehetővé teszi, hogy túlélje a zsugorodási időszakot deformáció nélkül;
 • A kibővített polisztirol termékek többsége elegáns vakolat díszléceket másol, és ha a fürdőszobai felújítás a klasszikusok stílusában készült, akkor a burkolat nagyon harmonikusnak tűnik.

A fürdőszobában lévő mennyezet befejeződése ezzel az anyaggal meglehetősen egyszerű. A csempe a szoba mennyezetére szerelhető univerzális ragasztóval vagy folyékony körmökkel.

PVC panelek - modern lehetőség

A PVC panelek tökéletesek azok számára, akik saját maguk kérik magukat, hogyan készítsék el a mennyezetet a fürdőszobában. Viszonylag olcsó anyag, mely különféle színekben kapható, és sokoldalú alkalmazást tesz lehetővé a különféle belső lehetőségekhez. A panelek fa vagy fém keretre vannak szerelve. Melyik jobb választani? Tekintettel arra, hogy a szobában magas a páratartalom, a fém biztosan megtartja a vezetést. De a fa akkor is alkalmas, ha nedvesítéssel védett impregnálással előkezelik.

A PVC panelek vitathatatlan előnyei:

 • egyszerű telepítés - még a kezdő is elvégezheti a telepítést;
 • nincs szükség a mennyezet szintre - minden panel magától zárul;
 • a felület egyszerűen megszabadul a szennyeződéstől egy szokásos nedves ruhával, vegyi anyagok használata nélkül;
 • tartósság és hosszú élettartam;
 • a mennyezet "esik" csak néhány centiméter;
 • a panelekbe beépített szerelvények nagyon elegánsak és modernek.

Jobb, ha a mennyezet a fürdőszobában fényes PVC panelek, majd a szoba vizuálisan bővül, és tágasabbá válik.

Melyik mennyezetet kell választani a fürdőszobában

A fentieket úgy határozták meg, hogy a költségvetés olyan mennyiségi fajtákat tartalmaz, amelyeket sokan megengedhetnek. Azonban, ha a pénzt eredetileg javításra helyezték el, akkor drágább munkát tehetnél. Melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában ebben az esetben?

Rack mennyezet - a szimbiózis a szépség és a praktikum

A fényes fémlemezek nem alkalmasak minden beltér számára: kívánatos, hogy közepes és nagyobb méretű helyiségekben használják őket. De ha a helyiség méretei lehetővé teszik, a süllyesztett mennyezet az egyik legsikeresebb megoldás. Jobb az alumíniumból választani a fémektől, mert vízálló és korrózióálló tulajdonságai magasak. A csuklós mennyezetek varrása stílusos kontrasztot biztosít, így tökéletesen ötvözi a fürdőszoba belsejét, kétszínű színben díszítve.

Ennek a célnak az előnyei:

 • széles színválaszték - a fürdőszoba mennyezetét (a sima, az arany, a mintázott és a krómozott opciók, valamint ezek kombinációi) legalább lefedheti;
 • könnyen összeszerelhető - a lécek egymáshoz illeszkednek, mint egy konstruktor;
 • anyagi rugalmasság - lehetőség van arra, hogy egy görbületi felületet készítsen, ami nagyon hatásosnak tűnhet;
 • A fényes felület a hely illúzióját hozza létre, és kényelmesebbé teszi a szobát.

Az egyetlen enyhe kellemetlenség az, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a varratokat, nehogy sötétedjenek, és ne legyen szerszám.

Felfüggesztett mennyezetek - a gyakorlat bármely formájának megtestesítője

Milyen mennyezet van a fürdőszobában, ha a szoba magassága meglehetősen nagy? A gipszkarton, a fém vagy az ásványi lemezek lógó verziója - a fantázia korlátlan! Amint azt mondják, létezne eszközök! Hasonló felület pozitív tulajdonságai:

 • az a képesség, hogy többszintű mennyezetet hozzon létre, amely tökéletesen illeszkedik a fal alá;
 • az elektromos vezetékek a fedél alatt rejtve maradnak, nincsenek olyan részek, amelyek megzavarhatják a terem megjelenését;
 • elfelejtheti a helyiség tetejét 15-20 éven át javítani - a kopás nagyon lassú lesz;
 • az anyagok kombinálásának lehetősége lehetővé teszi, hogy egy exkluzív tervezői mennyezetet hozzon létre.

A befejeződés ára természetesen elég magas lesz, de az eredmény és a frissített belső terem valódi erkölcsi elégedettséget eredményez.

Tükrözött és üveg mennyezet - teljes fürdő

Viszonylag új befejező tükör és üveglemez. Az opció telepítésekor a kis szobák azonnal változnak, és nagyobbak a méretüknél. Hogyan vágjuk le a mennyezetet a fürdőszobai tükrökben? Azonnal figyelmeztetni kell, hogy professzionális tudás és tapasztalat nélkül szinte lehetetlen felhúzni a fényvisszaverő lemezeket, ezért forduljon szakemberekhez. A mennyezet további megerősítést igényel az anyag megfelelő tömegének fenntartásához.

De ez a döntés megállítható, mert:

 • a tükörfelület grandiózusnak és látványosnak tűnik, és még kevesen is találkoznak ilyen kivitelezéssel, elég ritka;
 • a lámpákon megtakarítható - a bevonat tükrözi a fényt és elterjedt a helyiségben;
 • a hangulat a fürdőszobában varázslatos és hangulatos lesz.

Az üveg mennyezet behelyezése után a fő nehézség az, hogy gondoskodjon róla. A felület folyamatosan izzad, és a vízcseppek csúnya foltokat hagynak. Ezért elég gyakran kell felkelnie az emeletre.

Stretch ceiling - a modernitás népszerű változata

Ha válaszol arra a kérdésre, hogy a mennyezet mennyire a legjobb a fürdőszobában, akkor a feszes fedél határozottan a vezető szerepet játszik. Az egész dolog védelmet nyújt az esetleges áradási tulajdonságokkal szemben - egy ilyen felület vízje nem szörnyű.

Milyen előnyei vannak a feszített mennyezetnek?

 • az anyag képes önmagában tartani egy centner folyadékot, védve a padlót, falakat és háztartási készülékeket - akkor egyszerűen leüríteni a vizet, és a bevonat a régi formákat fogja venni;
 • a felfüggesztett mennyezet környezetbarát, és nem bocsát ki káros füstöt a levegőbe;
 • egyszólamú, mintás, fényes, matt árnyalatokkal és akár fotó bevonatokkal - minden belső térre alkalmazkodhat.

A feszített mennyezet esetében, csakúgy, mint egy tükör (üveg) esetében, nem lehet szakemberek nélkül. És a felületet meg kell védeni az éles tárgyaktól, mert könnyen károsodik.

Összefoglalva elmondható, hogy bármilyen típusú mennyezetnek saját előnyei és hátrányai vannak. Választani kell a saját esztétikai ízlésük és a fürdőszoba jellemzői alapján.