Legfontosabb > Tervezés

Hogyan tegye csempe a gipszkarton a fürdőszobában - lépésről lépésre utasításokat

A leginkább időigényes és költséges pillanat, amikor a csempeburkoló fürdőszoba befejeződik, kiegyenlíti a falakat. A kerámia burkolólapok elhelyezése tökéletesen lapos felületet igényel, ellenkező esetben az eredmény nem valószínű, hogy kielégíti a tulajdonosokat. Az előkészítő szakaszra fordított idő és pénz csökkentése érdekében a csempe a fürdőszobában gipszkartonra kerül. Ez a cikk segít kiválasztani a megfelelő anyagokat, felkészíteni a szükséges eszközöket, megmondani, hogyan kell elvégezni a telepítést.

Gipszkarton tulajdonságai

A gipszrost lemez, a továbbiakban GFL-nek nevezzük rövid, modern építőanyagként, gipszből és cellulózrostból és speciális adalékanyagokból áll. A gyártási folyamatban az összetevők keverednek és összenyomódnak, sima, tartós lemezeket kapnak. Ezt az anyagot a következő tulajdonságok jellemzik:

 1. Teljesen sík felülettel rendelkezik, amelyet nem kell kiegyenlíteni a befejezés előtt;
 2. Nagy erőssége. Még olyan nehéz anyagok is, mint a kerámia lapok, a gipszkartonra vannak szerelve;
 3. A plaszticitás, amely megfelel a fa szintjének. Vagyis a meghajtott köröm biztonságosan megmarad a gipszkartonban, nem pedig az ocsmány anyag.

A fürdőszobában azonban csak bizonyos gipszkarton márkák használhatók, amelyek különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek nedvességálló tulajdonságokat biztosítanak.

Ezért anyag vásárlásakor vegye figyelembe a jelölést:

A GVLV telepítése falra

Mielőtt ragasztja a kerámia burkolólapokat a falra, meg kell erősíteni a nedvességálló gipszkarton lapokat. Ez a következő sorrendben történik:

 1. Fém vezetõket rögzítenek a mennyezethez és a padlóhoz;
 2. A vezetőkön minden 40-50 cm-es rögzített profil;

 • A kapott keretre rögzített lapok gipszkarton, rögzítő csavarok. A lemezek közötti kötések különleges ragasztóval vannak bevonva a magabiztosabb rögzítéshez;

  Néhány mesterészítő azt tanácsolja, hogy két réteg gipszkartonot rögzítsen annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a kerámia lapok telepítésekor, ami 1,5-2-szer növeli a javítási költségeket.

  A ragasztó kiválasztása és elkészítése

  A gipszkarton burkolását speciális ragasztókészítménnyel kell elvégezni, amely biztosítja a megbízható rögzítést. A GVL-hez felhasználható ragasztó három kategóriába sorolható:

  • Folyékony szögek. Ez a ragasztó, amely különleges csúcsokkal ellátott műanyag tartályokban van csomagolva, segítségével kényelmesen alkalmazhatja a kompozíciót a cserépen. Könnyen használható folyékony szögeket kell alkalmazni, ha 1-2 csempe ragasztására van szükség, akkor a falak teljes felületén történő alkalmazás nem megfelelő a magas költségek és a magas fogyasztás miatt;
  • Rugalmas csemperagasztó. A legalkalmasabb a ragasztóanyag ragasztása a segítségével, viszonylag hosszú ideig nem szárad ki, vastag, műanyag konzisztenciája van, amely lehetővé teszi a csempe helyzetének javítását a tojás alatt. Ezt a ragasztót szakemberek használják. A viszonylag magas ár ellenére ez a legjobb lehetőség a tapasztalatlan kézművesek számára, akik a saját kezükbe rakják a cserépet;
  • Cementhabarcs. Ez a ragasztó a legolcsóbb, és megbízhatóan rögzíti a burkolólapot. Azonban kényelmetlen, hogy megoldás nélkül dolgozzunk tapasztalat nélkül.

  Figyelj! A szerelés megkezdése előtt a ragasztót úgy kell előállítani, hogy a száraz keveréket vízzel egy különleges fúvókával összekeverjük a gyártó által ajánlott arányban, konzisztenciájának viszkózusnak, vastagnak és könnyen alkalmazhatónak kell lennie.

  A tojás előkészítése

  A csempe ragasztásának megkezdése előtt egy csempeelem magasságának visszahúzása után rögzítse a fém sínt, amelyet építési szinten ellenőriz. Ez a rake segít megjavítani a csempe simán. Amikor befejezte a sor telepítését, a sín eltávolítható, majd ragassza az alsó sorba. Ha nincs vasútja, vízszintes vonalat rajzolhat meg, amelynek helyét egy szinttel is ellenőrzik. Ha meg szeretné tudni, hogy hol ragadja meg a ragasztást, végezzen egy egyszerű számítást:

  1. Mérje meg a fal hosszát, ahol csempét tervez;
  2. Mérje meg egy csempe hosszát;
  3. Ossza el a hosszt a csempe hossza mentén, nem valószínű, hogy maradék nélkül is megteheti. Emlékezz erre a számra.

  Fontos tudni! Ha a felosztás fennmaradó része a csempe több mint fele, akkor a sor szélétől jobban észrevehetőnek kell lennie, és ha a maradék több mint a fele a sor közepétől, szimmetrikusnak kell lennie.

  A munka megkezdése előtt 10-20 percig áztassa a csempéket vízben, ez az intézkedés növeli a ragasztó adszorpcióját.

  Csempék telepítése

  Általánosságban elmondható, hogy a cserép a gipszkartonhoz hasonlóan más helyiségekben, más felületeken van. A munka megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz. A kerámia burkolólapok elhelyezése a kartonon a következő:

  1. Széles fogazású spatulát használnak, amelyet általában fésűnek neveznek, egyenletes ragasztóréteget viszünk fel a 1-1.5 falrészre. Megjegyezzük, hogy a spatulával végzett munkák során a ragasztás során a ragasztót csak egy irányban kell elosztani, ellenkező esetben a csempe a többirányú barázdák miatt egyenetlenül helyezkedik el;

  Amint látja, a kerámia burkolólapok ragasztása a gipszkartonhoz nem könnyebb, mint bármely más felületen való munkavégzésnél, így ezt a feladatot saját kezével lehet kezelni.

  Csempe a gipszkartonra a fürdőszobában - az anyag tulajdonságai és a telepítésre vonatkozó ajánlások

  Bárki, aki saját javításokat végez a lakásban, talán tudnia kell, hogyan kell ragasztani a gipszkarton burkolólapját a fürdőszobában. Ez a lehetőség ma nagyon népszerű, hiszen ebben az esetben sokkal könnyebb a gipszkarton sok pozitív tulajdonságának köszönhetően. Beszéljünk többet arról, hogyan történik ez.

  A sima és sima lemezek az építőiparban díszítő szerkezetek és elemek készítéséhez használatosak, fülkéket és boltíveket, szinteket és falakat szintetizálnak, valamint különböző kommunikációkat rejtenek, beleértve a csöveket is. Egyesek úgy vélik, hogy a magas páratartalmú helyiségekben ez az anyag nem alkalmazható. Azonban ez a vélemény teljesen hibás, mivel a gipszkarton figyelemre méltó nedvességállósággal rendelkezik, ezért amikor folyadékkal érintkezik, nem rétegezik és nem duzzad.

  Gipszkarton doboz

  A kerámiák fektetése a gipszkarton lapokra sok előnnyel jár. Ez egy univerzális befejező anyag, amelybe mindenki képes dolgozni, függetlenül az építőiparban szerzett készségeitől. A lemezek alábbi előnyei kiemelhetők:

  • A gipszkarton felület kezdetben tökéletesen sima, ezért nincs szükség külön pénzre a falak szintjének megteremtéséhez;
  • Szükség esetén további szigetelési vagy szigetelési réteget készíthet a gipszkarton fölött;
  • Az anyagot további erőfeszítések és speciális szerszámok nélkül lehet feldolgozni, így nem nehéz megmunkálni a kívánt alakú elemet az ízületekbe vagy sarokba való bedolgozáshoz;
  • A gipszkarton beépítése után a csempék feldolgozásának bonyolultsága szinte nullara csökken;
  • Minimálisra csökkentve a fürdőszobában végzett összes befejező munkához kapcsolódó időköltségeket.

  Gipszkarton a fürdőszoba alá a csempe szinte nincs negatív tulajdonságait. Meg lehet jegyezni ezeket a pénzügyi költségeket, mivel további anyagot kell vásárolni a szoba befejezéséhez, valamint a fém méretének csökkentéséhez a fürdőszoba méretét.

  A gipszkarton (GCR) telepítése előtt bizonyos előkészítő tevékenységeket kell végezni. Először is - ez egy keret létrehozása, amelyhez közvetlenül a gipszkartonra kerül majd. Ajánlatos kizárólag fémszerkezetekből. Egyes kézművesek azt állítják, hogy nincs jelentős különbség a fából készült láda és a fém keret, de ez egy téveszme. A fa elemeinek használata a fürdőszobában rothadáshoz és penészgomba vagy penészgomba vezethet.

  Ezért magas nedvességtartalmú fémszerkezeteket kell felszerelni. Ha közvetlenül a gipszkartonról beszélünk, akkor nedvességálló is, de egyes szerelőmunkások különleges szálakkal megkenik a széleket, amelyek megakadályozzák a gumiformációk kialakulását.

  A fürdőszobában állítsa be a fémkeretet

  A primerek szintén kiválóak erre a célra. Az egyetlen követelmény, hogy meg kell vásárolnia egy olyan oldatot, amely gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A telepítés előtt elegendő megoldást találni a gipszkarton felületeire, miután a magas páratartalmú környezetben nem éreznek olyan gombákat, amelyek kiválóan érzik magukat az anyag megfélemlítésével.

  Ezt nem teheti meg, ha gipszkarton lapokat vásárol hidrofób impregnálással. Ez az anyag némileg drágább, de a telepítés után már nem aggódhat, hogy idővel az egész szerkezet rázódhat. A hagyományos kefék alkalmazására és még jobb hengerek alkalmazására van szükség, ha a felület, amelyre primert alkalmazni kíván, nagy.

  Mielőtt a gipszkarton burkolólapjait ragasztja a fürdőszobában, gondoskodnia kell a kiváló minőségű és megbízható ragasztóról. Kiválasztásakor figyelni kell a rugalmasságra. Ennek oka a csempe és a gipszkarton esetleges deformációja, melynek során a ragasztónak ellenállnia kell a stressznek. Ellenkező esetben olyan változások figyelhetők meg, mint a csempe hámozás és repedése. Általánosságban több ragasztótípus használható a kerámia burkolólapok gipszkarton burkolására.

  Cement alapú ragasztó. Ezt az anyagot cement és homokból készült száraz por keverékekből állítják elő. A csomagoláson mindig van használati utasítás, ahol világosan jelzik, hogy milyen arányban szükséges az anyag folyadékkal való hígítása. A cementkötés ideális kis és közepes méretű lemezek ragasztására. A rugalmasság és az edzés sebessége a legfontosabb mutatók az ilyen típusú ragasztó kiválasztásakor és megvásárlásakor. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a cementkötés gyorsan megszárad. Ebben a tekintetben az építőiparban tapasztalatlan emberek némileg problémásak lesznek, hogy velük dolgozhassanak.

  Egykomponensű ragasztó. Ez a paszta, amely már azonnal készen áll a használatra. Könnyű kezelni, további erőfeszítésekre nincs szükség vízzel való összekeveréshez és a megoldás gyúrásához. A szárítási sebesség elfogadható szinten van még a kezdők számára is, ugyanez mondható el az anyag rugalmasságáról

  Kétkomponensű ragasztó. Két fő típusa van: epoxi és poliuretán ragasztók. Amint azt a név is jelzi, az anyag a két különböző összetevő keverésének eredménye. És a keverés folyamata során a ragasztó megszerzi valamennyi alapvető tulajdonságát. A ragasztó márkájától és gyártójától függően a rugalmasság kissé eltérhet. A fő előny az, hogy ez a termék ideális magas páratartalmú körülmények között történő üzemeltetésre.

  Mielőtt megkezdené a nedvességálló gipszkarton burkolását a fürdőszobában, olyan polipropilénből készült vakolathálót kell alkalmazni. Erre azért van szükség, hogy növeljük a kerámiatárgyak GCR-hez való kötődését. Minden eljáráshoz szükség lehet olyan eszközökre, mint például:

  • spatulák (egy kell egy bordázott felület, a második egy lapos);
  • fúrjon egy speciális fúvókát habarcs vagy építőgép keverő keveréséhez;
  • cserépvágó;
  • egy kis méretű tartály, ahol a ragasztó elhelyezni fog;
  • műanyag keresztek, amelyek a varratok helyén történő varráshoz szükségesek;
  • építési szint;

  A technológiai lebonyolítás több alapvető szakaszra oszlik. Először számoljuk ki, hogy hány sor legyen vízszintesen. Ez nagyon egyszerűen megtörténik, elegendő ahhoz, hogy körülbelül egy falat oszthasson egy csempe szélességével. Ha az eredmény kisebb, mint a csempe szélességének fele, akkor a kerámia szerelésének a fal középső részével kell kezdődnie. Ellenkező esetben a fal elejétől csempézhet.

  Most elkezdheti keverni a ragasztó oldatot. Először alaposan tanulmányozzuk a gyártó utasításait, hogy a ragasztó a kívánt konzisztenciát eredményezze. Nem ajánlott az összes meglévő ragasztót azonnal gyúrni, mivel ez a tartályban lévő rész megkeményedéséhez vezethet. Egy időben annyi ragasztót kell készíteni, amennyi elegendő egy négyzetméternyi kerámia lapkához. A keveréshez építőipari keverő vagy hagyományos fúró szükséges, speciális fúvókával.

  Mint korábban említettük, a gipszkarton burkolólapja a fürdőszobában vagy a középen vagy az egyik falon van elhelyezve. A lapkát egy spatulával kell felragasztani, a vastagsága nem haladhatja meg az 1 centimétert. Annak érdekében, hogy ne ragasszon folyamatosan a ragasztó vastagságát egy vonalzóval, használjon fogazott simítót, amelynek fogainak magassága ideálisan megfelel a követelményeknek.

  Miután az első burkolatot csatoltuk, kezdetben egy függőleges sorral folytatjuk, majd csak egy vízszintes sorral. A cserepek között varrások keletkeznek, teljesen természetes, nem szabad aggódnia. A szélesség ellenőrzéséhez a műanyag kereszteződést be kell illeszteni, valamint az ízületeket egy megoldással le kell zárni.

  Ha a burkolólapot szilárdan és biztonságosan rögzítik a helyén, a ragasztó megszáradása után gondosan tisztítsák meg a felületet a fagyasztott habarcsoktól, és távolítsák el az összes keresztet. A fektetés utolsó szakasza az ízületek kezelése egy speciális vegyülettel, amely megakadályozza a nedvesség behatolását a gipszkartonba és a csempe alá.

  A gipszkarton burkolását a szakértők tanácsával és ajánlásaival összhangban kell elvégezni. Csak ebben az esetben számíthat arra a tényre, hogy a fürdőszobában lévő csempe a lehető leghosszabb ideig örömet jelenthet Önnek. Rendszerint a következőket kell figyelni, amikor a nedvességálló gipszkarton öntelepítése és a későbbi kerámiatelepítés.

  Egy kis csempe lefektetése

  Nagyméretű csempékkel történő munkához különböző kalapácsok vannak, amelyek gumi fúvókákkal rendelkeznek. Azonban kis csempe esetén ez a szerszám nem megfelelő, mivel a csempefelület nagyon érzékeny, és az anyag károsodhat a megütéskor. Ezért ha kicsi vagy közepes méretű gipszkartonra cserépet használ, akkor a kezével kezelje a felületre.

  A fugázás csak akkor történik, ha a ragasztó teljesen száraz. A gyártó márkájától függően legfeljebb két napig tart.

  Ha csavar vagy csavar csavarozásához csavarozásra van szükség, pl. Törölközőtartók vagy lámpatestek további felhasználása céljából, akkor a kijelölt helyiség nedvességálló megoldásokkal történő kötelező kezelés alá kerül, hogy megakadályozzák a gipszkarton nedvességének és duzzadásának megelőzését.

  A szárított ragasztó eltávolításának szakaszában javasoljuk, hogy a szivacsot átlós mozdulatokkal hajtsák végre, ellenkező esetben ha a párnákkal párhuzamosak vagy merőlegesek lesznek, károsíthatja a habarcsot. A varratokat különböző védő lakkokkal is kezelheti, amelyek megőrzik szép megjelenésüket, és nem engedik meg a nedvességnek és a szennyeződésnek a behatolását.

  A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen a ragasztó. Pontosabban, annak sűrűségéről. Ettől függ a csempe illesztésének sűrűsége a gipszkartonhoz, rugalmasság, kötés megbízhatósága. Az oldat összekeverésekor optimális konzisztenciát kell elérni, különösen a ragasztó hasonlít az átlagos zsírtartalmú tejfölre. Ha túl vastag a ragasztó, akkor nem lesz egyenletesen elosztva a csempe felszínén, és ennek következtében nem fog ragaszkodni a gipszkartonhoz. A folyékony oldat elterjed, ami szintén negatívan befolyásolja a GCR lapokkal való összekapcsolódást.

  Végül megjegyezzük, hogy a fürdőszobának feltétlenül szellőztető rendszerrel kell rendelkeznie. Ráadásul a szabványos rendszer nem fog működni, mert kapacitása nem elegendő a zavartalan légáramlás biztosításához. Kényszerített szellőzést kell felszerelni, például elektromos, amely szabályozott és automatikus üzemmódban működik. Ebben az esetben drága javítások a fürdőszobában kérjük a tulajdonosok a lakás hosszú ideig.

  Így egyszerűen létrehozható a saját kézzel készített gipszkarton fürdőszoba. Nincsenek konkrét ismeretek és készségek. De ennek eredményeképpen tökéletesen sima és gyönyörű falakat kapunk, amelyeket csodálatos csempékkel terítünk el, ami az eredeti, kényelmes és szépségérzetet teremt a szobában.

  Hogyan ragasztani csempéket a gipszkartonban a fürdőszobában?

  Hogyan tegye csempe a gipszkarton a fürdőszobában - lépésről lépésre utasításokat

  A leginkább időigényes és költséges pillanat, amikor a csempeburkoló fürdőszoba befejeződik, kiegyenlíti a falakat. A kerámia burkolólapok elhelyezése tökéletesen lapos felületet igényel, ellenkező esetben az eredmény nem valószínű, hogy kielégíti a tulajdonosokat.

  Az előkészítő szakaszra fordított idő és pénz csökkentése érdekében a csempe a fürdőszobában gipszkartonra kerül. Ez a cikk segít kiválasztani a megfelelő anyagokat, felkészíteni a szükséges eszközöket, megmondani, hogyan kell elvégezni a telepítést.

  Gipszkarton tulajdonságai

  A gipszrost lemez, a továbbiakban GFL-nek nevezzük rövid, modern építőanyagként, gipszből és cellulózrostból és speciális adalékanyagokból áll. A gyártási folyamatban az összetevők keverednek és összenyomódnak, sima, tartós lemezeket kapnak. Ezt az anyagot a következő tulajdonságok jellemzik:

  1. Teljesen sík felülettel rendelkezik, amelyet nem kell kiegyenlíteni a befejezés előtt;
  2. Nagy erőssége. Még olyan nehéz anyagok is, mint a kerámia lapok, a gipszkartonra vannak szerelve;
  3. A plaszticitás, amely megfelel a fa szintjének. Vagyis a meghajtott köröm biztonságosan megmarad a gipszkartonban, nem pedig az ocsmány anyag.

  A fürdőszobában azonban csak bizonyos gipszkarton márkák használhatók, amelyek különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek nedvességálló tulajdonságokat biztosítanak.

  Ezért anyag vásárlásakor vegye figyelembe a jelölést:

  A GVLV telepítése falra

  Mielőtt ragasztja a kerámia burkolólapokat a falra, meg kell erősíteni a nedvességálló gipszkarton lapokat. Ez a következő sorrendben történik:

  1. Fém vezetõket rögzítenek a mennyezethez és a padlóhoz;
  2. Az útmutatókon 40-50 cm-enként rögzítjük a profilt, a fém vezetőket és a profilt
  3. A kapott keretre rögzített lapok gipszkarton, rögzítő csavarok. A lapok közötti kötések különleges ragasztóval vannak bevonva a magabiztos rögzítéshez; Fix laplemezek A gipszkarton lapok
  4. A gipszkarton, a mennyezet és a padló közötti kötések szilikon tömítőanyaggal vannak bevonva, a fal és a gipszkarton lapjai
  5. A lemezek közötti varrásokat cementkeverékkel tölti meg, szárítás után a megerősített szalagot és a gitt másodszor is ragasztjuk;
  6. A fal teljes felületére primer alkalmazható, ami alkalmas gipszkartonozáshoz.

  Néhány mesterészítő azt tanácsolja, hogy két réteg gipszkartonot rögzítsen annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a kerámia lapok telepítésekor, ami 1,5-2-szer növeli a javítási költségeket.

  A ragasztó kiválasztása és elkészítése

  A gipszkarton burkolását speciális ragasztókészítménnyel kell elvégezni, amely biztosítja a megbízható rögzítést. A GVL-hez felhasználható ragasztó három kategóriába sorolható:

  • Folyékony szögek. Ez a ragasztó, amely különleges csúcsokkal ellátott műanyag tartályokban van csomagolva, segítségével kényelmesen alkalmazhatja a kompozíciót a cserépen. Könnyen használható folyékony szögeket kell alkalmazni, ha 1-2 csempe ragasztására van szükség, akkor a falak teljes felületén történő alkalmazás nem megfelelő a magas költségek és a magas fogyasztás miatt;
  • Rugalmas csemperagasztó. A legalkalmasabb a ragasztóanyag ragasztása a segítségével, viszonylag hosszú ideig nem szárad ki, vastag, műanyag konzisztenciája van, amely lehetővé teszi a csempe helyzetének javítását a tojás alatt. Ezt a ragasztót szakemberek használják. A viszonylag magas ár ellenére ez a legjobb lehetőség a tapasztalatlan kézművesek számára, akik a saját kezükbe rakják a cserépet;
  • Cementhabarcs. Ez a ragasztó a legolcsóbb, és megbízhatóan rögzíti a burkolólapot. Azonban kényelmetlen, hogy megoldás nélkül dolgozzunk tapasztalat nélkül.

  Figyelj! A szerelés megkezdése előtt a ragasztót úgy kell előállítani, hogy a száraz keveréket vízzel egy különleges fúvókával összekeverjük a gyártó által ajánlott arányban, konzisztenciájának viszkózusnak, vastagnak és könnyen alkalmazhatónak kell lennie.

  A tojás előkészítése

  A csempe ragasztásának megkezdése előtt egy csempeelem magasságának visszahúzása után rögzítse a fém sínt, amelyet építési szinten ellenőriz. Ez a rake segít megjavítani a csempe simán.

  Amikor befejezte a sor telepítését, a sín eltávolítható, majd ragassza az alsó sorba. Ha nincs vasútja, vízszintes vonalat rajzolhat meg, amelynek helyét egy szinttel is ellenőrzik.

  Ha meg szeretné tudni, hogy hol ragadja meg a ragasztást, végezzen egy egyszerű számítást:

  1. Mérje meg a fal hosszát, ahol csempét tervez;
  2. Mérje meg egy csempe hosszát;
  3. Ossza el a hosszt a csempe hossza mentén, nem valószínű, hogy maradék nélkül is megteheti. Emlékezz erre a számra.

  Fontos tudni! Ha a felosztás fennmaradó része a csempe több mint fele, akkor a sor szélétől jobban észrevehetőnek kell lennie, és ha a maradék több mint a fele a sor közepétől, szimmetrikusnak kell lennie.

  A munka megkezdése előtt 10-20 percig áztassa a csempéket vízben, ez az intézkedés növeli a ragasztó adszorpcióját.

  Hogyan ragasztani csempéket a gipszkartonon a fürdőszobában

  A fürdőszoba a lakás szerves részét képezi, ahol egy személy rendbe hozza magát, zuhanyozni kezd egy kemény munka után.

  Hogyan kell az eljárást kellemessé tenni, hogy zuhanyozás vagy fürdés közben semmi sem irritálja? Az egyik a kerámia csempe.

  Lehetőség van csempék elhelyezésére a gipszkarton falán egy fürdőszobában? Mi a gipszkarton szükséges a falak szintjének meghatározásához? Melyik csempe illeszkedik? Milyen ragasztót kell választanom ehhez az eljáráshoz? Hogyan tegyük csempe a gipszkarton?

  Gipszkarton falak a fürdőszobában

  Tehát minden rendben van. Csempe a gipszkarton a fürdőszobában ragasztott. Ez kézzel történhet. Ezután biztos lesz a tartósság, és büszke a megteremtett kényelemre és szépségre. Minőségi munka esetén szigorúan kövesse az ismertetett műveletek algoritmusait.

  vízszigetelés

  A munkalgoritmus mindig olyan előkészítő munkával kezdődik, amely fontos szerepet játszik a létrehozott termék további kiaknázásában. Ezért ezeket a munkákat gondosan és gondosan kell végrehajtani. A falak falazása a gipszkartonban fontos szempont. Mivel a burkolólapokat egyenetlen és nedves falakon lehet elhelyezni, de rövid idő után leesik.

  Csempe a fürdőszobában

  A vízzel való érintkezésnek kitett felületek - a mosogató, a kád és a zuhany, a padló és a fal alsó része közelében lévő falaknak a fürdőszobában lévő gipszkarton burkolat alatt vízszigetelő rendszerrel kell védeniük.

  Vízszigetelés a fürdőszobában

  A csempeburkolatokhoz és a vízálló szalaghoz az elzáródás érdekében rugalmas vízszigetelő maszkot kell alkalmazni. Az első vízszigetelő réteget a felhordás után legfeljebb 4 órával alkalmazzák.

  Vízszigetelés szalaggal

  1. Szükség van a masztix összekeverésére és egy ecsettel vagy spatulával történő felhordására a kritikus területeken - a vízcső helyén. Nagyon óvatosan kell dolgoznia. Ha a masztix bejut a csőbe, azonnal törölni kell egy ruhával, szalvétával.

  A vízszigetelés méretei

 • Helyeken vízcsövet kell elhelyezni a tömítőanyag tömítő mandzsettájába, lyukakkal a csövekhez. Miután a mandzsetta tetejére szükség van egy második maszk rétegre.
 • A kritikus területek feldolgozása után a falak és a padló közötti sarkokat fel kell dolgozni. Vízálló szalagot használ a pecsétek tömítésére. Miután a szalagot felhelyeztük a maszternél, tegyünk fel még egy réteg maszkot.
 • A mosogató, zuhanyzó vagy fürdők falainak felületét szintén maszkkal kell kezelni. 2 réteg van felhordva: az első réteget ecsettel, a második réteget ecsettel vagy spatulával kell bevinni. Az első réteg kb. 2 órán keresztül megszárad, majd 2 réteget alkalmaznak.
 • A padlón a maszk az egész felületen.
 • 16 óra elteltével a műanyag teljesen megszárad.
 • Amikor a fal szárazon van, meg kell kezdenie gyűjteni a szükséges eszközöket és számításokat a csempe burkolásához.

  Szükséges eszközök nedvességálló gipszkarton burkolásához

  A szükséges szerszámkészletekkel a gipszkarton felületén lévő fürdőszobában lévő csempék nem nehézek lesznek. A legfontosabb tényező a türelem, a pontosság és az átmeneti rendszer betartása.

  1. Szint. Hagyományos építés vagy lézer telepítés.
  2. Tic. A közelmúltban a 3D keresztek nagyon népszerűvé váltak.
  3. Csempevágó vagy csiszológép.
  4. Spatula ragacsos ragacsos ragasztóval.
  5. Fúró. Fúvóka ragasztó keveréséhez.
  6. A ragasztó kapacitása.
  7. Gumi lapát a fugázáshoz.
  8. Rag vagy szivacs.
  9. Pencil, meter vagy tape measure.
  10. Spatula szokásos.

  Ha nincsenek megfelelő eszközök, bérelheti őket.

  Szerszámkészlet a munkához

  A szükséges anyagok helyes kiszámítása

  Annak érdekében, hogy kiszámolják az anyagokat, meg kell határozni a csempe elrendezés típusát. Vannak több:

  • Közvetlen - egy hang. A csempe ragasztva van, anélkül, hogy váltakozó színeket használna a szokásos módszerrel. Néha a betétek sötétebbek vagy világosabbak, egy másik textúrát tesznek.
  • Átlósan. A csempe ragasztva van a padlóhoz és sarkokkal ellátott falak. A fennmaradó háromszög alakú üregeket vágott csempe ragasztja átlósan (saroktól sarokig).
  • Sakk. Színskála - sakktábla.
  • Curb. A különböző hosszúságú lapok váltakozása. Általában kapott csíkos falazatot.

  Az elrendezés kiválasztásakor kiszámítjuk a kívánt anyagot. Minden falra, gipszkarton elválasztó a fürdőszobában, egy külön számítás. A távolságokat nem szabad figyelmen kívül hagyni. 3 mm-esek.

  A csempe elrendezések típusai

  1. Megmérjük a fal szélességét. A fogadott számtól 3 mm-t kell venni. A kapott választ a lemez szélességével kell megkülönböztetni, és 3 mm-t kell hozzáadni. Ha töredéke van, a számot felfelé kerekítik. Ez így fog megjelenni:

  X a fal szélessége

  Y ÷ A (csempe szélesség) = Z

  Z + 3 = B (például B-20.3 = 21 kerekítési szám). B a csempék száma vízszintesen.

  1. Önnek is csökkentenie kell a magasságot. Az így kapott számot kerekíteni kell. Tegyük fel, hogy a C szám lesz - a csempék száma függőlegesen.
  2. Most meg kell venni a B számot szorozva a C számmal (B * C = H), megkapjuk a szükséges számú csempét 1 falonként.

  Minden számítás milliméterben szükséges. Ez a számítás csempehatárt eredményez. Ne dobja vissza, mert a telepítés során a csempe megtörhet vagy szétválaszthatók vágáskor.

  Jelölés a falazólapok számára

  Ugyanígy kiszámolják a fennmaradó falak lemezeinek számát. Nem szabad elfelejteni az ajtót és a kaput.

  A számítások után folytathatja az anyagok beszerzését (beszerzését). Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az anyagokat a teljes számításból 10% -kal többet vesszük.

  1. Primer.
  2. Csemperagasztó
  3. Rugalmas víztaszító habarcs 10 mm-es csatlakozásokhoz.
  4. Csempe.
  5. Szilikon tapasz tömítőanyag.
  6. Polietilén zsinór.

  Ragasztás kiválasztása

  Annak érdekében, hogy elkezdjen ragasztani a csempe, meg kell választani a megfelelő ragasztót. A gipszkarton felületén háromféle ragasztószer kompatibilis egy csempe alatt lévő fürdőszobában:

  1. Folyékony szögek. Ez az eszköz műanyag palackokban kapható. Használatukhoz fegyverre van szükség. Ez a típusú ragasztó akkor alkalmazható, ha be kell ragasztani a csempe vagy ragaszt 2-3 dolgot. A fürdőszoba burkolásához drága lehetőség.

  Csemperagasztó

 • Stretch ragasztó. Ez a megjelenés konzisztenciája lehetővé teszi, hogy egyenesítse a már a falon lévő lapkát. Ha a csempézés első alkalommal történik, akkor ez a legjobb választás.
 • Cement. A homokos cement megoldása a legnagyobb költségvetés. Ő egyértelműen és tartósan ragasztja a csempe a gipszkarton falához. De ha a csempe előkészítése először történik, akkor a megoldással való munka nehéz és ideges lesz.
 • A száraz ragasztókeverékekben a dagasztás során egy rugalmasítót kell hozzáadni. Ez növeli a repedésállóságot. A cementkeverékek rugalmasabbá válnak. Növeli az adhéziót és csökkenti a zsugorodást.
 • Mielőtt elkezdené a csempéket a gipszkartonra a fürdőszobában, ismernie kell a ragasztó műszaki jellemzőit. Meg kell hígítani a megfelelő arányban.

  Gipszkarton lapkát

  A gipszkarton lapokba történő beépítéshez a megfelelő választást kell tennie:

  1. Ápoltság. A cserépnek világos mintával kell rendelkeznie. Nem szabad elmosódni vagy hangváltozást okozni. Keressen csempéket a forgácsok, karcolások és egyéb hibák miatt.

  Tiszta képet a csempe minta a fürdőszobában

 • Felület egyenletesség. A csempe síkosságának ellenőrzéséhez 2 db darabot kell átvenni és egymáshoz kell erősíteni. A sarkok legyenek simák. A csempe határa egyenes. A cserépet vízszintes felületre kell helyezni. Nyugodtan le kell feküdnie, és ne taszítson.
 • Keménység. A keménység ellenőrzéséhez óvatosan érintse meg az ujjait a csempe. A hangnak süketnek kell lennie. Ha van csengő mennyiség, akkor a csempe gyengén történik.
 • Méretét. A gipszkarton falához 33 cm-es szabványos csempe szükséges a gipszkarton kis terheléséhez.
 • Kis csempék szerelése

  Csempe a gipszkarton a fürdőszoba megfelel bármely - kerámia vagy műanyag. A fő tényező itt kis méret (annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a gipszkarton nagy terhelése és az anyag minősége).

  Csempék telepítése

  Hogyan ragasztani csempéket a gipszkartonban a fürdőszobában? A burkolólapok a falakkal kezdődnek.

  Ismerje meg a fürdő magasságát. Ehhez a számhoz hozzá kell adni az első sor magasságát, és egy vízszintes vonalat kell húzni a fal mentén.

  Ha a fal nincs kád nélkül, akkor a padlózat első sorának magasságát a padlóról kell mérni, plusz a rést - sík vízszintes vonalat kell húzni. Ezzel a sorral kezdődik a burkolólapok elhelyezése.

  Ha a cserépet le kell vágni, akkor a fektetés a fal középpontjából vagy a nyitott sarokból indul. Azok a helyek, ahol a mosdót rögzítik, és a fürdő megjelölése. Szabadulni fognak.

  Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

  1. A ragasztót egy kis falfelületre helyezzük, szó szerint nem többet 2-3 csempe. A csempe önmagában kis ragasztóréteget alkalmaz.
  2. A cserépet a vonalra kell felszerelni, és nyomjuk le a falra.

 • A következő lapkát kell elhelyezni. A sík egyenletességéhez a szintet kell használni. Annak érdekében, hogy a varratok azonosak legyenek, kereszteket kell használni.

  Keresztek egyenes varrásokhoz

  A könnyű és áttetsző mozaiklapok rögzítéséhez könnyű ragasztót kell használni a sötét foltok elkerülése érdekében.

  Négy vagy öt sor csempe behelyezése után a munkát egy napra le kell állítani. Erre azért van szükség, hogy az anyagok tapadása megtörténjen és a csempe zsugorodása. Miután elhaladt a nap, akkor ragasztani további 4-5 sor. Így az egyes falakhoz a mennyezethez kell kötni.

  A csempe behelyezése a fürdőszobába

  A csempe behelyezése után állítsa be a fürdőszoba képernyőt. Ezt 2 rétegben is maszkírozással kell kezelni. Most a padlóburkolat fordulata. A fürdőszobának mindig melegnek kell lennie. A szex nem kivétel: melegnek kell lennie. Ezért a padlóburkolat gyakran fűtőrendszerrel történik.

  Ilyen padló esetében rugalmas ragasztót kell használni, amely kompenzálja a padló és az alap közötti hőfeszültségeket.

  Csempék szerelése a fürdőszobában

  1. Alkalmazza az első ragasztóanyag réteget a padlóra, fektesse a fűtőtestet, és azonnal alkalmazzon egy második réteget a keverékre.
  2. A ragasztó száradása után megkezdheti a csempe behelyezését.
  3. A ragasztót megfelelő fogazott simítóval kell bevinni.

 • A csempe belül marad, és egy ragasztó rétegen nyomja. Így a csempe a padló teljes felületén van elhelyezve. Ne felejtsd el a kereszteket. A felület egyenletességét szintenként mérik.

 • Amikor a ragasztó száraz, és a padlózat csempézésével járhat, el kell kezdenie a falak alján lévő csempeburkolást.
 • A munka végső lépcsője a fürdőszoba képernyőjén áll. Jobb ragasztani a mozaik burkolatokat rajta.

  A mozaikhoz való jobb tapadás érdekében gumihevederrel kell járnia, és kissé le kell nyomnia az alapra.

 • Ebben a videóban látható a csempe burkolásának bemutatása:

  A fürdőszoba felől nézve.

  Fugázó

  Miután a csemperagasztó elég erősen keményedik, elkezdheti az ízületek ragasztását. Elasztikus víztaszító habarcs az ízületekhez az utasításoknak megfelelően készül. A keverési folyamat során 5 perces szünetet kell végezni az alkotóelemek teljes duzzadásához és feloldásához.

  A kerámia csempe ízületének fugázása

  Kereszteknek rendelkezésre kell állnia. A fugázást gumihevedernél végezzük. Meg kell töltenie minden varratot. Azonnal törölje le az egész csempe nedves szivaccsal, mielőtt a keverék megáll. Ezután az átlós mozgásokat másodszor kell törölni az összes csempére.

  Tömítő varratok

  A tömítést a padló és a falak sarkában, valamint a fürdőkád és a mosdó mellett lévő varrásokon kell végezni. A szilikon habosítóanyag műanyag palackokban kapható, így a pisztoly használata szükséges.

  Normál építõpisztoly

  Néhány sarkon, például a falak között további tömítés szükséges polietilénkábellel. Ehhez először meg kell tölteni a varratot, majd szilikon tömítőanyaggal.

  A részletesebb munkamenetek videón tekinthetők meg. A munka befejezése után láthatja az eredményt - szemben a fürdőszoba.

  A csempézett fürdőszobák fotókiválasztása

  Csempe gipszkartonhoz a fürdőszobában

  A gipszkarton építésének köszönhetően nagymértékben leegyszerűsíthető a legtöbb probléma megoldása a javítás területén.

  Ez vonatkozik a gipszkarton burkolására a fürdőszobában. Az ilyen anyag csempei további manipulációk nélkül kerülnek elrendezésre.

  A felület kiváló tapadást tesz lehetővé, amely lehetővé teszi, hogy szorosan és biztonságosan csatolja a csempe.

  Előnyei és hátrányai a csempe

  A burkolólapok elhelyezése ezen az anyagon óriási számban van pozitív szempontból, mivel ez a legváltozatosabb befejező anyag. A legfontosabbak a következők:

  • Nincs szükség a falak összehangolására, az eredetileg egyenlő felület rovására;
  • Az a képesség, hogy egy további szigetelő réteget helyezzen a gipszkarton felülete alatt;
  • Könnyű az anyag megfelelő méretének és alakjának megszerzése, a sarkokban vagy a csomópontban való felszereléshez;
  • A csempék nagyon egyszerű feldolgozása, amelyet egy olyan személy is végezhet, akinek építési tapasztalata nincs;
  • Minimális időveszteség minden eseményhez.

  A fő és talán az egyetlen mínusz, hogy a csempék a gipszkarton van csökkenti a területet a helyiség miatt ládák.

  Befejező funkciók

  Maga a gipszkarton a fürdőszobában kizárólag fémprofilokra kell felszerelni.

  Az a tény, hogy ha fa tányérok telepítése idővel, akkor rothadás, gomba alakul ki rajta, és ennek eredményeképpen az egész felületet át kell építeni.

  Annak érdekében, hogy az anyagot nedvességtől védeni lehessen, a gipszkarton szélét maszkkal kell lemenni. Is, akkor készítsen egy membrán egy vékony réteg vízszigetelés.

  A fürdőszobában való használatra próbáljon olyan lemezeket kiválasztani, amelyek speciális hidrofób impregnálással rendelkeznek. Ellenkező esetben az anyag duzzanatát nedvességtől és leeső burkolólapoktól kaphatja.

  A gipszkarton felülete természetesen bármilyen felületre is alkalmazható, de a csempe a legjobb megoldás a magas páratartalmú helyiségekben. De az anyag porózus szerkezete miatt a lemezek behelyezése előtt a felületet egy primerrel kell kezelni.

  Olyan funkcióval kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a pórusok mély nyílásba való bejutását és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Egyaránt alkalmazható egy hagyományos ecsettel és univerzális hengerrel.

  Ragasztás kiválasztása

  A ragasztónak alapvető tulajdonságai mellett rendkívül rugalmasnak kell lennie. Szükséges, hogy a deformáció során a gipszkarton és a lemezek, akkor ellenáll a kialakult stressz. Ellenkező esetben az anyagok feltörnek és lehullanak. Összesen, amikor csempét készít a fürdőszobában, többféle ragasztót használnak, mint például:

  • Ragasztó cementbázisú. Száraz por keverékek formájában, homokból és cementből készülnek. Alkalmazás céljából a gyártó a csomagoláson feltüntetett arányokban tenyészt. Ez a ragasztó alkalmas közepes vagy kis méretű csempe ragasztására. Az ilyen keverékek kiválasztásánál figyelni kell az olyan mutatókra, mint: a megszilárdulás sebessége és rugalmasságuk szintje. Mivel nagyon gyorsan száradnak, elég nehéz használni őket olyan ember számára, aki nem rendelkezik építési tapasztalattal. A lágyítókkal rendelkező változatok optimálisabbak lesznek, mivel hosszabbak és nagyobb rugalmasságúak.
  • Egykomponensű ragasztó. Ez egy készenléti paszta, amely lehetővé teszi, hogy elkerülje a lehetséges keveredési hibákat, különösen a kezdők számára. Alapvető tulajdonságaik alapján meglehetősen rugalmasak és átlagos szárítási idővel rendelkeznek.
  • A kétkomponensű ragasztók többféle típusból, poliuretánból vagy epoxiból állnak. A munka előtt az ilyen ragasztó két komponensből keveredik össze. A ragasztó tulajdonságait pontosan a keverés folyamán kapja meg. Az ilyen típusú rugalmasság a gyártótól és a márkától függően változik, de fő előnye és jellemzője a ragasztó használata habarcsként. Ezen kívül a legmegfelelőbbek a magas páratartalmú helyiségekben való használatra.

  Gipszkarton felület előkészítése

  A csempe felhelyezése előtt, szokásos PVA ragasztóval, a polipropilénből készült gipszrácsot gipszkarton lapokra kell helyezni.

  A márka vagy a gyártó ellenére a gipszet alapozóval kell kezelni. Ez növeli a rögzítőlapok szilárdságát a felületre. A keveréket hornyolt simítóval alkalmazzuk.

  Több réteget kell alkalmazni, amelyek mindegyikét legalább egy órán át száradni kell.

  Ragasztott csempe a HL felületén

  Ehhez a munkához az alábbi eszközök szükségesek:

  • több spatulas, egy legyen egy sima felület, a második egy bordázott;
  • építő mixer vagy fúró megfelelő fúvókával;
  • cserépvágó;
  • a tartályt, amelyben a ragasztóoldatot kell elhelyezni;
  • építési szint;
  • műanyag keresztezéssel, amely a varratokra kerül.

  A gipszkarton burkolólapok teljes technológiája több szakaszra oszlik:

  Kezdetben számolja meg a vízszintes csempék számát. Ehhez figyelembe véve a réseket megközelítőleg osztani a falat a szélessége a telepített cserép. Abban az esetben, ha a tér többi részének felosztása kisebb, mint egy csempe hossza, akkor a telepítést a központból kiindulva kell végrehajtani. Ha több mint 1/2 csempe, akkor érdemes elkezdeni a csempe rögzítését egy kiemelkedőbb oldalról. Ez lehetővé teszi, hogy az osztott csempe a legkevésbé hozzáférhető helyen legyen a szem számára;
  Ezután keverjük össze a ragasztóoldatot kis tartályban. Ezt a folyamatot a gyártó utasításai szerint kell végrehajtani. Nem kell nagy mennyiséget egyszerre főzni, hogy ne fagyjon le. Egy készítmény esetében kb. 1 négyzetméteres készítményt kell előkészíteni. Fúróval vagy építő keverővel előkészítse a ragasztót úgy, hogy a konzisztencia hasonló legyen a tejföllé. A csempe felhelyezése előtt az alján egy sínt kell csatlakoztatni, amely szélessége ugyanaz lesz, mint a cserép. A felszerelést tányérokkal kell elvégezni, ellenőrizni kell a szintet, pozíciójának helyességét;
  A csempe telepítése a második sorból a középső vagy az egyik oldalról indul. Az oldatot a csempe hátoldalán, legfeljebb 1 cm vastagon kell felhordani, ez egy előre elkészített fogazott simítóval történik, amely a megfelelő méretű fogak magasságával rendelkezik. Az első csempe rögzítése után először egy függőleges sor, majd egy vízszintes sor. A csempék között kialakított minden egyes varratot vakolattal kell lezárni, és külön műanyag kereszteket helyeznek közéjük, amelyek lehetővé teszik a kívánt vastagság megfigyelését;
  Amikor a ragasztó megkötődik, és a burkolat stabilitást nyer, meg kell tisztítani a felületét a ragasztóanyag maradványaitól, és el kell távolítani a kereszteket. Miután a felület teljesen kikészült, a varratokat speciális nedvességálló anyaggal megfordítják. Ha az összes csatlakozást megszünteti, távolítsa el a keletkező többletet.

  Stílus jellemzői

  • Megállás nélkül ajánlatos 5 sorba helyezni, majd kb. Egy óráig szünetet kell tartania;
  • A falak elrendezéséhez padlóburkolatok használhatók, feltéve, hogy a keret eléggé tartós és a kialakításnak ellenállónak kell lennie;
  • Nyomja meg a gipsz lapját a kezével, mert az ilyen felület érzékeny a hatásokra;
  • A ragasztó teljes szárításához szükséges idő, amelyen a csempe ültetett, legalább 24 óra;
  • Olyan esetekben, amikor csavarokat vagy önmetsző csavarokat kell csavarozni a csempebe, az a hely, ahol csavarozni kell, nedvességálló eszközökkel kell kezelni. Ha ez nem történik meg, a nedvesség behatolhat és a gipszkarton megdagadhat;
  • A befejezett, dörzsölött varratokat további védő lakkokkal kell kezelni. Meg fogja tartani őket a szennyeződéstől vagy nedvességtől.

  A technológia és a használati utasítás betartásával gyorsan és hatékonyan elhelyezheti a csempe a fürdőszobában egy gipszkarton felületén. Ebben az esetben a falak nemcsak simaak, hanem szépek is. És a megfelelő választott színű csempe, amely egybeesik az összes elem a dekoráció, akkor a fürdőszoba hangulatos és teljesen eredeti.

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkartonban a fürdőszobában

  A gipszkarton használata ma nem korlátozódik a száraz területekre. A modern megoldások lehetővé teszik az anyag használatát még nedves helyiségekben is. Végül is a tulajdonságai lehetővé teszik a falak nagyon gyors és pontos felosztását, hogy a szükséges formákat biztosítsák a falak és a mennyezet számára. Ezért az utólagos kikészítés problémamentesen megoldható. Ez a csempe telepítésére is vonatkozik.

  Anyagi előnyök

  Meg fogjuk érteni, miért olyan jó a gipszkarton, mint alapot a csempe ragasztásához.

  De fontolja meg a kérdést a másik oldalról. Mit kell elhelyezni a csempe minőségét? Fontos feltétel egy sima felület, az alap, igaz? És ha korábban bonyolult technikákat alkalmaztak gipsz, gitt vagy más megoldások felhasználásával, most a gipszkartonnak köszönhetően a folyamat egyszerűbbé vált. Egy ilyen megoldás kevesebb időt, erőfeszítést igényel, sőt néha azt is jelenti.

  Nem kell várni, hogy a keverék kiszáradjon, hogy további műveleteket hajtson végre. Ezenkívül leggyakrabban a keverék alkalmazását többször is végre kell hajtani, hogy sima felületet kapjunk.

  Természetesen nincs különösebb különbség a szokásos opciót illetően, ahogy a fürdőszobában gipszkartonhoz ragasztják a csempeit. Vannak azonban bizonyos árnyalatok, amelyeket érdemes megfontolni.

  Anyagkiválasztás

  A gipszkarton lapok összetételében préselt gipsz és bolyhos papír van. Ez lehetővé teszi, hogy olyan tűzálló és környezetbarát anyagot hozzon létre, amely elegendő szilárdsági tulajdonságokkal és hőszigetelési jellemzőkkel rendelkezik.

  Sokoldalúságának köszönhetően az anyagot még egy kezdő használhatja. De meg kell különböztetni a két típusú gipszkarton, amelyek ma használják:

  • GVLV - impregnált a készítményben, ami miatt nedves területeken alkalmazható.
  • A GVL - száraz helyiségekben való használatra vagy nedvességtartalomra és a szokásosnál nem magasabb hőmérsékletre javasolt.

  Mivel a csempe általában a magas páratartalmú helyiségekben van elhelyezve, például a fürdőszobában, érdemes használni a GFVP-t. Ha nincs speciális impregnálás a gipszkarton lapon, deformálódást okoz a pillanat alatt, amikor a ragasztót alkalmazzák.

  Egy másik fontos szempont a ragasztó kiválasztása ezeknek a feltételeknek. Vásárláskor ismerkedjen meg a gyártó ajánlásaival, függetlenül attól, hogy adott gipszkartonhoz alkalmazható-e egy adott cserépragasztó.

  E célból a következő készítmények egyikét javasolhatjuk:

  • száraz keverék, amely készen áll a felhasználásra csak a megfelelő arányú víz hozzáadása vagy kész készítés után;
  • ragasztóanyag, amely cementet tartalmaz. Ezzel a papír alapja feldolgozható;
  • "Folyékony szögek". Kiváló megoldás a felületek ragasztásához.

  Ajánlás: jobb keveréket készíteni egy kis mennyiségben, hogy képes legyen ragasztani az előírt számú csempéket az élete során. A legjobb, ha egy négyzetméteres telepítésre összpontosítunk.

  oktatás

  Ha korábban nem kellett ragasztani a gipszkarton burkolólapjait, ne kétségbe eshet. A fenti egyértelmű utasítások mellett vizuális videót is láthat a folyamat részleteiről. Mindenesetre az eljárás teljesen alkalmas a kezdőknek is.

  Gipszkarton telepítés

  Először is, a keret telepítése. A profilok közötti távolság ebben az esetben jobb, ha nem nagyobb, mint 40 cm. Ha a távolság nagyobb, a szerkezeti szilárdság romlik. Végül is, ne felejtsük el, hogy a profilnak nemcsak a gipszkarton lapokat kell ellenállnia, hanem a csempe is ragaszkodni fog hozzájuk.

  A jelölések és a rögzítő profilok rögzítése után a lapok rögzítésére is lehetőség van. Ez csavarokkal történik. Ha követi a külföldön használt technológiát, akkor a lapokat két rétegben kell elhelyezni. A profilok csak alul maradnak.

  Bizonyos esetekben a mesterek gipsz hálót is helyeznek a gipszkarton alatt (kötőelemekkel vagy PVA ragasztóval rögzítve), hogy csökkentsék a lemezdagadás valószínűségét, és növeljék a szerkezet erejét.

  Tömés és alapozás

  Amikor a gipszkarton felépítése be van építve, elkezdheti felkészíteni a csempe ragasztására. A lapok közötti kötéseket alaposan gittal kell kezelni. Ez egyébként nem lehet gipszvegyület, amely nem képes ellenállni az ilyen "nedves" terheléseknek.

  Ezután a felület alapozó. Ehhez használjon megfelelő összetételt, amelyet hengerrel és ecsettel kell alkalmazni (nehezen hozzáférhető helyeken).

  Ragaszkodó csempe

  Ezért készítsük el a ragasztót, várjunk néhány percet (a gyártó utasításai szerint), majd egy négyzetméteres területet alkalmazzunk fogazott simítóval.

  A következő cserépet fel kell használni a felületre. Ha a csempe felületét le kell szabni, egy fából készült kalapácsot használhat egy gumifúvóval.

  Az anyagot vízszintes ellenőrzéssel kell ellenőrizni.

  A csempék között meg kell figyelni a távolság egységességét, amelyhez műanyag kereszteket használnak.

  Javaslat: ha legalább négy-öt sort helyezünk el, ajánlott egy órát szünetet tenni annak érdekében, hogy a ragasztó jobb legyen, és a bázis alatti stressz csökkenjen.

  Amikor a beszerelési eljárás befejeződött, várjon addig, amíg a gyártó jelzi, majd a habarcsot egy gumihevedernél helyezze el a termékek között. Várja meg, hogy a habarcs megszáradjon, hogy a fölösleges mennyiséget nedves szivaccsal távolítsa el, és a felületet rendben tartsa.

  Annak érdekében, hogy a varratok e hosszú megjelenés után hasonlóan hosszúak legyenek, ajánlott egy további lakkot használni, amelyet a habarcsra alkalmaznak.

  megállapítások

  Ha követi a fenti ajánlásokat, gondosan olvassa el a gyártók által használt anyagok használati utasítását, próbálja hatékonyan elvégezni az összes műveletet, majd a fürdőszobában lévő csempe a lehető legjobb módon kerül alkalmazásra. És az eredmény új eredményeket fog előidézni a helyiségek díszítésében.

  Csempe a fürdőszobában a gipszkartonhoz: telepítési jellemzők

  Ebben a cikkben fogunk beszélni arról, hogyan csempe van elhelyezve egy fürdőszoba a gipszkarton, kezdve választotta csempe és ragasztó, és véget vet a finomságok a telepítés, beleértve a részletes utasításokat szóló csempe.

  A népszerűsége ilyen építőanyag, mint a gipszkarton, számos pozitív jellemzői miatt, mint például:

  • sokoldalúság;
  • többfunkciós;
  • Egyszerű feldolgozás;
  • Kiváló kompatibilitás más dekoratív elemekkel.

  A gipszkarton nem csak a magas páratartalmú helyiségekben használható - a gipszkartonban lévő fürdőszobai csempék lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba tökéletes megjelenést biztosítson anélkül, hogy túl nehéz lenne, még a kezdők is megbirkózhatnak ezzel a munkával.

  Mielőtt a gipszkartonra helyezi a csempeit a fürdőszobába, válassza ki a megfelelő anyagokat. Különös figyelmet kell fordítani erre, mert az anyag minősége az anyag minőségétől függ.

  A tojás előkészítése

  Csempe kiválasztása

  Kompetensen kiválasztott csempe

  A gipszkarton burkolatának cseréjére a következő jellemzőket kell figyelembe venni:

  • A minta minősége a lapon. A csempefelületen nem lehetnek kisebb hibák homályos vagy elmosódott mintázat, foltok és a vonalak következetlenségei formájában;
  • Sima felület. Annak ellenére, hogy a lapok felülete, függetlenül a minőségetől, soha nem teljesen lapos, nem érdemes teljesen egyenetlen csempe felvásárlására.
   A legkönnyebb meghatározni a síkságot azáltal, hogy két csempét egymás mellé helyezzünk el az oldallal, értékeljük a lengést és a lapok közötti rést, valamint az illeszkedésük sűrűségét;

  Fontos: különös figyelmet kell fordítani a sarkokra, amelyeknek egyenesen és egyenletesen kell lenniük.

  • A csempe hátlapja. Ha a varratos oldalon nem határozza meg a formatervezést, vagy a padló vagy a falak falán lévő padlólap neve és márkaneve nem látható, akkor a csempe gyenge minőségű, és jobb, ha nem veszi fel;
  • Keménység, amelyet a szemen nem lehet kimutatni, kivéve a megkeményedett (nagyon törékeny) csempe, melyet egyenetlenül fekvő szín és fényes hátoldal jellemez. A keménység meghatározásához könnyedén megütheted a lapkát, ha a hang süket van - ez azt jelenti, hogy a csempe kiváló minőségű.

  Fontos: cserép vásárlásakor jobb, ha a négyzetméter helyett a darabszámot kell megszámolni.

  Ragasztás kiválasztása

  Amellett, hogy a kiváló minőségű fal csempe a fürdőszobában is meg kell választani a megfelelő ragasztó.

  A gipszkarton burkolásakor az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • A cementen alapuló ragasztó, ami elfogadható lehetőség, mivel nem a vakolat felületére, hanem a papírra vonatkozik;
  • A tartályokban vagy száraz keverékbe öntött oldat formájában előállított rugalmas ragasztó lényegesen magasabb költséggel rendelkezik;
  • Folyékony szögek, melyek a legdrágább ragasztószerek, amelyeket jobban kell használni a laza egyedi csempe befogásához.

  Fontos: amikor a folyékony körmöket választja a ragasztóként, nedvességálló jelet kell vásárolnia.

  Útmutató a gipszkarton burkolásához

  Mielőtt a gipszkartonra helyezi a csempe a fürdőszobába, készítsen számos szükséges eszközt:

  • Lapos, sima felületű spatulák;
  • Fúrni ragasztó fúvókával;
  • szinten;
  • Cserépvágó;
  • Clay;
  • Műanyag távoli kereszt.

  A csempék gyártási folyamata a következő lépéseket tartalmazza:

  1. Az első dolog felvetette a gipszkarton felületét.

  Fontos: A felület legnagyobb tartósságának és tömítettségének biztosításához két rétegű primert kell elhelyezni.

  1. Ezután válassza ki a burkolólapok mintázatát a felület nagyságától függően:
   • Vegye figyelembe vízszintesen a csempék pontos számát, amely után a felület hosszát a csempe szélessége osztja el, figyelembe véve a hézagok szélességét is.
   • Ha az osztás fennmaradó része az egész csempe szélességének több mint felét teszi ki, akkor az észrevehetőbb oldalról kell megkezdeni, hogy a díszített csempe ne legyen észrevétlen sarokba;
   • Abban az esetben, ha a felosztás többi része kisebb, mint a csempe szélességének felénél, akkor jobb a fal középpontjának elindítása, így a vágott csempe pontosabb és szimmetrikusabb lesz.
  1. Ezután előkészítse a ragasztót.
   A legjobb megoldás az ár és a minőség szempontjából a száraz ragasztó, amely egyszerűen a gyártó utasításai szerint készült:
   • A száraz keveréket egy edénybe öntjük, ehhez hozzá kell adni a szükséges mennyiségű vizet, majd alaposan összekeverjük a keveréket;

  Fontos: a ragasztó összekeverésénél célszerű egy speciális fúvókával ellátott fúrógépet használni.

   • Ne rongáljunk azonnal sok megoldáshoz - ez megkeményedhet a lerakás folyamán. Ajánlott egy oldat elkészítése 1 m2-re egy időben.
  1. Mielőtt az első sorot a fal alján elhelyezné, egy fadarasznak van egy olyan magassága, amely lehetővé teszi, hogy alatta egy sor csempét helyezzen el. A vízszintes vasúti rögzítéshez szintet kell használni.
  1. A gipszkarton burkolását a fal központjából vagy a fal széléről indítja el. Miután az első burkolólapot a lapra helyezték, a függőleges sor le van fektetve, és a vízszintes sor jobb vagy bal oldalra van helyezve, miközben kitöltik a burkolatok közötti réseket.

  Indítsa el a fal középpontját

  Fontos: a burkolólapok elhelyezésekor a burkolólapok közötti teret is ki kell tölteni.

  1. A csempék közötti távolság fenntartásához kereszteket használnak, négy csempék ízületébe illesztve.
  2. A ragasztó megkötése után a kereszteket eltávolítják, a varratokat felesleges habarccsal tisztítják, és betöltik a habarcsot. Ön is kezelheti őket szilikon vagy folyékony üveg, amely további védelmet nyújt a nedvesség ellen.

  Hasznos tippek

  Végül itt néhány hasznos tipp a gipszkarton burkolásához:

  • A cserépet gipszrostos nedvességálló lemezekre (GFVLV) vagy 40 cm-es lépcsővel kell elhelyezni a szokásos gipszkarton vezetősínek alatt, amelyeken gipszkarton lapokat tűzőgéppel vagy csavarokkal rögzítenek;

  Fontos: a lécek helyett néha polipropilén hálót helyeznek el, hogy megakadályozzák a gipszkarton duzzadását és deformálódását.

  • A két réteg primer alkalmazása közötti időtartam - 45 perc;
  • A primer felhordásához használjon görgőt vagy ecsetet, és a legjobb, ha fogazott gereblyet használ: a lágyító egyenletes élével történő fektetése után fogazott szélen terítse el;
  • A ragasztó optimális konzisztenciája vastag tejföllé hasonlít;
  • A csempe a kezével érintkezik a felületre, és nagy csempe méretek esetén - műanyag vagy fából készült kalapáccsal, gumi burkolattal;
  • Javasoljuk, hogy a lapkát több lépésben helyezzük el, egyszerre 5 sorozatot állítsunk be, és 1 órás szünetet tartsunk a bázis alatti stressz enyhítésére;
  • Bélelés után a felület legalább egy napig száraz legyen;
  • Miután befejezte a fugázást, a dörzsölett területeket különleges lakkal borítják, nedvesség és szennyeződés ellen.

  Ez csak a gipszkarton burkolásáról beszélt. Az ebben a cikkben megadott tippek és utasítások betartása lehetővé teszi számodra, hogy minél minőségi és megbízhatóbbá tegye a fürdőszoba burkolatát, ugyanakkor biztosítsa a fürdőszoba egyedi megjelenését.