Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan készítsek csempe a padlóra (videó lecke)

Ha a ház javítását tervezi, és padlóburkolatot szeretne használni, mindent megtehet magának. Ez menteni, teljes mértékben irányítani a folyamatot, és büszkélkedhet a munkában. Biztosítjuk, hogy a padlón történő csempézés sokkal könnyebb, mint a falakon, és ha bizonyos ajánlásokat észlel, akkor a csempe sokáig örömet okoz majd a szemének.

Szükséges anyagok és eszközök

 • Csempe a padlóhoz. Itt csak korlátozott lehet, kivéve pénzügyi lehetőségeket - alapvetően bármilyen színt, árnyalatot, rajzot, textúrát és így tovább lehet választani. Ebben az esetben fordítson figyelmet arra, tetszik-e a csempe padlója vagy falai (amint érdekelheti a PVC padlóburkolatát).
 • Csemperagasztó és habarcskészítmény. Ügyeljen a gyártó ajánlásaira: egyes gyártók ajánlják a legalkalmasabb készítményeket. Általában jobb lesz megismerni ezeket a vegyületeket részletesebben.
 • Épület szintje
 • Szalagméret
 • Jelölő zsinór

Gumi kalapács, spatula téglalap alakú fogakkal

Ezeknek az anyagoknak a segítségével a fő jelölést elvégezzük, a csempe felületét egyenletesen állítjuk be, a csontozat egyenletességét és egységességét ellenőrzik:

 • Bolgár, üvegvágó vagy cserépvágó - méretre vágott csempe
 • Tartályok - dagasztó készítmények
 • Rézsömör - ragasztó alkalmazása és forgalmazása
 • Spatula - a fugázáshoz

Ezekkel az eszközökkel fegyverrel könnyedén elhelyezheti a padlón egy csempe a saját kezével.

A tojás előkészítése

Készítse elő a falazat alapját. Mint minden más padlóburkolathoz, a csempeit száraz, tiszta és egyenletes felületre kell helyezni. Ha van betonozott padlója, akkor ki kell egyenlíteni, ezért önállítható keverékek alkalmasak erre a célra (bár ebben az esetben is szükség van a szennyeződés eltávolítására, a köszörülésre, a koptató repedések stb. Eltávolítására).

Padlófelület tisztítás

Ha a fektetést egy fapadlón végezzük, akkor vésés, gipsz-hézag, csiszolás vagy a rendellenességek csiszolása szükséges. Vagy egy vastag - tizenkét milliméteres - lapot vízálló rétegelt lemezből.

Ezután vízszigetelő munkákat végeznek speciális bevonóanyagok alkalmazásával, ezt követően - felületi alapozás. Előfordulhat, hogy többszörözni kell az alapozást - alkalmazzunk primert a felszínen, és nézzük meg, mi történik majd: ha az alapozó szinte azonnal felszívódik a felületre, párszor kell alapozni, hogy maximalizálják a csempe és a padló tapadását.

Jelölje a padlót a fektetés előtt

Ezt követően a padlózat már elkészített talapzatát fel kell jelölni annak érdekében, hogy csempék legyenek rajta.

Ez megköveteli:

 • Távolítson el minden ajtókeretet és a padlót, hogy a falak szabadon hozzáférhessenek
 • Húzza ki a helyiség középvonalait, és határozza meg a falak oldalának középső részét egymással szemben
 • Ha a burkolólapokat átlósan kell elvégezni - húzza át az átlós vonalakat

Ha úgy dönt, hogy a csempe a padlón fekszik, hogy minta alakuljon ki, akkor folytathatja a csempe előkészítését a vázlatnak megfelelően. Az útmutatásvonalak a síkosság irányvonalaként szolgálnak. Emlékeztetjük Önöket arra, hogy nem mindig lehet pontosan meghatározni az egész csempe számát. Ezért a burkolólapok egy részét le kell vágni - legjobb lesz elrejteni őket a padlólemezek alatt vagy a bútorok alatt. Ha a szobában van "fő" tárgy (például a nappaliban - a kandallóban, a fürdőszobában, a fürdőben stb.), Akkor azt javasoljuk, hogy az egész csempék körül kerüljenek körbe. Másféle árnyalatú csempeeket is felvehet, különösen, ha ki kell választania ezeket az objektumokat.

Tehát a csempe le van burkolva a padlóra, és úgy látja, hogy nem minden csempe teljesen a padlóra illeszkedik. Ennek következtében "extrém" részei vannak, amelyeket le kell vágni. Ezután megnézzük, hogyan kell ezt jobban megtenni, és adjon néhány javaslatot.

Hogyan vághatok csempéket?

Mielőtt elkezdi vágni a csempe, meg kell áztatni a vízben. Tartsa a cserépedényt egy tartályban, amelynek vízzel legalább egy óra kell legyen - gondoskodjon erről előre. Miután nedvesedik a csempe, rugalmasabbá válik, és egyszerűen vágja le az anyagot rendszeres üvegvágóval, majd a táblát az asztal szélére helyezi, úgyhogy a szegélyvonal a szélén húzódjon, nyomja meg a kívánt területet - a csempe szétesik a szegélyvonal mentén.

Annak ellenére, hogy az eljárás megjelenése egyszerűnek tűnik, saját árnyalatai vannak. A falburkolatot csiszolókoronggal és padlólapokkal vághatjuk le. A csempevágó üvegcsővel szemben különbözik, hogy kerékátmérője másfél centiméter. Ez lehetővé teszi számára, hogy nagyobb mélységben vágjon. Ezenkívül, miután vágott egy csempe vágó, akkor megtörni egy csempe.

A vágási vonalnak nem lehet közelebb, mint egy centiméter a csempe széléhez. Az üvegvágót a vágási vonal után kell használni - egyenletesen nyomni a csempe, az üvegvágót önmagába kell billenteni, hogy nyom maradjon a csempe felületén. A bemetszést csak egyszer végezzük.

Üvegvágó kerámia lapok vágásához

A táblát nem lehet az asztal szélére rakni, hanem egyszerűen tegyen egy darabot az alatta lévő csempe alá: egy egyezést, egy bottal, egy szegfűvel, egy ékkel stb., Majd nyomja le a csempe a jelölő vonal mindkét oldalán.

Rendszerint a csempevágókat egy határoló vonalzóval együtt adják el - abban az esetben, ha szabványos, standard méretű csempere van szüksége. És ahhoz, hogy egy lyukat fúrjon a csempebe, egy speciális szerszámot használnak lyukak fúrásához - a "ballerina".

Hogyan kell fúrni egy lyukat a csempe

Gyakran előfordul, hogy még a legpontosabb emberek is, akik megpróbálnak lyukat csinálni egy kerámia cserépben, repedést okoznak benne. Természetesen a repedezett csempe már nem érdemes. Ezért a lyukakat az alábbiak szerint kell fúrni: először a máz eltávolítása a fúrás tervezett pontjáról (ez a legjobb, ha az egyik végükön élesen ütődik, és élesen éri el a csapot - pl. Csap). Ezután a lyukat egy fúrófej segítségével fúrták a cserépben.

Csempézés

Először meg kell keverni a ragasztó oldatot - öntsön tiszta vizet az előkészített tartályba, és öntsön bele a száraz ragasztó keveréket a gyártó által a ragasztóanyag-csomagoláson feltüntetett arányban. Ezután keverjük össze jól a keveréket, hagyjuk néhány percig forralni, majd keverjük össze újra, hogy a keverék a lehető legegyenletesebb legyen. Ezután a ragasztó készen áll a telepítésre.

Most vegye fontolóra közvetlenül a csempe burkolását a padlón.

A padló előjelzése

Fektetés a csempe a ragasztó megoldás

Csörömpölő gumi kalapács

Tölgy ragasztót alkalmazzon az elkészített talpra (ehhez speciális súrlódás használható - sima az egyik oldalon, és a másikra fogazott). Ugyanakkor, ne feledje, hogy egy erős cserép esetén válasszon egy nagy fogazású rácsot. A csempe sima oldalát arra használják, hogy ragasztót alkalmazzanak az alapra, majd a ragasztó fogazott oldalát a padló síkja mentén osztják el. A ragasztóréteg vastagságának meg kell haladnia a gerenda fogainak magasságát.

A cementhabarcsot speciális fogazott simítóval kell felhordani.

A cserép a padlóra és a felszínen kézzel szorosan nyomva fekszik. Ha a csempe nagy, egy gumi sisakkal kell kopogtatni a középponttól a szélek felé. A rések megmaradása érdekében használjon műanyag kereszttartókat. Miután a lapkát felhelyeztük, távolítsuk el a ragasztó maradékát, és folytassuk a következő részt. A burkolólapok technológiáját önállóan lehet elsajátítani.

Csempézési folyamat

Ne felejtsd el használni az épület szintjét a munka irányításához. Ellenőrizze a lehető leggyorsabban: ha egyenetlen a felület, meg kell szintelnie, ami sok időt vesz igénybe. Miután a csempe teljesen le van fektetve, várjon kb. Fél órát, húzza ki a kereszttartókat, és kezdje meg a csempézés ízületét.

Fugázó

Ezt a padló és a burkolat alappillére után kell elvégezni. A habarcsot a műanyag keresztezéssel ellátott részel is fel kell tölteni. A simítót úgy készítik el, hogy a száraz simítót vízzel keverik a csomagoláson feltüntetett arányok szerint. A kész simítónak vastag massza konzisztenciájával kell rendelkeznie.

Fotó: csempék közötti fugázás

Eszköz csempék közötti kötések tisztítására

Hígítás után az oldatot spatulával kell felhordani a burkolólapok közötti varratokra. Minden lyuk, rések megteltek, a felesleges keveréket eltávolítják egy spatulával. Körülbelül fél óra után megkezdheti a csempék megmosását. Ehhez használjon meleg vízzel megnedvesített ruhát. Próbálja meg a megfelelő időben elkészíteni, különben a fugázóvegyületet és a ragasztó maradékot nagyon nehéz eltávolítani anélkül, hogy károsítaná a felszíni réteget. A befejező mosást egy órával a fugázás után kell elvégezni, szivacsot és száraz flanelt használva.

Videó bemutató

Kerámia burkolólapok elhelyezése a falakon 5:35 - Kerámia burkolólapok elhelyezése a padlóra 10:10 - Fugázás

Hogyan és milyen kerámia csempék fúrásához

A kerámia burkolólapok elhelyezése és a munkálatok befejezése után gyakran szükség van a lyukak vágására és a ragasztás fúrására. A helyrehozhatatlan hibák elkerülése érdekében (zsetonok, repedések) meg kell tudni, hogy mit és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat. Olvassa el a törékeny kerámiák fúrásával és vágásával kapcsolatos összes bonyodalmát ebben a felülvizsgálatban.
a tartalomhoz

A kerámia burkolólapok jellemzői

Mi a kerámia lapok tulajdonsága? A tüzelés után kapott szilárd szerkezetben.

A csempe mázas vagy mázatlan lehet. Az üvegezett csempe több réteggel rendelkezik. A üvegréteggel ellátott felső réteg vizuálisan javítja a terméket, vízállóságot és keménységet biztosít.

A kevésbé kemény kerámia burkolatokhoz kötődő üvegezett üvegezés kiszámíthatatlan, ha helytelenül feldolgozható. Ennek eredményeképpen a termék repedése vagy repedése a leginkább helytelen helyen történik. Az ilyen törékeny anyaggal való munka során a legfontosabb feladat, hogy megfelelő szerszámmal és berendezéssel óvatosan távolítsa el ezt a réteget.
a tartalomhoz

Szerszám kerámia lapok fúrásához

Kerámia burkolólapok fúrásához speciális fúrókra és fúvókákra van szükség. Rendszerint egy fúróban vagy csavarhúzóban szerelik fel őket. A szerszám közepes sebességgel és csak a kalapács nélküli fúrás módjában működjön.

A következő eszköz, amely biztosan hasznos, az a büntetés. Kerámia csempék csatlakozik a beton (tégla) alap, és a fúrás meg kell mélyíteni a lyuk a beton. Ehhez használjon ütvefúrás üzemmódot. Meg kell jegyeznünk, hogy a vizsgált munka során a bélyeg univerzális eszköz. Ha SDS adapterrel van egy kivehető állkapocs, akkor egy hagyományos fúróval és egy csavarhúzóval cseréli le. Az egyetlen hátrány a perforátor jelentős mérete, amely nem teszi lehetővé a fúrást zárt térben.

A szerszámmal döntött. Most az optimális felszereléssel foglalkozunk.

Meg kell érteni, hogy a kerámia cserepek fúrása alapvetően különbözik a megfelelő fa- és fémmintákhoz. A fúrás súrlódással történik a csúcs csiszolóján.

A csempék gyakori fajtáira:

Csempézési szabályok

A megfelelő eszköz és berendezés kiválasztásával folytathatja a fúrás folyamatát. Ugyanakkor figyelembe kell venni a következő ajánlásokat:

 • A vágóerőnek kiegyensúlyozottnak kell lennie. Kevés erőfeszítéssel a fúrás lassú és nem hatékony. A túlzott erõvel a kerámia burkolólapok megszakadhatnak (feltéve, hogy nem ragasztják fel a felületre tapadó ragasztóval), vagy megrepednek a fúró helyén.
 • A fúró forgási sebessége alacsony legyen. Amint a fúró átmegy a védőrétegen, és elég mélyre jut a csempebe, a forgás intenzitása megnőhet.
 • A fúró nem szabad túlmelegedni. Ellenkező esetben a lapok felső rétege, amely repedéssel borított, túlmelegedni fog. Annak érdekében, hogy lehűtse a vágóélet, elegendő időközönként nedvesíteni a vízzel.
 • A csempék és a szél közelében lévő fúrás során rendkívüli óvatossággal járjon el. Ha a varrás közvetlen közelébe kell fúrni, akkor fennáll annak a valószínűsége, hogy a fúró lecsúszik és a csipszek felszínén keletkeznek.
 • Miután a burkolólapot fúrták, a megfelelő átmérőjű fúrólyukkal lyukasztást használnak a lyuk lyukának elmélyítésére. Mivel a fúrási üzemmódban fúvással kell dolgoznia, legyen óvatos és körültekintő. Először fúrási üzemmódban indítsa el a fúrót. Annak biztosítása, hogy a csúcs akadálytalanul haladjon a lyukba, bekapcsolhatja a sokk forgását.
 • Annak elkerülése érdekében, hogy a fúró egy sima csempere kerüljön, egy ragasztószalagot vagy papírszalagot ragasszon a fúrás helyén.

Koronák és ballerinák nagy lyukak vágásához

Ha nem lenne különösebb nehézség a kis lyukak fúrása során, akkor a kerámia burkolólapon a kiterjedtebb vágásokra van szükség.

Mikor készülnek ezek a munkák? A keverő cseréjekor, az aljzatok és a kapcsolók telepítési helyeinek elkészítéséhez, béléscsövek. Mindegyik esetben ügyelni kell a kívánt átmérőre.

Milyen pattanást csinálnak a kivágások a csempe? Számos lehetőség van:

Szabályok lyukak vágására cserépben

Először is meg kell tenni a helyes jelölést. A koronával és a ballerinnal való munkavégzéshez hasonlóan a fúrókhoz hasonlóan a lyuk közepén egy ragasztószalagot vagy szalagot lehet ragasztani. Ez megakadályozza a nem kívánt csúszást.

Alacsony fordulatszámon kell kezdeni a fúrást, mérsékelt erőfeszítéssel a szerszámon. A koronának párhuzamosnak kell lennie a megmunkálandó síkkal, ami lehetővé teszi, hogy a vágóél egyenletesen lehessen a csempe felé a teljes kerület mentén.

A csempevágó berendezések feldolgozásának folyamata fokozatosan felmelegszik. A szélek túlzott melegítése idővel csökkenti a szerszám minőségét, és nedvesítéssel a hűtővíz tartály jelenléte szükséges.
a tartalomhoz

Kapcsolódó videók

Miután foglalkozott a kerámia burkolatok fúrásával és vágásával, könnyedén készíthet lyukat a saját kezével. Ha ez a munka először történik, ne feledje:

 • Ne siessen.
 • Végezze el a megfelelő jelölést. Hiba esetén a méréseknek meg kell változtatniuk az egész lapkát.
 • A manipulációkat megfelelő eszközökkel végezzük.
 • A fúró vagy a korona fűtésekor nedvesíteni kell őket vízzel hűtésre.

Fúrási csempe: 5 módja annak, hogy egy lyukat otthon

A cserép cseréjekor gyakran vannak olyan helyzetek, amikor lyukat kell készíteni: a csaptelep csővezetékeit ki kell húzni, ki kell húzni az aljzatot vagy a kapcsolót, kalapálni a polcokon a polcra, telepíteni a WC-t, és így tovább. Ez a cikk megvitatja, hogyan kell fúrni csempe a kívánt átmérő.

Gyors cikk navigáció

A csempék fúrása

Csempevágó szerszámok

 • Különleges fúró a csempe. Segíti a kis átmérőjű lyukakat. A cserepes fúrónak nincsenek menetei, és a csúcsán hegyes forrasztás van. Vannak tetraéderes tippek (tollak), de rosszabbak, mivel szükség esetén nehéz lesz élesíteni. Használható mozaik vagy üveg fúrásakor is.
 • Fúrók, amelyeknek van egy gyeditovy hegye betonon. Szinte minden otthon van, nem szükséges speciális fúróvásárlás. Ha kemény ötvözet nélküli forrasztás nélküli fúrógépet használnak, akkor is használhatók, de a végét újra kell élesíteni, mint egy rendszeres fúrógépnél.
 • Önmetsző csavarok LM csúcsmal (ún. Bolhák). Mivel a falburkolat nagyon puha, fúrás nélkül fúrható ki az LM csúcs csavarjaival. Átlagosan egy lyuk 2-3 csavart tartalmaz.
 • Koronák a csempe gyémánt bevonattal. Lehetővé teszik nagy és kis átmérőjű lyukak készítését a dugókhoz vagy csövekhez, és egy WC-tálat helyeznek el. Fix átmérőjűek és 300-1500 rubel költséggel rendelkeznek, de elég hosszú ideig. A legkisebb átmérő 5 mm. Kiválóan alkalmas porcelánfúrásra is.
 • Körkörös fúrók (ballerinák a cserépen). A középső vezetőfúró éle hegyén kívül egy további mozgatható vágó a rúdon. Ez kényelmes, mivel beállíthatja a lyuk átmérőjét, és nem vásárolhat több koronát minden mérethez. Egy másik plusz az ára 300-500 rubel. A ballerinák jól illeszkednek egy lyuk fúrásához a csempe közepén, de ha túlnyúlik a szélén, rendkívül nehéz lesz.

Ha bármilyen módszert használ, ki kell kapcsolni a fúró / perforátor ütődési módját, és beállítani a minimális sebességet a forgácsolás elkerülése érdekében.

Diamond korona használata

jelölés

Kezdjük egy tipikus esetben, amikor egy lyukat kell fúrnunk a kerámia burkolólapon, hogy a csövek kiáramlása a fürdőszobában lévő csaptelephez jusson.

Ezeket a dolgokat az elrendezés szakaszában kell figyelembe venni, és megpróbálunk csempéket vágni a csempe közepén. Ezt úgy hajtja végre, hogy az elrendezést megváltoztatja, vagy a helyszínen a megfelelő helyre változtatja. Ha a daru pontosan a középpontba helyezi, nem működik, akkor próbálja elrejteni ezt a tényt, amennyire csak lehetséges, és ne rendeljen hozzá több díszítéssel vagy határokkal.

Logikus, hogy mindkét lyuknak ugyanolyan magasságban kell lennie. Ezért az első dolog, mielőtt a fúrás egy csempe, hogy mérje meg a távolságot a padlóról. Annak érdekében, hogy ne gyengítsük a függőlegeset, használunk egy szivárgást vagy egy buborék / lézer szintet.

A fal mérése és jelölése

A csempék jelölésekor fontolja meg a varrat méretét

unalmas

A fúrót a fúrási üzemmódba kapcsoljuk, és beállítjuk a minimális sebességet. A patronba egy gyémánt bevonattal ellátott koronát helyezünk. Különbözőek, például beton, fa vagy fém - ne keverjük össze őket a vásárlással. Keresse meg a gyémánt részt a munkadarabon, amennyire csak lehetséges. Javítani kell a koronákat egy központosító fúróval az elmozdulás veszélyének csökkentése érdekében.

Alaposan megpróbáljuk fúrni, kissé lenyomva a fúrógépet, de úgy, hogy ne mozduljon el. Ha a máz le van vágva, növelheti a sebességet és a nyomást.

A fúrás során szükség van a korona munkafelületének hűtésére. Bosch koronákkal rendelkezik, amelyek hűtőfolyadékkal (olívaolajjal) vannak, és együtt dolgozhat a száraz helyen.

Ha egy kis átmérőjű koronát használ a központosító fúró nélkül, használd a zsinórral az elmozdulás elkerülése érdekében. Készítheti saját kezét 1 perc vágólapon vagy rétegelt lemezen. Készítsen egy azonos átmérőjű lyukat benne, és használjon egy karmantyút a kezével.

Csempe rögzítés

A méretegyeztetés ellenőrzése

Ballerina használata

5 lépésben egy ballerina segítségével lyukat készíthet:

 1. A kör közepének jelölése.
 2. A fúrási átmérő beállítása.
 3. Vágjuk át a jegesedést.

Vágja el az első néhány milliméter mázzal

 • Vágja a lyuk végét az elülső részről.

  A ballerina körülbelül 20-30 lyukra elegendő, ami elég lesz otthoni használatra. A munkavégzés során ügyelni kell a biztonsági óvintézkedésekre és alacsony fordulatszámú fúrásra, hogy a fúró szigorúan merőleges legyen a csempe számára.

  Nagy furat

  Ha egy kerek (és nem csak) nagy átmérőjű lyukra van szüksége, amelynél nincs ballerina / korona, akkor a következő technikát használhatja.

  • Jelölje meg a középpontot, és húzza meg a szükséges átmérő körét. Ezt egy iránytűvel lehet megtenni, vagy a cérna középpontjával ragasztani egy ceruzával.
  • A fúrógépet egy kisméretű átmérőjű csempére (vagy keményfém betéttel ellátott betonra) fúrja a körben lévő vonal mentén. Próbálja meg egymásnak a lehető legközelebbet tenni.

  Fúrja át a jelölés mentén átmérőjű lyukak maximális számát

  Annak elkerülése érdekében, hogy a fúró ne csússzon át a máz felett, ragassza rá a maszkoló szalagot. Szintén kényelmes a munka során - papíron, könnyen készíthet jegyzeteket, amelyek tökéletesen láthatóvá válnak.

 • A fúrt részt eltávolítjuk, és a fennmaradó szabálytalanságokat kúszóval korrigáljuk (célszerűbb a pincér-papagáj használata).
 • Végül csiszolópapírral csiszolja a vágást.
 • következtetés


  Fúrjon lyukat a csempe lehet akár a szerelés előtt, és már a falon. Az egyedüli dolog, amikor az ültetett csempével dolgozik, ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg, és ne mordogassa a fúrót.

  Hogyan kell a kerámia burkolólapokat fúrni? Gyakorlati útmutató

  Miután befejeztük a fürdőszoba vagy konyhai csempe befejezése után problémát vethetünk fel - hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat falra szerelhető szekrénnyel, törülközőtartóval, tükörrel vagy egyéb kiegészítőkkel.

  Ezenkívül a javítás folyamán gyakran szükség van a "beágyazására" a kifolyócsövön vagy egy lyuk létrehozására egy vízvezetékcsőhöz vagy kábelhez.

  Kerámia csempefúrás

  A fő nehézség abban rejlik, hogy a burkolólap kemény, de törékeny anyag, és könnyedén repedt a gondatlan kezeléssel. Ezért nagyon fontos kérdés a kerámia burkolólapok fúrásának kérdése, hogy a repedések és a forgácsok ne keletkezzenek.

  Szerszám kiválasztása kerámia lapok fúrásához

  Ha egy kis lyukat szeretne készíteni a kerámia lapkában, használjon kézifűrészt. Ha ezt az eszközt használja, akkor teljesen ellenőrizhető a forgás sebessége és a nyomás hatása.

  Szintén megfelelő elektromos fúró funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a forgatás sebességének simítását, vagy csavarhúzót alacsony fordulatszámmal. A rezgés és a hirtelen rándulás hiánya a működés során lehetővé teszi a kerámia burkolólapok fúrását repedés, forgács és szünetek nélkül.

  Mivel a kerámia lapok felső rétege nagyon törékeny és könnyű repedések, az ütőszerszámok nem alkalmasak fúrásra.

  Csak egy perforator vagy ütvefúrót használhat, miután megállította a kerámia burkolatot, és meg kell készíteni egy lyukat a falon a csavarhoz.

  Kerámia burkolólapok

  A lándzsa alakú fúrófejeket akkor kell használni, ha kis lyukra van szükség.

  A kerámia burkolólapok megválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a szerszám vágóélének nehezebbnek kell lennie a csempe felületénél.

  A legjobb megoldás egy gyémánt bevonatú fúró. Ő is a legdrágább. Ha sok munkája van, akkor a gyémántfúró megvásárlásának van értelme.

  Gyémánt fúró kerámia csempe számára

  De annak érdekében, hogy néhány lyuk, akkor ne menj ilyen költségekkel. Az otthoni igényekhez egy drága forrasztással, drágakövekkel élesen megmunkált, olcsó drillrel végezhet.

  Nagy átmérőjű kör alakú lyuk létrehozása

  A kerámia burkolólapok fúrásának kiválasztásakor figyelembe kell venni a tervezett lyuk átmérőjét. Gyakran a fürdőszobában vagy a konyhában meglehetősen nagy lyuknak kell lennie a cső, csaptelep vagy aljzat alatt.

  Ebben az esetben használja az úgynevezett "koronát" - gyémánt bevonattal ellátott csőszerű fúrót. Ideális lenne egy háztartásban lévő készlet, amely különböző átmérőjű kerámia burkolólapokat tartalmaz.

  Gyémánt korona nagy lyukak készítéséhez kerámia burkolatokban

  Az eszközök magas költségeit az idő és az erőfeszítés, valamint a kiváló eredmény megtakarítja. Csőszerű fúrófej segítségével nagyméretű lyukakat készíthet - 150 mm átmérőig.
  Az eszköz hatékony, de annak élettartama meghosszabbítása érdekében a következő szabályokat kell követnie:

  • A fúrót a minimális fordulatszámra kell beállítani, hogy megakadályozza a fúró vágó részének gyors kopását.
  • Ne engedje a korona túlmelegedését. Ehhez gyakran szükséges a vágó rész vízbe való csökkentése.

  Mi fúró nem fektetett csempe? Balerina!

  Ha pontosan tudni kell, hogy a kommunikáció mikor történik meg, akkor az összes szükséges lyuk fúrásra kerül a csempe lefektetése előtt. Ehhez használhatja a fent említett gyémánt koronákat kerámia burkolatokon. Ha nincs lehetőség egy meglehetősen drága eszköz beszerzésére, akkor speciális fúrót használnak ilyen célokra - az ún. „Balerina”.

  A "ballerina" körkörös fúró, amely egy iránytűhöz hasonlít. A széle közepén van beállítva, és a vágóképtől való távolságot a lyuk átmérőjétől függően kell beállítani. A szerszámvágó keményötvözetből készül. A középen lévő fúró centírozásra van tervezve.

  A "ballerina" előnye, hogy ki tudja választani az Ön által választott méretet, ami lehetővé teszi, hogy a kívánt átmérőjű kerámia burkolatot készítsenek. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy nagy lyukak fúrása során nehéz a fúrót szigorúan függőlegesen tartani. Amellett, hogy szükség van az egyenetlen szélek kézi feldolgozására, amelyek az eszköz alkalmazását követően maradnak.

  A Barelinka elektromos fúrógépre van szerelve

  A többi - szilárd plusz. A fúró olcsó, régóta szolgál, és kiváló válasz a kérdésre: hogyan kell fúrni a burkolólapokat a fürdőszobában, ha csöveket kell csatlakoztatnia, vízvezetékberendezést vagy mosógépet kell csatlakoztatnia.

  A fúrás előtt a cserépet fél órán át vízben tartják, hogy megakadályozza a feldarabolás. Vágja le a gyenge sebességet, az eltávolítatlan oldalon. Míg a munka szilárdan tartott. Ügyeljen arra, hogy védőszemüveget használjon, hogy megóvja a szemét a szétzúzástól.

  Fúrjon kerámia burkolólapokat a szabályok szerint

  Miután kiválasztotta az eszközt, és döntés született arról, hogyan kell fúrni kerámia burkolólapokat egy adott esetben, alaposan tanulmányozni kell az ilyen típusú munkák technológiáját.

  Fúráskor a szerszámon lévõ nyomóerõnek minimálisnak kell lennie, hogy ne törje meg a csempe. Alacsony fordulatszámon működik - minél alacsonyabb a fordulatszám, annál alacsonyabb a fúró rezgése és ütéscsökkenése.

  Kerámia csempefúrás kis sebességgel

  A túlzott túlmelegedés a fúró helyén a burkolólap felszakadásához vezethet. Ezért szükséges időközönként a csempe felületét vízzel bepermetezni és a fúró megnedvesíteni (természetesen a fúró kikapcsolása után).

  A kerámia burkolólapok fúrásának fő nehézsége a felső réteg áthaladása, mázzal borítva. A bevonat finomsága miatt a fúró gyakran elmozdul.

  A kívánt pontra történő rögzítéshez az alábbi módszerek valamelyikét használhatja:

  • Húzzon le egy kis kúpos hornyot azon a helyen, ahol a lyukat tervezik, forró csavarral vagy a fájl éles szélével.
  • Alkalmazzon maszkoló szalagot vagy szövetragasztót a csempére. Ez megakadályozza, hogy a fúró a működés közben csússzon.
  • Jelölje meg a kívánt pontot egy írószeres korrekciós ceruzával. A csempe felületének ezen a részén durva lesz, a fúró könnyebben megtartható.

  Címkézés forró csavarral

  Ragadós maszkoló szalag

  Nehéz lyukakkal csinálni a cserépben anélkül, hogy megfelelő képességekkel rendelkezne, mert meglehetősen szilárd és nem rugalmas. De speciális eszközökkel és teljes körű tájékoztatással arról, hogyan fúrja a csempe a fürdőszobában és a konyhában, hogy ne károsíthassa azt, akkor sikeresen dolgozhat ezzel az anyaggal.

  Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

  Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

  A fúrólapok alapelvei

  Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

  • Minimális sebességű elektromos fúró;
  • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
  • kis sebességű akkus csavarhúzó.

  És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

  Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

  Néhány pontot figyelembe kell venni:

  1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

  2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

  3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

  4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

  Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

  Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

  A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

  Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

  Milyen fúró a csempe számára

  1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

  2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


  Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

  3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


  Fúró és fúró betonhoz.

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

  Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

  Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

  Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

  Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

  Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

  • Korona keményfémből.
  • Kerek fúró típusú ballerina.

  Ami jobb: korona vagy ballerina

  1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


  A koronák fajtája a gyémántporral.

  2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


  Korona dobozokkal a beton fúrásához.

  3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


  És így néz ki a ballerina

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


  Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

  Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

  Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


  Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


  Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


  Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

  Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

  Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

  Hogyan kell fúrni kerámia csempe a fürdőszobában

  Amikor a lakás javítása befejeződött, jó látni a munkát. Új csempe a fürdőszobában vagy a konyha szikra a falakon, de gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép, hogy tegye egy tükör vagy törülközőtartó, egyéb kiegészítők.

  Kerámia burkolólapokat fúrunk a fürdőszobában

  Nem mindenki tudja, hogyan és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat, hogy ne károsítsa az integritását. A törékeny kerámiák elrontásához rendkívül könnyű, elkerülni ezt, képesnek kell lennünk dolgozni vele.

  A fúró kerámia burkolólap alapelvei

  Kerámia burkolatokkal való munkavégzés során nagyon fontos figyelembe venni paramétereit (vastagság, hossz). A fúrási folyamatot a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy fontos tényezőket vegyen figyelembe:

  • a csempe és a fúró túlmelegedése nem megengedett, - ez a kerámiák megszakítását okozhatja;
  • a munkasíkot le kell hűteni, rendszeresen vízzel megszórva;
  • a mechanizmusra gyakorolt ​​nyomást optimálisnak, nem túl erősnek, de nem alacsonynak kell választani. Az első esetben a csempe valószínűleg megszakad, a másikban a lyuk nem fog működni;
  • amikor a lyukak fúrása a cserépben a fordított üzemmód elfogadhatatlan. A fúró fordulatának lassúnak és szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban kell lennie;
  • ha a lyuk a varratból készül, ügyelni kell. A kerámia burkolat szélén nincs biztonsági réteg, ezért a lyuk közepét szigorúan a varrat közepén kell elhelyezni.

  Fontos, hogy a csempe helyesen felcsavarható legyen, nehogy feltörjön.

  Eszköz kiválasztása

  A kerámia burkolat megbízható és nedvességálló anyagként írta le magát. A fürdőszobában és a konyhában falak és padlók használatosak. A csempe tökéletesen védi a falakat a nedvességtől.

  Egy példa a kerámia burkolólapra

  A színpalettának köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a csempe bármely lakóépülethez.

  Fürdőszobabútor bézs kerámia burkolólapok

  Mivel a kerámia burkolólapok keménysége eltérő, a fúrást különböző szerszámokkal lehet elvégezni:

  • perforáló drilling módban "ütközés nélkül";
  • kézi fúró;
  • elektromos fúró;
  • csavarhúzó hálózati vagy akkumulátortípus.

  A perforátort gyakran használják a javítás végrehajtásában. Fő célja, hogy lyukakat fúrjon különféle anyagokban.

  Mielőtt megkezdené a kerámia burkolatok fúrását, meg kell határoznia a munka sorrendjét.

  1. Általában van egy jelölés az eszköz felületén egy fúró ikonra. Ehhez a pozícióhoz forgatni kell.
  2. Munkavégzés közben tilos a perforátor ravaszt lenyomni. Az extrém dübörgés, agyrázkódás, kopogás hiányzik.

  Hogyan helyezzen be egy fúrót a lyukba

  A kézi fúró a legegyszerűbb mechanizmus, amely keretből és patronból áll. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, egy fúró kerül be a patronba, és a készülék elkezdi működni. Lassan működik, szükség van a lyuk kialakítására. Az eszköz előnye a villamos energiától való függetlenség. A kézi fúrót leggyakrabban kisebb lyukak készítésére használják.

  Kézi fúró (zárójel)

  Villamos fúró - néhány másodpercen belül megoldani a feladatot. 220 wattos hálózatból működik. A szerszám alacsony fordulatszámú kerámia burkolatokban lyukakat fúr, könnyű előtolással. A munkaterületet rendszeresen vízzel le kell hűteni.

  Hogyan válasszunk ki egy fúrót

  Csavarhúzó - két típus létezik. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a lapkában, egy csavarhúzót (lehetőleg akkumulátortípus) kell használni, amelynek fordulatszáma nem haladja meg a 900 fordulat / perc értéket. A hálózati tápegységnek alacsony sebességű üzemmódban is lennie kell.

  Kerámia burkolólapok

  Speciális szerszámokat használnak kerámiával való munkához. Alapvetően különböznek a beton, fa, fém fúrásához. A csempe másikra kifejtett cselekvés elve - a csiszolóanyagon keresztül fúró súrlódása van. A megnövekedett erővel a fúró képes a fűrészlap ellenálló síkjának fúrására.

  A fúrók több csoportra oszthatók.

  1. Csempefúrók - fő cél: lyukak gyártása az agyagbevonatban. Az ilyen típusú koronák 12 és 80 mm közötti lyukakra alkalmasak.

  Fúrja meg a pobeditovy hegyes lándzsát

  Csempevágó

  Kerek fúró a csempe

  Kerek fúró a csemperán védő rácskal

  Lehetőség van egy fúró felszedésére, amelyet a következő táblázat vezérel.

  Hogyan és mit fúrni csempe a falon

  A fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában végzett javítási folyamat bizonyos szakaszában elkerülhetetlen, hogy technológiai lyukakat fúrjanak a kerámia burkolólapon.

  A csempe költségeitől függetlenül nem szeretné zavarni a finomság szépségét és egyenletességét, de le kell lennie egy polcra, vagy ki kell helyezni egy szalagot.

  Az ideális megoldás a lyukak fúrása a burkolólapon a beszerelés előtt, de ez az eljárás nem mindig lehetséges. Fontolja meg, hogyan fúrja meg a falra tapadó csempéket, elkerülve a repedések és a forgácsok kockázatát.

  A kerámia burkolólapokkal való munka nehézségei

  Cserép - az egyik legtartósabb alapanyag. Ellenáll az agresszív közegeknek, megtartja az üzemeltetési módot magas páratartalmú körülmények között, kemény és gyakran csúszós felülettel rendelkezik. A csempe sikeresen ellenáll az állandó fizikai nyomásnak, míg az anyag törékeny.

  Mindezek a tulajdonságok bizonyos nehézségeket okoznak a csempék kezelésében. A csempe fényes felülete további problémákat is okoz: a fúró csúszhat le és megkarcolhatja az anyag felületét, és ha a burkolólap behelyezése során a ragasztó oldatába üregek, akkor a burkolat fúrásakor valószínűleg megreped.

  Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, olyan fúvókákat kell használni, amelyek tartósabbak, mint a kerámia burkolólapok. Ismernie kell a csempékkel való munkavégzés technológiáját, meg kell felelnie néhány szabálynak, és a megfelelő eszközt kell használni.

  szerszám

  A csempézett falon lévő lyuk fúrásához több eszköz alkalmas:

  • mechanikus vagy kézi fúró;
  • elektromos fúró, amely képes a fordulatszám beállítására;
  • csavarhúzó sebességváltó funkcióval.
  Fontos, hogy a fúró képes legyen beállítani a fordulatszámot.

  Használhat egy lyukasztást, feltéve, hogy az eszköz hatása a sokk mód letiltására szolgál. Ezenkívül hasznos lehet egy lyuk fúrásához betonban vagy téglafalban egy csempe mögött.

  A kiválasztott eszköz módosításától függően szükség lehet adapterre.

  Alapvető fontosságú, hogy a munkagép alacsony fordulatszámon működjön, mert a fúrást kis méretű üzemmódban érdemes elindítani, növelve a sebességet 200 fordulat / percre.

  Két lyuk létrehozásához a kézi fúró ideális: a nyomóerőt szabályozhatja és a szerszám nem rezeg.

  Fúvókák és fúrók

  Miután eldöntötte a szerszámot, fel kell venni egy fúró vagy fúvóka. A választás a szükséges lyuk méretétől és a fúrási pontok számától függ. Ne használja a szokásos fúróbetéteket betonra: dobja el a csempe és a fúró, és az eredmény sajnálatos lesz.

  Lehetséges típusú fúrók és fúvókák csempével történő munkához

  Fúrástechnika

  Miután elkészítette a szükséges eszközöket és csatolmányokat, közvetlenül a fúrási folyamatba léphet. A műveletek sorrendje, függetlenül a lyuk átmérőjétől, azonos:

  1. A jövőbeli lyuk maszkoló szalag helyén keresztben ragasztva. Ez azért van így, hogy kiküszöbölje a fúró kockázatát a munka elején. Az épület szintje és a rulett használata jelzés. Figyelembe kell venni, hogy a csempe közelebb kell fúrni a középponthoz: a varrástól a perem széléig tartó távolságnak legalább 20 mm-nek kell lennie. Ez segít csökkenteni a repedések és a forgácsok kockázatát.
  2. A fúrót vagy bitet 90 ° -os szögben kell elhelyezni a csempefelülethez képest. A fúrás alacsony fordulatszámon kezdődik, fokozatosan növelve a forgás sebességét. Fontos, hogy ne nyomja meg a fúrót, a fúrónak természetes nyomás alá kell kerülnie.
  3. Miután a csempe és a ragasztókészítmény mélysége eltávozott, ki kell cserélni a fúrófejet. A további munkáknál egy betonfúvókákkal ellátott perforátor használható. A fúvóka vagy fúró átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a cserép átmérője. Ellenkező esetben a perforátor vibrációja el fogja pusztítani a csempe.
  4. Miután a falat a kívánt mélységbe fúrta, amelyhez egy elektromos szalagot használhat egy viharon, egy dugót helyeznek a lyukba.

  Ha fúráshoz elektromos szerszámot használnak, akkor figyelni kell a fúró fűtési szintjét. Ha füstszagot ad, hagyja abba a munkát és hagyja kihűlni a fúrógépet. A fúró túlmelegszik a megnövekedett súrlódás miatt, ami azt jelenti, hogy a terhelés túl magas, és a szerszám nem képes megbirkózni. A teljesítmény ebben az esetben meglehetősen kicsi. A részleteket a lyukak óvatosságának megismeréséhez a videón:

  Mielőtt megkezdené a kerámia burkolólapon végzett munkát, józanul felmérje készségeit és képességeit. Könnyű fúrni egy lyukat a cserépben, de ha a falakat drága anyagokkal bélelik, talán a legjobb megoldás az lenne, ha olyan szakembert bérelne, aki garantálja, hogy nem rontja el a célt és jó munkát végez.

  Kerámia burkolólapok: a választék finomságai

  A kerámia csempe ma szinte mindenhol használatos, mivel az anyag praktikus és szép. A termékek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a különböző vegyi anyagoknak való kitettségnek. A termék egyik jellemzője a nagy szilárdság és a törékenység egy időben, ezért a termékek feldolgozása csak speciális eszközökkel történik. A kerámia csempefúrók egyedi mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a lyukak kialakítását, minimális károkat okozva a felső réteg szerkezetének.

  A fúrás alapelvei

  A csempe sült agyagból készül, amelynek felülete különleges mázzal borított. Mindkét anyag törékeny, ezért éles hatással lehet a munkadarab feldarabolására.

  A kiváló minőségű kerámia csempék fúrásához néhány szabályt kell követnie:

  • Ha olyan fát szeretne fúrni, amelyet még nem fektettek be, 30 percig áztathatja vízzel. Ez enyhén lágyítja az agyszerkezetet, nem teszi lehetővé, hogy gyorsan feltörjön.
  • Javasoljuk, hogy a lyukakat a csőlapon rövid távolságra, de legfeljebb 2 cm-re helyezzük el. Ha a fúró túl közel van, ez forgácsolást vagy repedést okozhat.
  • A munka megkezdése előtt a termék felületét vízzel kell nedvesíteni.
  • A lyukak csak az elejétől függenek. Ha a fúró belülről van elhelyezve, akkor a nagyfrekvenciák kialakulását eredményezi a díszítő rétegen.
  • A fényes felület nem teszi lehetővé a fúró pontos beállítását. A csúszás elkerülése érdekében a speciális résekkel kissé karcolja meg a felső réteget.

  A fúrók típusai

  A fúrás minősége a legtöbb esetben a használni kívánt eszköztől függ.

  Ilyen célokra gyakran használták a különböző típusú fúrók:

  • Diamond. Az ilyen típusú fúrók henger alakúak. Ezek a termékek a legpraktikusabbak és legnépszerűbbek, de a mindennapi életben nagyon ritkán találhatók meg, mivel ezek magas költségekkel járnak.
  • Pobeditovye. Az ilyen típusú fúrók betonhoz való munkát terveznek. Napjainkban sok szakember használja őket kerámiák feldolgozására. A termékek tökéletesen karbantartják a terheléseket, és könnyen kezelhetők egy erős csempével is. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen termékek ára jóval alacsonyabb, ezért gyakran a győztes fúrógépeket használják mind a mindennapi életben, mind az ipari konstrukcióban.
  • Spear alakú. Az eszköz hegye egyfajta tollat ​​alkot. A toll-fúrógépeket csempével dolgozzák ki. A "toll" keménysége sokkal magasabb, mint a győzelem keménysége, bár gyengébb. Ez az opció optimális, ha különféle méretű lyukakat kíván felkínálni.
  • „Balerina”. Ez egyfajta tollfúró. Ez az eszköz egy központi csúcsból és egy csúszó vágóelemből áll. Ez a kialakítás lehetővé teszi a lyuk átmérőjének változtatását. Csak csempével dolgozik, mert csak a felső réteget pusztítja el. Ahhoz, hogy kapjon egy lyukat, ki kell ütögetni a kijelölt kontúrt.

  Ami a méretét illeti, sokféle fúrógép létezik a piacon.

  A leggyakoribbak olyan termékek, amelyek átmérője:

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a "ballerina" nem szabványos méretű. A gyémánt koronák jelentős átmérőjűek, így nem tartoznak a fúróhoz. Működésük elve megegyezik a megfontolt módosításokkal.

  Hogyan válasszunk különböző méretű lyukakat?

  A legtöbb esetben a kerámia burkolat fúrását a falon vagy a padlón rögzítik (a WC csésze aljzatán vagy csatorna alatt). A legjobb megoldás az ilyen munkák fúrások, amelyek átengedik a lyukakat. Használatuk lehetővé teszi, hogy azonnal készen álljon a működési lyukra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fúrók nem univerzálisak és csak kerámiákra készültek. Ha a csempe alatt vasbeton vagy más építőanyag van, akkor csak speciális szerszámokkal kell fúrni.

  Egy kicsit

  A falburkolatokban kis lyukak vannak a tüskék vagy más támasztóelemek elhelyezése céljából. A legjobb megoldás ilyen munkára gyémánt vagy tollfúrók. A költségek meglehetősen magasak, ezért ezeknek az eszközöknek az egyszeri fúráshoz való használata nem praktikus. Ebben az esetben jobb a megfelelő méretű fúrókészlet kiválasztása. Tökéletesen megbirkózik a cserépdel.

  Ha még üveggel is dolgozni, akkor tanácsos csak gyémántszerszámokat használni. Ezek könnyen elpusztítják az anyag szilárd szerkezetét, minimalizálva a repedés kockázatát.

  A nagyért

  A csővezetékekhez vezető lyukak kialakítása nem mindig lehetséges klasszikus fúrók segítségével, mivel kis átmérőjűek. A probléma megoldásához koronákat használhat. Külsőleg ezek az eszközök kis átmérőjű hengerek. A korona külső felülete nem gyémánt kőzet, amelyet forrasztással tartanak. A koronák olyan univerzális mechanizmusok, amelyek mind a csempe, mind a porcelán kőművességgel együttműködhetnek. Az egyetlen hátránya, hogy magas költségük van, ezért nem bölcs dolog egy koronát vásárolni, ha csak egy lyukra van szükség. Jobb, ha a szerszámot egy ismerős szakembertől kérheti, vagy alternatív feldolgozási módszereket alkalmazhat.

  A tökéletes lyuk eléréséhez néhány egyszerű szabályt kell követnie, amikor koronával dolgozol:

  • A fúrás csak minimális sebességgel történik. Ha túl hamar fúrja a csempe, akkor csipeget vagy apró repedést okoz.
  • A koronát folyamatosan le kell hűteni vízzel. Ehhez egyszerűen öntse a műszert folyadékkal az üvegből. Egy ilyen intézkedés megakadályozza a munkaterület túlmelegedését, ami hatással lesz a termék időtartamára. A túlmelegedés elkerülése érdekében ajánlatos rendszeresen eltávolítani a szerszámot a lyukról, hogy elemezze annak állapotát.

  Ha nincsenek speciális eszközök

  Gyakran a kerámia burkolólapokat olyan emberek teszik ki, akik nem foglalkoznak szakszerűen. Ez általában azt jelenti, hogy nincs speciális fúróeszköz. Ez a probléma többféleképpen megoldható:

  • Fűrészlámpa. Annak érdekében, hogy a csempék feldolgozásához megfelelő legyen, gyémántfonalat kell felszerelni. Ezzel az eszközzel különböző típusú lyukakat kaphat. Minőségük nem lesz különösen magas, de ha ez nem fontos, akkor a fűrész nagy segítség lesz. Ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni vele, fúrjon egy kis lyukat a csempebe, és tegyen be egy szálat. A pontosabb vágáshoz célszerű az eltávolítandó alakzat körvonalait rajzolni. A vágást lassan végezzük, anélkül, hogy erős nyomást gyakorolnánk a menetre.