Legfontosabb > Fürdő

Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

 • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
 • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
 • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
 • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
 • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
 • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

 • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
 • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
 • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
 • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
 • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

 • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
 • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
 • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
 • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy ne károsítsuk a felületet. Hogyan tisztítsunk meg egy akril fürdőt?

Az akril fürdők egészséges versenyben állnak a hagyományos vas- és acélfürdőkkel.

Súlyuk sokkal könnyebb, ami kényelmes a telepítéshez, kitűnő esztétikai és teljesítményminőséggel rendelkezik, és hosszú ideig tartja a meleg vizet.

Az akril anyag azonban szeszélyes, ezért különös gonddal kell eljárni.

Mi nem tisztítható akril fürdő

Az akril felület nem okoz mechanikai hatást. A csiszolószemcséket tartalmazó bármely terméktől karcolások jelennek meg a hófehér fürdő felszínén.

Ha akril tartalmú vegyi anyagokkal kezelünk, az akrilbázist elrontsuk: a fürdõk tompa, csúnya, durva lesz. Néhány alkalmatlan termék égetheti az akril réteget.

Az akril fürdő fürdő felületének tisztítására a következő anyagokat nem szabad használni:

• rendes mosópor, mivel kis szilárd részecskék könnyen karcolják a fürdőt;

• csiszolópor a konyhai felületek tisztításához;

• klórtartalmú anyagok (a fürdőszoba zavarossá válik). A klórtartalmú eszközök másodlagos alkalmazása korrodálja a felületet: porózus lesz, durva;

• aceton oldószerek. Tartós érintkezéssel az akril nem csak felhős lesz: az aceton korrodálja a fürdő felületét;

• tisztító és fehérítőszerek ammóniával. Ugyanúgy járnak el, mint az aceton, bár kisebb intenzitással;

• A formaldehidtartalmú anyagok szintén károsítják az akril felületet.

A fürdő kemény kefével történő tisztítása lehetetlen. Különösen veszélyes szivacsok fém bevonattal. Ilyen két számla karcolja meg a finom akril felületet.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?

Vannak bizonyos szabályok az akril fürdők használatára. A megfelelő gondoskodás hosszú időn keresztül megőrzi a fürdőszoba esztétikai vonzerejét, megakadályozza a mész betéteket, rozsdát, repedéseket és karcolásokat.

A termék rendszeres karbantartása nagyon fontos. Felhasználás után a fürdőszobában lévő felületet meleg vízzel meg kell mosni és puha, szőtt ruhával törölni kell. Nagyon jó fürdés a szokásos mosodai szappannal, amit csak szappanozni kell. Csípés közben feloldhat egy marék mosószert, és habfürdővel lemoshatja a fürdőt.

Fontos tudni, hogy az akril nem tolerálja a nagyon magas hőmérsékletet. Ha a ház saját vízmelegítő rendszerrel rendelkezik, akkor ellenőriznie kell a vízsugár hőmérsékletét. A forró víz a fürdőben deformálódást okoz. Ugyanakkor a kellően forró víz megtartja a felület kellemes fényét hosszú ideig.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? Az ilyen termékek mosásához használt szappant vagy speciális mosószert óvatosan kell felhordani az akril felületre szivacs nélkül indokolatlan buzgóság nélkül. A tisztító spray-ket egyszerűen adagolják adagolószivattyúval.

Ha a szennyezés kicsi, 5-7 perc után mossa le a terméket forró vízzel. Más esetekben kb. Húsz percet kell várnia, majd alaposan öblítse le a terméket és törölje szárazra a felületet.

Az ilyen napi és nagyon egyszerű esti ellátás mindig tökéletes állapotban tartja a fürdőt. Ha rozsda, sárga foltok, vízkő jelennek meg a felületen, a háztartási vegyszerek vagy háztartási termékek különleges termékei segítségével orvosolhatja a helyzetet.

Hogyan lehet tisztítani az akril fürdőszobát a rozsdától és foltoktól?

A modern akril fürdők gondozásához sok nagyon aktív háztartási vegyi anyagot hozott létre. Ezek nagyon drágák, és nem mindig adják meg a kívánt eredményt. Mindenesetre, új eszköz megvásárlásakor először meg kell próbálnia a tulajdonságait feltűnetlen felületen. Ezzel elkerülheti a termék esetleges károsodását, ha a kompozíció túl agresszív.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, ha nincs külön vásárolt termék? A fürdőkád felületén megjelenő csúnya foltok tökéletesen illeszkednek a fogkrémek tisztításához. Szükséges a készítményt a kezelendő felületre alkalmazni, hagyni, hogy a hatóanyagok működjenek, majd rongyot mossa le.

Számos módja van a rozsdafoltok kezelésére otthoni jogorvoslatokkal. Itt vannak a leghatékonyabbak.

1. Keverj össze 2-3 evőkanál szódát szappanos vízzel (egy teáskanál szappant fél pohár vízben), piszkos helyeken fél órán keresztül. Ezután öblítse le meleg vízzel.

2. Ha a folt friss, és nem volt ideje, hogy mérgező rozsdás árnyalatot érjen el, akkor egyszerűen le lehet törölni a szódavízzel. A fürdő felületét szóda szemcsékkel nem lehet megkarcolni: először a szódát keverni kell a szódával.

3. Ha a rozsda foltja régi, finomra őrölt ehető sót próbálhat meg, hogy megszabaduljon tőle. A sót nagyon óvatosan kell alkalmazni a rozsdásodásra, majd a konyhai szivacs kemény oldalát nedvesítsük meg terpentinnel és dörzsölje a foltot.

Mindenesetre az éles szélekkel rendelkező részecskéket nagyon óvatosan kell alkalmazni a felületre. Ellenkező esetben a rozsda helyett küzdeni kell a karcolásoktól.

Hogyan kell tisztítani az akril fürdőszobát a vízkőből?

Az akril fürdők tulajdonosainak gyakori problémája a mészlerakódások kialakulása. Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, hogy megszabaduljunk? Élelmiszer citromsav segít. Négy adag porot fel kell oldani egy liter vízben és fel kell önteni egy forró vízfürdőbe. Hagyja megoldani a megoldást egyik napról a másikra.

Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt sok lime foltokkal? Ahhoz, hogy az egészségügyi termék fehérséggel és ragyogással térhessen vissza, töltse fel forró vízzel, öntsön egy liter asztali ecetet, és hagyja az oldatot a fürdőben egy éjszakán át. Reggel öntsük az ecet vizet, öblítsük fel a felületet meleg vízzel és törölje száraz ruhával.

Ha egyik módszer sem működik, akkor speciális akrilfürdõket kell vásárolnia. Megfelelő jelöléssel kell rendelkezniük.

Az akril felületen lévő foltok könnyebben megakadályozhatóak, mint harcolni. Ezért, miután vásárolt egy gyönyörű, tökéletesen sima, hófehér fürdőt, mindennap öt percig gondoskodnia kell róla, hogy jó szokás.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

 • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
 • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
 • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

tartalom

Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

Mi a kefék és szivacsok használata?

A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

Mosószerek

Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

 • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
 • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
 • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
 • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
 • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
 • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

Citromsavoldat

A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

 1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
 2. Töltsünk fél liter savat;
 3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

Apple Ecet

Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

Súlyos szennyezés esetén:

 • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
 • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
 • Öntsük az ecetet;
 • Várj az éjszakára;
 • Mossa le és törölje le

A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

 • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
 • Öntsünk egy pohár vizet;
 • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
 • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
 • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

fogkrém

Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

 • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
 • Törölje a piszkos felületet;
 • Tiszta vízzel;
 • Dörzsölje a ragyogást

Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Hogyan és mi a legjobb módja annak, hogy otthoni akrilfürdőt tisztítsanak (kémiai és népi gyógymódokkal)?

  leírás

  Ha érdekel a "Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt?", Akkor ez a cikk csak neked szól. Az akril fürdõk sajátossága, hogy teljesen instabilak a mechanikai károsodások ellenére, bár gyönyörû alakjuk van. Ezt nem szabad elfelejteni, ha egy tisztítót választ a vízvezetékhez.

  Nézzük meg azokat a főbb termékeket, amelyek nem moshatók akril fürdővel:

  klór tartalmú szerek;

  acetontartalmú szerek;

  savtartalmú szerek;

  ammónia-tartalmú szerek;

  csiszolóanyagokat tartalmazó termékek;

  Mivel az akrilfürdő meglehetősen szelíd tárgyú vízvezeték, nagyon óvatosan kell kezelni. A fenti anyagokat tartalmazó termékek használata, valamint a forró víz és a szilárd por felhasználása jelentősen csökkentheti a felső bevonatréteg minőségét, sárgulást okozhat vagy karcolást okozhat a fürdő felületén.

  "Akkor mi az otthoni akril fürdő tisztítása?" Kérdezi. Részletesebben meg fogjuk mondani róla.

  A háztartási vegyi anyagok napjainkig nagy mennyiségű eszközt kínálnak az akril vízvezeték tisztításához. Segítségükkel könnyedén tisztíthatja az akril kádat a sárgaságból, valamint megszabadulhat a mész és a víz kőtöl, melyet az alján helyezünk el, köszönhetően a víz minőségének. Ezenkívül az akrilfürdő különösen óvatos napi gondoskodást igényel. Először is, vízkezelés után, a vízvezeték-felszerelést szárazra kell törölni egy ruhával, megakadályozva a nedvességet az akril felületen. Ez plakk és sárgaság megjelenéséhez vezet. Másodszor, egy ilyen fürdőszobát naponta kell megvizsgálni, szappanos törlőkendővel vagy szivaccsal törölni, vízzel leöblíteni és szárazra törölni. Ebben az esetben a foltok és a sárgaság megjelenése nem valószínű. De ha még mindig a vízvezetéket futtatod, akkor nem lesz nagyon nehéz visszaadni a régi megjelenését. Ehhez meg kell választanod a megfelelő tisztítószert, és a mi cikkünk segít Önnek ebben.

  Tisztító vegyszerek

  Az alkalmazás módja a termék konzisztenciájától függ. Ez lehet tejszín, spray és paszta formájában. A spray-t permetezni kell a fürdő felületére, és a krémet és a pasztát fel kell terjeszteni a problémás területekre. Szükséges az anyagot az utasításban megadott időtartamig hagyni, majd bő vízzel öblítse le és törölje le a felületet. Ez azt jelenti, hogy megtisztítani a fürdőt nagyon hatékony.

  Hordja fel a habot a problémás helyre és hagyja el egy ideig, majd alaposan öblítse le meleg vízzel és törölje szárazra. Ne hagyja, hogy a termék száraz legyen, vagy keverje össze más termékekkel.

  Az Acrylan hatékonyan küzd mindenféle plakk és penészképződéssel, és segít megelőzni azok újbóli megjelenését.

  A terméket permetezzük a fürdőre, és bőséges vízzel lemossuk a csomagoláson feltüntetett idő elteltével.

  Alkalmazza a terméket a felületre, hagyja 7 percig, majd mossa le bő vízzel. Használatakor célszerű gumikesztyűt és arcmasszát viselni, mert a termék meglehetősen csípős illatú.

  Ezt az eszközt a problémás területre és a csomagoláson feltüntetett idő után vízzel öblíteni kell. Tökéletesen küzd a szappanfoltok, a raidek és a korrózió ellen, és megakadályozza azok újbóli megjelenését.

  Spray vagy a termék eloszlatására akril bevonattal hagyja a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután alaposan öblítse le folyó vízzel.

  Vigyük fel a fürdő felületére, alaposan öblítsük le a csomagoláson feltüntetett idővel. A szerszám kellemetlen szaggal küzd, és segít a kád fényének helyreállításában és a későbbi szennyezések megelőzésében.

  Az ebben a táblázatban felsorolt ​​háztartási vegyi anyagok felsorolása messze nem végleges, mert jelenleg több tucatnyi akciós fürdőtermék létezik. Meghatározhatja magának, melyik közülük leginkább megfelel Önnek, de mielőtt ezt megtenné, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az akril fürdők tisztításának hagyományos módszereivel.

  Tisztítás akril fürdő népi jogorvoslat

  Ha nem lenyűgözte a háztartási vegyi anyagokat, akkor nem akar pénzt költeni, sőt még egy kicsit sem ezekből a pénzekből - próbálja meg a hagyományos akrilfürdő tisztítási módszereket használni. Legtöbbjüket az évek során tesztelik, és segítenek megbirkózni az ilyen szelíd vízvezetékek működéséből adódó problémák nagy részével.

  A citromsav segít megszabadulni a mésztől és fehéríteni a fürdőt. Ehhez a forró (nem forró vízzel) vizet kell tárcsázni a fürdőbe, majd ki kell töltenie egy kis citromsavat és két órán át kell hagynia. Ezután öblítse ki a vizet, öblítse le a fürdőt rengeteg vízzel és törölje szárazra. Ezt az eljárást legfeljebb hathavonta ajánljuk.

  Hogy megszabaduljon a különböző foltoktól, próbáljon meg alkalmazni egy fogkrémet, amely fehérítő hatással van rájuk, és dörzsölje az ujjaival a problémás területen. Hagyja a pasztát néhány percig a fürdő felületén, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra.

  A szóda és szappan oldatával megszabadulhat a legtöbb szennyezéstől. Ehhez alkalmazza a megoldást a problémás területekre, hagyja 20 percig, majd öblítse le vízzel. Ne felejtse el törölni a fürdőt minden vízkezelés után.

  A rozsda segít megoldani az ammónia és a hidrogén-peroxid oldatát. Ehhez keverje össze őket azonos arányban, vegyen szivacsot, mártsa be ezt a megoldást és törölje a problémás területet. Rendszerint a hatás nem sokáig jön.

  Ebben az esetben, ha a fürdő túlságosan szennyezett, akkor ecettel rögzíthető. Ehhez melegvizet kell hozzáadni a fürdőhöz, és hozzá kell adni egy liter normál asztali ecetet. Hagyja a vizet a fürdőben 12 órán át, majd ürítse le és öblítse le bő vízzel, majd szárítsa meg a fürdő felületét.

  Egy adott módszer hatása eltérő lehet. Ez attól függ, hogy a fürdőkád, a működésének helyessége és a vízvezeték vízcsepp összetétele. Valaki segíthet bármelyik módszernek, de valaki nem szerencsés. Ez egy egyedi mutató, ezért ne rohanjon a szerszám meghibásodása esetén. Abban az esetben, ha követi az akrilfürdő gondozásának alapszabályait, akkor nem kell a foltoktól vagy a rozsdától való tisztításhoz igénybe venni. Az alábbiakban részleteket tartalmazó videó található.

  Hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt? A kiválasztás és az utánkövetés jellemzői

  Napjainkban sok fogyasztó a fürdőszobai javítás folyamatában megtagadja az acél és az öntöttvas fürdetését, az akril könnyebb gyakorlati modelljét választva. Az ilyen fürdő előnyei sokak, de fontos, hogy ismerjük az ellátás minden finomságát. Megérteni, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt, és hogy hogyan ne rontsák el a bevonatot, elég egyszerű, csak figyelmet kell fordítani a szakemberek tanácsára. De először meg kell értened, mi az akril fürdő.

  Akrilfürdő: néhány információ

  Speciális anyagot használnak az akril - higiénés akril fürdők gyártásához, inkább erős és tartós, akril hosszú ideig drága nyersanyag maradt. Például csak protetikát használtak. De az előrehaladás olcsóbb termeléshez vezetett, és most minden felhasználó egy jó vízvezeték-szerelőt hozhat otthon. Annak érdekében, hogy válasszon egy tisztítót az akril fürdők számára, és kitaláljon, mi kell lemosni egy akril fürdőt, és mit ne kerüljenek a következőkre:

  1. A fürdőket extrudálják és öntik.
  2. Az extrudált anyag nem elég alakú, és üvegszálas vagy epoxigyantával erősítve. A tartozék beszerelése csak a bázisra (keretre), fém vagy nedvességálló rétegelt lemezből készül.
  3. Akril öntött egy kicsit drágább extrudált ár, de nagyobb erőt. Ez a fürdő jól formálja a formáját, és sokkal ellenállóbb a vegyszerekkel szemben, így könnyebb választani egy tisztítót az akril fürdők számára.

  A kiegészítők formája és mérete számos változatban jelenik meg, és sok fürdő lehetővé teszi a lámpák felszerelését, a tálat a hidromasszázs berendezésekkel, ozonizátorokkal és egyéb kellemes kiegészítésekkel.

  Az akril fürdők előnyei és hátrányai

  A vízvezeték előnyei közé tartoznak a következők:

  • magas hőszigetelési tulajdonságok;
  • Mivel a kémiailag inert anyag, az akril nem rozsdásodik, és ezért csak fontos, hogy válasszon egy tisztítószert akril fürdők számára annak érdekében, hogy a vízvezeték tisztességes formában;
  • minden akrilfürdő könnyen tisztítható. Ezért, ha nincs akril fürdőtisztító otthon, próbálja egyszerűen öblíteni a tál vizet, a legtöbb esetben elegendő;
  • az akril fürdőkkel történő fertőtlenítés kevésbé gyakoribb, mint bármely más. Az anyag természetesen képes ellenállni a baktériumok és gombák fejlődésének a fürdő felületén, ami nagyon fontos a helyiség meleg és párás atmoszférájában.

  Fontos! Az akril kád könnyű, ezért minden otthoni mester foglalkozik a bútorok cseréjével.

  Az akril fürdők hátrányai:

  • gyengeség mechanikai feszültség alatt;
  • karcolás a csiszolóanyagok használatakor (ezért az akril fürdőtisztítók gél vagy puha por formájában jönnek létre);
  • a "kereskedelmi ruha" elvesztésének lehetősége a forró víz hatásától.

  Fontos! Ne áztassa alsóneműt akril fürdőben fehérítővel és más erős vegyszerekkel. Ez az eljárás, valamint az akril fürdők mosogatójának rossz kiválasztása csökkenti az életet.

  Akrilfürdő ellátás

  Annak ellenére, hogy az anyag az egyik legjobb, gondoskodni a fürdőszobában van szükség. A hagyományos akril fürdőtisztítók csak akkor alkalmazhatók, ha nem tartalmaznak agresszív vegyszereket. Ha nem tudja megtisztítani az akril fürdőt, vegyen olyan univerzális mosófolyadékot, amely nem tartalmaz csiszolószemcséket és fehérítés vagy egyéb vegyület jelenléte nélkül.

  Mi nem szereti az akril fürdőt?

  1. mosópor és csiszolóanyagok;
  2. ammóniavegyületek, fehérítőszer, formaldehid;
  3. kefék fémezett felülettel és "száraz" tisztítással.

  A legnehezebb az akrilfürdő mosásának kérdése. Az anyag felülete nagyon sima, így könnyen tisztítható: az eljárás megismétlése után elegendő a tál vizes öblítését szobahőmérsékleten megszárítani. Ha alaposabb tisztításra van szüksége, vegyen fel speciális tisztítószereket az akril fürdőkhez és puha szivaccsal, mossa le a tál felületét.

  Amikor kiválasztja az akril fürdő tisztítását, sok felhasználó szeretne külön termékeket választani mosáshoz, polírozáshoz, vízkő eltávolításához és kiegészítő fertőtlenítéshez. De a gyártók az akril fürdők mosószerét kínálják, minden lehetséges szennyeződéssel szemben. Olyan vásárlók számára, akik még nem tudják, mi az akrilfürdő tisztítása, célszerű megismerkedni néhány elérhető eszközzel:

  1. Az Acrylan egyszerű és emlékezetes név. Eközben a tisztító elég erősnek tekinthető, és mindenféle szennyezéssel dolgozik. Az "akril" hosszú távú népszerűsége az egyszerű használat és a maradványok eltávolításának köszönhető. Hogyan kell az akrilfürdőt "akril" segítségével tisztítani: a permetezőszert fel kell használni a bevonat felületére, és azonnal törölje le puha szivaccsal Tehát az akrilfürdő "akrilnal" történő tisztítása lehetővé teszi, hogy azonnal távolítsa el a szappanmaradékot, penészt, vízkőképződést és még rozsdát (ha van). Eközben a szerszám olyan lágy, hogy gyakorlatilag nem károsítja a felületi réteget.

  Figyelem! Az akril fürdők tisztítására használt összes termék allergiás reakciót okozhat. Ezért használat előtt ne használjon kesztyűt.

  Ne használjon súroló tisztítószereket, ha akril fürdőt szeretne.

  1. A Ravak egy házi kémia. Ha úgy dönt, hogy az akril fürdő mossa meg, győződjön meg róla, hogy figyeljen az ajánlásokra: minden egyes csomagoláson a háztartási vegyi anyagok céljára van utasítás. A háztartási vegyi anyagok egyik előnye ebben a vonalban a gazdaság és a különösen nehéz esetek kezelésére való képesség: a mész betétek, a védőréteg megújítása, a zsír, a skála és más anyagok eltávolítása.

  Tipp A Ravak a fürdő egyidejű fertőtlenítésére és a bevonat felső rétegének helyreállítására egy terméket állított elő. Érdemes odafigyelni arra a vonalra, ha akril fürdõket szeretne vásárolni, amelynek minõsége jóval magasabb, mint a költség.

  1. A Tim Profi olyan cégek, amelyek olyan termékeket gyártanak, amelyek nem tartalmazzák a csiszolóanyagokat. Ha keres, minél jobban mossa le a bevonatot, vegye be a gélt! Az a tény, hogy a készítmény tisztítja a felületet, egyszerűen vízzel is lemossá, és fényt és tartós védőfóliát hagy maga után, amely teljesen ártalmatlan az ember számára.
  2. A Kopla egy jó névvel rendelkező gyártó, amely több mint egy éve kiváló minőségű termékeket szállít a piacra. Ön úgy dönt, hogy mossa meg az akril fürdőszobát, de ne töltsön sok pénzt - figyeljen erre a vonalra. Polírozás, kisebb karcolások javítása - mindezt megteheti, ha akril lengyel kézben van.

  Az alábbiakban felsorolt ​​termékek bármelyikének tisztításával a használati útmutató megtalálható.

  Népi tisztítószerek a fürdőhöz: megfizethető és olcsó

  Az is rendelkezésre áll tisztító akril fürdő népi jogorvoslat:

  • Ecet vagy citromsav kiválóan működik vízkővel. Csak az ecet legfeljebb 7% lehet. Tehát töltse meg a fürdőt vízzel (a hőmérséklet nem haladja meg a 25 fokot). Öntsön 1,5 liter ecetet (oldat) vagy öntsön egy csomag citromsavat, keverje össze mindent egy üsttel, és hagyja el egy éjszakán át. Ezután tiszta vízzel öblítse le mindent, törölje le a fürdőt, és csodálja meg a tökéletes fehérséget.

  Tipp Ha a kőzetlerakódások elég súlyosak, 12 órás vízzel, ecettel vagy savval hagyja el a vizet. De nem több!

  • Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát? Nagyon egyszerű:
   • szódabikarbónát vízzel (1/1), hogy dörzsölje a foltokat, 10 perc elteltével öblítse le;
   • Készítsünk borona és asztali ecetet (1/1) tartalmazó készítményt, puha ronggyal és törölje le a korrózió helyeit a rozsdás foltok eltűnéséig;
   • 2 rész só, amelyet 1 rész terpentinben oldunk, eltávolítja a legöregebb foltokat.

  Tipp És ha nem bízik népi jogorvoslatokban, és nem tudja, hogyan kell mosni a rozsdát, vegye be a Ravak gélt vagy a Ravak gélt a boltba - ezek a termékek a legkisebb nyom nélkül lemoshatják a foltokat.

  Minél jobb a tiszta víz a vízkőből, úgy döntesz, de ne felejtsd el az óvintézkedéseket:

  1. Kézi kesztyű - szükséges.
  2. Próbáljon ki egy kis területet, mielőtt a teljes felületre felvenné.
  3. Arcmaszk (a háztartási vegyi anyagok esetleges allergiás reakciói esetén).
  4. Minden eszköz alapos öblítése szükséges.
  5. Csak hideg vízzel öblítse le, különben a felső réteg sérülhet.

  De nem elég tudni, hogyan kell tisztítani és mosni a fürdőt, időről időre szükség van fertőtlenítésre.

  Akrilfürdős fertőtlenítés

  Még az akril anyaga is akkumulálódik mikrobákkal az idő múlásával, és a szokásos mosás nem mindig felel meg a baktériumok megsemmisítésének. Hogyan kell tisztítani a műanyag fürdőt, most minden háztartás tudja, de hogyan tisztíthatja meg a bevonatot és ugyanakkor fertőtlenítheti is? Itt jön a támogatás, mint rögtönzött eszközök, és a háztartási vegyi anyagok. Mit jelent a fürdő tisztítása:

  1. a Tim Profi, Ravak és más cégek különleges alkotásait;
  2. 7% -os rendes klór-oldat megadja a kívánt eredményt.

  Az eljárás mindig ugyanaz legyen: töltse meg a fürdőt vízzel (legfeljebb 20 fok hő), öntsön a készítménybe, és hagyja 10-20 percig. A tömlő teljes felületének öblítése után törölje szárazra és szellőztesse a helyiséget.

  Fontos! A fertőtlenítési eljárást évente legalább egyszer, de 3-4 óránként legfeljebb egyszer kell elvégezni!

  Mit és milyen eszközökkel mosod a fürdőt, most már tudod, hogy csak a megfelelő opció kiválasztása és otthoni használata. Ne felejtsd el az egyszerű összetételeket, amelyek megfizethetők: a szokásos szappanoldat a mosogatószerek tisztítására a szennyezéssel szemben nem rosszabb, mint a legdrágább eszközök. A legfontosabb, hogy a folyadékban nincsenek homok vagy más csiszolóanyagok.

  Végezetül

  Az akril kádak régóta szilárdan megalapozottak egy modern vásárló életében. Ezek könnyen kezelhető, tartós és könnyű tartozékok, mind árban, mind ideális választékban a színmélység és az alakzatok kiválasztásában. Ráadásul az akril hővezető képessége kisebb, mint a fém, és ez a pénzügyek közvetlen gazdasága. Ezért nagyon fontos tudni, hogyan lehet mosni vagy tisztítani egy műanyag fürdőt, különben helyrehozhatatlan károkat okozhat a bevonattal és vissza kell állítania. És ez a művelet igen drága.

  Tipp Ha új szerszámot észlelt vagy szeretné megtudni, hogyan kell tisztítani egy műanyag fürdőt a nem szabványos foltoktól, akkor át kell tekintenie a felhasználói véleményeket. Általánosságban elmondható, hogy minden probléma egyszerűen és gyorsan megoldódott, csak elég időt kell töltenie.

  Hogyan és mi a legjobb módja az akrilfürdő otthoni mosásához?

  Az akril kádak sima felületüket, fényes ragyogást és színtelen fehérséget elnyerték a háziasszonyok szerelmének világszerte. A könnyebb, változatos alakú és méretű műanyag modellek sikeresen kicserélték a kellemetlen öntöttvas tartályokat mosáshoz.

  Az akrilgyártók boldog tulajdonosai gyakran csoda, hogy hogyan mossa le a betűtípust annak érdekében, hogy hosszú ideig megőrizze a termék eredeti megjelenését. Valójában ügyelni kell erre a kérdésre, mivel nem minden mosószer alkalmas mechanikailag törékeny műanyagokra. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell törődni egy akril fürdővel, hogy ne rontsák el.

  Az akril előnyei

  Sok lakástulajdonos aggódik amiatt, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt, ahogy hallottak az egészségügyi berendezések szeszélyességéről. Valójában sokkal könnyebb gondozni az akril termékekre, mint az acél vagy az öntöttvas edények mosására.

  Könnyű tisztítás a következő polimer tulajdonságok miatt:

  • Alacsony porozitás. Gyakorlatilag nincsenek pórusok az akril felületen, ezért nem szennyezi a szennyezést, hanem el is tolja őket, így az akrilfürdő napi tisztítását egyszerű meleg vízzel és puha ruhával lehet elvégezni.
  • Nagy sima. Az akril sima felülete nem teszi lehetővé a szennyeződés és a káros mikroorganizmusok eldugulását az anyag szerkezetében, így könnyen tisztítható a tál, még abrazív mosószerek használata nélkül is.

  Figyelj! A gyártók gyakran beszélnek arról a "öntisztító hatásról", amelyet a kiváló minőségű akril termékek tartalmaznak. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy csúnya felületük visszaszorítja a szennyeződéseket, ezért kevésbé gyakori a fürdő tisztítása. A legtöbb esetben az akrilfürdőt meleg vízzel vagy szappanos vízzel mossa le.

  Tipikus szennyezés

  Mivel a polimer vízvezeték szerelvények viszonylag korábban megváltoztatták öntöttvas és acél, az otthoni akril fürdő tisztításának kérdése sok felelős háziasszony számára fontos. Termékek akril visszataszító szennyeződés, azonban az intenzív használata a készülék elhagyja a lenyomatát, ami károsítja a megjelenését és a higiénia a tartály a mosás. A fürdő használata során leggyakrabban a következő szennyezés fordul elő:

  1. Sárgulásmérő. Az akril, ellentétben az acél higiéniai eszközök zománcával, idővel nem sárga. Mi a teendő azonban, ha az akrilfürdő sárgul? A válasz egyszerű - a tálat egy speciális eszközzel mossa le, és javítja a csapvíz minőségét, mivel a probléma leggyakrabban ebben rejlik.

  Fontos! A vízvezeték gondos ápolása úgy, hogy nem jelenik meg a régi foltok, sokkal könnyebb, mint az akrilfürdő mosása. Ezért fontos, hogy rendszeresen öblítse le a tál belső felületét futó meleg vízzel, majd minden használat után törölje szárazra egy puha ruhával.

  Ajánlott ápolási termékek

  Sok háziasszony nem tudja megtisztítani az akril fürdőt, ezért teljesen helytelen eszközöket használnak, amelyek korrodálják, megkarcolják vagy más módon károsítják a terméket. A nem megfelelő karbantartás az akril vízvezetéktermékek korai kopásának leggyakoribb oka. A gyártók azt javasolják, hogy ne használjon porokat az ilyen fürdők tisztítására, helyette inkább finom, gyengéd mosógélt vagy krémet használjon. Az akril vízvezeték kezeléséhez használjon 4 tisztítószer-kategóriát:

  • Tisztító gél Ezeket az eszközöket használják az akril fürdő sárgulásról, vízkőképződésről, rozsdásodásról és más mély szennyeződésekről való tisztítására. A csomagnak tartalmaznia kell, hogy a gél összetétele alkalmas akrilra. Az olyan márkák, mint az "Akrilan", "Mr. Chister", "Ravak", ajánlották magukat.

  Gondold végig, ha nem biztos abban, hogy az akril fürdő mossa meg, akkor jobb, ha nem hiába kockáztat. Jobb kipróbálni, milyen hatással lesz a kompozíció a felület egy kis területére, és csak ezt követően a termék tisztítására.

  "Tilos" fogadások

  Az akril vízvezeték jó minőségű - csak egy istenszeretet a modern hostesseknek, akik időt takarítanak meg mindent, amennyit csak tudnak. Megfelelő működéssel, még a speciális eszközök használata nélkül is megőrzi a fehérséget és a ragyogást. Az akril fürdőjének mosása a nem megfelelő háztartási vegyi anyagokkal azonban elronthatja a terméket. A gyártók azt javasolják, hogy ne használják ápolásra:

  • Kemény kefék. A fém elemekkel vagy kemény sörtékkel ellátott kefék karcolásokat hagynak a lágy akril felületen, ami jelentősen rontja a betű megjelenését, és további károkat okoz.

  Fontos! Az akril termékek gondozásához ajánlott az erre az anyagra kifejlesztett háztartási vegyszerek használata, figyelembe véve annak jellemzőit és alacsony mechanikai szilárdságát.

  megelőzés

  Fontos intézkedés az akril betűk felületén a szennyezés elleni küzdelemben a gyártó ajánlásainak megfelelő gondosságnak tekinthető. A termék megfelelő használata sokkal könnyebb, mint otthoni akrilfürdő mosása. Ezeknek a 4 egyszerű szabálynak való megfelelés jelentősen lecsökkenti a vízvezetékek élettartamát:

  1. Minden felhasználás után öblítse le a betűt meleg folyó vízzel.
  2. Nem szabad vízzel több mint 70 fokos vízzel mosni az akril tartályokban.
  3. Minden használat után a fürdőt alaposan meg kell szárítani a helyiség szellőztetésével vagy egy puha ruhával.
  4. A terméket egy fertőtlenítőszerrel hetente 1-2 alkalommal kell végrehajtani, mert a felület szennyezett.

  Ne feledje, hogy rossz minőségű vagy nem megfelelő eszközökkel az akrilfürdő tisztításához nem szabad megszabadulni a szennyezéstől, hanem a drága vízvezetékektől!