Legfontosabb > Tervezés

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.

Mosogató a fürdőszobában - 105 kép gyakorlati ötletekből és új termékekből

Mosogató a fürdőszobában - alapvető jellemző. Szinte lehetetlen elképzelni ezt a szobát mosdó nélkül.

Nézzük meg, mit kell figyelni, amikor kiválasztja ezt az elemet vízvezeték és fontolja meg a népszerű lehetőségeket.

Melyik méret közül választhat?

A megoldás a felületen van. Egy kis fürdőszobához egy kis mosogatót kell elhelyezni. Kényelmes lesz ilyen mosdó, mert nem sok helyet foglal el.

Egy nagyméretű yardáért egy kis mosogató nem lenne helyénvaló. Nem illeszkedik sem stílushoz, sem mérethez.

A mosdót a helyiségnek megfelelően kell felszerelni. Néhány tervezési megoldás kettős mosogató telepítésére szolgál. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a távolságnak legalább egy méteresnek kell lennie.

Ajánlások a mosogatók kiválasztásakor:

 • Ragaszkodjon ugyanolyan stílushoz minden vízvezetékhez;
 • Válasszon olyan modelleket, amelyek a víz túlcsordulásából egy lyukkal rendelkeznek;
 • Ügyeljen arra, hogy a mosogatóban lévő lyukak száma a keverő telepítésétől függ;
 • Ellenőrizze az elemet zsetonokra, repedésekre és egyéb károkra;
 • Mérje meg előre a méreteket;

A konzol mosogatói

A mosdók a fürdőszobában nem ritkák. A konzolos modellek a legegyszerűbb, ugyanakkor népszerű modellek.

előnyei:

 • A mosdókagyló telepítése nem sok időt vesz igénybe.
 • Gyakorlati és egyszerű használat;
 • Alkalmas kisebb helyiségekhez;
 • Helytakarékos. A konzolokkal való rögzítés lehetővé teszi a helytakarékos és elhelyezést: egy kosár ruhával, további polcok beszerelése.

hátrányai:

 • Látható kommunikációs csövek, amelyek megzavarják az esztétikai megjelenést.

Bútor mosdókagylók

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában - egy klasszikus változat, amely megtalálható minden 3 apartmanban. Ez egy darabból álló kialakítású, és további polcokra és fiókokra is lehet szüksége.

A telepítés percek alatt történik, csak csatlakoztatni kell a mosogatót a kommunikációhoz.

Fej és beágyazott opciók

Stílusos és elegáns opció - szállítmány mosdó, minden formatervhez alkalmas.

Jellemzők:

 • Formák sokfélesége;
 • Nincs lyuk a keverőhöz;
 • Felszerelt felső szekrények vagy munkalapok.

Figyelmeztetés. A felső szintek csak nedvességtől védett tárgyakra telepíthetők a termék gyors károsodásának elkerülése érdekében.

A beépített mosdó a fürdőszobában kis helyiségekben használható.

előnyei:

 • Nem sok helyet foglal el;
 • Illeszkedik a munkalapba;
 • Stílusos és modern design;
 • Egyszerűség és megbízhatóság. Könnyű szerelés és merev rögzítés zárójelekkel.
 • A süllyesztett kialakításnak köszönhetően védve van.
 • Tartósság és tartósság.

Anyagkiválasztás

Sokféle munkalap van a mosdó alatt a fürdőszobában. A vízvezeték tulajdonságai a kiválasztott anyagtól függenek:

Üveg mosogatók alkalmasak a high-tech stílusban. Készítsük el őket az edzett üvegből, ezért különböznek a tartósságtól. És a stílusuk egyedi stílusos megjelenést kölcsönöz a belső térnek.

Az acél mosdókagylók tartós megoldást jelentenek. Nagyszerű kiegészítés lesz minden fürdőszobában. Jelentős hátrány: nem tisztítható a csiszolópor - tönkreteszi a felületet.

Porcelán mosogatók - népszerű választás, mert olcsó ár és kiváló formatervezés.

Corner mosogató a fürdőszoba fajansz nagyon ergonómikus. Lehetővé teszik, hogy ne csak helytakarékosak, hanem funkcionálisan is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő keverőt?

A mosdócsapot a fürdőszobában megfelelően ki kell választani, különben a víz egyszerűen lecsaphat különböző irányokba és kényelmetlenséget okozhat a tulajdonosok számára.

Ajánlások a kiválasztáshoz:

 • Döntse el a mosogató pontos célját: mossa meg kezét, macskát stb. A keverő magassága attól függ;
 • Válasszon egy keverőt a mosogató alakjának és méretének megfelelően (széles, keskeny, mély, lapos).

A keverő magassága és hossza e paraméterektől függ.

Vezérelve tanácsunkat, biztonságosan elmehet a boltba.

Az alábbiakban egy galéria a fénykép mosdók a fürdőszoba, ahol előre kiválasztani a megfelelő design.

Bowl alakú fürdők

Bowl alakú fürdők

Segítségre van szüksége felvetni?

Ön ipari szakember?

Nem találta meg, amit keresett?

 • minden szakasz
 • Minden áru
 • Minden bútor
 • Asztalok és székek
 • világítás
 • Kárpitozott bútorok
 • Szekrény bútorok
 • Az ágyak
 • Gyermek bútorok
 • Irodabútorok
 • Bútor éttermekhez és kávéházakhoz
 • Bútor a terasz és a kert számára
 • Dekorációs kellékek
 • épületgépészeti
 • Ajtók, csempe, parketta
 • művészet
 • konyha
 • minden országban
 • Ausztrália
 • Ausztria
 • Belgium
 • Bulgária
 • Bosznia
 • Brazília
 • Nagy-Britannia
 • Magyarország
 • Németország
 • Görögország
 • Dánia
 • Egyiptom
 • Izrael
 • Írország
 • Spanyolország
 • Olaszország
 • Kanada
 • Kína
 • Monaco
 • Hollandia
 • Lengyelország
 • Portugália
 • Orosz Föderáció
 • Románia
 • Egyesült Államok
 • Singapore
 • Szlovénia
 • Törökország
 • Finnország
 • Franciaország
 • Csehország
 • Svájc
 • Svédország
 • Dél-Afrika

Nem találta a gyárat? Használja a szűrőket az eredmények finomításához.

Kis fürdőszoba belseje

Egy kis terület a fő probléma azok számára, akik a fürdőszobát nem csak funkcionálisak, hanem stílusosak is szeretnék. Még a legnehezebb is, nem mindig lehet gondoskodni arról, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt és túl közel, és a dekoratív kiegészítőkről semmi köze. Eközben a kis szoba kialakítása nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, ha helyesen közelítené ezt a problémát.

Kis fürdőszoba belseje

Megfelelő elrendezés

A fürdőszoba kicsi, ha területe nem haladja meg a 4 m2-t. Sok városi apartmanban csak 2-3 m2 van elosztva egy fürdőszoba számára. És ezen a kis területen egy kádat, mosdót, WC-t, mosógépet és legalább néhány polcot kell elhelyezni a kellékek tárolására. Ezenkívül mindent úgy kell elhelyezni, hogy szabad utat és kis helyet biztosítson a vízvezeték szerelvények előtt.

Kis fürdőszoba design

A tervezést gondosan át kell gondolni. Először is, rajzoljon egy fürdőszobai tervet, amely feltünteti a pontos méretet és kijelöli a kommunikációs eredményeket. Ezután meg kell határoznia, hogy mi a vízvezeték mellett a legfontosabb, és amely nélkül teheti meg. Ez vonatkozik a fűtött törülközőtartókra, a bútorokra, a terjedelmes kiegészítőkre. Minden elemet vázlatosan fel kell tüntetni a terven a tervezett telepítési helyszínen.

Fürdőszoba tervezés lehetőségei

Az elhelyezkedésnek bizonyos szabályai vannak, a fürdő alakjától és az ajtó helyétől függően:

 • négyszögletes szoba, bejárat a sarokból vagy az oldalról - ajánlott egy kádat (zuhanyzó) tenni a bejárattal szemben vagy átlósan az ajtóból. Mosdó a fürdő egyik oldalára, WC-re - a másik oldalon. Ha a bejárat a fal közepén helyezkedik el, a kád vagy a kabin az ajtó egyik oldalára van szerelve, a mosdó és a WC pedig a másik oldalon helyezkedik el. Az ajtóval szemben lévő szabad tér vizuálisan bővíti a szobát;

Fürdőszoba belső lehetőségek

A fürdőszoba világos belső része, kényelmes tárolórendszer és a vízvezeték jó elhelyezkedése

A fülkékkel és kidudorodással rendelkező helyiségek esetében ezek az ajánlások csak részben alkalmasak, mivel minden egyes esetben az elrendezésnek figyelembe kell vennie a falak kialakítását.

Fürdőszobai ergonómia

Vízvezeték kiválasztása

A szabványos vízvezeték sok helyet foglal el, és egy kis helyiségben kényelmes elrendezni. A kisméretű fürdőszobák teljes vonalvezetése, a kompakt méretek és a magas funkcionalitásúak kombinációja. Legtöbbjük szimmetrikus vagy aszimmetrikus alakú szögletes kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a leghatékonyabb térhasználatot.

Zuhanykabin

Kis méretű szobák elrendezésénél szükség van a zuhanykabin előnyben részesítésére, ha természetesen egyik háztartás tárgya sincs. Valóban, annak ellenére, hogy a kabinban minden funkció megtalálható, soha nem fogja teljesen helyettesíteni a kádat.

A 3-4 m2 területű szobák tökéletesek a különféle formájú, teljes hosszúságú zuhanykabinokhoz, a legfontosabb az, hogy kiválasztják a megfelelő helyet. Ha a terület 3 m2-nél kisebb, előnyben kell részesíteni a kisméretű kabinokat - 70x70 és 90x90 cm között. Kedvelt lehetőség a zuhanyzókeret kialakítása, amelyhez még kevesebb helyre van szükség.

Hogyan helyezzünk el egy zuhanyzót

Zuhanyzó kis fürdőszobában

Javasoljuk, hogy egy tálaló vagy egy összecsukható ajtót válasszon, mivel a csuklós ajtó nagyobb szabad helyet igényel a belépés előtt. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba könnyebbé és tágabbá válhasson, ajánlatos egy tuskabin felszerelését átlátszó üvegházzal. A keret nélküli üvegmodellek, amelyek vizuálisan könnyebbek és kompaktabbak, nagyon meggyőzőek.

Zuhany a kis fürdőszobában - a legjobb megoldás ebben az esetben, mivel kompakt és működőképes

fürdő

Ha nem akarja lemondani a fürdőről, könnyen felvehet egy kis modellt. A 100x100 cm-130x130 cm méretű szögletes szimmetrikus fürdõ tökéletes egy négyzet alakú helyiséghez, egy aszimmetrikus 75-80 cm széles és 110-150 cm hosszú szûk egy négyszögletes helyiségben. és téglalap alakúak, amelyek nem csak kompakt zuhanyzók.

Fürdő a távoli falon

Egy kis kád tökéletesen illeszkedik egy kis helyiségbe.

Azok számára, akik fürdeni és zuhanyozni akarnak, van egy kombinált lehetőség - hidroboxing. A méretek szempontjából sokkal kompaktabb, mint a közeli kabin és kád, nagyon kényelmes a használat, sok hasznos funkcióval ellátva. Igaz, nem alkalmas a legkisebb fürdőszobákra, és a hidro doboz árak nem mindenki számára elérhetőek. De van egy alternatíva: egy zuhanykabin elhelyezése a fürdő oldalán. Sokkal olcsóbb, mint egy kabin megvásárlása, és lehetővé teszi, hogy mind a zuhanyzó, mind a fürdőszobát egy korlátozott területen használja.

Zuhanyzós fürdőszobával

Mosogató és WC

Maga a héj nem sok helyet foglal el, de alakja jelentős hatással van a tér optimalizálására. Például a felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a térség racionális használatát a tálban, míg a talapzaton lévő mosogatók kizárják ezt a lehetőséget vagy részlegesen korlátozzák azt. Az éjjeliszekrényű mosdók nagyszerűek a szükséges dolgok és higiéniai termékek tárolásához, de még nehezebbnek tűnnek.

Szekrény mosogatók

Ha egy mosógépet kell mosni a fürdőszobába, akkor a legjobb a vízililiom mosogató megvásárlása, ami egy lapos szifonnal ellátott tál. Ebben az esetben a mosógép közvetlenül a mosogató alá van szerelve, és további helyet szabadít fel. A legkisebb fürdőszobák számára a kompakt lógó sarokmosók optimális megoldást jelentenek.

A WC-k különböző változatokban is kaphatók, amelyek közül a szögletes termékek a legösszetettebbek. Teljesen semmiképpen sem alacsonyabbak a szabványos modelleknél, de lehetővé teszik a fürdő hasznos felületének hatékonyabb kihasználását. Lógó WC-t is fel lehet szerelni: ezeknek a modelleknek a méretei szabványosak, de az üres helynek köszönhetően kisebbek és vizuálisan megnövelik a fürdőszobát.

Stílusos fürdőszoba lógó WC-vel

A vízvezeték és a bútor közötti távolság

Tanács. A felfüggesztett vízvezeték megválasztásakor vegye fontolóra annak a bázisnak a szilárdságát, amelyhez csatlakozni fog. Mind a mosogató, mind a mosdó súlya sokat jelent, ráadásul a terhelés a használat során megnövekszik, így a gipszkarton válaszfalai vagy a könnyű blokkokból készült falak felszerelése lehetetlen a keret előerősítése nélkül.

Bútor kis fürdőszobához

Szoros körülmények között nehéz helyet találni a fürdőszobában a bútorok számára, ezért a legszükségesebbre kell korlátozódnia A legalkalmasabb választás a szekrény szekrény és a kompakt lógó polc. Egy keskeny szekrényt lehet elhelyezni bármely szabad sarokban, az ajtó közelében vagy a vízvezeték szerelvények között. A függőleges elhelyezkedésnek köszönhetően kevés helyet foglal el és jó kapacitása van.

Fürdőszoba szekrény

Ami a polcokat illeti, sokkal több lehetőség van. A felfüggesztett szerkezetek nem blokkolják a folyosót, nem zavarják a vízvezeték használatát, így bármely kényelmes helyen rögzíthetők. De itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba: minél több polc, annál közelebb van a fürdőszoba, különösen, ha a polcok szélesek és a bejárat mindkét oldalán találhatók. Kiváló megoldás az ajtó felett álló polc, mivel lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzen egy csomó szükséges részletet, és ugyanakkor ne érje a szemét.

Vízszintes fali szekrény a fürdőszobában

Padló és fali polcok a fürdőszobában

Csempe kiválasztása

A falak és a padló belső dekorációja nem kevésbé fontos, mint a bútorok. Helytelenül választott csempe vizuálisan csökkentheti a fürdőszobát, sötét vagy homályos, kifejezéstelen vagy túl fényes és dacos. Itt figyelembe kell venni nemcsak a színt és a textúrát, hanem a csempe méretét is, valamint a helyét.

A bélés színkombinációját vissza kell állítani, elsősorban a világos színeket:

 • meleg gamma - homok, bézs, pasztell árnyalatú korall és narancs;
 • hideg gamma - minden kék árnyalat, lila, citrom, könnyű türkiz;
 • semleges színek - gyöngyház szürke, fehér, halvány rózsaszín.

Egy kis fürdőszobában nem szükséges vízszintes szétválasztás különböző színű csempékkel, de ez nem jelenti azt, hogy a célnak szilárdnak kell lennie. A szoba vizuális bővítéséhez egy színhatárat helyezhet el a fal tetején és alján, a függőleges betét pedig növeli a mennyezet magasságát. Ha bizonyos területeket szeretnénk kiemelni, használjon sötétebb színű csempe, mint a fő háttér. Az azonos tartományú árnyalatok legjobb kombinációja, de túlságosan ellentétes színek nem kívánatosak.

A fehér csempék és a virágnyomatok kombinációja

Fürdőszoba hűvös színekben

Továbbá ne válasszon egy csempe egy nagy mintát. Ez vonatkozik a geometrikus mintákra és a különféle díszekre és panelekre is. Minél nagyobb a kép, annál kisebb a helyiség. Ha dekoratívabbá kívánja tenni az arccsont, beillesztheti az egyes csempeburkolatokat egy kis mintával vagy csak egy más árnyalattal. A mozaikbetétek is nagyon látványosak.

Kis fürdőszoba dekorációval

Ami a csempe méretét illeti, nincsenek szigorú követelmények, bár nem ajánlott túl nagy elemeket használni. A legjobb választás a téglalap alakú 75x150 mm-es és 200x200 mm-es négyzet. A téglalap alakú burkolólapok használata vizuálisan bővíti a fürdőszobát, és a négyzet és téglalap alakú elemek kombinációja növeli a felület dekoratív jellegét. De a legnagyobb hatás nem szabványos csempe, például honeycombs formájában.

Méhsejtlemez

A kis méretű fürdőszobában lévő csempeburkolatok leggyakrabban klasszikus módon készülnek - varrás a varratba, a zaklatás módja is népszerű, különösen, ha a csempe négyzet alakú. Az alacsony mennyezetű szobák esetében az átlós telepítés a legjobb megoldás.

A lapok elhelyezése átlósan

Népszerű csempegyűjtemény kis fürdőszobákhoz

Fürdők modern értelmezésben

Gondoltál már valaha a fürdő szerepére az életedben? Igen, valóban rendes rendeltetési hely, de mindennapi életünkben feltétlenül szükséges.

Szükség van mind a pszicho-érzelmi, mind a tisztán fizikai szempontokra. A betűtípus többfunkciós. Ne tekintsd csak a tisztaság helyét. A gyártás formájától és anyaguktól függetlenül a fürdők részmunkaidős kikapcsolódási helyek, gyógykezelések, rehabilitáció. Ez nem ok arra, hogy megközelítsük azt a kérdést, hogy egy tartozékot választunk minden felelősséggel? A hosszú élettartam miatt a feladat időnként bonyolult. Annak érdekében, hogy határozott választ adjon arra a kérdésre, hogy melyik fürdőt választja, egyetlen tanácsadó sem tud. És a probléma nem a készségükben van, hanem számos mondatban, amelyek mindegyike jó a maga módján. Így kiderül, hogy csak a modellek jellemzőivel ismerkedhet meg a fürdőpiacon. Ezt fogjuk tenni.

A modern fürdők, mi?

Jellemezze a terméket egy szóval, nem fog működni. A fogyasztói bíróságnak bemutatott fürdők hihetetlenül sokoldalúak. Ezek különböznek:

 • méretek;
 • formában;
 • a lefedettség típusa;
 • falvastagság;
 • alkalmassága;
 • a kényelmes lehetőségek.

A fürdők tartománya igen széles

De a fő különbség a fürdőkészítés anyaga. A nyersanyagok szolgálhatnak:

Lássuk részletesen az egyes lehetőségeket.

Öntöttvas fürdők

Jó minőségük szolgálta a jó szolgáltatást. Az öntöttvas fürdők mindig népszerűek. A honfitársaink otthonában nem kevesebb, mint az újonnan kialakított akrilalkatrészek, és sok esetben az öntöttvas betűk több mint fél évszázadot szolgálnak az emberek számára. Ez nem akadályozza meg, hogy a termékek jó formában maradjanak. Bevonatuk ellenáll a korróziós folyamatoknak. Nem könnyű elrontani a mechanikai hatásokat. Nem probléma, hogy törődj vele. A zománc minden kéznél tisztítható.

Az öntöttvas jó minősége az alacsony zajszint és a magas hővezető képesség. Az összegyűjtött víz hosszú ideig tartja a hõmérsékletét, ami azt jelenti, hogy a fürdés folyamán nem kell új részeket felvennie.

A modern értelmezésben az öntöttvas tálak nagyon eredeti megjelenésűek, így nem lesz nehézség a fürdő alakjának és optimális méretének kiválasztásában. Bármelyik stílus belsejét díszíthetik.

Az öntöttvas fürdő a belső tér igazi dekorációja lehet

A szerkezet jelentős hátránya a súlya. Még a modern, könnyű súlyú termékek is 120 kg tömegűek. Természetesen ez jelentősen megnehezíti a kád szállítását és beépítését.

Figyelembe kell venni, hogy a zománcozott bevonatréteg idővel elveszíti vonzerejét. Ez sárgulatra süllyedhet, és repedéshálózattal fedheti le. Hamarosan nem fog megtörténni, de tudni kell, hogy a megsemmisítés folyamatát meg lehet állítani a helyreállítással.

Acél fürdők

Ez a kategória a legkevésbé népszerű az akril és öntöttvas fürdőkhöz képest. A fő kiválasztási kritérium itt az ár. Ő, az acélszerkezetekben, csodálatos. Ami a minőséget illeti - az opció is elfogadható.

Az acél fürdők számos előnnyel rendelkeznek. Az alacsony költségek mellett meg kell jegyezni a termék kis súlyát, amely lehetővé teszi a berendezések szállítását és felszerelését. Mivel az anyag fém, a termék jellemzője a tartósság és a hosszú élettartam.

Az acél fürdőszoba könnyű.

Az acél modell kiválasztásával dönthet arról, hogy melyik formát választja a fürdőnek. Hagyja, hogy a penészgomba kicsi legyen, azonban. Természetesen ebben a paraméterben az acéltermékek nem hasonlíthatók össze az akril bevonattal, mivel észrevehetően alacsonyabbak, de garantálják, hogy az öntöttvas analógok előnyeit élvezik.

A fémfürdő megkülönbözteti és megjeleníti a megjelenést. Van egy jó minőségű zománcozott bevonat, amely nem pelyhek vagy azonnal romlik, mivel magas hőmérsékleten alkalmazzák.

Az acél fürdőszoba kiváló minőségű zománc bevonattal rendelkezik

Az acélkád ideális megoldásnak tekinthető, de néhány árnyalat elrontja a képet. És az első közülük a magas hőkibocsátás. Az acél kádakban hosszú ideig nem süt meg. A víz nagyon gyorsan hűlni tud, ezért állandóan meleg adagokat kell adni.

A második pártatlan pillanat a termék zajszintje. A fém nem csak hangokat csillapít - erősíti őket, ami azt jelenti, hogy a víz a víztározóba zuhan és a csengés hallható az egész lakásban. Megszabadulni az akusztikus zajtól segíteni fog akril matracot, ágyat a szerkezet alján.

Tükrözve, melyik fürdőt választja, vegye figyelembe, hogy idővel a fém elveszítheti erejét és rugalmasságát, ami a falak deformálódásához vezethet. Az ilyen "betegség" nem szenved drágább acélfürdőt, mert gyártásuknál nagyobb vastagságú fémeket használnak.

Üveg fürdők

Keresni a választ arra a kérdésre, hogy milyen formában válasszon fürdőt, nézze meg az üvegmodelleket. Ez egy teljes exkluzív. Az egyedülálló termékek otthonokban ritkábban találhatók, mint a mesterséges márványból, kerámiából és természetes fából készült fürdők. A fogyasztók megrémülnek a képzeletbeli szerkezetek képzeletbeli törékenységétől, bár a valóságban nagyon tartós, kétrétegű, különleges minőségű üvegből készülnek.

Üveges fürdőszoba tartós dupla rétegű üvegből

Egy pohár fürdő érdemes megismerni az elegáns megjelenést. Átlátható és matt lehet, különböző színekkel, alakzatokkal és méretekkel rendelkezik. Egy ilyen modell ideális kis méretű helyre, mert még a legnagyobb betűtípus is nem lesz masszív, és megállítja a megjelenést. A pohár üveg tartós, környezetbarát és tökéletesen meleg.

Fényes színes üvegfürdő

A hiányosságok nem csak egy dologról szólhatnak - az ellátás nehézségei. Nem fejeződik ki a mosás folyamatában (az üveg bármilyen tisztítással és csiszolóanyaggal tisztítható), ugyanakkor a felületet meg kell szárítani, hogy megóvja a foltoktól és a szárított cseppek foltjaitól.

Az üvegfesték, az acélfürdőtől eltérően, nem olcsó, és ha nincs elég pénze megvásárolni, nézze meg a termékek kombinált verzióit, ahol csak üvegbetétek vannak. Ezek a modellek egyaránt alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőkád üvegbetéttel

Akril fürdők

Bestseller. A gyártás anyagának gyakorlati szempontból a fürdőknek nincsenek analógjai. Az üzletek hihetetlen modellváltozatban kínálják őket. Az akril sorozatot különféle formák jellemzik. Az ilyen fürdőkészség szinte bármelyikben megtalálható: helyes, szabálytalan vagy aszimmetrikus kialakítás.

Az akril fürdő bármilyen formában megvásárolható.

A termékek mérete jelentősen változik. Az akril minták gyakrabban tartalmazzák a hidromasszázs paneleket és más bónuszokat. Az ilyen típusú fürdők könnyűek. Súlyuk ritkán haladja meg a 30 kg-ot, ami azt jelenti, hogy nincs probléma a szállítással és a padló emelésével.

Mi mást értékel a sorozat - az egyszerű gondozás. A fürdő felületét egyszerűen nem súroló hatású tisztítószerrel tisztítják.

Az akril kádak könnyen tisztíthatók.

Az akril modellek jól kezelik a meleget, nem csak azért, hogy az indikátorban rosszabbak legyenek az öntöttvas fürdők számára, hanem még felülmúlva is. A titok az, hogy az akril vászon gyorsabban felmelegszik, mint a vastag falú fém. Az akril kádak biztonságosan használhatók, mivel nincsenek csúszós zománc. Az anyag képes a zaj felszívására, így nem hallja a víz belépését a betűtípushoz.

Az akril nagyon higiénikus anyag. A felület nem alkalmas a gombák kifejlődésére.

A gomba nem fejlődik az akril fürdő felszínén.

Ha az akril konstrukció megsérül, könnyen visszaállítható.

Az akril fürdők előnyei még a költségeket is magukban foglalják. A szabványos modellek meglehetősen költségvetéssel rendelkeznek, és olyan áron adják el, amely észrevehetően alacsonyabb, mint az öntöttvas analógoké, nem beszélve a mesterséges márványfürdőről.

A hibákról szólva emlékeztetni kell arra, hogy az akril könnyű karcolódni. Az anyag mindentől fél, és éles tárgyakat és állatok karmát. Meg kell tisztelnünk a bevonatot. Könnyű számára az eredeti szépség visszaadása. Elég csak a kár kijavításához. Talán ez a tény döntő szerepet fog játszani annak a kérdésnek a megvitatásában, hogy melyik fürdőt kell választani a lakás belsejében.

Az akril színe megváltozhat. Ez azt eredményezi, hogy a tartályt alacsony minőségű vízzel tölti vagy színes ruhával mosja. Nehéz nehéz ellenállni a vízellátó rendszerből származó vízminőségért, de a színes víz elvezetése a gépből nem elegendő.

Az akril fürdők rajongóinak egy kicsit frusztráló rövid élettartama. Átlagosan a termékeket tíz év elteltével kell megváltoztatni.

Amikor akrilból készült betűt választunk, keressük meg a megerősítő réteg és üvegszál meglétét. Minél több ilyen közbenső réteg létezik, annál erősebb a termék. Ideális esetben az akril fürdő falvastagságának 8 mm-nek kell lennie.

Kőbányák

Újabb új vízvezeték-szegmens. A fürdő gyártásához használt anyag akril és kvarc keveréke volt. Az első komponens felelős a felületek plaszticitásáért, a második pedig az erejükért. A beavatkozó adalékok a termék kívánt színét adhatják. Kezdetben a kvári szolgált helyreállítási célokat. Ezzel megszüntette az akril fürdők felületének problémáját. Ma már önálló nyersanyaggá vált a tartós és könnyű egészségügyi termékek előállításához.

A fürdőszobai mosdók típusai: áttekintés a ma megvásárolható tárgyakról

Kettős mosdó a minimalista belső térhez

Üdvözlet drága olvasók. Ma szeretnék beszélni arról, hogyan válasszon mosogatót a fürdőszobában. A cikk témája nagy jelentőséggel bír, mivel a piacon lévő kagyló széles választékban kerül értékesítésre, és nehéz lehet egy tapasztalatlan vevő számára dönteni a megfelelő opció kiválasztásáról.

Kiválasztási kritériumok

A mosogató megfelelő kiválasztása a következő kritériumok szerint történik:

 • Fürdőszoba;
 • Szoba konfiguráció;
 • A helyiségben használt egyéb vízvezeték típusa;
 • Amennyire a kiválasztott termék ára illeszkedik a javítási költségvetésbe.

Tekintsük a legfontosabb héjfajtákat, és döntsük el, hogy mi és mi a megfelelő a felsorolt ​​kritériumoknak megfelelően.

Fajták a tál alakjának és helyének megfelelően

A tálban készült mosdókagylók közös méretei

A tál konfigrációjával összhangban a mosogatók következő módosításai különböznek:

 • Négyszög vagy négyzet;
 • kerek;
 • Ovális.

A mosdó elrendezése a zárójelben

A felsorolt ​​módosítások lehetnek falak helyzete, amikor az egyik oldal gyakrabban szorosan csatlakozik a falhoz. Egy ilyen megoldás meglehetősen szabad helyet foglal el, ezért fontos a tágas, tágas szobákban.

Ezen opciók között is módosíthatja a szöghelyzetet. A fürdőszobában lévő sarokmosó a kompakt méret és a korlátozottan használható helyiségek használatának köszönhetően telepíthető.

Az ovális vagy kör alakú módosítások előnyben részesíthetők a kis méretű helyiségekben, mivel a sarkok hiánya biztonságosabbá teszi működésüket.

Így néz ki a félig süllyesztett mosdókagyló.

A helyszín és a szerelés sajátosságai szerint a mosogatók következő módosításai különböznek:

 • Tulipán - falra szerelhető és hozzáadott vagy monolitikus tartó;
 • Konzol - a falon lógott, de lehet díszítő tartó;
 • A csuklós tálca nincs támasztékkal, és a falhoz rögzített zárójelben van;
 • A fürdőszobában elhelyezett mosdókagyló fel van szerelve az asztallapra;
 • A beépített tálakat a fürdőszobai bútorok szerkezeti elemeként használják;
 • A félig beépített (félig beépített) tál különbözik a beépített formától, mivel nem illeszkedik be a bútorba, hanem egy harmadik felével vagy felével a felszín felett helyezkedik el.

A függőleges támasztól függően a "padlólámpa" mosogató

A mosogató kiválasztása a helyszín és a szerelési funkciók alapján egyszerű. Először is, figyeljünk a kommunikáció összefogására:

 • ha az állomány és a víz a padlóról esztrichre esik, akkor határozottan válasszunk egy padlótámasztású tulipánt;
 • Ha a lefolyót és a vízellátást a falba helyezi, bármilyen változtatást használhat.

Kétágyas mosdó a konzolra szerelve

Ezután figyeljen a fal sűrűségére. Ha a fal régi és nem eléggé sűrű, a konzolok a mosogató súlya alatt törhetnek. Ebben az esetben használjon tálat egy tartóval, amely a terhelés legnagyobb részét a padlón fogja át. Ha a fal elég erős, használhat bármilyen tetszőleges konfigurációt.

A termelési anyag típusa szerinti osztályozás

A fürdőszoba mosogató a fürdőszobák a következő módosításokat:

 • Kerámia (porcelán és fajansz) termékek;
 • Rozsdamentes acél termékek;
 • Üvegtermékek;
 • Természetes kőből készült termékek;
 • Műkő termékek;
 • Kvarc-kompozit termékek.

A felsorolt ​​módosítások olyan jellemzőkben különböznek, mint az üzembiztonság és a tartósság, a súly, a megjelenés, az egyszerűség vagy a karbantartási szolgáltatás összetettsége, és nem utolsósorban az ár.

Nézzük részletesebben, hogy melyek ezek a módosítások.

A kerámia mosogatók időigényes megoldást jelentenek.

Modern csuklós porcelán tál

Kerámia mosogatók - a vízvezeték széles választékának kijelölése, amely különböző anyagokból készülhet és különböző védőbevonattal rendelkezik.

Általában a modern kerámia tálak készülnek:

 • porcelánból - tartósabbak, ezért kisebb falvastagsággal is készíthetők;
 • a fajansztól - kevésbé sűrű és kevésbé tartós a porcelánhoz képest, de az ilyen termékek ára alacsonyabb.

Annak érdekében, hogy kiegyenlítse a teljesítmény a fajansz és porcelán tálak, azokat védeni egy réteg védő máz a gyártás során. A felületi bevonat a tálat teljesen hidrofób, vagyis a víz nem felszívódik, hanem egyszerűen a falakból távozik.

A védőfelületnek köszönhetően könnyen tisztítható a tál, még ha erősen szennyezett is. A kerámia tálak védőrétege nem hajlamos a korrózióra, nem rothad, nem oldódik fel a vízben, nem karcolja meg, nem veszi fel a szerves szennyeződést.

A fajansz és a porcelán különbségei

Táblázat a porcelán és a cserép összehasonlító jellegével

A fajansz olyan termelési anyag, amelyből közepes és alacsony költségű egészségügyi eszközök készülnek.

A fajansz összetétele olyan összetevőket tartalmaz, mint a fehér agyag, a kaolin, a kvarc töltőanyag. Az összetevőket a kívánt arányban választjuk ki, apró frakcióvá zúzzuk és egyenletesen összekeverjük a víz hozzáadásával. A kapott masszából készült héj kiszáradása és égetése egy kemencében, átlagos hőmérséklete + 11000 ° C.

Hagyományos, nagy és olcsó fajanszkazetta tartószerkezethez

A fajansz sűrűsége többszörösen alacsonyabb, mint a porcelán sűrűsége. Ezért alacsonyabb költségek mellett a földmunka hajlamos gyorsabban szennyeződni és szagokat felszívni. A nedvességálló bevonat jelenléte ellenére a fajansz nehezebb tisztítani a szennyeződést, míg a porcelán ilyen problémák nem merülnek fel.

A porcelán egy kerámia anyag is, amely ugyanazokból a komponensekből készül, mint a fajansz, de különböző féle részeket és más tüzelő módokat használnak. A javak ára magasabb, mivel az ilyen anyagból való mosogatás folyamata több munkaigényes és energiaigényes.

A porcelán sűrűsége nagyobb, mint a fajanszgyártás sűrűsége, ezért a porcelánból készült, standard falvastagságú mosogatószer erősebb lesz, mint a kevésbé költséges társaiké.

Annak ellenére, hogy számos porcelán mosogató előnye van, van egy jelentős hátránya - a porcelán burkolatánál a fajansz gyakran kerül értékesítésre.

Rozsdamentes acél mosogatók

Bowl acél asztal a fürdőszobában

Fémhéjak - ez a legjobb választás a belső térben a minimalizmus vagy a high-tech stílusában. Annak ellenére, hogy a fém mosogatót nagyrészt a konyhában használják, a fürdőszoba számára fejlesztettek ki módosításokat.

A rozsdamentes mosogató felszerelhető, beépített vagy félig beépíthető

Az AISI 304 acéllemez (belső analóg 08H18N10T) használatos tálak gyártásában. A termelés hideg sajtolással történik, amikor a kívánt alakú edényt kivágják a lapból.

Az acélhéjak lehet négyszögletes, négyzet alakú, kerek és ovális. Az acél tálak felülete fényes vagy matt lehet. A fényes felület sokkal könnyebb és kényelmesebb a karbantartás szempontjából.

Üvegmosó - modern fürdőszoba dekoráció

Így kicsi üvegtálak keresnek egy klasszikus stílusú díszített fürdőszobát.

A fürdőszobai mosogatók nem olyan régen jelentek meg, de egyre inkább keresik őket.

Maga a pohár közvetlenül az edzett üvegből készül, és a tartó vagy más részek fémből készültek. A külső törékenység ellenére a modern, kisebb falvastagságú üveglemez megfelel a kerámiakomponensek erősségének.

Üvegmosó-mosdók az alábbi szöveges verziókban kaphatók:

 • színtelen vagy színes üvegből fényes átlátszó;
 • teljesen átlátszatlan átlátszatlan fehér vagy színes üveg;
 • részben matt, ha a textúrák közötti különbséget egy adott mintázat alkalmazásához alkalmazzák.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú textúrázott teljesítmény, a belső térfogata a tál mindig sima, így könnyebb mosni.

Természetes és mesterséges kőből való mosdók

Kiváló termék természetes gránitból

A természetes kőből készült fürdőszobák mosogatói kizárólag granitból vagy márványból készültek.

Miért tekintik ezeket a termékeket exkluzívnak? A gránittal vagy márványgal ellátott vízvezeték szerelvények csak megrendelésre vagy szabványos rajz szerint készülnek, de nagyon kis tételekben. A termék egyedi jellege és a kőfeldolgozás bonyolultsága arra a tényre vezetett, hogy az ilyen mosogatók ára tízszer magasabb, mint a kerámiakomplexek ára.

Gránit munkalap mosdó

A természetes kőnek nagy a súlya, így az ilyen tálak felfüggesztett felszerelése nem ajánlott. Annak érdekében, hogy a mechanikai terhelés nagy része a falra és a padlóra eshet, a kőből készült tálak támaszokra vannak szerelve vagy különleges bútorokba ágyazva.

Monolitikus pult mesterséges kőmosóval

Mesterséges kőből készült mosdókagylók - a kőszaniterek költséghatékony verziója. Az alacsonyabb ár a granitból vagy márványból származó társaihoz képest a nyersanyagok alacsony költsége és a tálak gyártásának egyszerűsége miatt érhető el.

Termelési nyersanyagként akril- és kvarckészítményeket használnak. A gyártási folyamat során a nyersanyagot formázzák, szárítják, szintetizálják, mattot, vagy éppen ellenkezőleg, fényes fényt fényeznek.

A gyártási folyamat sajátosságai miatt a mesterséges kőből készült héjak megkülönböztethetők a méretek és formák nagyobb pontosságával az igazi kőből készült analógokkal összehasonlítva. Ezen túlmenően a mesterséges anyagok használata lehetővé teszi a tálak nagy mennyiségben való előállítását rövid idő alatt.

következtetés

Most van egy általános elképzelése a mosogatók típusairól, amelyeket megvásárolhat és telepíthet a fürdőszobában. A termékek előnyeinek és hátrányainak ismeretében kiválaszthatja a legmegfelelőbb lehetőséget.

Az érdeklődés részleteit megtekintheti ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg őket a megjegyzésekben a szöveghez.