Legfontosabb > Tartozékok

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

A szellőztetés fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a fürdőszobában. Sokan tévesen úgy vélik, hogy csak a kellemetlen szagok eltávolítására van szükség. Ezért gyakran előfordul, hogy a szellőzőnyílások a javítás során lezárásra kerülnek, és a levegő-illatosítóktól kellemetlen szagokat küszködnek.

Valójában a szellõzési funkciók sokkal szélesebbek. Biztosítania kell a levegő normál keringését a helyiségben, bizonyos szinten tartva a páratartalmat. Ez megakadályozza a páralecsapódást, a penészedést, a penészedést és a rovarokat a fürdőszobában.

Gyakran az emberek elutasítják a ventilátor a fürdőszobában, mert sok zaj keletkezik. Nem mindenki ismeri az alacsony zajú és csendes modellek létezését, amelyek nem zavarják a háztartás békéjét. Ezekről a hasznos és kényelmes eszközökről mesélünk a mai cikkből.

eszköz

Ebben a cikkben megismerjük a visszacsapó szeleppel felszerelt ventilátorokat. Ez egy kicsi és nagyon egyszerű mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a levegő belépjen a szellőzőcsatornából a szobába. A szelepek általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készültek. Ezek három fő elemből állnak - a keret, a két redőny, a korlát és a pólus, amelyekhez a redőnyök kapcsolódnak.

A visszacsapó szelep mellett a következő elemek találhatók a csendes ventilátor kialakításában: a levegő beszívó rács, az aerodinamikus járókerék, a rezgéscsillapító betétek és a motor.

A működés elve

A visszacsapó szelep elve, függetlenül attól, hol van felszerelve - a szellőzőcsatornában vagy a csatornacsőben - ugyanaz lesz. Olyan kialakítású, hogy a levegő (vagy víz) mozgása csak egy irányban történhet. Ha ellenkező irányba mozog, akkor a levegő akadálytalanul lezárja a zárt szárnyakat.

A szárnyakat a levegő mozgása teszi lehetővé, amely viszont a ventilátor bekapcsolásakor történik. Így a levegő be van húzva, amíg a ventilátor kikapcsol. A kikapcsolás után a szárny bezáródik, és visszaszorítja a levegőt.

Mi teszi hallható a rajongó?

A fürdőszoba ventilátorának köszönhetően a design egyes jellemzői, amelyeket röviden ismertetünk.

 • Először is, speciális rezgéscsillapító elemeket biztosítanak a motorberendezésben, amelyek elnyelik a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás.
 • Másodszor, a gyártók gondosan mérlegelik a ventilátor megjelenését. A levegőbevezető rács különleges, egyszerűen alakítható. Ráadásul a rácsos anyag kiválasztása fontos szerepet játszik - a légellenállás attól függ.
 • Harmadszor, a zajmentes működést egy másik csapágycsalád rovására érik el. A zajelnyelő tulajdonságok mellett nagy megbízhatóságúak és nem igényelnek további karbantartást (különösen zsírkezelés).

A háztartási szellőzőberendezések gyártói három típusú ventilátort kínálnak, amelyek a fürdőszoba felszerelésére alkalmasak:

 • sugárirányú - nagy méretű, spirál alakú rácsokkal rendelkező modellek, amelyek ma már inkább ipari létesítményekben szeretnének felszerelni;
 • tengelyirányú - mindegyik eszközhöz ismerős, amelyek a forgó pengék segítségével állítják be a levegőt; ilyen ventilátorok képesek levegőellátást és kipufogót;
 • csatorna - a legcsendesebb az összes fajta, mivel nem a falra szerelik, hanem közvetlenül a szellőzőcsatornába; így a működtető ventilátor zaja egyszerűen nem ér el minket, mivel a készülék messze van.

A cselekvés elve

A néma ventilátorok különböző típusú visszacsapó szelepeket használhatnak. A működési elvtől függően háromféle ilyen eszköz létezik:

 • szabályozott típusú visszacsapó szelep - árammal vagy manuálisan bekapcsolt;
 • önzáró típusú visszacsapó szelep - a rugó feszítésével vagy lazításával működtetve;
 • passzív típusú visszacsapó szelep - a gravitáció hatása alatt működik, csak a légáramlás felé nyúlik vissza.

Modell áttekintés és árak

Felhívjuk a figyelmüket a csendes fürdőszoba ventilátorok legjobb modelljeinek felülvizsgálatára, amelyek visszacsapó szeleppel vannak ellátva:

modell

Teljesítmény W

Levegőcsere, m3 / óra

Zajszint, dB

Különlegességek

Átlagos ár, dörzsölje.

VENTS 100 Quay

Soler Palau SILENT-100 CZ DESIGN 3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- karbantartásmentes golyóscsapágyak

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTILÁTÉK 100 kWh

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

VENTES 100 KW TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

VENTS 100 QUITE-STYLE

- szokatlan esettanulmány;

VENTILÁTÁK 100 kWh teljesítményű

- páratartalom érzékelő

Tippek a választáshoz

 • A fürdőszoba ventilátorának kiválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni, beleértve a teljesítményt, a levegőáramlást és a zajszintet. Csendes hívott eszközök, amelyek teljesítménye legfeljebb 26 dB.
 • A légcsatorna ventilátor frekvenciáját a helyiség területe határozza meg. További információ a szükséges légcserék számításáról a "Szellőzés egy faházban" c. Szellőzés a fürdőszobában.
 • A magas páratartalmú helyiségekben történő használathoz (amelyhez tartozik egy WC és egy fürdőszoba), akkor a vízálló modelleket kell választania.
 • Figyeljetek továbbá további funkciók elérhetőségére is. Tehát nagyon kényelmesek a ventilátorok, amelyek automatikus bekapcsolási időzítővel, mozgásérzékelővel (jelenlét) és páratartalom-érzékelővel vannak felszerelve.

telepítés

A ventillátor önálló felszerelése meglehetősen kivitelezhető feladat, még azok számára is, akiknek minimális javítási tapasztalatuk van. Csak gondosan olvassa el az utasításokat, tegye fel a szükséges eszközöket és a türelmet.

A legegyszerűbb a hagyományos, axiális típusú ventilátorok beszerelése - ezek a leggyakrabban használt fürdőszobák. A nyílások felett egy rögzítőelem-készlettel vannak felszerelve. Ebben az esetben a légbeszívó rács keresztmetszete megegyezik a szellőzőnyílás méretével.

Annak érdekében, hogy a ventillátort csatlakoztassa a hálózathoz, csatlakoztassa hozzá a kábelt a legközelebbi csatlakozódobozból (ha a ventilátort ebben a helyiségben először telepíti). Ne felejtsük el, hogy a vezetékeknek teljes mértékben védeniük kell a nedvességtől - a vezetékeket a speciális csatornákba rejtett hornyokba lehet fektetni, álmennyezet alatt vagy a gipszkarton falának falán.

A YouTube-csatorna következő videóján láthatja, hogyan kell önállóan telepíteni egy csendes ventilátort a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában egy ablak van, megpróbálhatsz néma rajongót magadhoz vinni. Házi készítésű ventilátor csatlakozik az ablakhoz. Fújhat és fújhat. Működés közben ilyen ventilátor szinte semmilyen hangot nem produkál.

Ventilátor visszacsapó szeleppel

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a levegő bejutását a lakásba, ventilátort kell felszerelni egy visszacsapó szeleppel, megakadályozva a "furcsa" szagok megjelenését a házban. A többszintes épületek függőlegesen elrendezett kipufogórendszereit jelentős hátrány jellemzi - a kipufogó levegő visszatérését a helyiségbe. Ugyanakkor a por, a kis törmelék és még a rovarok is behatolhatnak.

A helyileg beszerelt kipufogóventilátor megakadályozza, hogy a levegő kilépjen a szellőző tengelyből, így nem kell kitalálnia, hogy a szomszédja milyen cigarettákat szív le a harmadik emeletről, és hogy a szomszédok mit vacsoráznak. Az egyszerű és megbízható eszköz tökéletesen megvédi lakását a külföldi szagoktól, a nedvességtől és a nyálkás levegőtől.

Csendes elszívó ventilátorok a szaniter létesítmények visszacsapó szeleppel

A csendes üzemmódban működő kipufogóventilátor különleges igény esetén működik. Az ilyen eszközök hosszú távon kényelmes tartózkodást biztosítanak a lakóknak és a fürdőszobáknak. A készülék alig hallható működése nem okoz irritációt, míg a nedves levegőt a helyiségből eltávolítják.

A fürdőszobai rajongók két típusra oszthatók: axiális és csatorna, melyek mindegyikének sajátosságai vannak.

Előnyös, ha axiális ventilátorokat helyeznek el a 15 négyzetméteres területű kis fürdőszobákban, és közvetlen hozzáférést biztosítanak a központi tengelyhez. A készülék egy kisméretű, lapátos propeller, amely stabil légelszívást biztosít és alacsony költséggel rendelkezik.

A csatorna-ventilátorok a több mint 15 négyzetméteres kombinált fürdőszobákban vannak felszerelve. A készülék gyorsan és hatékonyan sugározza a szobát, még akkor is, ha a természetes szellőzés csatornái eltömődnek. Az üzemeltetés elve egy csigával ellátott, befelé irányuló turbina munkáján alapul. A csatornatípusok gyakorlatilag csendesek és nagy teljesítményt nyújtanak. A tengelyirányú műszerekhez képest alacsonyabb zajszint és magasabb költségek figyelhetők meg.

Fontos tudni, hogy nincsenek csendes rajongók.

Főbb jellemzők, működési elv és a visszacsapó szelepek típusa

A visszacsapó szelep működési elve meglehetősen egyszerű - ha a ventilátor működik, nyitva van, a kikapcsolás után azonnal bezáródik és megakadályozza a levegő beszívását. A korlátozó kiemelkedések meghatározzák a szárny 90 ° -os mozgási szögét. A standard szelep alakja kerek.

A visszacsapó szelepek három típusa létezik:

 • Önzáró tavasszal. A háztartási ventilátorok ebbe az osztályba tartozó visszacsapó szelepekhez WC-k, fürdőszoba, konyhák használata ajánlott. A szelep közvetlenül a ventilátor kikapcsolása után bezáródik.
 • Menedzselt: Nagyméretű ipari és raktári létesítmények szellőztetésére használják. A fülszög helyzetérzékelőinek felszerelése lehetővé teszi a szelep helyzetének beállítását. A berendezés megbízhatóan védelmet nyújt a nedvesség, a penész, valamint a harmadik féltől származó szagok és nedvesség előfordulása ellen. A termelési területeken a szelepek megakadályozzák az eső és hó belépését az utcára, ami hozzájárul a kondenzátum kialakulásához.
 • Passzív - helyzetük közvetlenül a légáramlás hatása alatt. Ennek alapja az eszköz gravitációs tulajdonságainak felhasználása, a feszítések a gravitációs erő hatására.

Minden típusú visszacsapó szelep nem biztosítja a szellőztető rendszer abszolút szűkületét, de megbízhatóan védelmet nyújt a külföldi szagok és nedvesség ellen.

Ellenőrizze a szelepet

A háztartási ventilátorok ellenõrzõ szelepeinek fõ része műanyagból készül, és kör alakú, amely lehetõvé teszi a levegõáramlás lehetõ legnagyobb mértékû blokkolását.

Minden eszköz ugyanolyan szerkezettel rendelkezik, és a következőket tartalmazza:

 • a csővezeték, kör alakú csőszakasz formájában;
 • szárnyak, a tengely körül kissé a középvonal fölött mozognak;
 • a ventilátor alsó és felső részén elhelyezkedő félgyűrű formájában lévő korlátozó kiálló részek;
 • visszaállító torziós rugó, a szárnyat az eredeti, zárt helyzetbe állítva.

A design nagyon egyszerű és hatékony a háztartási készülékekhez. Nyitott helyzetben a szárny a csatorna testén helyezkedik el, és nem akadályozza meg a levegő mozgását. Amikor a ventilátor ki van kapcsolva, a szárny felemelkedik a rendszeren, és teljesen blokkolja az egységet. A határoló kiemelkedések 90 ° -os szöget zárnak be.

Ipari modelleknél a visszacsapó szelep két félkörből állhat, amelyek mindegyikének rugója visszatér a zárt helyzetbe. Amikor a ventilátor működik, a levelek egymáshoz közel helyezkednek el a csatorna tengelye mentén, és nem zavarják a levegő szabad áthaladását.

Egy másik gyakori típusú szelep - szalag, ami a "kaput" képviseli a csatornaházban. Fő felhasználásuk a termelési árak, így megakadályozzák a csapadék és nedvesség bejutását a helyiségbe.

A megfelelő modell kiválasztásának szabályai


A ventillátort egy visszacsapó szeleppel kell megvásárolni - a fedél ebben az esetben hatékonyabbá és hatékonyabbá válik, miután kikapcsolta a készüléket, a fürdőszobában lévő levegő maximálisan megfelel a kialakult építési szabványoknak. A választás során kövesse az általános szabályokat.

A legfontosabb paraméter zajmentes működés. A modern készülékek 26 és 35 dB közötti zajszintet produkálnak. Összehasonlításképpen - képzeld el, hogy valaki suttog a füledbe. A ventilátor még csendesebb lesz. A gyártási folyamatban hangelnyelő anyagokat használnak, és a rács és a pengék speciális formája is segít a zajszint csökkentésében.

A ventilátor teljesítményének meg kell felelnie a helyiség térfogatának, a lakók számának és a szoba - kádnak, a konyhának és a WC - nek a céljával. A házat vízálló anyagokból kell készíteni a rövidzárlat elkerülése érdekében.

Modell SILENT-300 CHZ

Ha nem tudja a készüléket a szellőzőnyílás mélyén elhelyezni, akkor egy ventilátorlemezt vásárolhat. A funkcionalitás szempontjából nem különböznek a hagyományos kipufogó berendezésektől, és a jó kialakítás lehetővé teszi a készülékek számára, hogy a lehető legszembetűnőbbek legyenek a falon. Az átfedés panel teljesen lefedi a rést, és jól illeszkedik bármilyen formatervhez.

A gyártók garantálják az eszköz egészségi állapotát 30 ezer óra folyamatos működés érdekében.

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

Legnagyobb értékesítés

információ

A természetes szellőzés minden lakásban és házban található. De annak érdekében, hogy javítsák a légcserét sok szobában, további felszerelésre van szükség. A háztartási ventilátor egy visszacsapó szeleppel a kényelmes szellőzés leggyakoribb változata a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben vagy a kamrában.

A háztartási szurkolóknak más a terve, és sok vállalat termel. Ugyanakkor szinte minden modell beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. Ez az alapberendezés kipufogó ventilátorának része.

A visszacsapó szelep visszacsapó levegő elzáró szelepként működik. Vagyis leállítja a visszatérő vontatást a szellőző tengelyről a lakásba. A bányában lévő levegő szennyezett porral, törmelékkel, gyakran kellemetlen szaggal. A visszacsapó szelep nem hagyja ezt az egész "csokrot" a lakásban.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep működése a ventilátor légáramához kapcsolódik. A motor bekapcsolásakor létrejön egy fej és a visszacsapó szelep szelep nyitott helyzetben van. A motor leállításakor a szelepen lévő légnyomás megszűnik, és a fedél záródik. A redőny lecsúszhat mind a saját tömegének hatására, mind a visszahúzó rugóval.

A visszacsapó szelepek típusai

A kipufogó ventilátor a konyhával, a WC-vel vagy a fürdőszobával ellátott visszacsapó szelepnek különféle kialakítású elzáró elemekkel rendelkezik.

A szelepeket a vezérlés típusának megfelelően három típusba osztják:

 • passzív (gravitációs);
 • visszahúzó;
 • vezérelt.

A passzív szelepnek nincs kötelező eleme vagy mechanizmusa, és a levegőáramlás hatására megváltoztatja helyzetét. Nyomás hiányában a szárny bezáródik, amikor a ventilátor működik, a szelep nyitva van a sugárnyomás alatt.

Az ön-visszacsapó szelepnek van egy levele, amelynek rugója van, amely a levegőnyomás alatt nyitva van. Ezután visszaállítja a szelepet zárt helyzetbe, amikor a nyomás gyengül és eltűnik.

Az ellenőrzött szelep kinyit és bezárja a fedelet a mechanizmus hatása alatt. A leggyakrabban használt elektromos vezérlés. De az ablakok, falak és más ventilátorok mindkét oldalon hozzáférhetőek, a visszacsapó szelep kézi zárása használható.

Ellenőrizze a szelep kialakítását

A visszacsapó szelep nélküli csendes ventilátor kerek vagy téglalap alakú lehet, és ugyanaz a kimenet a csatorna számára. Ezért a visszacsapó szelep lehet kerek vagy négyzet is.

Tervezés szerint a szelepek a következőkre oszthatók:

 • egyszárnyú (a tengelyen levő 1 levél, 90 fokos fordulat);
 • kéthéjú kagylók (2 redőny, 90 fokkal elforgatva, külön tengelyek, egy vagy mindkettő egyszerre nyitható);
 • szirom (az összekötő lemezek - szirmok formájában lévő szárnyak);
 • inertiális rácsok ("Tulip" szivacs szelep, több passzív típus).

Az online shop 220pro.ru csendes ventilátorokat kínál a konyhai, fürdőszobai és egyéb bentlakásos helyiségek visszacsapó szeleppel.

A katalógus bemutatja a gyártóberendezést

Saját magad választhatja ki a rajongót, vagy tanácsot kérhet a boltvezetőtől. A szakember kiszámítja a teljesítményt, és kiválaszthatja a kívánt modellt, figyelembe véve az ár és a formatervezés kívánságait. A "kulcsrakész" szellőztető berendezések teljes választékát kínáljuk az összes szükséges alkatrész kiválasztásával, a ventilátorral és a tartozékokkal végződve.

Ventilációs háztartás a visszacsapó szelepnél

A háztartási ventilátor visszacsapó szeleppel biztosítja a kipufogó-levegő rendszer hatékony működését a zárt terekből, amelyek természetesen nem képesek szellőztetni. Konyhákban, fürdőszobákban és WC-kben vannak felszerelve. A visszacsapószelepes ventilátor speciális elzáró mechanizmussal van ellátva, amely megakadályozza a levegő visszavezetését a szellőző tengelyből a helyiségbe.

A hazai ventilátorok előnyei a visszacsapó szeleppel

Ezek a modellek szerény méretekkel rendelkeznek, így kis helyiségekben is telepíthetők, ami kiváló megoldást jelent az egészségügyi létesítmények számára. Ugyanakkor a szellőző tengelyre irányított levegő nem tud visszatérni. A csappantyúval ellátott fürdő kipufogóventilátorja hatékonyan szabályozza a nedvességet és a gombát. Eltávolítja a gőzt, így nem tömörödik a falakon és a tükörön.

Hogyan szereljünk be egy ventilátort a fürdőszobába egy visszacsapó szeleppel

A ventilátor egy fürdőszeleppel történő felszerelésének folyamata minimális szerszámkészlet szükséges. Az eszköze hasonlít a szokásos szellőzőrácsra, melyik helyre van felszerelve. Elegendő csak a ventilátorfej behelyezése a levegőcserélő tengely lyukába, és az elülső panelt több csavarral rögzíteni. A készülék szabványos elektromos hálózattól működik. A ventilátor vezetékének összekapcsolása a vécé visszacsapó szeleppel nem különbözik egy csillár, mennyezet vagy kimenet felszerelésétől.

Kényszerített kipufogórendszer használatának előnyei

A ventilátor a visszacsapó szeleppel ellátott fürdőszobában erős vontatást eredményez, anélkül, hogy vázlat keletkezne. Használatának köszönhetően teljesen kiegyenlítheti az épület álló szellőztető rendszerének hatékonyságát. A számunkra bemutatott tartománynak számos előnye van:

 • alacsony zajszint;
 • karbantartás nélkül;
 • a motorháztető erősségének beállítása;
 • a levegő visszatérésének elzáródása;
 • minimális energiafogyasztás.

Bargain megfizethető áron.

Bármely kapacitású visszacsapó szelepet vásárolhatunk. Olyan modelleket kínálunk, amelyeket a légcsatorna tengelyének idejére terveztek. A bemutatott termékcsalád garanciája a minőségre, így ügyfeleink hatékony eszközöket kapnak, amelyek a megadott előírásoknak megfelelően működnek.

Mi az a csuklya, amelynek egy visszacsapó szelepe van és hol használják

Mi a lényege a szellőzőrendszernek a szobában? Fő feladata a kellemetlen szagok, nedves levegő, füst és gőz kikészítése a főzésből, és tiszta cseréjével. A régi lakásokban a természetes szellőztetés legyőzte, de a műanyag ablakok, a feszített mennyezetek és a gipszkarton falainak divatja csökkentette a hatékonyságát "nem".

A visszacsapó szelep elszívóventilátor teljes légáramlást biztosít.

A visszacsapó szelep elve

Vannak olyan ventilátorok, amelyekben visszacsapó szelep, csatorna, beszívás, kipufogó van. Mindegyikük alkalmas arra, hogy a friss levegőt frissen cserélje. A klímaberendezés szellőzésének domináns különbsége az, hogy az utóbbi a már létező légtömegekkel dolgozik. A takarócsövek garantálják a levegő lecserélését lefelé, baktériumok, hüvelyek és különböző friss allergének, ha a befúvó és kipufogó szelep a ventilátorra van szerelve.

Az ilyen típusú elszívó ventilátor nagyon népszerű lakóépületek és magánlakások lakói körében. Ezt a típusú kaput használják:

 • fürdőszobához és WC-hez;
 • a konyhában;
 • a gőzfürdőben;
 • a dohányzó szobákban;
 • pincékben és pincékben;
 • mosodákban;
 • irodákban és üzletekben;
 • egészségügyi szekrények stb.

A szeleptányérnak meglehetősen egyszerű eszköze van, de a cselekvés elve ritkán szerepel. Ennek ellenére a vevőnek tudnia kell, hogy három típusra oszlik:

 • rugó vagy önzáró;
 • elektromos vagy kézi vezérléssel;
 • passzív - a fedél bezáródik és a légáramlás hatására nyílik (közvetlen és hátra).

Jó példa, vegye fontolóra egy tavaszi vagy gravitációs háztartási ventilátort a fürdőszobában, a konyhában vagy a gőzkamrában. A motor működése közben a fedél nyitott helyzetben van. Ha a szellőztetés szükségtelenné válik, a készülék pengéi megállnak, és a fedelet egy rugó zárja le. Ne várjon abszolút tömítést abból, de megakadályozza a szagok belépését a szellőztető tengelyből (különösen fontos a szemétszállók házak számára).

Kipufogórendszer nagyméretű irodákhoz

A passzív szellőztető rendszerek a legkevésbé népszerűek. Használható konyhai kapucni, de nagyon ritkán.

Érdemes megemlíteni, hogy a kipufogó ellen visszacsapó szelep felmelegíthető (megakadályozza a kondenzátum felhalmozódását és a télen a jég felhalmozódását) és melegítés nélkül. Az első lehetőség megfelelőbb, ha a ventilátor kialszik. A második lehetőség kizárólag beltéri telepítésre alkalmas (lakásépítés).

Otthoni ventilátor kiválasztása

A fürdőszobák és WC-k, a konyhák és a pincék elszívó ventilátorai különböző méretben és módosításban kerülnek forgalomba, különböző formájú késekkel. Néhánynak van egy tehetetlenségi rácsja, amely, mint egy vak, bezárul, amint a motor leáll. Gazdaságos modellek beépített időzítővel is értékesítik. Lehetővé teszi az eszköz idejének beállítását.

A választás során figyelni kell arra, hogy képes legyen beállítani a motorháztető erejét és a kézi kikapcsolást. Gőzkamra, kis zuhanyzó, fürdőszoba jacuzzival - ilyen helyiségekben a szakértők javasolják, hogy válasszanak modelleket a páratartalom szabályzóval. A ventilátor automatikusan bekapcsol, ha a helyiségben lévő gőz szintje eléri a készülékben beállított értéket.

Ha eldöntötte a szellőzés konfigurációját, akkor fontos figyelembe venni három tényezőt közvetlenül vásárláskor:

 • szellőztetett terület;
 • a szoba típusa (a teljesítmény attól függ);
 • a házban élő emberek száma.

A készüléknek elegendő hatalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfeleljen a szellőztetett helyiség összes követelményének.

Kipufogó ventilátor a konyhában

Szükségem van egy visszacsapó szelep a konyhaszekrényre? A főzés varázsa naponta történik a főzőlapon: valamit sült, főtt, párolt, sült, dzsemek és savanyúságok feltekerhetőek. A következő kulináris remekmű elkészítésének folyamatában zsír, gőz, korom és füst felemelkedik a mennyezetre. Mindez a falakon, függönyökön, mázoláson és a természetes rácson marad, és nem működik sokáig, a lélegeztetés fokozatosan "mohával" borul. Annak elkerülése érdekében, hogy őszinte károkat okozzon a saját tulajdonában, megszabaduljon a felesleges szagoktól és nedvességtől, a konyhában kell elhelyezni a fedelet a visszacsapó szeleppel.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a nyílás felett helyezkedjen el a természetes szellőzés érdekében. Ha az ablakok régiek, egy fa keret, akkor telepítse a ventilátort közvetlenül az ablakba. Ha a munkát egy magánházban végzik, a következtetés kültéri, falon keresztül történik.

Fontos paraméter a konyhaszekrényhez (mint bármelyik másikhoz) a teljesítmény volt. Ez azt jelenti, hogy a levegő mennyisége egy órán belül feldolgozott. A megfelelő eszköz kiválasztásához a konyha kockáztatását kell kiszámítani: a mennyezetek magasságát megszorozzák a terület. Az egészségügyi szabványok szerint minden szobában légkamatlábat állítanak be (a teljes levegő-megújítási ciklusok száma). A konyha esetében ez a szám 8-12. A lakóépületek esetében figyelembe kell venni a minimális haszonrésszel (a bányákkal kapcsolatos problémák miatti károk kompenzálása a légcsatornában). Az átlagos együttható 1,3. Annak érdekében, hogy a ventilátor egy visszacsapó szeleppel, vagy csak egy konyhaszekrényteljesítményt kapjon, szorozza meg a köbméter kapacitását, a levegőáramlást és a fent említett együtthatót.

A visszacsapó szelep megakadályozza a piszkos és hideg levegőt

Fontos! A szellőztetés elleni visszacsapó szelep nem teszi lehetővé hideg vagy piszkos levegő bejutását a helyiségbe, és csak a hulladékot távolítja el. A szellőztetés bekapcsolt állapotában fontos, hogy légáramlást hozzon létre a konyhában.

A második fontos pont a zajszint. Ezt decibelben számolják. A zaj létrehoz egy működő szellőztető motort, amely meghajtja a pengéket. Az eszköz jobb, minél kevesebb zaj keletkezik.

És ne felejtsd el a hatalmat. Minél nagyobb az indikátor, annál jobb lesz a kipufogó levegő bevitele, és a visszacsapó szelep nem teszi lehetővé az "aromák" visszatérését a konyhába. De meg kell érteni, hogy egy erős rajongó nagyságrenddel drágább, néha összehasonlítva az árat a középosztályba.

Szellőztetés szelep segítségével végezze el

A fürdőszobai rajongók ventilátorral vannak ellátva, de az ár túl magas az Ön számára? Ne kétségbe esj, mert az eszköz tervezése nem annyira bonyolult. Ha előre megvizsgálja az üzemeltetés elveit és kis erőfeszítéseket tesz, akkor a saját kezével teljes szellőztető szelepet készíthet.

A ventilátorok gyakoribbá teszik az axiális visszacsapó szelepet. Lehet "lepke" formájú, négyzet alakú fedél vagy kerek tárcsafedél, rácsos redőny. A háztartási burkolatok mérete 100 és 315 mm közötti. De nem mindenki tudja ezt saját kezével csinálni. Egyszerűbb verziót fogunk tartani.

A visszacsapószelepes ventilátor készítéséhez:

 • egy darab NYÁK vagy vastag műanyag vastagsága legfeljebb 4 mm;
 • ideális esetben sima, 0,1 mm vastagságú polietilén;
 • gumi tömítések;
 • öntapadó vékony hab;
 • csavarok és csavarok;
 • irodai kés;
 • Scotch szalag szövet alapján.

A szellőzés szelepes szellőzéséhez szövetalapú ragasztószalagra van szükség.

 1. Vágja ki a műanyag lemezt. A kívánt méret kissé átfedi a természetes kipufogócsatorna kimenetét. A lemez sarkai fúrt lyukak a falra való rögzítéshez.
 2. A lemez közepén jelölje meg a ventilátor átmérőjének megfelelő nyílást. A rácsnak kell lennie (minél nagyobb a cellája, annál sűrűbb a pajzs anyaga). Vágja ki a nyílást a rácskal a levegő beszívásához.
 3. A kész levegőbevezetés körül 4 lyukra van szükség a kötőelemekhez, amelyeken keresztül a munkadarabja csatlakozik a ventilátorhoz.
 4. Annak érdekében, hogy a kis törmelék és rovarok ne lélegezzenek be egy lakásba vagy egy házba, finom hálót vagy kapront kötnek a rácsra. Ez utóbbi könnyen cserélhető, ha szükséges.
 5. Az alapot a ventilátorhoz csavarokkal és lengéscsillapítókkal összekötjük, miután korábban gumi tömítést helyeztek el az elemek között. Ez megakadályozza a levegő "járását".
 6. A hibátlanul sima polietilén ragasztószalaggal ragasztott az alapra, majd csak kivágott. A használatnak éles íróeszközre van szüksége. A film állapotának figyelése. Ha a legcsekélyebb hullámzás vagy hajtás van, cserélje ki. Az egyenetlen felület a szelep nyomáscsökkentését és a szellőző tengely visszatérését eredményezi a helyiségben.
 7. Amikor a levél levágásra kerül, félig lesz vágva. Ezt a végén kell végezni, hogy a film a lehető leghosszabb ideig maradjon szilárd és mozgatható legyen.
 8. Amikor házi készítésű ventillátort helyez a gőzkamrában, a konyhában vagy a fürdőszobában, ellenőrizze, hogy az öntapadó habszivacsot a fal és a műanyag pajzs között telepítse a készülék nagyobb tömítése érdekében.

A visszacsapó szeleppel rendelkező ventilátort rendszeresen tisztítani kell, és a műanyag hálót meg kell változtatni, különösen akkor, ha a gőzfürdőbe van szerelve. Ebben az esetben sok évig tart, és megmenteni fogja a vásárlást.

Most már tudja, hogyan védheti otthonát a nedvességtől, a koromtól, a kellemetlen szagoktól kívül és belül. Helyezzen egy háztartási elszívó ventilátort a konyhában, a WC-ben, a gőzkabinban, az irodában vagy a boltban, és tiszta levegőt biztosít.

A legjobb ventilátorok visszacsapó szeleppel: fotók, műszaki adatok, árak, vélemények

Ma megnézzük a legjobb rajongókat egy visszacsapó szeleppel fotói, specifikációik, áraik, valamint az ügyfelek véleménye szerint.

Soler Palau SILENT-100 CZ

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 95 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

1876-tól dörzsölje. akár 4330 rubel.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 CZ

hiányosságokat

Nem mondanám, hogy zajos. Érzékenyen énekel.

méltóság

hiányosságokat

megjegyzés

Telepítve egy évvel ezelőtt a fürdőszobában. Jól rajzolódik, a páratartalom azonnal kevesebb lesz. Eddig nem volt probléma a munkával. De amikor eljön az ideje, hogy tisztítsák meg a szemetet, azt hiszem, problémák lesznek.

méltóság

Csendes. Produktív. Megbízható.

hiányosságokat

megjegyzés

Csaknem 4 évvel ezelőtt tette ezt a modellt a fürdőszoba, a WC és a konyha. 3 rajongó teljesen kipufogó, közel 300 köbméter / óra. Csendesen dolgozik. A melegben kapcsolja be az órát a kényszerített kipufogóhoz. Évente egyszer csinálom, hogy - kapcsolja ki, vegye le, tisztítsa meg, kenje meg, tegye vissza, dugja be. Legfeljebb 10 percet vesz igénybe. Miután THAT a ventilátor újdonságként működik.

méltóság

nagyon csendes, telepített egy közös szomszédos csomópont, nedvesség nagyon gyorsan húz.

hiányosságokat

megjegyzés

Kiváló modell, bár a pénz növekedésével emelkedett az ár.
azt javaslom

méltóság

olcsó, csendes, könnyen csatlakoztatható

hiányosságokat

ár, talán olcsóbban szeretnék vásárolni

megjegyzés

Miután elvégeztem a javítást, az ilyen rajongókat a WC-ben és a fürdőszobában helyezem el. A fürdőben 5 évig, majdnem éjjel-nappal dolgozott, mert ott állandóan szárazak a dolgok és a ventilátor nem kapcsol ki. Nagyon elégedett a készülékkel. Mivel nem rendelkezem tapasztalattal az elektromos készülékekkel, magam is képesek voltak eltávolítani a régieket és új rajongókat felállítani a helyükre.

Soler Palau SILENT-100 CHZ

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 95 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

tól 4990 dörzsölje. akár 9933 dörzsölje.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 CHZ

méltóság

hiányosságokat

megjegyzés

Nagyon elégedett a ventilátorral, tedd a fürdőszobába. Nagyon gyorsan eltávolítja a nedvességet. A tükörnek nincs ideje verejtékezni. A kapcsolat egyszerű. Most azt hiszem, a WC-ben, hogy tegye, mert a fürdőszobából kifújja a WC-t (központi szellőzés eltömődött).

méltóság

Jól néz ki, csendes, jól reagál az emelkedő páratartalomra.

hiányosságokat

A nedvességérzékelő és az időzítő nem informatív szabályozói. Soha nem tudja, mennyire megváltozott a beállítás. Hosszú időre be kell állítania a kívánt szintet.

megjegyzés

Csatlakoztatta a Silent-100 CRZ-t. CHZ - a fürdőszobához, CRZ - a WC-hez. Elégedett. Jó rajongók.

Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 80 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

2173-tól dörzsölje. akár 4835 rubel.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 DESIGN 3C

méltóság

Megjelenés, csendes

hiányosságokat

megjegyzés

Nem tudom, ki van ott sok zajért. Mindkét fürdőszobában megszokott szellőzéssel állunk. Ha nem kapcsolja be a vizet, akkor persze hallja, hogy működik, de csak ez. Nem buzgál, nem ordított. Azt mondanám, zörgött. Műanyag csőbe van szerelve, ha fontos.
Nagyon aranyos, különböző színekben választhatod a fal színét.
Egy kis fürdőszobát másfél percig szárad.

méltóság

Gyönyörű, stílusos és nagyon csendes eszköz! A minőség mindenek felett dicséret!

hiányosságokat

megjegyzés

Az ár-érték optimális.

méltóság

hiányosságokat

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy figyeljen a ventilátor működési nyomására (a teljes SILENT DESIGN sorozatra vonatkozik, dekoratív burkolattal), és megfeleljen az Ön igényeinek! Ez a modell csak (!) 18 Pa nyomást eredményezett, míg a közönséges modellek 40-et és többet tartalmaznak! Ha a szellőztetés nem működik jól, vagy a csőben sok cső vagy nagyon hosszú cső van, ez a modell nem fog tökéletesen illeszkedni - egyszerűen nem fog megbirkózni.

megjegyzés

Vásárláskor kizárólag az ár / minőség / megjelenés kritériumai alapján választottam, figyelmen kívül hagyva az alacsony teljesítményt, de hiába. Van egy problémám a szellőzéssel a lakásban (ahelyett, hogy rajzolna levegőt, visszahúzódna rajta). Annak ellenére, hogy a szellőztetés nem erős, a ventilátor alig nyitja meg a visszacsapó szelepet. Általában működési állapotban van. Most egy szégyen, amit senki nem ajánlott egyszerre, és a falon lévő helyeket kifejezetten a modell dimenziói foglalta össze. Meg kell vásárolnunk egy másik modellt, és feltalálhatunk valamit.

méltóság

Gyönyörű, tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába.

hiányosságokat

Zaj. 28dB van írva a dobozon, valójában 48-as értéket ad, megakadályozza a víz hangját a csapból.

megjegyzés

A telepítés az utasításoknak megfelelően történt, ezért a zaj nem egyértelmű. Valószínűleg vásárláskor érdemes ellenőrizni a zajokat.

méltóság

Építsen minőségi, csendes motort.

hiányosságokat

Ár. Amikor a levegő áthalad egy ventilátoron, különös hangok jelennek meg különböző távolságokon, mivel nagy légáramlás halad át rajta. A deklarált 26 dB-t nagymértékben alábecsülik! Ha a szellőztető csatornában kevés a levegő ellenállása, a ventilátor hangja megnőhet.

megjegyzés

Ennek eredményeképpen túl zajtalan, idegesítő. Megoldotta a zajt okozó problémát, elválasztotta a ventilátort a fali tartóról, elhúzta a szellőzőcsatornába, csend lett, és a légtelenítő csatornából kilépő levegő megszűnt. Az eredmény egy törött kialakítás.

méltóság

Nagy rajongó! Gyönyörű, néma, megbízható (élettartam 30 000 óra, személyes élmény 4 év), alacsony energiafogyasztás Spanyolországban. Nincs vibráció, nincs idegen zaj, csak a meghajtott levegő áramlása hallható.

hiányosságokat

megjegyzés

A ventilátor nyomása az útlevéllel 50 Pa, a zajszint 100 m3 / óra teljesítményre és ezen a nyomáson minimális (26,5 dB), ugyanakkor a motor teljesítményfelvétele mindössze 8 W (!). Összehasonlításképpen az Elevtrolux EAFM 100 ventilátor ugyanolyan teljesítmény mellett 15 W-ot fogyaszt, zajszintje 30 dB, és a nyomás 15 Pa.

CATA E-100 GTH

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamat 100 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

6500 dörzsöléstől. akár 6850 rubel.

CATA E-100 GTH Vélemények

méltóság

hiányosságokat

drága nem megbízható

megjegyzés

1. Nem kell rohanni lyukak fúrásához a cserépben. Az üvegburkolat zárt állapotú szélei nem egyeznek meg az alap széleivel. Ennek eredményeképpen, pontosan telepített bázissal rendelkezünk egy süllyesztett burkolattal. de láthatjátok csak őt.
2. Ne mondj nyugodtnak.
3. Két hónapos normál működés után folyamatosan dolgoztam mind a világítás, mind a világítás kikapcsolásával. A torziós szabályozók és az egykarra történő kattintás nem segít. Gyűrű a nap 24 órájában.
Talán érdemes egy megfizethetőbb verziót venni a páratartalom érzékelő nélkül? Csak egy időzítővel? Ez biztosan nem ad tanácsot bárkinek! Válás egy gyönyörű, könnyen eltávolítható (ívelt) sapkára

méltóság

Gyönyörű, kék fények

hiányosságokat

Mint már említettük, az elülső panel elmozdulása az esethez képest körülbelül 2 fok. Nagyon érzékeny az interferenciára az SL vezérlő vonalon, beavatkozva az interferenciával, és nem akart kikapcsolni, úgy döntött, hogy a normál zárt relét semlegesre telepíti az SL vonalon keresztül, mikor 220-at alkalmaz a relé tekercselésére, az SL-t a fázishoz alkalmazzák, és minden úgy működik, mint egy óra. a doboz.

megjegyzés

Pozitív módon, kivéve a kábelezés rossz minőségét és a rossz árnyékolást (bűnös vagyok, a kábelezés során az acélhegesztés során megmentettem), ennek eredményeképpen újra kellett kitalálnom a kereket. És eldobta a visszacsapó szelepet, ő zörgött, a hang sokkal kellemesebb lett.

Háztartási ventilátorok visszacsapó szeleppel - a legcsendesebb

A konyhák, fürdőszobák és más funkcionális helyiségek légcsatornáiba beépített felső ventilátorok gyakran csavarkötéssel vannak ellátva. Ezek az eszközök megakadályozzák a szennyezett levegő bejutását a helyiségbe, és segítenek hatékonyan megszabadulni a kellemetlen szagtól és a túlzott nedvességtől. A visszacsapó szelep lehet egy tengelyirányú vagy radiális ventilátor szerkezeti része.

válogatás. alapértelmezés szerint

1 online áruházban:

Fali ventilátor Vortice PUNTO EVO FLEXO MEX 100 / 4LL 1S T

Testáru - műanyag. Visszacsapószeleppel. A zajszint 27 dB. A kések forgási sebességének száma - 1. Teljesítmény 9 watt. A munkamekanizmus axiális. Időzítővel. Súly: 0,6 kg. Méretek 17x17x13 cm.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor Vortice PUNTO EVO ME 100/4 LL

Testáru - műanyag. Típusú számla. Zárószelep 9 wattos teljesítmény mellett. 27 dB zajszinttel. A kések forgási sebességének számával 2. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 16 cm, magasság: 16 cm, mélység: 12 cm, súlya: 0,6 kg.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor SILENT-100CZ SILVER DESIGN ECOWATT

Típusú számla. Vízálló házzal. Szerelési átmérő 100 mm. A munkamekanizmus axiális. Visszacsapószeleppel. Vezetés - elektronikus. Teljesítmény 8 watt. A pengék forgási sebességének száma - 1. Anyag - műanyag. A zajszint 27 dB. Súly: 0,7 kg. Méretek 19x19x8 cm.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor palau SILENT-100CZ IVORY DESIGN SWAROVSKI

Testáru - műanyag. A beépítési átmérője 99 mm. Típusú számla. Menedzsment - mechanikus. 8 wattos teljesítmény mellett. Légkondícionálás 95 köbméter / óra. Vízálló ház. Zárószelep A kések forgási sebességének számával 1. A munkamekanizmus axiális. 27 dB zajszinttel. Szélesség: 16 cm, mélység: 9 cm, magasság: 16 cm, súlya: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CDZ ECOWATT

Teljesítmény 8 watt. A zajszint 27 dB. A munkamekanizmus axiális. Időzítővel. Visszacsapószeleppel. Testáru - műanyag. Menedzsment - mechanikus. Típusú számla. Magasság: 16 cm Szélesség: 16 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ GOLD DESIGN-4C

Vízálló ház. A munkamekanizmus axiális. Menedzsment - mechanikus. Zárószelep 27 dB zajszinttel. 8 wattos teljesítmény mellett. A levegőcsere 85 köbméter / óra. Testáru - műanyag. A beépítési átmérője 99 mm. Páratartalom érzékelő Típusú számla. A kések forgási sebességének számával 1. Timer. Mélység: 8 cm Magasság: 19 cm Szélesség: 19 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ IVORY DESIGN-4C

Nedvességérzékelővel. Visszacsapószeleppel. Vízálló házzal. A kések forgási sebességének száma - 1. Menedzsment - mechanikus. Időzítővel. Teljesítmény 8 watt. Levegőcsere 85 köbméter / óra. Típusú számla. A zajszint 27 dB. Testáru - műanyag. A szerelési átmérő 99 mm. A munkamekanizmus axiális. Magasság: 19 cm, mélység: 8 cm, szélesség: 19 cm, tömeg: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ RED DESIGN-4C

27 dB zajszinttel. A levegőcsere 85 köbméter / óra. 8 wattos teljesítmény mellett. Zárószelep A munkamekanizmus axiális. Típusú számla. A kések forgási sebességének számával 1. Testáru - műanyag. Páratartalom érzékelő Vízálló ház. A beépítési átmérője 99 mm. Timer. Szélesség: 19 cm, mélység: 8 cm, magasság: 19 cm, súlya: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CDZ SILVER ECOWATT

Menedzsment - mechanikus. A munkamekanizmus axiális. Visszacsapószeleppel. Típusú számla. Időzítővel. Testáru - műanyag. A zajszint 27 dB. Teljesítmény 8 watt. Szélesség: 16 cm Magasság: 16 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ FEKETE DESIGN-4C

A kések forgási sebességének számával 1. 8 wattos teljesítmény mellett. Timer. Menedzsment - mechanikus. 27 dB zajszinttel. A levegőcsere 85 köbméter / óra. Páratartalom érzékelő Típusú számla. Testáru - műanyag. Vízálló ház. Zárószelep A beépítési átmérője 99 mm. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 19 cm, magasság: 19 cm, mélység: 8 cm, súlya: 0,6 kg.

Csendes ventilátor ventilátorral: válogatás és szerelés

A fürdőszobában a jó minőségű szellőzés biztosítása az egyik kötelező követelmény, mivel a zuhanyzó vagy a fürdőkád használata során nagy mennyiségű gőz keletkezik, ami ronthatja a mikroklímát vagy károsíthatja a felületet. Ezenkívül a megfelelő légáramlás normalizálni fogja a helyiség nedvességtartalmát, és megakadályozza a gőz belépését a szomszédos helyiségekbe az ajtók repedésein keresztül. A csendes fürdőszoba ventilátor beszerelése egy visszacsapó szeleppel lenne a legjobb megoldás.

A ventilátor megjelenése egy visszacsapó szeleppel

Szükségem van a kényelmes szellőzésre a fürdőszobában, vagy természetes módon?

A legtöbb magán- és többemeletes lakóépület projektjeiben csak a természetes kipufogógáz-keringtető rendszert biztosították a fürdőszobákban. Ez vezetett ahhoz a tényhez, hogy a zuhanyzó gőz vagy a kellemetlen szag egy bizonyos sebességgel eltávolították egy kis szellőztető.

A szellőzőrács megjelenése, a természetes szellőzés csatornarendszerének bezárása

Egy ilyen rendszer nem mindig tudott megbirkózni a szükséges légmennyiség és nedvesség felhalmozódásával a fürdőszobában, ami ideális mikroklímát teremtett a baktériumok vagy a penészgomba fejlődéséhez. Ennek okai főleg a szellőzőcsatornák tervezésében vagy azok működés közben történő eltömődésében jelentkeztek. A legrosszabb esetben a kellemetlen szag az ellenkező irányba fordulhat a vontatás megváltozása miatt, például amikor a szoba ajtaja nyitva volt.

Légáramlás-megjelenítés

A kényszer szellőztetés telepítésekor a megfelelő teljesítmény kiválasztása miatt ezek a hátrányok elkerülhetők. Kellemes bónuszként nemcsak a szennyezett levegő eltávolítását, hanem a szellőztetés friss levegőjét, megfelelő szellőztető rendszert is használhatják, vagy a fúvás és fújás kevert üzemmódját biztosíthatják. Vagyis, ha a fürdőszobába egy elszívó ventilátort telepít, az alábbi előnyök jelennek meg a természetes szellőztetési módszerhez képest:

 • Megnövelt légcsere az azonos méretű szellőzőcsatornákkal.
 • A falakon vagy a mennyezeten a kondenzáció teljes hiánya a gőz eltávolításának nagy hatékonysága miatt.
 • Javítsa a szárazság a szoba.
 • Hőmérséklet stabilizálása a fürdőszobában a levegő cseréje miatt a belső vagy külső téren.
 • A szennyeződések felhalmozódásának hiánya a csatornákban a hatékony légáramlás kárára.

Kapucni kivitel visszacsapó szeleppel

Miért van szükségünk egy visszacsapó szelepre a ventilátor tervezésében?

A kényszerített szellőztetés szervezése során előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor több ventilátor működik egyidejűleg, ami be- vagy felszabadítja a levegőt. A mozgás összetett pályákkal turbulenciát vagy nyomásesést okozhat. Ennek következtében a keringés zavart okozhat, és a kellemetlen szag a gőzzel együtt a szomszédos helyiségekbe kerül. Az ilyen helyzetek megelőzése érdekében egy visszacsapó szelepet használnak, amely időben lezárja a szellőzőcsatornához való hozzáférést.

A visszapillantó szelep nyitott állapotában mutatja be a motorháztető működési elvét

A ventilátorok visszacsapó szelepek típusai

A visszacsapó szelepek eltérőek lehetnek az anyaggyártásban, az alakban, a válasz mechanizmusában, a beépítési módban, valamint az átjáróban. Általában műanyag vagy fém anyagot használnak. A műanyag a leginkább nyereséges, mert ellenáll a nedvességnek, nem igényel fenntartani, és nem növeli jelentősen az egész eszköz költségeit. A fém nagy szilárdságú, ezért ellenáll a különböző mechanikai igénybevételnek. A fürdőszobában lévő kipufogó ventilátorra szerelt nedvességálló visszacsapó szelepet védőbevonat jelenléte határozza meg.

Műanyag visszacsapó szelep megjelenése

Jó tanács! A műanyag házrészek és minták a zaj és a rezgés lehető legnagyobb mértékű csökkentését teszik lehetővé, ellentétben a fémekkel. Ezért a házhoz ajánlott az első lehetőség kiválasztása.

Fém visszacsapó szelep

A szelep alakjának követnie kell a szellőzőnyílások kontúrját, hogy maximális kipufogógáz-teljesítményt biztosítson. A szabványos formák: kerek, négyzet és téglalap alakúak.

A légtelenítő szelep vezérlése manuális vagy automatizált lehet. Az elsőek növelik a megbízhatóságot és az igénytelen karbantartást. A villamos energia jelenléte vagy hiánya nem befolyásolja munkájukat. Azonban nem mindig lehetséges időben lezárni a szellőzőcsatornához való hozzáférést, ami negatív következményekhez vezethet. Az automatikus kialakítás biztosítja a rendszer optimális teljesítményét kívülről érkező interferenciák nélkül, és ezért a legalkalmasabb a fürdőszobában való használatra.

Műanyag légcsatornák és szerelvények a szellőzéshez. Egy külön felülvizsgálat hasznos információkat nyújt a műanyag szellőzés szerelvényeinek használatáról és típusairól.

Hogyan kell helyesen kiválasztani a csendes fürdőszoba ventilátort egy visszacsapó szeleppel?

A fürdőszobában elhelyezett elszívó ventilátor elsősorban a teljesítmény típusának kiválasztása, hiszen az alapvető teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Axiális és centrifugális. Az axiális olyan szerkezet, amelyben a propeller a szellőzőcsatornára merőleges síkban helyezkedik el. Általában műanyagból készülnek és könnyen felszerelhetők.

Figyelem! Az axiális ventilátorokat akkor javasoljuk telepíteni, ha nincsenek külön helyük a szereléshez, hanem legalább 3 m hosszúságú vízszintes csőszakasz is. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen szerkezeteknél fontos minimális aerodinamikai húzást biztosítani.

A centrifugális rendszerek erősebb szerkezetek, amelyek akár eldugult rendszerekben vagy hosszú csövek jelenlétében is telepíthetők. Az egycsöves szellőztető rendszerben is működtethetők. Szerkezetileg két részből áll: a test és a csiga alakú turbina.

Milyen további rajongói funkciókra kell külön figyelmet fordítanom a választás során?

A csendes fürdő ventilátor egy visszacsapó szeleppel megkülönböztethető a további lehetőségek lehetséges elérhetőségével:

 • Folyamatos légáramlási mód. A szokásos szellőztetésektől különbözik attól, hogy a propeller folyamatosan be van kapcsolva, de nem működik bizonyos sebességgel, de a nedvességérzékelő értékétől függően képes megváltoztatni a helyiség kiszáradását. Ez ugyanakkor energiatakarékos módot és ideális mikroklímát biztosít a fürdőszobában.
 • Elalváskapcsoló Lehetővé teszi, hogy elhagyja a fedelet anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy egy bizonyos idő elteltével ki kell kapcsolnia.
 • A Hydrostat segít megőrizni a helyiség optimális páratartalmát automatikus vezérléssel. Ez a funkció különösen a gyakran használt vagy fokozott nedvességű fürdőszobában keresendő.
 • A mozgásérzékelő automatikusan bekapcsolja a készüléket, amikor valaki belép a szobába. Vagyis hatékonyan eltávolítja a kellemetlen szagokat. A szétkapcsolás automatikusan megtörténik előre meghatározott idő elteltével.
 • A splash védelem megvédi az elektronikus alkatrészeket a rövidzárlatoktól. Az ajánlott minimális védelmi szintnek legalább IP5-nek kell lennie.

Hasznos információk! Megfelelő ventilátor vásárlása a kipufogógázban a fürdőszobában csak az előírt funkciók meghatározása után ajánlott. Ha nincs fontos funkciója, akkor ki kell cserélni, mivel ma már nincsenek olyan struktúrák, amelyek konfigurálhatók a megnövekedett követelményeknek való megfelelés érdekében.

Néhány ventilátor gyártó áttekintése

A csendes szellőztető berendezések legismertebb gyártói a következők:

 • SolerPalau - spanyol gyártó, amely elismert vezetője a kiváló minőségű és néma szellőzőrendszerek gyártásában. Több mint fél évszázad van, és ebben az időszakban nemcsak a megnövekedett termelési mennyiségeket, hanem a legfontosabb termékcsaládokat is frissítette. Több mint 10 országban nyitott a szellőzőrendszerek alkatrészeinek gyártása. Folyamatosan növekvő lendület és innovatív változások a termékek műszaki felszereltségében. Vagyis ez a vállalat egy márka, és termékei garantáltan rendelkeznek a megadott előírásokkal.
 • Maico - a német szellőztetési technológia színvonala. A céget több mint 80 évvel ezelőtt alapította Németországban, amelynek célja a kifogástalan minőségű és könnyen kezelhető berendezések innovatív fejlesztéseinek bevezetése volt. Napjainkban folyamatosan vezető pozíciót tölt be, és különbözik a versenytársaktól egy egyedülálló gyártósor jelenlétével, valamint szakértők pozitív véleményével. A termékcsalád több mint 1600 termékből áll, ami magas szakmai színvonalat és eredményességet jelez, nem pedig a közepes minőségű termékek számának növekedését.

Maico márka modell

 • Az Elicent a Maico hivatalos osztálya Olaszországban. A fő hangsúly azonban a gyártott szellőztető rendszerek funkcionalitására irányul. Ezért a termelési költségek alacsonyabbak, mint Maico, ami kiváló alternatíva azoknak az embereknek, akik nem igénylik nagyon elegáns a fürdőszobában. Megbízható áron történő megbízhatóság és praktikusság lehetővé tette az Elicent számára, hogy versenyképes legyen az ipar óriások gyártóival, hogy szellőztető berendezéseket hozzon létre, és érdemes megjegyezni, hogy nagyon sikeres.

Elicent eszköz

 • A belföldi vállalat a szellőzőberendezések piacán viszonylag nemrégiben, csak 26 éves, de az évek során képes volt versenyezni a külföldi márkákkal. A kutatási és termelési alap lehetővé teszi, hogy magas színvonalú termékeket hozzon létre, amelyek teljes mértékben alkalmazkodnak a hazai működési feltételekhez. Minden termék tanúsított és megfelel a nemzetközi minőségi előírásoknak. Ugyanakkor a rajongók költsége sokkal olcsóbb, mint az analógoké.
 • Az olasz Vortice márkaképviseletei megnövekedett megbízhatóságuk, biztonságuk és meglehetősen esztétikus külső kialakításuk miatt figyelemre méltóak, ami jelentősen eltér a versenytársaktól. A vállalat elsőbbsége az integrált megközelítés és a nagy léptékű tudományos fejlődés bevezetése a termékekben. A modellsorozat sokoldalú, nagyon egyedi különbségekkel.

Fan brand Vortice

A gyártók árai a rajongók számára

A rajongók árai nagyban függenek a gyártótól és a termék funkcionalitásától. Ezért egy olyan kompromisszumos opció kiválasztása szükséges, amely megfelel az összes fő kiválasztási kritériumnak. Az oroszországi átlagár az 1. táblázatban látható.

1. táblázat: Az oroszországi rajongók átlagos árai