Legfontosabb > Tartozékok

A visszacsapó szeleppel ellátott fürdőszobákhoz és toalettekhez való szellőztetők

A fürdőszobákhoz és a WC-khez tartozó visszacsapó szeleppel rendelkező szellőzőventilátorok olyan készülékek, amelyek a természetes és a fürdőszobába és a WC-be szállítására szolgáló természetes szellőztető rendszer helyett felszereltek. Ez a telepítés szükséges a kondenzáció és a gőz és nedvesség felhalmozódása érdekében a fürdőszobában a zuhanyzás alatt és után. Ha nincs jó minőségű légcserélő rendszer, akkor a nedvesség felhalmozódik, nedvességgé változik, amely képes a padlóra és a falra telepedni, gombákká és baktériumokká válni, és rovarok megjelenését is kiváltja. A visszacsapó szelep által működtetett ventilátor egy fordított tolóerendszer miatt működik, nem teszi lehetővé a kellemetlen szagok behatolását, és hozzájárul a felesleges nedvesség eltávolításához az alagsorból.

A rendszer előnyei és hátrányai

A mosdó kipufogóventilátorának a következő előnyei vannak:

 • Telepíthető a kis és nagy méretű fürdőszoba fürdőszobájába.
 • Integrált a hagyományos csatornarendszerekkel.
 • A mennyezetre vagy a falra szerelhető, különböző modellek vannak.
 • Leggyakrabban tartós ABS műanyagból készült.
 • Üzem közben nincs zaj.
 • Vízálló. Mivel a készülék áramellátással van ellátva, ez az elem különösen fontos a vízcseppek belépése esetén, nincs rövidzárlat.
 • Egyes modellekhez tartozik plusz páratartalom, mozgásérzékelők és időzítők.
 • 12 voltos feszültségű motorral szerelve.

Ami a hiányosságokat illeti. Két ilyen - a készülék nagy költsége és a nagy nyomás nehezítése. Bár az első hátrány nem jelentős, mivel a készülékek a telepítés után hosszú ideig működnek. Érdemes befektetni egyszer a hosszú távú kényelem, a tisztaság a fürdőszoba és a fürdőszoba és a biztonságos levegőt a tüdőben.

A kipufogó ventilátorok típusai a fürdőszobákban és a WC-kben

A fürdőszobában vagy a fürdőszobában a legjobb megoldás egy visszacsapószelepes elszívóventilátor, amely megakadályozza a levegő, a por és a különböző rovarok belépését a helyiségbe, miközben kikapcsolja az áramellátást. Úgy néz ki, mint egy henger, amelyen a fűrészkerék fel van szerelve. A visszacsapó szelepek a nedvességet szívják be a helyiségből és teljesen megszáradják a helyiséget.

Van egy elszívó és elszívó ventilátor is egy visszacsapó szeleppel. Ideális a fürdőszobához és a WC-hez, mivel elosztja az eltávolított levegőt különböző irányokban.

Háromféle ilyen rajongó létezik:

 • Irányított (manuálisan vezérelhető, vagy villamos energiával működtethető).
 • Önzáró (rugó).
 • Passzív (kizárólag a közvetlen vagy visszirányú légáramlás hatására megváltoztathatja helyzetüket).

A telepítés típusa szerint a következő struktúrákat különböztetjük meg:

 • Falra szerelt (falra szerelve és kényszerített légáramlást biztosít).
 • Beépített (a falon lévő lyukba épített modern modellek, amelyek nem befolyásolják a fürdőszoba kialakítását, magas fokú védelmet nyújtanak a por és a nedvesség ellen).
 • Mennyezet (a fő szellőztető rendszerhez csatlakoztatva, por összegyűjtése).

Továbbá számos eszköz van a hatalom típusával kapcsolatban: azok, amelyek az akkumulátorokon futnak, és azok, amelyek a hálózaton dolgoznak.

A készülék működése és működési elve

A visszacsapó szeleppel felszerelt fürdőszobák és WC-k elszívóventilátorai műanyagból készülnek, és a következő elemekből állnak:

 • A kerek csatorna szegmense az eszköz teste.
 • Hajtások, amelyek a tengelyen forognak és az átmérő felett helyezkednek el.
 • A határoló kidudorodások, amelyek az egyik oldalán egy félkörben és a másik oldalon tetején helyezkednek el, szintén egy félkörben.
 • Torziós visszacsapó rugó - a rendszer eredeti állapotába való visszatérését jelenti, amikor az eszköz nem működik.

A szárny két állapotban lehet:

 • Zárt helyzetben (a szelep merőleges a csővezetékre, a légáramlás teljesen le van zárva).
 • Nyitva (a szárny párhuzamos a csővezetékkel, a légáramlás szabadon szállítható).

A működési elv jellemzői: az eszközön lévő határoló kidudorodások 90 fokos szögben biztosítják a szögét, csak nyitott és zárt helyzetben mozog. A ventilátor működtetése közben a rendszer a kések lezárásakor kinyílik, az út a visszatérő rugó hatása miatt blokkolódik.

A visszacsapó szeleppel rendelkező készülékek többszintes épületekben vannak felszerelve, ahol egy adott számú lakás egyidejűleg kipufogócsatornákat használ. A szelep védelmet nyújt a szellőzőrendszerből, valamint porból, törmelékből, rovarokból, pelyhekből és egyéb nem kívánt tárgyakból származó levegő behatolásáért.

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

Legnagyobb értékesítés

információ

A természetes szellőzés minden lakásban és házban található. De annak érdekében, hogy javítsák a légcserét sok szobában, további felszerelésre van szükség. A háztartási ventilátor egy visszacsapó szeleppel a kényelmes szellőzés leggyakoribb változata a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben vagy a kamrában.

A háztartási szurkolóknak más a terve, és sok vállalat termel. Ugyanakkor szinte minden modell beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. Ez az alapberendezés kipufogó ventilátorának része.

A visszacsapó szelep visszacsapó levegő elzáró szelepként működik. Vagyis leállítja a visszatérő vontatást a szellőző tengelyről a lakásba. A bányában lévő levegő szennyezett porral, törmelékkel, gyakran kellemetlen szaggal. A visszacsapó szelep nem hagyja ezt az egész "csokrot" a lakásban.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep működése a ventilátor légáramához kapcsolódik. A motor bekapcsolásakor létrejön egy fej és a visszacsapó szelep szelep nyitott helyzetben van. A motor leállításakor a szelepen lévő légnyomás megszűnik, és a fedél záródik. A redőny lecsúszhat mind a saját tömegének hatására, mind a visszahúzó rugóval.

A visszacsapó szelepek típusai

A kipufogó ventilátor a konyhával, a WC-vel vagy a fürdőszobával ellátott visszacsapó szelepnek különféle kialakítású elzáró elemekkel rendelkezik.

A szelepeket a vezérlés típusának megfelelően három típusba osztják:

 • passzív (gravitációs);
 • visszahúzó;
 • vezérelt.

A passzív szelepnek nincs kötelező eleme vagy mechanizmusa, és a levegőáramlás hatására megváltoztatja helyzetét. Nyomás hiányában a szárny bezáródik, amikor a ventilátor működik, a szelep nyitva van a sugárnyomás alatt.

Az ön-visszacsapó szelepnek van egy levele, amelynek rugója van, amely a levegőnyomás alatt nyitva van. Ezután visszaállítja a szelepet zárt helyzetbe, amikor a nyomás gyengül és eltűnik.

Az ellenőrzött szelep kinyit és bezárja a fedelet a mechanizmus hatása alatt. A leggyakrabban használt elektromos vezérlés. De az ablakok, falak és más ventilátorok mindkét oldalon hozzáférhetőek, a visszacsapó szelep kézi zárása használható.

Ellenőrizze a szelep kialakítását

A visszacsapó szelep nélküli csendes ventilátor kerek vagy téglalap alakú lehet, és ugyanaz a kimenet a csatorna számára. Ezért a visszacsapó szelep lehet kerek vagy négyzet is.

Tervezés szerint a szelepek a következőkre oszthatók:

 • egyszárnyú (a tengelyen levő 1 levél, 90 fokos fordulat);
 • kéthéjú kagylók (2 redőny, 90 fokkal elforgatva, külön tengelyek, egy vagy mindkettő egyszerre nyitható);
 • szirom (az összekötő lemezek - szirmok formájában lévő szárnyak);
 • inertiális rácsok ("Tulip" szivacs szelep, több passzív típus).

Az online shop 220pro.ru csendes ventilátorokat kínál a konyhai, fürdőszobai és egyéb bentlakásos helyiségek visszacsapó szeleppel.

A katalógus bemutatja a gyártóberendezést

Saját magad választhatja ki a rajongót, vagy tanácsot kérhet a boltvezetőtől. A szakember kiszámítja a teljesítményt, és kiválaszthatja a kívánt modellt, figyelembe véve az ár és a formatervezés kívánságait. A "kulcsrakész" szellőztető berendezések teljes választékát kínáljuk az összes szükséges alkatrész kiválasztásával, a ventilátorral és a tartozékokkal végződve.

Ventilálja a WC-ben - mondja, nem nedves!

A mosdóventilátor napjainkban kényelmes elem, hiszen a szobája optimális páratartalmat és kellemetlen szagokat távolít el. De ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan működhessen, először az optimális paraméterekkel rendelkező eszközöket kell választania, másodszor, helyesen kell telepítenie. Ezekről a szempontokról fogok megvitatni ebben a felülvizsgálatban.

A fotón: az elosztóhálózatban igen sokféle ventilátor lehetőség van.

A kiválasztás és a telepítés jellemzői

Meg fogjuk érteni, hogyan válasszunk kiváló minőségű és megbízható terméket, és hogyan csatlakoztassuk azt a maximális üzembiztonság és a működési hatékonyság érdekében. Mindegyik tényező nagyon fontos, ezért alaposan olvassa el ezt a fejezetet.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Ha mindent elvégezel magad, akkor a berendezés tervezési jellemzőivel kell foglalkoznia a legjobb megoldás kiválasztása érdekében. Nem tanácsom az eladók tanácsára támaszkodni a következő okokból: gyakran ismereteik a raktár választékára korlátozódnak, gyakran megpróbálják eladni a felesleges árukat, vagy ésszerűtlenül drágák.

Először is, fogok beszélni az építési típusokról, csak ketten vannak:

 • Axiális ventilátorok - a legelterjedtebb termékek a mi időnkben, a házon belül a csapágyak egy működő egység, amely miatt a forgás a pengék eltávolítja a levegőt a helyiségből. A fő plusz alacsony ár, a legfőbb hátrány a teljesítmény csökkenése az ellenállás arányában, vagyis ha magas emelkedés alsó szintjén él, akkor a tényleges hatékonyság nem lesz több, mint a bejelentett 10% -a;

Eszköz kiváló minőségű axiális ventilátor

 • A centrifugális változatok a kialakításban különböznek egymástól, a szokásos csavar helyett a levegőt egy pengével ellátott kerék segítségével távolítják el. A tényleges teljesítmény 2-3-szor alacsonyabb, mint az első típusé, de az ellenállással szembeni teljesítményveszteség minimális. Egy ilyen ventilátor a tizenkétemeletes épület első emeletén is hatásos lesz, tehát ha lakásra van szüksége, azt javasoljuk, hogy figyelj erre a termékcsoportra.

Centrifugális rajongók - produktívabb megoldás

A WC-ben végzett javítási munkák során a ventilátor felállításának kérdését a legmegfelelőbb megoldani, hiszen később a munka bonyolulttá válik, mivel a felület nem romlik. Fontos, hogy eldöntsük, melyik telepítési lehetőség kényelmesebb az Ön esetében: két megoldás létezik:

 • A ventilátoron jól ismert megoldás. Ebben a mechanikus rész rejtve van a szellőztető tengelyben, a külső pedig dekoratív rácskal kívül helyezkedik el. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű, és egy kis időt vesz igénybe, és a mínusz az, hogy a munkafolyamatban minden esetben zaj hallható, drága modelleknél kevesebb, olcsó - több;
 • Csatorna rajongó - véleményem szerint ésszerűbb megoldás. Bár némileg nehezebb megfogalmazni, de helyének köszönhetően sokkal kevesebb zajt tesz. Ráadásul ezek a lehetőségek nagyobb teljesítményt nyújtanak, és maguk is megbízhatóbbak és tartósabbak (ezt a következtetést tettem személyes észrevételekből).

Centrifugális csatorna ventilátor - erőteljes és csendes lehetőség

Ha lakásban lakik, első kézből tudja, hogy az alsóbb szintekből származó szagok a közös szellőzőcsatornán át juthatnak be a szobájába. Ennek elkerülése érdekében javaslom, hogy vegyen egy ventilátort egy csavarkulccsal a WC vagy a fürdő számára.

Fő jellemzője a következő: ha a rendszer nem működik, akkor az üreg bejárata vékony függönyökkel van lezárva, és bekapcsoláskor a levegő áramlik vissza, és szabadon jut a szellőzőcsatornába.

Ez az egyszerű elem kiküszöböli a szagok bejutását a szobában.

Ha eldöntötte a tervezés típusát, akkor megkeresheti a kívánt lehetőséget. A legfontosabb dolog - ne tévedj, amikor kiválasztunk és veszünk egy minőségi és megbízható lehetőséget. Megmondom, milyen tényezőkre kell figyelnie, hogy megtalálja a legjobb megoldást:

A ventilátor felszerelhető hüvelyekre vagy csapágyakra. A második lehetőség sokkal előnyösebb, sokkal megbízhatóbb és tartósabb.

Ezeknek az ajánlásoknak a használata megóvja attól a kérdéstől, hogy hogyan válasszon ventilátort a fürdõszobában és a WC-ben, tudnia kell, hogy szükséges-e a szükséges kialakítás és a szellõzõ tengely átmérõje.

A méretek eltérőek lehetnek, mivel a bányák átmérője a házakban és a lakásokban eltérhet

A nagy gyártók áttekintése

A piacon lévő termékek tekintetében a vevőknek problémái lehetnek a hatalmas termékválaszték miatt. Beszélni fogok azokról a lehetőségekről, amelyek a pozitív oldalon bizonyultak, és méltán népszerűek a vásárlók körében.

A Vents márkanévvel indulok, amely meglehetősen széles körű módosításokat kínál, a fő termékcsoportok a következők:

 • Az axiális ventilátorok különböző formatervezési mintákban és nagyon jó technikai mutatókban különböznek egymástól, mint az ár, a márkától függően, a termék ára 650-2800 rubel. Különösen figyelemre méltóak a csendes modellek, amelyek költsége 1600-2000 rubel;

"Csendes szellőzőnyílások" modell - alacsony zajszint és energiatakarékos, mindössze 7,5 W teljesítményű, 97 köbméter kapacitással

 • A centrifugális csővezeték-változatok alkalmasak a magas emelkedésű padlók alsó szintjére és olyan helyekre, ahol a szellőzőrendszerben lévő ellenállás magas. A termék ára a teljesítménytől függően 2-900-5000 rubel lehet.

Centrifugális opciók - erősebb ventilátorok

A Domovent termékeit a demokratikus ár és a jó teljesítmény jellemzi, az összes terméket két csoportra osztanám:

 • Az axiális ventilátorok viszonylag vonzóak, míg a modelltől függően a költségek 650 és 1000 rubel között mozognak. A minőség megfelel minden szabványnak, így bármilyen típusú épületben használható;
 • A gyártó csatorna rajongói 380 és 650 rubel között fognak fizetni. Ez az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, ugyanakkor a tervezési teljesítmény még magasabb lesz, mint az axiális modellek, mivel a rendszer a szellőző tengelyen helyezkedik el.

A csatorna ventilátorok kompakt méretűek és nagy teljesítményűek.

A lengyel "Equation" vállalat elegáns kivitelű és alacsony zajszintű ventilátorokat kínál. A termékek megjelenése megfelel a legmagasabb követelményeknek, a költség 1000 és 3000 rubel közötti.

A rozsdamentes acéllemezes ventilátor 2000 dollárba kerül.

A spanyol márka "SATA" magas színvonalú és megbízható berendezést kínál, amely vonzó megjelenést és jó teljesítményt nyújt. Az axiális módosítások 1600-ról 7000-re kerülnek, és a csatornamódosítások átlagosan 4-7 ezer rubelre kerülnek.

Az európai gyártók nagy figyelmet fordítanak a tervezésre.

Egy másik spanyol márka, amely hazánkban nagyon népszerű: "Silent", a vállalat termékei a legmagasabb minőségűek és megbízhatóságúak, de az ár sokkal magasabb, mint a szokásos lehetőségek. Tehát a felső modellek 2-7 ezer dollárba kerülnek, és a csatorna módosításai 6 és 50 ezer között lesznek.

A "Silent Barcelona Design" modell több mint egy ólomüveg ablak, mint egy rajongó

A Ballu cég nagyon jó minőségű és megbízható, de ugyanakkor olcsó rajongókat tesz lehetővé. A költségek átlagosan 1200 és 2600 rubel közöttiek. Én magamtól szeretném megjegyezni, hogy ez az opció az ár-minőség tényezők arányának egyik legjobbja.

A "Ballu" jó megoldás minden fürdőszobában.

Egy másik cég, ami lehetetlen megemlíteni - "Electrolux". Ez a svéd gyártó számos kiváló minőségű háztartási készüléket gyárt, beleértve a rajongókat is. Költségük a márka és a teljesítmény függvényében 1600-8000 rubel.

Az Electrolux cég termékei nem igényelnek különleges előadást.

telepítés

Most nézzük meg, hogyan kell a ventilátort a WC-ben telepíteni, a munka nem nehéz, azonban a telepítési utasításokat nagyon óvatosan kell követni, mert a munka elektromos berendezésekkel kapcsolatos. Először el kell döntenie a kapcsolat típusáról, a következő lehetőségek közül választhat:

 • Ha a design időzítőt tartalmaz, akkor a rendszer az alábbiak szerint csatlakozik. Az időzítő áramellátása a lámpatestből történik, így a rendszer be van kapcsolva egy bizonyos idő elteltével vagy egyidejűleg a fény bekapcsolásával. Ez a lehetőség kényelmesen használható, de néha ki kell kapcsolnia a ventilátort, és be kell kapcsolnia, ami nehéz egy automatikus rendszerrel;

Úgy néz ki, mint egy kapcsolat diagram - minden nagyon egyszerű és egyszerű

 • Ugyanazt a rendszert hozhatja létre, de észreveheti a kapcsoló bekapcsolását. A készüléket a WC-ben kell elhelyezni a személy számára. Az ilyen megoldás kényelmes, mivel be tud kapcsolni és ki lehet kapcsolni a rendszert, de ha nem érinti a kapcsolót, az beavatkozás nélkül fog működni;
 • A legegyszerűbb, de a legmegbízhatóbb megoldás a készülék be- és kikapcsolása. Ismét a vezetést közvetlenül a WC-ből kell végrehajtani, ami fontos a befejező munkálatok előkészítése és a kapcsoló felszerelése előre;

Egyszerűen nincs egyszerű kapcsolódási lehetőség.

 • A fenti berendezés jobb áttekintése egy olyan kialakítás, amelyben van egy időrelé. Vagyis a felvétel manuálisan történik, és egy bizonyos idő elteltével automatikusan leáll. Ez nagyon kényelmes, mert a gyakorlat szerint sokan elfelejtik kikapcsolni a ventilátort, és csaknem napokig dolgozhatnak;

A leállítási késleltetés önállóan megvalósítható, elegendő a relét a fenti séma szerint csatlakoztatni

Vannak más lehetőségek is, de nincs értelme leírni őket külön-külön, mert ugyanolyan módon kapcsolódnak egymáshoz, csak a design tartalmaz további elemeket: páratartalom-érzékelő, hőmérséklet-érzékelő, mozgásérzékelő. A WC-ben ajánlatos az utolsó lehetőség kivételével használni, az elsőek alapvetően haszontalanok.

A "do-it-yourself" telepítés több alapvető lépést tartalmaz:

 • Először is ki kell kapcsolnod a hálózatot. Egyszerűen kikapcsolja az egész rendszert vagy annak egy részét, amely a WC-nek felel. Ne felejtsd el ellenőrizni, hogy a villamos energia nincs-e csatlakoztatva, de ha kevered valamit, az eredmény nem lesz a legkellemesebb;
 • Ezután gondoskodnia kell a munkaterület megvilágításáról. Az idő nagy részében nincs ablak a WC-ben, és ha kikapcsolja a fényt, alig lehet dolgozni lámpa nélkül. Sokan elfelejtik ezt a szempontot, és ennek következtében sötétben kell dolgozniuk, vagy gyorsan keresniük kell egy zseblámpát a szomszédjaikból vagy saját raktárukból;
 • Mielőtt a kipufogó ventilátort telepítené, meg kell adnia a tápegységet. Az ideális megoldás az összekötődobozból áll, ahol minőségi kapcsolatot hozhat létre, és a kábelt a szellőzőcsatornához vezetheti. Ha a kivitelezés befejeződött, akkor egyszerűen nincs más módja a villanykörtéhez való csatlakoztatáshoz, akkor a lámpából táplálnia kell, a vezetéket leggyakrabban a mennyezetre kell helyezni (ha vakolat van, kábelcsatornát kell telepítenie);

Minden csatlakozás a betéteken keresztül történik, a csavarás és az elektromos szalag nem megengedett.

 • Ha a rendszer működésbe lép, amikor a fény be van kapcsolva, akkor áramkört kell vezetni egy villanykörte által, a részletes diagram felül van;
 • Ha a telepítést a bányában végezzük el, fontos, hogy a szerkezet minél szorosabb és biztonságosabb legyen. Ha nem akarja végrehajtani ezt az időigényes folyamatot, akkor a legjobb megoldás a csővezeték kihúzása, egy rajongó beillesztése, és a levegő bevezetése a végére kerül;

A csatorna-ventilátor felszerelésének egyik változatát a rendszer később lezárja egy mennyezetburkolat

 • Ha végrehajtott egy változatot egy kapcsolóval, akkor ne felejtsd el tölteni rá a vezetéket. Bár ebben az esetben azt javasolnám, hogy kapcsolatot hajtson végre egy kábellel, lánc lóg a fedőlapon, húzza, amely bekapcsolja a rendszert. Ez a design sokkal könnyebben csatlakoztatható, mert csak csatlakoztatja a ventilátort a hálózathoz, és nem kell megtartania a kábelt egy kapcsoló vagy egy villanykörte által;

A kábel hosszú lehet, így bárki bekapcsolhatja a rendszert

Hagyjon vezetéket, hogy szükség esetén húzza ki a ventilátort az ellenőrzés és a karbantartás érdekében a kapcsolat károsítása nélkül.

 • Miután csatlakoztatta a dizájnt az egyik módon, ellenőriznie kell a rendszer teljesítményét. Ehhez kapcsolja be a villamosenergia-ellátást, és rajongó él, ha minden úgy működik, ahogy kell, akkor a munka folytatódhat. Ha az építmény egyáltalán nem működik, vagy nem működik megfelelően, akkor keresést végeznek a probléma miatt, akkor lehet, hogy rossz kapcsolat vagy rossz kapcsolat bármilyen kapcsolaton;
 • Ami a rögzítőelemet illeti, akkor lehet két lehetőség. Ha a test egy darabból áll, akkor a keret hátulján folyékony körmöket alkalmaznak, majd a szerkezetet helyezzük és szorosan nyomjuk. Ha van egy rögzítő keret az építésben, amelyben a ventilátor beakad a helyére, akkor először be kell ragasztani, majd csak helyezze a főegységet.

A folyékony szögek jól illeszkednek a ventilátorhoz

következtetés

Mindig próbálja meg kiválasztani a legjobb megoldást - zajmentes a visszacsapó szeleppel és időzítővel. Nem szabad megmentenie a minőséget és a kényelmet, jobb egy megbízhatóbb választék megvásárlása. Természetesen a helyes telepítés nem kevésbé fontos, ezért nézze meg a videót ebben a cikkben, jól mutatja a folyamatot, ha nem ért meg valamit - kérdéseket tegyen fel a megjegyzésekben.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

Mindenki olyan felszerelést ismer, mint a rajongók. Újabban, csak velük lehetett kényelmes körülmények között meleg helyiségekben. A modern világban, ahol szisztémás légkondicionálót telepítenek mindenütt, ezek az eszközök nem olyan népszerűek.

Ventilátor csendes típusú fürdőszobákhoz

A készülék tökéletes a szellőzés megszervezéséhez egy magánház vagy egy lakás fürdőszobájában. A jelenlegi termékkínálat nem okoz annyi zajt, ellentétben a korábbi verziókkal.

A jelenlegi fürdőszobai rajongók nagyon csendesek.

A magasépítésű épület szellőzésének elrendezésére, ahol a kipufogó tengelyeket használják, és több lakással együtt dolgoznak, a szakemberek ajánlják az ellenőrző szeleppel rendelkező szanitereket.

A szelep nem engedheti meg, hogy a levegő a szellőző rekesztől a szobába kerüljön. A készülék megbízható védelmet nyújt a por, a nyárfa és más apró szemét ellen az épületbe.

Emellett a csappantyúval ellátott fürdő ventilátorai nem engedik meg a szomszédok külsõ illatát a szellõzõ helyiségben. Lakosok többszintes épületek jól tudják, hogy ha a szomszédok dohányzik a saját fürdőszobákban, akkor a lakások felett a padló szaga a dohányfüst.

Szorosan kötődik a "visszacsapó szelep" és a "fordított tolóerő" fogalmai között. Amikor a kaput visszahelyezik az utcára, a téli időszakban, amikor lecsatlakoztatják, jelentős fordított tolóerő van. Valamit úgy kell alkalmazkodnunk, hogy ne engedjük a fagyos levegőt a helyiségbe. A visszacsapó szelep visszacsapó ventilátor más helyzetekben is nagyszerű. Gyakran az alagsori berendezésekben, a pékségekben, sőt a könyvosztályokban is. A túlzott nedvesség ilyen intézményekben való jelenléte kizárt, bár kialakul.

Ebben a helyzetben a leghatékonyabb és legkedvezőbb megoldás a visszacsapó szelep jelenléte a kipufogóventilátorban. Az egyiknek csak lyuknak kell lennie a szoba mennyezetében, és ki kell hoznia.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep mechanizmusa annyira egyszerű, hogy az üzemeltetés sajátos elvét nem vázolják fel bárhol. És hiába. A ventilátor-visszacsapó szelep funkciója a következő pontokat tartalmazza. A korlátozó kiemelkedések szinte 90 fokos szögben biztosítják a szárny mozgásának szögét, ami következtében a két meghatározott pozíció között nem mozog másképp. Amikor a ventilátor működik, a rendszer nyitva van, amikor a kések be vannak zárva, az átjárót visszahúzó rugó hatása gátolja.

A 125 mm-es visszacsapó szelep költsége nem kicsi, és néha 250 rubel. Amely természetesen drága a könnyű műanyag konstrukció számára.

A térfogatáram korlátozása egy tengely rovására következik be, amely nem feltétlenül a fúvóka közepén helyezkedik el. Néha az elem telepítése a hátsó oldal.

A visszacsapó szelep opciói és típusa

A boltokban lévő bizonyos tulajdonságok miatt kerek szelepek találhatók. A háztartási típus módosításai főként műanyagból készülnek, és a következő kialakításúak:

 • légcsatorna test kör alakú szegmens formájában;
 • szárnyak, amelyek a tengelyen fordulnak, ami kissé magasabb, mint az átmérő;
 • korlátozó kiálló részek félgyűrűvel alulról és felülről vannak elhelyezve;
 • amikor a ventillátor leáll, a torziós visszatérő rugó aktiválódik, ami biztosítja, hogy a rendszer visszatérjen kiindulási helyzetébe. Ez a tétel opcionális.

Így a kialakításnak megfelelően a levél két pozícióban helyezkedik el:

 1. Zárt formában. Ebben a helyzetben a szárny merőleges a fúvókára és megakadályozza a levegő mozgását.
 2. Nyitott helyzetben. Ebben a helyzetben a szárny párhuzamos a fúvókával, és gyakorlatilag nem zavarja a légáramlást.

A szelepek fajtái a cselekvés elve alapján

Legalább háromféle szelep van:

 1. Menedzselt típus (elektromos vagy kézi üzemmódban).
 2. Önzáró típus (rugóval).
 3. Passzív típus (pozíciójuk megváltoztatása az előremozdulás vagy a hátrameneti löket függvényében).

A belföldi tervben a leggyakrabban használt kipufogó ventilátor a fürdőszobában önzáró visszacsapó szeleppel.

A mechanizmus megnyitásakor a ventillátor energiát fogyaszt, ennek következtében csökken a rendszer hatékonysága. Mindezek után, amint a pengék ütközője be van kapcsolva, a rugó hatása miatt a visszacsapó szelep bezáródik. Ez a körülmény hibátlan lezárást garantál. A szomszédok kellemetlen szaga azonban nem érkezik be a lakásba.

Meg kell értenie, hogy a mechanizmus növeli a ventilátor zajának mértékét. Az egyes motorok teljesítménye erőteljesebb, növekvő ellenállással.

És néhány információ más típusú szelepekről. A villamos energia által vezérelt szelepek mechanizmusa kiváló megoldás, ha egy nagy épület teljes automatizálása szükséges. Ezzel a mechanizmussal lehetőség van a szelep szögletes állapotának jelzésére és távoli gyár- vagy raktározási területek megfigyelésére. Ez a lehetőség a legmegfelelőbb a nedvesség, a mustiness vagy a penész szintjének ellenőrzésére. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a csapadék behatolását, a helyiség hideg volt, ami szükségképpen hozzájárulna a kondenzátum kialakulásához.

Olyan helyiségekben, ahol a gravitációs terhelés alapjául szolgál, egy harmadik típusú passzív típusú visszacsapó szelepet lehet használni. A gravitációs tulajdonságok hozzájárulnak a szelepek csapódásához. Ezek a konstrukciók konyhai helyiséghez is alkalmasak, de nem olyan népszerűek.

Ezt a készüléket a mindennapi életben használják.

Tehát az RSK ventilátorok ipari átalakítása a Shuft-tól két rugós betéttel van ellátva, amelyek helyzete az átmérő tengelyen van.

Mindegyik levél félkör alakú, közös lapos élével. Egy rugó segítségével a rendszer visszatér a zárt pozícióba, amikor a ventilátor ki van kapcsolva. Nyitott formában mindkét szelep közvetlenül a középen helyezkedik el, ugyanabban a párhuzamban a csatorna tengelyével. A gyártók weboldalain nincsenek méretek, azonban az eszköz meglehetősen nehézkesnek tűnik. A horganyzott vas előállításához használt anyag.

A szelíd csatorna szelepek legszokatlanabb megjelenése, amelyek kapuk az acélcsőbe épülnek. Ipari helyiségekben alkalmazzák a csapadék és a hideg megelőzésére.

Tulip szalag szelep egyébként inerciális rács. Legtöbbjük valami hasonlót talált a konyhában.

A visszacsapó szeleppel rendelkező kipufogóventilátor keresztmetszetű és téglalap alakú. Egy jól ismert faj a pillangó kerek szelep. A megjelenésükben két szirmnak tűnnek, a tengelyeken, amelyeken a szelepszakasz fel van osztva. A szirmok miatt a levegő csak egy irányban mozoghat. A szirmok zárva vannak, amikor a légáramlás az ellenkező irányban mozog.

Ellenőrizze a szelep szerkezetét

Egy téglalap alakú keret, amelyen a pengék vízszintes irányban helyezkednek el. Kihúzódnak a levegőből a ventilátorba, és amikor a levegőellátást megállítják, saját súlyuk hatására lefedik magukat. Ennek eredményeképpen ezek a csapok szelepek gravitációs szelepek. Egy ilyen ventilátor működik a konyhában és a fürdőszobában is, de sok energiával kell rendelkeznie.

A megfelelő modell kiválasztása

A ventilátor modell kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a jól ismert gyártókat. Különösen érdemes megmutatni érdeklődését a ventilátoroktól a ventilátoroktól.

Ez a módosítás a következő funkciókat biztosítja:

 1. A csendes fürdőszoba ventilátorokat kisebb helyiségekre tervezték.
 2. A modellek felszerelése szabványos csőmérettel lehetséges.
 3. Kiválaszthat egy eszközt falra vagy mennyezetre történő felszerelésre.
 4. A szerkezet teste ABS műanyagból készült, melyet nagy szilárdság jellemez.
 5. A ventilátorok alacsony zajszinttel rendelkeznek.
 6. Lehetőség van mozgás- és páratartalom-indikátorok, valamint időzítő felszerelésére.

A VENTS védjegy alatt fürdőszoba visszacsapó szelepet gyártanak.

A készülékek kényelmes kapcsolókkal vannak ellátva a kábelen.

A ventilátorok kisfeszültségű motorokkal (kb. 12 V) vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően biztonságosan használhatók magas páratartalmú épületekben.

Néhány speciális tulajdonság a szereléskor

Minden fürdőszobának szellőzőnyílása van, a ventilátor felszerelése előtt különös figyelmet kell fordítani az állapotára. Ha a szellőzőnyílás le van zárva, akkor a berendezés nem működik megfelelően. Nem szükséges jelentősen csökkenteni a nyílás keresztmetszetének átmérőjét. A kipufogó ventilátorokat a tűzhely fölé is szerelik. A főzés során a párologtatást eltávolítják a helyiségből.

A folyamat során a visszacsapó szelep megakadályozza a levegő visszatérését a szellőzőrendszerbe. Miután kikapcsolta az utcai kipufogó levegőt, nem eshet a szobába.

Különösen télen. A visszacsapó levegő mozgása visszacsapószeleppel lehetetlen, és ezenkívül megbízható védelmet nyújt a por, a pelyhek és a rovarok behatolásával szemben. Gyakran a sokemeletes épületek apartmanaiban szagok vannak a szomszédok alatt. Ezt a tényt könnyen megmagyarázhatja függőlegesen elrendezett közös szellőztetés. Ha nem telepít egy csendes fürdőszoba ventilátort egy visszacsapó szeleppel a fürdőszobában, időről időre szagokat szagolhat a fürdőszobában.

Házi szelepszellőztetővel a kültéri szagok behatolása elkerülhető mind a be-, mind a kikapcsolt állapotban. Az ilyen rajongók megvásárlását az épület részlegében vagy az interneten is megteheti. A legkülönbözőbb fajták közül választhat magának megfelelő ventilátort. A kényszerített levegőcsere-eljárás segítségével a magas páratartalom problémája meglehetősen gyorsan megoldódik. Ha a fürdőszobai ventilátorokkal felszerelt indikátorokkal felszerelteket telepít, ne aggódjon az energiatakarékosság miatt, mivel az eszköz csak akkor működik, ha szükséges.

Ventilátorok fürdőszoba és WC-vel

Csendes rajongók

Silent Design rajongók

Rajongók Ventilátorok

Díszítő rajongók (Soler Palau)

Electrolux rajongók

Fürdőszoba Elicent rajongók

Rajongók Domovent

Rajongók Era

A szoba felszerelése nem okoz nehézséget, ha a Klimat-Gud online áruházra fordult. Mindig van rajongó a fürdőszobák számára, amelyek versenyképes áron megvásárolhatók.

Mielőtt ventilátort vásárolna a fürdőszobában vagy a WC-ben, nézze meg az alábbi előírásokat:

 • Az ilyen készülékek teljesítménye általában 5-10 m3 / óra. A gyakori használat miatt érdemes megnézni azokat a modelleket, ahol ez a mutató a legnagyobb.
 • Ne hagyja figyelmen kívül a fürdőszobai nedvességvédő ventilátort. Ügyeljen az osztályú eszköz (IP és a következő szám) megnevezésére. Minél magasabb, annál magasabb a védelmi osztály.
 • A fürdőszoba ventilátorának automatikus berendezései akkor relevánsak, ha irodai vagy termelési célokra vásárolják. Kézi kapcsolású kézi készülék.

A kipufogóventilátorok a beltéri levegő cseréjét és légtelenítését szolgálják, ebben az esetben a fürdőszobában. Ha a zuhanytálca megjelenése után a tükörben és a törölköző nedves állapotban van, egy ilyen eszköz egyszerűen szükséges.

Cégünk olyan berendezéseket kínál, amelyek tökéletesen alkalmasak bármilyen körülményre. Csendes ventilátor vásárlása a fürdőszobában alacsonyabb áron, és a minőség jóval magasabb az átlagnál, mint plusz idő nélkül.

Egész sor

Ventilátorok a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. A sorozat motorjai golyóscsapágyakat használnak, ami növeli az élettartamot. A következő ventilátor-módosítások állnak rendelkezésre - beépített időzítő (2-től 30 percig), páratartalom-érzékelő, mozgásérzékelő.

A csendes rajongók 100-as méretűek (kvite 100). A fennmaradó méretek (125 és 150) alacsony zajszintet mutatnak a többi ventilátorsorhoz képest.

Elszívó ventilátorok

Elszívó ventilátorok

Kényetlen szagok a konyhában és a WC-ben, a befejező anyagok és a kondenzátumot borító falak falának megsemmisítése - ezek a meglehetősen észrevehető kis dolgok tönkretehetik bármelyik normális ember hangulatát. Átgondolatlan légáram nélkül az apartmanlakók teljesen elveszítik tiszta és friss levegőjüket, és olyan bosszantó tényezők, mint a penész és a gomba a falakon.

Természetesen minden otthonban természetes légszellőztetést biztosítanak, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nem mindig felel meg a feladatnak. Néha, a háztartási készülékek (kényszerszellőztetés) további támogatása nélkül, egyszerűen nem úgy érzi magát, mint a saját fürdőszobájában, a WC-ben vagy a konyhában.

Egy személy segítségére ebben az esetben hasznos háztartási készüléket kapnak, amelyet axiális elszívó ventilátornak neveznek. Az ilyen rendszerek megérdemelt népszerűségnek örvendenek a lakás tulajdonosai között, mert számos tagadhatatlan előnyük van. Például a 100 kipufogóventilátor olcsó, könnyen felszerelhető a helyiségben, amely egyszerűen karbantartja és kiválóan működik a különböző szellőztető rendszerekben.

Mi a kipufogó rajongók?

Az összes elszívó ventilátor több kategóriába sorolható, amelyeket most vizsgálunk.

Telepítéssel

A tengelyirányú ventilátorok fő besorolása a lakás és a ház telepítésének típusa. Az elszívóventilátorok fel vannak szerelve:

 • a fürdőszobában: kitűnő munkát végeznek nagy páratartalmúakkal, vezetnek levegőtömeget a szellőzőcsatornába;
 • a WC-hez: nem csak a fürdőszobában - a WC-ben is szükség van egy elszívó ventilátorra, ahonnan gyorsan eltávolítja az összes kellemetlen szagot;
 • a konyha számára: egy miniatűr, amely enyhíti az étel, a füst és a gőz kellemetlen szagait, amelyek bőségesen "laknak" az otthoni konyhában.

A leszállási méret átmérője

Általános szabály, hogy mennyire jól működik a készülék a ventilátorcsatorna hosszától, az érdességétől és a kanyarok számától függ. Minél nagyobb az átmérő, annál több levegőt tud szivattyúzni: 100 mm, 120 mm-125 mm, 150 mm és 200 mm lehet.

A kipufogóventilátorok gyártói úgy gondolták, hogy olyan fontos, mint a csatorna teljes véletlen egybeesése a háztartási szellőztetés standard méretével. Még ha figyelembe vesszük ezt a tényezőt is, a 100, 120 és 150 mm átmérőjű fürdőszobában vagy konyhában elhelyezett kipufogó ventilátor a szellőzőberendezés legelterjedtebb és legelterjedtebb.

teljesítmény

Rendszerint a berendezés hatékonysága függ a hatékonyságától. Ez a mutató a következőképpen számítható ki:

 • mérje meg a helyiséget, kiszámolja a térfogatát méterben, majd határozza meg a levegőcserét, 10-12-tel szorozza meg a számot - a levegő frissítések számát 1 órán belül a normák és előírások szerint;
 • a standard szellőztető csatornák kb. 180 m³ levegőt engednek át, és ha a készülék teljesítménye túl alacsony, akkor hozzá kell adni a kapott értékhez 40% -ot.

A funkcionális szerint

Kiegészítő opciók, amelyekkel a legtöbb kipufogó ventilátor modellje felszerelhető, még inkább megkönnyítik az emberek életét. A legnépszerűbb eszközök a következők:

 1. Ventilátorok, amelyek egyszerre indulnak el, amikor bekapcsolják a világítást vagy egyetlen gombot. Kereskedelmileg elérhető 120 kipufogóventilátorok, amelyek néhány másodperccel a fény kikapcsolása után indulnak.
 2. Ventilátor időzítővel a készülék leállási idejének késleltetéséhez. Más szóval, elhagyja a szobát, és továbbra is önállóan dolgozik egy ideig, és hatékonyan eltávolítja a szagokat és a nedvességet.
 3. A ventilátor higrosztáttal, amely a páratartalom mutatóira összpontosít. Intelligens eszköz, nagyon gazdaságos, de drága. Ha a 150 elszívóventilátorok mozgásérzékelővel vannak felszerelve, akkor azok még magasabbak lesznek, mint a higrosztatikus készülékek esetében.

Mi az a visszacsapó szelep?

Képzeljünk el egy közönséges, mindennapi helyzetet, ami egy közönséges lakóházban történik. Egy alsó szomszéd úgy döntött, hogy vacsorázni főzötteket, és a bal oldali lakásban él, aki a konyhában vagy a WC-ben dohányzik. Annak érdekében, hogy ne csöndes tanúvá váljanak a személyes életüknek, egyszerűen nem tehetünk meg anélkül, hogy egy visszacsapó szelepet felszerelnénk egy kipufogó ventilátorban.

Ez egy visszacsapó szelep, amely nem teszi lehetővé a szagok belépését a szobába, mivel a kapucni csak egy irányban működik. A kipufogó (axiális) ventilátor megvásárlása visszacsapó szeleppel indokolt, ha a hagyományos bányákban, "folyamatok nélkül" van beszerelve, közvetlen bemenettel.

Tippek a kipufogó ventilátor kiválasztásához

Minden szellőztető rendszer további hangokat produkál, amelyek szintje néha igen magas. Ha úgy dönt, hogy a kipufogó ventilátort a lakásba telepíti, ellenőrizze a berendezés zajszintjét a boltban. A professzionális tanácsadó olyan modellt kínál, amely gyakorlatilag csendes (26 dB), ugyanakkor nem túl drága.

Így dolgoznak a "Micro-Climate.Ru" cég munkatársai! Üzletünkben megvásárolhatók funkcionális, megbízható és hatékony kipufogógáz-modellek, amelyek egyszerre és mindenkorra megoldják a konyhában kellemetlen szagokkal és magas páratartalommal járó problémákat.

Kipufogó ventilátorra van szüksége? Vásárolja meg most érdemes! Segítünk Önnek a gyakorlati tanácsadásban, ésszerű áron kínáljuk az árukat a megadott címre. Sokat tudunk a kényelemről, a kényelemről és a gazdaságról!

Háztartási ventilátorok ellenőrző szeleppel - Árak

A konyhák, fürdőszobák és más funkcionális helyiségek légcsatornáiba beépített felső ventilátorok gyakran csavarkötéssel vannak ellátva. Ezek az eszközök megakadályozzák a szennyezett levegő bejutását a helyiségbe, és segítenek hatékonyan megszabadulni a kellemetlen szagtól és a túlzott nedvességtől. A visszacsapó szelep lehet egy tengelyirányú vagy radiális ventilátor szerkezeti része.

válogatás. alapértelmezés szerint

3 online áruházban:

Soler Palau Silent-200 CHZ

A zajszint 33 dB. Testáru - műanyag. A munkamekanizmus axiális. Az átmérő beállítása 118 mm. Nedvességérzékelővel. 180 köbméter / óra levegőcsere. Teljesítmény 16 watt. Vízálló házzal. Visszacsapószeleppel. Típusú számla. Időzítővel. A kések forgási sebességének száma - 1. Menedzsment - mechanikus. Súly: 0,8 kg. Méretek 18x18x9 cm.

vásárolni a TopComputer.RU online áruházban

Mennyezeti ventilátor Ballu Circus GC-120

A kések forgási sebességének számával 1. Menedzsment - mechanikus. 15 wattos teljesítmény mellett. Típusú számla. Zárószelep Testáru - műanyag. 40 dB zajszinttel. 120 mm-es szerelési átmérővel. A terület 12 m². 180 köbméter / óra levegőcserével. Vízálló ház. A munkamekanizmus axiális. Mélység: 10 cm Szélesség: 18 cm Magasság: 18 cm Súly: 0,9 kg.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Ventilátorok Elszívó ventilátor Electrolux Basic EAFB-100

Típusú számla. A zajszint 33 dB. Szerelési átmérő 100 mm. Teljesítmény 15 watt. A munkamekanizmus axiális. Vízálló házzal. Testáru - műanyag. A lapátok forgási sebességének száma - 1. A 6 m2-es fúvási terület. 100 köbméter / óra levegőcsere. Visszacsapószeleppel. Súly: 0,5 kg. Méretek 14x14x10 cm.

vásárolni az OBI online áruházban

Mennyezeti ventilátor Ballu Green Energy GE-120

Testáru - műanyag. 15 wattos teljesítmény mellett. 120 mm-es szerelési átmérővel. Típusú számla. 32 dB zajszinttel. Menedzsment - mechanikus. 180 köbméter / óra levegőcserével. Vízálló ház. Zárószelep A terület 12 m². A munkamekanizmus axiális. A kések forgási sebességének számával 1. Mélység: 11 cm, magasság: 18 cm, szélesség: 19 cm, tömeg: 0,9 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Mennyezeti ventillátor palau dekor 100C

Szerelési átmérő 100 mm. A munkamekanizmus axiális. Teljesítmény 13 watt. Visszacsapószeleppel. A kések forgási sebességének száma - 1. Vízálló házzal. Testáru - műanyag. Menedzsment - mechanikus. Levegőcsere 95 köbméter / óra. Típusú számla. A zajszint 40 dB. Szélesség: 16 cm, magasság: 16 cm, mélység: 9 cm, tömeg: 0,4 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor Electrolux EAFM-100

100 mm-es szerelési átmérővel. A munkamekanizmus axiális. Vezetés - elektronikus. Zárószelep 100 köbméter / óra légcserével. A penge átmérője 10 cm. Sebességállítás - sima. Vízálló ház. 15 wattos teljesítmény mellett. Típusú számla. Testáru - műanyag. 33 dB zajszinttel. Mélység: 8 cm Szélesség: 14 cm Magasság: 16 cm Súly: 0,5 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Mennyezeti ventilátor Systemair IF 100

Vízálló házzal. Visszacsapószeleppel. Szerelési átmérő 100 mm. A zajszint 44 dB. Testáru - műanyag. Menedzsment - mechanikus. A pengék forgási sebességének száma - 1. Légkeverés 85 köbméter / óra. Típusú számla. Teljesítmény 20 watt. Sebességállítás - sima. A munkamekanizmus axiális. A mélység: 9 cm, szélessége: 10 cm, magasság: 10 cm, súlya: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor Systemair BF-W 100A

45 dB zajszinttel. Légi csere 69 köbméter / óra. Zárószelep A munkamekanizmus axiális. Típusú számla. Vízálló ház. Menedzsment - mechanikus. 15 wattos teljesítmény mellett. Testáru - műanyag. 100 mm-es szerelési átmérővel. Magassága: 16 cm, mélység: 9 cm, szélesség: 16 cm, tömeg: 1,0 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Mennyezeti ventillátor palau EDM 80N

Testáru - műanyag. A munkamekanizmus axiális. A zajszint 33 dB. Az átmérő beállítása 94 mm. Típusú számla. Vízálló házzal. Visszacsapószeleppel. Légi csere 80 köbméter / óra. Teljesítmény 9 watt. Súly: 0,4 kg. Méretek 12x12x9 cm.

a Ziwo.ru online áruházban

Mennyezeti ventillátor palau dekor 100C SILVER

Zárószelep A kések forgási sebességének számával 1. Menedzsment - mechanikus. 98 mm-es beépítési átmérővel. 40 dB zajszinttel. Típusú számla. Testáru - műanyag. Vízálló ház. Légkondícionálás 95 köbméter / óra. 13 wattos teljesítmény mellett. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 16 cm, magasság: 16 cm, mélység: 9 cm, tömeg: 0,4 kg.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

A fürdő szellőzése szükséges a normál légáramlás biztosításához. Ilyen célokra egy speciális csendes ventilátort használnak a fürdőszobában, amely biztosítja a normál légcserét ebben a teremben, és megakadályozza a túlzott páratartalom megjelenését.

Miért a fürdőszobában szellőztetés

Az elektromos háztartási ventilátorok (nem klimatikus készülékek) a nedves és pihentető levegőt a fürdőszobából, WC-ből, kamrából és más helyiségekből kivonják, és friss levegővel helyettesítik. Ezek axiálisak vagy sugárirányúak lehetnek.

Fotó - modell időzítő és páratartalom érzékelővel

Mindenekelőtt a helyiség nedvességtartalmát normalizálni kell. Az a tény, hogy a kondenzátum miatt nemcsak a dolgok ragadnak a berendezéshez, hanem a nedves falak is - mindez penészgéshez vezethet.

Másodszor, egy háztartási ventilátor segít a levegő áramlásának javításában, ezáltal biztosítva a szükséges vontatást - ez a lakóingatlan vagy lakóház működtetésére vonatkozó biztonsági előírások miatt szükséges.

És végül ez csak egy módja annak, hogy növelje a lakás kényelmét. A száraz, szellőző helyiségbe való belépés kellemesebb és sokkal biztonságosabb.

A rajongók típusai

Különböző típusú fürdőszobai ventilátorok vannak. Ezek besorolhatók a telepítés típusától, a működési elvtől és a kiegészítő funkcióktól függően.

A telepítés típusa szerint:

Falra szerelhető vagy számlázó automata Ventilátor ventilátorok (Vents - Spanyolország), a Vortice Punto Filo (Németország) a készülékek szabványos modellje. Közvetlenül a fal felületére van felszerelve, és a levegő kényszerkeringtetésére szolgál a fürdőszobában és a WC-ben.

A beépített ventilátor az ilyen típusú berendezések újabb modellje. Ennek a funkciónak az az a tulajdonsága, hogy a légcsatorna beépített eszköze a fal lyukába van szerelve, ami miatt nem rontja el a helyiség dekorációját. A por és a nedvesség elleni védelem magasabb, mint a fal analógjai.

Fotó - kipufogó CATA

A kényszerfali ventilátor az ilyen típusú készülékek egyik legnépszerűbb modellje. Nem csak a fürdőszobában, hanem a konyhában, erkéllyel vagy más helyiségekben is alkalmazzák, amelyeket kényszeríteni kell a levegő áramlására. Ez a készülék nagyon kicsi és gyakran közvetlenül kapcsolódik a fő szellőztető rendszerhez, ami gyakran szennyezett.

A működtetés elve szerint a WC-hez és a fürdőszobához tartozó ventilátorok visszacsapó szeleppel és anélkül lehetnek. Jobb, ha egy modellt választasz egy szeleppel (SolerPalau DECOR, Dospel vagy Vents Turbo), mivel megvédi a szobát a kimerült levegőtől. Működés közben a ventilátor, ahogy nedves légkört szalad a helyiségből, biztosítva a helyiség vízelvezetését. Ha nincs szelep, akkor erős szél és más tényezők miatt a nedvesség természetes módon visszatér a fürdőszobába vagy a WC-hez.

A természetes szellőzés a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a levegőáramlásnak, de csak akkor működik, ha az eltűnik a tolóerő. Ha nincs vontatás, akkor az utcai por és szagok levegő kerül be a lakásba.

Továbbá a rajongókat néha az élelmiszerek típusa alapján osztályozzák. Futtathatók az elemeken vagy a hálózaton. Leggyakrabban csendes modelleket gyártanak az akkumulátorral (Silent, Venta, Hardi). Kevesebb energiát fogyasztanak.

alkalmassága

Korábban a ventilátorok nem voltak felszerelve további alkatrészek, csak a pengék, motor, ház és tömítések. Napjainkban az integrált vezérlőrendszerek, különféle érzékelők stb. Készülékek nagyon népszerűek.

Tekintsük a legnépszerűbb elemeket, amelyek kiegészítik a rajongókat:

 1. A csatorna elektromos ventilátor mozgásérzékelővel nagyon kényelmes a vendégszobában vagy a nyilvános WC-ben. Ultrahang vagy infravörös sugarak segítségével felismeri a testet a hatókörében, és bekapcsolja a motort. Ez lehetővé teszi, hogy energiát takarítson meg, és növelje a kényelmes tartózkodást a fürdőszobában - nem kell aggódnia a készülék mesterséges befogadása miatt. Az Electrolux (Electrolux), EAFM-100 Magic és mások modelljei; Fotó - a modell kapcsolási rajza egy időzítővel
 2. Úgy tűnik, hogy egy mozgásérzékelő rendszer egy időzítővel működik. Speciális kapcsolóval van ellátva, amely bekapcsolja a készüléket, amikor felismeri a mozgó testet, és kikapcsolja a készüléket, ha a hatókör mozgása megszűnik. Analógja a modell, ahol a ventilátort egy bizonyos időre be lehet kapcsolni, majd leállítja magát; Fotószárny a fürdőszobában
 3. A centrifugális ventilátor fűtése speciális hőmérsékletszabályozóval van felszerelve. A kialakítástól függően a meleg levegőt a gőzkabinból szivattyúzhatja, vagy felmelegítheti a fürdőszobát (Vortice, Punto EVO Gold, Vort Quadro). A csatlakoztatáshoz használjon speciális sémát, amely magában foglalja a helyiség hőmérsékletének szabályozását. Amikor a normát túllépik, a készülék megkezdi működését, biztosítva a levegő áramlását a helyiségben és megakadályozza a látogatók túlmelegedését;
 4. És a rajongók bármelyike ​​csendes lehet (például a Greenwood Airvac zajos). A csendes modell olyan eszköz, amely működtetés közben gyakorlatilag nem hallatszik hangokat. Ez kényelmes a nappalihoz közeli fürdőszobákhoz (pl. Hruscsovhoz és szállodákhoz). Fotó - néma Silent 100

A megfelelő modell kiválasztásához nemcsak a működési elvét, hanem számos rajongó teljesítményét is elemezni kell. A teljesítmény azt a levegőmennyiséget jelenti, amelyet egy eszköz képes bizonyos időtartam alatt kihasználni, és a munka során felhasznált energiát.

Videó: ventilátor beépítése a fürdőszobába

jellemzői

Az eszköz szükséges teljesítményének és teljesítményének kiszámításához ismernie kell az alapvető jellemzőket. Tekintsük a legnépszerűbb rajongói modelleket: