Legfontosabb > Fürdő

Kipufogó ventilátor a konyhaszekrénnyel

A helyiség szellőztetésének fő feladata a füst eltávolítása, kellemetlen szagok, gőz az utcán és légcsere. Korábban mindenütt alkalmazták a természetes levegőáramlást, de a modern lakások felújítása nem teszi lehetővé az ilyen lehetőségek hatékony működését. A visszacsapó szelep kipufogóventilátorja megoldja ezt a problémát. Kényszerített levegőztetés nélkül a sarok sarkában megjelenik a penész, és a falak mindig nyomás alatt lesznek a főzés során.

A visszacsapó szelep elve

Vannak kipufogó-, légcsatorna- és szívóventilátorok, amelyek kialakítása visszacsapó szelepet biztosít. A levegő fokozatos cseréjére használják. A kipufogó ventilátor előnye egy szeleppel a légkondicionálóhoz képest, hogy az előbbi friss levegő áramot hoz létre, és nem működik a meglévővel.

Ezeket a padokat gyakran nemcsak lakóházak lakói, hanem magánszemélyek is használják. Használják:

 • konyha;
 • mosási lehetőség;
 • fürdőszobák és WC-k;
 • egészségügyi részegységek;
 • dohányzó irodák, stb.

A motorháztető meglehetősen egyszerű kialakítású. A szelepek három típusba vannak sorolva:

 1. Spring. Ezt önzárónak is nevezik.
 2. Irányított (kézzel vagy villany).
 3. Passzív. A fedél zárása vagy felnyitása a légáramlás hatása alatt történik.

A tavasz általában a konyhában vagy a fürdőszobában helyezkedik el. A motor működése közben a fedél mindig nyitva van. A ventilátor kikapcsolásakor a visszacsapó szelep fedele a rugó hatására záródik. Nem biztosít teljes tömítést, de jól védi az idegen szagtól.

Szabályozott elektromos szelepekkel ellátott kapcsok állnak rendelkezésre, amikor automatizált szellőztető rendszert kell létrehozni. Ipari helyiségekben használják: raktárak, néhány műhelyben, gyárakban, valamint értékesítési területeken és nagyméretű irodákban. Az ilyen szellőzés megakadályozza a penészedést, a penészedést és a kondenzációt.

A passzív szellőztetés a legkevésbé gyakori. Néha szokásos konyhai kapucnivalhoz használják.

Ellenőrizze a szelepeket fűtéssel vagy anélkül. Ennek a funkciónak köszönhetően megelőzhető a jég képződése télen. Ez akkor szükséges, ha a készülék kiesik. A fűtés nélküli fűtőtest csak beltérben használható.

Ventilátor kiválasztása

A pincékhez, fürdőszobákhoz és konyhákhoz való huzatok különböző változatokban és méretekben, valamint különböző formájú pengékkel készülnek. Néhány modellen inerciális rács van. A vakok elve alapján működik. A motor befejezése után a rács bezáródik. Vannak olyan gazdaságos modellek is, amelyekben egy időzítő be van építve. Ezzel beállíthatja a készülék működési idejét.

Eszköz vásárlásakor vegye fontolóra egy áramszabályozó jelenlétét, valamint a ventilátor kézi leállítását. A magas páratartalmú helyiségben (kád, zuhanyzó, gőzkabin, stb.) Érdemes olyan modelleket választani, ahol a megfelelő vezérlő biztosított. A kiválasztás során fontos figyelembe venni néhány tényezőt is:

 1. A szellőzés helyiségének térfogata.
 2. Az objektum típusa.
 3. A bérlők száma.

Az eszköz elegendő teljesítménye jó szellőzést biztosít, és nem okoz penészgombát és gombát. Ez nagymértékben növeli az életminőséget.

Konyhai felszerelés

A konyhában minden nap főzés. Ez idő alatt nagy mennyiségű zsír, füst és gőz telepszik a falakon, függönyökön és felemelkedik a mennyezet felé. A természetes szellőztetés gyakran hibás. Annak elkerülése érdekében, hogy a korom felboruljon a felületen, el kell távolítani egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel.

A legegyszerűbb szerelési lehetőség a tűzhely fölé telepítése, és a következtetés közvetlenül a szellőző tengelyre húzható. Ha a lakás régi ablakokkal rendelkezik, akkor a ventilátort az ablakon elhelyezheti. Magántulajdonban a falon egy lyukat kell készíteni, hogy eltávolítsa a száraz levegőt.

A termelékenység (a szivattyúzott levegő mennyisége óránként) nagyon fontos paraméter. A megfelelő csukó kiválasztásához ismernie kell a konyha térfogatát: szorítsa meg a magasságot hosszával és szélességével. Az egészségügyi szabványok előírják, hogy bizonyos számú komplett légcsere ciklust kell kialakítani a helyiségben. A mutató a 8-12-es konyhára vonatkozik. Van egy biztonsági tényező is, vagyis veszteségek, amelyek a szellőzés meghibásodása miatt fordulhatnak elő. Általában 1,3 értéket alkalmaznak. A szükséges teljesítmény kiszámításához meg kell szorozni a hangerőt, a sokaságot és ezt az együtthatót.

A második pont, amelyre érdemes figyelni, amikor egy kupakot vásárol, a zajszint. Ezt egy olyan motor hozta létre, amely forgatja a ventilátorlapátokat.

Ne felejtsd el a hatalom. Minél magasabb ez, annál jobb a kipufogó levegő elhagyja a helyiséget. A visszacsapó szelep nem engedi vissza a konyhába. De egy hatalmas kapucnival sokkal többet költ, mint egy középosztálybeli rajongó.

Ventilátor visszacsapó szeleppel

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a levegő bejutását a lakásba, ventilátort kell felszerelni egy visszacsapó szeleppel, megakadályozva a "furcsa" szagok megjelenését a házban. A többszintes épületek függőlegesen elrendezett kipufogórendszereit jelentős hátrány jellemzi - a kipufogó levegő visszatérését a helyiségbe. Ugyanakkor a por, a kis törmelék és még a rovarok is behatolhatnak.

A helyileg beszerelt kipufogóventilátor megakadályozza, hogy a levegő kilépjen a szellőző tengelyből, így nem kell kitalálnia, hogy a szomszédja milyen cigarettákat szív le a harmadik emeletről, és hogy a szomszédok mit vacsoráznak. Az egyszerű és megbízható eszköz tökéletesen megvédi lakását a külföldi szagoktól, a nedvességtől és a nyálkás levegőtől.

Csendes elszívó ventilátorok a szaniter létesítmények visszacsapó szeleppel

A csendes üzemmódban működő kipufogóventilátor különleges igény esetén működik. Az ilyen eszközök hosszú távon kényelmes tartózkodást biztosítanak a lakóknak és a fürdőszobáknak. A készülék alig hallható működése nem okoz irritációt, míg a nedves levegőt a helyiségből eltávolítják.

A fürdőszobai rajongók két típusra oszthatók: axiális és csatorna, melyek mindegyikének sajátosságai vannak.

Előnyös, ha axiális ventilátorokat helyeznek el a 15 négyzetméteres területű kis fürdőszobákban, és közvetlen hozzáférést biztosítanak a központi tengelyhez. A készülék egy kisméretű, lapátos propeller, amely stabil légelszívást biztosít és alacsony költséggel rendelkezik.

A csatorna-ventilátorok a több mint 15 négyzetméteres kombinált fürdőszobákban vannak felszerelve. A készülék gyorsan és hatékonyan sugározza a szobát, még akkor is, ha a természetes szellőzés csatornái eltömődnek. Az üzemeltetés elve egy csigával ellátott, befelé irányuló turbina munkáján alapul. A csatornatípusok gyakorlatilag csendesek és nagy teljesítményt nyújtanak. A tengelyirányú műszerekhez képest alacsonyabb zajszint és magasabb költségek figyelhetők meg.

Fontos tudni, hogy nincsenek csendes rajongók.

Főbb jellemzők, működési elv és a visszacsapó szelepek típusa

A visszacsapó szelep működési elve meglehetősen egyszerű - ha a ventilátor működik, nyitva van, a kikapcsolás után azonnal bezáródik és megakadályozza a levegő beszívását. A korlátozó kiemelkedések meghatározzák a szárny 90 ° -os mozgási szögét. A standard szelep alakja kerek.

A visszacsapó szelepek három típusa létezik:

 • Önzáró tavasszal. A háztartási ventilátorok ebbe az osztályba tartozó visszacsapó szelepekhez WC-k, fürdőszoba, konyhák használata ajánlott. A szelep közvetlenül a ventilátor kikapcsolása után bezáródik.
 • Menedzselt: Nagyméretű ipari és raktári létesítmények szellőztetésére használják. A fülszög helyzetérzékelőinek felszerelése lehetővé teszi a szelep helyzetének beállítását. A berendezés megbízhatóan védelmet nyújt a nedvesség, a penész, valamint a harmadik féltől származó szagok és nedvesség előfordulása ellen. A termelési területeken a szelepek megakadályozzák az eső és hó belépését az utcára, ami hozzájárul a kondenzátum kialakulásához.
 • Passzív - helyzetük közvetlenül a légáramlás hatása alatt. Ennek alapja az eszköz gravitációs tulajdonságainak felhasználása, a feszítések a gravitációs erő hatására.

Minden típusú visszacsapó szelep nem biztosítja a szellőztető rendszer abszolút szűkületét, de megbízhatóan védelmet nyújt a külföldi szagok és nedvesség ellen.

Ellenőrizze a szelepet

A háztartási ventilátorok ellenõrzõ szelepeinek fõ része műanyagból készül, és kör alakú, amely lehetõvé teszi a levegõáramlás lehetõ legnagyobb mértékû blokkolását.

Minden eszköz ugyanolyan szerkezettel rendelkezik, és a következőket tartalmazza:

 • a csővezeték, kör alakú csőszakasz formájában;
 • szárnyak, a tengely körül kissé a középvonal fölött mozognak;
 • a ventilátor alsó és felső részén elhelyezkedő félgyűrű formájában lévő korlátozó kiálló részek;
 • visszaállító torziós rugó, a szárnyat az eredeti, zárt helyzetbe állítva.

A design nagyon egyszerű és hatékony a háztartási készülékekhez. Nyitott helyzetben a szárny a csatorna testén helyezkedik el, és nem akadályozza meg a levegő mozgását. Amikor a ventilátor ki van kapcsolva, a szárny felemelkedik a rendszeren, és teljesen blokkolja az egységet. A határoló kiemelkedések 90 ° -os szöget zárnak be.

Ipari modelleknél a visszacsapó szelep két félkörből állhat, amelyek mindegyikének rugója visszatér a zárt helyzetbe. Amikor a ventilátor működik, a levelek egymáshoz közel helyezkednek el a csatorna tengelye mentén, és nem zavarják a levegő szabad áthaladását.

Egy másik gyakori típusú szelep - szalag, ami a "kaput" képviseli a csatornaházban. Fő felhasználásuk a termelési árak, így megakadályozzák a csapadék és nedvesség bejutását a helyiségbe.

A megfelelő modell kiválasztásának szabályai


A ventillátort egy visszacsapó szeleppel kell megvásárolni - a fedél ebben az esetben hatékonyabbá és hatékonyabbá válik, miután kikapcsolta a készüléket, a fürdőszobában lévő levegő maximálisan megfelel a kialakult építési szabványoknak. A választás során kövesse az általános szabályokat.

A legfontosabb paraméter zajmentes működés. A modern készülékek 26 és 35 dB közötti zajszintet produkálnak. Összehasonlításképpen - képzeld el, hogy valaki suttog a füledbe. A ventilátor még csendesebb lesz. A gyártási folyamatban hangelnyelő anyagokat használnak, és a rács és a pengék speciális formája is segít a zajszint csökkentésében.

A ventilátor teljesítményének meg kell felelnie a helyiség térfogatának, a lakók számának és a szoba - kádnak, a konyhának és a WC - nek a céljával. A házat vízálló anyagokból kell készíteni a rövidzárlat elkerülése érdekében.

Modell SILENT-300 CHZ

Ha nem tudja a készüléket a szellőzőnyílás mélyén elhelyezni, akkor egy ventilátorlemezt vásárolhat. A funkcionalitás szempontjából nem különböznek a hagyományos kipufogó berendezésektől, és a jó kialakítás lehetővé teszi a készülékek számára, hogy a lehető legszembetűnőbbek legyenek a falon. Az átfedés panel teljesen lefedi a rést, és jól illeszkedik bármilyen formatervhez.

A gyártók garantálják az eszköz egészségi állapotát 30 ezer óra folyamatos működés érdekében.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

A szellőztetés fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a fürdőszobában. Sokan tévesen úgy vélik, hogy csak a kellemetlen szagok eltávolítására van szükség. Ezért gyakran előfordul, hogy a szellőzőnyílások a javítás során lezárásra kerülnek, és a levegő-illatosítóktól kellemetlen szagokat küszködnek.

Valójában a szellõzési funkciók sokkal szélesebbek. Biztosítania kell a levegő normál keringését a helyiségben, bizonyos szinten tartva a páratartalmat. Ez megakadályozza a páralecsapódást, a penészedést, a penészedést és a rovarokat a fürdőszobában.

Gyakran az emberek elutasítják a ventilátor a fürdőszobában, mert sok zaj keletkezik. Nem mindenki ismeri az alacsony zajú és csendes modellek létezését, amelyek nem zavarják a háztartás békéjét. Ezekről a hasznos és kényelmes eszközökről mesélünk a mai cikkből.

eszköz

Ebben a cikkben megismerjük a visszacsapó szeleppel felszerelt ventilátorokat. Ez egy kicsi és nagyon egyszerű mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a levegő belépjen a szellőzőcsatornából a szobába. A szelepek általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készültek. Ezek három fő elemből állnak - a keret, a két redőny, a korlát és a pólus, amelyekhez a redőnyök kapcsolódnak.

A visszacsapó szelep mellett a következő elemek találhatók a csendes ventilátor kialakításában: a levegő beszívó rács, az aerodinamikus járókerék, a rezgéscsillapító betétek és a motor.

A működés elve

A visszacsapó szelep elve, függetlenül attól, hol van felszerelve - a szellőzőcsatornában vagy a csatornacsőben - ugyanaz lesz. Olyan kialakítású, hogy a levegő (vagy víz) mozgása csak egy irányban történhet. Ha ellenkező irányba mozog, akkor a levegő akadálytalanul lezárja a zárt szárnyakat.

A szárnyakat a levegő mozgása teszi lehetővé, amely viszont a ventilátor bekapcsolásakor történik. Így a levegő be van húzva, amíg a ventilátor kikapcsol. A kikapcsolás után a szárny bezáródik, és visszaszorítja a levegőt.

Mi teszi hallható a rajongó?

A fürdőszoba ventilátorának köszönhetően a design egyes jellemzői, amelyeket röviden ismertetünk.

 • Először is, speciális rezgéscsillapító elemeket biztosítanak a motorberendezésben, amelyek elnyelik a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás.
 • Másodszor, a gyártók gondosan mérlegelik a ventilátor megjelenését. A levegőbevezető rács különleges, egyszerűen alakítható. Ráadásul a rácsos anyag kiválasztása fontos szerepet játszik - a légellenállás attól függ.
 • Harmadszor, a zajmentes működést egy másik csapágycsalád rovására érik el. A zajelnyelő tulajdonságok mellett nagy megbízhatóságúak és nem igényelnek további karbantartást (különösen zsírkezelés).

A háztartási szellőzőberendezések gyártói három típusú ventilátort kínálnak, amelyek a fürdőszoba felszerelésére alkalmasak:

 • sugárirányú - nagy méretű, spirál alakú rácsokkal rendelkező modellek, amelyek ma már inkább ipari létesítményekben szeretnének felszerelni;
 • tengelyirányú - mindegyik eszközhöz ismerős, amelyek a forgó pengék segítségével állítják be a levegőt; ilyen ventilátorok képesek levegőellátást és kipufogót;
 • csatorna - a legcsendesebb az összes fajta, mivel nem a falra szerelik, hanem közvetlenül a szellőzőcsatornába; így a működtető ventilátor zaja egyszerűen nem ér el minket, mivel a készülék messze van.

A cselekvés elve

A néma ventilátorok különböző típusú visszacsapó szelepeket használhatnak. A működési elvtől függően háromféle ilyen eszköz létezik:

 • szabályozott típusú visszacsapó szelep - árammal vagy manuálisan bekapcsolt;
 • önzáró típusú visszacsapó szelep - a rugó feszítésével vagy lazításával működtetve;
 • passzív típusú visszacsapó szelep - a gravitáció hatása alatt működik, csak a légáramlás felé nyúlik vissza.

Modell áttekintés és árak

Felhívjuk a figyelmüket a csendes fürdőszoba ventilátorok legjobb modelljeinek felülvizsgálatára, amelyek visszacsapó szeleppel vannak ellátva:

modell

Teljesítmény W

Levegőcsere, m3 / óra

Zajszint, dB

Különlegességek

Átlagos ár, dörzsölje.

VENTS 100 Quay

Soler Palau SILENT-100 CZ DESIGN 3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- karbantartásmentes golyóscsapágyak

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTILÁTÉK 100 kWh

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

VENTES 100 KW TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

VENTS 100 QUITE-STYLE

- szokatlan esettanulmány;

VENTILÁTÁK 100 kWh teljesítményű

- páratartalom érzékelő

Tippek a választáshoz

 • A fürdőszoba ventilátorának kiválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni, beleértve a teljesítményt, a levegőáramlást és a zajszintet. Csendes hívott eszközök, amelyek teljesítménye legfeljebb 26 dB.
 • A légcsatorna ventilátor frekvenciáját a helyiség területe határozza meg. További információ a szükséges légcserék számításáról a "Szellőzés egy faházban" c. Szellőzés a fürdőszobában.
 • A magas páratartalmú helyiségekben történő használathoz (amelyhez tartozik egy WC és egy fürdőszoba), akkor a vízálló modelleket kell választania.
 • Figyeljetek továbbá további funkciók elérhetőségére is. Tehát nagyon kényelmesek a ventilátorok, amelyek automatikus bekapcsolási időzítővel, mozgásérzékelővel (jelenlét) és páratartalom-érzékelővel vannak felszerelve.

telepítés

A ventillátor önálló felszerelése meglehetősen kivitelezhető feladat, még azok számára is, akiknek minimális javítási tapasztalatuk van. Csak gondosan olvassa el az utasításokat, tegye fel a szükséges eszközöket és a türelmet.

A legegyszerűbb a hagyományos, axiális típusú ventilátorok beszerelése - ezek a leggyakrabban használt fürdőszobák. A nyílások felett egy rögzítőelem-készlettel vannak felszerelve. Ebben az esetben a légbeszívó rács keresztmetszete megegyezik a szellőzőnyílás méretével.

Annak érdekében, hogy a ventillátort csatlakoztassa a hálózathoz, csatlakoztassa hozzá a kábelt a legközelebbi csatlakozódobozból (ha a ventilátort ebben a helyiségben először telepíti). Ne felejtsük el, hogy a vezetékeknek teljes mértékben védeniük kell a nedvességtől - a vezetékeket a speciális csatornákba rejtett hornyokba lehet fektetni, álmennyezet alatt vagy a gipszkarton falának falán.

A YouTube-csatorna következő videóján láthatja, hogyan kell önállóan telepíteni egy csendes ventilátort a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában egy ablak van, megpróbálhatsz néma rajongót magadhoz vinni. Házi készítésű ventilátor csatlakozik az ablakhoz. Fújhat és fújhat. Működés közben ilyen ventilátor szinte semmilyen hangot nem produkál.

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

Legnagyobb értékesítés

információ

A természetes szellőzés minden lakásban és házban található. De annak érdekében, hogy javítsák a légcserét sok szobában, további felszerelésre van szükség. A háztartási ventilátor egy visszacsapó szeleppel a kényelmes szellőzés leggyakoribb változata a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben vagy a kamrában.

A háztartási szurkolóknak más a terve, és sok vállalat termel. Ugyanakkor szinte minden modell beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. Ez az alapberendezés kipufogó ventilátorának része.

A visszacsapó szelep visszacsapó levegő elzáró szelepként működik. Vagyis leállítja a visszatérő vontatást a szellőző tengelyről a lakásba. A bányában lévő levegő szennyezett porral, törmelékkel, gyakran kellemetlen szaggal. A visszacsapó szelep nem hagyja ezt az egész "csokrot" a lakásban.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep működése a ventilátor légáramához kapcsolódik. A motor bekapcsolásakor létrejön egy fej és a visszacsapó szelep szelep nyitott helyzetben van. A motor leállításakor a szelepen lévő légnyomás megszűnik, és a fedél záródik. A redőny lecsúszhat mind a saját tömegének hatására, mind a visszahúzó rugóval.

A visszacsapó szelepek típusai

A kipufogó ventilátor a konyhával, a WC-vel vagy a fürdőszobával ellátott visszacsapó szelepnek különféle kialakítású elzáró elemekkel rendelkezik.

A szelepeket a vezérlés típusának megfelelően három típusba osztják:

 • passzív (gravitációs);
 • visszahúzó;
 • vezérelt.

A passzív szelepnek nincs kötelező eleme vagy mechanizmusa, és a levegőáramlás hatására megváltoztatja helyzetét. Nyomás hiányában a szárny bezáródik, amikor a ventilátor működik, a szelep nyitva van a sugárnyomás alatt.

Az ön-visszacsapó szelepnek van egy levele, amelynek rugója van, amely a levegőnyomás alatt nyitva van. Ezután visszaállítja a szelepet zárt helyzetbe, amikor a nyomás gyengül és eltűnik.

Az ellenőrzött szelep kinyit és bezárja a fedelet a mechanizmus hatása alatt. A leggyakrabban használt elektromos vezérlés. De az ablakok, falak és más ventilátorok mindkét oldalon hozzáférhetőek, a visszacsapó szelep kézi zárása használható.

Ellenőrizze a szelep kialakítását

A visszacsapó szelep nélküli csendes ventilátor kerek vagy téglalap alakú lehet, és ugyanaz a kimenet a csatorna számára. Ezért a visszacsapó szelep lehet kerek vagy négyzet is.

Tervezés szerint a szelepek a következőkre oszthatók:

 • egyszárnyú (a tengelyen levő 1 levél, 90 fokos fordulat);
 • kéthéjú kagylók (2 redőny, 90 fokkal elforgatva, külön tengelyek, egy vagy mindkettő egyszerre nyitható);
 • szirom (az összekötő lemezek - szirmok formájában lévő szárnyak);
 • inertiális rácsok ("Tulip" szivacs szelep, több passzív típus).

Az online shop 220pro.ru csendes ventilátorokat kínál a konyhai, fürdőszobai és egyéb bentlakásos helyiségek visszacsapó szeleppel.

A katalógus bemutatja a gyártóberendezést

Saját magad választhatja ki a rajongót, vagy tanácsot kérhet a boltvezetőtől. A szakember kiszámítja a teljesítményt, és kiválaszthatja a kívánt modellt, figyelembe véve az ár és a formatervezés kívánságait. A "kulcsrakész" szellőztető berendezések teljes választékát kínáljuk az összes szükséges alkatrész kiválasztásával, a ventilátorral és a tartozékokkal végződve.