Legfontosabb > Tervezés

Ventilátor visszacsapó szeleppel

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a levegő bejutását a lakásba, ventilátort kell felszerelni egy visszacsapó szeleppel, megakadályozva a "furcsa" szagok megjelenését a házban. A többszintes épületek függőlegesen elrendezett kipufogórendszereit jelentős hátrány jellemzi - a kipufogó levegő visszatérését a helyiségbe. Ugyanakkor a por, a kis törmelék és még a rovarok is behatolhatnak.

A helyileg beszerelt kipufogóventilátor megakadályozza, hogy a levegő kilépjen a szellőző tengelyből, így nem kell kitalálnia, hogy a szomszédja milyen cigarettákat szív le a harmadik emeletről, és hogy a szomszédok mit vacsoráznak. Az egyszerű és megbízható eszköz tökéletesen megvédi lakását a külföldi szagoktól, a nedvességtől és a nyálkás levegőtől.

Csendes elszívó ventilátorok a szaniter létesítmények visszacsapó szeleppel

A csendes üzemmódban működő kipufogóventilátor különleges igény esetén működik. Az ilyen eszközök hosszú távon kényelmes tartózkodást biztosítanak a lakóknak és a fürdőszobáknak. A készülék alig hallható működése nem okoz irritációt, míg a nedves levegőt a helyiségből eltávolítják.

A fürdőszobai rajongók két típusra oszthatók: axiális és csatorna, melyek mindegyikének sajátosságai vannak.

Előnyös, ha axiális ventilátorokat helyeznek el a 15 négyzetméteres területű kis fürdőszobákban, és közvetlen hozzáférést biztosítanak a központi tengelyhez. A készülék egy kisméretű, lapátos propeller, amely stabil légelszívást biztosít és alacsony költséggel rendelkezik.

A csatorna-ventilátorok a több mint 15 négyzetméteres kombinált fürdőszobákban vannak felszerelve. A készülék gyorsan és hatékonyan sugározza a szobát, még akkor is, ha a természetes szellőzés csatornái eltömődnek. Az üzemeltetés elve egy csigával ellátott, befelé irányuló turbina munkáján alapul. A csatornatípusok gyakorlatilag csendesek és nagy teljesítményt nyújtanak. A tengelyirányú műszerekhez képest alacsonyabb zajszint és magasabb költségek figyelhetők meg.

Fontos tudni, hogy nincsenek csendes rajongók.

Főbb jellemzők, működési elv és a visszacsapó szelepek típusa

A visszacsapó szelep működési elve meglehetősen egyszerű - ha a ventilátor működik, nyitva van, a kikapcsolás után azonnal bezáródik és megakadályozza a levegő beszívását. A korlátozó kiemelkedések meghatározzák a szárny 90 ° -os mozgási szögét. A standard szelep alakja kerek.

A visszacsapó szelepek három típusa létezik:

 • Önzáró tavasszal. A háztartási ventilátorok ebbe az osztályba tartozó visszacsapó szelepekhez WC-k, fürdőszoba, konyhák használata ajánlott. A szelep közvetlenül a ventilátor kikapcsolása után bezáródik.
 • Menedzselt: Nagyméretű ipari és raktári létesítmények szellőztetésére használják. A fülszög helyzetérzékelőinek felszerelése lehetővé teszi a szelep helyzetének beállítását. A berendezés megbízhatóan védelmet nyújt a nedvesség, a penész, valamint a harmadik féltől származó szagok és nedvesség előfordulása ellen. A termelési területeken a szelepek megakadályozzák az eső és hó belépését az utcára, ami hozzájárul a kondenzátum kialakulásához.
 • Passzív - helyzetük közvetlenül a légáramlás hatása alatt. Ennek alapja az eszköz gravitációs tulajdonságainak felhasználása, a feszítések a gravitációs erő hatására.

Minden típusú visszacsapó szelep nem biztosítja a szellőztető rendszer abszolút szűkületét, de megbízhatóan védelmet nyújt a külföldi szagok és nedvesség ellen.

Ellenőrizze a szelepet

A háztartási ventilátorok ellenõrzõ szelepeinek fõ része műanyagból készül, és kör alakú, amely lehetõvé teszi a levegõáramlás lehetõ legnagyobb mértékû blokkolását.

Minden eszköz ugyanolyan szerkezettel rendelkezik, és a következőket tartalmazza:

 • a csővezeték, kör alakú csőszakasz formájában;
 • szárnyak, a tengely körül kissé a középvonal fölött mozognak;
 • a ventilátor alsó és felső részén elhelyezkedő félgyűrű formájában lévő korlátozó kiálló részek;
 • visszaállító torziós rugó, a szárnyat az eredeti, zárt helyzetbe állítva.

A design nagyon egyszerű és hatékony a háztartási készülékekhez. Nyitott helyzetben a szárny a csatorna testén helyezkedik el, és nem akadályozza meg a levegő mozgását. Amikor a ventilátor ki van kapcsolva, a szárny felemelkedik a rendszeren, és teljesen blokkolja az egységet. A határoló kiemelkedések 90 ° -os szöget zárnak be.

Ipari modelleknél a visszacsapó szelep két félkörből állhat, amelyek mindegyikének rugója visszatér a zárt helyzetbe. Amikor a ventilátor működik, a levelek egymáshoz közel helyezkednek el a csatorna tengelye mentén, és nem zavarják a levegő szabad áthaladását.

Egy másik gyakori típusú szelep - szalag, ami a "kaput" képviseli a csatornaházban. Fő felhasználásuk a termelési árak, így megakadályozzák a csapadék és nedvesség bejutását a helyiségbe.

A megfelelő modell kiválasztásának szabályai


A ventillátort egy visszacsapó szeleppel kell megvásárolni - a fedél ebben az esetben hatékonyabbá és hatékonyabbá válik, miután kikapcsolta a készüléket, a fürdőszobában lévő levegő maximálisan megfelel a kialakult építési szabványoknak. A választás során kövesse az általános szabályokat.

A legfontosabb paraméter zajmentes működés. A modern készülékek 26 és 35 dB közötti zajszintet produkálnak. Összehasonlításképpen - képzeld el, hogy valaki suttog a füledbe. A ventilátor még csendesebb lesz. A gyártási folyamatban hangelnyelő anyagokat használnak, és a rács és a pengék speciális formája is segít a zajszint csökkentésében.

A ventilátor teljesítményének meg kell felelnie a helyiség térfogatának, a lakók számának és a szoba - kádnak, a konyhának és a WC - nek a céljával. A házat vízálló anyagokból kell készíteni a rövidzárlat elkerülése érdekében.

Modell SILENT-300 CHZ

Ha nem tudja a készüléket a szellőzőnyílás mélyén elhelyezni, akkor egy ventilátorlemezt vásárolhat. A funkcionalitás szempontjából nem különböznek a hagyományos kipufogó berendezésektől, és a jó kialakítás lehetővé teszi a készülékek számára, hogy a lehető legszembetűnőbbek legyenek a falon. Az átfedés panel teljesen lefedi a rést, és jól illeszkedik bármilyen formatervhez.

A gyártók garantálják az eszköz egészségi állapotát 30 ezer óra folyamatos működés érdekében.

Háztartási ventilátorok visszacsapó szeleppel - a legcsendesebb

A konyhák, fürdőszobák és más funkcionális helyiségek légcsatornáiba beépített felső ventilátorok gyakran csavarkötéssel vannak ellátva. Ezek az eszközök megakadályozzák a szennyezett levegő bejutását a helyiségbe, és segítenek hatékonyan megszabadulni a kellemetlen szagtól és a túlzott nedvességtől. A visszacsapó szelep lehet egy tengelyirányú vagy radiális ventilátor szerkezeti része.

válogatás. alapértelmezés szerint

1 online áruházban:

Fali ventilátor Vortice PUNTO EVO FLEXO MEX 100/4 LL 1S

Visszacsapószeleppel. A munkamekanizmus axiális. A zajszint 27 dB. A kések forgási sebességének száma - 1. Típusszámlaszám. Teljesítmény 9 watt. Testáru - műanyag. Súly: 0,6 kg. Méretek 17x17x13 cm.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor palau SILENT-100CMZ DESIGN-3C

Menedzsment - mechanikus. Típusú számla. Zárószelep Testáru - műanyag. 27 dB zajszinttel. 8 wattos teljesítmény mellett. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 19 cm Magasság: 19 cm Súly: 0,7 kg.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor palau SILENT-100CZ SILVER ECOWATT

Típusú számla. A zajszint 27 dB. Vízálló házzal. A munkamekanizmus axiális. A szerelési átmérő 99 mm. Visszacsapószeleppel. Menedzsment - mechanikus. Teljesítmény 8 watt. A pengék forgási sebességének száma - 1. Anyag - műanyag. Levegőcsere 95 köbméter / óra. Súly: 0,6 kg. Méretek 16x16x9 cm.

vásárolni az online boltban Ziwo.ru

Fali ventilátor Vortice PUNTO EVO ME 100/4 LL

Zárószelep Típusú számla. 27 dB zajszinttel. Testáru - műanyag. A kések forgási sebességének számával 2. 9 wattos teljesítmény mellett. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 16 cm, magasság: 16 cm, mélység: 12 cm, súlya: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CRZ SILVER ECOWATT

Teljesítmény 8 watt. Vízálló házzal. A munkamekanizmus axiális. Időzítővel. Visszacsapószeleppel. Testáru - műanyag. Menedzsment - mechanikus. A zajszint 27 dB. Típusú számla. Szélesség: 16 cm Magasság: 16 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CZ IVORY DESIGN SWAROVSKI

8 wattos teljesítmény mellett. A munkamekanizmus axiális. Menedzsment - mechanikus. Vízálló ház. A kések forgási sebességének számával 1. 27 dB zajszinttel. Testáru - műanyag. A beépítési átmérője 99 mm. Légkondícionálás 95 köbméter / óra. Típusú számla. Zárószelep Magasság: 16 cm Mélység: 9 cm Szélesség: 16 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor Vortice PUNTO EVO ME 100/4 ES

A kések forgási sebességének száma - 2. Zajszint 27 dB. Teljesítmény 9 watt. Testáru - műanyag. Típusú számla. Visszacsapószeleppel. A munkamekanizmus axiális. Szélesség: 16 cm, mélység: 12 cm, magasság: 16 cm, súlya: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ SILVER ECOWATT

27 dB zajszinttel. 8 wattos teljesítmény mellett. A munkamekanizmus axiális. Timer. Típusú számla. Menedzsment - mechanikus. Zárószelep Vízálló ház. Páratartalom érzékelő Testáru - műanyag. Magasság: 16 cm Szélesség: 16 cm Súly: 0,6 kg.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ GOLD DESIGN-4C

Menedzsment - mechanikus. A munkamekanizmus axiális. A szerelési átmérő 99 mm. A zajszint 27 dB. Visszacsapószeleppel. Típusú számla. Időzítővel. Teljesítmény 8 watt. Levegőcsere 85 köbméter / óra. Testáru - műanyag. Vízálló házzal. Blades sebesség - 1. páratartalom érzékelő. Súly: 0,6 kg. Méretek 19x19x8 cm.

a Ziwo.ru online áruházban

Fali ventilátor palau SILENT-100CHZ CHAMPAGNE DESIGN-4C

A kések forgási sebességének számával 1. 8 wattos teljesítmény mellett. Timer. Menedzsment - mechanikus. 27 dB zajszinttel. Páratartalom érzékelő A levegőcsere 85 köbméter / óra. Típusú számla. Testáru - műanyag. Vízálló ház. A beépítési átmérője 99 mm. A munkamekanizmus axiális. Zárószelep Szélesség: 19 cm, magasság: 19 cm, mélység: 8 cm, súlya: 0,6 kg.

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

Legnagyobb értékesítés

információ

A természetes szellőzés minden lakásban és házban található. De annak érdekében, hogy javítsák a légcserét sok szobában, további felszerelésre van szükség. A háztartási ventilátor egy visszacsapó szeleppel a kényelmes szellőzés leggyakoribb változata a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben vagy a kamrában.

A háztartási szurkolóknak más a terve, és sok vállalat termel. Ugyanakkor szinte minden modell beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. Ez az alapberendezés kipufogó ventilátorának része.

A visszacsapó szelep visszacsapó levegő elzáró szelepként működik. Vagyis leállítja a visszatérő vontatást a szellőző tengelyről a lakásba. A bányában lévő levegő szennyezett porral, törmelékkel, gyakran kellemetlen szaggal. A visszacsapó szelep nem hagyja ezt az egész "csokrot" a lakásban.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep működése a ventilátor légáramához kapcsolódik. A motor bekapcsolásakor létrejön egy fej és a visszacsapó szelep szelep nyitott helyzetben van. A motor leállításakor a szelepen lévő légnyomás megszűnik, és a fedél záródik. A redőny lecsúszhat mind a saját tömegének hatására, mind a visszahúzó rugóval.

A visszacsapó szelepek típusai

A kipufogó ventilátor a konyhával, a WC-vel vagy a fürdőszobával ellátott visszacsapó szelepnek különféle kialakítású elzáró elemekkel rendelkezik.

A szelepeket a vezérlés típusának megfelelően három típusba osztják:

 • passzív (gravitációs);
 • visszahúzó;
 • vezérelt.

A passzív szelepnek nincs kötelező eleme vagy mechanizmusa, és a levegőáramlás hatására megváltoztatja helyzetét. Nyomás hiányában a szárny bezáródik, amikor a ventilátor működik, a szelep nyitva van a sugárnyomás alatt.

Az ön-visszacsapó szelepnek van egy levele, amelynek rugója van, amely a levegőnyomás alatt nyitva van. Ezután visszaállítja a szelepet zárt helyzetbe, amikor a nyomás gyengül és eltűnik.

Az ellenőrzött szelep kinyit és bezárja a fedelet a mechanizmus hatása alatt. A leggyakrabban használt elektromos vezérlés. De az ablakok, falak és más ventilátorok mindkét oldalon hozzáférhetőek, a visszacsapó szelep kézi zárása használható.

Ellenőrizze a szelep kialakítását

A visszacsapó szelep nélküli csendes ventilátor kerek vagy téglalap alakú lehet, és ugyanaz a kimenet a csatorna számára. Ezért a visszacsapó szelep lehet kerek vagy négyzet is.

Tervezés szerint a szelepek a következőkre oszthatók:

 • egyszárnyú (a tengelyen levő 1 levél, 90 fokos fordulat);
 • kéthéjú kagylók (2 redőny, 90 fokkal elforgatva, külön tengelyek, egy vagy mindkettő egyszerre nyitható);
 • szirom (az összekötő lemezek - szirmok formájában lévő szárnyak);
 • inertiális rácsok ("Tulip" szivacs szelep, több passzív típus).

Az online shop 220pro.ru csendes ventilátorokat kínál a konyhai, fürdőszobai és egyéb bentlakásos helyiségek visszacsapó szeleppel.

A katalógus bemutatja a gyártóberendezést

Saját magad választhatja ki a rajongót, vagy tanácsot kérhet a boltvezetőtől. A szakember kiszámítja a teljesítményt, és kiválaszthatja a kívánt modellt, figyelembe véve az ár és a formatervezés kívánságait. A "kulcsrakész" szellőztető berendezések teljes választékát kínáljuk az összes szükséges alkatrész kiválasztásával, a ventilátorral és a tartozékokkal végződve.