Legfontosabb > Fürdő

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont a mosogatóhoz és mosogatóhoz

A szifon (cső vagy szivattyú görög) kötelező eleme bármilyen vízvezeték szerelvénynek, amely biztosítja a szennyvíz elvezetését és megakadályozza a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. A hidraulikus redőny elve alapján működik, vagyis egy csatorna középen lefelé hajolva, folyadékkal teli folyosón. A víztároló elszigeteli a helyiség légkörét a szennyvízből, de nem akadályozza meg a folyadék szabad áramlását. A mosdókagyló szifonja csak a fürdőszobához és a zuhanytálcához hasonló eszközként különbözik, mivel a mosdó magas helyén szabadon választhatja ki a készülék méreteit, és a vízcsapda vízmennyisége meglehetősen nagy lehet.

tartalom

A szifon típusai ↑

A mosdókagyló szifonjának kialakításától és alakjától függően a következő típusok választhatók:

 • Pipe. Ez egy hajlított S vagy U alakú merev cső, összecsukható vagy nem választható. Egyes modelleknél a könnyű tisztításhoz egy alsó parafa nyílás található. A csővezeték meglehetősen pontos összehangolása a mosogató lefolyónyílásának és a csatorna bejáratának.
 • A mosdókagyló üvegszifonja, amint azt a neve is jelzi, egy palack alakja azon a részen, ahol a hidraulikus zár található. A csatornahálózathoz csatlakoztatható egyenes vagy hajlékony cső. A csőhöz képest a palack kialakításának jelentős előnyei vannak: kevesebb helyet foglal el; könnyen szétszerelhető; véletlenül a mosogatóba eső tárgyak nem veszik el, és a lombik alján maradnak. A hiányosságok között nagy a tendencia a szennyezés felhalmozódása azon a ponton, ahol a patak egyenesen kilép az üvegből. A palacktípus leggyakoribb a könnyű karbantartás miatt.
 • Hullámosított - univerzális kialakítás, csak egy rugalmas cső. Bármelyik konfigurációban hajlítható, amely lehetővé teszi, hogy a mosogatókat a csatornarendszer bemenetéhez csatlakoztassa, amelyek nem a szabvány szerint helyezkednek el. Ezen kívül a hullámos szifonok olcsóak és nagyon könnyen telepíthetők. A vízcsatlakozás létrehozásához szükséges meredekség manuálisan alakul ki a cső hajlításával. Hátrányok: az egyenetlen hullámos felület hajlamos arra, hogy felhalmozódjon a lerakódások, a cső nem összecsukható. Másrészről nincs köztes termék - kevésbé valószínű, hogy szivárogna.
 • A rejtett szifonok a palack kialakításának változata, ahol csak vízszintes cső van elhelyezve, és maga a palack (üveg) is be van ágyazva a falba. Ritkán használt és drága típus.

További jellemzők ↑

A szilva a következő funkciókkal és elemekkel egészíthető ki:

 • A mosogatóval egy második, felső felszabadítással a mosogatóhoz túlfolyó szifon van felszerelve. Ez a rendszer megakadályozza a véletlen árvizet. A héjban a túlfolyás általában egy kerámia szerkezetben van, és egyenesen a kimenetbe jut; a konyhai mosogatókban van egy külső cső a szifonban.
 • A kiegészítő oldalsó bejárat szivárokkal van ellátva, amelyeket úgy terveztek, hogy mind a mosogatóból, mind a mosógépből kiürülnek. A csaptelep a mosogató és a vízzár között helyezkedik el.

Mind a túlfolyás, mind a mosógép bejárata csak üvegszifonokba integrálva van.

Szivattyú mosáshoz ↑

Ez szerkezetileg hasonló a mosogató mosogatóhoz, kivéve, hogy a mosogató szája nagyobb átmérőjű, és a középponttól a falig terjedő távolság is sokkal nagyobb. Ezenkívül a mosogatók gyakran két, esetenként három szakaszból állnak. Ezek közül az egyik sík, a zöldség, és kettő - teljes értékű mélység, túlcsordulással (túlcsordulással). Plusz egy extra lefolyó a mosogatógéphez. Így a konyhai mosogató szifon lehet vagy nagyon egyszerű, egy vagy nagyon bonyolult, összesen legfeljebb hat csatornafolyammal kombinálva.

Kiadás: teljes vagy külön ↑

A kiömlőnyílás, amely a csatorna nyakára van helyezve és a szifon fő részéhez van csatlakoztatva, tartozhat a készletébe. A rendszeres kiadványok egyszerű gránátgörbék. Több esztétikus és drága külön megvásárolható. A szabályozóval ellátott, szabályozható szelepekkel ellátott, a leeresztőnyílást lezáró kioldók a keverő teljes készletébe tartoznak. A minőségi konyhai mosogatókat mindig a kiadások mellett értékesítik.

Anyagok: műanyag vagy fém ↑

A szifonok, attól függően, hogy milyen anyagból készültek, kétféleképpen oszlanak meg: műanyag és fém.

 • Műanyag. A legolcsóbb szifonok polietilén, általában egyszerű kialakításúak, főleg csővel, kis számú csatlakozással. De gyakrabban használják a polipropilént, az általa gyártott részek merevebbek, jobban megtartják alakjukat, megbízhatóbbak, mint a csatlakozások. A műanyagból összetett konfigurációjú polimer szifonok készülnek. A mosógépeket, amelyeknek a lefolyása magas hőmérsékletű lehet, a polipropilén használata is ajánlott, kevésbé érzékeny a hőtágulásra. Miután a mosógép üzemi üzeme megkezdődött, a szifon gyakran szivárog, szűkíteni kell az összes menetes csatlakozást.
 • Fém szifonok mosogatókhoz és mosdókhoz. Drágábbak, mint a polimerek, élettartama magasabb. A rézötvözeteket gyakrabban használják: réz és bronz. Az ötvözetek nem rozsdásodnak, de oxidálódnak, kívül vannak bevonva. Szifont és rozsdamentes acélt gyártanak, de az ilyen termékek költsége meglehetősen magas, ezért nem széles körben használják őket.

Minden csavarmenet, menetes vagy krimp, puha gumiból vagy gumi polimer tömítéssel van lezárva.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont ↑

A szifon kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A nyak átmérője. A mosogatóban és mosogatóban ez más.
 • A túlfolyás jelenléte.
 • A mosógép vagy a mosogatógép számára további vízelvezetés szükséges.
 • A nyaktól a csatorna kijáratától a falról való távolság vízszintes vetületben. Rendszerint egy egyenes csőszakasz elég hosszú, de vannak kivételek.
 • A felszabadulás jelenléte gyakran a mosdók és csapok készletébe tartozik.
 • A szennyvízelvezető nyílás a szifonnal szemben helyezkedik el? Ha több mint 2-4 cm-t helyez el, akkor jobb, ha egy palackszifont szeretne hajlékony csővel vagy hullámcsővel ellátni.
 • A csatorna bejáratának átmérője. Különböző lehet: 35, 40 és 50 mm. Kívánatos, hogy a szifon beömlőcsőjének átmérője megfeleljen ennek az értéknek. Lehet, hogy kevesebb, ebben az esetben szüksége lesz egy adapterre. De nem több.
 • Esztétikai preferenciák. A mosdókagylóban, a szifon szinte láthatatlan és megjelenése nem játszik szerepet. Ez lenne a megfelelő szifon króm a mosogató nélküli talapzaton. A tervezői vízvezetékhez ki kell húznia a hozzá tartozó szerelvényeket.
 • Ár. Őszintén szólva nincs különösebb különbség az olcsó és drága szifonok között a kizsákmányolás szempontjából. A Stoke-t hatékonyan alkalmazzák mind az olcsó Orio-műanyag szifonok, mind az Ani-réteg, valamint a több száz eurós eliteszközökön keresztül. Természetesen a fém hosszabb lesz, de a műanyagról több évtizedről beszélünk. Ha krómozott, de viszonylag olcsó mosogatóra van szüksége, fordítson figyelmet a német Viega szifonokra, a cég katalógusában elég tisztességes költségvetési modellek vannak. A könnyű használat nagyobb mértékben függ a tervezéstől (könnyebb a palack megtartása) és felszabadulni (szükség esetén egy szelep jelenléte).

Video utasítások mosdószifon készítésére ↑

A szifon felszerelése egyszerű kérdés. Az alapvető egészségügyi készségek megszerzése után könnyű összeállítani. Ha az "otthoni mester" nem a hívásod, akkor helyesebb lenne minden szakembert megbízni a szakemberekkel.

Palack szifon mosogatóhoz - speciális típusú leeresztő eszköz

A házban számos olyan tárgy van, amelyek egy személy számára teljesen csúnyaak, de ezek az elemek nagyon fontosak a lakásban vagy a házban való kényelmes tartózkodáshoz. Az egyik ilyen dolog a mosogató üvegszifonja.

A különböző gyártókból álló palackszivattyúk széles választéka, előnyeik és hátrányaik vannak. Annak megítéléséhez, hogy melyik légcsapda jobb, meg kell találni, hogy mi az üvegszifon.

Palack szifon eszköz

A palackszifonok leírása

Szifon vagy vízzáró - egy cső, amelyen keresztül a víz a vízvezetékből kifolyik és a csatornába. A vízzáró vízzár keletkezik, és ennek következtében a szennyvíz bűzös szaga nem kerül be a lakásba. A szifonok alakja miatt könnyen tisztíthatóak. A hidraulikus zárak a következő típusokra oszthatók:

 • hullámosított (műanyag);
 • üveg;
 • cső;
 • száraz.

A legelterjedtebbek az üvegszifonok. Úgy hívják őket, hogy alakjuk miatt. Lakás esetén az ilyen vízzárás telepítése a leginkább praktikus lehetőség.

Ez egy ülepítő tartályból áll, ahol a mosogatóból származó összes hulladék áramlik és egy lombikot. A lombikban általában egy hullámos cső található, ami miatt a víz folyamatosan jelen van az üvegszifonban. Ennek a víznek köszönhetően vízzár keletkezik a rendszerben.

Üvegszifonok fajtái

A gyártók a hidraulikus zárak széles választékát kínálják, attól függően, hogy hol van felszerelve. Fő különbségük a forma és az anyagok. A palack szifonok kétféle anyagból készülnek: sárgaréz és műanyag.

Az első anyag, amelyből a vízzárás készült, öntöttvas volt. Ennek a fémnek a legfontosabb előnye a korróziógátló tulajdonság. De hamar elutasították az ilyen vízcsapdák miatt, mert gyorsan eltömődtek, zsírosak és nagyon piszkosak, és nagyon nehéz tisztítani őket.

A vízvezeték-felszerelés a legelőnyösebb a műanyagból készült szifonoknál, mivel könnyebben működtethetők és felszerelhetők, mint a sárgaréz. A sárgaréz üvegszifon a kibocsátással néhány évtizeddel ezelőtt népszerűbb volt, és most háttérbe szorul.

A sárgaréz csapda hőállóbb, mint a műanyag. Belülük a tömítések speciális paronit anyagból készülnek. Emiatt nagyon forró folyadékok lehetnek a fürdőbe vagy a mosogatóba. A paronit egy különleges gyantával impregnált karton, ami segít a sárgaréz hidraulikus tömítésének 100 ° C-os (akár egészen) hőmérsékleten való elviseléséhez. Ez az anyag tartós és tartós. De, amint már említettük, ezek a szifonok nem nagyon népszerűek a mindennapi életben.

A műanyag palack szifonok propilénből vagy műanyagból készültek. A fém előtt nagyobb nyereséget érnek el a nagyobb lineáris terhelési együttható miatt. Az ilyen szifonoknál a csatlakozás tömítés. A műanyag zárak leggyakrabban hullámosodnak, vagyis egy csőhöz hasonlítanak. Ez a cső hajlítható a megfelelő irányba, a vízzárás minden esetben megmarad. Egy műanyag üvegszifont különböző irányba húznak. Legfőbb előnye a mobilitás. Ha a mosogató, a mosogató vagy a mosógép helyzete homályos a konyhában vagy a fürdőszobában, akkor a vízvezetéket a hullámos szifon segítségével helyezze el a megfelelő helyre.

Az egységes üvegszifon egy korszerűsített kétirányú, csak műanyagból készült. Ezzel egyidejűleg kifelé van a mosogató és a zuhanyzó. Különböző vízzáróságot különböztet meg a kialakításában. A túlfolyócső hajlított formában készül. A cső maga LDPE-ből készül. A cső a téttel van összekötve, amely egy kúpos műanyag gyűrűvel ellátott csavaranyával tömíti a vízzáró tömítést. Ez a design a legmegbízhatóbb, anyagigényesebb és minőségi.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont

A megfelelő és a megfelelő szifon kiválasztásához ismernie kell a műszaki jellemzőit. A megfelelő szifon megvásárlásához a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. a szifonnak a mosogató alá kell esnie. Ha a ház vízvezeték szabványos leeresztő, akkor a vízzáró lesz standard. Amikor a mosogató egyéni megrendelés alatt készül, akkor a szifont a készletben együtt kell elhelyezni pontosan ugyanolyan exkluzív módon;
 2. A hidraulikus zár fő műszaki jellemzője a teljesítmény. Szükség van a szifonok kiválasztására, attól függően, hogy hány kiegészítő készülék van csatlakoztatva. A vízvezeték mellett általában mosogatógépet vagy mosógépet csatlakoztatnak vízzáráshoz. A szifon kapacitását befolyásoló második kritérium a keverő által szolgáltatott víz nyomása. Ha a berendezést sokat összekötik, akkor nem ajánlatos egy szifon lapot vásárolni és kis szakaszokkal. Szükséges egy olyan vízcsapda megvásárlása, amely teljesen illeszkedne a vízvezetékhez és a kiegészítő berendezésekhez, a rossz választás túlzott vízáramhoz vezethet.

A szifon elve

A hidraulikus zárak pozitív és negatív oldala

Az üvegszifonok fő előnyei:

 • bármikor ilyen vízzáró könnyen tisztítható. Ez a kialakításnak van egy speciális furata, amelyet meg kell nyitni, hogy elveszítse az elveszett dolgot vagy egyszerűen eltávolíthassa a felgyülemlett szennyeződéseket. Előfordulhat, hogy az edények mosása közben a gyűrű vagy karkötő ugrott a mosogatóba. És ilyen szifonban ilyen drága dolgok könnyen beszerezhetők;
 • a palackcsapda merev szerkezete lehetővé teszi, hogy tartósabb és tartósabb legyen;
 • a mosogatóhoz készült üvegszifon magas védelmet nyújt, mivel mindig van víz ilyen kialakításban, de a feleslege a hajó felső részében halad át;
 • minden probléma nélkül mind a mosást, mind a mosogatógépet üvegpalackokhoz lehet csatlakoztatni;
 • A palackcsap vízszint-szabályozó funkcióval rendelkezik. Ez akkor fontos, ha a leeresztő lyuk eltömődött, de víz nem jut a mosogatóba;
 • a műanyag szag csapda meglehetősen mozgékony, ami praktikus és könnyű telepítés;
 • a műanyag szifon könnyű, tartós, megbízható, olcsó, ellenálló a vegyi támadásra, nincs vízkő a belső falain;
 • fémszifon, különösen krómozott, díszíti a konyha elegáns, drága megjelenését.

Az üvegszifonok hátrányai:

 • ha a műanyag palackzárás lehetősége előnyös, akkor érdemes figyelembe venni, hogy nem mindig képes magas hőmérsékletnek ellenállni;
 • A sárgaréz üvegszifonok nem olyan népszerűek, de ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Fő hátrányuk a telepítés bonyolultsága, a gyors eltömődés és a szennyezés.

A hidraulikus zárszerkezet kiemelkedő jellemzői

Válassza ki a kívánt vízzárást - ez csak a csata fele. Tudnia kell, hogyan kell helyesen telepíteni. A szifonnal együtt feltétlenül csatolni kell az utasításokat, amelyeket tisztán követni kell. Ennek során tudnia kell a következő pontokat:

 • Az utasításban szereplő ábra szerint először helyesen helyezzük el az összes tömítést. Fontos, hogy ellenőrizze a menet mindenféle hiba esetén;
 • Az oldalát, amelyen a vastag tömítés található, szorosan kell lenyomni a mosdókagylóhoz. Erősségnél ez a hely hermetikus ragasztóval kezelhető;
 • egy csavarral ellátott hálót és egy tömítést helyeznek be a leeresztő nyílásba. A teljes hosszúságú csöveket ellenőrizni kell repedések vagy egyéb károk miatt;
 • a csövet behelyezzük a szifon kifolyójába. A fekete tömítés a fúvóka tetejére és a fehérre vonatkozik - az alsó része számára;
 • gumi tömítést helyeznek be a csatornacsatornába és a tömítés - szifon aljzat tetejére;
 • amikor a beömlőcső telepítése befejeződött, a hermetikus ragasztó maradványai eltávolíthatók;
 • a felszabadulást, amely előretöltött műanyag anya és tömítés, állítsa be a hidraulikus zár magasságát;
 • A hullámcső vagy merev rendszer összeköti az egész szerkezetet. Óvatosan kapcsolja be a vizet, és ellenőrizze a szivárgás tervét;

ha a hidraulikus zár műanyag, akkor a csöveknek egy bizonyos szögben kell lenniük, és ne essenek el.

Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

Hogyan működik és mi az?

Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

 • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
 • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
 • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
 • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
 • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
 • Valójában szifon.
 • Szennyvízelvezetés.

Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

A tervezéstől függően

A leggyakoribbak az alábbiak.

Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

Előnyök:

 • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
 • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
 • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
 • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

Előnyök:

 • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
 • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
 • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

hátránya:

 • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
 • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

Előnyök:

 • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
 • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
 • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

hátránya:

 • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
 • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

Előnyök:

 • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
 • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
 • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

A nyitott területek vonatkozásában

A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

 1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
 2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
 3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

Előnyök:

 • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
 • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
 • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
 • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

Túlcsordulással

A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

Érintéssel

A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

Szelepen

Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

Házi szifon

Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

Műszaki adatok

A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

Anyagok és színek

A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

 • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

 • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
 • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
 • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
 • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

 • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

alak

A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

méretek

Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

gyártók

A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

 • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
 • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

A mosogató szifon eszköze és típusa

A szennyvíz elvezetésére szolgáló szennyvíz szifon felszerelése meglehetősen egyszerű feladat. A kivitelezéshez nem szükséges a professzionális vízvezeték-szerelők segítségére. Mindössze egy minimális eszközkészletet és ismeretet kell biztosítani az eszköz működési elvének és eszközének. Sokkal nehezebb választani egy megfelelő modellt minden paraméterre. Vegye figyelembe a különböző módosítások és hasznos kiegészítések előnyeit és hátrányait.

struktúra

A szifon egy fém vagy műanyag szerkezet, amely tartályt és több fúvókát tartalmaz. Az egyik csatlakozik a mosdó lefolyóhoz, a másik pedig a csatornába. Vannak benne, hogy víz áramlik, amikor mosogatunk vagy mosogatunk. Kezdetben a mosogatóból származó folyadék belép a szifonba, és innen - egy hajlított csőn át a közös szennyvízcsatorna-felszállóba. A készülék alján található fém háló, a mosogató nyílásánál, finomszemcsés szűrő szerepet játszik, és védi a rendszert az eltömődésektől.

A szifon görbülete bizonyos mennyiségű folyadék megtartását teszi lehetővé, ami vízzáró tömítést képez, ami megakadályozza a csatornarendszer belépését a házba.

A megvásárolt szifon készlet általában házat, bemeneti és kimeneti csatlakozókat, fém hálót, bélésanyagokat és egyéb fogyóeszközöket tartalmaz. A szakértők javasolják a túlcsordulással felszerelt modellek megvásárlását, ami segít elkerülni az áradást.

Milyen szifonok?

A mosogatónak többféle mosogatója van, amelyek különböznek egymástól a szerkezeti, külső paraméterekben, valamint a gyártási anyagokban. Ajánljuk megérteni őket.

Csőszifon

Pipe - népszerű választás a kerámia mosogatóhoz a fürdőszobában. A konyhában való behelyezése nem érdemli meg, mert sokkal nehezebb tisztítani, mint más eszközök. Ezek a modellek kompakt és vonzó a designban. A hidraulikus zár a cső görbületének köszönhető. Az eszköz alsó térde általában eltávolítható. A tisztításhoz le kell szedni.

Ennek a szifonnak a hátrányai a következők:

 • A sekély vízzár, ami miatt a folyadék elég gyorsan elpárolog, és ha a mosogatót ritkán használják, kellemetlen szagot kelthetnek a szobában.
 • A merev kialakítás gondos méretek kiválasztását teszi szükségessé: a szifon kimenetét úgy kell elhelyezni, hogy a csatornahálózathoz csatlakoztatható legyen, a telepítés csak szabványos vízelvezető csöveken megengedett.

palack

Palack szifon - a legnépszerűbb típus. Tervezése egy lombikhoz vagy palackhoz kapcsolódik, így a név. A kipufogócső lehet merev és hajlékony hullámos.

Az üvegpalack előnyei:

 1. A szifon eszköz lehetővé teszi, hogy könnyedén szétszereljük a legtöbb eldugult részét.
 2. Ez a modell könnyen karbantartható.
 3. A palackleeresztőt hosszú ideig nem kell cserélni.
 4. A vízcsapban mindig víz van, így a lakás megbízhatóan védett a szennyvíz szagától.
 5. Ha a kis dolgok bejutnak a mosogatóba, könnyen eltávolíthatók a lombik csavarásával.

Van egy palack verziója és néhány hátránya: felgyülemlik a szennyvíz a tartályban (haj, szálak, zsírok), valamint több más fajta hajlamos a szivárgás miatt a nagyobb számú kapcsolatok.

hullámos

Az ilyen eszköz egyszerű telepíthető, felszabadulást és hullámosított hullámcsövet tartalmaz.

 1. A mosogatóhoz és a szennyvízelvezetőhöz csatlakozhat, még akkor is, ha nem szabványos helyük van.
 2. Könnyen telepíthető és megfizethető.
 3. A légcsapdát a telepítő önállóan alakítja ki.
 4. A vegyületek hiányában a szivárgás valószínűsége gyakorlatilag megszűnik.
 5. Függetlenül attól, hogy a mosogató és a padló távolságot választja, magas színvonalú vízelvezetést biztosítanak.

Csakúgy, mint a palackos, hullámos lefolyónak hátrányai vannak:

 • A belső felület érdessége miatt rögtön a szennyeződések és a szennyeződések lerakódnak rajta;
 • a forró víz hátrányosan befolyásolja a hullámcső szilárdságát.

Lapos szifon

Különféle palackkészülék. A fő különbség a kompakt méret és a lapos izzó. Olyan esetekben használatos, amikor egyszerűen nincs hely egy szabványos termékre, például mosogató mosogatógép felhelyezésénél.

 • Kompaktságának köszönhetően a legérzékenyebb helyeken is telepíthető.
 • Egyszerűen lemosható, mint egy hagyományos palack modell.
 • Lehetővé teszi a mosogató alatt lévő hely hatékony használatát, például egy háztartási készülék vagy talapzat telepítéséhez.

További funkcionális elemek

A mosogató alá helyezett szifonok a következő tartozékokkal rendelkezhetnek:

 • Le- és túlfolyó. Ha a mosdó második túlfolyóval van felszerelve, alatta egy szifont szerelnek fel, amely további csővel van ellátva (túlfolyó). Ezzel elkerülhető a véletlen árvíz.
 • Alsó szelep. A mechanizmust a rács helyett a leeresztőnyílásba helyezzük, és egy dugó funkcióját végezzük.
 • Kiegészítő oldalsó szerelvény háztartási készülékek (mosógép vagy mosogatógép) csatlakoztatásához.
 • Dupla érintés. Speciális szifon van kialakítva két tálca mosogatóval. Az elvezetés számukra a megfelelő mennyiségű csaptelepet választja. Ez az eszköz az alábbi képen látható.

A gyártás lehetséges anyagai

A szifonok előállításához használt anyagok:

 • Metal. A termékeket a dekoratív vonzerő és a megnövekedett szilárdság különbözteti meg, de idővel korróziónak és oxidációnak lehet kitéve. Általában rézből készülnek, ritkábban - bronzból, rézből, rozsdamentes acélból. A legelterjedtebb modellek króm bevonattal vannak ellátva. A fő hátrány a nehézség a méret kiválasztásával, mivel nem lesz könnyű lerövidíteni a fémcsövet.

A Chrome termékeket a pultra szerelt lógóra és a felsõ mosogatókra választják. Látható, hogy nem csak a mosdó tervezését, hanem kedvezően egészítik ki.

 • Műanyag. Megfizethető ár és jó teljesítmény miatt a műanyag termékek nagy kereslet és népszerűség. Könnyűek, egyszerűek az építőiparban, ellenállnak a háztartási vegyi anyagoknak. A csatlakozó csomópontokban a műanyag szifon gumi tömítéssel van ellátva, ami növeli a termék élettartamát és a feszességet. Számos gyártó termékkínálatában vannak olyan modellek, amelyek speciális baktériumellenes bevonattal rendelkeznek a belső üregen, ami megakadályozza a zsír és szennyeződés lecsökkentését és csökkenti az eltömődés mértékét.

Alapvető kiválasztási paraméterek

A mosogató szifon modelljének kiválasztásakor számos paramétert kell figyelembe venni:

 • Shell szabvány. Ha egy tipikus mosdót szerelünk fel, akkor a megfelelő szifon kiválasztása nem jelent problémát. De a modellmosás, megrendelésre vagy nem szabványos telepítéssel történő felszerelés esetén előfordulhat, hogy szenvedsz választást. Ilyen esetekben a legmegfelelőbb lehetőség egy hullámosított eszköz. Valószínűleg egy üveg szifon csatlakoztatható, de a merev csőszifon csak tipikus esetekben alkalmazható.
 • A teljesítmény vonzereje. A modern gyártók által kínált választék olyan széles, hogy az optimális tervezést még egy olyan szerszám számára is kiválaszthatja, mint a szifon.

Ügyeljen arra, hogy a kedvenc modellben ellenőrizze a teljességet, az alátétek és a tömítések számát, különben a kapcsolat nehézségeket és kellemetlenségeket okozhat.

 • Áteresztőképesség. Ez a mutató rendkívül fontos, mivel a nagy vízmennyiségek nagy átmérőjű csöveket igényelnek.

Ha a mosogató alatt további eszközökkel kíván csatlakozni a készülékhez, előbb egy üvegszifont kell vásárolnia, amelyhez egy tee, valamint nagy átmérőjű csövek is vannak.

 • A rendszer "csatorna-túlcsordulás". A két csaptelep (a fő áramlás és a túlfolyás) jelenléte további biztosítással jár az árvíz ellen.
 • A leeresztő csatorna és a mosogató nyakának távolsága. Ha ez a jelző nem szabványos, akkor további adaptereket kell vásárolnia.
 • Árszínvonal. A műanyag és a fémtermékek közötti költségkülönbség meglehetősen hatásos lehet, amikor kiválasztja a saját pénzügyi lehetőségeit. De ne felejtsük el, hogy a szegény kétszer fizet. A legegyszerűbb és legolcsóbb polietilén szifonok kiválasztásánál fel kell készülnie arra, hogy hamarosan le kell cserélni őket.

Miután megértette a mosogatók fő szifon típusainak tervezési jellemzőit és különbségeit, könnyedén kiválaszthatja a megfelelő opciót. Ha a termék szabványos, könnyen telepíthető, a szükséges ismeretek megszerzése érdekében elegendő csak a tapasztalt kézművesek több képzési videójának megtekintése.

Mosdó szifon: nézetek, kiválasztási kritériumok + összeszerelési szabályok

A mosogató független beszereléséhez szükségszerűen hozzá kell járulni az új szifon beszereléséhez, összeszereléséhez és beszereléséhez. A lefolyószifon a mosdóhoz egy olyan szerkezet, amelyen keresztül folyadék folyik, és a vízblokknak köszönhetően a szennyvízcsatornák blokkolva vannak.

A kiválasztási kritériumok és az ezt követő vízvezeték szerelése egyszerű, azonban az összes szabály betartása védelmet nyújt a további szivárgások ellen, ami biztosítja a lefolyó megszakítás nélküli működését.

Funkciók és működési elv

A szifon fő célja az, hogy megszervezze a folyadék időben történő kifolyását a csatornacsatornába. Csekély funkciókat is ellát: megakadályozza a csövek eldugulását és védi a szobát a lefolyóban felhalmozódott kellemetlen gázoktól.

Szerkezetileg az eszköz három elemből áll:

 • tartály / tartály;
 • fogadó cső fémből készült dekoratív rácskal;
 • a csatornacsatornához csatlakozó csatorna.

Az eszköz egyik további, de fontos eszköze a túlfolyó mechanizmus. Cső formájában készül, és felelős a mosdó túlzott vízzel való kitöltéséért, a felesleges folyadék eltávolításával.

Az elvezetési mechanizmus működési elve a kommunális hajók hidrosztatikus törvényén alapul. A pihentető folyadékkal töltött közös részeket kommunikációnak nevezik. A szifonban térdet ábrázolnak, a felett elhelyezkedő fogadócsövek és az alsó rész - a leeresztő cső nyílása - megnyitásával.

Még miután átfedte a csapot, és megállította a víz áramlását, egy része nem tud átmenni egy kanyarral, ezért az úgynevezett vízgyűjtő tartály mindig tele van vízzel. Így a térdben vizes tömítés alakul ki, amely megakadályozza, hogy a szennyvíz szagai belépjenek a helyiségbe.

A mosdó szifon típusai

A gyártás anyagának tervezési jellemzői és jellemzői - ezek a legfontosabb mutatók, amelyeket a vízvezeték szerelvények kiválasztásában kell irányítani.

Ezek meghatározzák a mechanizmus felszereléséhez szükséges idő- és munkaerőköltségeket. Ezért a meglévő szifonváltozatok és azok beépítési jellemzőinek részletes áttekintése szükséges.

Az üzletekben bemutatott valamennyi modell eltérő lehet a formában, az anyagban és a cselekvés elve szerint. Azonban számos fő csoport létezik:

Ezenkívül rejtett szifonok vannak, és a csövek rendes részekre vannak osztva, amikor egy csőszakasz félköríves és lapos alakban meghajlik - két függőleges cső és egy vízszintes cső alkotja a hajlatot, és a kialakítás végül U alakú.

Kényelem és egyszerű hullámosítás

Ez a lehetőség meglehetősen egyszerű szerkezetében. A fémgrillal, gumi tömítéssel és csavarral ellátott szívócső rugalmas préselt csőbe kerül.

Az utolsó elem egy adapter segítségével csatlakoztatva van a szennyvízelvezető csatornához.

A hullámosított modell nagyon kényelmes, különösen abban az esetben, ha van egy kis szabad hely a mosdókagyló alatt: a beépített palack miatt vagy amikor valamilyen tárgyat terveznek.

Az ilyen szifon fő különbsége a hajlítás független modellezésének lehetősége a hidraulikus tömítés megszervezésére. Vannak olyan modellek, amelyek csomagjában nem szerepel a keretet rögzítő keret.

Ezért a lefolyószerkezet felszerelésénél a hajlítási kör sugarának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy létrehozza a szükséges vízmennyiséget az üstben.

Annak ellenére, hogy a szifonok ezen változata a legegyszerűbb, kisebb összeszerelés és beépítés esetén vannak hátrányai. A legtöbb esetben további mechanizmusokra vonatkoznak, nevezetesen a tömlők csatlakoztatásának lehetetlensége a túlfolyó és a vízelvezetés miatt.

A szifon-hullámok összeszerelésének folyamata nem nehéz. Az alkatrészek a következők szerint készülnek:

 1. Csavar segítségével a bemenet a mosdókagylóhoz csatlakozik. Ugyanakkor gumi alátéteket helyeznek el külső és belső oldalára.
 2. A cső hegye az adapteren keresztül csatlakozik a csatornába.
 3. Ezt követően a hullámos tömlő hajlított, hogy térdre kerüljön, amely vízzárást képez.
 4. A rögzítés a készletben lévő mellékelt keret használatával történik.

Ebben az esetben nem szükséges az ízületek impregnálása hermetikus vegyülettel. Ha szükség van a cső eltömődésének megszüntetésére, elegendő lesz a hullámos tömlő eltávolítása az adapterből, felszedni és megtisztítani a fölösleges felhalmozódástól.

Palack szifon eszköz

A palackok fő előnye az egyetemességben. A funkciók egyszerűen bővíthetők egy vagy két további leeresztő tömlőt csatlakoztatva.

Még olyan modelleknél is, ahol nincsenek ilyen csatlakozók, lehetséges egy adapter beszerzése a szükséges számú kimenettel. Telepítve van az úgynevezett palack és a szívó bemenet között.

A palackrendszer hátrányai közé tartoznak az alkatrészek merevsége - kizárva azok hajlításának lehetőségét a telepítés során. Továbbá sokan félnek a nagyszámú alkatrész jelenlététől.

Feltételezve, hogy az ilyen csomópontok összeszerelése nehéz, sok kezdő választ egy másik modellt. Azonban könnyű összeszerelni, elegendő megismerkedni a részegységekkel:

 • védőrács, több lyukkal, átmérője legfeljebb 10 mm;
 • nagy gumitömítés;
 • csőcsatlakozás a mosogatóhoz;
 • anyával;
 • csavaros csavar;
 • szifon;
 • csatornaelvezetés;
 • kúpos tömítések;
 • kis és nagy lapos tömítések;
 • műanyag dekoratív burkolat;
 • műanyag csatlakozóanya;
 • műanyag adapter.

Az ilyen egység felszerelése és felszerelése 3 fő szakaszra van tervezve: a mosdóhoz való csatlakozáshoz, az üvegszifon fő részének kiépítéséhez és a csatornacsatornához történő csatlakoztatáshoz. Ha a részek nem illeszkednek elegendően, vízzáró len használják a tömítéshez.

Az első szakaszban a tömítőgyűrűt és a védőrácsot a leeresztő nyílásba helyezzük. Ezután a beömlő szerelvény fedélzetén a legvastagabb gumitömítést helyezik.

A felső részt a mosogatóhoz nyomják, és a rögzítőcsavart behelyezzük a védőrácsba, és becsavarjuk a testre helyezett anyába. A kötőelemek meghúzásával ellenőrizni kell a karimát a tömítéssel - nem szabad megfordulniuk.

A második szakasz a szifonszerkezetnek köszönhető. Csatlakozó anyát és kúpos alakú tömítést helyeznek a csőre, amely a folyadékot a csatornába vezetik.

Most, a fogadó ág csövet az "üveg" tok felső részébe helyezzük és rögzítjük a szükséges magasságra egy csatlakozó anyával. Egy nagyméretű lapos tömörítőt helyeznek az üvegbe, és az utolsó esetben a kupakot a testre csavarják.

A harmadik szakaszban közvetlen összeköttetést biztosít a csatornarendszerrel. Ebből a célból egy tömítést helyeznek el a leeresztő csőre, és a szifon leeresztő csonkja be van helyezve.

Szükség esetén adaptert használhat. Az utolsó csomópontban használjon tömítőanyagokat. Ez a szerelési folyamat és a telepítés befejeződött. Most ellenőriznie kell a lefolyórendszer működését.

A csővezeték szerelvényeinek jellemzői

Két típusú csőszifon van - rendszeres és lapos. Az elsőek stílusos dizájnnal rendelkeznek, ezért nem igényelnek álcázást, míg az utóbbiakat kevésbé használja a mosogató alatt.

Ezek a modellek nehezebbek a korábbiakhoz képest. A tisztításhoz ki kell csavarni a cső hajlított részét a vevőkészülékről, majd a csatornából.

A csőszifon készülék egyszerű - a cső hajlított része, mindkét oldalon a fogadó és leeresztő csövekhez van csatlakoztatva. Az egész szerkezet merev, és a telepítés során nem állítható be. Az ilyen mechanizmus beépítési folyamata csak egy ponttól különbözik a palacktól - "palack" helyett egy csavart csavart.

Néhány modell kis vízzárással rendelkezik. Mindazonáltal a szennyvízrendszerből származó gázok nyomásának ellensúlyozása érdekében ilyen mélység elegendő.

De hosszú távollét esetén, például távozáskor, a víz az erdőben elpárolog, és a visszatérés idején hallja a szennyvíz jellegzetes illatát. Az ilyen helyzet elkerülése érdekében ajánlott lezárni a lefolyót.

Az egészségügyi berendezés telepítésekor érdemes figyelni a csatorna bejáratának magasságára. A szintnek meg kell egyeznie a szifon vízelvezető vízszintes szakaszával.

A túlcsordulással rendelkező csöves modellek meglehetősen gyakoriak, ami nagyon kényelmes a kis mosogatók számára, ahol valószínű, hogy a folyadék kifolyik a mosogatóból.

Rejtett típusú leeresztő csomó

A szifonok rejtett változata részben be van építve a falba, nevezetesen a palackba. Csak vízszintes cső látható.

Az előnyök közé tartozik a teljesen rejtett egészségügyi egység. A hátrányok - a telepítés bonyolultsága, valamint problémamentes hozzáférés a karbantartáshoz és a javításhoz.

Milyen anyagból készülnek a szifonok?

A szifonöntésre használt anyagoknak meg kell felelniük az összes műszaki szabványnak. Attól függenek a működési életük és a gyártó által kijelölt funkciók teljesítményszintje.

Az állományi eszközök anyagi követelményei a következők:

 • gyakorlatiasság karbantartás során;
 • sérthetetlenség magas hőmérsékleti körülmények között;
 • korrózióállóság;
 • alacsony a hajlam arra, hogy a vízzel való folyamatos érintkezés következtében felhalmozódjon.

A mosogatók műanyagból, öntöttvasból, nikkelből, sárgarézből, sárgarézből és bronzból, acélból stb. Készülnek.

A legpraktikusabb és gazdaságosabb megoldás a műanyag leeresztés. Ez lehet a szabványos fehér vagy színes változat. Az anyag könnyen felszerelhető, szorosan rögzített alkatrészekkel és legtöbb esetben nem igényel tömítést az ízületekhez - helyettesítést alkalmaznak.

Továbbá, a modellek nem rozsdásodnak meg, ellenállnak a folyamatban lévő bomlási és korróziós folyamatoknak. A klórtartalmú vegyületek egyszerű kezelése lehetővé teszi a készülék maximális tisztaságát.

A bronz- és sárgaréz-leeresztő berendezések tartósabbak. A modellek kevéssé korróziónak és rozsdásnak vannak kitéve, de még mindig oxidáltak.

Ezeken a kémiai folyamatokon keresztül a folyó vízben lévő szennyező részecskék egyenetlen területeken csapódnak le. Ez fokozatos eltömődés. Ebben a tekintetben a műanyag sokkal praktikusabb.

A fémből készült vízelvezető rendszer évente kiterjeszti a rajongók körét. Az utóbbi tíz év alatt a népszerűség több mint kétszeresére nőtt. Mindez a fémeszközök kiváló tulajdonságainak köszönhetően: erő, esztétikailag vonzó megjelenés és higiénikus ötvözet.

Az ilyen típusoknál az acél mind tiszta formában, mind az ötvözetek részeként használható. A fém eszköz árkategóriája sokkal magasabb, mint az előző lehetőségek, ami kiváló minőségű és magas élettartamot jelez.

A legtöbb vásárló olcsó és praktikus alapon választja a műanyagszerkezeteket. Azonban a fém nem rosszabb a pozíciókban. Végtére is, hogy hangsúlyozzák a kifinomultság a belső, hogy összpontosítson a szükséges részleteket csak elemei rozsdamentes acél.

Ha rézeszközökről beszélünk, akkor csak a dekoratív komponens játszik szerepet - a karbantartás komplexitása és a fokozatos oxidáció nem pozitív.

További termékjellemzők

A csatorna bevezetése és a helyiség és a csatorna közötti hatékony vízzárás jelenléte minden illatával a készüléket kiegészítheti a szükséges elemekkel - tömlők. Például, a legtöbb mosdókhoz, amelyek egy felső kimenettel vannak ellátva, egy túlfolyó szifont vásárolnak.

A víz eltávolítása nem csak a leeresztőnyíláson keresztül történik, hanem a kiömlésen keresztül is, amelyhez a tömlő csatlakoztatva van - így a mechanizmus megakadályozza az áradást.

A szifon csomag tartalmazhat egy olyan fúvókát is, amely további bemenettel segíti a háztartási készülékek leeresztő rendszerének egyszerűsítését - a mosógép áramlásának kompakt szervezéséhez. Az ürítő egység a mosogató száj és a szifon tálca között helyezkedik el. Lehetséges, hogy a túlfolyó és a kiegészítő csatlakozó csak palack típusú szilvához illeszkedik.

Szerkezeti szerkezet túlcsordulással

Az üveg kezdetben összeszerelve. A mosogató fenekén beépített lombik meneteire egy megfelelő tömítő található. Ezenkívül az alsó burkolatot szorosan csavarják. A csatlakozást kézzel kell meghúzni, hogy biztosítsa a szoros illeszkedést.

Most be kell vinni a felső csövet, amely felelős a mosogató leeresztéséért, egy anyacsavarra, majd egy kúpos tömítésre.

Ugyanakkor a tömítést a cső széles oldalával kell meghúzni. Ezután az elem a szifon felső részébe kerül. A következő lépés az anya csavarása.

A hullámos csövet a mosogató túlfolyó furatához csatlakoztatják, másik vége a csatlakozócsőhöz van csatlakoztatva. Nagyon könnyű ezt megtenni - a penge alakú rész kúpos hornyokkal van felszerelve, amelyek könnyen behatolnak a hullámok hullámzásához.

A lefolyóegység összes csöveinek felszerelése - az alsó, amely vízelvezetést biztosít a szennyvízrendszerbe, a mosógép leeresztő közegét és a tetejét a túlfolyáshoz, ugyanúgy történik, mint a függőleges cső.

Mit nézzünk, amikor kiválasztunk?

A szifon helyes megválasztása érdekében figyelembe kell venni a mosdó kialakítását, különösen az összeszerelési mechanizmust és a csatorna elhelyezkedését.

Ha nemcsak a lefolyóeszközt, hanem a mosdót is cseréli, tanácsos olyan mosogatómodellekben élni, amelyek konfigurációjában már van szifon. Ebben az esetben a vízelvezető rendszer megszervezése a lehető legegyszerűbb, és minden részlet tökéletesen illeszkedik a mosdó méreteihez.

A mosógép túlfolyó- és kimeneti csomópontjának kialakítása csak akarattól függ. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ezekkel az elemekkel csak egy palack típusú szifon lehet felszerelve.

A csatornahálózat alacsony bejárata bármilyen típusú szifon telepítését jelenti, kivéve a csövet. A telepítéshez szükség lesz arra, hogy a lefolyót a kívánt szintre emeljék, ami további befektetést jelent az idő és a pénz számára.

Vásárláskor érdemes a komponensekre is összpontosítani - az alkatrészeknek teljesnek és zseton nélkül kell lenniük. Ez könnyen elvégezhető, mert a legtöbb egészségügyi berendezés gyártója átláthatóvá teszi a csomagolást.

Hasznos videó a témában

A szifon belül rejtve lehet az ivóvízzel való rossz vízáramlás problémája. A hibák jelenléte nem mindig nyilvánvaló:

További csővezeték csatlakoztatása a mosógép lefolyásának megszervezéséhez:

A szabványos szifonberendezés nem terheli felesleges részleteket, ezért nem lesz sok idő a teljes szerkezet összeszerelésére. Fontos ebben az ügyben tanácsot adni egy olyan megfelelő mechanizmus kiválasztásánál, amely megfelelően biztosítja a hulladék folyadéknak a csatornarendszerbe történő eltávolítását.