Legfontosabb > Csapok

Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

A fúrólapok alapelvei

Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

 • Minimális sebességű elektromos fúró;
 • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
 • kis sebességű akkus csavarhúzó.

És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

Néhány pontot figyelembe kell venni:

1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

Milyen fúró a csempe számára

1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


Fúró és fúró betonhoz.

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

 • Korona keményfémből.
 • Kerek fúró típusú ballerina.

Ami jobb: korona vagy ballerina

1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


A koronák fajtája a gyémántporral.

2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


Korona dobozokkal a beton fúrásához.

3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


És így néz ki a ballerina

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

Hogyan kell fúrni egy csempe - eljárást

A szoba kényelme és megjelenése nagymértékben függ a céltól. A konyha és a fürdőszoba gyakran használják a cserép. Miután befejeződött ezek a szobák befejeződött, a kérdés gyakran felmerül, hogyan fúrja csempe, hogy lefagy a különböző tartók, akasztók, tükrök és egyéb szükséges elemeket. Az a tény, hogy a csempe törékeny és a pontatlan mechanikai beavatkozással könnyen megtörik, mindenki tudja, ki állt ezzel a befejező anyaggal. De vannak módok arra, hogy csinos lyukat készítsenek a csempe károsítása nélkül. Tekintsük őket részletesebben.

Eszközök és anyagok fúráshoz

Hogyan kell fúrni egy csempe? Annak érdekében, hogy a csempe sikeresen fúrjon károsodás nélkül, ki kell választania a szükséges eszközöket, megfelelő fúrókat és anyagokat. Amire szükség lesz:

 • elektromos vagy szélsőséges esetben kézi fúró;
 • nyerj fúróhegyet lándzsa alakú hegyekkel, különösen a cseréphez;
 • magfúró;
 • ragasztószalag (papírszalag);
 • porszívó;
 • marker.

Szükség esetén egy nagy átmérőjű furatot fúrjon egy cserépbe, csövekhez, keverőhöz vagy kimeneti kivezetéshez, például kör alakú ballerina vagy keményfémvágó használatához.

Balerinka fúró - így általánosan beszélnek egy kör alakú állítható fúróval, amelynek vágófejekkel van ellátva, amelyek a középső tengelytől egyenlő távolságban vannak határolva. A fúró ebben a kialakításban központosításra szolgál. A vágók különböző távolságokon mozoghatnak. Ezzel a kialakítással különböző átmérőjű lyukakat fúrhat. Elegendő csak beállítani a szükséges átmérőt, hogy jelölést készítsen, és szorosan tartsa a csempeit a fúró alacsony fordulatú fúrásakor.

Az ilyen fúró költsége kicsi, szinte mindenütt megvásárolható, a szolgáltatás élettartama nagy. Számos módosítása van ennek a fúrónak, amelyik közülük a legkényelmesebb, empirikusan.

A keményfém marás a csempe sokkal drágább. Kerámia burkolólapok, valamint beton és kő fúrásához használható. Fugázólapoknál is használják, de a fő hátránya az állandó átmérő, amelyet nem lehet beállítani.

Ha a csempe már a falon van, akkor nem csak a csempe, hanem a fal mögött kell fúrni. Ebben az esetben jobb egy fúró és egy kalapács fúró használata. A fúrógép esetében jobb, ha keményfém lándzsa alakú fúrót használnak csempére és üvegre, valamint perforátorra - keményfém fúrót csempére és betonra.

Tippek és titkok

Mint minden vállalkozásnál, a fúrólapok eljárásának saját árnyalatai vannak, finomságai és apró trükkök, amelyek ismerete megkönnyíti a feladatot, és lehetővé teszi számodra, hogy egyértelmű választ adjon arra vonatkozóan, hogy miként lehet fúrni egy lyukat egy cserépben szükségtelen baj nélkül.

 • A lyuknak nem szabad a csempe szélein, a kereszteződéseken és a szomszédos csempék közötti réseken megtörténni, mivel a forgácsolás és a repedés valószínűsége ebben az esetben nagyon magas.
 • A fúrás folyamatában előzetesen kikapcsolhatja a fúrót, időnként pedig nedvesítse meg a fúrógépet a túlmelegedés elkerülése érdekében.
 • Abban az esetben, ha a szükséges fúrógépet vagy vágógépet nem értékesítette, és "kézműves" módszereket kell használnia lyuk készítéséhez.
 • Néha fúrót és fúrógépet használhat. A fúró a patronba van rögzítve, először fúrt csempe (ütközés nélkül), majd kapcsolja be az üzemmódot és fúrja a falat. A fúrás alacsony sebességgel történik.
 • Az alacsony fordulatszámú fúrókorongokhoz fúrógépet is használhat. Igaz, hogy igaz.

Munkavégzés

A fúrási módszer egy kis lyuk kialakítására szolgál. A csempe fúrása előtt alaposan kopogtatni kell a csempe és hallgatni a hangot, ha a hang süket és sűrű, akkor félelem nélkül folytathatja az eljárást, különben nagy a kockázata annak, hogy a csempe megreped.

Aztán pontosan meg kell terveznie, hogy hova kell fúrni egy lyukat. A zománcozott cserépjelölőn helyezzen el egy jelet.

Fontos, hogy a fúrófej ne csússzon sima felületen. A probléma többféle módon megoldható:

 • A lyuk közepén a zománc kissé felcsikordott; Ezt fúróval lehet végrehajtani, például nagyon alacsony fordulatszámon vagy fájlon keresztül.
 • A fúró paszta maszkoló szalag (szalag) vagy áttetsző tapadó vakolat helyén, amely a fúró kezdeti szakaszában tartja és megakadályozza a csúszás megakadályozását. Ha a címke nem látható jól a szalagon keresztül, közvetlenül felveheti a jelölést.
 • Néha, hogy megakadályozzák a csúszás használatát egy jig - vastag lemez acél vagy fa különböző lyukak átmérőjű. A csempe a helyén van, megnyomva és lyukon keresztül. Ez a készülék rétegelt lemez vagy fémlemezektől függetlenül, a tároló opció hiányában készülhet.

A csempék fúrása előtt győződjön meg róla, hogy a sokkolás módja, ha van ilyen, a fúrógépen van. Továbbá kilencven fokos szögben, és a legkisebb sebességgel kezd fúrni. Fokozatosan a sebesség növelhető és fúrható az alapra. Nagyon fontos, hogy azonnal távolítsa el a keletkező port. Ehhez használjon porszívót, amelyet úgy kell felszerelni, hogy ne zavarja a munkát, és a por gyorsan belép. Ha van esély, akkor jobb, ha valaki segítséget kér.

Miután elérte a csempe alapját, a fúrót az anyag típusának megfelelően megváltoztatták: fa, beton, stb., És a szükséges mélység furatát fúrják. Fontos megjegyezni, hogy a második fúró nem lehet nagyobb, mint az első, mert elkerülhetetlen a cserép sérülése.

Ha egy ragasztott csempe fúrásához szükséges, akkor ügyelni kell arra, hogy sík felületen fekszik.

Alatta egy fából készült, beton, de nem fémfelület. Mivel ez utóbbi esetben könnyű elrontani a malomt.

Végezetül

Mivel a csempe nagyon népszerű a belsőépítészet anyagaként, fontos tudni a feldolgozási módszerekről, beleértve a fúrásokat is, mivel a mindennapi életben sokszor különféle szekrények, polcok, tartók stb. Ebben a cikkben megvizsgáltuk a fúrólapok hagyományos módszereit és az alternatívákat, amelyeket kevésbé használnak. Ez az eljárás megköveteli, hogy az előadó legyen óvatos és tartsa be a biztonsági előírásokat, de nem nehéz. Kívánt esetben ez függetlenül megtehető.

A fúró porcelán és kemény burkolólapok gyémánt koronával

Ha lyukra van szükség egy puha cserépben, általában nincsenek problémák: akár betonban vagy több csavarral ellátott fúróval is fúrható. De a porcelán kőzet keményebb - ez a legnehezebb típusú csempe. Az egyetlen hatékony módszer a gyémánt fúrási technológia alkalmazása. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell fúrni porcelán, kemény padlólapok, márvány vagy gránit.

Gyors cikk navigáció

A fúrás módjai

A porcelán fúrásának két lehetősége van:

 • Gyémánt bevonatú koronák;
 • Csőszerű gyémánt fúrók.

Valójában ugyanazok, de úgy vélik, hogy a koronák nagy átmérőjűek. Különböző fúró módszerek is vannak: nedves vagy száraz.

A keményfémes fúró vagy a balerina gyorsan sűrű és nem alkalmas erre.
Ha természetes gránitt kell fúrnod, akkor más módon is megteheted - egy ütköző segítségével egy betonfúró segítségével. A csúcsot élesen meg kell élesíteni véső alakjában.

Gyémánt koronák

 • A porcelán kőből készült korona megköveteli, hogy a munkafelületre hűtést végezzen. Ezt úgy teheti meg, hogy vízzel fokozatosan öntik a vizet egy gumival, vagy egy rendszeres üvegből.
 • Indítsa el a fúrást előnyösen egy derékszögű vezetővel.

A wc alatti lyuk fúrása 6 mm-es koronával, házi készítéssel

Az eladáskor 5 mm átmérőjű koronákat találunk, ezek 300 rubel felett vannak.

Gyémánt fúrók

Ha a gyémánt koronákat nedves vágáshoz használják, akkor a Bosch gyémánt fúrókat szárazon kell használni. Alkalmazásuk egyes funkciói kapcsolódnak hozzá, amelyek teljesítménye meghosszabbítja az élettartamot.

 • A kezdeti szakaszban tartsa a fúrót körülbelül 45 fokos szögben. Ugyanakkor a már működő fúrógépet fel kell vinni a felszínre, ellenkező esetben bekapcsolt állapotban a kerámia granit fúrója elhagyja a mázakat.

Indítsa el a fúrást szögben úgy, hogy az olaj belső felmelegedjen és kiálljon.

Fontos pont: ha elkezdte porcelánlapok fúrását, akkor nem állhat meg. Az olaj és a porzás lehűl, és újra meg kell melegíteni, és ez csökkenti a hasznos élettartamot. Ez a szabály nem vonatkozik a szokásos cserépre.

 • Fúrás után ügyeljen arra, hogy ne irányítsa a fúró hegyét az arcra - a forró olaj kibővül és lőni is lehet.
 • A Bosch Easy Dry porcelán kőagyag 6 és 14 mm közötti lyukátmérőjű. 13 mm átmérőjű fúrótornyos fúrókhoz és csavarhúzókhoz alkalmas. A költség 1100-1 800 rubel. Vannak hasonló modellek a 14-70 mm átmérőjű, az Easy Dry Speed ​​nevű csiszológéphez.

  A gyakorlatban elegendő volt 5 lyuk fúrása rendszeres cserépben, 4 közepes sűrűségű kerámia gránitban és 1,5 gabona gránit 4 osztályban a Kerama Marazzi-tól.

  Vannak olcsóbb analógok is, például a Hawera gyémánt fúrógépek 5-14 mm átmérőjűek, ezek mindegyike körülbelül 800 rubel.

  Segédeszközök

  Ha folyamatosan foglalkozik porcelán kőfúrás fúrásával - a kényelem érdekében központosító mintákat vásárolhat. Vannak eszközök gyémánt koronák és külön a fúró.

  Központosító eszköz (sablon) és henger a fúró hűtéséhez

  következtetés

  Annak érdekében, hogy a legnépszerűbb munkát elvégezhesse - a porcelán kőből több lyuk létrehozása a WC-tálba történő beépítéséhez, a koronák és fúrók ára indokolatlanul magas, mivel rövid élettartamuk van. Ezért a mosdót alternatív módon lehet rögzíteni - a folyékony körmökre (fehér, vízzel lemosva, például a Titebond, a legalkalmasabb). Tehát a leszerelés során kést lehetett alatta kenni alatta, ha rögzítené ékeket.

  Hogyan fúrjon lyukat egy csempe a falon - egy gyakorlati útmutató

  A javítás elején úgy tűnik, hogy a legnehezebb dolog a falakon és a padlón lévő csempe behelyezése a fürdőszobában. Ezért, amikor a dekoratív bevonat készítése befejeződött, úgy gondolja, hogy a probléma pontjai vége. A fürdőszobát azonban fel kell szerelni vízvezeték szerelvényekkel, szekrényekkel, polcokkal, aljzatokkal. Ahhoz, hogy ezeket az elemeket behelyezzük a falba, lyukat kell készíteni, vagy akár többet is.

  A kézműves előtt felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a falon csempe fúrni károsodás nélkül, anélkül, hogy a megjelenést elrontaná. Ebben a helyzetben csak két lehetőség közül választhat: bízhat a szakemberekben, vagy megtanulhatja, hogyan fúrja meg magát a csempe.

  A fúrólapok nehézségei

  A kerámia burkolatok ideális megoldást jelentenek a falburkolásra, mert évtizedekig kíméletlenül használják a fürdő nedves mikroklímáján. Ugyanazok a tulajdonságok megnehezítik a csempe lyukak gyártását. Az első nehézség a következő jellemzők:

  • Keménység. A kerámia csempe sűrű, szilárd szerkezettel rendelkezik, mivel extrudálással vagy préseléssel kapható. Ezért nem könnyű furatot fúrni benne, speciális szerszámra van szüksége, fúrók, amelyek keménysége nagyobb, mint maga a csempe.
  • Sima felület. A csempe külső felülete mázzal van bevonva, így kevésbé porózus, nem nedvszívja és gyönyörűen ragyog. Ezért, amikor megpróbál egy lyukat csinálni egy csempézett falban, a fúrófej lecsúszik, ami károsíthatja a cserépet.
  • Törékenységét. A nagy keménység ellenére elég egyszerű károsítani a burkolatot a fúrás során. Különösen akkor, ha a ragasztó egyenletesen elosztott a lefektetés során, és a csempe alatt légcsatornák vannak. Ha ilyen légzárat találnak, a fúró szinte biztosan elszakítja a burkolatot.

  Nem tudva, hogyan kell helyesen fúrni a csempéket, sok bosszantó hibás számlázást engedhet meg, ami egy vagy több csere helyettesítéséhez, a javítási költségek növeléséhez, és csak az idegek megrázásához szükséges a mesterhez.

  Szerszám kiválasztása

  Ahhoz, hogy falat készítsen a csempézett falon, egy lyukra van szükség egy minőségi eszközhöz. Lehet bérelni, amire szükséged van, kölcsönözni a barátaidtól vagy megvásárolni, mert a javítási folyamat során sokszor hasznos lesz. Mindenesetre jó fúrónak és lyuknak kell lenned. Meg kell felelniük a következő követelményeknek:

  1. A fúrónak támogatnia kell a fúrás különböző módjait, képesnek kell lennie arra, hogy alacsony fordulatszámon, elegendő teljesítmény mellett dolgozzon. Ügyeljen az akkumulátormodellre, a kis tömeg miatt kényelmesen dolgozik, és nem kapcsolódnak a konnektorhoz.
  2. Nem kívánatos a perforatorral perforált csempék kivágása, mivel ez a ütőhangszer rezgést okoz, amely a csempe felületének repedéséhez vezethet. Hasznos a falt a csempe alá fúrni.
  3. A mesternek képesnek kell lennie arra, hogy szabályozza a fúró nyomóerejét és forgási sebességét. Ajánlatos a munka alacsony fordulatszámon történő elindítása, fokozatosan 200 fordulat / perc forgatással.

  Érdemes figyelni! Egy kis trükk: ha egy régi kézi fúró ütközik, ne rohanjon megszabadulni tőle, mert a kéziszerszám ideális a fúrólapok fúrásához, mivel izomzat vezérli, és ezért nem rezeg.

  A fúró és a fúró kiválasztása

  Meg kell ügyelnünk egy speciális fúró és fúró megvásárlására, amely alkalmas csempék kezelésére. Nagyon keménynek és élesnek kell lenniük, általában professzionális készítőkkel, hogy lyukat készítsenek egy kerámia cserépben, használják:

  • Pisztoly fúrók volfrámkarbidból. A legjobb megoldás, ha néhány lyukra van szükség a cserépben. Drágább, mint a gyedit fúrók, de ez még nehezebb, ezért hatékonyabban fúr.

  Nagyon fontos! A fúró átmérője úgy van megválasztva, hogy illeszkedjen a dübelhez, és a perforátor furatátmérőjének néhány mm-rel kisebbnek kell lennie, hogy ne érintse meg a csempe szélét működés közben, különben a rezgés károsodik.

  A rossz minőségű, nem megfelelő fúró megszerzése kétséges gazdaság, amely "forgatni" lehet chipekkel, repedésekkel és sokkal magasabb költségekkel.

  A fúrólapok technikája

  Az elektromos kéziszerszám mellett szükség van egy építési szintre, maszkoló szalagra, jelölésre, mérőszalagra vagy vonalzóra a lyuk fúrásához. Miután elkészített mindent, amire szükséged van, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Mérőszalaggal vagy vonalzóval mérje meg a szükséges távolságot, és rajzolj pontot azon a helyen, ahol a lyuk szükséges. Próbálja elhelyezni a fúró belépési pontját a csempe középpontjához közelebb, mivel a széleknél a forgácsolás és repedés veszélye sokkal magasabb.

  Legyen figyelmes! A működtetés közben a fúró nem szabad túlmelegedni, a megjelenő füst egy biztos jel, amelyet meg kell állítani és lehűlni.

  Nagy furatok

  Néha nagy lyukat kell fúrni a cserépben. Például, csatlakoztassa a konnektorhoz vagy csatlakoztassa a vízvezetéket. A feladat végrehajtásához használja a többi mellékletet:

  • Pobedit koronák. Ezek lehetővé teszik, hogy egy 15 cm-es átmérőjű lyukat készítsenek, ami meglehetősen kedvező lehetőség, de egy fúró legfeljebb 20 alkalommal fog tartani, majd a bevonat elhasználódik.

  Ha előre tervezte a foglalatok telepítésének helyét és a kommunikáció összekapcsolását, könnyebb fúrni a csempeit, mielőtt a falra raknák, ahogy azt mondják, a parton. Tehát a nagy átmérőjű lyukakkal való munka nehezebb.

  Annak tudatában, hogyan fúrja meg a csempéket a falon, nem fog félni a tükör vagy polc akasztásától a fürdőszobában. Végül is a siker fő titka minőségi eszköz, pontosság és konzisztencia!

  Hogyan fúrja meg a csempe + beton?

  Kedves Mesterek!
  Szükségem van a tanácsára. Fürdő (egy fal - beton, mások - "habbeton"), fali dekoráció - cserép; bármilyen polcokon a szappan dobozok F6mm lyukakat kell fúrniuk. A kérdés: mi?
  Számos lehetőséget látok:

  • "toll" a kívánt mélységig (de mennyi ideig fog élni, ha "betonozzák" a betont?);
  • az elejétől a végéig úgynevezett. egy univerzális fúró (látom a Bosch Multiconstruction-t a tisztességes árusításról, Irwin, Projahr - melyiket szeretném inkább?);
  • "Tollat" kell indítani (a pontos fúráshoz), majd fúrja át a csempe + falat alatta egy "univerzális" fúróval.

  Van még 2 kapcsolódó kérdés: Sink lámpatest fúrni „mozaik-pórusbeton” fal F14mm 2 lyuk (tipli); mi? Bár előfordul, hogy a választás „drill F6mm kiválasztott felett, majd - óvatosan fúrt F14mm fúró (perforator a feszültségmentes állapotban)...” De kétlem - a fúrás során a fúró nem osztja le a lapkát? (Akkor, persze, az „univerzális” fúrófej kipróbálni, Irwin átmérője, de valahogy varangy fojtogat - 520 rubelt fizetni csak két lyuk).

  Kerámia burkolólapok: a választék finomságai

  A kerámia csempe ma szinte mindenhol használatos, mivel az anyag praktikus és szép. A termékek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a különböző vegyi anyagoknak való kitettségnek. A termék egyik jellemzője a nagy szilárdság és a törékenység egy időben, ezért a termékek feldolgozása csak speciális eszközökkel történik. A kerámia csempefúrók egyedi mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a lyukak kialakítását, minimális károkat okozva a felső réteg szerkezetének.

  A fúrás alapelvei

  A csempe sült agyagból készül, amelynek felülete különleges mázzal borított. Mindkét anyag törékeny, ezért éles hatással lehet a munkadarab feldarabolására.

  A kiváló minőségű kerámia csempék fúrásához néhány szabályt kell követnie:

  • Ha olyan fát szeretne fúrni, amelyet még nem fektettek be, 30 percig áztathatja vízzel. Ez enyhén lágyítja az agyszerkezetet, nem teszi lehetővé, hogy gyorsan feltörjön.
  • Javasoljuk, hogy a lyukakat a csőlapon rövid távolságra, de legfeljebb 2 cm-re helyezzük el. Ha a fúró túl közel van, ez forgácsolást vagy repedést okozhat.
  • A munka megkezdése előtt a termék felületét vízzel kell nedvesíteni.
  • A lyukak csak az elejétől függenek. Ha a fúró belülről van elhelyezve, akkor a nagyfrekvenciák kialakulását eredményezi a díszítő rétegen.
  • A fényes felület nem teszi lehetővé a fúró pontos beállítását. A csúszás elkerülése érdekében a speciális résekkel kissé karcolja meg a felső réteget.

  A fúrók típusai

  A fúrás minősége a legtöbb esetben a használni kívánt eszköztől függ.

  Ilyen célokra gyakran használták a különböző típusú fúrók:

  • Diamond. Az ilyen típusú fúrók henger alakúak. Ezek a termékek a legpraktikusabbak és legnépszerűbbek, de a mindennapi életben nagyon ritkán találhatók meg, mivel ezek magas költségekkel járnak.
  • Pobeditovye. Az ilyen típusú fúrók betonhoz való munkát terveznek. Napjainkban sok szakember használja őket kerámiák feldolgozására. A termékek tökéletesen karbantartják a terheléseket, és könnyen kezelhetők egy erős csempével is. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen termékek ára jóval alacsonyabb, ezért gyakran a győztes fúrógépeket használják mind a mindennapi életben, mind az ipari konstrukcióban.
  • Spear alakú. Az eszköz hegye egyfajta tollat ​​alkot. A toll-fúrógépeket csempével dolgozzák ki. A "toll" keménysége sokkal magasabb, mint a győzelem keménysége, bár gyengébb. Ez az opció optimális, ha különféle méretű lyukakat kíván felkínálni.
  • „Balerina”. Ez egyfajta tollfúró. Ez az eszköz egy központi csúcsból és egy csúszó vágóelemből áll. Ez a kialakítás lehetővé teszi a lyuk átmérőjének változtatását. Csak csempével dolgozik, mert csak a felső réteget pusztítja el. Ahhoz, hogy kapjon egy lyukat, ki kell ütögetni a kijelölt kontúrt.

  Ami a méretét illeti, sokféle fúrógép létezik a piacon.

  A leggyakoribbak olyan termékek, amelyek átmérője:

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a "ballerina" nem szabványos méretű. A gyémánt koronák jelentős átmérőjűek, így nem tartoznak a fúróhoz. Működésük elve megegyezik a megfontolt módosításokkal.

  Hogyan válasszunk különböző méretű lyukakat?

  A legtöbb esetben a kerámia burkolat fúrását a falon vagy a padlón rögzítik (a WC csésze aljzatán vagy csatorna alatt). A legjobb megoldás az ilyen munkák fúrások, amelyek átengedik a lyukakat. Használatuk lehetővé teszi, hogy azonnal készen álljon a működési lyukra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fúrók nem univerzálisak és csak kerámiákra készültek. Ha a csempe alatt vasbeton vagy más építőanyag van, akkor csak speciális szerszámokkal kell fúrni.

  Egy kicsit

  A falburkolatokban kis lyukak vannak a tüskék vagy más támasztóelemek elhelyezése céljából. A legjobb megoldás ilyen munkára gyémánt vagy tollfúrók. A költségek meglehetősen magasak, ezért ezeknek az eszközöknek az egyszeri fúráshoz való használata nem praktikus. Ebben az esetben jobb a megfelelő méretű fúrókészlet kiválasztása. Tökéletesen megbirkózik a cserépdel.

  Ha még üveggel is dolgozni, akkor tanácsos csak gyémántszerszámokat használni. Ezek könnyen elpusztítják az anyag szilárd szerkezetét, minimalizálva a repedés kockázatát.

  A nagyért

  A csővezetékekhez vezető lyukak kialakítása nem mindig lehetséges klasszikus fúrók segítségével, mivel kis átmérőjűek. A probléma megoldásához koronákat használhat. Külsőleg ezek az eszközök kis átmérőjű hengerek. A korona külső felülete nem gyémánt kőzet, amelyet forrasztással tartanak. A koronák olyan univerzális mechanizmusok, amelyek mind a csempe, mind a porcelán kőművességgel együttműködhetnek. Az egyetlen hátránya, hogy magas költségük van, ezért nem bölcs dolog egy koronát vásárolni, ha csak egy lyukra van szükség. Jobb, ha a szerszámot egy ismerős szakembertől kérheti, vagy alternatív feldolgozási módszereket alkalmazhat.

  A tökéletes lyuk eléréséhez néhány egyszerű szabályt kell követnie, amikor koronával dolgozol:

  • A fúrás csak minimális sebességgel történik. Ha túl hamar fúrja a csempe, akkor csipeget vagy apró repedést okoz.
  • A koronát folyamatosan le kell hűteni vízzel. Ehhez egyszerűen öntse a műszert folyadékkal az üvegből. Egy ilyen intézkedés megakadályozza a munkaterület túlmelegedését, ami hatással lesz a termék időtartamára. A túlmelegedés elkerülése érdekében ajánlatos rendszeresen eltávolítani a szerszámot a lyukról, hogy elemezze annak állapotát.

  Ha nincsenek speciális eszközök

  Gyakran a kerámia burkolólapokat olyan emberek teszik ki, akik nem foglalkoznak szakszerűen. Ez általában azt jelenti, hogy nincs speciális fúróeszköz. Ez a probléma többféleképpen megoldható:

  • Fűrészlámpa. Annak érdekében, hogy a csempék feldolgozásához megfelelő legyen, gyémántfonalat kell felszerelni. Ezzel az eszközzel különböző típusú lyukakat kaphat. Minőségük nem lesz különösen magas, de ha ez nem fontos, akkor a fűrész nagy segítség lesz. Ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni vele, fúrjon egy kis lyukat a csempebe, és tegyen be egy szálat. A pontosabb vágáshoz célszerű az eltávolítandó alakzat körvonalait rajzolni. A vágást lassan végezzük, anélkül, hogy erős nyomást gyakorolnánk a menetre.

  A porcelánon verifikált fajták: szinterezett és egyszerű koronák

  A porcelán cserép viszonylag nemrég megjelent a hazai piacon. Sokan talán még nem foglalkoztak vele, így nem feltétlenül tudják, hogy speciális eszközöket kell használni a porcelán kőfúrás fúrásához, amelyek drágábbak, mint a hagyományos kerámia burkolatoknál, miközben hatékonyabbak. Tehát, hogyan lehet fúrni a porcelán és mi?

  A kiváló minőségű javítás a speciális burkolati szerszámokkal történik

  Milyen típusú fúrók használják porcelán

  Annak érdekében, hogy lyukat készítsen a porceláncserépben, olyan fúrógépet kell használni, amely alkalmas erre a feladatra. Számos fajta végez bizonyos feladatokat. A következő típusok vannak:

  1. Korona porcelán kőből, gyémánt bevonattal.
  2. Fúrók, gyémánt bevonattal szinterelve.
  3. Gyémánt fúrók.

  Figyelem! A hagyományos gyémánt bevonatú fúrófejeket kerámia burkolatokra használhatja, de hatékonysága csak párszor elég.

  Diamond Crown

  Hasonló eszközöket használnak nagy lyukak készítésére, miközben a csempe csak a kerület mentén vágják le, ami gyakorlatilag ugyanolyan energiaköltségekkel jár, mint a kisebb munkákhoz.

  A koronák különböző kialakításúak: központos fúróval vagy anélkül. Az első típus sokkal kényelmesebb, mert lehetővé teszi, hogy működés közben ne csússzon ki a koronából. Az ilyen rúd a fúvóka rögzítőelemeként szolgál az elektromos fúrógéphez.

  Amikor koronával dolgozik, a "nedves" módszert használják, vagyis vízhűtés szükséges, különben a fúvóka és a csempe károsodhat. Ehhez használhat egy gumiégőt az etetéshez. Vannak speciális segédeszközök, amelyek nyomást gyakorolnak a vízre.

  Sokkal kényelmesebb koronázni, ha a csempe nincs felszerelve. Így lehetséges, hogy porcelán kőzetet felváltva mindkét oldalon.

  Szinterezett fúrószárak

  Ez a fajta fúró egy olyan tulajdonsággal rendelkezik, hogy a nagy átmérőjű lyukakat nem végzik át, hanem csak egy bizonyos távolságban elmélyülnek. A szinterezettet azért hívják, mert a szinterezett körkörös bázis gyémántokkal van bevonva. A másik nevet egy fúrónak is nevezik, mert az az anyagba vág, és simán levágja.

  Egyszerű fúró

  Ez a kis koronák kis átmérőjű lyukak készítéséhez lehetővé teszik a munkát hatékonyan és rövid idő alatt. Különleges spirál alakúak, egyik végüknél fogva. A másik végén van egy penge, amely egy bizonyos szögben élesedik, így könnyedén belevághat a porcelán kőzet kemény szerkezetébe. Hatékonyság szempontjából a kések gyémánt szemcsékkel vannak bevonva.

  Hagyományos porcelán kovácsoló fúrófejek

  A porcelán-kőzetgyártáshoz és más tartós anyagokhoz hagyományos fúró-fúrók vannak:

  madártoll

  Az ilyen szokatlan névnek fúrója van a pontnak és egy hegynek, mint egy nyíl alakú tollnak, amelyet 45 fokban élesített. A tollfúrók a fényes kerámia granit bevonatok kezelésére szolgálnak.

  cső alakú

  Kis lyukak készítéséhez egy csőszerű fúrót használnak. A kemény anyagú fúró kis érintkezési felületének köszönhetően sokkal könnyebbé válik egy lyuk kialakítása a burkolólapon. Ugyanolyan elv szerint működnek, mint a gyémánt bevonattal ellátott koronák, és van egy szaggatott élszerkezete is, amely megkönnyíti a kemény anyagok fúrásának folyamatát.

  Sima porcelán kőzetfúró bitek

  A fúrók lehetséges átmérőinek széles skálája létezik, amelyek lyukak a tüskecsavarok felszereléséhez. Ügyes kezelésével könnyedén fúrhat egy lyukat a porcelán kőből.

  Népszerű termékek

  Számos eszköz létezik a piacon a porcelán-kőzetgyártáshoz. Ha figyelembe vesszük a legegyszerűbb fúrót, akkor Moszkvában az ár 500 rubelről indul. A koronákat 1200-1800 rubelre lehet vásárolni, típusától és átmérőjétől függően.

  Különböző technológiáknak köszönhetően ugyanannak az eszköznek az ára is különbözik, ha a gyémánt zsetonokat a fogak felületére alkalmazzák. Megkülönböztetik a következő technológiákat:

  1. Por-kohászat.
  2. Galvanikus ülepítéssel.
  3. Diffúziós-vákuum.

  A fentiek közül az első módszer (por-kohászat) nagyszerű erőforrással rendelkezik. A galvanikus módszer költségei kis költséggel járnak. És a leghatékonyabb, fúrónak tekinthető, amelyet vákuumos módszerrel állítanak elő.

  Az alábbiakban az ilyen eszközök fő gyártói.

  MonAlith (Oroszország)

  Az oroszországi vállalat gyémánt bevonatú fúrógépeket gyárt, amelyeket a leghatékonyabb technológiával állítanak elő, és vízhűtéssel dolgoznak. Ha összehasonlítjuk egymással a boraxot, melyet elektrolizálással és diffúz-vákuummal állítunk elő, az utóbbiak erősebbek, mint az első, 50-szer nagyobbak.

  A legkisebb fúró átmérője 3 mm, a legnagyobb pedig 70 mm. Ebben az esetben a legnagyobb ár elérheti a 7000 rubelt.

  Hawera (Németország)

  A piacon vásárolhatunk német bóraxot, amelyet ugyanaz a tényleges vákuumos módszerrel kaphatunk meg. A készletben egy szokásos gyémánt fúró található porcelán kőből (6 mm, 8 mm és 10 mm). Költség körülbelül 5.500 rubel. Mint minden német termék, a fémjelzés nagy tartósságot jelent. Az önhűtés képessége nem teszi lehetővé a vízhűtés használatát.

  Fontos! A Hawera cégtől származó fúrókhoz nem kell központosító készüléket használni.

  Bosch Easy Dry Best (Németország)

  A Bosch csempézett porcelán kőfúró fúrógépet száraz fúrásra tervezték. Nincs szükség kifinomult hűtési rendszerekre. Ezt egy speciális kialakítás biztosítja, amely kristályos szegmensek hűtését biztosítja, amelyek folyadékot biztosítanak a csúcsnak automata üzemmódban. A Bosch porcelán kőzet fúró ára körülbelül 1200 rubel.

  Hogyan használjuk a porcelán csempék fúrását a Bosch fúróval?

  Hogyan kell fúrni porcelán csempe

  A fúrás porcelán nehéz, de maga a folyamat meglehetősen egyszerűnek tűnik. A siker a megfelelő eszköz kiválasztásától függ. Bizonyos árnyalatokat is be kell tartania, hogy a munka kvalitatív módon megmunkálódjon. Helyezzünk nagy és kis átmérőjű lyukakat. Könnyű használat a tű alatt, és nagy a telepítéséhez.

  Kis furatok fúrásának jellemzői

  Amint már említettük, kis lyukak készítéséhez gyémánt bevonatú fúrókat kell használni. Ez gyémántpor, amely lehetővé teszi, hogy átmenjen egy szilárd csempe szerkezet.

  Itt vannak a fúrási irányelvek:

  • A maszkoló szalag ragadott a csúszós felületen.
  • A fúró ütközési módját ki kell kapcsolni.
  • A porcelán kőfúrás lyukainak alacsony sebességgel kell indulniuk.
  • A csúcshoz folyamatosan vízellátást kell biztosítani, hogy a kerámia granit gyémánt fúrása nem túlmelegedhet, és nem lesz unalmas.
  • Fel kell állnia a merőleges fúróval szemben.
  • Egy tipp a porcelán cserép esetében nem szükséges beton fúrni.

  Nagy átmérőjű lyuk készítése

  Technológiailag a nagy átmérőjű lyukak kivitelezése hasonló az előző változathoz. Gyémánt koronákat használnak. Annak érdekében, hogy könnyebb ellenállni a pontosságnak, használhat egy stencilt egy rétegelt lemezből.

  Annak ellenére, hogy a porcelán kőzet elég nehéz ahhoz, hogy könnyű, egyszerű kerámia fúrógépeket használjon, vannak keményfém gyémánt koronák és egyszerű boraxok, amelyek gyémánt bevonattal vannak ellátva. Rengeteg pénzt költenek, de a magas színvonalú javításokat nem lehet megtenni nélkülük, és mi teszi valóban a kemény gránit fúrását!

  Lásd a videót arról, hogyan készíthet lyukat a kőzetbe forgácsolás és repedés nélkül:

  Porcelán kőfaragó fúrók: a választás jellemzői

  Kiváló funkcionális és esztétikai tulajdonságai miatt a porcelán kőzet a közelmúltban egyre népszerűbbé vált. A maximális termelékenység eléréséhez professzionális eszközzel kell rendelkeznie.

  Az egyik olyan eszköz, amely nélkül lehetetlen elképzelni, hogy egy kerámia granitlemezzel dolgozik, egy fúrógép. A hagyományos fúrók ebben az esetben nem alkalmasak, és speciális szerszámot kell használni. Érdemes jobban megérteni az ilyen termékek jellemzőit.

  Felületi jellemzők

  Mindenki tudja a porcelán következő tulajdonságait: kopásállóság és mechanikai károsodás, nagyobb szilárdság, vízállóság, fagyállóság, tűzállóság, egyenletesség, csúszásállóság. A porcelán kőzetekkel való munka legfőbb nehézsége abban rejlik, hogy általában eléggé törékeny. Olaszországban a porcelán-kő lapokat "kő-porcelán kőből" nevezik.

  A porcelán fúrásához meg kell érteni a keménység és a törékenység közötti fizikai kapcsolatot. A porcelán kőburkoló lapok fúrása hatékony és pontos lesz, miután figyelembe vettük az anyag fizikai és mechanikai tulajdonságait.

  A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a nem megfelelő fúrással nagy a valószínűsége annak, hogy a süllyedés nem megfelelő, az ilyen hiba nem nagyon esztétikusnak tűnik.

  Mik a fúrók?

  Ma a porcelán kőzetet a következő szerszámtípusok segítségével fúrhatja:

  • gyémánt fúrók;
  • gyémánt bitek galvanizálással;
  • szinterezett gyűrűs fúrófejek.

  A porcelán gyémánt fúrótornyokat hagyományosan a bázisok típusai szerint osztályozzák.

  Gyártási módszer szerinti osztályozás, a gyémántcsoport bevezetése:

  • Gyémánt forgácsok galvanizálása a vágó szélén. Az ilyen fúrók viszonylag lágy kövekre alkalmasak. Leggyakrabban hengeres fúrók készülnek így.
  • Szinterezzük a gyémántfrakciót ötvözött fémekkel, forrasztva a szerszám fúróterületére. Ezen technológiai rendszer szerint tartós gyűrűt és csőszerű fúrókat állítanak elő.
  • Vákuumdiffúziós eljárás gyémántréteg alkalmazására, amelyet kúpos termékek gyártására használnak, tollak. Ideális szuperkemény anyaggal történő munkavégzéshez. Ez akkor használható, ha 6 mm, 8 mm vagy 10 mm lyukat kell fúrni.

  A vágóél típusa szerint:

  • Hengeres - levágja a porcelánlapokat kizárólag a kör külső részében. Az anyag érintkezésének felülete meglehetősen nagy. Az ilyen termékeket nagyobb sugarú furatok fúrásához használják.
  • Kónusz - nagyon hasonlít a hagyományos fúrókhoz. A födémet a vízszintes fúrón át vágják. Kis mélyedések fúrásához.
  • Feather. Fúrás zóna - lezárt piramis alakú lemez formájában. Az ilyen termékek jól alkalmazhatók mélyfúráshoz.

  A célállomásra:

  • A gyémánt koronák hengeres fúrók 12 mm, de legfeljebb 20 mm lyukak fúrásához.
  • A gyémánt fúrófejek kicsi elemek, gyűrű alakú gyémánt élével. A mélység a lyuk, amikor a fúrás által eléri a 45 cm.
  • A gyémánt fúrók toll és kúp kis átmérőjű. Alkalmazásuk területe - mély technológiai gyakorlattól a gravírozásig (kő alapon).

  További eszközök

  A porcelánfúrásban részt vevő szakemberek további felszerelést is igénybe vehetnek: ballerina, gyémánt koronák középpontja, egy gyémánt fúrófej központja, egy vezető, egy henger a gyémánt koronák vagy fúrófejek folyadék hőmérsékletének csökkentésére. A munka szükségszerűen szükség van egy csavarhúzó vagy fúró, talán - a tartó a fúró.

  A ballerinákat olyan esetekben alkalmazzák, amikor szükségessé válik egy nagyon nagy lyuk fúrása a kerámia gránit burkolólapon. A fúrógépet ugyanúgy rögzítik, mint a fúró.

  A korona elmozdulását megakadályozó központosító eszköz. Az egyszeri munkavégzéshez megengedett a készülék gyors előkészítése rétegelt lemezből vagy fából készült darabokból (a szükséges méretű fúrólyukakkal).

  A karmester egy professzionális eszköz a porcelánlapok legpontosabb perforálásához. Célja, hogy pontosan irányítsa a fúrót egy adott pontra. A koronák vagy fúrófejek folyadékhőmérsékletének csökkentésére szolgáló henger állandó vízáramlásra van hűtve.

  Hogyan kell fúrni?

  Javasoljuk, hogy a kerámia gránitlapot az elülső oldalról fúrja. A fúró erőforrásának takarékossága érdekében a lyukakat a födém vastagságának 2/3-át fúrták, és a fennmaradó egyharmadát egyszerűen kiütötte egy erős ütés. Ugyanakkor a hátlapon a csempe gyakran előfordul chipek. Láthatatlanoknak kell lenniük, ezért a lapokat közvetlenül az arcról kell fúrni. A kapott chipek nem lehetnek ijesztőek, mert akkor nem láthatók.

  Perforált porcelán kőzet esetén jobb egy fúróprés vagy fúróállvány használata. Az ilyen eszközöknek köszönhetően a fúró élettartama megnövekszik, a munka nagymértékben leegyszerűsödik, és a lyuk gyönyörű és pontos. A fúróknak 2-fokozatúnak kell lenniük, mivel a kerámia gránit gyémánt fúróval való lyukasztása esetén nem szükséges jelentős forgási sebesség. A kalapácsfúró használata nem ajánlott, mert a tűzhely megrepedhet. Ha kalapácsfúrót használ, ki kell kapcsolnia a sokkolási funkciót.

  Mielőtt elkezdené a fúrást, ne felejtse el a porcelán kőzet alá helyezni egy keménytáblát vagy rétegelt lemezt, nehogy véletlenül károsítsa a padlót vagy a táblát egy fúróval. A fúrót csak függőlegesen kell irányítani, nem szabad megengedni a túlzottan meredek lejtést a lemezhez képest.

  nedves

  A munka során a gyémánt fúrók hajlamosak a hőre, és hűtésre van szükségük, hogy növeljék az élettartamukat. Otthon, a csiga hûthetõ egy fedõvel fedett tartályt használva. Számos apró lyuk van benne, és a vizet apró adagokban adagolják a fúróhoz. E célból speciális hengereket is használhat. Ezt a módszert "nedves fúrásnak" nevezik.

  Ha a munkát helyesen végezték el, egy gondosan fúrt elem leesik a lemezből, ami megfelel a fúró átmérőjének. Természetesen sokkal kényelmesebb a fúrás egy kerámia-gránit burkolólapon az asztalon vagy a padlón, amikor eltávolítják. Sokkal nehezebb megtenni a falon. Használhat koronát vagy labdát, anélkül, hogy a lyuk túl közel lenne a csempe széléhez.

  száraz

  A porcelán úgynevezett száraz fúrása is van. Olyan esetekben alkalmazzák, ahol viszonylag rövid idő alatt (és lenyűgöző mennyiségű építési munkálatokkal) nagy számú furat szükséges.

  Az ilyen fúrásokra tervezett fúrókon belül az olívaolaj. A munka elején a fúrógépet nem kell derékszögben tartani. A szerszámot a kezelt felületen egy már forgó fúróval kell felszerelni. Ez azért szükséges, hogy ne sérüljön a csempefelület.

  Amikor a fúró felmelegszik, módosítania kell a szöget egyenes vonalra, majd tovább dolgozhat. Érdemes elkerülni a jelentős erőfeszítéseket. Jobb, ha 1,5 ezer fordulattal dolgozik, a terméket le kell hűteni. Fúrás közben fűtött, az olívaolaj kitüremkedik, így lehűl.

  Fontos megérteni a következőket: a munka megkezdése után a stop rendkívül nemkívánatos, mivel a fúró és a hűvösnek ideje van a túlcsordulásra. Újra kell melegítenie, ami csökkenti az eszköz élettartamát.

  tippek

  Az eszközzel végzett munkának figyelembe kell vennie néhány hasznos ajánlást. Ebben az esetben figyelemre méltó eredményeket érhet el.

  A WC-ülés alatt

  Ahhoz, hogy a WC-tartóba lyukat készítsen a padlón lévő kerámia gránit burkolatában, gyémánt koronát kell használni. Általában D 10 mm-es korona van, amelyet vízzel kell használni.

  Egy ilyen koronával meg kell dolgoznia egy speciális kiegészítő eszközzel - a karmesterrel. Ha a jig hiányzik, akkor saját maga is megteheti, ha a megfelelő lyukat fúrja a lapon.