Legfontosabb > Tervezés

Nagy fürdőszoba - design és 100 belső kép

Minden egyes személy számára a nagy terem fogalmát az adott paraméterek képviselik. A nagyméretű fürdőszoba, amelyről megvitatják, 50 vagy több m². Más körülmények között feltételezhető, hogy kisebb helyiség nagyobbnak tekinthető.

A nagy fürdőszobában korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésre az egyedi tervezési projektek létrehozásához. A legfontosabb dolog nem túlterhelni a szobát, nehogy vizuálisan zavarja az átfogó képet.

Helyezni ezeket vagy más részleteket és elemeit a belső kell alapulnia a helyét a kommunikáció és a többi funkció a szobában.

Jelentős területe ellenére a nagyméretű fürdőszobák kialakításának nagyon praktikusnak kell lennie, vagyis a fő hangsúly még mindig a helyiség funkcionalitása. Nagyon gondosan kell kiválasztani a vízvezeték elemeket, magát a fürdőt, a tükörfelületet és még sok minden más, mivel minden részlet elegánsan néz ki.

Színpaletta kiválasztása

A fürdő kialakításában fontos lépés a színek kiválasztása. Belülük nem lehet több, mint 4. A helyes megközelítéssel és teljes felelősséggel díszített fürdőszoba hatással van tulajdonosainak érzelmi hangulatára, és minden nap pozitív hozzáállást képes fenntartani.

Nagy területeken nem korlátozhatja magát a színpaletta kiválasztásában. Itt mind a meleg meleg színek, mind a fényes, merész és telített árnyalatok használata megfelelő.

A választás ebben az esetben csak a személy preferenciáitól és a szoba egyes jellemzőitől függ. Végül is a megfelelően megválasztott színes megoldások elrejthetik az összes hiányosságot, és előnyösen kihangsúlyozzák az előnyöket.

A könnyű árnyalatok vizuálisan növelik a fürdőszoba méretét, a horizont irányába mutató vonalak hozzáadhatják a helyiség szélességét, és a függőleges csíkok magasabbra teszik.

Növeli továbbá a szoba magasságát fényes vagy tükrözött mennyezeti felületek. Míg a meleg és a gazdag, élénk színek kisebbek a kényelmesebb kényelem mellett.

Fürdőszobai stílus

A választott stílus kiválasztása a nagyméretű fürdőszobát csak a személyes preferenciák vezethetik. Itt a minimalizmus, a barokk luxus, a modern hi-kek és a Provence melegsége is súlyosnak tűnik.

Ön egy nagy fürdőszobát tervezhet magának, egy másik lehetőséget kereshet a szakemberek segítségére. Ha egy stilisztikai irányba élsz, akkor nehéz, akkor próbáld össze néhány irányt egy koncepcióba.

Mivel a fürdőszoba egy szállodai szoba, nem feltétlenül szükséges ugyanabban a stílusban megszervezni, mint az egész lakásban.

Miután kiválasztotta a szoba stílusát, meg kell fontolnia, hogy milyen kiegészítőkkel töltheti be a szobát, hol és milyen szanitereket kell elhelyezni, milyen finomanyagok jobban megfelelnek a fürdőszobának.

A nagy fürdőszobai csempe nagyon praktikus anyag lesz, a nagy méretű falakon kívül csempék segítségével egyedi mintát vagy képet hozhat létre, amely az egész terem hangsúlyozásává válik.

Vízszerelési berendezések

A különböző stílushoz készült szaniterek hatalmas választékának köszönhetően ma minden fürdőszobát kiváló minőségű és elegáns szaniterárukkal felszerelhet.

A gyártók gyűjteményében megtalálhatóak a régi kádak, a retro lógó kifolyó tartályok és az ultramodern szerelvényes WC-modellek távvezérlővel és számos funkcióval.

Hozzáadhatja a chic jacuzzi koncepciót, vagy egy régi fürdőszobát a szoba közepén, a masszázs szerelmesei itt egy tusoló kabinat helyezhetnek el számos funkcióval és lehetőséggel.

Fürdőszoba bútorok szervezése

Bútorelemek kiválasztásakor a fürdőszobában a legfontosabb dolog nem túlterhelni a szobát, csak a legfontosabbakat választva.

A fürdőszoba vagy a zuhany mellett egy dupla mosogató, a munkalap és a szekrény is jó választás lehet. Helyezze el az ajtó előtt.

A szoba másik fontos eleme a WC és a modern bidé. A partíciót el kell választani a közös helytől. Meg kell választani egy kényelmes modellt, hasonló stílusban a fürdőszobában.

A következő elemek kiegészítik a fürdőszobát:

 • szekrények az összes tartozék tárolásához;
 • nyitott polcok;
 • piszkos ágynemű dobozok;
 • állványok lógó ruhákhoz.

A nagyméretű fürdőszoba fotója azt mutatja, hogy az összes bútorelemet és az összes vízvezetéket ugyanabban a stílusban kell kiválasztani. Ez teszi a fürdőszoba képét.

Nagy fürdőszoba - a legkisebb részletekre gondolunk.

Nem számít, milyen nagy vagy kicsi a fürdőszoba, a design kell kifogástalan. Azok a személyek, akiknek a tevékenysége semmi köze a belsőépítészethez, bízik benne, hogy a nagy fürdőszoba kialakítása nem nehéz. De a gyakorlatban ez messze az ügytől.

A nagy fürdőszobákban a kényelmes szállás egyik feltétele a megfelelő övezetezés, valamint a bútorok és a vízvezeték elhelyezése. A legfontosabb dolog megtalálni azt a szélhatárt, amely nem teremt túlságosan kopott vagy túl üres helyet. Az ilyen harmónia elérése nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnhet.

A szoba elrendezése

A szoba elrendezése mindig a technikai részből indul.

Telepíteni kell:

Itt fontos szerepet játszik nemcsak a megjelenés, hanem egy biztonságos helyszín is.

A következő lépés az, hogy vázolja a helyét a WC, bidé, mosogató, fürdőszoba maga. Egy nagy szobában könnyebb elérni a kívánt eredményt, és több lehetőséget is megpróbálhatsz.

Tanácsos a helyiséget több zónába osztani, ahol:

 • fürdő lesz a dobogóra
 • bidé és WC - az eredeti képernyő vagy partíció mögött
 • A mosási területet szemantikai tényezők jelzik

Amikor nagyméretű fürdőszoba területre tervezel, akkor el kell döntenie egy olyan színsémát, amelyet hosszú ideig szeretnél látni. Előnyösek azok a színek, amelyekben nyugodtnak és magabiztosnak érzi magát.

E tekintetben a legérdekesebb kombináció a kombináció:

A szoba nagyon elegáns, ha sötét színekkel díszített:

A fürdőszoba belsejében jó lehet a szín kontrasztja.

Ez a kombináció csendes fehér szín és izgalmas vörös. Milyen színt választasz a fürdőszobában, attól függően, hogy milyen stílussal kerül sor.

stílusok

A stílusos megoldás a modern fürdőszobákban sok egyedi, egymástól elkülönülő, gyönyörű stílusban gazdag. A nagy szobák nagyszerű megjelenést mutatnak mind a történelmi stílusok, mint a rómaiak, mind a modern, például a csúcstechnika kialakításában.

A divatos belsőépítészek szorgalmasan terjesztenek ilyen stílusokat:

Minden alkalommal új és új alkalmazások.

Most nagyon nehéz egyetlen stílust használni.

A legjobb megoldás az, ha az egyik stílust használjuk az improvizáció alapjául más stílusok keverékéből.

Most az eklektika a divat, vagyis a stílusok keveréke. De még mindig vannak releváns, a legelterjedtebb stílusok a belső térben

nevezetesen:

klasszikus

Ebben a stílusban sok fürdőszoba van, amelyek mindig a divatban maradnak. Egy ilyen fürdőszoba könnyen hangsúlyozni az állapotát, tiszteletre. Mind a görög klasszicizmus, mind a birodalmi stílus megfelelő.

A klasszicizmus jellegzetes jelei:

 • oszlop
 • Meander Pattern
 • öntvény
 • szüreti díszek

A szimpatikus szimmetria bemutatja a hagyományt a stílus kiválasztásában.

barokk

Ezt a stílust klasszikusnak nevezhetjük a bírósági bűbájjal kombinálva.

Stílus jellemzői:

 • palota luxus
 • színpadiasság
 • fényesség
 • ékszer redundancia
 • buja dekorációk
 • telített színek, amelyek nemes eredetű gazdag anyagokat utánozzák

Gyakran jelen vannak medálok, különböző panelek, dísztárgyak.

Öko stílus

Nagyon szeret. Ez az egyszerű, tiszta és őszinte design közelebb visz a természethez. Természetesen a tervezés csak természetes anyagokat használhat. A modern világban számos olyan természetes anyag analógja van, amelyeket kívülről nagyon nehéz megkülönböztetni, és sokkal olcsóbbak.

A bútorok és a tartozékok formái természetesen hasonlítanak a természetre. A szőnyeg egy füves rét formájában és egy kis vízesésű mosdóval kiválóan kiegészíti az ökológiai fürdőt.

Country zene

Ő az öko stílus legközelebbi testvére, a természet és a falusi élet ihlette. A legfontosabb dolog - egyszerűség és természetesség. Ilyen belső, terjedelmes gyertyatartók, kovácsolt csapok, medencére vagy fahordókra emlékeztető mosdókagylók megfelelőnek tűnnek.

Az országstílus színkombinációi:

 • bézs
 • zöld
 • barna zöld és piros csíkkal.

minimalizmus

Ez a stílus a fürdőszobában mindig releváns. A stílus grafikai világossága nem hagyja abba a csodálatot. A monokróm és a természetes anyag jelenléte nem marad egyedül. A mennyezeten található átlátszó zuhanyzók vagy zuhanyzók ideálisak egy ilyen fürdőszobában.

bútor

A bútorok kiválasztása során a legfontosabb, hogy meggyőződjön arról, hogy ez egybeesik a vízvezeték színével és stílusával.

A tágas fürdőszoba tartalmazza a belső tételek nagy listáját:

 • jacuzzi vagy kád
 • WC-tál
 • héj
 • zuhanykabin
 • bidé

Egy tágas szobában egy dupla mosogató masszív munkalapkal fog kinézni. A kifogástalan kovácsolt lábak fürdőszobája szintén lehet díszítő elem.

Válasszon egy tágas ruhásszekrényt vagy szekrényt, amelyben minden szükséges dolgot elhelyezhet. A szekrényajtók tükrözhetők. A nagyméretű fürdőszobában puha bútorok találhatók.

A szék vagy a pouf jó kiegészítő lesz, ami kényelmet nyújt. A fonott székek könnyedséget adnak a designnak. Sok szőnyeg melegséget és kényelmet fog hozni, megóvva a csúszást.

Fal dekoráció

Felületek és falak készítésénél is el kell gondolkodnod, mi a legjobb az ügyedben. Ha a hely elég nagy, a kerámia lapok tökéletesek. A fürdőszobához szükséges jellemzőkkel rendelkezik.

nevezetesen:

 • vízzáródás
 • tartósság
 • higiénia
 • széles színtartományban

A mennyezeteket feszítõszerkezetekkel vagy mennyezeti panelekkel lehet díszíteni. A drága fürdőszobákban, a művészi mozaikok, a márvány, a speciális vízálló feldolgozású fa, az üvegeket gyakran használják a falak befejezéséhez.

világítás

A fürdőszoba fő szabálya az, hogy nem szabad megvilágításba helyezni. A fény hiánya súlyosan érintheti a helyiséget, akár jól megtervezve. Egy nagy fürdőszobában megengedheti magának, hogy fényűző csillárokat vagy nagy mennyezeti lámpákat használjon.

Harmónia az egyik stílus kiválasztásakor nemcsak a fürdőszobában és a fürdőszobában lévő világítótestek között, hanem a ház többi szobájában is. Csak akkor tudsz büszkélkedni kiváló íze.

Ha a fürdőszobában lévő bútorok túlságosan bonyolultak, jobb tömör lámpákat és lámpákat, kis csillárokat használni.

Ha a bútorok nagyon egyszerű formák és szerénynek látszik, akkor a gyönyörű csillárok és árnyalatok is a figyelem középpontjába kerülhetnek.

A fürdõt fényszórókkal is kiemelheti, amennyiben minden fény megfelel a biztonsági elõírásoknak.

Semmi esetre sem szabad a lámpát a tükör fölé helyezni, az arckifejezést torzítani, ami megnehezíti a smink vagy borotválkozás alkalmazását.

A fürdőszobában valamiféle romantika miatt a mesterséges fény jó helyettesíti a gyertyákat. Gyönyörű kovácsoltvas gyertyatartókba helyezhetők, és a falakról lóghatnak.

Windows és tükrök

A nagy fürdőszobákban szinte mindig vannak ablakok, és nagyon nagy méretűek.

Az ilyen helyiségnek számos előnye van Ez lehetővé teszi, hogy:

 • teljesítik a legszokatlanabb tervezési ötleteket
 • villamos energiát takarítanak meg napközben
 • élvezze a nézetet az ablakból, miközben eljárásokat készít

Az ablakra olyan edényeket lehet elhelyezni, amelyek tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába. Az ablak bezárásához eredeti függönyöket is készíthet az általános stílusban vagy a klasszikus vakoknál.

A fürdőszobában lévő tükör alapvető elem. A szoba kifinomultságát növeli. A nagyméretű tükör magas szintű kényelmet biztosít, és lehetővé teszi, hogy teljes növekedésben lássa magát. A szoba látszólag könnyebb. A fürdőszobai tükröket gyakran polcokkal vagy kis szekrényekkel egészítik ki a kis tárgyak, bőr- és testápolás céljából. A tükör fényekkel nagyon divatos a belső térben, de aztán el kell távolítani a vízről.

Megtalálhatja a legjobb fürdőszobai terveket egy másik cikkben, számos érdekes ötletet talál.

textil

Most nagyon népszerű, hogy nagy mennyiségű textil van a fürdőszobában. A fürdőszoba, a szőnyegek, a függönyök az ablakokon, a törülközők - a fürdőszobák szürke és unalmas lenne. Már a javítás végén meg kell próbálnod megérteni, hogy mi hiányzik a belső kialakításhoz, és milyen kiegészítőket kell hozzáadni a kényelem érdekében.

A modern piacon óriási választékot kínáltak a fürdőszobai függönyöknek. A szövetfüggöny az egyik legkényelmesebb, mert könnyen mosható. Vannak divatos függönyök is, amelyeket mágnesekre szerelnek, így kényelmesen eltávolíthatók bármely kívánt pillanatban.

Kihúzódva a fürdőszobából, mindig valami meleg és száraz érzést érezni a lábad alatt. Különböző padlószőnyegek segítenek megtalálni a kiutat. Ezek teljesen különböző textúrák lehetnek - a frottól a bőrig. A törölközőt 100% pamutból kell megvásárolni. Ez hosszabb ideig jó formában tartja őket.

A nagy fürdőszobának komoly megközelítésre van szüksége a formatervezéshez, a belső térnek eredetinek, holisztikusnak és harmonikusnak kell lennie, így a helyiségben való tartózkodás kedvező hangulatot és pozitív érzelmeket vált ki.

Nagy fürdőszoba belső - felszerelés, stílus és dekoráció.

A nagy fürdőszoba belsejét a díszítők díszítik, figyelembe véve a funkciók elválasztását, például egy külön zuhanytartományt és egy gyönyörű fürdőhelyet, amely leggyakrabban a szoba közepén áll, anélkül, hogy a falhoz lenne kötve. Az ilyen belső tér látható a hollywoodi filmekben.

Mi teszi az elit fürdőszoba tervezését?

 • Ha a fürdőszobának van egy ablaka, úgy tekinthető teljes értékű helyiségnek, amely különös megközelítést igényel az anyagok és berendezések kiválasztásában.
 • A fényfüggönyök, érdekes lámpák és kárpitozott bútorok itt is megengedettek.
 • A luxusban drága belső preferenciát kap a tervezői bútorok, beleértve a fürdőszobát is.
 • Nagy figyelmet fordítanak olyan berendezésekre, amelyek a fürdőszobát otthoni fürdővé alakíthatják.

Luxus belső az egyszerű különbözik nem csak a bútorok és anyagok ára. Először is, ez egy átgondolt és egyedülálló design kifinomult kényelem, amely csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak.

Részletek, amelyek kényelmet nyújtanak a fürdőszobában

A nagy fürdőszoba kialakítása olyan részegységeket tartalmaz, amelyek általában lehetővé teszik számunkra, hogy meghatározzuk a szintjét.

 • Tágas méretek (minimális, 12 m², optimálisan - 18-20), annak érdekében, hogy gondoskodjanak az összes szükséges felszerelésről, szekrények, kárpitozott bútorok és helytakarékos szabad mozgás;
 • Zónákba osztás - fürdő zóna, zárt zuhanyzó, WC.
  Mivel az elit lakásokban vagy házakban több fürdőszoba is van, a WC és a fürdőszoba egy helyiségben nem okoz kellemetlenséget a háztartás számára;
 • Az átgondolt stílussal kapcsolatos regisztrálási sorok, amelyek a fürdőszobai berendezések formáira, valamint a csempe és a bútorok, valamint a dekoráció, például a szoba közepén álló fürdőkádra vonatkoznak;
 • Drága befejező anyagok.
  Itt a mesterséges asztallap vagy a fal, amelyet teljesen természetes kőből készítettek, a legmegfelelőbb időben lenne megfelelő;
 • A vízvezeték ismert és elismert márkák, nincs értelme megemlíteni a minőséget - természetesen csak kivételes lehet. Hogyan lehet megérteni, hogy a vízvezeték nem mentette meg? A wc mellett a WC-ben egy bidé és egy higiénikus zuhany található;
 • Egy elit házban a fürdőszoba nem egy fürdőszoba, hanem egyenlő terem, ezért díszítésre is van szüksége - látványos függönyökkel, itt egy csillár megfelelő lesz;
 • Ha ez a lakás tervezési döntése alapján lehetséges (és kötelező egy magánház esetében) - egy nagy ablak jelenléte, a természetes fény beáramlása vizuális kényelmet biztosít napközben és megszünteti a benyomást.

Otthoni fürdő a fürdőszobában

A nagy fürdőszoba belseje sok további technikai eszközt tartalmaz a pihenéshez és a hangzás újbóli megőrzéséhez, így a fürdőszobában otthoni fürdővé válik.

A modern vízvezetékgyártók lehetőségei végtelenek.

 • A tágas fürdőszoba belseje további kényelmet nyújt a padlófűtés és a volumetrikus törölközőmelegítők, fűtött törölközők és ruhák segítségével.
 • Gőzgenerátorok, hangrendszerek és krómterápia - a zuhany alatt lehetővé teszi, hogy az összes érzéket élvezhesse.
 • A vízkeringés - a hidromasszázs, amelyet honfitársaink nagyon szeretnek - már nem a fürdõszobai tulajdon, hanem a szaniterek szinte mindenfajta szekrénybe helyezve, valahol a gyönyörû kényelemért, de valahol a vizuális hatásért.
 • Az otthoni szauna - azok számára, akik értékelik ezt a fajta pihenést, nem csak a rehabilitáció tulajdonosát élvezik, hanem a vendégek örömét is biztosítják.

A fürdőszoba stílusa és dekorációja

A francia barokk stílusú fürdőszobában a középpont egy masszív oroszlánfülkék önálló kádja, a bútorok látványos arany vagy bronz részletekkel díszítettek.

A régi stílusú stílusú természetes fából és rézcsapokból áll, míg a falak klasszikus tapétával vannak díszítve. A hagyományos stílusoknál a fürdőt a szoba közepén egy talapzaton lehet elhelyezni.

A római stílusú fürdőszobában a rotundákhoz hasonló oszlopokkal rendelkező portálok épülnek, és a díszítésben gyakran jelenik meg velencei vakolat.

Az erotika és a boldogság fürdőszobai elemeit hozza, a fő hangsúly itt a jellegzetes építészeti formákra és a csempe mintára.

Japánból származik, de a fürdőszoba eltér az előző stílustól. Gyakran itt vannak high-tech elemek, és a színtartomány nem semleges, de akromatikus vagy sötét barna árnyalatú wengén és csokoládén. A zuhanyzókban lévő válaszfalak legtöbbször üvegben készülnek. A fürdőszobai stílust a tágas apartmanok magas mennyezettel rendelkező városi lakosai teszik ki.

A minimalizmus teljes ellentéte. Minden itt fényes és fényes, finom színárnyalatokkal, és a textúrákkal érdemes megérinteni, általában tükröződik a csillogó fürdőszobákban.

12 tény a vízvezeték-szerelésről és a fürdőszobai dekorációról, amit tudni akar

Természetesen a nagyméretű fürdőszobai és töltőberendezések tervezését általában a szakemberek fejlesztik. És mint ügyfél, csak a legfontosabb dolgokat mondjuk el.

 • A fürdők gyakran itt központi helyet foglalnak el, ezért megfelelően kell nézniük, lépések vezethetnek hozzá, vagy a pódium bővíthető úgy, hogy a fürdő hasonlít egy medencére.
 • Jobb, ha zuhanycsészet választasz, csak ritkán használhatod fürdőkáddal, csak kipróbálhatod a minimalista opciót - egy zuhanytálca egy lapos padló nélkül, külön edényrendszer nélkül.
 • A klasszikus stílusú mosdó és bidé meglehetősen visszafogott formák, melynek egyetlen dekorációja látványos keverők, a modern stílus pedig különösen előnyös az eredeti tervezőmodellek segítségével, a tetőszerelvények szerelvényekkel történő felszerelése divatos és tömör;
 • A szivárgás színe - szinte minden tiszteletre méltó gyártó inkább a fehér színt választja, és a színes eltérések kizárása érdekében jobb választani egy modellt egy gyűjteménytől, két kivétel a világos dizájner jacuzzi (vörös, fekete, lila), a legjobb a semleges környezetben, a második kivétel fából készült betűtípusok keleti stílusban.
 • Ami a mosdót illeti, a beépített modellt előnyben kell részesíteni a mosogató rögzítésével egy gyönyörű, látványos munkalapra, nem pedig egy kész moydodyrre, különösen 2 főre, egy márvány munkalap megfelelő a klasszikus stílusokhoz és egy Corian a modern stílusokhoz.
 • A bútorok, valamint a vízvezetékszerelést kívánatos egy kollekcióból vásárolni, kivéve a széket, a masszázságyat vagy a canape-t, amely egy rekreációs területen helyezhető el;
  A luxus fürdőszoba zónáinak díszítő válaszfalai logikusak és látványosak, edzett üvegből vagy gipszkartonból rendelhetők, ez utóbbi lehetőség különösen lenyűgöző, ha kiegészítik a fülkék, a polcok és a világítás.
 • A befejező anyagok a fürdőszobai belső tér stílusát legjobban támogatják, a mozaikcserép, a fehér agyag, az üveg és a természetes márvány ideális, a falak a vízzel párhuzamosan díszítő tapétával, dekoratív vakolattal vagy mesterséges kővel díszíthetőek; ne felejtse el használni a fát a díszítésben, mivel a hely nagy területe és az állandó szellőzés miatt az anyagnak nincs ideje nedvesíteni.
 • Az olaszországi, németországi és svájci cégeket a szaniterek és a fürdőszobai bútorok legelismertebb gyártójaként ismerik el;
 • A nagy fürdőszobában lévő világításnak változatosnak kell lennie annak érdekében, hogy tetszés szerint megváltoztassa, a mennyezet általános megvilágításán és a mosogató tükörén kívül még sok lehetőség van: "csillagos ég", háttérvilágítású világítás, víz és padló világítása és krómterápiás rendszer a zuhany alatt..
 • Számos tervező sok tükörrel tölti be az elit fürdőszobát, de fontos, hogy tudjátok: csak ez a mennyiség releváns, mennyire szeretné látni tükröződését.

És néhány szó a részletekről - a kellemes kis dolgokról, amelyekről biztosan kitölti ezt a szobát időről időre: ne felejtsd el a luxus harmóniáját a luxus luxus fürdőszobád stílusával és színpalettájával.

Mi a legjobb módja annak, hogy egy nagy fürdő design - magad vagy egy tervező?

Ha a fürdőszoba belseje jelentős beruházást igényel, hogy tetszeni tudja a designt, kényelmes és egyedi, akkor a legjobb, ha segítséget szeretne a tervezőtől.

 • Először is, kiválaszthatja a különböző gyártók bútorainak és anyagainak teljes választékát, azonban a belső tér harmonikus és ízléses lesz.
 • Másodszor, a tervező gondoskodik a belső tér műszaki feltöltéséről, beleértve a fürdőszobát is, például tervezi a világítási forgatókönyveket a különböző funkciókhoz és a napszakhoz.
 • Ezenkívül a tervező segít megmenteni a javításokat, és az egész folyamatot a mérésekről a függönyök végleges felfüggesztésére szervezi.

Szakembereink segítenek a fürdő igazi elit belső kialakításának megvalósításában, és megmondják, hogyan fektessenek be pénzt a javításba.

Nagy fürdőszobai belsőépítészet: az elrendezés, a design és a fotó jellemzői

A nagy terület nagyszerű lehetőségeket nyújt mind a tervezés, a tervezés, mind a dekoráció vagy dekoráció választása szempontjából. Meg lehet mondani, hogy a nagyméretű fürdő designja csak a képzelőerő és a pénzügyi lehetőségek miatt korlátozott, amint azt számos, a tervezési munkákról készített fotók és vázlatok bizonyítják.

De közben egy tágas fürdő designja is nehézségekbe ütközik. A helyiséget úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen túl üres vagy hideg. A fürdőszobai tervezés nem csak a bútorokkal és a berendezési tárgyakkal való ellátást jelenti, de valójában nincs sok tehetségre szükség. A javítás után a fürdőnek gyönyörűnek, kényelmesnek és kényelmesebbnek kell lennie.

Tervezési tippek

A nagy fürdőszobában való tervezés egy funkcionális területek feltételes megoszlásával kezdődik. Minden egyes esetben számuk változó a tulajdonosok szükségleteitől, a fürdőszoba méretétől és a gyakorlati elemek sokaságától függően:

 • öltöző;
 • hely a vízkezeléshez;
 • WC-részleg, ha kombinált fürdőszoba;
 • munkahely. Itt elhelyezhető tükör, mosdókagyló, szekrény, polc, esetleg egy szék egy kis asztallal kozmetikai eljárásokhoz.

A nagy fürdőszoba színe

A személyes preferenciákon kívül nincs külön korlátozás. A tágas szobában könnyű, sötét árnyalatokat használhat, és kontrasztos színeket kombinálhat. Az egyetlen dolog, amit meg lehet jegyezni, nem ajánlott több mint 3-4 primer színt használni, ez a hely hozzájárulhat a pihenéshez, és nem a szemmel.

Milyen stílust választani

Egy másik kétségtelen előnyt jelent: egy nagy fürdőt bármilyen stílusban díszíthetünk, a pompás barokktól kezdve a lakonikus minimalizmusig. Végül meghatározzák a stílus, segítenek fotók belső terek a galériából.

 • Kiválasztása klasszikus stílusú, a WC jobban kiosztani egy külön szobában. WC nélkül a klasszikus még arisztokratikusabb lesz. A tömeges, gravitációs, aranyozott, kontrasztos színek, durva drapériák, stukkó, fából készült bútorok, kandeláberek és kristályok - ezek azok az elemek, amelyek nélkül a klasszikusok lehetetlenek vagy hiányosak.
 • A modern stílusokat (fúzió, minimalizmus) az emberek kedvelik, akik számára fontos, hogy lépést tartsanak az idővel. A minimalizmust a díszítő élvezetek hiánya jellemzi. Sokkal nehezebb a fúzió teljesítményében - klasszicizmus, országos és modern egy palackban.
 • Az etnikai stílusok közé tartozik a japán, afrikai, indiai, keleti. Mindegyikben szokásos, hogy csak természetes anyagokat használjon egy jellemző színtartományban. Kiegészíti a dekorációt a választott korszaknak vagy kultúrának megfelelő díszítőelemekkel.
 • Az ország vagy ország stílusa kő, fa, tégla, nagy négyzet és pamut függöny, mint egy nagymama egy faluban. A színek főleg ágyban vannak. Teljes fonott kosár stílus, puha fény és szőnyeg.

Vízellátás nagy fürdőszobához

A belső tér és a stílus jellemzőitől függően a kád lehet akril, öntöttvas, fából, bronzból vagy akár üvegből - sok lehetőség van. Ugyanez a szín. Ma a vízvezeték nem csak a hagyományos fehérben és árnyékában jelenik meg, hanem minden más színben is, amelyet az ügyfél kíván. Ahelyett, hogy a szokásos fürdőkádra gondolna, egy jacuzzi telepítésére gondol, amely jobb a központban.

A tágas, királyi stílusú fürdőszoba megfelelő előkészületet teremt. Még praktikusabb belsővel lesz ellátva egy zuhanyzóval, amely egy funkcionális területen található fürdőszobával rendelkezik. A fürdőszobában, WC-vel kombinálva, a wc mellett van egy hely egy bidé számára. A rendszeres mosogató helyettesíthető dupla.

A befejező anyag kiválasztása

A funkcionális és segédszegmensek meghatározása után közvetlenül a megfelelő befejező anyagok kiválasztására lehet választani.

 • Kerámia burkolólapok - ideális a fürdőszoba minden műszaki paramétere, és egy hatalmas tartomány lehetővé teszi, hogy gondoskodjon a kiválasztott stílus. A kerámiák más anyagokkal is kombinálhatók. Például csak az egyes falak felületét fedi le: egy kötényt a mosogató körül, egy falat egy fürdőkád vagy egy zuhanykabin közelében, a többiet festett vagy texturált vakolattal borították.
 • A kőzetgyűrű megkülönböztető ereje és tartóssága miatt növekvő népszerűségnek örvend. Főleg padlóburkolatokhoz használják. De egy tágas fürdőszobában, még a falakon is, nem tűnik túl nagy méretűnek. Tökéletesen hangsúlyozza a klasszikusok súlyosságát és hidegségét.
 • Mozaik - lehetővé teszi, hogy gyönyörűen nyírja le az ívelt felületeket, réseket és egyéb nem szabványos elemeket. A mozaikot az egyes zónák vagy szakaszok keretezésére is használják, például díszítik a falfelületet a tükör körül, körvonalak a kötény körvonalai, díszítik a mosogatót vagy a padlót. Emellett a mozaik készen kész panelek formájában készül, amelyek minden helyiségben méltó dekorációvá válnak.
 • Marble - megbízhatóbb, tartósabb és esztétikailag vonzó dekorációs anyagot nehéz megtalálni. De nem minden költségvetés engedheti meg magának természetes kő.
 • Színezés és texturált vakolat. Lehetséges, hogy a festett felületeket szinte bármilyen más anyaggal ötvözzük, nagyon érdekes a kerámiával vagy a faelemmel kombinálni.
  • A fát általában csak szerkezeti elemek készítéséhez használják, amelyek bútorokat, díszítő tárgyakat vagy egyedi felületeket mutatnak. A fa jelenléte a belső térben mindig a természetes melegség és az otthoni kényelem légköréhez vezet.

Tipp A tágas fürdőszobában nem csak a különböző befejező anyagok kombinációja megengedett, hanem a színek és árnyalatok kontrasztos keveréke is.

Nagy fürdőszoba

A nagy fürdőszobát leggyakrabban luxus házak alkotják. A tágas fürdőszoba előnye, hogy nem kell aggódnia a vizuálisan növekvő szabad tér miatt, nem kell kizárnia a belső térből származó díszítő elemeket, bútorokat stb. Bármit akarsz, a saját fürdőszobád belsejében használható.

Ennek ellenére egy nagy fürdőszobához gondosan átgondolt belső tér szükséges leggyakrabban az ilyen fürdőszobák összetétele még befejezetlen.

Nagyobb fürdőszobai belső kialakítás elegáns stílusokban: barokk, antik, rokokó, keleti, román, stb.

Ellentétben egy kis fürdőszobával, ahol a zuhanykabinok helyet takarítanak meg, egy nagyobb helyiségben nagyméretű pezsgőfürdőt helyezhet el. Szintén jelen van a pénz egy időben, és egy fürdőkád és zuhanyzó.

A modern technológiák lehetővé teszik a villamos energiával ellátott mini szaunát egy nagy fürdőszobában.

Ha még nem tudja, hogy mi kell a fennmaradó helyet kitölteni, akkor egy fiókos szekrény és törölköző jó választás lenne. A nagyobb fürdőszobában WC-vel, bidével, dolgozószobával és szabadtéri tükörrel is felszerelhető.

Ami a fürdőszoba elhelyezését illeti, a legjobb a fürdőszoba közepére telepíteni.

Nincs külön korlátozás a nagyméretű fürdő színére, de a legfontosabb, hogy ne használjon több mint 3-4 színt, ellenkező esetben a kompozíció túlságosan fel van töltve.

Fotók a nagyméretű fürdőszobák tervezéséről:

Azt is javasoljuk, hogy olvassa el a cikket: fürdőszoba "a fa alatt"!

Exkluzív nagyméretű fürdőszobai belső tér

A nagyméretű, tágas fürdőszoba, amely felszerelhetõ mindennel, ami vízhez, higiénikus és pihentetõ kezelésekhez szükséges, a legtöbb lakástulajdonos álma. De nagy területek és nagy felelősség. Ha a fürdőszobát minden családtag használná, akkor ennek az utilitárius helyiségnek az elrendezése összhangban kell legyen az összes háztartás követelményeivel, ízléseivel, életmódjával és tevékenységével.

A tágas szobákban, ahol nem kell aggódnia minden négyzetcentiméter megtakarításáért, a hagyományos fürdőszobai felszerelések mellett a lakók kérésére további mosdó, bidé, nyitott vagy zárt zuhanytálca, tárolórendszer eljárásokat, kandallót, öltözőasztalt vagy egy egész budapesti felszerelést.

A terem nagy területe számos lehetőséget kínál a színpaletta, a vízvezetékek és bútorok elhelyezése, a háromdimenziós, texturált befejező eljárások alkalmazása terén. Azt mondhatjuk, hogy a tágas fürdőszoba kialakítását csak a képzelet, a tervezési ötletek és a pénzügyi lehetőségek korlátozzák.

Miután eldöntötted a funkcionális és segédszegmensek sorát, megkezdheti a javítás azonnali megtervezését, választva a nagyméretű fürdő felületének befejező módjait.

Kerámia csempe - a legelterjedtebb lehetőség a fürdőszoba falainak szembenézésére

Nem meglepő a kerámia burkolólapok használatának népszerűsége a fürdőszobafelületek díszítésére világszerte, viszonylag olcsó, meglehetősen tartós, gyönyörű anyag, amely szinte bármilyen felületre ragasztható, széles színekben, méretekben és textúrákban jelenik meg. A kerámia burkolólapokat nagyon könnyű ápolni, és ez fontos szempont a szobák számára, amelyek különös figyelmet szentelnek a tisztaság és a sterilitás szintjének. A javítás, amelyet a kerámia csempék vesznek részt, sok évig tart, és sokáig olyan friss lesz, mint eredetileg.

A kerámia burkolólapokat a falak teljes felületeként lehet bevonni, és egyfajta kötényt rendezni a legnagyobb mennyiségű nedvesség eloszlásának szintjén. És a felület többi része pl. A mennyezet színében festett. Ebben a fürdőszobában különböző típusú csempék kombinációját használták a szoba funkcionális szegmenseinek kiemelésére. Nagy szobákhoz világos kombinációk lehetségesek, fényes és matt felületek keveredése.

A kontrasztos színű sötét kerámia burkolatok segítségével megtervezheti az akcentust. A hófehér díszítés hátterében a vízkezelés zónája megkülönböztethető az akcentustól függően.

A falak egyikét egy fekete-fehér csempe díszítésével, kaotikus módon helyezték el, lehetővé téve, hogy ne csak kontrasztot hozzon a fürdőszobába, hanem hogy a szobát egyedi karakterként adja.

A "Metro" hófehér csempe kombinációja szegéllyel és résszel, kerámiák segítségével, minta alapján friss és inspiráló hangulatot teremtett a fürdőszobában.

A különböző formájú és árnyalatú csempék természetes színpalettáról való felhasználása lehetővé tette a valóban nem triviális helyiségtervezést a vízkezelésekhez.

A "karácsonyfa" által lefektetett fényes kerámia burkolatok kiválóan alkalmasak arra, hogy a tükrök felületét bevonják, és tökéletesen illeszkedjenek a tágas fürdőszobába, melynek ablaka és a benne lévő ovális fürdő található.

Minden ebben a fürdőszobában figyelemre méltó - és a fürdő maga aranyozott lábakkal és kiegészítőkkel egyezik meg vele, a tükör pedig a faragott keretben, a régi meztelen árnyalatú színekkel és szokatlan faldíszítésekkel, vöröses árnyalattal. De a belső tér legeredetibb része a kerámia csempe rajza volt, amellyel szemben a falak munkafelülete szembesült.

Porcelán kőagyag

Jelenleg a bélés közös anyaga. A megnövelt szilárdság és tartósság miatt a porcelán kőzetet főként padlóburkolatokhoz használják, de néha falak vagy részük, szegmenseik díszítésére használják.

A sötét hangú, texturált csempe kombinációja porcelán kőből készült, fa alapú utánzatokkal készült, ami egy jelentős méretű fürdőszoba elegáns díszítéséhez vezetett. Az eredeti világítási rendszer segítségével lehetővé vált a természetes paletta teljes feltárása.

Mozaiklapok - a fürdőszobai felületek diverzifikálásának módja

A mozaikcsempék kerámiából, üvegből vagy műanyagból készülhetnek, különálló blokkokká alakíthatók, vagy minta készre készen. Az egyenetlen, aszimmetrikus felületeket, a domború, íves elemeket és a csempeburkolatokat lehet csempézni. Felületi anyagként a mozaikot egyedi elemekre lehet alkalmazni, például díszítik a felületet a tükör körül, körvonalazják a kötény vázlatát, díszítik a mosogatót vagy a hozzá közel álló felületet.

Ebben az esetben a mozaik burkolólapok keretes fali zuhanyzó. A burkolat kontrasztos, de természetes árnyalatai a padláson található tágas fürdő hófehér színével szemben állnak.

A mozaik burkolólap segítségével geometrikus mintázattal vagy összetettebb képet kaphat. A boltokban megtalálhatók mind a kész panelek művészi képekkel, mind pedig az egyedi elemek saját rajz létrehozásához.

Márvány - add hozzá luxus a nagy fürdőszobába

Nehéz találni egy gyönyörű, elegáns és fényűző, de ugyanakkor hihetetlenül tartós és tartós anyag felületkezelésre. Ha a fürdőszobai javításra szánt költségvetés lehetővé teszi a természetes nyersanyagok felhasználását a falburkolatokhoz és más felületekhez, akkor könnyedén garanciális a márványra - ez a természetes anyag nem okoz csalódást bárkinek.

Természetesen a falak teljes felületének bevonására szolgáló márvány használata drága, és esztétikai szempontból nem mindig indokolható. A márványlapok és más felületi felületek kombinálása mindig jól néz ki, csak a paletta nagy spektrumából álló, egyetlen színcsoportot kell betartani. A padlóburkolatok burkolólapok, a "halszálkás" béléssel és a fürdőkád kialakításával díszített márványcsempék díszítik ezt a fényes és tágas viztisztító helyiséget.

Márvány fürdőszoba - ez egy modern, tágas szoba minimalista stílusban, szokatlan formában a fürdőszobában, két mosogatóval és tükrökkel, mintha felfüggesztették volna a levegő felettük.

A márvány segítségével csak a zuhanytálcák falai láthatók, mint a magas páratartalmú zónák, természetes anyagok hozzáadásával mosogató munkalapok készítéséhez. A falak fennmaradó felülete műanyaggal vagy speciális vízálló festékfából készülhet.

A falakkal szemben a "Metro" csempe, márványból készült - érdekes tervezési lépés, a hagyományos befejező anyag új értelmezése.

Ebben a fürdőszobában márványt használtak a tükrök és mosogató teteje közelében lévő felületek befejezéséhez. A falak meleg árnyalatával kombinálva a márvány hidegsége még gazdagabbnak tűnik.

A nem triviális kialakítású fürdőszobában a márvány a kád és a mosdók felületét díszíti, amelyek a gyönyörű panorámaablak mellett helyezkednek el.

Festett falak - a cserépburkolat alternatívája

A tágas teremben, ahol a fürdőszoba a szoba közepén helyezkedik el, lehetőség van víztaszító festmény használatára a falak befejezéséhez. Természetesen tökéletesen lapos falakat kell festeni, például gipszkartonnal.

A kerámia burkolólapok használata csak padlóburkolatokban már a trendekhez igazodva, amikor nagy területű fürdőszobákat tervez. Az ilyen kivitel minden bizonnyal olcsóbb, mint kerámia vagy kőburkolat.

Fa - anyag az egyes fürdőszobai elemekhez

Mint szerkezeti elemek vagy anyagok a bútorgyártáshoz, bizonyos típusú felületek és dekorációs elemek burkolásához, fát lehet használni. Speciális antiszeptikus folyadékokkal, víztaszító szerekkel kezelve a fa hosszabb ideig is magas nedvességtartalmú körülmények között is tarthat. A fa belsejében lévő fa jelenléte valami otthonos emancipációt, természetes melegséget biztosít.

A fürdõk középpontjában egy tágas szoba található

A fürdőszobák fő témájának modellek széles skálája ma olyan nagy, hogy minden lakástulajdonos képes lesz kipróbálni az egyéniségét a fürdőkád kiválasztásakor. Akril és öntöttvas, tömör fából és egy darab kőből, üvegből, bronzból és rézből - opciók súlya. A színpalettát nem csak fehérben és árnyalataiban mutatják be. Gyakran maga a fürdő modellje olyan egyedülálló, hogy az egész terem fókuszpontjává válik, és magába foglalja a helyiség vízkezelési tervének koncepcióját. A tágas szobákban nem lehet helyet megtakarítani, és a fürdőszobát nem fektetheti a falhoz, a helyiség középpontjába, vagy legalább a padló minden oldaláról biztosítja, teljesen más nézni a fürdőszobában.

A tágas, királyi stílusú fürdőkád a szoba közepén is megfelelő környezettel rendelkezik - fényűző csillár a világításhoz, tárolórendszer mindenhez, amire szüksége van, elegáns könyvespolc a lényegre és egy kényelmes bolt a pihenésre.

Egy másik példa a fürdőre, amelyet fényűző bútorok, egy kicsit bohém, de ugyanakkor modern.

A hófehérke ovális alakú fürdő azonnal a figyelem középpontjává válik, amikor a falhoz közel helyezkedik el kőburkolat. Az eredeti design a faliképernyős hozzá egy kis ország, rusztikus elegancia a modern belső a fürdőszoba.

Az eredeti kerek fürdő sötét tónus nem volt kevésbé elegáns beállítást, mint ő maga. Carrara márvány díszes mintával díszített kerámia csempe kombinációjával a luxus belső tér tökéletes kiegészítője.

A faragott lábak fürdőszobája rézből készült kiegészítőkkel tökéletesen illeszkedik ebbe a fürdőszobába, patchwork padlóval, kovácsoltvas tartóelemekkel, aranyozott csapokkal és faragott keretekkel.

A tágas fürdőszoba királyi belső terei lenyűgözőek - fürdő. Az íves ablak fölött fényűző csillár található, és a lámpák rendszere lehetővé teszi, hogy a szoba tökéletesen világítson, hófehéren berendezett és még egy öltözőasztal is.

Ez a kék kőből készült kád, amelyet jó okból a figyelem középpontjába helyeztem a dobogóra. A mennyezet eredeti díszítése a rack- és fogaskerék-technika segítségével a vízkezelés helyiségének nem triviális kialakításává vált.

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.