Legfontosabb > Dekoráció

Öntöttvas kád méretek - kicsitől nagyig

A modern piac által kínált acél és akril fürdõk sokasága közül a legnépszerűbbek a klasszikus, öntöttvas kádak. Különböző méretű és formájú társaiknak köszönhetően az öntöttvas fürdő méretei lehetővé teszik, hogy akár a legmodernebb igények szerint szinte bármilyen méretű fürdőt válasszon.

Öntöttvas fürdőméretek

Az öntöttvas fürdők széles körben igényeltek számos előnnyel, például megbízhatósággal és tartóssággal, gyakorlatiassággal és stabilitással, magas hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal, megfizethető áron és könnyű telepítéssel. Azonban a gyártás anyagának - az öntöttvasnak és a feldolgozás összetettségének - alacsony keménységének köszönhetően az ilyen fürdők korlátozott számú alakot és méretet mutatnak, mint az akril és az acél.

Jelenleg az öntöttvas fürdők az alábbi kategóriákban mutathatók be:

 • a fürdő kicsi: 120-140 x 70 cm, 148-155 liter térfogat és 77-84 kg tömeg;
 • standard fürdő: 150-170х70-75 cm, 170-182 liter térfogat és 100-119 kg tömeg;
 • nagy fürdők: 180-200 x 70-85 cm és több, 185-195 l és nagyobb térfogatú és 115-120 kg tömegű vagy annál nagyobb.

A fürdőben a fenti paraméterek és szabványok a leggyakoribbak, de előfordulhatnak olyan változások is, mint például a kád szélessége, ami a súlyt és a tágasságot jelenti.

Az öntöttvas feldolgozásának összetettsége, az ilyen munkák magas költsége miatt az öntöttvas fürdők leggyakoribb formái egyik oldalán téglalap alakúak, oválisak vagy lekerekítettek.

A fürdőmodellek általában különböző méretben kaphatók, például a Roca Continental fürdők 1000x700 és 1700x700 közötti méretben kaphatók.

Roca Continental Bath méretek

Standard fürdő

Öntöttvas fürdő Novial Susan 170h70h50

Ezeket a fürdőket a következő paraméterek képviselik:

 • hosszúság és szélesség: 150-170 x 70-75 cm;
 • térfogat: 170-182 liter;
 • tömeg: 100-119 kg.

Ez egy nagyszerű lehetőség a megbízható, tartós és tartós szaniterek számára a tipikus fürdőszobákban. Ez a fürdő rendszerint a szoba hosszú falán helyezkedik el. A legszükségesebb fürdőméretek: 150x70 cm és 170x70 cm, amelyek megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, és különböző formákban is különböznek, ami megkönnyíti a kívánt kialakítású fürdő kiválasztását.

Kis fürdő

Roca Continental fürdő 120 × 70

Ezek a fürdők a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • hossz és szélesség: 100-140 x 70 cm;
 • térfogat: 148-155 1;
 • tömeg: 77-84 kg;

A kis méretű öntöttvas fürdők természetesen nem nyújtanak elegendő komfortot, mivel az átlagos növekedésű ember számára lehetetlen lefeküdni és kinyújtani egy ilyen fürdőkádat, de egy kis fürdőkád kiváló megoldás lehet a kis méretű fürdőszobákban, például kis lakásokban. Az ilyen fürdőkád a kisgyermekek fürdésére is alkalmas. Egy rövid fal mentén felszerelve egy kisméretű kád nagymértékben előnyös lesz a térben, és további helyet biztosít.

A legkisebb öntöttvas fürdő 120x70 cm-es paraméterekkel, a legkisebb kádak legnépszerűbb mérete 130x70 cm, de nagy léptékben ezek a fürdők nem készülnek.

Nagy fürdő

Öntöttvas fürdő Melissa medence 180x80x42

A gyártók széles skálájú, nagyméretű öntöttvas fürdőket is javasoltak, amelyek paraméterei meghaladják a szabványosakat. Tekintettel arra, hogy egy ilyen fürdõ nem léphet be minden helyiségbe, és olyan tömeggel rendelkezik, amely lényegesen magasabb, mint egy standard fürdõk tömege, ami okozza a problémás telepítést, csak egy nagy fürdõ biztosítja a maximális kényelmet és kényelmet.

Ebben a kategóriában a fürdők az alábbi méretekkel vannak ellátva:

 • hosszúság és szélesség: 180-200 x 70-85 cm;
 • térfogat: 185-195 ° C;
 • súly: 115-120kg.

Ez a vízvezeték kiváló megoldás lehet a hosszúkás alakú és nagy területű helyiségeknek, valamint a közepes és nagy méretű épületeknek. A nagy öntöttvas fürdők általában a modern, modern házban vannak elhelyezve. Mind a fal mentén, mind a szoba közepén helyezhetők el.

Gaia Antique 180 × 77 - mind a fal mentén, mind a szoba közepén néz ki

sarok

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az öntöttvas fürdők nagy tömegben vannak, valamint az anyag törékenysége miatt, amely miatt nem lehet nagy méretű és formájú nagy fürdőt kialakítani, nincsenek öntöttvas sarokfürdők.

Természetesen bármit lehet rendelni, de egy ilyen fürdõ ára nagyon csípõsödik (több százezer rubel), és a súly, figyelembe véve az ehhez szükséges acélkeretet, csak hatalmas lenne (több mint 200 kg), ezért ügyeljen az acélra, az akrilre vagy mennyiségi fürdők.

Egyedi méretek

Mint fent említettük, az öntöttvas összetett formák miatt nem képes összetett alakzatok miatt kerek, hatszögletű vagy más egzotikus fürdőkádak eladásával.

Ezek a fürdők talán nem felelnek meg a 70 cm-es fürdő standard szélességének, például a Heritage Wessex Freestanding Roll Top 137 -nek, amelynek mérete 137 x 76,5 cm

Bath Heritage Wessex Szabadonálló tekercs felső 137 x 76.5 cm

Egyéb fürdő lehetőségek

A fürdő fontos paramétere a biztonság és a kényelem. A vízcső szabványos mélysége 40 cm, de más mutatók is lehetségesek. Fontos figyelembe venni, hogy ne haladják meg a 60 cm-t, ilyen mélység nehezíti a fürdő bejutását és kilépését, biztosítja a fej biztonságos helyzetét - a vízszint felett.

A biztonság és a kényelem biztosítása érdekében fontos, hogy állítható magasságú lábakkal rendelkező modelleket válasszon, amelyek lehetővé teszik a fürdő magasságának megfelelő beállítását a padlóról. Az SNiP ajánlása szerint az ilyen magasságnak 50-70 cm-nek kell lennie.

A fürdőkád csúszkája elrejti a kommunikációt, és tárolóhelyet biztosít különböző edényekhez.

Ön által készített képernyő lehetővé teszi, hogy beágyazott fürdőt telepítsen. Itt olvasható és gyártható.

következtetés

Így az öntöttvas kádak javasolt méretei, klasszikus megjelenésük kifinomultsága lehetővé teszi, hogy a legtöbb kívánság és kívánság szerint választhasson. Ha sarokba, körbe vagy bármely más, nem standard fürdőbe van szüksége - választhat az acél, az akril és a kvári változatok között.

A megfelelően megválasztott és beépített öntöttvas fürdő nem csak a kényelmet, a kényelmet és a biztonságot garantálja, hanem hosszú távú befektetést is biztosít, figyelembe véve a több mint egy évtizedes üzemidőt.

Öntöttvas fürdőméretek - nagy és kicsi

A fém- és polimer anyagok nagy számának ellenére az öntöttvas betűk nem adják fel a pozícióikat. Természetesen az öntöttvas fürdő méretei nem olyan sokszínűek, ugyanakkor a termékek számos fontos előnnyel rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően még mindig "felszínen" maradnak.

Jellemzők öntöttvas fürdő

Ez a fajta vízvezeték nem régen hatalmas sikert aratott a fogyasztókkal, de még ma is nagyméretű öntöttvas fürdők találhatók magánházakban. Rendelkeznek egy nagyon fontos tulajdonsággal - mechanikai szilárdsággal, amely biztosítja az eszközök hosszú élettartamát. Ha megfelelően gondoskodik a termékről, akkor legalább 30 lesz.

De mielőtt elmondanák, milyen méretű az öntöttvas fürdő, akkor figyelembe kell vennie az anyag néhány jellemzőjét. Az öntöttvas nem nevezhető műanyagnak, így a gyártók nem fogják elrontani a fogyasztókat különféle formákkal és méretekkel.

Az öntöttvas modellek teljes mérete nagyon korlátozott, ezt befolyásolja az öntöttvas jellemzői. A betűtípusok általában normál négyszögletes alakúak, míg az ilyen eszközök mérethosszúsága többszörösen kisebb, mint a polimer anyagok (akril, kvári) modellekhez képest.

Mindazonáltal a modern gyártók képesek arra, hogy a potenciális vevők számára megfelelő számú modellt kínáljanak, amelyek paraméterei szinte minden fogyasztó igényeit kielégítik.

 • kis betűkészlet;
 • szabvány termékek;
 • nagy betűkészletek;
 • nagy szerkezetek.

Most érdemes részletesebben elemezni az öntöttvas fürdő méreteit a fent felsorolt ​​kategóriákból.

Kompakt betűtípusok

A legrövidebb fal mentén egy rövid öntöttvas kád van beépítve. Ez a típusú vízvezeték elhelyezése lehetővé teszi, hogy hatékonyabban használja a helyiséget a szobában, ami még egy tágasabb kis fürdőszobát is biztosít.

A kicsi öntöttvas fürdőkben a következő paraméterek vannak (cm-ben):

A mini fürdõ nagyon ritka, de ha szabad helyet akarsz szabadítani a szobában, akkor nem fogsz jobb választást találni. Természetesen a betűtípus kompakt mérete nem teszi lehetővé, hogy vízszintes helyzetben vizet hajtson végre, így az ülés közben le kell mosni. A termék tömege legfeljebb 100 kg.

A kis méretű sertés-vas kádak felkelthetik a kis építésű embereket. Ha a vízkezelést nagy kényelem mellett kívánja elvégezni, fontolja meg az öntöttvas fürdőkád standard méretét.

Szabványos méretű modellek

A hagyományos paraméterek buborékok a legelterjedtebbek az öntöttvas eszközök szegmensében. Az öntöttvas fürdő hossza lehetővé teszi, hogy egy betűtípust telepítsen a fürdőszoba egyik leghosszabb falához közel. Gyakran vannak olyan modellek, amelyeknek széles alja van, és lehetővé teszik a nagyobb kényelem érdekében a betűtípust. Az öntöttvas fürdő szélessége 70 cm, míg a hossza 140 vagy 150 cm.

Az Ön adatai: Az öntöttvas fürdő magassága a padlóról jellemzően 0,56 m. Ez a felszerelés általában szabályozható lábakkal nem rendelkezik, mivel a vízvezeték-szerelő nagyon súlyos. Ezért egy megfelelő modell kiválasztása során figyelembe kell venni ezt a paramétert.

A 150x70-es betűméretben az emberek kényelmesek lehetnek, a legtöbb fogyasztó számára ez a komfortérzet elég elfogadható. Ezenkívül egy kicsi tározó, amelynek elmozdulása lehetővé teszi, hogy gyakran fürödjön, mert nem fogyaszt túl sok vizet.

Nagy betűkészletek

A nagy öntöttvas fürdők akkor tekinthetők ilyennek, ha méreteik sokkal nagyobbak, mint a szabványosak. Természetesen ilyen betűkkel nagyszerű kényelmet tudsz rendezni, de sok helyet igényel. A széles fürdők lehetővé teszik telepítésük és hidromasszázs rendszerek, de ha nagyon szerény apartman tulajdonosa vagy, akkor a nagyméretű vízvezeték szerelése nem a legjobb megoldás az Ön számára.

Fontos! A legújabb modell csak a nem szabványos tervezés helyiségeiben, valamint magánházakban is felszerelhető. A berendezés súlya túl magas, ezért nem biztonságos a lakásban történő telepítés. Az átfedés egyszerűen nem képes ellenállni egy ilyen komoly terhelésnek.

Természetesen minél nagyobb a betűtípus, annál kényelmesebb, ugyanakkor az öntöttvas fürdő nagy vastagsága és lineáris méretei befolyásolják a szerkezet súlyát. A berendezés tömege elérheti a 130 kg-ot és víz nélkül.

Nagyszerkezetek

A legnagyobb betűtípus csak egy magánházban telepíthető. Az ilyen vízvezeték elhelyezéséhez a fürdőszobának először tágasnak kell lennie. A fürdő magassága ebben az esetben elérheti a 640 cm-t, és a lineáris méretek - 200 × 85 cm.

Sajnálatos módon a nagyméretű struktúrákat ritkán találják az értékesítésben, mert nem élvezik a fogyasztók nagy sikereit. Először is, a termék sokat költ, másodszor, mert hatalmas súlya miatt elég nehéz telepíteni a berendezéseket, és nem minden szoba képes ilyen nagyméretű betűtípust befogadni.

Egyéb betűtípusok

Az öntöttvas fürdő hagyományosan 0,4-0,6 m mély, de a mély öntöttvas fürdők 0,7 m-es tartálymagassággal rendelkeznek, azonban ez a mélység nem a leginkább kényelmes egy személy számára, mert vízszintesen a víz alatt van, és nem rajta.

Meg kell jegyezni, hogy a fenti paraméterek a leggyakoribbak, de nem az egyetlenek. A modern gyártók szűk és alacsony öntöttvas fürdőt kínálhatnak, de nem szabványos méretű termékekhez tartoznak. Ilyenkor a tálca magassága néha nem haladja meg a 37 cm-t.

A készülékek szélességét és hosszúságát általában a külső körvonal határozza meg, ezért erre figyelni kell. Ha a magassága 170 cm, és olyan modellt szeretne vásárolni, amelyben vízszintes helyzetben lehet, a 170 x 70 cm méretű betűtípus nem feltétlenül alkalmas Önnek. A tartály hossza körülbelül 10-12 cm-rel rövidebb, mint a berendezés lineáris paraméterei.

A legmélyebb betűk 0,8 m-es tálat tartalmaznak, de ezek a modellek kizárólag megrendelésre készültek, ezért nem tömegtermékek. Ráadásul a nagyon mély öntöttvas fürdőket nem lehet praktikusnak nevezni. Kívánatos, hogy a tartály mélysége ne haladja meg a 0,6 mt, majd a személy teljesen vízbe merülhet, de ugyanakkor a fej a víz felszínén marad.

találatok

Annak ellenére, hogy az öntöttvas termékek nem rontják a fogyasztókat bőségesen alakzatokkal és méretekkel, nagyon jól láthatók a fürdők finomított belső terében. Ugyanakkor a font megvásárlása hosszú távú és jövedelmező beruházásnak tekinthető. Végül is az ilyen berendezések tartósak és nagyon megbízhatóak.

Nagy öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdőnek számos előnye van: kopásálló, jól tárolja a hőt, nem okoz zajt a víz hozzáadásakor, nem igényel további rögzítést, nem drága. Az online áruházunk bemutatja a legolcsóbb modelleket Moszkvában. Fő előnyünk a különböző modellek elérhetősége. Egyszerűen, bármikor kényelmesen, gondosan tanulmányozhatja áruházunk választékát, és kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő opciót, amely teljesen megfelel az árnak, méretének és formatervezésének megfelelően. Ha úgy dönt, hogy Moszkvában egy öntöttvas fürdőt vásárol online áruházunkban, magas színvonalú szolgáltatást fog kapni, amely sok éven át szolgál majd! Az ilyen vásárlás előnyeit az a legfontosabb feltétel jelenti, hogy amikor Ön termékeket vásárol, garanciát kap a gyártóktól.

Az általunk bemutatott széles választék közül a termékeket a lábakon, a fogantyúkkal, a különféle formákkal és a mérettel is felveheti. És különböző termelő országok: Oroszország, Olaszország, Finnország, Németország. Minden modell kiváló minőségű és hibamentes. A magasan képzett tanácsadók tanácsot adhatnak az Ön számára konkrét lehetőségek kiválasztására. A fizetés készpénzben, kártyával és banki átutalással lehetséges! A szállítási szolgáltatás Moszkvában és a régióban működik.

Az öntöttvas fürdőnek számos előnye van: kopásálló, jól tárolja a hőt, nem okoz zajt a víz hozzáadásakor, nem igényel további rögzítést, nem drága. Az online áruházunk bemutatja a legolcsóbb modelleket Moszkvában. Fő előnyünk a különböző modellek elérhetősége. Egyszerűen, bármikor kényelmesen, gondosan tanulmányozhatja áruházunk választékát, és kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő opciót, amely teljesen megfelel az árnak, méretének és formatervezésének megfelelően. Ha úgy dönt, hogy Moszkvában egy öntöttvas fürdőt vásárol online áruházunkban, magas színvonalú szolgáltatást fog kapni, amely sok éven át szolgál majd! Az ilyen vásárlás előnyeit az a legfontosabb feltétel jelenti, hogy amikor Ön termékeket vásárol, garanciát kap a gyártóktól.

Az általunk bemutatott széles választék közül a termékeket a lábakon, a fogantyúkkal, a különféle formákkal és a mérettel is felveheti. És különböző termelő országok: Oroszország, Olaszország, Finnország, Németország. Minden modell kiváló minőségű és hibamentes. A magasan képzett tanácsadók tanácsot adhatnak az Ön számára konkrét lehetőségek kiválasztására. A fizetés készpénzben, kártyával és banki átutalással lehetséges! A szállítási szolgáltatás Moszkvában és a régióban működik.

Öntöttvas fürdők (mély)

márka

A mély öntöttvas fürdő a mindennapi fürdőzést a legkomfortosabb eljárásba teheti. A megnövelt mélységű termék kiválasztásával számíthat a megnövekedett stabilitásra és egyedülálló, emlékezetes kialakításra.

 • Magasság: 55,0 cm

Sárgaréz mélyfürdő: a megnövekedett térfogat előnyei

A legmélyebb öntöttvas fürdő maximális kényelmet biztosít, még akkor is, ha hossza eltér az optimális értékektől. Ezért a 3Dplitka.ru 55 cm-es magasságú modelleket ajánl a kis terek tulajdonosainak. Ugyanakkor választani fogják a vízvezetékeket:

 • szabadon álló típus;
 • a dobogóra vagy a padlóba való beágyazáshoz.

A modern háztartási berendezések sokaságában nem könnyű választani, ezért a 3Dplitka.ru webhely látogatói kényelmes keresést, árutípus szerinti osztályozást, szűrőt és 3D vizualizációs programot kínálnak. Számunkra nem fog csalódni a döntése helyességében!

Lásd még a 130 öntöttvas kádat is

Öntöttvas acél fürdők

Az öntöttvas fürdők már évek óta keresletet igényelnek, és a vásárlók jelenleg is kedvelik őket. Az acél fürdők ebben a helyzetben nem rosszabbak. És ezért, ha úgy dönt, hogy acélkádot vagy öntöttvasat vesz, akkor nem kérsz magadtól, hanem egy csomó kérdést, mielőtt fürdőt vásárolsz. Az online áruház választék mind az öntöttvas és acél fürdők, amelyek megtalálhatók, és válasszuk ki a fürdőt, amely örömmel fogja Önt és szeretteit.

Ön választotta az online áruházunkat, és nem vesztett. A legkülönfélébb vas- és acélfürdőt bemutatjuk. Milyen előnyei vannak? Az öntöttvas fürdők előnyei:

 • a fő plusz erőssége és tartóssága (nem törhető, hajlított - ez a fürdő egy évtizedig tart)
 • az új technológiák miatt a fürdők vékonyabbak, ami azt jelenti, hogy könnyebb lesz
 • jelentős tömegük garantálja a stabilitást (a fürdő nem hagyja el, és a csempe elakadhat hozzá)
 • hosszú ideig melegen tartva (az öntöttvas fürdõ nagyon lassan lehûlõdik, és ez a méltóság különösen a rajongóknak szól, hogy a forró kádban tovább áztassa)

A katalógus számos öntöttvas fürdővel rendelkezik. További funkcióik: aero masszázs, hidromasszázs, világítás. Mind beépítettek, mind önállóak. A kádak vonzó megjelenésűek és könnyen beférnek a szobájába. Moszkvában egy öntöttvas fürdőszobát vásárolhat online áruházunkon keresztül. Ez elég kényelmes és egyszerű.

Az öntöttvas fürdők mellett meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg az acél fürdőkáddal. Ők is szerepelnek a boltban lévő katalógusban. Milyen előnyei vannak az acél kádaknak? Elég is vannak közülük, itt van néhány:

 • alacsony súly (ami különösen kényelmes, ha az apartman a 4-5 feletti emeleteken található)
 • egy személy könnyen kezelheti a telepítést
 • gyorsan felmelegszik és kényelmes, amikor egy csecsemőre fürdik
 • higiénikus bevonat - a zománcnak nincsenek pórusai
 • acélfürdőink felületét könnyű tisztítani (nem kell sok időt és energiát eltölteni)

Aggódsz, hogy hirtelen szűködnek? Beszélhet benneteket ennek a kérdésnek a fejedben, mert van egy nagy választéka a fürdők bármilyen méretű. És annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt a város egyik végéből a másikba, itt van, hogy csökkentse az idejét. Csak meg kell menni a weboldalunkra, böngészni, megismerkedni a fürdők javasolt lehetőségével. A modern világban nagyon népszerű és nagyon kényelmes minden ember számára.

Az online áruházunkban fürdők mind orosz, mind más gyártók. Mivel együttműködünk a külföldi gyártókkal, és örömmel szállítanak olyan termékeket, amelyek megfelelnek vevőink kívánságainak.

A kádak számos funkcióval rendelkeznek. Mind külső, mind funkcionálisan különböznek egymástól. Az öntöttvas és acél fürdők széles választékát mutatják be, ami lehetetlen áthaladni. Szakembereink szívesen segítenek és válaszolnak minden kérdésre.

Hol Moszkvában vásárolni öntöttvas vagy acél fürdőkád? Nyerje meg magának és a szeretteinek!

Mi az öntöttvas fürdő jobb - áttekintés az orosz és a külföldi gyártók termékeinek méretéről és áráról

A fürdők cseréje problémás feladat. Ha régóta választottál és telepítetted az öntöttvas fürdőt, de nem tudod, hogy melyik modellt kell megvásárolni, akkor ez a felülvizsgálat segít megérteni a kedvelt külföldi és hazai gyártók népszerű öntöttvas modelljeinek árait és méretét.

A modellek költségével, működési tulajdonságaival, erősségével, tartósságával, biztonságával és kényelmével orientáljuk Önt.

A felülvizsgálat különböző méretű téglalap alakú öntöttvas fürdőt tartalmazott. A tömegvásárló számára leginkább érdekes modellek. A tervező ovális szabadonálló fürdőket külön cikkben szétszerelik.

A cikk minden árát a cikk írásának időtartamára - a 2016 végére.

Modern öntöttvas fürdők

A fürdők szokásos formájukban az ókori Görögország napjai óta ismertek. Fémekből készültek - bronzból. A nehézfémekből - a vasból és ötvözött ötvözetből készült öntöttvasból - sokkal később kezdődtek.

Az első fürdők Oroszországban jelentek meg I. Péter idején, és Európából származtak. Óvóként készültek.

A szovjet időszak legnagyobb része a leginkább megfizethető volt. Számos évtizedben az ilyen betűkészletek használata megerősítette erejét és tartósságát.

Az első szovjetektől eltérően a modern öntöttvas fürdők széles méretű és soros sorokban szerepelnek. Választhat bármilyen modellt ízlésére.

ülő

Az ültetett betűtípusokat mind a hazai, mind a külföldi országok kínálják. Az orosz gyártmányú fürdőkádok jelenleg téglalap alakúak, anélkül, hogy belső túllépnének a tálban ülve.

A hazai vas-öntöttvas kádak mérete 120x70 cm, a hazai gyártású pihenőhelyek kicsi, de a többi országtól eltérően a falak vastagsága (ami a tartósságot és az erősséget) nagyobb.

Ha a zománc a kád hosszú használatát követően visszaállítható, akkor a fal vastagsága megegyezik.

Az importált, keményített öntöttvas fürdők 100 és 130 cm szélesek, szélességük 70 cm, és mind a szokásos téglalap alakúak, mind pedig további előnyök, például elhelyezéssel ellátva.

Van egy szabvány a mosogató magasságához? Természetesen ott van. Kell követni? A válasz a cikkben található.

ovális

Az ovális öntöttvas fürdők külön betűk.

Általában ez drága, tervezőmodellek, amelyek szervesen nagy fürdőszobákban fognak megjelenni.

A standard kis méretű fürdőszobákban az ilyen tálak nem illenek bele a mérethez. A 180 cm-es magasságú betű súlya 200 kg-ra emelkedhet. Nem minden padló fogja elviselni egy ilyen betűtípust vízzel.

Költségként egy öntöttvas önálló fürdőt lehet tulajdonítani egy luxus elemnek (az ár 100 és 200 ezer rubel között változik).

négyszögletes

Ez az öntöttvas fürdő szokásos formája mindannyiunk számára - elismert szabvány.

Beltéri fürdők 150 és 180 cm közötti, 70 cm vagy 75 cm szélességben kaphatók. A behozott fürdők 140-200 cm-es és 70-85 cm-es szélességben kaphatók.

Itt külföldi gyártók kínálnak nagyobb, mint az orosz vállalatok, a választék a legváltozatosabb méretek és belső formája öntöttvas fürdők (a fogantyúk, fejtámlák, tervezői vetületek és összehúzódások). Bár a közelmúltban bővült az orosz gyártmányú fürdők és különféle kiegészítők is.

Sarok és kerek

Az öntöttvas egy törékeny ötvözet, az abból készült termékek csak a falak nagy vastagsága miatt erősek. De a legfontosabb az, hogy ezt az anyagot nehezen lehet leadni, ezért nem szabad kerek és sarokfürdőt kivenni.

Ha egy szögletes öntöttvas betűt kínálnak, akkor valószínűleg valójában acél.

Ezért az oroszországi sarok vagy komplex aszimmetrikus öntöttvas fürdõ keresése értelmetlen. Csak hiába veszel időt és energiát.

Az előállított gyártók és modellek áttekintése

Számos tál nemcsak orosz termelést kínál a fürdőpiacon. Bár nagyon jó minőségűek, meglehetősen kedvező áron rendelkeznek.

Az üzletek értékesítenek öntöttvas fürdőket Franciaországból (OXAME, Jacob Delafon), Olaszország (Castalia), Spanyolország (Roca). Vannak fürdők és közös termelés Kínából és Olaszországból (Goldman, Artex).

Orosz fürdők

A hazai gyártású öntöttvas fürdők igényeit az OJSC "Plant Universal" (Novokuznetsk) és az OJSC Kirovsky Plant (Kirov) gyártói követelik. A Kirov Iron Plant-t 1745-ben alapították, Novokuznetsk 1961-ben

Mindkét gyártó nem indul el széles körben, a zománc minősége alacsonyabb, mint néhány importtermelő. De a vastag falak garantálják a kád tartósságát és erősségét, amelyet néhány importált öntöttvas kád modell már nem büszkélkedhet.

Ha a zománc megújítható, akkor a törött betűtípus már nem "gyógyítható".

Plant "Univerzális", Novokuznetsk

Univerzális "Gracia" 170x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x41.7
 • térfogat, l - 196
 • típus beépített
 • súly - 101 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 13 500
 • Amikor a kád fel van szerelve fogantyúkkal, a modell ára 1000-szeresére nő.

Univerzális "Eureka" 170h75

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x75x46.2
 • térfogat, l - 210
 • típus beépített
 • súly - 114 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 15 000.

Amikor a kád fel van szerelve fogantyúkkal, a modell ára 1000-szeresére nő.

Álló kocsi "Nega" 150x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x70x43,5
 • térfogat, l - 153
 • típus beépített
 • súly - 88 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 12 500
 • Amikor a kád fel van szerelve fogantyúkkal, a modell ára 1000-szeresére nő.

Universal "Classic" 150x70

 • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 150x70x41.7
 • térfogat, l - 169
 • típus beépített
 • súly - 88 kg
 • átlagár, dörzsölje - 11 000

Univerzális "Nostalzhi" 150x70

 • teljes méret, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x70x46.2
 • térfogat, l - 196
 • típus beépített
 • súly - 94 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 13 000
 • Amikor a fürdőkád fogantyúval van felszerelve, a modell költsége 1000-szeresére emelkedik, a 75 cm-es Nostalgie modell 15 000-es, 16 000-es teljes fogantyúval, 160 x 75 cm-es méretben is elérhető, 000).

Univerzális "szibériai" 150x75

 • teljes méretek, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x75x43.7
 • térfogat, l - 195
 • típus beépített
 • súly - 98 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 14 000
 • Amikor a fürdőkád fogantyúval van felszerelve, a modell ára 1000-szeresére nő, ugyanakkora, de 170 cm hosszúságú, 17 000 fontba kerül (18 000 fogantyúval).

Univerzális "Caprice" 120x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 120x70x46.2
 • térfogat, l - 148
 • típus beépített
 • tömege - 69 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 10 300

Amint látta, a Universal Novokuznetsk fürdője nem annyira szegény. Igen, a legtöbb modell formája klasszikus téglalap, de vannak kisebb eltérések.

Ennek a terméknek a célvásárlója az átlagos vagy alacsony jövedelemmel rendelkező emberek - azok, akik nem állnak készen arra, hogy túlfizetjenek egy jól ismert márkához, de szeretnék jó minőségű és megfelelő áron kapni.

Kirovsky Zavod

Ez a legrégebbi cég, amely gazdag történelemmel és számos olyan termékkel rendelkezik, amelyek nem korlátozódnak az öntöttvas fürdőkre. Az üzem kazánokat, kandallókat, kályhákat és vízmelegítőket is gyárt.

A fürdők gyártásához a német termelés modern gyártósorát használták.

Az ezüst szó az egyes tálak nevében a növény által termelt speciális, szabadalmaztatott technológiát jelent, ezüstüveges bevonó termékekkel, amelyek bakteriosztatikus hatást fejthetnek ki a fürdő felületén.
Cikkünkben a fürdőrajzokról és az üzemhelyről származó információkból készült képek - http://www.kzavod.ru/production/bath/.

Triumph "Silver" 170x75

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x75x42
 • térfogat, l - 192
 • típus beépített
 • súly - 106 kg
 • átlagos ár, RUB - 12 000
 • A fogantyúval ellátott modell 2 000 dollárba kerül.

Yumika "ezüst" 170x75

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x75x42
 • térfogat, l - 185
 • típus beépített
 • súly - 102 kg
 • átlagos ár, dörzsölje - 12 300
 • A fogantyúval ellátott modell 1,500 dollárba kerül.

Laguna Suite "Ezüst" 150x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x70x44,5
 • térfogat, l - 201
 • típus beépített
 • súly - 104 kg
 • átlagos ár, RUB - 12 000
 • A fogantyúval felszerelt modell 1 500 drágább lesz.

Ress «ezüst» 150x70

 • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 150x70x42
 • térfogat, l - 160
 • típus beépített
 • súly - 90 kg
 • átlagár, dörzsölje - 11 000
 • A fogantyúval felszerelt modell akár 1500 rubel is fog kerülni. drágább. A 170-es hosszúságú vásárlási díj 13.500 (99 kg súlyú, 189 l-es térfogat), és a fogantyúk körülbelül 14.500 rubel lesz.

Prestige "Silver" 150x70

 • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 150x70x42
 • térfogat, l - 164
 • típus beépített
 • súly - 90 kg
 • átlagár, dörzsölje - 11 000
 • A fogantyúval ellátott modell 1,500 dollárba kerül. A 170 cm-es fürdő átlagosan 13 500 (tömege 99 kg, térfogat 191 l). A tollak ehhez a modellhez 1300 rubelt költenek.

Baby "ezüst" 120x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 120x70x44
 • térfogat, l - 155
 • típus beépített
 • súly - 86 kg
 • átlagár, dörzsölje - 9 500

A mérettartomány, az árkategória és a modellek száma hasonló a fő orosz versenytársa termékeihez.

Ha az "Univerzális" vagy a Kirov gyár választásával szembesülsz - saját ízlésed és preferenciád szerint kell irányítanod. Mindkét növénynek hosszú története van. A szovjet és posztszovjet időkben hasonló, szinte azonos körülmények között alakultak ki. Ezért a minőség és az árak közel azonosak.

Importált fürdők

A külföldi termálfürdõk különbözõ hosszúságú és formájú rétegek széles spektrumában vannak jelen.

Roca fürdő - Spanyolország

A spanyol Roca cég a Continental, a Malibu, a HAITI és a sitz bath BANASEO kádak széles választékát kínálja a fogyasztóknak.

A gyártás olcsó öntöttvas fürdőit nehéz felhívni. Nagyon nehéz megérteni, hogyan alakul ki az azonos hosszúságú, de széles szélességű fürdők árpolitikája. Valószínűleg ezek tiszta marketing megoldások, amelyek célja a különböző Roca fürdőmodellek iránti igény kiegyenlítése.

Így például a Malibu fürdők ugyanazok, mint a 70 cm szélességűek és a 75 cm-esek, ugyanakkor nincs megtakarítás az öntöttvas vastagságánál.

Continental roca

A kontinentális sziklafürdők méretei az ábrán láthatók. Hosszúságban különböznek egymástól. Az összes kontinentális modell szélessége és alakja megegyezik.

Continental Roca 170x70

 • teljes méret, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x42
 • térfogat, l - 182
 • típusú leválasztott
 • súly, kg - 78
 • átlagos ár, dörzsölje - 26 500

  Continental Roca 160x70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 160x70x42
  • térfogat, l - 170
  • típusú leválasztott
  • tömeg, kg - 76
  • átlagár, dörzsölje - 25 500

  Continental Roca 150x70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 150x70x42
  • térfogat, l - 161
  • típusú leválasztott
  • tömeg, kg - 73
  • átlagos ár, dörzsölje - 25 300

  Continental Roca 140x70

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 140x70x42
  • térfogat, l - 144
  • típusú leválasztott
  • átlagos ár, dörzsölje - 24 500
  • Ezzel a modellel és a 140x70-nél nagyobb méretű Continental Roca-val a kád alját speciális csúszásgátló bevonattal látja el. Ez a lehetőség kissé megnöveli a fürdő árait.

  Continental Roca 120x70

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 120x70x39
  • térfogat, l - 117
  • típusú leválasztott
  • átlagos ár, dörzsölje - 23 500

  Continental Roca 100x70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 100x70x39
  • térfogat, l - 95
  • típusú leválasztott
  • átlagár, RUB - 23 000

Malibu roca

A Malibu Roca felállásában két fő szélesség van - 70 és 75 cm, a legfontosabb pedig 75 cm - ez a szélesség 150, 160 és 170 cm hosszú fürdőt választhat.

Malibu Roca 170x70

 • teljes méret, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x42
 • térfogat, l - 158
 • típus beépített
 • súly, kg - 78
 • átlagos ár, dörzsölje - 29 300
 • A 75 cm széles kád 185 l térfogatú és 93 kg súlyú.

  Malibu Roca 160x70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 160x70x42
  • térfogat, l - 148
  • típus beépített
  • tömeg, kg - 76
  • átlagos ár, dörzsölje - 28 500
  • A 75 cm-es modell szélessége tollakkal van ellátva. Ez ugyanolyan lesz, súlya 16 kg lesz

  Malibu Roca 150x75

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x75x42
  • térfogat, l - 165
  • típus beépített
  • súly, kg - 88
  • átlagos ár, dörzsölje - 27 500

  BANASEO Roca 100x70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 100x70x43
  • térfogat, l - 88
  • ülő
  • súly, kg - 88
  • átlagos ár, dörzsölje - 23 700

Jacob Delafon - Franciaország

A francia Jacob Delafon fürdőket különféle formák különböztetik meg az egyes sorozatokban, és nem szakosodnak az ültetett betűk és a turistaosztályos fürdők gyártásában.

A cég 150-180 cm-es fürdőt gyárt.

A párhuzamosabb mélység (45 cm láb nélkül) nagyobb, mint minden gyártó büszkélkedhet.

Ez a cég egy igazi óriás tálat is mér, 180x90 cm-t.

Jacob Delafon Párhuzamos 170x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x45
 • térfogat, l - 199
 • típus beépített
 • súly, kg - 121
 • átlagár, dörzsölje - 57 500
 • A fogantyús modell 3 000 r-t fog fizetni. drágább

Jacob Delafon Párhuzamos 150x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x70x45
 • térfogat, l - 166
 • típus beépített
 • tömeg, kg - 103
 • átlagos ár, dörzsölje - 52 500

A fogantyúval rendelkező modell 3500 dollárba kerül.

Jacob Delafon Soissons 170x70

 • teljes méretek, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x40.3
 • térfogat, l - 158
 • típus beépített
 • tömeg, kg - 99,2
 • átlagos ár, dörzsölje - 46 500

Jacob Delafon Soissons 160x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 160x70x43
 • térfogat, l - 145
 • típus beépített
 • súly, kg - 90
 • átlagár, dörzsölje - 45 500

Jacob Delafon Soissons 150x70

 • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 150x70x43
 • térfogat, l - 141
 • típus beépített
 • súly, kg - 88
 • átlagár, dörzsölje - 44 500
 • Jacob Delafon Super REPOS 180x90

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 180x90x43.3
  • térfogat, l - 170
  • típus beépített
  • tömeg, kg - 143,2
  • átlagár, dörzsölje - 97 000
  • Benne van a fogantyúk és a lábak is

  A zuhanyzóval kombinált fürdőszobát kellett használnia? Az ilyen fürdők (gyakran hidroboxok) szokásos használatának előnyei vitathatatlanok. Ha még nem hallott semmit az egyesített fürdőkről, olvassa el cikkünket.

  Mosoda kosarak - micsoda?

  Lehetőség van fehérre készíteni a fürdőszobát? Kiválasztottuk Önöknek fotókat a fehér fürdőszobák belső teréről.

  OXAME - Franciaország

  A francia OXAME Omeris fürdõt is bevontuk a felülvizsgálatunkba, bár az üzem már lezárult, lehetõség szerint a vállalat termékei raktárakban, különösen regionális szinten is maradhatnak. Az öntöttvas fürdőkészülék csúszásgátló alja van, és kiváló minőségű zománc.

  A 170x70 cm méretű standard fürdő kb. 24.000 rubel lesz. De 5 cm szélességgel nőtt, körülbelül 32 000 r. A cég gyártott és nagy betűméret 180x85 cm

  OXAME Omeris 180x85

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 180x85x43
  • térfogat, l - 260
  • beépített

 • súly, kg - 140
 • átlagár, RUB - 58 000
 • Fogantyúk és lábak
 • Castalia - Olaszország

  Az értékesítés során Castalia által gyártott öntöttvas fürdők találhatók, amint azt az olasz állítja. Ez a cég 120-180 cm-es fürdőt gyárt.

  Nem találtuk meg ennek a gyártónak a hivatalos honlapját, de sikerült kideríteni, hogy ezek a fürdők nem Olaszországban készültek. A márkáink fürdőinek kivitelezése hazánkban a Sergig cég, amelynek a webhelye szintén nem érhető el.

  Valószínűleg a termelés közös orosz-kínai, bár a márka Olaszországban is bejegyezhető.

  A zománc minőségével kapcsolatos panaszokkal kellett foglalkoznunk. Ha úgy dönt, hogy ebből a gyártóból vásárol termékeket, azt javasoljuk, hogy a zománc minőségét és a fürdő egészét a vásárlás után vegye figyelembe.

  Castalia Emma 180x85

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 180x85x42
  • térfogat, l - 200
  • beépített

  Castalia Prime 170x75

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x75x48
  • térfogat, l - 200
  • beépített

 • tömeg, kg - 110
 • átlagár, dörzsölje - 43 000
 • Ügyeljen a fürdő mélységére - 48 centiméterre. Ennek megfelelően a térfogat nagyon nagy - 200 liter.
 • Castalia Carina 170x70

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x75x42
  • térfogat, l - 160
  • szabadon álló

 • súly, kg - 118
 • átlagos ár, dörzsölje - 30 500
 • A képen egy modell a fogantyúkkal, a fogantyú nélküli modell olcsóbb.
 • Artex - Kína / Olaszország

  Olaszország és Kína szorosan együttműködik az öntöttvas fürdők gyártásában. Az orosz piacon közös termelésüket az Artexi Goldman képviseli. A koprodukcióban kínai berendezés és gyártás szerepel egy olasz cég márkaneve alatt.

  Az Artex a választékával kielégít minden kérést a futó mérettől a nem szabványos méretig. A javasolt hosszúságok: 120, 140, 150, 160, 170 és akár 200 cm, a tálak szélessége 70-85 cm.

  Artex Elite Grande 200 × 85

  • átmérő, cm (hossz, szélesség, mélység) -200x85x43
  • térfogat, l - 202
  • típusú leválasztott

 • súly, kg - 140
 • átlagár, RUB - 54 000
 • A fürdőben van karfa és fejtámla. Nagyon nagy, de figyeljen az ilyen dimenziók kis súlyára - ha alaposan elolvastad a cikket, akkor már tudod, hogy ez mit jelent.
 • Artex Cont 170 × 70

  • teljes méret, cm (hossz, szélesség, mélység) - 170x70x42
  • térfogat, l - 192
  • beépített

 • súly, kg - 120
 • átlagos ár, dörzsölje - 16 000
 • Az 5 cm-es szélesség növekedése a fürdő költségeit csak 2 000 r-val növeli
 • Artex Cont 150 × 70

  • teljes méretek, cm (hosszúság, szélesség, mélység) - 150x70x42
  • térfogat, l - 111
  • beépített

  Goldman fürdők 120 és 200 cm közötti, 70 és 85 cm közötti szélességben is kaphatók. A különböző méretű árkategóriák hasonlóak az Artex márkához.

  A rendelkezésre bocsátott információból arra a következtetésre juthatunk, hogy ha viszonylag olcsó, de tartós öntöttvas fürdőre van szüksége, akkor az orosz gyártókra kell koncentrálnia, de készen áll a zománc esetleges javítására 10-15 év alatt.

  Ha nem elégedett a zománccal, és hajlandó többet fizetni a jobb minőségért - figyeljen a szabványos méretű és alakú modellekre a Roca-tól. Ez a helyzet akkor, amikor viszonylag alacsony áron kínálnak európai minőségű fürdőt.

  Ha szüksége van egy luxus öntöttvas kádra, a nem szabványos nagyméretekre és a zománc és az öntöttvas kiváló minőségére, akkor jobb, ha például a francia Jacob Delafon cégre összpontosít.

  Nehéz beszélni a Kínában gyártott öntöttvas fürdőkád minőségéről és élettartamáról - a gyártóknak nincs sok éves gyakorlata, és még mindig lehetetlen megerősíteni a bejelentett garanciát.

  Öntöttvas fürdők

  Fehér öntöttvas fürdő - a win-win az Ön belső

  Szeretsz megbízható dolgokat, idővel tesztelt, majd öntöttvas fürdő - amire szükséged van! A mi boltunk bemutatja a különböző modellek e termékek. Kiválasztásakor vegye figyelembe a fürdők méreteit, és figyeljen a további jellemzőkre.

  Jellemzők öntöttvas fürdők:

  • Ezek különösen tartós termékek, vastag falakkal, amelyek megtartják a hőt. A bennük lévő víz lassabban hűl;
  • A gondos használat és a megfelelő gondozás hosszú ideig tartani friss megjelenés;
  • Úgy néz ki, drága és vonzó;
  • Ideális a klasszikus belső térben, esztétikailag sokoldalú.

  Ezek az előnyök teszik, hogy sokan választanak az öntöttvasra. Van azonban oka annak, hogy tükrözze a hiányosságokat.

  Hátrányok, amelyeket figyelembe kell venni a fürdő kiválasztásakor:

  • Az öntöttvas modellek nem rendelkeznek széles körben fürdő alakokkal, például akrilnal. Ezek főként négyszögletesek vagy lekerekített sarkok;
  • Ha pezsgőfürdőre van szüksége, akkor ez nem öntöttvasról szól. Nincs benne semmi fölösleges, lehet, hogy unalmasnak tűnik valakinek;
  • A zománc durva kezelésére, amely a termék felületét lefedi, apró, porózus és tartós foltok jelennek meg, ami nagyon káros hatással van a fürdő megjelenésére;
  • Nagy tömeg - az öntöttvas fő hátránya. Az ilyen fürdőkád szállítása és felszerelése nem könnyű.

  Azonban az ilyen vásárlás előnyei jelentősek. A választékunkban fogantyúval ellátott kádak kényelmesen használhatók. Van egy csúszásgátló bevonat is - amely a legbiztonságosabb vízkezelés elengedhetetlen tulajdonsága.

  Különböző hosszúságú öntöttvas fürdőt kínálunk - 120 és 180 cm között, valamint a termékek szélességét és mélységét is. Miután vásároltunk egy fürdőt a boltban, biztos lehet benne, hogy kifogástalan minőségben. Az eredeti olasz gyártók termékei méltó dekorációvá lesznek a fürdőszobában!

  Öntöttvas fürdő - klasszikus, időigényes

  Az öntöttvas fürdő klasszikusnak mondható. Kezdetben szolgáltak az ember egészségügyi javára, még mielőtt elkezdődött az acélgyártás és különösen az akrilfürdők gyártása. Természetesen az acél és az acél jelentősen nyomta a vasat a vízvezeték-piacon. A fürdőkészítés fő előnyei a késztermék kis tömege és a különféle formák. Az öntöttvas fürdők azonban korán visszavonulnak. Használata még mindig releváns.

  előnyök

  Az öntöttvas fürdők falvastagsága 6-8 mm. Természetesen ennek köszönhetően a fürdő jelentősen megnöveli a súlyát, de az ilyen vastagság számos előnnyel jár, mint akril vagy acél rögzítők.

  Az öntöttvas fürdő kétségtelen előnye a tartósság. Az öntöttvas tulajdonságainak köszönhetően és az öntöttvas fürdő falainak lenyűgöző vastagsága nem deformálódik, nem fél a sokkoktól és a nehéz tárgyak véletlen leesésétől. Az ilyen fürdőkád a zománc megfelelő ellátásával évszázadokig szó szerint szolgálhat.

  Az öntöttvas magas hő kapacitással rendelkezik. Ennek köszönhetően az öntöttvas fürdőben lévő víz hosszú ideig tartja a hőmérsékletet. Ezenkívül az öntöttvas kád nagyon csendes, amikor vizet önt, és nem acélként cseng. A hő megőrzésének és zajelnyelésének tulajdonságai szerint csak akril modellek hasonlíthatók össze egy öntöttvas fürdővel.

  Stabilitását. Ha kiváló minőségű alapra van felszerelve, nagy tömegük miatt az öntöttvas fürdők rendkívül stabilak és nem igényelnek kiegészítő támasztékokat, mint például az acél fürdők esetében.

  Érdemes néhány szót szólni az öntöttvas kádak hiányosságairól. Először is, az anyag tüzelőanyaga miatt az öntöttvas fürdők nem különböznek az alakok és méretek változatosságától. Másodszor, az öntöttvas fürdők nehézek (120 kg-tól), ami jelentősen megnehezíti a lakásban történő fürdetés folyamatát és annak telepítését.

  Kis öntöttvas fürdők

  Azonnal foglaljon helyet, hogy a vízvezeték üzletek kis méretű öntöttvas kádjának megtalálása meglehetősen problémás. A kisméretű fürdőköntvények 120 vagy 130 cm hosszú és 70 cm szélesek. az ilyen termékeket kis fürdőszobákhoz vásárolják, és egy rövid fal mentén helyezkednek el a használható helytakarékosság érdekében.

  átlagos

  A standard és leggyakoribb közepes méretű öntöttvas fürdők. A fürdők méretei a következők: a hosszúság 140-150 cm, szélessége 70 cm, a közepes méretű fürdő felszerelése nagyszerű azok számára, akiknek nincs tágas fürdőszobája, de szeretnek áztatni egy meleg fürdőben.

  A fénykép közepes Roca Haiti spanyol 150x70 cm-es fürdőt mutat.

  nagy

  A 170, 180 és 185 cm hosszú, 70 vagy 85 cm széles öntöttvas kádak nagynak számítanak. A nagy öntöttvas fürdő költséges felvásárlás, és alkalmasabb tágas fürdőszobás magánlakásokba történő beépítésre. Először is, rendkívül nehéz szállítani egy ilyen fürdőt egy lakóházban egy nagy épületben, nagy tömegének köszönhetően. Másodszor, egy nagy fürdő öntöttvas jobban néz ki egy tágas szobában, mivel ez a belső elem központi eleme.

  A nagy öntöttvas fürdő nem csak egy nagy, nehéz vízvezeték. Telepítve a fürdőszobában, hangsúlyozni fogja a stabilitás és bizalom érzését. Természetesen a szokásos vízkezelési eljárások egy ilyen fürdőben hihetetlenül kényelmesek és élvezetesek.

  A képen látható az öntöttvas-fürdő Atlantida modellje, amelynek mérete 208x100 cm és a mélység 66 cm a túlfolyó furatig.

  Melyik öntöttvas fürdőt jobb választani?

  Az öntöttvas fürdő kiválasztásánál számos olyan fontos szempont figyelhető meg, amelyet a termék méretétől függetlenül kell figyelni.

  A zománc minősége. A vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a zománc felületét az öntöttvas fürdő belsejében. Nem megengedett:

  • pattintott
  • repedések
  • leválás
  • foltok
  • A zománc egyenetlen vastagsága
  • A színt eltérő területek jelenléte

  Ideális esetben a zománcnak ütésállónak kell lennie, amelynek vastagsága 1 - 1,2 mm. Ha bármilyen hibát találsz, akkor jobb, ha megtagadja a hibás fürdő megvásárlását. Vízvezeték, zománcozott, könnyen tisztítható, nem fél a speciális tisztítószerek használatától. De a mûködés során bekövetkezõ bármilyen lefedettség csak tovább növekszik. A repedések és a forgácsok növekedni fognak és sötétednek, csökkentve a fürdő élettartamát. A finom, fényes zománc a jó minőségű termékek jele. De a vas feldolgozásának összetettsége miatt a bevonat enyhe hullámossága megengedett.

  Az öntöttvas fürdőkád belső részének standard színezete fehér és bézs árnyalatú, könnyű hó-kék zománc használata megengedett.

  A második fontos paraméter az öntöttvas minősége. A fürdő falvastagságának legalább 5 mm-nek kell lennie. Értékelje az öntvény minőségét a fal külső felületén. Nem lehet gödrök, zsetonok, túlzott érdesség, dombok.

  A legjobb, ha a külső oldalt porfesték borítja. Az ilyen fürdő további védelmet kap, könnyebben tisztítható és kivételes esztétikai megjelenést kap.

  A vízi kezelések kényelmét ápoló játékosok a fürdő mélységére is figyelmet fordítanak. A mélységet alulról a túlcsordulásig számolják. A 32 cm-es távolságot szokásosnak tekintik, de gyakran az öntöttvas fürdők mélysége 40-46 cm a túlfolyás előtt. Természetesen nagyon kellemes, hogy olyan mély betűkkel fürödjünk, amikor a test teljesen vízbe merül.

  Még egy pár árnyalat, amelyekre figyelmet érdemel az öntöttvas fürdő választása - ez az összetevők ára és minősége. Az öntöttvas betűtípus telepítésekor tilos alátámasztó elemeket vagy vízelvezető rendszert használni. Nem számít, milyen vonzó az alacsony árcédula, komolyan gondolnia kell a termék minőségére és a problémákra, amelyek a megbízhatóság követelményeinek nem megfelelő fürdő vásárlását eredményezhetik.

  A vízkezelés biztonságát az alsó csúszásgátló bevonat biztosítja.

  Szokatlanul úgy néz ki, mint egy fürdő öntöttvas lábakkal.

  A lábakkal ellátott öntöttvas fürdő tökéletes az Ön számára, ha egy klasszikus stílusú fürdőszobát szeretne készíteni.

  A fürdő lábakat részletesen tárgyaljuk a másik cikkünkben. Olvassa el és választhassa meg: könnyedén elkészítik a fürdő kialakítását.

  Legnagyobb gyártók

  Van egy sztereotípia, amely a legeredményesebb öntöttvas vasfürdőt jelenti, de ma a hazai gyártók képesek olyan tisztességes modelleket felajánlani, amelyek minőségükben nem rosszabbak az európaiaknál.

  Így a legkedvezőbb árú, kiváló minőségű öntöttvas fürdők Ulyanovskban készülnek a Universal Plant Plant-ban. A cég története 1961-ben kezdődik. Azóta a berendezések és technológiák megváltoztak az üzemben, így 2005 óta az üzem fürdőit japán vákuumtechnológiával gyártották. A termékek minősége azonban több mint 50 évig folyamatosan magas. A márkanév háromrétegű zománcburkolat, amely lehetővé teszi a fürdést tartós és megbízható bevonattal. A hétköznapi ügyfelek legnagyobb szeretete a kiváló minőségű és elfogadható áron a "Nostalgie" sorozat nyerte el. Például az "Univerzális" 150 × 70 cm méretű és 46 cm-es mélységű "12" -es rubelbe kerül.

  Egy másik orosz vállalkozás az öntöttvas kádak gyártására az OAO Kirovsky Zavod. 1745-ben született meg Erzsébet császárné dekrétumával (!) És a legrégebbi. De az üzem a modern technológiát követi. Tehát a Kirov-i vállalkozásban a fürdőket a német vonalon dobják fel, amely 25 garantált éves termékszolgáltatást biztosít. A Kirov fürdők egy másik előnye ezüstionokkal ellátott speciális zománc, amely hozzájárul a víz fertőtlenítéséhez. Napjainkban 9 modell öntöttvas fürdőkészülék sorozatgyártású, köztük a "Malyutka" kompakt kád 1,2m hosszúságú.

  A modern öntöttvas kádak modellezése során a fejtámlák és a fogantyú rögzítésére szolgáló helyek állnak rendelkezésre. Az Elite modellek hidro- és aero masszázzsal vannak felszerelve.

  Öntöttvas fürdő Roca

  Az európai gyártók közül a legnépszerűbb a spanyol Roca öntöttvas fürdője. A Roca márkanév alatt működő fürdők több mint 100 éve készülnek, és ma a világ mintegy 50 gyárát egyesíti. Annak ellenére, hogy ez egy prémium fürdő, az ára viszonylag alacsony. Például a Roca Continental fürdő költsége 17-18 ezer rubel tartományban van. Szintén népszerűek a Roca Haiti és a Roca Malibu kádjai. Bár a termékskála, beleértve a mintegy 40 modellt is, drága fürdők, amelyek költsége 40-től kezdődik, és meghaladhatja a 100 ezer rubelt.

  Egy másik spanyol gyártó az öntöttvas fürdők a cég a Novial. A gyártást 1967-ben alapították, és azóta az öntöttvas és zománc bevonatok öntési és öntési technológiája folyamatosan javult. A bevonat rendkívüli tartósságát az infravörös sütőben lévő fürdők égése okozza. A Novial fürdők széles körben képviseltetik magukat az árkategóriákban: a Susan fürdő-baba költsége mintegy 10 000 dörzsölés, de a 180 cm hosszú, Susan Delux luxus modellhez, amely levegő- és hidromasszázs-rendszerrel van felszerelve. Legalább 60 ezer rubelt kell kiállítanunk.

  A fent felsorolt ​​vállalatokon kívül az olaszországi Artex, Finnország (Timo) és Kína (Goldman) gyártmányú öntöttvas fürdők is megtalálhatók.

  Felhívjuk figyelmét arra, hogy a gyártó márkájától függetlenül érdemes komolyan választani egy öntöttvas fürdőt. Ügyeljen arra, hogy alaposan megvizsgálja a bevonatok állapotát a raktárban, és ellenőrizze az összes alkatrész rendelkezésre állását. A fürdő hibákat okozhat, akár a gyártási hibák miatt (egyetlen gyártó sem képes 100% -os vészhelyzet esetén) vagy a szállítás során.

  Minden ár 2014 végétől kezdődik.

  Az importált öntöttvas fürdő kiválasztásakor gondosan ellenőrizze a lábak és rögzítések teljességét. Néhány modell kvalitatívan csak "natív" komponensekkel telepíthető.

  következtetés

  Különböző formák esetén az öntöttvas fürdők nem a legjobb versenytársak az akril vízvezetékhez. Az öntöttvas fürdők még mindig értékelik tartósságuk és könnyű gondozásuk, valamint az állandó kényelem és stabilitás érzését.